Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
okt 07
01:23

Talán már kiderült: egyáltalán nem vagyok híve annak, hogy a bizonytalan jövővel kapcsolatban biztos kijelentéseket tegyünk. Ma még felelősséggel nem lehet kijelenteni, hogy a második Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni vállalásait, és nem lesz esélye arra, hogy a ciklus végén egyértelműen érzékelhető pozitív változásokról számoljon be. Ma legfeljebb annyi mondható: az utóbbi időben kétségtelenül megnőtt a valószínűsége ennek.

(Fotó: Facebook)

Ingoványos talajon jár az ember, ha ilyesmiről beszél: mindenki láthatja, hogy a jövőbeli várakozásokat és a jelenlegi helyzetet is sokféleképpen meg lehet közelíteni. A szokásos politikai csűrcsavar helyett ezért most csak egyetlen tapasztalati tényt emelek ki: ha összehasonlítjuk a jövőre vonatkozó vélekedéseket az egy évvel ezelőttivel, elképesztő a különbség. Nem csupán a választók, de maguk a kormánypárti politikusok is egészen másként gondolkodnak már a következő évekről – legfeljebb az idevezető okokban és nem a szituációt leíró véleményekben érhető tetten a különbség.

Egy ilyen helyzetre – ami messze nem egyedi a magyar politikában - a hatalomban lévők sokféleképpen reagálhatnak. A leggyakoribb válasz a reménykedés, az elszánt hit egy győzelmi stratégiában, hogy ugyan most rossz, de majd később jobb lesz. Minden bizonnyal még a 2006 őszén kilátástalan helyzetben lévő Gyurcsány Ferenc is őszintén bízott abban, hogy a ciklus végére „beérnek a reformok”, hogy az emberek érezni fogják a megszorítások, az áldozatvállalás értelmet. Ilyenkor leszűkül a cselekvési tér: vagy sikerül fordítani az irányon, vagy hatalmas lesz a csattanás.

Ha nagy a baj és ha okos a politikus (mindkét feltétel egyaránt lényeges), előfordulhat, hogy a vezető belátja: nem lesz, nem lehet jobb. Ilyen helyzetekben kerülhetnek elő az alternatív forgatókönyvek, a kármentést, a tervezett menekülést lehetővé tevő opciók. Igazán ebből sincs sok: ha tudjuk, hogy az idő csak ront a helyzeten, az esélyeken, előre lehet esetleg hozni a választásokat, vagy valamilyen komponált helycserével lehet megelőzni a nagyobb bukást. Előbbivel már foglalkoztam korábban, utóbbi pedig még ennél is spekulatívabb. S bár tudom, hogy sokan fantáziálással, reménykedéssel és egyebekkel fognak majd vádolni, én tényleg csak leíró jelleggel, egy logikai úton kikövetkeztethető, megfontolható opcióként jelzem: ilyen helyzetben az sincs kizárva, hogy az a politikus, aki tudja, hogy a következő évek végzetesen amortizálnák, feljebb vagy hátrább lép. Renoméjának megőrzése érdekében átadhatja a helyét egy párttársának, s ha esetleg pártját is óvni kívánja valamelyest, akár egy külsős „szakértőt” is felkérhet a válságkabinet irányítására.

Semmit sem jósolok, semmit sem óhajtok, csak annyit mondok: attól, hogy Gyurcsány ezt nem ismerte fel időben, Orbán - akinek a helyzete nem teljesen analóg a korábbi kormányfő helyzetével - még akár meg is teheti. S talán még annyit teszek hozzá, jelezve valamelyest a dolog valószínűségét is: engem kétségtelenül meglepne, ha megtenné.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr333284161

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alapvető Emberi Jogokat sért a KSH magatartása 2011.10.09. 07:52:47

 TISZTELT DR. SZABÓ MÁTÉ, ÁLLAMPOLGÁRI JOGOK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA! Azzal az észrevétellel és kifogással fordulunk Önhöz, hogy a 2011-es Népszámlálás során Vallásszabadságot és véleményünk szerint Alapvető Emberi Jogokat sért a KSH magatartása azz...

Trackback: Alapvető Emberi Jogokat sért a KSH magatartása 2011.10.09. 07:52:43

 TISZTELT DR. SZABÓ MÁTÉ, ÁLLAMPOLGÁRI JOGOK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA! Azzal az észrevétellel és kifogással fordulunk Önhöz, hogy a 2011-es Népszámlálás során Vallásszabadságot és véleményünk szerint Alapvető Emberi Jogokat sért a KSH magatartása azz...

Trackback: Alapvető Emberi Jogokat sért a KSH magatartása 2011.10.09. 07:51:47

 TISZTELT DR. SZABÓ MÁTÉ, ÁLLAMPOLGÁRI JOGOK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA! Azzal az észrevétellel és kifogással fordulunk Önhöz, hogy a 2011-es Népszámlálás során Vallásszabadságot és véleményünk szerint Alapvető Emberi Jogokat sért a KSH magatartása azz...

Trackback: Nyílt levél az Alaptörvényről kispajtásoknak 2011.10.07. 17:49:17

Kérjétek meg a tanítótokat vagy tanárotokat, hogy segítsenek nektek értelmezni mindazt, ami a nektek készült kiadványban szerepel. Hozzatok létre csoportokat, ahol értelmezhetitek a szöveget, és ahol megvitathatjátok az Alaptörvény szellemiségét, és je...

Trackback: Fitch Szerint a Világ 2011.10.07. 17:48:32

Az aggodalom nem alaptalan, a leminősítés réme lebeg az ország felett ami jelenlegi helyzetben katasztrofális mélységekbe taszíthatja a forintot.Végtörlesztés: morog a FitchNapi GazdaságPofont kaphat Magyarország - szakadékba zuhanhat a forintNapi Ga...

Trackback: MSZP: te nem tudod, milyen jó (lenne) nélküled 2011.10.07. 12:21:13

Avagy miért kell egy határozott, biztos mozdulattal arcon rúgnunk az MSZP-t, ha meg akarunk szabadulni a Fidesztől....

Trackback: MSZP: te nem tudod, milyen jó (lenne) nélküled 2011.10.07. 12:21:12

Avagy miért kell egy határozott, biztos mozdulattal arcon rúgnunk az MSZP-t, ha meg akarunk szabadulni a Fidesztől....

Trackback: Korlátaink 2011.10.07. 02:06:00

A lélektan nagy erőkkel keresi a választ arra a kérdésre, milyen tulajdonságok (szaknyelven: vonások) határozzák meg érzelmi-lelki egészségünket, az életben való hatékonyságunkat. Az egyik ilyen szóba jövő tulajdonság a belső kontrollhitnek nevezett va...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

graycivil 2011.10.11. 22:13:16

@aszekelyek: "Bármeddig is ócsároljátok, akkor sem másé a döntés joga, mint a főpolgármesteré."

Tévedsz szerintem. Tarlós ilyet magamagától meg nem tenne. De van felette az Úr.

6.Lenin 2011.10.11. 22:20:37

@graycivil:

Állítólag van 2 drb pattanás is a fenekén.

Fel tudjátok használni valamire ezt az infót?

Ingyér adom. A trolin hallottam, 1 szocikinézetűtől.
Ha már előttetek is ismert ez, akkor pláne nem kérek érte semmit.

Jo8!
Mindenkinek.
Neked külön is.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.11. 22:25:08

@aszekelyek:
Ha Bajnaiék nem változtatják meg a svájci indexálást, akkor csökkentek volna a nyugdíjak, nem tudom Ön tudja-e mit jelent a svájci indexelás. Ha nem tessék utánaolvasni.

6.Lenin 2011.10.11. 22:27:51

@6.Lenin:

azta!
Most ugrott be! Vilikém.

Lehet, Te voltál ott a trolin.
Volt a pacáknél vagy 100 drb Népszava, + 168óra.
Csak Te lehettél!

Még 1x Jo8!

2011.10.11. 22:28:49

@6.Lenin es @aszekelyek:
teljesen felreertitek. a politikai nezet csak az egyik dolog, bar biztos az is fontos. en sokkal jobban ertekelnem, ha hozzaerto es alapos palyazatok szuletnenek. a sokszinuseg nem kell hogy egyenlo legyen a meggondolatlansaggal, hebehurgyasaggal, es felkeszuletlenseggel. miert ne lehetne jobbos, balos, kek, zold, stb egy szinhazigazgato. kit erdekel? de a Dorner-fele gyoztes palyazatot massal nem lehet megmagyarazni, csak azzal, hogy CSAK. es EZ a gaz.

bocs az ekezetek miatt, vmiert nem akarja ez a szutyok, pedig nemreg lett cserelve.

graycivil 2011.10.11. 22:49:27

@6.Lenin: Te jó ég! Akkor már tudom, ki lopta el a 100 db népszavámat és a 168órámat. :-)

6.Lenin 2011.10.11. 22:50:43

@SünBalázs:

Még időben.

Abban igazad van, hogy a politikai nézet, az 1 dolog. Nem szabadna, ha csak ez számítana. Az tényleg gáz lenne.

azt meg, hogy ki tehetséges,/tehetségtelen, kell-é ilyen beállítottságú, esetleg jogos igényt kielégítő hely, azt kinek kellene eldönteni?

Szerintem olyannak, akinek ehhez döntési joga van, vállalva a felelősséget.

A jövőjét pedig mindenképpen a felhasználók fogják eldönteni. Vagy 1 másik kurzus, mint eddig is.

Nem tetszik a döntés, ez elfogadható, mert nem közülünk való. Ez is érthető.

A pályáztatás meg csak 1 olyan feltétel, amit az eddigiek sem vettek nagyon figyelembe, nem mintha ezt elfogadnám, mint érv.
Szerintem nem találtak még ki jobb módszert, hogy bármelyik kurzus lehetővé tegye a sajátjainak a kitörést az esetleges elszigeteltségből.

Nagy hűhó, semmiért.
Szerintem.

graycivil 2011.10.11. 22:53:17

Az utóbbi napok eseményei után látom, hogy Orbán szédületesen gyorsuló tempóban süllyed saját kisszerűségébe. És várom azt a pillanatot, amikor egy (újabb) határt átlépve az EU és a világ szemében a demokrácia pogányává válik, aki ellen keresztesháborút kell majd hirdetni.

De örömmel látom, hogy szeretett vezérünk hősiesen áldozza vérünket saját tekintélyének kivívásához!

6.Lenin 2011.10.11. 22:55:10

@graycivil:

A tiéddel én sem spórolnék.

Tényleg L!

ssi 2011.10.11. 23:27:34

már be lehet jelentkezni végtörlesztésre .. akinek van miből, vagy össze tudja szedni, vagy fel tud/mer venni Ft-hitelt .. ami biztos:
- ők a jelentős kisebbség
- a nagyon gyorsan megalkotott szabályban óhatatlanul bakik maradtak
- bankok az AB-hez fordultak, a takarékszövetkezetek nem
- ha rontaná a Ft-ot, az minden lakosnak rossz lenne, de az adósoknak jobban
- ha a bankokat kártéríteni kell, azoknak is fizetniük kell, akik nem voltak haszonélvezői

@nyünyüge: írtad: 2011.10.11. 13:10:46
"Következmények nélkül befizethetik a bankszámlájukra az eltitkolt jövedelmüket a devizahitel-törlesztők, vagy odaadhatják a gyermeküknek. A parlament ugyanis elfogadta az otthonvédelmi törvénymódosítás keretében azt a KDNP-s módosító javaslatot, amely szerint vagyongyarapodás nem vélelmezhető, és nem állapítható meg azon összeggel összefüggésben, amelyet a magánszemély végtörlesztés címén az őt terhelő tartozás kiegyenlítésre használ fel."
penzcentrum.hu/hitel/amnesztiat_kapnak_az_adocsalok_a_vegtorlesztes_cimen.1030102.html

kiegészítem .. csak tények .. nem a véleményem
1.
takarékszövetkezetek még sem adnak olcsóbb Ft-hitelt végtörlesztésre
penzcentrum.hu/hitel/nincs_mar_835-os_thm_visszavonulot_fujt_a_takarek.1030105.html
2.
külföldi is igénybe veheti a végtörlesztést .. itt vásárolt lakásra
www.napi.hu/magyar_vallalatok/baki_a_vegtorlesztesben_orulhetnek_a_kulfoldi_spekulansok.498330.html
3.
"...drágább forinthitelben adósodtak el. A jövő hitelesei is pórul jártak, ki ad nekik hitelt, ha a szüleik se fizették vissza a tartozásukat? " .. legközelebb hitelt csak az vegyen föl, akinek van tartaléka
penzcentrum.hu/hitel/vegtorlesztes_pofara_estek_az_ovatos_adosok.1030093.html

év elején a BKV-dolgozóinak biztosítása már felmerült, mint terv - még biztosító nélkül:
"Belügyminisztérium indította útjára a megpályázandó tendert, melyet a CIG Pannónia nyerte."
www.biztositasonline24.hu/hirek/a_katasztrofavedelem_biztositas_tenderet_a_cig_pannonia_biztosito_nyerte

@yoda-jedi: tehát azt jósolod, hogy
- elszáll már az idei költségvetési hiány is?
- beszáll ismét az IMF?
- leszállítják a minősítésünket?
- leszáll a kormány támogatottsága, mert az emberek nem hiszik el, hogy vétlenek?

nyünyüge 2011.10.12. 06:01:21

@manyike:
ad 1. kit érdekel a tényleges takarékszövetkezeti THM (a végtörlesztőn kívül)? A társadalom, a közvélekedés már TUDJA, hogy míg a ronda nagybankok kartellezve hitelkamatot emeltek, addig a kis szorgos hangyaszövetkezetek kedvező hitelkonstrukciókkal mentek a probléma elébe.

nyünyüge 2011.10.12. 06:41:31

@nyünyüge:
... és természetesen az is érdektelen utólag , hogy a nagybankok ténylegesen kartelleztek-e, vagy csak egyformán léptek egy egyértelmű helyzetben. Szemetek és kész. Ezt kell tudnunk róluk, semmi többet.

nyünyüge 2011.10.12. 07:38:05

Elveszhetnek ill. értéküket veszthetik a korhatár alatti nyugdíjak -

"..A 2012-es költségvetés tervezetében ezek a kormányzati tervek már visszaköszönnek: januártól szociális - és nem biztosítási - ellátásként számolnak a korhatár alatti nyugdíjakkal, és a szolgálati nyugdíjakkal, illetve a korkedvezményes nyugdíjakkal is, amelyre bizonyos szakmában (pl. föld alatti bányászat) eltöltött évek alapján jogosultak a biztosítottak. Ezen korkedvezmények után a munkaadók emelt járulékot fizettek - vagyis jogi értelemben teljes értékű nyugdíjként kellene viselkedniük - ám ezt a státuszukat januártól elveszíthetik...."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elveszhetnek_a_korhatar_alatti_nyugdijak_valtozhat_a_tappenz_is.498333.html

jjulie 2011.10.12. 07:40:14

@manyike:

nem fog elszállni az orbán támogatottsága, mert az orbán meg fogja mondani a birkáknak, hogy kit-mit kell utálni, okolni, hibáztatni, kin-min kell dühöt levezetni

már begyakoroltatta a szónok a birkakórussal, hogy aki nincs velünk, az ballib, és ki a hibás, a ballib

a még idiótábbak villámhárítója pedig a cigány

volt már ilyen, és már most is van újra itt is olvasható orbánsérülést szenvedettek írásaiban: aki nincs velünk, az egytől egyig ballib, és mindenért a ballib a hibás

tiszta képlet, mosóporként eladva egyszerű fideszparasztnak ingyenszellemieleség

de miért röhögnek rajta a nem vidéki jobboldali lengyelek, és miért egy retek lengyel vidéki jobboldali politikus akarja követni a budapestet "elfoglaló" retekparasztorbánt?

orbán főretek az acsarkodó másodvonalbeli kisretkek retekideálja, igaz-e retek@6.Lenin: és retek@aszekelyek: fideszbanya ?

jjulie 2011.10.12. 08:14:02

a ravaszparaszt képében megjelenő orbán ravaszparaszti keverttermékforgalmazásánal legújabb gyöngyszeme: vedd elő, mutasd meg és használd fel a svarc pénzed végtörlesztére, és nem büntetlek meg adócsalásért

ellenben:
- növeled a végtörlesztők számát, én ravaszparaszt orbán pedig kommunikálhatom az emberek oldaláraállásomat a bankokkal szemben

- és szépen lajstrombaveszlek, te kis adócsaló, most nem kapsz büntetést, hanem adjál nekem zsarolópotenciált, ha már fideszbirka vagy azért, ha nem, hát azért, körülvesznek az embereim az önkormányzatokban, a szakhatóságokban a rendvédelmi szerveknél, az oktatásban, mindenhol, légyszilégyszi ide nekem a zsarolhatóságodat, és megszabadulhatsz a frankhiteledtől kedvezményesen a svarc pénzadből

igazi fideszbrókernetes keverttermék, ravaszorbánparaszt módra

yoda-jedi 2011.10.12. 08:17:48

sérült ország...

érdekes az érdi fides pártpénztárnok (HZ) is mentálisan-fizikailag sérült...

ezek a pártpénztárnokok már csak ilyenek...
ezeket a történelmi filmekben a király melletti rossz arcú adóbeszedőként látjuk...

"Mesterházy a nyomozóknak elmondta, hogy mindig politikai szerepre tört, de beszédhibája miatt a háttérben kellett maradnia."

index.hu/belfold/budapest/2011/10/12/160_millioba_kerult_demszky_fotanacsadoja_a_bkv-nak/

yoda-jedi 2011.10.12. 08:27:24

itt vannak az "elszálltak"... mimika a lényeg... ne arra figyeljetek amit mond...

varanus.blog.hu/2011/10/12/a_hiteltelenul_mimelt_kormanyzati_optimizmus

radala 2011.10.12. 08:52:13

@graycivil: Mi a baj a kampánnyal? Itt 21 éve folyamatos kampány van, nem mellesleg Ausztriában sem tudom soha eldönteni, hogy épp jön-e valami választás vagy mi van, mert folyamatosak a politikai kampányok, a demokrácia már csak ilyen és nincs is vele semmi baj. A kampány nem rossz dolog, gondolom a Coca colánál is gyártanak kólát két reklámkampány alatt meg között is, nem kéne, hogy a politikusaink azért ne végezzék el az a napi munkájukat, mert épp kampány van, ha jól emlékszem az elmúlt huszonegykét évben soha nem hallottam, hogy xy azért nem egyeztetett, készíttetett hatástanulmányt, mert kampány volt, szóval még a politikusaink maguk sem hiszik, hogy ez mentség lenne bármire.
Mo-n (és mindenhol) szerintem probléma az ész nélküli szavazás, meg a szavazat vásárlás (direkt/indirekt), minden ami ez ellen hat jó.
Mondom én ezt annak ellenére, hogy ezerszer írtam már, hogy a cenzussal (semmilyennel) én nem értek egyet, mert sok hülye ember együtt hozhat bölcs döntést is.

Balt 2011.10.12. 09:01:41

Eléggé off, bár...?:
A lengyel választások után újabb Mo.-t közelről érintő külpol. esemény, hogy a Sulik-féle liberális SaS megbuktatta a szlovák kormányt. Azon túl, hogy ez szomorú, mert velük (Radicova kormányfővel és Dzurinda külügyminiszterrel) legalább volt némi érdemi párbeszéd, netán együttműködés, a játékból Fico profitál mindenképpen. Ha a lengyel analógiától óva int is az elemzők többsége (nem feleltethető meg a magyarnak ill. ki-ki a szájíze szerint értelmezi), a sokpárti koalíciók törékenységét jól mutatja a 1,5 évet sem kihúzó szlovák kormány története; ami egy dédelgetett álom-olajfa-koalíció "sikereit" is előre vetítheti...

aszekelyek 2011.10.12. 09:04:16

@ciceró: Mennyi is volt akkor az infláció? :) CSökkentek volna a nyugdíjak, Hogyan is pontosan? egyébként nem nőttek. Az akkor, októberben esedékes emelést pedig egyáltalán nem adták meg, tehát ahhoz képest, amennyi megillette volna a nyugdíjasokat, akkortól csökkent, míg aztán meg nem kapták. Utólag de azzal is volt bibi, úgy emlékszem. Sőt, arra is, ezt, hogy mit szólnak a népek a svájci indexálás eltörléséhez az atv-n a betelefonálósban meg is kérdezték. Asszem, vicsek volt a műsorvezető. erre a kérdésre egyáltalán semmiféle reakció nem volt. NULLA: Nyilván nem is tudták, mi a kérdés. Ahol zorbánt lehetett szidni, és kaptak hozzá már muníciót a hírekben és más csatornákon, azt persze sokan és néha olyan modorban, hogy el kellett köszönnie, meg csitítgatnia vicseknek a lelkes gyűlölködőket. A feltételezése így persze helytálló, hogy elég sokan nem tudják, mi is az a svájci indexálás. Kb úgy néz ez ki, mint amikor az egyházaknak járó pénzt úgy számolták ki, sztem még ferikormányék, hogy összegben sokkal kevesebb volt ugyan de ők elmagyarázták, hogy az ugyanannyi. :) A számítási mód megváltoztatása révén persze.

aszekelyek 2011.10.12. 09:12:33

@graycivil: Hidd csak el. hogy maga is tud ilyet. A főváros üléstermében is szépen elmagyarázta a kertész ügyben hivalkodó-sivalkodóknak, hogy mit helyettesítsenek be a szövegben és ismerjenek rá arra, hogy viselik ők az olyasmit. :D

ssi 2011.10.12. 09:14:30

@nyünyüge: múltjuk van a közgazdasági összefüggéseknek .. félrúgásuk nem elhatározás kérdése

@jjulie:
milyen a skála? hol van üresedés - nem pusztán helyileg, hanem érzelmileg?

szélső bal - komcsi, bal, ballib, lib ........ konzervatív jobb, jobb, szélső jobb

Kónyáéké a "......." - "ha nem szúrják el" írta T.G.

@yoda-jedi: meddig csökken szerinted?
Fidesz Medián Ipsos Tárki
2011.09. 31 21 24

yoda-jedi 2011.10.12. 09:19:40

@manyike: nincs alsó határ... a fides ténykedését és karakterÖNgyilkosságát látva szerintem még negatív is lesz...

"Lázár János. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője a készülő választójogi törvénnyel kapcsolatban kijelentette: magyarországi és határon túli magyar állampolgár között nem lehet különbség."

lesz 5 millió új adózónk? vagy adócsalónk? vagy mégis miről beszél?

nem lesz HATÁR SEM ? mert egy nagy különbség marad? talán...
nem Magyarországon élnek... "határon túl"

inforadio.hu/hir/belfold/hir-461269

aszekelyek 2011.10.12. 09:19:58

@Balt: Az lett volna aztán csak a nagy "thru, why? " :DDD

@nyünyüge: Olyan ártatlanok, tényleg. Amikor ők ígértek alá a piac megszerzése érdekében a forinthiteleknek, mélyen és kötöttek ilyen nagy , óriási kockázatot hordozó szerződéseket, kizárólag az adóst terhelve a kockázattal, akkor is ártatlanul csak a piac szabályai, önszabályozása mentén viselkedtek. A piac, most önszabályoz és beszállt valaki más a versenybe. Annyiért nekik is megéri. :) Mindenki viselje a rá háruló véleményt a viselkedése után. Éljen meg a piacon szépen. A valódi versenyben. A kapitalizmus szabálya. Főszabálya. nem siránkozni. Alkalmazkodni.

ssi 2011.10.12. 09:24:04

@yoda-jedi:
kormányunk mindenben világ/Európa első lesz, népének többsége pedig megbecsült kétkezi munkás

mintha O.V. múltbéli tapasztalatokon építkezne .. a világ különböző helyein már 1-1 megtörténtek másolása .. elég nyitott-e, modern-e? csak úgy beugrott, még nem gondoltam át

aszekelyek 2011.10.12. 09:26:06

@simonmondja.: Milyen szép is volt, ugye, amikor mindenkinek kötelező volt a részvétel, mert ha nem előállították? :) Joga van az állampolgárnak szabadon eldönteni, hogy óhajt-e szavazni. A többi bla,bla.... Már amennyiben beszámítható. Elég sokat hallottunk olyanról, mi ment az elmeszociális otthonokban, az öregotthonokban, egyébként a cselekvőképtelenné nyilvánítottak eddig sem szavaztak. Az általános választójog nem sérül. Lábbal szavaztak mindig. Kuncze féle lehet hülyének lenni, az meg lejátszott. Az ép elméjűek kiszavazták azt a mentalitást.

aszekelyek 2011.10.12. 09:33:39

@hoplita: MA reggel mesélte el fenyő iván, hogy egy hatástalanított, vaktöltényes egy hónapos felkészülésen vett rész, a fegyver filmen használatához, amerikai gyártású filmben:) nem egy fél perc alatt imbusz kulccsal kivehető szűkítő volt mindössze. No ott a Holló forgatásán meg is halt egy színész. Oka van az ilyesminek. Olyat használnak, ami több módon is biztosítja, hogy éles lőszer bele se férjen, plusz kilőni se tudjon olyan sebességgel. Az itthoni kellékgyártó is nyilatkozott, hogyan akadályozzák meg. Az angliai szabályozás más. De szigorúbb, mint a miénk. A stáb nem volt rendesen felkészülve, akiknek ez a dolga lett volna, a gyártás. Olyat nem is feltételezek, hogy a londoni szélsőségesek beépültek és hoztak nektek éles fegyvert, 12 nappal okt. 23 előtt. :) Akik a nyáron is itt mókáztak, tudod.

yoda-jedi 2011.10.12. 09:44:45

@manyike: a "hüjének alapjog" lenni... az nem simicska-dakota mondás volt?

radala 2011.10.12. 09:44:55

@Balt: Szerintem ez a szlovák választási rendszerböl következik (azt képzelem az teljesen arányos), nem az olajfából. Mo-n majdnem garantált, hogy egy kormány stabil. Gondolj 90-94-re mi minden volt, vagy 2006-ra 8-ra. Amúgy a stabilitás nem olyan tuti, hogy csak pozitív. Lehet, hogy inspirálólag hatna Mo-ra is, ha kisebb lenne a stabilitás, persze a fene tudja.

aszekelyek 2011.10.12. 09:47:13

@SünBalázs: Nekem külföldről nem működnek az ékezetek. Amikor pl. németektől írok. Részemről színházba az előadásért és a színészekért járok, meg persze a szerző is érdekes, ha kíváncsi vagyok rá, mit alkotott. Pályázatot , remeket -nyilván- írók színházaiban láttam már sok, kommersz, csapnivaló és botrányosan rossz előadást. Tudod, amerikai nénikénk, Lili, New York-ban élt, RIP. Úgy mondta, megyünk a Macskák-hoz. Mindig az előadáshoz ment. Sem a színház neve, sem az igazgatóé, sem a többi körülmény nem került szóba. A közönség árut vesz, amikor fizet a jegyéért . Nem az igazgatót veszi meg, nem a pályázatot, akármilyen is az. Az előadás után pedig az előadásról alkot véleményt. Az átpolitizált hatalmi harcok meg baromira nem érdeklik. Az nem a közönség biznisze. A piac így működik. Az állami pénzen marakodás meg a pályázatosdinál , ahogy Dörner mondta.

aszekelyek 2011.10.12. 10:07:12

@graycivil: Permanens kampány van. Fél évvel a választás előtt mindig kezdődik a kampány, ha nem permanens, akkor is.

@ciceró: Bajnai dolga a szociális kiadások csökkentése volt. Logikailag is kizárt, hogy növelni akarta volna azzal, hogy slussz , svájci indexálás, a nyugdíjkassza kiadását.

aszekelyek 2011.10.12. 10:08:58

@Hepci: Vagy csak tájékozódom:)

aszekelyek 2011.10.12. 10:09:57

@graycivil: Alkalmaznak téged a kormánynál? Aztaaaaa...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.12. 10:11:41

@aszekelyek: ettől félek én is. :)
Nem akarsz esetleg tanítani engem halat filézni?

Balt 2011.10.12. 10:24:32

@radala: Csak azt próbálom illusztrálni, hogy egy számos irányba mutató érdekeket integrálni próbáló konglomerátum nemigen tud hosszú távra berendezkedni. Amit értékelhetünk így is, úgy is, viszont Mo. rendszerváltás óta folytatott tévelygése 4 éves ciklusok (+ 1 újraválasztott koalíció) ellenére is hosszabb távú gondolkodásért kiált.

Balt 2011.10.12. 10:26:44

@Balt: (Mondhatni) _kitöltött_ 4 éves ciklusok ellenére. (Mert persze sem Antall nem töltötte ki, sem Megyó, sem Gyurcsány, de még a (Fidesz-MDF-)-FKGP koala sem, ha úgy tetszik. Horn Gyufa egyedül. :)

ssi 2011.10.12. 10:37:17

@nyünyüge:
egyelőre nem mernék jósolgatni rövid-hosszabb távú következményekről

hír: eddig a vártnál lényegesen nagyobb a végtörlesztési igény
hvg.hu/gazdasag/20111012_vegtorlesztes_forinthitel_takarek

kormány reménye:
- adósságuktól megszabadultak a jövedelmüket fogyasztásra fordítják, s felpörög a gazdaság
- csökken a devizahitel-állomány
- Ft-hiteleket a magyar(?) takarékszövetkezetek adják főleg
- bankok kellő megleckéztetése
- ki nem mondott: gyengüljön a Ft, mert szépíti az export-eredményt, az import drágítása meg növeli a költségvetési bevételt az infláció emelkedésével

bankok reménye: nem lesz nagy veszteségük, de legfőképpen, hogy az AB, vagy Brüsszel elmeszeli az akciót .. s hogy a jövőben kiszámíthatóbb lesz a magyar jogi környezet

emberek reménye:
- bankok veszteségeit nem kell azoknak is törleszteniük, akik mégis adósok maradtak, vagy soha nem is vettek fel hitelt
- Ft nem gyengül, mert drágítaná a meglévő deviza- és Ft-hiteleket is és ami a kormánynak jól jönne a gazdasági gondjaihoz, az az embereknek közel sem
("szépíti az export-eredményt, az import drágítása meg növeli a költségvetési bevételt az infláció emelkedésével"

takarékszövetkezetek reménye:
- Ft-hiteleik révén új ügyfélkört szereznek
- Ft-hitelesek a jövőben nem fognak bedőlni, ha igen, a kormány segít
- szerintem van egyéb érdekük is - pl. állammal vmi egyezség -

EU-reménye:
- más országok nem lépnek hasonlóan
- magyar jog EU-komfortosabb lesz

nyünyüge 2011.10.12. 11:03:19

@manyike:
szvsz hiú remény, hogy a végtörlesztéssel adósságuktól megszabadultak most majd nekiállnak lelkesen fogyasztani.

Ugyanis ha mellényzsebből kifizeti a végtörlesztést, akkor eddig sem korlátozta a fogyasztását ezen teher miatt (másrészt akkor erősen kétséges, hogy a társadalom többi tagjának kárára meg kellett-e segíteni ilyen mértékben)

A rászorulók zöme családból vagy banktól felvett forinthitellel tud törleszteni, ezeket a hiteleket viszont továbbra is fizetnie kell, változatlan vagy csökkenő bevételek mellett.

Én a végtörlesztés kapcsán egyedül a lakáspiac kényszerű megmozdulásában látok némi potenciált.

radala 2011.10.12. 11:22:25

@Balt: Hát a fene tudja, eddig GyF gondolkozhatott a leghosszabb távon és ö volt a legrosszabb:-)
Mivel minden szar, gondolhatja valaki, hogy egy arányosabb rendszer 3 havonta változó kormánnyal jobb lenne:-)

Lollle 2011.10.12. 11:28:05

In einer Demokratie kontrollieren die Medien die Politik...
www.daserste.de/ttt/beitrag_dyn~uid,5vuwj9ekx2a4t55m~cm.asp

radala 2011.10.12. 11:28:06

@nyünyüge: Szerintem, ha a kormány ilyet vár az nem optimizmus, hanem hülyeség. Szerintem azt várják, hogy legalább egy vékony réteg egyenesbe kerül és nem a törlesztésbe önti a pénzét. Mert lássuk be nincs fölöslegesebb kiadás, mint adósságot visszafizetni:-)
Szerintem valószínűleg úgy képzelik, hogy nagyon sok apró haszna van a végtörlesztésnek és a sok apró haszon között nem hiszem, hogy nagyon előkelő helyen lenne a fogyasztás fölpörgetése. Mondjuk adósságot törleszteni nagyon szar, de az tuti, hogy így tudod elérni a legnagyobb EBKM-et...

ssi 2011.10.12. 11:48:41

@nyünyüge: oké :-)

rövid távú országos statisztika javulhat .. a hosszú távú, meg a társadalmi csoportok közti különbségek még nem biztos .. majd kiderül

1.
áron aluli (vagy eddig voltak magasak?) lakáseladás nő, mert végtörlesztés forrása
2.
államilag szorgalmazott .. hamarosan ismertek lesznek a részletek:
"kormány előtt fekvő tervezet külön kezeli a bajba jutott hiteleseket, más határidők és összegek vonatkoznak azokra, akik késedelmes jelzáloghitellel terhelt lakást szeretnének venni, vagy hátralékos adósok, és kisebb lakásba költöznének. Ők a jövő év végéig igényelhetik a kamattámogatott kölcsönt."

viszont amiről megoszlanak a vélemények, vagy inkább nem beszélnek:
"A támogatott forinthiteleket 2000-ben még az első Orbán-kormány vezette be. A program sikeres volt, felpörgette az építőipart, megnövelte a fogyasztást, megdobta az áfabevételeket is. Csakhogy a támogatásra kifizetett összegek egyre nagyobb terhet róttak a költségvetésre, míg 2000-ben 17,221 milliárd forintot fordítottak erre, addig 2007-ben már 160,897 milliárd forintot, idén 120 milliárd forintot ment el kamattámogatásra. Vélhetően ebből tanulva csökkentette le a kormány a most induló program futamidejét 5 évre. A támogatott forinthitelek futtatása nem szűnt meg ugyanis, csak 2002-től folyamatosan szigorították annak feltételeit. "

www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/ujra_tamadnak_a_kamattamogatott_lakashitelek_45529

3.
Ócsa - devizahitelesek lakóparkja - állami beruházás - hogy nyílt pályáztatással-e, nem tudom

@Hepci: kár volt emlegetni .. lesz jam és szörpadó is ..

radala 2011.10.12. 12:24:23

@manyike: Kevés helyesebb dolgot tudok elképzelni, a 35 % gyümölcstartalom alatti szarok kinyírásánál. No persze ez megint Kádár népének szopatása. A kormány ocsmány stílusát nem számítva roppant ok ötletüket helyeslem...

ssi 2011.10.12. 12:25:54

@radala:
"Megváltozott kondíciókkal, de újra lesz államilag támogatott forintalapú lakáshitel, ami új és használt lakás vásárlásához is igényelhető lesz. Használt lakásra 15 millió forintig, új lakásra 30 milliós összegig igényelhetjük a támogatott hitelt. Továbbá Orbán Viktor miniszterelnök szerint az egyik legfontosabb pontja a csomagnak, hogy visszaáll a szocpol .. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hozzátette, a költségvetésbe mind a szocpol, mind a kamattámogatott hiteleket betervezték. Ennek értelmében 2012-re a szocpolnál 4000 családra számítanak, amely 5,2 milliárd forintot jelent, a kamattámogatott hitelek esetében pedig, köszönhetően a pangó lakáspiacnak, 3-4-5 ezer családdal és mintegy 1,3 milliárddal számolnak."

www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/orban_es_matolcsy_bejelentette_az_uj_otthonteremtesi_csomagot.156740.html

a kormány szárnyaló terveiben, ill. lelkes, aktív tettrekészségében és gyorsaságában eddig sem volt hiány

a reális és alapos tervezésben, az összefüggések, következmények, hatásmechanizmusok elemzésében viszont jócskán vannak hiányosságok ..

viszont egy újabb szárnyaló ötlet részben elfedi a régi gondokat

kormánykoncepció elemei:
1. erős és népes középosztály
2. erős (világ elitben lévő) és független ország
kormánystratégia:
1. erős, lelkesítő, csak az álmokról (a kudarcokról nem) szóló kommunikáció
2. bármit lehet - megtenni, elérni, irányítani - csak akarni kell .. még az eddigi gazdasági/piaci törvényszerűségeket is
3. gyorsan kell cselekedni, mert nincs idő (pl. egyeztetésre sem), s ha vmelyik kísérlet épp nem sikerült, gyorsan 1 másikat

- sokakat lázba hoz, maga mellé állít/tart egy ilyen típusú irányítás az egyéb fontos részletek mellett (pl. alkotmány asztala stb.)
- viszont sokakat megrémiszt, óvatossá tesznek azok a tapasztalatok is, melyekről a kormány eltereli a figyelmet, sőt, 1 ország és népe tekintetében másfajta célokat és kockázatokat vállalna be manapság

a statisztikai adatok mellett a választók szimpátiája most az indikátor - szerintem

nyünyüge 2011.10.12. 12:32:16

@manyike:
Hogy nyílt pályázat lesz-e Ócsán? Nagy összegben fogadnék, hogy nem lesz. Lesz egy állami lebonyolító - mint a vörösiszap katasztrófa utáni helyreállításban- amelyiken csak átfolyik a pénz 80%-a. Mint a vörösiszap. Kinyomozhatatlanul.

nyünyüge 2011.10.12. 12:34:58

@manyike:
"lesz jam és szörpadó is .. "

És ömlesztettbetű adó? Bizonyos adag felett az is káros az egészségre :)

ssi 2011.10.12. 12:57:13

@nyünyüge: :-)))) ("felnevettünk" - idézem Ordit)

"... vagy a miniszterelnök az eddigi sikertelenséggel tisztában van, ám hisz abban, hogy a mostani szintről valamiféle nagy ugrással pár év alatt megvalósítható lesz az ország rendkívül versenyképessé tétele" ??
velemenyvezer.blog.hu/2011/10/12/orban_viktor_alma_2014?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_10_12&utm_campaign=index

"2008 óta azonban így is 30 százalékot csökkent a lakások értéke"
www.napi.hu/ingatlan/igy_hatott_a_vegtorlesztes_a_lakaspiacra_itt_vannak_az_arak.498176.html

"Járai szerint már nem kizárt egy újabb magyar IMF-hitel "
hvg.hu/gazdasag/20111012_jarai_imf_hitel

"egyes szakemberek szerint nem fogják leminősíteni Magyarországot a hitelminősítők, mert vannak bíztató, stabilizáló adatok, mint például a külkereskedelmi egyenleg, az államháztartási hiány vagy a folyó fizetési mérleg alakulása. Igaz, tette hozzá, nehéz megjósolni az intézmények döntését, mert a minősítés rendszerint közép- és hosszú távra vonatkozik, így a hitelminősítők olyan kockázatokat is figyelembe vehetnek, amelyek a makrogazdasági mutatók későbbi romlását eredményezhetik." .. ezért is lehet fontos, hogy miről szól a kommunikáció és mik a fő kormánylépések és miért
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111011-a-legrosszabb-forgatokonyv-eseteben-is-lenne-szerezhetne-penzt-magyarorzsag.html

radala 2011.10.12. 13:03:49

@Hepci: Szép levél, valóban "Mégiscsak kultúremberek volnánk..."
Be is linkelem, hátha valakit érdekel
szinhaz.hu/szinhazi-hirek/42366-uj-szinhaz-ugy-pozsgai-zsolt-valasza-ascher-tamasnak

radala 2011.10.12. 13:11:05

@manyike: Én kb. az elrémisztettek lázba hozottak közt vagyok félúton, az elrémisztettekhez közelebb...
Meglátjuk mi lesz, de ha meg is látjuk, akkor sem hiszem, hogy valaha fekete/fehér lesz a kép. Egyszerűen én például még azt sem tudom mi az elvárás, mármint mi az, ami reálisan elvárható ebben a helyzetben.
Mindenki tudta 2010-ben, hogy ez nem lesz egy egyszerű mutatvány, de sajnos tudni, meg látni átélni az nagyon nem ugyan az.
Mindenesetre annyit tudunk csak, hogy még soha nem volt senki ebben az országban, aki bármit végigszámolt volna, mielőtt megcsinálta. "a reális és alapos tervezésben, az összefüggések, következmények, hatásmechanizmusok elemzésében viszont jócskán vannak hiányosságok ... " + mondjuk legalább Mohács óta:-)

2011.10.12. 14:37:26

@radala: igen, ez igaz. Vagy nem?;)

yoda-jedi 2011.10.12. 15:36:28

@nyünyüge: 3-4 téli hónap alatt a lakáspiac???? hihihi... naiv vagy...

a másik hogy már nincs FOGYASZTÁS VUDU... lemaradtál egy körrel...
már rugaszkodunk... már nem akarják növelni a fogyasztást, ha eddig nem tettétek akkor most meg is büntet a kormány...

yoda-jedi 2011.10.12. 15:36:58

@Letícia: nagyooon jo a zavatarod... izgi és szép:)

yoda-jedi 2011.10.12. 15:54:41

a kicsik is MIND NAGYOBBAK...

de azért tudjuk mi az oka... a feudális kontraszelekció... nálunk felül a zacc...

sportgeza.hu/sport/marodiaklistaja/2011/10/12/csak_focizni_kellene_megtanulni/

aszekelyek 2011.10.12. 16:39:29

@nyünyüge: A fogyasztásról először. Nem fognak rettegni, hogy vajon vehetnek -e valamit az alapon kívül, mert hátha sok lesz a törlesztés. A negyedéves kiszámolásnál ugye utólag derül ki, mennyi lesz az annyi. Tehát három hónapig arra spórolnak. Nem fogyasztanak. Amennyiben hozzá tudnak jutni egy stabil és kiszámítható törlesztős kölcsönhöz, egészen másként fogják a kiadásaikat is tervezni. Ha valaki nem tudná, nem lehetett tudni, mit talál ki a bank egyik kiszámítástól a másikig.

@radala: ehhez csak azt tenném hozzá, hogy akkor sem, amikor a világgazdaság és európai gazdaság csendes vizein eveztünk, akkor sem volt ez rendesen végigzongorázva. Nem válságkor. Azt biztosan lehet tudni, hogy amit az ellenzék elvár, az az erős túlzás. Valahol a tökéletes és aközött félúton van az, ami ebből kihozható. Sztem Orbán is tudja, a széthúzás volt mindig, ami gyengített minket. Akik azt favorizálják, azok szórakoznak ma is a nemzeti együttműködés rendszerén is. Nem bánják, hogy azt rombolni, mennyire árt Magyarországnak.

aszekelyek 2011.10.12. 17:03:39

@nyünyüge: A hitelállomány csökkenéséről másodszor. Túlságosan nagy volt, az is javít az összképen, hogy az csökken. Már a devizaadósság. A belső adósság javára. ezt pld nem kezdte ki senki.
@manyike: Beszélnek erről , itt már volt. Arra emlékszem, hogy 2004 végén talán zárták le a kamattámogatást azon a módon és hatalmas roham volt érte, év végén. Többet ismerek közülük, akik többet is vettek, kamattámogatott forinthitelre. Itt, ahol akkor lakóparkok nőttek ki gombamód a földből. Neveket nem írok, bár az itteniért be se perelhetne, pld bajnai... :) vagy más, sztárügyvédek ilyesmik... Azért adtak nekik időt bevásárolni. Persze akkor is jövedelemhatár volt hozzá. Baloldali kormány nem adott szegényeknek forintkölcsönt de azorbánahibás... , merővezette be. Akik akkor annyira megterhelték a költségvetést, szegények egyáltalán nem voltak. Magas jövedelemhez volt kötve a kölcsön, ugyanis már akkor is. A szocik a szegényeknek kódexet adtak, oszt jónapot.
@Hepci: ARRA A BÁTYÁM TUD TANÍTANI. naGY HOHOHORGÁSZ ÉS HALFELDOLGOZÓ IS.pardon, beragadt.

aszekelyek 2011.10.12. 17:22:34

@radala: Engem érdekelt. Nagyon jól ír Pozsgai. Levelet is:) Arról is, milyen kegyesek voltak vele eleddig. Ahogyan csak a nagyon korrekt emberek képesek. Higgadtan, tényszerűen. Minden jelző, kevés volt!, patikamérlegen kimérve. : Az a gyanúm, felmerült bennem, az említett két másik úr is kaphatott ilyes leveleket, Ascertől , hogy tudja miként viselni magát. Vidnyánszky és aki értetlenkedik... Remek válaszlevél. Ebben a tükörben nézegessék csak magukat Ascherék.

aszekelyek 2011.10.12. 17:33:46

@graycivil: Keresztes háborút? A pápa tud erről? Tudod egyáltalán, miről beszélsz? A háborút nem a keresztesek vívják ellene. Éppen nem.

ssi 2011.10.12. 18:25:24

@radala: :-) sokan vagyunk így vele
pénzügyminisztériumban számoltak .. eddig -, de most nincs PM ..
bár ilyen tempójú kormány mellett nem is lenne rá idő ..
az új koncepciójú kormány (semmi nem jó, ami régi) .. talán nem is tart rá igényt

nyünyüge 2011.10.12. 18:28:58

@aszekelyek:
Jól ír - semmi másról, mint a saját sérelmeiről. Az Új színházban fog elégtételt venni ezekért?

nyünyüge 2011.10.12. 18:32:09

@nyünyüge:
Egyébként helyes kis gömböc képemmel több mint huszonötször neveztem manökennek. Válaszra sem méltattak. Kérnék állami apanázsból lehetőséget, hogy bizonyítsak :),

ssi 2011.10.12. 18:53:47

Gy.F.-ék kiválása .. 10 fővel .. s akkor marad az MSZP a legnagyobb ellenzéki párt, a kiváltak meg önálló frakciót alkothatnak .. meg új pártot is .. ez lesz az új poszt?

mi a skála most? érthetőek ezek a fogalmak még, vagy új tartalmukat kellene már tisztázni?

baloldalon: Thürner szélső bal .. bal: MSZP ..
középen: demokraták=Gy.F.-ék .... LMP ? ......gyűjtő mozgalom a Kónyáék szolidaritása
jobboldalon: milyen jobb= Fidesz (+KDNP) ... szélső jobb a Jobbik?

@nyünyüge: mit szeretnél bizonyítani kedves, gömböc a fizika területén szenzáció, de szenzáció :-) @Letícia: gyűjtöd a cipőket, vagy csak sóvárogsz utánuk? :-) én már nem bírok ekkora cm-eken járni, de nagyon jó nézni :-)

hoplita 2011.10.12. 19:02:34

@aszekelyek:
Hogy jutna neked bármi is az eszedbe, mikor egy csepp sincs belőle, bazmeg.:)

Most komolyan, ne ugass mán mindenbe bele, kibaszott idegesítő.

6.Lenin 2011.10.12. 19:03:32

@Letícia:

Látom ez elég jó állapotban van. Gondolom a pár másik darabját használod.
amennyiben eladnád, érdekelne.

hoplita 2011.10.12. 19:10:25

@aszekelyek:
Hallgass mán, droid.:(
Fingod nincs miről dumálsz.
Ha nekem meg stukker kell, hogy elzavarjam a halál faszára a fideszedet, akkor az ukránokat keresem, vagy a szerbeket, nem a briteket, te Isten emeletes barma.
Hű, bazmeg....egy méretes lófasznak több esze van, mint neked.

ssi 2011.10.12. 19:18:27

ilyen is régen volt .. Századvég mért

elmenne szavazni: 48%

összes szavazóból kinek ki a szimpatikus:
FIDESZ-KDNP 30%
MSZP 10%
Jobbiké 10
LMP 7%

Századvég szerint kezd kiegyenlítődni a három ellenzéki párt támogatottsága és felszámolódni az MSZP váltópárti státusza.

A biztos szavazó pártválasztók között:
Fidesz-KDNP 51% (8.2mill főből elmegy 42%, s annak 51%-a 2mill fő)
MSZP 19%
Jobbik 17%
LMP 9 %
mandiner.hu/cikk/20111012_szazadveg_csokken_a_valasztoi_hajlandosag

ssi 2011.10.12. 19:19:51

@manyike: javítás

A biztos szavazó pártválasztók között:
Fidesz-KDNP 51% (8.2mill főből elmegy 48%, s annak 51%-a 2mill fő)

nyünyüge 2011.10.12. 19:44:51

@yoda-jedi:
nemcsak a 3-4 hónap alatt, de talán végre megmozdul (még nem a növekedés irányába, csak annyira, hogy a tulajok számottevő százaléka belátja, hogy lépni kell - beleértve magamat is, bár nem hitel miatt.

(a lepény hal meg utoljára)

nyünyüge 2011.10.12. 20:00:15

@manyike:
Hogy mit szeretnék bizonyítani, manyike?
Ha eddig nem lett volna egyértelmű, például azt, hogy nemcsak a az elméleti fizika szenzációja (vö: jó színész) vagyok, hanem ígéretesen szép is (vö: a jövő színházigazgatója).
Merthogy akkor éreznem kiteljesedve a tehetségemet. És igencsak frusztrál, hogy évtizedek óta nem hagynak kibontakozni.

yoda-jedi 2011.10.12. 20:06:17

@manyike: szerinted még van 2milla szavazója a fides nek???? +nézném...

okt23án az összeset fogjuk látni. gondolom 2 millió mind kint lesz...

@nyünyüge: vajon ma lesz poszt pl unalmas mszp s? "ma már nem szakad tovább"

nyünyüge 2011.10.12. 20:17:50

@yoda-jedi:
ha tippelni kell, lesz új poszt és az esélyes és veszélytelen témaválasztás az mszp döglődése.
érdekesebb volna persze a kormány és az EU, a kormány és a gazdasági elit, kormány és kormánypárt, a kormány és a frakciója, a kormány és az önkormányzatok, ezen belül a kormány és a főváros viszonya, ill. mennyire csak elterelések a levegőben levő szimbolikus ügyek (Új Színház, Semjén-Károlyi, ...) - szerintem kizárólag.

2011.10.12. 20:37:28

@yoda-jedi: @manyike: @6.Lenin: Ez egy igazi Manolo...iszonyú dizájnos és iszonyú drága!:) (Sajna, nem az enyém...:()

6.Lenin 2011.10.12. 20:43:58

@Letícia:

Tudom, de gondoltam, úgyis csak az egyiket használod, a másikat (a párból) megvenném 1 kedves ismerősnek. Ő is csak 1-et használ.
Apropo, miért csak párban lehet cipőt kapni?

2011.10.12. 21:10:07

@6.Lenin: nem tudom. Talán mert kétlábúak élnek főszabályként?:D

=nessuno= 2011.10.12. 21:27:53

@nyünyüge: én a választójoggal kapcsolatos ötletelésekről várnék valamit...vagy az önkormányzatok államosításáról

aszekelyek 2011.10.12. 21:31:16

@Balt: z egyik dilettáns kleptomániás éppen most gusztustalankodott az atv-n, A Tét c. adásban,. Ami gusztustalan sztem az az, hogy miközben a saját koncepcióját, nulla alátámasztás, tény vagy bármi alapján mantrázza, Orbánról , a bíróságról és az igazságszolgáltatási két hatalmi ágról. Merő, feltételezés, az övé, tehát koncepció, ami alá odarendezik a tényeket. Submicsinálnak :) , -ezt a kis tenyérbemászó eresztette meg, hogy majd bánó és a másik guusztustalankodó jól eljátsszák a nézőknek, akik nem biztos hogy tudják, mi az,- ezt adták elő - mindjárt meg is vádolták vele a FIDESZ-t, illetve Orbánt és BAlsait és ezen csámcsognak. Biztos, hogy bauer nem olyan hüjje, amilyennek előadta magát,... jogban se, Ja még Bányai Gábort is előadta, akit a csúnya BAlday, ugye,.. nem hagyott lopni. Na ő nem ezt mondta de ami miatt A botrány kipattant és HAnkisst nem engedték be, az bizony az volt. Na de bauer úrnak az nem teccett. Kiszelly Z. szépen figyelmeztette is, hogy talán adná meg a kellő tiszteletet a bíróságoknak. Aszoonta erre gusztustalankodónk, hogy őneki nincs ráhatása. Azt anélkül is tudtuk, hogy neki ez a baja mindössze. Koncepció koholó bauer úr mai alakításáról a tudósítás itt véget ér. Ő csak tudja, hogy csinálták azt az előző generációban. LAkner is soknak találta, úgy vettem ki. Annyi bizonyos, hogy így egy igazi demokrata nem viselkedik, ahogy ez a gusztustalankodó. Még a kontrás bánó. A kis tenyérbemászó meg a labdát szedte vagy csak bedobta. Hogy kerül oda , az sem világos. Kiszelly és Lakner mellé....egyáltalán. Most az alkotmányon rugóznak, hasonló stílusban. Bauer szerint, akinek szóltak, hogy már azok a pártok sincsenek a parlamentben, akik azt csinálták, őt ez nem zavarja, semmiképp és a FIDESZ főleg nem csinálhat másikat. ez olyan liberális meg demokrata, hogy szavakat nem találni rá. Hozták magukat ma is.

yoda-jedi 2011.10.12. 21:32:02

@=nessuno=: ja ja ezt írtam neki tegnap... de nagyon bedöglött ez a blog...

aszekelyek 2011.10.12. 21:34:46

@hoplita: Ezt meg leírod a neten.. No , ki a hülye?

nyünyüge 2011.10.12. 21:40:56

@aszekelyek: miért nézel ennyi tömény gusztustalanságot? Kapcsolj át máshová, valahol csak látható, hallható az új fideszvédelmi biztos asszony.

jjulie 2011.10.12. 21:44:07

@aszekelyek:

keress egy tükröt banyesz, és megnézheted benne

ma sokat lazsáltál

aszekelyek 2011.10.12. 21:46:29

@nyünyüge: A végét is el kellett volna olvasni. Ez kivetítése annak, ami benned megvan. róla feltételezed. Tudod ő az , aki nem szeret alávetett lenni. Kertész kijelentésével ellentétben. Sztem Ascher is olyan magyar. Azért van ennyire kiakadva, hogy nem ő az, aki alá vetnek. Rosszalló levelet írni, azok után, hogy tudomást se volt hajlandó venni róla? Magáról állít ki bizonyítványt Ascher. Nem szakmai kritika a renegát , mint jelző. Márpedig ezt volt képes leírni. A másik kettő csak a felsőbbrendűségi komplexusa kivetítése. Ugye nem gondolja ő sem, te sem komolyan, hogy ő véleményezheti, ki, kinek lehet a barátja és kinek a felkérését fogadhatja el? Máskülönben ugyanúgy nem vesz róla tudomást , mint eddig vagy esetleg koncot vet, a jó kutyának? ez még sokkal gusztustalanabb, mint feltételeztem Ascherről. Kurucinfozni, na ne legyen már ennyire tahó...!

=nessuno= 2011.10.12. 21:48:13

@yoda-jedi: szerintem általános a letargia...

aszekelyek 2011.10.12. 21:51:57

@nyünyüge: Majdnem elfelejtettem, hogy csak kiknek lehetnek sérelmeik és csak kik írhatnak arról. Akár jól is. Én kérek elnézést....

aszekelyek 2011.10.12. 21:53:38

@nyünyüge: Kiszelly és Lakner urak érdekelnek.

=nessuno= 2011.10.12. 21:54:00

@yoda-jedi: Engem igazándiból ez a lélektani oldala nem érdekel. Olyan kibúvó féle, hogy nem is cselekedhetne máshogy, hiszen a defektusai erre determinálják. A rajongótábor lélektana az már izgalmasabb lenne.:)))

Bala Lajka (törölt) 2011.10.12. 22:00:46

@aszekelyek:
Kiszelly nem szerepelt ma a Tét című műsorban.:-))))))

yoda-jedi 2011.10.12. 22:30:05

világhírű a "titkos szolgálatunk"... szépen csendben észrevétlen dolgoznak...

szürke eminenciások...

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=402653

2011.10.12. 23:21:15

@6.Lenin: A gumicsont jelleggel abszolúte egyetértek. De épp ez a lemondó hozzáállás az, ami iszonyatosan bosszant ebben az egész színházosdiban. Miért lenne az a normális, hogy ha új kurzus van, akkor mindenkit le kell cserélni? Miért kell az élet minden területén a saját embereiket helyzetbe hozni? Miért kell mindenhova bevinni a politikát? Miért kell páyázatot kiírni, ha nem is érdekel a pályázat tartalma? OK, hogy megszoktuk, mert ez megy már vagy 60 éve, de sztem akkor sem ez a normális. és nem lemondani kellene róla, hanem tenni azért, hogy ebből legyen a kevesebb...

2011.10.12. 23:34:43

@aszekelyek: hát részben igazad van, bár sztem a színházigazgatónak is köze van hozzá, hogy milyen darabot milyen gárdával játszanak...
egyébként meg, ha egy ügyfelünk kapna tőlünk egy Dörner-féle egy másik szolgáltatótól meg egy Márta-féle páyázatot ugyanarrra a projektre, sztem nem kétséges, hogy piaci alapon a kidolgozottabbról fogja elhinni, hogy ezek értenek is hozzá... Pláne ha az RFP közben kiderül, hogy mi még be is hasaltunk pár dolgot, ami nem is úgy van...

aszekelyek 2011.10.13. 10:54:38

@SünBalázs: Igen, ahhoz van köze az igazgatónak, milyen darabot játszanak, ez kiderül abból a levélből is, melyet Aschernek írt Pozsgai Zs.:D Abban az esetben is kontraszelektált volt a dolog. Mint árucikk, meg sem jelenhetett a piacon.Pedig pozicionálni kellett volna. Ami azt illeti, nem egy firma, a színházi világ, hogy az " Ügyfelünk" mit választ, ahogy kifejezted magad. Most a fehér egeret választotta és ez bizony megesik. Az ügyfél legyen jelen esetben a közönség. Mivel ő fizet és minden szinten ők fizetnek. Azt is, amit eddig Dörner nélkül osztottak el. Másként sajnos komolytalan lenne az egész állítás, hogy bárki pályázhat és megmérettetheti magát a KÖZÖNSÉGGEL . Általában rühellem, tudod, azokat a lobbykat, melyek nem engednek bejegyeztetni mondjuk gyógyszereket, mert a piacukat nem eresztik. Azt is, amikor valakik előre eldöntik, melyik barna kalapot választhatom abból az egy féléből. A piac , a verseny, nem olyan komolytalan dolog és bár sok benne az egészen arcátlan hazugság, ami a versenyt illeti, meg a szabadságot, azért ez nem azt jelenti, hogy szó nélkül kéne ezt elfogadni és lenyelni. Nem egy magántulajdonú cég kizárólagos üzletpolitikájáról van szó, hanem közművelődésről, közpénzen. Bár sokkal könnyebb egy piaci pozíciót megtartani , ha mást nem is engedünk be a piacra. Már nem lehet indexre tenni írókat , szerzőket, félreállítani és zsarolni és fenyegetni azt, aki mer azokkal dolgozni, akiket bizonyos illetők simán indexre tennének, ha megtehetnék. Ami a lényeg: MA MÁR NEM TEHETIK MEG .

aszekelyek 2011.10.13. 11:01:07

@SünBalázs: A behasalásról. VAlószínüsítem, hogy felkérték volna az említett illetőket, idővel, ha oda nem szalad a kirekeszteni vágyó sereg, . Szándékok vannak egy pályázatban. Későbbi együttműködés, amikor már van miről tárgyalni, akkor simán létre jöhetett volna. Nem tudom, mit adtak be menzel úrnak. Abból, amit Ascher le mert írni, abból semmi jóra nem lehet következetetni. Előttük jártak, rossz hírüket keltve. Nincs okom feltételezni, a jó szándékot ez esetben sem. részemről azt tartom korrektnek, ha akkor keresek meg egy rendezőt, színházat, ha elnyertem egy pályázatot. Nem megyek előre ígérgetni a semmire. Az egész ügy vérgusztustalanul van folytatva Ascherék által. Ennél többre tartottam. Persze mindig ilyen éles helyzetben derül ki, hogy valaki tényleg liberális-e vagy a duma csak az és a nagylelkűség és a többi, alap liberális érték megvan-e benne.

aszekelyek 2011.10.13. 11:08:41

@Bala Lajka: Neveket szoktam keverni:) Aki szerepelt, arra voltam kíváncsi. Nem egy elborult agyú és kekeckedő illető. Valóban, Kiszelly úr máskor volt. HA ennyire undorodom, mint attól eksöntöl, akkor még inkább becsúszik , hogy elvétek valamit. Tényleg másként hívják, tőle kérek elnézést. nem jut eszembe. Megragadtad a lényeget. Ügyes.

@SünBalázs: Mindenkit lecseréltek volna? egy illető van helyzetbe hozva. Mik ezek a nagyon nagy túlzások?

hoplita 2011.10.13. 19:05:15

@Hepci:
Ez megtanít arra is, ha időben nem menekülsz.)

Képzeld, mit tudhat lézerjani endkó..:(((

hoplita 2011.10.13. 19:12:41

@aszekelyek:
Te....mert fingod nincs hogy működik ez a piaci szegmens..:)))
A teked meg bekaphattya a faszomat....ők csak bredpitt izéjére izgulnak......az élen ovid extestőrével, akinek ez a csuti törpecigány kreált egy intézményt.
Ez a méretes fasz meg komolyan veszi, és ilyeneket csinálnak.
Röhej....te meg tapsolj, te agyatlan liba.:)

lüke 2011.10.14. 13:43:42

@Balt:
helyes, nem mindegy :
idd ki vagy vidd ki:)
süti beállítások módosítása