Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
nov 02
12:58

Másfél évvel a parlamenti választás előtt megszületett a válasz. A Bajnai Gordon által bejelentett formáció, az Együtt 2014 ugyanis nem más, mint egy kísérlet annak a feladványnak a megoldására, amelyet a jelenlegi politikai helyzet fogalmaz meg a baloldali ellenzék számára. Leginkább két dologgal írható le a kiinduló állapot: egyrészt a Fidesz-KDNP domináns pozíciójával a jobboldalon belül, másrészt a kétharmados többséggel rendelkező kormánypártok politikai mérnökösködésével a választási rendszerben. E két tényező együttesen arra kényszeríti az ellenzéket, hogy egyrészt a lehető legszélesebb összefogást hozzák létre már a választás előtt, másrészt azonban úgy tegyék meg mindezt, hogy közben ne csupán összeadják a korábbi támogatottsági adataikat, hanem próbáljanak meg új szavazókat is bevonni táborukba.

hv-bajnaiorban.jpg

Elég világos, hogy a Fidesz-KDNP az eddigi politikai helyzetre szabta a választási rendszert és tervezte meg politikáját. A 2010-es támogatóinak közel felét elvesztő kormánypárt számára ugyanis a győzelem esélyét kínálja, ha fő ellenfele az az MSZP marad, amely a bizonytalan szavazók számára egyelőre nem látszik kívánatos alternatívának, illetve amellyel a baloldali, zöld és liberális új formációk láthatóan nem tudnak vagy akarnak együttműködni. Ebben a politikai erőtérben az előzetes regisztráció alkalmas arra, hogy az erősen el nem kötelezett választókat eltanácsolja a szavazástól, a korábbiaknál is többségibbé tett választási rendszer pedig megoldja, hogy a relatív többséggel rendelkező pártot abszolút többséghez segítse, azaz egyedül is kormányképessé tegye. Ez a konstrukció mindaddig, amíg a kitalálása idején valószínűnek látszó peremfeltételek nem változnak (1. továbbra is a kormánypártnak van a legtöbb szavazója, 2. az ellenzék nem egyesíti az erőit, 3. a bizonytalanok nem indulnak el az ellenzék irányába), garantálhatja 2014-ben a Fidesz-KDNP választási győzelmét.

A politika persze nem egyszereplős játék: a kormánypártok stratégáinak az új választási rendszer kitalálásakor is tudniuk kellett, hogy lépésük ellenlépésekhez vezethet. A politikai intézmények mindig kikényszerítik az alkalmazkodást: a kérdés csak az időpont (milyen hamar?) és a tartalom (mennyire adekvát a válasz?).  Nekem úgy tűnik, hogy Bajnai Gordon bejelentése egy nagyon nehéz helyzetben az elképzelhető reakciók közül kifejezetten a jobbak közé tartozik. A forgatókönyv – papíron – elég egyszerű: a megszülető új formáció előbb egyesíti a Fidesztől balra álló civil világot, közben olyan szavazókat is megszólítva, akik – bár a kormányban csalódtak – eddig nem tudtak maguknak új pártot találni, majd végül – határozottan nem elsietve - maga mögé állítja a baloldali ellenzék pártjait is. Így jöhet létre 2014-re egy olyan ellenzéki formáció, amely már eséllyel veheti fel a versenyt a Fidesz-KDNP-vel, sőt, ha képes arra, hogy relatív többséget szerezzen, a kormánypártra szabott választási rendszer előnyei már őt erősíthetik: azaz akár arra sem esélytelen, hogy kétharmados többséget szerezzen, és felülírja a mostani alkotmányos-intézményi változásokat.

A papír mindent elbír a tervezéskor, a megvalósítás azonban biztosan nem lesz egyszerű. Az út buktatókkal terhelt: kérdéses, hogy 1. Bajnai Gordon személye alkalmas lehet-e egyrészt új szavazók megnyerésére, másrészt az ellenzéki pártok egyesítésére, 2. az MSZP és az LMP vezetői az egyéni céljaikat háttérbe szorítják-e a közös siker érdekében, 3. sikerül-e megtalálniuk azt az együttműködési formát, amely egyesíti az erőket, de nem teszi lehetetlenné, hogy az új parlamentben külön frakcióban folytassák a munkájukat az egyes politikai erők. S akkor még nem beszéltünk az esetleges választási győzelem utáni együtt kormányzás problémáiról – bár azt hiszem, hogy erről egy darabig érdemben nem is fogunk. A következő hónapok – minden programokra, közpolitikai elképzelésekre és egyebekre vonatkozó kijelentés ellenére – valójában egyetlen témáról szólnak majd: a politikai hatalom megtartásáról vagy megszerzéséről. Az Együtt 2014 is erre, a hatalmi kérdésre válaszol, ezért is nevezhető hatalmi válasznak.

(Heti Válasz, 2012. november 1.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr574885375

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Bajnai-Blöff: nincs választás, egy-út-2014 2012.11.06. 12:52:31

Az ember mindenféléket hall mindenféle spirálokról, ilyenkor mindig el is képzelünk egy rendszert, ami ciklikusan, mondjuk évről évre, vagy 4 évről 4 évre egyre rosszabb állapotba kerül, egyre rosszabb választási lehetőségeket kínál. Amikor azonban a v...

Trackback: Elkúrtad Te is Viktor! 2012.11.03. 08:16:11

Orbán Viktor másodszor kapott hatalmas bizalmat és lehetőséget a magyar választóktól. Másodszoraa is visszaélt ezen lehetőséggel és csak a hatalom érdekli és nem a választók érdekei. Erkölcstelen, jellemtelen ember. Gyurcsány Fere...

Trackback: Hatalmi válasz 2012.11.02. 15:54:01

A kormánypártok stratégáinak az új választási rendszer kitalálásakor is tudniuk kellett, hogy lépésük ellenlépésekhez vezethet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

graycivil 2012.11.08. 08:42:01

"Karácsony: Orbán Viktor meg fog bukni

Orbán Viktor meg fog bukni 2014-ben, ez nem kérdés, a Fidesz folyamatosan veszíti el a szavazókat, ennél lejjebb már nem nagyon van – fogalmazott. Karácsony Gergely szerint az a legfontosabb, hogy az összefogás résztvevői összeegyeztessék a programjaikat, ez fontosabb, mint a személyi kérdések."

atv.hu/cikk/20121107_karacsony_gergely?source=hirkereso

"A választási törvénnyel kapcsolatos újabb fideszes módosítókról azt mondta: életveszélyesek a módosítók. A politikus úgy véli, az egyik módosító korlátozná a kampányt, kiszorítaná azt a kereskedelmi tévékről és az internetről és az óriásplakátokra száműzné. A hirdetőtáblák viszont Simicska Lajos és Nyerges Zsolt kezében vannak – tette hozzá."

inreallife 2012.11.08. 08:53:35

@szoja122: "Azonban a második ciklus után Obama már nem biztos, hogy olyan osztogató lesz."

egészen biztos nem lesz az, mert több ciklusa nem lehet, a magánvagyonból meg nemigen szoktak osztogatni a nagyon szociálisak sem...

amerkiának az a baja, hogy megszaporodtak a semmirekellők. ez egy civilizációs betegség, de a társadalmat pusztítja. amerika attól lett nagy, azaz azért tudott a fejlett világ legtetejére felülni 300 év alatt, mert aki oda ment, az dolgozni akart és normálisan élni. az állami berendezkedése pedig ezt támogatta. azt mondta dolgozz sokat, sok pénzed lesz. így lettek garázscégekből vállalatbirodalmak. ez volt az, amit ők "amerikai álomnak" hívtak. ezt a vonalat képviselik a republikánusok.

a demokraták ezzel szemben az európai osztogatásból akarnak megélni. azaz ez így nem igaz, mert a demokraták sem hülyék, de a szélbalos obama ebbe az irányba viszi az egész pártot. hasonló a szitu a magyarhoz. jól szónokol, szimpatikus az embereknek, de amit csinál az katasztrófa. a nagy osztogatósdiban akkor költségvetési hiányt csinált, hogy azt szinte a görögökhöz lehet hasonlítani, ráadásul az egészségügyi reformja annyira "jól" sikerült, hogy 2036-ban már az egészségügyi kiadások 60%-át tudja majd finanszírozni. kvázi összeomlik a rendszer és egyre nagyobb betáplálást követel. ezért volt bűn újraválasztani, ezt azonnal meg kellett volna szüntetni. 8 év után nagy kérdés, hogy mire fognak vele menni a repubok, ha esetleg nyernek. ha nem, akkor meg átkonvertálják a társadalmukat egy bukott európai gyarmattá... 4 év alatt, gyakorlatilag semmit nem csinált a gazdasággal. 25 millió munkahely hiányzik, a kiadások az egekben, ennyit sikerült elérnie. az ígérte jobban fogja csinálni a köv 4 évet. szerinted?

amúgy igen, a repubok is gyengék. azaz van egy olyan szárnya, a tea party, aminek szerintem több kára már, mint a haszna. bigott vallási hülyékből áll, olyan elszólásokkal, hogy aszekelyek remegne egy különóráért náluk. ha ezt a bigott részt nem tudják szavazásra bírni, márpedig most is ez történt, akkor buknak. ha mégis sikerül, akkor azt meg egy bush kategóriás elnökkel lehet csak megcsinálni, tehát nincsenek kint a vízből vele...

további megjegyzésem a dologhoz, hogy a fehér bőrű szavazók, akik az összszavazók 72%-a volt, mert ott ilyen statisztika is van, 59-39%-ra a repubokat választották. csak a jöttment élősködő hordáknál nyert obama. akiknek osztogatott. nyerő stratégia, amíg van pénz, de nincs, úgyhogy megbukik. nem is teljesen értem ezeket. minek mennek amerikába, ha nem akarnak munkával pénzt keresni? nem véletlenül erősödik a bevándorlóellenes hangulat szerte a világon. a többségi nemzet dolgozó részén akarnak élősködni. ez a dolgozó rész tette sikeressé az országot. mégis mások elkövetelik tőlük a maguk javára a munkájuk gyümölcsét. nem lehet egy társadalmat arra építeni, hogy potyautasok garmadája fosztogatja. ugyanis fenntarthatatlan a rendszer, és ez előbb utóbb felbomlik...

graycivil 2012.11.08. 08:53:45

"Fel a fejjel!

Mindent összevetve: a Medián számainak legfontosabb üzenete az, hogy a demokratikus ellenzéknek Együtt már 2012-ben is jóval több szavazója van, mint a FIDESz-nek. A választani tudó biztos szavazók között az arány 47:38 – és az ország kilátásait elnézve – már ha a Tisztelt Ellenzék nagyon el nem baltázza – a 47 csak nőni tud."

ghostwriter.blog.hu/2012/11/07/fel_a_fejjel_526?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_08&utm_campaign=index

" A régi választási rendszerben 47% bőven elég volt a stabil többséghez. Az újban még sokkal többre is elég lehet."

Van pánik El Curo bűv(z?)körében! F.Y!DESZ

inreallife 2012.11.08. 09:05:58

@szoja122: nem kell szétverni az mszp-t. csak be kell kényszerítenie az e2014-be. nem mint partner. és ebben viktor a kezére játszik. jelen esetben, ha a választóknak így bejön a még nem is igazán létező e2014, akkor 2014-ben két lehetősége van az mszpnek. megnyeri a fidesz a választásokat, és ő meg kikap az e2014-től, sőt a jobbiktól is, ami brutális verés az ellenzéki oldalon, ergó a maradék szavazótábora is elpárolog, vagypedig besorol az e2014 mögé, amivel valszeg nyernek, de ára lesz. mégpedig a leszerepelt politikusoknak nem lesz helyük. ha bajnai okos, akkor nemcsak a frontvonalban, hanem sehol sem. nem kellenek a szarkeverő szekeres, lendvai stb, hogy a hátországot felhasználva rágyújtsák a pártot.

én azt gondolom, ha az mszp nem tud bajnaival megegyezni, még az is lehet, hogy az 5%-ot sem fogják elérni. a mostani felmérésben az emberek 60%-a tudta, mi az az e2014. ahogy ez nőni fog, az mszp úgy megy majd össze. szerintem nagyítóval sem tudsz találni olyan mérvadó véleményformálót, aki azt mondaná, ha választani kell az mszp és az e2014 között, hogy az mszpt kell választani. egy ilyen sem lesz. és valszeg a köv hónaptól már a kvk-k is külön mérik őket. a kérdés, hogy az mszp hatalmas pártvagyonával mi lesz. ugyanis ha elfogy a párt, akkor a pártvagyon a maradék vezetőké lesz, tehát kiugrani sem érdemes. szét fogják bomlasztani magukat a kizárásokkal, hogy minél nagyobbat kaszáljanak... :)

és ha az mszp a rendszerváltás szemétdombjára került, akkor utána mehet a fidesz is. mert csak addig ellenpólusképző az mszp, amíg létezik. onnantól már cask magukat tudják komcsizni a fideszesek, amit meg is fognak kapni az összes párttól, aki él és létezik...

mókáné 2012.11.08. 09:16:44

@6.Lenin: és Blogtársak!

Arra szeretnék kérni mindenkit, aki fontosnak érzi Magyarország ügyét, hogy nézze újra alanti videót és soha nem felejtse el, kicsoda Bajnai Gordon (ezen a videón pontosan ő is az égiek segítségét kéri, ezen ügy eldöntése végett: miként kerültem én ide, mint éhes proletár).

Bajnai útján indulva ugyanis visszajutunk az Internacionáléhoz és nem előre haladunk, hogy sorsunk, életünk új irányt vegyen.

Így énekli 2009-ben az Internacionálét Kádár pártja, Bajnai és Gyurcsány, Mesterházy és Lendvai:
www.youtube.com/watch?v=pUAjMeqHH3A

graycivil 2012.11.08. 09:17:46

@inreallife: Sajnálom, de most egyet kell értenem veled. Meglepően korrekt elemzés.

graycivil 2012.11.08. 09:20:24

@knausz: Bocs, de kevésbé égő "karaktergyilkolászást" nem tudnál produkálni? Látom, El Curo "karizmája" beterített. Ízlése válogatja. :-)

inreallife 2012.11.08. 09:33:01

@Khal Drogo: a jobbikban semmi sem kóser, legfeljebb a csanád volt az.... :)

lenhardt kilépése ha érdekel, akkor itt elolvasható a háttere:

kuruc.info/r/2/103724/

a lényege, hogy elég önjáró lett a figura, ami jó is meg nem. egyfelöl igaza volt, mert a bürokratikus utat megkerülve nem totojázott, hanem cselekedett. másrészt viszont így nincs értelme a pártnak, nem lehet stratégiát gyártani, és ha rosszul sül el, a pártnak kell magyarázkodni. van elég magyarázkodnivalója vonának, most éppen a féleszű zagyvát kapcsolták le a rendőrök mert jogsi nélkül vezetett. biztos, hogy megint nem a jobbik programjáról fogják kérdezni, hanem erről. lenhardt kikerülte a vezetőséget, mert úgy gondolta, hogy szebb vagy jobb náluk, esetleg okosabb. a vezetőség ezért meg elzavarta. aki minimálisan sem képes betartani a szolgálati utat, azzal nem lehet mit kezdeni....

viszont érdemes a kommentekbe is beleolvasni. jelentős asztalcsapkodás van benne. nemcsak te gondolod azt, hogy kiegyeztek a fidesszel, hanem sokan pedzegetik, hogy vona erélytelen és gyenge. ha a kiegyezés az oka, akkor nem is fog ezen változtatni. ha nem, akkor pedig hamarosan látványosan szembe fog menni a fidesszel. én várom a válaszát a reakciókra, a magyarázkodás már kevés...

teevee 2012.11.08. 09:35:18

@inreallife: @It’s the economy, stupid: Mint Lenin nagy rajongója, nem állom meg, hogy megjegyezzem, látványosan futottatok lukra.

"tudással és életerővel rendelkező, őt kérdőre vonó fiatalok" :) Hány évet is dolgoztál már? Tizenötöööööööt? Olyan sokat?
Nem fogod fel a fényességes intellektusoddal, hogy bármi történhet veled, kapsz egy icipici sztrókot, (miközben lángszórós kivégzésről fantáziálsz,) vagy lecserél a kenyéradód egy Guptára Bangalore-ból, vagy (fúúúúúúú, még rágondolni is rossz,) behívnak katasztrófavédelmi gyakorlatra, oszt oda a csillivilli egzisztenciád.
Szóval, van még 23 munkás éved, hogy kérdőre vonj bárkit is, aki mögött 38 van.

"nem szégyenli magát és nem dugul el, szerintem ez a pofátlanság netovábbja. még büszke is rá, hogy mekkora lúzer" :) Na igen, ha nem hiszed el, hogy valóban van megtakarítása.
De ez csak a szegényes fantáziádat (plusz a kognitív disszonanciád feloldásának működését) mutatja. Pölö, ha valaki 4o éve gyűjt bélyeget, maszek zöldségesi vagy lángossütő extra jövedelméből, a korlátozott, szakértelemmel nem nagyon rendelkező piacon, nyomott áron, akkor bizony jelentős értéket is fel tudott halmozni.
És nem mellesleg, megvalósította az általad egyelőre csak vágyott célt, az államtól független, jövőtálló biztosíték megszerzését öreg korára.

"Meg vagyok világosodva, most már hiba nélkül tudom, ki vagy". Hát, igen, kábé ennyit érnek a megvilágosodásaid.
Abból az egy szóból, hogy "képviselő" már le is vontad a következtetést, hogy "csak töltelékként ültél jó pénzért az OGY-ben, és értelmetlenül nyomogattad a gombot, mint a mostani majmok." Mintha annak, hogy valaki 9o-től, egy cikluson keresztül önkormányzati képviselő volt Bivalybasznádon, bármi köze lenne ahhoz, amit írtál. De ettől még nyugodtan nyomoroncozod, tetűzheted, mocsadékozod.
Mi lesz veled, ha "valamiféle modor meghonosodik errefelé"?

inreallife 2012.11.08. 09:43:03

@szoja122: nem is ezt kell számon kérni. hanem azt, hogy imf megállapodás nélkül megszorításokat csinálnak. mert az imf megállapodásnak az esélye sincs meg az idén, még ha sírva könyörögnek is nekik. ergó a megszorításokat nem az imf kérte, hanem a fidesz a saját szakállára csinálja....

nem is tudom hogyan fogalmazzam meg jól érthetően. ha a megszorítások a paktum része, akkor lehet mondani, hogy az imf miatt csinálták. de ha nincs megállapodás, akkor miért csinálták? senki nem kényszerítette őket, hogy megint többszörösére emeljék az adókat. az imf láthatóan tárgyalni sem akar, nemhogy megegyezni. ezeket a dolgokat nem az imf kérte. ők nem ilyen lovat szerettek volna, ez az orbánék műve. és orbánék bűne. ezt kell számon kérni rajtuk...

de most tényleg, milyen megállapodás része volt a 700 milliárdos megszorítás? mert megállapodást azt nem látok...

dbeata 2012.11.08. 09:50:59

@knausz: Hahahaha!
Én jót röhögtem, a lány viszont odajött, és ledorongolt, hogy ez nem vicces és hogy ez az ének nagyon szép, úgyhogy ne vihogjak! :)))
Meg azt is mondta az egyik résztvevőre, hogy hasonlít ceglédi mamára..

A Gordonka mintha helikopteres mentésre várna...:DD

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.08. 10:11:09

@knausz: ellipszistréningezés közben gyakorta elénekled az "Orbán Viktor a mi nagy reményünk" kezdetű, Szijjártó Péter által írt dalt? :D

inreallife 2012.11.08. 10:33:41

@teevee: nem az a kérdés. mennyit kell még ledolgoznom a 15 után? ja, annyit, amennyit ő összesen dolgozott? mi a faszért ne kéhetném számon rajta? 30 év múlva amikor már a föld alatt rohad, akkor mit kérjek rajta számon? ejnye lenin, miért nem dolgoztál? ne legyél már ennyire remény nélküli hülye....

a konfrontáció hiánya az, amitől jól érzed magad a langymeleg posványban, amit lenin is úgy szeret. a mindenkivel való megalkuvás a kerékkötője a haladásnak. te inkább mindenkinek szétszórod a segélyt, nyugdíjat stb, csak fogják be a pofájukat. de hiába ingyenutazás, meg szent tehénként kezelt nyugdíjemelés, csak jár a pofájuk és csak ott tolakodnak csúcsidőben a bkv-n, miközben kárálnak, hogy milyen kevés a nyugdíj. sosem azt mondják, hogy milyen keveset dolgoztam érte, simán dolgozhatnák még 10 évet, ahogy a következő generáció fog. lófaszt. kevés a nyugdíjam adjatok többet, mert az JÁR!

a másik fele meg a cigányok. hiába költünk rájuk százmilliárdokat mindenféle címzett és célzott támogatások révén, ők ahelyett, hogy meghúznák magukat és beilleszkednének mind az oktatásba, mind a munka világába, de nem. az iskolákban terrorizálják a diákokat és a tanárokat egyaránt, dolgozni az életben nem dolgoznak, cserében rabolnak, gyilkolnak, fosztogatnak.

az a hülye álliberális felfogásod az, ami ebben a langymeleg húgyban való álldogálást kiváltja. ezért tart itt az ország. olyan vagy, mint az szerencsétlen szülő, aki ha a két gyereke veszekszik, akkor odamegy, és ad mind a kettőnek egy cukrot, csak azért, hogy csönd legyen és ezzel azt hiszi a probléma meg van oldva. akkor is ez a módszer, ha a gyerek már 80 kilós. csak legfeljebb már nem cukrot kap, hanem pálinkát. a lényeg, hogy lefizeted, hogy ne balhézzon.

és kérlek gyomorforgató ez a hozzáállásod. nem kell ide békebíró, le tudom játszani ezzel a hazudozós kriptaszökevénnyel, amit gondolok. a többszázmilliós megtakarítását, biztos répa eladásból csinálta. ja nem, bodza most a nyerő. egyébként milyen szakértelme lenne egy levitézlet komcsikft vezetőnek, aki értelmes munkára alkalmatlan volt, így jobb híjján elment gombnyomogatónak? kamuzik és közben másokat kioktat. megérdemli a sorsát. engem eddig megkímélt a hülyeségeitől, de ha annyira hiányzik neki, hogy valaki feltörölje a vele a padlót, jobb emberbe nem is köthetett volna bele.

te meg mint kéretlen védőügyvéd ugyanazon az oldalon állsz vele. ugyanazt azt a fost szajkózzátok, csak másik jelvényre szavaztok. kár engem csitítani. ha nem tetszik nem olvasod, így működik egy blog. a szerecsenmosdatás meg eddig sem volt a kedvencem, ezután is ugrok rá....

inreallife 2012.11.08. 11:00:51

@tölgyes: mi köze bajnainak mind az államadóssághoz, mind a októberi zavargásokhoz?

Lollle 2012.11.08. 11:22:02

@knausz: szerintem is menj inkább az elipszisedre, és karra is gyúrjál, mert a FB-os képed alapján elég löttyedt.
:)

6.Lenin 2012.11.08. 11:23:26

@teevee:

Köszike.
Nagy vonalakban igazad van.
A zöldséges, lángossütő nem stimmel.

Inkább a híradástechnika,elektronika,számítástechnika körül matattam. Az sem volt rossz és amiért valójában érdekelt igazán, az állandó fejlődés., de ez itt szerintem lényegtelen.

Pl. a bélyeg (de én 1 spec. részével foglalatoskodtam)nem 1 rossz befektetés is lehet, ha valaki ért hozzá.
Mellesleg 1 nagyon hasznos hobbi is. Nagyon sok ismeretség, utazás, élmény fűződik hozzá. Komoly szakirodalma van.

A 2 drb egyénnel meg nem kell foglalkozni, engem nem zavar.
Nyilván meg lehetne találni az okokat arra, ami motiválja őket, de nem lényeges.

inreallife 2012.11.08. 11:25:52

@Szimba: annyira nem kel parázni az atombombától, ha nem a közeledbe dobják. a föld elpusztításához sokszáz kéne belőle, de még az is kevés lenne hozzá. az atombomba pár várost tud eltüntetni a földről, és a körzetét tudja élhetetlenné tenni. szóval az, hogy irán csinál 10 atombombát és izraelt megdobálja vele, azok meg vissza abból te magyarországon nem veszel észre semmit, csak a pajeszosok szaporodnak meg a környéken, ha beköltöznek a gyarmatukra.... tehát no para, csak egy jó bevándorlási törvényre van szükség, meg a visszatoloncolásokat kell megszervezni. addig gyakorolni lehetne a teljesenázsiaiakkal, akiket az airindia légifolyosón keresztül kéne eltanácsolni magyarországról...

mókáné 2012.11.08. 11:43:48

@dbeata:

"Én jót röhögtem, a lány viszont odajött, és ledorongolt, hogy ez nem vicces és hogy ez az ének nagyon szép, úgyhogy ne vihogjak! :)))"

Én is röhögtem, pedig sírni kéne, és akkor elgondolkodni azon:- vannak, akik még rendszert sem váltottak.

Az LMP- től korábban vártam azért, hogy akkor majd ők mutatnak s mondanak valami nagyot. Karácsony annyi idős, mint a fiam, szóval elvárná az ember tőle, hogy lelkes és tenni akaró, valódi fiatal legyen, de nem. Az én fiam legalább lázad és szívósan teszi.:)

Bajnai meg simán ott ragadt Internacionálét énekelni, amivel csak annyi a gond, hogy nem előre, hanem hanem hátra mutat. Az is helyesebb, ha Magyarország toporog, mint hátra araszoljon. Nem így látod? (Várom válaszod.)

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 11:46:05

@inreallife: @szoja122:
"a demokraták ezzel szemben az európai osztogatásból akarnak megélni. azaz ez így nem igaz, mert a demokraták sem hülyék, de a szélbalos obama ebbe az irányba viszi az egész pártot."

Sajnos nem tudok teljesen egyetérteni. Igaz, hogy Obama ellenzékben ostorozta a pénzszórást, a bush-féle bailoutokat, kormányra kerülése után konferenciát tartott a felelős költségvetési politikáról, de később jól láthatóan irányt váltott, amihez persze hozzájárult, hogy a republikánusok képviselőházi többsége miatt "lame duck" lett: jött a "Quantitative Easing", azaz nyomtatta a pénzt, amivel az upper class-beli tőketulajdonosokat támogatta valójában, azaz a bankokat. Az eü reformra töredéke pénzt nem b@szott el, mint erre. A szociális intézkedéseire semmi pénz nem maradt, most is azzal kampányolt, hogy de most aztán tényleg megvalósítja.
A katonai kivonulás sem történt meg.
Szóval pont az látszik, hogy béna kacsaként nem tudta magát kivonni a fegyver- és pénzlobbi nyomása alól.

Nézd meg a kormányát:
Rahm Emanuel kabinetfőnök a hírhedt Freddie Mactől jött, pénzügyminiszternek Timothy Geithnert hozta el a New Yorki fed éléről, ez a csóka a Goldmann Sachs beépített embere volt, a helyére meg a NY fed élére egyenesen a goldmann sachstól elhozott Dudley került, aki a pénzügyi derivatívák egyik kiagyalója volt. Wow. Nem volt szegény Obama a maga ura.

www.newsofinterest.tv/neocon_globalist/obama/obama_admin_indivs.php#timothy_geithner
www.newsofinterest.tv/neocon_globalist/obama/obama_admin_indivs.php#rahm_emanuel

Ez a pénzszórás pont a neokon mentalitásnak megfelelő "upper class keynsiánusi" módszer. Alapját meg Reagan rakta le azzal, hogy a régi, jól működő szabályozást a "deregulációs" törvényeivel szétverte, megengedte a ktsgvetés eladósítását, azóta csak a mértékek változtak (nőttek). A demokraták alatt korábban általában csökkent a hiány, a szocpoljuk dacára.

mókáné 2012.11.08. 11:48:01

@Lollle:

"szerintem is menj inkább az elipszisedre, és karra is gyúrjál,"

Kifogástalan alakom van. Már reggel megvolt a 15 km és 1 óra edzésem az ellipszistréneren és akkor elmentem, még a kutyával is körberohantam a háztömböt 5-ször!

Minden 44 éves nő, aki 3 gyermeket szült, legalább így nézzen ki, mint én és akkor olyan nagy baj nem lesz az önbecsüléssel.:)

mókáné 2012.11.08. 11:54:37

@Hepci:

"ellipszistréningezés közben gyakorta elénekled az "Orbán Viktor a mi nagy reményünk" kezdetű, Szijjártó Péter által írt dalt? :D"

Ó mindig! Ez a slágerem.:) Miből gondoltad, hogy igen?

dbeata 2012.11.08. 11:56:17

@knausz: Nincs se időm, se kedvem szorosan követni a pártok mozgásait, azt ki milyen lelkes, vagy sem.

Én idejövök, és elolvasom a véleményeket, néhányra reagálok, és emellett még ami ragad rám a netről, ill. amit otthon beszélgetünk családon belül.

De ha linkelsz valami forrást, amiből látszik amit állítasz, szívesen megnézem, és véleményezem én is.

"Az én fiam legalább lázad és szívósan teszi.:) "
Mi ellen lázad a fiad?

Az internacionálé éneklése hót ciki, emlékeztet arra, amikor a suliban kellett kötelezően kornyikálni az ünnepeken.

"vannak, akik még rendszert sem váltottak."
Annyi azért, hogy sajnos ez általános, és a Fideszre is érvényes, ők a fülkeforr. jegyében éppen baktatnak vissza a szockóba, és ugyanúgy védik a komcsik seggét, mint az MSZP. Ez pedig valóban szégyen, hisz ők elvileg lázadhatnának és minden lehetőségük megvolt rá, hogy rendszert váltsanak.

Lollle 2012.11.08. 12:00:08

@knausz: borzalom vagy a köbön szerintem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.08. 12:02:01

@knausz: semmi extra, csak kb. másfél évnyi nyilvános út- (és férj-) keresést követően szoros korrelációt látok a férjed és a Fidesz iránt megújult lelkesedésed között... s ez mulattat... (kac-kac). :)

mókáné 2012.11.08. 12:11:05

@Szimba:

Minap néztem a parlamentet, rég nem, mert azóta Kövér László is olyan deres lett, mint a határ... A Fidesz, mint fiatal demokraták ez odáig fut, míg megelégelik majd a gyermekeim generációja és azt mondják kőkeményen, hogy helyet kérnek.

Tudatos szülő vagyok, nagyon határozott koncepcióval. Ez ment egy ideig és gyakran említettem, hogy nem olyanok, mint én, nem rebellis egyik sem és ezt sajnálom. Aztán fokozatosan mindenki fellázadt.

A fiam közölte, hogy nem németet, hanem oroszt fog tanulni. A középső lányom utálja az angolt és olyan szinten, hogy ezzel még itthon is ne zaklassam, elég az iskola! A kisebbik lányom rögvest áttér a spanyolra, ha levizsgázott angolból. Hirtelen azt vettem észre: mindenki ellenem van és az én elképzelésem, bármi legyen is az, elavult, idejétmúlt.

Azt gondolom, az idő fogja elhozni azt a változást, amikor a fiatalok majd felállnak és kimondják:- A kormány elavult. Nekünk más koncepcióink vannak és ezeket meg fogjuk valósítani, még akkor is, ha "nyűt vonóbul bot."

Orbánék lázadtak az oroszok ellen és a jövő generációja fel fog állni Orbán ellen. Mert az élet ilyen. Helyet kér magának benne az ifjúság. Nekünk annyit kell tenni, hogy készen állunk.

Szimba 2012.11.08. 12:11:56

@6.Lenin:

Az embernek kél káromkodni kedve...

Vazze, Lenin et. Te is azok közé a párttagok közé tartoztál, akik a rendszerváltáskor jó időben, jó helyen privatizáltál? Azóta persze tönkrementek a magyar cégek, tönkrement a gazdaság, meg minden.

Az én munkahelyem is az ejtőernyős urak tették magukévá 1 Ft-ért, aztán továbbadták más volt szociknak. Ma már híre, pora sincs ezeknek a munkahelyeknek, úgy tették tönkre, mint annak a rendje.

Hogy csapna bele a ménkű mindegyikbe!
Persze most a gyerekeik külföldön tanulnak, élnek, ők meg meresztik itthon a hátsójukat a millióikon.

Szimba 2012.11.08. 12:18:12

@knausz:

Ez így igaz. A fiatalok fognak majd dönteni.
És ez így van jól.

6.Lenin 2012.11.08. 12:21:35

@Szimba:

Jó,hogy figyelmeztettél, megyek megforgatom 1 kicsit az összekupogatottamat, már érezni 1 kis penész szagot.

Majd este, ha nem leszek nagyon fáradt a penészes lové forgatásától.

mókáné 2012.11.08. 12:25:52

@Hepci:

"szoros korrelációt látok a férjed és a Fidesz iránt megújult lelkesedésed között... s ez mulattat... (kac-kac). :)"

Nincs kapcsolat a kettő között. A férjem olyan, mint Columbo felesége. Láttad már valamikor Columbo nejét vagy csupán mindig beszélt róla? Alakította a hadnagy gondolkodását a neje?

Sokat kóboroltam a neten, legutóbb (2 éve?) voltam a rettegés blogjában is, ahol Tóta W. után szabadon én is elkezdtem félni. Aztán folyamatosan rájöttem, hogy a megoldás nem kívülről jön, hanem belülről. A politikában ugyanúgy.

Az ország állapota cudar. Most átadni és ilyen állapotban, lehetne, de kinek? Vajon képes-e a Fidesz megcsinálni a saját forradalmát? Ezt érdemes még megvárni, aztán jöhetnek a fiatalok. Nem az örökifjak, a múlt, hanem jövő fiataljai.

Szimba 2012.11.08. 12:30:18

@inreallife:

Csernobil nincs a közelünkben, aztán mégis erőteljesen megemelkedett a leukémiások száma nálunk is.

Ezen kívül Izraelnek is van atombombája (hidrogén, plutónium stb.), ha Irán elkezd dobálózni, akkor abból elég nagy probléma lehet, különösen, ha Amerika is erősködni szeretne, vagy Oroszország érzi úgy, hogy most lépnie kell.

Szimba 2012.11.08. 12:32:34

@6.Lenin:

Te írtad, hogy százmilliós nagyságrendű vagyonod van.
Forgasd csak! Biztosan büdös.

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 12:32:34

@teevee:
" látványosan futottatok lukra"

Igen? Osztán mivel? Ha elolvastad volna az elejétől a storyját, nem mondanál ilyen marhaságot. Egy kész "nézd csak ki beszél?" az ember.

Hogy csak a tegnapira utaljak: több száz milliót keresett meg kétkezi munkával, és befektette. Asztaqrva. Te mikor keresel meg munkával több száz milliót? Megmondom, soha, még ha a nagyanyád nyugdíjából is hozzáspórolsz egy keveset, akkor se. Ha enny pénzt "félretett", az csak görbe úton volt lehetséges. :DDD

Ő nagyon tapsol a mostani generáció 30 ezres nyugdíjához, amit persze 53 évi munka után kaphat, erre kiderül, hogy 38 év után elment nyugdíjba, élve a sokat ostorozott, káros rendszer lehetőségeivel. Asztaqrva. Erre mondja inreallife, hogy ha ez annyira jó, mért nem jön vissza a "munkaerőpiacra", mért szívja a szegény haza vérét.

Erről a kétkezi munkával töltött dolgos 38 évről is kiderül, hogy asse annyi valójában, tegnap elköpte, hogy egy részében képviselősködéssel telt... Munka, mi? Haha. 34 év szemben az 53-mal. Mekkora egy gané az ilyen.

Hogy kicsit visszább menjek, azt is megtudtuk, abban a rendszerben, ami ellen folyamatosan kommunistázik, ő végig "maszek" lehetett, tehát annyira nem élt azért rosszul, sőt, a piszkos komenisták megengedték neki, hogy kimenjen külföldre dolgozni. Tudod kinek járt ilyen lehetőség? Annak aki "megbízható" elvtárs volt. Ez kommunistázik? Beszabehu.

Ami a 90-es évek rendszerváltóit illeti: ez a társaság volt a "nem tudni honnan előkerült ellenzék" elárulom neked, a komcsik zsebéből, ez egy raw deal volt a régi komcsi elit és az új vezetés részéről. Ezerszer különbek náluk a szadeszesek, azok VALÓBAN ellenzék voltak, már akkor is, amikor ezért sz@rrá verték őket rendszeresen.

Megkérdezhetem, hány éves vagy? Én 30 alá várlak, ami felment az alól, hogy az elmúlt rendszer és a rendszerváltás ügyeivel tisztában légy, én nem vagyok ilyen szerencsés, kénytelen voltam tehetetlenül végignézni, mit műveltek az országgal ezek az emberek. Az emútnyócév rombolása kismiska volt a 90-es évek elején végbement leépüléshez képest.
Aki odatolakodott a hatalom környékére (ÖKM szinten csak pitiánerebbek voltak, de nem jobbak), az mind a saját érdekeit képviselte, amit abból is láthatsz, hogy a 94-es választás elvesztése után, mivel nem volt tovább konc, a madöf gyakorlatilag szétszéledt. Az "emberi minőségükhöz" teljesen jól illik, hogy jelenleg kritikátlanul tapsolnak az ország közjogi és gazdasági szétveréséhez.

Ami meg az ismereteimet illeti: közvetlen, élő esetek kapcsán kellett szembesülnöm az akkori valósággal, napi levelezésben kellett állni az embernek a közig hivatallal, annyi törvénytelenség zajlott, mélyreható ismereteket sikerült szereznem az antall-i közigazgatás (nem)működéséről (a jelenlegi kísértetiesen kezd hasonlítani erre), tombolt a hozzá nem értés, a korrupció és a kapzsiság. Hónapokig tudnék eseteket sorolni. A történelem helyére fogja majd tenni az akkori időszak értékelését, ne félj, nem lesz dicsfénnyel övezve.

Ülj le fiam, semmit se tucc.

mókáné 2012.11.08. 12:35:11

@dbeata:

"Nincs se időm, se kedvem szorosan követni a pártok mozgásait, azt ki milyen lelkes, vagy sem. "

Szeretem a politikát, mert logikusnak tűnik ugyan, kockáról-kockára építkezik, de állandóan vannak meglepetések benne. A paravánok miatt is és amiatt is, mert a világ változó, és kiköveteli hazai szinten is a változtatásokat. Érdekes ez! Amikor minden valami másnak a függvénye, de nem matek.:)

A lelkesedésem sem csupán a sportra, egészséges életmódra, angolra, pszichológiára és pedagógiára meg az irodalomra, történelemre és a .. szóval úgy általában és konkrétan is mindenre kiterjed.:)

"De ha linkelsz valami forrást, amiből látszik amit állítasz, szívesen megnézem, és véleményezem én is."

Nincsenek linkjeim. A saját gondolatmenetemhez keresek olykor linkeket. De ritkán, és mindig először a fejemben volt.

etwas kultur muss sein 2012.11.08. 12:36:09

@Szimba: Nem lesz atomháború. A 2. VH óta volt rá bőven lehetőség, de nem lett. Nem racionális, túl nagy pusztítással járna. Inkább az ilyen sima öbölháború, afganisztán stb szerű lövöldözések várhatók.

Szimba 2012.11.08. 12:39:39

@It’s the economy, stupid:

Csatlakozom az előttem szólóhoz! Asztaqrva!

inreallife 2012.11.08. 12:41:21

@Szimba: pontosan. 70-ben vállalkozni nem ment engedély nélkül. és ahhoz nem sorban állni kellett, mert mindenki kapott....
ha a 2004-es nyugerkorhatárból kivonjuk a 38 szerinte bőven elég ledolgozott idejét, akkor 66-ot kapunk. tehát 66-ban kezdett dolgozni, 70-ben meg már üstökösk vállalkozóként százmilliókat kuporgatott össze. kíváncsi vagyok hoplita mit fog mondani a vén kecskére... olyan vén nem is lehet, de már 8 éve tartja a markát a lóvéért...

kb akkora komcsi volt, mint a pozsgay elvtárs, meg az a hírtv-s malac a csintalan sanyi. be is illik a sorba közéjük forradalmárkodni, komcsiként a komcsikat köpködni, meg észt osztani...

Szimba 2012.11.08. 12:41:37

@SzélsebesVelorex:

A próféta szóljon belőled!
Én nem látom a politikusok, katonai vezetők racionalizmusának nyomait.

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 12:42:36

@6.Lenin:
"a bélyeg (de én 1 spec. részével foglalatoskodtam)nem 1 rossz befektetés is lehet, ha valaki ért hozzá."

Hahaha, ja értem már! Na, ezzel megint rossz lóra teszel, apám filatelista volt az ötvenes évek óta, van némi rálátásom a dologra. Istentelen méretű gyűjteményt hagyott rám, asse többszáz millió, még most se, bár én kegyeletből eddig nem adtam el belőle semmit. A nagy értékű bélyegek nem a komenista országokban forogtak, egyébként se.

Szimba 2012.11.08. 12:48:29

@It’s the economy, stupid:

Apám rám is hagyott egy halom bélyeget. Aztán kb. 20 ezer Ft-ért akarták megvenni az egészet. :-((

inreallife 2012.11.08. 12:51:37

@It’s the economy, stupid: hehe, mint amikor torgyánt megkérdezték, hogy miből építtetett akkori értékén 400 milliós belső kétszintes liftes házikót magának, akkor azt mondta, hogy ő a rendszerváltás előtt sztárügyvéd volt, a felesége meg sztárprimadonna....

a széles is 10 millióért vette meg a videotont annó 93-ban. azt se tudta mit vett meg, és mi tartozik hozzá, nyilvántartás sem volt. csak a vagyonfelmérésnél derült ki, hogy itt is van egy kis kirendeltség, ott is, pár üdülő, külföldi irodák stb... a vidit sem adták oda akárkinek, még a rendszerváltás után sem....

tanulságos a vén hülye élete, hogyan lesz a bolsi komcsiból, orbán komcsi... gondlom valamelyik fiaa be is van nyomva viktorhoz, onnan is jön apanázs. nem hiába védi a védhetetlen rendszert a maga eszetlen módján... a közvagyon egy része nála köt ki. mostmár tényleg várom hoplitát, szerintem olyat fog írni, hogy még "lófasz" is lesz benne... :)

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 12:54:57

@Szimba:
"Aztán kb. 20 ezer Ft-ért akarták megvenni az egészet"

Ahogy mondod, ma már abszolút nincs piaca az egésznek, nem több száz millió. Megmarad emléknek, meg porfogónak, sok órát eltöltöttünk az öregúrral a böngészéssel, tanulni is lehetett az alkalmi kiadásokból, az is egy fajta érték. :))

inreallife 2012.11.08. 13:04:19

@Szimba: a vírusok olcsóbbak, jobban ölnek, és nem pusztítják az infrastruktúrát. azt el bírom képzelni, hogy irán és izrael megkínálja egymást atommal, de abba beleszállni, főleg a nagyok nem fognak. tehát az atomveszély csak a környéket fogja érinteni, a nagyok egyéb fegyverrendszerekkel fognak vívni, tehát nukleáris tél, attól a pár bombától nem lesz. izraelnek is 10 db van, iránnak sem lesz több, pár nagyvárost lekapnak azt kész. nagaszakiban is élnek emberek, azóta is...

mondjuk kíváncsi vagyok, hogy a haarpot élesben is bevetik-e az amcsik...

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 13:06:16

@inreallife:
"70-ben vállalkozni nem ment engedély nélkül"

Főleg mivel a 68-as gazdasági mechanizmus után volt egy alapos visszarúgás a ruszkik részéről, konkrétan a magántermelők túl nagy aránya csípte a szemüket, ami miatt moszkvában komolyan felvetődött jancsi bácsi lecserélése, alig tudta megúszni az öreg, minden nagy macherságára szükség volt. Keletkezett vezéráldozat rendesen :))

Ha meg már maszek voltál, akkor ki tudtak nyírni az adózással, akkor nem adóbevallás, hanem ADÓKIVETÉS dívott, azaz tök mindegy volt, milyen könyvelést irkáltál össze, a hatalom mondta meg, te mennyit, ill. a másik mennyit fog fizetni. Jó elvtársak kevesebbet, renitensek többet. , Haggyukmá' egymást.

mókáné 2012.11.08. 13:06:21

@It’s the economy, stupid:

"Megmarad emléknek, meg porfogónak,.."

Nagy kedvencem, ezekkel az előadókkal. Hozzáadom a többihez.:)

www.youtube.com/watch?v=rqP7lgOmr50

mókáné 2012.11.08. 13:11:40

@It’s the economy, stupid:

Az olyan úttörőket, mint József Attila és Albert Györgyi, simán eltiporták, kikészítették minden rendszerben. Szétnézünk és látunk olyanokat, akik másképpen gondolkodnak, koruknál jóval előrébb és akár példa is lehetne nekünk.

Mit csinál ilyenkor a magyar társadalom?

Addig-addig nyomja, míg végül összenyomja, kitaszítja és elűzi. Ha kell, a halálba is. Ezért kell nagyon erősnek lenni annak, aki majd ezt az országot viszi, ha marad belőle valami.

mókáné 2012.11.08. 13:15:56

@SzélsebesVelorex:

lojális: méltányos, igazságos, becsületes, egyenes

Ilyen lesz a jövő miniszterelnöke és nem bukik bele.

dbeata 2012.11.08. 13:18:03

@knausz: Amit legjobban szeretek benned, az ez a lelkesedés.

A dal a tiéd:

www.youtube.com/watch?v=x5KZEvLAFok&feature=BFa&list=PL98578E99166E57E9

(itt még milyen fiatal a Sean Penn, imádom, zseniális színész)

etwas kultur muss sein 2012.11.08. 13:19:29

@It’s the economy, stupid: Öreg fideszkomcsit előbb utolérik, mint a sánta libást? :D

inreallife 2012.11.08. 13:20:14

@It’s the economy, stupid: hehe. :)
azt észrevetted, tegnap mekkora birkarajzás volt, amikor kijöttek a bajnaiék számai, mostmeg hogy eltűnt a komcsi lenin, meg félnótás alkesz nyanya, akik fel szokták szopkodni egymást? esküszöm az egész fidesz szavazótábor már csak nagyrészt a cigányokból és kisebbrészt volt komcsikból áll. normális fehérember nincs köztük. nekik persze nem okoz gondot, hogy az ország a szakadékba zuhan, többszázmillióval a hátuk mögött. mint lézerjani fia a svájci bankszámlával... és a legjobb az egészben, hogy ezek jönnek ide észt osztani, amikor nekik nincs is, ráadásul csak a saját komcsi hatalmukat akarják fenntartani... és olyan érveket használnak, amin már egy 5 éves gyerek átlát...

tölgyes 2012.11.08. 14:14:15

@inreallife: Miniszter volt és talán Ön is hallott a politika felelősségről.:) Tehetett volna annyit, hogy kijelenti: Uraim az Önök lövetésével, hitelfelvételével nem értek egyet... ezt megtehette volna Wallis stb. ügyekben is. Csak ennyi. Nem tette meg sőt közreműködött az eltussolásban, átjátszásban.

tölgyes 2012.11.08. 14:17:37

@It’s the economy, stupid: Ne engem olvasson, hanem pl Eisenhower 1956. okt 31-ei beszédét..:(

tölgyes 2012.11.08. 14:21:15

@It’s the economy, stupid: A visszarúgás 1972 után volt.. a retorziók pedig f3-tól kezdődtek.

inreallife 2012.11.08. 14:44:11

@tölgyes: na nemár. a konyhásnéni adott ki nyilatkozatot? egy pénzügyminiszternek mi köze a rendvédelmi dolgokhoz? ennyi erővel kérdezhetném azt is, hogy matolcsy adott ki nyilatkozatot, amikor bándy katát megölték? tudod a 2 hét lejárta után, amikor már rend volt. nem érzed csak egy icipicit, hogy mekkora hülyeséget írsz?

hitelfelvétel. ömlöttek a hülyék, mit ömlöttek, özönlöttek a marhák valutában felvenni a hiteleket. tudod, amikor a járai felkúrta a jegybanki kamatot 12%-ra, mikor a mostani kormány is külsősökkel csökkenti a 7%-ról. remélem érzed a különbséget.... vajon a kormány felelős azért, mert egyesek szívest örömest beugrálnak piramisjátékokba, meg izaurának pénzt gyűjteni? nem lehet, hogy a kölcsönt felvevőknek volt egy icipici felelőtlenségük felvenni a hitelt 0% önrészre 10 évre? ez miért lenne a pénzügyminiszter hibája?

ezt a kettőt tudtad felhozni ellene? nem gondolod, hogy ezek még elég zsenge gondolatok a száműzetéshez? próbálj meg még kotlani rajta egy icipicikét, hátha kisül belőle valami izgalmasabb....

tölgyes 2012.11.08. 15:00:39

@inreallife: Politikai felelősségről beszéltem...ahhoz pedig köze volt Bajnainak, aki mellesleg nem volt Pénzügyminiszter és a rendőrség sem tartozott a BM-hez.
A költségvetés eladósodáshoz nem volt köze az Önhöz hasonló hülyéknek. Márpedig az államáltal felvett hitelek több mint a duplájára növekedtek.
Amit Ön ír, az a külső adósság volt... persze azt is szabályozni kellett volna ahpogy a csehek, lengyelek, románok tették... de Bajnainak ahhoz sem volt egy épkézláb szava sem.

etwas kultur muss sein 2012.11.08. 15:02:02

@inreallife: Szvsz igaza van tölgyesnek. A gyurcsány-kormány tagjaként, annak az érának a zászlóját vitte bajnai.

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 15:20:20

@inreallife:
hehe. :)
azt észrevetted, tegnap mekkora birkarajzás volt, amikor kijöttek a bajnaiék számai"

De mennyire. :DDD Nagyon szórakoztató, ahogy betojtak.
A hörrtévén pont most magyarázza fritz, hogy bajnaival gyurcsány is eljön :))) Kicsit túllőtték a gunpowdert gyurcsányra, bajnaira nem maradt, most itt állnak megfürödve...

Mellesleg én is meglepődtem, lassabb feljövetelre számítottam. Ami a legszebb, mesterházy nézettsége megelőzi ovit, kiváncsacsi vagyok feri mikor előz be jobbról :DDD

ssi 2012.11.08. 15:20:50

fura helyzetben fura gondolatocskák: és amíg nincsenek új jelentkezők, a megújult, fejlődőképes régieket kell dologra fogni. sokaknak OV ugyanolyan hiteltelen lett, mint másoknak Bajnai

Együtt 2014 nekem attól "közép", hogy a korábban jobbra vagy balra szavazókból is ide pártolhatnak (hogy amúgy ma mennyiben változott a jobb/bal tartalma, az más kérdés)

én a programokat várom inkább
- ha a Fidesz-KDNP marad, kb. sejthető
- kb. a Jobbiké is körvonalazható, ha kormány-pozícióhoz jutnának
- MSZP alkotgatja már a sajátját
- DK, 4K stb. el sem tudom képzelni a helyüket a 2014-es választásokban
- LMP passz. pl. ne legyen a Dunán vízlépcső, meg atom erőmű. kis zöld pártnak most nem lesz hely. ha Gyurcsány-habitusú emberük is lenne, talán több támogatójuk lenne
- Együtt 2014 meghirdette a társadalmi minimum megfogalmazását. számomra ez nem jobb/bal-program, hanem vmi egészen új lehetne.
(pl. igen, a rendvédelmisek korai nyugdíjaztatását meg kellett szüntetni, de nem úgy ahogy tették, de az ország szempontjait szem előtt tartva ezt az érintetteknek is be kell látniuk. új vezérelv kell: pl. az álláshoz csak a szakmaiságot vegyék figyelembe, a mindenféle tanulásnak legyen nagyobb tere és ösztönzése (iskolai, azon kívül, pl. az egészséges életvitelről is, legyenek feliratos filmek a nyelvtanuláshoz, több sportág felé nyitás stb.), ösztönözzék a közösségi élet/kapcsolatok aktivitását, általában a hatékonyság/racionalitás/gazdaságosság/innováció stb. stb.)

inreallife 2012.11.08. 15:21:10

@tölgyes: @SzélsebesVelorex: politikai felelősség az max a szavazatokban fejezhető ki. nem a szakemberként szerepelt le, mint az összes többi...

tölgyes, az államadósságot, ha megnézed a bruttó államadósság növekedett, de a nettó nem. mond ez neked valamit? azt is tudod, hogy ez mit jelent? ha tudod, akkor mi a hiba benne?

de tegyük hozzá, az igazság az volt, hogy elfogadtak egy költségvetést, ami el is indult, majd az év majdnem felénél kapta meg a tárcát. arra az évre már nincs ráhatása, a számok rögzítve, a tárcák önkormányzatok is saját terv alapján költenek. egy azonnali változás is hónapok, mire átmennek, de újdonsült emberkék nem szoktak így belenyúlni a dolgokba. orbánék is a 2010-es költségvetést csak félig és az év végén baszták el, ezért lett nagyobb a hiány, 3,8 helyett 4,2%, és a művük kiteljesedése a 2011-es mélyrepülés kezdete volt. azóta már a titanicnál is mélyebben van a gyorsnaszádunk....

de folytatom a sztorit. szeptemberben pedig már borult is a bili. felvették az imf hitelt, hogy ne boruljon meg a forint. majd csinált egy költségvetést, amivel túléltük a 2009-et, majd már kormányfőként, 2010-ben úgy adta át a kormányrudat, hogy a gazdaság növekedett, és csontváz sem volt a költségvetésben, amíg orbán az társasági adót el nem engedte, azaz pontosabban 19%-ról 10%-ra csökkentette. ez generálta az adóbevétel kiesést, amit aztán beöltöztettek 7%-os hiánynak, és a fogd rá a nyuszira szlogennel lenyomták a birkák torkán...

én teljesen elfogadható szakembernek tartom. politikusként szerintem sem egy nagy szám, de a politikusokból elegem is van már. kimondottan örülök neki, hogy szétcsap a homokozóban viki és ati között, akik egymás pöcsét méregetik. a politikusok mehetnek a levesbe. és érdekes még, hogy a felmérések szerint 40% szavazója az mszpből, 36% szavazója a bizonytalanokból jön. tehát van kereslet a centrista, szakpolitikára. nem reménytelen az ország...

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 15:27:43

@tölgyes:
Nédda, itt a szkatológiai szakértőnk... Folytatódik a tegnapi riadalom?

"A visszarúgás 1972 után volt.. a retorziók pedig f3-tól kezdődtek."

Közelebbről? Melyik nap hány órakor??? :DDDDDDDD
Hogy mire írta a kötekedésen kívül, azt nem tudom. Hacsak ki nem derül, hogy 68 később volt, mint 72. Kendnél bármi előfordulhat, csak hogy igaza legyen :))

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 15:32:10

@tölgyes:
"ezt megtehette volna Wallis stb. ügyekben is. Csak ennyi. Nem tette meg sőt közreműködött az eltussolásban, átjátszásban."

Miért tette volna? 77 bírósági ítélettel bizonyította, hogy a vádak nem állnak meg. Az persze maguknak nem elég, kivéve, ha a saját kutyájuk kölkéről van szó...

inreallife 2012.11.08. 15:34:55

alakul a matolcsyzmus, mennek szépen a zsákutcába....

"Korlátozott mértékű maradt a banki tőkekivonás a kelet-közép-európai régió országaiban, az osztrák, német és olasz bankok Magyarországot leszámítva viszonylag stabil szinten tartották a hitelezést - állapítja meg az Erste Group "Élet a tőkekivonások árnyékában" című elemzése.
Magyarország ugyanakkor kilóg a mezőnyből: hazánk egymaga felel a régióban történt tőkekivonás 40 százalékáért. Éves összehasonlításban a világ bankszektora mintegy 18 milliárd dollárral, vagyis a magyar GDP 14,2 százalékával csökkentette külső pozícióját Magyarországgal szemben, amely érték nagyon közel jár a Spanyolország által elszenvedett 14,3 százalékos mértékhez. "

tölgyes 2012.11.08. 15:39:00

@It’s the economy, stupid: "Először magadról ítélj, hogy mag vagy-e, vagy héj."

Egyébként ha nem tűnt volna fel a téma Bajnai és az ő mozgalma és nem az Ön kedve szerinti anyázás:)

Ha valaki 70-ben elkezdett vállalkozni, azt még nem torolták meg, mert az csak 73-tól kezdődött.. bár tudom, hogy az idő múlása és az időhöz kötött események meghaladják felfogóképességét.
Mint láttuk a plágiumot sem torolták meg, az elévült bűncselekményeket sem torolták meg, de még csak nem is vizsgálták.. Ilyen a mi világunk:)

tölgyes 2012.11.08. 15:46:23

@inreallife: Szavazatokban nem volt bártosága megmérettetnie magát, mert 2010-ben nem indult a választáson:).. Most bízik - bizonyára nem ok nélkül - az emberek amnléziájában.
Mellesleg egy politikus esetében a politikai felelősség szakmai kérdés... ugyan még nem tűnt fel Önnek, hogy ez is egy szakma.

Ráadásul a politikai "bűnrészesség" egyetemleges.. nem mentesíti azt aki "csak" szakemberként szolgálja az elkövetőt.. Itt nő össze Bajnai Gyurcsánnyal.

Szakma az is, hogy valaki vállalja-e az ország eladósításban a rá kirótt szerepet. Az államadósság kb 150%-kal nőtt..a külső adósság pedig több mint 200%-kal. Bajnai miniszterként mindezt vállalta. Nem tiltakozott se a devizában való eladósodás, se akölcsönök miatt.

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 15:51:18

@SzélsebesVelorex:
"Öreg fideszkomcsit előbb utolérik, mint a sánta libást?"

Nézd, én erre azt mondom neked, kossuth apánk jurátus korában áron alul eladta a rábízott árvák borát egy zsidó kereskedőnek, osztán hónapokig el se számolt a lével. Persze balhé lett belőle, kírúgták, a mocskos zsidó visszaadta a bort, utána futhatott az apánknál levő (addigra elvert) píze után. :DDD
Konkrétan ezért állt a jó kossuth politikusnak. Szóval tisztességes politikust ne keress, kidobott idő lenne... (Vö: oximoron)
Azzal együtt apánkról az utókor nem az elkommunizált borral kapcsolatban emlékezik meg.

Hogy bajnai megteszi-e amit megígért: vö: széles társadalmi egyetértésen alapuló gazdasági program kidolgozása, az hamar ki fog derülni, ha nem, még mindig ott van egy ragyogó alternatíva, a fideszre ikszelhetsz :)
Addig neki pont annyi kredit kijár, mint a székház botrányos, kaya ibrahimos, hosszúbájtos, ezüsthajós, meg a faxtuggya milyen előéletes fidesznek. Annyi biztos nincs a rovásán, mint ezeknek, akik mégis 2/3-ot kaptak a zemberektől.

mókáné 2012.11.08. 15:54:17

@dbeata:

Köszönöm a dalt. Madonna is kimaradt az életemből.

Sokan, ezen a blogon (is), kortól függetlenül már zárt közeg, egyszerűen mondanak valamilyen sémát és attól eltérni nem tudnak, annyira erősen rögzítették.

A lelkesedést a fanatizmustól egy hajszál, ami elválasztja, de amikor azt látom, hogy bármit mondok és az illető semennyire nem nyit, hanem csak vagdalkozik, akkor nem érdemes tovább szaporítani vele a szót.

Benned főleg az a szimpatikus, hogy nyitott vagy minden kérdés iránt, aztán formálsz véleményt és sokkal lazábban, mint én valaha tettem. (Azt a fordulatot különben Tőled vettem át, amikor visszakérdezel a meglepetés erejével: Igen?.)

etwas kultur muss sein 2012.11.08. 15:58:34

@It’s the economy, stupid: "még mindig ott van egy ragyogó alternatíva, a fideszre ikszelhetsz :) "

A legnagyobb bajom, hogy senkire sem akarok ikszelni. Szerintem egyszerűen nincs kire. Maximálisan pesszimista vagyok az ország jövőjét illetően.

nyünyüge 2012.11.08. 16:16:28

@inreallife:
Matolcsy megreformálja a magyar bankrendszert - magyarul a bankok elkezdhetnek gyűjteni saját temetésükre, mi meg ...........

hetivalasz.hu/jegyzet/itt-volt-amerika-56792

mókáné 2012.11.08. 16:19:19

@SzélsebesVelorex:

"Maximálisan pesszimista vagyok az ország jövőjét illetően."

Az, amit az ország jövőjéről mondasz, az kihat a saját jövődre is. Légy optimista! Ez az egyetlen, amit tehetsz.

Járj el közösségi programokra! Szerveznek jobbról, szerveznek balról, de ha oda mégsem, akkor gyere ki egy-egy focimeccsre, lazítani. Az ország jövője a mi hozzáállásunktól is függ.:)

mókáné 2012.11.08. 16:25:38

@nyünyüge:

"- a Fannie Mae és a Freddie Mac - nyakló nélkül adott hitelt az amerikai családoknak otthonvásárlásra, a hitelek mögött állami garancia állt, ez felhajtotta az ingatlanárakat, még több hitelt adtak a bankok, még többet építettek.

Úgy tűnt, mindenki nyer, ezért senki nem akarta észrevenni a buborékot.

A legtöbbet a bankok és a tőzsdei cégek nyerték: valójában kockázat nélkül adhattak hiteleket egyre kockázatosabb ügyfeleknek, egyre több bónuszt felvéve. "

"Matolcsy megreformálja a magyar bankrendszert - magyarul a bankok elkezdhetnek gyűjteni saját temetésükre, "

Mi sirassuk most a bankokat vagy mélyen érezzünk együtt, amikor a lehető legtöbbet kaszálták a gyanútlan polgárokon?

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 16:27:44

@tölgyes:
"Egyébként ha nem tűnt volna fel a téma Bajnai és az ő mozgalma és nem az Ön kedve szerinti anyázás:)"

A manóba. Csak nem elő akarja írni nekem, mi lehet a téma???!!!Teljesen mindegy, kinek mi tűnik fel, mindenki leírhatja, a saját anyázását, én is. :DDD

Ne olvassa, ha nem teccik. Most például megint leírom ide, ha teccik, ha nem, amit a múltkor is, mikor a wikiről tanított engem élettanra !húvazze! (ez itt egy közbevetett kedvem szerinti anyázás volt): aquilam volare doces, azaz ne pazarolja az idejét az én kioktatásomra kádár-kor ügyében (sem), benne éltem, éppen eléggé tudom mi volt. Szóval ez erdőbe fa, dunába víz hordásával megegyező értelmű tevékenység, azaz felesleges.

"Ha valaki 70-ben elkezdett vállalkozni, azt még nem torolták meg"

Bármikor kezdett vállalkozni, az vonatkozott rá amit leírtam.

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 16:40:59

@inreallife:
"én teljesen elfogadható szakembernek tartom. politikusként szerintem sem egy nagy szám"

Erre jön majd a deelvetteatizenharmadikhavit mantra.
Bajnai az egyetlen miniszterelnök, aki a ténykedésével kedvezőbb megítélést vívott ki magának, mint ami előtte vót neki, a tizenharmadik havi elvételével együtt. Slussz. Ha nem csökkent volna az elfogadottsága, már az is országos bajnokká tette volna, de ő még növelte is.

mókáné 2012.11.08. 16:45:33

@It’s the economy, stupid:

"Bajnai az egyetlen miniszterelnök, aki a ténykedésével kedvezőbb megítélést vívott ki magának, mint ami előtte vót neki,"

A korábbi beszélgetéseket összegve csak kettőt kérdeznék:

- Van-e értelme, hogy négyévenként cserélgessük és forgassuk a politikai garnitúrát?

- Abban nincs ráció, hogy végre egy kormány végigvigye a saját programját és bizonyítsa, hogy akár sikerülhet?

graycivil 2012.11.08. 16:47:41

"Bajnai: Idegenben kell győznünk

Országjárásra indul és megkezdi a pártokkal való egyeztetéseket is az Együtt 2014 Választói Mozgalom. Két és fél millió szavazóra hajtanak, hogy a Fidesz kisebbségből se zsarolhassa az új kormányt."

nol.hu/belfold/bajnai__idegenben_kell_gyoznunk

"Nem párt, hanem választói mozgalom az Együtt 2014, ezért nem versenytársa, hanem szövetségese kíván lenni a változást akaró pártoknak."

Jól beszél. Úgy látom, nem Bajnai megfontoltságán fog múlni elsősorban az összefogás.

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 16:48:48

@6.Lenin:
"Bélyeget gyűjteni. Pillangókat kergetni (éjjel is)."

A bélyeget már levettem agyilag, a pillangókergetést azonban nem teljesen értem: éjszakai pillangókat kergetsz? Miért kell őket kergetni? Azok nem szaladnak el a férfiember elől, akkor se ha vénebb, főként ha egy ötezrest megvillantasz ellőttük. Utóbbi esetben kifejezetten ők fognak téged kergetni. :)))

graycivil 2012.11.08. 16:49:58

@knausz: Igazad van. 2014 legyen az utolsó alkalom.

mókáné 2012.11.08. 16:52:40

@graycivil:

"2014 legyen az utolsó alkalom."

Adtunk már lehetőséget a balliberális oldalnak és eljátszották.

Mondj 8 érvet, miért adjunk újra nekik!

Köszönöm.:)

graycivil 2012.11.08. 16:53:26

"Az Echo TV-ből igazolt riportereket a leépítésre készülő közmédia

Az Index úgy tudja, hogy november elején több, régen az Echo TV-nél dolgozó szerkesztő-riportert vett fel a közmédia hírigazgatósága azt követően, hogy nemrégen kiderült, újabb 250-260 ember leépítését tervezik."

nol.hu/belfold/az_echo_tv-bol_igazolt_riportereket_a_leepitesre_keszulo_kozmedia

Döbbenet! No comment!

Gyerekek, könyörgöm,..."függesszük fel" őket! F.Y!DESZ

mókáné 2012.11.08. 16:56:28

@6.Lenin: @It’s the economy, stupid: @SzélsebesVelorex:

Férfiak egymás között. Téma: bélyegek és nők.:):):)

@tölgyes: úr!

Bajnait már lassan egyedül forszírozom, annyi fontosabb téma van a urak között.:)

graycivil 2012.11.08. 16:58:06

"Mindenki megőrült?

Azt mondja Balog Zoltán, hogy nőtt Magyarország súlya a világban."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=598319

Mint kockázati tényező, biztosan. Tényleg nincsenek maguknál! F.Y!DESZ

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 17:00:38

@tölgyes:
"Szavazatokban nem volt bártosága megmérettetnie magát"

Na ez már nem csacsiság, ez otromba hazugság.
Eleve egy évre vállalta, azzal, hogy a következő választott erőnek minél nagyobb rendben adja át a csáky szalmáját. Ha a mostani kúrmány rendesen csinálta volna a dolgát, valószínű soha nem hallunk róla politikusként. Megjelenésének kiváltó oka a jelen helyzet, azaz a szétvert, vergődő ország.

Amikor az egy évet kitűzte, akkor éppen az volt a célja, hogy ne tudják a politikai jövőjével zsarolni a szocik. Világos, hogy ezzel nem a saját életét építette, hanem az ország érdekét helyezte előtérbe.

nyünyüge 2012.11.08. 17:31:44

@knausz:
Bocsánat, a kérdés nem az, hogy reformra szorul-e a bankrendszer, és még kevéssé sem az, hogy sajnálni kell-e.

A kérdés az, hogy alkalmas-e Matolcsy György a magyar bankrendszer reformjának "levezénylésére".

Szerintem ezer okból nem, és ha hozzányúl, akkor nekünk annyi.

Ez a kérdés 2012 végén Magyarországon, és nem az amerikai ingatlanbuborékról a franc tudja honnan szedett példa. Ami most már semmire nem alkalmas, csak a bankellenes + szabadságharcos hangulat gerjesztésére.

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 17:37:29

@SzélsebesVelorex:
"A menőmanóba? :DD"

Helyesbítek: a patvarba...! :DD

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 17:40:32

@knausz:
"- Van-e értelme, hogy négyévenként cserélgessük és forgassuk a politikai garnitúrát?"

Bevisznek a műtőbe, a sebész a ép lábadat kezdi fűrészelni: szólsz neki, hogy álljon le, vagy hagyod, hogy befejezze, ha már benne van?

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 17:45:24

@graycivil:
"nőtt Magyarország súlya a világban"

Úgy kell érteni, hogy ha Mo. szóba kerül mindenki aszonnya: hú, de súlyos.

@nyünyüge:
"A kérdés az, hogy alkalmas-e Matolcsy György a magyar bankrendszer reformjának "levezénylésére"

???? Ez kérdés?? Kinek???

It’s the economy, stupid 2012.11.08. 17:54:23

@knausz:
"Légy optimista!"

Remek tanács. Mikor kijön a művek kikapcsolni a vizet/gázt/villanyt, akkor megmondod a szerelőnek, mit izgulnak, legyenek optimisták, majd valamikor eccer istenuccse kifizeted a számláikat. Kíváncsi leszek, mit lépnek erre.

nyünyüge 2012.11.08. 17:58:54

@It’s the economy, stupid:
nekem nem, de valahogy meg kell szakítani ezt a folyamatos propagandaözönt.

ubul2000 2012.11.08. 18:00:59

@inreallife: Az usa izrael bábja, úgy hogy ez nem lehet kétséges

Khal Drogo 2012.11.08. 18:42:44

@szoja122: Csaba László az egyik esélyese Simor székének. De ha nem kell neki, a két alelnöki szék is megüresedik. Hamarosan köszönthetjük őt fontos pozícióban, legalábbis szerintem erre utalnak a tendenciózusan kormányközeli megszólalásai. Korábban kritikusabb volt. Mára a kritika jobbára kikopott. Felkészül a nagy feladatokra.

Khal Drogo 2012.11.08. 18:47:24

@It’s the economy, stupid: A nők esetében az a szabály hogy úgynevezett kedvezményre jogosító 40 év jogviszony esetén korhatárra tekintet nélkül megnyílik a nyugdíjra való jogosultság.
DE : Mivel a gyes nem számít jogosító időnek, ezért a GYES ideje gyerekenként csökkenti max 3 évvel a jogviszony 40 évét.
Tehát akinek egy gyereke van annak 37 év + 3 GYES jó, mehet nyugdíjba.
A korhatár pedig már nem 62, elkezdődött a korhatár-emelési ciklus, 62-ről 65-re. Évenként fél évet ugrik a korhatár. 6 év alatt éri el a 65-öt.
Pl. nekem mivel 1958 után születtem, 65 év a nyugdíjkorhatár.

nyünyüge 2012.11.08. 19:01:47

@Khal Drogo:
remélem, nem kapja meg. nem érdemli.

graycivil 2012.11.08. 19:09:15

@knausz:

Csak kettőt mondok:

- Ennyire rosszul nem csinálták.
- Leválthatók voltak.

+1
- Akkor még ép pofabőrrel tudtam külföldre menni.

graycivil 2012.11.08. 19:11:15

"Haza és Haladás: a CÖF lejárató kampányt indít Bajnai Gordon ellen

Szigetvári Viktor, a volt miniszterelnök vezette egyesület alelnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a CÖF kétségkívül Magyarország, de talán Európa leggazdagabb civil szervezete, pénzéből nemcsak több tízezres rendezvények megszervezésére, résztvevők utaztatására, hanem 4,3 millió lejárató kampányfüzet megszerkesztésére, legyártására és kiszállítására is futja."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=598382&referer_id=friss

""Ezt a feneketlen pénzügyi lehetőséget látva sokan nehezen szabadulnak a gyanútól, hogy a CÖF valójában csak alvállalkozója a Fidesznek, az ismeretterjesztésnek álcázott tudatmódosító akció valójában pártpolitikai kampány, a kiadvány pedig valójában a Fidesz új Magyar Vizslája lesz. A hazugság azonban nem válik igazsággá attól, hogy négymillió példányban sokszorosítják" - írta Szigetvári Viktor."

F.Y!DESZ

inreallife 2012.11.08. 19:30:41

van másik poszt menjetek át... :)

tölgyes 2012.11.08. 20:21:34

@It’s the economy, stupid: Lehet, hogy Ön csacsiságnak látja, ezzel szemben ez tény.

aszekelyek 2012.11.09. 07:41:53

@graycivil: ennyire rosszul ? Azzal a folyamatos óriási hiánnyal nem csinálták rosszabbul és a z ellenzék verőlegényekkel terrorizálásával és a hatalmas IMF kölcsönnel, ami előtt is csak nőtt, nőtt az államadósság? Irgum, burgum ! Mondjál valamit , ami jót , vagy jól csináltak ! Brüsszel azt mondtak, hogy a híres bajnai kormánya a szociknak, úgy adta át az országot, hogy csak a manyup pénzzel lehetett tartani a hiánycélt, különben abban az állítólag remekül csinált évben, by bajnai kormány, is 6.7 lett volna a hiányunk. NYilván, ha nem ők nyernek, akkor -mivel ők is vég elszámoltak volna a köt. manyupokkal , nekik elnézték volna az úniós többségű szocik , neoliberálsok , hogy úgy szerepeltessék azt a pénzt , ahogy akarják , és nem lett volna paláver .

aszekelyek 2012.11.09. 07:48:37

@graycivil: karácsony csak tudja, milyen egy bukott párt, már sokkal a választások előtt! :)

Már akkor is tévedhetetlen volt , amikor az szdsz -nél volt samesz!

dbeata 2012.11.09. 07:49:44

@knausz: Úgy könnyű lazának maradni, hogy nem köteleződöm el egy párt felé sem! Te meg mindig beállsz egy mögé, és véded, ha jó, ha rossz, amit tesz. Az sokkal nehezebb! :)
süti beállítások módosítása