Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
feb 13
18:55

Vicces pillanata volt a mai parlamenti ülésnek, amikor a két évtizeddel ezelőtt még farmerban és hosszú hajjal politizáló fideszes házelnök átöltözésre buzdította a munkahelyükre nem öltönyben és nyakkendőben érkezett szocialistákat. A szórakoztató momentumnál azonban sokkal fontosabb a jelenség: nem lehet nem észrevenni, hogy minden ellenzéki párt – a maga módján - radikalizálódik. Bár ők bizonyára inkább így mondanák: egyértelműbbé, hangsúlyosabbá válik a politikájuk.

(Fotó: MTI)

A Jobbik - mint eredendően radikális párt – esetében mindez kevésbé meglepő. Bár kétségtelenül lenne alternatívája ennek a politikának, ma úgy tűnik, hogy a Jobbik a távolság növelésében, a különbségek felerősítésében látja saját növekedési potenciálját. Talán még az sem igazi nóvum, hogy az LMP is identitásának megerősítésén dolgozik: az új frakcióvezető mai felszólalása világosan megmutatta, hogy az LMP a belső válság ellenére – vagy éppen annak áthidalása érdekében – erőteljesebb, az önazonosságát jobban kiemelő retorikára váltott. Az igazi újdonság azonban a szocialisták viselkedése, akik az úgynevezett "éhségmenet" felkarolásával és követeléseinek – retorikai és stílusbeli - parlamenti megjelenítésével egészen szokatlan – bár nem teljesen kipróbálatlan - szerepben jelentek meg.

Az elemzőnek nem feladata, hogy pikírt megjegyzéseket tegyen, ezért csak tisztán leíró módon jelzem: ez a produkció nagyon messze áll attól a képtől, amit az MSZP az elmúlt években kialakított – vagy engedett kialakítani - magáról. A szegények, elesettek, kétkezi munkások és reménytelen helyzetben lévők drámájának bemutatása, élethelyzeteiknek reprezentatív megjelenítése nem lenne természetidegen egy baloldali párttól, ám az elmúlt két évtizedében az utódpárt vezetői közül – talán a habitusa miatt ezt a szerepet jól alakító Horn Gyula kivételével – kevés politikuson állt igazán jól a munkásruha. Az alapvető kérdés mégsem az, hogy hiteles-e Gúr Nándor télikabátja és Nyakó István több napos szakálla (további képek itt találhatók).  Ez ugyanis elég egyértelmű: most nem az. A nagy kérdés az, hogy az MSZP – miként erre azért volt már néhány példa a magyar politikában – képes lesz-e kitartó munkával változtatni az imázsán, és előbb-utóbb hitelessé válni a középosztály fogalmába nem tartozó rétegek között.

Miközben ugyanis nem lehet nem észrevenni a hitelességi deficitet, arra is érdemes felfigyelni, hogy az MSZP tulajdonképpen arra mozdult, ahol reménye maradt megerősödni. S nem is csupán azért logikus lépés a „radiszoci” stratégia, mert ebben az időszakban – ahogy ezt a többi ellenzéki pártnál is látjuk – a parlamenti patkó ezen oldalán a megkülönböztethető identitás megtalálása, megerősítése a feladat, hanem azért is, mert a kormány politikája ezt a területet „jelölte ki” riválisának. Az egykulcsos adó és a középosztályt támogató politika mellett akkor erősödhet meg leginkább a baloldal, ha – jelenlegi szavazóinak megtartása mellett - képes a vesztesek tömeges megszólítására. Bár a szocialistáknak ehhez legalább akkora manővert kellene végrehajtaniuk, mint amikor a Fidesz a kilencvenes évek közepén liberálisból konzervatívvá változott, ha esetleg sikerrel járnak, a magyar politikában új, az eredeti jelentéshez közelebb álló értelmet kaphat a jobb- és baloldal fogalma.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr284102162

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fogatlan kutyák 2012.02.14. 08:50:36

A hosszú, hat hétig tartó téli szünet után tegnap ültek újra össze országgyűlési képviselőink, a tavaszi ülésszak Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával kezdődött, aki velősen kijelentette: a kormány elérte célját! A kérdés csak annyi: pontosan mi...

Trackback: Kik jártak jól az egykulcsos adóval? 2012.02.13. 22:05:36

Ebben az országban nem csak az alacsony jövedelműek, de a bruttó 220.000 Ft alatt keresők és gyerekeik is annyit érnek az államnak. Hogyan változtak az egykulcsos adó bevezetése és az adójóváírás eltörlése után a GYED és a nettó jövedelmek? Pontosan úg...

Trackback: A közmunkásokat meglopja az állam 2012.02.13. 22:05:13

Ami ma Magyarországon a közmunkásokkal történik, az a munkaképes korú, dolgozni akaró, ám állást nem találó emberek tudatos megalázása és kifosztása. Ma egy közmunkás 47.000 Ft-ért dolgozik havonta. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint ez...

Trackback: A Jobbik és a demokrácia mocsara 2012.02.13. 21:29:50

A nagy alternatívakeresés részeként nemrég az LMP helyzetét tekintettük át, most a Jobbik következik.A Jobbik genezisében a Fidesz és az MSZP egymást szokta vádolni, jellemző hozzáállás, hogy nélkülük aztán semmi nem történhet. Aztán ott a másik gyöngy...

Trackback: Bal-jobb, bal-jobb, bal-jobb 2012.02.13. 21:01:59

Meghívott a Gépnarancs írni. Azt mondja az lenne a célja, hogy véleményeket ütköztessen jobboldalról, baloldalról, bárhonnan szívesen közzétesz cikkeket — igaz jobboldali szerzőket nagyon nehéz találni....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

menőmano 2012.02.17. 21:06:49

oppá" bocsika :)

Az a kérdés, hol kell meghúzni azt a bizonyos vonalat, már mint, a társadalmi csoportok között.
Szerintem három vonal lehet/van) felső tízezer, jól élők, és szegények.

Balog Zoltán a középosztály elcigányosodásáról beszélt a Standardnak"

index.hu/belfold/2012/02/14/balog_zoltan-interju_a_der_standard_cimu_osztrak_lapban/

Igy meg már totálisan rossz a helyzet. Nem is értem??!!
Akkor most mondja már meg Nekem valaki, ki is tartozik a középosztályba. Mert hát az csak egy vicc? lehet, hogy az egész társadalom.
szerintem.
:)

menőmano 2012.02.17. 21:10:49

Hát már, totálisan elfoglalt a Török Gábor??? Azt hittem, hogy ír, valamiféle :) új posztot.
De látom nem írt még.
:)

menőmano 2012.02.17. 21:12:36

Elnézést! lemaradt)

Pedig most meccs sincsen.

:)))

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.17. 21:14:54

@knausz: "Én én vagyok, Te te vagy és mi egyek vagyunk. Te+én= Tem – így szólította aztán."

Én nem az "én" feladásáról beszéltem. Nem alá- és fölérendelt "én"-ekrőlm hanem egymással együttműködő és egymás alakító "én"-ekről!

"Ha stabilan én vagyok, visszatükröződik a másik erénye és hibája általam."

Szerintem ennem nincs értelme. A másik erénye és hibája csak az "én" világfelfogásán keresztül tükröződhet vissza. Ami egy másik "én" fényében tök más is lehet. Ez majdhogynem szubjektív idealizmus.

"Nagy kérdés: merre? Milyen irányba? Ez talán a legnagyobb kérdés."

Ez nem kérdés. Változnak. Nincs irány.

"Ma már nem avatkoznék bele senki személyiségébe. Amilyen, maradjon olyan és alakítsa, formálja önmagát."

Akkor Te nagyon magányosan élhetaz... :(

menőmano 2012.02.17. 21:15:58

Na. Megyek akkor, szétnézek a neten) mik a hírek. Úgyis, nem igazán kedvelnek itt engem sem. Totálisan nem szeretik, ha írogatok.
oszt.kész.ennyi.
:)))

tibapó 2012.02.17. 21:17:41

@Unionist:
Nem vagyok egy spiller a dologban, de úgy emlékszem, hogy a feudalizmus két dolgot jelent: agrártermelésen alapuló gazdaság és hűbéri birtok(vagyon)rendszer. Egyik sem egyértelműen jellemző az 1920-40-es évekre.

mókáné 2012.02.17. 21:19:35

@menőmano:

Akkor most mondja már meg Nekem valaki, ki is tartozik a középosztályba.

Elsősorban azt kellene megérteni ezzel kapcsolatban, hogy nem pénz kérdése, hanem mentalitás. Egyéni tehát: ha van gondolat, az fontos!

1. Mennyi gyereket tudok vállalni, eltartani az állam segítsége nélkül.

2. Tudom-e taníttatni őket?

3. Sikerül-e úgy élnem, hogy hasznos tagja legyek a
társadalomnak?

4. Ne elvegyek, hanem hozzátegyek mindenhez. Nem terhelem a közös kasszát.

Ilyen a középosztály metalitása. Akik így gondolkodnak, mind oda tartoznak és az országot építik.

ulrike (törölt) 2012.02.17. 21:24:06

@tibapó: A hűbéri rendszer, meg ennek következtében is a köz és magán jog keveredése szétválatlansága (bár nem vagyok jogász).

menőmano 2012.02.17. 21:28:28

@ulrike:
Tessék? Nem világos picikét! Mit általánositottam???

mókáné 2012.02.17. 21:30:10

@TrueY:

Az egyedüllét és a magányosság más-más fogalom.

Mindig egyedül éltem, se sose magányosan. Lényeges. A szabadság nekem lételemem.

A blogodban megfogalmazott módszerekkel sem tudok egyetérteni, hogy szavazzon kötelezően mindenki vagy fizessen, aki nem szavaz. Ezek autokrata módszerek és nem vezetnek sehová. A demokráciához semmiképpen.

Hidd el nekem: a legfontosabb az, hogy merre, hogyan változnak a felek. Ha egyik a másik fölé nő, az már probléma. Kettéágazik az útjuk. Ha nem most, akkor holnap.

Kultúra témához: Nekem kedvencem a Száll a kakukk fészkére – egyszer szívesen venném, ha írnál róla. Nagyszerű film. Sokféle egyéni taktikával.:)

bariga 2012.02.17. 21:31:18

@menőmano: pedig mesélhetne arról, hogyan is volt azzal a kecskével!

menőmano 2012.02.17. 21:41:54

Piros lett a hó: kísért a múlt Kolontáron - megmutatjuk "

www.hirado.hu/Hirek/2012/02/17/12/Piros_lett_a_ho_kisert_a_mult_Kolontaron.aspx

Totál helyzet van) Nézegessenek képeket (is)
Szomorú valóság.
Részemről (bővebb) kommentár nélkül.

ulrike (törölt) 2012.02.17. 21:52:26

@lüke: Schaublénak egy félreállítással lenne egyenlő, nem?

ulrike (törölt) 2012.02.17. 21:53:32

@menőmano: Nem baj. Mondtad, ezen az oldalon utálnak.

Unionist 2012.02.17. 22:31:05

@tibapó:
félfeudális államkapitalista a horthy rendszer is, és a jelenlegi forintgazdaság is. nem értünk egyet. sebaj.

menőmano 2012.02.17. 22:36:46

@ulrike:
Na.Ja. Úgy is lehetne írni (utálnak)". De azt írtam, hogy nem kedvelnek. Ez egy picikét finomabb kifejezése előbbinek.
De nem baj. Megszoktam már.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.17. 23:33:37

@knausz: "Az egyedüllét és a magányosság más-más fogalom."
Ezzel egyetértek.

"Mindig egyedül éltem, se sose magányosan. Lényeges. A szabadság nekem lételemem."
A szabadság nagyon relatív fogalom.

"A blogodban megfogalmazott módszerekkel sem tudok egyetérteni, hogy szavazzon kötelezően mindenki vagy fizessen, aki nem szavaz."
Azt hiszem ez ezen a fórumok kicsit off-topic... De ez a szál úgy általában. Remélem nem leszünk megkövezve! :)

"Ezek autokrata módszerek és nem vezetnek sehová. A demokráciához semmiképpen."

Nem hinném, hogy ez autokrata módszer. 4 évente azért csak el lehet menni szavazni. Ha már közben csak várja az állampolgár, hogy majd az ő érdekeit képviselik. Ez az én véleményem.

"Hidd el nekem: a legfontosabb az, hogy merre, hogyan változnak a felek."

Ez olyan, mint az evolúció. Nincs iránya. Változnak. Az iránya nem értelmezhető.

"Ha egyik a másik fölé nő, az már probléma. Kettéágazik az útjuk. Ha nem most, akkor holnap."

Mi az, hogy fölé nő??? Bizonyos dolgokban az egyik, bizonyosakban a másik irányít. Jól van ez így.

"Kultúra témához: Nekem kedvencem a Száll a kakukk fészkére – egyszer szívesen venném, ha írnál róla. Nagyszerű film. Sokféle egyéni taktikával.:)"

Nekem is nagy kedvencem. Először még Odessában láttam, orosz hangalámondással. Nagy élmény volt! :) Sajna a cím fordítása nem sikerült valami jóra...

dbeata 2012.02.18. 04:50:43

@knausz: Á nekem semmi bajom vele...:) Csak magas volt a labda, ennyi... Most megyek felfeküdni, vagy lefeküdni. Jóccakát!

mókáné 2012.02.18. 09:49:49

@TrueY:

"A szabadság nagyon relatív fogalom."

Nem tudom, mennyire relatív, de akkor elmondom, mi az én szabadságom: egy életérzés elsősorban. Olyan, amikor kimegyek a szakadó esőbe ernyő nélkül vagy ugrálok a monszunesőben.:)

Ha jól emlékszem egy ilyen jelenet volt Bertolucci Oltalmazó ég című filmjében. Szintén gyerekkori élmény. Megnézném újra, illetve örömmel venném, ha írnál róla a blogodon.

"4 évente azért csak el lehet menni szavazni."

A lehet- en a hangsúly. Nem kell, hanem lehet. Én mindig elmegyek, de másnak nem kötelezhetem, legföljebb tanácsolhatom.

A fejlődés iránya nem értelmezhető?- érdekes felvetés. Az alapgondolatom: az ember jobb esetben fejlődik és jó irányba. De ez az, ami már relatív! Kinek s mi a jó irány, kinek s mi a fejlődés? Sokkal bonyolultabb ez, mintsem két-három mondattal elintézni.

One Flew Over the Cuckoo's Nest. Szeretném tudni, Te hogyan fordítanád a Száll a kakukk fészkére címét és majd azt is, mitől kedvenc neked.:)

dbeata 2012.02.18. 10:24:15

@tölgyes: index.hu/bulvar/2012/02/17/meghalt_egy_magyar_sielo_szlovakiaban/

Ugye hogy ugye, milyen könnyen megvan a baj? Emellett egy bordatörés aztán igazán elfogadható alternatíva.

tibapó 2012.02.18. 12:15:34

@Unionist:
Dehogynem, hiszen közelednek az álláspontjaink. Látom kicsit visszavettél a közbevetésemre. Már nem feudális a Horthy-rendszer, csak FÉL-feudális. :) És hát, én is vélek némi hűbéri függőséget felfedezni a párttitkárok uralta mában a hatásodra.

De szóval, mi is a feudális, és mi a fél-?

Unionist 2012.02.19. 01:10:36

@tibapó:
ha mondjuk van egy fűrészüzemet nyírcsászáriban, akkor nagyjából 10 főig tudod működtetni tisztességesen. utána meg kell keresni a helyi pártitkárt, vagy ő fog bejelentkezni. egy ponton túl azt kell mondani, hogy kellene valami támogatás. azért, mert a szomszédos fűrészüzem is kap valamennyit. és a a versenyt nagyjából azt dönti el, hogy ki kap több támogatást. ki válik nettó kifizetőhellyé. az nyer. ő kifele veszi a pénzt. a többiek meg befele rakják. valójában nem a fűrészelés dönt, hanem a támogatás. ehhez nyilván hűbérurak kellenek, és hűbéresek. ez a feudalizmus.

tibapó 2012.02.19. 11:38:55

@Unionist:
Értem, és nyilván Horthy alatt is voltak helyi párttitkárok....

tibapó 2012.02.19. 11:40:50

@Unionist:
Érdekes ez a fűrészüzem-hasonlat, akaratlanul is Wass Albert "Ember az országút szélén" főhőse jut eszembe, aki egy (két, három) fűrészüzemet vitt... :)

graycivil 2012.02.20. 08:31:20

"Nyugdíj: magukkal kivételeznek

Milliós fizetésük mellett a 62 évüket betöltött miniszterek és államtitkárok is felvehetik nyugdíjukat, miközben az általános nyugdíjszabályok bevezetésével indokolja a kormány a korkedvezményes nyugdíjak elvételét és a bírák kényszernyugdíjazását."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=522709

"A korhatárcsökkentés nem érinti a legfőbb ügyészt és a Kúria elnökét sem, miközben az Országgyűlés személyre szabott törvényekkel teheti pozíciókba a támogatóit."

F.Y!DESZ

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.20. 10:25:05

@knausz:
"Olyan, amikor kimegyek a szakadó esőbe ernyő nélkül vagy ugrálok a monszunesőben.:)"
Ez egyfajta szabadságfogalom. :)

"Ha jól emlékszem egy ilyen jelenet volt Bertolucci Oltalmazó ég című filmjében."
Vagy az ének az esőben. :)

"Szintén gyerekkori élmény. Megnézném újra, illetve örömmel venném, ha írnál róla a blogodon."
Hát... Nem garantálom, hogy minden gyerekkori élményedet megírom. De igyexem! ;)

"A lehet- en a hangsúly. Nem kell, hanem lehet."
Én úgy értettem, hogy senkinek sem törik le a lába, ha 4 évente elmegy szavazni.

"Én mindig elmegyek, de másnak nem kötelezhetem, legföljebb tanácsolhatom."
Én pedig kötelezővé tenném. Ez csökkentené a kívülállás lehetőségét. Szerintem ez fontos lenne.

"A fejlődés iránya nem értelmezhető?- érdekes felvetés. Az alapgondolatom: az ember jobb esetben fejlődik és jó irányba. De ez az, ami már relatív! Kinek s mi a jó irány, kinek s mi a fejlődés? Sokkal bonyolultabb ez, mintsem két-három mondattal elintézni."

Ezért gondolom én, hogy az ember fejlődésének nincs iránya.

"One Flew Over the Cuckoo's Nest. Szeretném tudni, Te hogyan fordítanád a Száll a kakukk fészkére címét és majd azt is, mitől kedvenc neked.:) "

Tegnap leadták a TV-ben. Pár hónapon belül poszt is lesz majd belőle! :)
Azért nehéz lefordítani, mert a Cuckoo's Nest a bolondokházát jelenti. Így dupla értelme van. Szóval a "Száll a kakukk fészkére" címnek köze sincs a film tartalmához, míg az angol címnek meg igen...

mókáné 2012.02.20. 14:07:16

@TrueY:

"Ez egyfajta szabadságfogalom. :) Vagy az ének az esőben. :)"

Vegyünk engem komolyan, ha kérhetem.:) Ami a filmben történt, a monszuneső. Földrajzból sem vagyok jó, tehát pusztán az élményeimre hagyatkozom és mondom:

Sokáig nem esik az eső, mert az egy olyan éghajlat és akkor hirtelen zúdul baromisok és az emberek abban ugrálnak, énekelnek, áldják az eget. Ilyen az én szabadságélményem!

"Hát... Nem garantálom, hogy minden gyerekkori élményedet megírom. De igyexem! ;)"

Örülök, hogy rábukkantam a blogodra és természetesen nem várom el, hogy az én gyerekkori élményeimet is mind rögzítsd, de ha közös, és az pont egy kultúra-blog.. miazmás.. Köszönöm.:)

"Ezért gondolom én, hogy az ember fejlődésének nincs iránya."

Így, akkor mi erről egyformán gondolkodunk.

Lúdvérc, libamál/ Három gúnár kiabál/ Napnyugatnak-támadatnak száll/ Száll a kakukk fészkére,/ Ki lesz kakukk vesztére? Ezzel a mondókával indul a könyv.

Messze nem vagyok azon a szinten, hogy ezt a könyvet lefordítsam, de hátha leszek és akkor belenyúlok.

Hanem: ha ezzel a mondókával együtt nézzük a történetet, talán megengedőbbek leszünk a címmel kapcsolatban. Vagy nem. Mit gondolsz? Én újranézem a filmet. Nincs mese.:)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.21. 09:31:40

@knausz: "Ilyen az én szabadságélményem!"
Szerintem Te a megkönnyebbülés szerű érzést kevered a szabadsággal. ;)

"Örülök, hogy rábukkantam a blogodra"
Én meg örülök, hogy tetszik. ;)

Angolul ügyesen játszik a kétértelműséggel, de magyarul kicsit bice3-bóca. Szerintem. A film ettől még remek.

mókáné 2012.02.21. 22:11:57

@TrueY:

"Szerintem Te a megkönnyebbülés szerű érzést kevered a szabadsággal. ;)"

Nem. A szabadság-élményem az olyasmi, mint az az örömmámor. Felszabadult, ugyanakkor letisztult.

"Angolul ügyesen játszik a kétértelműséggel, de magyarul kicsit bice3-bóca. "

Várom a címet a fordításodban. És nagyon értékes a blogod!:)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.22. 10:28:00

@knausz: "A szabadság-élményem az olyasmi, mint az az örömmámor."

Hát nem tudom... ;) Minden esetre ennek az érzésnek szerintem nem sok köze van ahhoz, hogy minden magadhoz ("én") mérsz.

"Várom a címet a fordításodban."

Azt nem mondtam, hogy le is tudom jól fordítani. Én csak kekeckedni tudok. De azt nagyon. :)

"És nagyon értékes a blogod!"

Jól esik, nem mondom, de ezt azért nem gondolom. Mnden esetre örülök, ha tetszik. És én is sokat tanulok vele.

mókáné 2012.02.22. 18:31:59

@TrueY:

"Minden esetre ennek az érzésnek szerintem nem sok köze van ahhoz, hogy minden magadhoz ("én") mérsz."

Ezt szeretném, ha nagyon őszintén kifejtenéd.

Bármit mondasz, nem fogok megsértődni, de fontos volna!

Köszönöm.

2012.02.22. 22:40:30

Igen, asszem felébredtek. Még Puch és a többi mágnást kivetnék maguk közül, és mennének többet a nép közé, azt hiszem lenne esélyük úgy 8 év múlva. nem hiszem hogy sokkal előbb egyébként akarnának, mert az a züllesztés, ami itt folyik, azt senki sem akarja átvenni.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.23. 10:32:30

@knausz: ""Minden esetre ennek az érzésnek szerintem nem sok köze van ahhoz, hogy minden magadhoz ("én") mérsz."

Ezt szeretném, ha nagyon őszintén kifejtenéd.

Bármit mondasz, nem fogok megsértődni, de fontos volna!"

Nagy okosságokat nem tudok mondani és megsérteni meg pláne nem szeretnélek.

Úgy gondolom, hogy amit eddig leírtál csak a saját szemszögödből való életszemléletet tükröz vissza. Szerintem pedig az élet sokkal sokrétűbb ennél. Az a felszabadult érzés, amit az esőben táncolva kiélsz nem jelent szabadságot. Egy kellemes érzés, de nem feltétlen jelent sokkal többet. Továbbá a szabadság azt sem jelenti, hogy mindent megtehet az ember. Az inkább a szabadosság.

Szerintem a szabadság sokkal inkább valami olyasmit jelent, hogy a tetteim későbbi következményei alapján eldönthetem, hogy azt tegyem, ami a legtöbb érzelmi haszonnal és/vagy legkevesebb károkozással jár. Azt hiszem ez a demokrácia lényege és ez persze rögtön korlátokat is jelent.

mókáné 2012.02.23. 14:19:15

@TrueY:

"Úgy gondolom, hogy amit eddig leírtál csak a saját szemszögödből való életszemléletet tükröz vissza."

Csak átmegyek Bécsbe és nem kell monszuneső sem, mert a levegőben érzem a szabadság illatát.

Nem a szabadosságról beszélek. Azzal nem élek.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.23. 20:43:45

@knausz: "Csak átmegyek Bécsbe és nem kell monszuneső sem, mert a levegőben érzem a szabadság illatát."

Ezzel egyetértek! Ne feledjük, hogy egészen más a hátterük. És az elmúlt 40 év helyett csak 55-ig trónoltak ott a ruszkik. 10 év után újrakezdeni egészem más, mint 45 év után!

mókáné 2012.02.23. 22:05:09

@TrueY:

Csak megértettük egymást végül.:)

Nem tudom, ennek az országnak merre lesz tovább, mikorra hozza be, ha egyáltalán behozza valaha a hátrányát.

Nem szeretnék politizálni. Néha hozzászólnék a blogodhoz, ha lehet, tanulnék kultúráról, filmekről, ha nem zavarok.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.24. 09:54:05

@knausz: "Csak megértettük egymást végül."
Vagy pontosabban találtunk olyan pontokat, amiben egyetértünk. ;)

"ha egyáltalán behozza valaha a hátrányát."
Általában válságok környékén tud kitörni egy gazdaság. Ezt mi már elpackáztuk. A másik kitörési pont a szakképzés megerősítése lenne, de pont ez ellen tesz a kormányzat. Egy jó ideig nem lesz ebből kitörés... :(

"Néha hozzászólnék a blogodhoz, ha lehet"
Sőt, elvárom! ;)

mókáné 2012.02.24. 11:53:21

@TrueY:

A munkahelyteremtés lenne még egy olyan, ami ha sikerülne, az oktatás megreformálásával együtt, garantált előrelépés.

Jött a Török blogra egy ember, Lacdelo néven. Ritka értelmes, és az ilyen mindig visszaállítja a politikai érdeklődésemet.
Ha valaki objektíven lát és láttat.

"Sőt, elvárom! ;) "

Köszönöm a bizalmat.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.24. 13:17:15

@knausz: "A munkahelyteremtés lenne még egy olyan, ami ha sikerülne, az oktatás megreformálásával együtt, garantált előrelépés."

Egyelőre az oktatás leépítése folyik. Pedig az látszik, hogy bizonyos szakmákban (mérnökök, informatikusok) nagyon sok embert fel tudnának venni. De nem igazán ez irányban megyünk.

"Jött a Török blogra egy ember, Lacdelo néven. Ritka értelmes, és az ilyen mindig visszaállítja a politikai érdeklődésemet.
Ha valaki objektíven lát és láttat."

Mindenki egy szemüvegen keresztül látja a világot. Csak az nem mindegy, hogy mekkora a dioptriája! :)

"Köszönöm a bizalmat."
Bizalom nincs! Én még magammal szemben is bizalmatlan vagyok! :)

mókáné 2012.02.24. 16:51:24

@TrueY:

"De nem igazán ez irányban megyünk."

Még mindig a gyerekek java közgazdász szeretne lenni, pedig a mérnöki pálya milyen szép és hasznos!

"Mindenki egy szemüvegen keresztül látja a világot. Csak az nem mindegy, hogy mekkora a dioptriája! :)"

Érdekes megfogalmazás. Kicsit segítettem beilleszkedni, elfogadták a társak, most már bármilyen technikával élhet, rajta múlik! Megfigyelem, mit hoz ki magából.

A bizalom érdekes valami. Egyszer, ha eljátsszák, akkor az nekem elég. Nagyon vigyázni kell ezzel oda s vissza.

És ami még, de nem írtam a blogodba: igazából Neked lett volna lehetőséged előre szólni a Száll a kakukk fészkére című filmmel kapcsolatban és nem tetted meg. Nem azért mondom, hogy lelkiismeretfurdalásod legyen, csak a blogodban simán kettőtökre toltam.. nem volt korrekt tőlem.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.25. 21:48:45

@knausz: "Még mindig a gyerekek java közgazdász szeretne lenni, pedig a mérnöki pálya milyen szép és hasznos!"

Persze, már aki szereti! A mérnöki pályával rengeteg gond van. Az egyik, hogy nem igazán szerencsés, ha tanulnod kell. Nekem 5 nagyon könnyű évem volt, mert én értettem a tárgyakat. De volt, akinek vért kellett pisilnie, hogy megtanulja a dolgokat, de egy szerkesztést nem lehet megtanulni. Vagy látod, amit kell, vagy nem. Egy törvény szöveget sokkal több ember meg tud tanulni.

"És ami még, de nem írtam a blogodba: igazából Neked lett volna lehetőséged előre szólni a Száll a kakukk fészkére című filmmel kapcsolatban és nem tetted meg. Nem azért mondom, hogy lelkiismeretfurdalásod legyen, csak a blogodban simán kettőtökre toltam.. nem volt korrekt tőlem. "

Tessék, most meg le vagyok szúrva! :) Nem vetetted fel, hogy szeretnéd megnézni, csak azt, hogy írhatnék róla. Eszembe sem jutott, hogy szóljak, hogy lesz a film, főleg, mert pár órával korábban vettem csak észre és csak azért állítottam be, mert megígértem Neked, hogy írok róla. ;)

mókáné 2012.02.26. 08:56:01

@TrueY:

"A mérnöki pályával rengeteg gond van."

15 évem ment el, hogy végigkísértem egy mérnöki pályát és megterveztem egy mérnöki karriert. Mert nem elég a diploma, azt pontosan tudni kell, mikor, mit, hogyan és főleg akkor, ha valaki multinacionális cégnél följebb szeretne kerülni. A följebbnél tudni kell a határokat, mi az, amit elbír még a mérnök-ember és mi az, amit már nem.

Ehhez azért sok-sok kollégával találkoztam, egyeztettem olykor, írtam záróbeszédeket, szövegeket és a céges lapba is, ami eljutott Amerikába. Belefáradtam. Még akkor is, ha mindez a humán része volt a dolgoknak. Új célokat keresek.

"és csak azért állítottam be, mert megígértem Neked, hogy írok róla. ;)"

Köszönöm.:) Olyan a blogodban lenni nekem, mint egy jutalomjáték. Minden élményem feljön és ezeket újra élem és van kikkel megbeszélni, úgy igazán! A valódi humán élmények: a könyvek, a filmek, a zene.

Reggel felébredtem, pont a kakkukkon rágódtunk és a tövismadár jutott eszembe, aki egyszer énekelt, de az a dal a világ legszebb dala volt.

mókáné 2012.02.26. 09:29:53

@TrueY:

Amit most tanulok és tudatosan, az az agresszívmentes kommunikáció. Ezt kiválóan átültethetem a gyakorlatba a blogodban (tele a dumám agresszív elemekkel, semmi konstruktivitás, eszem áll meg olykor magamtól).

Attila mester-partner! Feldobom magam, öt méteres falallal, és azon gondolkodom, mit kezd majd vele az a szuper-intelligencia és áttöri. Gond nélkül.

Hiszen tele van falakkal, mint én, a saját falaink, amiket magunknak építettünk. Nem szól rám, hogy hibás a kommunikációm, mert ezt szokta meg, ezzel él saját maga is.

"Nem vetetted fel, hogy szeretnéd megnézni, csak azt, hogy írhatnék róla."

De nekem jó visszajelzés és nem kell állandóan visszakérdezem: érted? Folyamatosan ezt teszem az életben: beleveszem a szövegembe: érted? Ő érti, tudom, és mi már jól beelőztünk Téged, hiszen elkezdtük a Száll a kakukk fészkére értelmezését. Hát kívácsi vagyok, mit írsz róla!:)

Ma szeretném megnézni. Nem emlékszem egy sor fontos dologra.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.27. 13:14:11

@knausz: "Amit most tanulok és tudatosan, az az agresszívmentes kommunikáció."
Ezt hívják asszertív kommunikációnak. Vicces, hogy sokan megköszönik nekem, hogy bár ők bunkó módon beszóltak, én mégis "normálisan" válaszoltam. Tudni kell, hogy az internet egy arctalan kommunikáció és így sokkal könnyebb kivetkőznünk magunkból.

"tele van falakkal [...] amiket magunknak építettünk."
(1:27-től indul a lényeg)
www.youtube.com/watch?v=ARXKvVeVtXg
De kár, hogy ez a szám nincs fent a lemezen. Jé, a teljes film is fent van...
www.youtube.com/watch?v=eIlA503rSlc

"De nekem jó visszajelzés"
Minden érdekes film előtt nem szólhatok! :)

"Nem emlékszem egy sor fontos dologra."
Számomra a filmek nem a "fontos" dolgokról szólnak. Nekem a fontos dolog a családom. A filmeket, könyveket, színdarabokat, zenéket az agyam stimulálása végett nézem.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.27. 13:19:23

@knausz: "15 évem ment el, hogy végigkísértem egy mérnöki pályát és megterveztem egy mérnöki karriert."
Csodállak ezért! Én soha nem terveztem a saját életemet. Csak történik. Egyelőre bejött! :)

"Új célokat keresek."
Én soha nem keresek új dolgokat. Engem a feladatok megtalálnak.

"Olyan a blogodban lenni nekem, mint egy jutalomjáték."
Érdekes ezt olvasnom. Jól esik, de furcsa is. Semmi célom nem volt a blog-gal. A barátaimnak foglaltam össze korábban a dolgokat. Furcsa, hogy ez valakit is érdekel. Nincs benne tematika, rendszer. Sokszor nem is arról írok, amit láttam. Szabad asszociációs gyakorlat.

mókáné 2012.02.27. 15:47:36

@TrueY:

"Ezt hívják asszertív kommunikációnak. Vicces, hogy sokan megköszönik nekem, hogy bár ők bunkó módon beszóltak, én mégis "normálisan" válaszoltam. Tudni kell, hogy az internet egy arctalan kommunikáció és így sokkal könnyebb kivetkőznünk magunkból."

Nekem ez az "asszertív kommunikáció" most másról szól. Agresszív kommunikációval építettem mindezidáig, meglehet sikeresen, de van más és sokkal hatékonyabb módja mindannak, amit idáig csináltam. Aztán remélhetőleg, az alkotás után nem érezzük szörnynek magunkat vagy úgy, hogy szörnyeket alkottunk..

"tele van falakkal [...] amiket magunknak építettünk."

Mivel magunk építettük, így magunk bonthatjuk le, illetve nagyon jó az animáció, melyet csatoltál, mert együtt is belefoghatunk a bontásba. Amott, a blogodban, remélhetőleg most ez (is) történik, meg csupa-csupa más, ami nekem még fontos, hogy végre, hozzám nagyon közel álló témákban, mondhatom ki a gondolataimat.

"Minden érdekes film előtt nem szólhatok! :)"

Így igaz. És nem probléma, látod, hátrányból előny született és egy új dimenzió.:)

"Nekem a fontos dolog a családom."

Kívánom, hogy ez mindig maradjon így! Szívemből. Figyelni kell a másik fejlődését, szüntelenül dicsérni minden pillanatot, melyet együtt osztotok meg. Tartani a közelséget, lényeges.

mókáné 2012.02.27. 15:52:44

@TrueY:

"Csodállak ezért! Én soha nem terveztem a saját életemet."

Nincsen miért. Kinek ezt dobta ki, kinek amazt az élet, én úgy mondom a Jóisten, és ki így, ki úgy oldja meg, hogy az élet kihívásaira feleljen.

"Én soha nem keresek új dolgokat. Engem a feladatok megtalálnak."

Engem az emberek találnak meg, akik mindig új utakra visznek. Nekem be kell barangolnom a világot! A mélységektől a magasságokig. Küldetés vagy butaság? Mindegy.

"Furcsa, hogy ez valakit is érdekel."

Szeretem a blogodat. Azt, ahogyan egyensúlyozol benne, ahogyan az arany közép vagy pl. most az Attila meg én közöttem. Az egók küzdelmében egy tiszta hang.

Köszönet a tartalmas beszélgetésekért és mindenért, ami ott lehetek! Egyedül nem mennék semmire. Mindig kellenek partnerek a fejlődéshez. Köszönöm.:)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.28. 09:31:54

@knausz: "Szeretem a blogodat. Azt, ahogyan egyensúlyozol benne, ahogyan az arany közép vagy pl. most az Attila meg én közöttem."

Itt Attilajukkajára gondolsz? Ő inkább Jukkaja, mint Attila. Először én is azt hittem, hogy fiú, de nem. :)

"Az egók küzdelmében egy tiszta hang."

Ez nekem egy kicsit sok a fényezésből. Nem tudom, hogy egy Ponyvaregény idézetet betolhatok-e erre, de mivel nem ismerlek annyira, inkább nem... ;)

mókáné 2012.02.28. 11:34:55

@TrueY:

"Itt Attilajukkajára gondolsz? Ő inkább Jukkaja, mint Attila. Először én is azt hittem, hogy fiú, de nem. :)"

Nagyon hasonló mentalitású, mint én. Nagyon keménynek kell mutatkoznia. Eddig nem sikerült semmilyen technikával megszólítanom, pedig a film értelmezésén túl, ez még lényeges lett volna. Az imént az agresszív kommunikációt alkalmaztam újra..

"Az egók küzdelmében egy tiszta hang."

Megkértem a férjemet, hogy mondjon 2 tulajdonságot, mely engem jellemez és azt mondta: individuális és maximalista.

A maximalistán kéne-e dolgozni vagy hagyni, hogy maradjon úgy? Nekem is vannak feladataim. Nem ismersz, de nyugodtan told be a Ponyvaregényt! Kibírom.:)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.28. 13:26:20

@knausz: "Nagyon keménynek kell mutatkoznia."
Szerintem nem.

"Eddig nem sikerült semmilyen technikával megszólítanom,"
Pedig nem nehéz. Mi jókat diskurálgatunk... :)

"Az imént az agresszív kommunikációt alkalmaztam újra.."
Ezt ismét nem értem.

Hát jó. Itt vidézet:
www.youtube.com/watch?v=CsAr0EHGoc8
;)

mókáné 2012.02.29. 10:11:03

@TrueY:

"Hát jó. Itt vidézet:"

Sok a dilemma. Nagy kérdés az most nekem, hogy nem vagyok- e túl sok a blogodba, túl intenzív, túl domináns, túl agresszív. (dedede.., tudom, hogy de mégis..)

Ahová megyek, ez tizenvalahány éve így van, ott fókuszba kerül a blog, a téma.

Fölmerül a kérdés:

- Mi fontosabb: a kultúrát központba hozni, egy sikeres blog keretében? (menedzselni, hiszen ugyanúgy eladható, mint akár a politika, pedig azt a legkönnyebb, úgy hiszik, de szerintem minden eladható)
Vagy:

- Fontosabb az, hogy akik megszoktak, úgy együtt, jól érezzék magukat?

Te hobbinak szeretnéd a blogot vagy kifejezetten a kultúra népszerűsítésére? (mindkettő, ezen egyensúlyozni, tanulnom kéne hozzá új technikákat)

Amikor beszálltam talán 2003- ban a romák blogjába, nekem egyértelmű volt, hogy szeretném, ha megkerülhetetlenek lennénk a csapattal. Aztán kaptam a visszajelzéseket, mennyien olvasnak bennünket, mert azt sose néztem meg, mint angolban a megoldókulcs, csak zavaró.

mókáné 2012.02.29. 10:32:08

@TrueY:

Még valami, csak közben főzök is. Szóval:

Török Gábor blogja az egyedüli, melyet nem menedzseltem. A jelenlétem nem osztott és nem szorzott. Ez az ő személyiségéből fakad. Ha nem írnék ide, akkor is sokan kommentelnék.

- Miért van így? Másmilyen mint a többiek. Nem agresszív politikával dolgozik és ha valaki különbözik, hát onnantól érdekes lehet.

Elhangzott a minap hozzám egy kérdés:
- Maga tanulni vagy tanítani akar? A válaszom az volt: Mindkettőt csinálom, persze, de inkább tanulni, sokkal inkább tanulni. Rettegek attól, hogy nekem kelljen bárkit is tanítani.

Sokszor belefutok:
- Figyelj! Ne akarj olyan lenni, mint én és akkor, de csak akkor majd .. maximalista és individuális lény. Kemény út ez.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.29. 11:35:20

@knausz: "nem vagyok- e túl sok a blogodba"
Ezt már Jukkaja is felvetette. Annyit írj, amennyit szeretnél. Aggódni ott vagyok én! ;)

"Te hobbinak szeretnéd a blogot vagy kifejezetten a kultúra népszerűsítésére? "
Mivel én hobbiból csinálom, ezért nekem ez a fontosabb. :)
Nem hinném, hogy megfelelő ember vagyok a kultúra terjesztésére. Én inkább egy olyan blogot szeretnék, ahová azok az emberek járnak, akiknek hasonló az érdeklődési körük és esetleg ajánlásokat keresnek, hogy mit olvassanak, nézzenek.

"Ha nem írnék ide, akkor is sokan kommentelnék."
Azért elég sok blog van, ahová sokan írnak. Elég felkerülni az index főoldalára. Egyszer (érthetetlen okból) én is felkerültem. El is rontotta a statisztikámat. 2 nagyságrendet ugrott az olvasottságom. Azt nem bírnám követni...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.29. 11:36:47

@knausz: "Ezt már Jukkaja is felvetette."
Ez így félreérthető volt. ;) Szóval Jukkaja azt vetette fel, hogy ő túl sok. Igaz akkor ő volt az egyetlen kommentelőm! :) Most már van 3. ;)

mókáné 2012.02.29. 12:02:16

@TrueY:

"Aggódni ott vagyok én! ;)"

A Tanár úr mondott egy hasonlót. Popper Péter. Nem tudnám idézni, de ő is végtelenül megnyugtatott ezzel. Nem ezekkel a szavakkal, de ezt.

A Jónás imája, azzal a zenei aláfestéssel, hát maga a meditáció! A privát életemben nem kapni meg azt, ami a blogodban van és itt. Aggódni ott vagy te + a Jónás imája.

Megérdemlem én ezt?

Reggel hajnalban keltem, angol hallgatással indítottam, hozom a napjaimat. Jukkaja megdolgoztat, nem mondom, hogy nem, még mindig, de hagytam belefutni a kozmetikusba, boltba, fodrászba.. egyetlen lépéssel előrébbről.

Miért? Nem tudom. Kíváncsi voltam, kihasználja-e. Sose növöm ki, hogy stratégiákat alkalmazzak?

mókáné 2012.02.29. 12:08:06

@TrueY:

"Nem hinném, hogy megfelelő ember vagyok a kultúra terjesztésére. Én inkább egy olyan blogot szeretnék, ahová azok az emberek járnak, akiknek hasonló az érdeklődési körük és esetleg ajánlásokat keresnek, hogy mit olvassanak, nézzenek."

Szerény vagy, de ez nem bűn és nem erény.:) olvasni fogja a blogodat mindig minimum 3 személy és akkor az a sokdiplomás ember még, aki jött.:):)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.29. 14:29:24

@knausz: "Megérdemlem én ezt?"
NYJejtTD-sen azt mondhatnám, hogy "Nem, de most már így alakult!" :)

"Szerény vagy,"
Azt hiszem, inkább reális.

"olvasni fogja a blogodat mindig minimum 3 személy"
Azért ne szaladjunk annyira a jövőbe! :)

mókáné 2012.02.29. 18:45:36

@TrueY:

"Nem, de most már így alakult!" :)

Viccen kívül mondom és érzem így, attól a sok letöltés és olvasás, mert irritálom az embereket! A roma blogban is végül megszólaltak. Az nagyon érdekes volt, hogy kiöntötték oda a dolgaikat.

Végigsuhanhattam volna most, ma is a sok-sok kérdésen, amit nekem címzett Jukkaja, de kevés értelmét látom. Elmerülni egy témában, annak van igazán értelme.

Az internet hibája a gyorsaság? Nem. A mi hibánk, hogy felvettük ezt a rossz szokást.

Török Gábor időt hagy egy-egy írása átbeszélésére. A szándék megvan. Az más kérdés, amikor a honfoglalástól napjainkig mindenféle ügyeket behoznak a blogtársak (magamat is beleértve!) és akkor elsikkad a téma. Hiszem, végig kéne vinni, 2000 hozzászólásig ragozni amiket ír, és akkor jönne ki a lényege.

"Azt hiszem, inkább reális."

Mérnökember felelete. Adottságod a szerénység. Bennem nincs irigység. Ez hiányosságom, továbbá anyagias sem vagyok, nem fogom fel a pénzt, mint olyat. Vannak még hiányosságaim! De adottságom is van. A szerénység nem adottságom.

"Azért ne szaladjunk annyira a jövőbe! :)"

Ha nem szünteted meg a blogot, akkor olvasom úgy is, ha nem írok bele. Most is soknak érzem magam. A Török blogban, itt, szépen elsikkadok, ha úgy szeretnék. Nem mondom, hogy nem voltam központi téma párszor, de vannak, akik überelnek és kiegyenlítődik.

mókáné 2012.02.29. 18:58:28

@TrueY:

Egy kritikával szeretnék élni. A Sokdiplomásra talán nem kellett volna rászólni, engem még nem védett meg senki, megszoktam, hogy magamat, és akkor nem érzi úgy, hogy most ő ki van rekesztve, mint a Száll a kakukk- ban az Indián.:)

De ha azt nézzük, hogy milyen vagy, ez nem történhetett másként a Sokdiplomással. Nem cél a több komment! A cél nem szentesíti az eszközt. Belátható.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.01. 13:24:15

@knausz: "Mérnökember felelete."
Hát igen... :)

"A Sokdiplomásra talán nem kellett volna rászólni,"
Nem szeretném elkezdeni moderálni a blog-omat. Ha pedig elkezdünk egymásnak beszólogatni, akkor annak rövid úton anyázás lesz a vége. Ez a necc sajátossága.

"Nem cél a több komment!"
Legalábbis az én amatőr blog-omon nem. ;)

mókáné 2012.03.01. 13:37:09

@TrueY:

Téged odaát várnak és pont itt vagy?:)

"webnazi: Hejhóóóó! Olvastam erről a Caps Lock billentyűs ötletedről. ":):)

Na ennyit az amatőr blogodról. Majd főállásban írhatod.:)

"Ha pedig elkezdünk egymásnak beszólogatni, akkor annak rövid úton anyázás lesz a vége. "

Egyetértek.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.01. 14:01:06

@knausz: "Na ennyit az amatőr blogodról."
Hmm, de miért ide válaszolsz? Szegény olvasók meg nézik a mi kis belterjeskedésünket. ;)

mókáné 2012.03.01. 18:11:49

@TrueY:

"Hmm, de miért ide válaszolsz?"

A válaszaim egy része kapcsolódott ehhez a bloghoz, mint ahogyan én is kötődöm ide.

A eltelt több mint egy évben rengeteget tanultam Török Gábortól. Úgy érzem sokat fejlődtem. A stílusom, az önbecsülésem, finomítottam a gondolkodásomon. De olyan helyre leltem itt, ahol a blogtársaim befogadtak, istápoltak, amikor kellett, és mindezt a blog tulajdonosa elnézte.

Weöres Sándor Nagyság című munkáját itt kaptam a kezembe. Autodidakta vagyok. Eredményeket akkor érek el, amikor valaki fejleszt, ha van ember, akitől tanulni tudok.

Ez nem egészen arról szól, hogy valahol eltöltöm a szabadidőmet, hanem tudatos önképzés. Ebben a blogban találtam meg igazi önmagam.

Szívesen és örömmel megyek olykor a Tiédbe, mert érdekel, amit írsz, és ezentúl ott felelek a felmerülő kérdésekre, de tanulni, amíg ez Török Gábornak nem teher, addig itt fogok.

Köszönöm.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.01. 20:32:55

@knausz: "A válaszaim egy része kapcsolódott ehhez a bloghoz, "
Csak meglepődtem, hogy az én egyik cikkem kommentjére itt reagálsz. Nem értettem. De hát nem is kell mindent megértenem... :)

"ha van ember, akitől tanulni tudok."
Aktualizálva: Jó papné holtig tanul.. ;)

"Ebben a blogban találtam meg igazi önmagam."
Vov!

"de tanulni, [...] itt fogok. "
Pedig isteni genetikai vitáink szoktak lennei @Attilajukkaja:-val. :)

mókáné 2012.03.01. 22:05:45

@TrueY:

"De hát nem is kell mindent megértenem... :)"

Vannak, amiket bizony érteni kell:

Tőled is tudnék tanulni, mert szerény vagy, mindamellett humán- és reál témákban egyaránt jártas és nagyon nyitott, továbbá művelt ember.
(ezekről nem szeretnék vitát nyitni)

De. Az itt jön. Akik a blogodba szoktak, ővelük jól érzed magad. Nem lehet megtartani engem is meg őket is. Már ott vagyunk, hogy lesz 1 db, aki majd a blogodban.

Iszonyatos energiákat mozgósítottunk a napokban! Nekem megérte.:)

De. A John Anderson olyan, mint a Már vénülő kezemmel.. csak kicsit eltolódott az idő.

"Pedig isteni genetikai vitáink szoktak lennei @Attilajukkaja:-val. :)"

Maradjanak a régi blogtársaid. Ezt szeretném.:)

Nem érek annyit.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.02. 13:08:04

@knausz: "nagyon nyitott, továbbá művelt ember."
Mondjuk úgy, hogy szeretnék ilyen lenni és teszek is érte. ;)

"Nem lehet megtartani engem is meg őket is."
Ezzel nem értek egyet, de Te tudod. Erőltetni senkit sem lehet és nincs is szándokomban. :)

"csak kicsit eltolódott az idő."
Még csak ez sem igaz. Szerintem. Mind a kettő a vénség szépségéről szól.

mókáné 2012.03.02. 19:45:54

@TrueY:

"de Te tudod."

Jól van.

.. nem három napra, de három hóra, három
évre vagy évszázadra, megtaláljam,
mielőtt egy mégvakabb és örök
Cethal szájában végkép eltünök,
a régi hangot ..

.. és ne fáradjak bele estelig
vagy mig az égi és ninivei hatalmak
engedik hogy beszéljek s meg ne haljak.

Babits Mihály: Jónás imája
www.youtube.com/watch?v=eTD8Inh1INc

mókáné 2012.03.05. 09:05:12

@TrueY:

"Nem lehet megtartani engem is meg őket is."

Ezt mondtam és már most látszik. Az a fajta beszélgetés, mely félig tudományos és félig sznob, az tőlem idegen. Nekik pedig az én beszédem idegen, mert túl mély.

A másik: sokkal többet és alaposabban feleltél nekem, mint őnekik.

Még mindig van olyan lehetőség, hogy kihátrálok a blogodból, felteszel néhány műszaki témát, amihez én nem értek és ezzel helyreáll az egyensúly.

Nincs más lehetőség: vagy mellettem döntesz és akkor elveszítesz mindenkit vagy a többieket tartod meg.

Nem láttam még a Miss Saigont. De ez a dal, nekem a legkedvesebb, Malek kazettáján volt, sokáig nem találtam neten:
www.youtube.com/watch?v=yAYrEBbSzvE

NYJetsTD 2012.03.05. 10:47:16

@knausz: Neked ez valami perverz verseny? Szerinted mi unalomból járunk TrueY blogjába?
Nem, nem vagyunk sznobok. Sokszor humorizálunk, van aki érti, van aki nem.
Nem, nem visszük túlzásba a tudományos megközelítéseket. Nem értünk mindenhez, nem is célunk. Ha van kedvünk, kibeszélünk egy témát, ha nincs, tovább lépünk.
Mindhárman mások vagyunk, ettől színes a blog. Soha, senkiben fel nem merült a szelektálás, vagy egymás lealázása.
Én nem akarok jó fej lenni. Ha véleményem van, leírom. Nem egy másik blogban. Bár a most rákényszerítesz.

"Még mindig van olyan lehetőség, hogy kihátrálok a blogodból, felteszel néhány műszaki témát, amihez én nem értek és ezzel helyreáll az egyensúly."
A világ nem csak feketéből-fehérből áll. Ez egy picit statárium jellegű megállapítás volt. Vagy inkább zsarolás?

"Nincs más lehetőség: vagy mellettem döntesz és akkor elveszítesz mindenkit vagy a többieket tartod meg."
A 22-es csapdája ehhez képest csattogós lepke...

"A másik: sokkal többet és alaposabban feleltél nekem, mint őnekik."
Miért csodálkozol? Kinek-kinek igény szerint...

"Nekik pedig az én beszédem idegen, mert túl mély."
Ha arra gondolsz, hogy lehetőség szerint minden blogban meg kell mutatnod hozzáértésedet, sokszínűségedet, karrier vágyadat, akkor tényleg idegen tőlünk. Remegsz a vágytól, hogy végre valaki felfedezzen, felkaroljon. Csak közben nem veszed észre, hogy rossz oldalát tartod a mágnesnek feléjük.

A mélység az viszont tényleg igaz.

Az alapvető probléma inkább csak annyi, hogy világmegváltóként szeretnéd magad beállítani, pedig elég lenne ha egyszer végre egy jót dugnál és lehiggadnál....

Nagyon várom, hogy nyiss végre egy saját blogot. Bár nem leszek benne vendég, de örömöt okoznál sok-sok embernek.
Mivel jó marketinges vagyok, ezért segítek is a névválasztásban:

Knausztrofóbia blog...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.05. 12:37:30

@knausz: "Ezt mondtam és már most látszik. Az a fajta beszélgetés, mely félig tudományos és félig sznob,"

Mérnökként érdekelnek a tudományok (első sorban biológia, csillagászat, fizika). Sznob? Ezt nem értem. A sznobéria távol álljon tőlem. Mit értesz ez alatt?

"Nekik pedig az én beszédem idegen, mert túl mély."

Huh. Ezt sem értem. Mit jelent a túl mély? Azt hittem, hogy beszélgetünk, nem nehézbúvárkodunk! ;)

"sokkal többet és alaposabban feleltél nekem, mint őnekik."

Ezt nem így gondolom. De Jukkaja még többet válaszolt neked. ;)

"Még mindig van olyan lehetőség, hogy kihátrálok a blogodból, felteszel néhány műszaki témát,"

A blog-ban majdnem minden héten vannak "hájtek" témájú cikkek. És ott van az "adáshiba", ami az egyéb témának felel meg. Nem kell mindenhez írni. Csak, ha van kedved. Szabadon választott! ;)

"vagy mellettem döntesz és akkor elveszítesz mindenkit vagy a többieket tartod meg."

Azt hiszem, hogy rosszul állsz a dologhoz. Ha van kedved kommentezel, ha nincs kedved, akkor nem. Mivel nem moderált a blog, ezért az ír rá, aki akar. Mivel összesen 3-an kommenteztek, ezért nem hiszem, hogy anyázásba torkollana a dolog. Ha igen, akkor majd moderálok! :)

@NYJetsTD: Hát Te? Hol jársz erre, ahol még a madár is csak a 906-os gyorsjárattal jár? ;)

"Szerinted mi unalomból járunk TrueY blogjába?"
Hát szerintem igen! :) A tévedés lehetőségének fenntartásával!

"Nem értünk mindenhez, nem is célunk."
Ezt csak a magad nevében, ha szabad kérdenem! Én szeretnék századunk nagy polisztirolja lenni! ;)

"Knausztrofóbia"
:) Erről nekem a bliccelők félelme jutott az eszembe: Kalaúztrofóbia. :)

Biztos, hogy ezt a cikket kell telekommenteznünk? Csinálok egy posztot, mondjuk "Egymás ekézése" címűt. Oda mindenki elmondhatja (kuttúráttan) a véleményét! :)

NYJetsTD 2012.03.05. 13:05:58

@TrueY: "Hát Te? Hol jársz erre, ahol még a madár is csak a 906-os gyorsjárattal jár? ;)"
Végig követtem ezeket az eszmefuttatásokat, de most szakadt el a cérna... Kellett nekem a 906-osra ülni...

"Hát szerintem igen! :) A tévedés lehetőségének fenntartásával!"
Pedig nem. Mazochista vagyok... : )

"Ezt csak a magad nevében, ha szabad kérdenem! Én szeretnék századunk nagy polisztirolja lenni! ;)"
Ezt csak magunkara értettem, neked az ápolótól kértem egy Napóleon sapkát, mindjárt beviszem a kórterembe... : P

"Biztos, hogy ezt a cikket kell telekommenteznünk?"
Török Gábor még örül is, a múltba vesző cikkei így pörögnek. Majd kérünk egy kis reklám pénz leosztást...
Bár az utóbbi időben úgy látom a jobbik fizeti (ez de genya tőlem) kíváncsi vagyok, lesz-e olyan szélsőjobbos, aki kimarad az egyetemi kérdezz-felelekből...

mókáné 2012.03.05. 13:32:31

@NYJetsTD:

"Török Gábor még örül is, a múltba vesző cikkei így pörögnek. Majd kérünk egy kis reklám pénz leosztást..."

Látod, ez nekem már a sznobizmus kategória.

"Bár az utóbbi időben úgy látom a jobbik fizeti (ez de genya tőlem) kíváncsi vagyok, lesz-e olyan szélsőjobbos, aki kimarad az egyetemi kérdezz-felelekből..."

Ez pedig szimplán tévedés.

NYJetsTD 2012.03.05. 13:42:12

@knausz: Hülyéskedés.
Szarkazmus, cinizmus.

mókáné 2012.03.05. 14:23:31

@NYJetsTD:

"Hülyéskedés.
Szarkazmus, cinizmus."

Ez egy politikai blog. Mondhatom Neked, hogy ezzel a mentalitással tart ott az ország, ahol. A neves újságírók (publicisták! és közéleti személyiségek) hülyéskedésével, szarkazmusával és cinizmusával tartunk itt.

"Az alapvető probléma inkább csak annyi, hogy világmegváltóként szeretnéd magad beállítani,.."

Megmérettem az újságírók között és nem én voltam, aki könnyűnek találtatott (tisztelet a kivételnek, mert vannak ilyenek az Index gárdájában, akik fölkarolják a kisebbség kérdését!

Hiszem, hogy változtathatunk dolgokon. Írhatunk holnapi lapot. Én szombaton szóltam és hétfőn megjelent a nyomtatott sajtóban, most jönnek az sms- ek és telefonok, mindeközben bízom benne, hogy a rák gyógyítható!

"..pedig elég lenne ha egyszer végre egy jót dugnál és lehiggadnál...."

Szólj, ha tudsz egy hozzám illő pasiról! Eddig belefutottam a homoszexuálisokba és a zsidókba. Ebből tanultam a kisebbségről, de most már nem bánnám, ha találnék egy hozzám illő pasit, akivel nem csak jót dugni, hanem dumálni is lehet.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.05. 15:08:36

@knausz: "Látod, ez nekem már a sznobizmus kategória."
Ezt nem értem! Kifejtenéd, hogy miért "sznobizmus" egy vicc?

"ezzel a mentalitással tart ott az ország, ahol."
Nem dimenzionálod túl egy kicsit a dolgot? Főleg annak fényében, hogy Veled együtt teljesen szét-OFF-foljuk a blog-ot? ;) Amíg jól el nem küldenek? :)

"Megmérettem az újságírók között"
Mi nem vagyunk újságírók. Engedtessék meg egy kis könnyedség. :)

Az utolsó bekezdésre ennél többet nem vesztegetnék, mert túlmutat azon a stíluson, amit magaménak tudni szeretnék. :(

NYJetsTD 2012.03.05. 15:11:45

@knausz: Ne haragudj, de tényleg elnézést kell tőled kérnem. Eddig azt hittem, van valami értelem benned, de sajnos ez csak valami egoista "rám tapadt krumplipucolás közben az újságról valami" effektus...

"Ez egy politikai blog. Mondhatom Neked, hogy ezzel a mentalitással tart ott az ország, ahol."
Akkor most olvasdd vissza az utolsó húsz beírásodat ebben a "politikai" blogban. Milyen tartalmi pluszt adtál hozzá? Gerenda házak a szemedben?

"Megmérettem az újságírók között és nem én voltam, aki könnyűnek találtatott"
Ez a tökéletesség átka. Most pedig elő a szótárral, 127 oldal, szerénység szó jelentése...

"Eddig belefutottam a homoszexuálisokba"
nekem erős a gyanúm, ha téged picit jobban megismernek, inkább buzinak vallják magukat..

"Szólj, ha tudsz egy hozzám illő pasiról!"
Miért akarsz rosszat a férfitársadalomnak?

Az emberiség túlságosan komolyan veszi magát. Ez a világ eredendő bűne. Ha a barlanglakó tudott volna nevetni, a történelem egészen más lett volna. (Oscar Wilde)

Attilajukkaja 2012.03.05. 15:56:25

Csak most kapcsolodtam bele a vitaba, de ha lehet, azonnal ki is szallok belole. Nem tudom, erdekel-e meg valakit a poszt mondandoja, mert a parttalan vita nem nyugoz le.
A radikalisok megmozdulasai egy atlagos (normalis) ember szamara nem elfogadhatoak, akar jobbrol, akar balrol jonnek.
Azt tapasztalom, hogy ma nalunk nagyon sokan (A Parlament is) nagyon szeret vitatkozni a demokraciarol,....csak eppen elfelejti gyakorolni. Erzesem szerint eppen annyira nem ertik a lenyeget, mint az ide kommentelok tobbsege.
Ezert ugy velem, Magyarorszagon nyiltan kellene kikialtani a diktaturat, nem ilyen sunnyogva csinalni! Az tiszta sor lenne.
Mar csak az a kerdes, hogy kinek a diktaturaja legyen!?

mókáné 2012.03.05. 16:08:24

@Attilajukkaja:

"- A radikalisok megmozdulasai egy atlagos (normalis) ember szamara nem elfogadhatoak, akar jobbrol, akar balrol jonnek.

- Azt tapasztalom, hogy ma nalunk nagyon sokan (A Parlament is) nagyon szeret vitatkozni a demokraciarol,....csak eppen elfelejti gyakorolni. "

Bölcs meglátások.

"- Erzesem szerint eppen annyira nem ertik a lenyeget, mint az ide kommentelok tobbsege."

Őket még nem ismered. Egyetlen kalap alá venni képtelenség, akkor a színkavalkád.:)

"- Ezert ugy velem, Magyarorszagon nyiltan kellene kikialtani a diktaturat, nem ilyen sunnyogva csinalni! Az tiszta sor lenne."

Török Gábor szerint sem ilyen egyszerű ez.

mókáné 2012.03.05. 16:13:44

@NYJetsTD:

"Eddig azt hittem, van valami értelem benned,"

Tévedtél. Tévedni emberi dolog. Beismerni túlmutat rajta.

"Most pedig elő a szótárral, 127 oldal, szerénység szó jelentése..."

Igenis. Honnan tudtad, hogy gondjaim vannak ezzel? Weöres Sándor Nagyság című művét, ha elolvasnánk, nem közösen, ki-ki ahol éppen tartózkodik, hát abban ott a szerénység. Ez cél, hogy elérjem! Definiálnom kell magam. Ez fontos hozzá.

"Miért akarsz rosszat a férfitársadalomnak?"

Komolyan elgondolkodtam rajta, hogy talán tényleg jobb volna, ha egyedül élnék. Csak megerősítesz ebben. Bár vannak olyanok, akik még mindig élnének velem, sőt, de ennek ellenére gondolom úgy, hogy van abban valami, amit mondasz.

"Ha a barlanglakó tudott volna nevetni,.."

A legtöbbet nevető gyerek voltam, az osztály bohóca és nem bántam. Aztán gyakran szóltak rám az elmúlt tizenhét évben:- Hogyan lehet ennyire vihogni? Hogyan lehet kislábosból enni?

Aztán kezdtem megszokni, hogy az ételt kimerítem és egyáltalán nem nevetek. Komor és kimért vagyok. Hanem: mosolyogni szoktam.

Idézetért idézetek cserébe Bánatos kurváim emlékezete. Egyik kedvencem.

„…az egyik lány fedezett fel engem, a könyörtelen csodálat félelmetes tekintetével:
Tessék mondani, nem maga az, aki az újságban a szerelmes leveleket írja?
Sose gondoltam, hogy egy alvó kislány ilyen pusztítást tud véghezvinni az emberben….sírhatnékom támadt.”

„…hogy a tudósok mindent tudnak, de egyet azért mégsem: nincsenek már szüzek sehol a világon, csak ti augusztusiak. Mért nem rendelted meg idejében? Az ihlet nem jelenti be magát előre, mondtam. De várni talán hajlandó, mondta ő, mert mindigis bölcsebb volt bármely férfinál..”

„Ráültem a lehúzós vécére….,és, most hadd ne szerénykedjem, még mindig egy hegyi csődör nyomban felfakadó és folyamatos vízsugarával.”

Gabriel García Márquez

NYJetsTD 2012.03.05. 16:29:25

Ez tök jó! Átköltözött az egész brancs ide : )))
Gábornak meg már felakadt a szeme...

mókáné 2012.03.05. 16:34:14

@NYJetsTD:

"Gábornak meg már felakadt a szeme... "

Török Gábor kivételes ember. Ilyenen (sem) problémázik.

Hanem visszaugrottam, de már megyek, csak azt szeretném mondani, hogy értem, amit múltkor belinkeltél. Értem.

www.youtube.com/watch?v=NvSdO58dsQo&feature=related

NYJetsTD 2012.03.05. 16:44:40

@knausz: Imádom, amilyen könnyedén túl tudsz lépni azon, amikor tükröt tartok eléd. Nem zavar a valóság. Így könnyű. Nincs feszélyezettség, nincs önkontroll. Csak taposol ész nélkül, buzzog benned a vágy mindent beteríteni. Egy pici zugot hagyj azért nekünk is, egyszerű földi halandóknak...

Attilajukkaja 2012.03.05. 16:46:16

@knausz:
"De. Az itt jön. Akik a blogodba szoktak, ővelük jól érzed magad. Nem lehet megtartani engem is meg őket is. Már ott vagyunk, hogy lesz 1 db, aki majd a blogodban.

Iszonyatos energiákat mozgósítottunk a napokban! Nekem megérte.:) "
Nagyon sajnalom, hogy igy latod a dolgokat. Sok dologban egyetertunk TrueY blogjan, de sokmindenben nem. Nem csak veled, hanem ugy altalaban. Ez igy normalis. Unalmas is lenne, ha nem igy elnenk meg a dolgokat. Nem hiszem, hogy vegul csak egy maradhat! Ez nem egy vetelkedo, vagy a VV :o) Itt mindenki nyer, ha egyutt tud gondolkodni, luktetni, vagy eppen vitatkozni a masikkal, akarmennyire is mas. En iszonyatos energiakat biztosan nem fektettem be az elmult napokban,...egyszeruen csak leirtam a gondolataimat.

@NYJetsTD:
"Átköltözött az egész brancs ide : ))"
Micsoda meglepetes!!!! :o))))

mókáné 2012.03.05. 16:58:01

@NYJetsTD:

"Csak taposol ész nélkül, buzzog benned a vágy mindent beteríteni."

Megszólítottalak. A sok fölösleges beszéd mögött mégiscsak felbukkant valaki, aki Te vagy. Az, hogy érdekes-e ez az ember, az másik kérdés. Amit megmutattál magadból, abból valószínűsítem, hogy igen. Olyan valaki, aki ha levetné ezt a hülyéskedés, szarkazmus, cinizmus álarcot, melyet visel, akkor lehetne tőle tanulni! Nem keveset adhatna.

"Egy pici zugot hagyj azért nekünk is, egyszerű földi halandóknak..."

Rendben. Érteni jöttem, nem ítélni. De most már ne taposs belém többet, csak ha tényleg muszáj. Jó?

Attilajukkaja 2012.03.05. 17:03:49

@knausz:
"Őket még nem ismered. Egyetlen kalap alá venni képtelenség, akkor a színkavalkád.:)"
Igazad van, a tobbseget nem ismerem. Lehet, hogy butasag egy kalap ala venni oket: a tobbseget. Csak annyit mondtam roluk, hogy nem ugy lattjak a vilagot, mint en. Tovabbra is butasagnak tartod egy kalap ala venni oket?

"- Ezert ugy velem, Magyarorszagon nyiltan kellene kikialtani a diktaturat, nem ilyen sunnyogva csinalni! Az tiszta sor lenne."

Török Gábor szerint sem ilyen egyszerű ez.
Mert?????

mókáné 2012.03.05. 17:11:22

@Attilajukkaja:

"Tovabbra is butasagnak tartod egy kalap ala venni oket? "

Ha hagysz időt magadnak arra, hogy megismerd őket, egyenként mindenkit, aki ebbe a blogba ír, akkor meglátod, pártok és emberek-színek kavalkádja. És megfér ebben a blogban. Török Gábor ritkán moderál, annak komoly oka kell legyen. Érdekli, amit az emberek mondanak.

"Török Gábor szerint sem ilyen egyszerű ez. "

440. A pálya lejtése. Ebben, többek között, erről ír.

NYJetsTD 2012.03.05. 17:13:16

@knausz: megegyeztünk. Nem taposlak tovább, eddig sem volt szándékomban, csak egy kicsivel több szerénységet könnyebben elviselnék.
A viselkedésem nem álarc. Nem tanítani vagyok a neten, hanem beszélni, vitázni, humorizálni. Ennyi van a kosárban. Legyen elég.

Attilajukkaja 2012.03.05. 17:14:54

@knausz:
"Török Gábor szerint sem ilyen egyszerű ez. "
Szerintem Torok Gabor szerint is nagyon egyszeru lenne. Kialtsuk ki peldaul a kiralysagot. Egy csomo ember mar ettol is boldog lenne. K-I-R-A-LY-S-A-G. Hallod, ahogy skandalja a tomeg a Kossuth teren? Pontosabban kialtozza. Kikialtozza. Kell a fenenek a demokracijja, ha egyszer kiralysagunk is lehetne!!! Miert ne? Vagyunk annyira jok, meg hatalmasak. Hat nem? Hat de!

Attilajukkaja 2012.03.05. 17:24:12

@knausz:
"Ha hagysz időt magadnak arra, hogy megismerd őket, egyenként mindenkit, aki ebbe a blogba ír, akkor meglátod, pártok és emberek-színek kavalkádja."
Felreertettel. En nem egyesevel akarom megismerni az embereket, akik ide irnak. Ez keptelenseg lenne. Sot! Egyaltalan nem akarom megismerni oket,....csak a gondolataikat.
Bocsi, de nekem csak ennyire telik.

NYJetsTD 2012.03.05. 17:26:12

@Attilajukkaja: Ennyi van a kosárban. Legyen elég? : )))

mókáné 2012.03.05. 17:31:09

@Attilajukkaja:

"En nem egyesevel akarom megismerni az embereket, akik ide irnak. Ez keptelenseg lenne. "

Nekem sikerült.:)

"Sot! Egyaltalan nem akarom megismerni oket,....csak a gondolataikat."

Együtt sikerülhet a kettő. Előítéletek nélkül.

mókáné 2012.03.05. 17:36:32

@Attilajukkaja:

"Bocsi, de nekem csak ennyire telik."

Ne becsüld le magad! Nekem is kellett 1 év, de megérte.:)

Szélsőjobbtól szélsőbalig és minden réteg ír ide. Sőt! Toleráljuk egymást. Helyrerakjuk, ha kell.

Most azt mondom, ha egyébként nem jártam volna pártrendezvényekre, innen akkor is kaptam volna ízelítőt, miképpen gondolkodnak az emberek a pártokról és a versekről, a kutya-macska barátságról. Minden van itt!:)

Attilajukkaja 2012.03.05. 17:46:11

@NYJetsTD:
"Ennyi van a kosárban. Legyen elég? "
Ez nem kerdes, hanem valasz. Es en mar regen tudom. Mar regen tudjuk. En csak megerositesnek jottem ide. Amugy eszem agaban sem jutott volna !!!!! :o))) Nekem boven eleg az, amit itt rolatok megtudtam.

@knausz:
"Nekem sikerült.:)"
Annyira irigyellek, hogy azt le sem tudom irni!!!! Nagy munka lehetett. Gratulalok. Mindenkit megismerni, az nem kis dolog. Kar, hogy pont engem nem sikerult!

Attilajukkaja 2012.03.06. 12:02:44

@knausz:
"az ételt kimerítem és egyáltalán nem nevetek"
Ebbol mindent megertettem! Fogadd reszvetemet. Szar dolog lehet folyton faradt kajakat enni es nem tudni nevetni. Tenyleg egy unikalis ember vagy, de visszavonom az elozoekben irottakat: egyaltalan nem irigyellek, a vilag minden penzeert sem cserelnek veled!

mókáné 2012.03.06. 12:18:21

@Attilajukkaja:

"egyaltalan nem irigyellek, a vilag minden penzeert sem cserelnek veled!"

Ma már úgy vagyok, hogy senkivel nem cserélnék ezen a világon! Olyan sokat kaptam a Jóistentől, olyan sokat kaptam a paraszti családomból, olyan nagyon sokat kaptam a férjeimtől, az emberektől, akikkel kapcsolatban állok, ha két percig is, napra-nap.

Minden más, amit ezután kaphatok, ajándék.:)
süti beállítások módosítása