Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
10:16

Ahogy az élet más területein, úgy a politikában is ezerrel dolgozik a kognitív disszonancia redukciója. Ami nem illik a képbe, amit nehéz lenne bizonyos következmények levonása nélkül elfogadni, az inkább nincs, nem is létezik. Vegyünk csak egy egészen jó és közeli példát: a mostani kormány egyes gazdaságpolitikai lépéseinek fogadtatását.

De mindenekelőtt tisztázzunk valami fontosat! Nem kétséges, hogy a politikában a szavaknak gyakran többletjelentésük van – ha nem így lenne, nem dúlna folyamatosan olyan ádáz nyelvpolitikai küzdelem. Nem mindegy, hogy ugyanazt a cselekvést megszorításnak vagy takarékoskodásnak nevezzük, mint ahogy fényévekre van egymástól a tartalmilag egyébként ugyanazt leírni kívánó arányos vagy egykulcsos adórendszer megnevezés is. Tisztességes megoldás – nem politikusok esetében - csak egy lehet: ha következetesen ugyanazt alkalmazzuk, függetlenül attól, hogy éppen kihez kapcsolható. Így talán elkerülhető az oly’ gyakori kettős mérce, s védhetőbbé válik az amúgy eleve politikai következményekkel is járó szóhasználat.

Visszatérve a példához: a tények tisztelete alapján nehezen vitatható, hogy a mostani kormány politikájában jelentős szerepet játszanak azok a lépések, amelyeket általában neoliberálisnak, máshol neokonzervatívnak szokás nevezni. A két fogalom nem teljesen ugyanazt jelenti, de elemeiben sok az átfedés, s a lényeg azonos: mindkettő alapvetően jobboldali gazdaságpolitikai lépéseket feltételez. Magyarországon a Fidesz valósította meg az SZDSZ régi álmát: bevezette az egykulcsos személyi jövedelemadó rendszert, amely minden kétséget kizáróan a tehetősebbeknek kedvez, továbbá számos olyan népszerűtlen megszorító lépésre is hajlandónak látszik (a nyugdíjrendszer, az államigazgatás vagy éppen a szociális juttatások terén), amelyeket szintén az úgynevezett liberális reformközgazdászok szorgalmaztak az elmúlt években. A képlet persze messze nem ennyire tiszta: a második Orbán-kormány sok tekintetben másfelé jár, mint a neoliberális krédó (például kedveli az állam tulajdonlását), gyakran a módszerei is sajátosak, az említett esetekben azonban tagadhatatlan a találkozás.

Ezek alapján – logikai úton - két dolgot várhatnánk. Egyrészt azt, hogy mindazok, akik az elmúlt években élharcosai voltak a gazdasági liberalizmusnak, most üdvözlik és elismerik a kormány ezen lépéseit. Másrészt, hogy mindazok, akik az elmúlt években felemelték a szavukat a neoliberális megoldások és a megszorítások ellen, most határozottan tiltakoznak. Néhány apró példa - mint Kóka János lelkes támogatása, vagy egy-két érdekvédelmi szervezet következetes fellépése – ellenére, persze nem meglepő módon, teljesen mást látunk. Akiknek – elvi alapon - támogatni kellene, kikérik maguknak, hogy egy lapon említsék őket és törekvéseiket ezzel a kormánnyal. Akiknek pedig – szintén elvi alapon - ellenezniük kellene, egyszerűen nem hajlandók észrevenni a nyilvánvalót.  

Az okot kitalálni nem nehéz: nem az a fontos, hogy mit, hanem az, hogy ki...

x x x

Részletek a 2006-os négypárti vitából:

Dávid Ibolya: "Vezessük be az egykulcsos, 18 százalékos személyi jövedelemadót, merjünk építeni az embereknek a megtakarításaira."

Kuncze Gábor: "Hát tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ez fehéredjen, például olyan módon, hogy csökkentsük le a gazdaságnak a terheit olyan méretűre, ahol már érdemes befizetni és nem érdemes a különböző kiskapukat és trükköket keresni és ezért javasoljuk mi az egykulcsos adónak a bevezetését. "

Orbán Viktor: "Egykulcsos adó idekeveredett valahogy. Én örömmel támogatnám az SZDSZ-nek ezt a gondolatát, csak egy gond van vele, hogy nem tudjuk akkor a családi szempontot érvényesíteni, és mi azt szeretnénk, ha nem csak az számítanak, hogy ki hány forintot keres, hanem az is, hogy hány gyermeket tartanak ebből. És ha csak egy sáv van, akkor a gyermekek miatt nem tudjuk alacsonyabb sávba hozni a szülők keresetét, amire pedig szerintem szükség lenne."

Bővebben: https://www.youtube.com/watch?v=5PtxcbQyWRE

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr402967130

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magassági korlát - Márpedig a "ki" számít, nem a "mit"! 2011.06.08. 22:33:02

 Török Gábor Mivé tesz az igazság című blogbejegyzése nagyon eleven problémát boncolgat. A cikk első fele rendben van, a második fél viszont reakcióért kiált.Első lényegi állítása, hogy a Fidesz váltotta be az SZDSZ ígéretét, és csinálta meg az eg...

Trackback: Mennyi az annyi? 2011.06.08. 21:15:22

Lehet csökkenteni az állami újraelosztás mértékét - de csak úgy, ha erősödik az öngondoskodás. Előbbire egyre inkább rákényszerül, de az utóbbival egyelőre nagyon nem foglalkozik a kormány.Az Európai Bizottság további megszorításokat látna indokoltnak,...

Trackback: II. Orbán-kormány tíz legrosszabb intézkedése 2011.06.08. 16:25:33

Múlt héten bemutattuk az elmúlt egy év 10 legjobb intézkedését. Már akkor ígéretet tettünk rá - és mi mindig betartjuk az ígéreteinket - hogy megmutatjuk a 10 legrosszabbat is. Most nem mutatjuk be újra a kiválasztás kereteit, de aki tudni szeretn...

Trackback: 12. havi fizetés és nyugdíj – is out? 2011.06.08. 16:01:50

Orbán Viktor szerint az emberek "meg vannak győzve" arról, hogy le kell mondaniuk egy havi fizetésükről, illetve nyugdíjukról az államegyensúly érdekében. Íme: Az angol szöveg: What we doing in Hungary and what we try to convince the peo...

Trackback: Murray N. Rothbard: De mi van a magyarokkal? 2011.06.08. 15:01:10

Versailles, Nagy Trianon kastély, La galerie des Cotelles 1920. június 4., délután 16 óra 30 perc. A kép közepén Apponyi Albert Murray Newton Rothbard (1926 – 1995) amerikai író, közgazdász:   Ugyanúgy ahogy Németország összetört és szé...

Trackback: Mivé tesz az igazság? 2011.06.08. 12:29:01

Akiknek elvi alapon támogatni kellene, kikérik maguknak, hogy egy lapon említsék őket és törekvéseiket a kormánnyal.

Trackback: Kis magyar abszurdiktatúra 2011.06.08. 11:44:13

Aki diktatúrát kiált gyönyörű hazánkban, az gondolja át gyorsan, miről beszél! Nincs itt semmiféle diktatúra. A diktatúra ugyanis egy szervezett, rendezett, döntéseiben, céljaiban és módszereiben konzisztens, egységes ideológiával, de legalábbis tervsz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyünyüge 2011.06.09. 17:41:42

@lüke:
a Dalai Lámával vetekszem liberalizmusban és balosságban!

(vagy helyenként figyelmetlenül értelmeztem néhány kérdést - ahol tagadóan tette fel :)

Egyébként van néhány, a szociális konzultációra emlékeztető kérdés, pl. :

"It is regrettable that many personal fortunes are made by people who simply manipulate money and contribute nothing to their society."

lüke 2011.06.09. 17:47:45

@nyünyüge:
nekem is azt mondta:)
bal... vagyok
elötte kapott egy pofont az unokám ,de elitéltem a makarenkóit:)
mindenütt vizzel föznek!

ulrike (törölt) 2011.06.09. 18:06:51

Kis érdekesség: Canterbury érseke oldalba kapja a brit kormányt.
Rowan Williams: no one voted for coalition policies
www.guardian.co.uk/uk/2011/jun/09/rowan-williams-coalition-policies

ulrike (törölt) 2011.06.09. 18:18:01

Folytatásul a britekhez. Ezek plagizálnak.

He also criticises the chancellor, George Osborne, saying: "It isn't enough to respond with what sounds like a mixture of 'This is the last government's legacy,' and 'We'd like to do more, but just wait until the economy recovers a bit.'"

The archbishop challenges the government's approach to welfare reform, complaining of a "quiet resurgence of the seductive language of 'deserving' and 'undeserving' poor".

In comments directed at the work and pensions secretary, Iain Duncan Smith, Williams criticises "the steady pressure" to increase "punitive responses to alleged abuses of the system".

Westminster politics "feels pretty stuck" he warns, adding that his aim is to stimulate "a livelier debate" and to challenge the left to develop its own "big idea" as an alternative to the Conservative-Liberal Democrat alliance.

The coalition is facing "bafflement and indignation" over its plans to reform the health service and education, he writes. "With remarkable speed, we are being committed to radical, long-term policies for which no one voted," the archbishop says. "At the very least, there is an understandable anxiety about what democracy means in such a context."

He complains that the education secretary Michael Gove's free-school reforms passed through Parliament last summer with little debate, using a timetable previously reserved for emergency anti-terrorism laws.

Separate reforms to universities will see tuition fees treble and funding for humanities courses cut.

Williams says education "might well be regarded as a proper matter for open probing". But "the feeling that not enough has been exposed to proper public argument" has created "anxiety and anger" in the country.

panelburzsuj 2011.06.09. 18:30:50

@nyünyüge:

Aszongya nekem ez a jóember: mit akarok számtanozni?

És a nagy hang mellé beteszi ezt a szöveges feladatot:

"Esély volt egy társadalom szintű rendszerváltásra a fejekben is. De jött a kádári demagógia, amit legitimált az SZDSZ - ez két évtizedre hazavágta a rendszerváltást."

Innen ugrott be, hogy Szásánk szegény Antallt, de még Hóbaglyot is simán kiretusálta a sztoriból. Az első négy év tarkabarka demagógiái nem léteztek, nem is hatottak, és a Fidesz sem akkor tért meg a "fejbeli rendszerváltás" sikertelenségét látva a sokkal piacképesebb nemzeti kebelre.

Szerinted mit gondol magában ilyenkor rólam, rólad, az egész itt megjelenő tisztelt publikumról?

nyünyüge 2011.06.09. 18:51:23

@panelburzsuj:

Kb. ugyanaz, amit szeretett Lászlovunk. Hogy vannak ők, a tisztafejű, tisztamúltú, reményt adó fiatalok, és vannak az öregek, a "kommunistáik". Akikről egy biztos, hogy eladták lelküket az ördögnek. Meg hogy útban vannak, mert állandóan belepofáznak meg okoskodnak.

ulrike (törölt) 2011.06.09. 19:04:54

@panelburzsuj: Mit vársz tőle? Megmondta, hogy olvasd OV könyvét, s megvilágosodsz. Azt nem retusálja ki, amit be sem tettek kifestő könyvébe. Ő az első pár kötetről lemaradt, a sorozat meg amúgy is egyszerűre fogja a történetet (régen volt a massza meg az isten...), hogy nehogy belezavarodjon a gondolkodásba az, ki amúgy sem szokott hozzá.

Ordnassac 2011.06.09. 19:27:19

@panelburzsuj: nem beszélve az első Orbán-kormányról, Torgyán doktorral (a képviselők között Pokol Bélával) és Dávid "nem értek a focihoz" Ibolyával megspékelve...

nyünyüge 2011.06.09. 19:42:57

@ulrike:
"Mivé tesz az igazság (érzete) ? "

porfelhő 2011.06.09. 19:44:26

A Velencei Bizottság szerint az alkotmány a demokrácia alapjait ássa alá"

Számos ponton komoly kritikával illeti a 2012 január 1-jén életbe lépő új magyar alkotmányt a Velencei Bizottság véleménytervezete.

" Az Európa Tanács alkotmányozási ügyekért felelős tanácsadó testülete bírálja a preambulum egyes pontjait, az Alkotmánybíróság hatáskörének csorbítását és a Költségvetési Tanács szerepét is. "

nol.hu/belfold/a_velencei_bizottsag_szerint_az_alkotmany_a_demokracia_alapjait_assa_al

dokumentum azt is kritizálja, hogy túlságosan sok kérdést kell sarkalatos törvényben szabályozni, ami a jelenlegi kormánypártok hatalmának bebetonozását jelentheti."

hm. Nem is hiszem el, hogy "ez"- ott is a vélemény?!
Hiszen már "millió" komment és cikk íródott, hogyan betonozza be magát a kormány.
hm. Ők, ott! szintén így látják.?

panelburzsuj 2011.06.09. 19:54:47

@nyünyüge: @ulrike: @Ordnassac:

A szándékot, a motivációt érteni vélem.

Az eszközöket nem értem.

Komolyan gondolja Szása, hogy az a Nemzeti Trubadúr stílusú nyegle és pökhendi kioktatás, kifigurázás, lehülyézés egy klubban, egy társaságban is ugyanúgy bevethető, mint a Hírtévé - Magyar Nemzet - mandiner.hu szentháromság szószékeiről?

Tényleg nem érzi, hogy mennyire kontraproduktív, amivel próbálkozik? Hogy érdemi mondandóval, érveléssel, megyőzéssel nem is kísérletezik, egyfolytában csak a Narancs Könyvecskéjét lobogtatja, ha akadályba ütközik?

Vagy a "nagy proletár/fülkekulturális forradalmak" mind ennyire primitíven egy kaptafára mennek? :)

ulrike (törölt) 2011.06.09. 19:59:51

@nyünyüge: Igen, a szilárd hit versus szilárd önhittség.

nyünyüge 2011.06.09. 20:05:28

@panelburzsuj:

Sajnos valószínűleg működik, és csak kis részben kontraproduktív.

Igen, a nagy forradalmak egészen biztosan egy kaptafára mennek (Nem cicóznak, nem árnyalnak, nem magyaráznak. És lehülyéznek, kioktatnak, elsöpörnek mindenkit, aki kételkedik, ellenkezik és nem áll félre magától).
A nagy forradalmak sokmindent, akár sok értéket is elsöpörnek, de utat csinálnak az újnak, elvileg történelmi léptékben pozitívak.

Itt most "történelmet csináló" eszmén és generáción kívüliek számára az a kérdés, hogy legalább értelmes cél és a jövő generáció érdekében vannak-e lehülyézve, átgázolva.

És sajnos egyelőre erősen úgy néz ki, hogy a semmiért vagy egy visszafelé útért leszünk beáldozva.

Ordnassac 2011.06.09. 20:18:35

@panelburzsuj: annyira nem vagyok biztos, hogy a mandiner.hu beleillik a szentháromságba. ;-)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.09. 20:21:57

"Kiszivárgott a Velencei Bizottság tervezete az alkotmányról: számos ponton aggályos

Számos ponton elmarasztalja az Európa Tanács Velencei Bizottsága az új magyar alkotmányt, amely szerintük a kormánykoalíció hatalmi pozícióinak bebetonozását segítheti - derül ki a hvg.hu által megszerzett jelentéstervezetből."

hvg.hu/vilag/20110609_velencei_bizottsag_jelentes_alkotmany

6.Lenin 2011.06.09. 20:25:58

@nyünyüge:

Jajj!

"És sajnos egyelőre erősen úgy néz ki, hogy a semmiért vagy egy visszafelé útért leszünk beáldozva. "

Ez óriási.

aszekelyek 2011.06.09. 20:28:44

@lüke: Nemrég láttam, Hírtv-nek nyilatkozott az archívumról:)

@ulrike: Miért, szavazott valaki arra, amit mond?

@nyünyüge: Ha csak annyi lenne a rovásukon! De szép lenne!
@Diocles: Szerintem nem kamu. Ugyanúgy bántak a frakcióval akkor is, mint május előtt, amikor csak nekik azért elmondta, Öszödi zárt körben. Hogyaszongya, amiről nektek nem is kell tudnotok. Sztem utólag értesültek és semmire nem is volt ráhatásuk. Szanyi sztem most igazat mond. A szűk kör eszelte ki, a hatalomtechnikai szcénát, hogy akarják ezt majd irányításuk alatt közhírré tenni. Csak semmi spontaneitást kérem ! Még valami történne, ami nekünk árthat. Meg volt ott szervezve minden. Alaposan.Nem bíztak ők semmit a véletlenre. Májustól szeptemberig volt idejük rá.

lanyi 2011.06.09. 20:40:30

@aszekelyek:

Te tudod miről beszélsz egyáltalán?

Ti nem értitek mi történik itt?

A fidesz kormány öregségi nyugdíjasok egy részétől, akik a köztársaság törvényei szerint elért és folyósított öregségi nyugdíjat kapnak elveszi a nyugellátást.

Szerintetek ez rendben van?

Ezek miatt az emberek miatt tart itt az ország?
Ezt ti sem hiszitek el...

Csak mondom, a korkedvezményes nyugdíj nem az ördögtől való.A demokráciákban mindenütt létezik.

aszekelyek 2011.06.09. 20:41:13

@porfelhő: egy füst alatt tegyék ki a szűrét a scientológia egyház összes leányválalatának is. @Diocles: Az biztos, hogy úgy akarták intézni, hogy mindenki más legyen a fujjderondaés autófelgyujtónembékés tiltakozó. Azt meg jól le kellett zsírozni. Lehessen mondani olyan f..ságokat, hogy pszichikai bűnsegéd, aki földbe gyökerezett lábbal tátja a száját, hogy mi folyik ott a randalírozók közt. Hogy miért nem tesz a világon semmit a rendvédelem... , azon kívül, hogy biztosítás nélkül beküldi a tömegbe a rozzant vízágyúst, ahol persze már várják, akik felgyújtják.... Nálam általában nincs semmi, amivel fel tudok gyújtani egy vízágyút.... Minden mozzanat aljasul kitervelt gyalázat, ami a kormányról hivatott elterelni a figyelmet. Az ő sarukról. Másról kellett beszélni és a sajtónak írnia. Olyan eccerű , mire ment ki ez....Reggelre tudták, hogy fradisták voltak de nem bírták őket megtalálni. Ahaaa,... hogyne...

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.06.09. 20:42:13

TG megint leegyszerüsít, és egy kalap alá vesz mindent. Egyrészt sokan vannak, akik egyes konkrét intézkedéseket, ill azok céljait támogatják. Másrészt legalább 1 jelentős különbség van a két kormány megszorítása között. Az mszp-sek inkább a tehetősekre tolták a terheket, a fidesz pedig inkább a szegényekre tolja. Emiatt persze aztán ez az a kinek mit kéne támogatni elmélet se állja meg a helyét.

panelburzsuj 2011.06.09. 20:42:35

@Ordnassac:

Oké, mondj egy "Fideszközeli" netes portált - persze amit látogatnak is a népek!

(A mandiner se lóg ki azért olyan nagyon a sorból, csak őrájuk nem a tányértalpú furkósbot szerep, hanem a "lezser úrifiú" megformálása jutott. Az más kérdés, hogy az ufi-kultúra nem sokat lépett előre ahajdani ifi-kultúrához képest ...

Te, te eleven ifivezetőt se láttál, mert akkor még Németország, stb ... :)

ulrike (törölt) 2011.06.09. 20:44:30

@panelburzsuj: Persze, ő ilyen környezetben szocializálódott. Mondhatnám úgy is, erre lett kiképezve, s bevetve. Ha valami ennél többet követelő dologba ütközik, akkor lehülyéz, visszavonul, próbál utánanézni, konzultálni, vagy iránymutatást kapni főnökétől, majd az új üzeneteivel visszasomfordál.
A másik, még ennél is érdekesebb példa Iljics: 'Jajj!', ' Ez óriási.' Nem néz utána, nem konzultál, nem vonul vissza, csak folytatja, hogy 'Jajj!', 'Ez óriási.'

ulrike (törölt) 2011.06.09. 20:47:33

@aszekelyek: Miért, arra szavazott valaki, amit a Fidesz ma mond?

panelburzsuj 2011.06.09. 20:48:29

@nyünyüge:

Pont ez a kérdés: hogy igazi forradalom, vagy lármás műbalhé.

(Amit persze sok balek beszop, de hát mért pont ezt ne szopná be sok balek?)

Ordnassac 2011.06.09. 20:48:49

@panelburzsuj: az igaz, viszont láttam elég HÖK-ből előbújt politikust. ;-)

ulrike (törölt) 2011.06.09. 20:48:55

@aszekelyek: és csinál, főleg, ahogy csinálja és amit nem csinál?

aszekelyek 2011.06.09. 20:49:02

@lanyi: Olyan, mint nálunk, sehol nem létezik. 55 és 6o az átlag. :D Már a tévében is leadták, melyik országban mennyi . Nincs is mit elvegyenek, mert nem is adtak előbb nyugellátást. Kivéve a valóban egészségügyileg nyugdíjazottakat, ez kevés de ők , mivel rokkantak , nem vállalhatnak állást sehol. Tiltja a törvény. Nagyon is tudom, miről van szó. Pénzről és kényszerről, mert akkora az adósság. 2002 -ben nem volt szükség ilyesmire, tehát nem is volt szándék sem rá. %3% volt az adósság. Európai modell szerint lesz a rendvédelem nyugellátása is. Se ekkora adósság, se ekkora kedvezmények, másutt. Egyébként azok hibásak, akik ezt így hagyták és még adósságot is hagytak ránk. Nagyon sok juttatást elvettek ezalatt a szoci kormányok de ezt hagyták. Pedig ez a legtarthatatlanabb.

panelburzsuj 2011.06.09. 20:50:15

@ulrike:

(Gondoltam is már arra, hogy szólok Szásának: gyerek, ha sokat csinálsz így, olyan leszel vénségedre, mint az Iljics bácsi ...)

ulrike (törölt) 2011.06.09. 20:51:05

@aszekelyek: És azt se felejtsd el, a konzervek ott a 'mocskos libsikkel' álltak össze.

aszekelyek 2011.06.09. 20:54:12

@ulrike: @MolnarErik: A leglényegesebb különbség köztük a cash flow iránya. :DD Akár bent, akár kint nézzük. A szocik szerint jó egy baromira eladósított gyenge állam, aminek nincs semmi hatalma semmi felett . A FIDESZ szerint pedig pont az ellenkezője jó. Az szdsz is egy kicsi és gyenge állam híve. Hogy nem tűnt fel ez a kedves Gábornak, nem is értem:D

ulrike (törölt) 2011.06.09. 20:55:49

@panelburzsuj: Tiszta sor, bár a gyereknél mintha láttam volna némi törekvést arra, hogy érveljen. Más kérdés, hogy ebben kevésbé sikeres, de legalább próbálja. Még fejlődhet, fiatal. Iljicsnél viszont nyoma sincs semmi érvelésre való törekvésnek.

lanyi 2011.06.09. 20:57:45

@aszekelyek:

Jézus mária!!

Te ezt kitől hallottad?

Mindenütt létezik a korengedmény.

Te elhiszed azt, hogy ha 3 millió nyugdíjasból megnyomorítanak 30 ezret akkor megoldódik a nyugdíjkassza problémája.

Empátia kellene.

Ezek a rendvédelmi nyugdíjasok pusztuljanak éhen?A családjukkal.
Hova menjenek egy utolsó vidéki településen dolgozni?
Azt amit tettek az államért addig az le van szarva?

Azt ki a mondta hogy 3 év alatt 50 százalékra kell vinni az államadósságot?Ráadásul úgy hogy közben sok pénzt költünk államosításra is.
Miért nem elég ha monjuk 6 év múlva lesz 50 százalék?

ssi 2011.06.09. 20:57:50

@xsasha:
"legtöbb baloldali középre gondolja magát. Ez annyira vicces. :-) Talán magadban legalább el kellene gondolkodnod, milyen értékek mentén is gondolkodsz, ne érjenek meglepetések. :-) "

te rajongsz a fideszért, én meg még a szociékért se,
hogy a baloldaliak hová képzelik magukat, az az ő dolguk .. én elég nagy kislány vagyok, hogy a magam helyét tisztán lássam

köszi a jó tanácsot, viszont kívánom, neked is tanulságos lesz :-)

társadalmi csoportok egyedi megoldása is össztársadalmi feladat és környezet - mintha kiforgattad volna a szavaimat ...

olyan sokan akarnak szinglik maradni, vagy gyerek nélkül csak párosan, vagy gyerekkel, de pár nélkül, vagy csak esküvő nélkül együtt? -te melyikre gondoltál? nem is feltételezed, hogy én komolyan veszem?

jómódú ismerőseimnek mind vannak gyerekei, google-ban is kutakodtam, hogy alaposabb lehessek, de nem találtam, ami más trend lenne itt nálunk

köszönöm, hogy megosztottad velem a gondolataidat,
elgondolkodtam rajtuk .. kicsit másként, mint te .. s ezígy is marad egy darabig biztosan,
így békében búcsuzom tőled :-))

panelburzsuj 2011.06.09. 20:58:34

@Ordnassac:

Félrészegen "jopofáskodó" HÖKös a gólyatáborban csajokra vadászik: igen, ez nagyjából ugyanaz a kultúrkör ...

ulrike (törölt) 2011.06.09. 20:59:54

@aszekelyek: Ölég, ha neked feltűnik, s tudatod velünk úgy napjában 24-szer. Erősen lefoglalt témákra nem repül rá TG.

nyünyüge 2011.06.09. 21:00:43

@panelburzsuj:
Rosszul fogalmaztam az előbb, mert erős túlzás forradalomnak nevezni, ami most zajlik.
Radikális változtatások viszont vannak, meg persze műbalhé is, a nagyközönség szórakoztatása céljából.

aszekelyek 2011.06.09. 21:04:04

@ulrike: Igen. Azt ígérte rendet tesz a dzsumbujban, amit ránk lőcsöltek. Azt te írod, a liberálisokról és a kalaposnő pártjáról. Olyat én nem írok. A szadistapárt az én megnevezésem. Éceszgéberek sztem is inkább szdsz körből voltak. Illetve akik mindkettőnek dolgoztak. +Már sokkal előbb összeálltak:) , nem ott.

renyes 2011.06.09. 21:04:57

@ulrike: Nnna, ez naggyon jó. Visszadtad az
értelmes diskurzuba vetett hitemet. Köszönöm!!!
(Remélem, nem reagáltam túl későn.)

aszekelyek 2011.06.09. 21:07:38

@lanyi: Mert addig csak arra tudunk költeni, és nem lesz növekedés, sőt semmi nem lesz. :) Azért. Jönnek a ratkó nyugdíjasok is. Plusz. öregségi, nem korkedvezményes. Arról nincs szó, hogy semmit nem kapnak, akik nem érték el az öregségi korhatárt. Nem kéne túlozni. Egy részük állományba visszamehet. pénzért.

6.Lenin 2011.06.09. 21:12:07

@ulrike:

Te tényleg nem veszed észre, hogy tök ugyan azt a nótát fújod, csak 1 másik kórusban?

Le vagytok ragadva a "MI", "ŐK" szemléletnél.

Recseg-ropog minden körülöttünk, lassan minden elveszti az értelmét, bal-, jobb oldal, konzervatív, liberális.

Pedig 1-re világosabb az igazi kérdés jelenleg, hogyan lehet ezt az egészet túlélni.

szerintem eddig is az volt a baj, nem a valós kérdésekkel foglalkoztak az emberek, mert volt minden bőven. Eljátszottuk, a szó valódi értelmében. Ideológiákra keresték a magyarázatokat, nem a valós kérdésekre.

Most fel van téve a kérdés, hogy fogjátok ezt túlélni?

Lanyi a "szerzett" jogaiért sírdogál, de 20 év múlva semmit nem fog kapni, senki, mert nem lesz aki megtermelje, nem lesz hol, nem lesz mit, kinek.

Az egész világ keresi a megoldást, itt meg leragadtak (sokan), a miőközésnél. Nyünyüge meg az áldozati bárány szerepben sajnáltatja magát, meg a másik kórust.

Ez egyre szánalmasabb.

Az EU-ban lassan minden élelmiszer mérgező,de a legfontosabb a magyar alaptörvény, amihez rajtunk kívül senkinek, semmi köze. Kína szép csendben megelőzi az USA-t.

Néhány éven belül ki fog , kiből megélni?

Egyre szűkül az átverhető, kirabolható része a világnak.

Jönnek majd a Mad Max-ek?
Mit fog jelenteni, MI , ŐK?

Ezért volt a jajj.

ulrike (törölt) 2011.06.09. 21:13:59

@6.Lenin: Én már csak ilyen kórusban zsoltárt éneklő fajta vagyok. Nem lehet mindenki Lenin.

ulrike (törölt) 2011.06.09. 21:16:37

@renyes: Nincs késő. Egyébként ugyanazt a nótát fújtuk, gondoltam, csak némileg eltérő megközelítésből. De mit végén mondtál, pontos megfogalmazás volt.

nyünyüge 2011.06.09. 21:26:18

@6.Lenin:
Személyes megtámadtatás okán: nem az áldozati bárányságról akart szólni.
Ha az előzményeket olvasod, panel volt kiakadva attól xhasha hangnemétől. Onnan mentünk odáig, hogy a forradalmi hevület nem mérlegel, hanem félrelüki, eltapossa a másikat.

Ordnassac 2011.06.09. 21:26:27

@panelburzsuj: nekem nem kell mesélned. Hat gólyatábort éltem meg (nem voltam/vagyok HÖK-ös), bár sokszor voltak ők félrészeg helyett egészrészegek... Így csak emiatt volt az az este görbe.

6.Lenin 2011.06.09. 21:27:04

@panelburzsuj:

Tényleg nem érzed a változás frissítő szelét?

Nem kell félni az újtól, új erőt ad.

a hurrikán is előbb rombol, de utána építünk 1 szebb és újabb világot, amely majd ellenáll a a fuvallatoknak.

Kapaszkodj erősen, mert elsodor a történelem szele.

Az öreg 6.-at + ne féltsd, szeme a fényes jövőt fürkészi, szikrázóan csillogó tekintetével.

ulrike (törölt) 2011.06.09. 21:32:25

@aszekelyek: 1. Eredetileg az angolok libsijeiről beszéltem.
2. Egy két linket, ha bevágnál ide a Fidesz választás előtti dokumentumaiból, amely arra kér felhatalmazást, hogy
a. új alaptörvény(telensége)t oktrojáljon a nemzetre,
b. s extra adókat 5 évre visszamenőleg polgáraira,
c. törvényesen jogos nyugdíjától egyes polgárait megfossza,
d. a törvény uralma helyett a törvények feletti párturalmat újra bevezesse,
e. szerteszéjjel delegált pártkatonái révén újrateremtse a pártnomenklatúrát, kinek rendeltetése a teljes állami intézményrendszer feletti osztatlan uralom,
f. kancsal látnokok által darabokban felöklendezett kalandor gazdaságpolitikával kísérletezzen.

6.Lenin 2011.06.09. 21:33:12

@ulrike:

Tudom melyik kórusban énekelsz, de nem ezzel van bajom, sőt nekem senkivel, semmi bajom. Mindenki ott énekel, ahol néki tetszik.

Nekem az a vicces, amikor átszólnak, hamisan énekelsz.

lanyi 2011.06.09. 21:34:58

@aszekelyek:

És akik nem tudnak visszamenni?

Szerinted a társadalmi szolidaritás az lényedtelen?

Te nem veszed észre hogy hova tart a társadalom?

Vegyük el a nyugdíjasok nyugdíját, oké.
De kiét?

Azokét akik 62 éven aluliak?Akik 57 év alattiak,Akik 25 évnél kevesebb járulékot fizettek? Kiét?

Az Igazságos, hogy attól elveszik aki 30 évig fizette a TB-t attól meg nem aki 20 évig fizette csak azért mert az idősebb a másiktól.
Azt megnézte már valaki , hogy a rendvédelmiek átlagos életkora alacsonyabb-e az országos átlagnál?

Vagy ne kezeltessük a HIV pozitívakat mondjuk csak azokat akik vérátömlesztésseé lapták el? Végül is minek keféltek félre.Vagy ne kezeljék azokat akik a sok stresz és munka okozta egészségkérosodást szenvedtek? Minek hajszolják a sikert meg a pénzt.

Gondolkodjatok!

6.Lenin 2011.06.09. 21:41:10

@nyünyüge:

Régóta figyelem kettőjük viadalát, tudom miről van szó.

A miőközésről már írtam, nem akarom ismételni.

A forradalmi hevületnek vannak áldozatai , akik észre sem vették, mi is történik körülöttük. Ezt nehéz kivédeni.

Mindig elkönyvelhető 1 adott, néhány %-os veszteség.
Ahol gyalulnak...

Ja, kb 6 milliárd ember él a Földön.

6.Lenin 2011.06.09. 21:43:08

@lanyi:

"Gondolkodjatok! "

Neked sem lenne a károdra.

ulrike (törölt) 2011.06.09. 21:44:11

@6.Lenin: Nem mondta még az orvosod, hogy nézesd meg a füledet?

panelburzsuj 2011.06.09. 21:45:17

@6.Lenin:

Légmozgást az érzek: redves pincéből feláradó dohos huzatot.

De az újat még nem sikerült belőle kiszagolnom.

panelburzsuj 2011.06.09. 21:49:18

@6.Lenin:

Majd egy milliárdot máris legyalultál, új idők új asztalosa?

Heába, az ősi név kötelez! :)

ulrike (törölt) 2011.06.09. 21:52:27

@Ordnassac: A'szem Rajkin mondta, hogy egyidejűleg kezdett el dohányozni, inni és nők utáni szaladgálni. Van olyan korszaka az embernek, mikor úgy gondolja, a fentiek szükséges és elégséges feltételei a felnőtté válásnak.

ulrike (törölt) 2011.06.09. 21:54:14

@panelburzsuj: Klasszikus művek: Egy lépés előre, kettő hátra. Ezt te írtad, Iljics.

panelburzsuj 2011.06.09. 21:57:18

@ulrike:

Itt egy olyan speciális alfajról beszélgettünk, amely a víg lumpolás és megrontás közben még vezetőnek, sőt társadalmilag elismert példaképnek is tartja magát.

lanyi 2011.06.09. 21:58:24

@6.Lenin:

Miért is kellene nekem gondolkondom?
Vagy inkább min?

Egyébként a minap azon gondolkodtam, hogy mi történt azóta hogy 500 milliárd hitelért megvettük a MOL 20 százalékát.

Figyeltem magam az embereket körülöttem, de semmi sem változott,
Azért biztos megérte.

6.Lenin 2011.06.09. 21:58:54

@ulrike:

Nos, ez milyen hangnem?
Látod, látod.

Ide írsz már 1 ideje, talán annyira nem vagyok hülye, ne vettem volna észre, kb milyen szemüvegen keresztül nézed a világot.

Semmi közöm hozzá, de érdekel. EZZEL SEMMI BAJOM! (bocs)

Én csak azt írtam, ugyanezt várom el másoktól is. Mindenkinek joga van leírni a véleményét, amit nyilván meghatároz, milyen körülmények közt élt/él esetleg élni szándékozik.
Aki ilyen alapon osztályoz, az rasszista, de akkor ne vesse ezt a másik szemére.

Ennyi önismeret, kritikai érzék elvárható, legalább is szerintem.
Én csak szóltam, csendesen.

Ordnassac 2011.06.09. 21:59:06

@ulrike: akkor ebből én kilógok. Sosem dohányoztam. :-)X

panelburzsuj 2011.06.09. 22:01:21

@panelburzsuj:

Mert minimum kétfélé ágazik az út:

Amelyikben ambíció és tehetség is van, az gitározva nőzik.

Amelyikben csak ambíció, az tagokat toborozva.

panelburzsuj 2011.06.09. 22:03:56

@lanyi:

"gondolkondom"

Észóvszer.

Talán nem is vetted észre, mekkorát alkottál most! ... :)

ulrike (törölt) 2011.06.09. 22:05:02

@6.Lenin: Rendben, bocsánat, helyesbítek. Erősen félrehallasz dolgokat.

6.Lenin 2011.06.09. 22:07:01

@panelburzsuj:

Gyere ki a pincéből, de felfelé menet sem ártana megfordulnod.
Rossz helyen állsz, ill. rossz irányba nézel

Amennyiben felfelé jössz, előre nézz és érezni fogod a lefelé áramló friss levegőt, ami felgyorsítja a tisztulását a felszakadó dohos, rothadást árasztó múltnak.

Amennyiben lefelé/múltba nézel, természetes, hogy csavarja az orrod a múlt bűze.
Eccerű, nézz előre!

ulrike (törölt) 2011.06.09. 22:15:11

@panelburzsuj: Jó, észóvszer, a szóvivők rajta a síkosító, hogy ne fájjon.

ulrike (törölt) 2011.06.09. 22:16:26

@Ordnassac: Az oroszon kissé összevitatkozott a kommentelő közönség.

renyes 2011.06.09. 22:17:47

@ulrike: Kösz szépen, tényleg nagyon érdekes.

jjulie 2011.06.09. 22:17:54

@6.Lenin:

lenyin, abból a pár maradék orbánfertőzöttből aki még nem haverte ki, azért te vagy még mindig a legegyszerűbb, bár csal hajszálra vagy lemaradva a legfényesebb béka seggétől

6.Lenin 2011.06.09. 22:18:19

@lanyi:

Mert nem csak a "ma" létezik.

panelburzsuj 2011.06.09. 22:19:36

@6.Lenin:

Innentől már megint csak a dakota Mao legendáriumot dagasztanánk. Látom, hogy te ebben a szellemi üresjáratban egyenesen kivirulsz, de bocsáss meg: ahogy neked jogod van elmondani a kikívánkozó bugyutaságaidat, úgy nekem is jogom van szó nélkül átlépni fölöttük.

Ordnassac 2011.06.09. 22:23:51

@ulrike: pedig egy elég híres szám, főleg egy videojátéknak köszönhetően. ;-)

6.Lenin 2011.06.09. 22:24:52

@ulrike:

"Erősen félrehallasz dolgokat. "

Miért ne, ha szándékos.

Ordnassac 2011.06.09. 22:25:14

@Hepci: eddig ezt úgy ismertem, hogy az úttörő, ahol tud, seggít!

6.Lenin 2011.06.09. 22:33:08

@panelburzsuj:

Sajnos én nem tudom mindig szó nélkül hagyni a te bugyutaságaidat, ha már itt szándékozol őket kiborítani.

Te is, én is, 1 a 6 akárhány milliárdból.
Ezt 1 demokratának illik fejben tartani.

Persze vannak feledékenyek is, vagy akik nem azok, aminek magukat gondolják, de ez nem olyan nagy baj.

A világ attól még kerek, és szép (is lehetne).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.09. 22:34:43

@Ordnassac: az egy másik kultúrkör, de a kettő nem zárja ki egymást. :)

6.Lenin 2011.06.09. 23:20:57

@panelburzsuj:

Szerinted csak úgy lehet "vitázni", hogy a saját kórusból vagdosunk linkeket egymás fejéhez?

Aztán folytassuk, melyik nem elfogult?

Én feltételezem, mielőtt ide írok, hogy akik válaszolnak rendelkeznek bizonyos ismeretekkel, akár az idézett linkekből, kialakítanak 1 saját véleményt, leírják.

Aztán a véleményeket lehet ütköztetni. Amennyiben a 168órával van nézeteltérésem, akkor oda írnék.

Természetesen a saját igazolására lehet hivatkozni linkekkel, mások is vannak hasonló, vagy közeli véleménnyel.

Aztán kihirdetni fölényesen, győztem, mert XY is hasonló véleményen van, én ezt tartom bugyutaságnak.
Mindenki tévedhet.

A kérdésedre, miből érzem a megváltó új szelet?

A szándékból. A szükségből. Az előzetes várakozásból. A szándék támogatottságából.

Tévedhetek? Igen. Te is, mindenki.
Ezt elfogadom, ha meggyőznek.

Azt nem, tévedek, mert te azt mondod, bugyutaság.
Én sem akarom azt állítani, enyém a tuti.

Néha provokáljuk egymást? Na, bumm. Azért eddig még sikerült megúsznunk.

lanyi 2011.06.09. 23:48:10

@panelburzsuj:

Lehet tényleg jelent valamit az elütésem:)

Csak az a baj hogy ha gondolkodom akkor ilyenek jutnak eszembe.

Ha a munka alapú társadalmat mantrázzuk, akkor miért csökkentjük a tőke jövedelmek adóját drasztikusan.

Ha az államadósággal háborúban vagyunk akkor a nyugdíjkassza államosításából befolyt 10 milliárd eurót miért nem arra költjük.(Jócskán lehetne azt csökkenteni belőle)

Ha szarban a haza és áldozatok meg minden, akkor miért csökkentjük a tényleg gazdagok (itt az havi legalább félnilliót keserőekre gondolok)adóját drasztikusan, a kis keresetűek adóját felemelve nyugdíjasoktól nyugellátásukat elvéve.

Ha olyan fasza rendőrnek lenni, akkor miért hiányzik több ezer rendőr.

Ha nem tudunk nyugdíjat fizetni a nyugdíjas társadalom egy részének mert csúnya mszp meg minden, akkor miért kényszerítünk nyugdíjba másokat akik nem is akarnak nyugdíjba menni.(bírákra gondolok)Megjegyzem a rendvédelmisek döntő többsége is nyugdíjba kényszerült, nem önszántából ment nyugdíjba.

Attól élénkül a gazdaság hogy 100.000 ember az árok partján kapál?Egyébként egyetértek a közmunka programmal, a társadalmi szolidaritás miatt, de nem értem miért kellett 2011 január elsejével a mszp közmunkaprogramját megszüntetni, emberek tízezreit megnyomorítva.

Miért gondolja egy kormány, hogy a javuló makrogazdasági mutatóktól a polgárok már boldogok?Attól még nem lesz fogyasztás élénkülés.

Folytassam?

panelburzsuj 2011.06.09. 23:59:24

A ténykezelés törvényei elleni legnagyobb vétek a tudásról való lemondás, vagyis olyan tények többé-kevésbé szándékos figyelmen kívül hagyása, amelyek bizonyos, előre megfogalmazott vélemények ellen szólnak.

El se olvastad a cikkeket. Minek? Inkább nyomtad a süketet a vélemények egyenlőségéről. Te már készen vagy és jó vagy úgy, ahogy vagy, te már mindent tudsz, téged minden újabb tény már csak bosszantóan kizökkent abból a szellemi tunyaságból, amibe egyszer s mindenkorra bevackoltad magad.

Érthető, ha minden régi fingot új szélként üdvözölsz.

Hiszen neked vénségedre is új.

Mindenki tévedhet, persze.

Csak nem mindenki hirdeti erénynek a tudatlanságot azért, mert ő maga lusta tanulni, gondolkodni, mérlegelni, dönteni.

panelburzsuj 2011.06.10. 00:06:42

@lanyi:

Ne folytasd.

Téged már elkapott a daráló, a többi meg bölcsen elkönyveli, hogy ennyivel is később kerül rá a sor. Birkaország szépen, csendben, rendben sorakozik. És fohászkodik, hogy ne kés legyen, csak olló.

panelburzsuj 2011.06.10. 00:23:35

@panelburzsuj:

"Hogy néhány maradt sereghajtó
Törötten, fogyva azt ne vallja:
Ezért a népért úgyis mindegy,
Ebsorsot akar, hát - akarja."

6.Lenin 2011.06.10. 00:30:12

@panelburzsuj:

Olyan nagy baj, hogy én másoktól tanulok, mint te?

Az utolsó mondatod kicsit bugyutára sikeredet, igaz késő/korán van.
Nem egyezik a véleményünk, de ez miért lenne baj?

Te mi szerint osztályozod az embereket?

Szerintem térjünk nyugovóra.

Jó éjt/reggelt!
Mindenkinek.

aszekelyek 2011.06.10. 08:58:19

@lanyi: A tőkejövedelem adóját éppen Növelték. A bankomtól tudom. :) A személyi jövedelem adóját csökkentették. A kettő nem ugyanaz. A passzív tőke ugyanis sem fogyasztást nem gerjeszt, sem munkahelyet nem termet. Nem vesz részt a cash flowban. Csak pontosan és szépen.

aszekelyek 2011.06.10. 09:01:47

@nyünyüge: micsoda eufémizmus! "personal fortune."...Annak a filmnek Tőzsdecápák volt a címe, nem személyes szerencse.

aszekelyek 2011.06.10. 09:07:42

@panelburzsuj: Ez jó, pont tőled, akivel nem lehet másként érintkezni, csak a minap is ezt tetted, velem például, amit most kifogásolsz Xashától. Ezt képmutatásnak híják. Más szemében a szálkát, sajátodban a gerendát sem. Nagyon emlékeztetsz az újságíróklubra.MA olvasom, hogy az mszp azt mondja, Budai hagyja abba ... Keller miért volt megengedhetőbb? Másfél évig cincált , akit ért. Akire rámutattak neki.Millió feljelentést produkált. A Pszáf elnökről nem is szólva.

aszekelyek 2011.06.10. 09:12:22

@lanyi: Nem marad ellátás nélkül senki. Nem kéne éhenhalásról dumálni, amikor milliókra rúg a mély szegények száma . Sokkal rosszabb helyzetekben is élnek tömegek. Ennyit a társadalmi szolidaritásról. Gyakorolhatnák a néluk sokkal nehezebben élők felé, akik most arénáznak. Nem csak mindig máson követelni azt. Más típusú szociális ellátást kapnak, mindenki, aki korhatár előtti nyugdíjban van.

aszekelyek 2011.06.10. 09:19:55

@lanyi: Ne várj empátiát a minimálnyugdíjasoktól , akik nem is munkaképesek , azok felé, akik jó nyugdíjat is kapnak, meg még munkát is vállalnak. A cirkuszolás mellé. Nekik nincs erő-szakszervezetük. Aki azzal a lepedővel demonstrált, remélem már nem az állomány tagja, amelyikre az volt írva, hogy Viktátort nem szolgálunk. Ugyanis alkalmatlan és méltatlan egy rendvédelem tagaja lenni. Érdekképviseletre is alkalmatlan. A tévében láttam, ezt is elkövették, a kónya fenyegetőzés mellett. Tudod, de ja vu-m van. Akkor hallottam, hogy a rendvédelem nem tudja biztosítani a rendezvény, meg szlovák kamu terroristák akarbnak támadnii, , ezt a gyalázatot,, kötelességszegést , amikor a FIDESZ választási gyűlését 2006-ban megakadályozták, ellehetetlenítették a rendvédelem , testületileg. Most megint ez a duma, hogy nem tudja garantálni a békés jelleget. Jó, majd a megfelelő szervezet garantálja. Az alkalmatlanokat peig azonnal leszerelni. Akármilyen hiány is van. A helyükre tisztességeseket fognak találni.

aszekelyek 2011.06.10. 09:20:43

@ulrike: Jó duma, csak éppen bűzlik.

aszekelyek 2011.06.10. 09:26:28

@6.Lenin: Csak az volt rendben, amikor a baloldal, holnapra megforgatta az egész világot:) a fényes szellők, az tetszett...

xsasha 2011.06.10. 09:49:51

@manyike:

Rajong a halál a Fideszért. A 98-as Fidesz egész közel volt a gondolatvilágomhoz, de alapvetően elég sajátságos világképem van.
Az egy más kérdés, hogy a jelenlegi társadalmi, politikai helyzetben azt látom helyesnek, amit a Fidesz tesz, és nem is nagyon látok más lehetőséget az adott körülmények között. És nagyon várom már a Fidesz utáni Magyarországot, de az még nagyon sokára lesz, hiszen még a kádári Magyarországot sem sikerült túllépni.
Ha úgy adódik, akkor aktív szerepet fogok vállalni majd a Fidesz utáni Magyarország alakításában, de jelenleg ez egy éretlen gondolat.

Hogy baloldali gondolkodó vagy, az abból elég egyértelműen kiderül, hogy nem foglalkozol a reál problémákkal, nem jutnak eszedbe olyan gondolatok, ami társadalmi reáliák.
Elképzeled magad középre, és azt gondolod, hogy a pártokhoz való viszonyulás határozza meg, hogy valaki jobboldali vagy baloldali gondolkodó. Szerintem ezen még érdemes merengened kicsit.

Nem forgattam ki a szavaidat. Nem az a lényeg, hogy össztársadalmi feladat, ha egyszer a társadalomra vonatkozó szabályozások megalkotásakor nem veszed figyelembe őket. Természetesen kellenek egyedi szabályozók is, de azt nem lehet csinálni, hogy az össztársadalomra vonatkozó gondolkodásból kihagyod őket. Ez a problémák szőnyeg alá söprése.

Van egy rakás mérés, amelyik demográfiai mutatókat mér egyébként. Itt van a tárkinak pl. egy ilyen kutatása:
www.tarki.hu/adatbank-h/kutjel/pdf/a864.pdf

Lehet hogy neked új, hogy a magasabb életszínvonalt elért emberek azért tudták ezt elérni, mert hasznossági szemléletük erőteljes. Ez az a társadalmi csoport, amelyik számol azzal, hogy a gyerek vállalása rontja a háztartás anyagi viszonyait, mint azt a kutatás utolsó szakaszában megfogalmazták.
Lehetne sorolni még egy sor effektust, a szingli koncepciótól kezdve a válások elemzéséig.

lanyi 2011.06.10. 11:07:09

@aszekelyek:

Hát ennek a tőkejövedelem dolognak nézz utána:)

lanyi 2011.06.10. 11:18:21

@aszekelyek:

Látod látod...

Milliókra rúg a mélyszegények száma, mondod ami teljesen igaz sajnos.
Aztán a rendvédelmi nyugdíjasok átlag 120.000 ft.-os nyugdíját sokallod, de azt nem tartod a társadalmi szolidarítás ellentétének, hogy a tehetősebb rétegek évi 6.000.000 ft fölött keresőknek lényegesen több tizezer forinttal nőtt az adózott jövedelme.
A kiskeresetűek jövedelme pedig csökkent, tovább növelve a szegénységben élők számát.

Ha a 6 millió fölött keresőknek bevezetnék a második kulcsot évi legalább 300 milliárd forint bevétel lenne.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.06.10. 22:30:42

"Akiknek – elvi alapon - támogatni kellene, kikérik maguknak, hogy egy lapon említsék őket és törekvéseiket ezzel a kormánnyal. Akiknek pedig – szintén elvi alapon - ellenezniük kellene, egyszerűen nem hajlandók észrevenni a nyilvánvalót.

Az okot kitalálni nem nehéz: nem az a fontos, hogy mit, hanem az, hogy ki..."

tisztelettel, de ezzel a konklúziós mondattal Török Gábor úr vagy a) csúsztat, vagy b) -- neadjisten! -- hazudik, vagy c) az általa említett "kognitív disszonancia redukciója" "dolgozik ezerrel" az ő agyában is.

Egy a gazdasági szükségszerűségek nem egyik vagy másik politikai párt hatalomra jutásával együtt változnak meg, ebből következően a gazdaságpolitikában nem a "mit?" a fő kérdés, hanem az, hogy "hogyan?". A "hogyan?" ellen pedig (tekintve pl. a demokrácia intézményrendszerének a kétharmad által előadott látványos lebontását) bőven van miért tiltakoznia azoknak is, akik alapjában véve a fiskális politikai célok többségével elvben akár egyet is érthetnének...
süti beállítások módosítása