Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:02

Pokorni Zoltán emlékezete egy picit kihagyott – mondta az ATV ma esti műsorában Hoffmann Rózsa. A volt fideszes oktatási miniszter és a jelenlegi kereszténydemokrata államtitkár vitája már napok óta tart, ráadásul a sajtó figyelmének homlokterében. A kormányon belüli nézeteltérésekre fogékonyak lelkesen, mások inkább aggódva figyelik, hogy hová fajulhat az ügy.

(Fotó: Magyar Hírlap)

Pokorni koalíciós vitáról beszél, Hoffman szerint – aki KDNP-s frakciótagsága mellett a Fidesz kulturális tagozatát is vezeti – erről szó sincs. A két kormánypárti politikus láthatóan nagyon mást gondol az oktatásról, annak céljairól, tartalmáról és eszközeiről egyaránt. Ennek ellenére nekem úgy tűnik, hogy hiba volna kizárólag szakmai, szakpolitikai vitának láttatni az ügyet.

Egy ekkora parlamenti túlsúllyal rendelkező, már csak mérete okán is heterogén többségben egyáltalán nem meglepő, hogy időnként a nyilvánosságra kerülnek a belső nézeteltérések. Az eddigi vasfegyelemhez képest mégis szokatlan, hogy Pokorni most milyen egyértelműen és erősen fogalmaz, kritikája már-már a szocialista kormányok korábbi belső harcaira emlékeztet. Találkoztam olyan véleményekkel, amelyek szerint mindez a kormánytöbbségen belüli várható törésvonalakat mutatja, s tulajdonképpen a Hoffmann-Pokorni összecsapás valamilyen előjele a későbbi hasadásnak. Én nagyon másképp látom; s bár első hallásra talán furcsa lesz, szerintem a vita ereje, intenzitása inkább a Fidesz egységét mutatja.

Hogy miért? Feltételezem, hogy senki nem úgy képzeli el egy kormánytöbbség belső működését, mint ahol az egység mindig, minden helyzetben automatikusan előáll. A közös akaratért, az egységes cselekvésért meg kell dolgozni, a politikai szándék mindig belső és külső akaratok legyőzése által válhat csak eredményessé. Az elmúlt hetekben számos olyan fontos ügy akadt a párton belül, amikor a képviselők egy részének végül engedni, nyelni és engedelmeskedni kellett. A kétharmados döntések szinte mindegyikéhez kellett ez a példátlan (példás?) fegyelem, s bizonyára a feszültség - érthető módon - számos politikusban felgyülemlett.

Az ilyen szakpolitikai vitákat éppen ezért a gőz egyfajta, sajátos kiengedéseként is lehet értékelni. Nyilvánosan nem tanácsos ellenezni a személyi döntéseket, az intézményi átalakításokat, legalábbis óriási a kockázat, nagy és talán jogos is az egzisztenciális félelem. Itt viszont ezekhez képest kockázatmentesen lehet harcolni, bátrabban beszélni, szabadnak látszani. Az okos vezető tudja, hogy időnként teret kell adni az ilyen csatáknak, mert különben a hatalmi szempontból igazán fontos témák kapcsán törhet elő a veszélyes harciasság.

A világért sem akarnám megkérdőjelezni Pokorni Zoltán őszinte mondatait, amelyek többségével ráadásul egyetemen oktatóként magam is egyetértek, kiállását tisztelem. Egyszerűen csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy egy ilyen belső vitában sok minden más is összesűrűsödik, időnként a felek nem mindig (vagy nem csak) azzal, azért és az ellen harcolnak, mint  azt esetleg gondolnánk. Éppen ezért nekem a mostani vita elsősorban nem a kormánytöbbség amúgy létező törésvonalairól, sokkal inkább nehezen megteremtett (de eddig mindig megteremtett) belső egységéről szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr462440667

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kína-szindróma 2010.11.11. 10:41:45

politikai meseAtyafiak, új világrend születik, mondá bölcs és mortanság titokzatosan somolygó miniszterelnökünk. A gonosz kapitalista világrend, amely a gazdaság manipulatív és spekulációkra alapuló gazdaságpolitikára esküszik, vérző sebekkel térdel a ...

Trackback: KDNP-s példamutatás a tiltakozó egyetemistáknak 2010.11.10. 23:24:31

Kedves Diákok!Ha a rebellió helyett szorgosan tanulnátok, ti is ilyen művelt kereszténydemokrata képviselők lehetnétek!Hoffmann Rózsa néni                   ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kodó tamás 2010.11.11. 15:56:06

@Letícia: sajnos ez nem vicc, bár az se volt...

guvernalista (törölt) 2010.11.11. 15:56:34

@tölgyes:
szerintem minden tudomány természetfilozófia, vagy természetrajz. a politikatudomány is. legegyszerűbben úgy lehet szerintem megfogalmazni, ahogy newton tette: "philosophiae naturalis principia mathematica" azaz a természetfilozófia matematikai alapja. ha valaminek nincs matematikai alapja, akkor szerintem az kívül esik a tudományon. és ha valaminek nincs természeti relevanciája, hanem csak egy csomó képlet, akkor az is.

a matematika ezzel együtt szerintem nem kifejezetten az emberért van, hanem a természetért. aminek az ember is része természetesen. de egy matematikus a függvénytanra hegyezi ki a tudományát, és nem az embertanra.

a matematika a modellezéshez kell, a biológia meg a kísérletezéshez. de a biológiának elég sok köze van a földrajzhoz, a vízrajzhoz, meg a bioszférához, és ezekre mondom összességében, hogy természetfilozófia, vagy természetrajz. csak azt mondom a radala nevű nicknek, hogy a biológia, a földrajz, és az irodalom önmagában kevés, mert csak arra elég, hogy ha valaki beszívja a jó levegőt, és majd megfullad, akkor azt mondjuk, hogy allergiás.

igazából modelleznünk kellene, és nem csak kísérletezgetni. és előbbihez nem kell túl sok pénz. modellezni sokkal nehezebb, mint kísérletezni. vagy nem is nehezebb, hanem unalmasabb.

szóval vegyünk egy köznapi példát. itt van ez az alkotmánybíróság vita. rajzoljunk már fel egy móricka ábrát. nem modellt, hanem egy móricka ábrát.

ez egy AB - OGY - LB lánc. ahol a jobboldali elem függ a tőle balra állótól. nagyon absztakt módon ez volna az a rend, amiből állítólag a bírói hatalom függetlensége következik.

de az azt jelentené, hogy a B, és mindegy, hogy AB, vagy LB és az OGY legfeljebb mellérendelő viszonyban vannak egymással. itt meg hol van mellérendelő viszony. sehol sem.

egy tökfej, aki történetesen alkotmányjogász csinált egy közjogi rendszert, amiben saját maguknak osztották a főhatalmat, és ebben a modellben még supreme court egy harmadrangú szereplő. és akkor ezt kellene megtapsolni. ne viccelj már. egy okosabb ötödikes azt mondja, hogy itt a bírói hatalom sehogy sem független. akkor sem ha van AB, és akkor se, ha nincs. és nincs olyan, hogy kicsit független, vagy nagyon. szóval itt a két alárendelő viszonyt egy mellérendelővel kellene felcserélni.

és akkor persze eddig tart a modellálás, ami ebben az esetben nem egy nagy was ist das, egy móricka ábra, de azért szerintem mégis csak segít megérteni, hogy mi a helyzet. és akkor lehet persze írni százezer metaforát, mert valójában minden királynő, és szolgálóleány egyszerre. a lánygyermek, vagy egy formás autó, vagy akár egy vén diófa.

kodó tamás 2010.11.11. 15:57:09

@Letícia: plusz az ellenkező irány... volt... az Apárt felé tartott...

kodó tamás 2010.11.11. 15:57:46

@guvernalista: elszurtad: ez nem jött duplán...

panelburzsuj 2010.11.11. 15:58:02

@kodó tamás:

Maradjunk abban, hogy te rettegsz, nem én.

ssi 2010.11.11. 16:00:30

Hoffmann: Pokorni volt az, aki nem egyeztetett
Az oktatási államtitkár szerint nem is kereszténydemokrata elvárások szerint készül a felsőoktatási koncepció
atv.hu/belfold/20101111_hoffmann_pokorni_volt_az_aki_nem_egyeztetett

kodó tamás 2010.11.11. 16:00:53

@panelburzsuj:
retteg a halál. csak a társadalom problémái foglalkoztatnak...

ok ezt a kérdést megoldottuk...

www.youtube.com/watch?v=h6qKsxGIfrM

jöhet a lakás politika? harmada sincs belőve a költségvetésben... :)

bariga 2010.11.11. 16:01:53

@tölgyes: Hú ez hosszú volt, meg nem is nagyon értem, de engedje meg kérem, hogy megjegyezzem:
Most róluk kell írni, mármint a kormányról, a képviselőkről , a polgármesterekről. Majd mindenki ebbe a "egy-két",pártba tartozik. Most mindannyiunk boldogulása egyedül rajtuk múlik! Nem mindegy, hogy mit tesznek!

kodó tamás 2010.11.11. 16:02:19

@guvernalista: nem szalainé hanem még szűz: szalai annamaria

de tényleg jelentsük fel, hogy munkaidő vége előtt pár perccel már nem volt a helyén...

2010.11.11. 16:09:08

@kodó tamás: :D:D

@guvernalista: te nagyon értelmesen írsz. Max. a mondatok kezdőbetűje zavar, hogy kicsi. Szerintem, akinek ennyi esze van, az adjon a helyesírásra...

kodó tamás 2010.11.11. 16:11:26

@guvernalista: @Letícia: igy van irjál hejesen. a smit pali forog a sírjában... vagy kín(j)ában

PokerKevin · http://pokerheaven.blog.hu/ 2010.11.11. 16:13:15

Nem kérdés, hogy új politika kezd körvonalazódni. Jó-e? Még nem láthatjuk. Új alkotmány, szájkosár az AB-ra, a média ellenőrzése... Nem félek a diktatúrától, mert az Unió nem engedné, de ezek az intézkedések a diktatúra kiépítésének elemei.

tölgyes 2010.11.11. 16:14:54

@manyike: Értem amit ír.. csak van vele egy kis baj: TG a magánvéleményét közli: ő Pokornival egyetért.. Ő csak az érveit nem közli valamint azt nem írja meg, hogy MI AZ, AMIVEL EGYETÉRT..ténye szerűen...
Én ezért szoktam azt írni, hogy nem sokat ér az amit TG. csinál... se a tudományban se a publicisztikában.

A szakértelem ugyanis abban ragadható meg, hogy valaki az állításait alátámasztja: jelen esetben.. ő Pokornival egyetért. Oké... de miben ért egyet és miért...Mert azt a mondatot, hogy "én egyet értek a Pokorni Zoli bácsival!" egy elemis is le tudja írni, el tudja mondani.. De mi ebben a szakértelem...
Persze értem én: ha valaki érvel azért vállalnia kell valamiféle felelősséget.. és bár én elutasítom Mészáros, Halmai stb. TG bírálatának irányát, de magának a bírálatnak a lényegével egyetértek...:"értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól..". Íme a kibújás így jelenik meg.. Kavarja TG mint Piszkos Fred a málnaszőrt.. oszt annyi:).. de ha már..akkor miért kavarja???:))

Egyébként figyelmébe ajánlom Myrdal Érték a társadalomtudományban c. művét.

kodó tamás 2010.11.11. 16:16:24

@PokerKevin: "az Unió nem engedné"

na ja. diktatura nem lesz. az eu felé TOVÁBBRA is LEPAPÍROZZUK.

eddig is volt fellebbezési jog és közbeszerzés.... (elvileg, vagy papíron)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.11. 16:17:18

@kodó tamás:

Jaja.
Török Gábor címe is lazítós.

Azért van másik - hogy ezt a dalt is a Fideszről írták ...

...az tuti.

www.youtube.com/watch?v=V1K7g362Ibw&feature=more_related

Ordnassac 2010.11.11. 16:18:31

@tölgyes: melyik Myrdal? Gunnar vagy Alva?

Dgilm. úr 2010.11.11. 16:23:11

Azért az vicces, hogy Pokorni Z. lenne a jó szakember, aki szűk két év tanároskodás után Horn Gáborral kezdett szakszervezetezni, majd politziálni, míg Hoffmann R. nem az, aki kb. 40 évet húzott le úgy a magyar oktatásban, hogy annak több szintjén dolgozott (közoktatás, egyetem), sőt alkotott (első nyolcosztályos gimnázium alapítása teljes tantervvel még 1990 előtt az angyalföldi !! tanácselnök ellenállását megtörve, pedagógiai kar alapítása stb.).

Ettől még nem kell persze, hogy mindenben igaza legyen H.R-nak, de hogy tudja, mi zajlik a közoktatásban és a felsőoktatásban, az aligha kérdőjelezhető meg.

P.Z. talán jobb politikus - jobban el tudja adni magát. Ő ebbe ölt 20 évet, érthető is.

kodó tamás 2010.11.11. 16:24:03

@simonmondja.: igen ez az áthallás meg volt nekem is... jajaja: "egy húron pendülünk", azaz
"legfeljebb együtt megyünk innen tovább"

hofigeza.network.hu/video/hofi_geza/kell_egy_kis_aramszunet

ez egy ellenzékes verzió:))))
pl:
kell egy kicsit lÁzítani....
kell egy kis államszünet:))))))
...a húr mely elszakad

nem is értem ilyen névvel hogy HOffmann... nem kellene magyarosítani??? ezzel nem lehet nyilvánosság előtt szerepelni...

Hofi Róza: ugyanugy hülyeséget beszél, csak nem olyan vicces...

akkor a TG áthallásokat megint én fejtettem meg...

guvernalista (törölt) 2010.11.11. 16:27:42

@panelburzsuj:
de az bioaritmetika. és onnantól kezdve modellezés. a radala nevű nick szerintem pont azt gondolja, hogy van, ami nem biofizika, biokémia, bioaritmetika, hanem biológia. ami valójában kísérletezés. mert nincs benne matematika, ami meg modellálás. és úgy látom, hogy valamiért túl sok erőforrást szentelünk a kísérletezésnek, és sokkal kevesebbet a modellezésnek. és ettől lesz drága a "kutatás". mert hiányoznak a matematikai alapok. de ez biztosan azért van, mert én elfogult vagyok.

de nem azt állítom, hogy nem kell kísérletezni, hanem csak azt, hogy azért kell, mert az emberi igények, mindig a matematikai ismereteink előtt járnak. és nem tudunk elég jól modellálni. de attól még kéne, és ahhoz nem kell pénz.

és szerintem módszeresen kellene elkezdeni építkezni, mégpedig az oktatási rendszer legaljáról, a bölcsődétől, és az óvodától. csak az akadémikus érdekérvényesítő képessége erősebb, mert gondolom radalának is jobban tetszik pálinkás, mint mondjuk ranschburg. mivel utóbbi komenista.

és akkor persze ehhez az kell, hogy egy párt az első szavazókat megnyerje magának. ezt megtette a fidesz. de mivégre. szóval mi a tervük. ezt nem tudjuk. hanem lehet, hogy annak van igaza, aki azt mondja, hogy ez a lófasz jóska pokorni el akar adni valamit egy közbeszerzésen az összes iskolának, és akkor kell ehhez kell neki pozíció, hogy ezt meg tudja tenni, és hoffmann rózsa zavarja a köreit. mi meg itt elfilózunk.

és ez az, amit török, meg semmiféle mainstream politológus nem fog leírni, mert egyetlen megbízást sem kapna, soha többet.

guvernalista (törölt) 2010.11.11. 16:27:42

@panelburzsuj:
de az bioaritmetika. és onnantól kezdve modellezés. a radala nevű nick szerintem pont azt gondolja, hogy van, ami nem biofizika, biokémia, bioaritmetika, hanem biológia. ami valójában kísérletezés. mert nincs benne matematika, ami meg modellálás. és úgy látom, hogy valamiért túl sok erőforrást szentelünk a kísérletezésnek, és sokkal kevesebbet a modellezésnek. és ettől lesz drága a "kutatás". mert hiányoznak a matematikai alapok. de ez biztosan azért van, mert én elfogult vagyok.

de nem azt állítom, hogy nem kell kísérletezni, hanem csak azt, hogy azért kell, mert az emberi igények, mindig a matematikai ismereteink előtt járnak. és nem tudunk elég jól modellálni. de attól még kéne, és ahhoz nem kell pénz.

és szerintem módszeresen kellene elkezdeni építkezni, mégpedig az oktatási rendszer legaljáról, a bölcsődétől, és az óvodától. csak az akadémikus érdekérvényesítő képessége erősebb, mert gondolom radalának is jobban tetszik pálinkás, mint mondjuk ranschburg. mivel utóbbi komenista.

és akkor persze ehhez az kell, hogy egy párt az első szavazókat megnyerje magának. ezt megtette a fidesz. de mivégre. szóval mi a tervük. ezt nem tudjuk. hanem lehet, hogy annak van igaza, aki azt mondja, hogy ez a lófasz jóska pokorni el akar adni valamit egy közbeszerzésen az összes iskolának, és akkor kell ehhez kell neki pozíció, hogy ezt meg tudja tenni, és hoffmann rózsa zavarja a köreit. mi meg itt elfilózunk.

és ez az, amit török, meg semmiféle mainstream politológus nem fog leírni, mert egyetlen megbízást sem kapna, soha többet.

guvernalista (törölt) 2010.11.11. 16:29:09

szalainé nem hazament, csak kávézni szaladt ki. nem tudom mitől dupláz ez az izé. ezennel lemondok.

kodó tamás 2010.11.11. 16:31:01

@guvernalista: bassza meg túlórázik, egy percet azért kihagyott... ez reménnyel tölt el DE NEM SZALAINÉ nincs NÉ csak SZALAI!!!!

S2000 nek:

Egyébként a legnagyobb BŰNE az OV kormánynak, hogy az elmúlt félévben történelmi esély volt az "igazmondásra" áttérni. Soha vissza nem térő alkalom VOLT. A vicc hogy gazdasági teljesítményüktől függetlenül örök szavazókat találtak volna....

Az egyik ami ehhez hiányzott a program, és az elképzelések, vizió. Hogy tartalma is legyen az igazmondásnak. Még akkor is jo lett volna ha téves és nem értünk egyet vele. AKkor isd elfogadtuk volna. 20év politikájával ennek ágyaztak meg.

Persze ez csak akkor menne ha a lopásban is korlátoznák a simicska-harkai stb pénztárnokokat... Erre persze nem várhatunk önkéntesen ezt sose teszik meg.

Még mindig nem késő, bár már nem a kormányzásról, hanem a vér nélküli OV távozásról szól a dolog, pont mint Castro... de még lehet a Csaucseszku sztori is... ez OV n mulik.

Magyarországon 2x voltak szabad választások 1945.nov.4. és 1990. márc 25 (+ápr 8). Mindkettő ugyanabba torkollott, a nagy várakozások ellenére... csak az utóbbi kifutása hosszabb volt. (mert az előbbi sürgető volt a szu nak).

tölgyes 2010.11.11. 16:31:25

@bariga: Manyikának rövidebben is leírtam, de az Ön kedvéért tovább egyszerűsítem.

TG. Azt írta, hogy Ő többnyire egyetért Pokornival. Erre megkérdeztem, hogy miben.. erre azt válaszolta, hogy ez nem szakpolitika és nem róla szól. Erre megkérdeztem, hogy jó.. de akkor miért írja azt, hogy egyetért Pokornival.. hiszen azzal a véleményét elárulta.. de az érveit nem...:)

2010.11.11. 16:31:48

@Dgilm. úr: na most esett le, HR neve honnan ösmerös! 13ker! Na, szégyen ez...jól elfajzott a vörös angyalföldből. Láccik.

Miután megy az ütésváltás, szerintem is Pokorni volt az ügyesebb, meg az első...HRnak egy szót nem szabadott volna szólni, hisz provokálják...Hogy nem vette észre??

tölgyes 2010.11.11. 16:34:55

@Ordnassac: Nem tudok arról, hogy G Myrdalon kívül másnak is megjelent ilyen címmel könyve... Tehát G... aki Nobel-díjas.

Dgilm. úr 2010.11.11. 16:45:23

@Letícia: Angyalföld, igen. Ott a fővárosi rangsorban utolsó előtti "Kilián György Gimnáziumból" csinált a H.R. vezette tantestület az utána éveken át a fővárosi TOP5-ben szereplő gimnáziumot (alig százharminvalahány helyet javítva...). Jó, néha megelőzte a Fazekas meg az Apáczai... :)
Ha mégsem ért az oktatáshoz, és nem működőképes az, amit erről vall, akkor ez a nő egy zseni, hogy mindezt elérte egy rossz módszerrel is...

Ordnassac 2010.11.11. 16:49:25

@tölgyes: A is Nobel-díjas, csak béke, de szintén társadalomtudós volt. Ezért kérdeztem.

kodó tamás 2010.11.11. 16:57:26

@Ordnassac: Lovász Lászlóval szerintem találkoztam személyesen... a Fazekasba hivták előadni... akkor mondhatjuk hogy Nóbel díj közelben voltam? mint a Rejtő könyvben...

kodó tamás 2010.11.11. 16:59:03

@lüke: "@kodó tamás:nem olvasom mióta volt SZER tudósító a szerkesztő"

pedig Tétényi ÉVa is beszámolt néhány érdekes dologról, a Magyar Narancsban

egyébként mi a szar a SZER? vagy elírtad?

Ordnassac 2010.11.11. 17:00:18

@kodó tamás: SZER = Szabad Európa Rádió (legalábbis ezt szokta jelenteni)

2010.11.11. 17:02:13

@Dgilm. úr: maradjunk abba, hogy azért lett trendi odajárni, mert Hoffmann nagyon jól feküdt az elvtársaknál és a pártelit gyerekei odajártak. Nem volt különb, mint pl. a Veres Pálné vagy bármelyik másik. Most már viszont igen. De ze már rég nem Hoffmannak köszönhető.

M&Ms (törölt) 2010.11.11. 17:07:21

Ebben az esetben kivételesen egyetértek teljes mértékben Pokornival. Annak ellenére, hogy a fideszesek közül ő az egyik leginkább ellenszenves figura az álláshalmozásai miatt. Ugyanis ha valaki elolvas részleteket a készülő oktatási törvényből, látszik hogy elhibázott az egész. A két emeltszinű érettségi kötelezővé tétele, meg a vizsgaalkalmak korlátozása, hát ehhez csak gratulálni tudok a kiötlőjének. Ugyanis ezzel csak azt érik, hogy nagyon csekély létszámúak lesznek a felsőoktatásba továbbmenők, ugyanis kevés diák fogja ez így bevállalni. Nem azt mondom, hogy nincs szükség a szigorításra, de azért nem kell egyik pillanatról a másikra ennyit szigorítani.

Még úgy halkan azért megjegyzem, elég fura, hogy egy 0%-os párt (kdnp) dolgozza ki a koncepciót, és azt akarják ráerőltetni az oktatásra.

Dgilm. úr 2010.11.11. 17:08:58

@Letícia: Ne maradjunk abban, mert PC-módon kifejezve az Ön tájékozottsága e téren meglehetősen hézagos ". Ez esetben viszont véleményt alkotni és formálni nem szerencsés. A "B" verzió a tudatos hazugság lenne, de nem feltételeznék ilyet. Tény, hogy amit ír az elvtársakról köszönő viszonyban sincs a valósággal - az ellenkezője annál inkább.

Dgilm. úr 2010.11.11. 17:14:01

@MMs drazsé: Ha egyik pillanatról a másikra történne a szigorítás, valóban hiba lenne.
Viszont nem árt megkérdezni pár felsőoktatásban dolgozó oktatót, mennyit szenvednek az újonnan felvettekkel, akik persze nem kötelesek többet tudni, mint amennyi elegendő a lebutított érettségihez. Tegyük szívünkre a kezünket: mi sem biztos, hogy sokkal többet tennénk le az asztalra, mint amennyit feltétlenül muszáj. De az elvárások korlátai nem esnek egybe a képességeink korlátaival - az oktatásban pedig egyre messzebb kerültek egymástól. A koncepció meglátásom szerint ezt a folyamatot célozza megfordítani, ami helyes - de a módszerekről vitatkozni kell. (Valószínűleg ezért is vitairat a neve.)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.11. 17:16:04

@kodó tamás:

Na, itt álljon meg a fáklyásmenet.

Lázítani ? Hülye vagy ?

Tudod, ki vagyok én ?

www.youtube.com/watch?v=C4Ps8lZOkJE&feature=related

S2000 2010.11.11. 17:16:34

A NER-féle együttműködés újabb jó példája:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=141259&is=1

"Sajnálattal tapasztaltam, hogy az elmúlt időszakban a Kormány a hatályos törvényben foglalt egyértelmű kötelezettségeit megszegve nem tette lehetővé, hogy a Magyar Nemzeti Bank a feladataival, illetve a pénzügyi rendszer működésével kapcsolatos kormányzati döntés-előkészítő és jogalkotási folyamatokról megfelelő időben értesülhessen, illetve véleményezési jogát a törvény előírásainak megfelelően gyakorolhassa" - kezdi a Matolcsynak címzett levelét Simor.

bariga 2010.11.11. 17:19:15

@tölgyes: még szerncse, hogy a fizetésem nem attól függ, hogy Ön hogyan ítéli meg az értelmi képességeimet.

S2000 2010.11.11. 17:20:09

Ez is jó...

Kb. olyan, hogy miért örüljön az ember, ha útonállók kirabolják. :)

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/varga_mihaly_a_bankado_az_otp-arfolyam_megtamasztasi_pontja.141249.html

"Én az OTP helyében örülnék a bankadónak. Nézzék meg 2008-ban hogy változott az OTP nyeresége és részvényeinek árfolyama. Kiderült az, hogy ha az országkockázat magas egy adott vállalat számára, akkor annak sokkal súlyosabb következményei vannak, még a saját részvényárfolyamának tekintetében is, minthogyha az országban normálisan mennek a dolgok. Tehát ma én itt nyugodtan tudnám mondani Csányi Sándor helyett, hogy őneki megéri ezt a bankadót bevállalni, mert a bankadó az egyensúlyi pályán próbálja tartani az országot, és jövőre 3 százalék alatt lesz a költségvetés hiánya, megígértük, hogy átmeneti lesz..." - mondta az államtitkár.

mréveiller 2010.11.11. 17:21:07

az az igazság, örülök hogy vannak viták a Fideszben. Eddig nagyon egységesnek tűntek, talán Pokorni az első aki kibeszélt. Navracsicstól pedig nem ezt vártam az Alk.bíróság jogait korlátozó vitában, úgy látszik ő nem mert vagy nem akart nekimenni Lázárnak.

2010.11.11. 17:22:04

@Dgilm. úr: lehet, nem vagyok szerencsés helyzetben...:)

Viszont amit ír, hogy az e'tásakkal sem volt jó a viszonya az elgondolkoztat: valahova odakerül, akkor mindig összerúgja a port azzal, akik odatették? Nem mondható konform személyiségnek, ugyanakkor nagyon ravasz, hogy mindegyikkel el tudja hitetni, hogy az.

Mondjuk nekem a nyári beszólása, hogy a pedagógusok "ostobák és bohócok" , mert azok számon kérték tőle a gesztusértékű béremelést : na azóta ez a nő nekem nem szimpi. Nagyon akarnok, ellentmondást nem tű és humora sincs. (Vajh milyen csillagjegye lehet?:)

Most se kellett volna megszólalnia, Pokorni maradt volna a balladai félhomályba továbbra kisgyermekpanaszai című mutatvánnyal. De így, a nemzet tanárnénijén röhög a félország. És Pokorninak fognak többen hinne, hisz igazi szavazóbázisa a fidesznek van, nem a (parazita?) KDNPnek.

S2000 2010.11.11. 17:26:40

@namitirok: Igen, tehát ameddig a kormány magától vissza nem vonja. Korábban is írtam... miért csak öt év, miért nem húsz? És miért csak ezek a jövedelmet, miért nem bármi?

Think out of the box! :)

kodó tamás 2010.11.11. 17:27:46

@simonmondja.: lazítani... nem mindegy mikor tesszük ki a vesszőt... az áramszünetet is csak Falkasházy monjda államszüntenek... bocs egyébként miz'ujs az NBH nál? megjöttek az új poloskák?

már '83-ben voltak Kft-k?

persze erről mindenkinek rögtön KE jut eszébe, a nemzet nyelve, pontosabban már a nemzet tolla

www.youtube.com/watch?v=3GsvlXoOM9E&feature=related

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.11. 17:29:34

@namitirok:

[312• §
Az Alkotmány 70/I. § (2) bekezdése helyébe a következ ő rendelkezés lép :
„(2) A közterhek viselésére szóló forrásokból, valamint az állami vagyonnal gazdálkodó ,
illetve az állam többségi tulajdonában vagy irányítása alatt álló szervezetek részér ől juttatott
jövedelemre, az adott adóévet megelőző ötödik adóévtől kezdődően, törvény a jövedelem
mértékét el nem érő kötelezettséget állapíthat meg .”

Asszem világos.
Ez az alkotmánymódosítás ment át olyan sikeresen tegnap.

panelburzsuj 2010.11.11. 17:29:49

@namitirok:

Milyen "felhatalmazás"?

Amit olvasgatsz, az a Magyar Köztársaság alkotmányának módosítása. A Magyar Köztársaság - ha hétfőn megszavazzák - öt évre visszamenően minden tőle származó jövedelmet visszavehet polgárától, ha úgy akarja.

Ezt kívánja 2,7 millió magyar választó, úgyhogy ne tudom mit tátogsz itt egymagadban ...

2010.11.11. 17:31:03

Megvan, Hoffmann vízöntő, s mesterszáma van...Hm. Valóban újító...

kodó tamás 2010.11.11. 17:32:20

@namitirok: jaja alkotmány ellenes az alkotmánymódosítás...
szokták mondani:
egyik kezével adja a másikkal elveszi...
nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal...
stb

kodó tamás 2010.11.11. 17:40:40

"a házipálinka-ipar fölpörgetése elképesztő multiplikátorhatásoktól erősödve segítheti a válság tüneteinek enyhítését, megoldhatja akár a devizahitelesek problémáit, kezelhetné a nyugdíjrendszer egyensúlytalanságait, az állami vállalatok finanszírozási nehézségeit, szinte mellékesen az egészségügyet és a közlekedést. A másnap kemény lesz, mondjuk."

Dgilm. úr 2010.11.11. 17:44:20

@Letícia: Bohócnak tanárként természetesen nem a tanárokat nevezte (újabb fél(re)informáltság), hanem azokat a (félvörös) szakszervezeti vezetőket, akik évek alatt lapítottak, mint sza...kszervezeti vezető a fűben, most meg egyből 10 százalékos béremelést követeltek. Egy politikus ilyet ennek ellenére nem mondhat, ezzel egyetértek! Annál kevésbé sem, mert sérti a tisztességes, embereket megnevettető bohócokat a "pacalarcú" szak.vezetőkkel való összehasonlítás.

H.R. a Fidesz kulturális tagozatának elnöke. Ennyit a KDNP-Fidesz harcról.

Ordnassac 2010.11.11. 18:02:05

@Dgilm. úr: "H.R. a Fidesz kulturális tagozatának elnöke."

A tagozatok úgy legalább 3-4 éve nem működnek rendesen, súlytalanok.

shwarcz bácsi 2010.11.11. 18:13:38

@namitirok: a szebb jövő itt nem divat....
értelmezem neked:ha elfogadják,mindent visznek amit csak akarnak,még a a bankbetéteket is.csak idő kérdése pusztán.

2010.11.11. 18:16:09

@Dgilm. úr: na ez nem igaz, mert a Kerpen szövegelte a 25 %-ot, de azon HR szemethúnyt. És nem igaz, hogy nem kiabáltak, sztrájkoltak és tiltakozó nagygyűléseket szerveztek, szóval kiabáltak azok akkor is, csak Kerpennek érdeke volt, hogy úgy adja el a sajtónak, hogy ő találta ki az egészet, és a többiek vörösök. Kerpen meg is kapta maga hivatalát azóta, jól nyalt oda. Kiderült, hogy őt vették meg, de kilóra, megfelelő iskolai végzettség és pályáztatás nélkül dec. 31-ig. Addig meg a jogszabályt rászabják. No comment.

HR meddig marad tagozati elnök?:)

@Ordnassac: egyetértek...

tölgyes 2010.11.11. 18:23:00

@bariga: Ön sírdogált amiatt, hogy nem érti.. tehát a képességeit Ön minősítette nem én...:)

kodó tamás 2010.11.11. 18:24:46

Pedig Draskovics nem is oly rég ment ki Dublinba (Pricewater House) és már államcsőd van?

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=464582&place=hirstart

hm és itthon is

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?hn=2&k=4&i=141266&is=1

hol is az az adómentes házipálinka?

tölgyes 2010.11.11. 18:25:34

@Ordnassac: Viszont nem is jelent meg könyve olyan címen, hogy Érték a társadalomtudományban...:)

ubul2000 2010.11.11. 18:31:44

@lüke: Szerintem "Schweinsteiger"-re készül változtatni :))

Ordnassac 2010.11.11. 18:33:12

@tölgyes: miután eddig nem hallottam erről a könyvről és két Myrdal volt, ezért bátorkodtam megkérdezni, hogy melyikről van szó. ;-)

kodó tamás 2010.11.11. 18:39:00

a homoki nőszirom és a magyar futrinka (Carabus hungaricus) a győri audinak 800 millába kerül :)

M&Ms (törölt) 2010.11.11. 18:40:15

Ez nem semmi. Ezért Lázárt meg fogják lincselni:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/11/az_allam_barkitol_barmikor_elvehetne_a_penzet/

Ez már tényleg a gyalázatos kategóriába tartozik.

2010.11.11. 18:50:42

@shwarcz: igen, erre van most egy csomó cikk...pl. @MMs drazsé: belinkelje is.

shwarcz bácsi 2010.11.11. 19:01:33

@Letícia: emlékszel,egy hete v kettő már írtam ezt és beszéltünk is róla... és most tessék.
emberek irány ausztria !!!

nyünyüge 2010.11.11. 19:01:49

@Blogfenntartó Öregasszonyok:

Kitárgyaltátok már a 40 év utáni nyugdíjbamenetelt?
Hogyan van az, hogy a munkaviszonyunkba - a mi korosztályunkban, tudomásom szerint - beleszámítanak az egyetemi évek, de ebbe a "kedvezményes" megoldásba nem?

nyünyüge 2010.11.11. 19:02:53

@nyünyüge: pontosabban a szolgálati viszonyról beszélek.

bariga 2010.11.11. 19:05:13

@tölgyes: ez a mondat hasonlít arra, amit profi megközelítésben a Péter szóvivő mond e cikk szerint
index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/11/kihagytak_az_mnb-t_a_koltsegvetes_tervezesebol/
azért a modortalanságnak is van határa, vagy talán lesz egyszer megint, mert túl sok az áramszünet.
Van egy szint, ami alá már nem szabad süllyedni, mert onnan nincs visszatérés

2010.11.11. 19:11:47

@shwarcz: így van...igazad volt. Csak meg ne valósuljon!:(

kodó tamás 2010.11.11. 19:12:56

@Letícia: nyugi nincs farkas... csak békésen bégessünk.

kodó tamás 2010.11.11. 19:17:35

kell egy kis áramszünet,
csak
probalj meg lazitani,
aztán később lesznek ékezetek is

tölgyes 2010.11.11. 19:22:43

@Ordnassac: Én pedig megmondtam Önnek. Ez a könyv a magyar társadalomtudományi gondolkodásra nem kis hatással volt.. ezért azt hittem hallott róla. ..de rá kellett döbbennem arra, hogy a jogász képzés idehaza sajnos nem épít a társtudományokra..így nem is csodálkozok azon, hogy nem hallott róla..

lüke 2010.11.11. 19:32:51

@ubul2000:
az túlzás,
de Bierhof ott áll a fess Jogi mellett

@nyünyüge:
firmányosak:) kibaltázták vagy kibaltáztak velünk
jövőre mehetünk, enélkül, az nem vesztette
érvényét, remélem
ráadásul én egy napot se voltam gyesen, gyeden stb-n

@Ordnassac:
aki tud az tud, kösz,
www.youtube.com/watch?v=2KIsa8-aXpk

@tölgyes:
www.springerlink.com/content/u5554m62q48n0603/
. Als Ersatz haben die Mathematiker die prestigeträchtigen Fields-Medaillen, die alle vier Jahre auf dem Weltkongress der Mathematik vergeben werden

lüke 2010.11.11. 19:34:17

@tölgyes:
tölgyeském maga 23 évesen itt
irkált?

shwarcz bácsi 2010.11.11. 19:37:20

@lüke: tölgyes maga a blog,maga az internet,maga a jog,maga a tudás,és tartok tőle hogy ő maga orbán viktor is :-)

lüke 2010.11.11. 19:38:45

@nyünyüge:
aki 18 éves kora dolgozik, jan. 1-n mehet
másként meg a születésnapján, ennyi az engedmény!
ezt már akkor is mondtam, anno, hogy min. jelentőségű mézesmadzag

lüke 2010.11.11. 19:40:54

@shwarcz:
annál örgebb,majdnem egy huszassal
nem kell lebecsülni, mert még sok mindent tud ,ami itt nem derül ki

lüke 2010.11.11. 19:43:08

tölgyeskén Albert Einstein hány éves volt, mikor kidolgozta a rel. elméletet?
na ezért kapják negyven alatt

lüke 2010.11.11. 19:45:28

@kodó tamás:
majd Rózsi néni a frencs tíscör megadja a kezdőhangot
voila

nyünyüge 2010.11.11. 19:50:36

@lüke:
Értem, a születésnapján.
A kérdés csak az, hogy a hányadik születésnapján, az 57 és a 120 között.

shwarcz bácsi 2010.11.11. 19:51:51

@lüke: ja ha te ezt így tudod,akkor neked elhiszem :-)

Bambano 2010.11.11. 19:55:23

eléggé marginális problémáról szól ez a poszt...

cambridge.on 2010.11.11. 20:05:43

Tavaly ilyenkor azt ígérte Pokorni Zoltán, 2010-től nyugalom lesz az oktatásban. Lassan vége 2010-nek, és a magyar oktatásban nem hogy nyugalom, de Pokorni sincsen.

"amelyik hasznosítja és továbbfejleszti a meglévő eredményeit, és amelyet csak több ciklus józan törvényhozásával, költségvetési forrásokra és szakmai egyeztetésekre alapozva lehet megteremteni.

Arról azonban, hogy erre induljon a kormány, nem ő dönt."
nol.hu/belfold/20101111-bekiabalas

@Dgilm. úr:Az nem jelent automatikusan azt,hogy neki kellene egyedül döntenie az egyetemi oktatásról,hogy jó gimnáziumi igazgató volt.

tölgyes 2010.11.11. 20:16:44

@lüke:
Kedves lüke!
Valóban. A matematikusok közül sokan vannak akik fiatalon alkotnak nagyot..és vannak akik egész életükben nagyot alkotnak. Ilyen volt a nagy Gaus.. de ilyen volt Neumann János is... Éppen ezért lehet ugyan életkorhoz kötni és ezzel korlátozni a kitüntethetők körét..de akkor abból lesznek olyanok akik kimaradnak. Nem is beszélve arról, hogy gyakran előfordul, hogy az igazán jelentős felfedezéseket csak akkor ismerik el-fel, amikor az illető már bőven kiszalad a korhatárból...
Van egy magyar matematikus, akinek a cikkét a leadás után 20 évvel közölte az egyik vezető folyóirat.. majd megválasztották az év tanulmányának..Az élet nem olyan egyszerű.. de az a jó, hogy van többféle díj, amelyikkel elismerhetik a jelentős szellemi tevékenységet. Lovász most megkapta az egyik legjelentősebbet.. és ez jó.

lüke 2010.11.11. 20:19:08

@tölgyes:
nagyon jó
a többi Lovász kollégám volt
( apa és testvér)

tölgyes 2010.11.11. 20:25:58

@bariga:
Kedves bariga!
Ön azt írta, hogy hosszú volt amit írtam és nem érti. Én meg komolyan vettem Önt és leírtam rövidebben és egyszerűbben. Ön ezen megsértődött. Ígérem: a jövőben nem teszek kísérletet arra, hogy elmagyarázzam Önnek azt, amiről azt írja, hogy nem érti..Ha magának az a jó.. akkor legyen úgy:)

tölgyes 2010.11.11. 20:34:02

@shwarcz:

Kedves shwarcz!

Ön jelentősen eltúlozza az érdemeimet..::))éppen ezért, ha valamiben tévedek azt kérem írja meg nekem. A jó pap holtig tanul, de csak a jó pap.

cambridge.on 2010.11.11. 20:48:39

@lüke: Na,de ennyire?
Kinek az isten hivatalt ad,észt is ad?

cambridge.on 2010.11.11. 21:35:41

Kicsit off,de olyan gyakran volt témaváltás,(ahogy az élet megkívánta),hogy egy egy témára kevés idő jutott.
Tudom fogunk még ezen vitatkozni,de talán nem érdektelen most sem a felvetés.
Tegnap sokat gondolkoztam azon,mi szükség van egyéni képviselőkre,ha báb szerűen a frakció vezető mozgatja őket?
@jjulie is ezen morfondírozott.
Érdekes összevetni a parlament előtt fekvő módosító indítványokat a választási törvénnyel kapcsolatban.

www.parlament.hu/irom39/00018/00018.pdf

A kétfordulós rendszerből gyakorlatilag kivennék a második fordulót(helyes),elegendő lenne egyszerű többség.
Ezzel harminc egynéhány százalékkal 2/3-ot lehet szerezni az egyéni képviselők útján!
Tovább torzítaná a választási eredményt.
A legszebb a hivatkozás:megtartaná az 1989-es választási törvény előnyeit.
A választási törvény jó,az alkotmány ugyanabból az időszakból
nem megfelelő!

www.parlament.hu/irom39/00020/00020.pdf

A szocialista javaslat csak listás helyekkel számol.
Arányosabb eredményt ad.

Égek a láztól,vajon melyik változatot fogja a 2/3 megszavazni?

virág andrás 2010.11.12. 02:37:46

Ha a dolog a párton belüli törésvonalról szólna, akár víz, akár gőz, érdektelen lenne. De most két évtized óta először látunk valakit pozícióban, aki tudja, hogy milyen úton kell elindulni a nemzeti oktatás újjáépítéséhez. Az igazi kérdés az, hogy mennyire erős ez a pozíció, és milyen hatalmi támogatást kap Hoffmann Rózsa ahhoz, hogy cselekedjen. Az igazi szakadék a nemzetépítés és a nemzetrombolás között van és az biztos, hogy HR az építés úttörője akar lenni. Hogy Pokorni mit akar? Lehet, hogy gőzt, ami feldobja, de ez közömbös. Hoffmann Rózsát támogatni kell, mert lehet, hogy nemsokára egyedül marad. Ő pedagógus, méghozzá kiváló, Pokorni pedig egy bot (?)csinálta politikus a többiekkel együtt.

pézsmapatkány 2010.11.12. 04:32:21

kommunikációs stratégia része? pr?: megmutatni, hogy kormánypártokon belül igenis vannak elmélet/filozofikus/elvi/értékrendi/érdembeli viták..=>megvitatjuk/megbeszéljük/átbeszéljük/átgondoljuk..ésígytovább a dolgokat/amit teszünk/ a kormányprogramot/alkotmány módosítást/költségvetést..vannak fontos dolgok amiben nem értünk egyet, de van amiben nagyon...?

aszekelyek 2010.11.13. 19:46:34

@S2000: Sajnűlattal vettük tudomásulm hogy ön pocsék és nemtörődöm jegybankelnök és még hepciáskodik is.NER támogató üzenete simornak.Döntéseikben a magyar hitelfelvevőket nem tájékoztatta megfelelően. A forint mesterségesen aalacsonyantartásában és a kevés tartalék képzésében tevőlegesen elkövető volt és tizenszázalékos kamatot adott a spekulációs tőkének. A költségvetés terhére. Önnel nincs miről egyeztetni.

aszekelyek 2010.11.13. 19:50:28

VAn valki aki eddig nem tudta, hogy van eltérés a kerszténydemokraták és a gyüjtőpárt FIDESZ elképzelései között? Az tájékozatlan. A polirikai megegyezések sora pedig a kormányszövetségesek dolga. Bár az ellenzéki sajtó jól tud csámcsogni ezen is. Szépen lejátsszák , oszt jónapot. A szdsz se volt képes mindent rákényszeríteni a maszopra. Nyilván jó pozícióból akarnak indulni:)

aszekelyek 2010.11.13. 19:59:56

@Dgilm. úr: A vitakészsége Rózsának nekem még nem egyértelmű. Vitairatban jelent meg simor írása pld, amiből nem sokkal később kormánydöntések sora lett, csak így vezették elő..... a bajnaiék megszorításai lettek abból... meg egy kevés még fletoéból. Asszem indexen volt. Igen. Hosszú volt, miint ami utána jött....Archívumban megvan biztosan.

aszekelyek 2010.11.13. 20:03:44

@cambridge.on: Aszociknál csak ezért, a listás helyek miatt van bent elég sok a parlamentben. Egyéniben buktak volna, jó nagyot. Lendvai, gyurcsány, veres.... mi az, hogy! nagyon is!

aszekelyek 2010.11.13. 20:04:58

@manyike: MEghívta és nem ment el pokorni az egyeztetésre? HA nem, akkor mi alapján is állítja ezt?

sashimi 2010.11.14. 18:54:03

@lüke:

Matematikai nobel dij valoban nincs, de a fields medal mellett van Abel dij, ami leginkabb megfelel a matematikai nobel dijnak.

www.abelprisen.no/en/
süti beállítások módosítása