Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
ápr 11
23:15

A magyar kormány az elmúlt napokban igen zavartnak tűnik – írta ma a Véleményvezér. Valami hasonlót érzek egy ideje én is, bár egy másik tünet alapján. Régi meggyőződésem, hogy egy hatalmi helyzetben lévő politikai erő „iránykeresési válságának” fontos jele lehet, ha a kelleténél sokkal többet foglalkozik ellenfeleivel, és ahelyett, hogy magával és programjával törődne, folyamatosan a másik oldal hibáztatásával önigazol. Láttunk már ilyet, nem is egyszer.

A Fidesz kommunikációs stratégiájában mindig is lényegi pont volt az ellenfél. Amióta a párt a kilencvenes évek közepe táján úgy döntött, hogy az 1990-es történelmi vereség után visszaerősödő utódpárti MSZP-re osztja ezt a szerepet, a táborteremtésben fontos funkciója volt az egyik oldal – másik oldal felosztásnak. A Fidesz azonban általában ügyelt arra, hogy a szocialistákkal való harcában ne tévessze szem elől a választókat, s potenciális szavazóiban ne alakuljon ki az a kép, hogy kizárólag a politikai elit két eltérő érdekű csoportja harcol egymással. Az MSZP démonizálása segített a belső ellentétek tompításában, legyőzése közös alapot adott a tábornak, de az ellenfél „használata” inkább tűnt adekvát eszköznek, mint öncélnak. Orbán Viktor első kormányzási idején - és később ellenzéki vezérként is - például kifejezetten kerülte, hogy közvetlenül konfrontálódjon a szocialistákkal, ha tehette, inkább ignorálta, elfelejtette, ködös fogalmakba csomagolta őket beszédeiben.

Ehhez képest az elmúlt hetekben egyre többet foglalkozik a (tág értelemben vett) kormányzati kommunikáció az ellenféllel, sokkal többet, mint amit az amúgy a Fidesznek korábban sok hasznot hozó „gyurcsányozás” indokolna. Az alkotmány vitájában szinte minden felszólaló – még az első szónoklatot tartó Kövér László is - a „hiányuk” magyarázatával kezdett, Gulyás Gergely mai záró beszédét pedig azzal indította, hogy Medgyessy Péter 2002-es kormányprogramjával próbált erősíteni az érvelésén. Mindez megítélésem szerint már túlmegy azon a szinten, amit a stratégiai szempontok igényelnek: az ellenféllel való foglalkozás itt már nem egy hasznos politikai húzás eredményeként, hanem sokkal inkább jobb híján, más ötlet helyett, az elbizonytalanodás jeleként történik.

A változás – ha másképp és más mértékben – ismerős lehet. Az eddigi kormányok többségénél egy idő után eljött egy olyan pont, ahol a kormányzás lendületének megtörését hasonló kommunikációs fordulat jelezte. Ennek legerősebb példáját Gyurcsány Ferenc produkálta, aki 2006 után szinte minden megszólalását az ellenzék kioktatására, az ellenzéki politika értelmezésére használta. A hasonlóság azért meglepő, mert a különbségek amúgy ordítóak: a szocialista politikus kormányának tehetetlenségét próbálta elrejteni ezzel (miért nem tudja csinálni), míg a Fidesz éppen a kétharmados rendszerátalakító hév (miért csinálja) kellős közepén váltott erre az üzemmódra. Arról már nem is beszélve, hogy míg korábban az aktuális ellenzéki erő feltámadása megelőzte a kormány odafordulását, most a kutatások szerint ilyesmiről még nem beszélhetünk.

S hogy - ha egyáltalán nem tévedek - mi következik ebből? Egyrészt szinte semmi, hiszen mindez lehet akár egy pillanatnyi stratégiai tanácstalanság jele is, s az alkotmány elfogadása után a kormány majd visszatalál a korábbi kezdeményező, irányító, domináló szerepbe. Másrészt viszont, ha ez mégsem történik meg, akkor hamarosan a mostani elbizonytalanodásnál akár sokkal többről is beszélhetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr942818970

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz (2011/04/10) 2011.04.12. 14:35:12

Ahogyan azt Kamondi Vilmos legutóbbi bejegyzésében olvashatták, a minap váratlan hívás szakította félbe legújabb elképzeléseim megosztását a szerkesztőség tagjaival. A hívás, ahogyan az lenni szokott, egy magát megnevezni nem kívánó forrástól érke...

Trackback: AN-olvasók: Nem lesz legitim az új alkotmány 2011.04.12. 12:25:14

Olvasóink 91%-a szerint nem lesz jogszerű az új alaptörvény....

Trackback: A fülkeforradalom első évfordulója II. 2011.04.12. 11:07:36

Ha már a tegnapi posztban felidéztem azt, hogy mit vártak a kormányalakítás előtt Orbánéktól a jobboldali kommentelőim, úgy korrekt, ha magamat is szembesítem az elvárásaimmal. Azt hiszem összességében el lehet mondani, hogy voltak nekem is tévedéseim ...

Trackback: Rád gondolok 2011.04.12. 10:51:05

Gyurcsány kormányának tehetetlenségét próbálta elrejteni az ellenzék kioktatásával, míg a Fidesz a kétharmados rendszerátalakító hév közepén váltott erre az üzemmódra.

Trackback: Az öreg halász és a henger 2011.04.12. 10:23:01

Az admiralitás akadémiáján első éves tantárgy, hogy csatahajóval csatahajóra lövünk, cirkálóval cirkálóra, míg Senki Alfonz és Csülök üldözésére motorcsónakot használunk.Ennek fényében nevetséges különösen a mandinerblogban Trágár Tóni és Kínai Kálmán ...

Trackback: Kormány: elhallgatás, kiforgatás, manipuláció 2011.04.12. 07:50:02

A bírálatok elfogadása, sőt az önkorrekció is szerves része a politikának. Sajnos azonban úgy tűnik, nem a Fidesz felfogásában. Az elmúlt napokban egy újabb határt léptek át. A Véleményvezér úgy érzékeli, hogy a magyar kormány az elmúlt napokban...

Trackback: Időközi parlamenti választás 1. 2011.04.12. 02:16:19

  Hajdú-Bihar megye 6. sz. EVK székhelye: Püspökladány,  települései: Báránd, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Kaba, Nádudvar, Nagyrábé, Sáp...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parlamentarista 2011.04.13. 18:19:51

@vinczej:
az teljesen jó, ha el tud menni a columbia egyetemre tanítani. ott van balázs péter. andor lászló. és még lehetne sorolni.

szóval nekem az a bajom gyurcsánnyal, hogy ő hozza magával ezt a lamperth mónikás, szűcs erikás vonalat, amivel nem lenne baj, ha ez a C kategória lenne a politikában, és nem a B. nem lenne bajom molnár csabával, ha ők a politikában a futottak még kategória lennének. én nem ambicionálom a közéletet, szóval nekem mindegy. de én azt látom, hogy gyurcsány C kategóriás emberekkel veszi körbe magát. és ebből nekem az következik, hogy ő egy B kategóriás politikus.

tehát én a környezetből következtetek. azt látom, hogy törökgábor olyan szintű spíler, mint kuminferi. és ha ők sólyom lászlóért rajonganak, akkor nem lehetnek túl jó tanácsadók. most azon túl, hogy sólyom lászló elnöki tevékenysége egy vicc volt.

szóval ha valaki betölt akármilyen vezető tisztséget, mindegy, hogy mit. akkor tudnia kell, hogy mi lesz az a dolog, amire ő azt periódust felfűzi. nem akkor kell majd a tanácsadókkal kitalálni, hanem azt előre kell tudni. sólyom elmondta, hogy ő nem akar lenni a nemzet laci bácsija. oké. de mi akart lenni. főszolgabíró, akiknek a talpasi nyitják az ajtót, vagy micsoda.

tehát még jó, hogy őt nem választották újra. ahhoz kell egy előzetes elnöki program. és a miniszterelnöknek is kell. na most szerintem nem kell négyéves. hanem elég 1 éves program. elég az, ha minden évben tudjuk majdnem biztosan, hogy mit tervezünk jövőre. az már egy jelentős előrelépés lenne, ahhoz képest, ami most van.

de nem elég 1 évre való üres deklaráció, hogy majd 150 ezer munkahely lesz, meg mit tudom én. hanem tudni kell konkrétan, hogy mi lesz az a 150 ezer új munkahely. az nem hullik csak úgy az égből, mint a tavaszi zápor. azt tudni kell előre. összeadják, és akkor kijön az, hogy 150 ezer. oké.

de itt annyi történik, hogy matolcsy beír valamit az excel táblába, hogy teremtsünk annyit. de ezt voluntarista módon képzeli el. tehát konkétan nem tudja, hogy milyen munkahelyek lesznek, hanem azzal számol, hogy majd ennyivel több járulékfizető lesz. és az vagy lesz, vagy nem lesz. és ebből egy ilyen bombasztikus hazárd játék lesz, ami vagy bejön, vagy nem.

lüke 2011.04.13. 18:20:41

@panelburzsuj:
nekem is volt mongol évfolyamtársam, egy lány
nagyon bonyolítod, pedig pofon egyszerű:
no asia

a-kis-herceg 2011.04.13. 18:21:18

román ótópálya 1-1,4 Milliárd/km... az itthoni 3 Milliárd hoz képest...
bár az alföldön nehezebb sokkal...
és nem lesz kiálló sem, mint amilyen sok van pl az M5/M6 on...

hol vagy Tölgyes... GYF (+stb) így lopott... (tudtad? előbb horn 50-50, majd megyó 60-40, aztán fletó 70-30, de a végén már azt se akarták arányban osztott az ellenzékkel?)

lüke 2011.04.13. 18:30:41

@aszekelyek:
jobb , ha nem mutogatod:)
ott bezárják ilyenért, de legalább is megbüntetik, és azonnal törlik a hozzászólást
egy picit személyeskedő bejegyzést is !
de hát itt van személyzetis, blogházmesterné etc
tudod
"Világosítsd föl gyermeked:
a haramiák emberek;
a boszorkák - kofák, kasok.
(Csahos kutyák nem farkasok!)
Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek,
de mind-mind pénzre vált reményt;
ki szenet árul, ki szerelmet,
ki pedig ilyen költeményt"

inreallife 2011.04.13. 18:32:59

@Balt: jaja, de valahogy benarancsult már másodszor. először 33-33-33 fidesz mszp-szdsz volt, most 39-30-17 fidesz-mszp lmp.
csakhogy ez 6 hónapja még 47-22-12 volt, úgyhogy nemsokára visszaáll az eredeti állapot, még egy fél év kb...

ssi 2011.04.13. 18:34:26

@lüke:
"harci rétoroknak üzenem :az ellenségképet vegyék le a falról"
oké, átadom, de addig is ..
"Az intézmények látogatói azonban nem maradnak fennkölt olvasnivaló nélkül, az új alkotmány elfogadása után"
index.hu/belfold/2011/04/13/lecserelik_a_nenyi-t_a_preambulumra/

megszűnt 2011.04.13. 18:43:16

@lüke:
"se Maler szimfóniában- bár őt Almával egyetemben néha meglátogatom a grinzingi temetőben"

Mahler nem érdemli meg, hogy meglátogasd! Borzalmas férj volt. Önző, képmutató. Elképzeljük, hányszor mondta:- Végül is mi bajod? A házastársi skála minden hangján és változatában.

Alma panaszkodik, hogy már nem tud zenét szerezni. Mahler ezt válaszolja:- Nem mondom, hogy az alkotás haszontalan dolog volna. Erre szüksége van az embernek a fejlődéshez..de miért kell ennek okvetlenül a zenének lennie?

Mahler elviselhetetlen férj volt. Többet ne látogasd meg! Csak Alma sírjára tegyél egy szál virágot.:)

parlamentarista 2011.04.13. 18:52:56

@Balt:
te abból indultál ki, hogy tartományok márpedig európában sehol nincsenek. pedig a helyzet az, hogy szinte mindenütt vannak. párszor leírtam, hogy a különféle közhatalmi formációknak szerintem milyen feladatokat kellene kiosztani.

állam => társadalombiztosítás: egészségügy, nyugdíj, szociális ügyek
régió => oktatás, kulturális ügyek, turizmus
város => gazdasági ügyek, fejlesztés, közberuházások.
unió => védelmi ügyek. megyei alapon szerveződő uniós közigazgatás és igazgatásrendészet. uniós helyőrségek. megyei sheriffek.

de ha nincs régió, a különféle közfeladatokat akkor is ki kell osztani. csakhogy a legtöbb hármas felosztás utópisztikus, meseszerű. most ugye nagyjából ez van:

állam <= szociális ügyek, kulturális ügyek, gazdasági ügyek, védelmi ügyek (minden)
régió => ∅ (semmi)
város <= szociális ügyek, kulturális ügyek, gazdasági ügyek, védelmi ügyek (tehát minden)
unió => ∅ (semmi)

az unió most egy bohóc társulat, aki időnként megvétóz döntéseket. ezzel együtt a magyar kormányban, és az önkormányzatokban ül egy csomó párttitkár. a vezetők többsége valamilyen pártfunkcionárius volt egész életében. nem ért semmihez sem, hanem ők úgy szocializálódtak, hogy az összes megtermelt érték felét elvonják, és arról rendelkezve majd megmentik az összmagyarságot.

ezt még felfogom, hogy ez a pártok szempontjából egy érthető dolog. csak azt nem értem, hogy törökgábor miként hiszi el, hogy úgy egyébként a független értelmiség beszopja, hogy ez nem a pártállam elvtársak, béláim az úrban, hanem ez már a demokrácia.

ssi 2011.04.13. 18:55:57

indok-2 a nyugdíjkorhatár leszállítására (indok-1: kádáriak kivonása)
atv.hu/belfold/20110413_gulyas_gergely
aktív idős bíró bérköltsége > 1 idős bíró nyugdíja + 2 fő fiatal bíró bérköltsége

-> munkahelyteremtésnél jól mutatna
-> fogyasztás, ill. gazdasági növekedés hogyan lenne ebből?
-> 30 éves Gulyás Gergely politikus bére >>>>> 30 éves bíróé - ez rendben van?

@lüke: ráhibáztam :-)))

Balt 2011.04.13. 18:56:02

@inreallife: Nemigen: :)
index.hu/belfold/budapest/2011/04/13/az_lmp_a_sajat_jeloltjen_sem_kozoskodik_az_mszp-vel

Megjött az LMP esze, úgy látszik. Nem kérnek a maszopból, mégsem akarnak SZDSZ2 lenni. :)

Balt 2011.04.13. 18:58:41

@parlamentarista: Ja, hogy kellENE? Az más.

6.Lenin 2011.04.13. 19:23:32

Látom már dédelgetik az új reménysugarat.

"A korábbi kormányfő hosszú idő után kedden beszélt [2] először a nyilvánosság előtt az általa létrehozott Haza és Haladás Alapítvány, valamint a német Bertelsmann Alapítvány konferenciáján, ahol az Európai Unió gazdasági kormányzásáról tartott előadást."

A téma:
Hogyan kell bedönteni 1 ország gazdaságát
volt

Nálunk is majdnem sikerült nekik.

Nagyon jó ME lenne, támadható, akár több oldaláról is.
Tényleg nincs jobb?

Igaz, a gyurcsány kormány tagjaként rendkívül sikeres volt

6.Lenin 2011.04.13. 19:43:04

Nem azért, mert nincs más ötlet...

Emlékeztetőnek

index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/10/hogy_kerultunk_ekkora_szarba/

néhány érdekesebb részlet:

"Néhány pillanatra azért be lehet nézni az Álomcsődben is a színfalak mögé. Például felvillan az az este, amikor az állam pénzügyi vezetői és Gyurcsány Ferenc az egyik szobában tárgyaltak, a másikból meg telefonálgattak az IMF-nek és az Európai Bizottság, meg a fontos nyugati kormányok vezetőinek, hogy adjanak gyorsan pénzt. "

Bajnait imádóknak is:

"A megszólalók között szinte konszenzus van arról is, hogy az EU-s pénzeket rosszul osztotta el az előző kormány. Az e pénzek osztásáért évekig felelős Bajnait azonban pont erről nem kérdezték meg a könyv szerzői. "

Régi szoclib trükk, amiről nem beszélünk, az nincs is.

Naponta kell ismételni, feledékenyek a választók, főleg az egyik oldalon.

nyünyüge 2011.04.13. 19:48:22

@6.Lenin:
"Naponta kell ismételni, feledékenyek a választók, főleg az egyik oldalon."

Az ilyen kitételek mire jók? Miért volnának feledékenyebbek az egyik oldalon? Attól, hogy lenézed a másik véleményen lévőt, Te nem leszel több. Sőt.

6.Lenin 2011.04.13. 19:58:36

@nyünyüge:

Miért nézném le?
Végigolvastam a mai hozzászólásokat, többször is leírták.

gyertek vissza ! gyertek vissza!

Ez nem feledékenység?
Kik a felelősek?

Nem akarok/akartam soha több lenni, sőt még annak látszani sem, aki vagyok. Leírtam/leírom a véleményem, gondolom ezt még lehet, vagy nem?

Annak viszont örülök, hogy csak velem van bajod, a beidézettekkel, nincs.

ulrike (törölt) 2011.04.13. 20:37:00

Kis érdekesség a líbiai légi hadjárat első fázisából.
www.spiegel.de/international/world/0,1518,756609,00.html

c4rtm3n 2011.04.13. 20:39:05

Sziasztok!

@6.Lenin:
"Naponta kell ismételni, feledékenyek a választók, főleg az egyik oldalon."
'98 és '02 között a Fidesz kormányzott, mégis visszahozták őket a hatalomba, pedig akkor sem volt semmiféle gazdasági programjuk (a belső kereslet élénkítésén kívűl ami pedig részben hozzájárult 2008-as válsághoz).

Szóval a lényeg, hogy úgy általában feledékenyek a választók ;)

Üdv,
C4rtm3n

2011.04.13. 20:39:15

Ez de durva!

Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isa, por ës homou vogymuk...

kepviselofunky.blog.hu/2011/04/13/pinazassal_gyanusitjak_orbant_pedofiliaval_a_fideszt

ulrike (törölt) 2011.04.13. 20:47:52

@knausz: A jereváni rádió úgy van egy kicsit Mahlerrel, mint Majakovszkijjal: nem csak az általad említett defektus miatt kedvelik. Mint mások is sokan.

6.Lenin 2011.04.13. 20:49:25

@c4rtm3n:

Csak az egyik oldalon, többen, többx.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.13. 20:54:23

@Átverés!: Gyurcsótány européer? Miben is?
Nem finog hangosat a sajtó jelenlétében?

ulrike (törölt) 2011.04.13. 20:54:36

@Letícia: A Societast sem az agya miatt fogják elrabolni. Ha ez lenne az új generáció, akkor maradjon inkább a nagy generáció. Bár ez utóbbi is csak nagyon relatíve nagy.

lüke 2011.04.13. 21:02:05

@Hepci:
keletről gyün s mint minden kalandor népvándorló:) nyugatra szeretne jutni
írj valami csunyát!

lüke 2011.04.13. 21:03:10

@c4rtm3n:
szerencsére
a politikusok nagy szerencséjére

aszekelyek 2011.04.13. 21:05:37

@lüke: Csak a szavahihetőségem okán voltam kénytelen de kelletlen. Annyira nem akartak hinni a fülüknek / nekem.

panelburzsuj 2011.04.13. 21:06:24

@6.Lenin:

Szakmailag érdekelne: hogyan és miben számolod?

2011.04.13. 21:06:24

@ulrike: hát nem...ez egy jó kis adalék, hogy mi lesz még itt...

6.Lenin 2011.04.13. 21:07:05

@lüke:

Dehogy akart mindenki nyugatra menni, de kelet felé nagyon hamar, nagy víz volt. Vizes lett a gatyájuk. Visszafordultak.
Szerintem.

lüke 2011.04.13. 21:07:29

@Hepci: nem az imádkozó sáskára,
nekem:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.13. 21:10:59

@lüke: miért? Csak a faszkalapokat szoktam leokádni. :)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.13. 21:11:16

"A kormány gyakorlatilag dühből hosszabbítja a banki különadót, mert az érintettek nemzetközi fórumokon tiltakoztak az adó miatt – értesült az fn.hu. A nemzetgazdasági miniszter az Orbán-csomag bemutatásakor jelentette be, hogy a jövőre is teljes összegű marad a sarc."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/03/duhbol_hosszabitja_matolcsy_a_bankadot/

Végre egy kis érzelem a kormányzásban! :-)))

lüke 2011.04.13. 21:11:34

@aszekelyek:
pedig csak ide kellen látogatniuk:)
már a blogra!

@6.Lenin: :)

lüke 2011.04.13. 21:13:02

@Hepci:
mert a mútkor valmi kerékbetörés emlegettél:):)

aszekelyek 2011.04.13. 21:14:35

@lüke: A mongolokkal annyira nem nüansznyi az eltérés, hogy az én egyik kérőm, aki müegyetemre járt és a családomnak udvarolt, mivel ők matriarchátusban élnek, elmondta anyámnak, nem apámnak, hogy az ő tisztességes szándékai ellenére már nem fog hozzánk eljárni, mert belátta, nem lenne könnyű nekem, nyugatias világban felnőtt leánynak ott megszokni. Alma -Atában. Bár ők jómódúak , olyan az életvitel, hogy letesz a szándékáról. Ez nem 200 éve volt, hanem 35 éve. Férfiak között egy kolesz szobában ez nemigen derülget ki:)

6.Lenin 2011.04.13. 21:16:17

@panelburzsuj:

Nem számoltam, csak egészségtelenül soknak (már 2 drb is az, szerintem) találtam a vágyakozó sóhajokat, ilyen rövid idő után.
2014-ben talán már nem annyira képezné nálam a csodálkozás tárgyát, de most, feltűnt.
Szóvá tettem.

Ennyire talált? Akkor csak jól látom.

lüke 2011.04.13. 21:17:08

@vinczej:
mondtam ,hogy vegyetek eurót!

lüke 2011.04.13. 21:19:11

@lüke:
tavaly előtt volt az 310 is, dübörgött a gazdaság, akkor is

aszekelyek 2011.04.13. 21:22:40

@lüke: Elolvastattam velük. Utána már nem volt több hitetlenkedés.

panelburzsuj 2011.04.13. 21:26:02

@6.Lenin:

Ja hogy azon sóhajtozol, hogy mások sóhajtoznak.

Ebből valóban nem túl sokat lehet kiókumlálni a feledékenység szociológiájáról.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.13. 21:30:39

@lüke: csak illusztráltam, hogy a nagy erejű mélysuttyó anonimuszok miket szoktak mondani (kettétörlek a térdemen), nem?

aszekelyek 2011.04.13. 21:32:49

@lüke: Berlinben állítólag néhányan tüntettek a filozófusasszony ellen. Na, und? Olgánál ma ez volt a téma.... jujazokacsúnyák... Te tudod, hogy ellene miért nem lehet tüntetni? Aranyos volt, hogy arra a pletykára, miszerint őt az mszp lefizette és ezért teszi, mondja, amit tesz és mond, azt sikerült kihoznia, hogy olyat nem hallottak, hogy valaki meggyződésből mond valamit? Ebből egyenesen következik sztem az is, hogy aki ellene tüntet, teheti meggyőződésből az is. :) ez persze így nem merült fel az interpretációjában.:)

@vinczej: ezeket azért irják neked az indexen, hogy legyen egy kis örömöd is....Inkább komoly forrásokból tájékozódj.

Balt 2011.04.13. 21:33:15

@c4rtm3n: "pedig akkor sem volt semmiféle gazdasági programjuk (a belső kereslet élénkítésén kívűl ami pedig részben hozzájárult 2008-as válsághoz)."

:)) Aztaqrva! Orbán mégiscsak maga az Isten, ha globális világválságot tud kiprovokálni. (Más kérdés, hogy Magyarországot nem éppen erőtől duzzadóan kapta telibe a válság a permanens elkúrásból kifolyólag...)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.13. 21:34:23

@vinczej: miért ilyen 40 napos okádásokat linkelsz be? Vannak frissek is bőven, 40 nap alatt még a balfing is megáporodik.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.13. 21:36:50

@aszekelyek: mindenki boldog volt. Olgát megvették a maszopisták, a berlini hősöket meg a nagykövetség - mint a búzát, lábon.

lüke 2011.04.13. 21:39:54

@Hepci:
de de:)
sőt! hogy nem öreganyám vagyok
,mint a vénember írja, hanem ifjú:)

aszekelyek 2011.04.13. 21:40:27

@Balt: Ami azért érdekes, mert a mi gyulánk és a lajos éppen a fogyasztás visszaszorításától várták a csodát....Állítólag túlfogyasztottunk. Akkor....

6.Lenin 2011.04.13. 21:44:37

@panelburzsuj:

Akkor még 1x (pedig egyszerűnek tűnt).

szokás szerint benéztem, elolvastam az utolsó 100 hsz-t.

Feltűnt, minden sóhajtozás nélkül, mennyien vágyakoznak 1 elfogadhatónak tűnő vezér után.
Arra gondoltam, mi a toszért kell ezeknek 1 támadható fószer, kezdődik megint elölről minden. Eszembe jutott a belinkelt cikk.
Emlékeztetőnek belinkeltem és idéztem is. Ennyi érdekelt ebből.
Semmi sóhaj. Mi a toszért is sóhajtoznék? Engem nem érdekel Bajnai. Nem félek tőle, miért is félnék?
Megint betolnák valahogy a bársonyszékbe?

Valami bajod van velem?
Nyugodtan hülyézz le, vagy rúgj belém, ami jobban megnyugtat, de maradhatsz ennél a módszerednél is. Semmi gond.

aszekelyek 2011.04.13. 21:44:48

@Hepci: Ahogy kiosztotta Szili KAtalin, azt se teszi Olga az ablakba. Agresszív bla, bla, Szili ellen, halottnak a csók. NAgyon jól elmagyarázta neki, hogy kellett volna vele beszélni és miről. Ahelyett a mantra helyett, amit hajtogatott, pénzért, hogy "de nem érezte magát bábnak?" Reméltem, hogy le is kever neki egy isteneset de láttam, szívesen meg is tenné. A szeme szikrázott rendesen Szilinek....

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.13. 21:45:19

@Hepci: Mondhatnám, hogy azért, mert nem árt ismételni. :-)

De valszeg' félrenéztem a naptárat. Vénülök... :-(

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.13. 21:48:39

@aszekelyek: Laj-os túlfogyasztott, ez tuti. S egy tüntetés tábláiról megtudtam azt is, hogy zsidó.
No most, junior pártszervezetek (Socie-tosz, Fideli-tosz) logikájával ebből máris levezethetjük, kik fogyasztottak túl...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.13. 21:49:04

@aszekelyek: "ezeket azért irják neked az indexen, hogy legyen egy kis örömöd is....Inkább komoly forrásokból tájékozódj."

Majd a hirado.hu-ból fogok ezután, hiszen az MTI - a hiteles hírforrás - fogja ellátni. Kiegyensúlyozott, pártatlan, korrekt - tehát közszolgálati :-))))

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.13. 21:52:09

@aszekelyek: Nem is csodálom. A helyében én is őrjöngenék, ha a Szájer-Szili közös tákolmányról kérdezgetnének.

Szili úgy járt, mint az alkalmazott a kupiban, akit utána fizetés nélkül otthagytak. :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.13. 21:52:57

@vinczej: no, csak aggódtam az egészségedért. :)
Ez a napi készenlét a fityeszes ventillátorba szarások kutatása terén és a Kapcsolat.hu rendszeres látogatása nálad fiatalabb és stressztűrőbb szervezeteket is megviselhet...

ulrike (törölt) 2011.04.13. 21:54:02

@lüke: Magyar embernek magyar pénzt! De sokat! Ezt mind a kettőt be kell írni az alkotmányba, hogy minden jó legyen.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.13. 21:57:55

@vinczej: Szájer otthagyta Szilit egy alkalmazás után?
Ezt megpróbálom elképzelni, de még az a jelenet is könnyebben megjelenik, amint Dajcs Tompika szoptatja Angela Merkelt.

tibapó 2011.04.13. 22:00:29

@a-kis-herceg: Mondhattok akármit, én inkább Arany Jánossal értek egyet.

aszekelyek 2011.04.13. 22:01:15

@vinczej: annyira minimum, mint az index.....Lassan mondom. Nem arrólm kérdezgette és ezt a fejére is olvasta. Csak megérted ha sokszor elolvasod....Látom, leqrváztad a volt házelnök asszonyt....ahogy gondolod....Gyurcsány fanoknál ez menő....niztosan. A képviselő asszony elvégezte a munkáját, amiért őt megválasztották. A parlamenti járandóságát ezért jogosan megkapta. A te trágár megjegyzésed is csak téged minősít.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.13. 22:10:29

@aszekelyek: Hivatkoznak is rá rendesen, hogy lám, az ellenzék azért benne van a tákolmányozásban.

Amúgy egyetlen csúnya szót sem használtam. Én a kupi büféskislányára gondoltam. Ejnye a csúnya fantáziádat! :-)

De fogalmazzunk másképp: Az áldozat készségesen segített a hóhérnak saját kivégzésekor.

ulrike (törölt) 2011.04.13. 22:13:38

@Hepci: Szájer az iPad mellett döntött. Annak megbízhatóbb az operációs rendszere, míg a Szilire már nem ad ki több updatet a maszop (se), mivel az általa kínált funkciók ezentúl ingyenesen a felhőn elérhetők.

aszekelyek 2011.04.13. 22:15:27

@vinczej: Ez a többi baloldali munkakerülő interpretációja, nem pedig tény. Arra gondoltál, amire akartál de ide nem azt írtad. Vállald csak szépen el a hasonlatodat. Bezzeg a magukat kihelyező vándor országgyűlésezők..., biztosan ki vannak fizetve....

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.13. 22:16:53

@ulrike: Hú, a te "életképed" valódi XXI. századira sikeredett az én avitt fantáziám helyett. De tökéletesen ül!

aszekelyek 2011.04.13. 22:17:16

@vinczej: Az ellenzék egyetlen komolyan vehető politikusa benne volt. Akárhogy is sarazzátok , elég ordenáré dolog mellesleg amit rá összehordtatok.

ulrike (törölt) 2011.04.13. 22:18:24

@aszekelyek: Hogy került a mongolod Alma-Atába? Nem is igazi mongol volt?

ulrike (törölt) 2011.04.13. 22:21:28

@vinczej: Kösz, de most aztán aszekelyek majd engem is felír a rosszak közé.

aszekelyek 2011.04.13. 22:21:48

@vinczej: Veregessétek egymás vállát, mentem aludni. Hagyó ügy nincs, terézvárosiak ártatlanok, csepeli kettős gyilkosság elkövetői is csak megtévedtek de Szili a főgonosz. Gratulálok.feri meg progresszív és nyugatos. Ahahaaa, mint a metró, a négyes.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.13. 22:24:11

@aszekelyek: Hát ha a "baloldali munkakerülők" hiánya miatt kevesebb volt az országház villanyszámlája, már akkor is több hasznot hoztak az országnak, mint Szili a maga 21:0 arányban elutasított felesleges munkájával.

aszekelyek 2011.04.13. 22:26:39

@ulrike: Nagyon igazi volt. Ott élt a családja. Ahová egyetem végeztével hazatért. Még valamit? A családfáját nem kutattam, mivel nem mentem hozzá. Mennyire volt igazi mongol. Lehet, hogy Ulan Batorban született . Asszem nem kötelező nekik ott is maradniuk :) Aki el tudott jönni hozzánk egyetemre anno, annak különösen nem lehetett gond.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.13. 22:27:39

@aszekelyek: Akkor jó éjszakát, és álmodj szépeket!

(Mert a valóság egyre csúnyább. De ettől még valóban jó éjszakát!)

aszekelyek 2011.04.13. 22:30:24

@ulrike: Amikor később egyik testvérem szintén Mongóliában dolgozott, Kínába átjárt...és egy másik ismerősöm, ugyanerről számolt be. Nem volt az akkora mutatvány akkoriban.

ulrike (törölt) 2011.04.13. 22:30:34

@aszekelyek: Semmi baj, de a mongol mongolok vadabbak. Nekik még Ulan Bator is züllött hely.

aszekelyek 2011.04.13. 22:34:11

@6.Lenin: Ugyan, ő csak az NFÜ pénzeket és az únióst osztotta. Miért kérdezték volna meg őt? :D

@vinczej: Viszont kívánom.

jjulie 2011.04.13. 22:40:05

@radala:

ezek gondolatok, ilyenek-olyanok, de csak annyiban kapcsolódnak az enyémekhez, hogy mielőtt leírtad őket, rákattintottál egy kommentem alatt a "válasz erre" feliratra

kérdés továbbra is fennáll, elegen voltatok, nem csak sokan, pusztán azért mert a szijjártó éveken át jól megynyomkodott egy határozottan atavisztikus felületet a gerincvelődön, de minek is?

aszekelyek 2011.04.13. 22:41:48

@ulrike: Sztem ne igyál ma már többet...:D "mongol, mongolok... " jó hogy nem mongolabbik mongolok :) A radikális , szőrén , alacsony lovat megülők.... ? :DDD akik nyilván nem züllöttek. Nem érnek rá zülleni, mer ledobja őket akkor a ló..., ha elhajlanak...Kumisszal sem élnek....No jóccakát!

6.Lenin 2011.04.13. 22:42:10

@aszekelyek:

Amennyiben kihívó lesz, biztosan napirenden lesz a téma. Ezért nem értem, miért 1 támadható jelölt után sóhajtoznak.

Netán nincs "tiszta" jelölt?
Mondjuk, el tudom képzelni.

c4rtm3n 2011.04.13. 22:42:26

@Balt:
Nem mondtam, hogy vilagvalsag. De ezek szerint pontatlanul fogalmaztam: a 2008-as IMF hitelfelvetelbe torkollo magyar valsagot okozta az akkor elinditott koltekezes.

C4rtm3n

cambridge.on 2011.04.13. 22:44:51

@tibapó:
Ne hagyd magad! Ebben a harcban nem vagy egyedül.
Hiába jönnek modern fegyverekkel ( vikipédia, modern értelmező szótár).
Még ha el is fogadom a nemzedékek fonódását az öltő jelentésében, megbicsaklik a dolog. Egy felnövő nemzedék nem az előtte levő nemzedéket váltja föl, hanem a 2-3 nemzedékkel előtte levők helyébe lép.
Régen amikor egy 60éves aggastyánnak számított, nagy részük eltávozott az élők sorából, lehetett 50-60 éves emberöltőről beszélni. Egy unoka, vagy dédunoka a bölcsőben, egy eltávozott, egy érkezett.
Ez emberöltő.
Nem azonos a nemzedék váltással.
Én is Aranynál maradok.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.13. 22:47:27

@jjulie: Szijjártó egy marketing csúcstermék. Mi bajod vele?
Légy büszke rá, illetve elő lehet állítani még hatékonyabbat.

c4rtm3n 2011.04.13. 22:49:14

@6.Lenin:
Igen, csak mindket oldal szerint a masik oldal a hunyo...:)

@lüke:
Ha a politikusok hetfon a-t mondanak, kedden b-t szerdara mar mindenki elfelejti az a-t. Ezen kellene valtoztatni...

C4rtm3n

6.Lenin 2011.04.13. 22:59:48

@c4rtm3n:

Hát igen, tényleg abba kéne hagyni az elmúlt8évezést.
1998-ban kezdődtek az igazi bajok.

1 rakás zseninek sem sikerült azóta rendbe tenni az országot.

6.Lenin 2011.04.13. 23:27:21

Bp. 2014. ? havának ? napján 23:13:15 -kor

-Uram Királyom Viktor Apánk! Valaki döngeti a Palota ajtaját.
-Ki merészel ilyenkor?
-1 szolidnak látszó, szimpi szerű valaki, enyhén vörös színben sugárzik. Libatoll a kalapjában.
-Csaknem ez a Gordon gyerek? Betojok, bátor 1 fószer, az már igaz.
-Kérdezd csak meg, hát a libák, meg az eu-s pénzek, merre szálltak?
-Hát aszonygya, az elsőhöz nem értett, a másikra meg mán nem emlékszik.
-Lökjél már vagy 3 hamubasültet néki, menjen békével. Van még abból az Mp4-esből, ami az Internacionálét zengi? Adjál, ne unatkozzon az úton.
-Nem akar, a Feri is vele van, csak nem láttam a sötétben bujkálót. A fülke mögött rejtőzködött.
-Fujj riadót! Meneküljön mindenki. Úristen! Mi lesz itt.

Jó éjt!
Mindenkinek.
Szép álmokat.

xsasha 2011.04.14. 10:23:40

Azért annyira nem bonyolult a helyzet, ami az említett effektust okozza. A baloldali politika-média nemzetközi támadást intézett a médiatörvényre alapozva, amire a kormány nem számított, nem volt cselekvési terve, nem érzékelték ilyen fajsúlyosnak a kérdést. Ez a nem várt támadás felülírt minden forgatókönyvet, hiszen a Fidesz terveiben több kommunikációs elem volt, amik ebben a helyzetben nem működtek. 2/3 ide vagy oda, ebből a deffenzív állásból nem tudják felépíteni azt a kommunikációt, amire a keményebb intézkedésekhez szükségük lett volna.

xsasha 2011.04.14. 10:30:51

Mindenesetre nagyon jól lehet látni a mai helyzetből a baloldali, mszp mögötti rendszer szerkezetét. Bár a párt alig tűnik aktívnak, a háttérrendszerei kemény munkát folytatnak, ami így a korábbi évekkel ellentétben átsejlik a nyilvánosság felé is. Markánsan megkülönböztethetővé vált a felszín és a háttér, és az is látszik, hogy az igazi politika a baloldalon a háttérben zajlik. Ha volt még olyan politikai elemző, aki ezt kétségbe vonta, az talán most már nem tiltakozik ennek belátása ellen.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.04.14. 17:42:26

"Az eddigi kormányok többségénél egy idő után eljött egy olyan pont, ahol..."
Nem volt olyan sok eddigi kormány, megnevezhetted volna, hogy melyiknél nem jött el ez a pont. :)

KutyaLegyek (törölt) 2011.04.14. 19:59:12

xsaha : Te egy dinka vagy.

Török Ur : Te is.

Lefizetett állellenzéki blogolásod az már bün.

Egy mindössze 30% os népszerüséggel biro csorda népszavazás nélkül rákényszerit egy keresztény középkori rendszert a maradékra? Betonbol kukába? Hát hova máshova, kérem ???

Szerintem, a vékony komment számbol is érezheted: kifogyott a tinta a tolladbol.

Hogy mást ne mondjak, az amit most ezek müvelnek: nem alkotmányos, csupán az ország maffia szerü lerohanása, egy öskori eszme, és bolond vezérökör által.

és egyáltalán nem balodali aki máshogy lát mint a narancsbörü pofátlan sereg. Csak demokrata, és köztársoság párti.

KutyaLegyek (törölt) 2011.04.14. 20:04:16

hát kutya legyek, ha ezt elhiszem!

:)
süti beállítások módosítása