Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
21:54

Nem értem, most akkor ő nem olyan, mint a mi politikusaink – mondja és kérdezi az egyik nyugati nagykövetség munkatársa, amikor Orbán Viktor politikájáról beszélünk. Az Economist legújabb számában harcias, összeférhetetlen („pugnacious”) embernek írja le a magyar kormányfőt (szerkesztőségi cikkében "putyinizációt" emleget), s hogy senkinek ne legyen kétsége, a lap a hazai pártsajtóból ismerős képszerkesztéssel egy meglehetősen előnytelen fotót is közöl róla. Tényleg ennyire unikális lenne a demokratikus világban az, amit és ahogy Orbán tesz?

(Fotó: Burger Barna)

Orbán Viktor a magyar politikai élet legtudatosabb politikai vállalkozója. A kifejezéssel nem arra kívánok utalni, hogy a kormányfőnek nincsenek az aktuális politikai helyzettől független elvei, értékei, elkötelezettségei, hanem egyszerűen csak azt állítom, hogy Orbán megkülönböztető jegye nem céljaiban, hanem felfogásában, hozzáállásában rejlik. A magyar miniszterelnök elsősorban nem abban tér el itthoni társaitól, amit akar, sokkal inkább abban, ahogy a politikáról és a célok eléréséhez szükséges utakról gondolkozik. Még csak azt sem állítom, hogy teljesen egyedül lenne, de nála következetesebben senki nem műveli itthon ezt a műfajt.

Az elkötelezett liberálisnak indult politikus, nekem úgy tűnik, valamikor a kilencvenes évek közepére már biztosan megértette, hogy a politika nagyon kevés dologban különbözik attól, ahogy a gazdaság működik. Kereslet és kínálat szabályai alakítják, folyamatosan figyelni kell az igényekre, de az alkalmazkodás mellett óvatosan alakítani is lehet az elvárásokat. A politika is egy sajátos piac, ahol nincs helye gyengeségnek, önmérsékletnek és altruizmusnak. Nincs helye érzelmeknek és önmarcangolásnak sem: a célok, a döntések és az eredmények számítanak, minden más értelmetlen és érdektelen. Orbán úgy kezdett el gondolkodni, ahogy a sikeres gazdasági szereplők gondolkodnak, s úgy kezdett el viselkedni saját pártjában, ahogy a nagyhatalmú vállalatvezetők viselkednek birodalmaikban. Mindössze egyetlen dologban különböznek: miközben utóbbiak számára a siker egyetlen mércéje a pénz, a bevétel, a nyereség, a Fidesz vezetője ugyanezt a szavazatban, a támogatásban találta meg.

Abban igaza van az Economist cikkének, hogy Orbán Viktor hatalmat akar. Minden politikus ezt akarja, tudjuk legalább Max Weber óta, és azt is, hogy ebben az értelemben az sem igazán lényeges (más szempontból persze az), hogy önös célból vagy népboldogító tervei megvalósítása okán vágyik erre. Orbán helyzete annyiban különleges, hogy képes volt és ma is képes mindent alárendelni ennek, és ebben a törekvésében olyan tudatos és kitartó, hogy előbb saját pártjában, majd az országban is mindent és mindenkit legyőzött vagy túlélt. Így állt elő az a számára szerencsés és páratlan helyzet 2010-ben, amelyben egyrészt a pártján belüli koncentrált hatalomgyakorlás, másrészt az alkotmányozó többség és harmadrészt a gyenge, szétesett ellenzék miatt kormányfőként korábban nem látott lehetőséget kapott. Alig maradt vele szemben ellenerő, s hatalma a három fenti ok miatt egyelőre arra is elegendőnek látszik, hogy – ha úgy akarja - a maradék ellenerőt is csökkentse.

De miért tenné ezt, diktatúrát akar? – kérdezik gyakran tőlem. Nem, Orbán nem diktátor, hanem sikeres politikus akar lenni. Maradandót akar alkotni, legenda kíván lenni. Az elmúlt fél évét és az előttünk álló éveket nem értjük meg, ha abban a hitben élünk, hogy fő célja a demokratikus rendszer felszámolása. Orbán Viktornak tudnia kell, hogy ennek semmi realitása nincs – ha megpróbálná, az országot és vele együtt saját magát írná ki Európából. Meggyőződésem, hogy a kormányfő nem csupán tudja ezt, de ismeri és vallja is a demokratikus rendszerek előnyeit. Elmegy a falig, ha szükségesnek érzi, de azért mindig a szobán belül marad.

Akkor idén miért lépett olyanokat, amelyek miatt demokratikus elkötelezettségét is kétségbe vonják sokan? – kapom rendre az újabb kérdést. Nekem úgy tűnt, hogy Orbán Viktor a kormányalakításkor két állítást biztosan felírt a képzeletbeli falra: adócsökkentés igen, megszorítás nem. A szavazatban, a támogatásban gondolkozó politikus úgy vélte, hogy hitelességének és hatalmának tartós megtartásához ezúttal ez a két feltétel elengedhetetlen. Most nem az az érdekes, hogy igaza volt-e, hanem az, hogy Orbán – mint tette mindig korábban – mindent alárendelt kitűzött céljai elérésének. S a gépezet beindult: ha kellett, megnyirbálta az Alkotmánybíróság hatásköreit, ha kellett, lehetetlen helyzetbe hozta a magánnyugdíjpénztárakat. Márpedig kellett: mert ezek nélkül az eredeti terv már az első pillanatban kudarcot vallott volna. A kormányfő azonban – ismétlem: mint tette mindig korábban – nem foglalkozott a kritikákkal, nem bizonytalanodott el, nem fordult vissza, hanem megtett és megcselekedtetett másokkal is mindent, amit lehetségesnek és még vállalhatónak gondolt. De semmi sem önmagában volt fontos, nem önmaga miatt kellett – ezért motivációja, indoka önállóan nem is érthető meg.

A tudatos azonban nem jelent egyben hibamentest. Orbán Viktort egy-két alkalommal már korábban is tévútra vezette meggyőződése, elszántsága és korrekcióképtelensége. Míg azonban a kis(ebb) hatalom kis(ebb) hibát eredményez, a nagy hatalom nagy, már-már végzetes hibát hozhat. Márpedig ez a mostani kísérlet, a költségvetésen komoly lyukat vágó adócsökkentéssel, a megszorítások politikájának elutasításával és mindezek miatt sok-sok szokatlan, komoly vitát generáló megoldással – ahogy Mr Navracsics mondja az Economist cikkében – risky, very risky.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr302522870

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor csalódott bennünk 2011.01.04. 20:24:06

Közhely, hogy a mai miniszterelnök erősen paternalista politikus. Hogy a hatalom bebiztosításának és megerősítéseének mindennél magasabb prioritása van számára és hogy eszközeit tekintve tökéletesen cinikus. De szerintem nem volt ez mindig így. Ahhoz...

Trackback: Kísérleti terep 2010.12.18. 10:34:46

Orbán Viktor az utolsó demokraták egyike ebben az országban. Ez abból is látszik, hogy a kormányverzió helyett az eredetit, a frakciójavaslatot támogatja.  A dolgot csupán némileg árnyalja, hogy a kormány csekély önkorlátozást is tartalmazó verzió...

Trackback: Az aktuálpolitika rövid története 2010.12.18. 09:31:40

Az ovisok a pataknál játszanak.- Építsünk duzzasztógátat! - mondja a kis Viktor.- Jó, gyerünk, én leszek az építésvezető - vágja rá a cingár, szemüveges Ferkó - hozzunk homokot és töltsük fel ezt a részt!- Nem, a homok hülyeség, mert elmossa a víz. Nem...

Trackback: Találkozás egy fiatal-demokratával 2010.12.18. 04:05:54

  Jókedvű voltam, sok mindent elfelejtettem, nekivágtunk az Andrássy útnak. A fiatalemberrel a Hősök terén találkoztam, kezében széles füzetet vitt. Huszonöt, huszonhat éves talán. Még haboztam, nem mertem elhinni... el akartam fordulni, de eg...

Trackback: Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyminisztere 2010.12.17. 22:06:55

Rabár Ferenc pénzügyminiszter Bokrossal az Értéktőzsde megnyitásán Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyminisztere írja: „Antall József szólt nekem 1990 februárjában, hogy lesz Londonban egy tárgyalás, melyet Soros György szervez, és témá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a-kis-herceg 2010.12.20. 17:24:00

ja és államosítás megint... és az Állami Béralap is létrejöhet...

hircsarda.hu/3-gazdasag/14590-allamositjak-a-bkv-berleteket-is/

nyünyüge 2010.12.20. 17:27:58

Egy egészségügyi törvénytervezethez benyújtott módosító indítvánnyal próbálja elérni a kormány Kopits György, a Költségvetési Tanács elnökének kirúgását. A módosítással a kormány azt a korábbi baklövését próbálja helyrehozni, amely alapján nem lehetett leváltani Kopitsot.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nyújtotta be az egészségügyi törvénytervezethez hétfőn. Ennek utolsó pontja az egészségügyi törvényt egy új paragrafussal egészíti ki, a takarékos állami gazdálkodásról és a költségvetési felelősségről szóló 2008. évi törvényt módosítva kimondja: a Költségvetési Tanács köztársasági elnök által jelölt tagjának megbízatása 2010. december 31-én megszűnik.
A javaslatban szerepel az is, hogy a KT a köztársasági elnök által, a jövő évi költségvetést megalapozó törvény hatályba lépését követően elsőként kinevezett tagja 2011. január 1-jét megelőző kinevezése esetén 2011. január 1-jén, ezt követő kinevezése esetén a kinevezésével lép hivatalba. A módosítás a "jelölt tag" helyett a "kinevezett tagra" változtatja a takarékos állami gazdálkodásról szóló törvényben azt a részt, amely a KT elnökére vonatkoznak.
hirszerzo.hu/profit/20101220_kopits_kirugas_rethelyi

Ritka ronda megoldás.

bariga 2010.12.20. 17:51:10

Nagyon nagy erőfeszítés kell ahhoz, hogy az ember megpróbálja "megérteni Orbánt". Én kezdettől fogva zagyvaságnak tartottam a gazdasági intézkedéseket, kaptam is érte hideget-meleget itt a blogon is. Most mintha egyre többen tartanák kockázatos kísérletnek. Hát nem túl jó hír, ha már a saját kutyájuk kölykei is kezdenek kételkedni.
A legjobban az tetszik, hogy mint EU elnök, az EUR-t akarjuk megvédeni, amikor még a forintot sem sikerült.
A szerencsétlen csodaváró szegényemberek megvédéséről már nem is beszélve. Ez a Robin Hood fordítva van bekötve. Elveszi a gazdagoktól és odaadja a gazdagoknak.Tanulságos a mai Járai interjú , simán beszél tök összevissza ő is. Csak hangulatkeltés az ő fizetése.. stb.
Ami pedig a demokráciairtást illeti ott beszéljenek a jogászok , én csak azt sajnálom, hogy az a sok áldozat , lemondás, megszorítás, elszegényedés mind hiábavaló volt, mert most már még csak "szabadság" sem jár érte cserébe.

jjulie 2010.12.20. 18:37:47

a gábor felrakta a vélemények közé ezt reggeli dumát

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

most megnéztem: a szijjártó kurva anyját

oldrock (törölt) 2010.12.20. 18:49:06

Ma a déli krónikába hallottam semjén zsoltot (sajnos kisebb betűvel nem tudom írni a nevét) megismételte a már tőle sokszor hallott véleményét, azt hogy harcolnak azért, hogy megadják a szavazati jogot a külföldi magyaroknak. Vérlázító gondolat. Nagyon sok mindent felsorolhatnék ez ellen, de csak hadd mondjak egyet a sok közül. Ez azt is jelenti, hogy választásokkor megindul a harc a külföldi magyarok szavazatáért. Hatékony szavazatszerzés csak az lehet ha felajánlanak nekik valamit:
1. ingyen oktatás
2. nyugdíj
3. szociális támogatás
4. ingyen egészségügy
Mivel a magyar lakossághoz képest elég sokan vannak komoly licit indul be értük.
Ha ezt megteszik ez KATASZTRÓFA lesz az országnak.
Bármilyen sikert is érne el a fidesz a gazdaságban ehhez nagyon kevés lesz. Egyenes út a teljes nyomor felé!
én NEM rajongok az MSZP-ért, sem az LMP-ért, de ekkor már aki igaz magyarnak tartja magát az a két párt valamelyike mellé fog állni -feltéve ha nem lesz egy igazi liberális konzervatív párt- . Ha csak közömbös lesz az már hazaárulással lesz egyenértékű.
Szörnyű!!!!!!!!!!!!

jjulie 2010.12.20. 18:51:51

"Azonban a magyar nyugdíjrendszer legnagyobb problémája, hogy hosszútávon a felosztó-kirovó rendszer nem fenntartható, mivel az egy anyára jutó születések számba 2008-ban 1,25 volt.

Erre a problémára kívánt megoldást kínálni a Világbank javaslatára 1998-ban bevezetésre került tőkefedezeti rendszer, melyhez hasonlót több országban is lehet találni, ezekben az országokban azonban a kiegészítő nyugdíj a munkavállaló és a munkáltató alkujától függ.

Két ország akad a kontinensen, ahol a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer magas születésszámmal párosul: Franciaország és Írország. Franciaországban az ötvenes évek óta drasztikus születésösztönző politikát folytatnak, amely minden egyéb kiadást felülír. "

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/kotelezo-magannyugdij-nyugaton-nehez-peldat-talalni-334822

megérteni orbánt, szijjártóstul?

megérteni, csak ki nem állhatni

lüke 2010.12.20. 19:04:32

itt már hatályba lépett az új média törvény?

gorcsev54 2010.12.20. 19:14:42

@aszekelyek:" A nyugdíjkasszát meg az állam kezeli, mert nem hagyjuk, hogy tovább fosztogassák a büdzsét. Igen, kockázatos és szokatlan. Gyávák nem is csinálták. " Kik? És kik nem hagyják?És kik fogják majd az államit fosztogatni?
Nem azért említettem a Gyurcsány Orbán vitát mert szoci libsi akármi vagyok, hanem azért mert ugyan úgy nem hiszek Orbánnak, és azért mert semmivel sem tartom ,röviden okosabbnak. ( a vita egyoldalú volt úgy mint előtte Horn Orbán , csak akkor Orbán volt a jobb) És ez tény. A másik dolog:bár Mnyp. tag vagyok , különösebben nem izgat az átlépés már csak a korom miatt sem ,de a módszer és a végrehajtás az izgat. Az is izgat ,hogy tisztában vagyok azzal a ténnyel, hogy akárki akármit állít nem a 8% adósította el az országot és azzal is tisztában vagyok ,hogy 350 milliárd most az adó kiesésre megy (16%) azzal is tisztában vagyok ,hogy múlt héten már kb. 40 milliárdot költött előre el a kabinet a 3000 milliárdból. Az előzőeket még nem figyeltem ,és azzal is tisztában vagyok , hogy a 6-11 hónapban 450 milliárdal nőtt az államháztartás hiány(talán lehetne vizsgálni miért-nem hiszem ,hogy Gyurcsány vagy Bajnai miatt) sokkal inkább pl. az elmaradt adó és áfa miatt ( pl .óriási mértékű fogyasztás visszaesés, valamint N.E Ny írogatása és egyébb badarságok)azzal is tisztában vagyok ,mennyi a Ft most , mennyi a benzin most (volt aki állami beavatkozást akart annak idején ) tisztában vagyok alkotmány bíróság ,köztársasági elnök,média törvény stb . Nyugdíjvédelmi "griffmadár maca " egyszer már el lett távolítva. Tehát azzal is milyen emberekből válogat maga köré a vezér.Szocik loptak?Tény! Fidesz lopott ? Tény!Az elmúlt 8 év nagyon sokat rontott , tény de az előtte lévő 12 is ! kivétel rövid időszakok( és az nem csak 98-2002 ) Hogy most oké lesz ? Nem.3000 milliárd fog eltűnni. Ez tuti.És az is ,hogy most még nagyobb pofa befogás lesz, és nem lesz gazdasági fellendülés.

a-kis-herceg 2010.12.20. 19:20:48

@oldrock: ne gondolkozz pártokban... törjél ki a ketrecből...

"A demokrácia feltétele, hogy az emberek többsége becsületes legyen." (Ruskin Bond)

@lüke: nagy a csend. pedig még az utolsókat rúghatnánk a média császárnőbe... te könnyen beszélsz... de neked se lesz könnyű fénymásolgatni nekünk a sok szamizdatot... és a határon átadni... vagy kimegyünk érte...

szabad európa rádió? indul? ha annak idején nem lett volna, akkor most is azt hinnénk hogy megnyertük a háborút...

a-kis-herceg 2010.12.20. 19:30:52

@gorcsev54: te a Rejtő Jenős gorcsev vagy?

"Csak a döglött hal úszik az árral." (Lao-ce)

a kdnp törvényről:

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő." (Rejtő Jenő)

oldrock (törölt) 2010.12.20. 19:34:13

@a-kis-herceg:
Sajnos nem lehet kitörni a ketrecből. Szavazni kell, mert akkor mások fogják a sorsod helyetted eldönteni. Szavazni pedig csak pártokra lehet... (ha lesz még demokrácia).

"A demokrácia feltétele, hogy az emberek többsége becsületes legyen." (Ruskin Bond)

Szép mondás,de az EMBER önmagában nem becsületes, csak mert ÉRTELMES -sokszor már ebben is kételkedem- szabályrendszereket alkot amellyel többé kevésbé kényszeríti hogy becsületes legye. Az évmilliós szelekció -a létért való küzdelem során- egészen más tulajdonságokat emelt ki, amelyek lehetővé tették az egyén túlélését. Biológiailag nem lehet becsületes. Ez persze nem jeleni azt hogy ne lennének kivételek...

oldrock (törölt) 2010.12.20. 19:38:07

@a-kis-herceg:
a kdnp törvényről:

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő." (Rejtő Jenő)
:):):):):):):):)
Igaz.

a-kis-herceg 2010.12.20. 19:42:54

@oldrock: mindkettőre ellent kell mondjak

1990 óta nem szavaztam. azaz nem adom a szavazatom gyüttmenteknek... ezzel együtt a többség akaratát elfogadom. tehát ha sokan akarják hogy egy alkalmatlan, bűnöző csoport kapjon hatalmat, elfogadom az eredményt, még akkor is ha pontosan tudom milyen tisztességtelen eszközökkel megy a nulladik forduló...

az emberek tisztességében bízok. ellenkező esetben ugyis összeomlás van...

a törvények azon alapulnak hogy a többség betartja. jelenleg erodálódik, egyre elképesztőbben hatástalanok a törvények, persze nem véletlen hisz értelmetlenek is... normális társadalmi immunreakció...

"Minél több a törvény és parancs, annál jobban elszaporodnak a rablók és tolvajok." (Lao-ce)

۝merta-X 2010.12.20. 19:51:33

Ez a cikk mégis csak olyan, mint amikor egy halálraítélt rabról készül egy film, hogy milyen tragédia vezette őt oda, hogy megölje az anyját, például.
Sajnálni lehet,
de attól még végezzék csak ki...

nyünyüge 2010.12.20. 19:52:48

@a-kis-herceg:
valaki már javasolta az szabadeuropa.eu domain-név lefoglalását...

2010.12.20. 19:54:15

@۝merta-X: Ejha! Ez aztán a színtiszta logika!:)

panelburzsuj 2010.12.20. 19:58:15

@a-kis-herceg:

A demokrácia feltétele, hogy az emberek többsége becsületes lehessen.

Azért nincs idézőjel, mert nem idézet, hanem "eredeti"... :)

Szerintem érdemes elgondolkodni a két változat érdemi különbségén.

panelburzsuj 2010.12.20. 20:00:09

@panelburzsuj:

(apró kiegészítés: becsületes=az adott közösséget "konstituáló" játékszabályokat betartó)

sárkányfő 2010.12.20. 20:02:09

Kenedi Jánost nem győzte meg Gábor:

"A jogállamból a diktatúrába vezető úton ez a közlekedési szabály"

index.hu/belfold/2010/12/20/kenedi_janos_nem_hagytak_dolgozni/

oldrock (törölt) 2010.12.20. 20:03:18

@a-kis-herceg:
Szerintem ez naivitás. Törvények nélkül anarchia van. Nincs olyan ember -aki legalább néhány évet élt- hogy ne követett volna el valami rosszat. TE is Én is. Sokszor csak azért keveset mert nagyobbra nincs lehetősége... Persze ez nem jelenti azt hogy ne törekedjünk erkölcsösen élni...
Ha nem szavazol akkor véleményem szerint kisebb erkölcsi alapod van arra hogy bírálj, mert kevesebbet tettél az ellen amit nem tartasz jónak. Tudom mással is lehet, de szerintem minden lehetőséget ki kell használni, különösen akkor ha nagyon erkölcstelen szélsőségesen hazug, képmutató stb. kormány van hatalmon. Ilyen rossz kormánya még megközelítőleg sem volt az országnak 1990-óta. Úgy-hogy szerintem itt az ideje hogy felülbíráld magad és ne legyél demagóg.

sárkányfő 2010.12.20. 20:04:17

Ez se rossz, ismét bevetik az Alkotmánybíróságnál már ismert receptet:

"Nem először élhet a Fidesz azzal módszerrel, hogy egy nagy felháborodást kiváltó javaslata nyomán heteken át konstruktív magatartást imitál, majd az utolsó pillanatban mégis bekeményít – könnyen lehet, hogy ez történik majd a médiatörvénnyel is."

"Balsai István Fideszes képviselő ugyanis az utolsó pillanatban olyan módosító indítványt nyújtott be, ami visszahozná az azonnali fizetési kötelezettséget – indoklása szerint azért, mert a halasztott változat nem rendelkezne „kellő visszatartó erővel”."

hirszerzo.hu/belfold/20101220_fidesz_mediatorveny_hazudott

Vajon az új alkotmánynál is ez lesz? költői kérdés volt...

tbb 2010.12.20. 20:06:16

Én tisztelem a céljaikért mániákusan küzdőket. De csak ha saját életükkel szórakoznak. Az sosem jön be, ha másokat akarnak ellentmondást nem tűrően boldogítani. Magyar Bálintnak se jött be. A szüleimet is leszoktattam erről. Orbán Viktor is befuccsol vele. Szopás.

Terniak 2010.12.20. 20:14:23

@ó jaj: az egyik legnagyobb meglepetés a KIM és az igazságügy-miniszter gyengesége. Nem tudom, hogy szakmai gyengeség-e, de Navracsicsnál gyengébb "kancelláriaminiszter" szerintem még nem volt. Koordinálatlan jogalkotás, folyamatosan leszavazzák szakmai kérdésekben, alkotmányellenes törvények sora.

Nem gondoltam volna, bár tény, hogy egyes személyi választások nem voltak megfelelőek. Teljesen súlytalanok.

a-kis-herceg 2010.12.20. 20:18:27

@oldrock: "...ne követett volna el valami rosszat..."

bocs azért tudomásom szerint a legnagyobb bűneim hogy komisz, torkos és hirtelen haragú vagyok kb. rám bízott közpénzt még sosem loptam... pl. adót se csaltam. persze a rossz jogszabályok között a kedvezőbb értelmezést gondolom...

a nem szavazás ugyanolyan jogom mint szavazni. a bírálatra még a nem szavazójogú állampolgár is jogosult. ezt nem csorbítja semmi. én nem tudom elfogadni a valami ellen primitivizmusát. sajnos én alkotó emberként és pozitív ügyeket tudok vinni és támogatni. engem ne kérj arra hogy álljak az mszp mellé mert a fides most diktatúrát csinált... lexarom. a qva komcsikra soha. plusz fiatalon én is liberális, most már konzervatívabb "jobbos" és egyes dolgokban jobbikos értékrendú vagyok, de OV re, Lázárra, stb SOSE SZAVAZNÉK... ha erőszakkal akarsz elvinni akkor se.

ez a te erkölcsi ügyed, hogyan magyarázod meg magadnak hogy szavazol a "nemes cél" elérése érdekében bűnöző csoportokra...

ezzel kapcsolatban se és a magán és szakmai működésemmel kapcsolatba se próbáld -légy szives- megkérdőjelezni az erkölcsi tartásomat... az igyekezet meg van, természetesen tökéletes nem vagyok...

demagógnak hívni, az erkölcsi tartást??? ne mond már. ha orbán embert öl (ami már lehet volt csak nem tudjuk...) akkor se szavazok GYF re soha. SOHA. érted?

a szavazati jog az mint a nevében is benne van: JOG. nem kötelesség. még a felelősséget sem hárítom a 2 706 292 ikszelőre. számon sem tartom őket:) na jó, csak azért hogy tudjam menyni kell egy rendes 2/3-hoz majd...

aszekelyek 2010.12.20. 20:26:23

@Hepci: Burványosan erotikus ? :)))

tbb 2010.12.20. 20:28:09

@Teremszolga:

Ha csak egyes személyi választások lettek volna nem megfelelőek.... Csakhogy ma már a teljes fideszvezérkar navracsicsokból áll. Sokba fog ez kerülni.

aszekelyek 2010.12.20. 20:30:22

@Szimba: A galamuson nincs... ezt látjuk.

jjulie 2010.12.20. 20:31:02

@tbb:

nincs fidesz vezérkar

orbán van és az ő szijjártója

meg a biodíszlet

tbb 2010.12.20. 20:32:44

@panelburzsuj:

A tiednek nincs értelme. Hiányzik belőle egy "a". Úgy viszont magvas.

aszekelyek 2010.12.20. 20:34:07

@Szimba: A célokkal kapcsolatban nem értek egyet. átjátszani a biztosítóknak-tavaly- minden joggal együtt, nem ugyanaz a cél, mint a vagyont hazai felhasználásra megtartani az állam rendelkezésében. Nagyon nem.

sárkányfő 2010.12.20. 20:40:14

@Teremszolga:
Elárulok neked egy titkot, ha megígéred, hogy köztünk marad: Navra olyan gyenge, hogy még a saját minisztériumában sem ő a főnök, hanem a közigazgatási államtitkár, Gál András Levente.
Gál a kormány hivatalosan megnevezett HR-főnöke, emellett titkos kancellária-miniszer is. Nagyon utálja a nyilvánosságot, ezért van formálisan háttérben, nem is nagyon hallani a hangját, ha mégis megszólal tipikus üres semmitmondás. Meg azért is van a háttérben mert nagyon könnyen támadható lenne, ugyanis saját tapasztalatai alapján többet tud az offshore-tól, mint az összes többi képviselő együtt. Én biztos vagyok benne, hogy ő intézni a fidesz titkos pártpénzügyeit is, illetve az ellenzéki 8 évet azzal töltötte el, hogy a jobbos gazdasági elit pénzeit mosta át kajmán szigeteki számlákon.

Navrát meg már rég bedarálta a fidesz. Kár a szóért.

jjulie 2010.12.20. 20:40:53

@a-kis-herceg:

na ezért a simicska, csányi, demján, széles csapat plusz vagy mínusz?

szerintem elhamarkodtad a jeleket

jjulie 2010.12.20. 20:49:43

@ó jaj:

a navra egy elhasznált, selejtezésre váró golyófogó

az imrédy azt mondta, hogy későn látta be, hogy meg kellett volna maradnia bankelnöknek

valami hasonló lehet hogy már eszébe jutott a navrának is

aszekelyek 2010.12.20. 20:52:18

@Protagonist: Nincs is annyi:) 3 ezer milliárdocska csak jól hangzik...:) Mondják, akik hozzáfértek a számokhoz is...:) Ha csupán az egyensúlyba hozná a nyugdíjkasszát, miért is kellett egyáltalán kötelezni bárkit arra, hogy kötelező magánnyugdíjba lépjen? Akkor ugyanezek azt állították, progresszíven növekszik majd a hiány és mostanra kb nem lesz annyi bevétel, mint amennyit ki kell adni a ratkó nyugdíjasok nagy tömegének de mindjárt, nyugdíjnak. Csak a tisztánlátás kedvéért. Az állam köteles azt is fizetni. Meg ha esetleg elúszik a manyup vagyon, azt is... Ilyet épeszű kormány nem játszik....Főleg ekkora adósságteher mellett...

jjulie 2010.12.20. 20:54:33

@aszekelyek:

mit gondolsz, ha elkérték volna ezt a zsét a néptől, elmondva az okot, a célt a hátteret, odaadta volna a nép?

a-kis-herceg 2010.12.20. 20:56:57

@aszekelyek: "Az állam köteles azt is fizetni."

aha mint a többi dolgot. köteles, köteles... köteles, mint kövér laci. időnként meg meggondolja magát. de kizárólag csak ha vészhelyzet van. azt meg ugye függetlenül hirdeti ki a Pintér, vagy a KE...

aszekelyek 2010.12.20. 20:59:24

@Hepci: Azt amiket te írtál, bátor államférfiról, max egy gyáva gyurcsányi teszi meg.Meg az IMF kölcsön fan-ok-.... Arra már példa is volt.@jjulie: azt csak szeretnétek:)Terjeszteni meg még lehet itt....

jjulie 2010.12.20. 21:00:50

@aszekelyek:

itt a házifeladat, jobb ha készülsz, holnap dolgozatírás:

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_n%C3%A9pess%C3%A9ge

sárkányfő 2010.12.20. 21:05:08

@jjulie: ja. pont ma lett az egész ország előtt nyilvánvaló, hogy az 5. kerületi polgármester szava fontosabb, mint a miniszterelnök-helyettes úré :)

bár kb. tojok rá mit gondol, jogi diplomája van, tanított is jogot, igazságügyi miniszter is, és mégis megszavazta az elképesztő, a jogállamot hasbarúgó törvényeket. kár is rá a szóért, Navra nem oszt nem szoroz.

Terniak 2010.12.20. 21:11:37

@ó jaj: Nem is tudom, melyik volt a rendszerváltást követően az az igazázságügyminiszter, akinek a szavára figyelt a szakma. Talán Bárándy, esetleg még Petrétei, csak ez utóbbinak nagyon sokat ártott a rendészeti miniszterkedés.

Az én véleményem szerint Gál András Levente pontosan azok közé tartozik, akikre nagy ez a kabát.

Nézd meg, ami a sztrájktörvény körül van. EGy héttel ezelőtt a kormányszóvivő még azt jelentette be, hogy a Kormánynak nincs tudomása ilyen tervezetről. A SZTRÁJKjogot, egy kétharmados törvényt érintő jelentős módosításról. Atyaég!

Persze, ami meg amúgy történt, és ami miatt Navracsics "elfelejtett" hangosan tiltakozni, az meg hab a tortán. Szánalmasak.

aszekelyek 2010.12.20. 21:12:23

@a-kis-herceg: nem olvasod A NAGY FLETO-ról szóló debreczeni könyveket? A klára meg a feri kitalálták azt amivel rágalmazzátok a házelnök urat. Lejárt lemez, ócska ripacséktól..... No és a libatolvaj vállalta fel, a régi haverjuk, hogy az állam fizeti, ha eltűnik a vagyon. Semmid nincs ezen a blőd hazugságon kívül? Nem akarom elhinni....Volt olyan is, hogy ki se volt hirdetve de már mentek a statáriális tárgyalások.... , túl sok, ahhoz, hogy hiba lehessen. Nem szándékos bűn.

aszekelyek 2010.12.20. 21:13:20

@vinczej: Odavan a kegyed hangulata? mert az enyém nincs. Meg az ismerőseimé sem.

aszekelyek 2010.12.20. 21:20:07

@gorcsev54: Ekkora jóstehetséggel nehéz vitatkozni... Még annyit. Mit mond a varázsgömbje? Miből fogják fizetni a ratkó nyugdíjasok és a maiak nyugdíját, ha nem abból, amit összeharácsoltak, az államiból a magánba? Ön szerint? Adósságból, ami nőtt is? Kérném a jó megoldás jóslatot is....! A fizetési kényszer nem stílus és móccer dolga. Lehet, hogy az nekem se tetszik annyira. Ám a fő szempont, hogy fizetni kell. Bármilyen stílusban. Még megjegyezném, hogy akik most stílusról fintorognak, ezt nem nagyon kérték számon más minielnökön.

a-kis-herceg 2010.12.20. 21:22:26

@aszekelyek:

"A meggyőződések veszélyesebb ellenségei az igazságnak, mint a hazugságok." (Friedrich Nietzsche)

aszekelyek 2010.12.20. 21:25:45

@nyünyüge: Talán csak a PSZÁF vezetőjének bottal kiveretése a székéből volt ennél sokkalta rondábbb ls ritkább, nem:) ??? Az is nyilván lelkesítő és szenvedélyes volt, stílusában, mint az őszödi beszéd....brrr. a kettős mérce megfekszi a gyomromat.

oldrock (törölt) 2010.12.20. 21:26:20

@a-kis-herceg:
Nem egészen azt írtam, mint ahogy próbálod értelmezni. Nem vontam és nem vonom kétségeb erkölcsi tartásodat -nincs is jogom rá mert nem is ismerlek- csak arra céloztam amit Te is írtad, NINCS hibátlan ember. Az emberek többsége pedig kifejezetten ROSSZ, mint írtam.
Azt sem mondtam hogy szavazz gyf.-re. Azért még mindig van alternatíva. Ott van pl. az LMP. Tökéletes pártra -ami a Te vagy akár az Én igényemet kielégítené nem volt, nincs és nem is lesz. Ahogy olvasom az írásaidat eléggé elítéled a fidesz tevékenységét, pedig ez még csak a bevezető. Az új média törvény januártól életbe lép akkor se Te se én valószínűleg már nem írhatunk ebben és más blogokban sem. Minden pozíciót elfoglaltak minden fölött teljes ellenőrzésük van, választási tv.megváltoztatásával ami komolyan szerepel a terveik között, külföldi magyaroknak szavazati jogot adva be betonozzák magukat. Ilyet a gyf-sem tett volna, mert sem tőle sem környezetéből nem hallottunk ilyet. Legalábbis én nem. Még egyszer mondom nem szeretem gyf-et, de azon elgondolkozok hogy még csak az LMP jelentette fel az is viszonylag kis ügyben.A fidesz vajon miért nem lép?
Másrészt kérlek sorold fel a bűnöket amit elkövetett:
Mert szerintem a következő bűne volt, ami nekem nagyon súlyos, de azt hiszem Te másra gondolsz:
1. Nagyon pökhendi módon viselkedett
2. Nem csinált igazi reformokat -amiért a fidesz is nagyban hibás.
3. Nem állította meg az ország eladósodását. Hanem tovább fokozta. Itt megjegyzem a ebben a fő bűnt meggyesi péter követte el.... A fideszt túl licitálva...
Legtöbben azért haragszanak rá mert Apró Antal unokáját vette el és milliárdos. Ez demagógia.
Balatonöszödért elítélni rendkívül farizeusi magatartás.
Nagyon sok hibája mellett a legnagyobb pozitívuma éppen az volt amit ott ő tett.
Bevallotta az MSZP és saját maga bűneit. Persze ez nem annullálja a tetteit. De mondj egy politikust a világon aki ilyet tett. Ráadásul ezt épp azért tette hogy ennek végett kell vetni. Másként értelmezni ezt nem lehet. Ha mást akart volna akkor ez egy akkora kapitális hiba.... Nincs egy ember a földön aki ezt megteszi, ha mást akart volna.
Ezért szerintem sokkal árnyaltabb a kép ha gyf-ről beszélünk.
ov. nál viszont sokkalta tisztább....

aszekelyek 2010.12.20. 21:32:16

@jjulie: Kiderül nemsokára, mennyien adják oda. Mennyien nem. Feltételezések nem tények. Ha van számadat, akkor majd válaszolok e kérdésre. Jólinformált nagy pénzüek biztosan megtartják. Egybe olvadnak és kész. @a-kis-herceg: ez ma már volt..... Írtam is rá választ.

jjulie 2010.12.20. 21:33:54

@aszekelyek:

tanulmányozd inkább a háifeladatot amit kaptál

hablatyolást hagyd a szijjártóra, eredetiben ütősebb

aszekelyek 2010.12.20. 21:33:59

@ó jaj: Nyolc évig akkor nyilván ezért nem tudtunk meg a világon semmit kenediéktől. Nem hagyták dolgozni. Kik?

nyünyüge 2010.12.20. 21:41:07

@aszekelyek:
rendesen osztod itt az észt - egyik hozzászólásod színvonalasabb mint a másik :(.

Nem tudom, ki verte meg Szász Károlyt, de 0 esélyt adok rá, hogy Gyurcsány állt az eset mögött - bármennyire is Gyurcsányit véltek hallani sokan egy bizonyos telefonlehallgatásban.

Egyébként az legitimál bármilyen gusztustalan döntést, hogy más még olyanabbat bír produkálni?

a-kis-herceg 2010.12.20. 21:42:38

@oldrock:
az LMP-t a fides nyomta. saját személyes tapasztalatom van róla... mennyivel jobb mint a fides? semmivel. egyébként a legrosszabb fajta civilek is gyültek benne. a mindent megakadályozók... SOHA... SOHA. nekem egyébként túl zöld és túl liberális.

nem látok gondot beépülök a NER be és belülről bomlasztom:) mint Pozsgay és Tarlós a coclizmust. itt a fidesben sok a rossz ember és úgy félnek a józan, racionális és becsületes embertől, mint ördög a kereszttől...

nem árnyaltabb a kép. azon a vonalon rég túl van GYF és köre (gyakorlatilag a teljes politikai elitre igaz) a számomra elfogadható határon. átlépték a vonalat. Önző, hazug és becstelen társaság, pont mint a fides.

nem értem miért célod, hogy egy populistát (=elitellenes) meggyőzz arról hogy erre-arra a pártra szavazzon? ezt egy módon tudnád elérni, ha a "nemzetvezetőket" akiket példaként követni is lehet, azokat mutatnád meg. tessék itt ez a politikus ezt lehet követni. tisztességes és tiszta....
ha pedig azt mondod, hogy
"Az életen nem lehet "makulátlan fehér palástban" végigsétálni." (Popper Péter)
akkor azt mondom mégis, nem leszek megalkuvó. mindenképp törekszem a racionális és optimális palást színre. de ez nem a fekete.
pl amit nem adok fel: parancsolat+bűncselekmények. ebben nem akarok engedni. és a környezetemtől is elvárom. és mindenkitől akivel kapcsolatba kerülök. ezt persze nem sikerül, de törekszem rá.

nekem a két ördögöt ne hasonlítgasd, hogy melyiknek kisebb a szarva... lexarom: patás, patás.

ubul2000 2010.12.20. 21:44:03

Simort senki nem akarta még felakasztani? Öreg hiba.
És még a libsik támadják a fideszt, hogy rontja a forintot.

aszekelyek 2010.12.20. 21:44:48

@jjulie: Ezt kellene elfelejteni se örökre. Megmondani másnak, mit csináljon.Nekem hiába... A kérdésre még nem tudható a válasz. Olcsóbb is így. Tavaly kérdézték a szocik, hogy lecsapolják-e a mocsarat? A békáktól.....BAllib nyomán és stílusában...

a-kis-herceg 2010.12.20. 21:48:39

@ubul2000: ha már a független MNB is fides zászló alatt keleti szélben fog hajózni... na akkor mentsen meg minket az Isten. Akkor aztán kiderül, hogy a nyers fides mindenben a felelős lesz és mire képes. na akkor már csak a begyűrűző chilei válság, meg a nagy hóhelyzet marad, mint a coclizmusban... de addig Simor az ellenség... direkt a fides alatt vágja a fát. nem baj. még egy szakmának annyi... ugyse sok van már.

jjulie 2010.12.20. 21:51:28

@ubul2000:

ha annyi libsi lenne, ahányan támadják a fideszt, a fidesz nem lenne a parlamentben

aszekelyek 2010.12.20. 21:54:08

@jjulie: Nemtim mi kellene a wikipédiából a dolgozatba de engem a mai és közel jövőbeni nyugdíjasok várható sz
áma érdekel.biztosítás matematikai alapon. Ha nyugd. korhatár emelése., by szocik, lódított ezen, nemmondom..., még kevesebben fogják megérni. Hölgyek úgy is többen....... Olvastam a tavalyi elkaszált szoci törvényben az erre vonatkozó becsléseket is. Most felteszem a húslevest, mert az anyósom holnap is enne..., pedig nyugdíjas. Szereti a főztömet:) -zöldség pucoláshoz is gyenge volt ma a blog.Jó éjt mindenkinek.Innentől Ridley Scott, Gyilkos számok... A folytatása holnap:)

ubul2000 2010.12.20. 21:56:22

@a-kis-herceg: @jjulie:

Simor forintrontó politikáját támadtam, nem a fideszről írtam. A fidesz kapcsán csak annyi volt a megjegyzésem, hogy sokan támadták a fideszt a forintrontása miatt, azok most simor kapcsán kussolnak.

ssi 2010.12.20. 21:56:41

mi a valós célja a kormánynak? - félreérthetőek-e?

2010.12.20. szavazás + előtte még módosító javaslat (Balsai: büntetést ki kell fizetni, utána lehet bíróságra menni)

index.hu/kultur/media/2010/12
/20/milyen_lesz_a_magyar_internet_jovore/

Már a Magyar Hírlapnak sem tetszik az új médiatörvény
A jobboldali napilap szerint a törvény jelenlegi formájában felszámolja a sajtószabadságot.

* A médiatörvényről szóló döntés halasztását követelik
* Az Európai Újságírók Szövetsége is aggódik
* Nemzetközi megfigyelők érkeznek a médiatörvény miatt
* Az RTL szerint nem lehet csak jó híreket mondani
* A Freedom House bírálja a magyar médiatörvényt
* Több jobb hírt szeretne az Országgyűlés
* Rogán nem egyeztetett a kormánnyal
* A Népszabadság dacol Szalai Annamáriával
* Beleírják Szalai Annamáriát az alkotmányba
* Ma bejelentik az önálló közmédia megszűnését
* Üres címlappal tiltakozik a Narancs és az ÉS
* Kétharmados Fidesz-uralom az MTV-ben
* Rogán szigorú tartalomszabályozást akar
* MSZP: civilizált demokráciában nincs ilyen médiaszabályozás
* Az MTI két éven belül lenyomná az Indexet
* Az MTI gyártaná a közszolgálati internetet is
* Elfogadták a médiaalkotmányt
* Összevonták a közmédiákat, létrejöhet az új ORTT
* Alkotmánybírósághoz fordul az LMP a médiatörvény miatt
* Alkotmánybírósághoz fordul a TASZ a médiaalkotmány miatt
* NMK: Szakmaiatlan a médiaalkotmány
* Szalai Annamária szerint jól átgondolták a médiarendszer átalakítását
* Az ellenzék visszavonatná a médiaalkotmányt
* Brüsszel miatt késhet a médiaalkotmány
* A magyar médiát félti a Washington Post
* Sólyom megkerülése miatt szavaznak később a médiatörvényről?
* A Fidesz beleírta a közmédiát az Alkotmányba
* A Fidesz azért is felállítja a médiahatóságot
* Hajrázik a parlament
* Az EBESZ a médiaalkotmány visszavonására szólított fel
* Az Európai Újságíró Szövetség tiltakozik a magyar médiaalkotmány ellen
* Internetet szabályozni = NEM MENŐ
* Nem kell helyreigazítani a véleményt
* Mégis marad a véleménynyilvánítás szabadsága az Alkotmányban
* Vélemény-helyreigazítás, közszolgálati kódex, egyesült médiahatóság
* Folytatódik a törvénydömping
* A Fidesz figyelembe venné az MSZP-t a médiatörvény módosításánál
* Leszavazták a véleményszabadságot
* Lemond a hírközlési hatóság elnöke
* A Fidesz nem adja fel a netes regisztrációt
* Ma sem szavaz a médiáról a parlament
* A Fidesz visszavág a Washington Postnak
* Az EB nem vizsgálja a médiatörvényt
* Rá sem fogunk ismerni a közmédiára

oldrock (törölt) 2010.12.20. 21:59:21

@a-kis-herceg:
Én csak azt mondom hogy a jobbik kivételével minden más politikai konformáció jobb. Ha háttérbe vonulunk akkor a legrosszabbaknak adhatunk előnyt. Másrészt Szerintem azért van közöttük különbség... Kíváncsi vagyok arra hogy Hack Péter milyen párt alapítását tervezi. Habár szerinted valószínűleg túl liberális. Nekem a liberalizmussal addig nincs gondom, míg félre nem értik és anarchiát csinálnak belőle...

a-kis-herceg 2010.12.20. 22:00:08

@ubul2000: miért lenne Simor forint rontó? a mostani forint leértékelés az a kormány-MNB KAPCSOLAT miatt lehet inkább, talán. de ehhez nem értek. kérdezzünk meg egy közgazda nertársat... de hogy Simornak nem ez a célja az tuti...

aszekelyek 2010.12.20. 22:02:18

@nyünyüge: Legitimációról nem írtam. Azt írtam, volt még ennél is durvább eltávolítás. Nagyobb esélyt adok annak, hogy azok a körök voltak érdekeltek. Akikről én nem írtam. Vannak ronda dolgok a politikában. Mi az, hogy! Nagyon is... és vannak, akiknek a nem etikus nem okoz gondot. Nincs ebben semmi újdonság.Eddig is belefért a demokráciába, majd most is belefér. Nem kívánok Kopits úrnak semmi olyat, amit Szász úrnak adtak. Semmiképpen.Olyat putyinnál divat , újságírókkal is csinálni....

a-kis-herceg 2010.12.20. 22:04:35

@oldrock: hozzám a jobbik áll legközelebb hamár igy rávezettél... de szélsőséges pártot nem támogatnék soha.

egyébként még egyszer utoljára teszek egy kísérletet: miért gondolod, ha nem szavazok akkor támogatom valamelyik pártot? azonkívül hogy GYF és OV is ezt nyomatja... ezt te is elhiszed? józan ésszel átgondoltad mit mondasz?

ha nem szavazok, akkor egyszerűen NEM SZAVAZTAM EGYIK PÁRTRA SE... a többiek szavazatának arányát nem változtattam...

egyszerűen nem tudom felfogni, hogyan merül ez fel újra és újra.... ha kérhetlek másnak... és én vagyok demagóg... most veszek egy nagy levegőt:)

aszekelyek 2010.12.20. 22:04:50

@gorcsev54: Amíg a kamu rokkantakat ki nem szórják, addig ők biztosan....JA és a kormány dolga, hogy ne hagyja a fosztogatást. Szavazóik meg ezt támogatják. Meg a biszku féle gusztustalan nyugdíjasok, akik fosztogatják. lengyelekkel példálózás erre is kiterjedhet???? Mert az üdvös lenne....

oldrock (törölt) 2010.12.20. 22:06:36

@oldrock:
Persze úgy értettem a jobbik és a fidesz kivételével....

lüke 2010.12.20. 22:15:47

@a-kis-herceg:
nem mellőzött értelmiségi taxisoför vagyok, hanem
egy kórházi főorvos,
a sokszorosítást a titkárnők csinálják
azért ne keverd a seasont a f@hionnal
inkább horgászni megyek a jeges Dunára......

lüke 2010.12.20. 22:17:31

@ó jaj:
20 év nem volt elég,érdekes

oldrock (törölt) 2010.12.20. 22:24:55

Ha nem látsz különbséget közöttük akkor lényegtelen.
A fidesz katasztrofális a jobbik pedig nagyságrendekkel rosszabb.
Hogy fér a Te magasztos erkölcsi felfogásodba például az amit az egyik jobbikos mondott a parlamentbe az MSZP-sek felé hogy nemsokára nem lesz nevük csak számuk. Milyen emberek azok akik a másságról ilyen kirekesztő módon gondolkoznak? Ezt jó humornak tartod? Vagy a koncentrációs táborokat szeretnél? Cigánykérdés megoldására elég nyíltan ezt mondták. Ne haragudj erkölcsről beszélni és a jobbikkal szimpatizálni...
A jobbik tökéletesen ugyanolyan mint az fidesz csak nagyságrendekkel rosszabb kiadásban. Elképesztő óriásit csalódtam benned.
Akkor miért bírálod a fideszt a jobbiknak a legnagyobb baja vele szembe hogy nem elég radikális és nem ők csinálják ezeket az elképesztő dolgokat. Ha jobbik lenne hatalmon már rég diktatúra lenne!!! Például Te mit szólsz Trianonhoz? Elítéled? A jobbik kereszténynek mondja magát, de egy keresztény pártnak hálát kell rebegnie Trianonért, hisz Isten a történelem Ura mondják. Akkor mi jogon kérdőjelezik meg az akaratát. Ennyi képmutatás... sorolhatnám sorolhatnám....

jjulie 2010.12.20. 22:32:40

@lüke:

az uriember lányát kihagytad

a-kis-herceg 2010.12.20. 22:34:39

@oldrock: addig amig jön az uj poszt. elszorakoztatjuk magunkat?

itt már a klubban 2x elmondtam az ötletem. egy sima kis magyarország matrica, felirattal: nem a méret a lényeg....
és ezt így is gondolom. ezt pont olyan viccesnek tartom, mintha az olaszok a kis fiat unora a római birodalom legnagyobb kiterjedését ragasztanák fel...

ez nagyon káros a problémák megoldását lehetetlenné teszi... még értelmes beszéd sincs. de ebben semmivel sem jobb az ex szdsz, az ex mdf, a fides, az mszp stb...

csak azt provokáltad ki, hogy a pártok közül melyik a legközelebbi számomra. de megnyugtatlak, ők is elég távol vannak. és mint írtam: NEVER...

panelburzsuj 2010.12.20. 22:35:07

@lüke:

Csakúgy árad belőled a szolidaritás! ... :)

panelburzsuj 2010.12.20. 22:36:37

@lüke:

Csakúgy árad belőled a szolidaritás! ... :)

a-kis-herceg 2010.12.20. 22:37:25

@lüke: @panelburzsuj: tényleg milyen érzés "hazabeszélni"? nincs is kapcsolatod a szülőfölddel? a kordonon túlról kiabálsz a net névtelenségében? tudván, hogy SZA keze nem ér el hozzád? a jeges duna sztoriból még lehetnek "békaemberes" sztorik... az is ártatlan horgászásként indult

panelburzsuj 2010.12.20. 22:38:38

@tbb:

Építő kritikát, plíz ....

Írd mán bele, ahonnan hiányzik, hadd lássam, mit szúrtam el.

a-kis-herceg 2010.12.20. 22:39:39

@oldrock: ezt a témát le is zárnám:

"Önök nem fogják elhinni nekem, de létezik élőlényeknek olyan társadalma, közössége, ahol valóban a legjobbak irányítanak. Sajnos, ezt manapság egyelőre csak a páviánoknál tapasztalhatjuk." (Konrad Lorenz)

a-kis-herceg 2010.12.20. 22:40:49

@panelburzsuj: valamit benézett. én se értettem. de hátha lesz magyarázat.

ssi 2010.12.20. 22:44:25

300. Megérteni Orbánt
lehet-e? kell-e? mi a lényeg: a forradalmuk?
talán ő megelégszik azzal, ha bíznak benne és követik
s ő maga kiben hisz önmagán kívül?
s fontosnak tartja-e, amit a szülőknek szoktak tanácsolni: higgy a gyerekedben, hogy ő is tudjon hinni önmagában

világtörténelem eddig: elégedetlen hatalmon kívüliek megfogalmazták céljaikat, s mikor már nagyon sokat voltak, utcára mentek és harcoltak az ügyükért - vagy sikerült, vagy nem

magyar történelem most: újkori fiatal demokráciánkban soha nem látott fölényű győzelemmel a hatalomra kerülők céljaikat részleteiben, de nagy gyorsasággal megvalósítva szinte mindent át/felülírnak: tartalmat és kereteket is, mert rosszul teljesített az ország és rosszul működik a világ? miért is? hibásak voltak az ideológiák, melyekre az irányítások épültek? lehet. a zemberek tudnak váltani, tanulni, ha az új irányok érthetőek, követhetőek - talán még gyorsan is, s akár nagyobb szabadság mellett is? a zemberek elromlottak, sok éves rossz gondolkodásukat nem tudják egyedül megváltoztatni? a vezetők felelőssége az irány kijelölése, s a megvalósítás is? ellenőrizni, felügyelni kell, ill. büntetni, ha akadályozzák az új irány működését? - s a kör bezárult ....

lüke 2010.12.20. 22:44:32

@panelburzsuj: árad, árad
40 év altruista hivatása után
nehogy már kodó mondja meg ,hogy mi a tendőm,
ráadásul olyat ,ami 25 éve lejárt
olyan mint egy bakelit LP egy ócska pick uppal

panelburzsuj 2010.12.20. 22:45:40

@a-kis-herceg:

Lorenzből az egyik kedvencem (jelen blogközösség is bátran meríthet belőle .... :):

"... Arisztotelész idejében emberek, akik háborodottak sem voltak, és rossz tréfákat sem akartak csinálni, arról vitatkoztak, hogy a házi légynek hat vagy négy lába van - ahelyett, hogy megfogták volna a legközelebbi legyet, hogy utánaszámoljanak.

Hogy egészen gorombán kimondjuk: ha ezek a platonista ideisták úgy találták volna, hogy legtöbbjük a négylábú légy ideájával rendelkezik, a valódi legyeket alighanem az eszményi légy hibás megvalósulásainak nyilvánították volna!"

panelburzsuj 2010.12.20. 22:51:57

@lüke:

Hozzáedzőthettél volna már, hogy kodónak sokszor előbb jár a szája, mint az esze ...

Persze ezzel együtt sem igazán kellemes azzal szembesülni, hogy a "kilábal a népből a nép fia" munkacímmel ellátható menetben nemcsak népfik masíroznak.

jjulie 2010.12.20. 22:55:34

@lüke:

előkerült az önérzet, öreganyám

uriember lány nem dolgozik - a monarchiában

autót sem vezet, pláne nem gépír

már megint kialvatlan vagy?

lüke 2010.12.20. 23:00:33

@panelburzsuj:
a nép fiából az agy lábalt ki

panelburzsuj 2010.12.20. 23:01:56

@jjulie:

Még nem értem a legvégére, de menetközben belebotlottam már néhány értelmesnek tűnő gondolatba:

www.bla.hu/professzorok/dl/marcius25/Kulin.pdf

panelburzsuj 2010.12.20. 23:13:26

@lüke:

Ha csak a magam prózájában adtam volna elő, akkor rendben lenne a mondandóm? Hogy engem nem érint, én már különben is megtettem (önkéntes főorvos?), úgyhogy rám ugyan ne számítson senki a szűk famíliámon túl ...

gorcsev54 2010.12.20. 23:15:05

@aszekelyek: A Biszku félék kevesen vannak, a kamu rokkantak között lehet ,hogy épp az ő apjuk rokonuk van, 300.000 még kevés az általatok vizionált sok sok ballibnek. Még valami nem vagyok jós, csak van tapasztalatom a " varázsgömböm " azt mondja amit eddig is mondott (jó magyar mondás olyan szar még nem volt,hogy szarabb ne lehessen) a 6 havi állam adóság növekedést nem én jósoltam, legfeljebb a decemberit jósolom meg mivel a gazdaságban dolgozom és látom a folyamatos leépülést. Magyarország adósságspiráljának nem egyetlen oka a nyugdíjkérdés, ez csak most divat lett emlegetni, a nyugdíj mindenhol problémás. és mint mondtam nem a M.NyP. megszüntetésével van a gondom sokkal inkább a módszerekkel és beszedett pénzek osztogatásával (úgy mint a szociknál) semmiben sem különböznek, a nadrágszíj mindig ránk vonatkozik ,míg ők felelőtlenül költekeznek a másoktól szemérmetlenül beszedett pénzekből.(( mi az ,hogy pl valaki úgy dönt marad akkor adóként fizessen 24% - a semmiért) Mi az ,hogy bizonyos emberekre külön adót vetek ki. mi meg Azt már le se írom visszamenőleg. Nagyon vissza üthet még ez a visszamenőleges törvénykezés Orbán fejére. Azt meg inkább ne emlegessük ,hogy kik fosztogatnak, beleértve a szocikat is. Én azért még kíváncsi leszek hányan fizetik vissza a lóvét, és miből.És itt nem csak fintorgásról van szó, és próbáltuk ugyanúgy számon kérni az előzőn is(feleslegesen akárcsak a mostanin)Én sokkal inkább azt látom , hogy a "népnek" teljesen mindegy Orbán mit mond tesz a legnagyobb szart és hazugságot baromságot is beszopja tőle, míg mástól semmit nem hisz el.De Orbán az uniós elnökségben még meg fogja tanulni ,hogy nem minden arany ami fénylik, ott nem lesz 2/3 tele felkapaszkodott talpnyaló seggfejjel.(mert az értelmeseket már kinyírták maguk közül mint a jó kommunisták)

a-kis-herceg 2010.12.20. 23:16:08

pár perce van uj poszt

gorcsev54 2010.12.20. 23:17:34

@aszekelyek: Nem vagyok jós tehetség ,de azt azért látom ebből ideig óráig lesz működés(leginkább persze nekik)

gorcsev54 2010.12.20. 23:24:05

@aszekelyek: Nem vagyok jós de véleményem szerint ez csak ideig óráig megoldás.(nekik amíg ők is kimenekítik a lóvét) a többi már úgy sem érdekli őket,aki azt hiszi azt komoly csalódások fogják érni.A 450 milliárd nem én jósoltam hat hónapra.

tbb 2010.12.20. 23:56:06

@panelburzsuj:

Nem érzed?

A demokrácia "a" feltétele.......

Esetleg az elsőt elhagyhatod.

tbb 2010.12.21. 00:04:07

@jjulie:

A biodiszlet is vezérkar. Ki milyet csinál magának.

gorcsev54 2010.12.21. 11:02:13

@a-kis-herceg: Sajnos nem az vagyok, de vannak akik a hét minden napján aktívak.

xsasha 2011.01.03. 13:37:39

Ez mennyire jó meglátás!
Eddig a legeslegjobb Orbán-észlelés.
Annyit hozzátennék, hogy azért komplexebb dolgok vannak a falra írva. De a felvázolt működési elvet ez nem befolyásolja. Innen már csak néhány lépés Orbán Viktor és az előző 20 év megértése.

deku82 2011.02.07. 21:50:41

@a-kis-herceg: véletlenül nem pécsi vagy?
S'il te plaît... apprivoise-moi!

a-kis-herceg 2011.02.08. 10:06:29

@deku82: nem:)

bár véletlen sok ismerősöm él Pécsett

P4p3r Dr4g0n 2011.02.17. 09:52:54

A megértés mechanikája egyszerű. Minél több pénz, bármi áron. Annak idején készült egy könyv, a 9 legjobb politikai döntéséről. Most a 200 legrosszabbról fog a könyv megíródni? Sok döntésével nem értek egyet. Ide tartozik a minimálbér megadóztatása is többek között. De nem kezdem sorolni, szerintem mindenki tapasztalja.
És ha esetleg valakit érdekelne a könyv.
www. konyv-konyvek. hu/orban_viktor_9_legjobb_politikai_dontese_racz_andras
süti beállítások módosítása