Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2014
sze 04
23:28

A politikai értelmezés egyik legzavaróbb sajátossága, hogy az elemző gyakran azt érezheti: a lényeg láthatatlan, s mint ilyen, elemezhetetlen. Kétségtelen, a politikai kommunikáció nagy szárnyai sok mindent eltakarnak, a politikusoknak értelemszerűen nem érdekük, hogy mindenről beszéljenek, a megfigyelő pedig sajnos az igazán fontos jelenségeknek és szereplőknek csak egy részét láthatja, követheti.

lajos.jpg

(Forrás: Magyar Narancs)

Magam először 2006 őszén éreztem azt, hogy teljesen értelmetlen - sőt, talán káros is – a politikai színpadon zajló eseményeket elemezni addig, amíg a lényeges kérdésekre nincs válasz. Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése, majd a tévészékház ostrománál történtek után meggyőződésem volt, hogy igazán nincs mit mondani addig, amíg nem derül ki pontosan, miért úgy történt minden, ahogy.

Ha nem is ilyen mértékben, de most is alapvetően hasonló a helyzet: látunk valamit, tapasztalunk jelenségeket, de nincs pontos információink az események okáról, s legfeljebb találgatásaink lehetnek a következményeiről. Egyre gyarapodó sajtóhírek szólnak ugyan a kormányfő és a korábban omnipotensnek gondolt gazdasági holdudvar harcáról, magukat megnevezni nem kívánó kormánypárti politikusok árulnak el itt-ott részleteket e sajátos küzdelem eredetéről, tétjéről és lehetséges hatásairól, de a dolog sajátossága okán a források nem csupán korlátozottak, de megkérdőjelezhető hitelességűek is.

Pedig nagyon nem mindegy, hogy valóban van-e harc, hogy miről szól, mire terjed ki és meddig mehet el. Természetesen jelekből sok mindenre lehet következtetni: személyi és gazdasági döntésekből, a gazdasági holdudvar által tulajdonolt média meglepő cikkeiből, egyes kormánypárti politikusokkal kapcsolatos szokatlan hírekből, de ez azért nem több, mint kremlinológia. Holott a következő időszak politikai széljárását, a kormány helyzetét és az ellenzék lehetőségeit is alapvetően meghatározhatja ez a kérdés. Ha az önkormányzati választás után valóban eszkalálódik ez a sajátos belső hatalmi harc, annak minden bizonnyal lesznek politikai-politikusi áldozatai és lesz politikai kára is, amit értelemszerűen a háborúban álló feleknek kell megfizetniük.

Mindezzel feltehetően a szereplők is tisztában vannak, megfontolásaikról, dilemmáikról azonban még annyit sem tudhatunk, mint amennyit legalább - a cselekedeteik alapján - a szándékaikról sejthetünk. Nem vitás, ha a kormányfő valóban tovább szeretné növelni a mozgásterét, akkor erre leginkább most van lehetősége. A parlamenti ellenzéke továbbra is mély válságban van, amelynek szimbolikus tünete mindaz, ami a főpolgármester-jelölt kiválasztása körül és a jelölt kampányában eddig történt. Az önkormányzati választás után ráadásul évekre választási csend következik, az időközi voksolásokat leszámítva, 2018 tavaszáig a Fidesznek nem kell megmérettetnie magát. Politikai tőkét tehát leginkább most, a ciklus elején lehet áldozni, ahogy tette ezt a második Orbán-kormány az előző ciklus elején: csak akkor nem a hatalmi mozgástér bővítésére, hanem az intézményi-személyi változásokra „költött” a kormány.

Ugyanakkor a politikában nem könnyű úgy számolni, mint a gazdaságban: a veszteségek elkönyvelése és különösen megállítása, a szavazatok elvesztése és visszaszerzése a gyakorlatban nem olyan egyszerű, mint az általában a gazdasági piacon látszik. Éppen ezért is gondolom azt, hogy – bármit is „tudnak” erről most a jól értesült szereplők – a kocka még egyáltalán nincs elvetve.

(Heti Válasz, 2014. szeptember 4.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr406671259

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Széljegyzet az Orbán-Simicska viszályhoz 2014.09.05. 21:32:25

Megvallom őszíntén, az elmúlt hónapokban nem követtem szorosan a magyar politikai életben kibontakozó belharcot a fideszen belül. Hallottam róla ezt-azt, de úgy gondoltam -részben pesszimizmusból talán - hogy a fideszen belül hagyományosan erős betyárb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanity 2014.09.07. 11:31:31

@Khal Drogo:

Nekem is az akkori interregnum állapot ugrik be, a mai helyzetet nézve.

Mészáros Laci 2014.09.07. 11:32:32

@sanity:

csak azért szoktam néha fasisztázni, mert láthatóan bosszantja a jobbikosokat, hogy nem szépítgetek, hanem nevén nevezem őket. kártékony amit a jobbik csinál az érpataki és hasonló kivagyisággal, és pont ugyanúgy nem gondolkodnak el azon, mi lesz holnap, mint a céltáblájukra szögezett cigányok.

tölgyes 2014.09.07. 13:46:50

@Hepci: Már 5-6 éve is írtam neki, hogy nem jó úton jár, kár a politikai bulvár szintjén foglalkozni a dolgokkal, mert elveszi az rőt és sehová sem vezet. Még akkor is felesleges bulvározni, ha van rá igény.

tölgyes 2014.09.07. 13:49:38

@Mészáros Laci: Nem kell mentegetőznie. hoplita tényleg egy szimpla neonáci.:) annak is az aljából való.

6.Lenin 2014.09.07. 17:50:58

izé...

Nemsokára Orbán és Barroso urak aláírnak 1 papirust, hogy sok ezer milliárd forintocska készülődhet Mo-ra .

Nincs az az ország, párt, politikus (?) gárda akikben ez a nem elhanyagolható tényecske nem keltene vmiféle mozgolódási szándékot.

Tökre nem mindegy ki/kik rendelkeznek felette, és mire költenék.

Még néhány %-a is milliárdos tétel.
Ezért harcol az ellenzék is (balfácán módon).Ezért küldték (volna) a libást is a Nagy Vizen túlról. Ezért kekeckedik a junió is.

Oltári nagy lóvé (üti a markát annak, aki a közelébe kerül).

A többi, rizsa.
Szerintem.

szoja122 2014.09.07. 18:57:13

@Khal Drogo: Simicska valahol azt mondta ő választatta meg Orbánt és ha akarja akkor ő el is tudja távolítani. (Nem szó szerint idéztem).

Ha ez így nem is igaz, azonban annyi igen, hogy Orbán politikai pályafutásának ez a legnehezebb háborúja. Simicska akár a Fidesz kettészakadását is okozhatja. A háttérben van olyan ereje.
Mivel az ellenzék annyira béna, hogy még ezt sem tudná kihasználni, ezért írtam, hogy akkor akár tartós anarchia fog kialakulni az országban. Magyarország gyakorlatilag kormányozhatatlanná válhat. Akár tartósan is.

6.Lenin 2014.09.07. 19:35:33

@szoja122:

Még nagy szerencse, hogy azért nem mindenki köcsög ebben az országban.
Amennyiben Orbánt most valaki megbuktatná, ugrana a dohány is. Gondolom ezt azért átgondolták 1esek.

Új választás.

Valami csoda folytán nyerne a ballib oldal. A lóvé nagy része ismét kimenne az országból. Néhányan jutnának némi morzsához.
Ilyenről csak 1 köcsög bagázs álmodozik.

Nyerne a Jobbik, ugrana minden. totál csőd. Senki nem jutna még morzsákhoz sem.

Helyezkednek a jobboldalon belül?
Természetes, hogy mindenki szeretné a legnagyobb szeletet kihasítani a tortából, de, hogy hátba szúrná a pénzt adó gazdit?
Ilyen köcsögök csak a ballib oldalon lehetnek.
Szerintem.

Khal Drogo 2014.09.07. 20:50:56

@6.Lenin: Nincsen gazdi. Simicskának biztosan nem gazdija a miniszterelnök ahogyan a többi oligachának sem. Ők önálló entitások. Az oligarchák jellemzően saját magukat szolgálják nem pedig egyes pártot. Idővel önálló életre kellnek.

6.Lenin 2014.09.07. 21:05:31

@Khal Drogo:

Nem is azt írtam, hogy az ő gazdijuk, de ő a pénz (elosztásra szánt) gazdija. Ő szerzi be, ő osztja szét (talán nem csak a külső szemlélő számára). Neki van aláírási joga.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.09.07. 22:37:40

@tölgyes:
Ezzel az írással speciel nem az a baj, hogy bulvár, hanem hogy nincs benne tartalom.

hoplita 2014.09.08. 06:12:56

Ejnye Gábor, előkaptad a vörös plajbászt?:)

hoplita 2014.09.08. 06:18:32

@hoplita:
Ja, nem sztornó és ezer bocs.:)

@Hepci:
Az olvasása után valóban nem csaptam a homlokomra a felismerés döbbenetében...
Tudom, hogy minden írás nem mehet releváció számba, de az utóbbi időkben nem nagyon nyűgöz le bennünket a bloggazda.:)

@6.Lenin:
Szerinted.
Még jó hogy a végére odabiggyesztetted, húgyagyú.

hoplita 2014.09.08. 06:20:48

@Hepci:

Zsír nem ellenzékben lenni.:)

Szimpatikus egy faszi ez a simicska a disznófejével...

szoja122 2014.09.08. 06:45:02

@6.Lenin: "pénzt adó gazdit" Ez a kijelentésed jól jellemzi az egész jobbnak nevezett (de távolról sem jobb oldali) tábort. A szolgalelkűség a lételemük. Seggnyalás nélkül létezni sem tudnak. Ehhez csak anno a kommunizmusban voltak példák.

Mivel nincs ellenzék a Fidesz belső eróziója kezdődött meg. "de, hogy hátba szúrná a pénzt adó gazdit?" Épp erről van szó, már nincs pénz adó gazdi, vagy legalábbis csökken a lóvé, ezért a hátba szúrás már nem elképzelhetetlen, már megkezdődött.

szoja122 2014.09.08. 06:56:27

"Magyarország - Észak-Írország: 1-2"

"A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán hiába szerzett vezetést, végül 2-1-re kikapott Észak-Írország csapatától az Európa-bajnoki selejtezősorozat vasárnapi nyitányán."

hvg.hu/sport/20140907_Foci_Ebselejtezo_Kikaptunk_itthon_a_gyen#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_9_7

Itt a bizonyíték, sokkal többet kellene stadionokra és a labdarúgókra költeni. A többi sportág hatodrangú, meg is kellene szüntetni őket. Éljen a labdarúgás! Hajrá! Ha még 50 évig keményen edzenek esélyük lesz a német óvodai válogatott legyőzésére. Csak így tovább az orbáni úton.

nyünyüge 2014.09.08. 11:43:45

OFF

És ez történik a paraván ELŐTT.
Ami már tényleg túlmegy azon a bizonyos határon!!!

index.hu/belfold/2014/09/08/keszenletisek_akcioznak_az_okotarsnal/

Khal Drogo 2014.09.08. 12:12:28

@szoja122: Az egyik leglátványosabb kudarc a foci. Az elmúlt 4 évben a sportágba rengeteg állami forrás ment és nem hogy javulás lenne tapasztalható, egyenesen visszaesést lehet látni. Lehetne mentegetni hogy még nem jött ki a fejlődési ív, hiszen a felnőtt válogatottak már akkor is rendelkeztek egy tudásszinttel mielőtt megindult a focireform, de ha megnézzük az utánpótlás-eredményeket, pont ilyen eredménytelenség látható.
A következmények egyértelműek lesznek, az új stadionok kihasználtsága tovább csökken.

Khal Drogo 2014.09.08. 12:29:49

@szoja122: Summa summárum. Még több állami forrás kell majd a magyar fociba tenni, pusztán azért mert a nézőszám a jelenlegi alacsony színvonal miatt nem lesz elég a fenntartási költségek kitermelésére.
Mivel az utánpótlásképzés is elavult, de legalábbis sikertelen, így hát rövid távon onnan sem fog jönni minőségi többlet, a klasszis, meccseket eldönteni tudó játékosok vételára pedig legalább 1,5-2 millió euró, amire most sincs pénze a kluboknak, a bajnokságban egyetlen ekkora értékű játékos sincs,se magyar, se külföldi.

6.Lenin 2014.09.08. 12:45:42

@szoja122:

Minden (mindenhol) a pénzről szól jelenleg.

A politika, a sport, a művészet, még a prostitúció is.

Te tényleg azt hiszed, hogy ami most zajlik Ukrajnában a Irakban, Szíriában az nem a pénzről szól?

Kik veszik az ISIS-től feketén (?) a feketén (?) kitermelt olajat?
Az elszegényedett afrikai országok?
Még az IMF vezére is "tévedett" néhány millió €-t.
Érdekes módon soha nem a saját kárukra tévednek.

Azért van 1 lényeges szempont a buliban, mire is költik el a lé nagy részét. Ez a nem mindegy. Ez a része lehet csak oldalfüggő, talán.

tölgyes 2014.09.08. 13:14:14

@Hepci: Ez is egy megközelítés. Én meg úgy kátom, hogy az a bulvár, amiben nincs tartalom. A tartalmat valami mással pótolják: női mell, férfi fenék, egy kis szaftos pletyka, Orbán és Simicska feje egy képbe vágva, mellette egy bombasztikus cím: Orbán Simicska háború titkai. Aztán nincs benne se titok, se háború.:)

nyünyüge 2014.09.08. 18:30:15

@nyünyüge:

Az Index civil forrásokból megtudta, hogy az NNI a demokrácia és emberi jogok, női jogok kategóriában indult szervezetek miatt folytat vizsgálatot. Az Ökotársnak és a Demnetnek a következő szervezetek dokumentumait kellet kiadniuk: TASZ (jogvédő szervezet), K-Monitor (korrupcióellenes szervezet), Transparency International (korrupcióellenes szervezet), Roma sajtóközpont, Krétakör alapítvány, Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NaNe).

A totális letámadás hangulatáról sokat elmond, hogy az Ökotárs vezetője, Móra Veronika megdöbbentő körülmények közt értesült még hétfő reggel a nyomozók érkezéséről: telefonos interjút adott egy rádiónak, amikor vonala megszakadt, és azon a nyomozók jelentkeztek be, hogy értesítsék a megindított razziáról.

Móra Veronikát, az Ökotárs alapítvány vezetőjét délután hatkor őrizetbe vette a rendőrség.

index.hu/belfold/2014/09/08/keszenletisek_akcioznak_az_okotarsnal/

livengood 2014.09.09. 00:15:37

@tölgyes: "Maradna lehetőségként a kremlinológiai módszerek alkalmazása... Én azt látom, hogy a fidesz vezérkara megtanult a választókon uralkodni... Így marad a sejtés, a megérzés, a nedves újjal való mutogatás"

Hihetetlen hogy ezt Ön írta le. Őszinte tiszteletem érte, de attól félek TG becselezte magát. Bár örülnék annak, ha eljutna a rendszer lényegéig és végül a nevén is tudná nevezni azt.

livengood 2014.09.09. 01:20:48

A nemzetközi helyzet fokozódását jelzi, hogy Gábor a faszbuk oldalán minden eddiginél többet focizik. De még ő sem volt képes ellenállni a fokozódásnak, végül ő is kénytelen volt figyelmét elfordítani a ma legfontosabb kérdésétől A Magyar Focitól és úgy általában is A Focitól. (Napjaink második legfontosabb kérdése: - Orbán Viktor titkos háborúja Simicska Lajossal valamiért. Egyébként mit akarhat Viktor Lajostól? Miből van Lajosnak több?)

Mert hogy: - A Norvég alap ügynökét, Móra Veronikát letartóztatták. Korábban már írta az újság hogy az USA-t is támadja ez a Norvég alap és a szálak hazánkig nyúlnak. Úgy néz ki óriási pénzek közé keveredtünk. Sejtésem szerint éppen ezért Móra Veronikát gáztartalékért cserében kiadjuk az USA-nak, ahogy annak idején a baltásból is hasznot húztunk. Most viszont nem fogunk erkölcsi hibába esni, csak akkor mehet az üzlet, ha egyenesen Guantanamora szállíthatjuk. Szerintem a következő ciklusban ennek lebonyolítása és a helyszínen történő folyamatos ellenőrzése lesz a feladata Hende Csabának, a guantanamoi különleges ügynökünknek. Egyébként azért is olyan fontos ez az ügy, mivel választások előtt mindig fokozódik a közbiztonság elleni aknamunka és épp ezért nő a szervek ébersége is. Tévednék? Nézzük a naptárt! 2002,2010,2014.

Ugyanakkor kegyetlenül betartják a fegyverszünetet a keleti végeken, épp ezért érdektelenné vált számunkra a kérdés. Most nyugodtan lehet fogadni arra, hogy még hány napig lesz Mariupol Ukrajna része. Szerintem a miniszterelnökségen gőzerővel dolgoznak azon, hogy lehetne ebből a tesze-tosza, rosszul felépített válságból hasznot húznunk. Csak példaként: Talán bezárathatnánk a Kievi követségünk, ha az oroszok adnak néhány kiló aranyat? Az nekik szankciótól függetlenül van bőven, ráadásul kis helyen elfér. A kutya sem veszi észre, Szíjjártó a csomagtartóban behozza.

hoplita 2014.09.09. 07:15:41

@Hepci:
Mindig csak a szex, mi?:)

graycivil 2014.09.09. 10:37:04

"Rendőrök vették el a Blikk újságírójának a mobilját

"Három megtermett férfi érkezett, és az igazat megvallva, akkor már kezdtem nyugtalan lenni. Rohanva jöttek, azt kérdezgették, hol van az a személy, aki ellenszegül. A járőrök ezután egy irodába kísértek, és azt kérdezték, átadom-e a telefont. Mint mondták, lehet így és lehet bilincsben is. A következő pillanatban már el is kezdték a motozást.""

index.hu/belfold/2014/09/09/rendorok_vettek_el_a_blikk_ujsagirojanak_a_mobiljat/

"Az ügyészség szerint Oszter ügye olyan kiemelten fontos, hogy a sajtószabadság védelme eltörpül mellette."

Még most sem kell rettegni, fydeszesek? Egy Oszter-garázdaság ügyének eltussolásáért diktatórikusan lecsapnak, miközben tömegesen védik a jobboldali sajtót nagyon súlyos ügyek (ügyészi rágalmazások) kiszivárogtatásának esetében. Ez már valóban Le Sopeau diktatúrája.

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

tölgyes 2014.09.09. 12:35:12

@livengood: A kremlinológia itt most csak egy módszer és nem rendszerhasonlítás. Az USA elemzői - valóságos információk hiányában - különféle módszereket dolgoztak ki a SZu belső életének harcainak elemzésére. Pl. bizonyos szavak fogalmak gyakoriságának statisztikai módszerekkel való elemzése, a pártvezetők felsorolásainak összehasonlítása és a sorrendből következtetések kialakítása az erőviszonyok átalakulásáról stb.

A pártok, cégek, szervezetek belső harcait általában titok övezi.
Ha a belső kibeszélés megindul, az már nagy feszültségekre utal.

szoja122 2014.09.09. 18:57:34

@Khal Drogo: A stadionépítéseknek nem a foci javítása volt a cél. Azt egészen másképp kellet volna elvégezni.

Például néhány "nagy csapatot" játékosokkal, jó edzőkkel feljavítani, akkor esetleg versenyben lenének a különböző kupákban és az növelné a nézőszámot. A befolyt összegből már lehetett volna stadionépítésre is fordítani.

Másrészt az utánpótlás nevelésre sokkal nagyobb gondot fordítani akár jó edzők vásárlásával is.

Továbbá hagyni az edzőket dolgozni és senki (állam, politikusok) nem szólnának állandóan bele a munkájukba.

livengood 2014.09.09. 21:14:41

Ez tényleg hír:

"A londoni Brent benchmark ára 16 hónapja először hétfőn hordónként száz dollár alá esett, ami főként arra vezethető vissza, hogy a kínai olajimport csökkenéséről érkeztek hírek. Az Atlanti-óceán térségében egy ideje olyan nagy túlkínálat alakult ki, hogy az ellensúlyozza a súlyos geopolitikai kockázatok, az orosz-ukrán konfliktus, az iraki háború vagy a líbiai polgárháború árnövelő hatását. Ezt tetézte meg a kínai makroadat. A világ második legnagyobb gazdaságának viszonylag kisebb kereslete miatt évek óta nem látott jelenségnek lehetünk tanúi: színültig töltött tankhajók úsznak a világ óceánjain arra várva, hogy valahol kirakhassák a szállítmányukat. Nem kevesebb, mint 30 millió hordó olaj pihen az úszó raktárakban - idézte a CNBC Eric Lee-t, a Citigroup energiapiaci elemzőkét, aki szerint a Brent akár a 70-90 dollár/hordós sávba gyengülhet. Az árcsökkenés már megindult - teszi hozzá." www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/dobbenetes_arvaltozasok_johetnek.586441.html

Szóval mindez akkor amikor a dollár ereje az egekben. Azért ez érdekes: - Kinek fáj legjobban az alacsony olajár? Miből finanszírozza Putyin meg az IS a háborúzást? Nekem úgy tűnik valakiknek nagyon elegük lett belőlük.

"Szaúd-Arábia könnyen megváltoztathatná a piaci helyzetet. Amíg nem veszik vissza kivitelüket a hanyatló árak miatt, addig tovább folytatódik a csökkenő trend"

Persze az árak alakításának vannak ennél titokzatosabb módszerei is (pl. jól látszik ez az arany árfolyamán), ennek pedig az USA a mestere.

graycivil 2014.09.10. 14:07:35

"A PSZÁF már 2004-ben tudott a civil hitelekről

Arról azonban eddig hivatalosan nem esett szó, hogy a norvég pénzből részesedő civilek elleni sokadik vád ügye nem volt titok az állami szervek előtt. A szervezet még a hitelezések megindítása előtt kikérte a PSZÁF véleményét a pénzügyi segítségnyújtásról. Ezt Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője korábbi kérdésünkre megerősítette. "

index.hu/belfold/2014/09/10/a_pszaf_mar_2004-ben_tudott_a_civil_hitelekrol/

Le Sopeau bevadult! Kívánom minden hívének, hogy a TEK vegye védőszárnyai alá!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

campobaszo 2014.09.10. 18:40:56

Sikerült elkapnom az Aréna elejét Török Gáborral (pedig már sikeresen leszoktam az Inforádióról).Na már most,amikor az elemző a műsor első percében szimplán "Tibor"-nak nevezi a volt minisztert,akkor felmerül bennem a kérdés,hogy miért nem mindjárt Navra vagy Tibi?
Már ennyire nem számít a látszat?

panelburzsuj 2014.09.10. 18:52:06

@campobaszo:
Valószínűleg sokkal korábban nevezték ők egymást Tibornak-Gábornak, valamikor még ovis-bölcsis politológus korukban. (Lásd: wikipédia életrajzok)

Aztán meg vannak olyan közös bulijaik, mint a tévéostrom idején közösen lapítva kuksolás az épületben - ami azért elég intenzív közös élmény lehetett, mert sűrűn felemlegeti a t. bloggazda.

tölgyes 2014.09.10. 19:10:45

@panelburzsuj: Navracsics már akkor tanitott az ELTE doktori iskolájában, amikot TG ott tanult.

panelburzsuj 2014.09.10. 19:15:03

@tölgyes:
Nagyszerű, megérted az életrajz, sőt a wikipédia szavakat is.

Még sokra viheted.

tölgyes 2014.09.10. 20:47:18

@panelburzsuj:

Ön írta: "Valószínűleg sokkal korábban nevezték ők egymást Tibornak-Gábornak, valamikor még ovis-bölcsis politológus korukban. (Lásd: wikipédia életrajzok)"

Én talán megértem, de maga mintha még mindig nem értené.:) Én csupán értelmeztem az "ovit-bölcsit", aminek maga még a lépcsőjén sem igen járt:) Sem akkor, sem azóta.

graycivil 2014.09.10. 22:00:54

A civil szervezetek karhatalmi megfenyegetésével Le Sopeau átlépte azt a határt, ami után azokkal, akik ezt elfogadhatónak, nota bene követendőnek tartják, már nem lehet értelmes politikai vitát folytatni. A jövőben ezek az emberek az "átkos kiszolgálóinak" skatulyájába fognak bepréselődni.

Ez már világnézeti különbség a Le Sopeau-féle diktatórikus (illiberális) demokráciapótlék és emberközpontú demokrácia között.

Bár nincs kétségem, hogy pár év múlva ezek a seggnyalók lesznek Le Sopeau legvehemensebb elítélői. F.Y!DESZ

6.Lenin 2014.09.10. 22:10:33

@graycivil:

"... már nem lehet értelmes politikai vitát folytatni."

Hihetetlen....volt valaha ilyen szándékod?...csak útközben eltévedtél?

Te még érted néha, hogy miket írsz?

6.Lenin 2014.09.10. 22:30:48

-Jó estét, kedves honfitársam.
-Jó estét, mit szeretnél?
-Őszintén beszélni a gondokról.
-Hú,B+, ezt már én nagyon szeretném, már majdnem berosálok miatta.
-Kezdjed.
-Hát, izé....nem értem ezt a népet. Volt itt minden 3.60-as kenyér, mindenkinek volt munkahelye, minden tök ingyen volt mégis megbuktunk. Aztán a nagy demokrácia sem tetszett nekik,őket is elzavarták. Visszajöttünk, megint mindent rendbe tettünk, mégis buktunk. Utána is visszahívtak, oszt most már megint 2x buktunk, mint a klozetajtó.Érted te ezt?
-Őszintén mondva fingom sincs, mit szeretnének 1esek valójában.
-Látod, milyen értelmesen tudunk mi beszélgetni, de ezekkel az agymosottakkal nem lehet szót érteni.
-Őszintén, ezt én sem értem. Mindig mindent megteszünk értük, oszt ez a hála.
-Talán majd 1x.
-Talán igen.

graycivil 2014.09.11. 12:48:17

Tóta W.: "Semjén Zsolt és az utolsó ítélet

Ebben a kormányban az irritáló, visszataszító embertípusok mindegyike megtalálható, erre gondosan ügyelnek, kvóta van bizonyára. Van itt leplezetlenül cinikus gennyláda, simulékony, minden poszton vitézül törleszkedő csúszómászó, sima kapanyeles paraszt meg olyan fajta, aki költőből képezte át magát, csendesen korrupt tolvaj és nyihogó futóbolond. Meg Semjén Zsolt."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140911_Utolso_itelet

F.Y!DESZ

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.09.11. 22:02:49

@graycivil:
Ennek a nőnek már vájkálTEK a sheggében, mint anno a másiknak?
Az volt a dicső demokrácia, ez + a rémuralom?

livengood 2014.09.12. 01:52:51

A "tűzszünet csendjében" milyen szépen hízik az oroszok által elfoglalt terület. Készül a kétszeres átkaroló hadművelet. Mariupol körül az első. A második, a lényegesebb pedig Donyeck térségétől a Dnyepperig. Nyilván való, hogy egy keskeny tengermelléki sáv nem lenne jól védhető a jövőben feltételezhetően barátságtalan Ukrajnától ezért leányálom, hogy Putyin beérné azzal, hogy az Azovi-tenger partvidékén csak egy földnyelvet foglal el a Krím bejáratáig. Ezért a legminimálisabb területet, amit ki fog szakítani Ukrajnából - ez mindenképpen bekövetkezik, de ha megadná neki magát Ukrajna akkor tovább nem fog nyomulni - azt északról a Luganszk-Donyeck-Zaporozsje vonal határolja a Dnyepperig, nyugat felől pedig jól védhető határként végig a Fekete-tengerig a Dnyepper folyó. Így lesz a Krím szárazföldön Oroszországhoz csatolva és így lesz az Azovi-tenger orosz beltenger. Ezt, az eddig folyamatosan előre nyomuló orosz frontot követő térképet érdemes figyelni:

liveuamap.com/?ll=47.8041248627449;38.745229492187484&zoom=8

Khal Drogo 2014.09.14. 20:26:01

@livengood: Szerintem ez idén nem fog megoldódni.

Ami kérdéses első blikkre abszolút külső szemlélőként :
- 1) Mi lesz a gázzal. A vezetékek Ukrajnán keresztül mennek, aki nem fizet a gázért. Nyugat fizet, de ahhoz hogy fizessen, gázhoz kell jutnia.
- 2) Félmillió menekült van Oroszországban legalább. Őket élelmezni kell és jön a hideg évszak. Sátrakban nem fog menni a dolog, orvosi ellátás kell és valahogyan segélyezni kell a menekülteket, már akinek nincs orosz családi kapcsolata. Ez kiadás lesz, nem is kevés az oroszoknak.
- 3 ) A hadsereget is finanszírozni kell, a zsoldosokat, a szakadárokat. Etetni kell őket, a városi infrastruktúra nem nagy működik, az ukránok nyilván el fogják szigetelni, ha még nem tették meg eddig a területet. Nem adnak áramot, vizet. Legalábbis a hírek szerint komoly kimaradások és élelmiszerhiány van.
Ezt az oroszoknak meg kell oldani, nem véletlenül mennek a kamionok.

Összességében az oroszoknak a háború kiadás, az elhúzódó háború még több kiadás lesz. Igaz, nagy ország,nagy erőforrásokkal de a háború menedzselése nem lesz olcsó.

Ráadásul ukrán részről is folyik a kiképzés, elkezdődtek a behívások. Bárhogy is tagadják, szerintem Nyugatról kapni fognak illegális forrásokból fegyvert na meg pénzt. A hadműveletek tavasszal újult erővel fognak folytatódni. A közelgő hideg évszak az ukránok sorainak rendezésére jó lesz.

Persze az oroszok is fokozhatják a háborús erőfeszítéseket, de akkor még súlyosabb szankciókat kockáztatnak majd. A gazdasági életre ezek kihatásokkal lesznek,így vagy úgy.

Szóval ez az egész tartósan fennmarad és mérgezni fogja a nemzetközi gazdaságot és meghal még több ezer ember majd. Végül az marad talpon aki tovább tudja finanszírozni az egészet.

Khal Drogo 2014.09.14. 20:39:19

A belpolitikában pedig a Fidesznek továbbra is jó esélyei vannak. A hatalmi arroganciát olyan pénzügyi hatású intézkedések mint a jövő évre tervezett 2 gyerek utáni adókedvezmény felemelése,állítólag megduplázása és a devizahitelek törlesztőjének lecsökkentése, ellenpontozni fogja.

A fordulat gyakorlatilag továbbra is elképzelhetetlen. A tömegbázist jelentő szavazócsoportoknak a juttatásokat tovább növelik, sőt előbb-utóbb csak lesz az állami szektor többi részében is bérfejlesztés.

Falus Ferenc hiába öntötte le magát egy vödör jeges vízzel, a trendforduló elmarad. Minimális esélyeit tovább rombolja Bokros és Magyar György indulása, akikre valamennyi szavazat csak fog érkezni. Szerintem Bokrosra több százazéknyi szavazat is fog menni.

Az olyan településeken, ahol a hatalmi arrogancia túllépett egy határt, azért az ellenzék okozhat meglepetéseket. Már ha a kormánypárt időben nem cserélte le meggyűlölt helyi kádereit.

De összességében narancs tarolás jön megint, személy szerint valamelyest visszaszoruló Fidesz várok. Pár jelenlegi nagyvárost vagy pesti kerületet elbukhatnak.

szoja122 2014.09.15. 08:04:05

@Khal Drogo: És ez még a jobbik forgatókönyv. A háború akár eszkalálódhat. (Az első világháború előtt a trónörökös lelövésekkor még senki nem gondolt arra, hogy világháború lesz.)

Kicsi a valószínűsége, de egy legyintéssel nem lehet elintézni.

szoja122 2014.09.15. 08:07:44

@Khal Drogo: Én erősen szkeptikus vagyok abban, hogy a devizahitelesek problémáját komolyan megakarják oldani, mivel ez a banki hitelezést tönkre vágná, ami a gazdasági helyzetre mélyen kihatna. Ezért majd az unióra való hivatkozással leállítják és lehet szidni a gonosz Uniót.

Khal Drogo 2014.09.15. 08:15:08

@szoja122: Miért ne akarnák megoldani? Ha meglépik, akkor a következő választást is meg fogják nyerni minden bizonnyal, plusz a felszabaduló törlesztőrészletet azonnal fogyasztásra fogják költeni az emberek.
Minden adott hogy megcsinálják. A bankok felé pedig lesznek majd mindenféle veszteségleírások, meg adózási eredményből való leírások.

A gondot azt jelentheti hogy az egész folyamat egy független bírósági procedúra során megvédhető-e.
A magyar Alkotmánybírósággal nem lesz szerintem gond. A delegált "alkotmányjogászok" tudják a dolgukat, szépen alkotmányossá fogják minősíteni ezt is. De facto az Alkotmánybíróság már nem létezik, csak de jure működik.

A gond az Európai Bíróság előtt lehet. Az egész ott dől majd el. De addigra végigviszik az egészet ha az EU megsemmisíti az sem fog változtatni az egészen. Akkor legfeljebb mindannyian fizetünk, azok is akik nem vettünk fel hitelt.

De ez még messze van.

graycivil 2014.09.15. 09:52:28

"Eiffel Palace: 15 millió euró az offshore hátterű befektető profitja

Az Átlátszó birtokába került részletes költségvetés tanúsága szerint az offshore hátterű befektetőnek kevesebb, mint 31 millió euróba került az Eiffel Palace irodaház megvásárlása és felújítása, amit aztán nettó 45,3 millió euróért értékesítettek a Magyar Nemzeti Banknak, vagyis mintegy 15 millió eurós profitot realizáltak a projekten."

atlatszo.hu/2014/09/15/eiffel-palace-15-millio-euro-az-offshore-hatteru-befekteto-profitja/

"A tranzakciót a KPMG értékbecslésével szentesítették, ám az szakmailag erősen vitatható, ráadásul olyan módszerrel készült, amit más pénzügyi intézmények a hatályos jogszabályok szerint nem is alkalmazhattak volna. Az adásvételi szerződést Trócsányi László igazságügy-miniszter ügyvédi irodája készítette."

Ez vajon hány Sukoró? Gyerekek, könyörgöm,..! F.Y!DESZ

szoja122 2014.09.15. 10:49:49

@Khal Drogo: "Akkor legfeljebb mindannyian fizetünk, azok is akik nem vettünk fel hitelt."

Mindenféleképpen mi fizetünk, mert a bankok hitelezésének csökkenését a teljes magyar gazdaság meg fogja érezni. Az pedig mindenkit érint.

A leírások, amikről írsz a veszteségüket meg sem fogja közelíteni, és akkor a fentebb leírtak lépnek életbe. Ha igen, akkor a bankoktól beszedett adó csökken, amit ugyancsak a teljes költségvetés, azaz mi (mindenki) fogjuk megérezni.

Vagy így vagy úgy mindannyian megfogjuk szívni.

Ami ráadásul értelmetlen és igazságtalan is. Csak is kizárólag az első lakásvásárlás hitelt kellene megoldani. Miért fizessek én a gazdagoknak is (ha közvetett módon is), akik luxuscikkeket (második, többedik lakást vagy autót vásároltak)?

Khal Drogo 2014.09.15. 11:07:19

@szoja122: Azért kell kivezetni mindenkinek, mert a politikai elit tagjai nem első lakásra vették fel és vettek fel autót is és azért kell bevonni a végtörlesztést mert a politikai elit nagy része végtörlesztett. Olyan szabályozás Magyarországon elképzelhetetlen mely végén a politikai döntéshozó személyesen nagyobb áldozatot hozzon mint a common állampolgár.

A banki veszteségek szétterülése a gazdaságban az adott egyénre nézve pedig kisebb költség mint a teljes összeget megfizetettni a lakossággal.
Mondják ellenzékiek hogy minden különadót a lakosság fizet meg. Ha ez igaz lenne, akkor az adott vállalatok nem lennének veszteségesek hiszen az egészet áttolnák a lakosságra és a pozíciójuk nem változna. De nem ez történt és nem ez történik.
A különadók terheit minden esetben kisebb mértékben fizeti meg a lakosság mintha mondjuk ÁFA-t emelne tovább a kormány vagy emelné a személyi jövedelemadót vagy más közvetlen adót emelne.

Arra gondoltam hogy a bankok végül nyernének kártérítést az állammal szemben akkor az államnak viszonylag rövid időn belül kéne nemzetgazdasági szinten is komoly forrást előteremtenie, amit csak közvetlen sarccal tudna megtenni. Illetve megtehetné hogy újabb adókkal visszaterhelné a bankokra. Sokféle dolog lehetséges, ez még a távoli jövő.

A közeljövő a narancsliget további termőre fordulása. A Fidesz gőzerővel menetel a 2018-as elsöprő győzelem felé. Egy III. világháború vagy totális gazdasági összeomlás tudja ezt jelenleg megtorpedózni.

szoja122 2014.09.15. 11:25:07

V@Khal Drogo: Itt azonban nemcsak a teljes devizahitelesek megmentése a cél, ami abszurd, mint már írtam. Az okot termesztésen gondoltam, amit írtad is.
Másrészt cél a teljes devizahitelek forintosítása is, ami gazdaságilag ugyancsak nagyon nagy gondokat vet fel.

Másrészről ne feledkezzük meg az ukrán válságról sem. Az tovább gyengítheti az országot.

Vagyis nem kell egy III. világháború vagy totális gazdasági összeomlás a fent leírtak is elég ahhoz, hogy megroppantsa a magyar gazdaságot, Magyarországot.

Khal Drogo 2014.09.15. 12:40:40

@szoja122: Ha nem eszkalálódik tovább az orosz embargó akkor a kormányzat tudja kezelni a helyzetet annyira hogy ne dőljön be a kormány. Állítólag komoly mennyiségű élelmiszer átcsomagolása megy illetve fog megtörténni. Én azt hallottam hogy azeri és kazah vonalon fogják kivinni az árukat legalábbis egy részét, így kikerülve az embargót.
Nagyon intenzív előkészületek folynak ebbe az irányban a pletykák szerint.

Persze lehet hogy kitaláció az egész.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.09.15. 13:07:41

@szoja122:
Miután a valós adósságcsökkentés megbukott, a honi gazdasági stratégák (s közülük az Első, M. György...) nyilván újra elinflálásban-exporfelpörgésben gondolkodnak. A forint ily szempontból üdvös leértékelődésének legnagyobb akadálya jelenleg a devizahitelek nagy tömege...
Egyébként meg ez a devizahitel-probléma olyan és akkora, hogy a legjobb gazdasági szakemberek + szociológusok + politikusok se tudnák tökéletesen megoldani, a legjobb szándékkal se. És hát ugye, a legjobbtól hol is vagyunk...

szoja122 2014.09.15. 17:48:07

@Khal Drogo: Ha ki fogják kerülni az embargót, az nem maradhat titok, mint ahogy te is hallottál róla. Az viszont már a EU "rosszallását" fogja kiváltani, ami esetleg komoly szankciókban nyilvánulhat meg. EU pénzek nélkül pedig végkép leáll a gazdaság.

@Hepci: Sajnos tökéletesen igazad van. A devizahitelek megoldása pedig szükséges, ha nem is elégséges feltétele a gazdaság felpörgetésének.

Summa summarum, csak az tudom mondani: Fel a fejjel, semmi remény!

6.Lenin 2014.09.15. 19:25:13

@szoja122:

"Fel a fejjel, semmi remény! "

1x eltűnik a Fidesz is, de akkor már te régen nem leszel, még nyomokban sem.

Neked tényleg nincs remény, hogy megéljed a Fidesz bukását. Ez nem a te életedben lesz.
(mellesleg ki buktatná meg?)

Ahhoz túl sok a köcsög (jelenleg túlkínálat van)a ballib oldalon.
2018-ra talán nem is lesz ballib oldal. Még új sem.

6.Lenin 2014.09.15. 19:33:57

izé...

"Leszavazta az Európai Parlament (EP) plénuma hétfő délután Strasbourgban a liberálisok javaslatát, hogy szerda délután plenáris vitát tartsanak a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi helyzetéről."

Már ott is unják a hörgőket.

livengood 2014.09.15. 19:49:10

@Khal Drogo: Igen, sokáig mérgezi még a világot ez a konfliktus és az, hogy sokáig fog tartani, még nem is a legrosszabb "lehetőség".

"Mi lesz a gázzal?" Ukrajnát senki sem kerülheti meg, így addig zajlik a fenyegetődzés, a csiki-csuki amíg Putyin nem nyeri meg a furcsa háborút. Mert ahogy az Ukrán kormány a háborúban is kénytelen lesz a megszállt területeknek áramot biztosítani, úgy valamennyi gázt Putyinnak is kell majd adnia, még akkor is ha az ellenkezőjét mondja. Mi nem tudjuk, hogy valójában mennyi gáz érkezik Ukrajnába, csak a szájkaratét hallgathatjuk a későbbiekben is.

"Félmillió menekült van Oroszországban... Sátrakban nem fog menni... élelmezés... Ez kiadás lesz, nem is kevés...A hadsereget is finanszírozni kell, a zsoldosokat, a szakadárokat."
Oroszország vidéki régiói tele vannak használható üres lakásokkal. Magam láttam az idén Jakútiában, Cserszkijben a Kolima folyó partján (másfelé is), hogy lakható állapotú panel épületek is lakatlanok. Persze ezeken a vidékeken nincs munka, akik itt élnek azoknak - 1-2% kivételével - az állam biztosít jövedelmet alkalmazottként (többnyire tényleges munkavégzés nélkül), valamint nyugdíjat, és segélyt fizet. A menekültek ezek számát fogják gyarapítani még ha - egy rövid átmeneti időtől eltekintve - sátrakra nincs is szükség. Szóval tényleg sokba fog kerülni, de...

Minden Ukrajnának juttatott nyugati segítség ellenére Oroszország tovább bírja majd. Az Ukrán gazdaság múlt év vége óta áll. Az orosz úgy ahogy, de működik. Ott a lelkesedést még akár évekig fokozni fogja az "adagolt" nyugati szankciózás (mer ugye a teljes bojkottot a nyugat nem meri vállalni, e helyett a szokásos tesze-tosza, fél és részmegoldások várhatók), az ukránok viszont az összehasonlíthatatlanul nagyobb nyomor hatására és az EU szokásos tökölődését látva kiábrándulhatnak a mindenkori ukrán kormányból, a politikusaikból és Európából.

Putyin erre játszik. Ha folytatja a katonai nyomást, hülyét csinál sajátjai előtt az ukrán hadvezetésből (papíron ugye a felkelők verik az egész ukrán hadsereget), és így apródonként bekebelezi Kelet-Ukrajnát, egyúttal fojtatja a politikai nyomást és a mindenért nyugatot okoló média háborút, akár az ukránokat is meggyőzheti, hogy kergessék el saját politikusaikat és legyenek a "nagy szláv család, a szláv birodalom nyugati védőbástyája" ismét. Véleményem szerint két évig kell ily módon elhúznia a válságot és 2016 végére olyan ukrán kormányt állíthat fel akik a Gazprom és Putyin legjobb barátai lesznek. Nem csak a gáz, de minden más is meg fog oldódni számára. Persze az ukránok tökös gyerekek, bennük jobban bízhatunk mint az EU-ban, meg a többiben. Lehet még meglepetés, de hogy hamar nem lesz vége abban egyetértünk.

Nem beszéltem arról, hogy az opciók között sajnos még a legdurvább is reális: Putyin adott konstellációban juthat arra a következtetésre, hogy büntetlenül indíthat totális háborút Kiev ellen. Ukrajna ezt nem bírná kivédeni, fővárosát és az ország nagyobb részét elveszítené, a NATO pedig nem harcolhatna az oroszok ellen saját területén kívül. Viszont az eset irtózatos pusztítást vinne véghez a világpolitikában, a világgazdaságban, a világbékében. Fölmérhetetlenül sokba kerülne a nyugatnak, ha ezt hagyná bekövetkezni. Ennek elhárításában óriási felelőssége van az USA-nak, a NATO-nak, és az EU-nak.

Ez nem csak az ukránok ügye. Én bizony rendesen odatolnám a NATO harciszekereket az ukrán meg a balti országok határaira és totális, igazi hidegháborús gazdasági blokádot lengetnék be Putyinnak a következő tíz évre, ha csak gondolni merne rá.

livengood 2014.09.15. 20:06:33

@Khal Drogo: Én több független polgármesterre számítok mint korábban.

bariga 2014.09.15. 22:12:10

index.hu/kultur/media/2014/09/15/harminc_fos_leepites_a_magyar_nemzetnel/

Istenemre hiányozni fog az alpári beszéd, már éppen kezdtem megszokni.

panelburzsuj 2014.09.15. 22:16:30

@bariga:
Hülye szóvicc, de túl magas labda, hogy kihagyjam:

Az a panaszod, hogy leépítenek harminc fost?

Pont, mikor már rákapnál?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.09.15. 22:40:04

@panelburzsuj:
Khmm, sz*r lehet majd 1 igazi kormányszoponcnak, hogy ott megválnak tőle. Olvastam, hogy kidobják Ugró Miklóst, Torkos Matildot, etc.
Bár tán majd reciklálják őket a NER 1 más területén.

@6.Lenin:
Leninem, én igazán nem kívánom a Fidibusz közeli eltűnését (igaz, nem is borulnék könnybe miatta), de számosan még 1986-ban is azt hitték, hogy a szocializmus örökkön élni fog, s Kádár Jánost magától értetődő természetességgel követi majd a székben mondjuk Berecz János.
Vagy számosan azt hitték 1998 tavaszán, köztük rosszmagam is, hogy az utált Horn Gyula megbuktathatatlan. S akkor H. Gyula úgy döntött, még a választás előtt ki kell állnia az ellenzék pofájába röhögve, hogy megépíti Bős-Nagymarost. Mi erre jó sokan kimentünk tüntetni a parlament elé...
Tehát csak óvatosan-intelligensen a tuti kremlinológiai jóslatokkal (már amennyire tőled telik, persze)...

6.Lenin 2014.09.16. 13:11:04

@Hepci:

Akár igaz is lehetne, amit írsz, de...

) szerintem nincs a láthatáron belül olyan erő,szervezet, csírája bárminek is, ami esetleg reményre adna okot az ellenzéki oldalon, hogy itt rövid időn belül bármi is megváltozna gyökeresen.

) az Orbán rezsim elleni hörgés kicsit túl van spilázva.

Pl. minap olvastam 1 hírecskét: a táncoslábú 13oo milliárddal több pénzt hozott az országba a kormányzása alatt.

Akkor ki is itt az agymosott (köcsög)? Kik is a nagyobb tolvajok? Még azt sem értik, amit mondanak.

ui, ha több pénz jött, megugrott az eladósodás, mégis csődközeli helyzetbe került az ország.

Akkor hol van az a rengeteg lóvé?
(most legalább épül is vmi, + miegymás)

Azt hiszem nem véletlen a jelenlegi ellenzék elutasítottsága. Ennyire köcsög módon nem is lehet sikeres a politikájuk, még hülyék közt sem. Értelmes emberek közt + végképpen nem.

Lehet ezt csűrni-csavarni, de tök értelmetlen (a gyakorlat szerint is).

Valahogy túl kéne már lépni. Nem megy?

bariga 2014.09.16. 21:47:52

@panelburzsuj: Ja, elég erős jellem kell manapság a világ megértéséhez, bár egyre kevesebb az ópiumfüggő

panelburzsuj 2014.09.16. 22:27:39

@Hepci: @bariga:
Többet gondoltok, pedig oda is írtam, hogy szóvicc:

harminc_fos_leepites

graycivil 2014.09.17. 22:01:28

"Az ellenállás illúziója

„Ha le akarsz győzni egy nemzetet, előbb fegyverezd le az állampolgárait” – javasolta Hitler. Sajnálom, hogy példáért ehhez a mérgezett forráshoz kellett nyúlnom, de pontosan ezt, a magyar állampolgárok megtörésének iszonyatos folyamatát látjuk négy és fél éve. Vagy netán a kormány a nép rajongásának tulajdonítja a tevékenységét kísérő mély csendet? Esetleg a meséknek?"

hvg.hu/velemeny/20140917_Az_ellenallas_illuzioja

"A miniszterelnök monoton egyhangúsággal írja, íratja a meséit, az elemzők meg minden alkalommal ugranak. Erről sürgősen tájékoztatni kell a népet! Valóságos intellektuális verseny folyik közöttük, hogy melyikük írja le pontosabban a teljhatalomban és immár kikezdhetetlen egyszemélyi uralomban megvalósult orbánizmus lényegét."

F.Y!DESZ

6.Lenin 2014.09.17. 22:13:23

izé...

Elolvastam a ballibék néhány hozzászólását itt, és más blogokon is.

Miért is kellene rájuk szavaznia vkinek is?

szoja122 2014.09.18. 05:17:10

Lehet hivatkozni, van külföldi példa:

"Pornós kép került a matekkönyv borítójára"

"A thaiföldi matematika-tankönyvet egy mutatós tanárnénivel szerették volna feldobni. Sikerült. "

hvg.hu/plazs/20140917_Pornosztar_kerult_egy_matekkonyv_boritoja#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_9_17

Ilyen matektanárnővel én is szívesen tanulnék matekot. Ideje lenne itthon is bevetni, hisz a ez távol keleti példa, ami követendő!

tölgyes 2014.09.18. 20:57:21

@livengood: Látja mégis csak lehetséges, hogy a gáztározók államosítása jó üzlet lesz. Ha az oroszok itt tartalékolhatják a gáz egy részét, abból mi nem jövünk ki rosszul.@6.Lenin: Még TGM szerint sem érdemes rájuk szavazni:)

Khal Drogo 2014.09.19. 11:19:40

Egy meglepően tartalmas írás a 444-ről, vendégszerző tollából.

tldr.444.hu/2014/09/18/a-ner-elkerulhetetlen-bukasa/

livengood 2014.09.19. 16:20:14

@tölgyes: Bizony ez egy fura háború. Könnyen megeshet, hogy az oroszok egy Nátó országban, nálunk tárolják a gázt. Ez pedig hasznunkra lesz.

Csak mellesleg: Mintha elátkozott vezetőink egykoron is! - mint ma is! - NÉHA felelősséget éreztek volna az ország iránt. Megszavazott paksi bővítés, kecskeméti Mercedes gyár, gyöngyösi gumigyár "1" nekifutás :), gáztározó kapacitás bővítése, Déli áramlat aláírása, jó orosz és keleti gazdasági kapcsolatok, stb...

Tehát amikor leírja azt, hogy"a gáztározók államosítása jó üzlet lesz", akkor talán nem ártana méltányolni annak előzményét, figyelembe véve korábbi munkásságát.

Én elismerem, hogy lehet olyan helyzet amikor a gáztározók államosítása anyagilag is hasznossá válik, de nem ezt tartom elsődlegesnek! Speciel én azt vallom, hogy közvetlen gazdasági hasznától függetlenül vannak olyan stratégiai területek ahonnan bűn az államnak kivonulnia: Ilyen: 1. energia szektor, 2. termőföld - ivóvíz - vízgazdálkodás, 3. közlekedés - kommunikáció.

Ugyanakkor ezen területek totális államosítása hiba. A piacgazdaság hatékonyságát kihasználva inkább erős állami kontrollt kellene alkalmazni. Ajánlom a kormánynak a Törvényhozás használatát, a Spanyol viasz feltalálását :). Inkább törvényekkel kellene ezeket a szektorokat szabályozni.

Csak egy példa:
- Az új föld törvény tökéletes lenne, ha a beígért törvény hiánya miatt megalakulatlan helyi Földbizottságok helyett!!! jelenleg nem a megyei NAV-ban a mez.gaz.kamara széles nyilvánosság előtt ismeretlen, "valahonnan" odapottyantott 19 megye 19 csinovnyikja maga, vagy az által időnként, ritkán összehívott klikk, átláthatatlanul és megfellebbezhetetlenül hozná a végső döntéseket az egyes föld értékesítési ügyekben. Az emberben óhatatlanul felmerül a kérdés: - Kinek jó ez a helyzet? Miért nem alkották még meg a Földbizottságok felállításához szükséges törvényt?

A közigazgatási egységenként (magyarul falvanként) helyi gazdákból választással felállítandó Földbizottságok, az 1 hektáros határ és a földművesként regisztrálás demokratikus szabályozás ami alapból kiszűri a spekuláció javát. A földpiac "tönkretétele" vád pedig ostobaság. Az árak visszafogottabbá válnak, a magyar kezdő mezőgazdasági vállalkozásoknak kedveznek. Így a földpiac úgy fog magára találni ahogy a magyar gazdák. Helyes.

Khal Drogo 2014.09.19. 17:11:38

Nem túl hízelgően beszélt Orbán Viktorról a tekintélyelvű kapitalizmussal kapcsolatban Bill Clinton volt amerikai elnök az egyik tévéműsorban.

A magyar miniszterelnököt is szóba hozta Bill Clinton a Daily Show-ban, amikor a világ uralkodó politikai modelljeiről beszélt. A volt elnök szerint a tekintélyelvű kapitalizmusra Oroszország és bizonyos tekintetben Kína lehet példa, de ez a modell vonzó például a magyar miniszterelnöknek is.

A magyarok sokat köszönhetnek Amerikának, a magyar kormányfő mégis azt mondta, tetszik neki a tekintélyelvű kapitalizmus, és nem akarja elhagyni a hatalmat. "Általában ezek a fickók örökre (a hatalomban) akarnak maradni és pénzt akarnak keresni" – tette hozzá Bill Clinton.

---

A demokrata párt prominens ex-elnöke és minden bizonnyal máig befolyásos tagja tehát így látja a helyzetet.

Ez nem túl jó a jövőre nézve.

6.Lenin 2014.09.19. 19:04:52

@Khal Drogo:

"A demokrata párt prominens ex-elnöke és minden bizonnyal máig befolyásos tagja tehát így látja a helyzetet.

Ez nem túl jó a jövőre nézve. "

Kinek nem jó?

Neki?
Nekünk?
Vagy azoknak a hölgyeknek, akik furulyázni tanultak nála?

Nem mind1.

Azért elnézve a világot, Amerikának már nagyon jót tenne, ha nem amerikai szemmel néznének rá, hanem megpróbálnák már végre megérteni, hogy a szabadság/demokrácia az, ha az adott országban élő élő emberek döntik el a saját sorsukat.

A Billi gyerek meg otthon furulyáztasson akit jónak lát, ha a kedves neje ezt elnézi neki.Attól, hogy 1esek putyinoznak, még nem lesznek nagyobb politikusok, sőt.

6.Lenin 2014.09.19. 19:07:44

Legyen már végre 100.
(ilyen gyengén még talán 1x sem jött össze)

Khal Drogo 2014.09.19. 20:07:50

@6.Lenin: Bill Clinton nem Monica miatt fontos, hanem mert a demokrata párt élvonalbeli politikusa, akinek van befolyása. A demokrata pártnak pedig hozzád képest valamivel talán nagyobb befolyása van arra, hogy a Föld egyik leghatalmasabb gazdaságának szereplői hová fektessenek be pénzt.

Tehát nem morális kérdések miatt fontos Clinton véleménye, hanem azért mert az ország egyik legnagyobb befektetője még mindig az USA.

Kiemelten fontos hogy USA vezetői mit gondolnak Magyarországról.

Khal Drogo 2014.09.19. 20:13:36

@6.Lenin: Halkan mondom hogy Putyinnak zabigyereke van, a válás előtt hozta össze egy balerinával.

6.Lenin 2014.09.19. 20:34:05

@Khal Drogo:

Félreértetted.

Azért jelenleg zajlanak olyan események is, amik a túlzott amerikaimádatot talán már kétségessé teszik (hosszútávon).

Mindig voltak/vannak/lesznek, akik valakiket imádnak (túlzottan a kelleténél).

Most éppen aktuális, hogy vannak,akik kezdenek már tisztán látni.
1 népszavazás következménye is ezt mutatja... már semmi sem lesz olyan, mint eddig.

Szerintem már néhány éve ez megy, kár ragaszkodni olyasmihez, ami hosszútávra már kétséges. Igaz, kevesen ismerték ezt fel (politikusok).

Khal Drogo 2014.09.19. 20:46:27

@6.Lenin: USA gazdasági ereje miatt fontos. Nem azért mert mondjuk népszerűek az amcsi filmek és a hip-hop zene. Legfőképpen nem azért mert ők lennének a "demokrácia őrzői" vagy ilyen toposzok. Ezt kb. senki sem gondolja az USA-ról.

A gazdag államokkal tanácsos jóban lenni. Főleg ha te magad csóró vagy.

6.Lenin 2014.09.19. 20:56:58

@Khal Drogo:
Ha netán nem olvastad...

www.atv.hu/kulfold/20140913-egy-vilagrend-halala

Itt olvashatsz a zűrzavarról, amin képtelenek átlépni még sokan.

"A gazdag államokkal tanácsos jóban lenni. Főleg ha te magad csóró vagy."
Ezt jól meg kell gondolni, de a hogyanra most keresik a válaszokat. Pontosan itt van az eb elhantolva.

livengood 2014.09.19. 21:03:30

@Khal Drogo: Triviális, Lenin még sem érti. Érted? Ez! "nem túl jó a jövőre nézve."

livengood 2014.09.19. 21:13:10

@6.Lenin: Válságok sokasága várható még addig amíg az új "Róma" megbukik. Addig a néhány száz, de legalább néhány tucat évig jó lesz, ha "Rómára" vetjük szemünk.

6.Lenin 2014.09.19. 21:19:22

@livengood:

idézek a fent belinkelt cikkből...

A mű címe pontosan az, ami a huszadik század talán legnagyobb reálpolitikusát ma is foglalkoztatja: World Order, azaz Világrend. Igaz, elismeri, hogy „soha nem létezett még globális világrend”, de a második világháború utáni évtizedekben – elsősorban az Egyesült Államok jóvoltából – minden eddiginél közelebb kerültünk ennek megvalósulásához. „Teljesen legyőztük ellenségeinket, majd visszavezettük őket a nemzetek közösségébe. Szeretném azt gondolni, hogy egyedül Amerika volt képes erre” – idézi Kissinger Harry Truman egyik 1961-ben mondott beszédének szavait.

Nem mintha Kissinger osztaná Truman optimizmusát. Mint azt könyvének a Hetekben a múlt héten megjelent részletéből kitűnik (Súlyosabb háborúk jöhetnek. Hetek, 2014. szeptember 5.), a volt külügyminiszter úgy látja, hogy ez a majdnem megvalósult világrend mély válságba jutott, és a háborúk, etnikai konfliktusok, sőt régiók, kultúrák és vallások közötti drámai összecsapások kora áll előttünk. Kissinger arra int, hogy a világnak ma sokkal nagyobb szüksége van a realizmusra, mint bármikor, különösen a Közel-Keleten, ahol az Egyesült Államok által morális célokból elindított, de stratégiailag elhibázott demokráciaexport nyomán világforradalomra törő dzsihádisták igyekeznek összezúzni az Amerika által demokratizálni akart nemzetállamok rendszerét"

Világrendet még senkinek sem sikerült megteremtenie.Ezt csak 1 módon lenne lehetséges:közösen, egyenjogú, és egyenrangú felek közt, 1etértésben.

Amerika semmit nem teremtett, kivéve 1 1re terjedő gyűlöletet saját maga ellen.

A mások feletti uralkodási hajlamnak mindig ez a következménye, és lesz is. Ezt nem érted te sem.

Az IÁ-nak sem fog sikerülni, senkinek sem.

külön kiemelve...

"....a volt külügyminiszter úgy látja, hogy ez a majdnem megvalósult világrend mély válságba jutott, és a háborúk, etnikai konfliktusok, sőt régiók, kultúrák és vallások közötti drámai összecsapások kora áll előttünk."

Miért is?

tölgyes 2014.09.19. 21:27:15

@livengood: Bizony nagyon jó lenne, ha a gáztározók ügyét - legalább ezt a kicsit - olyannak látnánk mint amilyen.

Én elgondolkodnék ezen a folymataon, ami ugye úgy kezdődöött, hogy a fidesz által megvásárolt gázüzletégat eladták..

"Lezárult a Mol-gázüzletág eladása. A mai nappal zárult le a Mol-gázüzletág E.ON részére történő ... Medgyessy, Gyurcsány, Kóka kezében."

"Magyarországon ez lesz az első 50-50 százalékos vegyes vállalat kezében lévő gáztároló. A kimerült magyar mezőkből 2004-ig kialakított egységeket a Mol eladta a német E.ON-nak."(2009)

"miniszterelnök először 2012 nyarán jelentette be, hogy az állam szándékában van az E.ON gázüzletág megvásárlása."

"Földalatti gáztározót épít a Gazprom és a Mol Dél-Magyarországon
2009. március 11.

"Nincs az a pénz, amit sajnálnánk gáztárolóra" 2013. október 9.,
"Tehenészetet vettünk, amikor egy pohár tej kellett.
Ennek így, pusztán közgazdasági szempontból nézve, értelme nincs.
A Molnak volt ez jó, nem az államnak, legalábbis az alapján, ami eddig látszik. - Ezeket a véleményeket a magyar gáziparban egykor vagy jelenleg dolgozó vezetők mondták, amikor kértem, hogy értelmezzék a legújabb üzletet."

Khal Drogo 2014.09.20. 12:27:11

@6.Lenin: Magyarország nem kíván katonai aggressziót kifejteni az USA felé, de az a veszély sem fenyegeti az országot hogy a muszlim országok közé fog sorolódni, de egyelőre semmiféle számottevő kőolaj és egyéb ásványianyag kincsekkel sem rendelkezünk.
Viszont tőkére van szükségünk hogy munkát adjunk az embereknek aki pl. eltartják a nyugdíjasokat.

Tőkéje pedig többek között az USA-nak van. USa-val azért kell kapcsolatot tartani, mert tőkéje van amit hajlandó be is fektetni. Nem pedig azért mert olyan katonai erő birtokában van ami révén mondjuk le tud bombázni a határaitól több ezer kilométerre lévő országokat.

Az USA közel-keleti politikája és más térségben kifejtett katonai jelenlét indifferens. Egyébként pedig nagyon halkan teszem hozzá hogy katonai szövetségünk az USA. Nyilván nem helytartóként kell őket kezelni, de azért szánalmasnak tartom ahogy fintorogva poénkodnak az USA lehanyatlásán egy országban ahol a jól fizető állásokban dolgozók keresnek annyit mint USA-ban egy büfés.

Függetlenül attól hogy mi a véleményünk az USA-ról, szükségünk van az USA-ra. Ami ezt a kapcsolatot rontja, az nem jó.

Ha Clinton szerint Orbán olyan amilyen,az nem jó. Jobb lenne ha nem így gondolná hanem mondjuk egy Willie Brandt-nak tartaná. Jobb lenne az országnak és az ország lakosainak. Mert könnyebben jönne vagy több tőke jönne, amiből több munkahelyet lehetne teremteni.

6.Lenin 2014.09.20. 13:47:57

@Khal Drogo:

Elbeszélünk 1más mellett. amiről írsz, annak van némi igazság alapja, de....és erről írtam én.

"Ha Clinton szerint Orbán olyan amilyen,az nem jó. Jobb lenne ha nem így gondolná hanem mondjuk egy Willie Brandt-nak tartaná."

Az USA-az eddigi gyakorlatot figyelembe véve- akkor tartana WB-nek bárkit is, ha az mélyen benyal nekik.

Mo-on -a Clinton bagázsnak, nejestől-Bajnai lenne a WB. Orbán soha nem lesz, még ha valóban az is lenne.

Az USA azért nagy és gazdag, mert.....érdemes lenne megkérdezni néhány országot erről, de ha olvasol/nézel külföldi híreket, már nem olyan érdekes ennek utána nézni.

Nem vitatom, hogy érdemes jóban lenni mindenkivel, aki minket is emberszámba vesz. Lásd a skótokat, de erről beszélt már évek óta Orbán is... szükség van a szövetségekre, de a feltételeknek változniuk kell.

Majd lesz még néhány népszavazás meg "terroristák", és a "nagyok" is rájönnek arra, hogy mi a valódi megoldás, csak addig még sokan fognak meghalni, sajnos.

Valamikor istenek nevében gyilkolták a népeket, most meg a demokrácia nevében, mert a sok szemét tetű nem hajlandó elfogadni, hogy nekik az a jó, amit mások szántak nekik.

Ez jöhet bármely égtájról,akkor sem lesz elfogadható. Ma már nem.
Szerintem.

livengood 2014.09.20. 14:21:02

Erősödő orosz csapatmozgások Ukrajnában. Valamint a Svéd légtérben és Amerika partjainál harci gépekkel a NATO védelmi rendszerét tesztelik.

Az oroszok által elfoglalt terület kismértékben ismét nőtt Gorlivka és Mariupol körzetében.

liveuamap.com/?ll=50.0846480832301;28.65703369140623&zoom=5

livengood 2014.09.20. 14:42:44

@6.Lenin: "különösen a Közel-Keleten" Ez tévedés! Helyesen: különösen Kelet-Európában! Korábban kifejtettem, hogy mennyire túl értékeli a nyugat az Iszlám Államot és mennyire lebecsüli az orosz agressziót. Putyin jóvoltából a II. Világháború utáni legnagyobb háborús konfliktus bontakozik ki a szemünk láttára.

Azzal, hogy azt írod: - "Amerika semmit sem teremtett" lehetetlenné teszel minden értelmes vitát. Ez egyszerűen nem igaz. Sőt.

livengood 2014.09.20. 14:46:30

@tölgyes: Érdemes felidézni. Nagyon tanulságos.

6.Lenin 2014.09.20. 17:08:19

@livengood:

Nos...

Te imádod a nyugati "kultúrát", és szeretnéd, ha mindenki más is imádná, de vannak-szerencsére-olyanok is, akik ezt másként gondolják.

Értelmes vitán gondolom azt érted, hogy mindenki lehetőleg azonos véleményen legyen, mint te.

Miért is kellene Putyinnak elfogadnia, hogy Oroszország határainál (közvetlenül) NATO fegyverek legyenek, gazdaságilag pedig szintén teljes kiszolgáltatott állapotba kerüljenek?

Miért is kellene minden nemzetnek az USA-t, Németországot, és még 1-2 európai országot kiszolgálnia?

Ezeket kérdéseket 1re többen fogalmazzák meg, mert nem értik a jelenlegi helyzetet (én sem).
A "demokrácia" azt jelentené, hogy ez a néhány ország döntené el, hogy mi a jó a többségnek?

Lebecsülöm az IA-t?

Kérdezd meg a németeket, franciákat, angolokat erről. Százával mennek a fiatalok tőlük segíteni az IA-t, aztán visszatérnek. Veszélyes játék lenne lebecsülni őket.

Gondolom a lefejezettek családja is ezt kissé másként látja.

Amerika semmit sem teremtett-mindenki számára elfogadható-"világ rendet" biztosan nem. Go-go lányokat igen.

Elsőként talán meg kellene kérdezni Amerika megmaradt néhány őslakósát, miként is lett Amerika nagy,erős és gazdag.Aztán lehetne sorban a többit is.

Talán mi is lehetnénk 1 erős nemzet, ha annak idején kiirtjuk az itt található népek mind1ikét. A lehetőség adott volt.

Most nem kéne szarakodni holmi 1ügyű kérdésekkel.a jelenlegi határokon túl élő nemzettársainkkal kapcsolatban ebben a fene nagy demokratikus Európában.

Szerintem.

livengood 2014.09.20. 20:15:33

@6.Lenin:

Csak a legjobbakat idézem tőled:

"Amerika semmit sem teremtett-mindenki számára elfogadható-"világ rendet" biztosan nem. Go-go lányokat igen."

"Talán mi is lehetnénk 1 erős nemzet, ha annak idején kiirtjuk az itt található népek mind1ikét. A lehetőség adott volt."

...és még egy:

"Értelmes vitán gondolom azt érted, hogy mindenki lehetőleg azonos véleményen legyen, mint te."

Nem, nem azt értem. Persze a valóságról valamiféle ismeret szükségeltetne, mert ennek hiányában nem igen tudok bármi olyat mondani Amerikáról neked amit gondolkodás nélkül ne utasítanál el. Ha valóban a go-go lányokat tartod az amerikai kultúra, gazdaság, politikai hatalomgyakorlás legnagyobb eredményének, akkor legyőzted magadat. Engem pedig még inkább meggyőztél arról miért is értsem meg azokat a szerencsétlen milliárdokat akiknek Amerika az álmuk.

panelburzsuj 2014.09.20. 20:37:40

@livengood:
Ezen úgy én is elandalodtam, hogy ha a go-go girl is egy társdalom terméke, meg a mi lokális leninünk is, akkor tulképpen ki járt rosszabbul a társadalmával: az usákok vagy mi?

panelburzsuj 2014.09.20. 20:40:06

@panelburzsuj:
Már hogy nagy sorozatban készülő típustermék mindkettő.

Ott is - meg itt is.

6.Lenin 2014.09.20. 20:44:36

@livengood:

Én nem utasítok el semmit.

Te sorolod (szinte csak) a jó (akár el is fogadható) tulajdonságait, én a rossznak tartott oldalát.

1 kívülálló pedig leszűrhet belőle 1 szélesebb megközelítését.

Sok milliárdnak (?) nem Amerika az álma (ma már nincs álom Amerikával kapcsolatban még talán az amerikaiaknak sem)hanem az az életszínvonal (természetesen a munkatempót kivéve) a saját hazájában.
De sok esetben pontosan Amerika az, amely lehetetlenné teszi, hogy ez az álom otthon is meg tudjon valósulni.

Milyen ismeretekre lenne szerinted szükség, hogy megismerjük a "valós" történéseket?
Nézzünk sok Rambót amint egyedül győz Vietnamban,Afganisztánban,Irakban, Szíriában, vagy az IA ellen?

A valóságot nézzük, vagy az álmokat?
(amúgy nem én kritizálom Amerikát, hanem belinkeltem 1 cikket H. Kissinger véleményével. Pedig még ő is egészségtelenül elfogult. Mindent csak amerikai szemmel képes vizsgálni, mint egyedüli üdvözítő megoldást, és átsiklik azon, hogy sok milliárdnak mások a szempontjai/érdekei.

Tényleg, az Amerika nagyságát kísérő hullahegyeket hová szoktad besöpörni?Vagy ez ezzel jár? Járulékos kellemetlen kísérő jelenség csupán?

De...

Ha ezeket megteheti.
Miért szeretné ugyanezt másoknál elítélni?
Putyinnak nincs joga néhány kellemetlenkedő őslakost likvidálni?
Más országokban nem lojális politikusokat (vagy bárkit) drónokkal lövöldözni?

Ez is Amerika, ez is Nyugat, ez is demokrácia nevében zajlik.

Miért csak ők tehetik meg?

Miért is? (ez utóbbi rövid kérdésemre még 1x sem válaszoltál)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.09.20. 22:43:53

@panelburzsuj:
Azért szögezzük le, hogy Putyinnak lenni jó.
Megszoptatott 1 balerinát, no.
Lehet irigykedni.
A Bill meg csak a hájas -és nyilván zsidó - Monicát szoptatta meg.
Tehát 1-0 Putyinnak.

panelburzsuj 2014.09.20. 23:46:50

@Hepci:
Hogy is mondjam - én még nem vagyok annyira elvirtuálisodva, hogy efféle infók régcsélása útján tudjak csak örömet csiholni.

tölgyes 2014.09.21. 22:33:26

@livengood: Én ezzel úgy vagyok, hogy jobb szeretem, ha a tározók magyar kézben vannak és nem egy német-orosz konzorcium dönt arról, hogy hová kerüljenek az itt tárolt magyar és európai tartalékok. Itt a most kialakult helyzetben a németek és oroszok is érdekeltek, abban, hogy a tározókban gáz legyen és az oda kerüljön ahová kell.. és ez mégis csak biztosít egy iciri-piciri mozgást a magyar érdek érvényesülésére. Vagy azt remélem, hogy majd mégis csak biztosít.

Ha ez így van, akkor a korábbi hangos államosítást bíráló megjegyzéseket nem igazolta az idő. Pedig szólt a duda ezerrel.

szoja122 2014.09.23. 06:42:33

@Hepci: Kíváncsi lennék, hogy ebben a kontextusban vajon mi köze van ahhoz, hogy a lány zsidó?

tölgyes 2014.09.23. 19:11:34

@Hepci: Azért ez a Kovács ügy rá fog égni Vonáék körmére, ha így folytatdik. No nem azért, mert bevitték vonát az erdőbe (ha bevitték), hanem azért, mert tudni kell kiszállni az ilyen ügyekből Mondjuk úgy: mi párt vagyunk és nem kémelhárítás, de ha kiderül, hogy itt baj van, akkor lapát.

Ők kiálltak Kovács mellett. Ami most megjelent - ha igaz - több mint kínos.

(index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fnapinapi%2F2014%2F09%2F23%2Fkedd%2F)

livengood 2014.09.23. 20:13:12

Az ilyen rohadt hazaárulókat miért nem viszik már aznap vezetőszáron? Leszakad az ég!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.09.23. 20:18:22

@szoja122:
Időnként használok hívószó jellegű, amúgy felesleges s funkciótlan mondatelemeket, mivel szórakoztat, amint valaki ráugrik. :)
[Miért, nem zsidó (és hájas)?]

szoja122 2014.09.25. 07:27:38

@Hepci: Az ilyen jellegű dumák nem tartoznak a humor körében, amikor kb 10 (9 és 11) millióan haltak meg a szisztematikus népirtás miatt. Ilyenkor azt szokták mondani, akkor humorizálj ezzel, ha a te családod 90%-át kiirtották. Jó vicc lenne? Gondolom jót röhögnél azon is...

A hájas az erős túlzás. Speciel nekem bejön annyi felesleg. Azért nem "ugrottam" rá.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.09.25. 09:54:26

@szoja122:
Gratulálok neked, hogy ilyen emelkedett szellem vagy, akinek egy semleges szóról ("zsidó") minden napszakban és kontextusban a népirtás jut eszébe.
Szerintem meg el köllene jutni oda, hogy a zsidó az zsidó, az uborka az uborka, a bodorka meg bodorka, különösebb mellékzöngék nélkül.
süti beállítások módosítása