Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
jan 13
00:35

Ha az okokról és a lehetséges következményekről el is térnek az álláspontok, tapasztalataim szerint azt még a kormányzati szereplők sem vitatják, hogy 2010 utolsó két hónapjában valami megváltozott: megtört a Fidesz korábbi lendülete, támadások kereszttüzébe kerülve többé-kevésbé védekező helyzetben találta magát. Érdekes módon az, ami a napi politikai csatákban gyakran kapkodásnak, útkeresésnek látszott, valójában éppen egy nyílegyenes politikai irányhoz való ragaszkodásból következett. A Fidesz tavaly kijelölt egy utat, s akkor sem tért le róla, amikor azt sem tudhatta, hogy a térképen van-e még.

(Fotó: Blikk)

A napi útkeresések, kommunikációs kísérletek ne tévesszenek meg senkit – ezen taktikai bizonytalanságokkal együtt is igaz, hogy amit a tavaly tavaszi választás idején a kormány láthatóan fejébe vett, attól egyelőre senki és semmi sem tudta eltéríteni. A koncepció elmondva egyszerű, már itt is írtam róla: a kormány elképzelése szerint a politikai és gazdasági sikerességének egyik fontos feltétele az, hogy elkerülje a korábbi szocialista kabinetek (közvetlen) megszorításokon alapuló politikáját, és teljesítse egyetlen igazán kézzelfogható választási ígéretét, a jelentősnek látszó adócsökkentést. Nem véletlenül írtam politikai és gazdasági sikerességet: talán soha korábban nem látszott annyira, hogy a két terület mennyire kéz a kézben, egymásra hatva, egymást erősítve vagy gyengítve jár; a kísérlet mindkét téren meglehetősen kockázatosnak ígérkezett, ráadásul az is látszott, hogy az egyik kudarca a másik bukását is magával hozhatja. A megszorítás hitelvesztéssel fenyegetett, a hitelvesztés a gazdasági tervek tarthatatlanságával riogatott. Az ördögi körből itt akart kitörni a kormány, feltehetően tudván, hogy minél többet áldoz erre a politikára, annál nagyobb lehet az esetleges kudarc is.  

Orbán Viktor és Matolcsy György azonban hittek a siker lehetőségében, bíztak abban, hogy nem lesz túl nagy az a politikai és gazdasági ár, amit a cél elérése érdekében menet közben meg kell fizetni. Minden azon áll vagy bukik, gondolhatták okkal, hogy 2013-2014-ben - amikor majd eljön az igazság pillanata, s kiderül, hogy valóban „kinövekedhető-e” a válság, és újabb megszorítások nélkül is lesz-e tartós költségvetési fedezet az egykulcsos adó megtartására – a félt ördögi körök helyét át tudják-e venni a gazdasági és politikai pozíciókat egyaránt erősítő angyali körök. Miután a nyár folyamán Brüsszelben kiderült, hogy a költségvetési hiány remélt elengedése nem lehetséges, ehhez a tervhez kellettek az úgynevezett válságadók, kellenek nagyon a költségvetésbe terelt magán-nyugdíjpénztári összegek, e kettő megvédéséhez pedig az Alkotmánybíróság jogkörének a csorbítása. Ebben az értelemben minden új konfliktus, ha ad hoc jellegűnek is tűnt (hiszen az is volt), hibákkal és kapkodással terhelten, fontos és megkerülhetetlen eszköz volt a nagy tervben.

S ezek hozták magukkal az újabb, még súlyosabb konfliktusokat. Nem, nem állítom, hogy a médiatörvényt szó nélkül hagyta volna a külvilág, ha az Orbán-kormány azt megelőzően nem rúgja össze a port a döntően külföldi tulajdonú nagyvállalatokkal, ha nem támad neki a demokratikus intézményrendszer fontos elemét jelentő Alkotmánybíróságnak. Abban azonban biztos vagyok, hogy ezek az előzmények ágyaztak meg igazán annak a példátlan nemzetközi össztűznek és nyomásgyakorlásnak, amit az elmúlt hetekben tapasztalhattunk. Még az sem igaz, hogy váratlan lett volna, hogy ne lehetett volna ezzel számolni; magam október közepén – amikor még híre sem volt a kormány defenzívába szorulásának - ezt írtam: „Kiszámíthatatlan, hogy miképpen hatnak a döntések a gazdaságra, de a csomagot vagy annak egy részét megfúrhatja az Alkotmánybíróság, megtámadhatja az Európai Unió, vagy – én ezt tartom a legveszélyesebbnek – a válságadókkal (és az azt bevezető politikával) szemben az ellenérdekeltek részvételével vagy támogatásával megszerveződhetnek olyan hazai vagy nemzetközi csoportok, amelyek komolyan megnehezíthetik a második Orbán-kormány dolgát.”

A konfliktusokban persze sok volt, amit okosabb politikával, más hozzáállással, több önmérséklettel el lehetett volna kerülni. Ez az út azonban, lássuk be, alapvetően ilyen. S talán még azt is hozzátehetjük: akik erre járnak, azok is általában ilyenek. Ahhoz, hogy a kormány tartani tudja magát az eredeti céljaihoz, folyamatosan harcban kell állnia, politikájával ugyanis rendre túllép a korábbi gyakorlatokon, érdekeket sért, megdöbbent. Igen, a tervhez talán nem lett volna szükség egyszínű médiatanácsra, de egy mindent aláíró köztársasági elnök és néhány, pártkatonákkal megerősített intézmény – ezt egyszerűen leíró módon jelzem, nem pedig egyetértve ezzel a politikai gyakorlattal – kifejezetten hasznos volt.

Bár a Fidesz ellenzékben sok nehezen megkerülhető cölöpöt levert, a kormány megalakulásakor akadt még választási lehetősége, ahogy az elmúlt időszak minden pontján is ott volt és ma is ott van a korrekció lehetősége. A nagy cél elérése érdekében súlyos konfliktusokat vállaló kormánynak azt kell mérlegelnie, hogy vajon nem szenved-e (saját maga és az ország) több kárt ezekkel az eszközökkel, mint szenvedne, ha a korábban megismert gazdasági és politikai megoldásokat alkalmazná, ha a járatlan útról visszatérne a járt utakra. Tavaly októberben, a jövőt latolgatva, ezt írtam: „Ha azonban a ciklus végére, amikor a válságadók kivezetésre kerülnek, nem indul meg az új adórendszert fenntartani képes lendületes gazdasági növekedés, adóemelésre és megszorításra lehet szükség, s ezáltal az egész építmény összedőlhet, maga alá temetve kezdeményezőit is. Ha viszont a kísérlet sikerül, a Fidesz szinte verhetetlen lesz”. A tét azonban ma még nem ez; sokkal inkább az, hogy lesz-e egyáltalán esélye sérülésmentesen, a siker reményét megőrizve odáig eljutnia a kormánynak. 2011, bár a nagy kérdésekre feltehetően még nem ad választ, ebből a szempontból kiemelt jelentőségű lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr482580189

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reform II: elmélet 2011.01.14. 10:34:13

Ma a reggeli közben érdekes dolog futott át az agyamon, a tegnapi reform bejelentésekkel kapcsolatban. Mi van abban az esetben, ha a fidesz mindent szépen tudatosan felépített, s ezen lépcsőfokokat szép lassan adagolja az embereknek. (ugye ebben még ni...

Trackback: Mi lenne, ha mindenki maradna a magánnyugdíjnál? 2011.01.13. 22:09:31

Az új feltételek mellett soha nem látott pozitív kilátások elé nézne ekkor az ország. Hogy miért? Ha mindenki úgy nyilatkozna, hogy marad a magánnyugdíj rendszerben, akkor nyugdíjba vonuláskor senki sem kapna állami nyugdíjat, így 20-30 év alatt ...

Trackback: Ha már túl ideges vagy, nem bírod a való életet 2011.01.13. 20:02:37

 Eleged volt a hülye politikusokból? Abból, hogy nem te döntesz a saját sorsodról? Hogy nem szólhatsz bele, hogy hogy is alakuljon az ország sorsa? Itt a lehetőség, hogy változtassa rajta és tegyél valamit! Itt olyan erős Magyarország, amilyenné m...

Trackback: Nyugdíj - mi a helyes döntés? 2011.01.13. 11:45:52

A fenti kérdés bizonyára Téged is foglalkoztat.   Segíteni szeretnék. Döntést helyetted nem tudok hozni, és a döntésed következményeit sem tudom tőled átv...

Trackback: Mi a vektor, Viktor? 2011.01.13. 11:09:42

Egyáltalán nem nyílegyenes politikai irány az, amihez a kormány ragaszkodik. Az egész kormányzás ugyanis nem tűnik másnak, mint egy rögeszmés, makacs ragaszkodásnak ahhoz, hogy csak ne a gyurcsányi úton. De hogy mégis merre, azt még mindig nem tudni.Cs...

Trackback: Mikor kezd már esni a Fidesz népszerűsége? 2011.01.13. 11:03:05

Érdekes infókra akadtam a napokban, amelyek segíthetnek kirakni a nagy puzzle-t, ami talán magyarázatot adhat! Egyfelől itt van ez a HVG-ben megjelent írás. A cikk kutatásokra hivatkozva leírja, hogy bár a hazai és nemzetközi sajtó hangos a Fides...

Trackback: Mikor kezd már esni a Fidesz népszerűsége? 2011.01.13. 11:02:24

Érdekes infókra akadtam a napokban, amelyek segíthetnek kirakni a nagy puzzle-t, ami talán magyarázatot adhat! Egyfelől itt van ez a HVG-ben megjelent írás. A cikk kutatásokra hivatkozva leírja, hogy bár a hazai és nemzetközi sajtó hangos a Fides...

Trackback: Elveszett illúziók: a „mérsékelt Fidesz” 2011.01.13. 10:03:53

A „mérsékelt Fidesz” illúziója a politikát figyelő centrista, vagy konzervatív-liberális véleményformálók egyik kedvenc alakulata. Az újra és újra visszatérő elképzelések szerint a Fideszen belül léteznek olyan politikusok, akik nagyon elég...

Trackback: Hezitátorok 2011.01.13. 09:30:37

Az új undokok mintha új stílust hoztak volna. Még mindig mindent a népért, és már a nép által is: nemzeti együttműködés, kétharmados bátor alkotmánymódosítások, az emberek emberének kinevezése, a nép jussának visszavétele a közszolgáktól. Min...

Trackback: EU: csak nehogy velünk mossák fel a padlót! 2011.01.13. 09:07:48

Ha a magyar gazdaság úgy fog teljesíteni, ahogyan azt Orbán és Matolcsy ígérik, ők, valamint az egész ország kétszeresen is megdicsőül. Ám ha mégsem leszünk sikeresek, az európai fősodorral való szembefordulásunkat is kétszeresen fogják büntetni. (Fo...

Trackback: Ezért nem lesz nyugdíjam?! 2011.01.13. 08:01:31

„Olyan társadalmakban, amelyekben fokozatosan romlik az eltartók és eltartottak aránya, semmilyen nyugdíjrendszer nem tartható fenn.” (Mellár Tamás)   -Úristen, nekem nem lesz nyugdíjam!- csapott a homlokára Hunor, majd lefordu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ökörpöröly 2011.01.15. 23:10:32

@Letícia: Nem szeretem a vörösöket, azért is rühellem a bolsevik FIDESZ-t!:) Én megelégednék azzal, ha mondjuk egy Merkel-féle konzervatív vonulat lenne Magyarországon.:) De a populista, bolsevik, álnemzeti FIDESZ-szel nem tudok mit kezdeni.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.15. 23:11:19

@panelburzsuj: értsd már meg végre, mióta viktoriánus állam van, még kurválkodni is jobb/legálisabb. Nemhogy köszörülni. :)

ökörpöröly 2011.01.15. 23:11:25

@Hepci: Blogtalira!:P Nincsenek programjaid, hogy ilyenekre jársz?:) Szerencsétlen!:)

sárkányfő 2011.01.15. 23:16:35

@Akitlosz:
"Ez csak így volt buli, felvenni a pénzt, elkölteni, aztán lelépni.

A következményekkel meg bajlódjanak az utódok! "

Jé, ez pont olyan, mint elrabolni a magánnyugdíj-kasszát, felélni pár év alatt, aztán kit érdekel mi lesz...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.15. 23:18:18

@ökörpöröly: eccer voltam életemben, csótányka. Ezen a blogon.
Ott volt tíz normális ember meg a házigazda. A hozzád hasonló monitorbátor "küldetéses" pr-huszárok közül egy se jelent meg. Természetesen.

ökörpöröly 2011.01.15. 23:19:51

@sárkányfő: A bolsiknak nem fáj a másik magántulajdonának az államosítása, fajtajellegükből adódó hozzáállás.:) Ezért nem jobboldaliak, hanem álnemzeti bolsevikok.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.15. 23:20:29

@sárkányfő: az a baj, hogy lassan már a legkreatívabb kormánynak se lesz számottevő ötlete, mit lehetne még a carpe diem jegyében pénzzé tenni...

ökörpöröly 2011.01.15. 23:21:59

@Hepci: Egyszer voltam életemben....:D Hagyjuk a mesét!:) Készülj a következő blogtalira!:P Biztos izgi lesz!:D Betojok, blogtali!:P Nagyon, nagyon jó!:P

ökörpöröly 2011.01.15. 23:23:26

@Hepci: Szépen ki szoktál öltözni blogtalira?:) Talán még meg is fürdesz, fogat is mosol!?:P Felveszed a bájvigyorod, aztán irány fontoskodni?:P Van külön blogtalis öltözeted is?:P

ökörpöröly 2011.01.15. 23:27:18

Jaj, Hepci jól megröhögtetett!:) Majdnem akkora bohóc, mint a "közgágogási és mindentaláírási elnöke".:) Még egy kicsit ront a helyesírásán, aztán bármi lehet belőle az álnemzeti bolsevikoknál. Keresik az ostoba mamelukokat, jó áron vásárolják meg őket!:)

2011.01.15. 23:27:26

@ökörpöröly: nagyon jó volt, és nem kell eljönnöd, ha nem akarsz. Mi nagyon jól éreztük magunkat...hamarosan lesz a következő...

És igen, mindenki szépen kiöltözött, mert megtiszteltük a másikakat ezzel. Ha nem volt gyerekszobád, nem kell eljönnöd. Valóban, nem éreznéd jól magad...:)

ökörpöröly 2011.01.15. 23:31:03

@Letícia: Volt gyerekszobám, de az online lét nem olyan fontos számomra, hogy keverjem a valós életemmel.:) Kellemesen elmosolygok itt, ennyi, semmi több.:)

panelburzsuj 2011.01.15. 23:32:28

@ökörpöröly:

Tényleg ritka hülye nép lehetünk. Eddig egyensúlyozgattál a mocskos pofával okosakat mondok szerep szélén, és most önként fejest ugrasz a teli bilibe.

Ezek a jóemberek tényleg összeverődtek, és tényleg nem harapták át egymás torkát. Ennélfogva sokkal inkább elfogadják egymást még legszélekről is, mit téged, aki csak a sötétből mer ordibálni nekik.

Pukk.

2011.01.15. 23:35:12

@ökörpöröly: hát nem látszik, hogy bármilyen is szobátok lett volna...kész utcai nevelési tempó, amit itt lezavarsz! De te tudod. Nem kevertük az online életet össze, szerintem mindenki olyan volt ott, mint itt...Mert? Van különbség? Lehet másképp fogalmazni személyesen, mint online? Én nem nagyon hiszem...:)

2011.01.15. 23:36:36

@panelburzsuj: :)

Na jóccak, és legyetek jóóóóóóóók, ha tudtok!

ökörpöröly 2011.01.15. 23:37:58

@panelburzsuj: Szerintem meg a blogtali, olyan, mint a 999 forintos utazás, amiben benne van 1 ebéd+ 1 különlegesen értékes ajándék!:P Gagyi!:)
1. Ha okosodni akarok, akkor nem blogtalira megyek.
2. Egyetlen ember se érdekel innen annyira, hogy kényszerem legyen pár online élővel beszélgetni a nagy semmiről, meg jópofizni.:)
Nekem pont elég ez az élvezet, amit így nyújt!:)
Azért egyen érdemes lenne a blogtalisoknak elgondolkozni. Miért csak 10 ember érzi szükségét, hogy ilyen gagyesz gyűlésekre járjon, miközben ez egy kifejezett olvasott, ismert blog?:P
A 99,9% hülye, csak az okosak, akik blogtalira járnak figyelemkoldulni?:P Ezt az ökörséget!:P

sárkányfő 2011.01.15. 23:38:23

@Letícia: én nem tudok, felmentést kérek :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.15. 23:38:43

@ökörpöröly: mióta meghíztam, két téli nadrágom van. A bézs színűt vettem fel emlékeim szerint. Ha eljössz, szarzsák, legközelebb a feketében jövök, azt nem kár bekoszolni. :)

ökörpöröly 2011.01.15. 23:43:39

@Hepci: A fekete a játszóruhád, a bézs színű meg az ünneplő, beszarok!?:) Kérj a Vörös- vagy a Narancskereszttől ruhát, biztos megkönyörülnek rajtad, ha elmondod, hoyg téged kifosztottak a kapitalista multik!:)
Beszarok, bézs színű téli nadrág!:D Legalább cicanadrág?:P
Ma szétoffoltuk a topikot, de legalább jót röhögtünk!:)

panelburzsuj 2011.01.15. 23:46:00

@ökörpöröly:

Még egy fejes. Magad mondod, hogy trollkodni jársz ide, de közben vadul agitálni szeretnél. Ennélfogva vagy tényleg egy kiégett barom vagy, aki a kutyát se érdekel, vagy egy végtelenül balfasz agitátor. Ami még szánalmasabb lúzer.

Válogathatsz .... :)

ökörpöröly 2011.01.15. 23:47:14

@Hepci: Amúgy az elhízás nemzetellenes tevékenység, mert a tested a nemzetet illeti, hiszen azzal dolgozol a bolvesizmus megvalósításáért, illetve a kóros elhízás következtében a közegészségügyi rendszerre ráterhelt költségek növelik az államadósságot! Tessék sportolni, fogyókúrázni! Nem egész nap a segget mereszteni a monitor előtt! Ráadásul bézs színű télinadrágban!:P
Ezen olyan jót röhögtem. Igazán kislumpenpolgáros lehetsz!:P

ökörpöröly 2011.01.15. 23:49:02

@panelburzsuj: Szerintetek van valami jelentősége annak, amit írtok?:) Nem, ez csak egy ökörködés és kikapcsolódás, néha szellemi játék. Ez egy virtuális játszótér, se több, se kevesebb.:)
Aki többet képzel bele a fórumozgatásba, az ostoba.

ssi 2011.01.15. 23:53:50

sokan vannak, akik nagyon hisznek, pedig ők sem tudnak sokkal többet, pl. aszekelyek azt írta egyszer nekem: "a kormány azért nem mondja el a terveit, nehogy a szocik keresztbe tegyenek"

sokan vannak, akik nincsenek meggyőzve (még?), csak aggályoskodnak, s lehet benne valami

T.G. óvatossága is belefér ebbe a sokszínűségbe: ami még nem történt meg, vagy nem tudunk róla biztosat, az csak "lehet"

lehet egyszer olyan helyzet, hogy azt mondják: már bármelyik embertársunkat - politikai elkötelezettsége ellenére - nyíltan és bevallottan lehet szeretni?

ökörpöröly 2011.01.15. 23:57:55

@manyike: Lehetséges, egy normálisan működő országban. Viszont amikor a közösség egyik része fenyegetve érzi magát a másik féltől, akkor ez felborul.

ökörpöröly 2011.01.16. 00:00:48

@manyike: Most olyan a helyzet, mint 1947-ben volt, amikor a kommunista hordák ki akarták irtani az összes ellenzéki pártot. Ilyen esetekben senki se csodálkozzon a szélsőséges megnyilvánulásokon. Egyik fél részéről se.

panelburzsuj 2011.01.16. 00:03:24

@ökörpöröly:

Pont annyi jelentősége van, mint a kocsmai világmegváltásnak, az orvosi váróban sopánkodásnak, a játszótéren legeltető kismamák sutyorgásának.

Csak picivel több szereplővel és hallgatóval.

panelburzsuj 2011.01.16. 00:05:23

@panelburzsuj:

(Egyébként meg mi az a szerinTETEK? Nocsak, nocsak - én egyedül pötyögök ... :)

ökörpöröly 2011.01.16. 00:07:18

@panelburzsuj: Na ja, és el tudod képzelni, hogy az orvosi váró közönségével talit rendezel?:P Ráadásul bézs színű téli nadrágban teszed a tiszteleted?:P

ökörpöröly 2011.01.16. 00:08:20

@panelburzsuj: Döntsd el, hogy királyi többesnek értelmezed, avagy hatököri címzésnek!:)

ökörpöröly 2011.01.16. 00:13:42

Na, további jó éjszakát mindenkinek! Most értékrendtől és színtől függetlenül!:) A másik, részemről a torzsalkodás nem komoly!:) Én elfogadom még Hepcit is, mint a játszótér közösségének tagját.:) Az más kérdés, hogy néha ordibálunk mint a hülye gyerekek, tollat borzolunk, mint a páva.:) Ez van, a fórum a felnőttek játszótere.:)

panelburzsuj 2011.01.16. 00:16:23

@ökörpöröly:

A közönséggel minek külön tali?

A főorvos úrral vacsorázni - az már más ... :)

Nincs érzéked a fimomságokhoz: érvelés, kötözködés, beszólás - nálad egyre megy. Ezért is válsz rohadt unalmassá pár nap után.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.16. 00:23:27

@ökörpöröly: én nem fogadlak el, faszkalap. Lekurváztad édesanyámat, aki rendes és jólelkű asszony, míg te egy anonim szarzsák vagy.

ssi 2011.01.16. 00:37:23

@ökörpöröly: "Most olyan a helyzet, mint 1947-ben volt, amikor a kommunista hordák ki akarták irtani az összes ellenzéki pártot"

lehet-e megbékélés a jelenlegi pártrendszerben? / az uralkodó párttól függ jobban, vagy az ellenzékiektől? / vagy valaki(k)nek el kell tűnni? / vagy újaknak kell megjelenni?

Szép álmokat!

csattanó maszlag 2011.01.16. 00:48:12

@ökörpöröly: "A csehek, a szlovének, a lengyelek, a szlovákok nem csináltak "fülkeforradalmat", EU-ban vannak, mégis sokkal sikeresebbek, mint mi."

AKKOR SZOPD LE AZ ÖSSZES SZLÁV FASZÁT!!!!!!!!!!!!!! MIBEN SIKERESEBBEK MINT MI? EREDJÉL MÁR! JÓ HOGY AZT NEM MONDOD MAGYARORSZÁGOT A CIGÁNY KISEBBSÉG TARTJA A VÍZ FÖLÖTT MERT A MAGYAROK MIND PESSZIMISTÁK ÉS A HALÁLT VÁRJÁK. AMIT ÍRTÁL EGY MARHASÁG. NEM KÉNE ÁLTALÁNOSÍTANI. MEG GONDOLOM MEG IS KÉRDEZTED A LENGYELEKET MEG A SZLOVÉNEKET HOGY MILYEN JÓ MÁR NEKIK. MEG A SZOMSZÉD KERTJE UGYE? OTT IS VAN VAKONDTÚRÁS MEG LÓTETŰ CSAK AZZAL NEM NEKED VAN GONDOD.

HATÖKÖR!

lüke 2011.01.16. 06:54:07

bon jour
hmm a túrósrétesem elég vulgárisra nyújtottátok!

tegnap olvastam egy cikket- ma megkeresem- melyben az oh magyar pöröly szerepelt, has. stilusban, mint a mi pörölyünk, majd kiderül még,hogy zsurnaliszta,
aki a cirkuláris betegségekkel dobálódzik

West Balkán:
index.hu/bulvar/2011/01/16/harom_lanyt_megoltek_a_west_balkanban/

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.16. 08:10:43

Ennek a lengyelnek rossz hírei vannak.
nol.hu/belfold/20110115-az_orbani_modell_a_demokratikus_kozeletet_fenyegeti

Olyan szarban vagyunk, hogy nocsak.
A megváltozásában és a leszavazásában lát reményt.
Én kicsit sem.

nyünyüge 2011.01.16. 08:51:26

@lüke:
:(((((((((

Ez kelet balkán.

lüke 2011.01.16. 09:09:21

@nyünyüge:
akkor jön a kollégám a Karadzsics!
fokozatok vannak:
Metternich azt mondta -anno-a Rennwegen kezdödik.Szerintem Ausztria a feltupírozott Balkán(pláne mióta a rengeteg jugó átjött), s Linznél kezdödik a Balkán.
Ma csak a széltöl függ ,hol a határ,
Metternich még pontosan meg tudta húzni

lüke 2011.01.16. 09:11:56

@manyike:
na ez az!
, igen, ez a hangnem , ez a paródia-tragikomédia-
60 év után is , az ellenséget kiirtjuk,
pif puf

lüke 2011.01.16. 09:16:55

@ökörpöröly:
helyes, le sok f@st foodossal!
rekesszük ki a dagikat, Johnny Taylor:
"minden este hívogat......"

picit ezt a habajgós cirkuláris mániás hangnemet nem lehetne unjós vuvuzelára mérsékelni

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.16. 09:49:27

"Nem elég megvárni, hogyan alakul az új magyar médiatörvény gyakorlata, módosítani kell a törvényt – mondta az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) sajtószabadság-képviselője egy osztrák lap szombati számában megjelent interjúban."

"Főbb kifogásolt pontok

1. A médiatörvény és a médiahatóság hatásköre kiterjed az írott és az online sajtóra - ez sehol Európában nincs így (csak az audiovizuális szolgáltatók és tartalmakra szokott vonatkozni a hatókör)

2. A Médiahatóság felügyeli a teljes sajtót, kvázi teljhatalma van

3. Az NMHH és a Médiatanács egypárti összetétele

4. Túlzott bírságolási összegek - különösen a médiapiacot (főleg a nyomtatott lapok piacát) érintő mély, évek óta tartó válság miatt tűnik különösen súlyosnak a bírságok összege. Ide tartozik az adatszolgáltatási bírság is, amely 50 millió forint is lehet.

5. A hatóság túlzottan erős jogkörökkel rendelkezik: nyomozati jogkör (az APEH-hez, VPOP-hoz hasonló)

6. a Médiabiztos szerepe: Olyan ügyeket vizsgálhat, amelyek nem jogellenesek, és a Hatóság jogkörébe nem tartoznak (140. §), ez ellentétes a jogállamiság elvével (mely szerint, amit törvény nem tilt, azt szabad). Gyakorlatilag kiterjeszti a Hatóság hatáskörét a törvény által nem szabályozott esetekre, tehát bármire – ez ellentétes az Alkotmánnyal is, különösen az 1/2007. AB határozattal. A Biztos hivatalból is eljárást indíthat. A biztost pedig az MNHH elnöke nevezi ki."

www.vg.hu/vallalatok/reklam-es-media/mediatorveny-az-ebesz-megvaltoztatna-schmitt-masoknak-is-ajanlja-338291

lüke 2011.01.16. 09:57:00

@ökörpöröly:
kulturember,
akkor minek nyomsz le egyetlenegy karaktert is?

"A versem...Óh, nagy ég!
Azzal tömte ki a cipőjét.
Egy zsák levél, s benne a szívem,
s a könnyeim a bélyegen.
De a lányok olyan buták,
a szívemig egyik se lát..."

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.16. 10:04:55

@lüke:
Ahogy látom, a kurvaanyát és a rejtőzködőzést is Hepci nyeste be csavarva,
de rábaszott a sompolygásra.

ubul2000 2011.01.16. 10:08:35

Úgy látom ez a west balkáni balhé és tragédia keveseknél érte el az ingerküszöböt

ssi 2011.01.16. 10:15:33

@lüke:
rég eldöntött ... elitképviselésben sokan jók, O.V. „Igen, eltiporjuk őket (...) ez az ország érdekét szolgálná, mert az MSZP csak a volt kommunista párt elitjének érdekeit képviseli"
www.fn.hu/belfold/20110105/wikileaks_orban_eszes_bunyos/

" Üzent Égernek a Fidesz" 2011 még nincs eü-reformterv
fsp.nolblog.hu/archives/2011/01/12/Uzent_Egernek_a_Fidesz/

@nyünyüge: Ny(West)-Balkán szomorú buli - s asszociáció: „Nyugati zászló alatt hajózunk, de keleti szél fúj a világgazdaságban”
index.hu/belfold/2010/11/05/orban_keleti_szel_fuj/

@IGe: médiatv érdekes/döbbenetes erő/taktikai/sakk-matt játék pókeres világunkban

További szép napot mindenkinek! - napsütés már megvan hozzá

bebe tv 2011.01.16. 10:16:34

@Akitlosz: Kína kölcsönpénze pénze mögött több van.

A multik managmentjének irtózatos extraprofit éhsége, akiknek év végén akkor szavazzák meg a részvényesek a sok esetben akár több 10 millió €-os prémiumot, ha az ő osztalékaik is növekednek.
Hogyan oldották ezt meg? Hát úgy, hogy elmentek Kínába termeltetni, miközben számtalan munkahelyet szüntettek meg
Európában és az USA-ban. Ez tipikus esete az utánam a vízözön szemléletnek. A több 10 ezer üzem odatelepítése folytán Kína gyakorlatilag hozzájutott rengeteg eddig számára ismeretlen technológiához.
Kínának gyakorlatilag így egyetlen egy dolga akadt, hogy ki tudja hány km-el arrébb felépíteni a számára érdekes gyárak másait.
Egy Sanghai-ban élő magyar házaspár nő tagja elvitte a magyar riportert üzleteket nézni. Az üzletben kizárólag eredeti cuccokat árultak, de az alagsor tele volt utángyártott
a márkaellenőrzés alól kivont termékkel, az európai ár töredékéért. Az eladó azt is elárulta, hogy sok esetben egy textilgyár nap közben pl. a NIKE-nak gyárt anyagot, éjjel pedig az utángyártott termékek részére. Ugyanabból a fonalból, ugyanazokon a gépeken ugyanazt a minőségű anyagot.
A Puma cég hamisítványokat kiszűrő részlege pl. a saját sportruházatainak a varrásánál olyan speciális azonosító varrást rejt el aminek a pontos helyét és a mintázatot csakis ők ismerik.
Hasonló gondjaik vannak Kínában az összes neves mobil gyártóknak is. Hogy versenyképesek legyenek a kínai klón készülékek áraival 1/3 áron kénytelenek a készülékeiket Kínában árulni.
A műszaki elektronikai készülékeket már majdnem mindenki kizárólag Kínában gyártatja.
Németek nem kis hányada azt nyilatkozta, hogy inkább megvenné az inget dupla áron, ha tudná hogy otthon készült.
Egy jobb minőségű inget alapanyagostól kb. 2-3 dollárért lehet Kínában legyártatni, miközben Németországban ennek a bolti ára 22-30 € között mozog.
Ennél fogva nyugodt lelkiismerettel ki merem jelenteni, hogy kizárólag csakis a multik mérhetetlen profitéhsége mozgatja kínai gazdaságot. Ők pedig jó tanulók és mindenből elkészítik a kopírozott terméket is aminek a nyeresége már náluk marad. Mi lesz ennek a vége? A jó ég tudja. Egy dolog szól ellenük, az eltérő mentalitásuk, mert ők nem Japán és nem Dél-Korea ahol nem volt kommunizmus, hosszú menetelés és nem volt kulturális forradalom sem.

nyünyüge 2011.01.16. 10:16:52

@nyünyüge:
Egyszerűen nem értem!!

Ha van hatósági erő arra, hogy megbüntessenek, ha rágyújtok a Nyugati aluljáróban, vagy hogy az ott lakni próbáló hajléktalanokat elzavarják, akkor hogyan nincsen arra, hogy egy betiltott diszkóba ne mehessen be többezer fiatal szombaton este!

lüke 2011.01.16. 10:18:57

@manyike:
hmmoV csak ne bunyózzon, ök tették naggyá- az ellenfelei, továbbra is tartom-

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.16. 10:21:10

@simonmondja.: először emlegette a családomat - negatív kontextusban, utána csempésztem.
Ne sompolyogj, Szájmon... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.16. 10:24:22

@nyünyüge: be volt tiltva? Ezt nem láttam még sehol...

ubul2000 2011.01.16. 10:26:14

@Hepci: hirszerzo szerint 2 hete

Ennél fontosabbnak tartom a média cenzurázó szerepét, pl. hozzászólások törlése (hvg)

nyünyüge 2011.01.16. 10:30:31

@Hepci:
"A West Balkán működési engedélyét két hete visszavonta az V. kerületi önkormányzat - hangzott el a Hír TV vasárnap reggeli műsorában, az MTV-re hivatkozva."

hvg.hu/itthon/20110116_diszkotragedia_wb_halottak

lüke 2011.01.16. 10:31:27

@manyike:
s az Eger cikk kicsinyes, szarrágás,
1, a kamarának szakmai és orvosi érdekképviseletet(lobbi)
kellene ellátnia
2,miért lenne egy szakember politikus,
hogy elfelejtse a szakmáját(csak pénzért)
3, 800 000 ezer kártyapénzböl
150 ezer fizetés marad
4, az orvosok is utálat tárgyát képezik, mit mindenki, aki a másik! oldalon áll MO-n- legföképp a tudatlanság miatt-,
gyógyítás nincs bizalom nélkül
5, szabad orvosválasztás van, ha nem tetszik állj tovább
6, fenn idéztem egy cikket- a másik oldalról-, ami szerint a német orvosok nem hajlandók a nem magán biztosított beteget ellátni, mert kevés hasznot hoz

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.16. 10:34:20

@manyike:

Valamiért én GO-zni jobban szerettem régebben. Ott van a legtöbb variáció. Az valóban stratégiai játék.

lüke 2011.01.16. 10:37:24

@Hepci:
utólag,
új módi szerint

a-kis-herceg 2011.01.16. 10:43:01

@ökörpöröly: ezt nem teljesen így látom. a saját esetem a példa. más ok miatt nem mentem. féléve kommentelek itt. a karácsony előttire kaptam invitálást.

úgy gondolom, hogy az online Klub egy nagyon izgalmas forma. a híreket és mértékadó véleményeket itt követem. nagyon sok értékes ember műxik itt.

nem gondolom, hogy más online életet élnek mint valósat. ennek ellenére az utóbbi az előzőre semmilyen hatással nem lenne. sőt jobb nem tudni magánéleti részleteket.

persze ezzel nem zárom ki, hogy elmenjek ilyenre. legfőképp akkor esélyes, amikor (nem a blog okán, hanem saját "magánéleti" okaim miatt) elhagyom a blogot. akkor átkonvertálható a komment klub "szinte" barátsággá...

a-kis-herceg 2011.01.16. 10:48:21

@Hepci: nem tudom miért kell belemenni személyeskedésbe. ha rosszindultú lennék, akkor halálos fenyegetésnek érteném.

ökör az egy értelmes gyerek. kicsit bárdolatlan stílust vett fel online... ennek sok oka lehet, hagyjuk...

viszont neked lehetne annyi eszed, hogy nem esel neki...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.16. 10:51:59

Úgy látom, nem csa a paloták és a diliházak kapósak.

Már a budai vár is kell valakinek.
Költözteti a népakarat a Széchényi Könyvtárat.

index.hu/belfold/budapest/2011/01/15/gyalogoshid_epul_a_dunan/

A vár tényleg jó kis épület. Temperált és a kilátás is király.

a-kis-herceg 2011.01.16. 10:52:28

@ökörpöröly: akkor én ostoba vagyok...

én azt gondolom hogy a sok gondolatnak van eredője. és mindenképpen okosabbnak érzem magam a TheKlub nak közsönhetően...

bár egy ostobának ez könnyű...

lüke 2011.01.16. 10:57:27

@simonmondja.:
passarelle
a Szajnán levö Simone de Beauvoire híd mintájára
copy pasta
www.trekearth.com/gallery/photo986580.htm

a-kis-herceg 2011.01.16. 11:01:56

nem lesznek társadalmi szakadékok...

a XIkerben különadókat vetettek ki.
Tarlós a fővárosnak adókivetési jogot kér.
onnan vesznek el, ahonnan még pár Ft ot lehet.

...mindenki egyformán nincstelen lesz.

lüke 2011.01.16. 11:02:11

@lüke:
s a másik új a kurvák felett a Gürtelen, a városi könyvtár
viennaphoto.files.wordpress.com/2010/08/city-library.jpg

a-kis-herceg 2011.01.16. 11:04:10

@simonmondja.: és könnyű védeni a forradalmak idején.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.16. 11:04:49

@lüke:
Asszem a választási hajrában egy Sajó-hidat igértek.

Én megnézném először azt,

aztán basznám szét a Széchényi Könyvtárat.

lüke 2011.01.16. 11:10:29

@simonmondja.:
ezzel egyetértünk, arról nem is beszélve
honnan tették oda fel?
ott is tisztogatás van egyébként

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.16. 11:12:53

@a-kis-herceg:
Gondolod, hogy nem eladásra ürítik ki a várat ?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.16. 11:16:10

@lüke:
Nem csoda, ha tisztogatnak.
Sok kibontható márvány van és felszedhető parketta.
Ha egyben nem kéne senkinek.

Szimba 2011.01.16. 11:23:44

@simonmondja.:

Ha ez elkezdődik elsőnek fekszem elé a dózereknek.
Ekkora baromságot még életemben nem hallottam. Inkább a vár restaurálását csinálnák, és nem hülye hidat építenének.

A könyvtár jó helyen van, kár tönkretenni.

Inkább valami teknővájó műhely megnyitását terveznék vagy konzervgyár megnyitását.

A koronát is fogják úsztatni?????

bigapples 2011.01.16. 11:24:33

@simonmondja.: Volt már terv a miniszterelnökség várba költöztetéséről...

Nekem a gyalogoshíd jobban megmozgatta a fantáziám. Hogy a fenébe akarják megoldani, hogy az ELTE és a BME épületei között érjen partot, elbontják a Petőfi hidat? De legalább rájöttek, hogy önmagában értelmetlen oda egy gyalogoshíd.

Szimba 2011.01.16. 11:24:56

@lüke:

De fekete humorod van!:-)))

a-kis-herceg 2011.01.16. 11:25:44

@simonmondja.:

felcsút körül nagyon rosszak az utak, pont mint az ország teljes területén...

a várból lóháton is elérhető a parlament. vagy a képviselők majd mezítláb felsétálnak.

minden szépen a helyére kerül.

Szimba 2011.01.16. 11:26:40

@bigapples:

Mert nem keresztben, hanem a Duna hosszában épül. Hungaricum lesz:-(((

Szimba 2011.01.16. 11:28:25

@a-kis-herceg: Építenek egy nagy csúszdát, azon közlekednek.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.16. 11:36:14

@bigapples:
Mivel az előző Orbán kormány is ott építkezett, ezért nyilván megvan a jó okuk odatenni.

Én mondjuk, ha gyaloghidat építenék, akkor nem az egyetemi várost kötném a délpesti luxuslakásokkal,
hanem
mondjuk
a belvárost a Várral, vagy a Margit-szigettel, Gellért-heggyel,
mert mégiscsak azok a sétacélpontok.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.16. 11:37:20

@ubul2000: hihi, a HVG-n olyan is volt, hogy miután hozzászóltam (elég ritkán teszek ott olyat amúgy, trágárkodni pedig főképp nem szoktam), a hozzászólási lehetőséget törölték a cikk alól. Liberó 2.0 :)

ssi 2011.01.16. 11:38:54

313. T.G.- ajándék !!!!!!!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.16. 11:41:38

@a-kis-herceg: ez mitől halálos? Arra céloztam, hogy szétrúgom a - koszos - seggét.
Ha lekurvázni óhajtod a mamámat, Téged is szívesen látlak személyesen. :)

ssi 2011.01.16. 11:45:11

@lüke: eü - nincs véleményem, csak érdekel (leendő betegként), szakmailag nem értek hozzá

ubul2000 2011.01.16. 11:48:12

@Hepci: Tipikusan az au eset, mikor azok korlátozzák a sajtószabságot, akik a legjobban hőbörögnek ellene.

lüke 2011.01.16. 12:00:34

@Szimba: a fekete humorúval társalgok

lüke 2011.01.16. 12:03:01

@bigapples:
ez is:)
ez más, ez a mediterrán rendetlenség:)
ezt Beauvoire-t épp most adták át, napokban volt az újságban

nyünyüge 2011.01.16. 12:09:22

@simonmondja.:
A Dél-Pest - Infopark bicikliútvonal megteremtése azért nem hülyeség, nagy rá az igény.
Főleg, ha a következő 9 éves tervben sem jön át az 1-es villamos a Lágymányosi hídon és az új budai troliprojekt sem hoz valami újat a Petőfi híd és a Lágymányosi híd közé.
(az InfoParkban dolgozom jó ideje).

nyünyüge 2011.01.16. 12:13:35

@lüke:
Vagy Párizs lopta el és valósította meg előbb Finta ötletét. Erre nem gondoltál :)?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.16. 12:24:33

@nyünyüge:
Azért, mert a túlparton laksz-dolgozol,
még nem kéne hidat verni a cangádnak.
Költözz át budára - és megússzuk a hídépítést.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.16. 12:29:24

@Hepci: Biztos meggyőző, csak nálam most forgácsokban jönnek a bitek és nem tudtam kinyitni.

nyünyüge 2011.01.16. 12:33:11

@simonmondja.:
Én Budáról járok oda, nem magamnak kell a híd, nem kampányolnék mellette.
Csak megemlítettem ezt a szempontot.

Merthogy tömegével járnak diákok és dolgozók is bringával (többek között azért, mert akárhonnan csak több átszállással meg gyaloglással lehet odajutni).

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.16. 12:43:51

@nyünyüge: Tudom, én errefelé lakom.
Minden irányból van bringaút, de a Lágymányosi híd kissé büdös a nyeregben, aláírom.
Viszont a bringások nem az egyetemre járnak itt.
Leginkább.
Az egyetemisták villamoson jönnek és gyalog.
Ennek is nyilván - van oka.
A bringások átutazók.
Főleg a Kopaszi gátra mennek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.16. 13:13:00

@simonmondja.: forgácsokban a bitek? :)
Nálam meg olyan a képernyőváltás, mintha magam húznám lefelé, rolóval...

nyünyüge 2011.01.16. 16:44:53

@simonmondja.: az InfoParkban működő cégekhez elég sokan járnak bringával dolgozni tavasztól őszig. Közvetlen környezetemben a fiatal dolgozók harmada kb.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.16. 18:15:34

Rendkívüli EP-ülés hazánk miatt
Rendkívüli ülést tart hétfő este Strasbourgban a magyar médiatörvény ügyében az Európai Parlament (EP) polgári szabadságjogokkal, valamint igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó bizottsága (LIBE), a kulturális bizottság közreműködésével.
FN.hu, MTI
2011. január 16. 17:11

www.fn.hu/belfold/20110116/rendkivuli_ep_ules_hazank_miatt/
süti beállítások módosítása