Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
sze 09
20:35

Hegyek vajúdtak, de hogy mi született, annak pontos leírásával és különösen megítélésével érdemes várni még pár hónapot. Az elemzők elmondtak már mindent, ami most látható a Bajnai-Mesterházy-megállapodással kapcsolatban. A megegyezéshez vezető rögös út és a nyilvános üzengetések lehetetlenné tették, hogy a baloldali ellenzék sikerként mutassa be a tárgyalásokat, azaz ugródeszkának biztos nem lesz használható az augusztus végi megállapodás. Ugyanakkor ezzel az ellenzék teljesítette a 2014-es választás minimális feltételét: mind a 106 választókerületben egyetlen komolyan vehető baloldali jelölt néz majd farkasszemet a kormánypárt indulójával. Márpedig ez volt az ellenzék számára az új választási rendszer legfontosabb megoldandó problémája: ha nincs koordinált indulás, Bajnai és Mesterházy már most az esélytelenek nyugalmával készülhetne 2014 tavaszára.

mester.jpg

A politikát egyáltalán figyelők mégis fanyalognak: miért nincsenek mások, miért ezekből az unalmas arcokból kell választani? Magam is évek óta megkapom a kérdést: mikor jönnek majd a jelenlegi elitet elzavaró friss szereplők? A jobboldali szavazók persze a baloldali vezetőket unják csak, a baloldaliak pedig leginkább a 24 éve a politika színpadán szereplő Orbán Viktor távozását remélik. De van egy elég jelentős tábor, amely abban bízik, hogy valahonnan egyszer csak feltűnik a nagybetűs megoldás és megújulás.

Az ember ilyenkor igyekszik udvariasan válaszolni, de az az igazság, hogy ennél nagyobb ostobaságot a politika kapcsán nem könnyű mondani. Leginkább azért, mert a politikát - egészen kivételes időszakokat leszámítva - politikusok csinálják, a politikusok pedig nem a Holdról érkeznek, de még csak katalógusból sem választhatók és rendelhetők meg. Ismerem a társadalom megítélését, amely a presztízst tekintve évek óta az utcasepréssel versenyezteti a politizálást. Mégis azt kell mondanom, hogy a politikai pálya elképesztően nehéz hivatás, minden más foglalkozástól eltérő kiválasztási mechanizmusokkal és sikerkritériumokkal. Nem hiszem, hogy az elmúlt évek karaktergyilkos kampányai után hosszasan kellene magyaráznom, milyen kiképzésen kell keresztülmennie egy politikusnak.

Elég csak ránéznünk az újakra, mert minden ellenkező híresztelés ellenére időnként érkeznek ilyenek is. S nem is csupán az új pártok, az LMP vagy a Jobbik vezetőire gondolok, hanem a két legjelentősebb szereplő, a Fidesz és az MSZP újabb arcaira, mondjuk Lázár Jánosra az egyik, Mesterházy Attilára a másik oldalon. Mindketten a kétezres évektől váltak frontpolitikussá, s mára már szinte mindent kipróbáltak és túléltek, amit egy politikusnak el kell viselnie és túl kell élnie. Bármit gondoljunk róluk, ma már mindketten hivatásos politikusok, a hazai közélet egyre fontosabb szereplői, akik - ezt mindketten többször bizonyították - reggelire megennék azt a derék civilt, aki ezen képességek és tapasztalatok nélkül szeretne belevágni a politikába.

Mindezt azért tartom fontosnak elmondani, hogy jól értsük: a politika nem kívánságműsor, vagy esetleg a nézők SMS-eire hajtó tehetségkutató műsor. Nem jönnek a semmiből újak, részben azért, mert nem tudnák csinálni, részben pedig azért, mert ha lenne is szándékuk a politizálásra, a régiek annyival több erőforrással és a politizálással kapcsolatos szakértelemmel rendelkeznek, hogy esélyük sem lenne velük szemben. A megújulás a politikában nem úgy megy végbe, hogy ma még nem voltak újak, de holnap már lesznek. Hanem úgy, hogy mire egyáltalán észrevesszük az újakat, lassan már réginek gondoljuk őket. Lehet tehát fanyalogni, nem szeretni Orbánt, Lázárt, Bajnait vagy Mesterházyt, de - nagyjából Vonával, Schifferrel és Gyurcsánnyal kiegészülve - belőlük kell, belőlük lehet választanunk majd 2014 tavaszán.

(Heti Válasz, 2013. szeptember 5.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr565504878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgyes 2013.09.14. 14:29:28

@6.Lenin: Úgy tesznek a D209-es! Mindent úgy csinálnak mint a fidesz, csak jobban:) Ezt már láttuk:)

tölgyes 2013.09.14. 14:39:06

@aszekelyek: Soros az akkori fiatalok közül - a tanácsadói és informátorai révén - megpróbálta összedni a tehetséges fiatalokat. Ezek közöttnem volt ott se Gyurcsány, se Bajnai.) Orbán tehetségét mindenki látta. Emiatt nem kell őt szeretni, de ezért választották őt ki.
Mesterházy azt mondja, hogy fizessenek a gazdagok. Aztán majd megint a szegényekkel fog fizettetni. Mesterházy olyan mint az igazi szocializmus. Pont az nincs amit hírdetnek.
Bulgakov Mester és Margarítája úgy kezdődik, hogy a két szereplő egymással beszélgetve elmegy egy büféhez, amire nagy betűkkel írták ki, hogy SÖR ÉS ÁSVÁNYVÍZ. Odamennek az eladóhoz és kérdezik tőle:
-Sör van?
Nincs.
Ásványvíz van?
Nincs. - És ki tudni miért az eladó megsértődött.:)

Na ennél jobban nem lehet a szocializmust és a szocialistákat jellemezni.:) Ha nem tarják be ami ígértk (Nem lesz gázáremelés! Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is értse!)), - akkor megsértődnek.:)

panelburzsuj 2013.09.14. 14:44:13

@tölgyes:

Nem rég még azt hallottuk a szerény tölgyes név alá rejtőző prófétától, hogy a szocialisták legnagyobb bűne az orrba-szájba FOGYASZTÁSRA buzdítás volt - azaz az ELADÓSÍTÁS.

Ha se sör, se mineralnaja voda - akkor hogyan lehet a nyakló nélküli hitelbe fogyasztásba meggebedni?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.14. 14:52:56

@panelburzsuj:
No de volt hűtőgép, amit a marjahilferstrasszéról vagy a soppingcenterszüdből szajréztak haza a magyar zemberek.
Én mindig szerettem a dolgok könnyebb végét megragadni, így csak egy kisebb színes tévét hoztam.
Kukoricás zsákban.
Emlékszem, anyám a hátsó ülésen hogy be volt tojva.

panelburzsuj 2013.09.14. 14:58:59

@Hepci:

Nosztalgiából nem másztál egy picikét bele valami időalagútba?

Vagy csak megtippelted tölgyes eztán kijövő lehengerlő érveit? :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.14. 15:06:07

@panelburzsuj:
Nem tehetek róla, hogy különböző idősíkokban vitáztok, az egyikhez kapcsolódtam.
De ez még mindig jobb, mint ha Szójával vitáznál, ott már olyan alapkérdésekben se könnyű kiigazodni, hogy ki kire mondta, hogy buzi. :)

panelburzsuj 2013.09.14. 15:12:20

@Hepci:

Legyél te is minden-eggy hívő!

Akkor megszűnnek az ilyen gender-lábméret-idő-tér-személy-párt, meg mindenféle más egyéb identifikációs kényelmetlenségek.

Kés - villa - olló.

Nem ám mindeféle márkák, típusok, ár- és más fekvések...

szoja122 2013.09.14. 17:24:04

@Hepci: Tudom, hogy mondtad.

Azért írtam, mert mindenféle zsidózást, buzizást, alaptalan megbélyegzést elítélek, még ha feltételes módban van is.

szoja122 2013.09.14. 17:35:21

@tölgyes: Kommunista voltam? Még mi voltam?

Az viszont igaz, hogy Kövér igen, Orbán pedig KISZ titkár volt és lehetne sorolni, párszor már megtettem.

De nálam az pejoratív, náluk viszont megbocsájtó?

Ez olyan mint a vallásos hit. Totál mindegy mi van, mi az igazság, egy az Isten, egy a vezér.

Én viszont szabad vagyok, nem nyalonc.

szoja122 2013.09.14. 17:38:30

@aszekelyek: Látom nagyon felizgattalak... (ne félj, nem vagy az esetem).

6.Lenin 2013.09.14. 17:46:17

@szoja122:

Aztán, ha kommenista lettél volna (volt 800 000 tag), most szégyellnéd?

Miért is ?

szoja122 2013.09.14. 18:20:36

@6.Lenin: Természetesen nem.
Minden családban előfordult. Az egyszerű pártagok, különösen ha munkás volt semmilyen előnyt nem élvezett.

6.Lenin 2013.09.14. 19:04:27

@szoja122:

Rendben, de...

Nem minden családban fordultak elő...
azért itt-ott volt némi előnye is, talán...

De, azért lenne mit szégyellni (igaz, nem az 1xűeknek)
Most már mind1 is, hagyjuk a múltat. Most viszont bőven van mit szégyellni (és nem csak azt, hogy letagadja a múltját)
I)gaz, ez sem sokat jelent jelenleg (az álmaikon kívül,de az se sokat)

aszekelyek 2013.09.14. 19:19:04

@6.Lenin: pletykalap ma címoldalon:) hová lett gyurcsány jeggyűrűje. később kiderül, január óta nem viseli.
Ő azt mondja, kényelmi szempontból.
Hát, dobreva megasszonyosodtt, tényleg. Láttam nem olyan régen. lehet , hogy gyűrűben kényelmetlen.
Ott egy kicsit szoríthat. Gyűrűsujjban.

aszekelyek 2013.09.14. 19:31:36

@szoja122: szójácska, hadd emlékeztesselek, hogy orbán kiállt gyurcsánnyal is, másokkal is tévé vitára. Amikor gyurcsány őt nevezte hazugnak és letagadta , hogy bizony vizitdíjat akarnak bevezetni, kórházi ápolási díjat .pedig orbán csak kérdezte, hogy igaz-e ez. Egy ilyen alakkal senki nem áll ki még egyszer sehová.

Tudod, erről is mondta , őszödiben , hogy végighazudtunk másfél két évet...
Ezzel szemben amire Orbánéknak a démoszból nemet mondtak, az nem lett.

jjulie 2013.09.14. 19:31:59

@6.Lenin:

te sem szégyenled, dembinszki

jjulie 2013.09.14. 19:35:10

@aszekelyek:

hahaha, áll még orbánia, vagy alámosta már a felcsutifúbehugy?

a @6.Lenin: -t fültövönfűbehugyoztad már, hogy fürgébben orbánkodjon?

6.Lenin 2013.09.14. 19:36:42

@aszekelyek:

Lehet, hogy az apró családból is kinézik már Ferit (mindenki dobja szegényt)
Vadai néni is válik (állítólag)
2 nagy elme találkozik?
Elsöprik a Patást.

Legyen már valami dráma is ebben a komédiában. Bár drámán ritkán nevetek, de ezen betojnék a kacagástól.

Akkor szép az élet, ha zaj-lik.

6.Lenin 2013.09.14. 19:44:57

@jjulie:

Mit kellene?
Én csak az ágyúcsövet irányítottam az Aurórán, oszt jöttek a muzsikok kivakaródzni, + zabálni. Még most is csak jönnek, + jönnek.
Az urakok + tűnnek elfele a búsba, rothadt kutyabőr szag terjeng, + liberálisok nyüszítenek a teliholdkorósak éjszakáján.

Most igazán jó élni.

Érik a gyümölcs (a kedvencem).

aszekelyek 2013.09.14. 19:55:38

@tölgyes: Igen, ez olyan nyilvánvaló volt, hogy még én is láttam,... a tejfeles számmal. A tehetség az tehetség. Akinek nincsb, az eljátszani is csak úgy tudja, csak addigb, míg gyurcsány.gondolom ha gyurcsány nem lett volna annak aveje, akinek lett, az életben se kerül be sehová A tehetségéből. NEM HOGY A MINSIZTERELNÖKI SZÉKBE.
Eszembe jutott, hogy amiko előtoppant akkor, 2004-ben, mint betett minielnök a székébe. azt híresztelték a suttogóban, hogy fél tőle Orbán.
Nyilván ő tudta , mekkora gazember is valójában. Ahogyan azt is mondta, hogy Európán kívül is van élet. De ezen is csak hörögtek. Pedig senki nem tudhatta , mibe is visznek minket szocikámék ,-szadesz és nem volt állandó örömóda éneklés utána . Cippola tipusos eszerint. :) - nem egy hungaricum.

aszekelyek 2013.09.14. 20:08:52

@panelburzsuj: kérdezd meg a devizahitelesekt. kaptak-e egy tévére valót tűrhető kamattal valahogyan... vagy egy bármilyen kölcsönt. mert készpénzük a fogyasztásra nem volt, ferikém nagyon morgott is, hogy nincsenek megtakarításaik. valóban nem ésszerű, ahogyan a pénzeket kezelték . de azért, mert senki nem is mondta el nekik.
veszel kéz alatt, használtat, vagy kis szépséghibást és nem a legdrágább pazmát öcsém, mert abba csak belegebedhetsz. Nézzél oriont, videotont, samsungot. A hokedlin úfgyse néz ki jól a plazma.
Amire nincs is pénzed és nem is lesz. olyan kölcsönnel meg az se lesz, amid eddig volt.
Tündérkém, a helyzet az, hogy a szegények hajlamosak elhinni, a teljesen irreális képzelgéseiket. pl azt , hogy nekik jár az a plazma. Mindegy van -er ávaló. Vagy lesz-e. mer annak státusz szimbólum jellege ugye... és nemragozom tovább , mit elégítettek ki ezzel a lelki szögségleteikből. mert panelkém te ezt pontosan tudod. erről nem szóltak nekik, hogy édes hékások , nem kell vackokra szórni a pénzt , szépen gyüjteni kell és akkor, ha van rá való , szépen megvenni. tudod, a rendszerváltás óta mindig hátralökötteket bekábították, hogy most már aztán a munkásodztály a paradicsomba megy. mer má nem a gaz Orbán van. És tönkre ment , nem a paradicsomba.

aszekelyek 2013.09.14. 20:19:30

@panelburzsuj: panelkém a sör a z olcsó hitel, és a tisztességes hitelezés , nem uzsora. ami európai szintéren az, annak értelmezhető. mondjuk a sógoréknál. Ahol a kölcsönt neki nyújtják.

Azt is hitték, hogy a kormányuk természetesen védi az ő érdekeiket és nem hagyná, hogy őkaet csőbe húzzák. Ez lett volna a mineralnaja voda.

Ezek a szegény emberek meg azt hitték , hogy ezekre szerződnek.
Így már világos ?

aszekelyek 2013.09.14. 20:36:50

@6.Lenin: vadait nem lehet megállítani , ő meg is mondta . Nagy lehet a szerelem , bele is fogyott. :)

Hááát , esetleg akkor előkerültek volna papírok és véletlenül éppen Hende Csabához fújta be a szél ?
Az tragikomikus lenne , tényleg. Sírvaröhögős. valamiért vadai vadul " rohadt "orbánozik is. esetleg csiripeltek averebek. Emlékszem, hogy állandóan a nyakában ült ferinknek szorosan a háta megett és röhögcsélt , mint egy fakutya , vagy mint akinek toll van a bugyijában.

@jjulie: zsülibaba , hová gondolsz , kihagynálak abból ?

aszekelyek 2013.09.14. 20:42:34

@szoja122: megnyugodtam. de még azt hozzátenném ehhez, hogy te miről is beszélsz, amikor ferink volt két évig ugye papanak készülő ministráns is , KISz titkárka vagy mi a frász ott a megyénél, amiért nem ért rá időben letanítani a kötelezőt, mert épp kinevezték,.. és volt már minden, ahogy mondani szokás, csak halott német katona nem. Most komolyan. Ő lenne a hiteles , ha ilyesmi változásoktól senki nem hiteles ?

aszekelyek 2013.09.14. 20:53:05

@szoja122: orbán ma is liberális csak nem a szónak a teljesen aberrált, idióta acsargó módjánnnnnnnn teszi. nem neoliberós. nem olyan liberális, mint fodor és az Ep ben a vele üvöltözők. Magyar néppel pl megengedő. :) mivel erre esküdtették fel másodszor is.

megengedi nekik, hogy lényeges dolgaikban, amit át is tudnak látni, maguk döntsenek a saját életükről. manyup, tandíj, vizitdíj... megengedi az orvosoknak, hogy ha adnak nekik elismerésül a betegek a jó munkért, elfogadhassák azt a pénzt. Mivel 89-óta mindig ők voltak hátralökvbe a minimálbéresek mellé is. állami javadalmazásban. megengedi, hogy ahhoz, hogy képesek legyenek újratermelni a munkaképességüket , ne nyomorogjanak vagy ne meneküljenek el az országból. meséld el nekem a neolibbantak miben is olyan liberálisok, A szó eredeti és nemes értelméről van szó. nem sikerült észrevennem. Pedig nagyon figyeltem pl bauerúr minden szavát. Államot pl nem engedik a szerepét betölteni. Az fix.
de az állami erőszakszervezettel pl nagyon megengedők voltak. nem úgy az ellenzékkel. meg a népekkel. meg a szoc. dem képviselővel, meg a megyóval... etc.

aszekelyek 2013.09.14. 21:05:06

@szoja122: te szójácska, véletlenül nem a lauder úr jötti ide számon kérni, hogy ménem közösíti ki sokkal jobban, a jobbikot orbán. még erre is képes volt. elváérása. No, nem tette zsebre, amit válaszoltak neki. mindazon által , el vagy te nagyon tévedve, meg ők is. ugyanis demokráciában senkit nem lehet, akit választók juttattak be, kiközösíteni. hiába nyivákolnak érte egyesek. lehet nekik belemondani a képükbe, hogy azzal semmiképpen nem kvaterkázunk, aki itt zsidókat akar listázni. mert az egy vadbarom. viszont ugyanannyi joga van vadbaromnak lenni, mint bármelyik másiknak a parlamentben. Pl szanyi kapitánynak, aki lazán bemutat , képviselő társának. Szívesen adok neked demokrácia alapokból máskor is gyorstalpalót. nem, nem váltjuk le neked a démoszt.

6.Lenin 2013.09.14. 21:52:11

"Szenvedélyt akarok, és szeretetet"

mno.hu/data/kepgaleria/mno/Gyurcsanyek_a_Szabadsag_hidon/_P110140_resize2_858x558.jpg

szeressük mi is, és ilyen boldogok leszünk,talán, 1x.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.15. 00:50:45

@jjulie:
Mi a helyzet, szájteniszező, akarsz-e már leckét venni, hogy tele bugyival miként köll keresztbe lépni a fonákhoz?
Csak neked, csak most, 5 rugó per óra.
Ne késlekedj, hülyének is megéri.
Aki kimarad, kimarad.
Aki lemarad, lemarad.
Kimaradni és lemaradni szopás.
Légy modern s sikeres, nyomi!

szoja122 2013.09.15. 04:07:23

@aszekelyek: "megengedi" A királyi fenségek szoktak megengedni. Ez nem liberalizmus. Ő NEM király. Ő SZOLGA. Most a magyar nép fő szolgája.

szoja122 2013.09.15. 04:16:36

@6.Lenin: "Nem minden családban fordultak elő...
azért itt-ott volt némi előnye is, talán..."

???

Ki állított ilyeneket? Persze kivétel volt, de a 800 ezer pártag a 10 milliós népszámhoz képest elég sok, hogy a családok döntő többségében előforduljanak. Ezért nyugodtan kijelenthetjük, hogy gyakorlatilag mindegyikben.

Előny pedig az egyszerűeknek nem volt. Csak ezt írtam.

Másrészt NE kommunistázzon egy olyan párt, amiben tömve vannak volt (nem egyszerű) kommunistákkal és KISZ titkárokkal, akik NAGY előnyt élveztek Kádár alatt.
(Teszik ezt az MSZP felé, ahol az aktív vezetők között kevesebb a volt előnyt élvező párttag és KISZ titkár.)
És ez a lényeg. Mert ez undorító, hányingerkeltő kétszínűség.

szoja122 2013.09.15. 04:20:14

@6.Lenin: "Mert ez undorító, hányingerkeltő kétszínűség. " Írtam fentebb.

És ez igaz a TE logikád szerint is, legalábbis amit most kifejtettél.

hoplita 2013.09.15. 08:55:02

@6.Lenin:

"....Érik a gyümölcs (a kedvencem). ..."

Steinbeck most piszok boldog lehet odafenn, hogy egy ilyen gerinctelen nímand forgatta.

@aszekelyek:
Orbánod mára szintúgy odajutott.
"ne figyeljenek arra, mit mondok a megválasztásom érdekében."
Ez mán döfi, mi?

hoplita 2013.09.15. 09:04:20

@szoja122:

"...Előny pedig az egyszerűeknek nem volt. Csak ezt írtam...."

Kár volt, mert vagy rosszul tudod, vagy tudatosan hazudsz.
Dehogynem volt előny, nem is kicsi.
A legutolsó bugris kiskomcsinak is nagyságrendekkel többet néztek el, egyenlőbb volt az egyenlők között az élet minden területén, lett légyen az prémium, mozgóbér munkahelyi lógás-tolvajlás, vagy szaros szotbeutaló.

Egyforma hazug férgek vagytok, kár itt húzgálnotok egymás lankadt, impotens faszát, nyuggergecik.

graycivil 2013.09.15. 10:20:28

"Bűnös üzlet – Orbán négyszer annyit fizet a tárolókért, mint amennyit érnek

Ez a bizonyos 350 milliárd forintnyi vételár ahhoz képest tűnik elképesztő felelőtlenségnek, hogy korábbi hírek szerint az E.On itteni földgáz érdekeltségeit egy nagy nemzetközi cég 12 milliárd forint értékűre taksálta, egy másik külföldi cég később 90 milliárd forintos értékbecslést adott."

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/bunos_uzlet_orban_negyszer_annyit_fizet_a_tarolokert_mint_amennyit_ernek

"De a kormány most még ez utóbbi, nagyobb összegű értékbecslésnek is a négyszeresét készül kifizetni. "

Hol van ilyenkor Schiffer? El Curo eladja az országot, vagy egyszerűen csak saját LEGO-játékának tekinti a mi pénzünkön?

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

graycivil 2013.09.15. 10:38:19

"Orbán Viktor és a román szervkereskedők

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) legfontosabb célja, hogy Magyarországon 2014-ig Európa leginkább versenyképes gazdasági környezete alakuljon ki - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a tanács alakuló ülésén kedden a Parlamentben"

sorkoz.blog.hu/2013/09/14/orban_viktor_es_a_roman_szervkereskedok?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_15&utm_campaign=index

"2014-ig már csak néhány hónap, és 63 hely van hátra, ez most nem jött össze."

A kormány "szellemi menekült" státuszánál már csak az nagyobb bún, ha pontosan tudták már 2010-ben, hogy országrombolásuknak ez lesz ez eredménye. És sajnos még koránt sincs vége! Hány Sukoró- és Hagyó-per telik ki ebből? F.Y!DESZ

menőmano 2013.09.15. 11:19:18

"A Fidesz vasárnapi közleményében ismerteti: Magyarország nem hagyja magát! Védjük meg a rezsicsökkentést! címmel vasárnap indul az az országjáró rendezvénysorozat, amelyen a kormánypárt politikusai személyesen találkoznak a rezsicsökkentést támogató állampolgárokkal.

Az ország minden tájára szervezett fórumokon az eddigi és a további rezsicsökkentésről is tájékoztatást kapnak a résztvevők. Hangsúlyozzák: két és fél millióan támogatták a rezsicsökkentés védelmében indított aláírásgyűjtést, a Fidesz politikusai a most induló rendezvénysorozaton személyesen köszönik meg az embereknek a támogatást, a „kiállást önmagukért, a családjukért, a rezsicsökkentésért”. A rezsicsökkentés azért lehetséges, mert Magyarország talpra állt pénzügyileg és önbecsülésében is egyaránt – fogalmaznak."

Emellett a fatüzelést, a széntüzelést használó családok terheinek csökkentését is tervezzük.” "

www.atv.hu/belfold/20130915-rezsicsokkentes-a-fidesz-harcol-es-orszagos-turnera-indul

Hát! Ja! Mondjuk némely népek azért tértek át (vagyis vissza a múltba) a fa- és széntüzelésre, mert némelyeknek nincs is annyi jövedelme, hogy a gázszámláját ki tudná fizetni.
Kíváncsian várom, a népek hatalmas csoportjával együtt, hogyan lehet ezt megvalósítani??

****

Akik az un. trafiküggyel - a kiskereskedők - vesztettek, még csak most fogják érezni a jövedelem kiesés hatását, úgy igazán. Nem tudom? az országjárás során erről esik e néhány szó, elhangzik e néhány gondolat? (többek között).
Végül is Én sok sikert kívánok! komolyan............

jjulie 2013.09.15. 12:18:25

@Hepci:

az aszékletek felcsutivarangyhugynak a szívlapát az egyetlen reménye, neked meg heti 3 kiadós teniclecke

persze, ha helyette mélyeket szippantasz az antallnaftalinba napi rendszerességgel, akkor lehet hogy heti kettővel is megúszhatnád

a zakóid hogy vannak?

menőmano 2013.09.15. 12:38:59

Hát! "Én nem tudom?:)"
"Elolvastam már legalább tízszer"! De mi az a "szívlapát"??

6.Lenin 2013.09.15. 12:45:50

@hoplita:

A jelek szerint te is forgattad (?)

2 ilyen geci forgatja- mint amilyenek mi vagyunk(te+én) már óriási sikerként élhetné +.
Az, hogy te is ismered, még nem veszi el a kedvem tőle.

6.Lenin 2013.09.15. 12:54:04

@szoja122:

Ezt a kérdést kicsit túlspilázod.
az ember változik, szerencsére.
Én azt sokkal nagyobb hibának tartom, ha valaki minden áron ragaszkodik olyasmihez, amiről /akiről kiderül később, hogy hazugság/hazudik.
Persze nem úgy, hogy az ellenérdekelt fél állítja ezeket.
Nagy általánosságban az emberek hazudnak és nem az ideológiák.
Az ember szeret ferdíteni/csúsztatni, de ezt neked nem kell külön magyarázni.
Rendkívüli tapasztalatod van ezekben, szereted is alkalmazni.
Szerintem.

szoja122 2013.09.15. 13:49:13

@6.Lenin: Mi az hogy "túlspilázod"??? Én???

Talán az aki kommunistázik, ami nagyon-nagyon gyakori a Fidesznél.

Persze a jobbiktól visszakapják és akkor csak pislognak.

Ideológiákról annyit, hogy ez így nem igaz. Egyik sem bonja ki, a teljes igazságot, mert olyan nincs is.

Másrészt a Fidesszel kapcsolatban ideológiáról beszélni röhej. (persze ez az MSZP-ről is elmondható)
Őket csak is kizárólag a hatalom és az ezzel járó pénz érdekli.
Minden más számukra huszadrangú, vagy csak az elterelést szolgálja.

aszekelyek 2013.09.15. 14:18:39

@graycivil: majd meggondolja a képviselő hölyemény, hogy személyi kultuszozzon-e... És mi fenének ezt előre bemondani, Íslemil a néni is !

aszekelyek 2013.09.15. 14:23:48

@szoja122: mondja már szójácska te favoritodat mi más érdekli?
Sem a jobbikot nem érdekli más, asem a bajnaiékat, gyurcsányt Nincs önzetlen hazafiság, hiába is akarod eladni, hogy bezzeg a többiek, akik nem is voltak párttagok se.. Láttam ma reggel Gulyás Gergelyt. Ő se volt. meg még nagyon sokan mások sem. erről valahogy mindig elfeldkeztek. De még kisz tag sem, ami nélkül eleve képtelenség lett volna politikai dolgokhoz hozzászólni.
Érdemben. Anno.
A képtelenek most verik itt a mellüket.

aszekelyek 2013.09.15. 14:57:15

@6.Lenin: megnéztem a vidot és aközönséget. volt egy kissé idősecske hölgy, aki nyilván elmeszociálisból jött eltávra, mert felmet táncolni a színpadra és elég obszcén dolgokat művelt ott.
kedvesen lekísérték, gréczykémék... Ott volt a Kossuth térről ismert egészen ártalmatlan szegény egyszerű úr, a saját készítésű táblájával, megint hozta. Kósáné, Kovács M néni Nagyon kevés fiatalt láttam. Inkább olyan volt , mintha egy nyugdíjasotthon vasárnapi kirándulása éppen ott tartott volna , ahol feriék színpada van. interjút láttunk egy fiatal emberrel, aki tényleg elhiszi, hisz nem ismeri ferink előéletét. Épp csak pelyhes a szakállkája...növöget. Aszonta szegénykém, hogy meraferi, az aztán mindent az oktatásért....- és el is hitte , ez látszott. Jut eszembe, akik annyira kajabálnak a stadion építésért, , azoktól kérdezném elsősorban, hogy a piszok drága PPP konstrukciók jobbak voltak-e , amitől az egyetemek ennyire rémes anyagi helyzetbe kerültek. ferink és bajnai tettlegessége nyomán. ja és még csak atulajdonába se kerülne az államnak, a legtöbb bajnai féle pp konstrukció kifizetése után sem, sok objektum. Pl az új MTV székház.
Ezeket is újra kellett tárgyalniuk orbánéknak. Ez a szegény kis pelyhes állú nyilván semmit sem tud ezekről sem.

aszekelyek 2013.09.15. 15:06:35

@szoja122: szójácska, elő az értelmező szótárt. Királyok parancsolnak és erővel rátukmálják a gázáremelést, vizitdíjat, tandíjat, efféléket a népre, annak tiltakozása ellenére is. A liberális megengedi, adott estben ki is harcolja, hogy bizony a népek javára döljenek el a dolgok. Ne a fejük felett. A liberális nem szelektíven enged meg dolgokat, pl a megélhetési bűnözést.

@hoplita: inkább odafigyeltem , mert kiforgatod , átértelmezed... Azt mondta , ne ezt csináld. Arra figyelj , amit tesz és elér a magyarok javára.
De neked , mintha egy falnak beszélne.

Azért jó tudni , hogy nagyon sokan felfogják , hogy azt tartsák szem előtt , amit tesz értünk.

Valamely illetők fedig csak ordibálnak rá , ha bármit is csinál.

Saját érdekeikért. Akik ben semmi közösségi szellem. összetartozás érzés. csak anettó gyűlölködés, irigység, hatalomvágy, ostobaság.

aszekelyek 2013.09.15. 15:16:09

@6.Lenin: én is hallottam ezt...- elég borzasztó. @szoja122: egyébként honnan szeded ezt a marhaságot? Egyáltalán nem is ismered a liberális szó jelentését eszerint?

Kegyeskedett az únió bizottsága megengedni Orbán kormányánk egy sor dolgot de volt az olyan nehéz , mint a Habsburg császérékból kicsikarni a magyar nyelvű oktatást és a pesti Magyar Színházat.
Te ne oktass engem liberalizmusból , mert még valami igen rondát találok mondani neked. Irgum , burgum !

menőmano 2013.09.15. 15:30:09

Hát! Ja! Mondjuk totális a helyzet és a zűrzavar is.
Szerintem.
:((

tölgyes 2013.09.15. 16:18:15

@panelburzsuj: Nost ennek az ellenkezőjét állítanám? Vagyis azt, hogy az MSZP nem adósította el az országot?
Látom nem csak azt nem érti, amit én írtam, de még azt se, amit Bulgakov írt. Ez elég nagy gáz.@szoja122: Én azt is elhiszem, hogy maga soha senki és semmi nem volt. Ebben változás azóta se következett be, de azért mégis elcsüggedek, a sok funkcionális analfabétát látva.:( A szöveg -amit írtam- ugyanis arról szólt, hogy amióta élet van a Földön minden élőlény változik. Még maga is. Ha másképp nem hát úgy hogy megöregszik.:)@aszekelyek: Orbánnak látható volt a tehetsége már akkor is, gyerekkorában is. Gyurcsány meg titkolta, míg rá nem ült a sütőre. Ott aztán megvilágosodott és felizzott.:)

nyünyüge 2013.09.15. 17:38:57

Hát Bajnai meg Mesterházy kétségkívül unalmas.
Ilyen bombasztikusan kitalálni, előadni és megetetni az úri és nem úri közönséggel ezt rezsiharc fedőnevű tömény blődséget-blöfföt, amint Orbán Viktor teszi, bizonyára képtelenek:

"Orbán: 2014 a rezsiharc éve lesz

Orbán Viktor szerint meg kell alkotni a közműszolgáltatási törvényt, amely kizárja a profitot a lakossági közműszolgáltatásoknál.

Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy 2014 a rezsiharc éve lesz - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a 12. Kötcsei Polgári Piknik több száz részvevője előtt.

"Nagy ellenállásra számítok, kísérletet fognak tenni arra, hogy visszaemeljék a rezsiárakat" - idézte a kormányfő szavait az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

"Fel fognak vonulni velünk szemben a külföldi kézben lévő nagy energiaszolgáltatók és a mögöttük lévő politikai erők is. Nekünk azonban egyszer és mindenkorra le kell zárnunk azt a korszakot, amelyben nyerészkedni tudtak az energiaszolgáltatók az embereken" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: meg kell tehát alkotni a közműszolgáltatási törvényt, amely kizárja a profitot a lakossági közműszolgáltatásoknál.

A 2014-es választásnak tehát számos tétje van, de az emberek szempontjából a legfontosabb a rezsiharc - szögezte le Orbán Viktor a Somogy megyei Kötcsén."

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.15. 17:41:45

@nyünyüge:
Ez a rezsiharc lesz a végső.
2015 pedig a maszturbálás éve lesz a magyar zemberek számára.
Addig is kitartás, lankadatlanul.

aszekelyek 2013.09.15. 17:47:05

@nyünyüge: na és melyik az, ami szerinted nem így van és lesz? mi a blődség-blöff?
Az sajnos nincs kifejtve általad.
Már most mit össze hörögtek a rezsi kis mértékű csökkentéséért! Ez empirikus tapasztalatra épülő elővételezésa várható rekcióknak. szimplán. A realitás.
naná, hogy ha nonprofittá akarja tenni, akkor meg még nyagyobb lesz a hörgés. Az úgy volt jó, azoknak, akik hörögnek és bírűslják, hogy alakosság gebedjen bele a számláiba. ne röhögtessen senki, hogy a 15 gázremelés baloldalinak nevezhető.... Azzal se röhögtessenek, hogy de akkor így meg úgy lehetet szegénységi bizonyítványért kedvezményt kapni. Igen a lélakosság másik része állta a számlát. Nem a piaci szereplők. nem azok, akik nagy kedvezményeket kaptak , míg emelték az égbe a lakosságit.

aszekelyek 2013.09.15. 17:54:48

@Hepci: az jó is lenne , ha a magyar lakossági rezsit nem tudnák majd megint a francba feltuszkolni. Sokak számára kifizethetetelenné. Minimálbérük nem bírt ki 15 gázáremelést. és 206 %os villanyt. Az közel sem nőtt annyit.
Hepcikém , csak nem hallottál valamit, hogy bajnaiék az ingatlanadó helyett a masztiadót akarják bevezetni 2015-től?

Szerintem az nulla kulcsos.

aszekelyek 2013.09.15. 17:57:50

@Hepci: te hogy tennéd a masztit nonprofittá? mondjuk a felnőtt oldalakon adóztatnád? :) mert abból profit maximum ott van....

panelburzsuj 2013.09.15. 18:10:09

@aszekelyek:

Mi voltál te boldogult lánykorodban?

Szakszervezeti bélyegbeszedő-segéd?

Kerületi úttörőelnök gépíró fruskája?

Olyan penészes retrószag dől belőled, mintha még mindig arról álmodoznál, hogy egyszer táborozhatsz is Csillebércen, nemcsak az Úttörővasútról vagy 90-es buszról leskelhetnél át a kerítésén...

aszekelyek 2013.09.15. 18:11:16

@Hepci:
Egyébként se szalomkomcsizzál , jó?:D
Demokrácicája , hát a nép hangja Isten hangja. Ők meg aszongyák , hogy hinnye , eb ura fakó ! -hát ez is csökkenhetik ? Nem csak emelkedhetik ? Oszt akkor mér merjünk kicsik lenni és nem kiharcolhatni ? Lári , fári ! Volt, hogy visszaküldtek pénzt, akik úgy vélték, hogy az megalázó, kormánynak. Még nem hallottam, hogy valaki önként lemondott a rezsicsökkentéséről.

Ha soap box-on is szpíkel ellene...

aszekelyek 2013.09.15. 18:28:19

@panelburzsuj: Csillebércen voltam kislányka koromban és utáltam : ) na most elég jó parfümöt használok férfi ismerőseim szerint, inkább az árad belőlem. neked meg nem tetszik. van ilyen. Egyszer kaptam egy kis mintát az Egoist nevű französische creationból. Na attól komolyan megfájdult a feje az egyik fiú munkatársamnak és megkért , hogy mossam le , vagy menjek haza , vagy inkább ő lesikálja rólam:)
Na jó, csak alig 30 voltam:)
Rém találó neve volt. Szóval a nyugatosokból áradó egoizmus, amit modernitásnak és mifenének nem titulálnak , progressziónak, megvan ! ferink hablatya már erről... , szóval attól is sokan kapnak fejfájást és hányingert.
De azt még sosem vettem magamra , kipróbálni sem.

Megnéztem, hogy mire írtad. Hát, nemtom, hogy a kerületi üttörőizé hogy fogadta volna ha írok neki valami dévajt a maszti adóról... Na és a cuculista erkölcs ?
Na és ha látta volna a forró nadrágomat ! Virág elvtárs az egész doboz savlekötöt bekapta volna , ijedtében...

A penészes retró tudod mi volt ? Tegnap a Szabadság hídnál a drága jó elvtársak és Kósáné Kovács. M. asszony.
tudod, min hörgött a zellenzék, még az elején, orbán azttalálta mondani a képükbe, hogy a szegényeket is neki kell éppen tőlük megvédenie. Már megint. emlékszem, hogy mit össze vinnyogtak, első kormánya idején a nagyon progresszív-nyugatosék... , hogy " rendezői bal" a kormányzása.
Szép, de tényleg, baloldalaiktól azért kritizálni egy kormányfőt, mert a baloldaliak helyett tesz valamit a szegényekért. Főleg, hogy a keresztények is velük vannak.... nektek bizony kiénekelték a szátokból, ahazug szátokból a baloldali sajtot... Gondolom, ezért is ez a személyeskedés.
nem, orbán nem vacakolt. kevesebb és kevesebb lett. Ígyet nem is ígértek nekik az álbaloldaliak.

aszekelyek 2013.09.15. 18:36:43

@graycivil: schiffer köszöni a helyén van.. tudod, hogy adták el a Balettintézetet? mennyiért és mennyiért tovább?
na ennyit ér az értékbecslésed, amit idetoltál. Minden annyit ér a piacon, amit meg is adnak érte. Az a piaci értéke.
Hallottam erről a z alkeszeteket, szanyit hűbörögni agresszolgánál. Nos, ami azt illeti, tudjuk, semmiért nem kérték el az árárt feriék, akik ezt eladták, méklyen a piaci ára alatt. Azt is számítsuk be a kárba, ami érte ezzel Magyarországot. Mi a toszért adta el a lakossági ár szabályozásával együtt, semmi pénzért? arról tessék muzsikálni! nem kéne visszavenni most! Ha el nem tolja a háztól azt is.

jjulie 2013.09.15. 18:43:46

@aszekelyek:

látom nagyabaj felcsutivarangy, termel a fűbehugyhójagod

aszekelyek 2013.09.15. 18:44:30

@Hepci: eszük ágában se volt hitelre venni,. legalizálták nekik, persze kihordatták velük a devizát .. és ezt persze nem tusatták velük... , hogy is lesz ez még nagyon kellemetlen. Hogy nincs olyan télpó sem,, amilyet most látnak a lila ködös szabadságmámoron át...

Vártak, amíg ezt elfelejtik a népek, kidobják a sok gorenjét és addig éheztették őket , míg bele nem másztak megint a devizáért vásárlásba, csak most már sokkal durvábban tolták.... Mondd, hogy nem így volt. Hűdeszabaccság volt! Szabad volt ilyen feltételekkel venni vackokat.

panelburzsuj 2013.09.15. 19:00:50

@aszekelyek:

Most ezzel azt akarod szimbolizálni, hogy semmi extra, pont így gágogtál zsenge zsiba korodba is?

6.Lenin 2013.09.15. 19:09:53

@jjulie:

Most ugrott be.
Mit keresel te az urológián?
Betegeket tologatsz?

Vagy volt valamilyen asztalos munka valamelyik kórházban az urológián?
Ott rögzült beléd ez a vizelési mánia?

Netán a porszívóddal házaltál, és véletlenül tévedtél oda?
Vagy.....?

jjulie 2013.09.15. 19:32:39

@6.Lenin:

csak nem felcsaptál kötcsei értelmiséginek, dembinszki, vicceskedsz?

seggszájúság, felcsutibolondság

aszekelyek 2013.09.15. 19:52:30

@menőmano: nem mondod manócska! Igen, hatósági árasra tervezik a tüzifa -szén árát is. Hallottak róla, hogy sokan átálltak rá. Épp a pénzhiány miatt. pl ezért nem is vezettek be gázt a szociális la házakba, tudod, amit annyit szidtak.
Azért van fatüzelés rendszer ott. Tudják, hogy azok a családok nem bírnák azt kifizetni és értelme se lenne sok.
ezen felül mindenütt van tüzelő osztás is, önkormáényzatok és más szervek által... - karitatív szervek által. senkinek nem érdeke, hogy emberek fagyjanak meg a házaikban, lakásaikban.
Már magyaroknak nem lehet érdeke.
@panelburzsuj: vannak, akik magukat kinevezték rendszerváltóknak, mert gágogtak egy keveset anno.-... de egyre kevesebben hittek a gágogásoknak. szdsz szavazó soha nem voltam. Viktort viszont már zsenge koromban is láttam , hogy lesz még őbelőle ajvékolás... :)- fogak csikorgatása.

Elgondolkodtam rajta , hogy soros és hazai tanácsadói miért nem látták , hogy Viktor nem fog szépen pitizni. Mondjuk mindenkit lenéznek és leértékelnek. Talán azért.

aszekelyek 2013.09.15. 19:59:47

@panelburzsuj: étnéztem, semmi szimbólum nincs abban, amit írtam. Abszolút konkrét dolgokat kaptál válaszul.
:) ja, hogy nem tetszik. Talán a balodali sajt , az lehet egy kis szimbólumka.
az a helyzet, hogy amikor feldobáltátok a padlásra az avítt baloldali értékeket, akkor ott álltak a szemfüles kis FIDESz fiúk és összeszedegették.
újrahasznosították.
Most aztán nézhettek , hogy ki csinált belőle kétharmadot.

gipsz.jakab 2013.09.15. 20:03:09

nagy felhatalmazás, nagy elQrás...

csak nehogy a rezsiharc is ugyanúgy végzőggyön mint a zálamadósság elleni...

menőmano 2013.09.15. 20:11:10

Pontosítás) parasztvakítás.
??
:))

jjulie 2013.09.15. 20:23:33

@aszekelyek:

hahaha felcsutibanyavarangy, hahaha

amíg kétharmados széllelszembeni seggszájon keresztül való felcsutihugyozás zajlik a vidékiség, a másodvonalbeli kádárvakarék ravaszdiparasztiság erénnyként való elismertetésére, a hunyadi téren emelkednek a lakásárak

hahahaha

vidéki másodvonalbeli felcsutiértelmetlenségiek szaporán hugyozzatok szembe a széllel, ahogy a seggszátokon kifér

hahahaha

aszekelyek 2013.09.15. 20:28:47

@jjulie: A gőgöd megint kilóg , a z első vonaladból.. és az igen ocsmány dolog , mint a felsőbbrendűségedbe vetett hited.., legalább.
.@panelburzsuj: de ha már penészeset akarsz, meséld el, hogy még melyik országnak jutott eszébe az a z őrült gondolat, , hogy teljesen kiadja a kezéből az energgiaszektorát ,Aztán még utána is dobja a lakossági árszabályozást. Ilyen ökörséget, még egyet, ha tudnál... csekélyke pénzért de garantált haszonnal. meg az a rizsa a piac önszabályozásáról,, na az tette be a kaput. Semmit nem önszabályzott az a piac. csak harácsolt. Ki van próbálva, arra nem lehet számítani. Ahhoz olyan kormányok és olyan üzletek kellenének, amilyenek nálunk nem voltak, azok között, akik eladogatták ezeket de inkább átjátszották.
Ilyesmire soha , senkinek semmi féle felhatalmazást nem adott a démosz se bal , se jobb oldala. Nem is nagyon támogatták. Most meg akarják eteni a szegényeket, tudatlankákat, hogy nekik a több rezsi a jó.. Na ez már komoly erkölcstelenség.

aszekelyek 2013.09.15. 20:31:10

@6.Lenin: szerintem ját akkoriban h ...zni a fűbe, azért ilyen rögzült neki ez.. kb- bérhuhogóra váltott aztán... A bérhu..zóról.

menőmano 2013.09.15. 20:45:57

www.penzcentrum.hu/energia/riaszto_23_millio_magyar_nem_fizet_rezsit.1037653.html

Hát! Ja! Picike pénzekből nem nehéz "késedelembe " esni a rezsi kifizetésével.
Hogy csak ennyit emlitsek. Szomorú valóság. szerintem.

aszekelyek 2013.09.15. 20:47:55

@gipsz.jakab: ha ez na adja isten úgy lenne, esetleg sok év múlva, akkor is ott állnánk, mint a 2009-es év végén. miután a z államadósság sem nőtt jelentősebben. mmiért nem mondanak számokat, akik ezzel kardoznak? Nyilvánvalóan azért, mert ez a helyzet. kisülne, hogy igen kevés van abban a tarsolyban.

panelburzsuj 2013.09.15. 20:53:52

@aszekelyek:

Szétkaptad az alvós macidat, hogy belül is maci-e van benne?

Te kis csalfa dekonstuktőr ...

menőmano 2013.09.15. 20:57:31

Hát! Én meg totálisan azt gondoltam, vagyis azt hittem, hogy a jövő év végre már a gazdasági fellendülés éve lesz? Hogy némely népeknek javul a midennapi életminősége, miegyebek.
Tévedtem.

menőmano 2013.09.15. 21:00:47

Uram Atyám! ott e mennyekben. Micsoda??? szöveg.
Hallatlan, vagy inkább röhejes.
Na mindegy. Írjanak továbbra is egymásnak jókat, de csak annak aki totálisan megérdemli.

jócccakát!

aszekelyek 2013.09.15. 21:01:22

@menőmano: manócska , az nincs odaírva ugyan , hogy ez már akkor is nagyon komoly probléma volt , amikor még bőven szoclibbant kormány volt. Már akkor is kikapcsoltak , kártyás gázórákat kaptak és apránként törlesztgették a tartozásaikat a miskolci szegények is.
Meg a nem miskolciak is. Akkor is voltak 360 napon túli tartozások. a cím az sem jó ott, mert nem pontosan fizetnek. ők meg azt írják , hogy nem fizetnek. Jó lenne , ha mondjuk a 2002-es adatokkal összevetették volna. de nyilván az nem nagyon ártott volna Orbánnak. :)

aszekelyek 2013.09.15. 21:15:05

@menőmano: csak úgy magától javulna? vagy valaki harcolja már ki.. ? Azoknak , akik mernek kicsik lenni....és állítják, hogy dehogy lehet rezsit csökkenteni...

@panelburzsuj: alvós macim nem volt. Féltem a brummogó macitól , amit kaptam apukámtól. A szocialista ipar remeke volt. Bűn ronda behemót. El kellett rakniuk a szekrénybe jó mélyre. Sok év után találtam rá. Akkor mesélték , hogy utáltam a szerencsétlent. még apukám kedvéért se mondtam , hogy tetszik... Tényleg megátalkodott egy kisded voltam: ) nem áll meg bennem a szó. volt is ebből már elég sok gondom. tahónak megmondom, hogy tahó. Zsarnoknak , hogy zsarnok. Banksternek, hogy bankster.
mackónak , hogy utálom.

Rá kell nézni a körmödre . Az én alvósmacimban tuti , hogy belül is maci van , hanem , hogy te mit kanyarítasz miből , annak már utána köll nézni. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.15. 21:42:36

@panelburzsuj:
Válaszolok Aszekelyek nevében.
Csakafidesz.

panelburzsuj 2013.09.15. 21:57:19

@Hepci:

(hogy nyőjön a bojgóm:)

Ezt hívják a manager-jargonban vezetői összefoglalónak?

Médiákokban meg lead-nek?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.15. 22:52:16

@panelburzsuj:
Nem tom, ebben a globalista biznic-szóhasználatban nem vagyok otthonos.
Én merek kicsi maradni.
Leszámítva a lábamat.

panelburzsuj 2013.09.15. 22:58:19

@Hepci:

Milyen csecse figurát lehetne kettőnkből összefotostoppolni: 48-as gránitalapokon (im)bolygó agy...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.15. 22:59:37

@aszekelyek:
Rájöttem...
Anyám azért volt betojva, mert tartott tőle, hogy ezzel is nő a zállamadósság.
Ha jobban belegondolt, tán még azt is látta előre, hogy a zállamadósság elleni harc kőccségei az hosszú harcz alatt felemésztik a kormányzat adósságnyomás-demonstráló szoftverét.
No de akkor még felelőtlenek voltak a zemberek, mindenki verte, akár szoft volt, akár nem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.15. 23:03:57

@panelburzsuj:
Az agy felesleges is...
Egy punásan fixált ismerős mondta eccer, hogy férfinél az egyéb testrészek csak azért vannak, mert a f*sz mégse állhat csak úgy a levegőben.

6.Lenin 2013.09.15. 23:08:27

@Hepci:

Igaz szó jött ki a repedésen, főleg, ha kettőtökre gondol a tévelygő bakkecske.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.15. 23:15:31

@6.Lenin:
Mi van, Iljics, már megint belékötsz az éji ballibekbe?
:D
Noszogasd a szájteniszezőt, ha csak télen áll ki, drágább lesz a pálya.

panelburzsuj 2013.09.15. 23:26:56

@Hepci:

Iljics bemutató foglalkozást tartott árulkodásból, de már visszasunnyogott az óljába.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.09.16. 02:00:36

Igazából teljesem mindegy lenne, hogy kikből lehetne választani, ha valóban demokrácia lenne, s a politikus, a parlament, a kormány dolga csak a népszavazásokon kinyilvánított közakarat végrehajt(at)ása lenne.

Így meg azért mindegy, mert úgyis tudjuk, hogy a politikus be fog csapni, át fog verni, s korrupt lesz, lopja közpénzt.

Most döntsük el 2014-ben is, hogy a szocialisták tocsikolják, vagy a fideszes simicskázzák az adófizetők pénzét?

Ez alig számít valamit. A pártok cserélgetése a parlamenti demokráciában csak szemfényvesztés, hogy a nép azt higgye választhat, dönthet ország sorsáról, pedig nem dönthet.
Arról a politikusok döntenek.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.09.16. 02:14:39

A jelenlegi korszak történelmi elnevezései, csak emlékeztetőül:

2010 – az összefogás éve
2011 – a megújulás éve
2012 – az elrugaszkodás éve
2013 – az emelkedés éve
2014 – a gyarapodás éve

:-)

szoja122 2013.09.16. 03:05:26

@tölgyes: "Maga meg kommunista volt aztán liberális lett, most meg már semmilyen."
Ezzel kezdte. Erre pedig egyértelműen következő válasz volt az amit írtam.
Persze ha érdemben nem tud hozzá szólni, akkor az ön válasza is logikus.

szoja122 2013.09.16. 03:12:36

@hoplita: Mikor tanulod meg faszfejgeci, hogy NEM vagyok nyugdíjas.
Írtam már egy párszol, de mint ahogy a pártodat, úgy téged sem zavar a valóság.

szoja122 2013.09.16. 03:18:09

@6.Lenin: "Gyurcsányt alázni, ma divat, sőt kötelező. Nyomni kell Bajnait."

2008-as adás ismétlése volt!

Egy aktív miniszterelnökkel csinálták amit csináltak.
Ezt Orbánnal mikor fogják, mikor kérdezik meg őt ilyen keményen?
És ismételhetném azt amit írtam.

Érdemben megint nem válaszoltál, csak terelsz.

gipsz.jakab 2013.09.16. 08:21:39

minden politikus bűnöző

amugy szerintem a politikai hitványság csúcsa a
dzsobbik-maszop-fideSS közös szervezésű 2006 ősz volt...

gondojjátok meg hova teszitek az ikszet:)
(tejjesen mindegy:)

TG ezeket a bűnszervet(ek)et támogattya ....

ANTICK 2013.09.16. 10:36:53

"A megújulás a politikában nem úgy megy végbe, hogy ma még nem voltak újak, de holnap már lesznek."

Micsoda álszentség ilyeneket kijelenteni! Épp ezzel a poszttal is azon dolgozol, hogy ez a képzet tovább mélyüljön az emberek tudatába, ahelyett hogy lelkiismeretesen az objektivitás nevében írj arról, hogy jönnek itt az újak, akik változást szeretnének, mint például a Negyedik Köztársaság párt (4K!)!

6.Lenin 2013.09.16. 12:46:59

@szoja122:

Mire is nem válaszoltam érdemben?

Milyen 2008-as adásról írsz.

Gyurcsányt és a szocikat most alázza mindenki, nyomva Bajnait.
Nem látod mi is zajlik körülötted?

Te valamit nagyon keversz szoja122.
azt értem, hogy neked és még néhány tucat emberkének nem tetszik a jelenlegi felállás, de ezt úgy bemutatni, mint a magyarok többségének a véleményét, kicsit túlzásnak tartom.

szerintem kb 20%-a a szavazásra jogosultaknak eleve tojik a napi politikai történésekre.
50-60% kb elkötelezett valamilyen oldal mentén, és 20-30 %között lehet a bizonytalanok tábora.
szóval, van 1 véleményed (jogod van hozzá), de ne vedd úgy, mint a mindenkire érvényes egyedüli helyes megoldásra mutatót.
Olyanja a jelenlegi ellenzéknek nincs.

6.Lenin 2013.09.16. 13:07:51

@6.Lenin:

szoja122, mielőtt belekötsz (vagy 1 másik köcsög)

a szavazásra jogosultak 50-60%-a elkötelezett valamelyik oldal mellett. ezeknek a véleménye ismertnek vehető. A többség a Fideszt támogatja, jelenleg.

20-30% lehet bizonytalan, ezek véleményéről csak álmodoznak a pártok, főleg a minik.

kb 20(de lehet 30% is) eddig mindig távol maradt a közvetlen vélemény nyilvánítástól (a kocsmában mit pofázik, az érdektelen ebből a szempontból). Ennek a rétegnek a véleménye nem ismert, és mivel nem szavaznak, érdektelen is.
Természetesen nagyon jó lenne őket is megszólítani, bevonni, de ez eddig nem sikerült egyik oldalnak sem.

az is természetes(?), hogy az utóbbi 2 csoportot mindenki igyexik a saját támogatói közé sorolna, ami 1 jó nagy marhaság(nak is vehető).

szóval, ha nem túl bonyolult ez neked, próbálj megbirkózni ezzel a lehetséges tagoltsággal.
Természetesen mindez... szerintem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.16. 23:18:31

@ANTICK:
4K = Bódy Sylvi, Debreczeni Zita, Horváth Éva, Zimány Linda
süti beállítások módosítása