Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
jún 30
03:06

„Az ország egyetlen és utolsó esélye a Fidesz, ha ők is elbuknak, ennek az országnak vége.” Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki ilyen-olyan beszélgetésekben az elmúlt hónapokban többször is hallotta ezt a mondatot: előbb inkább lelkesen, aztán néha már csak rezignáltan. S bár mindentől idegenkedem, ami a politikában egyetlenről és utolsóról szól, s most sem gondolom, hogy ezzel a ciklussal véget érne a magyar történelem, el kell ismerni, hogy van némi igazság ebben az elsőre meglehetősen primitívnek látszó kijelentésben.

(Fotó: Facebook)

Nagyon más lenne a helyzet, ha életképes, felkészült és megbízható ellenzék várná az esetleges kormányváltást, ám elnézve a mai választékot, ezek a jelzők egyelőre nincsenek benne az első százban sem. Helyette ilyenek vannak: tapasztalatlan, gyenge,  erőtlen, megosztott, szétesett, hiteltelen – ebből lehet választani. A helyzet a következő voksolásig még persze változhat, sőt, nagy valószínűséggel valamennyire változni is fog, jelenleg azonban igazán csak egy játékos van a pályán, s az ország érdeke kétségtelenül az, hogy ne rontsa el.

Ezért sem csak a Fideszről és a páratlan hatalmú kormányfőről szól mindaz, amit manapság tapasztalni lehet. Az ellenérdekelt felek politikai számításból kétségtelenül örülhetnek annak, hogy a kormánypárt támogatottsága a teljes népességben lassan közel a felére apad, miután azonban az elbizonytalanodott szavazók számára nem látszik választható alternatíva, az egész politikai rendszert és nem csupán a Fidesz esélyeit veszélyezteti a kialakulni látszó szituáció. Mindezt úgy, hogy nem is mindig a döntések tartalma, hanem sokkal inkább a módszer és a stílus vált ki ellenérzést, fordít el szavazókat a kormánytól, s ezáltal gyengíti helyzetét, csökkenti későbbi mozgásterét. Miközben több területen kétségtelenül sikerre esélyes lehetne a kabinet, a hangzatos fogalmazás, az állandó túlzások, a nyughatatlan harci vágy ellenérzéseket szül, ellenszenvet vált ki. A Fidesz folyamatosan rohan, mintha üldöznék, pedig igazán csak saját korábbi állításaik elől menekülnek. Talán egyszerűbb lenne egyszer végre megállni, szembenézni, szerényebbre váltani – helyette azonban naponta termelődnek újra azok a végletes kijelentések, amelyek majd egy vagy két év múlva válnak kellemetlenné, kínossá.

Sokan mondják, hogy az elvtelenség, a hiteltelenség csak értelmiségi nyafogás, a választókat mindez nem érdekli, nekik csak a végeredmény számít, s amúgy is hamar felejtenek, és nehezen jegyeznek meg bármit. Lehet. Ez a sematikus gondolkodás azonban nem veszi figyelembe, hogy a politikában is kulcskérdés a mérték. Néhány cikk-cakk belefér, aki azonban ezekre építi a politikáját, ráadásul egyáltalán nem hajlandó elismerni bolyongásait, előbb-utóbb padlót fog. A szavazók tényleg sok mindent tolerálnak, különösen, ha magyarázó gondolatmankókat is kapnak hozzá, ám azt hosszabb távon nehezen veszi be a gyomruk, ha a politika folyamatosan egy hat éves kisgyerek szintjén beszél velük, s úgy tesz, mintha korábban nem maga mesélt volna a Télapóról…

Aki ilyesmivel hozakodik elő, aki felveti a kormányzás problémáit, a magyar közélet hagyományos logikája szerint persze ellenség, szocialista ügynök, kommunista propagandista lesz. Szerintem azonban lehet és kell is erről másképp gondolkodni: a kritika, a bírálat ugyanis nem csupán valaki vagy valami ellen szólhat - nem véletlen, hogy a belső hangnál erősebb, hatásosabb nem létezik. Aki látta hétfőn a parlamentben, hogy a napirend előtti vitában eddig rendre brillírozó Orbán Viktor milyen nehezen, szinte önmagával küszködve válaszolt az LMP frakcióvezetőjének, szerintem sejti, hogy talán ők is értik vagy legalább érzik, miről is beszélek.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr533026259

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért siet a Fidesz és kormánya? 2011.06.30. 14:30:35

Figyelem! Lentebb olyan politizálásról is szó esik, amit sokan természetesnek tartanak. A szerző ebbe nem nyugszik bele,és fenntartja magának a naivitás jogát. Rohamléptekben folyik az ország átalakítása a Fidesz-kormány által. Teljesen ...

Trackback: Ennyi volt az ártatlanság vélelme? 2011.06.30. 11:00:11

A Fidesz az ellenzék és egyes kormánypárti politikusok tiltakozása ellenére bizonyos kiemelt esetekben meghosszabbítani kívánja az ún. őrizetbe vétel (a vádemelés előtti fogvatartás) időtartamát a jelenlegi 72 óráról 120 órára. Az európai összevetés az...

Trackback: Orbán elégedetlen Obamával – Mi lesz ebből?! 2011.06.30. 10:29:33

"Újra kellene egy Ronald Reagan. Vajon készülődik-e már valahol?" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki Condoleezza Rice volt amerikai külügyminiszter társaságában átadta az egykori amerikai elnök bronzszobrát a Szabadság téren. (In...

Trackback: Ott pattog 2011.06.30. 09:07:01

A Fidesz folyamatosan rohan, mintha üldöznék, pedig igazán csak saját korábbi állításaik elől menekülnek.

Trackback: LOST - the new season: Orbánék és a Kína szindróma 2011.06.30. 07:59:31

Török Gábor ezúttal elment (az eddigi) végsőkig. Rányitotta az ajtót az ultimó gondolatra, miszerint ennek az országnak a fidesz az egyetlen (és utolsó) esélye. Sőt, a cikk végén saját kritikai szólamait, és persze másokét is próbálta felmenteni a (fig...

Trackback: Renitensek 2011.06.30. 04:31:48

Az első meglepetések a monolitnak tűnő, eddig az abszurditásig fegyelmezett kormánytöbbségtől megtörténtek.A fideszes EP-képviselő Szájer József és a fideszes parlamenti honatya, Gulyás Gergely – igaz, egy civil szervezeten belül -  tiltakoz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2011.07.04. 20:46:08

@fatia-negra:

Milyen koki meg saller?

Nem tudsz illedelmesen szólni?

Beleadod a szájába a csúnya szókat?

"A támadásokat visszavertük, az Európai Parlament izgága kötekedőinek kiosztottunk egy pofont – mondta."

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=164893

(Van ám még mit tanulni duplánkettősbeszédből ... )

6.Lenin 2011.07.04. 20:50:03

@fatia-negra:

Véletlenül halottam a viszont válaszait.

Azt mondta, így is lehetne értelmezni, ezért értelmetlen ezzel foglalkozni. Azokat kell figyelembe venni, akik válaszolnak.

Meg azt is mondta, ideje lenne egymást felnőttként kezelni és nem ilyen dedós módszerekkel operálni, hogy az ellenzék mindig pontosan tudja, mire is gondol, aki éppen semmit sem mond.

Az 1 más kérdés, ellenzékben ők is tisztában voltak, mit gondol. aki semmit se mond, de most nincsenek ellenzékben, ilyenkor elég, ha azt tudják, ők mire gondolnak és azt csinálják.

Az megint 1 más kérdés, az előzőek ellenzékben, kormányon se tudják, mire is gondolnak, mások + aztán végképpen homály.

Ilyen az élet, jobban mondva a politika, mindenhol.

panelburzsuj 2011.07.04. 20:54:46

@6.Lenin:

Ha unod, kérj TG-től egy dummies-változatot.

Legalább lesz TG-bölcsi is az akadémia mellé.

Ott békén elszuszoghatsz egy-két (??) angyali kicsinnyel, drága nagyapó ...

aszekelyek 2011.07.04. 20:55:06

@ulrike: Hogy nézne már ki, ha nem tematizálhatnának kedves komment társak, Gábor helyett is...:D demokrácia lenne az? :DDDD

megszűnt 2011.07.04. 20:55:27

@panelburzsuj:
Lehet, ha ma megírjuk a 2000. kommentet, kapunk egy bejegyzést.:)

lüke 2011.07.04. 20:55:46

@panelburzsuj: ennyi hatványos sokszorosító még az átkosban se volt
szimultánozok,mint KÁDÁR ET: sakkozom és blogolok
na megyek,mert még veszítek:)

megszűnt 2011.07.04. 20:58:27

@lüke:
Inkább sakkozzál, bár Nálad sok az energia és több helyre bírsz összpontosítani.:)

aszekelyek 2011.07.04. 20:58:49

@graycivil: Az volt nevetséges és valószínűtlen , hogy vadai és szekér semmiről nem tudtak, ami a minisztériumban és HM EI Zrt -ben zajlott. Vadai gyurcsányimádásban volt csak kifogástalan. Mint honvédelmi államtitkár már sokkal kevésbé. LAborc lemondása is olyan fura volt..., csak így elsétál és annyi? Az akkor is nevetséges volt...

ulrike (törölt) 2011.07.04. 20:59:50

@panelburzsuj: Örülj inkább, hogy esténként leereszkedik, és komolyra fordítja a szót. Másként mi oktalan rovátkolatlan barmok nem értenénk a világot (se).

ulrike (törölt) 2011.07.04. 21:00:33

@knausz: most sem kap mindenki állami megrendelést.

panelburzsuj 2011.07.04. 21:01:20

@lüke:

Oh wie praktisch!

Innen bármikor kérhetsz közönségsegítséget, ha nagyon szoríjják a királyodat ... :)

6.Lenin 2011.07.04. 21:03:12

@panelburzsuj:

Nem a TG-t unom, vaze.

A sok futóműhibás harcost, 1 év után, mindig ugyan az.
Láttam, ulrike is észrevette már. Tök mindegy, miről szól a poszt.

bariga 2011.07.04. 21:04:34

@panelburzsuj: ismét egy fura , érthetetlen Orbán-beszéd. Erre finoman csak annyit lehet mondani, hogy valószínűleg az ingerszegény környezet lehet az oka, ugyanis reális magyarázat nincs

megszűnt 2011.07.04. 21:04:41

@ulrike:
Akkor ő diétázik, mint én. De megennék pl. egy kacsazsíros barna kenyeret hagymával.

Minden egészséges benne.:)

megszűnt 2011.07.04. 21:08:38

@knausz:@ulrike:
Vagy még ötletem: hagymás rántotta barna kenyérrel.

panelburzsuj 2011.07.04. 21:09:13

@6.Lenin:

Ember, ennyire nem lehetsz önvak ... :))

Mégis ki az, aki estéről estére ugyanazzal a nyekergő idétlensédgel jelentkezik? Hogy itt sísapkás párgüzük nyomassák éjjel-nappal a dezinfót? Hogy itt mást se lehet látni, mint veszett fejzse nyele után siránkozó ballibbancs lúzereket?

(Baszod: itt másfél éve ez az egyetlen műsorszámod. A Négycsöcsűben meg ördög tudja, hány évtizede ... )

aszekelyek 2011.07.04. 21:10:04

@graycivil: Az a 75 milliárd veszteség az bizony véresen komoly. @nyünyüge: nem áll fenn az összebeszélés, a szökés , elrejtőzés, tanuk megfenyegetése, ilyesmik szoktak lenni.... :) Érinthetetlenek esetében.

hoplita 2011.07.04. 21:10:31

@aszekelyek:
Mennyél mán észkombájn, oszt masszírozd meg a férjed fitymájának a helyét....bár, szerintem mán az is a falra mászik tőled..
Én speciel lebetonoználak, te elbaszott szarkapicsa.

hoplita 2011.07.04. 21:11:44

@nyünyüge:
Aszongya evett mán olyat, de nem ízlett neki.

aszekelyek 2011.07.04. 21:15:54

@nyünyüge: Azt is tudathatom veled, a népszabónál sem tanítottak médiaetikát, meg másikakban sem. Sztem Havasnál is ölég érdekesen csinálhatták.... A törvény szövege, oszt jónapot.

knausz: Kedves egészségedre! Csak 24 órán belül használd el azt a kalóriamennyiséget. Valamilyen sport keretében. Illetve mozgás által. Akkor nem rakódik le.

hoplita 2011.07.04. 21:17:38

@6.Lenin:
Nem vagyok dedós, de megmondom, baszki.
Azért, mert leszarja.
Elhiheti nyugodtan a csuti törpecigány is.:)

nyünyüge 2011.07.04. 21:18:56

@aszekelyek:

Az ügyészség nyomozás után, bizonyítékokkal a kezében vádol és helyez valakit őrizetbe (gondolom).

Egy már elkövetett államellenes kémkedési ? ügyben otthonról miként tud egy már nem hivatalban lévő, eljárás alá helyezett volt miniszter bizonyítékot eltüntetni, összebeszélni, tanukat fenyegetni .... ?

nyünyüge 2011.07.04. 21:20:02

@aszekelyek:

én tkp. azt akartam csak megtudni, hogy a sajtójog vizsgád együttjárt-e sajtóetika vizsgával....

aszekelyek 2011.07.04. 21:20:28

@nyünyüge: Ha lett volna egy standard etika és mondjuk a köztévé Duna tévénem lett volna gebinben, és még be is tartották volna a médiatörvényt, egészen másképpen nézett volna ki a magyarországi média wirtschaft. A piac önszabályozott. Annyi volt az etika benne. Meg annyi, hogy Orbán, értsd az ország fele, vegyen magának médiát. Ez mennyire etikus?

lüke 2011.07.04. 21:20:54

@panelburzsuj: most halt meg , szegény Ottó
van már dzsollim -Yolle-
s Johnym is:)
Piaf: si tu était plus galant je t` aimerais tout au temps...hallgassátok meg
(fejböl diszkózom:) is)

aszekelyek 2011.07.04. 21:21:53

@nyünyüge: Hol írtam, hogy tud? Az indoklást valószínűsítettem.

hoplita 2011.07.04. 21:24:31

@6.Lenin:
Akkor mijafaszt esz itt a fene?

Csípem ezt a műértelmiseggi műfanyalgást..

panelburzsuj 2011.07.04. 21:26:35

@nyünyüge:

Hagyd szegényt egy kicsit, amíg feldogozza a csalódást ...

Látod, amint leszedték a kémről a karperecet, máris "érinthetetlen" lett ...

Becsukva komcsi, kiengedve érinthetetlen.

Ilyen tudaterődöt akarsz te feltörni? Vagy akár csak beüzenni valamit, amire adekvát válasz jön kifele? :)

graycivil 2011.07.04. 21:27:10

Most már kezdem érteni, miért pont 9 évre nevezték ki Poltot. Ugyanis mandátumának lejárta előtt fél évvel fognak elévülni (5 év) az Orbán kormány most még Polttal fedezett bűnei.

Az tisztán látszik, hogy féligazságokkal próbálnak meg fenntartani félhazug látszatokat, csak hogy valakit bilincsben vezethessenek. Elképzelni sem merem, mi fog kidőlni az Orbán-kormány szekrényéből Orbán bukása után! :-(

graycivil 2011.07.04. 21:29:40

"Megint balhé: kitiltották a parlament karzatáról Tétényi Évát

arzatjegye ellenére nem mehetett fel a parlament emeleti páholyába Tétényi Éva, Esztergom polgármestere és kísérete hétfőn - erről a politikus maga számolt be sajtótájékoztatóján. A csoport a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásával összefüggő törvénymódosítások elfogadása ellen kívánt fekete pólóban, némán felállva tiltakozni."

hirszerzo.hu/belfold/20110704_tetenyi_eva_esztergom

"Tétényi Éva kifejtette: a jövőben büntetés jár annak a polgármesternek, aki megindít egy adósságrendezési eljárást anélkül, hogy a képviselőtestülete ezt jóváhagyná. Hozzátette: nem tűrhető, hogy egy jogállamban visszamenőleges hatállyal szülessen ilyen rendelkezés."

nyünyüge 2011.07.04. 21:30:37

@aszekelyek:
Pontosabban: ezt az indoklást valószínűsítetted, merthogy "érinthetetlen".

ulrike (törölt) 2011.07.04. 21:32:43

@knausz: Tele van a tarisznya. Vereshagymával.

aszekelyek 2011.07.04. 21:32:43

@nyünyüge: Nézd, kikerült a cd és nem láttuk, hogy szívási kitűzette volna a várkapura az elkövető fejét..... Ezt bizonyosan tudja a nagy többsége a választóknak. Őt sem vonták felelősségre semmiért. Nem gondolom, hogy ez szódával elmegy. Laborc és a KGB kapcsolatáról is hallani. biztosan át van világítva is, hogyne... zseblámpával... ez a szívási pontosan melyik posztján is volt, amikor szlovák terroristák akarták megtámadni, mondták ők, a FIDESZ választási gyűlését? Pontosan kiktől is jött az az info? Annyi messziről bűzlő ügy volt, hogy sorolni is terhes... Legutóbb meg az állami vagyonnál matatott... Még jó, hogy ennyi mindenhez ő ért a legjobban....

xsasha 2011.07.04. 21:36:50

@ulrike: Boldog névnapot! :-)

megszűnt 2011.07.04. 21:37:10

@ulrike:
Már eszem. A hűtőben is volt. Hagyma legyen és kenyér meg zsír, aztán lemozogjuk.

Nagyon szeretem a hagymát.

ui. De már megvan jegyezve, hogy semekkora akaraterőm nincs, de jó illata van annak, amit eszek..

ulrike (törölt) 2011.07.04. 21:37:19

@xsasha: Figyelmes vagy, köszönöm. Még jó, hogy nem kell zsákban hoznom a meleget.

6.Lenin 2011.07.04. 21:37:41

@panelburzsuj:

Mi a baj, panel?

Tegnap este mindent leírtam. Figyelmetlen vagy.

Ha nem óbégatok (szerinted), hogyan tudnám a magasröptűeket eregetőkből előcsalogatni a bennük szunnyadó állatot?

Ennyire zavar, hogy a másik tisztábban lát?

(ezért nem használok mindenféle jeleket, könnyebb rátapintani az érzékenyebb pontokra. Azt is leírtam, nem az érdekel, mit írnak itt néhányan, hanem, miért azt írják. Nem kell ezt megértened, az én hobbim)

www.youtube.com/watch?v=RQrQLvBQax0

Ja, azért vannak itt olyanok is, akiknek tényleg érdekes, amit írnak. Tőlük még tanulni is lehet ("is-től nem). Mit ne mondjak, vannak, akiknek nagyon adok a véleményére.

nyünyüge 2011.07.04. 21:39:05

@aszekelyek:

úgy látom, mégiscsak kötelezővé kellene tenni a sajtóetikát a kommunikációs meg marketing képzésekben.

nyünyüge 2011.07.04. 21:40:45

Benne maradtak a minden mértékadó szakmai fórum által bírált pontok a büntetőeljárási törvény elfogadott módosításaiban. A kiemelt ügyekben a legfőbb ügyész jelölheti ki az eljáró bíróságot (új elem, hogy a kiválasztott bírót megbüntetik, ha nem hoz ítéletet elég gyorsan), a gyanúsítottat ezen felül hosszú ideig őrizetben tarthatják vádemelés nélkül és jelentősen korlátozzák a védekezéshez való jogait is.

index.hu/belfold/2011/07/04/az_ugyesz_valaszt_birosagot_kenyes_esetekben/

megszűnt 2011.07.04. 21:42:48

@ulrike:
Szép. Hát csókolózni azt most nem lehet velem..

xsasha 2011.07.04. 21:43:00

@nyünyüge:
Már megint hírszerző... ez valami függőség?
Azon gondolkodom, hogy új kutatási területet kell válasszak. A szellemi drogfüggőség összefüggéseinek és a fizikai drogfüggőséggel való párhuzamainak a mechanizmusai egyre inkább érdekelnek.

aszekelyek 2011.07.04. 21:43:08

@nyünyüge: Most már azt is tudod, senkié nem járt együtt. Talán a közgázon kellett ilyen tárgyból vizsgázni. De másutt nem forszírozták. Egyébként nagyon hiányoltam magam is. No de akkor hogy csinálhattak volna képzetlen és etikátlan fajankókból is " újságírókat"? Akiknek nincsenek skrupulusaik? nekem ezt felrótták egyenesen, hogy mert bezzeg nekem vannak.... erre varrj egy gombot! Jó éjszakát mindenkinek! Ma reggel hallottam, klubrádiónál van a leggátlástalanabb egykori csoporttársam....

nyünyüge 2011.07.04. 21:44:22

@nyünyüge:

...A törvény a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépésekor folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell, ha még nem történt vádemelés.

aszekelyek 2011.07.04. 21:46:57

@nyünyüge: közvélemény nyomására kellett szabadlábra helyezniük azt az idős férfit, aki nem volt érinthetetlen, és az uborkája sem. Tudod, aki hiába ment bejelenteni a rendőrségre és hiába írta ki, árammal védi a tulajdonát a rendszeres fosztogatóitól.... A 220-szal tudott volna összebeszélni.... ne csináljunk úgy, mintha nem lennének nálunk jogegyenlőbbek... Na pá!

nyünyüge 2011.07.04. 21:51:27

@aszekelyek:
ügyesen titkolod (mármint azokat a skrupulusokat).

panelburzsuj 2011.07.04. 21:52:39

@6.Lenin:

Oké:

Írd le szépen sorban, hogy melyik nickeket tudod egyedül te lépre csalni, a hihhhhetetlenül kifinomult ordiba-manipulációs módszereiddel? Aki nyakra-főre álarcoskodnak itt, de előtted nem tudnak megállni, és reszkető hajnali rózsabimbóként megnyílnak ellenállhatalan szellemerőd előtt.

hoplita 2011.07.04. 21:54:32

@6.Lenin:
Olyan nagyon én se haragszok, nehogy aszidd.:)
Akire nagyon haragszom, annak mán az ípéjét nyomozom, meg hogy hol lakik.:)

Már feküdnék, de meg kell várnom míg elkészül az a kurva olajoshal....franc essen bele, két óra...

xsasha 2011.07.04. 21:55:44

@ulrike:
Szabad világ van, jöhettek már kézen fogva is. :-)

megszűnt 2011.07.04. 21:56:42

@ulrike:
Ételt többet, ha megkérhetlek, ne hozz szóba!

Pláne, ilyenkor, késő este, mert hosszú távon gondban leszek.

Ásványvíz. Ezt lehetne mondani helyette, nem meghozni az étvágyat és akkor az ember eszik egy jót. Tudod..

hoplita 2011.07.04. 21:57:46

@aszekelyek:
A közvélemény nyomására itt még embert nem engedtek szabadon, te állat...!!!
Nem állt meg a vád és speciális volt az ügy....de ez neked magas, mint bivalynak a szerelem.

megszűnt 2011.07.04. 21:58:03

@panelburzsuj:
Holnap este.
De reggel még büdös leszek a kozmetikusnál. Az biztos.

nyünyüge 2011.07.04. 21:58:36

@xsasha:
(mielőtt nagy energiát fektetnél bele az új kutatásba, elárulom, hogy a hírszerző és az index legtöbbször frisseség okán kerül idézésre - mit tehetek, ha a hírcentrum időnként félnapig is emészti az aktuális friss hírt, mielőtt kirakja a hirado.hu -ra.

ulrike (törölt) 2011.07.04. 22:06:33

@xsasha: Tisztára kiment a fejemből.

xsasha 2011.07.04. 22:07:32

@nyünyüge:
Ez komolyan kérdés?
Nézd, az mondjuk örömteli, hogy nincs gyakorlatod a témában, de elég sokan élnek ebből.

megszűnt 2011.07.04. 22:07:55

@ulrike:
Holnaptól: diéta + mozgás + angol + Tolsztoj

Ezek a célkitűzések.

ulrike (törölt) 2011.07.04. 22:08:43

@knausz: Micsoda elszántság!
Jó éjt.

6.Lenin 2011.07.04. 22:12:06

@panelburzsuj:

Fentebb írtam:

nem kell megértened, az én hobbim.

Bocsi, ilyesmit nem várj tőlem.
Nem sorolok semmit és senkit.
Igaz, elég gyakran ballibezek, de konkrét személyeket, főleg az itt írók közül, nem minősítek.
Mindenki azt ír, amit jónak lát, lehet, felhasználom tanulmányként, okulásként, de ez nem nyilvános.

Mondjuk olyan volt, mondtam az unokámnak, ha nem eszed meg a spenót főzeléket, te is olyan leszel, mint... és megmutatom az illető írását. Azóta kedvence a spenót.

Ennél tovább ritkán merészkedem.

6.Lenin 2011.07.04. 22:14:57

@hoplita:

Gondoltam.
Nincs is semmi probléma, köztünk, remélem.

cambridge.on 2011.07.04. 22:22:52

"Ahogy tetszik"
Színház az egész világ
400 évvel ezelőtt Shakespeare által leírt szöveg ma is időszerű.
Tudjuk hogyan működik a színház, de a közönségnek csak az számít amit színpadon lát.
A "halott" amint kihunynak a fények, feláll és szépen haza megy.
A rendezőt is megtapsolják, aki aktualitást ad egy-egy jelenetnek.
Shakespeare szavai,Szabó Lőrinc fordításában:
.....Színház az egész világ,
és színész benne minden férfi és nő:
fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár
életében, melynek hét felvonása
a hét kor. Első a kisded, aki
dajkája karján öklendezik és sír.
Aztán jön a pityergő, hajnalarcú,
táskás nebuló: csigamódra és
kelletlen mászik iskolába. Mint a
kemence, sóhajt a szerelmes, és
bús dalt zeng kedvese szemöldökéről.
Jön a párduc-szakállú katona:
cifra szitkok, kényes becsület és
robbanó düh: a buborék hírért
ágyúk torkába bú. És jön a bíró:
kappanon hízott kerek potroh és
szigorú szem és jól ápolt szakáll:
bölcseket mond, modern közhelyeket,
s így játssza szerepét. A hatodik kor
papucsos és cingár figura lesz:
orrán ókula, az övében erszény,
aszott combjain tágan lötyög a
jól vasalt dendi-nadrág: férfihangja
gyerekessé kezd visszavékonyodni,
sípol, fütyül. A végső jelenet,
mely e furcsa s gazdag mesét lezárja,
megint gyermekség, teljes feledés,
vak, süket, buta megsemmisülés.

Ez jutott eszembe a Szilvásy ügyről.
Rivaldafényben vasra verik, majd amikor a nézők megtapsolják a jelenetet, a hátsó kapun távozik a ripacs.

megszűnt 2011.07.04. 22:23:58

@cambridge.on:
Színház az egész világ és bohóc benne minden ember!

(nem tudom ki mondta)

6.Lenin 2011.07.04. 22:31:42

@cambridge.on:

Lehet, szépen énekelt.

Meg kell várni, ki a következő, ki láncon sétál a színpadra, könnyek közt előadva sanyarú sorsa buktatóit.
Nem tudjuk, hányadik felvonásnál tartunk.
Vastaps a végén lesz.

xsasha 2011.07.04. 22:32:49

@nyünyüge:
A hírszerző a Táncsics alapítvány által finanszírozott propagandagyár. Elég vicces érv, hogy gyorsabban hoz le "híreket". De az az igazság, hogy megértelek.

PR-küszöb 2011.07.04. 22:32:59

Elgondolkodom azon, hogy T. G. kategóriái - azok a sablonok/formák/keretek - amelyekben gondolkodik, mennyiben a feltárás és megnevezés eszközei és mennyiben korlátok, urambocsá' kalodák, amelyek a gondolatot fogva tartják? És mivel a 'politológus urak' közül egyedül Ő adja jelét az önreflexiónak, ez a kérdés Neki és nem a kommentelőknek szól.

hoplita 2011.07.04. 22:33:56

Na, kész a hal, megyek tentézni...cakát.

graycivil 2011.07.04. 22:36:14

Amúgy nagyon beszédes, hogy a FYDESZ-kongresszus előtt egy nappal Szilvásyt bilincsben vezetik -> A nagy "elszámoltató" inkvizítor Orbánt 99.7%-kal megválasztják újra -> Szilvásít elengedik.

Ezek tényleg hülyének néznek engem! Elhányom magam!

megszűnt 2011.07.04. 22:43:24

@hoplita:
Jó éjszakát a Blogtársaknak!

panelburzsuj 2011.07.04. 22:47:33

@PR-küszöb:

Tiszteletben tartva a szándékodat, de mégis: TG önreflexiója alatt mit értesz? Hogy időnként saját értelmezési keretei, netán korábbi értelmezései fölött is szemlét tart, és mindezt tudatos "lelkigyakorlatként" - vagy hogy hajlandó szóbaállni a nagyérdeművel?

Mert az olyanfajta önrefelexióban nem sok újdonság van, hogy tegnapelőtt ezt mondtam, tegnap attól derékszögben eltérőt, ma meg nézek bociszemekkel, hogy hát hogy is lenne itt ellentmondás, diszkrepancia, vulgo: hézag??

6.Lenin 2011.07.04. 22:48:34

@graycivil:

Talán még időben szólt...
Viki, ha beszélek, az arány akár fordított is lehet(ne)
A Viki + betojt.

Nem lenne ilyen késő, talán lenne még ötletem.
Elengedném magam.
Most csak hunyni.

Jó éjt!
Mindenkinek.

panelburzsuj 2011.07.04. 22:50:41

@graycivil:

Szegény te ...

Borzasztó kényelmetlen lehet egész nap lavórral az öledben netezni.

xsasha 2011.07.04. 22:58:38

@graycivil:
Naná! Tudták, hogy ha nem tartóztatják le Szilvásyt, akkor senki nem szavazott volna Orbánra.

menőmano 2011.07.04. 23:11:40

Mennyi tartalmas? komment íródott ma este.
És még mindig nincs új poszt? azt hittem már ilyen késő estére lesz!
:))))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.04. 23:11:43

@xsasha: tán ha kivégzik üstöllést, nem lett volna 3-4 elbizonytalanodó...

menőmano 2011.07.04. 23:12:56

@panelburzsuj:
Te még mindig itt vagy? Azt hittem már elmentél aludni?!!

:))))

menőmano 2011.07.04. 23:19:40

Annyi butaságot írtak ma este, nem ér annyit, hogy végig olvassam a kommenteket.

:)))

fatia-negra 2011.07.04. 23:22:46

@PR-küszöb: mostanság nem jár a nép között... (hacsaknem álruhában)

a posztok is ritkulnak... valami gond van... pedig egyre vidámabb barokk...

ssi 2011.07.04. 23:23:29

@knausz:
valóban nagy és váratlan élmény volt egy egészen más típusú elemzést elemeznünk T.G. posztjai közt egy ismeretlentől :-) nem tudom, közben vki belinkelte?

@ulrike:
- a napokban többen nem csak reklamálták az új posztot, de több témaötletet is adtak az aktualitásokból ..
- az jutott eszembe, hogy nem könnyű 1 bloggazdának, főleg, ha 1 stílust, szintet már beállított: írni vmiről, amiről most sokan beszélnek, de úgy, ahogy csak kevesen ..
- meg az is eszembe jutott, hogy régebben már ennyi idő elteltével sokkal többen "követelték" az új anyagot .., de a társaság belenőtt a helyzetbe .. feltételezi, hogy T.G. nem ér rá, vagy T.G. keresi a sok témán belül is a vmi mélyebbet, mást, az övét ..
- én kedvelem a csapongást .. kommenttémákban biztosan :-)

na, beugrottam .. olvasgattalak benneteket .. jó volt .. várnak az egyéb teendők .. majd holnap megint ..

fatia-negra 2011.07.04. 23:23:34

@menőmano: szia manó. nem láttad porfelhőt? mostanság nem jár erre, hiánycikk

fatia-negra 2011.07.04. 23:24:52

@manyike: posztot! a népnek! legyen meg a mindennapi (szellemi) kenyerünk!

fatia-negra 2011.07.04. 23:26:42

varanus ról

"A kongresszus után a győztes pártelnök és a tek első embere beszélgetnek a fkete a mikrobuszban, miközben a Cinege utca felé suhannak.
- Irigylem önt elnök úr. ön egy nagyon sikeres ember. A fülkeforradalomban 2/3-os győzelemre viszi a pártot, kiebrudalja az IMF-t, sikeres harcot indít az államadósság ellen, majd most még ez a sikeres tisztújítás is. Gondoljon bele! 99,7%-a a leadott szavazatoknak önre lett leadva, ez még Kádár, Rákosi, és Acél elvtársak mindenkori legjobb eredményét is túlszárnyalja. egy ilyen eredményt még a kínai elvtársak is csak irigykedve néznek, nem beszélve a brüsszeli népnyúzókról, akik még csak most tanulják a demokráciát. Végül is csak 4 ember van a pártban, aki nem szeretné, ha Ön lenne az elnök. Mit szeretne még?
- 4 nevet!"

panelburzsuj 2011.07.04. 23:51:12

@fatia-negra:

Rossz nyomon lohol az egész magyar közélet.

Az emlékezetes parlamenti hökkenéskor (huna kétharmad???) mindenkinek volt műszaki alaibije, egyedül Meggyes mutogatott a retyóra.

A kongresszuson naggyábul négyannyian hemzsegtek.

Simán számtan: a voksolás idején négyen kotlottak a budin.

fatia-negra 2011.07.04. 23:53:59

@panelburzsuj: hát... akkor a jövőjüket elsz@rták...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.05. 00:04:45

@panelburzsuj: inkább azt nem értem, hogy lehet, egy pártkongresszuson csak ilyen kevesen fossák össze magukat a röhögéstől.

Fullánkos Algol 2011.07.05. 01:14:09

ennek a népnek már nincs visszaút, legyen az agyar mindörökre átkozott

ÖREG 2011.07.05. 05:30:49

Amikor minden lehetőséget eljátszunk, bután, mert nem értjük a világot, akkor jön a megváltó, aki rendet csinál. Lehet, hogy már megérkezett? Jaj nekünk.

graycivil 2011.07.05. 08:16:13

"Új divat született: kémeket gyártanak"

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=446782

"Érdekes, hogy a 11 órakor kezdődő ülésen nem jelent meg a "külföldön lévő" Pintér Sándor belügyminiszter, ám alig két órával később az Országgyűlés plenáris ülésén már ott volt."

xsasha 2011.07.05. 10:45:25

@panelburzsuj:
Vigyázz, mert összezavarod a herceget.
Az a vicces, hogy emberek tömegei nem látnak tovább az orruknál, és nem veszik észre, hogy a társadalom összességében azért tolerálja Orbán erőpolitikáját, mert az ellenfél minden pisszenésre farkast kiált.
Az ellenzék és a véleményalkotó baloldal egy jelentős része napról napra igazolja elvakultságát és koncepciótlanságát, és a népszerűségi számokon ez pontosan visszaigazolódik is. Bár az emberek kolbászból kerítést vártak a kétharmadtól, és most csalódottak, azt látják, hogy nincs alternatíva. Az alapoktól indított újjászervezés a társadalom nagy részének okoz és fog okozni pillanatnyi érdeksérelmet, és furamód az ellenzék elszánt mindenbe belekötése adja az alapját a kormány sikerének. Ez az aikido politika is rávilágít Orbán politikai képzettségére.

megszűnt 2011.07.05. 11:00:04

@manyike:
Senki. Ha Te nem volnál, rá sem hederítenénk a Blogtársak, hogy engem érdekel, melyik volt az a vendégírás. Ilyenek.:)

Légy szíves, linkeld be a címét! Szeretném elolvasni.

Köszönöm.

ssi 2011.07.05. 11:28:39

@knausz:
tegnap átolvastam az eddigi posztcímeket .. s nem ugrott be, hogy melyik lehetett a kakukkfióka .. gondolom, ezzel mások is csak így voltak .. hát, ilyen az élet :-( .. s nem a blogtársak :-)

amint tudom, küldöm (eltart egy ideig a keresése) :-) s nem azért, mert én különleges lennénk, hanem mert most ez a szerep épp nekem jutott .. másoknak máskor más érdemeik vannak .. s ahogy megismertelek, tőled sem áll távol bárkiben inkább a pozitívumokat keresni és ha ez akkor kicsit kevés, megértéssel kipotólni :-)

további szép napot
süti beállítások módosítása