Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
20:03

Ezen a blogon általában tartózkodni szoktam attól – bár nem mindig sikerült elkerülnöm -, hogy a politika megértése helyett az események esztétikájáról beszéljek. Most mégis fontosnak tartom ezzel kezdeni: örülök annak, hogy az Országos Választási Bizottság zöld utat adott az MDF fővárosi listájának. Két ok miatt: egyrészt, mert kifejezetten helytelen lett volna, ha politikailag motivált kreatív szabályértelmezések döntenek egy párt sorsáról, másrészt pedig, mert ezáltal tiszta helyzet teremtődött, s az MDF esetleges sikertelen választási eredménye után nem hivatkozhat majd „nagykoalíciós elhallgattatásra”, "hárompárti összeesküvésre" és „narancscédulás választási csalásra”. A demokráciának tesz jót, ha az MDF nyílt versenyben méretődik meg: így aztán sikere vagy bukása kizárólag saját teljesítményét minősíti majd.

Nem lepne meg egyébként, ha a mai pozitív döntés ellenére a párt a választásig hátralévő két hetet a mindenki által bántott és megbántott ártatlan bárányka szerepében kampányolná végig. Ennek jelei már az elmúlt napokban is látszottak, a „rendkívüli nemzetközi sajtótájékoztató” és a minden fórumon elmondott egyenmondatok mind ebbe az irányba mutattak. A kérdés csak az, hogy vajon a választók – akik a kutatások szerint jelenleg nem szeretnék a parlamentben látni az MDF-et – az elmúlt napok eseményei miatt megsajnálják-e a pártot, és az öt százalék átlépéséhez szükséges tömegben fordulnak-e Bokros Lajosék felé abban a 16 megyében és Budapesten, ahol a jelenlegi állapot szerint listát állíthatnak.

Ha a politikában működne az Isaura-effektus, akkor az MDF joggal apellálhatna a választók sajnálatára. (Gondolom, sokan emlékeznek még a népszerű telenovella, a Rabszolgasors főszereplőjére, akinek felszabadítására a legenda szerint még gyűjtés is indult kishazánkban - a Gálvölgyi-paródia felejthetetlen.) Az eddigi tapasztalatok azonban arra intenek, hogy a politikában az erőt és a teljesítményt jobban méltányolják a szavazók, mint az elesettséget és a megbántottságot. Kevés politikus ért el sikereket szánalomból, bár az kétségtelen, hogy az értelmetlenül túltámadott szereplő időnként szimpatikusabbá válik az emberek szemében. Ennek ellenére azt hiszem, hogy a számos kampánybaki és a listaállítási káosz olyan mély nyomot hagyott, amit semmilyen ártatlan szemű véghajrá nem tud már elfeledtetni. Ha  viszont mégis így lenne, akkor az MDF megköszönheti majd annak a három pártnak, amely megadta a lehetőségét a sajnálat-kampánynak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr251871450

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dr. Hetesi Zsolt riportja a DunaTV-ben; Olduva-elmélet 2010.03.27. 16:18:23

elolvasni, Hetesi-jelentés(munka kérdésében nagyon hasonló az álláspontunk)   Az Olduvai-elmélet    Gyakran elhangzik, hogy ha az emberi faj kudarcot vall itt a Földön, valami más faj veszi át a stafétát.  A...

Trackback: 1. Megszúrnád e Ibolyát? 2010.03.27. 09:16:53

Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van valamilyen perverziója. Én például már többször eljátszottam a gondolattal,  hogy szívesen magamévá tenném Ibolyát, a pártelnök asszonyt. Igaz nem mai csirke már, de biztos vagyok benne, hogy tudja ő még m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aum 2010.03.27. 17:21:00

@colosgirl: nézd, Bokros kevés lehetőséget kapott, ahhoz képest jól teljesített. A vámpótlék stabilizálta az állami bevételeket és megvédte a belső piacot, a csúszóleértékelés kiszámíthatóságot hozott, a bérbefagyasztás elkerülhetetlen volt az államcsőd kivédésére.
A Fidesznek négy éve lett volna tovább folytatni és hosszú távú reformokkal továbblendíteni az országot, de csak félmunkát végzett, reformokkal adós maradt.
Most sokkal nagyobb feladatokat kellene rájuk bízni és a Fidesz múltbeli krédója nem támasztja alá a népszerűségüket.

[nev] (törölt) 2010.03.27. 17:22:37

@tölgyes:
a pedagóg mamák meg 50 éves korukban.

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 17:23:03

@tölgyes: de nem a hájfejű tábornokok. azok ott maradnak trottyos korukig. a tiszthelyetteseket üldözték el az alacsony fizetéssel, a folyamatos számonkérésekkel. olvass rendőrségi honlapokat és fórumokat. és azok a 45 évesek még dolgoznak nyugdíj mellett őrző védőknél sokan pl. vagy tanult szakmájukban. vagy polgárőröknél, kerületi őröknél, közterület felügyeleteknél. nem inaktívak.

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 17:25:38

@aum: majd most bizonyítanak, hogy te is tudj pozitívan csalódni :) én szurkolok nekik, hogy komoly elismerést kiváltóan tudjanak ténykedni, és ne piti csatározásokkal teljen az idejük.

tölgyes 2010.03.27. 17:25:52

@hoplita: Nekem elhiheti, hogy Baló György balllib elkényeztetett médiasztár elkényeztetett felesége, aki még egy kis szabálytalan parkoláskor is mentelmi jogra hivatkozik...felesége nem komoly ember...:) Jó nagy szája van Szó szerint is meg átvitt értelemben is.. de a száj az evésre és hasonló funkciókra való.. attól még nem lesz valaki alkalmas... azt előbb bizonyítania kéne...Ez még várat magára.

mirrmurrkandúr 2010.03.27. 17:26:32

@jjulie: Azért mert pontosan tudja, hogy az MDF nélküle soha a büdös életben lépi/lépte volna az 5%-ot... ő is épp ennyire lehet elég, bár szerintem -hál' Istennek- ennyire sem.

Egy hisztérikus vénember, aki Ibolykán kívül azzal baszik ki, akivel akar az MDF-ben...
Ettől jó főnök????

A CEU-t meg hagyjuk, Soros bácsi eltávozik és nagyjából a földdel lesz egyenlő...

Ja, és Lajoska még ott is egy senki... ennyit erről:-)

tölgyes 2010.03.27. 17:29:00

@colosgirl: Nem tudom, hogy a tábornokok között ki az aki ÁVÓS volt. Szerintem olyan nem igen maradt már a rendszerváltás utánra se... a nyugdíjas állományt meg nem ismerem. Nem volt velük dolgom.

jjulie 2010.03.27. 17:29:04

@tölgyes:

kevés hollywwody filmet láttál, és persze egy karótnyelt fideszhívőtől, milyen fantáziát lehet elvárni?

ja, az egyik kedvenc sztorimban két amerikai megaricsirics zsidó testvpárról közismert, hogy üzleti tárgyalás közben úgy össze szoktak veszni, hogy a cipőjükker verték egymást, kicsit sem hisztisek, ja és ez nem egy film

ja, persze ha nagyon kéne meg tudnának mozgatni annyi zsét amiből meg lehetne venni ezt az országot szőröstül bőröstül

persze amíg az egyetlen kormányképes szavazótábora ilyenekből, mint amilyen te is vagy

ja és a példakép pató pali sem volt hisztis, meg a noszty ferike is alig

a hiszti az is a magyar nemzetkaraktertől idegen valami, persze a lustaság, butaság, lúzerség az meg nem

[nev] (törölt) 2010.03.27. 17:31:30

@colosgirl:
számoljatok már könyörgöm. a ma 45 éves rendőr a rendszerváltás idején 25 éves volt. mikor voltak ők ávósok. az egész közszférára jellemező a korengedménye nyugdíjazás, és visszafoglalkoztatás. a hivatalnokokra, a pedagógusokra, és persze a rendőrségre is.

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 17:33:15

@[nev]: én nem ávozók. most írtam le először :) én válaszolok a felvetésekre.

tölgyes 2010.03.27. 17:34:26

@[nev]: Azért én már alig várom, hogy ebből a maszopos cseberből a fideszes vederbe essek. Aztán majd meglátjuk Uram Istenem, hogy mire megyünk ketten...::))

tölgyes 2010.03.27. 17:39:06

@jjulie: Én nem keverném össze a színes, szagos amerikai limonádékat az USA gazdaságát irányító elit döntési rendszereivel...:) ami pedig a histit és a magyar nemzetkaraktert illeti itt van Ön mint kiváló példája a hisztinek...:::))

aum 2010.03.27. 17:43:55

@colosgirl: Bizonyítani lett volna eddig is lehetőség. Pl. legkésőbb 2008-ban felállítanak egy árnyékkormányt.
Helyette kaptunk óvodás szintű Szíjjártó és Cser-Palkovics sajtótájékoztatókat.

[nev] (törölt) 2010.03.27. 17:46:11

@tölgyes:
én is alig várom. mert ennél bénábban csak a majmok tudnak kormányozni. csak én egyelőre nem látom a különbségeket. én úgy gondolom, hogy a jóisten az államot és a közintézményeket baloldalinak teremtette, a helyhatóságot és uniót pedig jobboldalinak. így találta ki a demokrácia intézményét, így osztotta meg a közhatalmat. eszébe nem jutott, hogy minden baloldali legyen, vagy minden jobboldali legyen. ezt nem tudom, csak így sejtem.

a szocik ott hibázták el, hogy az uniót is balosnak képzelték el (szovjetunió), a nácik meg ott, hogy ők az államot is jobboldalinak gonolják (nemzetállam). a magyar közélet és egyébként egész európa ennek ennek a két totális eszmerendszernek a fogja.

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 17:46:48

@aum: árnyék kormány? :) ez bocsi de nevetséges. semmire sem jó. mindegy én nem rágódom a múlton meg ami lett volna ha, és nem kesergek. most nagyon optimista előérzetem van és tudod a híres női megérzés eddig soha nem hagyott cserben :)

jjulie 2010.03.27. 17:51:18

@colosgirl:

a sírás is egy jó érv, jó női érv

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 17:52:36

@jjulie: ritkán szoktam :) és nem politikai okokból :D
jaj de jó lesz majd vasárnap este (11-én) :) remélem lesztek :)

aum 2010.03.27. 17:53:19

@colosgirl: Pedig pofon egyszerű, Nagy-Brittaniában bevett gyakorlat. A szakterületek felelősei az árnyékminiszterek és egy adott kérdésben a megfelelő miniszter kompetenciája a megszólalás. Ezzel kapásból kizárva az összevissza kommunikáció (pl. ötféle adócsökkentési terv) és ennek másik véglete is, miszerint senki nem mer megszólalni, mert fél, hogy a Viktor kirúgja. Az árnyékminiszterek általában a tárca valódi várományosai is, ezért nincsen "helyezkedés", mert ismertek a leendő kormány tagjai.

jjulie 2010.03.27. 17:54:45

@colosgirl:

biztos leszek, de nem fut lovam

[nev] (törölt) 2010.03.27. 17:55:11

@colosgirl:
te első bálozó vagy? úgy értem első szavazó?

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 17:56:12

@aum: messze vagyunk mi még ettől, mint pest londontól :)

jjulie 2010.03.27. 17:56:57

@aum:

na de az orbándiktátornál ilyen nincs, ő a komcsiktól tanult politizálni és ők másképp csinálták

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 17:58:19

@[nev]: azon túl vagyok :) már megvolt az első fideszes x-em :) és remélem nem most lesz az utolsó :)

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 17:59:22

@jjulie: elég baj, de attól nem biztos hogy kellemes órák lesznek :) neked/nektek

jjulie 2010.03.27. 17:59:59

@colosgirl:

bizol benne, hogy lesz még fidesz négy év múlva is?

jjulie 2010.03.27. 18:01:21

@colosgirl:

én már elkönyveltem a fidesz győzelmet, milyen egyéb tragédia történhet még velem?

mafos 2010.03.27. 18:01:22

@colosgirl: Még szerencse, hogy a közhangulat nem a te megérzéseid szerint alakul.
A fidesz viszont rágódhat azon, amit a múltban nem tett meg, és a seggén maradt, és végignézte(páholyból) az elmúlt évek történéseit. Ha legalább megpróbálta volna, most nem lenne kérdés a 2/3ada. Így viszont lesz egy sima többségi kormányunk, amivel újfent kitörölheti az ország.

aum 2010.03.27. 18:02:06

@colosgirl: Földrajzilag tényleg közelebb a Balkán, én viszont közéleti kultúránkat Észak-Nyugat felé orientálnám.

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 18:02:48

@jjulie: erre köthetsz fogadást is :) mszp-re jobbikra már ne költs :D

mirrmurrkandúr 2010.03.27. 18:04:22

@jjulie: Nem tudom meddig lesz Fidesz, de hogy a jelenlegi parlamenti ill. oda bekerülni esélyes pártokhoz képest örökéletű lesz, az nagyon valószínű.

A Fidesz sokkal szimpatikusabb volt pl. 1999-ben, de a jelenlegi felhozatalhoz képest egyszerűen zseniálisak...

S elég szomorú, hogy ez a párt a legjobb választás ma Magyarországon... ez a ti szégyenetek is. Megjegyzem halkan.

tölgyes 2010.03.27. 18:04:37

@[nev]: A nemzetállamok kialakulása nem függ össze a fasizmussal. A nemzetállam "liberális" találmány.. ami így persze túlzás, de mégis: a nemzeti széttagoltság ellenében a belső egységes nemzeti piac megteremtésének szükséglete hozta létre az igényt..amelyik egyszerre küzdött az egyház kozmopolitizmusa ellen és az egységes piac megteremtését gátoló széttagolódás ellen.
Gondolja meg: Még maga Marx is természetesnek érthetőnek, sőt kívánatosnak tartotta a német, olasz stb. egység megteremtését és azokat mint a fejlődés feltételét közelítette meg.
Más országokban (Franciaország, Anglia) ez a folyamat már korábban végbement.

Az állam, önkormányzat se nem jobboldali, se nem baloldali.. Az állam is önkormányzat is egy szervezeti keret, amelyet hol ilyen, hol olyan politikai erő birtokol. A demokráciában átmeneti időre. Minden politikai csoportnak az a feladata, hogy létrehozzon egy szakemberekből álló garnitúrát, amelyik el tudja látni az állam és az önkormányzat működtetésének feladatát.

jjulie 2010.03.27. 18:04:59

@colosgirl:

oké, nálad vagy nálam?

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 18:05:28

@mafos: ne temesd a 2/3-ot :)
de ha csak sima többség van azzal is kényelmesen el lehet kormányozni, eddig is ment minden kormánynak, ráadásul eddig erős ellenzék is volt, most ilyen nem lesz. 2 vagy 3 párt lesz ellenzékben akiknek a saját dolguk lesz az első. készülni 2014-re :)

mirrmurrkandúr 2010.03.27. 18:06:52

@mafos: Nagyon sima kétharmada lesz Orbánéknak. Jobb, ha felkészülsz lelkileg.:-)

jjulie 2010.03.27. 18:08:50

@mirrmurrkandúr:

olyan hogy fidesz nincs is, az csak egy múló betegség, orbánpárt a valódi neve, és egyszer csak illabereknádakerek, huss

mirrmurrkandúr 2010.03.27. 18:09:56

@jjulie: Látom, tombolnak benned a hormonok...nagyon helyes, kívánom, hogy sikerüljön a randi... és akkor végre lenyugszol:-)

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 18:10:33

@jjulie: majd egyszer :) semmi sem tart örökké. de erről majd ráérünk akkor beszélgetni. ha megérjük persze.

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 18:11:30

@mirrmurrkandúr: majd elhívom egy fidesz gyűlésre :) olyanon úgysem voltam még, ő meg had szenvedjen :D

jjulie 2010.03.27. 18:12:18

@mirrmurrkandúr:

láttad a fotókat, megérne egy hét ajtócsapkodást (kettőt)

mirrmurrkandúr 2010.03.27. 18:13:01

@jjulie: ne beszélj ostobaságokat, Bogaram, inkább menj szépen vissza a szerelem hímes mezejére, és csiszold azt, ami nem ment eddig... hidd el jót fog tenni:-)

Egyébként meg húsz éve ezt mondjátok... azt csak nem akar eltűnni... tudom-tudom, majd most... érdekes következtetést vonsz te le közvélemény-kutatásokból:-)

Na, huss, menjél szépen csajozni:-)

mirrmurrkandúr 2010.03.27. 18:14:10

@colosgirl: érted szerintem még ez is megtenné... kezedben az emberiség sorsa Colos:-)

mirrmurrkandúr 2010.03.27. 18:14:53

@jjulie: mármint colos fotóit? Nem, de megnézem, pill..

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 18:15:01

@mirrmurrkandúr: nemhogy eltűnni. egyben van a bázis hosszú ideje :)

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 18:16:35

@mirrmurrkandúr: de valami vad gyűlést kellene keresni. kövér és viktor a szónok és szijjártó konferál :)
lehet nem bírná ki :)
de sajna gyurcsányra én nem mennék. nem bírja a gyomrom.

mirrmurrkandúr 2010.03.27. 18:17:45

@colosgirl: csak egy képed van, amit profilképnek is használsz...

jjulie 2010.03.27. 18:17:59

@colosgirl:

simán elvegyülnék bárhol

a legjobb barátomnak a sógora és az egyik barátja is vérkemény miépés, és vagy 10 éve járunk össze és azt hiszik, én is az vagyok, és egyszer dolgoztam zsidók között akik azt mondták, hogy én csak azt játszom, hogy nem vagyok zsidó, és elvittek még ortodox péntek esti imára is, ott is elvegyültem, ehhez képest mit nekem egy olyan gyik csapat mint a fidesz

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 18:18:33

@mirrmurrkandúr: de én a cicát már megnéztem közelebbről :) aranyos. a tiéd?

hoplita 2010.03.27. 18:18:47

@mirrmurrkandúr:

Az a fajta nőszemély, amelyik élőben a falra tudna mászatni.

Képzeld mennyit locsoghat, ha ilyen bőszen gyilkolja a klavit.
Brrrr....

mirrmurrkandúr 2010.03.27. 18:19:42

@colosgirl: én elmennék egy Gyurcsányra, az a pali jobb lehet élőben, mint maga Führer... hatalmas buli szombat estére:-)

De mondjuk Nyakóra már nem... az egy unalmas fasz...

mirrmurrkandúr 2010.03.27. 18:20:57

@colosgirl: igen, az enyém... 7kg.. olyan, mint Garfield, csak szürke és sokkal-sokkal nagyobb:-)

hoplita 2010.03.27. 18:21:32

@colosgirl:
Azér' ne mérd el a farkad, főleg, hogy nincs is.:D

szobatars 2010.03.27. 18:21:51

Hogy ne legyek teljesen off..

A címben feltett kérdésre egy másik kérdéssel válaszolnék:

Dávid "Isaura" Ibolya listaállítása vajon akadálya lesz-e annak, hogy az LMP bejusson a parlamentbe?

Konkrétan: az LMP-t nem tartottam bejutásra esélyesnek. A tippversenyben adtam nekik 5 %-ot, hátha...Az MDF bénázását látva már több esélyt adtam nekik, de most, hogy az MDF pályán maradt, s talán kap némi szimpátia-szavazatot is, azt gondolom, egyik sem éri el az 5 %-ot, magyarul, az MDF "meccsben maradásának" legnagyobb vesztese az LMP lesz.. szvsz.

mirrmurrkandúr 2010.03.27. 18:22:53

@hoplita: Ne hidd... szerintem tud olyat, amitől meglepődnél, és isteni lenne...:-)

ja, és örömmel konstatáltam vele kapcsolatban, hogy van végre valaki, aki nálam is fiatalabb... igaz, csak 9hónappal...:-)

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 18:23:55

@hoplita: hazaértél? :)
nem ittál sokáig :) gondolom ma valahogy nem ment :)
rosszul ítélsz meg, de ez legyen a te bajod. nem kellene engem kóstolgatni és szent lehetne a béke.
egyszer az elején leírtam. én tiszteletben tartom te kire szavazol. a véleményem is leírtam róluk. te is a fideszről és ennyi.
lehet lapozni és elkerülni egymást.
szerinted azért van a fórum, hogy mindenáron valami eredményt felmutass? meggyőzési vagy bizonyítási kényszer? :)
mert ha igen, az kezelhető. :)

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 18:25:00

@hoplita: neked írtam? elolvastad mire írtam? menj vissza inni. az legalább meglátszik :)

jjulie 2010.03.27. 18:25:42

@szobatars:

a t. gábor szerinti tapasztalati alapszabályok szerint esélytelenek bejutni, de hát ezen kívül, (meg a coloslányon)kívül nem sok téma meg drukkolni való van most

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 18:30:32

@jjulie: megyek én is kicsit :)
feldobott ez a délután, egészen jó kedvem lett.
legyetek jók, majd reggel ismét benézek de csak picit mert lesz dolgom, van egy meghívásom az operába délelőtt. aztán ha nem jön közbe semmi délután jövök kicsit nehogy leessen az adrenalin :)
de aztán nem egymásnak esni. :)

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 18:35:07

@jjulie: köszi szépen :) mint mindig. de rólatok se haljak semmi rosszat :)
de jó lesz most nektek :) megszabadultok (csak kis időre :D ) egy hárpiától :)

tölgyes 2010.03.27. 18:38:16

@colosgirl: Mi ez a nagy pusziszkodás..:::)))???

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 18:38:53

ja és órát se felejtsetek el állítani :) egy órával közelebb kerül a választás :)

colosgirl (törölt) 2010.03.27. 18:39:33

@tölgyes: tudunk mi illedelmesen is viselkedni :)

jjulie 2010.03.27. 18:40:07

@tölgyes:

hát, ez az ellenségeskedés csak a felszín

szobatars 2010.03.27. 18:50:45

@jjulie: :DDDD

szerintem TG már írja az újabb posztját...ha tippelnem kellene, összefoglalja majd az eheti m1- szerepléseket...

jjulie 2010.03.27. 18:55:47

@szobatars:

igen, nagyon csendben van ma, nagydolgozat lesz

hoplita 2010.03.27. 18:57:52

@mirrmurrkandúr:
Pillanatnyi kedélyállapot kérdése....bár én elég türelmesnek tartom magam, bizonyos határokon belül.
A nagyon locsogó nőszemélyek azért egy idő után már idegesítenek
Újat meg nemigen tudna mutatni, ahhoz én már eléggé benne vagyok a korban....meg aztán nem is éltem valami túl védett életet.:)

jjulie 2010.03.27. 18:58:17

@szobatars:

lehet hogy már készen van, csak fokozza a hatást

jjulie 2010.03.27. 19:01:32

@hoplita:

nono, azért aki három nővel él együtt......kisebbségben

mirrmurrkandúr 2010.03.27. 19:08:19

@hoplita: gyanítom, ez lesz életed legnagyobb tévedése...

TANULD MEG, BARÁTOM: A nők mindig képesek meglepni... ha nem is mindig úgy, ahogy szeretnéd... biztos nem ébredtél még egy 25 centis műbrokesszal az ánuszodban, azért vagy ilyen magabiztos... :-)

A nőknek elég fura humoruk tud lenni időnként... bár lehet, hogy csak én fogtam ki mindig a jófejeket:-)

kicsi11 2010.03.27. 19:08:20

Így, hogy mégis lesz MDF fővárosi lista lehet azt sejteni, hogy az MDF kitől vesz el szavazatokat? Nem ismerek MDF szavazót, de érzésem szerint az LMP-től, de könnyen lehet, hogy tévedek.

tölgyes 2010.03.27. 19:14:19

@szobatars: Vagy ő, vagy a gt-jének éppen ügyeletes tagja..:::)))

tölgyes 2010.03.27. 19:15:29

@colosgirl: No nincs ellenemre a pusziszkodásuk.. csak hát ez túl van az illem határán:)

hoplita 2010.03.27. 19:27:30

@colosgirl:
Nem nekem, de rólam, mucus.:D
Kénytelen voltam reagálni rá.

török gábor 2010.03.27. 19:28:33

@jjulie: nem, nem, ilyenkor még fürdetés van :)

mirrmurrkandúr 2010.03.27. 19:47:17

@hoplita: mármint mire voltál kénytelen reagálni?:-)

jjulie 2010.03.27. 19:54:29

@török gábor:

kivárjuk,.............vagy megírjuk?

Feanor 2010.03.27. 19:55:01

A mai magyar nemzet és az alkalom szülte alkotás:

img682.imageshack.us/img682/361/kp007z.jpg

[nev] (törölt) 2010.03.27. 20:11:28

@tölgyes:
a liberálisok sose akartak nemzeti piacokat. a liberálisok éppen azt mondják, hogy a gazdasági szabályozásból vonuljon ki az állam. a piac felügyeletét a helyhatóságokra kell bízni, a gazdasági keretszabályokat pedig unió szintjén kell meghozni. és ez pont elég, állami beavatkozásra nincs szükség. a liberálisok azt akarják elérni, hogy az állam egy kulturális közösség legyen, közintézmények, és egy nemzetiségi parlament. a gazdasági liberalizmus, és a kult konzervativizmus nincsenek ellentétben egymással, hanem tökéletes a harmónia, vagy majdnem tökéletes. tudnék persze vitapontokat mondani, de a libek és a konzervek között messze nincs olyan ellentét, mint a szocik és a nácik között. akik folyton teljhatalmat akarnak. és demokratikus keretek között végletesen megosztják a társadalmat, ami polgárháborús helyzetet eredményezi. és ebben vastagon benne van a teljes magyar elit.

és én úgy vagyok vele, hogy zavarjuk el a szocikat, de azt mondom, hogy küldjük el utánuk a nácikat is. egész pontosan a szocikat ki kell tolni szélbalra, a nácikat meg az unióba kell elküldeni. csak én nem láttam március 15-én, hogy a magyar delegáció óriás kokárdával a mellén vonult volna brüsszelben. és szórólapokat adogatva a derék európaiaknak, hogy azért a magyarok is tudnak valamit. és ha abba a zászlóba bele akarnak kapaszkodni a lengyelek is, akkor kapaszkodjanak bele. mint ahogyan bem is tette. vagy október 23-án nem láttam, hogy az európa parlament magyar képviselői egy óriás lyukas zászlót fogva meneteltek be a munkahelyükre. hirdetve a nemezti összetartozást. ami nem jelenti, hogy a románokkal rosszba kell lenni. december 15-én egy óriás román zászlóba lehet összekapaszkodni a románai forradalom emlékére. két hét leforgása alatt a ceausescu diktatúra bukását eredményezte. én ezt a fajta nacionalizmust szeretem, de ilyen nincsen. helyette hőzöngést van, és megalkuvás.

ssi 2010.03.27. 20:22:34

@CSENDES: populizmusról .. köszi a kifejtést... igen ideológia, de változik. Átlag is tud vágyakat kezdeményezni. Hatalmon lévők, vagy oda készülők elhitetik, h majd ők megadják. Fejlődés lehetne, ha a megoldáskeresés (racionális, európai stb.?)

@Bona Fides: gratula, volt egy feladat és találtatok rá megoldást (anya-összeköltözés)

Engem nem zavar, h az mdf-nek új arca + progija + küzdőképessége van (határokat feszegető és átlépő is)

fidesz, mintha 2002 lenne (+ egy apróság: világválság is volt)

szobatars 2010.03.27. 20:23:17

@tölgyes: a magányos zsenik kora úgy is lejárt...

szobatars 2010.03.27. 20:29:40

@hoplita: "....meg aztán nem is éltem valami túl védett életet.:) "

velvet.hu/szex/2010/03/27/pornos_gardista/

Érdekesen értelmezitek a keresztény erkölcsöt...

[nev] (törölt) 2010.03.27. 20:31:41

@kicsi11:
jaja, az lmp jár legrosszabbul az mdf fővárosi listájával. mdf-lmp olajfa kellett volna. azzal a kitétellel, hogy a parlamenti bejutás után külön frakciót alapítana. ehhez persze 2x5%-ot kellett volna megugraniuk. de ez nem tűnt volna lehetetlennek, ha így néz ki a cédula.

fidesz, mszp, jobbik, olajfa.

még akár a civil mozgalmat is bevehették volna azzal a feltétellel, hogy az elegendő kopogtató cédulát gyűjtő képviselőiket az önkormányzati választásokon támogatják. seres mária lehetett volna az olajfa nyíregyházi polgármester jelöltje, azzal a feltétellel, hogy seres minden komolyabb kijelentést előre egyeztet somogyival, és schifferrel. azaz nem beszél össze-vissza.

szerintem ebben a felállásban az mdf-lmp olajfa akár 2. helyre is befuthatott volna. és a parlamentbe jutás után csinálhattak volna külön frakciót, ami dupla bizottsági helyeket jelentett volna. így valószínűleg mindkettő kiesik.

szobatars 2010.03.27. 20:37:09

@[nev]: "...azzal a feltétellel, hogy seres minden komolyabb kijelentést előre egyeztet somogyival, és schifferrel. azaz nem beszél össze-vissza...."

Hát ez elég nagy probléma SM esetében...lassan minden szakértelmet elüldözött maga mellől, vagy személyesen, vagy famulusai által...

de egy belevaló MILF benyomását kelti a plakátokon..

lüke 2010.03.27. 20:39:29

@hoplita:
söt azt is tudod,hogy hivják apámat, aki fontos ember volt ,de nem elvtárs:)

[nev] (törölt) 2010.03.27. 21:02:24

@szobatars:
oké, csak mondjuk ha odaüll mellé valaki, és megkérdi tőle, hogy mari akarsz-e nyíregyháza polgármestere, vagy alpolgársmestere lenni. ehhez kapsz támogatást. mondjuk írnak neki egy ökopolitkai programot helyi viszonyokra adaptálva. és azzal lehet az összes párttal szembemenni. morvai krisztinából is lehetne éppen környezetvédő, ha a duna kör szólították volna meg, akkor most a lápért küzdene.

mirrmurrkandúr 2010.03.27. 21:13:02

@szobatars: "de egy belevaló MILF benyomását kelti a plakátokon.. "

:-))) szerintem nem tudják, minek a rövidítése az a MILF...

Fejtsd már ki nekik légy szíves:-)

ssi 2010.03.27. 21:19:05

Szerintem is a fidesz nyer. Mivel legnagyobb a támogatottságuk, különösen kíváncsi vagyok kormányuk összetételére: pl. új arcok, fiatalítás szempontjából.

tölgyes 2010.03.27. 21:38:39

Jaj kedves @[nev]: !
Ne gyerekeskedjen már!!! Hol volt még az eu amikor a liberalizmus megszületett...Épp ezért utaltam a történelmi példákra, hogy kijózanítsam. J. Locke -nak(1632-1704), akit szokás a liberalizmus atyjának nevezni mi köze van azokhoz amit maga ideremekelt, de megemlíthetném a magyar liberálisok közül mondjuk Kossuth Lajost is...
Én azt írtam magának, hogy a nemzetállam koncepciójának semmi köze nem volt a fasizmus, mert azt évszázadokkal megelőzte és születése a liberális eszmeáramlathoz kötődik és fordítva... Ehhez a maga által leírt uniós hablatynak semmi köze.

tölgyes 2010.03.27. 21:41:38

@szobatars: Ez sincs így, ráadásul nem értem, hogy mire céloz.

[nev] (törölt) 2010.03.27. 22:38:57

@tölgyes:
az eu sehol sem volt. de a brit birodalom például létezett. és azt a liberálisok nemzetközösségnek képzelték el egységes belső piaci szabályokkal, és erős helyhatóságokkal.

a liberálisok a monarchiákból mind nemzetközösséget akartak csinálni. kossuth is. már amikor liberális volt. duna-menti konföderációt akart. nemzetközösség volt valójában, bár nem amerikai típusú (kossuth az usát hívta uniónak, szerintem ennél lazább kapcsolódás kell, amelyik kulturális közösségeket meghagyja, de közös külpol van, közös hadsereg, és közös pénz. és nincs uralkodó. vagy csak szimbolikus a politikai szerepe. kossuth egy ilyen nemzetközösséget akart kormányozni. európai kormányzó akart lenni, mint santer, prodi, vagy barrosso.

csakhogy akkoriban a többség nacionalista volt, és a népeknek területi autonómiát akartak adni úgy, hogy maradjon meg a nagy-magyarország. de közben a szomszédok meg nagy horvátországot, meg nagy romániát akartak, meg nagy tótországot. ebből lett trianon, és a kisantant. a nemzetállam koncepciója csúfosan megbukott, mert azokat nem lehetett létrehozni háborúk, és kitelepítések árán sem.

egyébként ezen a banánhéjon fog elcsúszni orbán is, mármint európában, mert a legtöbb helyen értik, hogy orbán brutál megosztó nacionalista politikus, és az unióban ilyenre nincs igény. orbán meg az unióba igyekszik. pont nem akar miniszterelnök lenni, hanem csak soros elnök. csak a magyar elnökségnek nincs tartalma. a volt kommunista martonyival vélhetően nem is lesz.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.27. 23:00:16

@mirrmurrkandúr: Minő meglepetés lehetett! Hallhatunk/láthatunk közelebbi, nem túl bensőséges részleteket?:-P

JAS39 2010.03.28. 12:00:23

Érdekes ez az Isaura-effektus, de én inkább ezt a végkövetkeztetést érzem magamének:
"Ennek ellenére azt hiszem, hogy a számos kampánybaki és a listaállítási káosz olyan mély nyomot hagyott, amit semmilyen ártatlan szemű véghajrá nem tud már elfeledtetni."

Úgy is mondhatjuk, hogy az Isaura-effektust legyőzi a Paris Hilton-hatás:)

Mindenesetre, az 5% megugrása már csak azért sem valószínű mert

1. nem 38%-os lesz a részvétel, hanem legalább 55-60% vagy több

2. 3 megye kiesett, és így már 6-7% körül vagy efölött kellene teljesíteni a többi megyében

3. nincs olyan hatalmas választási partner mint anno a Tisztelet Társasága.

2-4%-ra teszem őket, de elképzelhető, h 4.9%-kal néhány ezer szavazattal maradnak majd le a bejutástól...

oakeshott 2010.03.28. 14:20:58

Csak az ország! www.youtube.com/watch?v=z3LniKcAJsY

Az LMP és az MDF közötti együttműködés lehetőségéről pedig csak annyit, hogy egy vállaltan kapitalista, befektetőbarát párt (MDF) és egy vállaltan antikapitalista, tőkellenes párt (LMP) nehezn férne össze. Nem hiszem, hogy egy gonbdolkodó liberélisnak vagy konzervatívnak tetszene az LMP minimumjövedelme vagy a párt által szorgalmazott Tobin-adó.

tölgyes 2010.03.28. 18:33:53

@[nev]: Össze tetszik kavarni a dolgokat. A föderalizmus mint alkotmányos alapelv nagyjából azt jelenti, hogy a törvényhozásnak, végrehajtásnak, biráskodásnak hatáskör, intézményi és személyi tekintetben egymástól el kell válnia... ez az önkényuralom megakadályozására irányult..., ma pedig a demokratikus hatalomgyakorlás feltételének tekintjük..

A föderalizmus mint a hatalommegosztás formája azt is jelenti, hogy a szövetségi és a tartományi szintű hatalmi szerveket egymástól el kell választani.. ma is föderális szerkezetű űllam az USA, Svájc, Németország de még Ausztria is..Ebből a felsorolásból is láthatja, hogy a födreralizmus és a nemzeti érzés elég jól megfér egymással.

Kossuth dunai konföderációja egy késői felismerés: rájött, hogy a bukás oka többek között a nemzetiségek szempontjainak lebecsülése volt. A tényleges ok persze mégis csak a katonai túlerő volt.

kicsi11 2010.03.28. 20:11:47

@tölgyes: Svájc államszövetség (Confederatio Helvetia)

szöllősi 2010.03.29. 10:07:33

Kedves Gábor!

Egy hete nagyra értékelték, hogy Kajdi József ügyvéd úr visszalépett az mdf lista 3. helyéről -mint tudjuk - az szdsz javára.

Pedig nem volt ebben semmi meglepetés.

Ez volt a legkevesebb amit tőle várni lehetett, azután , hogy 2002. június 10-én megbízást kapott az szdsz-es Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól a korábban FiDESZ-es miniszterek által vezetett Gazdasági és a korábbi Közlekedési Minisztériumok átadás-átvételi dokumentumainak "áttekintésére".

Lehet, hogy ez volt az azóta nem múló és most kiteljesedő románc kezdete.
süti beállítások módosítása