Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
20:17

Bekövetkezett az, amire már novemberben számítani lehetett: az LMP egyre inkább elváló két irányzata a jövőben külön folytatja. A forgatókönyvhöz sem kell túl nagy fantázia: a pártban maradók minden bizonnyal önállóan vágnak majd neki a 2014-es választásnak, míg a kilépők először az Együtt 2014-gyel kereshetnek közös megoldásokat. A blog facebook oldalán tegnap elindítottam egy szavazást arról, hogy vajon ki profitál a legtöbbet ebből a helyzetből: ott – nem meglepetésre - egyelőre a Fidesz vezet. A helyzet azonban ennél bonyolultabb.

484lmp.jpg

Nehezen vitatható, hogy az ellenzék osztódása – különösen egy évvel a választás előtt, és még inkább egy relatív többségi egyéni választókerületis rendszer esetén – a kormányoldal számára kedvező fejlemény. A kormánypártok elégedetten figyelhetik az eseményeket, amelyek sok mindent üzennek a választóknak, de azt biztosan nem, hogy az ellenzéki oldalon már felkészült, belső vitákat lezáró, kormányképes erők várják a kormányváltást. 

Ugyanakkor ennek a szakadásnak nem csupán a Fidesz örülhet: ha a kilépők előbb-utóbb valóban az Együtt 2014-hez csatlakoznak majd, azzal egy lendületét vesztett projektbe lehelhetnek új életet. Bajnai pártja számára létfontosságú lehet ez a fejlemény: médiaképes politikusokat, politikai tartalmakat és média figyelmet kaphatnak, márpedig az utóbbi időben ezek egyre inkább hiányoztak a formációnál. Ebből a szempontól az Együttel sajátos előválasztási harcban álló szocialistáknak lehetne akár rossz hír is a mostani szakadás, de ha előbbre, a választási együttműködésre tekintenek, akkor az MSZP sem lehet boldogtalan attól, hogy mostantól egy fél LMP-s frakcióval bővülhet a baloldali összefogás.

Sőt, ahogy ezt már korábban is hangsúlyoztam, meggyőződésem, hogy a kialakult helyzetben az LMP mindkét irányzata is jobban jár az elválással, mintha a feleket kölcsönösen bénító belső válság állapotában maradtak volna. Schifferék lehetőséget kapnak arra, hogy kompromisszumok nélkül érvényesítsék középutas, önálló politikájukat, Jávorék pedig végre azt tehetik, amit mindig is helyesnek gondoltak: csatlakozhatnak a Fidesz-ellenes ellenzéki táborhoz. A frakció elvesztése – ha bekövetkezik: szerintem előbb-utóbb biztosan – persze érvágás, ugyanakkor egy évvel a választás előtt ennek a jelentősége korlátozott. A parlamenti lehetőségeket (például a napirend előtti felszólalásokat) kár lenne túlértékelni, „láncolni” (ez itt most egy metafora) pedig frakció nélkül is lehet.

Az eddigiekkel ugyanakkor nem akarom azt a látszatot kelteni, mintha mindenki egyformán nyertese lenne a mostani eseményeknek – az ugyanis a politikai versenyben (pontosabban annak haszonmaximalizáló elven működő terében) lehetetlen. A nyereség kérdése azonban nem ma, nem most dől el, hanem attól függ, hogy a szereplők mit kezdenek az új helyzettel. Két projekt indul: az egyik az önálló, a magát Fidesz és az MSZP-Együtt közötti térbe pozícionáló LMP-ről szól, a másik pedig az LMP-ből kilépőkkel kibővülő baloldali összefogásról. A szakadás legfontosabb következménye, hogy mindkettőt meg lehet próbálni – és mindkettőt lehet jól és rosszul is csinálni. Eredményt - "ezzel vége", "nincs esély", "eldőlt" stb. - hirdetni ma komolytalan lenne, én még arra is szeretnék aludni néhányat, hogy egyáltalán esélyekről beszéljek.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr135047137

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schiffer András és a szépség fegyvere 2013.01.28. 11:53:56

Az LMP-nek befellegzett. Hiába csűri-csavarja szokásához híven Törökgáborelemez, hogy „az LMP mindkét irányzata is jobban jár az elválással”. Hiába magyarázza Schiffer András, hogy csak a párttagság 10%-a távozott. Az LMP-nek annyi. Nem mintha Schif...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.28. 11:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Az LMP utolsó esélye 2013.01.28. 11:13:09

Kilépnek a szocialistákkal együttműködni vágyók az LMP-ből, mert képtelenek elfogadni pártjuk demokratikus döntését. Kapott az LMP egy utolsó esélyt a fennmaradásra.   Az "együttműködők" sorsa könnyen megjósolható: feloldódás a szocialista sárten...

Trackback: Golfozni és teniszezni küldené a közmunkásokat a kormány 2013.01.28. 09:21:57

A minimálbér kétszeresénél magasabb közmunkabérért dolgozó közmunkások nem kérhetnek nyaralási támogatást az Üdülési Alapítvány pályázatán. Az alacsony jövedelmű szerencsések viszont teniszpályát bérelhetnek, lovaglóleckéket vehetnek, horgászhatnak, ví...

Trackback: Két párt több mint egy? 2013.01.28. 00:37:32

Pártok szétválására számos példa akad a demokráciák történelmében, de az igen ritka, hogy mindkét utódszervezet életképesnek bizonyuljon, s legalább az egyik ne tűnjön el a Parlamentből a következő választásokon. Ehhez képest, ha az LMP alapítóiban val...

Trackback: Hazafutás: az LMP B-tagozata kivált, hogy betagozódjon Bajnaiékhoz a régi baloldalon 2013.01.27. 22:16:30

Kápráztató, ami Magyarországon történik. A Karácsony Gergelyék-féle Bajnaista platform kiválik az LMP-ből. Az LMP nem áll össze az E14-gyel, de az LMP-B igen. Új pártot alapítanak – a régi baloldalon. Elképesztő látni, milyen gigantikus vonzereje van a...

Trackback: Második lehetőség 2013.01.27. 21:22:06

Tavaly novemberben az LMP hatalmas lehetőséget szalasztott el. Megtehették volna, hogy ők kezdenek el elsőként tárgyalni az E14-el, így helyzeti előnyre tehettek volna szert, már belülről, egy nagyobb szövetség részeként - nem feltétlenül abban felold...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.30. 08:22:02

@nyünyüge: már csak ezek a f*szszopó alkotmánybírók állnak a NER útjában.
Ha én lennék Orbán helyében, választhatnának, hogy a fülüket, az orrukat, vagy a fütyijüket veszítik el. :)

nyünyüge 2013.01.30. 08:29:02

@Hepci:
Hát igen, már a pénzvilág IMF-je és az EU kóceráj is kapitulált...

livengood 2013.01.30. 10:34:32

@nincs_itt: "Ha meg kell ennem,kicsit nehezen döntök ..." :DDD
Nálad a pont! Még mindig megéri ide benézni. :)

aszekelyek 2013.01.30. 10:36:52

@nyünyüge: áh , még viztatkoznak , hogy legyen idejük kitalálni , hogy ha teljesítjük mégis a 3 % alatti hiányt , akkor mibe kössenek bele. Most éppen átrúgták a labdát az IMF térfelére. Nem nézted esetleg Varga úr mit mondott az estében ? Eddig az Únió kételkedett, minden évben, most az IMF átvette a szerepet. Azt javasolják megint, hogy bankadót elengedni , lakosságnak megszorítást odavágni. Hátha attól már csak kiszeretnek orbánból a még mindig őt támogatók. VAgy legalább nagy tüntetéseket csinálnak, mint a görögöknél. Csöppet következetlenek, mivel nemrég elismerték, hogy hát igen, a z általuk javasolt szociális megszoryítások bizony sokkal jobban visszavetették az egész gazdaságot , mint azt ők gondolták De eszükben sincs kapitulálni. nem bizonyult jó javaslatnak, IMF -részéről az a manyup konstrukció sem, amiről később szintén ők ismerték el, hogy az bizony csak viszi a pénzt és hiányt generál. Amire kitalálták, azt nem valósítja meg. Nem tévedhetetlenek. Ez tény. TAmáskodnak. Az is tény. Közösségi közlekedés díjait akarják felemeltetni, és szűkíteni a szociális ellátást. Szerintük nincs még nálunk elég koldus vagy mély szegény. Nekik biztosan nem sok de mi beérjük azzal a tömeggel, akiket az ő segítségük által gyártottak , no és maguktól is, az előző szoci szadista kormányok. Inkább szűkebb pátriájukban idézzenek elő szociális katasztrófát , nem nálunk. Köszi.

Csak széket cseréltek, mint gyurcsány és bajnai , 2009-ben.

aszekelyek 2013.01.30. 10:54:02

@nincs_itt: még hiányos is. mert nem keres, vagy nem talál vagy nem mondja meg, kire szavaz. @nyünyüge: de szép is lenne pedig a folytonosság! Ahogyan a 89-esbe is beemelték, a 49. évi XX.ast., senki haja szála sem görbülhet. Annak szellemében bíráskodnak , hoznak ítéleteket.

Deklaráltan nincs olyan jogfolytonosság, nem szól örökre és bármi bűnre az a passzus, amit sosem szavazott volna meg nekik a nép. HA szavazhat róla. ma az új alkotmány van érvényben. Pont. Annak szellemében tessenek. Sokan, szakemberek is úgy vélték, hogy túllépték a hatáskörüket nem régen. Szükséges pontosítani, hogy mi is az, amit megtehetnek. Kicsit rossz szokása volt ez az előzőekben némelyeknek, hogy ami nem volt kifejezetten és szó szerint tiltva az alkotmányban, vagy a választási törvényben, azt simán megcsinálták de ha tiltva volt de szankciója nem volt, akkor is. Ez a szellemisége a 89-esnek nagyon sok kárt okozott Magyarországnak.

nem tudom, mit akartál volna, hogy hagyják rájuk a hatáskörük alternatív értelmezését és ad hoc kiterjesztését ? No és nem csak azt semmisítették meg, ami a regisztrációról szólt. Sok más fontos dolgot is. Pl azt, hogy áthelyezhető egy ügy máshová ... Éppen folyik egy ilyen per, amiben már erre hivatkoznak. nem tyúklopási per. Sokkal komolyabb. messze érő kezük van az érintetteknek. Pont olyan hosszú a kezük, mint a rendszerváltás előtt, őket védte a 89-es és annak szellemisége. Bármit követtek is el.

aszekelyek 2013.01.30. 10:56:32

@Balt: a huszonéves Golfra már csak keveset , kb 5 évet kell gyűjtenünk , ha visszafizettük az EU-nak az adósságainkat és a bankjaikat megint jól feltőkésítjük. adnak rá kölcsönt is majd , na jó 50 % os kamatra..., az igaz.

márta)) 2013.01.30. 11:12:01

Na.Igen! De millllyen jó, hogy anno, a Bajnai Gordon beült abba a bizonyos székbe.
Ugye, ugye?
:)

aszekelyek 2013.01.30. 11:15:58

@concret: hogy miket nem vagy képes leírni! még hogy nem voltak ennyire centralizáltak! Nem szakad rád az ég??? Mit művelt feri az egészségügyi törvény keresztülverésekor a nem centralizált pártjával? A búzaégetővel? Battonyáról? Azonnal kizárták azt, aki a frakcióülésről a Lamperth szövegét kiadta. "nem fog itt a FIDESZ pénzt osztani , ....bízzatok bennem , tudom a dolgom... "

@nincs_itt: Még jó, hogy nem szoktam készen vett más véleményét fogyasztani. Ezt a xart sem, amit ide sikerült. A szint az bizony nem valami magas. nem kell megenned. El lehet menni, ha nem tetszik. Kifejezetten küldenek is , mondjuk a baloldalon.

Abban persze igazad van, hogy örök élet és ingyen sör nem lesz. Ami lehet, azt viszont ki kell hozni abból, amit elxartak nekünk de nagyon, a lehetőségét is, 2002 után. Azt meg nem fogja kihozni az ELIT. Mindannyiunkon múlik. Azért is akarnak egymásra ugrasztani folyvást minket, akik ellenérdekeltek abban, hogy jobban már ne menjünk tönkre.

Szóval mégis érdekel :) No akkor nem tévedtem , amikor úgy véltem , nem igaz , hogy nem érdekel.
nekem nem elég ok ahhoz az attitűdhöz, amit te hozol, hogy a múltban el volt rontva nagyon sok minden nekünk, ahhoz, hogy még a lehetőségét is elvessem annak, lehet jobb is. Részemről nem vagyok sem EU , sem IMF , hogy csak kételkedni tudjak a magyarokban.
Szerintem az nem visz előre , amit te itt mutatsz. Egyáltalán nem visz előre. Sőt. Kifejezetten ártalmas.

Nehogy már hinni merjen itt valaki abban , hogy lehet jobb nekünk , mint amit nekünk szántak máshol , másban érdekeltek ?

Ezt a mintát nem követem , és nem is ajánlom másoknak sem.

Majd elvesztem a reményt , ha én úgy akarom, vagy úgy látom. nem kellesz hozzá, sőt. Szándékaid felől sem vagyok nyugodt.

Populizmusod nekem nem ízlik.
Ps: gyengébbek kedvéért : az elit ellenessége. nem vagyok véletlenül sem jobbik szimpatizáns. Számomra egyértelmű , -a nyelvezete miatt is - hogy miről van szó.
Nem elég alaposan tanulmányoztad az étlapot szerintem.

aszekelyek 2013.01.30. 11:20:41

@Balt: a közmondás lényege pedig az, hogy bár a hasznát szedik közösen, nem viselik terheit, úgy mint a ló ápolása..... ( lányom lovagolt sok évig. Sokkal több munka és idő az ápolása , mint a lovaglása. Az ápolatlanság a másik példádban is a lényeg :)

nincs1itt 2013.01.30. 11:30:09

@aszekelyek: Nem tudom hány éves vagy, azt sem milyen volt az életed eddig. De úgy gondolom 2002 előtt születtél... Ha neked és a hozzád hasonlóaknak elég, hogy majdeccercsak, de semmiféle előre mutató esemény nem történik a pofázáson kívül, akkor kellemes lelkendezést és reménykedést.
Amíg Te és még sokan mások azt hitetik el magukkal, hogy nektek van bármiféle lehetőségetek tenni a jövőért, ebben a politikai-gazdasági helyzetben és vezetőkkel, akkor tényleg nagyon komoly bajok vannak az oktatással és a realitás érzékkel.
Neked mi ízlik, mi nem, egyéni szoc. problémád! Ez is a demokrácia része, hogy Te is teljes erőből lehecc hülye, amennyire csak Tőled telik és én is!
Választottam, nincs több 20 évem, de 10-et se szeretnék elpazarolni, hiteltelen politikusok ígéreteire!(értsd a teljes 23 évet, illetve az azt megelőzőeket is) Mentem és hátra sem nézek! Letagadom a származásom, mert nem szeretnék sajnálkozó pillantásokat kapni, a politikusaink(mindegyik) miatt. Élni akarok, a megszerzett tudásomat használni és ezért fizetést kapni, nem alamizsnát. Gondoskodni akarok magamról öregkoromban, de SENKINEK se jusson eszébe elvenni a SAJÁT pénzemet, mert megjárja! Nem jó, hogy az ember csak köpni tud a szülőföldjére, de Téged és a hozzád hasonlókat csak szánni tudom! Jó étvágyat, kellemes várakozást, jó időt a Békemenethez!

márta)) 2013.01.30. 11:35:06

Bajnai: három dologból fakad a jelenlegi „katyvasz”

atv.hu/cikk/20130129_bajnai_gordon

nyünyüge 2013.01.30. 11:38:08

Dübörgünk:

"Európa részesedése csökken a világgazdaságban, és az Európai Unió válsága alapvetően versenyképességi válság. Gazdasági rendszerváltásra van szükség, a jóléti állam helyett munkaalapú társadalmat kell kialakítani - mondta a a gazdaságpolitikai kérdésekkel foglalkozó Bruegel Intézetben a magyar miniszterelnök.

A magyar gazdasági eredmények sikertörténetet jelentenek, ezért meg kell szüntetni az országgal szemben a 2004-es EU-csatlakozás óta folyamatban levő, túlzott deficit miatti eljárást - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Brüsszelben, a gazdaságpolitikai kérdésekkel foglalkozó Bruegel Intézetben elhangzott előadásában.

Orbán Viktor felhívta a figyelmet: Európa részesedése csökken a világgazdaságban, és úgy vélekedett, hogy az Európai Unió válsága alapvetően versenyképességi válság.

Gazdasági rendszerváltásra van szükség, a jóléti állam helyett munkaalapú társadalmat kell kialakítani - mondta."

(hvg)

márta)) 2013.01.30. 12:06:00

Hadat üzen a sértett kormány az Alkotmánybíróságnak"

www.origo.hu/itthon/komment/20130129-ismet-korlatozna-donteseiben-a-kormany-az-alkotmanybirosagot.h

Tessék mondani? egyáltalán van szükség? az Alkotmánybiróságra? Esetleg, "dolgozhatnak" (is), vagy csak úgy vannak?
Nem tudom? , hogy a bírák hogyan tudnak így minőségi munkát végezni, hatékonyan ellátni hivatásukat, ha állandó fenyegetettségnek vannak kitéve?
hm?

mókáné 2013.01.30. 14:16:21

@márta)):

"Na.Igen! De millllyen jó, hogy anno, a Bajnai Gordon beült abba a bizonyos székbe.
Ugye, ugye?
:)"

Ábrándozás az élet megrontója, mely kancsalul, festett egekbe néz - mondta a Költő.
www.youtube.com/watch?v=P8oy0nR1Nhw

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.30. 16:14:48

@nincs_itt:

Nem nekem jó.

Semmi beleszólásom nincsen, engem nem kérdeztek.

Csak leírtam a helyzetet.

Az ég sem azért kék, a fű sem azért zöld, mert nekem úgy jó.

Ritka nehéz felfogású embernek tűnsz.

szoja122 2013.01.30. 17:23:23

@nyünyüge: Nem, nem túlzás. Sőt!

Egy olyan pártol, aki mellét döngetve fröcsögi magáról, hogy nemzeti, ezzel kirekesztve legalább az ország felét (implicite hazaárulónak tekinti -hisz minden magyarnak nemzetinek kell, kellene lennie-, attól az ilyen beszéd megbocsájthatatlan.

szoja122 2013.01.30. 18:16:11

@nyünyüge: "Orbánék bosszút állnának az Alkotmánybíróságon"

"Újabb drasztikus módszerrel korlátozná az Alkotmánybíróság mozgásterét a kormány, válaszul arra, hogy a testület az elmúlt hetekben több, a kormánypártok számára fontos törvényt megsemmisített - közölte az Origo több, egymástól független kormánypárti forrásra hivatkozva."

hvg.hu/itthon/20130130_Orbanek_bosszut_allnanak_az_Alkotmanybiro#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_1_30

A demokrácia újabb pofont kaphat.

Előre a lenini (izé, orbáni) úton!

márta)) 2013.01.30. 18:29:26

@mókáné:

Tessék? Van valami probléma? Nekem nem gond, hogy ön ábrándozik.
Csak tegye nyugodtan, ha ez" szebbé teszi a napjait.

Az", hogy a Bajnai Gordon kormányfő volt. valóság.
Csak szóltam. ott a pont.
:(

nyünyüge 2013.01.30. 18:59:30

OFF

Memóriagyakorlat idősebbeknek, elgondolkodnivaló mindenkinek:

A kisdobosok 6 pontja
A kisdobos hűséges gyermeke a magyar hazának.
A kisdobos szereti és tiszteli szüleit, nevelőit, pajtásait.
A kisdobos szorgalmasan tanul és dolgozik, segíti társait.
A kisdobos igazat mond és igazságosan cselekszik.
A kisdobos edzi testét és óvja egészségét.
A kisdobos úgy él, hogy méltó legyen az úttörők vörös nyakkendőjére.
Az úttörők 12 pontja
Az úttörő hű gyermeke hazánknak, a Magyar Népköztársaságnak, felelősséggel dolgozik érte.
Az úttörő erősíti a népek barátságát, védi a vörös nyakkendő becsületét.
Az úttörő szorgalmasan tanul, a világ és önmaga megismerésére törekszik.
Az úttörő gyarapítja és védi a szocialista társadalom értékeit.
Az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget.
Az úttörő igazat mond és igazságosan cselekszik.
Az úttörő szereti, tiszteli szüleit, nevelőit és az idősebbeket.
Az úttörő igaz hű barát.
Az úttörő bátor és fegyelmezett.
Az úttörő szereti és védi a természetet.
Az úttörő edzi testét és óvja egészségét.
Az úttörő úgy él, hogy méltó legyen a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség tagságára.

morgasjoga.blog.hu/2013/01/30/szeptemberben_indul_a_jo_alattvalo_kepzes

nyünyüge 2013.01.30. 19:21:21

@szoja122:

"...Vagy talán tényleg minden rendben van, és én sem vagyok más, csak egy gyűlölködő balliberális hazaáruló. Még a végén bocsánatot is kérek személyesen Cser-Palkovics képviselő úrtól. Ezzel a magyarázattal viszont az a baj, hogy akkor az EBESZ-től az Európai Parlament igazságügyi szakbizottságán és a nemzetközi újságíró-szervezeteken át az ENSZ-ig mindenki tévedett, sőt alaptalanul uszított. Kizárólag az ügyben teljesen elfogulatlan Médiatanács látta az igazságot, nevezetesen azt, hogy ő bizony teljesen független...."

magyarnarancs.hu/publicisztika/europa-erotlen-kompromisszuma-a-magyar-kormannyal-83417

Szeláví, mondja ilyenkor a művelt angol :(.

nincs1itt 2013.01.30. 19:48:58

@Akitlosz: Sajnállak, ha én vagyok számodra a nehéz felfogású... Inkább nézz magadba..

nyünyüge 2013.01.30. 20:00:58

OFF képajánló

nol.hu/kep/796747
Orbán Viktor és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke az EB brüsszeli székházában 2013. január 30-án
MTI/EPA - Julien Warnand

livengood 2013.01.30. 20:36:40

Az ATV-én percekkel ezelőtt ért véget Kálmán Olga Barcza György közgazdásszal folytatott beszélgetése. Barcza hihetően, nagyon meggyőzően érvelt a mellett, hogy az IMF téved amikor nem ad váratlan esetekre biztosítékot Magyarországnak, mert miközben a magyar kormány az IMF beismerése szerint is már nem szorul IMF hitelre, még sem kaphatja meg a Lengyelországnak megadott biztosítékot, mivel nem azon a módon oldotta meg a kormány a problémát, mint amit ők javasoltak.

Kálmán Olga nem talált fogást Barczán akkor sem amikor az levezette, hogy a vállalkozásoknak nem a banki külön adó miatt nem kapnak forgótőkére hitelt a magyarországi bankoktól, hanem azért, mert 2007 után a boldog boldogtalannak nyújtott hiteleiket nem tudják kihúzni a könyveikből, ezért a veszteségeik csökkentése miatt zsugorodniuk kell. Ezt pedig a hitelezésük szűkítésével tehetik csak.

Szóval kedves csak azért is liberálisok, csak azért is ellenzők, attól nem lehet majd kormányt váltani ha a fehéret csak azért is feketének hisszük!

márta)) 2013.01.30. 22:04:32

"A delegáció megállapította, hogy a magyar gazdaság négy éven belül másodjára süllyedt recesszióba, amelynek során a belső fogyasztás és a beruházások csökkenése mellett a munkanélküliség továbbra is makacsul magas szinten ragadt."

A magyar gazdaság recesszióban van, a gyors fellendülés kilátásai egyre gyengébbek:"

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_a_lesujto_imf_jelentes_hazankrol_uj_gazdasagpolitika_kell_bovitett_.543534.html

Vagyis) "Itt a lesújtó IMF jelentés hazánkról: új gazdaságpolitika kell"

*****

Az eddigi aktivitási adatok arra vallanak, hogy meredeken tovább lassult Európa felzárkózó gazdaságainak növekedése 2012 utolsó szakaszában, a magyar és a cseh gazdaság pedig recesszióban zárta az évet - jósolták szerdai átfogó prognózisukban londoni pénzügyi elemzők."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/londoni_elemzok_recesszioban_a_magyar_gazdasag.543846.html

Szóval én nagyon szeretném hinni, látni, hogy beindul valamiféle gazdasági növekedési folyamat. Teremtődnek új munkahelyek, stb.
Így röviden, tömören.

márta)) 2013.01.30. 22:12:33

www.mfor.hu/cikkek/Chickan__az_IMF_megallapodas_keves_a_fellenduleshez.html

A volt miniszter úgy vélekedett, hogy a fellendülés kulcsa a bizalomerősítés lenne. Ez jelentene kiindulópontot a beruházások növekedéséhez, valamint a hitelezés és a fogyasztás beindításához. A foglalkoztatás és foglalkoztathatóság javítása is kiemelten fontos, ehhez ugyancsak piaci bizalomra, piacteremtésre, az intézményi keretek átalakítására van szükség - mondta Chikán Attila,"

hm?

livengood 2013.01.30. 22:14:12

Most pedig az M1-en az Estében nézhettem meg Petschnig Mária Zita és Csaba László közgaszdászok helyzetértékelését, ami némileg árnyalja a képet, de végül is engem arra figyelmeztet, hogy óvatosabban a kormány gazdaságpolitikájának elítélésével, minimum meghallgattatik a másik fél is!

márta)) 2013.01.30. 22:25:00

A miniszterelnök szerint Magyarországon ebben az évben megkezdődik, majd 2014-ben és 2015-ben folyamatosan gyorsulni fog a gazdasági növekedés. "

atv.hu/belfold/20130130_orban_a_magyar_sikertortenet_miatt_meg_kell_szuntetni_az_unios_eljarast

Kijelentette: tudja, hogy sok gazdasági intézkedés nehézséget okoz a magyarok számára, de rendezett költségvetés nélkül nincs bizalom, anélkül nincs befektetés, befektetés nélkül pedig nincs növekedés." (José Manuel Barroso.)

Bocsánat! Jobban szeretek másolni, mint írni.

Szomorú gazdasági év lesz az idei (is). Habár nagyon szeretném tapasztalni, hogy jobb lesz.

jóccccakát!

livengood 2013.01.30. 22:47:32

Most meg hallom Barcza György közgazdászt az M1 riportműsorában, (ami egyébként vonalas) hogy többek között a bankok akkor fedezték fel maguknak a devizahitel bizniszt amikor a Nemzeti Bank alapkamatát 11% fölé emelte.

Erre eszembe jutott, hogy abban az időben az infláció elleni harcra hivatkozva a korábban Fideszes pénzügyminiszer Járai Zsigmond minden józan érv ellenére rendkívül magas szinten tartotta az alapkamatot. Az első Orbán kormány idején az ellenkezőjét tette! Most pedig a Fideszesek szavazat többségével csökkenti folyamatosan az alapkamatot az MNB.

Érdekes! Ezt se felejtsük el.

Khal Drogo 2013.01.30. 23:28:17

@nincs_itt: Magyarországot le sem szarják a világ nagy részén. Ha Németországtól távolabbra mész, vándorolsz ki, kb. Magyarországról sem hallottak még. Szerinted egy kanadainak, ausztrálnak de akár egy londoninak is van bárminemű fogalma arról hogy mi van Magyarországon. Hol nem szarja le ki az az Orbán Viktor. De ugyanúgy nem érdekli Magyarország sem. Miért is kéne hogy érdekelje?

Mivel leszarják a magyarokat a világon mindenütt ( ugyanígy leszarják a cseheket, a szlovákokat, szlovéneket stb. ) így sajnálkozó pillanatásokat sem fogsz kapni.

A világon sokkal kevesebb ember tud egyátalán a létezésünkről mint amit te feltételezel.
Nehogy még ismernék a magyar politikusokat.

Tegyünk egy próbát. Sorold fel a kanadai pártokat. Nyilván fingod nincs róluk. Vagy az ausztrál pártokról vagy az új-zélandiakról. Na így vannak erről más országok is.

Szóval nevetségesen demagóg ez a szégyenkeznem kell mert magyar vagyok dumán. Ha szégyelni akarod persze, széggyelheted. Igazából az hogy magyar vagy a világ 90%-nak nem mond semmit. Az égvilágon semmit.

Khal Drogo 2013.01.30. 23:39:36

A világ leszarja azt ami Magyarországon történik. Mindig is leszarta. A legerősebb ország akit érdekel hogy itt mi történik, az Németország.
Rajtuk kívül tojik ránk mindenki.

És ez így is van a többi országgal is. Magyarországon éppúgy leszarják azt mi van Zambiában.

Khal Drogo 2013.01.30. 23:45:48

@livengood: Nem felelünk meg az IMF feltételeinek, ezért nem adnak olyan hitelt mint a lengyeleknek. Persze parasztvakítással el lehet hitetni, hogy ez nem is így van. De attól még ez nem változik meg. Ez ilyen egyszerű, nem kell ezt túlkombinálni.

Barcza György pedig a Századvég elemzője, a kormány fizeti közvetve. Furcsa lenne ha mást mondani, mint ami a kormány álláspontja. Ha így tenne, hamarosan nem dolgozna a Századvégnek.

A magyar helyzet elég siralmas, vegetáció a jó kifejezés rá,vagy a lassú döglődés. Állítólag a Fidesznek birtokában van a csodafegyver. Egyelőre a manyup pénz elverésén kívül nagy látszata nincs a csodakormány tevékenységének.
Valami eredményt is fel kéne mutatni a teljhatalom mellett. De ez nem nagyon akar sikerülni.

Menekülthullám, invázió indult el az elmúlt években Magyarországról. Az emberek hétköznapi tapasztalása ugyanis nem egyezik a sikerpropaganda állításaival.

Khal Drogo 2013.01.30. 23:49:42

@nyünyüge: A Fidesz-klientúra igen jól él. Akad pár ezer ember, aki 2010 óta komoly egzisztenciateremtésbe kezdett, köszönhetően az új klientúra-rendszernek.

Őket leszámítva másnak nem hiszem hogy sikertörténet az elmúlt két év Magyarországon élve.

Khal Drogo 2013.01.30. 23:52:02

@livengood: Kálmán Olga közgazdasági tudása a nullához közelít erősen. Szerintem legalábbis. Egyszer láttam olyan témában beszélni, amiben magam is dolgozom. Óriási ökörségeket mondott. Ebből levontam a következtetést, hogy nyilván a többi témában sem lehet felkészültebb.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.31. 00:33:11

@Khal Drogo: Kálmán Olga igazi ballibber médiahős: nem ért semmihez, viszont nagy a pofája és baromi agresszív.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.31. 00:44:02

@livengood: Barcza a Fidesz (= Századvég) jól megfizetett hangja. Próbáld elképzelni, hogy elhagyta az ING Bankot a Fidesz kedvéért... ha kíváncsi vagy, megkérdezhetem a korábbi fizuját...

Csaba Lászlón pedig mintha érzékelhető lenne a csalódás, hogy mintha távolabb kerülne a fidesz-pixistől. Amikor hírbe hozták különféle pozíciókkal, abszolút bülbülhangra váltott, a korábbi, Matócsnyt kb. idiótának tekintő attitűdjéből. Most megint kritikusabb.

Persze, lehet, hogy rosszul látom, csak pár percet hallottam a műsorból, a szomszéd szobából.

szoja122 2013.01.31. 04:17:30

@livengood: Kedves jobb oldalinak (de nem konzervatívnak és főleg nem nemzetinek) nevezett blogtársam nem az számít hogy Kálmán Olga vagy Barcza György mit mond, hogyan érvel, ez hatodrangú kérdés.

A gyakorlat, a tények számítanak.

A hatalmas infláció, a gazdaság pangása, a frank erőssége a forinthoz képest, a rendkívüli megszorítások, az oktatás totális hazavágása, a ténylegesen (versenyszférában) növekvő munkanélküliség, a nácizmus térhódítása, a fajgyűlölet elszaporodása, a korrupció növekedése és állami legalizálása, a demokrácia fokozatos visszaszorítása (lsd. legújabban az AB ellen tervezett merénylet) és sorolhatnám, sorolhatnám, sorolhatnám.

Ez számít igazán és nem az hogy ki kin nem talált fogást.

szoja122 2013.01.31. 04:31:31

@livengood: Ne feledd, a frank hitel Járai alatt (mint jegybank elnök) indult be, és a frankhitelben eladósodott városok listáját a Fidesz vezeti. Az első húsz döntő többségben csak Fideszes önkormányzatok vannak. Azon az alapon támogatták, hogy minden jó nekünk (értsd a Fidesznek) ami az országnak rossz, mert megutáltatja a kormányt és elősegíti a kormányváltást. Ez állt az ellenzéki politikájuk középpontjában.
Ráadásul az eredendő bűnt, a Medgyessy féle 100 napos programokat is önként és dalolva megszavazták, ami az ország eladósodását elindította.

Politikában pedig az ország 2/3-ának lehazaárulózása (2002-ben Orbán: a haza nem lehet ellenzékben), ezzel kvázi hazaárulónak nevezte azokat, aki nem támogatták az akkori ellenzéket. Ennél magyargyűlölőbb, nemzetvesztőbb beszéd nincs.

Úgyhogy Ők ne mutogassanak másra, ők is hibásak abban ami itt történt 2000 után, nemcsak a másik oldal.

szoja122 2013.01.31. 04:35:11

@Khal Drogo: Nem védeni akarom, de egy ember nem lehet polihisztor, ráadásul a közgazdaságtan nem a szakterülete. Viszont egy jónak mondható riporter. Magyarországi viszonylatban legalábbis igen.

szoja122 2013.01.31. 04:37:49

@Hepci: Te pedig a kákán is csomót keresel.

Hogy egy régebbi írásod alapján fogalmazzak:

MindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszarMindenkiszar

nincs1itt 2013.01.31. 06:30:37

@Khal Drogo: Jogos amit írsz, de én sem Új Zélandról beszéltem, hanem az emlegetett német nyelvterület 3 országáról. Ezekről az országokról van személyes tapasztalatom. De azért én is visszakérdezek, ismered a német oktatási minisztert, esetleg a pénzügyminisztert? Szóval az, hogy le sem xarják Mo.-ot, az igaz, de azért lehet és van is véleményük azoknak, akiktől magam is hallottam, mi több beszélgettem velük ilyesmiről. Természetesen nem ismerik a részleteket, de a számok nekik is számok!
Éppen tegnap olvastam, hogy cca 100 ezer magyar él és dolgozik Németországban, ez nem is tűnik soknak 82 milliós országban, de azért már jelentős szám, amit nem hagynak figyelmen kívül. Az okokon pedig elgondolkodnak.

livengood 2013.01.31. 08:19:29

@Khal Drogo: Barczát tényleg nem lehet független szakembernek nevezni, de őt figyelve egy ideje, független személyiségnek igen. Vagyis addig fog el menni amíg van igazságtartalom is a mantrában.

Én csak arra szeretnék figyelmeztetni, hogy 2010 -óta semmilyen közgazdasági előre jelzése a baloldali liberális szakértőknek nem jön be - lassan szépen hallgatásba burkolódznak - miközben a kormány tényleg megcsinálta azt amit akart: - IMF nélkül stabilizálta a gazdaságot. Ma már senki nem meri azt vizionálni, hogy a forint belátható időn belül összedőlhet. Hogy milyen szinten stabilizálta a gazdaságot, azon lehet vitatkozni.

És itt jön az ellenzék felelőssége abban, hogy híveit nem tájékoztatta pontosan. Hogy a félre tájékoztatással rossz gazdasági döntésekre vezette őket. Hogy most meg kéne magyarázni ezt az újabb szarkupacot, akkor amikor már komolyan vehető alternatívát kellene felmutatnia a kormánypártokkal szemben.

Emlékeztek még a "Rosszabbul élünk" kampányra? Akkor ez bejött a Fidesznek? Akkor most miért jönne be az ellenzéknek egy olyan érvelés amiről más tapasztalata van a népnek? Egészen pontosan: - egy olyan kép vizionálása az országról, mintha nem működne, mintha az emberek pénze hamarosan értéktelenné válna.

Az ország működik, - pont.

Mi történt? A hatalmat gyakorlók átrendezték az értékrendet, többek között a szegényektől vettek el többet. Ez helyes? Ezen lehet vitatkozni! De azon nem, hogy működik e, mert a józan alternatíva hiánya miatt apátiába süllyedt emberek többsége azt tapasztalja, hogy működik.

Azért mert a többség lemondott a változásról, miközben egyértelműen rosszul érzi magát, az ellenzék a hibás.

Khal Drogo 2013.01.31. 08:32:04

@livengood: Kit tekintesz balliberális szakértőnek? Milyen jóslatok nem jöttek be?

Érdemes elolvasni Mellár és Chikán jóslatait 2010-ből. Megvalósultak szépen sorban.

" mintha az emberek pénze hamarosan értéktelenné válna."

Szerinted miért hagyta el félmillió ember az országot? Mert máshol jobb az időjárás? Vagy mert világot akartak látni? Esetleg ki akarták magukat próbálni a mosogatásban?

Khal Drogo 2013.01.31. 08:35:52

@nincs_itt: A németeket érdekelte már 1000 évvel ezelőtt is hogy mi folyik itt. A német politikacsinálókat legalábbis biztosan, de történelmi okok miatt sok németnek van személyes tapasztalata a magyarokról így ők is jobban odafigyelnek hazánkra. Aki csak Németországig merészkedik, annak ezzel számolnia kell.
Azt hittem hogy messzebbre mész.

livengood 2013.01.31. 08:39:02

@Hepci: Csaba Lászlóra akkor figyeltem fel, amikor az első Orbán kormány alatt figyelmeztetett az osztogatás veszélyeire. (Gondolom sokan nem emlékeznek már arra, hogy a Medgyessy 100 napos osztogatását megelőzte Orbánék jómódúaknak nyújtott ingyen lakásépítési hitele amivel megindultunk az eladósodás útján.)

Fel volt háborodva! Persze az összes baloldali médián sztár lett belőle. Eltelt egy év, és mit látok? - a baloldali médiába nem hívják, szemben a jobboldalival, ahol a 100 napos osztogatás miatt háborog!

2010-ben a kormányváltás után meglepett, hogy továbbra is a Fidesz médiában érvelt az orbáni gazdaságpolitika mellett, és teszi ezt mind a mai napig.

Jól látod, hogy az utóbbi időben óvatosabban! Az is jelzi a környezet változását, hogy bár már kikopott a kormány médiából, de még alig hívják az ellenzékibe. Ez az ember viszont már legalább 15 éve ugyan azt mondja.

livengood 2013.01.31. 08:45:17

@Khal Drogo: Szerintem is rossz irányba mennek a dolgok. Azzal, hogy azt mondom, (nem én, gyakorlatilag már mindenki), hogy stabilizálták a gazdaságot, ezzel nem azt állítom, hogy növekedési pályára is állították. Vegetáló pályára állították! Itt stabilizálták. Ezt lehet vitatni, de szembe kell azzal nézni, hogy az ellenzék 2 évig az összeomlással riogatott.

Khal Drogo 2013.01.31. 09:05:56

@livengood: A stabilizáció megtörtént. A magánnyugdíjpénztári vagyon ( 2500 milliárd ) és a 2000 milliárdos megszorítás együttesen képes volt a stabilizációra.
Kérdés, hogyan tovább.

Az ellenzék pedig impotens. A pártok fizetett embereire felesleges időt pazarolni. Legyen az kormány vagy legyen az ellenzéki. Egyik sem szavahihető.

livengood 2013.01.31. 09:08:35

@szoja122: Igazad van: Járait is ők szabadították ránk, megszavazták a száznapost is, meg hazaárulóztak is, mindenben igazad van.

Én csak azt tapasztalom, hogy miközben rengetegen érzik magukat rosszul e hazában, mélyebb az apátia mint bár mikor. Ezért viszont nem a Fidesz a felelős. De mire is számíthat a nép egy olyan ellenzéktől, aki azzal tölti a drága időt, hogy provokatív levélben szólítja fel a főpolgármestert, hogy ő is kapcsoljon le villanyt mint Rómában. E közben érezni, hogy valójában nem is érdekli a magyar emberek százezreinek gázkamrába hurcolása. Ez jön át a népnek és ezért nem látják, hogy kire is lehetne szavazni. Ilyen cselekedetek, performanszok, nyilatkozatok százai, ezrei erodálták eddig az ellenzék hitelét nullává a többség szemében.

Egyik kutya, másik eb. Ezt nem én mondom kedves szoja122, menj ki az utcára.

Azt állítom, hogy ezzel nem tud mit kezdeni az ellenzék. Nem a Fidesszel kell harcolni, hanem HITELES alternatívát kell mutatni.

nincs1itt 2013.01.31. 09:13:47

@Khal Drogo: Voltam messzebb is, azért írtam, hogy igazad van, mert az "Újvilágban" a zömnek fingja sincs, nemhogy Mo.-ról, de még Európáról se sok.
Németország pont elég messze van számomra, hogy már jól érezzem magam... Bizony, csak mosolyognak, ha szóba kerül Mo.

livengood 2013.01.31. 09:18:46

@Khal Drogo: Elgondolkodtató, hogy miközben Csaba László már nem támogatja oly lendületesen a kormány gazdaság politikáját, egyre több ellenzéki közgazdász burkolódzik hallgatásba.

Nekem úgy tűnik, hogy az egyik oldalon már némi növekedést is eltudnak képzelni, a másik oldalon meg látják már, hogy ez nem lesz túl nagy.

livengood 2013.01.31. 10:05:25

Az Európa Tanács közölte, lezártnak tekinti a médiaszabályozás vitáját. Vagy is feladták, Orbán győzött.

Az ellenzéknek épp akkor jön ez a pofon, amikor kiderült végleg, hogy az IMF szerint sincs szükség hitelre.

Az ellenzéknek a köldöknézés a baja. Kívülről várnak segítséget, csodára várnak, ahelyett, hogy a magyaroktól várnák. Ja hogy ez olyan nacionalista?

Hibbantak.

bariga 2013.01.31. 10:37:56

@livengood: Megkérdezhetem, hogy Te miért örülsz ennek a médiaszabályozásnak, ami most van? Demokráciákban ugyanis szokatlan. Az IMF meg nem azt mondta, hogy nincs szükség hitelre, hanem azt, hogy olyat nem ad, amit Viktor kér. Ők értik és tudják is, hogy miért.
Látod, ha szabad lenne a média, mondjuk az amit Te nézel, akkor tudnád a tényeket is. Csak ott nem mondják el.

bariga 2013.01.31. 10:41:18

@nincs_itt: A világ változik, legalábbis normális helyeken. Németország modern, civilázált és előre megy, feldolgozta a múltját. Magyarország pedig most éppen halad vissza a középkor felé.

márta)) 2013.01.31. 11:42:25

"Van, ahol már megkezdődtek az elbocsátások a felsőoktatást érintő megszorítások miatt, máshol a csoportos létszámleépítés előkészítése zajlik. Van, ahol a dologi kiadások nyolcvan százalékos csökkentését írták elő, egy budapesti intézményben ingyenmunkára kértek fel kollégákat. Ebben a helyzetben ül össze a Felsőoktatási Kerekasztal, miközben a miniszter egy tárgyaló szerint „rosszul viseli a kritikát”. "

hvg.hu/itthon/20130131_felsooktatas_kerekasztal_egyetem_elbocsat#rss

A jövő elkezdődött. Illlyen" sem volt még......

Khal Drogo 2013.01.31. 11:54:52

@livengood: A Fidesz számos pontban engedett az EU-nak a médiaszabályozás ügyében. Éppen pár napja megint módosítást ígértek meg.
Szóval ez a Fidesz győzött, kissé túlzás.
Született egy kompromisszum.

nincs1itt 2013.01.31. 12:34:55

@bariga: Hagyjuk a múltat, a feldolgozását meg pláne! Nem attól megy "jól" itt, mert feldolgozták, hanem azért, mert a múlt helyett az alapanyagokat dolgozzák fel profi módon! ;oP
De, Mo.-on már a középkor is jó lenne!

livengood 2013.01.31. 12:47:06

@bariga: Nem örülök a média szabályozásnak, véleményem szerint ocsmány, antidemokratikus. De, ha a maradék média felületet idióták használják, akkor sírnom kell. Jobb lenne, ha felébrednétek, hátha a baloldali megmondó emberek, meg politikusok is észreveszik, hogy úgy lejáratják a baloldali eszméket, hogy utánuk évtizedekig nem vállalhatja semmilyen potens politikai erő a leszakadtak képviseltét.

Lehet hogy ma már, nem az a kérdés, hogy megnyerik e a választást, hanem az, hogy baloldali eszméket képviselve maradhat e életképes párt Magyarországon 2014 után?

Egy órája sincs, hogy végighallgattam a Klubrádióban Békesi László közgazdászt aki Kunczénak újra elmondta azt, amit két éve minden kamatcsökkentés környékén: - "lehet, hogy a következőnél bedől a forint". Annyiszor kiáltottak farkast, hogy nem lehet hinni nekik. Erre most is keseregtek egyet azon, hogy egyszerűen a magyarok nem értenek semmit, hogy még mindig ekkora a Fidesz támogatottsága. Mintha nem az lenne a fontosabb, hogy milyen kevesen is támogatják a Fideszt? Békesi el is ütötte azzal, hogy a magyarok kapitalisták nélküli kapitalizmust és kommunisták nélküli kommunizmust akarnak. Csak hogy ez mióta közgazdaságtan?! Meg hogy erre játszik rá Orbán. És? Nem annak a többségnek kellene hitelesen elmagyarázni a folyamatokat akik nem támogatják Orbánt? Ez elérhető azzal, ha újra és újra farkast kiáltanak? Aki a Fidesz világon kívül keresgélve véletlenül idetévedt, és ezt a műsort végighallgatta és nem szoci - liberális fan, azt ez csak arról győzte meg, hogy ide se kapcsoljon többet.

menőmano 2013.01.31. 13:03:00

Hát! Én nem tudom", hogy némelyek milyen emelkedésről, avagy növekedésről? írogatnak.
Én csak a boltok polcain megjelenő árakban tapasztalok folyamtos emelkedést.

Tessék már megmondani nekem, miben mérhető a gazdasági növekedés? Mert az még várat magára. Szerintem.
De mindegy.
:(

nyünyüge 2013.01.31. 13:06:41

@livengood:
ezt hallgasd meg:

Barcza György, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető elemzője, és Madár István, a Portfolio.hu vezető elemzője az IMF véleményről, unorthodoxiáról, orthodoxiáról

inforadio.hu/audio/00041/00041414a.mp3
inforadio.hu/audio/00041/00041415a.mp3

livengood 2013.01.31. 13:15:47

@Khal Drogo: Én csak azt jelezném, hogy Eörsi Mátyás, és a baloldali kemény mag katasztrófaként éli ezt meg. Ez az idiotizmus!

A demokráciának fokozatai vannak, ugyan úgy a média szabadságnak is. Sehol nem jöttek létre paradicsomi állapotok. Minden vallás megígéri a paradicsomot, így a magyar baloldal által létrehozott "demokrácia vallás" is. Aki beszopta ezt, vagy a nemzeti Magyarország/kommunizmus/vallási fundamentalizmusok ígérte csodálatos társadalmi jövőt, majd egyszer csak használni kezdi az eszét, az hamar rájöhet, hogy mindig meg kellett és meg kell küzdenünk az egyén szabad vélemény nyilvánításáért, az egyén, a polgár szabadságjogaiért.

Csak ugye kényelmesebb megvárni, hogy más kaparja ki a gesztenyét nekünk. A baloldalra pontosítva: - a baloldal vezető rétege valahogy úgy képzeli, hogy majd a nyugati demokráciák rákoppintanak Orbánra, aki kénytelen lesz átadni a hatalmat nekik, a nép meg belátja milyen jó az általuk bevezetett demokrácia. Csak hát a nyugati demokráciák sem tökéletesek, ráadásul ott sem csak úgy kapták azt.

Khal Drogo 2013.01.31. 13:24:22

@livengood: Magyarország nem létezik baloldali párt. Ahogyan jobboldali párt sincsen. A két nagy pártnak nincs ideológiája, illetve van, az pedig a közpénzből magánvagyon transzformáció. Ez az egyetlen vezérlő erő. Értelmes embereknek ez már feltűnt, szerintem neked is. Vannak ilyen megideologizálási gondalatkisérletek, de ezek jobbára elég nevetségesek.

Más. A forint bedöntése több esetben sikerült Magyarországon. Legutóbb 2012. január elején sikerült, 320 euró árfolyamnál lépett a kormány. Meghirdetette a Széll Kálmán 2.0 nevű megszorító csomagot és kinevezte Fellegi Tamást IMF főtárgyalónak, illetve vissszavonta a jegybanktörvény módosítását. Ha ezt nem tették volna meg, az addigra bedőlt forint radikálisan tovább gyengült volna. De ettől függetlenül a bedőlés megtörtént, a forint összeroppant. A kormányt beletaposták a sárba aki pedig kegyelmet kért és feltápászkodhatott.

Azt megelőzően Gyurcsány alatt dőlt be a forint. Ott a talpraállást az IMF hitel jelentette.

Közös mindkét helyzetben hogy a nemzetközi pénzpiaci pánikjelenségek ( 2009 - USA megrogyása, 2012 eleje - Görögország csődközeli helyzete ) instant módon egy hónap alatt leterítették az akkori magyar kormányt.

Ha megint lesz ilyen helyzet, ami ellen az égvilágon semmit sem tudunk tenni, a szarrakás magyar forint kártyavárként fog összeomlani. Ha nem lesz ilyen helyzet, elvegetálunk.
Amíg habzsi-dőzsi van a világon, van pénz mi is kitartunk. Ha jön egy hullám, felborulunk.

Ha megint felborulunk, megint jön a tollbamondás majd. És mi szépen megcsináljuk ezeket. Ahogy megtettük 2009-ben és 2012-ben is.

Vagy szerinted Orbán jókedvében szorított meg vagy Gyurcsány? A falhoz állították őket.

Az hogy lesz-e hullám meglátjuk. Ha lesz, felborulunk, effelől ne legyen kétséged. Amiben lehet bízni az a vegetáció esetleg minimális araszolás.

Magyarország helyzete évszázadok óta ilyen. A külső kényszerek útján mozog.
De ez a politikusokat nemigazán érdekli. A fő cél a magánvagyon gyarapítása. A többi mellékes.

Khal Drogo 2013.01.31. 13:30:13

@livengood: Eörsi Mátyás? Lényegtelen mit mond. Már az egykori szavazóit sem érdekli mit beszél.
Az egykori kormánypárt emberei a legegyszerűbb módszereket használják, ahogyan annó a Fidesz. A Fidesz nemzethalált vizionált 2002-2010 között. Számukra az is volt, hiszen részben elapadtak a pénzforrások.

Khal Drogo 2013.01.31. 13:38:52

Ha nyilvánosságra hoznának mindent ami a háttérben zajlik, szerintem anarchia törne ki, a politikai vezetőket az emberek megölnék, az államszervezet szétesne.
Ezért megy a hazudozás minden szinten. A legfontosabb a látszat fenntartása.

Kérdés, hogy ez meddig fenntartható. Az látszik hogy a túlsúlyban lévő propagandamédia ellenére háborús helyzetre jellemző kivándorlás van, pánikszerűen menekül a magyar innen.

Abban a helyzet javul, már senki sem bízik.

Khal Drogo 2013.01.31. 14:06:04

@livengood: Igen, a "baloldal" valóban azt reméli hogy Nyugatról nyomásgyakorlás révén Orbán könnyebben megbuktatható. Azonban Nyugatot a legextrémebb kihágásokat nem számítva nem érdekli mit csinál Orbán.
Amíg nagyából azt csinálja amit elvárnak tőle, addig nem fokozzák a nyomást.

Egyébként ma már a pénzpiacok befolyása erősebb mint a politikai nyomás. Legalábbis szerintem. A pénzpiacokat pedig a politika demokratikussága nemigen érdekli.

Persze ezek a gondolatok csak az én véleményemet tükrözik.
De szerintem ez a rideg valóság.

livengood 2013.01.31. 14:28:34

@nyünyüge: Ezek hitelesebbek, hihetőbbek. A baloldal a gazdaság összeomlásával, a felélt jövővel riogat. Akár még igaza is lehet. A probléma ott van, hogy riogat, tehát ahogy az elvakultság vezérelt prognózisaik dőlnek meg, úgy hiteltelenednek. A jobboldalon pedig ellentétes folyamat figyelhető meg. Ha ezt így folytatják tovább, akkor kinyeri meg 2014-et? Ki megy a történelem süllyesztőjébe?

livengood 2013.01.31. 14:34:37

@Khal Drogo: Igen, az egykori szavazói nagy részét sem érdekli mit beszél Eörsi, de a maradék drága média felület jelentős részét mégis megkapja. Vajon miért?

Igen a mai ellenzék kopizza az egykori Fidesz ellenzéket. De mire mentek ezzel 2006-ban a választásokon?

livengood 2013.01.31. 14:42:31

@Khal Drogo: A rideg valóság az, hogy amíg nem zavarjuk túlzottan a vizeiket, tőlük akár mit megcsinálhat a magyar társadalommal Orbán. Emlékszik még valaki Margaret Thatcher gazdaság és társadalom politikájára? Külpolitikájára? Falkland-szigetek? Észak-Írország? Melyik úgymond fejlett demokráciában volt is az? Orbán még nem is tart ott. Senki semmin nem fog háborogni, ha mi nem háborgunk.

nyünyüge 2013.01.31. 14:44:25

@livengood:
Ettől egyik se megy a süllyesztőbe alapban, csak az ország meg tönkre egyre jobban.
Rég el lett ez cseszve. Amíg arra építheti jövőjét egy politikai párt, hogy a másikról elhiteti, hogy hazát árul, nemzetet veszt, ... és viszont, addig miért foglalkozna azzal, hogy értelmesen megvitasson gazdaságpolitikai irányokat és esetleg figyelembe vegye a másik által felvetett szempontokat is?
Egyelőre egyszerűbb az összes más szempontot oda nem tartozó érvekkel lesöpörni, a vitát egy teljesen más síkra terelni.
Hiszen sohasem derül majd ki egzaktul, hogy mi lett volna az igazán jó megoldás, nincs mégegyszer lejátszva, nincs két teljesen azonos helyzet.

Ahogyan ha lázam van és nem veszem be a lázcsillapítót, hiába agitálnak, másnap nagy szájjal mondhatom, hogy no lám, nem is volt rá szükség. Viszonylag kicsi a kockázat, hogy a túl magas lázamnak azonnal látható káros hatása lesz másnapig.

bariga 2013.01.31. 14:45:13

@livengood: erre csak annyit, hogy a forint be van dőlve, már hosszú hónapok óta!!! Lassan de, biztosan fertőzi a magyar gazdaságot. Nem mindenki hülye ám, aki nem fideszes.

bariga 2013.01.31. 14:49:19

@nincs_itt: Ne adjuk fel ilyen könnyen, valamilyen intelligencia szintre nagy nehezen eljutottunk 20 év alatt. Ne menjük visszafelé. Vagyis aki akar, az menjen, de ne iktassa törvénybe, mert az provinciális, vagy túl arhaikus, ha úgy jobban tetszik. A fiatalok már rájöttek.

livengood 2013.01.31. 14:57:20

@bariga: A forint bedőlés azt jelenti, hogy folyamatosan gyengül. Valahol 350, 400 euró felé jár és gyengül. A forint két nap óta 299-ről erősödik, jelenleg már 292-nél tart. Az egy évvel korábbi pánikhoz képest, még a 300-at sem lépte át. A piac egyre jobban hisz Orbánéknak.

www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=HUF

nincs1itt 2013.01.31. 15:11:24

@bariga: Nem az "intelligencia" szinttel van/volt a baj, hanem az "elittel", akiknek a legjobb, a minél sötétebb, tanulatlanabb massza. Aki pedig nem akar ebbe a masszába tartozni - az ok az mindegy - az lesz a massza, ha tetszik a plebs, szemében az elégedetlenkedő, aki annyira buta - a plebs szerint -, hogy még szavazni sem megy. Ha nem szavaz, akkor kussoljon! Igazuk van, hallgatnak nagyon, nagyon sokan! A plebs meg szavazgasson, reménykedjen...
A középkor virágzó mesekert a mai magyar valósághoz képest!

livengood 2013.01.31. 15:13:45

@nyünyüge: A baloldal szempontjából a következő választás hitelességi teszt is, ahogy 2006 hitelességi teszt volt Orbánnak. Akkor egy centralizált ellenzék élén az erős akaratú ember meg tudta állítani az addig kialakult jobboldali struktúra teljes szétesését. A rohadás jelei, hónapokig izgalomban tartották a bal-lib médiát.

Most sem egysége, sem karizmatikus, erőskezű vezetője sincs a baloldalnak. A vesztes választás után az egész rendszerváltás utáni baloldali struktúra, és a két generációnyi vezető rétege megy a levesbe. És a baloldal emlékéből csak a teljes kiábrándultság marad a társadalomban. SZDSZ, rémlik mi történt velük? No ez vár rájuk is, csak totálisabban, ha így folytatják.

nyünyüge 2013.01.31. 15:22:15

@livengood:
Mondjam azt, hogy qrvára nem érdekel, hogy mi vár a baloldali vagy akármilyen politikai elitre?
Mikor volt ez a kérdés? A kérdés az, hogy mi vár az országra, ha ezeknek a politikai eliteknek fontosabb a másik kinyírása meg a javak megszerzése, mint az ország jövője.

Khal Drogo 2013.01.31. 15:54:02

@livengood: Egyértelmű. Az hogy mi lesz itthon, elsősorban az itt élőknek fontosan. Nekik viszont nagyon. A Fidesz sem jobb sem rosszabb nem lesz mint ami most van. Az MSZP sem lesz se jobb se rosszabb mint korábban. Ez a két elitcsoport ennyit tud.

Khal Drogo 2013.01.31. 15:58:50

@livengood: ha nincs a váratlan megszorítás 2006-ban, hanem csak 2008-ban, akkor szerintem Orbán megy a kukába. Az utolsó pillanatban jött neki Gyurcsány összeomlása. Már fenték rá a kést. Tessék visszaolvasni a Heti Választ és a Magyar Nemzetet 2006-os cikkeit.

Mesterházy is ebben bízik, hogy Orbán összerogyása őket visszahozza a játékba. Eddig Orbán kitartott, a kritikus 2012 januárját túlélte, persze nem a parasztvakításnak jó Békemenet miatt, azt világszerte leszarta mindenki, hanem azért mert felismerte Orbán hogy itt a vége, tollbamondás jön.

Khal Drogo 2013.01.31. 16:03:25

@livengood: Itt jobban reagált Orbán mint 2012 januárjában. Sokat tanult arról hogy tapossák őt el a nagyobb erők.
Mire elérte a 300-at az árfolyam, hirtelen, talán te is észrevetted Matolcsy a korábbi kinyilatkoztatásait feladva teljesen másról kezdett beszélni az MNB-vel kapcsolatban.

Most a kormánynak hisznek a piacok. Ha a kormány ezek után mégis Matolcsy-t teszi be MNB elnöknek, akkor büntetőhadjárat fog kezdődni. De a büszkeségnél fontosabb a hatalmon maradás, a Közgép Zrt-t etetni kell, tehát valami komfortosabb ember jön az MNB élére.

Ha mégsem, robban a forint árfolyama.
Ez a 300-as tesztelés egy üzenet volt. Egy véres kard. Szerintem felfogták a döntéshozók hogy kinél van a jogar. Nem náluk az biztos.
Magyarországnak 3000 millárdnyi állampapírt kell eladni idén, úgy hogy nincs IMF megállapodás. Ez egy shortolás mellett nem fog menni egykönnyen.

Szóval itt újabb nagy sárba taposás jön, a piac ismét legyőzi Orbánt. Ő ennek gondolom nem örül de hát ez van.

Khal Drogo 2013.01.31. 16:06:21

@nyünyüge: A magyar államnak és a politikai pártoknak nincs már hitele. Lásd annó sikerült politikai síkra helyezni azt hogy kell-e védőoltás a H1N1 ellen. És hasonló agyrémek.

Ez a mostani két pártnak kedvez. Minél mocskosabb minden, annál biztosabb hogy nem lesz új erő, annál jobb lesz nekik.

Vajon miért nem sikeres egyik elszámoltatás sem? A választ mindenki kitalálhatja.

bariga 2013.01.31. 16:39:00

@livengood: reméljük az unortodoxiások

Khal Drogo 2013.01.31. 16:47:25

@manyike: Jól értetted. Ez a javaslat erről szól.

Khal Drogo 2013.01.31. 16:53:09

@Hepci: Szerintem egy időben úgy volt, vagy azt hitte hogy jegybankelnök vagy alelnök lesz, lehet. Aztán kiderült számára hogy ez nincs így. Nos ekkor kikapcsolta a dörgölőző üzemmódot.

Amúgy a Századvég magyar hangja sokáig Heim Péter volt, de kiderült hogy Heimnek van véleménye és el is mondja ( egyszer láttam a tv-ben ahogy a kormányzatot ócsárolta az m1-en ), ezért Heim helyett kerestek egy másik embert. És láss csodát, volt az a pénz. Barcza György most megalapozza a jövőjét. Ő egy zsoldos, mondjuk arra odafigyelhetett volna, ha a kormány odakozmál, vele fog ő is égni. Túl fiatal még ahhoz hogy most tönkrevágja magát ezzel a pártkatonásdival.
Kár érte, még lehetett volna belőle valaki, több mint egy Orbán-csicska.

nyünyüge 2013.01.31. 17:04:53

hvg.hu/gazdasag/20130131_A_IMF_felfuggesztette_a_keszenleti_targya

"2012 elején olyan intézkedésekről tárgyaltunk a magyar kormánnyal, amelyeket egy készenléti megállapodás támogatott volna meg, amit a kormány elővigyázatosságiként szándékozott volna kezelni. Amint azt utóbbi hetekben közöltük, ezek a tárgyalások fel lettek függesztve" - jelentette ki Rice, Orbán Viktor miniszterelnöknek az IMF-fel folyatott tárgyalásokra vonatkozó kijelentésére reagálva.

márta)) 2013.01.31. 17:27:20

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujra_odacsaphat_magyarorszagnak_brusszel.543934.html

A magyar kormány nem túl rugalmasan fogadja a költségvetésre vonatkozó − egyelőre csak az IMF-től érkező − ajánlásokat. Márpedig azokat jó eséllyel osztja az Európai Bizottság (EB) is a következő, májusi konvergenciajelentésében.
Így ha a kabinet megint makacskodni kezdene, megismétlődhet a tavalyi blamázs, miszerint a túlzottdeficit-eljárással (edp) és források befagyasztásának emlegetésével kényszerítik jobb belátásra a magyarokat − vélik a Napi Gazdaságnak nyilatkozó elemzők. Ha újra nemzetközi nyomásra kell majd a nyáron Brüsszel kegyeit keresni, annak a közelgő választások előtt komoly ára lehet."

A növekedési előrejelzés az a "gumicsont", amelyet bármikor bedobhat Brüsszel. Ha ugyanis azt rontja, borul a makropálya.

Samu nem lepődött meg azon, hogy Orbán beismerte, nem lesz hitelmegállapodás az IMF-fel, mert az jó ideje tudható, hiszen a magyar kormány által vágyott rugalmas hitelkeretre a gazdasági fundamentumok miatt esély sem volt."

****

Csak az a nagy probléma, hogy gazdasági növekedés sem lesz. A társadalom egy hatalmas csoportjának életminőségében sem lesz semmiféle javulás. Esetleg folytatódik az elszegényedés. Szerintem.

márta)) 2013.01.31. 17:29:41

Bocsánat! lefelejtettem)

Tehát az IMF-el kötendő megállapodás nem volt több, mint vágyálom, pardon) egyszerű parasztvakítás.
???

márta)) 2013.01.31. 17:38:35

Csak a tisztábban látás érdekében)

"A Nemzetközi Valutaalap olyan tárgyalásokat folytatott Magyarországgal, amelyek egy készenléti hitelmegállapodás alapján jelenthetik - mondta Rice a sajtótájékoztatón. Hozzátette, ezt a hitelkeretet a magyar kormány kezelheti elővigyázatosságiként, azaz nem hívnak le belőle keretet, csak rendelkezésre áll.
(Ugyanakkor feltételeiben nem enyhébb, tehát negyedévente felülvizsgálatot folytatna a valutaalap.

A készenléti és a rugalmas hitelkeret különbségeiről lásd lenti keretes írásunkat.) "

www.portfolio.hu/gazdasag/reagalt_az_imf_nem_volt_szo_rugalmas_hitelkeretrol.179118.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio

Vagyis) Reagált az IMF: nem volt szó rugalmas hitelkeretről"

etwas kultur muss sein 2013.01.31. 18:24:39

@Khal Drogo: Ennek fényében melyik pártra lesz érdemes 2014-ben szavazni?

menőmano 2013.01.31. 19:17:25

Bajnai Gordon az új politikai csillag.

Támogassa Ön is!! ha kérhetem.
Köszönöm.

:))

menőmano 2013.01.31. 19:25:38

Orbán Viktor szerdán Brüsszelben kijelentette: az IMF nemet mondott a rugalmas hitelkeretre (flexible credit line, FCL) előterjesztett magyar igényre."

atv.hu/cikk/20130131_imf_saga_a_londoni_elemzoket_is_meglepte_orbanek_kerese

Ezzel kapcsolatban a Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai befektetők számára Magyarországról összeállított, csütörtökön ismertetett helyzetértékelésükben úgy fogalmaztak: mivel az IMF már több mint egy évvel ezelőtt egyértelműen világossá tette, hogy erről a hitelkeretféléről Magyarország esetében nem lehet szó, "valamelyest meglepőnek" tűnik, hogy egyáltalán felmerült magyar részről ilyen irányú kérés."

Hát! Ja! Pedig már nem kellene meglepődni (szinte semmin sem) ott Londonban sem.
Szerintem.
:(

etwas kultur muss sein 2013.01.31. 19:38:51

@menőmano:

Szívlapát az új népnevelő csillag.

Támogassa Ön is!! ha kérhetem.
Köszönöm.

:))

Khal Drogo 2013.01.31. 21:08:04

@menőmano: Ez a Bajnai-projekt megkésett. 2010-ben meg kellett volna alakítani a pártot, de legkésőbb 2011-ben. Mára már alapszervezeteknek kéne lenniük és nem kellett volna sem a Millát, sem Szolidaritást bevenni. Egy tiszta, új párt kellett volna.

De hát ez van, legalább történt valami. Ez is jobb mint a semmi. Vagy az MSZP-Fidesz-Jobbik trió.

bariga 2013.01.31. 21:09:45

@livengood: 265 max 270 lenne a normális, ami volt 2010. elején. Azóta bedőlt és öli a gazdaságot. Ez nem annyira vélemény kérdése, inkább tény. csak kell hozzá valamit érteni

Khal Drogo 2013.01.31. 21:10:21

@SzélsebesVelorex: A Fideszre, MSZP-re, Jobbikra nincs értelme szerintem szavazni. Minden ami ezen felül van szóba jöhet nálam. Kérdés hogy ki tud egyátalán elindulni.
Ha ez a három párt lesz a választék,életemben először otthon maradok.

Khal Drogo 2013.01.31. 21:13:30

Orbán újra elment tehát Oroszországba. Óriási siker ahogy olvasom a jobbos kommenteket. Nos, a legutóbbi látogatás is jól sikerült, hiszen a valaha volt legnagyobb áron megvettük a MOL részvényeket, amin az állam mai árfolyamon buktunk laza száz milliárdot. Belefér.Mi az nekünk. Max egy kicsit nagyobb lesz a nyomor, a lényeg hogy kifizettük az oroszokat.

Kíváncsi vagyok ma milyen bombaüzletet született. Nem a magyaroknak, hanem az oroszoknak. Mi ugyanis szopni járunk Moszkvába, évszázadok óta.

Khal Drogo 2013.01.31. 21:16:28

@livengood: A maradék MSZP tábor soha, semmilyen körülmények között nem fog Orbán Viktorra szavazni. Még ha az MSZP szét is esik, ezek az emberek olyan szinten elutasítják a Fideszt és a Jobbikot, hogy lesz helyette más. Feltehetően a más az MSZP 2.0 lenne, más néven, más arcokkal.

Az MSZP nem fog úgy szétesni egyhamar mint az SZDSZ. 2010-ben sem estek úgy szét. Egyelőre minden új pártalapítást el tudtak szabotálni, tartják a pozíciójukat.
Ha nem nyernek 2014-ben, akkor majd kirúgják a maradék régi kádercsapatot.

menőmano 2013.01.31. 21:53:49

http://www.metropol.hu/itthon/cikk/992950"

Mondjuk, Én nem vagyok rá kíváncsi, totálisan hidegen hagy az ügy. (vagyonnyilatkozat).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.02.01. 03:51:32

@Khal Drogo: Aszekelyek felkészül, élesíti a mondanivalót.
HOGYASZONGYA:

OrbánViktorazájemefetbrutálisanszopattyamár3khmmmdelegációkidőltésnekimégmindigáll.
Mostmegyakicsihősvlagyimirnemiljicsputyinhozésazmárelőregyakorolt12óráttérgyepelveakremlbenkukoricánmertuggyamivárreá.

Na.

Amatőr 2013.02.26. 12:12:34

@Khal Drogo: "Az MSZP nem fog úgy szétesni egyhamar mint az SZDSZ"

Nem is! Csak a szavazóik döntő többsége költözik másik vadászmezőre. Mert hogy öregek és meghalnak. A fiatal szavazók meg ugye....
süti beállítások módosítása