Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
14:42

Egy politikusi beszéd önmagában, politikai környezetéből kiszakítva általában érdektelen, szinte lényegtelen epizód. Kivételről legfeljebb akkor lehet szó, ha a benne szereplő gondolatok eredetisége, esetleg az előadásmód különlegessége miatt mégis kiemelt jelentőséget kap. Orbán Viktor mai szónoklata kapcsán ilyesmiről nem beszélhetünk: egy „politikai veterán”, ahogy a miniszterelnök – nem ok nélkül - magát definiálta, már csak nagyon nehezen képes meglepni a publikumot, a közönség tudja, hogy mire számíthat, és általában nem is kell csalódnia. Így történt most is, legfeljebb annyi kiegészítéssel, hogy a miniszterelnöki szöveg a tartalmi minimalizmus miatt a szokásosnál is erősebben épített a meggyőzés klasszikus retorikai elemeire, s a kettő kombinációja minden idők egyik legunalmasabb, tulajdonképpen egyetlen gondolat körül körbe-körbeforgó orbáni beszédét eredményezte.

(Fotó: Facebook)

Nem szeretnék azonban elmerülni a beszéd részletes elemzésében, mert ez a szöveg önmagában tényleg nem alkalmas, nem érdemes az aprólékos vizsgálatra. Sokkal fontosabb annak felismerése, hogy milyen szerepet tölthetett be ez az előadás a kormány  politikájában: Orbán Viktor ugyanis ezzel a mai fellépésével elkezdte az ígért kiadáscsökkentő intézkedések (amelyeket a politikai vitában hol reformnak, hol megszorításnak neveznek) adagolását. A kormányfő a beszéd elején azt ígérte, hogy „világosan, kendőzetlenül és köntörfalazás nélkül kell beszélnünk a jövőről”, valójában azonban ma még csak az előhangolásra, a keretezésre, a lassú kibontásra került sor.

A szövegből ugyan tényleg semmi konkrétum nem derült ki (ez nem is volt célja), de az azért világossá vált, hogy a kormányfő megítélése szerint hamarosan veszélyes és súlyos döntések bejelentésére kerülhet sor. Orbán Viktor hosszú perceket szánt annak sulykolására, hogy a fejekbe ültesse, miért lesz szükség Magyarország megújítására, azaz valójában miért indul el a kormány a „fájdalmas” intézkedések irányába. A beszédnek ezen a pontján időnként már Gyurcsány Ferenc 2006-os retorikai "reform-heroizmusa" köszönt vissza: a „megújulás a régi és az új harca” mondatrészhez nagyon hasonlóakat például több gyurcsányi szövegben is találhatnánk. Ám ebből a szempontból sem a beszéd, hanem majd a teljesítmény és annak fogadtatása számít: ami nem jött össze Gyurcsánynak, Orbánnak - ma még így látszik - akár sikerülhet is.

Ebből a mai fellépésből tehát megtudhattuk, hogy a kormány most már valóban nem halogatja tovább a változtatásokat a költségvetés kiadási oldalán, s az is világossá vált, hogy ezzel kapcsolatban Orbán Viktor maga is komoly politikai kockázatokkal számol. Elnézve az esti beszélgetős-elemzős műsorokat, az is egyértelmű, hogy az értelmezési küzdelem már gőzerővel zajlik, gondolatmankók repkednek mindenfelé arról, hogy kinek árt, miért jó és mire kellenek ezek a lépések.  S bár azt gondolom, hogy a beszéd önmagában nézve Orbán Viktor egyik legkevésbé sikeres előadása volt, olyan, amelynek fordulatai minden bizonnyal egy-két napot sem élnek meg a közbeszédben, könnyen lehet, hogy később, a már megtörtént tavaszi események ismeretében újraolvasva sokkal fontosabbnak, egyfajta határkőnek tartjuk majd. Most azonban egyelőre nem tehetünk mást, mint a tudatlanság fátyla mögül várjuk a mainál fontosabbnak látszó következő fordulót, a jövő hétfői parlamenti vitát, ahol a kormányfőnek már egy sokkal nehezebb környezetben kell megvédenie egyelőre csak körvonalakban ismert átalakító programját.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr812644469

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miniszterelnök szerepálma 2011.02.09. 07:52:06

Egy évértékelő beszéd után szokványos színjáték, hogy az ellenzék képviselői elmondják, hogy miért volt borzasztó a beszéd (meg itt), míg a kormánypárti politikusok azt magyarázzák, hogy miért volt ugyanaz telitalálat és tökéletes leírása az orszá...

Trackback: Magyarország, szegényország 2011.02.08. 13:17:25

El kell döntenünk, hogy szegénységi bizonyítványt, esetleg bárcát, netán diliflepnit igényeljünk az EU-tól. Mindháromból bőven lehetne osztogatni mind az elmúlt húsz év döntéshozói, mind pedig a szavazópolgárok között az arra érdemesek számára. "...

Trackback: Sértődés ne essék! 2011.02.08. 13:16:26

Ötvenszer szólt be 12 perc alatt az Európai Parlament képviselőinek Orbán Viktor. Hogyan fordította volna le üzeneteit egy igazmondó tolmács? Hogyan szól ugyanaz az üzenet az Európai Parlament épületében és hogyan szólna egy falusi kocsmában? Párhuzam...

Trackback: Orbán Viktor generátor 2011.02.08. 13:15:30

Hogyan írjunk bele 100 + 1 bullshitet egyetlen húszperces felszólalásba? "Az elmúlt 20 év legnehezebb éve előtt áll az Európai Unió" - mondja Orbán Viktor a lentebbi videón 03:31-nél. Na itt volt az, hogy kiköptem a reggeli kávét :) Aki ed...

Trackback: Orbán Viktor évértékelő beszédéről 2011.02.08. 12:24:05

Körülnéztem, elolvastam, hogy ki mit gondol Orbán Viktor évértékelő beszédéről. Természetesen mindenkinek igaza van, aki arról ír, hogy a beszéd mennyire semmitmondó volt, én azonban bele tudok látni ezt-azt. Volt ennek értelme...Egyrészt szerintem (má...

Trackback: Orbán-évértékelő – a bullshit-példatár 2011.02.08. 10:28:17

"A megújulás újjászületés, a megújulás küzdelem, a megújulás küldetés." Miniszterelnökünk beszédírói éppenséggel ezúttal sem hazudtolták meg magukat: az idén is jócskán hozzájárultak a magyar nyelvű politikai bullshit-generátorok szöveggyűjte...

Trackback: Választójog a politika szolgálatában 2011.02.08. 10:16:49

Ténytár Egyes országoknak sok olyan állampolgára van, akik a határain túl élnek. Ezen országok különböző megoldásokat dolgo

Trackback: Orbán megint kinyilatkoztatta, hogy mit akarunk 2011.02.08. 10:00:37

Orbán Viktor idén is elmondta évértékelő beszédét. A Fülkeforradalom (FASZ) és az azóta eltelt kilenc hónap óta meg kellett tanulnunk, hogy időről időre ki van mondva, hogy a nemzet éppen mit akar, és úgy egyáltalán, mire adtuk voksunkat 2010 tavaszán....

Trackback: Orbánértékelő 2011.02.08. 09:39:02

Nehéz volt konkrétumot találni Orbán beszédében. Pedig most, kilenc hónap után talán el lehetne kezdeni érdemben kormányozni. Könnyű a most befizetők jövőbeli nyugdíját "nyugdíjvédelem" címszóval eltapsolni. Könnyű egy Schmitt Pált kinevezni,...

Trackback: Fülig, Grosics, Scmitt 2011.02.08. 09:11:34

Reggel, szokás szerint a kanapén fetrengtem, igyekezve többet ébren lenni, mint félálomban és a halott kislányok, kiégett lakások, vízbe fulladt családok megszokott hírblokkjai közt fel-feltűnt Orbán Viktor évértékelő beszéde. Alkotmány meg sok éves el...

Trackback: Mit kezdjünk Orbán beszédével? 2011.02.08. 08:26:56

Orbán 2011 legfontosabb feladatának az alkotmányozást tartja. Ez kifejezetten rossz döntés: egy új alkotmány szükségessége biztosan nem fér rá Magyarország 50 legégetőbb problémájának listájára. (Fotó: Index) Orbán Viktor tegnapi évértékelője megl...

Trackback: Igazság, beszéd 2011.02.08. 03:10:01

p { margin-bottom: 0.21cm;No nem, a Miniszterelnök Úr mai országértékelője még nem az. De megindult az ahhoz vezető úton. Egyfajta hangulat-előkészítés volt. A megszorításokra. A reform szó helyett az „átalakítás”, a „változ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2011.02.09. 20:25:28

@panelburzsuj:
nem voltam ellenálló, mint a pszichiáterek

aszekelyek 2011.02.09. 20:27:00

@porfelhő: A jóslat? Jönnek a három királyok is a mi ferink előtt leborulni? Milyen mindentelhisz nagymamák lehetnek ennek a célcsoportja, jézusom! Vagy Az édesanyját veszi feleségül, mint Oidipusz? Ha nem is tud róla? Brrrr.... ez a lizsébe való mutatványos trükk a cselédeknek és bakáknak.Mint a szakállas nő anno. A Blikk és más pletykalapok szintjén írnak már. Brávó.

ssi 2011.02.09. 20:32:47

@lüke: ne hamarkodjátok el, jól meggondoltad? :-)

panelburzsuj 2011.02.09. 20:33:59

@Szimba:

Azért ezt javaslom újbóli, alaposabb átgondolásra.

(Mankó: a Jobbik, vagy a Jobbikot felemelő nyers türelmetlenség "kitermelődése" a könnyebben kezelhető jelenség?)

a-kis-herceg 2011.02.09. 20:35:39

az egyenlítőn sikert arattam azzal hogy kerestem, létezik-e

LÁZÁRBLOKKOLÓ...

2011.02.09. 20:37:32

@a-kis-herceg: ez nekem is tetszik...:)

lüke 2011.02.09. 20:38:57

@manyike:
nem vagyok befizetö, kis nyugdijam lesz(annak is csak a fele) de hepci az értelmi szerzö,ö dönt:)))))))

Szimba 2011.02.09. 20:39:17

@panelburzsuj:

TGM igen jó társadalomismerettel és politikai szakismerettel tud teljesen hibás következtetéseket levonni, miközben a részérvei tökéletesek.

Hogy ezt hogyan csinálja, fogalmam sincs róla.

aszekelyek 2011.02.09. 20:39:55

@panelburzsuj: Rohan, hogy kis mesterházy beletörölhesse a retkes lábát...

panelburzsuj 2011.02.09. 20:40:02

@lüke:

Azok rozsdamentesek? Nem foja őket a ragasztó, vagy a golyó? Vagy hogy ellenállók?

(Szóval rosszul emlékszem, és sose említettél olyat, hogy a privát érdeklődésen túli közöd is lenne az elmegyógyításhoz? Hm... )

a-kis-herceg 2011.02.09. 20:44:21

@Letícia:

igen. a szóviccekben azt hiszem verhetetlen vagyok. kicsit kezdek is elbizakodni. de majd mondogatom:

"Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység."

panelburzsuj 2011.02.09. 20:44:22

@aszekelyek:

Lüke rohan Mesterházy lábaihoz?

Nem lett egy kicsit sok mára az elemzésből? Pihenned kéne ...

lüke 2011.02.09. 20:45:38

@panelburzsuj:
azt hiszik, csak a beteg akasztja fel magát,de az nem számít

még privát se, csak ostorozom Freudot
(a gazdagok orvosát , aki az egyéniböl alkotta meg az általánost- ez is ritka-)
nem beszélve, akkor nem lennék ilyen tömör és velös!

porfelhő 2011.02.09. 20:45:48

@aszekelyek:
Mi van? Te már megint össze-vissza irogatsz. Kimélj meg az effajta kommentektől. Ha kérhetlek.

aszekelyek 2011.02.09. 20:48:32

@nyünyüge: :) @Szimba: Gyakorlatilag definiáltad a demagógiát.

Szimba 2011.02.09. 20:50:46

@panelburzsuj:

Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás?

A cigányok és a nem cigányok ellentéte meglehetősen régi probléma. Azóta vált kritikussá, mióta a lélekszámuk emelkedett, és a tanulatlan, munka nélkül élő rétegük is egyre nagyobb számú lett.

Ezt a nagyon sokrétű problémát a legrosszabb módszerekkel igyekeztek a 89 utáni kormányok kezelni, eltakarni. (Sem a segély, sem az üldözés, sem a diszkrimináció, és annak meghiúsítása nem célravezető.)

Ezt a problémát csak hosszútávú tervekkel, és sok munkával lehet csökkenteni.

A Fidesz a többi párthoz hasonlóan nem igazán szeretne ebbe belebukni, ezért hallgat róla, vagy éppen politikai céljainak megfelelően pártjelszóvá teszi. Ez pedig nem politikai, hanem szociális, oktatási, egészségügyi, munkaügyi stb. kérdés, és humánum kérdése.
Egyet tesz a Fidesz - politikai célja eléréséért -, hogy legalább a Jobbikat próbálja megfosztani a céljaitól, és bedarálni a Fideszbe. (Ennek én igenis tudok örülni.)

Annak, hogy a valódi kérdést nem vizsgáltatja, nem méreti fel, nem készíttet terveket, az egészen más kérdés. (Ennek elmaradásán már meglehetősen régóta, kb. 20 éve nem örülök.)

Mankó: dialektika fogalma stb.
(Panel, vegyél vissza a nagy képedből, mert én is tudok undok lenni, ha egyébként lusta is vagyok hozzá.)

aszekelyek 2011.02.09. 20:52:35

@porfelhő: A 168 óra belinkelt szövegét kommentáltam. Te raktad ide. Ajánlottam, hogy ne olvass, emlékszel?

a-kis-herceg 2011.02.09. 20:52:43

@Szimba: "Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás?"

természetesen a kakas...

lüke 2011.02.09. 20:53:59

@panelburzsuj:
m`ér`
rántott borjúláb?
de büdös az a láb,neml

Szimba 2011.02.09. 20:54:10

Azonnal jelentkezzen az, aki Hoplitát hiányolta a blogról!!!:-((((

aszekelyek 2011.02.09. 20:54:35

@panelburzsuj: Remélem van az is neki. Csak jó az, ha nem keveri a hisztéria tüneteit a komolyabb szívbajéval:)

panelburzsuj 2011.02.09. 20:54:45

@Szimba:

"A gondolatot gyűlölő győztesek ünnepelnek. A nép közönyösen figyel vagy félrenéz."

Konkrétan mi a kifogásod ez ellen helyzetleírás ellen?

(Mert én ezt a két mondatot látom az amúgy szokásosan cifra - ("értelmiségi") - beszéd szándékosan lecsupaszított velejének.)

lüke 2011.02.09. 20:54:50

@Szimba:
túlk. a gall kakas, Julien Sorel, aki mindig nyafog:)

Szimba 2011.02.09. 20:55:24

@a-kis-herceg:

Osztán megtoszta a Jóistent, az meg gyorsan megteremtette neki a tyúkot!:-)))

porfelhő 2011.02.09. 20:55:37

@aszekelyek:
Én meg ajánlottam, hogy ne irjál. emlékszel?

lüke 2011.02.09. 20:58:29

@Szimba:
ez qqqqqqqq jó összefoglalás

Szimba 2011.02.09. 20:59:14

@lüke:

Az kétségtelen, hogy meglehetősen gyorsan hódított a fiú.:-))

panelburzsuj 2011.02.09. 21:00:38

@lüke:

A velősségnek hiszek. Az bizonyítva van! :)

lüke 2011.02.09. 21:02:23

@Szimba:
ez nem kútfö, Márai napló

Szimba 2011.02.09. 21:04:13

@panelburzsuj:

Ez ellen semmi.

Értelmiséginek lenni sohasem volt könnyű. Ma meg végképp nehéz, amikor mindenintézmény állami, vagy állam által támogatott.

De azt a következtetést levonni, hogy a Fidesz cigányüldözésre készül, megosztani akar, bűnbakot keres - szerintem túlzás.

Sajnos, úgy vélem, nem igen fognak ők sem törődni sem a cigányság sorsával, sem a velük élő, és küzdő magyarokéval. Sem így, sem másként.

Tehát TGM nagyívű elemzése rossz végeredményt hozott ki.

aszekelyek 2011.02.09. 21:04:24

@panelburzsuj: Panel, nem vagy te ilyen értetlen....Ne játszd a hüjjétt..! :D

panelburzsuj 2011.02.09. 21:05:30

@Szimba:

Hogy is mondta lüke délután?

"Mindenki a maga szerencséjének patkolója" ... (?)

Igazad van! Fogok én itt társadalmiban mankót osztani?! :)

Szimba 2011.02.09. 21:06:43

@lüke:

A naplójában írt Stendhalról? Persze miről nem írt?

aszekelyek 2011.02.09. 21:06:55

Akkor mire pattogsz és kérdezősködsz? Negligálni nem így kell!

aszekelyek 2011.02.09. 21:08:37

@a-kis-herceg: A feudalizmus az érinthetetlenek miatt van.

Szimba 2011.02.09. 21:10:22

@panelburzsuj:

Kivéve, ha gyógyászati segédeszközök boltjában dolgozol.:-)

Egyébként meg járókeretet szeretnék, olyan gurulósat, fekete műgumi fogantyúkkal.

lüke 2011.02.09. 21:10:45

@aszekelyek:
a férjem azt mondta :
az ignorálás
na meg az elöszobáztatás( az AVÜ kisz titkárokat meg lehet kérdezni hány órát ültek)
ezeknél rosszabb nincs

aszekelyek 2011.02.09. 21:11:19

@lüke: Azt a fasiszta brigantit vagy képes olvasnihihihi??? DDD

Szimba 2011.02.09. 21:12:46

@aszekelyek:

Én még Hamvast is olvastam. Akkor én mi vagyok? Jaj?

lüke 2011.02.09. 21:15:15

@Szimba:
MS naplói értékesek-
a keret nem ügy ,feliratjuk valakinek, csalunk a közpénz utalványozással

a tied volt a slussz poén ma,

aszekelyek 2011.02.09. 21:17:54

@lüke: Alkalmazom. Valóban kitérnek a hitükből is tőle...:) Recsk és Szibéria, talán az ennél is rosszabb. Meg a hüjjjének nézés. Az nagyon sérti szintén az önérzetet. A bajnainál is járt egy magyar közepes vállalkozó előszbáztatva. Csak őt ígérete ellenére el is vezettete a rendőrökkel onnan. Annak az embernek ennyit ér a szava. Ami nagyon szomorú, ha belegondolsz. Meg szerette volna tudni, miért nem ő kap fejlesztésre támogatást az EU-tól, mitől jobb a kutyakozmetika pályázat. Amely nyert pénzt.

lüke 2011.02.09. 21:18:24

@aszekelyek:
ez is lehetne:)- slusszpoén-
similis simili gaudet
nem a lizsébe vagyunk:) csak már neglizsébe`

panelburzsuj 2011.02.09. 21:19:07

"Mindenkinek a tudására, munkájára, és bölcsességére szüksége van a közösségnek. A kormány vagy a Tudományos Akadémia, még a Tudományos Akadémia se tudhatja, hogy merre kanyarognak Ferencváros utcái, vagy hogy merre lejt a felcsúti határ. Azt csak a helyiek tudják. Ők tudják, hogyan kell a falu határában szintezni a vízelvezető árkot. Azt csak a helyiek áshatják ki évszázados tapasztalataik alapján. S ha nem teszik, mert nem értik meg az idők szavát, ha nem vállalják a megújulást, ha kimaradnak ebből az utolsó lehetőségből, akkor az egész ország jövőre is kötésig fog állni a vízben. Múlhatatlanul szükséges, hogy mindannyian gondját viseljük azoknak és annak, amit ránk bíztak: a gyermekeinknek, a családunknak, az utcánknak, a városunknak, a tájnak, ahol élünk. És igen, ezért mindenkire szükségünk van."

"A telefonos kérdőíves közvélemény-kutatás alapján a közvetítést nyomon követők közül

tízből hatan gondolják úgy, hogy a miniszterelnöki beszéd hiteles volt, míg

a megkérdezettek kétharmada szerint Orbán Viktor államférfihoz méltó országértékelést tartott."

Isten legyen hozzánk irgalmas.

aszekelyek 2011.02.09. 21:19:19

@panelburzsuj: Sztem a kedves férje szakmabeli:)

porfelhő 2011.02.09. 21:20:15

Orbán igérete visszajutatta Magyarországot a románok szintjére.

Bár egy kicsit gyengült a forint szerdán, aggodalomra nincs ok: a kockázati felárunk alapján visszajutottunk a bóvli befektetési kategóriába sorolt Románia szintjére.
Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a befektetők teljesen elhitték a kormány reformígéretét.

Mindössze annyi történt, hogy a pozitív nemzetközi hangulatban eljátszottak a gondolattal: mi van, ha mégis lesz valami a februári csomagból? "

A magas kockázati felárhoz és hozamokhoz valószínűleg hozzájárult az is, hogy a kormány tavaly elutasította a megállapodást az IMF-fel egy új készenléti hitelkeretről, ami a befektetők számára azt jelenti, hogy az ország adósságai mögött nincs biztonsági háló."

hirszerzo.hu/profit/20110209_orban_romania_magyarorszag#rss

hm. "újra a románok szintjén". hatalmas a siker!

aszekelyek 2011.02.09. 21:21:06

@Szimba: Ritka magyar.. Őt én is olvastam de nem eleget! Egyik tanáromnak még volt szerencséje tanítványának lenni.

aszekelyek 2011.02.09. 21:27:13

@panelburzsuj: A türelmetlenség az a jobbikra kéne, hogy háruljon. Nagy ígéretek voltak, hogy majd jól megvédik őket. Oszt hol vannak? mellényben parádéznak Pesten. Nagy pénzért. Komoly javaslatuk van-e a problémára? Komolyan vehető?

armanda* 2011.02.09. 21:27:27

Megmondta az Orbán Viktor, hogy jön Magyarország felminősitése. Ő már tudta. újra a románok szintjén vagyunk.
Fantasztikus a siker.:)))))

2011.02.09. 21:31:29

butuska.blog.hu/2011/02/09/narancssarga_bugyi
Nekem ez jut erről a beszédről az eszembe.

nyünyüge 2011.02.09. 21:36:39

@panelburzsuj:
Tényleg ijesztő.
De azért én egy ilyen telefonban adott válaszból nem vonnék le messzemenő következtetéseket.
Mit gondolsz, hányan bíznak ebben a hazában a felmérés anonimitásában (pedig ebben valszeg éppen lehetne bízni)?
És hányan válaszolnak őszintén, akár arra az ártatlan kérdésre, hogy szereti-e az aranygaluskát?
Az emberek nagy része - amíg nem dühös nagyon -, az általa vélt elvárt választ mondja.
Túl akar esni rajta, így találja egyszerűbbnek, ...
Már ha nem csapja le azonnal a telefont.

armanda* 2011.02.09. 21:37:43

Hm. A kormány gazdaságpolitikája rendkivül negativ, a költségvetés középtávu fenntarthatóságát illetően rendkivül pesszimista a piaci megitélés.

Ez leginkább azzal érzékeltethető, hogy míg az országgyűlési választások környékén ez a mutató közelített a régiós országokéhoz, például Lengyelországéhoz, az Orbán-kormány megalakulását követően a magyar mutató messzire szakadt a régiós országokétól és nyár közepén már Románia szintjére került.

Ősszel ennek a folyamatnak újabb lökést adott a piac által várt intézkedések elmaradása, a kormány piacellenes lépései, emiatt a kockázati felárunk január végére már a románnál is jóval magasabb lett, ami azért nagyon kemény ítélet a piac részéről."

Jövő héten az Orbán V. megtartja "nagy beszédét", bejelenti a "reformcsomagot". Hm. biztosan akkor még jobban felminősitik az országot. milyen jó lenne.:)

aszekelyek 2011.02.09. 21:41:14

@armanda*: MEgint csattintottak egyet az ostorral , akik mindenkin uralkodni akarnak? tesznek a demokráciára. Ennyi történt.A talp alá való parazsat rakják a tánchoz. Náluk nagyobb gazembereket elképzelni is nehéz.

armanda* 2011.02.09. 21:44:54

@aszekelyek:
hm. úgy gondolod? hát jó. akkor "legyenek gazemberek".
Miért? Te látsz valamiféle fellendülést, a halvány jelét? látod?

aszekelyek 2011.02.09. 21:46:56

@armanda*: A románok szépen sanyargatják a népüket , ezért az ő piaci feláruk jobb, mint a miénk. Milyen más indokok van? Semmi értékelhető. Szubjektív halandzsa amit nyomnak. Orbán a piaci privilégiumok ellen tett lépéseket. Nem szolgálta ki az igényeiket. Ez várható is volt tőlük , emiatt. Aki nem pitizik nekik, azt ott ütik , ahol érik.

armanda* 2011.02.09. 21:53:27

Ugyan már! "telefonos kérdőives közvélemény- kutatás!

Erről nekem csak az jut eszembe, mikor a választások előtt, ott valahol a kis faluban a kapu előtt ülő, oly sokat emlegetett "Mari nénit" megkérdezte a képviselő jelölt, és az felelte "majd Viktor mindent megold", minden sokkal jobb lesz."
No. hát ezen válaszok egy része "jöhetett" olyan egyénektől is akik azt sem tudják, fogalmuk sincs hogyan kellene lereagálni, még átlag ember szintjén is az országértékelő beszédet. Csak az ragad meg bennük, mint a "Mari" néniben, hogy szépen mondja-mondja az Orbán V.

úgy gondolom.:))))))) és lehet, hogy nem is rosszul:))))))

aszekelyek 2011.02.09. 21:56:50

@armanda*: Ekkora ellenszélben mit láthat bárki is? A port, amit a szemébe hint az ellenszél.................., maximum.

6.Lenin 2011.02.09. 21:58:25

@nyünyüge:

"Tényleg ijesztő."

Nincs ellenzék.
Rettegés, nyivákolás. Úristen, mi lesz itt!

Tényleg, mi lesz itt (így)2014-ben?

Valaki?
Senki,semmit.

Senki nem tud semmit, kínálni helyette.

Ijesztő, nagyon ijesztő, szerintem.

armanda* 2011.02.09. 21:59:30

@aszekelyek:
"nem szolgálta ki az igényeket"! az biztos. milyen igaz.:)

ulrike (törölt) 2011.02.09. 22:02:54

Ma mintha mindenki forró kőre pisilt volna. Úgy nézem aszekelyek képes volt ugyanazzal a dumával - 'maguknál meg üldözik a négereket' - rengeteg, amúgy jobb sorsra érdemes és értelmes bloggert tudott szimultán a levegőben tartani.

armanda* 2011.02.09. 22:04:58

@aszekelyek:
Bezony! megmondta az Orbán Viktor, hogy nagy az ellenszél.!
Nagyon nehéz "minden," ráadásul a "nemzetközi össztűz"! Igen. a szocik meg még "nemzetközileg" is szervezik az ellenséget!
Nagyon nehéz, és mégis a nyugdijak téeszesitésével hatalmas a siker! nem semmi.......:)

aszekelyek 2011.02.09. 22:05:17

@armanda*: CSakhogy Mari néni is egy szavazat! Meg a béla bácsi is aki garázdán veri a történészt a Kossuth téren. A fleto csúcs rendőrsége meg a sértettet viteti el a sünnel. Ők is egy szavazat. Tudd, ahogy te lenézed a választókat, az visszataszító. Nincs a választási törvényben, hogy csak az szavazhat, aki minden pici folyamatból államvizsgázott és az összes politika tudományból is. A józan paraszti ész játszik.

ulrike (törölt) 2011.02.09. 22:07:34

@aszekelyek: Te hányat tudsz lőni percenként? A mellélővéseidet is beszámítva.

aszekelyek 2011.02.09. 22:08:39

@armanda*: Elrontották az örömét azoknak, akik előre levágták, kezét lábát és gúzsba kötötték . JA igen, azok szocik voltak. Jó, hogy mondod. Szövetségben a finánctőkével.Amely nekik mindent elnézett és megengedett. Megadott. Bizonyos ellentételezésért. Ahogy az azokban a körökben megy.

ssi 2011.02.09. 22:08:57

@nyünyüge:
valaki írta itt a blogon: a közvélemény-kutatók "ravaszul"
kérdeznek

pl. - elképzelem
1. egyetért-e azzal, hogy az ország adóssága az egyik legfőbb gond?
2. egyetért-e azzal, hogy mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni tud?
3. egyetért-e azzal, hogy egy új alkotmányban aktuális témákat lehetne tenni?
4. egyetért-e azzal, hogy O.V. a ME államférfiként látja jól a fő gondokat?
stb.

csak itt kell élned, egyik pártot sem kell imádnod ahhoz, hogy "megfelelő" választ adj

porfelhő 2011.02.09. 22:09:30

Mi van? hol van a "csapat"? olyan szépen felvonultak, most meg elmentek aludni? Megunták a "műsort"?

Jaj pedig olyan szórakoztató volt, sajnálom, hogy vége.:)

aszekelyek 2011.02.09. 22:10:00

@ulrike: Még nem számoltam. Most még lázam is van. Lázasan lövök. Azé ilyen gyors.

ulrike (törölt) 2011.02.09. 22:10:56

@armanda*: Hát, először volt a téeszek nyudíjasítása. Most akor logikus a nyugdíjak téeszesítése. Nem? Na erre mit ír aszekelyek? Biztos azt, hogy a libsik, meg a Fecó coitálta el ezt is. Meg azt is. Meg mindent.

ulrike (törölt) 2011.02.09. 22:13:07

@aszekelyek: Mit szól ilyenkor hites urad? Szoktál néha főzni neki, vagy rideg tartás van neki parancsolva?

armanda* 2011.02.09. 22:18:56

@aszekelyek:
Ugyan már! "visszataszitó? szövegértelmezés.! Azok az emberek, akik szegénységben, mélyszegénységben élnek, akik kis falvakban, ahol semmi lehetőség nem lesz belátható időn belül sem, hogy dolgozzanak, nem lesznek munkahelyek, azok várták a csodát. azok hittek a sokkal jobb létben. no és a "mari" nénik, v alahol a "térképen". ebből lett a kétharmad.......
Tévedés, aki józan ésszel figyelte a napi politikát tudhatta, hogy a szocik vesziteni fognak. Csak ezek az emberek ott a periférián valami egészen mást vártak.....és nem csak ők. !!!osztjónapot.!!!

ulrike (törölt) 2011.02.09. 22:20:46

@manyike: Kérdezni tudni kell, hogy a jó válasz jöjjön ki. Nekünk mondta mindig a statika tanárunk mérgesen, mikor már nagyon hülyék voltunk, hogy azokat a feladatokat, mit kaptunk, szülni volt nehéz, nem megoldani. Így lehet ez a közvélemény-kutatással is.

armanda* 2011.02.09. 22:30:31

@aszekelyek:
Jól mondod?! igen! mindennek a szocik az oka! most is! nem veszed észre, hogy már nem ők kormányoznak?!!!

6.Lenin 2011.02.09. 22:31:28

"aki józan ésszel figyelte a napi politikát tudhatta, hogy a szocik vesziteni fognak. "

Már azt hittem , ma semmi érdekes nem lesz. Tévedtem.
Ez nagyon jó.

Nem csak a szocik vesztettek, az szdsz is, marha nagyot.
Józan ésszel, hosszútávra. Meg a többi is.

Ha józan ésszel figyelték volna a napi politikát, akkor teljesen más lenne a szitu.
Aki józan ésszel figyelt, az nyert.

Nem hiszem, hogy lesz még ma ennél jobb, megyek is hunyni.

Jó éjt!
Mindenkinek.

ulrike (törölt) 2011.02.09. 22:33:35

Úgy nézem, a blogmotor is gyengélkedik. Valaki töltsön bele egy kis mézespálinkát! Jóccakát és javulást mindenkinek.

aszekelyek 2011.02.09. 22:33:50

@armanda*: Például azt vártaák, csodát tesz, mint Jézus a kánai menyegzőn? Megszaporítja a halat és a kenyeret? Az egy erősen túlzó elvárás volt akkor. Ugyanis ilyet nem ígért. Elmondta előre, hogy az államadósság akkora, hogy nincs mozgástér és ahhoz, hogy az elígért maradék vagyont is el ne tudják lopni, mindenképpen a hiánycél tartása az elsődleges. Meg a fizetés pontosan. MAgyarul mondta és sokszor. Pannon pumát vártak? Vagy mit? Táncol nekik, mint a mi ferink és hazudik reggel, éjjel, meg esete. A mari néniknek ennél több eszük van. Persze vannak, akik ezt nem akarják beismerni. Azt is tudták, miért fognak veszíteni a szocik. Tehát nem olyan buták... magaddal kerültél ellentmondásba.

armanda* 2011.02.09. 22:34:35

@ulrike:
Igen! a nyudijak téeszesitése "hatalmas siker". a kormány szerint. aszekelyek, csak irja a szocikat, nem veszi észre, hogy már nem ők kormányoznak.:)))))) gondolom, majd csak rájön, hogy téved.:)))))

na mára ennyi volt a kommentelés. viszlát.

aszekelyek 2011.02.09. 22:36:20

@armanda*: ami érdekes , mert amikor a FIDESZ nem kormányzott sok évig, akkor a szocik azt hirdették az újságban, a FIDESZ befagyasztja a nyugdíjakat. Sokan azt se tudták, ki kormányoz.Akkor mindenről a zorbán tehetett. A copy paste az visszafelé is lehetséges.:) Most ez a módi. Ennek van alapja is!

ssi 2011.02.09. 22:36:48

@ulrike: :-) közvélemény-kutatási összegzések mellé a kérdéseiket is mellékelni kellene

porfelhő 2011.02.09. 22:39:17

@ulrike:
Influenza? Igen? az van rájuk ilyen hatással? hm. érdekes. annak ellenére elég jól "elvoltak"?!

aszekelyek 2011.02.09. 22:40:11

@armanda*: Szegény szocik. Vállalni kéne a felelősséget a kormányzásukért. Nagyon gáz , tényleg. Nem csodálom, hogy elhatárolódnak maguktól, már amikor kormányoztak.....:D Az nem is ők voltak,.. a a csúnya Orbánmszp volt! :DDD Jó éjt!

6.Lenin 2011.02.09. 22:46:45

@6.Lenin:

Bocs, teljesen elfelejtettem, volt még valami mdf féleség is a bukottak között. Pedig ott aztán csupa józan gondolkodású figyelt. Még CD-jük is volt róla, hogy figyeltek.

A Lajos még most is figyel, de mi a toszt, talán már ő sem tudja.

a-kis-herceg 2011.02.09. 22:55:40

lézer (blokkoló) jani rendszáma KIZ (az egyenlítőn vki felhívta a figyelmet... jelentése:

“Hu elhibázta – emelte fel fejét Lutra –, és KIZ, a patkány, még nekem is nehezen adja meg magát; harap, ameddig engedik.” (Fekete István: Lutra)

porfelhő 2011.02.09. 22:55:42

@porfelhő:

Jaj! ez a mai nap nagyon jó volt itt a poszton, csupa izgalom, - már akinek - és szórakoztató! ?! hm.:)))

porfelhő 2011.02.09. 23:07:22

Lesújtó londoni vélemények jöttek: Kiábránditóak az adatok.

Egyértelműen negatívan értékelik a januári magyar államháztartási adatokat a londoni elemzőházak, ami azért is intő jel, hiszen az elmúlt hetekben rendkívül optimista véleményen voltak Magyarországról.

Különösen negatív fejlemény megítélésük szerint, hogy már az év első hónapjában teljesült az egész éves deficitterv 18%-a, és a kiadási oldalon sem túl biztató folyamatok indultak el. A külföldi szakértők ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy egy hónap adataiból még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, ám a friss számok is alátámasztják a februárra tervezett kormányzati csomag szükségességét."

www.portfolio.hu/gazdasag/lesujto_londoni_velemenyek_jottek_kiabranditoak_az_adatok.145185.html

Tegnap az MTI-nek nyilatkozó hazai elemzők úgy fogalmaztak, hogy a korábbi években tapasztaltnál magasabb januári hiányadat enyhe figyelmeztetés a kiadások csökkentésének szükségességére, de a 3 százalék alatti éves hiány véleményük szerint tartható."

Hm. csupa izgalom, mit fog mondani az Orbán Viktor, a jövő héten, arról a csomagról?:))

Ventura Blvd 2011.02.09. 23:21:17

@panelburzsuj: Csak az intenzitásod átlagos, a kontent színvonala annál sokkal jobb. Mindannyiunk örömére.

porfelhő 2011.02.09. 23:28:40

Orbán Siófokon: Sűrű év előtt állunk!" hangsúlyozta Orbán Viktor a Fidesz-KDNP. kihelyezett frakcióülésének első napján.

A kormánypárti képviselők tíz napon belül kapják meg a kabinet "alkotmányos átszervezésre" vonatkozó javaslatait. A miniszterelnöknek a tanácskozáson elmondott beszédéről Szijjártó Péter tájékoztatta szerda este az MTI-t.

A miniszterelnök szóvivője közleményében azt írta: Orbán Viktor szerint 2011 küzdelmes év lesz Magyarország számára, hiszen a bizonytalan világgazdasági folyamatok veszélyeket rejtenek magukban.
Az Európai Unió tagországai sorra hozzák azokat a döntéseiket, amelyekkel felkészülnek a világgazdasági kihívások újabb hullámaira.

Magyarországnak is ezt kell tennie, ezért fogadta el Orbán Viktor Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek a stabilitási alap létrehozására vonatkozó javaslatát - közölte."

gondola.hu/cikkek/75144-Orban_Siofokon__suru_ev_elott_allunk.html

Hm. "az igazság kibontás", avagy bontakozik az igazság?:)

a-kis-herceg 2011.02.09. 23:37:33

az IGAZSÁG. kiszivárgott Siófokról az első hírcsokor a Szövetség tanácsából... a gazdasági szerkezet"átalakítások" ra találtak olyan megoldást, ami 3 az 1 ben azaz egy intézkedéssel megoldanak szinte minden problémát...

-szárnyvonalak (MÁV finanszírozás)
-munkanélküliség, helyben foglakoztatás
-egészséges életmód ergó gyógyszerkassza...

matolcsi vetítésen be is mutatta a teszt üzemmódról készült videót...

welcometoromania.blog.hu/2011/02/08/kozlekedik_a_vonat

Pasztorella 2011.02.09. 23:43:21

@porfelhő:
Te "átaludtad a 2006-os évet "is emlékszel? most meg még mindig alszol? nem veszel észre semmit? kisegitelek ezt is mondta az Orbán V.

"A kormányfő elmondta: egy csőd szélén álló országot vettát. Határozott lépéseket kell tenni az ország és a gazdaság talpraállitása érdekében."
Szijjártó sem maradt le:

Ennek keretében a kabinet döntött az első akciótervről, a bankadó és a válságadók bevezetéséről, valamint intézkedéseket tett a nyugdíjrendszer megmentése érdekében - idézte Orbán Viktor szavait Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy ezen intézkedések nyomán az ország a saját lábára állt, és sikerült elkerülni "a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által diktált megszorítások" bevezetését."

Jaj! "csak" nem fázik meg a miniszterelnök úr?! ott Siófokon, a viz mellett biztosan hidegebb van?!:))))) hogy fogja elmondani a nagy beszédet a jövő héten, hogy jelenti be a megszoritásokat. pedig az csak a szocik szótárában volt ismret eddig. hm.

porfelhő 2011.02.09. 23:53:08

@Pasztorella:
"De buta vagy". elirtad. "vett át".

Ugyan, ugyan, sokkal többet tudok és látok mint azt bárki gondolná. ........ hm. nem számit már, sok minden.....

porfelhő 2011.02.09. 23:56:12

@armanda*: @Pasztorella:

A nemzeti együttmüködés jegyében.

Jóccakát!!!

hoplita 2011.02.10. 07:32:55

@ulrike:
Olvasd el az "életművét" az emeno fórumán.....
3 év alatt összekopácsolt vagy 20 ezer háeszt....gurulni fogsz a röhögéstől a nagy többségükön.:)
Grafomán a csaj.....meg szerintem egy részét Turpi, a macskája írja...na, azok az értelmesebbek.:))

taktam 2011.02.10. 11:42:12

To 323. Az igazság kibontása
2011-02-07. 14:42.
Lehet, hogy én vagyok balek, én úgy tudtam, hogy OV 15 h után kezdte meg beszédét. De, nyílván a KGB-s és Moszad információk befutottak TG-hoz, már 2011-02-07. 14:42 h-re. Napjainkban minden megtörténhet… Talán, felhívhatnám nemzetbiztonságiakat erre az észrevételemre, nem nevezném meg a meggyanúsított titkosszolgálatokat; legfeljebb azt feltételezném, hogy véletlenül a szél vitte be a soron következő OV beszédről az információkat TG úr asztalára. Vagy TG-nak az OV-hoz címzett dossziéjában előre előkészítet elemzések vannak talonban…
„…a miniszterelnöki szöveg a tartalmi minimalizmus miatt a szokásosnál is erősebben épített a meggyőzés klasszikus retorikai elemeire, s a kettő kombinációja minden idők egyik legunalmasabb, tulajdonképpen egyetlen gondolat körül körbe-körbeforgó orbáni beszédét eredményezte.” Igen, TG ezt várta és ezt is kapta.(?) Íme, egy elfogulatlan semmitmondó mondat. Talán, utólag elolvashatta volna, ha már akkor nem tudta beszédet szinkronban értelmezni.
„… azért világossá vált” TG számára is „..., hogy a kormányfő megítélése szerint hamarosan veszélyes és súlyos döntések bejelentésére kerülhet sor…” Ez sem volt számára meglepetés, legalábbis akkor, amikor megelőlegezhette az elemzést…
Sőt, még ez sem hozta lázba TG-t: „…világosan, kendőzetlenül és köntörfalazás nélkül kell beszélnünk a jövőről”, valójában azonban ma még csak az előhangolásra, a keretezésre, a lassú kibontásra került sor.” Igen, nagy rutinja van TG-nak…
Majd később írja: „ami nem jött össze Gyurcsánynak, Orbánnak - ma még így látszik - akár sikerülhet is.”
Nagyon unatkozhatott a beszéd alatt az elemző. Pedig már előre látta, hogy „ Orbán Viktor maga is komoly politikai kockázatokkal számol.” Vagy azért leírta, hogy „…az értelmezési küzdelem már gőzerővel zajlik, gondolatmankók repkednek mindenfelé arról, hogy kinek árt, miért jó és mire kellenek ezek a lépések.” De mégis, TG szerint „Orbán Viktor egyik legkevésbé sikeres előadása volt…” Akkor miért akarták megfejteni az elhangzottakat egyesek? Talán a többi elemző az balek volt?... A beszéd/infó végén azért ad egy esélyt még TG OV-nak, talán Ő is elfogulatlanabbnak fog tűnni később: „… lehet, hogy később, a már megtörtént tavaszi események ismeretében újraolvasva sokkal fontosabbnak, egyfajta határkőnek tartjuk majd.”
Egyre pozitívabbá változik elemzés, amikor őszintén leírja: „… a tudatlanság fátyla mögül várjuk a mainál fontosabbnak látszó következő fordulót, a jövő hétfői parlamenti vitát, ahol a kormányfőnek már egy sokkal nehezebb környezetben kell megvédenie egyelőre csak körvonalakban ismert átalakító programját.” Megnyugtatom, hogy meg fogja védeni programját azok előtt, akik mind genetikailag, mind szocializáltságukban képesek lesznek OV megértéséhez. Akik pedig nem, hát nem; azok pedig ne politizáljanak…
Egyébként, szerintem, laikus szerint nem politológusi zsargonban, csak úgy populistán/közérthetően beszélt OV. Akinek füle volt, aki képes volt a hallottak értelmezéséhez is, azok államférfihoz méltó tájékoztatást hallhattak 2011-02-07. 15 h után és nem előtte, a Millenárisról közvetített ország értékelőn…
Tisztelettel és barátsággal köszöntöm TG urat és olvasóimat!
süti beállítások módosítása