Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:56

A politikai napirendre került ügyek egy része erősen aszimmetrikus: ha egy országot katasztrófa sújt, nemzeti büszkeség tölt el, vagy olyan téma kerül a napirendre, amelyben a lakosság elsöprő többsége alapvetően azonos véleményen van, a politikai szereplők többsége látszólag ugyanazt mondja. Az ilyen egyoldalú  vagy egyesítő ügyek esetében az elméletileg létező érvek egyik csoportja nevezhető csak legitimnek: senki sem örül annak, ha valamilyen katasztrófa történt, senki sem drukkol az országa ellen és – a szélsőséges erőket leszámítva - senki sem akar antiszemitának látszani. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a politikai szereplők érdeke is azonos lenne, amikor az ilyen ügyekben - akár ugyanazon a színpadon állva - megnyilvánulnak.

479naci.jpg

 (Fotó: Index)

Sejtem, hogy sokak számára elképesztő cinizmusra vall, ha egy elemző politikai érdekekről, nyereségekről és veszteségekről beszél az antiszemitizmus elleni fellépés kapcsán. Tiszteletben tartom azok véleményét, akik őszintén hisznek abban, hogy a politikusok ilyen ügyekben csak a személyes morális elkötelezettségüknek engedelmeskednek, ugyanakkor meggyőződésem, hogy a politika ezeket a témákat is a saját logikája alapján dolgozza fel (ami természetesen nem jelenti azt, hogy függetlenül a politikusok személyes meggyőződésétől, de azt igen, hogy a két szempontot együttesen figyelembe véve). Ahogy más napirendi témák esetében, itt is pontosan tudni lehet, hogy a téma felmerülése kinek kedvezőbb, ki az úgynevezett ügybirtokos, s az is általában világos, hogy kik azok, akik inkább az ügy elnyomásában, a figyelem más irányba történő elterelésében érdekeltek.

A mai politikai rendezvény, ahol együtt szerepelt a szocialista párt elnöke, az ország volt miniszterelnöke és a Fidesz frakcióvezetője, kivételesen tanulságos esettanulmánya volt annak, hogy miképpen lehet egészen másképp beszélni ugyanarról. Az az érzésem, hogy a fellépőket a helyszínen hallgatók többsége Bajnai Gordon beszédét érezte a legközelebb magához, jelentős részben azért, mert ez a szónoklat volt a leginkább középre beszélő és a legkevésbé konfrontatív. Mindez persze nem ellentétes a volt miniszterelnök stratégiai céljaival, ugyanakkor látni kell, hogy ezzel a beszéddel politikai értelemben ő tudott a legkevesebbet profitálni. A mai rendezvényt a másik két fellépő sokkal inkább a maga javára tudta fordítani: Rogán Antal már önmagában jelenlétével, Mesterházy Attila pedig azzal, hogy Bajnainál sokkal erőteljesebb, politikusabb beszédet mondott.

Rogán Antal kétségtelenül kockáztatott, amikor elvállalta a fellépést egy alapvetően baloldali-liberális ihletettségű rendezvényen. Számítani lehetett arra, hogy ellenséges fogadtatásban lesz része, s abban sem lehetett biztos, hogy mit gondol majd részvételéről a jobboldali szavazótábor. Rogán azonban helytállt, éles és határozott beszédet tartott, amellyel nagy szolgálatot tett ebben az ügyben pártjának, ugyanakkor saját politikusi karakterét is megerősítette.  Kihasználta az alkalmat, hogy úgy váljon az ügyben egyelőre hallgatag miniszterelnök fideszes ellenpárjává, hogy látszólag egy pillanatra sem konfrontálódott vele, sőt, alapvetően a Fidesz politikai céljait segítette.

Mesterházy Attila – bár sokak számára bizonyára ez a hasonlat is elképesztő lesz – ugyanazt a taktikát alkalmazta, mint Orbán Viktor a híres 1989-es beszédében. Természetesen nem tartalmi analógiáról beszélek, sem a felszólalások, sem a rendezvények esetében. Egyszerűen csak arról, hogy Mesterházy most ugyanúgy felrúgta a várt (elvárt?) „békepárti” konszenzust, mint Nagy Imre és mártírtársai újratemetésekor a fiatal Orbán. Látni kell, hogy ezzel az ízig-vérig „politikus” megközelítéssel Mesterházy sokat profitált: nem Bajnai, hanem ő mondhatta el így azokat a kormányellenes mondatokat, amelyekre a baloldali-liberális tábor várt, és hozzá kapcsolódnak azok a javaslatok, amelyekről a hírek szólnak, ő volt arra képes, hogy olyanokat mondjon, amelyekkel továbbra is napirenden tartható az ügy. Lehet, hogy az ellenzéki véleményvezérek és az itteni nagykövetségekről elinduló diplomáciai táviratok a visszafogott Bajnait dicsérik, de politikai értelemben a mai nap két nyertese Rogán és Mesterházy, akik képesek voltak valami újat hozzátenni korábbi megítélésükhöz, akik fel és ki tudták használni az alkalmat politikai céljaik segítésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr454943455

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Igény, az van rá 2012.12.04. 12:58:48

Nem is elsősorban az antiszemitizmusra, mint az ismert viccben, hanem a Jobbikra magára.  Sőt, újrafogalmazom: a Jobbikra van igény, arra a Jobbikra, amellyel kapcsolatban az antiszemitizmus csak kívülről tűnik mindent meghatározó tulajdonságnak. ...

Trackback: Mesterházy átvette a kezdeményezést 2012.12.03. 22:25:11

Miközben az Együtt 2014 kezdeti lendülete máris megtörni látszik, Mesterházy Attila és az MSZP remek politikai ütemérzékről tanúskodva átvette a kezdeményező szerepet. Bajnaiék után a szocialisták is egyfajta ellenzéki összefogásra tettek javaslatot, e...

Trackback: Köszi srácok 2012.12.03. 08:21:21

Azt hiszem dobhatunk egy puszit Gyöngyösi képviselő úrnak. Eddig nem nagyon volt olyan nemzeti ünnep, megemlékezés, ügy, ami ilyen gyorsan egy helyszínre és színpadra űzte volna az egymással marakodó pártokat és személyeket. A Jobbik sec-perc alatt öss...

Trackback: Az önüldözés bevált politikai és egyházi marketing módszertan 2012.12.03. 08:21:13

Az önüldözés és az öngyűlöletkeltés módszertanát, már régen feltalálták és az Szadi, kisgazdák után 2006-ban az FMPSZ is bevetette. A közben eltelt időben meg már Bokros Lajosnak is kolbászt tölthetnékje támadt. Aki kolbász tölt, annak darálnia is k...

Trackback: A Gyöngyösi-gumicsont 2012.12.03. 07:25:28

"Egy ország hírneve attól függ, hogyan viszonyul a zsidóihoz. Minden más csak másodlagos." egy újabb gumicsontot generálnak a komcsik. nem érdemes foglalkozni vele hogy sivítanak, hogy hiszterizálnak. mindenki tiszteleg a zsidóknak, szalutáljunk eg...

Trackback: Út a gonosznak 2012.12.02. 20:33:48

Nincsenek sem biztonságot adó anyagi, sem szellemi javaik, nincsenek öntudatot adó törekvéseik, sikerre vivő eszméik, támasztékot nyújtó ideológiáik és most kétségbeesetten ődöngenek, ide-oda, valamerre. Mindenre vevők. Mindennek utat engednek....

Trackback: Behajtani tilos 2012.12.02. 20:32:55

Álnok ez a film, de el kellett és így kellett elkészülnie....

Trackback: Behajtani tilos 2012.12.02. 20:32:55

Álnok ez a film, de el kellett és így kellett elkészülnie....

Trackback: Orbán megint utcára vinné a randalírozó fideszes kemény magot 2012.12.02. 19:57:04

Remegnek az idegtől, ő meg a Habony, hogy a végsőkig hergeljék, és törni-zúzni vigyék a fanatizált híveket. Csak hát milyen lenne egy saját maguk szervezte kormánypárti tüntetés, amin a Kedves Vezető egészségére Molotov-koktéllal koccintanak? Abszurd l...

Trackback: Novák Előd, kamu-e vagy? 2012.12.02. 19:53:29

Nováknak nincs szakmája. Egy sima érettségivel veszi hülyére a választókat, terrorizálná a a képviselőket, hivatkozik a nem létező jogaira és a képviselők ugyancsak nem létező kötelességeire. Novák Előd a Jobbik alelnöke minden parlamenti képviselőnek ...

Trackback: Antiszemita az aki ... 2012.12.02. 19:19:28

A Szórakoztató Képes Erkölcstan blog álláspontja szerint az idézet mondás az azt mondó személye nélkül is jellemző és találó. Pláne a karikatúrával együtt: "Korábban az volt az antiszemita, aki gyűlölte a zsidókat, most az az anti...

Trackback: Szégyellem magam, bocsánatot kérek 2012.12.02. 19:12:07

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Engedjék meg, hogy beszédemet egy bocsánatkéréssel kezdjem. Hatalmas erkölcsi és politikai hibát követtem el, amikor 2006-ban választási megegyezést írtam alá Vona Gábor pártjával és együttműködtem a Jobbikkal a hatalom megs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgyes 2012.12.07. 13:22:09

@nyünyüge: Ha törli az is azt jelenti, hogy a hallgatónak nem kell fizetnie. Egyébként a visszafizetési rendszer se bonyolult a mai világban.@márta)): Én sajnos látom hogy nem fogja fel Látom..napról-napra, hjétről-hétre, hónapról-hónapra:)

nyünyüge 2012.12.07. 13:37:16

OFF

Hát Szabó Mátét ezért az "obskúrusnál témákkal, obskúrus megközelítésben foglalkozó"-nál erősebb jelzőkkel fogják illetni az illetékesek:

index.hu/belfold/2012/12/07/ombudsman_a_kormany_nem_jart_el_eleg_korultekintoen_safarov_ugyeben/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.07. 13:55:49

@aszekelyek: nagy felhatalmazás, nagy tartalék?
Mintha csökkenne a nagy tartalék...
Mi lesz a nagy felhatalmazással?

dbeata 2012.12.07. 14:00:52

@tölgyes: "Tehát maguk a hallgatók jelentik be a puskázást. " Na, nem mintha irigyelném azt a rendszert, ami az árulkodásra nevel. Egy egészséges közösségi összetartás azért mégiscsak kell, hogy legyen...:DD

Amúgy én nem a tandíj racionalitását vitatom (amellett, hogy nem értem, miért nem támogatja egyáltalán a közgazdasági, jogi szakemberképzést az állam egyáltalán), hanem a Fidesz korábbi véleményét, álláspontját kértem számon.

"Kampány az igenek mellett

A parlamenti pártok köztül a népszavazást kezdeményező KDNP és Fidesz folytatott aktív igen-párti kampányt. A Fidesz 2007 őszén kezdte népszavazási előkampányát, melynek vezetője Tarlós István lett. Tarlós országjárása során számos vidéki települést keresett fel, hogy a népszavazáson való részvételt és az igen válaszokat népszerűsítse.[7] ... A Fidesz a szavazás előtt egy hónappal kezdett utcai plakátkampányba, amelynek első jelszava a 3 igennel sokat spórolhatsz! volt, amelyet sok kritika ért.[9] A kampány fő jelmondata végül A jövő 3 igennel kezdődik! lett, amelyet személyesen Orbán Viktor indított útjára 2008-as évértékelő beszédében.[10] A párt utcai- és óriásplakátokon, illetve rádiós- és televíziós hirdetésekben is az igenek támogatására buzdított. A kampányzárás előtti napokban jelentek meg az újabb vitát kiváltó Igen, eltöröljük őket! feliratú plakátok.[11]"

hu.wikipedia.org/wiki/2008-as_magyarorsz%C3%A1gi_n%C3%A9pszavaz%C3%A1s

Tehát, mindez a herce-hurca (néphergelés, népszavaztatás, utána meg bevezetés, spin doktoros magyarázattal, eladósítással) pusztán azért, hogy ne külföldre képezzünk ingyen diplomásokat?

It’s the economy, stupid 2012.12.07. 14:56:07

@tölgyes:
"Kérem olvassa figyelmesen azt amit fenntebb leírtam.:( "

Édes úr, ne akarja, hogy még figyelmesebben elolvassam, egyre több ganéság derülne ki. Pölö:

"Vagyis, ha a végzett hallgató a közszférában helyezkedik el, akkor a diákhitelt visszafizeti az állam. "

Ezt bár inkább ne hozta volna fel! Mert ugye ki is fog az államigazgatásba kerülni: a zsigamarcellek, meg a vitézydávidok. Haggyuk mán egymást. A mixoedémás kinézetű óriáscsecsemőnek búgócsiga helyett egyenesen egy egész vállalatot adtak játékszerül.

Ráadásul megjött hozzá a mikulás is:
www.blikk.hu/blikk_aktualis/hetmillios-premium-a-vezereknek-2123393

Szerencse, hogy rednose rudolph nem a tükörjégen huzigálta tegnap a télapó szánkóját, így nem esett be az árokba, mint a menteni induló tűzoltóautók.
"Négy autó ütközött, a helyszínre érkező mentő árokba csúszott, két tűzoltóautó pedig felborult a tükörjégen "

kapos.hu/hirek/kek_hirek/2012-12-06/halalos_baleset_teljes_utzar_es_tomegkarambol_mernyenel.html

Ettől a néhány hullától eltekintve, ami a héten a nem működő közszolgáltatások miatt összejött, persze ezek az "urak" még nagyon is megérdemelték ezeket a jutalmakat, hiszen jól szolgálják a - nert. Nem a közt.

ati27 2012.12.07. 15:01:42

@Akitlosz:
Àà értem! Azért jött 2 gép, mert azzal mm pontosan ki lehet HÀROMSZÖGELNI bàrminek/bàrkinek a helyét... Csak tudnàm az amik mit tökôltek ennyit Bin Ladennel... Csak az zizraeliekre kellett volna bízniuk, felküldtek volna két gulfstreamet oszt pikk-pakk leremdezik....

dbeata 2012.12.07. 15:15:11

@tölgyes: "Vagyis, ha a végzett hallgató a közszférában helyezkedik el, akkor a diákhitelt visszafizeti az állam. Ha privát szférában, akkor az állam az alkalmazónak adókedvezményt ad a törlesztésre."

Na akkor fussunk neki még 1x. Tehát, a legjobban az jár, aki egyből bevállalja a hitelt, és nem kér a röghöz kötöttségből se (résztámogatás), mert akkor így vagy úgy, még van némi esély arra, hogy ne kelljen utóbb visszafizetni, vagy ha minden kötél szakad, akkor irány a kűfőd. Jól értem? (és akkor már végül is akár közgazdásznak, jogásznak is tanulhat az emberfia...)

It’s the economy, stupid 2012.12.07. 15:32:19

@tölgyes:
"ÁÁÁ dehogy húzták le a gatyáját, hiszen még itt írkálja a hülyeségeit.. Majd ha lehúzzák nem fog itt hülyeségeket előadni.:)"

Maga is úgy nem életszerű, ahogy van. Pont azért irkálom itt a hülyeségeimet, pardon stupidságaimat, mer' nincs gatyám, gatya híján meg elég meredek mostanság kimozdulni, nem tom látott-e időjárást a napokban.
Bájdövéj, szintén zenész, ...öööö... gatyátlan? Mintha kend is itt irkálná álló nap a saját hülyeségeit.

It’s the economy, stupid 2012.12.07. 15:34:20

@ati27:
"Azért jött 2 gép, mert azzal mm pontosan ki lehet HÀROMSZÖGELNI bàrminek/bàrkinek a helyét..."

:DDDDD Már megérte itt ülni, naon jót röhögtem... Köszike.

nyünyüge 2012.12.07. 16:07:28

@It’s the economy, stupid:
hát a mozgó "bárki" hűlt helye lesz a harmadik szög, hogy lehetsz ilyen értetlen :)!

graycivil 2012.12.07. 16:15:29

@aszekelyek: "...de mi volt akkor, amikor a mindenki fizet reformot nyomta a maszop? itt meg kéne azért említened azt is, hogy a legjobbak fognak egészen tandíjmentesen tanulni és 46 ezer meg részben lesz az."

Most már csak a következő kérdések vetődnek fel:
- Meddig lehet a LEGJOBBAK körét szűkíteni? (0 ?)
- Mekkora az a RÉSZ fizetés? (100% ?)

Tedd mellé a számokat, és akkor már magadon fogsz vigyorogni.

tölgyes 2012.12.07. 16:47:43

@It’s the economy, stupid: Akinek nincs gatyája, már régen nincsen netje se:) Általában azok piszkálják a klaviatúrát, akiknek még fussa rá:)

A szöveg figyelmes és alapos olvasása azt is eredményezhetné, hogy akár meg is érti azt, amit írtam. Tudom, hogy ennek kicsi a valószínűsége, de mégis.

Közszféra: nincs annyi Dávid amennyi a hülye Góliátok lecseréléséhez kellene.. Ez még eltart egy ideig. Különben is: ne legyen ilyen pesszimista. A most beiratkozók csak 4-5 év múlva végeznek. Addigra az Ön hite szerint már nem lesz még fidesz se:)

tölgyes 2012.12.07. 16:52:34

@A pöttyös az igazi dbeata: Fusson neki újból és próbálja értelmezően elolvasni. Ha sikerült, akkor megérti, ha akarja.
de
1. Aki a közszférába kerül annak a hitelt visszafizetik
2. Aki az itthoni magánszférába kerül, annak a munkáltatója adókedvezmény formájában megkapja és befizetheti
3. Ha külföldre megy , vagy nem fejezi be akkor 35 éves kor után a fizetése 4%áig törleszt.

Mert mégse kéne pénzt adni annak aki nem tanul, vagy megy a világba.

It’s the economy, stupid 2012.12.07. 16:55:56

@nyünyüge:
:DDDD ahsoooo, mosmá' értem!!!
Mindig mondták a mérnökök, hogy mink hülyébbek vagyunk, mint ők, lassan ideje belátni :DDD

tölgyes 2012.12.07. 16:58:57

@A pöttyös az igazi dbeata: Látja itt a baj. Maga azt árulkodásnak nevezi, ha a csalókat lebuktatják.. Innentől kezdve minden szövege csak üres maszlag.

Korábbi álláspontját ezen az intézkedésen nem kérheti számon, mert ez nem az, ami ellen a népszavazás szólt. Ott mindenki fizetett volna:( Ez egy kicsit olyan mint amikor a fidesz a családi pótlékot iskolalátohgatáshoz kötötte.. Akkor is volt a hújjogás. Most is arról van szó, hogy aki a költségvetéstől juttatást kap az teljesítse azt, amit vállalt... Ha nem teljesít, akkor a juttatást vissza kell fizetni.:) Mi is ezzel a baj??

It’s the economy, stupid 2012.12.07. 17:20:50

@tölgyes:
"Akinek nincs gatyája, már régen nincsen netje se:)"

Hol itt az összefüggés? Maga a netjét a gatyájában hordja??? Érdekes. Főleg, ha a gatyával együtt le is veszi, oszt ott áll net nélkül. A zasszony mit mond?

"nincs annyi Dávid amennyi a hülye Góliátok lecseréléséhez kellene"

Aggyunk hálát a magasságosnak, hogy így van.
Mindenhova Dávidkákat akar rakni??? Atya-GATYA, egy is több, mint elegendő belőle.

It’s the economy, stupid 2012.12.07. 17:29:28

@A pöttyös az igazi dbeata:
"Kampány az igenek mellett"

Az öreg szülék nem az életre neveltek téged, édes Beám!!! :))

No, ez olyan dolog, mint a házasságkötésnél a hóttomiglan, hóttodiglan: AMIKOR MONDTUK, AKKOR HITTÜK. :))

tölgyes 2012.12.07. 17:31:26

@It’s the economy, stupid: Látom nem bírta átvinni az értelmet még ilyen rövid szakaszon sem..:) .. A Dávid emlegetésével pedig csak vonának és Akitosznak akartam kedvezni, de maga bennszorult a gatyájában:)

It’s the economy, stupid 2012.12.07. 18:12:15

@tölgyes:
"Látom nem bírta átvinni az értelmet még ilyen rövid szakaszon sem..:)"

Hát télleg nem. Bevallom, itt állok szellemileg (is) legatyásodva, sírva könyorgök, ne legyen ennyire áttételes. Akarom mondani, ne gatyázzunk, ki a farbával. Nem elég a net, Vona és Akitlosz is összefüggésben lenne a gatyámmal??? Asszem innom kell valamit, és az nem víz lesz.

tölgyes 2012.12.07. 18:40:14

@It’s the economy, stupid: Naná:) Mind a ketten benne vannak a gatyájában és pályáznak is rá:)

dbeata 2012.12.07. 19:19:14

@6.Lenin: Rém ravasz. Engem az érdekelne, hogy a többi eu-s országban mi a helyzet. Mit érdekel engem, hogy Izraelben mi a helyzet. Miért kéne nekünk Izraelhez "igazodni" ebben a kérdésben?

dbeata 2012.12.07. 19:21:27

@tölgyes: "Maga azt árulkodásnak nevezi, ha a csalókat lebuktatják" Nem egészen. Csupán arra utaltam, van annak hátránya, ha pusztán egymással versengésre ösztönöznek, és nem együttműködésre.

Nem a tanuló dolga, a másikat figyelni, és jelenteni. A tanerőé.

6.Lenin 2012.12.07. 19:22:17

@6.Lenin:

"Tanulni egyáltalán nem szégyen, és mi, magyarok szeretnénk most tanulni másoktól. Különösen olyanoktól nem szégyen tanulni, akik saját országukban mindig fontosnak tartják a demokrácia, az egyenlőség és az igazságosság elveinek érvényesülését, és ezen álláspontjukat más országok felé is készek és képesek képviselni."

Részlet Vona leveléből...

dbeata 2012.12.07. 19:24:01

@It’s the economy, stupid: Neem, az más. Az szép és érdek nélküli, még ha utólag csak a fejét fogja az egyszeri házasodó. Emez meg sunyi, álságos, és érdekből gondolt.

6.Lenin 2012.12.07. 19:35:26

@A pöttyös az igazi dbeata:

" Miért kéne nekünk Izraelhez "igazodni" ebben a kérdésben? "

Mert ennek a "cirkusznak" az Izraelben zajló események volt a kiindulási alapja.
Ebből a levélből talán arra is lehetne következtetni, hogy 1 nagyon jól felépített provokáció történt tulajdonképpen.
Tesztelhette a jobbik a "demokratikus" pártokat.

Bár az eddigiek alapján nem feltételeztem volna 1 ilyen jól "kiagyalt" húzást, de lehet kívülről súgtak Vonának.

Amennyiben meg volt tervezve, nagyon jó húzásnak tartom, hogyan torzítottak el 1 "félresikerült" kérdést az ellenérdekelt oldalon.
Mondjuk mocskos dolog ilyesmivel játszadozni, de hát, ilyen a politika (?).

It’s the economy, stupid 2012.12.07. 19:41:33

@A pöttyös az igazi dbeata: @tölgyes:

Ezt írta tölgyes:
"Aki az itthoni magánszférába kerül, annak a munkáltatója adókedvezmény formájában megkapja és befizetheti"

Ez van a zújságban:
"Aki pedig nem az állami szférában, hanem a piaci szektorban vállal munkát, ott a kormány a cégeknek lehetővé teszi, hogy amennyiben (!!!) átvállalják a frissen végzett tanulók terheit, akkor jelentős adókedvezményt biztosítanak számukra. Ennek a részleteit a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) dolgozza ki."

Hümm, hümm. Nédda. Tőgyes megint hazudik, mint a vízfolyás.

Először is: a cégek NEM fogják átvállalni, mijafaszé tennék. Másodszor: szó sincs róla, hogy a cégek az egészet visszakapnák.
Harmadszor: ebből egyelőre semmi sincs a törvényben, sőt, előre- és visszamenőlegesen is megváltozhat, bármikor, mint bármi, amilyen szavatartó ez a brigád.

Aki meg az állami szektorban kap állást, az ugye kizárólag fityiszes kutya kölyke lehet, tehát az ő tandíjukat visszaadja - na nem az állam, ahogy tőgyes állítja!!! - az adófizető.
Úgyhogy ez újabb állomása a romkocsma-töltelék értelmiség kézben tartására irányuló törekvéseknek.

Graeca fides nulla fides. Ne higgy a fityiszesnek, akkor se, ha ajándékot hoz. Édes Beám. Ja, és édes úr.

It’s the economy, stupid 2012.12.07. 19:55:58

@tölgyes:
"Nem a tanuló dolga, a másikat figyelni, és jelenteni. A tanerőé."

Hát ja. Ismerek olyan elhivatott tanerőt, aki élénk figyelemmel kíséri a zifjuság próbálkozásait, nála évek óta zh és vizsga csak index+szig felállásban lehetséges. Fényképek zifferblattal összenézve. Tunniillik egy időben a bér-szakdoga-írás mellett felfutott a bér-zh-írás és a bér-vizsgázás is, nem csak nyelvvizsgákon, mint üzletszerű tevékenység. :)

Igen ám, de a tanerők túlnyomó többsége alulfizetettségből kifolyolólag nem törekszik az ilyesféle konfrontációkra (vö: szarik az egészbe), szépen elevez az árral.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.07. 20:10:02

@aszekelyek:

Pártként.
A Jobbik párt és nem civil szervezet.
Aki politizálni akar vagy belép egy már létező pártba, vagy új pártot szervez.

A civil szervezeteknek nem ez a dolguk. Ha mégis politizál(ná)nak az szereptévesztés.

It’s the economy, stupid 2012.12.07. 20:11:13

@A pöttyös az igazi dbeata:
"Az szép és érdek nélküli"

Ööööö... érdekházasság...??? Megvan? Van aki még akkor se mond igazat!
Ismerek olyan női hölgyet, aki az esküvőbe magába volt beleszeretve: fátyol, rongyő, limuzin, felhajtás, majdnem hogy zavarta az a f@szkalap, aki állandóan, idegesítően a tűsarkús lába alá került.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.07. 20:16:02

@aszekelyek:

1989. évi XVII. törvény

6. § (1) Nem bocsáthatók népszavazásra:

a) a költségvetésről, a központi adónemekről és illetékekről, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvények;

b) az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi kérdésekben való döntések (kinevezések);

c) a nemzetközi szerződésekben vállalt kötelezettségek teljesítése, illetve az e szerződéseket kihirdető törvények.

(2) Az (1) bekezdés c) pontjában megfogalmazott tilalom nem vonatkozik a nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségek jövőbeni vállalásának, illetőleg a lejárt nemzetközi szerződések meghosszabbításának népszavazás útján történő megerősítésre vagy elutasítására.

7. § Az alkotmány elfogadásáról (megerősítéséről) népszavazás útján KELL dönteni.

---

Ehhez képest soha semmilyen alkotmányról nem volt népszavazás.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.07. 20:22:46

@aszekelyek:

Azért a mai magyar konyhának már nem sok köze lehet a félázsiaisághoz.
Se kumisz nincsen már sajnos, s a hús sem nyereg alatt puhul.

A mai magyar konyha jellegzetes alapanyagai amerikai származékok.

Paprika, paradicsom, burgonya, kukorica nélkül nehezen tudná elképzelni az életét a mai ember, pedig egyiket sem fogyasztották a régi magyarok.

A paprika őrlése és fűszerként használata magyar találmány.

It’s the economy, stupid 2012.12.07. 20:24:45

@6.Lenin:
"vona_ravasz_levelet_irt_az_izraeli_kovetnek"

Ha most az is ki fog derülni, hogy ivritül, én kiugrom az ablakon. :DD

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.07. 20:35:34

@6.Lenin:

Szerintem pedig te nem értesz hozzá, nagyon nem, de erről ne nyissunk vitát.

"22 évvel a rendszerváltásnak nevezett sumákolás után is a legnagyobb gond, képzett és elkötelezett gárda létrehozása, akik képesek lennének a régi gárda helyére lépni."

Hát hogyne! Kinek gond ez? Egyik politikusnak sem az a célja, hogy a saját hatalmát, pozícióját felszámolja, hanem az, hogy megőrizze.

- Gizike drága, kerestessen a cégnél, egy rátermett, ambiciózus, képzett, tapasztalt embert, aki idővel a helyemre léphetne!
- Igenis igazgató úr. S ha megtaláltuk?
- Azonnal kirúgni.

dbeata 2012.12.07. 20:39:56

@tölgyes: Mégis mit várt? Hogy aszékelyek vagyok a másik oldalról? Hogy vagy csak ötös-ben (értsd a talpnyomát is nyalva) ill. rükvercben (pocskondiázva, hörögve) tudok egy kérdést megítélni? Az elképzelhetetlen, hogy látom valami előnyét és hátrányát, egyszerre?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.07. 20:42:18

@aszekelyek:
Feltételezhetőleg azt már előtte kinyomozták.
Ilyen akcióba nem vágnak bele előkészítetlenül.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.07. 20:46:33

@6.Lenin:

"Tetszettek volna forradalmat csinálni!"

Ezzel a mondattal vágott vissza Antall József MDF-en belüli politikai ellenfeleinek, amikor azok elégedetlenkedtek a rendszerváltó reformok túlságosan puha mivolta miatt.

dbeata 2012.12.07. 20:49:14

@It’s the economy, stupid:
@tölgyes:

"nem az életre neveltek téged"

"Maga azt árulkodásnak nevezi, ha a csalókat lebuktatják"

Eccer naiva, eccer zsivány. Ezt tessenek összeadni. :P

graycivil 2012.12.07. 20:50:38

"A kurva internet, hát nem megőriz mindent?!

A 2008-as szociális népszavazás plakátjai előtt terjesztett egyik Fidesz-szórólap. A képek magukért beszélnek, hála az égnek, hogy a Miniszterelnök úr még sosem hazudott, és ezt az internet segítségével minden nap be is lehet bizonyítani ..."

vastagbor.blog.hu/2012/12/07/a_kurva_internet_hat_nem_megoriz_mindent

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.07. 20:52:21

@aszekelyek:

Mindegy milyen jó megoldások vannak.

A politikus kérdése, hogy neki abból mi haszna lesz.
Ha semmi, akkor hiába a jó megoldás.
Bármilyen jó megoldásban módot kell találni a közpénzek elcsorgatására.
Ha ez megy, akkor épülhet a jó megoldás. A piaci ár többszöröséért persze.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.07. 20:56:19

@aszekelyek:

Ilyenek ezek a macskák.
Már amelyik még tud vadászni. Az átadja a tudást a kölykeinek is.

6.Lenin 2012.12.07. 21:02:57

@Akitlosz:

Én nem szándékoztam vitázni, csak megjegyeztem, hogy szerintem 90-ben nem lehetett volna a spájzból előhozni 1 váltásra kész, komplett "elitet" vagy bárminek is nevezzük.

Még most sincs, szerintem.

Az MSZ(M)P nagyon "jól" és tudatosan épített fel 1 hatalmat, a kiszolgáló réteggel egyetemben, hosszú évtizedek alatt.

Volt egy 800 ezres tagság+ az ő családjuk+az eszmének elkötelezett (kényszerített) halmaz. 90-ben látszólag "eltűntek, de még sokan ma is ott vannak a helyükön, különböző hivatalokban, intézményekben. Aktívan, netán pihentetett pozícióban, várva, hogy mikor kéri a párt , most van rád szükségünk. Benne voltak az újonnan alakult pártokban, de ismert a történet. szinte minden adat hozzáférhető.

Még a forradalmak és annak hordalékai/következményei is eltart soxor hosszú évekig.
Ez mindenhol a világban így történt/történik, a gyakorlatban.

Vannak, ahol ennek már évszázadokban mért hagyományai vannak, ott esetleg gyorsabban is végbemehetnek csekély mértékű változások is, talán.
Részletkérdéseken lehet vitázni, de annyira nem izgatnak ezek a kérdések. Csak viccesnek tartom, mikor úgy kezelik a rendszerváltás időszakát, mintha minden a rendelkezésre állt, csak valakik esetleg elbénázták.
Nem bénáztak el (alapjaiban) sokat, így volt lehetséges, a körülményekhez képest.

Igen, forradalom talán gyorsított volna 1 picit, de ahhoz meg nem voltak tömegek, akik akartak volna a forradalmat, hullákkal. Ellenben új "elit" akkor sem lett volna.Nem tartanánk sokkal előbbre.

Szinte mindenki valamilyen szinten "elkötelezettje" volt a rendszernek.
Minek bolygatni 1 hiányos/hamisított ügynöklistát. Ez csak 1 azóta felnőtt generáció agyréme, semmi értelme (haszna).

Ezzel le is zárhatjuk. Nem ezekről álmodozom éjszakánként.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.07. 21:20:29

@tölgyes:

Rosszul látja, mint mindig.

Természetesen nem az ön sztálinista beszéde a köznyelv.
Az önhöz hasonló balosok, kommunisták, szociáldemokraták, egyéb vörös (narancssárga?) népek használják a "fasiszta" szót Sztálin útmutatásainak megfelelően.

A nemzeti szocialista kifejezés ugyanis túlságosan hasonlít a szocialistára, s az okoz(hat) némi zavar az önhöz hasonlóan ideológiailag nem eléggé képzett internacionalista fejekben. Ezért használja a mai napig is Sztálin bölcs szellemében az ön népsége a fasiszta szót arra, ami nyilvánvalóan nem az.

Ott már/még nem tartunk, hogy ön és vörös társai írhassák elő a köznyelvet.

---

A német fegyverraktárak tele voltak olyan pusztító vegyi fegyverekkel, amelyeket a szövetségesek elképzelni sem tudtak. Tabun, szomán, szarin. Már ha mondanak önnek ezek a szavak egyáltalán valamit.

A németek sohasem vetettek be vegyi fegyvereket a második világháborúban, szóval nagyon nem úgy volt, hogy mindent bevetnek, amit bevethetnek.

Az atombomba nem elkészítése szintén politikai döntés volt.
A német tudósok egészen pontosan ugyanazt tudták, és ugyanazt mondták, mint az amerikai tudósok.
Mégpedig azt, hogy az atombomba elkészíthető, de sok időbe, pénzbe, és kutatásba telik még.

Az amerikai politika erre úgy döntött, hogy a háború még várhatóan sokáig fog tartani, vágjunk bele! Így is éppen csak elcsípték az atombomba elkészültével a háború végét.
A német politika viszont ugyanerre azt mondta, hogy a háború várhatóan nem tart sokáig, így az atombomba kifejlesztésére nincsen szükség, és nem éri meg beleölni a korlátozott erőforrásokat. Mire meggondolták magukat, már késő volt.
Illetve míg az amerikaiak nyugodtan dolgozhattak távol a harcok zajától, addig a németeket szüntelenül támadták és akadályozták. Angol kommandósok elsüllyesztettek egy norvég hajót, ami nehézvizet szállított volna a németeknek, ami az atombomba előállításhoz.
De a fő és döntő motívum a politikai döntések különbözősége ugyanazok információk alapján.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.07. 21:27:53

@It’s the economy, stupid:

"a most tesztelt lasztovicza-móccerrel unortodox úton jut diplomához"

Ez milyen módszer? Mi a sztori?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.07. 21:39:13

@ati27:

Igen.

Bin Laden egészen más kategória, mint egy magyar állampolgár Magyarországon, aki biztonságban érzi magát, s valószínűleg nem tudja, hogy meg akarják ölni. De különben sem tart fent magánhadsereget a védelmére.

Bin Ladenék profik voltak, tudták, hogy keresik őket. Természetesen nem használtak mobiltelefonokat.

Ha mégis kellett, akkor azt a rejtekhelytől több száz kilométerre tették egyszer használatos mobiltelefonnal.

Egyetlen telefonálásért előbb fél napot utaztak.

Akinek mobiltelefonja van nem bújhat el.

Kadhafit is a mobiltelefonja alapján találták meg, bombázta a NATO és gyilkolta meg a francia titkosszolgálat ügynöke.

Felhívta Kadhafi a szíriai Asszad kollégáját, aki ezután beköpte őt a NATO-nak.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.07. 22:11:20

@6.Lenin:

Az milyen logika, hogy ha valaki kommunista akkor a családja is az? Ez nem igaz.
Miért kellene az egész családot büntetni, belekeverni? Hogyan jönnek ők egyáltalán bárhogyan is a képbe?

Ideológiailag fertőzöttek talán?
A normális családokban, s ilyen a családok többsége nem a politika a téma a családtagok között.

It’s the economy, stupid 2012.12.07. 22:28:08

@Akitlosz:
"Dékáni szívesség a politikus fiának..."

Ebből a szórakoztató szappanoperából ki bírtál maradni??!!! Így lesz oklevele a felső tízezernek, ha hülye/lusta.
Apuka fenyegetőzött parlamenten belül és kívül, jogi és nem jogi lépésekkel. Aztán valahogy mégse perelt be senkit.
TF tagadott mindent, aztán kirúgták a dékánt meg a helyettesét, kiszállt a közeg az egyetemre, azóta csend van. Nem tuggyuk van-e oklevele a kis lasztoviczának, vagy ők is megnyugtatóan lezártnak tekintik az ügyet, mint a nagy gepárd- és tengelice-vadász.

nol.hu/belfold/lasztovicza_szerint_etikatlan_es_gusztustalan__hogy_meghurcoltak_a_fiat

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=571555&referer_id=friss#null

kuruc.info/r/2/99130/

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.07. 23:16:51

Hát ... érdekes.

Az egyetemek vezetői eléggé sárosak benne, hogy ennyi kamudiplomás, és kamudoktor szaladgál szabadon.

Bár nem lehet könnyű nekik sem. Mit mondjon a dékán, ha felsőbb helyről érkezik egy "kérés", hogy ennek annak adjon diplomát?

Ha azt mondja nem, lehet még az egyetemét is bezárják, de megnézheti magát az állami források tekintetében, s dékán sem sokáig lesz.

Ha jól emlékszem már az előző Orbán kormány idején is voltak érdekes diplomások. Deutsch Tamás miniszter például. Próbálták volna megbuktatni!

Mondjuk nem új jelenség, protekciózásnak hívják.
Mindig könnyebb az élet a tűzhöz közel.

tölgyes 2012.12.08. 00:23:37

@Akitlosz: Mint említettem, Ön mostanában látta vagy inkább hallotta a Smidt Mária intézetének kiadásában megjelent könyvet. Ő azonban azt is közölte, hogy a megjelent könyv viták tárgya volt és nálunk is az lesz...A fasiszta kifejezés pedig az egész az európai-amerikai térségben elfogadott kifejezése a jelenségnek, amit a nácizmusra használnak.Miután a fogalmak használata még a tudományban is egyféle közmegegyezésen alapul én szívesen fogom a nemzeti szocializmust használni, ha ez lesz a konvenció.Ma még nem az. Ettől azonban még az tény, hogy Hitler első háborús szövetségese Sztálin volt és kölcsönösen irtották a lengyeleket. .. és később másutt is, másokkal szemben is előszeretettel használták a népírtásakár legbrutálisabb eszközét, amihez ideológiát is gyártottak. Ön most is ezt az ideológiát ezt a népirtást mentegeti.

A vegyi fegyvereket Hitler sem merte bevetni épp az első háború tapasztalatai miatt. A vegyi fegyverek használata tilalom alatt állt és H. tudta, hogy ha ő kezdeményezi a használatot, akkor gyorsan és könnyen lesz válaszcsapás, mert ezeket a vegyi fegyvereket viszonylag könnyű és olcsó is előállítani, a védekezés pedig drága és bonyolult.

tölgyes 2012.12.08. 00:29:43

@It’s the economy, stupid: Azt, hogy a cégek mit és hogyanm tesznek meg azt majd meglátjuk. Nem úgy néz ki, hogy sok lehetőségük lesz az elutasításra... és az adókedvezmény miatt érdekük sem lesz... még ha ön a gatyájában markolássza is közben a nehezemn megtalált hímvesszejét:)

tölgyes 2012.12.08. 00:37:06

@It’s the economy, stupid: "Nem a tanuló dolga, a másikat figyelni, és jelenteni. A tanerőé."—ezt írtam volna? Nem találom és nem is emlékszem rá. „Nem a tanuló dolga, a másikat figyelni, és jelenteni. A tanerőé.”- ezt a pöttyös Bea írta 19.21-kor. Látom, már nem bírja saját magát se követni.

hoplita 2012.12.08. 07:06:26

@Sanyi az alvégről:
Te kibaszott paréj.
Íkúról gagyogsz és le sem tudod írni a zecceri és megismételhetetlen rettenetesség kultikus helyének a nevét helyesen?
Majd kapsz a rabbidtól, te igénytelen, ostoba faszfej....:)))

Auschwitz...te köcsög..:DDD

Te tényleg az alvégről való vagy, te proligeci..:)

hoplita 2012.12.08. 07:49:51

@It’s the economy, stupid:
Zagyva a maga keresetlen őszinteségével, bár néha bumfordi módon egyedül magasabb erkölcsi szintet képvisel, mint a háromnegyed igennemtisztelt ház.
Gondolom nem ismered, ellenben a médiaszélből szeretsz szimatolni.:)

Én tartom a fogadást, készülhetsz fizetni.:)

Fentebb Akitlosz írta, hogy jól jöhet ki ebből a Jobbik, akaratlanul is.
Helyesbítek.
Ezek a "véletlen elszólások' nem egészen véletlenek. Tudatos stratégia egymásra tolni a fityiszt a bolsibibsilibsikkel.
Váljon el a sz@r a májtól, az ostobábbak számára is világosan.

jjulie 2012.12.08. 07:53:46

@hoplita:

jaj bugris, kimosakodtál a heti koszból, de még frusztrált vagy tőle teljes keresztmetszetedben?

kerestél a koszolódással annyit hogy megtankolj, elgyere és befizesd a porszívós tenfolyam első részletét?

jjulie 2012.12.08. 07:58:24

@hoplita:

hahahaha tudataos stratégia, hahahahaha

jót nevettem bugris, rakj inkább rendet magad körül a maslow piramis alsó fiókjában, aztán elmehetsz a kocsmába, megengedem hogy igyál egy fröccsöt jutalmul

de le ne részegedj, mert a jövő héten nem lesz erőd megint összekoszolnod magad

hoplita 2012.12.08. 08:43:50

@It’s the economy, stupid:
"....Sajnos ez sem így van. A jobbik az a párt, amelyiknek 4 db képviselője bukott meg a "c" tipusú nemzetbiztonsági ellenőrzésen, ilyen egyetlen másik párt esetében se fordult elő eddig..."

Húbazmeg....
Tudod ki végezte és kinek a megrendelésére, illetve milyenek voltak az érvek??????

Ennél értelmesebbnek gondoltalak, még ha kicsit felületesnek tartalak.

Egy példa....Tudod mi volt az akkor 27 éves Staudt Gabival szemben a kifogás?
Nem?
Akkor nézz utána, dolgozz meg az infóért.
Megsúgom, elképesztő, még libsi mércével is.

hoplita 2012.12.08. 08:47:27

@jjulie:
Büdöskurvanyád baszod habosra, szarfaszú.
Kussolj köcsög, belelépek a szádba, ne aggódj.

hoplita 2012.12.08. 09:01:00

@szoja122:
Kija kurvanyád szólt hozzád..?
Hanyagolj, te vén burnyák.

jjulie 2012.12.08. 09:03:17

@hoplita:

szeretnél már szopató lenni végre valahára, mi lúzer? nagyon fáj a sokadakgenerációs szópóágiság.......

rossz helyre vitt a gólya, lúzer, a nagyszüleid a negyvenötben szerzett aranyakból is még csak a lakhatást tudták megoldani a maslow piramis fenekén, és a kádár hiába adott lehetőséget az apádnak hogy lopjon a tszben, neked meg ingyen főiskolát, a lúzervér nem vált vizzé benned.....

te lúzer de büszke, 2006os orbánkirálycsináló forradalmár, eredj a kunkibuci kocsmába szájhősködni

jjulie 2012.12.08. 09:19:47

@hoplita:

bízzál kunkibuci szopó bugris, sok lúzer disznót győz

már pártod is van hozzá

dr. Balta$ár 2012.12.08. 10:04:02

sóti zsemjén (a madarak baráttya, aki a töltött madarakat szereti, az ólommal töltöttett) nyilván le fog mondani, csak kéreti magát mint snitt pálesz haverja... a két szentéletű fiatal demokrata... az egyik a sport csillaga a másik az egyház pillére...

teevee 2012.12.08. 11:16:34

@tölgyes: Aha.

És akkor melyik a blöff, az "önfenntartó felsőoktatás" vagy a "diákhitel átvállalása" az állam által, államigazgatási munkahelyek esetén közvetlenül, versenyszféra esetén az adókedvezményeken keresztül?
(Megjegyzem, ez utóbbi még csak ötlet szintjén létezik, szemben a keretszámok csökkentésével. Bár, az úgy tűnik, mindegy is, ha a nemzetközi helyzet és az ideológiai harc fokozódik.)

teevee 2012.12.08. 11:27:47

@hoplita: Az a mostani legújabb összeesküvés elmélet, hogy az egyik ilyen "véletlen elszólás" miatt lesz majd a választások előtt bírósági feljelentés (akár magánszemély, akár szervezet által) a Jobbik betiltása érdekében, amit mondjuk első fokon a független magyar bíróság helyben is fog hagyni, a Fidesz látványossan mossa majd a kezét, a választásokon a jobboldali szavazatokat besöpri, a jobbikos távolmaradókat csókoltatja.

És ha másodfokon (a választások után) a betiltást megsemmisítik, akkor a Fidesz lesz az első, aki üdvözölni fogja a jogállamiság győzelmét.

teevee 2012.12.08. 11:31:32

@dr. Balta$ár: És ne feledjük, életükkel szép példát mutatnak, akár az iskolai erkölcstan könyvekbe is beírhatják magukat.

dr. Balta$ár 2012.12.08. 11:32:13

a HVG plágiuma vádaskodása
ez összehangolt támadás a kérész-ténység+a kormány és a tudomány ellen...
a tuggyukkik... összehangolt lejárató, KARAKTERGYILKOS kampánya...
ijjen viharos időkben csak a kémény és határozott kiálás segíthet !
nemongy le ! Zsolti ! kitartás ! veled vagyunk te szentéltetű ember !

dr. Balta$ár 2012.12.08. 11:34:20

@teevee: a szent-ÉL-tetű embert senki nem fogta... pedig majdnem ojjan jo mint a 3év előtti Nertársak és Nertársnők! szövegem...

na mindegy a zember hála és megbecsülés nélkül is szórja a sziporkákat !

menőmano 2012.12.08. 12:02:03

Bajnai konkrétan nem bírálta a kormányt"

a washingtoni Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjában (CSIS) tartott előadásán Bajnai Gordon, a Haza és Haladás elnöke pénteken.'

A nap folyamán Bajnai Gordon felszólalt egy másik konferencián is, amelyet a washingtoni Johns Hopkins Egyetemen a transzatlanti kapcsolatok jövőjéről tartottak."

www.168ora.hu/itthon/bajnai-konkretan-nem-biralta-kormanyt-107285.html

Mondjuk, ez egyfajta totális politikai kultúra is. Szerintem.
Illlyen ez, mikor a tudás, az elegancia, a kultúra együtt jár.

osztjónapot!
:))

graycivil 2012.12.08. 13:06:30

"Fekete György, a nemzeti csoda

Fekete György az általa vezetett Akadémia honlapján azt közli, hogy 1956-ban nemzetőr parancsnok volt, 1957-ben vizsgálati fogságba került. Másutt csupán ennyit ír: „részt vett az 56-os felkelésben és büntetésben volt”.

nol.hu/belfold/fekete_gyorgy__a_magyar_csoda

"Az Országgyűlés honlapjáról azonban azt is megtudjuk, hogy 1957-ben (amikor forradalmárként vizsgálati fogságba került) oklevelet szerzett az Iparművészeti Főiskolán. 1958-tól pedig az egyik nagy tervező vállalatnál dolgozott műteremvezető, majd irányító tervező beosztásban."

Az El Curo-i világban ilyen a "hitelesség, tehetség".

F.Y!DESZ

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.08. 13:36:29

@dr. Balta$ár: Tömjénzsót, a vadkacsák réme. :)

Szeretne turult is lőni, háturul.

tölgyes 2012.12.08. 13:43:54

@hoplita: Értem én, hogy a Jobbik maga a bölcs előrelátás és számító zsenialitás, de azt is látom, hogy a jobbik eközben mégis csak marginalizálódik. Úgy tűnik, hogy a magyar társadalom jobban tűri a bolsik közelségét, mert azt valahogy már néhányszor túlélték. Szóval jobban bírja a bolsik közelségét, mint a szélsőjobbbos zsidózó, cigányozó, gyűlölködő szélsőjobboldali radikalizmust. Ennek a politikának, ha kicsit rendben mennek a dolgok, akkor van úgy 2-4%-a. Ha rosszul mennek a dolgok, akkor bejutnak az OGY-be, ha baloldali volt a kormány és nagyon roszzuél mennek a dolgok, akkor még 10% főlé is mehetnek... De majd meglátjuk mi lesz. Ön is én is szemtanúi leszünk az eseményeknek.@menőmano: Ha valaki szót kap a birodalmi központban, az még nem zsenialitás. Az csak azt mutatja, hogy élvezi a birodalmi központ kegyét, amíg őt szolgálja.
Emlékszem még, amikor azt figyelték az elvtársak és abból vonták le a következtéteseket, hogy egy politikai vezető ki fogadott a Vnukovói reptéren és szerveztek a városba vonuláshoz tömegeket az utca szélére.

Ha a hírek arról szólnának, hogy nagy sikere volt MIT-en az már jelentene valamit, bár nem túl sokat.

tölgyes 2012.12.08. 13:45:50

@teevee: A kettő között nincs ellentmondás, legfeljeb Ön nem érti.

menőmano 2012.12.08. 13:51:18

@tölgyes:

Tényleg? Na! És? Hol írtam, hogy zsenialitás?

dr. Balta$ár 2012.12.08. 15:03:16

@Hepci: itt van még vinnyog... nem szólt neki senki hogy bűn gyilkolni meg stb

miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt szombaton

ad1) "Teljes jóhiszeműséggel jártam el, ezért minden erkölcsi természetű vádat visszautasítok"

ad2) "Az érintett oktatóknak a vitatott szövegeket szükségszerűen ismerniük kellett, ha bármilyen tudományetikai probléma lett volna, miért nem akkor jelezték, miért húsz év után akarnak pellengérre állítani"

ad3) Semjén azt mondta, hogy ő a kezdetektől teljes nyitottsággal kezelte az ügyet, nyilvánosságra hozta a vitatott szövegeket.

ad4) A plágiumvádról azt állította, hogy mindenben az ELTE oktatói intenciói szerint járt el.

ad5) Semjén felemlegette, hogy tíz féléven keresztül az összes bizonyítványa jeles vagy kitűnő volt, a diplomája is.

ad6) "Szakmai kompetenciám, hozzáértésem nem kérdőjelezhető meg"

mintha ez évben ugyenez már lefutott volna... januártól-májusig... dézsa vű...

melléduma :)))) qva jooo és szórakoztató amikor egy hitványféreg (szentélTetű) a csizma alól kikandikálva még VINNNYOG !!!

hoplita 2012.12.08. 15:45:29

@teevee:
Meg lehet próbálni.
Majd mi is összegyűlünk a Kossuth téren, meg itt-ott...de kő kövön nem marad.
Ha a fajtámból összejön eccer 20 ezer, akkor megnézheti magát a zelit.
A fityiszirodák lángjánál sütöm a szalonnám...arra mérget vehetsz.

hoplita 2012.12.08. 15:49:02

@tölgyes:
Ne okoskoggyá" bazmeg, nem áll jól, nem a te műfajod.
Még ha szereted is előadni magad mérsékeltpógárifaszfejnek is, mint leningeci.

Toleráltalak sokáig, meguntam.

rurodatu 2012.12.08. 17:02:36

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ha netán kiderülne hogy Izraelben minden állampolgárról hivatalosan nyilvántartják az etnikumát (tehát faji alapon listázzák), akkor az izraeli követ meg lesz kérdezve hogy mit keresett a Kossuth téren a listázás elleni tüntetésen...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

graycivil 2012.12.08. 17:15:14

"Valótlan állításáért bíróságon kért elnézést Pesty László a Wallistól

Megkövette Pesty László a Wallis-t a 2010-i választási kampányra készült filmjével kapcsolatban tett valótlan állításáért. A Wallis ezt követően elállt a bírósági eljárás folytatásától."

infovilag.hu/hir-25759-valotlan_allitasaert_birosagon_kert_elne.html

"Pesty László egy nyilatkozatában – a politikai szándékot elismerve – azt mondta, hogy filmjét a 2010-i választásokra időzítve jelentette meg. A filmben számtalan hamis sugalmazás, az azt népszerűsítő korabeli kommunikációban számos hazug állítás hangzott el."

Döbbenet! Hazug kormány hazug talpnyalói...!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

tölgyes 2012.12.08. 19:28:26

@hoplita: Ha pedig nem tolerálja, akkor megharaphatja a térdét.:)Én is sokáig toleráltam zsüliével vetekedő ordenáré trágárságát, meg a többi hülyeségét. Végül is még most is ezt teszem.
Ezen azonban az a tény nem változtat, hogy a Jobbik marginalizálódásának ma nagyobb az esélye mint bármikor a közelmúltban volt. Épp a hebehurgya szélsőjobbos radikaélizmusa miatt. Ez az én véleményem, miközben érdeklődéssel nézem azt a folyamatot ahogy ez végbemegy..:( A politikában persze semmi sem biztos, de ez most valószínű.. Ha ezt az utat folytatják még a kiesést sem lehet kizárni::))

6.Lenin 2012.12.08. 20:16:41

@Akitlosz:

Most sem szándékozom vitázni, de eddig csak feltételeztem, hogy valójában nem sokat tudhatsz arról, miként is működött az elmúlt rendszer a valóságban,most már biztosítottál róla, igazam van, kevés ismerettel rendelkezel.

Kb olyan lehetsz, mint a sok nick néven elméleteket gyártó unionista. Rengeteg infót begyűjt, kiagyal, elméleteket gyárt, de a gyakorlatban zajlóhoz szinte semmi köze.
A kiagyalt elméleteit átültetni/elképzelni a valóságban, már szinte megoldhatatlan feladat lehet számára is.

A rossz politikus gyárt elméleteket, aztán megpróbálja rákényszeríteni a polgárokra, aztán csodálkozik a bukás után.

Meg kellene próbálni néha a másik fejével is gondolkodni, vagy legalább elképzelni az ő miértjeit. Aztán lehet elméleteket gyártani, ami talán működni is fog.

Szerintem elsőnek próbáld meg megérteni az előző rendszer hétköznapjait, azt a gondolkodásmódot, ahogy az emberek megpróbálták a túlélést. aztán már nem lesznek gondjaid a rendszerváltásnak hazudottat is megértened.
De, ez a te problémád. Aki benne is élt, elolvasva az írásaidat rögtön láthatja, milyen tévesen ítéled meg az akkor történteket.
Szerintem.

De a kérdésemre eddig nem válaszoltás, ügyesen igyexel kikerülni.

akkor még 1x: valóban létezett 90-ben, 1 minden téren alkalmas/képzett/elkötelezett váltásra képes elit + tömeg?

Még most sincs, hogy segítsek 1 kicsit.

6.Lenin 2012.12.08. 20:37:04

@hoplita:

"Ha a fajtámból összejön eccer 20 ezer, akkor megnézheti magát a zelit."

A te fajtádból nem lehet több néhány tucatnál, országosan. Még a Jobbikban sem lehettek többen. Elképzelhető még néhány tucat nagyobb barom is, de összesen se látszanátok többnek, mint 1 ázsiai sztyeppéről idetévedt turistacsoport.

It’s the economy, stupid 2012.12.09. 12:36:04

@Akitlosz: @tölgyes:

"A németek sohasem vetettek be vegyi fegyvereket a második világháborúban, szóval nagyon nem úgy volt, hogy mindent bevetnek, amit bevethetnek."

"A vegyi fegyvereket Hitler sem merte bevetni épp az első háború tapasztalatai miatt. "

Egyik sem igaz. :))
Canaris tábornok a kiváló hírszerzésével kiásta, hogy a szövetségesek számítanak a vegyi fegyverek bevetésére, és készek viszont-csapással élni. Amit rosszul ítélt meg, az csupán annyi, hogy mely vegyi anyagokkal: a tabun és a szarin még nem állt a rendelkezésükre, viszont mustárgázt jócskán kiszállítottak az európai és távolkeleti hadszínterekre.

1943-ban le is buktak, tehát Canarisnak igaza volt: a német Ju-88-as bombázók megtámadták Bari kikötőjét több amerikai hajót elsüllyesztettek, közöttük SS John Harvey-t. A hajó mustárgázt szállított, amit a szövetségesek megtorlásra szántak, ha a német erők gáztámadást hajtanak végre. Mivel a hajó rakománya titkos volt, az olasz hatóságoknak sem volt tudomása a vízbe került anyag miben létéről. Emiatt az orvosok sem tudták, hogyan kezeljék azokat az embereket, akik a vízzel érintkezve súlyos sérüléseket szenvedtek.
Az esetet a háború után még sok évig titokban tartották. Az amerikai hadsereg számításai szerint 69 amerikai kereskedelmi hajós és 628 katona halt meg a vízbe került mustárgáz hatásaitól. A jelentés nem számolt az olasz polgári áldozatokkal.

A japcsik viszont használtak vegyi fegyvert, de ők sem a nyugatiak ellen, mert onnan visszakapták volna a gyufát, hanem a vegyi fegyverrel nem rendelkező kínaiak ellen.

@A pöttyös az igazi dbeata:

Ma már köztudott, hogy a japcsik azért voltak olyan vadak, mert kábszerrel fokozták a harci kedvüket. Mielőtt követ vetnénk rájuk, ez az amcsiknál is működött, félhivatalosan. Részecskegyorsító nélkül nem lett volna My Lai, ahol a "józanabbja" próbálta menteni a civil lakosságot.
en.wikipedia.org/wiki/My_Lai_Massacre

dbeata 2012.12.09. 12:57:11

@It’s the economy, stupid: Hűha. És a szamurájok? Meg a szeppuku? Ők mit "toltak"?

Van új poszt, elég uncsi mondjuk. Nézd meg! :)

It’s the economy, stupid 2012.12.09. 13:27:30

@A pöttyös az igazi dbeata:
A középkorban a pija (szake) volt a részecskegyorsító, csata előtt osztogatták is rendesen. Már ha volt. Ha nem volt, leléceltek a berezelt harcosok, a góré meg elvesztette a csatát. :DD

A szamurájok egyáltalán nem voltak vérszomjasok, inkább a saját életük feláldozása a hűbérúrért volt a feladat, mint az értelmetlen gyilkolászás. A paraszt a hűbérúrnak egyébként is hasznot hajtó "érték" volt, ezért írásos törvények védték őket a harcos rendektől. Keress rá a Tokugava-bakufu-ra.

Vagy nézd meg a busidót: (’a harcos útja’) a japán szamuráj életmódját meghatározó laza normarendszer, kicsit hasonló a lovagiasság eszményéhez. Nagy hangsúlyt fektet a mértékletességre, egyszerűségre, a lojalitásra, a harcművészetek gyakorlására és a harcos becsületére. Konfuciánus és buddhista hatások is felfedezhetők benne a bölcsesség és a higgadtság éltetésében.

A szeppuku ugye önmaga ellen irányult, nem agresszió volt, hanem elhatározás következménye, és az sem úgy zajlott, ahogy mi gondoljuk, a szamurájnak volt egy segédje (kaishakunin), aki készenlétben volt a háta mögött kivont karddal, ha kudarcot vallott, gyorsan lefejezte. Sokszor már mielőtt megszúrta magát, ahogy éppen megbeszélték előtte :))
Persze voltak köztük őrültebbek, akik tényleg végig csinálták az összes előírt vágást, de ők voltak kevesebben.

Oké, átnézek a másikba is.

It’s the economy, stupid 2012.12.09. 13:38:23

@tölgyes:
"Nem a tanuló dolga, a másikat figyelni, és jelenteni. A tanerőé."—ezt írtam volna? "

A kérdés nem a kendé volt, de a válasz, amit adott rá igen. És mivel a válasza nem teccett, kijavítottam egy nekem tetszőre. Egyéb kérdés?

"Azt, hogy a cégek mit és hogyanm tesznek meg azt majd meglátjuk. Nem úgy néz ki, hogy sok lehetőségük lesz az elutasításra..."

Ez megint olyan fenyegetőzés-félének hangzik. Csacsikám... Csaxólok, a bér-kommandó se jött be, a diákhitel-kommandó is így fog járni. A diák inkább "önként" lemond majd a visszafizetésről, csak felvegyék :S Ez persze nem fordult meg a csavarintos eszecskéjében.

Persze ha addigra kizárólag a fideszes cégek fognak életben maradni, amin erősssssen dolgozik a kend kúrmánya, akkor hajrá, kűggyék rájuk a kommandót nyugodtan. :(

It’s the economy, stupid 2012.12.09. 13:46:40

@hoplita:
"Zagyva a maga keresetlen őszinteségével, bár néha bumfordi módon"

Elég nagy eufémizmus bumfordinak nevezni: bődületes nagy tahó.

"egyedül magasabb erkölcsi szintet képvisel, mint a háromnegyed igennemtisztelt ház."

Najóvanmár, mért nem mingyá a hasfelmeccő jack-hez hasonlítod az erkölcseit :)) Ha mária-nosztra lakóit beküldenéd a t. házba, kiverné a kupolát a felszökő erkölcsi színvonal.

"Gondolom nem ismered, ellenben a médiaszélből szeretsz szimatolni.:)"

Ha ismerősöm lenne is letagadnám, mondjuk úgy inkább, találkoztam vele, az övéi között volt, így nem feszélyezte magát, mit mondjak, nem fogok vele összejárni.
Az meg, hogy ekkora támadási felületet ad a hatóságok felé, azt mutatja, nem egy "bonyolult" csávó.

It’s the economy, stupid 2012.12.09. 13:59:20

@hoplita:
"Egy példa....Tudod mi volt az akkor 27 éves Staudt Gabival szemben a kifogás? Nem? Akkor nézz utána, dolgozz meg az infóért.
Megsúgom, elképesztő, még libsi mércével is."

Azt írtam, miért nem hozzák ők maguk nyilvánosságra. Emlékszem, egy csomó cikkben "találgattak" az újságírók, de a jobbik nem nyilatkozott. Ha viszont ő maga is "nemzetbiztonsági kockázat", akkor nem csak nem politikus, egyenesen öntökszúrás ezzel vádolni az ellenfelet.
Ha szarunk a nemzetbiztonságra, ne azzal takarózzunk. Hülyék.

Hogy mi megy nb vonalon is, azt nagyon jól tudom amúgy, az nbh romokban hever már régóta, stefán halála után a katonai vonal is politikusok jáccótere lett. Az meg, hogy a tek is kapott ilyen jogosítványt az ő "szakmai" előéletükkel, elképesztő.

Jómagam csak sejtem, hogy a magyar gárda lehetett az ok, de nem nekem kéne kutakodnom, nekik kéne nyilvánosságra hozni. Szóval egyelőre ez a tervszerű visszavonulás fejvesztett futkározásnak látszik, a lakosság meg nem vevő a listázásra, ahogy nézem. Simán a fidesz jön ki jól a dologból.

tölgyes 2012.12.09. 14:22:23

@It’s the economy, stupid: Ilyet Ez amit ideírt inkább megerősíti mint cáfolja azt amit Akitosznak írtam. Ön tényleg nem érti azt amit olvas??
A pöttyös Böbe Ön által idézett mondatára pöttyös Böbének pedig nem írtam semmit..Ön nekem tulajdonította azt, amit nem én írtam, most pedig olyasmire hivatkozik, amit szintén nem írtam...:( Kezdek aggódni magáért.:(

It’s the economy, stupid 2012.12.09. 15:01:38

@tölgyes:
"Ez amit ideírt inkább megerősíti mint cáfolja azt amit Akitosznak írtam."

Francokat. Idézőjelben odaírtam amit állított:
"A vegyi fegyvereket Hitler sem merte bevetni >>épp az első háború tapasztalatai miatt<<. "

NEM!!!!! az első háború tapasztalatai miatt nem engedte, hanem annak ismeretében, hogy a szövetségesek hasonlóval fogják megtorolni. Mivel Canaris tudott az Európába szállított vegyi fegyverekről.

Az első világháború óta mellesleg tökéletesedtek a fegyverek, az akkori tapasztalatok nem voltak alkalmazhatóak az új "megoldásokra".

Maga nem tud olvasni. A saját szövegét se. Egyéb kérdés?

It’s the economy, stupid 2012.12.09. 15:07:40

@tölgyes:
Ja, még annyit: UGYANEZÉRT NEM használtak a japcsik se a NYUGATIAK ELLEN, használtak viszont a kínaiak ellen, akik esetében - nem lévén ilyen fegyverük - nem kellett félni a megtorlástól.

Ez is benne volt az előző válaszomban. Kötekedjen mással.

It’s the economy, stupid 2012.12.09. 15:22:38

@tölgyes:
"A pöttyös Böbe Ön által idézett mondatára pöttyös Böbének pedig nem írtam semmit.."

Dehogynem, azt, hogy vele szemben, maga szerint le kell buktatni a csalót. Szerintem meg nem kell a csalás lehetőségét megteremteni. Quelle difference.
Csak ehhez jobban fizetett, nem beleszarós tanári kar kellene.

Épp magával van baj, ha minden mondatot didaktikus módon a szájába kell rágni. Úgyhogy magáért aggódjon. Édes úr. :DDD

dbeata 2012.12.09. 19:22:08

@tölgyes: "pöttyös Böbe " Ez jó! :DDD Tőgyeske...

hoplita 2012.12.09. 19:23:06

@6.Lenin:
Gondolod, vén besúgógeci?
Nagyot tévedsz, gyökér, kurva nagyot.

@It’s the economy, stupid:
Nyilvános az régóta.
Beletrafáltál, a Gárda, akárcsak Schön esetében.
Balla hivatalos személy elleni erőszak miatt kockázat, Endréssik meg egy ismerőse által.
Eközben simán csúsznak át a cén háromperakárhányasok, kettős állampolgárok, külföldi ügynökök, köztörvényes csalók, pedofilok, buzik etc.:)

Zagyvának a kisujjában több történelmi tudás van, mint a te fejedben...pedig nem tartalak hülyegyereknek.

dbeata 2012.12.10. 11:11:37

@It’s the economy, stupid: Én azt hittem, a középkorban eleve alkoholt ittak a zemberek (víz fertőzés forrása lehetett).

latensiszakos.blog.hu/2010/07/14/mennyit_ivott_egy_kozepkori_paraszt

Meg fogom nézni, köszönöm!

dbeata 2012.12.10. 14:59:29

@It’s the economy, stupid: De te honnét tudsz már ilyeneket (is)? Ez nem ér! :))

"Keress rá a Tokugava-bakufu-ra." - Na jó van, persze...Rákerestem, de semmi...Inkább elhiszem, oké?

"mint az értelmetlen gyilkolászás"
Létezik egyfajta különbség, a nyugati és keleti gondolkodásban.

A nyugati a másikat akarja legyőzni, míg a keleti harcos elsősorban önmagát.

A másik, hogy nem feltétlen a célba érésre koncentrál, hanem az odavezető útra.

"Az út, mely szóba-fogható,
nem az öröktől-való;
a szó, mely rája-mondható,
nem az örök szó.
Ha neve nincs: ég s föld alapja;
ha neve van: minden dolgok anyja.
Ezért:
aki vágytalan,
a nagy titkot megfejtheti;
de ha vágya van,
csak a dolgokat szemlélheti.
E kettő mögött közös a forrás,
csupán nevük más.
Közösségük: csoda,
s egyik csodától a másik felé tárul
a nagy titok kapuja."

It’s the economy, stupid 2012.12.10. 15:44:36

"Tokugava-bakufu"

Nekem rögtön kidobta a wiki.
en.wikipedia.org/wiki/Tokugawa_shogunate

The Tokugawa shogunate, also known as the Tokugawa bakufu (徳川幕府?) and the Edo bakufu (江戸幕府?),[1] was a feudal regime of Japan established by Tokugawa Ieyasu and ruled by the shoguns of the Tokugawa family.

Honnan tudom, hát van egy mondás: tartsuk tiszteletben barátaink elmebaját, volt egy kendos, japánbuzi a baráti körünkben, a kendo versenyeket is kötelező volt megnézni...

It’s the economy, stupid 2012.12.10. 16:15:15

@hoplita:
"Zagyvának a kisujjában több történelmi tudás van, mint a te fejedben"

Hát ezt nem tudom mire alapozod :), de tegyük fel így van: először is jól tikolja, másodszor a modor hiányát nem lehet történelem-tudással kitölteni.

Én azt láttam, hogy fiatal suttyó gyerekekkel körülvéve magát osztotta az észt, azok meg ájultan hallgatták.

tölgyes 2012.12.11. 21:18:49

@It’s the economy, stupid: Hitler az első háborúban egy hgáztámadás során megsebesült... lehet, hogy ennek semmilyen hatása nem volt a döntésére.
Abban meg biztos lehetett, hogy olyan a másiknak is van.

Olyan nincs, hogy a csalásra ne legyen lehetőség. Az emberi elme már csak olyan, hogy ott is talál megoldást (lehetőséget a csalásra) ahol ilyen elvileg nincsen.
süti beállítások módosítása