Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:09

„Jelenleg a párt csak egy rossz és egy rosszabb megoldás, a szinte biztos és a lehetséges politikai megsemmisülés között választhat” – mondja kollégám az LMP jövőjét latolgatva a mai Népszabadságban. Nem vitatkozni akarok, inkább csak átgondolni szeretném, hogy miért került ebbe a valóban lehetetlen helyzetbe a 2010-ben még a pártrendszer átalakításának ambíciójával a parlamentbe jutott alakulat.

 477garancia.jpg

Nem az LMP lenne az első párt, amely számára megoldhatatlan feladatot jelent annak tisztázása, hogy miképpen viszonyuljon a - magyar pártrendszer sajátos logikájában - vele azonos oldalon álló nagyobb, beágyazottabb párthoz. A jobboldalon a második ciklusban ez a kérdés, a szövetségi politika ügye morzsolta fel a KDNP-t és gyengítette meg az MDF-et, de ezzel küzdött – alapvetően sikertelenül – a másik oldalon az SZDSZ is, majd részben ez vezetett a 2000-es évek végére már a baloldalra átevezett MDF halálához is. Bizonyos értelemben elkerülhetetlen, hogy egy alapvetően bináris politikai erőtérben, amelyben minden téma, ügy, esemény, személy a két oldal viszonyrendszerében értelmeződik, egy új vagy kisebb politikai erőt a két nagy párthoz (=oldalhoz) való pozíciója alapján próbáljon meg elhelyezni a közvélemény. Nincs ez (nagyon) máshogy máshol sem: a parlamentbe került friss pártok választásaik, döntéseik, barát-ellenség felismerő és meghatározó rendszerük alapján egy idő után mindenhol elhelyezhetővé válnak. (Más eset, ha annyira erőssé válnak, hogy önálló pólusra tesznek szert: innentől jelentős részben mások igazodnak majd hozzájuk. 2010-ben volt erre némi esély nálunk is, azóta azonban kiderült, hogy a régi bal-jobb megosztottság - illetve amit ez idehaza jelent - egyelőre erősebb az új pártoknál.)

A magyar politika ráadásul még tovább nehezíti a kisebb pártok helyzetét: egyrészt a politikai erőtér extrém mértékű kétosztatúságával, másrészt pedig azzal a most már határozottan többségi logikájú választási rendszerrel, amely szinte kikényszeríti az azonos oldalon állók közeledését, integrációját. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a kicsik sorsa meg lenne írva a csillagokban, és választaniuk eleve csak a szatellit szerep és a hősi halál között lehetne. Szerintem két olyan minimális feltétel van, amely a siker reményét adhatja számukra: a belső kohézió és a határozott álláspont.

A kivel igen és a kivel nem? kérdése elleni harc reménytelensége - ahogy ezt egy kedves kollégám szokta mondogatni - tényleg a naplemente elleni küzdelemhez hasonlítható. Nem érdemes a meneküléssel kísérletezni: ha egy párt nem domináns szereplője a saját oldalának, a kérdést lehetetlenség megúszni. Sőt: minél inkább lebegteti, minél jobban finomkodik, viselkedése annál inkább ravaszkodásnak tűnik majd, hiteltelenné válik. Az adekvát megoldás nem lehet más, mint a határozott álláspont: bármi is az, sokkal kifizetődőbb a tojástáncnál.

Ha az LMP-nek 2010 óta megkérdőjelezhetetlen véleménye lenne a szövetségi politika kérdésében, ma biztosan nem lenne akkora bajban. Állítom, hogy mindkét lehetséges állásponttal jobb helyzetben lenne, mint most, amikor az egyik nap erre lép egyet, a másik nap pedig arra. Azonosulásra egyaránt alkalmas, érvekkel alátámasztható az „MSZP-vel nem lehet” és az „MSZP-vel lehet”: érthető, ha egy párt számára fontosabb a saját identitása, ha elveinek feladását látja abban, ha olyasvalakivel szövetkezik, akinek a politikája elfogadhatatlan számára, de az is, ha a politikai versenyt alapvetően politikai célok elérését szolgáló eszköznek látja, s miután számára elsődleges a kormányváltás, jelen helyzetben azzal is együttműködik, aki amúgy nem természetes partnere.

Mindezt persze bizonyára az LMP vezetői is tudják, ugyanakkor a határozott álláspont felvállalását lehetetlenné teszi a másik fontos feltétel hiánya: a pártban láthatóan nincs ebben a kérdésben egyetértés, sőt, ma talán már a döntés után elengedhetetlen kohézió és lojalitás sem. Érdemes észrevenni, hogy ez nem pontosan ugyanaz, mint ami az SZDSZ-t bénította: a magát liberálisnak nevező párt alapvetően nem belső megosztottság miatt kérdőjelezte meg időnként az MSZP-hez való viszonyát, hanem sokkal inkább taktikai okokból. Ma már jól látható, hogy a párt korábbi vezetőinek többsége tud és szeret is választani a Fidesz és az MSZP között. Az LMP-nél azonban még nem ez a helyzet, a belső állapotok inkább hasonlítanak a második ciklus jobboldali pártjaiban tapasztaltakhoz: Schiffer és követői tényleg nem kérnek a szocialistákból, míg a frakció többsége az Orbán-kormány leváltásához a széles baloldali együttműködést sem tartja elképzelhetetlennek.

Ha a kiinduló helyzet nem is hasonlít a korábbi SZDSZ-eshez, a válaszok időnként a régi időket idézik. Amikor a frakcióvezető azt mondja, hogy „az LMP lehet a garancia”, az SZDSZ kínlódását reprodukálja, ahogy az önállóságát igazolni kívánó párt a korábbi baloldali együttműködéshez igyekezett gondolatmankókat adni. Mindez azonban itt más okból jön elő, azért, mert a meccs még nincs lejátszva – s amíg így van, addig a határozott álláspontokat képviselők nem mernek, nem tudnak igazán mit mondani. Ezért is gondolom, hogy az LMP első választása nem a szövetségi politika irányáról szól, hanem arról, hogy hajlandó-e végre egyértelműen eldönteni ezt a kérdést. Minél később teszi meg, bármit is döntene, annál kevesebb esélye marad arra, hogy elkerülje a "szinte biztos" és a "lehetséges" politikai megsemmisülést.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr144897590

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Váltsátok le orbánviktort, aztán írjatok ki új választást! 2012.11.09. 13:33:50

Sokszor, sokan leírják, és igazuk van: az Együtt 2014-nek piszok nehéz dolga van, mert már tagjai is vállaltan homlokegyenest ellenkező módon látják a világot. Ami összeköti őket: a tapasztalat, hogy a dolgaink ma Magyarországon pocsékul mennek, és az ...

Trackback: Az LMP mint gonosz törpe? 2012.11.09. 10:38:43

Sok mindenre bizton lehetett fogadni 2010-ben, hogy például a Fidesz nekimegy néhány dolognak, jónak-rossznak válogatás nélkül, hogy Gyurcsány nem fog tudni sokáig csücsülni a fenekén, és foszlik az MSZP, meg hogy a Jobbik újra előveszi a jól bevált ma...

Trackback: Garantált naplemente 2012.11.09. 10:12:01

Schiffer és követői tényleg nem kérnek a szocialistákból, míg a frakció többsége az Orbán-kormány leváltásához a széles baloldali együttműködést sem tartja elképzelhetetlennek.

Trackback: LMP, a magányos primadonna 2012.11.08. 21:05:41

I. Felvonás „A stratégiáról az LMP kongresszus dönt majd, de abban mindenki egyetért, hogy egyedül indulnak majd, és nem érdekeltek egy „ellenzéki összeborulásban” Jávor Benedek II. Felvonás A kongresszus határozata az LMP részvételéről...

Trackback: Bajnai a csúcson (?), reflektorfényben az LMP - de miért?? 2012.11.08. 19:56:54

A HVG-ben eléggé masszív kis kampány fut, amióta Bajnai előadta kampánynyitóját a MILLA tüntetésén. E kampány ma elérte a csúcsát, a HVG az utóbbi két napban 2-2 cikket közölt, melyek az LMP párttagság eltökéltségét hivatottak megtörni, a jövő hét végé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Khal Drogo 2012.11.18. 09:23:28

@márta)): A Fidesz a háttérben valszeg nem kevés pénzt megmozgatott.

nyünyüge 2012.11.18. 09:23:40

@szoja122:
Karácsony is lemondott, ahogy az várható volt.

mókáné 2012.11.18. 09:28:33

@nyünyüge:

A párt kongresszusának éjszakába nyúló szavazásán a küldöttek csak a tárgyalások megkezdését hagyták jóvá az Együtt 2014 mozgalommal, a csatlakozásra viszont nemet mondtak. Ezzel Schiffer András forgatókönyve valósult meg, aki szerint a pártnak egyedül kell a választók bizalmát megszereznie.

index.hu/belfold/2012/11/18/az_lmp_nemet_mondott_bajnaiek_ajanlatara/

Garantált naplemente.

dbeata 2012.11.18. 10:19:16

@szoja122: Borogattam és elmúlt...:(( csak a húlt helye van már meg! Ezért kötöttem rá piros pöttyös masnit! :))

dbeata 2012.11.18. 10:21:28

Szerintem jó, hogy az LMP így döntött. Ez volt a helyes megoldás.

Balt 2012.11.18. 10:21:51

@knausz: De legalább jól illusztrálja a Bajnai-pártiak demokrácia-felfogását itt (és más blogokon) a mai érvényes pártbelügy szavazás ügyében...

dbeata 2012.11.18. 10:25:37

@nyünyüge: Circenses, ohne panem. Értem én :)

dbeata 2012.11.18. 10:34:58

@Hepci: Figyelemmel kísérni @jjulie: blogtárs statisztikáját, érdekes ízlésre vall. :)

@aszekelyek: Babám, engem az OTP húzott le évtizedeken keresztül, úgyhogy fingom sincs, miről beszélsz. :)
Az most jó bank, vagy rossz bank? Már kérdeztem egyszer, nem válaszoltál.
Kinek mi tetszik, vallás vagy sem, magánügy! De az állam csecsén nem kéne az egyházakat melengetni.
Az ateisták nem szopiznak az államciciről, ha jól tudom.
Amúgy én is csak röhögök az ilyeneken. Oda-vissza.

menőmano 2012.11.18. 11:00:16

Hát! Ja! Totális helyzet, zűrzavar az LMP-ben. Ja! és persze morális válság.
:(

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.18. 11:01:09

@A pöttyös az igazi dbeata: az OTP jó bank, mert a vezetője ott ül a Vidi páholyában, agyhalottak, seggnyalók, valamint seggnyaló-agyhalottak társaságában. :)

Zsülit csak biztatom, hogy pirtyogjon szorgalmasan. Így növekszik a verbálfingbűz, s a normális embereknek kevésbé lesz kedve itt beszélgetni, ami nyilván egybeesik Törökgáborelemez úr szociológiai diverzitást szolgáló (nem)ténykedésével.

Diocles 2012.11.18. 11:01:26

@Balt:

Szia Balt!

Tényleg ugyanaz, mint az SZDSZ-ben, ahol amikor Magyar Bálinték éppen nem tudták kézben tartani a dolgokat (Tölgyessy elnöksége), akkor látványosan a saját pártjuk ellen fordultak.

Miután Karácsonyék (analógia: Magyar Bálinték) - úgy látszik, minden várakozással ellentétben - mégsem tudják bevinni az LMP-t az új Chartába, így nekiálltak a szétverésének...

Pedig ha ők győznek, akkor nyilván elvárták volna, hogy pisszegés se legyen...

Ui.: a döntésről nem nagyon lehet mit mondani, az LMP leginkább csak azt döntheti el, hogy golyó (beolvadás), vagy halálugrás... Mindenesetre a lelkük megmarad, az sem kevés.

menőmano 2012.11.18. 11:03:46

Attól, hogy némelyek folyamatosan írogatják a fránya államadósságot, még nem fog előremenni a világ, de a gazdaság sem fog működni.
Tévtan él némelyek fejében. Szerintem.

Olvastam a tegnapi kommenteket, s többek között nemek "ez jött le" a tartalmakból.
Mondjuk nem jelen semmit, csak megemlitettem.
:))

menőmano 2012.11.18. 11:06:37

oppá" bocsika!

"Garantált naplemente" . Telitalálat. Az LMP-vel kapcsolatban is.

Hát! nem hiába) A Török Gábor totálisan megírta ezt is.
Kiváló politikai elemző.
:)))

dbeata 2012.11.18. 11:11:20

@Hepci: Voltak/vannak itt normális emberek is? Remélem, nem! :))
Kiver a víz a normális emberektől! ;)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.18. 11:16:47

@A pöttyös az igazi dbeata: miért, te pl. írod a másiknak, hogy seggszája van és fűbe hugyozik, meg hogy "kettétörlek a térdemen, büdös zsidó"?
Rajta, ne várj tovább...

dbeata 2012.11.18. 11:25:56

@Hepci: Hozzád nem vágnak ilyen sértéseket, ha jól sejtem. Vajon miért? :)
Aki belemegy az ilyen személyeskedésekbe, azzal sajnos történik ilyesmi. Ezzel együtt, van, amikor nem szabad már annyiban hagyni a dolgot szerintem.

bigapples 2012.11.18. 11:39:06

@Balt: Bizony. Tiszta SZDSZ utánérzés. Karácsony és követői eljátsszák majd azt a játékot, amit Tölgyessy alatt Pető és Magyar Bálint köre csinált, azaz belülről szétzilálják a pártot amíg ők nem kerülnek irányítói helyzetbe.

Elég tisztán felállt a keménymag: Karácsony, Jávor, a két Szabó, Scheiring, Vágó, Dorosz, Szilágyi P. személyében, akik majd félreállítják Schifferéket, hogy a szoci akolba vezethessék ennek a furcsa zöldbal pártnak a szavazóit.

Karácsony virtigli SZDSZ-es figura, tőle nem meglepő, hogy kész felszámolni az LMP-t, hogy Bajnai és az MSZP mögé rendezze a LMP szavazótábor jó részét. Mert a végeredménye Karácsony irányvonalának biztosan ez lenne 2018-ra, láttunk már ilyet (kisgazdák, KDNP, MSZDP, SZDSZ)

Ami számomra kevésbé érthető, az Jávor személye. Hogyan beszélhet morálisan vállalhatatlan döntésről, amikor éppen ő kész az LMP alapértékeit zárójelbe tenni, hogy azt tegye meg az LMP fő céljának: a jobboldalt leváltani szinte bármi áron.

Ez így a legtisztább SZDSZ-es logika, a morálisan legvállalhatatlanabb döntések meglépése egészen akár az önfeladásig is, csak hogy ne Orbán legyen. Úgy látszik az egyházi középfokú oktatás időről időre kitermel ilyen típusú embereket, mint Kóka, Kuncze vagy Jávor, akik morális lépésnek érzik amikor immorálisan cselekednek.

Persze Schifferék iránya is könnyen a Parlamentből kieséshez vezethet, ahogy a ciklus félidejében vezető Fidesz is éppen csak becsúszott 1994-ben, amikor megtagadta, hogy felesküdjön Horn Gyulának. Az LMP-nek nincs jó döntése, ilyenkor lehet, hogy jobb kicsit kivárni, hogyan alakul a helyzet az ellenzéki oldalon.

jjulie 2012.11.18. 11:40:28

@Hepci:

nos pajti, mos akkor legugoljak hozzád gügyögni és kérdezzem meg, hogy a faszkal*pozást ki hozta divatba ittenség, amikor még a seggszájazás és a fűbehugyozás sem volt divatban?

na ki, na ki?

inkább végezd a krónikási munkálatokat, amire elfogadtalak, máshol meg cikizz sütit

menőmano 2012.11.18. 11:46:19

A magyar gazdaság legnagyobb problémája, hogy nincs növekedés és hiányoznak a beruházások – vélik a Portfolio.hu által október 16-án rendezett Budapest Economic Forum előadói. Ebben segíthetnének a bankok, amihez kiegyezésre lenne szükség a magyar kormány és a bankrendszer között."

www.portfolio.hu/video/play.tdp?id=160

Hát! Ja! Mondjuk tudható, hogy ezzel szemben van - egy bizonyos társadalmi csoportnak- totális elszegényedés.
Ettől pedig, mármint az elszegényedéstől, attól, hogy tömegek kénytelenek nélkülözni még a mindennapi életvitelükhöz szükséges dolgokat is, biztosan nem lesz növekedés, nem fog felpörögni a belső fogyasztás (sem).
Szóval) Totális helyzet. Szomorú valóság.

jjulie 2012.11.18. 11:48:18

@bigapples:

te vagy a kedvenc törzsbirkám, és mint ilyen hosszasan elgondolkodsz az lmp-n

viszont a fideszférgek seggszája hidegen hagy, és nem elmélkedsz miképpen lehetne nyerniük úgy másfél év múlva, hogy a lakosság 80 százaléka rühelli őket jogosan, most és ez az arányszám folyamatosan előnytelenebb értéket vesz fel

de neked az irreleváns lmp-n támadt kedved buzogni, ahelyett hogy a fideszkoporsónál elmondandódon dolgoznál

hahahaha

bigapples 2012.11.18. 11:51:37

@Diocles: Igen, Karácsony nagyhangon nyilatkozta a kongresszus előtt, hogy nem teszik meg Orbánnak (!!!) azt a szívességet, hogy megosztottnak mutassák magukat. Majd amikor vesztett a Kongresszuson, akkor a facebookon kezdi el gyalulni a pártját.

A legviccesebb, hogy már a látszatra sem ad, az ő agyában már minden csak az Orbán leváltásáról szól, azért kell a pártnak egységesnek mutatkoznia, hogy Orbánnak ne tegyenek a kedvére- lehet más a politika Karácsony szerint:)))

Persze a szokott módon megint Scheiring csinált a a leginkább kloákát a szájából, amikor a Bajnai Oszkó, Urbán féle gazdaságpolitikához való csatlakozásban ő az önazonosságának megőrzését látja. Akkor az egész szélsőbalos irracionalitás, amit az LMP gazdaságpolitikájaként akar Sch. eladni nem más, csak üres szerepjáték? Vagy Sch. ennyire korlátolt?

mókáné 2012.11.18. 11:53:11

@Balt:

"De legalább jól illusztrálja a Bajnai-pártiak demokrácia-felfogását itt (és más blogokon) a mai érvényes pártbelügy szavazás ügyében..."

Igen. A baloldal most áll: MSZP, DK és Milla, Árok Péter és ez így együtt a Bajnai-féle összefogás?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.18. 11:53:28

@jjulie: nézd, a f*szkalapozás sose volt olyan kiterjedt, mint a seggszájazás, nyomi.

Az ajánlataim változatlanok feléd:
- bemutatlak Hoplitának
- kiállunk teniszezni 20000 forintba (kb.)
- megveszed az Egy Metszőolló csak nálam kapaható hiteles másolatát 800000 forintért, ezzel belépsz a Fenséges Szellentéseimet Kevergetők Körébe (FeSzeKK), majd egy későbbi, alig valamivel drágább grádicson megszerzed az opciót, hogy kinyald Méltóságos Seggemet és megcsókold 48-as lábam

No, melyiket választod?

mókáné 2012.11.18. 11:57:29

@bigapples:

"Tiszta SZDSZ utánérzés."

Igen. Nem bírtak zöldágra vergődni az MSZP-vel, akkor Kuncze lemondott és jött Retkes Attila, aztán ő is lemondott és jött Fodor Gábor és a pártnak garantált naplemente.

De alapvetően nem látom olyan súlyos problémának az LMP eltűnését, hiszen ilyen történelmi pártok kerültek a süllyesztőbe, mint MDF és Független Kisgazdapárt és az SZDSZ.

Aki nem bír konszenzust kialakítani, legalább a belsőt, ő hogyan tudna bárkivel is szövetkezni?

jjulie 2012.11.18. 12:16:20

@Hepci:

naftalin szagút fingottál jeti, de még mekkorát, nem semmi

veszel teniszleckét? van eladó, most akciós, annak aki naftalinszagút tud fingani, te pedig tudsz, használd ki

és ha veszel meglásd megversz valakit akit még soha, pedig csak jó lába van, meg jó keze

cikiztál már sütit ma? mert itt még nem sikerült semmid, csak naftalint finganod

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.18. 12:18:05

@knausz: miért ne bírtak volna zöldágra vergődni az MSZP-vel? Kuncze nagyon otthonosan érezte magát köztük.

A további retkek (Fodor és Retkes) kronológiáját felcserélted. :)

Balt 2012.11.18. 12:19:19

@Diocles: Az imént olvastam egy - a szokásos "demokráciaféltést" követően viszonylag érdekes - "belső" latolgatást:

m.hvg.hu/velemeny/20121116_ner_egyutt_2014_lmp

"A legpesszimistább forgatókönyv szerint a mozgalom valódi funkciója – függetlenül az alapítók szándékától – mindössze annyi lesz, hogy Bajnai Gordont erős alkupozícióba hozza Mesterházy Attilával szemben, így Bajnaiból ismét lényegében szocialista miniszterelnök, vagy legalábbis miniszterelnök-jelölt legyen, anélkül, hogy a meccset Mesterházy hazai pályáján kellene lejátszani.

A Medián minapi közvélemény-kutatása arra enged következtetni, hogy nyitva van az a lehetőség is, hogy döntően a hagyományos ballib szavazói bázison az Együtt 2014 önálló párttá szerveződik és nagyobbra nő, mint az MSZP, a szocialistákkal mint junior partnerrel működik együtt a 2014-es kormányváltásban, aztán tartósan átveszi a balközép gyűjtőpárt szerepét.

És nyitva van a hivatalosan meghirdetett út is, az alkotmányos jobboldaltól az alkotmányos baloldalig tartó, a választást középről megnyerni készülő koalíció építésének útja, de kétségkívül ez a legnehezebb. (...)

Ahhoz, hogy az Együtt 2014 a vázolt három lehetséges út közül valóban elinduljon a harmadik, az alkotmányos jobb- és baloldal koalíciójának megteremtése irányába, mindenekelőtt a mozgalmat alapító szereplők egyértelmű akarata kell. Ez az egyértelmű akarat kell ahhoz is, hogy a mozgalommal az LMP kezdeni tudjon valamit.

Az első úttal, azzal tehát, hogy az Együtt 2014 kitágítja az MSZP választói bázisát, cserébe Bajnai lesz Mesterházy helyett a „baloldal” vezére, ami így legyőzi a Fideszt, az LMP-nek nincs dolga. Az országnak, mindenkinél jobban a szegényeknek, ezen a módon is hatalmas megkönnyebbülés lenne Orbanisztán vége, éppen ezért az LMP-nek erkölcsi kötelessége, hogy ha csak abból lehet választani, hogy Orbán marad vagy a „tág értelemben vett” MSZP nyer, ne akadályozza a kormányváltást. Látni kell azonban, hogy ezzel a kormányváltással, amit a politikai közösség ismét az egyik oldalnak a másik felett aratott győzelmeként él meg, nem sokkal vagyunk beljebb, ha a demokrácia erkölcsi felőrlődésének folyamatát, és nem csak a folyamatnak az Orbán-rendszer kiépülésében testet öltő végkifejletét tartjuk a szemünk előtt. Az LMP-nek, amely, egy kitűnő filozófiatörténész barátomtól kölcsönvett megfogalmazásával élve, arra vállalkozott, hogy azon próbáljon iparkodni, hogy a magyarok ne pont ugyanabban a struktúrában gyűlöljék egymást, amíg világ a világ, ebben, azon túl, hogy nem akadályozza, nem kell, és nem is szabad részt vennie.

A második lehetőség megvalósulása, azaz, ha az Együtt 2014-ből az MSZP-t a kispárti létbe szorító új balközép nagypárt lesz, lényeges és tartós nyereség lenne a magyar demokráciának. Ha a domináns balközép párt szerepében nem a diktatúra utódpártja feszítene, már eggyel közelebb lennénk ahhoz, hogy a politika ne egy végeláthatatlan háború legyen, ahol a győzelemért semmi nem drága. Az LMP-nek ezzel külső partnerként van dolga, szövetségesként az Orbán-kormány leváltásában, ha lehet, a közjogi helyreállításban, és akár, de nem kötelezően, a kormányzásban is. A „baloldal megújítása” az LMP-nek nem a saját feladata. Mi annakidején azzal csaptunk egymás kezébe, hogy az LMP egymással szóba állni hajlandó, különböző politikai múltú és szocializációjú emberek közös politikai otthona lesz, megpróbálva átlépni a kulturális bal és jobb között nemzedékek hosszú sora óta szorgalmasan magasított kerítésen, úgyhogy ehhez kell tartanunk magunkat.

Egyedül a harmadik lehetőség, az alkotmányos jobbtól balig tartó koalíció megteremtése az a vállalkozás, amit az LMP identitásából adódóan a sajátjának tekinthet, és ami akár meg is engedné, hogy az LMP az Együtt 2014 részévé váljon. Nem biztos azonban, hogy ez legcélszerűbb. Itt van egy átváltás szerintem. Nyilván az LMP magatartása is befolyásolja, hogy hogyan alakul az Együtt 2014 sorsa. Ha az LMP belül van, valószínűleg hatékonyabban tudja a szövetséget az általa preferált irányba húzni. Ha viszont kívül marad, jobban megőrzi azokat a vegyértékeit, amelyekkel a kulturális jobbhoz tartozó szavazókat vagy szervezett jobbközép partnert tud megkötni, és a középről győzni szándékozó koalíció részévé tenni."

jjulie 2012.11.18. 12:21:38

@knausz:

nyugi, a fidesz eltűnése sem súlyos probléma, csak a főférgeknek, a törzsbirkáknak és a mamelukoknak, és a haveroknak

de te akinak a fidesz adott értelmet és irányt, mivel előtte csak gólyafos voltál a levegőben, majdcsak elleszel valahogy, legfeljebb visszamész a levegőbe

jjulie 2012.11.18. 12:26:23

@Balt:

na látod öblöshang, gondolatmankók osztogatása híján gondolatmakó fosztogatásra vetemedsz, hahahah

de a lényeghez persze semmi közöd:

hogyafaszba nyer választást legközelebb a fideszféregség, úgy hogy a lakosság 80 százaléka rühelli őket?

hahahahaha

mókáné 2012.11.18. 12:27:20

@Hepci:

"A további retkek (Fodor és Retkes) kronológiáját felcserélted. :)"

Megörültem, hogy eszembe jutott a Retkes Attila!:) Az égvilágon semmit nem tudtam és most sem tudok róla. A parlamentben sose láttam, olyan volt ő, mint egy másodpercnyi jobboldal a balliberálisok egén. És letűnt, mert ő sem volt üstökös.

Köszönöm a korrigálást, de a lényegen nem változtat. Érdekes dolgok ezek! Rendszerváltó pártok - hip-hop és ennyi volt. Elgondolkodtam azon, hogy már csak a Fidesz-MSZP maradt, és az a bizonyos kétpólusú politizálás zajlik, amiről korábban Török Gábor beszélt.

Balt 2012.11.18. 12:28:30

@bigapples: :) Megy a vagdalkozás ezerrel. Ez tuti bukó, akármit is döntenek. (Ja, amúgy szerintem jól modellezi majd az Együtt 2022 "összefogást" is...)

mókáné 2012.11.18. 12:30:32

@jjulie:

"de te akinak a fidesz adott értelmet és irányt, mivel előtte csak gólyafos voltál a levegőben, majdcsak elleszel valahogy, legfeljebb visszamész a levegőbe"

Holnap délben ezt személyesen is megvitathatnánk a Mammut II- ben, ha találkozunk. Sétálj csak le és akkor JÓL megvitatjuk!

(@A pöttyös az igazi dbeata: Oszt kész ennyi. Ilyen ez.)

Balt 2012.11.18. 12:32:46

@Hepci: Retkes szerintem korrekt volt a maga ((szdsz) politikusi) minőségében, rá csak a maradék (+MDF) eltakarítását hagyták a nagy elődök. Ezt meg voltaképpen maradéktalanul teljesítette. :)

jjulie 2012.11.18. 12:46:08

@Balt:

neked is @knausz: szindrómád van, ha nincs fidesz, visszamész a levegőbe?

dbeata 2012.11.18. 12:56:14

@knausz: Levél ment! Te a gólyafosról kívánnál értekezést folytatni @jjulie: blogtárssal a Mammut2-ben?
Ez is egy érdekes ízlésvilág...:))

@Hepci: "- bemutatlak Hoplitának" Igen, ez jó ötlet, mindenképpen támogatom.
Ráfér Zsülire egy kis továbbképzés trágárságban, mer' már kicsit uncsi a Zsüli-adó műsora :))

aszekelyek 2012.11.18. 13:21:16

@márta)): propaganda ízűre sikerült.

@jjulie: borzalmasak ezek a FIDESZ szavazók , mi ? Az istennek se lehet őket áttolni bajnai alá őket :)

@Balt: nekem pl az is tetszik , hogy mindenkivel együtt de Orbán ellen....
Az milyen NER ?

Az milyen nem megosztottság ?
Mond valamit bajnai , ami csak egy picurkát is helytálló lenne ?
Még nincs egy hónapja , hogy azt mondta , hogy ő nem akar megosztottságot.

aszekelyek 2012.11.18. 13:44:28

@jjulie: ezt a marhaságot csak te gajdolod itt zsülikém. ne is számíts másra , aszondom

@knausz:
Azért erről különvéleményem van. A rendszerváltáskori tevékenysége nem olyan szeplőtelen azért az szdsz-nek .Éppen , hogy azt is ! a maguk szája íze szerint igazítgatták el.
Most is pontosan ezt csinálják. Orbán meghirdette az igazi rendszerváltást , miután őket a démosz kihajította a demokratikus rendszerből , szocikat , szdsz-t , mdf csutkáját.

Ezt is igyekeznek einstandolni . Ezt is nácifasisztázással.

Fontosnak tartom a kedves figyelmedet arra felhívni , hogy a szadisták a rendszerváltáskor mindannyian olyan jó kapcsolati tőkével indultak és olyan pozíciókból , hogy könnyedén tudták a dolgokat manipulálni. A FIDESZ-t nem is akarták a tárgyalóasztalhoz engedni.

Ha végiggondolod , az előtt kik , milyen módon járhattak pl egyetemre és milyen ajánlásokkal és protekciókkal , könnyedén megérted , mit mondok. Azoknak az iskolázottaknak legfiatalabb része aztán szétszéledt , Orbán és fodor , pető irányokba , szocikhoz, mdf kizárt részébe ...

Volt aki a FIDESZ-ből ment a szadiba.

Elég nagy mozgás volt ezelőtt is , csak senki nem ízléstelenkedett ezzel , mint bajnai.
A posztban van egy mondat erről. Az különösen tetszik nekem. Mára tudnak már választani a szocik és a FIDESZ között.

A FIDESZ-t úgy csóválni , mint a szocikat vagy a jobbik naiv részét...vagy eboláékat , még elképzelni is nevetséges , nem ? legelején volt 36 %-a a szép ígéretes szadinak. harminc % lelépett. valahol ők is vannak...

aszekelyek 2012.11.18. 13:48:22

@knausz: na de ha a te piszkálásod van rá kiosztva? Elvennéd a kenyerét? :DD

aszekelyek 2012.11.18. 13:52:03

@márta)): mindannyiunkét mások élték fel , mert az adósság növekedett közben. Nem a befizetéseinkből éltünk és finanszíroztuk a valóban rászorulókat , jogosultakat és igen drága politikai elitet. Most vannak először korlátozva a mi számlánkra semmi nem drága életmódjukban is. Államadósság növesztésében is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.18. 14:00:57

@aszekelyek: nem nagyon emlékszem arra, hogy a rendszerváltás időszakában disszonancia lett volna az SZDSZ és a Fidesz között, az utóbbi gyakorlatilag az előbbi ifjúsági tagozata volt.
Disszonancia akkor lett, amikor Orbán nem akart beállni az esernyős alakulatba fasisztázni, Fodor utóbb le is lépett. A ballibsibibsi sajtó pedig nekiesett Viktorodnak, míg a szőke-lyányos kisherceg felmagasztosult a szemükben.
Btw, felesleges alakítanod a múltat, elég szar az így is ("térdre, csuhások" - majd szövetség Tömjénzsóttal).

aszekelyek 2012.11.18. 14:01:16

@jjulie: Akkor is gyaláztál már zsülikém , a fűbehugyos banya nagyon régi... legalább olyan régi, mint a f...kalapozás. Nem is devalvált annyira az utóbbi.

bréking nyyúz,... Lemondott még két lmp vezető...

aszekelyek 2012.11.18. 14:05:22

@Hepci: nem alakítok át :) olyantól tudom , hogy a kisöcsikét nem óhajtották odaengedni a nagyok dolgába beleszólni, meg fülelni , aki maga is arra járt akkoriban a kerekasztal felé...

Nem is nagyon derült ki , mit is vitatsz pontosan ?

aszekelyek 2012.11.18. 14:08:55

@A pöttyös az igazi dbeata: te nem tudod véletlenül , hogy mi a fenéért gyártottak egy piros pettyet valaki fejére , talán Orbán , Matolcsy ? -az atv-n , -csak pillanatokat láttam belőle agresszolgánál
mOMost nem a 23 millió románra uszítanak, hanem a keleti kultúrákra ? Úgy látom , a rasszista mém van feléjük divatban... és terjesztik a tahók közt.

aszekelyek 2012.11.18. 14:11:12

@knausz: még csak nem is "tökös". Egy puha , szerény , magyar habitus jellemzőit véletlen sem magában hordozó darab.

aszekelyek 2012.11.18. 14:16:10

@menőmano: micsoda meglátás! Éppen az államdósságtól nem megy előre semmi és nem csak nálunk!!!!! Sok helyütt még ennyire sem halad , sőt. Kukkantsál el görögök felé manócska! Na, együtt voltunk még 2008-as álláskor. Csak nekik segítettek! Még jobban!!

aszekelyek 2012.11.18. 14:21:47

@A pöttyös az igazi dbeata: az a különös, hogy sok drogos, piás és rossz életű, megcsömörlött a multikultitól, éppen a vallás felé fordul.... ATv-n láthatod , Hétszázas Klub , esténként. Amerikai neokonok.....de hazai példa is sok van. a szakemberek szerint a drog és alkoholfüggés lelki okokból alakul ki , alapvetően . Arról nem hallottam, hogy valaki a vallásosságtól halt volna meg. Attól, hogy nem törődtek vele a túl elfoglalt / önző, /ostoba szülei , attól viszont sok gyerek lett drogos.

jjulie 2012.11.18. 14:25:24

@aszekelyek:

ha nem hazudnál, összedőlne a fideszvilág

a süticikiző pajtás már a te fidesz általi idetelepítésed előtt is faszkal*pozott

jártasd a fidesszeggszád, szóval hazudj tovább, és a fideszvilág fényre derül banya, hahahahaha

aszekelyek 2012.11.18. 14:32:34

@knausz: Hovatovább van egy olyan lobby, amely nevetségessé akarja tenni a vallásos neveltetést, vagy akár csak a műveltség okán elsajátított hitbéli ismereteket. Ők azért szavaztak persze gyurcsányra , aki a bencéseknél is próbálkozott a hatalomba jutással.... :)) Később jött meg csak az a várva várt ajánlat egy más világképű vonulat felől , a harmadik asszonykával árukapcsolva. De csak a térdre csuhásokkal kardoznak itt , nem érdekes ?

Aztán a tízparancsolathoz. A nem agresszív emberek valamivel bizonyosan közelebb vannak ahhoz az erkölcsi alaphoz , ami a tízparancsolat valójában , ugyanis az agresszió a bűntudatból táplálkozik. Tagadni szokták persze. Ennek ékes bizonyítéka az, ami agresszió tömeg zúdult a magyar lakosságra , a 2006-os igazságbeszédet követően. Eddig eljutottál már a pszichológiai tanulmányaidban ? Ez pld simán oda tudta terelni a szoci szavazók egy részét a cigánybűnözőző agresszív jobbikhoz.

A farizeusoknak csak az élére kellett állniuk ennek.
Verjétek le a cigányokon....

dbeata 2012.11.18. 14:40:32

@aszekelyek: "az a különös, hogy sok drogos, piás és rossz életű, megcsömörlött a multikultitól, éppen a vallás felé fordul"
Igen, ez létező tendencia. Ezekre az emberekre pedig a szélsőségek iránti vonzalom a jellemző. "Átesik a ló másik oldalára" - biztos ismered a mondást.
De ezzel most bizonyítani szeretnél valamit?
A problémák általában a szélsőségekből és a rákényszerítésből erednek.

Az, hogy te még nem találkoztál olyan emberrel, akinek a lelkét a vallás, és a vallásos családi háttér betegítette meg, nem jelenti azt, hogy a jelenség nem létezik.

aszekelyek 2012.11.18. 14:41:25

@graycivil: A MAKÓ ALATTI GÁZMEZŐ SZERZŐDÉSE MEG TITKOSÍTVA VAN... DE AZ NEM VOLT PROBLÉMA A DEMOKRATIKUS MŰKÖDÉSBEN , MI ? @jjulie: HOGY NYER A LAKODALMAS KUTYAHÁNYÁS EGYESÜLET , MIKOR ŐK SE A LEGNÉPSZERŰBBEK? :)

aszekelyek 2012.11.18. 14:45:14

@Khal Drogo: Kádár népe sosem lesz aszerint élő , a fiatalokat meg szinte belefojtják a multikultiba.Minden csak a külsőség , kötelező trenynek lenni , nem baj, ha üres vagy , azt majd droggal kitöltöd... Ki van ez találva...

dbeata 2012.11.18. 14:49:04

@aszekelyek: :DDD Foggalmam sincs, miért...??!!
Talán ha 20 percnyi ATV-t láttam eddig életemben... Tudom, te ATV függő vagy, ezt nem értheted..

jjulie 2012.11.18. 14:49:38

@aszekelyek:

hogyfaszba nyernek a fideszférgek, úgy hogy az ország 80 százaléka rühelli őket, meg téged ahogy alakítod a fideszfertőzött seggszájű fűbehugyos kádárvakarékból lett fideszprolit?

hogyafaszba banya, mondja valami orbitális fideszsületlenséget, ne ilyen megyei másodosztályba illőket mint amikkel ma nyomulsz, hanem orbitális sületlenséget

hátha lassíthatod a fideszdög felbomlását

aszekelyek 2012.11.18. 14:53:11

@Khal Drogo: nem egészen. Nálunk a vallásosok négy gyereket nevelnek és az bizony kétszer annyi , vagy még több, mint a nagyon trendyéknél a gyerekszám. Ergo az olyan közegben nevelkedett fiatalok vannak abban a korosztályban itt többen mifelénk. Míg az én korosztályomban ritka kivétel volt a vasárnapi iskola , konfirmáció , tisztességes élet. Mintája is. Titokban kellett tartanom , hogy vasárnapi iskolába járok. Hetvenes évek elején. Aztán a jó sorsom által nem sokkal később kijutottam Olaszországba , ahol senki nem tiktotta a vallásosságot és templomokban adtuk főleg a koncertjeinket. :)) A világképem is szerencsés ütemben alakult.... A legkritikusabb teenager koromban ezeket láttam a világon... szemben állni.
Azt is láttam, hogy semmivel nem rosszabb emberek a vallásosok abban a nyugati világban , ami nekem akkor az volt. Látám , hogy a zelvtársak piszkosul hazudnak arról is.

aszekelyek 2012.11.18. 14:56:01

@tölgyes: utált és letagadott!!! tenném hozzá.

mókáné 2012.11.18. 15:01:11

@aszekelyek:

"na de ha a te piszkálásod van rá kiosztva? Elvennéd a kenyerét? :DD"

Röviden és tömören: El.

márta)) 2012.11.18. 16:19:55

@aszekelyek:

Most vannak először korlátozva a mi számlánkra semmi nem drága életmódjukban is. Államadósság növesztésében is. "

Miről tetszik beszélni) óh ! pardon írni?

Igen! Most van korlátozva egy hatalmas társadalmi csoport abban, hogy "normális" életminőségben élje mindennapjait, és még sok-sok minden másban.
Magyarul) az elszegényedési folyamat hatására, nagyon sokaknak gondot okoz a mindennapi megélhetés. Olyan dolgokról kell lemondani, melyek az egészséges életvitelhez szükségesek lennének.
Hogy csak ennyit írjak.

Igen! Nagyon sokan élnek "semmi sem drága" életvitelt. Nagyon igaz.
Államadósság növesztés". A legkevésbé sem érdekel.
De ha már növesztés"-nek nevezi, elárulom Magának, abban a politika minden szereplője benne volt/van. Szerintem. pont.

tölgyes 2012.11.18. 16:22:48

@aszekelyek: Természetesen lehazudott, nem is egyszerűen letagadott tények! Arról itt nem beszélnek az urak, hogy 2006 januárjában több oldalas hírdetéseket jelentettek meg a FT-ben, amelyek azt a látszatot keltették, hogy a hírdetési szöveg az FT hivatalos véleménye. Ez a hirdetés igazolta a dübörgő gazdaságról szóló hazugságokat. Ez aztán kiderült, de kiderült még valami: a fejlett Nyugat, fejlett sajtóorgániumai bármikor megvásárolhatóak a hamis információk terjesztésére..:(különösen, ha a hamis információk terjesztése egybe esik az érdekeikkel.:( Ezért aztán nem csoda ha Drogos Khalnak minden számára kedvezőtlen politikai történésről a pénz jut az eszébe:)

laji 2012.11.18. 16:28:14

Ez a Jávor Benedek egy vicc... :)))

jjulie 2012.11.18. 16:35:02

@tölgyes:

hazugságról beszél a fideszseggszád bagoly, hahahaha

de hogyafaszba nyernek a fideszférgek úgy hogy a lakosság 80 százaléka rühelli őket?

az olyan sületlenségek mint amiket fideszközponti gondolatmankóosztás híján sajátgyártásból terítesz nem segítenek, mivel egyszer volt budán orbánsántakutyavásár

laji 2012.11.18. 16:41:24

Amikor az ember azt gondolja, hogy a jelenlegieknél már nincsen lejjebb, akkor mindig kiderül, hogy azért még Lehet Más a Politika... :)))

laji 2012.11.18. 16:43:14

Ezt a Bajnait meg a félév amerikai kiképzés alatt sem sikerült megtanítani beszélni? :)))
Pedig mi pénz van belefektetve a srácba, te jó ég!

márta)) 2012.11.18. 16:47:56

hir3.hu/magazin/1/98160/orbant_biralja_solyom_laszlo_a_valasztasi_regisztracio_miatt

Tessék, egy "kis" olvasmány. Az olvasónak" csak hasznára válik- már aki tud értelmezni is - javitja a politikai tisztábban látást. Kárt semmilyen formában nem okoz.
Hasznos. "S ez jó". Szerintem.
:)

jjulie 2012.11.18. 16:51:41

@laji:

tévedsz pajti, nincs itt semmi pénz

csak ráragasztották a címkét: CSAKAFIDESZNEM, ennyi bőven garantálja a sikert

laji 2012.11.18. 16:58:53

@jjulie: OK, egy ekkora troll-királynak elhiszem (bármit is mondanak a tűz közelében lévők...)!

márta)) 2012.11.18. 17:05:22

nol.hu/belfold/lmp__mozgalmarsag_all_szemben_a_professzionalis_politikaval__

Na. Igen. Lehet önállóan a Parlamenten kivül maradni is. Végül is az is, egy esély. Gondolom.
:(

Khal Drogo 2012.11.18. 17:16:08

Nem tudom az LMP mire számít. Egyedül nem fog bejutni a Parlamentbe, vidéken az embereknek fogalmuk sincs arról hogy léteznek. Az atv-t ahol rendszeresen szerepelnek, az ország 5%-a nézi. A többinek fogalma sincs a létezésükről.
Se önálló sajtótermékük és ami még nagyobb baj, tv-jük sincs egy olyan médiavezértelt országban mint a magyar.

A legismertebb figuráik Schiffer, Karácsony Jávor még közepesen sem ismert politikusok.

Ráadásul az LMP-nek legendásan nincs pénze, az Obama-modell egy olyan országban mint a magyar, nem nagyon működik. Az emberek milliói nyomorognak, vagy vegetálnak, ők nem fogják támogatni a politikát, legtöbbjük a pokolba kívánja őket.

Szerintem az LMP az a párt volt akik nem akartak antiszemitának látszani és elutasították Orbánt és az MSZP-t. Kb ennyi.
Elvileg ez is működhet de ennél azt hiszem ha lesz egy balos szövetség, aminek Bajnai lesz a listavezetője, az azért más lesz mintha Mesterházy lenne és csak az MSZP. Sok szavazónak elég lesz ez is, ez már nem színtiszta MSZP lesz, ezt erősíti hogy több esetben az MSZP logó elhanyagolása jelentősen turbózta az egyébként MSZP-s jelölt szavazatszámát.

így azonban komoly térvesztés várható az LMP részéről. Plusz még állítólag az SZDSZ egykori tábora is rájuk szavazott itt Budapesten. Hát nem vagyok benne biztos hogy újra megteszik ezt, szépen leszavaznak a patás Orbán ellen a nagy tömbre.

Ez egy komoly öngól volt most, korrekció lesz 1 év múlva. Szépen beállnak a sorba, vagy kiesnek, kimúlnak majd.

Egy dologban lehetne változtatniuk, ha jobbközépre tolnák a pártot.
Ennek keretében :
Nagyobb hangsúly az ügynökkérdésnek, a földtörvény további támadása, Ángyán leszerződtetése, Mellár megszerzése, az eddigi gazdasági program kihajítása, kisebb állam meghirdetése stb.
Ezzel talán be lehetne jutni. A mostani program bukó. Főleg egyedül.

jjulie 2012.11.18. 17:19:39

@laji:

a tűzközelben lévőkön a fideszfertőzötteket érted pajt, vagy a bacilusgazdákati?

de azért nem szeretném ha igazat adnál nekem, csak azt ne, esetleg a szívlapátos kezelésed után, és ha már a karanténban meg lesz a három egymás utáni negatív leleted, de addíg légyszi ne adj nekem igazat

laji 2012.11.18. 17:51:20

@Khal Drogo: Azt gondolom, hogy a szadesz összeomlása után 3 típusú "liberális" volt. Egy, akinek a megélhetéshez továbbra is dörgölőznie kellett; nekik ott volt a maszop/gyurcsányi (Mécs, Bauer, stb.). A köv., aki elkezdte élvezni a felhalmozott pénzt, mint Kuncze Strabag Gábor. A harmadik, ám lelkes csoport elhatározta a romkocsmában, hogy majd ők megmutatják. Őket három dolog taszította: 1. az mszp, mint gyűlölt koalíciós partner, aki kicsinálta őket, 2. Orbán (meg úgy a jobboldal/magyarság stb.), 3. a munka...
Kezdetben jók voltak a politikai körülmények számukra + volt egy lelkes, fiatal, ám azért egy idő után fáradó önkéntes gárda, akinek egy-két meglepő politikai manőver után hamar letör a szarva. Mivel a romkocsmában kevés átlagember jelenik meg, nyilván még nem találkoztak ilyennel, tehát igazán azt sem értik, mi az emberek problémája. Politikai aktivitásuk ötletszerű, mint egy egyetemistának, aki mer nagyokat álmodni...
A Jávor félék, akik közben elég sokat fektettek az "ügybe", most már szeretnének ebből valamit ki is venni, beállni a sorba a kezüket tartva. És mindegy nekik, hogy közben a pártot bevinnék a virtuális gázkamrába... Szóval, nem akarnak szépen meghalni, mert végül kiderült, ők is csak halandók...
(Schiffer esete más; az ő családja végül is eléggé meggazdagodott az mszmp időkben, van ideje elvekre építve politizálni...)

globglob 2012.11.18. 17:52:22

@Khal Drogo:

"Egyedül nem fog bejutni a Parlamentbe, vidéken az embereknek fogalmuk sincs arról hogy léteznek."

Azt nem tudom, hogy mennyire ismert az LMP vidéken, de szavazni szavaztak rá ott is. Ajánlom hogy nézegesd itt - valasztas.hu/dyn/pv10/outroot/vdin2/hu/jlcs025.htm - a "Területi választókerületi eredmények megyei bontásban" című részt. Csak Borsodban és Szabolcsban kaptak 5%-nál kevesebb szavazatot 2010-ben.
Azt nem hiszem, hogy 2014-ben 5 éves - abból 4-et parlamentben töltött - pártként az LMP ismeretlenebb lenne mint 2010-ben 1 éves parlamenten kívüli pártként.

aszekelyek 2012.11.18. 17:55:28

@A pöttyös az igazi dbeata: még hányszor kéne ide leírnom, hogy a kis fejedbe meg is maradjon, hogy lamperth mónika zárt frakcióülésen azt mondta, felvétel le is ment a rádióban! --Such úr vezette rádióban- hogy bízzatok bennem tudom a dolgom , nem fog itt a FIDESz pénzt osztani. Milyen túlsúlyról teccik beszélni? teljesen demokratikus választási eredményt felrógva a kormány, lamperth önkormányzati miniszter lett akkor, a kormány minden pénzt magához vont. Egyéni módosítóval. Most meg itt néznek, mint a moziban, hogy Such Úr mélesz a parlamentben főnök...nem tudom, hogy őt meddig verték volna, ha nem engedi be a rásió udvarára a z állítólag rendvédelmet. Sztem jogköre se volt hozzá, hogy ne engedje be őket.

No és azt a szocit , akiről tudták , hogy ki adta be a rádiónak a lamperth felvételt , az egyetlen demokratát , azonnal ki is zárták érte a maszopból. Ezt követően is nagyon sokan elhagyták őket a támogatóiból , mert ezekkel már nem tudtak egyetérteni , azonosulni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.11.18. 18:02:07

Úgy látszik az LMP nem adta fel, komoly felelős döntést hoztak.

A bolsevistákkal kokettálni óhajtó szárny vereséget szenvedett, de persze még ők sem adják fel.

Ha beállnának a vörös táborba az LMP léte válna - a saját szempontjukból- értelmetlenné.

Így viszont persze jön a B terv, a Bajnai féle csapat megpróbálja az LMP szavazótáborának egy részét elhódítani. Ha ez elégséges mértékben sikerül, akkor az LMP kiesik a parlamentből.

Bár ha az LMP végre képes lenne meggyőzni a társadalmat, hogy ők nem a vörös oldal segéderői, akkor azzal nyerhetnének sok szavazatot.
Ez a mai döntés kevés még ehhez, de az irány eddig jó.

Kérdés meddig lesznek képesek ellenállni a létszámfölényben lévő vörösök rájuk nyomulásának.

Reméljük minél tovább!

jjulie 2012.11.18. 18:02:35

@laji:

jaj pajtás, inkább várd meg a központi gondolatmankóosztást, a saját gyártmányod gyenge mint a harmat

de te tűzközeli: tudod-e hogyafaszba nyernek legközelebb a fideszférgek úgy hogy a lakosság 80 százaléka rühelli őket most, és csak gyarapszanak a rühellők?

amúgy elő a farbával pajti, valami falusi kiscsikó vagy, aki nem látott még romkocsmát, csak kocsmaromot?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.11.18. 18:09:13

@Khal Drogo:

2010-ben még ennyien sem ismerték az LMP-t. Akik egyáltalán tudtak a létezéséről ők sem ismerték, hogy milyen párt is ez, mit akarnak. Biankó felhatalmazással jutottak a parlamentbe.

Ma jóval többen ismerik.
Ha képesek megtartani az önálló pártot, ha képesek alternatívaként megjelenni, akkor van esélyük.

A Bajnai mögé állás a párt végét jelenti. Páran kapnának helyet a következő parlamentben, vagy egyéb helyeken, de a pártjuknak annyi lenne.

Ezzel a döntéssel legalább az esélyét megőrizték, hogy még lehet valami a pártjukból. Nem nagy esély, de a semminél több.

Amúgy is eléggé viccesen nézne ki, hogy egy parlamenti párt egy parlamenten kívüli még csak nem is párt mögé akarjon beállni.

jjulie 2012.11.18. 18:16:20

@aszekelyek:

ami hatástalan: maszopozás, ferizés, gyurcsányozás, ballibezés, szadistázás

ami hatásos:

ingyenkapott fideszszékház eladása, pénz ellopása

kajaibrahim

grippen ügy

12 államigazdaság

az államadósság csökkenésének megállítása, és növekvő pájára állítása

imf énzéből mol vásárlás drágán

drágább hitelből fizetni éveken át az olcsóbbat

haveroknak elcsalni a földpályázatokat

elsimicskázni a közbeszerzéseket

mamelukokat ültetni pozíciókbe

csalót köztársasági elnőkké tenni

egymillió munkahelyet hazudni

baltás gyilkost kiszabadítani

stb

de ne feledd: a lakosság 80 százaléka rühell téged és az idomáraidat

aszekelyek 2012.11.18. 18:16:51

@graycivil: debreczenit a bíróságra @laji : ferinkre , a főnökére és üzlettársára is ráaggattak sok drága cuccot de maradt aki volt.

@Khal Drogo: miből gondolod , hogy egyedül akarnak bejutni:))) ? Schiffer tárgyalásokról szólt. Nem pedig arról , hogy akkor majd egyedül.... Milyen nagy tömbbe kéne mindenáron beállniuk ? @márta)): kegyed pontosan tudja, hogy számla nélkül, bemondásra vették fel a költségtérítéseiket az állítólag baloldalik és abból semmiképpen nem negedtek. Sok évig gyűlt a pénz-ünk náluk. Mit gondol, lamperth mónika miért lett vagy 20 kg-mal több, mint 2002-ben volt? Koplalgatott talán vagy a fitness? Vagy a hajszolt munkatempó? rengeteg szegény embert sikerült még szegényebbé tenniük, sok állástalant is szaporítottak az ellátadókhoz, akik addig voltak. NAgy elbocsátások a közszférában, talán még elmlékszik , pár évre vissza. Eü. és oktatás. Onnan is vették el a bajnai kormányban a még meglévő juttatásokat is. Nem most lett , ebben a két évben , hanem már nagyon sok szegény volt , amikor átvették a kormányzást , mozgástér és lehetőségek nélkül bajnaitól. Ha akármit is hord össze , ezek tények.

Meg az is, hogy bajnai már 2010 májusra felmondta a kilakoltatási moratóriumot és egy kis ideig nem is tudta Orbán újra elrendelni. A szegények védőszentje, a bajnai. Ha rajta múlt volna, mindenki az utcán lenne , akinek devizahitele volt. Ebből is kivéve persze gyurcsányt és néhány illetőt, akik az olcsó frankba jó előpre tették a pénzüket. Sok ilyenről tudok. Olyanokról is , akiknek van a sv. frank jövedelmük , úgyhogy nekik nem gond, hogy mennyi a frank.

Egy biztos, hogy sem gyurcsány, sem bajnai semmit nem tett a szegény devizahitelesekért. Odalökték őket a bankok karmaiba.

aszekelyek 2012.11.18. 18:22:00

@jjulie: hihihi, most kapott elnöki kegyelmet aki magyarországon halálra gázolt :) Kissé délre tőlünk és nem fog szólni érte az EU, senki sem.... Nyilván vannak elvakult Orbán gyűlöletre kondicionáltak, akiknél ez hatásos, amit idetoltál. Légy velük boldog. A "négy láb jó " pártiakkal. Tanítsd meg nekik ezeket a zeccerű kis toposzokat a felsoroltakból csak párat , mert mind sok lesz. Az se könnyű. Nem irigyellek.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.11.18. 18:23:47

@knausz:

"A parlamentben sose láttam,"

Talán mert soha nem is volt tagja az országgyűlésnek.

Az SZDSZ parlamenti frakciója kitartott az MSZP mellett, a párt álláspont ellenére, így szakadás következett be a párt és annak frakciója között.

Történt már ilyen korábban a KDNP-nél is.

aszekelyek 2012.11.18. 18:24:25

@jjulie: egyébként hány állami gazdaság volt eredetileg? Bajnai gyerek korában mondjuk.... Több százra emlékszem.

aszekelyek 2012.11.18. 18:27:32

@szoja122: az milyen demokratikus teee! kirekeszteni 15 % os pártot! Tisztára, mint meghamisítani a kisgazdák ' 47-es választási győzelmét!!! megvan , az népi demokaratikus! Éjjenapárt! MKP. Mondja d gyerekem, egyáltalán tudod te, mi az a szabad választás?

jjulie 2012.11.18. 18:28:14

@aszekelyek:

hahahaha banya, hahahahahaha banya, hahahahahaha banya, hahahahahaha banya, hahahahahaha banya, hahahahahaha banya, hahahahahaha banya, hahahahahaha banya, hahahahahaha banya, hahahahahaha banya, hahahahahaha banya, hahahahahaha banya, hahahahahaha banya, hahahahahaha banya, hahahahahaha banya, hahahahahaha

ami hatástalan:

maszopozás

ferizés

gyurcsányozás

ballibezés

szadistázás

elmúttnyócévezés

ami hatásos:

ingyenkapott fideszszékház eladása, pénz ellopása

kajaibrahim

grippen ügy

12 államigazdaság

az államadósság csökkenésének megállítása, és növekvő pájára állítása

imf énzéből mol vásárlás drágán

drágább hitelből fizetni éveken át az olcsóbbat

haveroknak elcsalni a földpályázatokat

elsimicskázni a közbeszerzéseket

mamelukokat ültetni pozíciókbe

csalót köztársasági elnőkké tenni

egymillió munkahelyet hazudni

baltás gyilkost kiszabadítani

stb

de ne feledd: a lakosság 80 százaléka rühell téged és az idomáraidat

márta)) 2012.11.18. 18:31:12

@aszekelyek:
Ön változatlanul nagyon vicces. Mondjuk a legkevésbé érdekel , hogy kik - és miért lettek többek néhány kilóval.
:)))))))

Nagyon jól írja, most sokan, nagyon sokan kerülnek utcára, kik nem tudják fizetni - persze, ilyen-olyan okokból - a hiteleiket.
Ez egy sokélü téma, úgyhogy hagyjuk.

Persze, igen! hogyne tudnám, hogy most folyamatosan milyen megszoritások vannak.
Tudja? Nem igényel különösebb tudást, mert elég csak végignézni a boltok polcain. többek között. Vagy megnézni a rezsi számlákat.
Szóval, semmi újat nem írt Nekem már megint.
Igazán sajnálom.

aszekelyek 2012.11.18. 18:34:29

@Akitlosz: hogy is tanították nekünk,, amikor még csúnyarossz volt a kapitalizmus? A nagy hal, megeszi a kis halat.... ? Ha tudja.

jjulie 2012.11.18. 18:39:00

@aszekelyek:

hahahaha

gazdasag.ma.hu/tart/rcikk/c/0/47372/1

www.bankestozsde.hu/online/cikk.html?aid=1000073

"- Az MFB 2001-es auditált beszámolója pozitív eredményt mutatott. Igaz, az eredményt vele hasonló nagyságrendben érintette a szabályozás változása nyomán bizonyos céltartalékok felszabadítása, és több mint 12 milliárd forinttal dobta meg a sajtóban nagy port felverő privatizációs ügylet, a 12 állami gazdaság eladása. Kérdés tehát, hogy ez a tartalékolással összefüggő veszteség melyik időpontra vonatkozhat. Vajon akkor mutatkozna meg, ha a bank a kormányváltás kapcsán mostanában készítene egy auditált beszámolót? Netán visszamenőlegesen is?!

- Én jóhiszemű vagyok, azt gondolom tehát, hogy nincs olyan probléma, amelyikre a könyvvizsgáló ne világított volna rá az elmúlt évi auditjában. Az igazi nagy hiányok ebben az évben keletkeztek.

- Melyek az összetevői ennek a veszteségnek, amelyik a nagyságrendjét tekintve a 2001 végével 138 milliárd forintra rúgó, ebben az évben pedig 36 milliárd forinttal megemelt, adóforintokból származó saját tőkének hozzávetőleg a kétharmadára tehető?"

hahahahaha

aszekelyek 2012.11.18. 18:39:21

@márta)): látta, hogy nem volt megint 14 gázáremelés, mint amikor lendvarnyú anyó azt kajabálta, hogy nem lesz gázáremelés - A devizahiteleseket hagyju K ??? Ne legyen nevetséges! Nem az elszegényedettekről beszélt eddig?

aszekelyek 2012.11.18. 18:42:50

@tölgyes: nagypolgáriéletvitelű fél panel tulajdonos , megtakarítás nélküli , akinek a pénzét elvitte a nagy családja , egy fillérig.... a szocik volt minielnöke. Úgy is végezték...

jjulie 2012.11.18. 18:45:26

@aszekelyek:

hahahaha fideszsületlenséggenerátor hahahaha

"Az első Orbán-kormány azzal a hivatalos szándékkal privatizálta a 12 állami gazdaságot, hogy azzal a dolgozók jussanak vagyonhoz. Ám "dolgozók" lettek mindazok a mezőgazdasági társaságok vezetőségébe ültetett személyek is, akiknek egy része a mezőgazdaságot csak a kormányhatározat után ismerte meg. Ennek kapcsán a parlamentben akkor indult be az ellenzéki interpellációk sora, miután a sajtó nyilvánosságra hozta: megjelentek a termőföldeket korábban csak autóból látott új tulajdonosok, illetőleg olyan helyi szereplők jutottak többségi tulajdonhoz, akik enyhén szólva sem segítették a régi dolgozók nagyobb arányú tulajdonhoz jutását. Kiderült: a törökszentmiklósi gazdaságot privatizáló rt.-ben a legnagyobb részvényes egy nyugalmazott honvéd ezredes lett, Gödöllőn pedig az Orbán-kormány egyik miniszterének egykori üzlettársai kezébe került a társaság feletti irányítás. A Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Rt.-ben (HKG) két, a felcsúti foci kapcsán Orbán Viktorral rendszeres kapcsolatban álló személy, egy felcsúti autóvillamossági szerelő és a felcsúti lovardatulajdonos lett a többségi tulajdonos. Aztán Kenyeres Sándorra, a Talentis Program elindítójára és társaira szállt át az a közvetlen befolyás, amit a HKG Rt.-ben szereztek a tulajdonukban lévő Herceghalmi Gazdász Rt. révén."

hahahaha

aszekelyek 2012.11.18. 18:48:04

@jjulie: ettől lett a 8 milliárdból 20 milliárd az adósságunk? hány állami gazdaságot tapsolt el a szoci-szadi ? mennyi volt eredetileg? Az értékük? Az hol van?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.11.18. 18:49:48

@aszekelyek:

Talán kisebb lenne a veszély a kis halra, ha nem folyton a nagy hal közelében úszkálgatna.

Elég nagy a tenger. Miért nem képes magának saját vizet találni, a nagy haltól távol?

márta)) 2012.11.18. 18:50:15

@aszekelyek:

Azért hagyjuk kedves! mert - úgy mint másról sem - a hitelesek problémájáról nem készült semmiféle felmérés. Hogy értse! Nem lehet tudni, hogy ki, milyen okból adósodott el?! Hogy még érthetőbb legyen. senki sem állt bunkósbottal a polgárok mögött, hogy tovább nyújtózkodjanak esetleg, mint ameddig a takaró ér.
Magyarul) esetleg akkora összegű hiteleket vegyenek fel, hogy fizetni ne tudják.

Vagy éppen saját hibáján kivül adósott el "valaki".

Ezért írtam, többek között, hogy sokélü.
Persze -mint sok más ügynek- ennek is voltak nyertesei. Tudjuk. ott a pont.

A folyamatos elszegényedés az egészen más téma. Nem csak a hitelesekről szól. Sőt!!

aszekelyek 2012.11.18. 18:51:10

@Khal Drogo: akkor nem a bajnaiék mögött mozgattak nagy pénzt és még fognak..., ahaaa

jjulie 2012.11.18. 18:51:17

@aszekelyek:

hatástalan fideszfingeregető fideszfertőzött fűbehugyos fideszfingó vagy banya

de megértelek, kínoz a kérdés, és a kín sorozatfingást vált ki belőled: hogyafaszba nyernek újra a nagypofájú kádárvakarék kivagyi fideszférgek úgy hogy a lakosság 80 százaléka rühelli a seggszájukat a tolvaj kezükkel együtt?

hogyafaszba banya, fingd már el végre

jjulie 2012.11.18. 18:55:45

@aszekelyek:

hahaha fideszféreg mentőakció kádárvakarék fideszseggszáj módra

állami gazdaság fidesz általi eltapsolása jóeltapsolás, nem fidesz általi eltapsolás rosszeltapsolás

na ezért rühelli a lakosság 80 százaléka a fideszseggszád és az odomáraidat fideszproli, és rendben van ez így

de

hogyafaszba nyernek újra a nagypofájú kádárvakarék kivagyi fideszférgek úgy hogy a lakosság 80 százaléka rühelli a seggszájukat a tolvaj kezükkel együtt?

aszekelyek 2012.11.18. 18:57:25

@márta)): olyat nem vettek fel, amiről tudták, hogy nem lehet kifizetni. amit elvállaltak, jóhiszeműen, azok, akik ahhoz megfelelő jövedelemmel is bírtak, azok kal történyt a vismajor, amire a bank hivatkozik. Előre nem látható borzalom történt. Akik nagy pénzeket mozgattak, nagyon felnyomták pont a svájci frank árát. Forintot meg nem is kaptak akkor., mert a kormány azt elintézte, hogy fix forint hitelt ne is kaphassanak. erre meg nem figyeltek, hogy ez túl nagy ne legyen. Csak azt nyafogják, hogy na de a forinthitel már túl sok volt és azt nem lehetett nem leállítani. Csuda furcsa egy érvelés... Ezt meg lehetett elengedni, bedobni a gyeplőt.... na neee , ne tessék már itt elkenni a felelősséget. Orbán egy perc alatt lehúzta nekik a rolót. Csak akrni kellett. Bajnaiék meg nem akarták. Tőlük kérdezze miért.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.11.18. 19:18:05

A csoportban élő kis halak, mindig a társaikat követik. Így ha az egyik észrevesz valami veszélyt, és emiatt irányt változtat, akkor a társai is könnyedén ki tudják kerülni a veszélyt, anélkül is, hogy egyáltalán észrevették volna azt.

Ezzel csak az a gond, hogy ha egy antiszociális pszichopata hal vezeti a társaságot, akit abszolút nem érdekel a társai sorsa, és mindig a saját feje után megy, a többiek akkor is követni fogják. Ők azt hiszik azért a pszichopata hal dönt mindig a követendő irányról, mert okosabb, bölcsebb, mint ők, s olyanokat is tud, amit ők nem.
Holott csupán klinikai eset, akit abszolút nem érdekel a sok követőjének a sorsa.

Szóval lehet nagyon hasznos is ez az összefogás, és nagyon ártalmas is.
Attól függ ki vezet, és merre.

jjulie 2012.11.18. 19:21:46

@Akitlosz:

hűha alekosz, hűha, de inkább várd meg te is a központi gondolatmankóosztást, jobban jársz

It’s the economy, stupid 2012.11.19. 12:24:23

@aszekelyek:
"nem tettek semmit az orra elé és nekem sem.... bitzony nem..... nem a befizető döntött a kötelező manyupok hová befektetéséről"

Na, tőled nem is vártam többet, de az 56-os évjáratú, tanult, vállalkozó férjedről nem feltételeztem volna, hogy belelép az első, nyilván a szomszédasszony által propagált manyupba, úgy, hogy nem is volt neki kötelező :DDDD
Veled együtt. Most meg teli szájjal szidod, hogy mekkora szar.

Elárulom neked, nálunk még a - hogy is mondjam finoman - fizikai beosztásban dolgozó népeknek is több esze volt ennél, több manyup ajánlatát megnézték , és bizony többnél volt lehetőség a portfólióról dönteni. Ezért is van, hogy egy csomó embernek bizony nem volt veszteséges a befektetése, szal "nem tőzsdézték el" a pénzét, sőt. Más kérdés, mire mentek vele, övékét is elkommunizálták :(

nyünyüge 2012.11.23. 17:08:32

Az a néhány hónapos Apeh elnökség pontosan 12 hónapig tartott, 1998 augusztustól 99 szeptemberig.
www.origo.hu/itthon/20020926politikusok.html
süti beállítások módosítása