Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2014
feb 09
15:44

Mesterházy egy amatőr politikus, aki még egy rendes lejáratókampányt sem képes végigcsinálni – nyilatkozta a napokban Kövér László, a parlament elnöke. A szocialista politikushoz egészen mostanáig meglehetősen ambivalensen viszonyult a kormányoldal. Bár az MSZP elnöke már 2010-ben is miniszterelnök-jelöltként indult a választásokon, ennek a megnevezésnek akkor semmilyen tartalma nem volt: a baloldali bukás hónapokkal a választás előtt biztos volt, így komoly energiákat a Fidesz nem is fordított arra, hogy támadja az ellenoldal listavezetőjét. Ott volt a célkeresztben az MSZP történelmi vereségének szimbóluma, Gyurcsány Ferenc, s ennyi akkor bőven elég is volt a mozgósításhoz.

mesterh450.jpg

Mesterházyt általában átmeneti figurának gondolták a jobboldalon – sokan amúgy a balon is -, azt feltételezvén, hogy a belső harcokban majd elvérzik, félreállítják, legyőzik. Számtalan elemzést, véleményt tudnék idézni 2010-ből, de későbbről is, amelyekben biztosra veszik a megszólalók, hogy a baloldali ellenzék vezetője 2014-ben biztosan valaki más lesz majd. Feltehetően a Fidesz is így gondolkodott: az elmúlt években szinte csak Gyurcsányra és Bajnaira lőttek a kommunikációban, s költöttek el rengeteg pénzt arra, hogy Bajnait Gyurcsányhoz kössék, miközben Mesterházy mindeddig egyetlen negatív kampányban sem kapott főszerepet – még most is csak szinte statiszta az országot elárasztó bohócos plakátokon.

Mondhatjuk persze azt is, hogy mindez azért történt, mert Mesterházyt másnak, bizonyos értelemben elfogadhatóbb baloldali vezetőnek gondolta a jobboldal – a kormánypárti értelmiségiek hozzá írott levelében van is utalás valami ilyesmire -, de szerintem nem erről van szó: a szocialista pártelnököt lenézte, veszélytelennek, reggelire elfogyasztható ellenfélnek tartotta – és jelentős részben tartja ma is – a jobboldal. Mindeközben Mesterházy több taktikai meccset is megnyert: előbb a Gyurcsány-veszélyt oldotta meg azzal, hogy sikeresen kitessékelte a volt miniszterelnököt az MSZP-ből, majd egy hosszadalmas előválasztási küzdelemben megszerezte a közös miniszterelnök-jelölti pozíciót az elől a Bajnai Gordon elől, akit szinte mindenki esélyesebbnek és alkalmasabbnak gondolt a baloldali véleményvezérek közül. Mindez komoly politikai teljesítmény, ami a jelenből nézve talán  nem is látszik annyira, de ha 2010-hez viszonyítunk, amikor a pártelnök átmenetiségéről és a szocialista párt váltópárti szerepének végleges elvesztéséről beszéltek, már sokkal egyértelműbb.

A szocialista pártelnök politkusi karrierje mindeddig alapvetően a belső pozícióharcról szólt, s bár kétségtelenül aratott győzelmeket, igazán a 2014-es választás és annak következménye mutatja meg az eddigi küzdelmeinek értelmét. Ha áprilisban esetleg nyer a baloldal, bár egy heterogén és erős belső ellenfelekkel terhelt koalíció élén, de mégiscsak miniszterelnök lehet belőle, amit azért nehéz lenne politikai kudarcként jellemezni. Ha veszít, amire a mai felmérések szerint kétségtelenül nagyobb esélye van, már más a helyzet: innentől kezdve részben a vereség értelmezése, részben a vesztes baloldali pártok egymáshoz való viszonya adhat támpontot a politikus további esélyeihez. Bár sokan ma is azt mondják, hogy Mesterházynak vége, ha bukik az ellenzéki közös lista, akadnak azért ellenérvek. Egyrészt a várakozások vele és az ellenzéki listával szemben alapvetően alacsonyak, ha nem is abban a mértékben, mint 2010-ben, de ma is inkább a vereség számít papírformának – ez persze nem zárja ki, hogy az MSZP-n belül ne érje támadás a pozícióját. Másrészt a parlamentbe nem három-négy nagyjából azonos súlyú baloldali párt kerülhet be: míg az Együtt, a PM és a DK örülhet, ha lesz egy öt-öt fős frakciója, Mesterházy még egy választási vereség után is ezek többszörösét irányíthatja, ráadásul csupa olyan politikussal a szocialista frakcióban, akiknek a listára kerüléséről már maga dönthetett. Láttunk ugyan már olyat, hogy egy kisebb frakció négy év alatt maga alá gyűri az indulásnál nagyobbakat (gondoljunk csak az 1994 és 1998 közötti Fideszre), ráadásul Bajnai és Gyurcsány pártja minden bizonnyal ezzel az ambícióval is vág majd neki a 2014 utáni ciklusnak, de azért engem egyáltalán nem lepne meg, ha a pártelnök állandóbb szereplője lenne a magyar politikának, mint azt sokan várták vagy remélték.  

(Heti Válasz 2014. február 6.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr685806298

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A "szenvedélyes" Bajnain röhögött a köztévé híradója 2014.02.09. 16:58:39

. Főműsoridőben kapott háromperces blokkot Gyurcsány és Bajnai üzenetváltása szenvedélyről, hatalomról, gázsütőről. A faarccal nyilatkozó Bajnai és az élénken gesztikuláló Gyurcsány veretes mondatait nem kicsit manipulatív szándékkal játszották be egy...

Trackback: Mamájával nyerne választást Mesterházy Attila 2014.02.09. 16:56:53

. Kínos, ha egy kampányfilmben a családi albumot kell nézegetni és a vasárnapi ebédnél mesélgetett sztorikat hallgatni hozzá. Úgy érzed magad tőle, mintha az ablak alatt hallgatóznál, míg bent a háziasszony épp körbekínálja a rántott húst. Értem én, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doberdo 2014.02.14. 09:07:46

@aszekelyek: A mai 8.49-re.
Nagyon elegánsan kezeled a tényeket. A török jegybank 2-3 hete
több egész százalékkal emelte a török líra kamatát. És tényleg
volt ott egy kis társadalmi mozgás. S tudod miért. Mert ott a
Legfőbb Ügyész az igazság alapján állítja, hogy a gazdagok túl sokat lopnak és csalnak+ hazudnak is, s érdekes a szálak egészen a kormányfőig elértek. Bármennyire is hazug a török
kormányzat, de megdönthető. A magyar meg egyenlőre még áll.

aszekelyek 2014.02.14. 09:14:30

@Doberdo: Marha nagyok lehetnek, akik szerint ez a kicsinyítőképző. Magyarban nem használtos, nem eltejedt. nem épült be. de az orosz szerződésúgy is van megkötve, hogy egy év múlva, minkét félnek joga van indoklás nélkül elállni a dologtól. No de persze nem ezt habosítja bernike, aki tegnap estére megfésülködött és talált sminket is valahol. :) Sem jávor, sem schiffike. KAmpány van elvégre. Amennyiben időközben a változó világ arrafelé változik, erre suincs azért garancia,..... közel sem ,.. természetesen nem fog megépülni. nem tudom, kiknek nem világos, hogy ha lesz beruházás, a hasznot ki szerzi meg, valójában arról van szó.
Ki végzi el a melyik részét a milyen munkának és azért mit tud bezsebelni. Mindig apénzről van szó, csak nem arról beszélnek és nem úgy... pl vegyük ezt az eladósítotttaja, merazorbán és jujdesokkal. Nagyon kedvező kamattal.. és konstrukvkcióval, apiaciakhoz képest. NA ez nem szokott elhangozni. De nekünk lenne nem hitelből rá pénzünk? VAgy bármelyik alternatívra, mely tud ekkora teljesítményt?.. Szerintem a többieknek is van ennyi esze, mint nekem és tudják, hogy nincs és csak hitelle lehet ezt , vagy mást is megvalósítani. Most akkor itt felmerül a kérdés, kinek a hitelét lobbyzzák ezek a hujjogók itten? Akik csak erről az orosz dologról beszélneka MÁSÉT NEM IS EMLEGETIK. hOGY AZ EZÉRT, VAGY AZÉRT JOBB LENNE. POLITIKAI FÜGGÉST AZ IS HOZNA.., ANNYIT MINT EZ , LEGALÁBB.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.02.14. 09:16:32

@Doberdo:
Te kis naiv, ellőtték az agyadat Doberdónál: Aszekelyeket nem érdeklik a tények. :)

aszekelyek 2014.02.14. 09:18:47

@tölgyes: VALÓBAN. GYSZER MÁR PRODUKÁLT EGY IDŐSEBB HÖLGY EGY ELÉGGÉ FURA KÖZÉNKBEÜLÉST. aHOL NEM IS VOLT HELY ÉS AHOGYAN SENKI EMBER FIA NEM VISELKEDIK... eLJÁTSZOTTA, HOGY Ő AZTÁN NAGYON IS SZOCIÁBILIS. MINDENKI MÁS MEG ROSSZUL TUDJA... aZ PL , HOGY BELÉP A SZEMÉLYES TEREMBE, SZERINTE NEM PROBLÉMA. tUDJA, A SZEMÉÉLYKÖZI TÁVOLSÁG, MELY KULTÚRÁNKÉNT ERŐSEN ELÉTÉRŐ, MEKKORÁT KÖLL TARTANI. na megest beragadt, bocs.

aszekelyek 2014.02.14. 09:36:02

@Doberdo: nem háborognak a nyugdíjas ismerőseim. Minden esetre. A szolgáltatókat szidják, mert három számlát küldenek egy hónapban de kettőt biztos, amikor egy nyugdíj jön... :9 van erre valami nagyon sumák dumájuk. Beszéltem ügyfélszolgálatossal én is. Megnyugtattam a házban lakó nénit is. 80fele kicsit nehezebb már ezeken elmenni..Minden viszonylagos. Az infláció most alacsony. pont. A pénztárca egyenlege , ami releváns. Azon belül, hogy ki kapja a pénzt és mennyit, kicsiben és nagyban is a lényeg. A 2010-es állapot szerint ezeknek a nyugdíjaknak valahol legjobb esetlebn is meg kellett volna rekedniük a2010-es szinten. De ez a rohattorbánkormány, ez emelte. ) nem hogy csökkentette volna, ahogyan számos ország ezekben az években,...pl azok a görögök, akik ugyanarról a startkőről indultak. de mondhatom a románokat is. lehet így is, meg úgy is kezelni a nehéz pénzügyi helyzeteket. A mindenkori kormányok egyébként mindig élnek a rövid távú eredményt hozó dolgokkal.
Miután ez kisült, a szeélyes tulajdonukkal rendelkeztek a befizetők. Úgy döntöttek, tegyük inkább a maradványt a magyar államkasszába. Mások onna csak kivettek ugyanis.

Szépnek volt elmesélve az a kötelező manyup csak kisült , hogy töke van a menyasszonynak. Akkor is, ha az alkotmánybíróság szerint nem ütközött a 89-esbe , hogy bajnai megfogja és oszkóval szépen áttegyék, általuk kijelölt biztosítők zsebeibe de örökre. Minden garancia nélkül a befizető magyarok számára. Az ilyen üzleteket nem szeretjük. hörögni lehet. hogyne. de ez olyan, mint az ürge tegnap, aki meg akarta nekem szabni, aki ugyanannyit fizettem a belépőért, hogy én hol álljak , ússzak , vagy mit csináljak. Amikor látta , hogy lepereg , akkor meg sértegetni kezdett. Vádaskodni. A hüjje a férjemnek akarta bemesélni, hogy én kezdtem... mutogatott, mintegy fegyverként használva az ujját. itt azért hatalomról is van ám szó!. A pénz feletti rendelkezésről és az hatalom. Ez a fószer is, azt óhajtott gyakorolni felettem. beletört a bicskája. Oda is volt nagyon. GYáva is volt .., mikor leesett neki, hogy a férjemmel nem fog tudni semmit kezdeni, el is sompolygott, kkb olyan hüjjeségeket ordibálva, mint a szanyikapitányék , hogy a zorbánelloptaja nyugdíjakat.

Azért is mondta az idős hölgy, aki 30 nál több éve látásból ismer minketott, hogy ez beteg,.. mert olyanokat ordibált, távolról még, hogy mejetek Svájcba segélyért, meg hogy mennyi a rokkantnyugdíj... és hasonló , összefüggéstelen de sértésnek szánt dolgokat. Később, még futott pár kört, az emeleti ablakból óbégatott le, akkor a férjem ajánlotta neki HAnga Zoltán telefonszámát, mert biztos tud neki egy szép, tágas helyet biztosítani... mondjuk a vizilovak mellett úszkálhatna , vagy a krokodil mellett.. Ha emberek mellett ennyire nem megy.

aszekelyek 2014.02.14. 09:45:50

@Doberdo: egészen bizonyos, hogy van abban is igazság, hogy ott van korrupció. Az előző kormányok is megdönthetetlenek voltak nálunk. elegánsan elismerted, hogy volt mozgás a kamatokban. Ez dícséretes. Végül sikerült. előbb még nem rémlett. érdemes kicsit gondolkodni rajta. fedősztori mindig kell... :) Az valami hungaricum lehet , hogy nálunk nem lehetett 2006-ban sem kormányt dönteni.. :) -pedig volt rá igény. :D
Uncsi nagyon mondta a magáért korrupciós ügyben a bulgárok állapotaira is. Jut eszembe. Ahol ferikémét az autópályabiznicben utaztak az elmúlt években...Votak ott is csetepaték. nem tudom, hol nincs korrupció de azokban a listákban egy percig nem lehet bízni amiket közzétesznek ezekről...

aszekelyek 2014.02.14. 09:52:38

@Doberdo: igen a nyugdíjemelési szabályról még azt is el tudom neked mondani, hogy bajnai idején a törvényben meghatározottat eltolva fizették ki, hogy szebb legyen a mérleg főszáma. a hiánycélt illetően. merugye cóeresz vót.. Még szerintem ferink vót a minielnök és bajnai a gazdasági miniszter, amikor eltörölték a svájci indexálását a nyugdíjaknak. Amiről maguk a nyugdíjasok se tudták, eszik-e vagy isszák és az jó-e nekik vagy sem. Akkori kormánynak nyilván érdekében állt , pénzügyi megfontolások miatt. Azt is inkább a nyugdíjakból elvenni. MAgyarországi szociális kiadásokból. Itt van a nagy eltérés a két kormányzási modellben.
bajnai is konszolidálni akarta a költségvetést de neki még annyira nem is sikerült, mint MAtolcsynak és Varga MIhálynak. talán azt nem olvastad, hogy aFIDESZ ilyen irányú gazdaságipolitikája annak alight változata valójában, amit bajnaiék elkezdtek de a nagy eltérés az, hogy a jelen kormány összesöpörte, vissza a magyar kasszába, a rengeteg, nálunk sokkal tehetősebb ország kasszáiba kiszervezett de itt megtermelt GDP-nket. Hogy ne a nyugdíjat kelljen 25 %-kal csökkenteni. HAnem a rezsit.

aszekelyek 2014.02.14. 10:17:14

@Doberdo: " MAZSIHISZti " megvan? Tegnap hallottam.. erre a kis afférra , most ez a pragmatikus... még az előzőhöz anyit, hogy az igen üdvös lett volna, ah a nálunk , mondjuk egy előző kormánzatban már olyan tökös legfőbb ügyész lett volna, aki ezzel odaáll és levezényli a dolgot. de tudomásom szerint, a magyar törvények mások. Pl csak a közt. elnök úr oszlathatta volna fel a parlamentet, ha úgy látja, kormányozhatatlan a helyzet vagy összegyűlik 100 aláírás és nem szavaznak bizalmat mondjuk ferinknek -2006-ban.. nem pedig maga pojácáskodik a saját maga elleni indítvánnyal. Megyó pl bemondta a mikrofonba , hogy az szdsz tele van korrupcióval, oszt mi lett? Mindenki más le lett fasiszta csőcselékezve. Aki mert egy kukkot is az ellen...

aszekelyek 2014.02.14. 10:28:28

@Doberdo: este hallottam, mennyire fel volt háborodva a hírtv-ben szakonyi és boros azon, hogy merbezzeg nálunk politikai stabilitás van... Orbán szerint és minden kutatóintézet szerint is. CSörte c. adás, új. Pár hete megy. Csüt. esténként.
de kihaltam szakonyin, amikor elkezdett egészen másról beszélni, hogy őt meg az érdekli, hogy a szolniki citromsavgyár.. és ménem mondjá megneki, az ménem indul má be... nem érzi, hogy nevetségessé teszi magát? Vagy mindegy csak telejen,
boros nevű nagyon okosnak gondoljamagát, bele is vágna mindenki szavába de elég gyenge azért.
A ritmust se érzi, és nem is nagyon tehetséges kifejteni amit akar. ütősen. Szakonyi már megint jött a fékekkel és az ellensúlyokkal. Na ez olyan, mint a pénzpiacok. Még senki meg nem nevezte őket konkrétan. Puffogtatni tudják ezt. de mára olyan üres, mint egy lufi.
LEHET PERSZE A KÜLHONIAK ÉRDEKEIT KÉPVISELNI. CSAK NEM A MAGYAR KORMÁNYBAN ÉS NEM A MAGYAR PARLAMENTBEN. MAGÁNVÁLLALKOZÁSOK EMBEREIKÉNT.

VAGY SAJTÓBAN , MINT SZAKONYI.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.02.14. 11:08:12

@aszekelyek:
Ez a Szakonyi is 1 idegenszívű ázalékállatka, különösen sz*r lehet neki az orrkiképzése (Bilderberg-görbület) miatt az influenzaszezonban.

Magyar népnek Magyar kormányt és Magyar újságírókat, + persze Magyar Nemzetet.

Has, alkóv, gyarapodj, Közgép.

Doberdo 2014.02.14. 11:16:52

@aszekelyek: A mai 9.36-ra. Én sem magamért, hanem a nyugdíjas társaimért háborgok. Az én nyugdíjam talán még két
embernek is elég lenne, mert elég jó helyeken elég jó pozíciókban dolgoztam. Ami tény az tény 2012-ről 2013-ra sokkal jobb nyugdíj-kiegészítést adtak, az már majdnem fedezte az évközi inflációt. Viszont fenntartom, hogy a 2,4 százalék nem volt elegáns gesztus. Orbánnak persze a politikai érzéke azt diktálta, hogy 2014. ne a nyugdíjasok éve legyen. Na ezt aztán sikerült elérnie. Ami a török helyzetet illeti, az ottani helyzet egyáltalán nem demokrácia, az internetet is keményen cenzúrázzák stb. Az azonban kétségtelen, hogy a Legfőbb Ügyész nem az Erdogan embere. Ezzel szemben
Polt Péter Orbán szivarzsebéből került a posztjára....

Doberdo 2014.02.14. 11:27:15

@aszekelyek:10.28-ra Szerintem ne bántsd a Szakonyit, ő is azt mondja amit gondol. Egyébként a tényekkel nagyon tisztában lévő régi újságíró generáció tagja. Én is szoktam HIR Tv-t nézni, de az ottani fiatal újságírók közül kevés tetszik. Talán a Heti Válasz 34-35 év körüli újságírója mondja általában a tutit, a többi nagyon elfogult Orbánnal kapcsolatban. Pedig ahol nincs kritika, ott sokat hízelegnek alaptalanul.

tölgyes 2014.02.14. 11:43:32

@aszekelyek: Lehet, hogy nem is volt liberális, csak a Balkánon, vagy a Medeterrán térségben szocializálódott. Nem kell nagy ügyet tulajdonítani lyen apró-cseprő ügyeknek.:)

nyünyüge 2014.02.14. 12:01:05

OFF - a regnáló jegybankelnök az előzőről - ez már nem is unorthodox, hanem ......... lépés

...A könyv szerint ekkoriban került sor egy "drámaira sikeredett" találkozóra Matolcsy és Simor András jegybankelnök között a Parlamentben. A visszaemlékezés szerint Simor "falfehér volt, és remegett a keze, és igen furcsa mondatokat kezdett el mondani". Szerinte Magyarország három héten belül államcsődöt jelent – tette hozzá a szerző. Matolcsy alig hitt a fülének, kétszer is visszakérdezett, mire Simor ezt megerősítette, de az okokat nem részletezte – írja a könyv.

hvg.hu/gazdasag/20140214_Elhataroztak_hogy_megdontik_Orban_Viktort

Doberdo 2014.02.14. 12:56:07

@Hepci: A mai 9.16-ra. Nem lőtték e. Agyhalott vagyok, mint Schumacher....(Hadd humorizáljak már kicsit.)

tölgyes 2014.02.14. 13:50:25

Nem nélkülöziK a tanulságokat a magyar gazdaság 2013-as várható eredményeit taglaló NAGYON SZAKÉRTŐ, AGYON KÖZGAZDASÁGI, NAGYON TEKINTÉLYES elemzőinek prognozisaI. eZEK A "SZAKVÉLEMÉNYEK" AZ ELLENZÉK SZÁMÁRA AZ ADOTT PILLANATBAN SZENT ÉS SÉRTHETETLEN ORÁKULUMOK VOLTAK.

Most is vannak új jóslatok és új orákulomok.

- "Nincs sok jó hír" az idei év növekedési kilátásai szempontjából Közép- és Kelet-Európa gazdaságaiban, Magyarországon és Csehországban például "semmilyen növekedés" nem várható 2013-ban - jósolták pénteki átfogó előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők. (HVG 2013. jan.9.)
- Az első negyedév erős teljesítménye alapján az idei év egészében is növekedés várható a magyar gazdaságban, annak ellenére, hogy az árvíz valamelyest visszavetheti a mezőgazdasági termelést - jósolták jelentősen feljavított szerdai előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők. …A City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays szakelemzői a ház szerdán ismertetett negyedéves globális felzárkózó piaci helyzetértékelésében közölték, hogy az általuk eddig várt 0,4 százalékos visszaesés helyett most már 0,5 százalékos idei egész éves növekedéssel számolnak a magyar gazdaságban… annak ellenére hogy az árvíz visszaveti a mezőgazdasági termelést.(2013. június 19.)

- A Morgan Stanley londoni közgazdászai felülvizsgált keddi előrejelzésükben közölték, hogy Magyarországon az idén 0,5 százalékos, 2014-ben 1,5 százalékos gazdasági növekedést várnak. A cég eddigi prognózisa azt valószínűsítette, hogy a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 0,5 százalékkal visszaesik, és jövőre is csak 1,3 százalékkal bővül. (HVG. 2013 szeptember 3.)

- az IMF idei évre adott 0,2 százalékos növekedés-előrejelzése jelentősen alulbecsli a magyar gazdaság.. (2013.okt. 9.)

- A Központi Statisztikai Hivatal gyorsbecslése szerint Magyarország GDP-je 2013. IV. negyedévében 2,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.(Egész évre vetítve 1,1%) (2014. 02.14.)

aszekelyek 2014.02.14. 14:57:13

@tölgyes: tényleg nem,... ezek ilyen nyafik... mézaklatnak... mikor nem is kéne zaklatniuk ? Apró-cseprő jön velem szembe ma. fiatal, de vagy nagyon idegbeteg vagy nagyon drogos idegbeteg szegény. A járda keskeny,.. hő épp szemete helyez el egy autó tetjén, mert valamit eszeget. eléggé lepukkant küldő de látni, hogy fiatal. részemről lementem az úttestre, mert máskor is ott szoktam, de ez pl elővette a közegében szokásos problémamegoldást, és avalmi artikulátlan hangon elüvöltötte magát, hogy takaroggyakurvaanyádab..., nekem kicsit időbe is telt, megfejteni mit mondhatott...:) és mint aki jól végezte ugye a problémamegoldást, szépen kitöltötte a járdát, tovább majszolva és szemetelve.
Közel van a máltaiak hajléktalan befogadó háza, illetve nappali ellátó oda, ahol ez történt. tegnapelőtt is jött szembe egy hajléktalan úr, kerékpárt, ócskát tolva. sarkon vastag törzsű fa, beálltam szépen mögé, hogy ki tudjon jönni a kerékpárral. No ő , aki borotvát is régen látott, annyira meglepődött, hogy az leírhatatlan. kevés ilyen gesztusban lehetett mostanában része. Pedig ez az ésszerű és legcélravezetőbb.
Tudja , ha a szituáció úgy adja , engem meg se kell kérni , hogy álljak arrébb....:)

aszekelyek 2014.02.14. 15:04:16

@tölgyes: olyasmit nem is írtam. Más kultúra volt.
@Doberdo: nyilván, ha te mondod. Szivarzsebből. értem. Az előző meg a whiskys dobozból , gondolom. De lehet, hogy a Nokiásból. elsőre nem is igen értettem, miért maguk a szocik vitetik be a saját lebukottjaikat, még gyorsan kormányváltás előtt. de nem sokat kellett agyalnom rajta. Tisztában vagyok azzal, hogy is megy a procedúra. Vádiratig és ügyészségi szakszban és bíróiban. Olyan sok szép " nem is történt bűncselekmény" ítéletet láthatott a nagyérdemű már az előzőekben. Tudom, hogy első orbán kormány után rögtön felszólították , hogy mondjon le de rögtön Polt. Akadálytalanabb lett volna akinyírása a politikai ellenfeleiknek talán akkor..., szocikok szerint. ezzel együtt nagyon randa dolgokat követtek el rendőrségi hatáskörben is.
Ahhoz meg elég volt a rendőrség irányítását megkaparintaniuk.

aszekelyek 2014.02.14. 15:08:29

@tölgyes: emlékszem pl, hogy PMZ még azt is kétségbe volta, amitzt ezek a nem túlzottan optimista becslések jósoltak.
@Doberdo: nem tudom, mi ebben a bántó, azt írtam le, amit ő előadott.Általában előad. szakértőtől éppen többet várnék, mint a fékek és ellensúlyok és a citromsavgyár nyafi.

tölgyes 2014.02.14. 15:34:07

@aszekelyek: A problémát már korábban is értettem. Én azonban azt gondolom, hogy nem kell nagy üügyet csinálni abból, ha valaki nekünk ütközik az uszodában, járdán. Ha szemtelenkedik el kell igazítani, és nem kell meglepődni azon, ha valaki nem örül annak, más a véleményünk mint az övé. Ez van.-

jjulie 2014.02.14. 16:08:35

látom a felcsutitetvek gennyhugyragyamirigyei tultermelésre állítódtak, és ide ürítenek

hajrá felcsutitetvek, hajrá felcsutibűnözéspártolás, hajrá közgéporbánis

Nyilas Mise 2014.02.14. 22:43:23

minden politikus bűnöző

a pártok pedig bűnszervezetek (vö: mafia)

szoja122 2014.02.15. 06:25:35

"Újabb kínos interjú került elő Orbán múltjából"

"Orbán Viktor 2007-ben még attól rettegett, hogy Magyarországot visszasorolják az orosz érdekszférába. A Fidesz elnöke erről egy 2007-es, Demokratának adott interjúban beszélt – számolt be a 444.hu."

hvg.hu/gazdasag/20140214_Orban_viktor_oroszok#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_2_14

Az akkor volt, most pedig most van.

"A bonyolult, komplex és összetett nemzetközi helyzet következménye."

Lehet találgatni, hogy ezt ki mondta és mikor.

szoja122 2014.02.15. 06:41:18

@tölgyes: Magyarországon NEM volt német megszálás!

Magyarország szövetségese volt a németeknek. Ha nem lettek volna üdvözlő beszédek, akkor 24 óra helyett 12 órá alatt tették volna meg. Sehol semmilyen ellenállás nem volt, leszámítva Bajcsy-Zsilinszky Endrét. Önként és dalolva engedtük be a németeket.

Megszálásról akkor beszélhetünk, ha fegyveres ellenllás, vagy legalább sztrájk lett volna, de nem volt, mint például 56-ban, amit az oroszok levertek.

jjulie 2014.02.15. 07:48:24

@tölgyes:

felcsutista álokoskodás dembinszkiknek, avagy felcsutillyukból felcsutiszélfúj

szoja122 2014.02.15. 08:10:57

Érdekes, a szabadságtéren felelítandó szoborról senki sem ír.

Pedig annyit érdemes megjefgyezni, hogy esztétikailag egy förmedvény. Persze ez izlés kérdése és ezért vitatható. Az azonban nem, hogy Magyarország a II. világháborúban nem volt angyal. Aktívan részt vettünk a magyarok deportálásában, haláltábotrokba küldésében.

Amúgy egy háborúban senki sem angyal. Gyilkolni bűn, mondja a tíz parancsolat. Másrészt hogy tudja megtenni egy földi hatalom (a birdalmi sas), hogy Isten első hírnökét(Gábriel arkangyalt), aki Isten teljes támogatását élvezzi legyőzheti, ha még ideglenesen is? Ez másr Istenkáromlás, blaszfémia.

Hol vannak az egyházak, akik ezért tiltakoznának?

szoja122 2014.02.15. 08:47:30

@szoja122: És holvannak a keresztény hívők, akik szintén tiltakoznának ezért?

Doberdo 2014.02.15. 10:00:14

@aszekelyek: A tegnapi 15.04-re. Ezen lehet vitatkozni, tudniillik, hogy ki kinek az ügyésze, bírója stb-je. volt. Meg, hogy honnan is jött elő. Egyszerűen az történt, hogy a Fidesz 2/3-dal az egész közjogi rendszer támadhatatlan, mindenütt a "felcsúti kis dúcse" emberei ülnek, ezért amit ő tesz az törvényes, az emútnyócévben meg semmi nem volt az...Persze van ezzel egy bibi. Az, hogy a bíróságokat csak nem sikerült teljesen átfordítani, így a korábban ügyészi láncon vezetett MSZP főemberek csaknem sorra ártatlannak bizonyulnak. Aki meg tovább bajnai- libásozik, vagy bohócot küld rájuk az hivatalosan még mindig ( fülke) forradalmár. Röviden ennyi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.02.15. 10:28:34

@szoja122:
A szobor készítői és támogatói (megannyi balf*sz, pontosabban jobbf*sz) nem töprengtek ilyen jelentéstani kérdéseken.

sanity 2014.02.15. 10:36:39

Ismerős csak annyit szokott mondani: nem Mesterházy jó, hanem a tanácsadói.

Szerintem meg valaki a háttérből ugráltatja ezt a figurát, valamelyik mszp-s múmia például.

Amúgy milyen szép az élet, hogy Fletó arról beszél, ne akarjuk megtudni, honnan kerül pénz az MSZP-hez, rá nem sokára pedig jön a Simon-ügy... Ha valami, akkor ezen azért elkezd agyalni az ember fia.

aszekelyek 2014.02.15. 10:51:59

@Doberdo: Tényleg beszéljünk. Amíg azt kurjongatja az ellenzék, hogy azorbán agazdagoknak kedvez, addig ugye, az a nagy rész, aki bár nem fizetett az államnak jövedelemadót de meg sem takarított egy árva garast sem, ezért még korholta őket ferenc testvér is, amikor épp az a személyisége volt bekapcsolva... , el is hiszik nekik. Holott a teljes, kibontott igazság az, hogy akiknek pénzük volt, lekötött bankbetétben, értsd előbb említettek fejében " gazdagokként " implikált középosztályka, azok fizettek de nagyon sokat abba, hogy kimászhasson MAgyarország a nagy rakásból, amibe a szoc-lib alibi kormányok belenyomták. Azért alibikormányok, mert állandóan valamire, valakire mutogattak, hogy azé mer a zorbánnnnellenzék, meg a válság... Holott a bajt ők már akkorra megcsinálták, mire orbán egyáltalán ha hazajött, másfél évvel a kormányváltás után és őt hívták. Nem kiütötte a bábokat maga elől , mint most az "őszinteségi " rohamban szenvedő áruló , gy(agya )ferink.

tölgyes 2014.02.15. 10:52:44

@szoja122:ÓÓÓÓÓ adj uram türelmet! Nagyon okos hölgy/fiú maga!:(:( Ezek szerint Csehországot se szállták meg a németek.. mert ott sem volt katonai ellenállás..:( Ha egy kicsit olvasgatna időnként, akkor találna még számos példát arra, hogy egy országot - akár szövetségest is - megszállt a hódító, majd bekebelezte.

szoja122 2014.02.15. 10:54:15

@Hepci: Ez igaz, és egyben szomorú, hogy ilyen primitív vezetői és támogatói vannak a Fidesznek.

De a kérdés akkor is kérdés marad.
Azok akik keresztények miért nem szólaltak meg?
A zsidókon kívül nekik kellene sértve érezniük magukat, mert vallásukat gyalázták meg. Egy földi, (ha tetszik sátáni) erő legyőzi Isten első angyalát...

A szolgalelkűség minden határt átléphet? Kinek jó ez? Kinek az érdeke? Hoz ez szavazatokat? Ha igen kinek a szavazatait? Az igazi jobbikosok ezért nem fognak a Fideszre szavazni. A híveik pedig enélkül is rájuk fognak szavazni. A bizonytalanok ettől továbbra is azok maradnak, vagy átpártolnak a másik oldalra.

aszekelyek 2014.02.15. 10:58:22

@sanity: amennyiben van ehhez agyi kapacitása. Szokott gondolkodni... :)
Sajnos sok a brain junk food fogyasztó. Aki gondolkodni is lusta. Ezt pedig a nem ritkán pszichológus tanácsadói pl mesterkedőházynak pontosan tudják és erre utaznak. Sem elvonatkoztatni, sem összefüggéseket meglátni nem képes nagy sokaság. ez a szomorú igazság. Valamint a döntési mechanizmus érzelmi alapon műxik sokaknál. Akiket pl ha esik, ha fúj, ha bármennyit tesz is a zsebébe orbán, 98 as kormányzása , vagy amostani , akkor is csak primitív gyűlölködésre képes Iránta, kormányzása iránt. HA ez nem így lenne , elindulni se tudna a libareális, a szadisztapárt és a kalaposnőék formációja , az mszp pedig alulról nyldosná a 4 %-ot. De a jobbik se állna jól.

aszekelyek 2014.02.15. 11:08:41

@Doberdo: már egyszer leírtam de akkor lassabban, hogy odaát is értsék..... Éppen azért vitték be még a mai ellenzék hatalmon lévő idejében azokat a vádlottakat, hogy ők tudják a rendőrségi iratokat, vádemelési javaslatot, bizonyítékokat??? nohiszen..., továbbítani az ügyészségre és azok a bíróságra. Csak így tudtak belenyúlni előre az igazságszolgáltatásba. A libaügyben meg keller, from mszp közpénzügyi biztos volt a felszámoló... Vagyunk páran, akik nem a falvédőről jöttek. Konyítanak a joghoz még rajtuk kívül is. ha hiszed, ha nem,.. ebben az országban. A trükk meg nyilvánvaló. A bíróságokkal a közvélemény egyáltalán nincs megelégedve. Van pár támogatója a verőemberek , ex rendvédelmisek , magas nyugdíjának visszaállításának is. Nagyon, nagyon kevés, ha a választók összességére vetíted. Hadd éljek már én is azzal, amit nem szégyelltek a mai ellenzékben, hogy a 2/3-ot is tagadják... mert ha úgy számolom, ahogy ők állították , akkor bizony ez sztem az 1 %-ot se nagyon éri el. A megvezethető minimálbéresek, akik nem sokszor áltak sorba mondjuk észért, ők a célcsoportjuk , a bázis , az tény. Esetleg a falvédőről jött idősebb ferirajngó hölgyek , volt ÁVH-s urak. Vegyes a dolog nagyon. :)

Az Összenyafogás gyüjtőpárt ideiglenes jelleggel.
Mit össze nem nyafognak, mindenért! ... :))

aszekelyek 2014.02.15. 11:11:31

@tölgyes: miről beszél ön? Anschluss se volt. baráti látogatásra mentek Ausztriába is... A franciáknál volt katonai ellenállás? hogy szenya legyek...

aszekelyek 2014.02.15. 11:15:40

@szoja122: jól van tökfejek. Ezt csak az orosz és amerikai vezetés tudná megtenni. Idiótákkal nincs miről beszélni. Irgum, burgum. Mit képzelnek még egyesek? Hogy a rendszerváltást nélkülük lehetett volna, anélkül, hogy ők ebben megegyeztek? mekkora gyökér már, aki ezeket írja, idióta olvasóinak, akik benyalják. Nulla tudásuk lehet erről is.

aszekelyek 2014.02.15. 11:21:20

@Hepci: én ilyesmit nem írtam. nem értek vele egyet. Az meg alapjog.
@szoja122: ateista oktatás arról, hogy mit kéne a keresztényeknek... szerintük.. brávó. elgurult a gyógyszer megint?
keresztények tudják, hogy az a letaszított angyal, aki a az "apage satanas " főszereplője , ezen munkálkodik de állandóan. Mikor milyen alakban. az a legváltozatosabb. Főképpen istenhívőkre bukik... Márpedig a ZSidó-keresztény vallás, ha már azon keresztül várnál bólogatást , a hisztire , egyistenhit. Az örökkévaló van és slussz. meg a sátán. ezek jól el is harcolgatnak, mintegy végtelenített választáson.

aszekelyek 2014.02.15. 11:24:35

@szoja122: ők kérlek, misén vannak. Imádkoznak, nem fenyegetőznek. Istentől várják a segítséget. De ha egyszer mégis vennéd a fáradságot és kinyitnád az Ószövetséget, elolvashatnád, Jézus megkísértését a pustztában.... Mivel kísérti a sátán Jézust. Ez csak szemelvény lesz neked: " - sátán: neked adom a város,..., sz országot,.. etc... . ha engem szolgálsz... NA próbáld meg ezt felfogni. Adjunk egy esélyt neked. HA már nem vagy művelt ebben sem de tudod itt verni a nyáladat a keresztényekre.

aszekelyek 2014.02.15. 11:28:42

@szoja122: senki nem mondta, hogy MAgyarország angyal volt. ha ismernéd a Szentírást, tudnád, még a farizeusoknak is eltérő volta véleményük arról, hogy angyal volna. Úgy létezésileg. de arról az angyalról van szó, aki Máriát meglátogatta és jelentette neki, hogy fia fog születni... Jézus... Gábriel nevezetű Isten angyalata. Te meg isten műveletlen barma vagy.

aszekelyek 2014.02.15. 11:36:58

@Doberdo: nem világos, hogy szabad véleményemiért ne lehetne bárkinek az, hogy az igazságszolgáltatás csak jogi szolgáltatás. maguknak alkotott törvények alapján nem tudja őket elítélni bíróság. Attól még ők szabadon gondolkodni tudók véleménye szerint lehetnek igen sárosak is.nézze, azért van olyan is, hogy elítélt, jogerős ítélettel egyszer csak peújítás és boldvai elvan jól a tatbányai ki s ezernégyzetméteresben, mint hal a vízben. láttunk sok hasonlót. Mára nem sok illúziónk maradt. Baka úr elmondása szerint. ezzel védekezett, emlékszem, ők csak abból tudnak dolgozni, amit a z aktuális kormány iráníyítása, báemyliké- alá tartozó rendőrség nyomozása és az ügyészségi vádemelés elébük tár. :) No arra meg jól vigyáztak, hogy ne nagyon legyen alap, a bíróságnak , megdönthetetlen bizonyítékok ide, vagy oda. Ott volt az a móri per is.. de sorolhatnám. 2006-ban azért igen sokat sikerült a bíróság renoméján rontani. mely nem volt addig sem makulátlan de azért akkor meg is rogyott.
A közvélekedésben.

@tölgyes: Most én is elmegyek türelemért fohászkodni. Még kihoznak a sodromból ezzel a tömény ostobasággal. mely persze lehetséges , hogy szándékos provokáció.

aszekelyek 2014.02.15. 11:49:13

@Doberdo:ebben egyetértünk.
Ahol nincs kritika, ott hízelegnak alaptalanul. Ezt láttuk a túlságosan megengedő Uncsinál, amikor feriék képesek voltak odaküldeni hamis adatokat és erre megsimogatták a buksijukat és aszonták, na jóvan, próbáljatok még egyet, hátha abban lesz valami, ami igaz is... :9 nem gondolom, hogy ez hasznára vált MAgyarországnak.

érdekes módon, bár előre paradoxnak tűnik, az inkább vált hasznára MAgyarországnak, ahogy ezzel szemben a ballib többségű, plusz kommunisták, és széljonn konzik. ütötték, rúgták orbánt rendszeresen és üvöltöztek vele. velük.
marhaságokat ráadásul.

Azt én értem, hogy nem tetszik, az örökké miénk lesz a hatalom, a törvénykezés joga és a z összes jelentős poszt-ben hívőknek, hogy ezek a magyariak fogták és kivették a kezükből 20 év után a lehetőséget. érthető, hogy kígyót és békát tudnak csak ezek után kereszteni magukból... Azokra, akinek persze a népfelség átadta ahatalmat és a rendszer új váltásának jogát.

@inreallife: republikánusoknak is biztos ez a véleményük Obamáról.. de pat robertsonéknak is.. Atv-n nyomul itt... Tőle tudom. 700-as klub. CNBC neokonok, mint ebola és bokros... és tsaik...
viszonylag szűk réteg a rajongójuk..

aszekelyek 2014.02.15. 11:56:27

@Doberdo: mondja már, kinek az emberei helyén ülnek a mostani emberek ? :) Miért kellene népakarat ellenére is mindig csak azoknak ülniük ott , akiket ön látna ott szívesen ? csak ne legyen benne fék és ellensúly. V alami konkrét kéne. egy akceptálható ok. Nincsenek érvényes számok sem erre nézvést. csak szimpátia és érdekközösségi ellenvélemény van. Mér rossz az, ami ebben a ciklusban történik. De az nem a démosz véleménye , hanem a polistikai ellenfeleké. egyszer túl kéne jtnia a demokrácia védelmezőinek azon, hogy éppen a démosz igényét hagyják figyelmen kívül és a vélekedését.

tölgyes 2014.02.15. 11:56:52

@szoja122: "esztétikai förmedvény"- írja. A szóösszetétel jelentését csak érteni vélem, mert egyébként értelmetlen. Egyébként fogadjuk el ezt az értelmetlent és mondjuk:Bizonnyal az, mint ahogy az az 56-os emlékmű is az a Felvonulási téren.:( Mégis: én abszurdnak tartok (tartanék) egy esztétikai vitát. A pillanatnyi közizlés és az annak hangot adópolitika tévútra visz. Nem akarom itt felsorolni azokat a példákat, ahol jelentős művészi tudományos alkotásokat ítéltek el.

aszekelyek 2014.02.15. 11:59:49

@Nyilas Mise: rég láttunk. Tudom a barátnőmtől, hogy a neten is nyomulnak a régi alkotmánnyal, hogy senki emberfia politikusnak nincs joga alkotmányhoz , csak a démosznak és hasonló bornírtságok. megosztja, amik hozzá eljutnak. Azért rámutattam, hogy a sok maszlag ellenére, az bizony csak ezt a jelen érvényes alkotmányt támdja. Kb olyan hiteles és komoly dolog az, mint az apostoli királyság a pénzével , szegény , reményt és eszet vesztett devizahitelesek megvezetője...

aszekelyek 2014.02.15. 12:06:24

@Hepci: hepcikém, mesélj nkább az Omertáról. Bayer írt erről, Magyar Hírlapban. a pentito meg a feri.. aki így tör előre... Ahogy elmarad a szoci kampánnyitó és amilyen béna magyarázkodással próbálták elsikálni..., kétségbeejtő. Néha meg is sajnálom a tehetségtelen bandát , akit most benyel a feriék darálója.

Nézzük, nézzük. Simon gé, ugya azelőtti életében szerezte a pénzét. Láto ferit tegnap arról dumálni tévében, hogy ő ugye , előbb volt üzletember,.. sic. , mint politikus, így sikeres üzletemberként szerezte milliárdos vagyonát és egyébként is klára az Altus vezérigazgatója. őt kérdezzék mindenről. Nos, nekem ez úgy szaglik, hogy ez a simongé, az a pelikán józsef, akitől egyszer majd kérnek valamit. Azért a 240 előző életében szerzett vagyonért. még az is lehet , hogy a forrása éppen a ferikémék előző életből hozott cégbirodalma , az elévült éppen...

"Amiről nektek nem is kell tudnotok..."

aszekelyek 2014.02.15. 12:10:25

@Hepci: van egy pszichológus illető , 60-as barátom. Akitől néha megkérdezek valamit , amiből ő már tudja , hogy úgyis rájövök , rájöttem a válaszra. Akkor azt mondja , " rakja össze"... :)))
Most összeraktam.

Doberdo 2014.02.15. 12:10:42

@aszekelyek: Mai 11.56-ra. Akit érvekkel nem lehet meggyőzni
az nem legyőzhetetlen, hanem meggyőzhetetlen. Nem tudok
tovább Önnel vitatkozni, mert Önt tényleg zavarják a bizonyított
események, mert Ön soha nem tényekre, csak vélt igazságokra
hivatkozik. Befejezhetném akár Orbánnal is : "Oszt jó napot".
Ez utóbbit Ön mondja nem én......

aszekelyek 2014.02.15. 12:13:08

@tölgyes: egyet azért említsünk meg. Akinek csak vidéken vannak jelentős építészeti munkái... A fővárosi közízlés nem csípte. No és persze külhonban is elismerték. Még halálában is gyalázták.

graycivil 2014.02.15. 12:18:30

"Azt állítja Gulyás Gergely,

a Fidesz frakcióvezető-helyettese (az ATV Szabad Szemmel című műsorában), hogy a paksi atomerőműben előállított elektromos energia jóval olcsóbb lesz, mint bármi más, mindössze 10-12 Ft/kwh, annyi, amennyiért most állítják elő,..."

www.168ora.hu/velemeny/hogy-mi-van-123708.html

"...mert az amortizáció az energia árán nem változtat, az csak pénzügyi számítási kérdés."

Ekkora "szellemi Quasimodót"! Ez életében nem látott közgazdasági tankönyvet. Az amortizáció nem az árképzés része? Fydeszesek, én a helyetekben szégyellném, ha ilyen pótértelmiségi szólna a nevetekben!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

aszekelyek 2014.02.15. 12:18:33

@Doberdo: megfutamodott, pedig tényekkel nem találkoztam önnél. nekem ugyan nem fog hiányozni, ne féljen. meggyőző vagyok , nem meggyőzhető. :) ebben igaza van. Magam alakítom a meggyőződésemet. Valóban kemény dió vagyok. Nem az öné az első belém tört bicska. De szerintem egy demokráciában ez a normális.

Nyugodtan gondolhatunk elétérő dolgokat egy valamiről.Ugyanakkor más dologról meg gondolhatjuk ugyanazt. Pl, hogy a napfény jót tesz az ember szervezetének. :) , lelkének. Szükséges a d vitaminhoz. :)
Megyek is napfürdőzni. A napsütés demokratikus. Mert nem pártok vagy kormányok osztják. :) Sem nagyhatalmak.

aszekelyek 2014.02.15. 12:22:44

@graycivil: nem úgy az , gréczykém , ahogyan azt előadják sokan. Nagyon nem úgy. nemtom, feri tankönyvében mit olvastál, vagy a klára mit tanít , erről de vannak sokan , akik még tudnak számolni. de engem érdekelne a kifejtésed, hogy pl hogy is lesz az olcsóbb, ami olcsóbb lesz? mert ugye az ember választani ugye úgy tud, ha ismeri a paramétereket de mindent ám! Tudod, a devizahitelt nektek jó lesz , közgazdasági csoportnak picit megrogyott a hitelessége. Picit nagyon.

tölgyes 2014.02.15. 12:39:52

@aszekelyek: Nem is a fővárosi, hanem a hatalom közizlése volt az, amelyik nem csípte: nacionalista volt:)

graycivil 2014.02.15. 12:42:16

@aszekelyek: Bár megfogadtam, hogy neked nem válaszolok semmire. De ez a megszólalásod már akkora baromság, hogy elmond mindent a valósághoz való viszonyodról. Szerinted a tudomány is csak egy bolsevista trükk, amelyre a FYDESZ-nek nincs szüksége? Sajnos igaz: Tényleg nincs szüksége a FYDESZ-nek semmi ilyen tudományos érvre, hisz választói csak egy nyilatkozatot kérnek a Kedves Vezetőtől, hogy tud a vízen járni, és már hanyatt is fekszenek neki a seggvonalban.

Hajrá, tovább ezekkel marhaságokkal!

tölgyes 2014.02.15. 13:21:45

@graycivil: Én is elhatároztam hogy nem írok, önnek, mert már elment a kedvem az önjelölt és erdeti zsülikkel való beszélgetéstől, de

ma így szól az un bal oldal érvelése: ma olcsó ugyan az atomenergia, de lehet, hogy az alternatív energia holnap olcsóbb kesz. Ennyi. Ennyi a tudományból stb. Azt tudjuk, hogy mai áron jóvel drágább, azt is tudjuk, hogy nem is volna képes a szükséges energia előaállítására. Persze egyszer majd talán lesz. Kívánjuk, hogy így legyen. A minap az ATV-ben Aczél Bandi csorgó nyállal beszélt az USA papagázáról, majd másnap arról olvastam, hogy a remények nem megalapozottak.. és a környezet. stb.

Ami a tudományt illeti: Tegnap idemásoltam a nagy tudományú cégek tudós előrejelzéseit. Ezektől annak idején Önnek is csorgott a nyála. Olvassa őket újra, nem túl bonyolult. Tanulsáhgos lesz.

"Nem nélkülözik a tanulságokat a magyar gazdaság 2013-as várható eredményeit taglaló NAGYON SZAKÉRTŐ, NAGYON KÖZGAZDASÁGI, NAGYON TEKINTÉLYES elemzőinek prognózissal. EZEK A "SZAKVÉLEMÉNYEK" AZ ELLENZÉK SZÁMÁRA AZ ADOTT PILLANATBAN SZENT ÉS SÉRTHETETLEN ORÁKULUMOK VOLTAK.

Most is vannak új jóslatok és új orákulomok.

- "Nincs sok jó hír" az idei év növekedési kilátásai szempontjából Közép- és Kelet-Európa gazdaságaiban, Magyarországon és Csehországban például "semmilyen növekedés" nem várható 2013-ban - jósolták pénteki átfogó előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők. (HVG 2013. jan.9.)
- Az első negyedév erős teljesítménye alapján az idei év egészében is növekedés várható a magyar gazdaságban, annak ellenére, hogy az árvíz valamelyest visszavetheti a mezőgazdasági termelést - jósolták jelentősen feljavított szerdai előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők. …A City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays szakelemzői a ház szerdán ismertetett negyedéves globális felzárkózó piaci helyzetértékelésében közölték, hogy az általuk eddig várt 0,4 százalékos visszaesés helyett most már 0,5 százalékos idei egész éves növekedéssel számolnak a magyar gazdaságban… annak ellenére hogy az árvíz visszaveti a mezőgazdasági termelést.(2013. június 19.)

- A Morgan Stanley londoni közgazdászai felülvizsgált keddi előrejelzésükben közölték, hogy Magyarországon az idén 0,5 százalékos, 2014-ben 1,5 százalékos gazdasági növekedést várnak. A cég eddigi prognózisa azt valószínűsítette, hogy a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 0,5 százalékkal visszaesik, és jövőre is csak 1,3 százalékkal bővül. (HVG. 2013 szeptember 3.)

- az IMF idei évre adott 0,2 százalékos növekedés-előrejelzése jelentősen alulbecsli a magyar gazdaság.. (HVG.2013.okt. 9.)

- A Központi Statisztikai Hivatal gyorsbecslése szerint Magyarország GDP-je 2013. IV. negyedévében 2,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.(Egész évre vetítve 1,1%) (HVG.2014. 02.14.)

Itt tart a közgazdaságtudomány, ha karöltve jár a politikával és a pillanatnyi politikai érdekkel.

Én pl. (Hangsúlyozom, hogy nem értek hozzá!!!!!!!!) Pakshoz kötődve - azt megelőzve - építenék egy vizierőművet is. A visszaduzzasztot vizet árvíz idején bevezetném 3-4 nagy mesterséges tóba a Duna-Tisza közé. Ugyanezt megcsinálnám a Tiszával is. Ezzel egyidőben megemlném a Balaton vízszintját 40-50 centivel, és megépítenék 3-4 kisebb tározót a Tiszához illetve a Dunához kapcsolódva.
Ha érdekli még az okot is leírom Önnek.

Nyilas Mise 2014.02.15. 16:17:25

Radnóti felesége 102 évesen halt meg... hosszu élete volt...
ezt is hortinak köszönheti, mert életben hagyta, pedig le is lövethette volna...

na ja... Radnótinak nem volt ekkora szerencséje.... vagy igeeen?
hisz a magyar/német nácik rendesek voltak... még az erőltetett menetben is papírt ceruzát adtak neki, hogy verset írjon...

nem hiába a nemes magyar/német náci urak nagy kultúra támogatók voltak !

Ruszkiii ! Prihagyítye damoj !

Vitéz.László 2014.02.15. 16:38:12

1014 év feudalizmus + fideSS = álamcsőd + belháború

minden politikus bűnöző, a pártok bűnszervezetek (vö: mafia)

russki ! prihagyítye domoj !

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.02.15. 16:46:26

@sanity:
Isten mentse meg azt, akivel szövetkezik a Fletó.
Ha valakivel barátkozni akar, az lenne az adekvát reakció, hogy úgy valogba rúgják, hogy leszakad a pöcse.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.02.15. 16:54:05

@Doberdo:
Mondom, hogy ellőtték az agyadat Doberdónál...
Pont 1 fideszdalnok-bérkommentelőt akarsz meggyőzni érvekkel?

Menj inkább wc-re és kakálj egyet. :)
A fütyiden keresztül...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.02.15. 16:57:51

@tölgyes:
Járt már maga a Balatonnál, Tölgyes?
Ha még nem, szóljon, 1szer elviszem, amikor dolgom lesz a déli parton (a benzinbe betársulhat).
Ne aggódjon, Hoplita nem lesz ott...

tölgyes 2014.02.15. 17:01:27

@Hepci: Sokáig a partján éltem. Most Keszthely mellet van ott egy kisebb "birtokom".

Miért kérdi? Félt néhány oda nem való, feltöltésre épült nyaralót?:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.02.15. 17:17:35

@tölgyes:
Nem féltek semmit, de 50 cm emeléssel a miénk is víz alá kerülne, sok ezer társával együtt.
Ha csak az illegálisakat akarja elárasztani, max. 10 centit lehet emelni a felső szabályozási szinten.

nyünyüge 2014.02.15. 17:31:45

@Hepci:
Imádom a magyar ember önbizalmát. A szakmai ismeretek teljes hiányát a tisztánlátás eszközeként alkalmazva a szerényebbje "csak" az ezermilliárdos atomerőmű építési terveket véleményezi. A bátrabbja komplett Kárpát medencei vízgazdálkodási tervekkel jön, vagy új energiastratégiát javasol :).

szoja122 2014.02.15. 17:51:27

@aszekelyek: letaszított angyal???????? Hogy jön ez Gábrielhez??????? Jézus megkísértése hogy jön ide? Sikerült neki?
A tervezett szobor szerint egy sátáni (nem a sátán, hanem egy földi hatalom) legyőzi Gábrielnek ábrázolt Magyarországot. Ez egészen más. Jézus ellenállt a sátánnak. Az ábrázolásban Gábriel alul marad.

Hogy lehet egy ilyen abszurdumot védeni???

tölgyes 2014.02.15. 18:00:50

@Hepci: Egyre szélsőségesebb csapadék mennyiségre kell felkészülnünk. A szélsőségeket valahogy ki kéne simítani. A Balaton esetében se jó az, ha nincs benne víz, mert a szárazság felfalja a túl alacsonyra beállított vízkészletet. Én a jelenlegi leengedési vízszintet nagyon alacsonyak tartom.

A Balatonnal ugyanaz a baj ma mint a folyóinkkal. Az "árterületre" engedtük az embereket. Ezért alig van lehetőség a természetes korrekcióra, nagyon kicsi határok között mozoghat a tó. Ha alacsony akkor jönnek a hülye tervek: erisszük bele a Rábát típúsú rémálmok... mert ugye az se lenne jó, ha felgyorsulna a fertődödési folyamat, vagy itt is az történne, ami az Aral tóval történt (jó tudom, hogy más a nagyságrend) vagy ami most játszódik le a Holt-tengerrel. Vészesen fogy belőle a víz. Még az a legolcsóbb, ha a magas vizet megtartjuk és megvásároljuk azokat az ingatlanokat, amelyek túl közel vannak a vízhez. Egyébként mindez nem fog megvalósulni - mint ahogy az Aralt se védte meg senki, de a Holt-tengerrel is ez a helyzet. Az édekek át fogják írni az ésszerűsget.
@nyünyüge: Ne legyen elkeseredve az én ötletem korántsem új. Részben Széchenyi terve..részben sok évszázados magyar tradíció, csk Ön nem tud róla.:( De már megszoktam, hogy semmiről sem tud.Egyébként persze nem értek hozzá. Nem tudnék egy gátrendszert megtervezni.

sanity 2014.02.15. 18:39:08

@Hepci: Látod, mégis bevették az Összegfogásba:)

Őszintén szólva se az MSZP-t, se Bajnaiékat nem sajnálom, madarat tolláról...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.02.15. 19:06:22

@tölgyes:
Hát, nem tudom, nagyívű vízügyi terveit hogyan lehetne megvalósítani.
Ha pl. a felső szabályozási szintet felemelnék 180 cm-re, a déli parti vasútvonalat en bloc át köllene telepíteni, mert az aligha szerencsés, ha a vasút töltése funkcionál gátként és az oldalában áll/hullámzik a víz...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.02.15. 19:10:50

@szoja122:
Aszekelyek valószínűleg annyit vont le a Bibliából, hogy az isten második fia most jött el a Földre, s pont a Kárpát-medence közepén ütötte fel főhadiszállását...

tölgyes 2014.02.15. 20:16:00

@Hepci: A siófoki mérőponton mért 110cm felett kezdik meg a víz leeresztését. Egyébként egyetlen nyári napon 1cm-nyi víz párolog el a Balatonból. Utánpótlást csak felszini csapadékból kap, ezért is érzékeny az aszályos időszakokra. 2004-ben már aggasztó volt a helyzet, ami befolyásolta a turizmust. A jövőben hasonló nyári és csapadékszegény időszakokkal kell számolni. Fonyódnál közvetlenül a part mellett megy a vonat, de ott is elbírná a víz emelkedését. Bár a fene tudja. Keszthelyen aszályos években szomorú látványt nyújtottak a strandok.

Egyszerűbb néhány szakaszon megvédeni a síneket mint megoldani, hogy Fonyódnál ne menjen el a parttól 4-500 méterre a víz, csak azért mert nem esett.

Egyébként régen, zsenge ifjú koromban kútról vittük a vizet. A kút olyan 30-40 méter mély volt. Ma már ezen a mélységen nincsen víz. A kút kiszáradt.

A vízpartiak lobbiképessége nem engedi meg, hogy a vízszintben érdemi növekedés következzen be.

Minden esetre: én ha értenék hozzá, akkor igen erősen törném a fejemet.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.02.15. 20:39:17

@tölgyes:
Leginkább az a kérdés, hogy miért 110 cm-nél kezdik ereszteni a vizet (általában). Siófokon vagy Földváron a kikötői sétányra 130-135 cm környékén kezd feljönni a víz és még az a szint se áztatja a legális ingatlanokat...
Szóval lehetne a szabályozást a jelenlegi keretek között is a több víz irányába tolni, ehhez csak a feketén épült dolgokat kellene kiiktatni. Amikről mellesleg nem tudom, hol vannak, mert felénk (Szárszó) nagyobb disznóságot nem ismerek, pontosabban az egyetlen komoly disznóságot (strand létesítése egy jókora nádas helyén feltöltéssel) az önkormányzat követte el.

tölgyes 2014.02.15. 21:00:14

@Hepci: Van egy valós gond. Ha erős északi, nyugati szél fúj,akkor átnyomja a vizet és megemeli akár 15-20 vagy még több centivel is a déli vízszintet. (Én ezt a Fertőn nagyon jól láttam. Ha déli szél fújt, akkor olyan alacsony lett a víz, hogy a mólók alatt csúszkáltunk az iszapban. Ha felső szél fújt akkor 50-60 centivel is megemelte a vízszintet.) Tehát nyilván van egy csomó nehézség, de valamit lépni kell, mint ahogy a két folyó közötti terület elsivatagosodása ellen is tenni kell valamit.

Látja, mióta fogadkoznak: a balatoni feltöltéseket megszüntetik. Aztán nem történik semmi, pedig a mai technika mellett igazán nem okozna gondot a térkép és a valóság egybevetése.

Még a múlt évben láttam egy filmet a Holt-tengerről. Mutattak egy éttermet, ami 15-20 éve még a víz partján állt. Ma már onnan nem látni a vizet. Ilyenkor vetődik fel az emberben az, hogy vajon mi mennyit ér. Először az Ajtmatov regényben szembesültem azzal, hogy az Aral-tó partján lévő virágzó városok elnéptelenedett élettelen településekké váltak, mert a víz 15-20 kilométerre távolodott a régi parttól.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.02.15. 21:17:06

@tölgyes:
A törvényesség helyreállítása ügyében némileg szkeptikus vagyok... bár mindannyian tehetünk valamit...
Én például felszedtem és eltüzeltem az egyik balatonföldvári vízirendőr által a szárszói nádas elé íváskor telepített 25 méteres hálót.
Egy kis lépés az emberiségnek - egy nagy sz*pás a rendőrnek. :)

tölgyes 2014.02.15. 21:25:36

@Hepci: Ahelyett, hogy hajnalonta kiszedte volna belőle a halat, így győzve meg a rapsicot arról, hogy nem éri meg:).
Én ilyen hősies cselekedetről nem tudok beszámolni. Mi csak szomorkodtunk, mert a Fertőn a 60-as években szokás volt árammal horgászni. Meggátolni nem tudtuk.

etwas kultur muss sein 2014.02.16. 00:38:12

Választások előtt 1,5 hónappal 1 hetes post, 350 komment. Rush a javából! :D

tölgyes 2014.02.16. 09:16:58

@etwas kultur muss sein: NJem hozta izgalomba az itteni népeket Gyurcsány évértékelője.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.02.16. 09:56:06

@tölgyes:
Pedig 1 vödör - nyurga, pápai származású - sz*r mindig érdekes a Blikk-olvasók széles rétegének.

Vitéz.László 2014.02.16. 10:13:04

orbán és a fideSS
az ország társadalmát kora középkori szintre dobta vissza
a magyarok száma rohamosan csökken míg a szlovák román lakosság nő
a gazdaságot kőkori szintre zűllesztette...
mindezt szeméjes és mafia érdekekből követte el előre megfontoltan szövetkezve...

aki a fideSS re szavaz az HAZAÁRULÓ és bűnrészes...

Vitéz.László 2014.02.16. 10:17:57

@Hepci: mit kapott az ország a Pápá tól? onnan dől a xar...

kunce fleto kövér stb

istenverte Pápa...

nyünyüge 2014.02.16. 11:35:44

@Hepci:
rémlett, hogy Kenesénél is a töltést szokta nyaldosni a víz magas vízállásnál, rákerestem és ezt a kis írást találtam:

www.blki.hu/TAMOP/doc/Altudomany_2010_07.pdf

tölgyes 2014.02.16. 12:29:21

@nyünyüge: Néézze! Ha olvasgatja a Balaton történetét, akkor látja, hogy volt olyan időszak, amikor a tó Marcali határig is elért. Volt ugy, hogy kevés híján kiszáradt. Az árvizi szabályozás mámorában - a jövő ismerete nélkül - az volt aq cél, hogy minél több termőterületet elragadjunk, a vizet szorítsuk gátak közé , vezessük el-ki stb.

Én azt gondolom, hogy a koncepción változtatni kell (nem csak én gondolom így). A mérték aztán a számítások, a vérható jövő és az érdekek konfliktusában fog kialakulni. Minden esetre én nagybb bajnak tartom a balatoni vízhiányt, mint a többletet. A talajvíz mutatja, hogy bajok nem kicsik.@Hepci: Még a szakértőik is nyavajognak. Nem tetszik nekik Feri "Kádár-népe" fordulata. A beszéd - bár Orbánt szidta - Mesterházy és Bajnai ellen szólt. Azt üzente: Így kell ezt csinálni, nem olyan besz@ri módon és unalmasan, ahogy azt ti előadjátok.

A Simon miatt elkeseredett és kiábrándult szavazókat lehet, hogy meg is szólította. Üzent Orbán népének is: ne maradjatok otthon, mert ez megint előbújt. Várom a fejleményeket.:)

aszekelyek 2014.02.16. 12:44:17

@tölgyes: Annyira untam, hogy az leírhatatlan..Még fel se tudott háborítani. pedig a szájára merte venni az emberi jogokat is...

tölgyes 2014.02.16. 12:47:25

@aszekelyek: Nincs igaza! Nem volt unalmas.:) Nakem is nagyon tettszett a zsebb-seggbe tett minimálbér:)

Egyébkén: remélem sok bizonytalan szavazó nézte a produkciót. Megkönnyíti számukra döntést.:)

aszekelyek 2014.02.16. 12:48:23

@sanity: Arról is beszélt, hogy ő se tudta ám, hogy majd ez a rencerváltás nem hoz több schillinget és munkabélért és jólétet... Akkor nem is értem, hogyan lett ő olyan gyorsan sikeres üzletember, ahogyan magát szintén előadta minap. Mielőtt politikusi karrierre lépett volna át... remélem, ez sok baloldaliban felmerülő kérdés lesz. Hogy van az, hogy mi csórik, semmihez se fértünk hozzá, feriék meg mindenhez..

aszekelyek 2014.02.16. 12:58:39

@tölgyes: véleményeltérésen nem is lepődöm meg. Sem nem nagyon érdekel. A kiszorítósdi, na az bosszant...
A pitiáner, a mindennapi életben. A kulturáltság hiánya...
Tudom én azt:) erre az olcsóra meg már rá is ugrott az index... Farzseb :) most mit vannak úgy oda..:D ?- ő oda szokja kapni... rendes szabályos freudi elszóláska vót. Lehet , hogy valaki pénzért csinálja... nem tudom... Mit ört be a tudatába akkor, így , ebből nem lehet megállapítani de rendesen elbánt vele...

A megalázás körüli téma , összegubancolódott neki a beszédközpont és a nyelve közti útelágazódásban...

Az ilyesmit büntiből szokták bizonyos illetőkkel elkövetni , bizonyos helyeken , épp a megalázás okán. Ilyesmire lehet gondolni.... Emlékszem egy illetőre, aki egy ideig DK-ba is lépett, és az őszödi körül keverte a fekáliát..., hogy vele pl ezt megtették...

aszekelyek 2014.02.16. 13:03:16

@tölgyes: na de nagyon sokáig dumált és ez minden, ami figyíelemre mltó volt belőle egyáltalán. Egy ügyű ferenc, egy ügy körül fut körbe- körbe--- a zorbán korül... azt mondják az ismerőseim, hogy még az összenyafogás -ezt mondhatjuk ferink tegnapi produkciójáról is, mit össze nyafogott!,.. évértékelés helyett... nincs semmi más programjuk, mint a le kell váltani a zorbánt. Ezen kívül semmi de semmi.
Nehogy valamiről vita legyen, vagy gondolkodni kezdjenek rajta, :) esetleg erről elterelné a figyelmét a célcsoportnak, ha még valami lenne rajta? Egy kilógó lóláb esetleg...:))

aszekelyek 2014.02.16. 13:08:53

@etwas kultur muss sein: elhalasztott kampánnyitó termett a héten... , több is , viszont... ez csak megérzés de ha nem kell mégse a megfigyelők hada ide, hogy nehogy legitimálják a választást, mesterkedőházy amerikai nyilatkozása ez, akkor már érthető is. De ezt be is zengték, jó előre, ha ennyire, tré esélyeik lesznek, aláássák magát a választást.

Tőlük minden kiteleik , azt tapasztaltuk , feltétlezhető tehát , hogy ez is. Egyelőre csak összezavarják a dolgokat de valami tisztességes ember számára elképzelhetetlen aljasságra készülnek. Ez a megérzésem. Megint. Ahogyan 2006-ban is.

aszekelyek 2014.02.16. 13:11:52

@tölgyes: a mákgubó kiüresedett zörgését egy félrezörgés törte meg...Nem egy nagy esemény.

sanity 2014.02.16. 15:11:35

Gyurcsány beszéd visszahallgatása közben az fogalmazódott meg bennem, hogy mi lenne ezekkel, ha Orbán hirtelen nyugdíjba menne?

Ez a Kádár népe szöveg, kádárprolik között nem éppen a legjobb ötlet volt. Az ő táboruknak pont a kádári romantika kell, semmi más.

Vitéz.László 2014.02.16. 15:14:35

@sanity: vagy megdöglene a hazaáruló patkány...

az a tuti... akkor már nem ugrálna...

aszekelyek 2014.02.16. 16:14:59

@sanity: nem , nem.. :) Ők azt nem veszik magukra. Az is úgy van a fejeikben , hogy a szomszéd , az a kádárnépe..., mink nem.

Nem érted te ezt a ferirajongó attitűdöt. Meg ugye ott van az a z öregecskedő feleség dumája is , aztán csak az esernyős kommandó csupa olyan hölgyeményből állt a Kossuth téri diétája idején... :) ember, légy már eszeden! logikát , értelmet keresek náluk ?

Csak a zorbánt gyűlölni , annak élnek...

6.Lenin 2014.02.16. 16:38:12

@Vitéz.László:

Tervezel még valamit ápr. 7 utánra is?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2014.02.16. 18:04:16

Állítólag nem szenved megfelelési kényszerben a miniszterelnök.

Ehhez képest még inkább megfelelési kényszerben szenvednek a cionisták fele, mint a vörösök.

Rendszerváltásból pedig egy sem történt, nemhogy kettő.

A rendszerváltó posztkommunista rendszeren a fidesz semmi lényegeset nem változtatott.
Csináltak egy új alkotmányt ugyan, ami helyes, de a világon semmi nem változott ettől a rendszeren.

Szóval csak a duma megy, de ezek szerint már a saját 2010-es fülkeforradalmukat is leszólják. Már csak újabb rendszerváltás volt, és nem forradalom. Holott egyik sem, csak egy sima 4 évenként szokásos országgyűlési választás, amitől a hatalmon lévők cserélődtek, de a rendszer az nem, az maradt ugyanaz.

"Magyarország pedig egy nagy, felívelő korszak küszöbén áll."

Hát ez az, hogy csak áll az ország azon a küszöbön, de az istennek sem bírja átlépni 24 év alatt sem!

Szóval az a helyzet, hogy ez a beszéd is csak parasztvakítás és nem áll összhangban a fidesz kormányzás tetteivel, márpedig a tetteket célszerű figyelni, nem pedig az üres frázisokat.

Vitéz.László 2014.02.16. 18:45:15

@6.Lenin: ja ja élvezem a birkanyírást a bégetéseteket....

6.Lenin 2014.02.16. 18:57:38

@Akitlosz:

Zsoltika!

Volt már az életedben pozitív élmény is?

6.Lenin 2014.02.16. 19:05:31

@Vitéz.László:

Csak kíváncsi voltam , hogy milyen elképzeléseid lehetnek ápr. 7-re(és az utána következő 8 évre)

aszekelyek 2014.02.16. 21:54:23

@szoja122: értelmezési kereted az abszurdum e tárgyban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.02.17. 01:10:34

@Akitlosz:
Hallottam nagyrészt, éppen csomagoltam közben.
Szegény Viktornál nagyon elmentek otthonról... de a tapsviharokból ítélve a közönsége még rosszabb állapotban van...

Balt 2014.02.19. 21:02:59

@tölgyes: Radnóti levele arra bizonyíték, hogy ő maga nem "különült (volna) el", neki fontos volt a magyar kultúra, identitás - hiszen minden során érződik! -, a zsidósághoz nem is kötődött (nem mintha bűn lenne), márpedig talán ez az elvárható és normális egy társadalomban. A levél ennek a rezüméje.

(Radnóti ennek ellenére odaveszett, megbocsáthatatlanul. Miért nem tudnak inkább a mindenkori bicskáscigány mentalitású "ősmagyarok" odaveszni...?)

RIP Gyarmati Fanni!

is 2014.03.22. 21:15:38

@tölgyes: "ma így szól az un bal oldal érvelése: ma olcsó ugyan az atomenergia, de lehet, hogy az alternatív energia holnap olcsóbb kesz. Ennyi."

És ez elég is. A paksi döntésben az a probléma, hogy Moszkvából kell megtudni a részleteket, és hogy 5 évet ráért volna még várni a döntéssel, mert két Paks egyszerre nem kell, csak a földbe vezetjük az áramot, vagy be se kapcsoljuk. A 2025-2035 közötti időszakban ott fog állni két Paks, és nem fog termelni egyszerre mindkettő. És csak rohad le az új, elvesztünk 5-7-10 évet az élettartamából. És erre jön az, hogy a németek, akik 2022-től atom nélkül maradnak, mit találnak ki a következő 5 évben. Csak az elmúlt egy hónapban annyit változott a helyzet, hogy már a németek is a palagázról beszélnek, és az EU hivatalos lépéseket tesz ezúgyben. Ennek fényében elég érdekes az Ön minősítése Aczél Endrével kapcsolatban.
süti beállítások módosítása