Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:50

Nagyon sok tanulsága van ennek a mai napnak. Nem a legfontosabb, de a legjobban zavaró: a sokszor megénekelt kettős mérce. Értem én, hogy vannak különbségek a 2007-es kordonbontás és a 2011-es blokádépítés között, de azért a lényegük közös: parlamenti képviselők a polgári engedetlenség útjára lépve tiltakoznak. Ehhez képest eddig egyetlen olyan megszólalót sem hallottam, aki legalább közel hasonlóan ítélné meg a két eseményt. Ami 2007-ben majomparádé volt, most paródia lett. Aki 2007-ben a rendet féltette, most a rendbontók mellé állt. Aki 2007-ben a rendőri felszólítás ellenére kordonokat pakolt, most a parlament tekintélyéről papolt. Jó, politikusoktól még csak-csak elmegy ez a szerepcsere, de akinek nem ez a hivatása, az azért lehetne egy kicsit következetesebb.

(Fotó: hvg.hu)

Ami a politikai tanulságokat illeti: szerintem három érdemel különösen figyelmet. Az első az ellenzékről, a második a Fideszről, a harmadik pedig a szavazókról szól.

1. A mai nap meggyőzően demonstrálta, hogy mire lehet számítani az egyes ellenzéki pártoktól. Az LMP vállalta a nyílt konfrontációt, és vele együtt azt is, hogy olyan eszközöket alkalmaz, amelyek számára is kockázatosak. Hogy jól döntöttek-e a stratégiaváltással, az nem ma fog kiderülni, de az kétségtelen, hogy ezzel az akcióval - legalább egy napra - a legkeményebb ellenfél szerepébe kerültek. Gyurcsány Ferenc azonnal felismerte a helyzetben rejlő politikai lehetőséget, hamar az őt egyébként barátságtalanul fogadó tüntetők között termett, s láncok és befektetett munka nélkül is a hírek élére került. Az MSZP eközben a tudósítókat már alig érdeklő parlamentben sípolt és piros lapokat mutatott, majd képviselőik egy részének az utolsó pillanatban még sikerült helyet szerezniük egy rendőrautón. A Jobbik az Országházban töltötte az egész napot. Nagyon eltérő stratégiák, a különböző képességű és szándékú ellenzéki erők között azonban egyre nyilvánvalóbb az együttműködés. A Jobbik kivételével a másik három politikai erő közötti – amúgy nem csekély – különbségek a politikai helyzet radikalizálódásával láthatóan kezdenek eltűnni (pontosabban egyre inkább jelentőségüket vesztik). A „Gyorskocsi utcai koalíció” ma már valóban nem irreális lehetőség; a kormány politikája és az arra adott ellenzéki reakció napról napra teszi valószínűbbé azt, amit fél éve még kevesen hittek: hogy ezek az erők valamilyen formában közösen lépjenek fel.

2. A mai nap azt is megmutatta, hogy az ehhez hasonló megmozdulások – szemben a „hagyományos” ellenzéki megjelenésekkel - a Fidesz számára kifejezetten ártalmasak. Két okból is. Egyrészt, mert folyamatosan felhívják a figyelmet a hitelességi problémára, emlékeztetik a szavazókat a még nem is olyan régi időkre. Kósa Lajos nehézkesen viccelődő sajtótájékoztatóján látható volt, hogy még rutinos politikusoknak sem könnyű ilyen gyorsan átvenni ugyanazokat a kifejezéseket, amelyeket pár éve még politikai ellenfeleitől hallott. A kormánypárti képviselőknek nem lehet egyszerű elviselni, hogy ünnepelt politikusokból mára szinte ugyanolyan helyzetbe kerültek, mint az egykor utált szocialisták. Amikor a fideszes képviselők rendőrsorfal védelmében tudják csak elhagyni a Házat, miközben a tömeg válogatott szidalmakat vág a fejükhöz, bizonyára sokakban felsejlenek az előző ciklus hasonló eseményei, illetve lehetséges következő lépései. Másrészt azért is kellemetlen ez az egész a Fidesznek, mert láthatólag döntéshozói váratlan akciók esetén nincsenek felkészülve a jó válaszokra. A mai eseményeknek negyedannyi hírértéke sem lett volna, ha a rendőrök nem nyúlnak a leláncolt képviselőkhöz, majd Lázár János teát visz a fagyoskodó politikusoknak, végül pedig az LMP-sek maguk kérik meg a rendőröket, hogy most már vágják le őket a sorompóról. Mi kellett volna ehhez? A bürokratikus, hatalmi gondolkozás felülírása – ez azonban a jelek szerint ilyen szituációkban nem erőssége a kormányoldalnak.

3. A mai nap végül arról is szólt, hogy minden látványos lépés és politikai erőlködés ellenére komoly tömeget az ellenzék még mindig nem tud megmozdítani. Lehet, hogy a közösségi oldalakon vagy a fűtött szobákban már győzött a „fenyőfás forradalom”, de a mai tüntetés ezt nem tükrözte vissza. Sokan voltak, kétségtelen, de messze nem elegen ahhoz, hogy elsöprő kormányváltó hangulatot demonstráljanak. Márpedig a Fidesz számára ez lenne a legveszélyesebb.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr263492264

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbánt leváltani nem kell félnetek 2011.12.25. 21:19:55

Egyszer csak kigyúlt a fény, hiszen karácsony van, az agyamban az index cikkét olvasva. Orbán arról nyilatkozott, hogy szánalmas lenne azt gondolni, hogy egy EU-s kis csetepaté után majd föntről jövő ukász hatására egyszer csak majd "menny-bő-la-zan-gy...

Trackback: Pár évente forradalom - vajon mitől életképtelen a magyar polgár 2011.12.25. 08:13:45

Most zajlik az élet. 2011. karácsonyára megint benépesült a Kossuth tér, forradalmi a hangulat. A bukottnak, hűtlennek és dilettánsnak mondott kormány távozását, a demokratikus normák visszaállítását követelik a tiltakozók. Ezek az igények teljesen jog...

Trackback: Pár évente forradalom - vajon mitől életképtelen a magyar polgár 2011.12.25. 08:13:26

Most zajlik az élet. 2011. karácsonyára megint benépesült a Kossuth tér, forradalmi a hangulat. A bukottnak, hűtlennek és dilettánsnak mondott kormány távozását, a demokratikus normák visszaállítását követelik a tiltakozók. Ezek az igények teljesen jog...

Trackback: Magával kötve mint a kéve: a lehetmásizmus bukásáról 2011.12.25. 00:38:24

Van valami a levegőben. Biztos Karácsony van. Ilyenkor szeretni szoktunk mindenkit és meg szokás bocsátani a bűnösöknek is bizonyos babonakörökben. Lássuk tehát, mi van ezzel a gyurcsánnyal megbocsátásilag!...

Trackback: Miféle schifferizmus és miféle bukás? 2011.12.25. 00:37:20

Gyurcsány és az MSZP megint lop, csal és hazudik....

Trackback: Vonyít a falka 2011.12.24. 18:39:05

Minden keresztény, vagy legalábbis tisztességes ember most Karácsony szent ünnepére, a szeretet ünnepére készül. Félreteszi a haragot, a gyűlöletet, a harcoló felek fegyverszünetet vagy békét kötnek, pihennek a kardok és csatabárdok.  A tisztesség...

Trackback: A Lázár, a Rogán, a Navracsics 2011.12.24. 14:16:14

Ezért a klipért tiltotta ki Kövér a Parlamentből az Index stábját, pedig szó sincs benne arról, hogy a képviselők mennek lopni. Igen, a párhuzam Dopeman mester munkásságával nem véletlen, őt a Bazmeg az Orbánt, bazmeg a kormányt kezdetű dala miatt tet...

Trackback: Kis ember, hát itt a vége! 2011.12.24. 14:15:15

Igen, fiúk, ti lettetek a diktatúra :( Kis ember, hát itt a vége, látod, kár volt sírni érte, milyen könnyen elszállt minden, és még ezt se adták ingyen. Kis ember, hát itt a vége, miért nem most ereszkedsz térdre, miért nem sírsz, miért nem ...

Trackback: Blokád 2011.12.24. 13:21:52

A Fidesz tíz perc alatt szétkapta a Kossuth téri kordont Index A hír nem mai, 2007 februárjából származik amikor a Fidesz képviselőcsoportja ideiglenesen elbontotta a Kossuth teret lezáró kordont, amit Gyurcsány Ferenc kormánya állíttatott fel. Azóta f...

Trackback: Ünnepi helyett forradalmi hangulat – ezrek vonultak a Parlamenthez 2011.12.24. 10:31:20

Be kell, hogy valljam: voltak fenntartásaim. Kicsit furcsálltam, mit keres egy parlamenti párt a Parlament előtt – ha már bejutottak, lesznek olyan kedvesek ott képviselni minket, kívül majd én kiabálok… de maga az ügy persze fontos, és az emberb...

Trackback: Ünnepi helyett forradalmi hangulat – ezrek vonultak a Parlamenthez 2011.12.24. 10:31:20

Be kell, hogy valljam: voltak fenntartásaim. Kicsit furcsálltam, mit keres egy parlamenti párt a Parlament előtt – ha már bejutottak, lesznek olyan kedvesek ott képviselni minket, kívül majd én kiabálok… de maga az ügy persze fontos, és az emberb...

Trackback: A Schifferizmus bukása és a gyorskocsi utcai koalíció 2011.12.24. 10:27:41

Ez most az az éles történelmi helyzet, amikor nem lehet nem összefogni, nem lehet középen állni, nem lehet semlegesnek maradni. Itt állni kell valahova, és sokat mond, hogy ki hova áll. Tegnap az a helyzet volt, hogy a demokrata pártok politikusainak a...

Trackback: A rejtett remény 2011.12.24. 02:05:18

Miközben számos tömegtüntetés után a Parlament előtt egy nap alatt kezdett kibontakozni egy aktív ellenállás – amire persze megpróbált rátelepedni a hiteltelen régi politikai elit is, ám elhitelteleníteni eleddig talán nem tudta –, estére m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tell Vilmos 2011.12.30. 14:19:29

@messi-asz:

Ennyit ér 1 pisilés? :-)

Az IMF már a fürdőszobában van?

messi-asz 2011.12.30. 14:20:41

@Tell Vilmos: számold ki menynit alszunk az 1000 Ft/eurós árfolyamig... max 1hó

Tell Vilmos 2011.12.30. 14:26:11

@messi-asz:

És ki mit tippel? - mikor lesz 500 Ft-os benzinünk? február, március?

messi-asz 2011.12.30. 14:29:34

@Tell Vilmos: még párat alszunk... talán január közepe... 500Ft/liter

messi-asz 2011.12.30. 14:30:35

@Tell Vilmos: de én 1hétre közben elutazom.... kb 460-480 forintig leszek el...

Tell Vilmos 2011.12.30. 14:38:58

@messi-asz:

Kedves Ászom!

Ma nagy formában vagy, csak úgy szórod a poénokat! :-)
És hová lesz a séta? Melyik bolygóra utazol? Vigyázz ejrópába ne menj mert ottan nem csípik a búránkat!

Benzin: Ma bejelentették, hogy az Áfa emelésen kívül kijár nekünk jövő héten egy 6-8 Ft.-os emelés is, vagyis 1- hét múlva +lesz a 430 Ft-os ár...

graycivil 2011.12.30. 14:40:00

"Várólista már a börtönökben is

A börtönökben akkora a zsúfoltság, hogy 660 elítéltnek fél évnél többet, további 600-nak pedig egy évnél is tovább kell várakoznia a jogerős ítélet után arra, hogy rács mögé kerülhessen."

nol.hu/belfold/varolista_mar_a_bortonokben_is

És ráadásul a Börtönszabályzat még életbe sem lépett. DE január elsején beindulnak?

"Lázár felháborodott a Jobbik népszavazásos húzásán

Megerősítő népszavazást kezdeményezett egy jobbikos képviselő a pénteken elfogadott egyházügyi törvényről és az alaptörvény átmeneti rendelkezéseit tartalmazó jogszabályról."

www.origo.hu/itthon/20111230-megerosito-nepszavazast-kezdemenyezett-a-jobbik-ket-torvenyrol.html

""Ez az alkotmányos rendszer hatályba lépésének megakadályozására tett, reményeim szerint utolsó, kísérlet" - mondta Lázár. A házbizottság rendkívüli ülést tart az indítványról."

Döbbenetes seggszáj Lázártól!

messi-asz 2011.12.30. 14:43:20

@Tell Vilmos: én vagyok az ász, az egyetlen aki üti a kirájt...

a tök felső az nem... vili? te csak a zalmát lövöd a svájci frankon

Tell Vilmos 2011.12.30. 14:50:43

@messi-asz:

Ja, ja, én csak almát lövök! :-(

Persze jó lenne, ha az eredeti helyszínen lőném! - Svájcban! :-)

messi-asz 2011.12.30. 14:59:28

@Tell Vilmos: don't Tell Vili ! nanemond Vili! itthon nem jó? itt is van zországalma...

álma nincs de alma van...

Tell Vilmos 2011.12.30. 15:00:02

@graycivil:

Lázár az utóbbi idők legellenszenvesebb politikusa.
Még Lendvai hányszormondjamhogynemleszgázáremelés Ildikót is übereli...

xsasha 2011.12.30. 15:00:41

Kedves Gábor!
Jól látom, a második pontban azon mélázol, hogy a Fidesz miért nem politikai megfontolásokból, és miért a szabályok szerint járt el? Gondolom, akkor neked az tetszett, hogy a TV székház áldozatául esett a politikai játszmáknak.
Most azon túl, hogy megakadályozták a Parlamentbe való ki-be közlekedést... Akkor most el kellett volna halasztani a sarkalatos törvények tárgyalását? Nem is értem, hogy gondoltad ezt a teás dolgot.

jjulie 2011.12.30. 15:14:33

@xsasha:

kedves zsása én is gábor vagyok tehát válaszolok néked

az én ellendrukker és kárörvendő lelkem azt szeretné leginkább, ha az orbán úgy lenne elhajtva a retkesbe, hogy láthatóan nem ő a hibás semmiért sem, és tisztán a külföld végezne vele

de sajnos nem hibátlan, és nem tisztán a külföld kergeti el a vérbe

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.12.30. 16:05:38

@Tell Vilmos:

A gázáremeléses az Medgyessy Péter volt eredetileg.

A többi csak ismétlés.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.12.30. 16:22:52

"A kormánypártok alkotmányban rögzítették az MSZMP és az MSZP jogfolytonosságát is."

Sajnos ideje és muszáj volt.

Ment folyamatosan a tények letagadása.

Amúgy szomorú, hogy a történelmet alkotmányba kell foglalni, mert különben elhazudják.

MKP -> MDP -> MSZMP -> MSZP

Tény, nem vélemény.

messi-asz 2011.12.30. 16:38:59

a fides nek 2010 ben is lehetett volna töb szava zólya, mint 2 706 292,

ha minden támogatólyuk tudna írni...

lüke 2011.12.30. 16:52:24

@ciceró:
több a focista ,mint a doktor,
de majd a Blatter Sepp megmondja:)

graycivil 2011.12.30. 17:36:38

"Három hónap haladékot adnak a kormánynak a lázadó rezidensek"

www.origo.hu/itthon/20111230-egeszsegugy-magyar-rezidens-szovetseg-sajtotajekoztato-az-orvosok-sorsarol.html

"Félkatonai módszerekkel törné le a Fidesz az esetleges orvossztrájkot

A pénteken elfogadott víziközmű-szolgáltatási törvénybe zsúfolták bele az egészségügyi törvény módosítását is, amely egészségügyi válsághelyzetekben lehetővé teszi az orvosok munkára való kirendelését bárhová az országban."

hvg.hu/egeszseg/20111230_orvosok_munka#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_12_30

Láthatjuk, a FYDESZ a legsötétebb és legutópisztikusabb forgatókönyveket is megvalósítja. A FYDESZ által oly vágyott szükségállapot, amikor bármi törvénytelent megtehetnek, kezd kibontakozni!

Piros riasztás! F.Y!DESZ

graycivil 2011.12.30. 17:38:09

"293 igen: elfogadták a jegybanktörvényt

A törvény minősített többséget igénylő részeit 293 igen, 4 nem és egy tartózkodás mellett a kormánypártok és a Jobbik szavazta meg, a többi ellenzéki párt kivonult az ülésteremből"

privatbankar.hu/penzugyek/293-igen-elfogadtak-a-jegybanktorvenyt-243351

Az ország tönkretételében működik a FYDESZ-Jobbik koalíció!

graycivil 2011.12.30. 17:42:16

ÁLLÍTSÁTOK MEG ORBÁNT!

ÁLLÍTSUK MEG ORBÁNT!

graycivil 2011.12.30. 17:49:30

"Külföld nekünk ne pofázzon!

Barroso levele után most Hillary Clinton levele is megjelent, teljes terjedelmében. Nagy a levélforgalom Orbánnál mostanában ..."

vastagbor.blog.hu/2011/12/30/kulfold_nekunk_ne_pofazzon?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_12_30&utm_campaign=index

"Hatalmas bravúr lesz, ha nem a görögöket kúrják ki az EU-ból, hanem minket."

Kishitűség! Merjünk nagyot álmodni! Nekünk ez a bravúr is sikerülni fog! El Curo can do it! >|:-O

graycivil 2011.12.30. 17:52:35

@graycivil: "Kína, az arabok nem adnak kölcsön. Az állampapírokat nem veszik, amit megvesznek, az is sokba kerül nekünk. A különadók lassan kikopnak. Manyup pénznek már annyi. Az adóbevételek elmaradnak a várttól. Minden és mindenki döglődik, egyik napról a másikra él.

De Szijjártó Petike kap állami Skoda Superb-et sofőrrel, nincs is ennél fontosabb!"

graycivil 2011.12.30. 17:55:53

"Orbán Achilles-sarka, avagy a nyomor halálraítéltjei

Az életpálya-modellek után itt az ideje, hogy megismerjük a magyar HALÁLPÁLYA-MODELLEKET is, mert akkor nem fordulhat elő, hogy a mélyszegénység tömeges megjelenése, megszokottól eltérő látványa valósággal sokkolja a budapestieket és a világhálón szörfözőket."

hirszerzo.hu/velemeny/2011/12/30/Orban_Achillessarka_avagy_a_nyomor_halalrai_4SA7KP

jjulie 2011.12.30. 18:09:31

orbán nem viccel

Magyar Nemzeti Értékek Piramisa

érzem, nem viccel

bariga 2011.12.30. 18:25:06

@Akitlosz: Pedig a mai tények szerint, a magán pénzek ellopása, az államosítás, a rokonok pozícióba helyezése, amit ma a Fidesz csinál, pont olyan, mint a Rákosi-éra. Inkább ők tűnnek utódnak. Ez pedig szerintem elég friss tény.

nyünyüge 2011.12.30. 18:34:59

"Törvényjavaslatot nyújtott be kormány pénteken, amely vázát adja annak a szabályozási rendszernek, amelyen keresztül megvalósul a magyar nemzeti értékek és a hungarikumok körének a meghatározása, azok felkutatása, dokumentálása, népszerűsítése, a jelenlegi és a jövő nemzedékkel történő megismertetése és ápolása."

Gondolom elsőként bekerül egy makett a magyar útról, amelyikben egy unorthodox módon összetákolt gyorsnaszáddal lehet játszani. Sikeres játék végén a gyorsnaszád szétplaccsan a siker jégyhegyén...

index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/30/jon_a_magyar_nemzeti_ertekek_piramisa/

messi-asz 2011.12.30. 18:42:42

@nyünyüge: :)))) már konszolidált úrak/úrhölgyek is elvesztik a türelmüket??? ;)

hungarikum: az igazmondó juhász/politikus, az unortodox gazdaságpolitika, a narncsbőrbe bújt komcsi, a magyar narancs, a 27%os áfa is világszám és egyedi... a demokrácia sajátos magyar formája (orbánrezsim/viktatúra)

lüke 2011.12.30. 18:52:52

@nyünyüge:
HB az nem egy bejegyzett sör?
sziszifusz is jön még

Átverés! 2011.12.30. 19:01:35

A jelenlegi helyzetért, ha valakit nagyon lehet hibáztatni az választó polgárok azon jelentős része akik birka módjára nagy arányban szavaztak a Fideszre, de azokat is akik érdektelenségből nem mentek el szavazni.

Ha nem lenne ez a két harmad, sokkal könnyebben evezhetnénk, a világválság tengerén.

Vesztünkre egy olyan torz személyiségű vezetőnk, van aki a 2/3-al Istennek hiszi magát.

Persze a körülötte lévő b.... nyájról is lehetne beszélni.

Egyelőre nem sokat tehetünk, bizakodjunk abban, hogy lesznek még csodák.
Egyébként is soha nem volt úgy, hogy valahogy ne lett volna.

Mindenkinek Boldog Új Évet!

messi-asz 2011.12.30. 19:14:20

@Átverés!: egyetértek FÉLIG

torokgaborelemez.blog.hu/2011/12/23/424_csak_a_lancaikat/fullcommentlist/1#c15347316

de a másik felében nem...
"azokat is akik érdektelenségből nem mentek el szavazni"

én TUDATOSAN nem járok szavazni... majd ha lesz kínálat...
pedig szakértői munkát végeztem most először 2010-ben egyik pártnak...
de arra sem szavaznék soha.... sőt arra különösen nem...
hisz ott "élőben" láttam amit a többiről csak elképzelni (sem) tudok...

aki nem szavaz az nem felelős... nincs kire... tőlem senki nem kap felhatalmazást
komoyltalan kamu programokkal és összevissza debil jelöltekkel...

márta)) 2011.12.30. 19:22:35

Orbán Viktorról és a Fidesz-frakcióról közöl értékelő írásokat a londoni The Times, illetve a The Economist. Német és olasz lapok szintén foglalkoztak Magyarországgal - foglalja össze az MTI.

Egy olasz lapinformáció szerint "az Európai Parlamentben elkezdték vizsgálni a Lisszaboni Szerződés hetedik cikke által előírt eljárást, ami szerint elvennék annak szavazati jogát, aki nem tartja tiszteletben az unió alapvető jogait. "

Victor Sebestyen szerint "Orbán Magyarországa a maga módján ugyanakkora próba elé állítja az EU-t, mint Görögország"

A Die Zeit szerint az EU és az uniós tagállamok másfél éven keresztül "tétlenül nézték" az ország ideológiai alapon végzett átalakítását.

"A kétharmados parlamenti többséggel Orbán és pártja, a Fidesz támadhatatlannak tűnt" - jegyezte meg Bota.

"Most azonban a magyar problémák nemzetközi problémák lettek" - tette hozzá, utalva egyebek között a leminősítésekre, majd megállapította, hogy a pénzügyi válság "gyengíti Orbánt és támadhatóvá teszi kívülről is."

Alice Bota emlékeztetett José Manuel Barroso és Hillary Clinton levelére, illetve arra, hogy januárban tárgyalások kezdődnek a Nemzetközi Valutaalappal és az EU-val.
"Ám ha Orbán kitart irányvonala mellett, akkor bizonyára nem lesznek újabb hitelek" - jegyezte meg. Utalva Vivane Reding uniós biztos levelére hozzátette, hogy Brüsszelben "nem csak a gazdaságpolitikai vonalvezetés kelt megkésett riadókészültséget."

www.portfolio.hu/gazdasag/vizsgalnak_magyarorszag_unios_szavazati_jogat.160707.html

Az üzenet: "nem folytatható tovább az, ahogyan Orbán Viktor miniszterelnök Magyarországot kormányozza."

Hm., Már megint másoltam) és nem is írok ehhez semmit) részemről kommentár nélkül. Ebben a cikkben minden benne van.
Igen.

Átverés! 2011.12.30. 19:34:09

@messi-asz:
Akkor mégis mi a teendő. Hogyan lehet megakadályozni, hogy a jövőben is hasonló helyzetbe kerüljünk?

Amíg a parlament összetételét pártok és választási eredmények befolyásolják, csak bele kell szólni az értelmesebb rétegnek is.
Olyan is van, hogy szavazatommal valami ellen voksolok.
Még mindig jobb lenne, mintha az utcán ökölharccal döntenénk.

teevee 2011.12.30. 19:44:55

@nyünyüge: Bakker, azt hittem a Hírcsárdából idézel...

messi-asz 2011.12.30. 19:45:59

@Átverés!: ez megoldódik "magától" is, ki oldhatja meg? csak-a-fides...

nagyon sokan elgondolkodnak most fides diktatúra + álamcsőd kombó után...

egyébként ha nem fog elmenni senki szavazni (amihez most közelítünk) akkor nem lesz felhatalmazás... de demokratikus megoldásokon már nem érdemes ábrándozni... már késő. csak még nem fogták fel a zemberek...

ezeket ha egy ember választja meg akkor is demokratikusan fognak hatalmaskodni

nyünyüge 2011.12.30. 19:46:28

Érdemes elolvasni, de messi kedvéért idézem a konklúziót:

"...Visszatérve a klasszikus hajózási példához, amelynek amúgyis konjunktúrája van: ha egyet is értünk Michael Oakeshottal abban, hogy a kormányzás célja a felszínen maradás, mivel sem kikötő, sem úticél nincs; azért a haladás mégis haladás, a szelek, az áramlatok, a természeti erők kihasználása, s nem leküzdése. Sok igazság van tehát abban, hogy Magyarországon már nagyon is ideje volt a sodródás és a zavarosban halászás közéleti kultúrájának véget vetni. De az öncélú akarás semmivel sem jobb. Kudarcra van ítélve."

hvg.hu/velemeny/20111230_az_akarat_veresege

messi-asz 2011.12.30. 19:53:33

@nyünyüge: iyleneket kár olvasni... téves alapokról indul...

"a kormányzás célja a felszínen maradás"

nyilvánvaló butaság. lexarják mi van a zországgal... hagy süllyedjen... dögöljön

a fides Szövetség célja a kassza mexerzése (2010ápr) és megtartása...

messi-asz 2011.12.30. 19:56:25

@nyünyüge: elég a címeket nézni... tzapasztalt sokat látott már tudja...

pl: "Áprilisig még nem mondanak fel az orvosok"

következtetések:
ad1) előrehozott választás lesz 2012 tavaszán
ad2) Papp Magort vagy seggbeQrták, vagy megvették kilóra, vagy csak zsarolják...
stb

szoja122 2011.12.30. 20:00:17

@messi-asz: "egyébként ha nem fog elmenni senki szavazni (amihez most közelítünk) akkor nem lesz felhatalmazás."

Ez egy alapvető tévedése a tartózkodók jó részének.

A Fideszfannok közül legalább 800 ezer elfog menni. De legyen 500 ezer annyi biztos, az elég az új választási törvény alapján a győzelemhez, sőt adott esetben a 2/3-hoz is.

Úgy ismered a Fideszt, hogy rendkívül gátlásos?

Egy fészkes fenét.

Egy fantasztikus mindent elsöprő győzelemről fognak beszélni. Abszolúte nem fogja érdekelni őket az hogy csak relatíve és nem abszolúte van többségük, vagy csak az új törvények alapján.

Mivel minden elképzelhető pozícióban ott vannak folytatódni fog a Fidesz kurzus.

Esély csak akkor van ha sokan elmennek szavazni és a Fidesz ellen szavaznak.

Ebben az esetben sem önmagában ennek van változtató ereje, hanem akkor a külföld sokkal de sokkal erősebb nyomást gyakorolhat rá mint bármikor előtte.

Hát ezért kell elmenni szavazni, mert az lehet az utolsó esély.

Még gondolni sem merek arra amit szoktál hangoztatni (polgárháború), mert az rettenetes és nagyon sok ártatlan áldozattal járna.

jjulie 2011.12.30. 20:05:04

ma nem nagyon tartottam rajta a szememet a vidéki fijjukon

el is intézték magukat

jó vége lesz ennek

messi-asz 2011.12.30. 20:07:05

@szoja122: ugyanazt írtam amit Te... csak fordított következtetést vontam le...

ok a fides ellen kell szavazni???? de kire? sajnos ismerem a többit is...
a többi párt is kuka... ergó engem erőszakkal sem tucc elvonszolni...
amig nincs demokratikus korrekt kínálat addig nincs szabad választás

a fides nem gátlásos... ugyanazt írtam (konkrétan tavasszal 700 ezer szavazóval kapnak majd 80-90% parlamentet)

ebből nem jön nekem az a logikai lánc hogy másik fides szarra kellene szavaznom...

márta)) 2011.12.30. 20:07:51

@Átverés!:
Már bocsánat!
a világválság tengerén." költői megfogalmazás.:)
Csak az a baj, hogy a világválságnak nem egyenes következménye,- illetve nem szabadna elhinni- az ami ma ebben az országban zajlik.
Ez egy elhibázott kormányzás- gazdaságpolitika következménye.?!
Na.Igen! Mondjuk/mondják, sokan hogy birka) az a tábor, kik a kétharmadot beszavazták. De ez sokkal összetettebb annál.
Mert, voltak, nagyon sokan, kik azt hitték, hogy valóban jobb lesz, az életminőségük.
A másik ) a pártok részéről, volt egy elhibázott, semmit mondó kampány) nem juttatták el időben üzeneteiket, azokhoz a társadalmi csoportokhoz, kik nem figyelik,- vagy nem tudják értelmezni megfelelően a napi politikát., de még lehetne folytatni a sort.
Szóval már megint megírtad Te is!

Talán úgy kellett volna írnod, sokaknak, nagyon sokaknak, boldogabb új évet!!! pedig az nem lesz.

"bizakodjunk abban, hogy lesznek még csodák." Csak bizakodjál, csodák nincsenek.

márta)) 2011.12.30. 20:10:42

Örülj neki!! Az a lényeg, hogy a menyecskéiden rajta tartottad.... a szemed (is ) A többi meg nem sokat számít! nálad. gondolom.

messi-asz 2011.12.30. 20:11:20

@szoja122: a naív buta emberek miatt kell a polgárháborúig eljutni...
akik (mint te + TG) hisznek a mai körülmények között demokratikus megoldásokban

a fides egyetlen előnye, hogy lexarja a szabályokat (és a többi párt is)...
az összes tisztességes ember meg hisz a játékszabályokban...
pedig nincsenek ilyen játékszabályok...

akik (a pártok) kiírják magukat a játékból (a társadalomból)
azok ellen, azokkal szemben nem kell tartani a JÁTÉKszabályokat...

de mivel erre még kevesen ébredtek rá... ezért még szívunk pár évet...
csak higgy a demokratikus megoldásban... az esztergomiak is hittek...

márta)) 2011.12.30. 20:18:53

@messi-asz:

Lerágott csont már ez a téma, régen. Nem vetted még észre??
a naív buta emberek miatt kell " pontosan. Akik még azt sem tudták hogyan kell szavazni, ? és kiket.
Unalmas ez a téma, veled együtt!!!
Persze ez nem sértés, csak szólok, hogy lapozzál már, ha nem nehéz.!! Vagy költözz oda, egyenes adásban veszed a dolgokat, és legalább, remélve) nem fogsz itt firkálgatni.
Nem kérek reakciót választ. köszönöm.

szoja122 2011.12.30. 20:22:27

@messi-asz: Induljunk ki abból, hogy neked van igazad, csak a szívlapát (polgárháború) segít. Kimennél az utcára fegyverrel a kézben és kockáztatnád az életed? Kimenne e a többi tartózkodó és kockáztatná az életét?

Tegyük fel a Fidesz ennek hatására lemondana. Hogyan tovább, ki fog hatalomra kerülni? Valakinek kormányoznia kell az országot, mert másképp káosz van állam nélkül, nincs egy ország sem, csak állandó polgárháború.

Ugyanazok az emberek közül lehetne választani mint most. Semmit sem oldana meg, de nagyon sok véráldozattal járna.

A demokráciához nincs királyi út. Hosszú tanulási folyamat eredménye volt minden államban. Mi sem úszhatjuk ezt meg.

Tell Vilmos 2011.12.30. 20:31:07

@Akitlosz:

Mán olyan rég vót, hogy nem emléxik az ember fia.
de tök mindegy, az egész poitikai elit 1kutya!
Abcúg politikusok!

szoja122 2011.12.30. 20:31:21

@messi-asz: Az nem igaz, hogy a parlamenti pártok egyformák. Nagyon nem igaz.

Legfeljebb csak annyi hogy nagyon távol állnak az elfogadható jótól.

De vannak közöttük lényeges különbségek. Pl. az MSZP 2/3-al hasonlóan viselkedett mint most a Fidesz? Egyáltalán nem. Pedig nekik több képviselőjük volt anno.

Aki otthon marad az birka és önként és dalolva hajtja a fejét a tagló alá...

Blog írással nem lehet semmit sem megváltoztatni...

messi-asz 2011.12.30. 20:36:01

@szoja122: nagyon buta és lusta vagy... gondolkodnod kéne...

a pártok között SEMMI lényegi különbség nincs...

miért lenne birka aki gondolkodva arra jut hogy nem megy el szavazni...
nem asszisztál egy áldemokratikus rendszerhez... szerintem ez az egyetlen stratégia

a komment írásra gondolsz... igen mindenki tegye a saját dolgát.
a közügyeken gondolkozzon...
igen jól látod nem fogok kimenni szívlapátolni...
de mivel nagyon sok éhes és fázós ember lesz az országban ezért ez "megoldódik"

én segíteni fogok az újjáépítésben...

sima értelmiségi küldetéstudatom van, stratégiával...

a könnyebbik út a távozás lenne... türelmetlenségem soxor eszembejutatja ezt is

messi-asz 2011.12.30. 20:37:29

@Tell Vilmos: így van... a magyar rencer kuka... minden párt komcsi... és kontraszelektált... OLIGARCHA csak egy van...

új rencert kell kitalálni de csak LUSZTRÁCIÓ után...
ehhez vezető út szívlapáttal és macskakővel van kirakva...

Tell Vilmos 2011.12.30. 20:41:03

@szoja122:

Ja, ja! - el köll mönni szavazni! Nöm szabad otthon dekkólnyi!

Ez a 2010-es cécó 1 valamire azért jó vót!

Soha senkire nem fognak a zemberek még1x 2/3-ot dobni, az hótziher!

hegyilány 2011.12.30. 20:42:42

Barroso sem hagyta szó nélkül Orbán elutasítását"

A Barroso-válasz tartalmáról a szóvivő annyit árult el, hogy az elnök szerint az Európai Bizottság el kívánja kerülni a helyzet eszkalálódását, ugyanakkor úgy látja, hogy itt az ideje az építő szellemű hozzáállásnak.

Joe Hennon ehhez hozzátette: Brüsszelben továbbra is folyik a különböző uniós aggályok felvetése nyomán a magyar féltől kapott válaszok "mélyreható elemzése". Fel fogják mérni a magyar parlament által elfogadott új törvények jogi hatásait"

fn.hir24.hu/itthon/2011/12/30/barroso-sem-hagyta-szo-nelkul-orban-elutasitasat/
..........
London: erősödik az Orbánra nehezedő nemzetközi nyomás"

www.hirado.hu/Hirek/2011/12/30/18/London_erosodik_az_Orbanra_nehezedo_nemzetkozi

A ház a "vitatott" törvények közé sorolja azt a nemrégiben elfogadott jogszabályt is, amely kétharmados többséghez köti az egykulcsos jövedelemadó módosítását, jóllehet az IMF és az EU ennek visszavonását is kérte."

hm. Csak, negativ hírek, vélemények. ) Szomorú valóság.
hm. Hát. Ja. Némelyeknek nagyon jó/ jó volt az egykulcsos adó, másokat meg többszörösen sújtott vele a kormány.
Azt már nem is írom, a költségvetésnek mennyit használt.
bezony.

messi-asz 2011.12.30. 20:46:03

@Tell Vilmos: nem nem... ez megint a fides kedvére való buta lózung...

de úgyse rajjtad múlik... egy 33% ot kapó párt is szerezhet 80-90% ot...

miért kellene elmenni szavazni? miért kellene bíróságra járni? ha nem hiszel az intézmény működésében? miért kellene ügyészséghez fordulni? miért ne lehetne ezektől FÜGGETLEN életet kialakítani?

ha a törvénytelenség lett törvényes, akkor a fekete--fehér megfordul...
a fekete gazdaság lett a fehér... és ezt most komolyan mondom...

aki a maffiát pénzeli (azaz adót fizet) az a bűnöző...
ezeken kicsit majd gondolkogy el...

ahol nincs pénz (adóbevétel) ott megszűnik a politikus bűnözés

szerinted működik az állam?
az intézmények? rendőrség? egészségügy? oktatás? ovoda? bölcsöde? ügyészség? bíróság? AB? álamfő? stb???

ha szerinted működik és nem gaz maffia banda, akkor csak fizesd az adót...

Tell Vilmos 2011.12.30. 20:53:45

@messi-asz:

Ászom!

Csak 1 a bibi!
Ki a jó francot tud választani az ember? Az összes párt - úgy ahogy tetszett mondani - tele van komcsikkal, seggnyalókkal, csicskákkal. Persze a saját komcsi az becsületes hazafi, és belülről rombolta a rendszert... :-)

Az is nagy baj, hogy nem csak a pártokkal van bibi. Pl. a történelmi 1házak teljes vezető garnitúrája III/III-as, valamint kollaboráns. Mai napig tisztségben lévő 1házi vezető kikutatott, publikált besúgó múlttal nyugodtan vezetheti az 1házát. 22 évvel a rendszerváltás (gengszterváltás) után...

Tell Vilmos 2011.12.30. 20:59:33

@messi-asz:

Ászom, amiről beszélsz az az anarchia, amiben nem hiszek, illetve nem kedvemre való!

Igenis akkor lehet valamit-valakit leváltani, ha jó sok embere elmegy aztán máshová rakja a keresztet. A Fidesz-es törzsszavazók egész biztosan elmennek, és ha alacsony lesz a részvétel, akkor 30%-al simán elviszik az abszolút többséget. 1xrűen el kell menni, erről szól a demokrácia. Akármilyen szavazási rendszert vertek keresztbe, ha kellő számú ember ellenük szavaz, akkor le vannak váltva... Ennyire 1xrű!

messi-asz 2011.12.30. 21:02:53

@Tell Vilmos: butuskám....

és kire szavazol???? a lehetséges alternatívákat KINYÍRJÁK időben...
akik indulnak azok pedig fides (ooligarcha) markokban vannak...
egyrészt a pártok odajutásához előtte becsteléen uton kell végig menni....
másrészt vannak konkrét bűncselekmények és függőségek...

pl lemp= fides2, mert siffer= ördög ügyvédje + kopigtatóvásárlás bűncselekménye

jjulie 2011.12.30. 21:05:08

nagyon egyszerű a megoldás

van olyan hogy egy ország nem csinál magának saját fizetőeszközt, hanem egy másikét használja

namost, ne csináljunk saját parlamentet és pártokat, nem kell saját alkotmány meg saját egyéb mezei törvények sem, van készen máshol, választani kell egyet és kész

tök egyszerű a megoldás

jjulie 2011.12.30. 21:08:03

vagy

kéne csinálni egy központi európait és lehetne lízingelni az osszes országnak alacsony karbantartási díjért díjért, megspórolva egy sereg költséget

és megoldódna az eu adósságválság is

jjulie 2011.12.30. 21:09:13

@jjulie:

basszus

előbb közzétettem, mint ahogy levédettem volna

francba

messi-asz 2011.12.30. 21:10:18

@jjulie: ez lesz most... IMF+EU

de ez nem jelenti az álamcsőd elkerülését... agzadság brékelni fog...

mindenképp szeglénység, fagy és éh halál... millióknak...

messi-asz 2011.12.30. 21:16:16

debilek...

"Az év végére apró homokszem került a jogalkotás csúcsra járatott gépezetébe: a Magyar Közlöny mai számában (pdf) megjelent az idei sorban a 200-ik, (a nemzeti mobil fizetési rendszerrõl szóló) törvény. A római számmal jelölt új jogszabály az igazgatás dzsungelében azonban a CXCX. sorszámot kapta, azaz a százkilencventizedik."

vagy inkább 110-110, vagy 100-90-10, vagy C=100, és XCX=100

akkor már nem is olyan rossz... anynira hüjék, hogy már logikus

index.hu/belfold/2011/12/30/megjelent_a_szazkilencventizedik_torveny/

Tell Vilmos 2011.12.30. 21:18:23

@jjulie:

Azt hiszem van már ilyen. Montenegró annó dacumál dajcsmárkát használt, illetve 1az1ben a saját pénzéhez igazította. Most az ejróval teszik eztet, oszt kurva jól működik...

jjulie 2011.12.30. 21:21:56

@messi-asz:

ha vége az önlálló magyar kormányzási kisérletezésnek, akkor nem lesz csőd sem

jöjjön az imfe-eu, menjen az orbán és bandája isten hírével

Tell Vilmos 2011.12.30. 21:23:24

@messi-asz:

Okszi nem tudtalak +győzni, maradj otthon, bízz a szerencsében, + másokban! :-)

messi-asz 2011.12.30. 21:24:36

@Tell Vilmos: ok az én ügyem tiszta.... tiszta ügy

de TEEE??? Te kire fox szavazni???? komcsi mszp? komcsi elempé? vagy dzsobbik?

jjulie 2011.12.30. 21:36:56

@Tell Vilmos:

a választott idegen pénzhasználat persze hogy van, volt, lesz, megéri

a törvényhozást is lehet másra hagyni, ha öneröből nem megy jól

nem tilos a jó, de másét használni

Átverés! 2011.12.30. 21:37:14

@marta))
Tudom én, hogy sokkal bonyolultabbak az okok és okozatok. Szeretek odafigyelni a történésekre, de mire megyünk vele a sok mélyen szántó gondolatokkal, elemzésekkel.

Már nagyon unom a televízió műsorokban összeverődött , szakemberek, politológusok vége nélküli vitáit is. Mit érnek vele?
Falra borsó .....!

Még ez a blog van amibe jó néha bele pillantani és és bosszankodni, vagy derülni egy kicsit.

hegyilány 2011.12.30. 21:38:18

Csak az a baj, ha jönne az IMF. EU.) a kormány és ... akkor sem távozna könnyen. Az nem olyan egyszerű!?
gondolom
:))

messi-asz 2011.12.30. 21:40:41

tessék van egy gondol kodó... zember.... végre....

"Hajós 2011.12.30 21:33:30
@messi-asz: Micsoda igazad van. Semmi más nem történik mint a játékelmélet gyakorlati alkalmazása: az önző fél (Fidesz) mindig csak magára (hatalmára) gondol, a másik fél próbál együttműködni. Ezzel a nem együttműködő azaz önző maximalizálja a hasznát (hatalmát), az együttműködésre törekvő (demokratikus ellenzék) pedig a lehető legtöbbet bukja. Ha másik félben (Fidesz) nincs semmi törekvés az együttműködésre, akkor a demokratikus ellenzék számára csak az a stratégia használható, amelyben el kell felejteni az együttműködést és csak az számít, hogy legyőzze a a másikat. Ugyanakkor ha a másik részéről látszik együttműködési hajlam, arra hasonló módon kell reagálni. De nem szabad elfelejteni:átírták a játékszabályokat. De ki mondta, hogy ezt el is kell fogadni? Akitől a felhatalmazást kapták a kormányzásra, azok nem adtak felhatalmazást erre az ámokfutásra, és kompromisszumképtelenségre. Akitől a felhatalmazást kapták, azok vissza is vehetik: nem kell megvárni a választást. Hol van az előírva, hogy csak választások útján lehet változtatni a hatalmon? A demokratikus játékszabályokban. Érdekli ez őket? A legkevésbé sem, már csak azért sem, mert nem a szerint játszanak. Akkor az ellenzék miért tartsa be? Azért, hogy a hatalom azt felrúgva előnyre tegyen szert? Kik ők, hogy diktálják a játékszabályokat? Vagy közösen kialakított szabályok szerint játszunk (demokratikus alapon), vagy nincsenek közös szabályok: azt erősebb győz.Az erősebb pedig nem az, aki hatalmon van, hanem az, aki mögött a tömeg áll. Állítsd magad mellé a tömeget, és átírhatod a játékszabályokat. De nincs idő várni: minél tovább játszol a szabályaik szerint, annál inkább hajlamos leszel azt elfogadni. Minél tovább él a társadalom az új szabályaik szerint, annál inkább hajlamos lesz azt elfogadni. Ezt nem szabad megvárni,most kell lépni, mert a játékszabályokon most lehet változtatni!!!"

alternativelnok.blog.hu/2011/12/30/start_20111230/fullcommentlist/1#c15352263

jjulie 2011.12.30. 21:41:04

ja, az orbán meg ne ugasson a 20%-nyi támogatottságával

ugasson annak a 2%5-nak a többit meg hagyja békén, akinek kell az orbán, költözzön össze vele az ócsai telepre, na persze saját költségen

Tell Vilmos 2011.12.30. 21:54:06

@jjulie:

Oké most elhülyülünk ezen az idegen törvényhozás ésatöbbi dógon, de pl. (1 kicsit off) 1 nem fér a fejembe. Pl. mi a jó francnak egy nemzeti légitársaság? Csak azért, hogy elmondhassuk, hogy magyar géppel utazunk? A rendszerváltás óta a Malév elvitt jó pár száz milliárdot. És mi a jó büdös franc hasznunk volt ebből? Nagyobb csődben van mint valaha! Ne legyen Malév, meg hazai gépek (amire 1gyébként csak ráfizetni lehet), hanem legyen hazai kézben egy hipermodern reptér, oszt fizessenek jó pénzt a használatáért.
Mondjátok, ha nem jól kapizsgálom! És ez csak 1 példa...

Uff, szóltam!

márta)) 2011.12.30. 21:55:37

@Átverés!:

Na ne mondd! Vicces vagy!! Te is! Ez a blog, hát persze.
Derülni egy kicsit". Hát.Ja. Főleg mikor olyan ír "valaki", hogy felgyújtották a TV-t. Tudod??!! Akkor, mikor lángokban állt" Bp. kevéske túlzással) Tudod? mikor volt hátszél. És mikor Te egy másvalakit saraztál. Emlékszel ugye???
Mikor Te (is) olyan jól kommentelgettél (itt) másokkal!!!

nol.hu/belfold/_tarsadalomtorteneti_szempontbol_a_teveostrom_jelentosege_nulla_

Itt van egy kis olvasmány. )

márta)) 2011.12.30. 21:59:44

@Átverés!:

Bocsánat! Csak azért linkeltem be, és csakis Neked, ha akkor nem tájékozódtál most megteheted.

Következmény, most is lehet, csak másként)

"- Benne van a magyar társadalomban egy újabb tévéostrom lehetősége?

- Rengeteg indulat van a magyar társadalomban, de az apátia most erősebb. A mai magyar társadalomnak nincsenek reményei. Ha valaha lesz valami hasonló, azt a szociális reménytelenség szülheti meg. Milliók élnek beszorulva az otthonaikba, mert minden sok pénzbe kerül, az iskolákból kikerülő fiataloknak nincs állásuk, nincs a képzettségüknek megfelelő kifutási lehetőségük. Egy olyan szociális válság felé menetel az ország, aminek később esetleg lehetnek indulati következményei."

hm?
Nem kell megköszönni. Szívesen tettem, hogy visszakerestem , csakis Neked!!!
:))

panelburzsuj 2011.12.30. 22:22:52

@jjulie:

Sokat nem vesztettél: ha a burgund-ajrópa nem akar a kezét feltartva csöndesen elsorvadni, akkor nem lesz más választása, mint a politikai unió kitaposása - pár éven belül.

Ami nem több és nem kevesebb, mint országok fölötti kormányzat közvetlen, országok fölötti választása. Uniós kormány - uniós pártokkal.

A szélek meg eldönthetik, hogy beszállnak-e ebbe a buliba, vagy külön-külön nekiállnak kifaragni a világ legversenyképesebb (nemzet)államait. (Még kalandosabb természetűek megpróbálhatják eladni az országukat Európán kívüli hatalmaknak. Láttunk már efféle próbálkozásokat ... )

márta)) 2011.12.30. 22:24:00

@Átverés!

Ugye nem sértődtél meg??
Tudod, csak az a baj, és csakis annyi, hogy nem felejtettem el. azt a sok-sok sarazást", mert azt, nem lehet.

panelburzsuj 2011.12.30. 22:27:21

@jjulie:

Levédésről jut ezsembe: találtam neked nemzeti értékpiramist.

birinyi.hu/20-22_hungarikum.indd.pdf

jjulie 2011.12.30. 22:31:20

@Tell Vilmos:

régóta nem tud már értelmesen mit kezdeni magával az itt élő, magát magyarnak nevező népség

ezért van szerencséje az egykor burgenland néven ausztriához kerületen ma élők leszármazottainak, mindegy milyen anyanyelvűek

márta)) 2011.12.30. 22:33:50

Alig van már tartaléka a lakosságnak"

A jövőt illetően a lakosság borúlátó, többen azt prognosztizálják, hogy tartalékaik és jövedelmük is csökkenni fog, amiben a végtörlesztési igények, tervek is közrejátszhatnak.
A lakosság nagyobb része nem számít érdemi változásra sem megtakarításait, sem jövedelmét illetően."

inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-474566

Pozitív változás biztosan nem lesz, de negatív ) Igen.
Már azt sem írom, hogy a remény hal meg utoljára, mert az már rég elveszett.)

ssi 2011.12.30. 22:37:14

@messi-asz: jelentem, én is próbálkoztam ma ..

O.V. megcsinálta: egy a tábor, egy a zászló erős "a vezető"-vel, akinek határozott elképzelése van a rendszerről és azt tűzön-vízen át, de keresztülhajtja

viszont O.V. mintha rossz századba született volna, vagy a kiválasztott múlt elemeinek teleportálása zajlik..

O.V. minta, vagy ellenminta az ellenzéknek (Jobbik nélkül)? mi hiányzik odaát jelenleg: Gy.F. kaliberű szeplőtelen vezető és egységes érdekek mentén ellenzéki uniós szövetség?

"Keveslem, hogy majd néhány civil beszél, a pártok pedig, amelyekre végül is majd szavazni kell, ott állnak oldalt .. jan. 2-án az Opera előtti tiltakozáson"
mandiner.hu/cikk/20111230_greczy_zsolt_fidesz_eka_1_0

jjulie 2011.12.30. 22:50:38

@panelburzsuj:

van új legszebb álma a kárörvendő lelkemnek

az orbánnal csináltatják végig az összes szarságának a hatályon kívül helyezését, meg az önállóság felszámolását, és csak utána viszik el szentilonára

és az orbán neve, az önállóság felszámolójaként marad meg a könyvekben

igy lenne jó nekem, tehát így lesz

panelburzsuj 2011.12.30. 23:02:03

@manyike:

Én is próbálkozom még egyet: nincs "odaát".

Minden magyar politikai szerveződés (kicsi-nagy, régi-új) "megvédésben" utazik. A pártok abban licitálnak egymásra, hogy milyen valós és képzelt (felfújt) veszedelmekkel szemben akarják és tudják (maguk szerint legalábbis) "megvédeni" a valóban egyre infantilisabban viselkedő magyar polgárokat.

Nézz körül a személyes ismeretségi körödben: mekkora hányadukról érzed úgy, hogy nagyobb cselekvési szabadságra és a velejáró nagyobb kockázatra vágynak, és hányan lehetnek azok, akik a személyes felelősséget inkább letennék - csak adjon már valaki tényleg masszív "biztonságot" érte cserébe?

ssi 2011.12.30. 23:07:42

@jjulie: :)) bumeráng-effektus?

@panelburzsuj: szomorú :(( s hányadik generáció nőne ki belőle?

graycivil 2011.12.30. 23:31:17

"Orbán: akkor is megállunk a lábunkon, ha nem lesz IMF-megállapodás

A miniszterelnök szerint "nincs olyan a világon, aki megmondhatná "a magyar nép választott képviselőinek, milyen jogszabályt alkothatnak és milyet nem"."

atv.hu/belfold/20111230_orban_akkor_is_megallunk_a_labunkon_ha_nem_lesz_imf_megallapodas

Rohadt életbe! El Curo tényleg az MNB tartalékaira akarja rátenni a kezét. Pedig akkor nekünk annyi!

Azt hiszem, most már illő lesz felülvizsgálni a választási eredményeket eltitkolt "szellemi vakanciára" hivatkozva!

graycivil 2011.12.30. 23:39:25

@manyike: Most nem értek egyet a DK-val. Szerintem fontos lenne, hogy a civilek megerősödhessenek, és megerősödve alakuljanak párttá együtt vagy külön. Jelenleg hasznosabbnak tartom, ha a pártok támogatják, és nem vezetik ezt a demonstrációt. Aki tud, pártállástól függetlenül menjen hétfőn!

Ám egy idő után mindenképpen szövetséget kell kötniük a régi és új pártoknak az új választási törvény megosztásra játszó működése miatt.

Az új Börtönszabályzatnak és az intézményrendszer elfoglalásának egyértelmű célja az Orbán-kormány bűneinek számonkérhetetlensége. És persze az ország gazdasági potenciáljának FYDESZ-alá hajtása várható veresége után is.

F.Y!DESZ

graycivil 2011.12.30. 23:42:27

A forintárfolyam pedig láthatóan a CHF/HUF=260 környékére telepítette az új "alaptáborát az árfolyamhegyen". Vészjósló kilátások!

panelburzsuj 2011.12.30. 23:48:15

@manyike:

Nagyon attól tartok, hogy nem kinövés, hanem kiesés lesz: minden generáció egyszerre fogja megkapni a hideg zuhanyt, amikor a jóságos állam papa egyszercsak bekrepál.

És ha valami csoda folytán a legközelebbi jövőben mégsem dől össze a "magyar jóléti társadalom", akkor se kilábolás meg kinövés lesz, csak elodázás.

Mekkora teret ad a tehetséges, kreatív, kooperatív, innovatív embereknek a "magyar társadalom"? (Hozzátéve, hogy azok számára, akik a felsorolt képességeket nem az életvitelszerű normaszegésben kívánják kamatoztatni.)

"Történelmileg úgy alakult", hogy az utóbbi évszázad minden nagyobb emigrációs hulláma jópár családi ismerőst magával ragadott. A kapcsolat viszont sokukkal előbb-utóbb helyreállt. És amennyit tudok, az alapján nyugodtan állíthatom: sokaknál sokat nyomott a latban a reménytelen hazugságszövevényből kimenekülés reménye.

Most jobban állunk? Nyílt, derűs, őszinte országban élünk?

panelburzsuj 2011.12.31. 00:02:49

@jjulie:

Neki van világraszóló kétharmados villanykapcsolója, nem?

Leoltogatni is azzal lehet legpraktikusabban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.31. 00:37:37

@graycivil: nagyon izgatott vagy ma. :D
Szóbeli utasítást kaptál egy gyűrött fecnin a Maszop-központból?

ssi 2011.12.31. 03:28:14

@panelburzsuj: többször írta @messi-asz: , hogy nem pártok, hanem népképviselet legyen .. azóta is értelmezni próbálom .. + igazi forradalom, de ennek kb. azonnali hatását még el tudom képzelni

@graycivil: miért bizonytalanok a bizonytalan szavazók és miért vannak egyre többen, mikor nő az ellenzéki kínálat? pl. mert bizonytalan a teljes ellenzék is? - se jövőkép, se menetrend, se stb.? ebben a helyzetben még összefogniuk is unortodox módon kellene, kutyaharapást szőrivel

ssi 2011.12.31. 03:38:09

@panelburzsuj:

akkor visszaszálltam ..
"Nyílt, derűs, őszinte országban élünk? "

akkor visszakérdezek:
mikor éltünk nyílt, derűs, őszinte országban?

kicsit alszom most rá :))

szoja122 2011.12.31. 06:28:11

@messi-asz: "miért lenne birka aki gondolkodva arra jut hogy nem megy el szavazni...
nem asszisztál egy áldemokratikus rendszerhez... szerintem ez az egyetlen stratégia"

Mert az a Fidesznek kedvez! Relatíve növeled a szavazatukat.

Persze ha arra a következtetésre jutsz, hogy más pártok is hasonló intézkedéseket tettek mint a Fidesz akkor 100% -ig igazad van.
Ebben az esetben viszont szeretném olvasni a hasonló intézkedéseket. És azt a bizonyítékokat, hogy egyik kutya másik eb. Ez a csak a jobbikra igaz. Sőt arra még inkább

Egyik párt még megközelítőleg sem tett vagy mondott (Jobbikot kivéve), olyanokat mint a Fidesz. Sok marhaságot tettek és mondtak, de megközelítőleg sem annyit mint a Fidesz (jobbik persze más).

szoja122 2011.12.31. 06:46:43

@messi-asz: "nagyon buta és lusta vagy." Nem kellene minősítened addig míg be nem bizonyítottad az igazadat.
Eddig csak állítottál valamit. Bizonyítsd be.

Én nem tudok arról, hogy az eddig hatalmon lévők ennyire belenyúltak volna -rossz irányba- az ország életébe. Az LMP pedig habár sokszor mond hülyeségeket, megközelítőleg sem annyit mint a Fidesz.

Aki mást állít az lusta és buta a tények befogadásra.

Ha leírod, akkor híved leszek.

Fidesz: Teljes Média uralom - MSZP csak próbálkozás. MSZP éra alatt nőtt fel a Hír TV és az Echo TV, Magyar Hírlap, Horn alatt a Magyar Nemzet. És nem szüntette meg őket.

Fidesz Fékek és ellensúlyok teljes megszüntetése. MSZP ezt nem tette meg.

Fidesz: Minden pozícióba saját ember. MSZP néhány fő pozícióba csak.

Választási rendszer teljes átdolgozása MSZP csak belső terv volt.

Alkotmány egy pártra írva. MSZP csak belső próbálkozás volt az átírásra, de az is sokkal demokratikusabb volt.

Államcsőd megvalósítása, Gyurcsány előtte lemondott.

Fidesz: A parlamenti munka ellenzék számára ellehetetlenítse az új ház szabállyal (túl a 2/3-on)

Gazdagodnak új adórendszer bevezetése

És sorolhatnám...

Micsoda különbségek!

Hasonlóképpen várom a válaszod. Állítani bármit könnyű, bizonyítani nehezebb.

graycivil 2011.12.31. 11:43:51

@messi-asz: "...miért lenne birka aki gondolkodva arra jut hogy nem megy el szavazni... nem asszisztál egy áldemokratikus rendszerhez... szerintem ez az egyetlen stratégia"

Öngyilkos gondolkodás ez az ország számára. A FYDESZ pont erre építette választási rendszerét.

Rá kell kényszeríteni az ellenzéki (meglévő és leendő) pártokat, hogy minimalizálják az "önérdek-politizálást", és szövetkezzenek egy olyan kormányzóképes erővé, amely saját és közvetlen kiszolgálóik érdekeit csak az ország érdekeivel összhangban képviseljék.

Ne legyenek illúzióink, ne akarjunk lehetetlent. Nincs tökéletes párt. De ha már elérik egy nyugati demokratikus párt szintjét, akkor már nyert ügyünk van.

graycivil 2011.12.31. 11:49:15

@Hepci: Látom, nélkülem csak egy unalmas kommentelő maradnál.

Amúgy meg egy ütemmel el vagy már maradva a maszopozással. :-)

Alapból meg a FYDESZ van irtózatosan fel(be)pörögve. Én csak "helyzetjelentek". Egyre többször gabalyodnak saját lábukba. Hamarosan egy hatalmasat orra fognak bukni! F.Y!DESZ

Lunatic .. 2012.01.28. 00:39:47

annyira tetszik a kép, de egyben szemétség is, hogy az egyetlen politikus, aki hasonlít Kossuth Lajosra, csak úgy szétbasszák a rendőrök. rohadt szemetek.
süti beállítások módosítása