Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
dec 31
00:01

Ha olyan köztársasági elnöke lenne az országnak – nem is lenne példátlan, az előző például biztosan ilyen volt -, akit a haza sorsa jobban érdekel, mint megválasztóinak vélt vagy valós politikai érdeke, akkor az újévi beszédében nem a kitartásról, a jó irány követéséről, valamint a konfliktusok és az áldozatvállalás értelméről győzködné a polgárokat. Egy ilyen államférfi most egészen biztosan az egyre nyilvánvalóbb gazdasági és politikai válságból való kivezető utakat keresné, és arra ösztönözné a magyar politikusokat, hogy maguk oldják meg a helyzetet – amíg még tudják.

(Fotó: hvg.hu)

Sok mindennek lehet minősíteni azt, ami Magyarországgal történik, de még a legvadabb és/vagy leginkább önfelmentő magyarázatok híveinek is be kell látniuk, hogy komoly bajban vagyunk - és hamarosan még komolyabban lehetünk. Megtámadták az országot, vagy inkább mi magunk rohanunk fejjel a falnak? – messze nem mindegy, hogy melyik értelmezést fogadjuk el, de a végkövetkeztetés most mégis ugyanaz: valamit sürgősen tenni kell, ha nem akarjuk, hogy az országot és lakóit súlyos veszteség érje. Talán még azok is értik, belátják ezt, akiknek amúgy szimpatikus a kormány „kurucos” politikája: látványos politikai korrekció nélkül egyre veszélyesebb helyzetbe kerülhetünk.

Sokszor beszélünk mostanában nemzeti szuverenitásról, és valóban, ma ez az egyik tét – csak talán nem pontosan úgy, ahogy erről a kormányfő értekezik. Ma ugyanis nem az a kérdés, hogy figyelembe vesszük-e katonai, politikai és gazdasági partnereink, szövetségeseink ilyen-olyan kéréseit, figyelmeztetéseit, hanem az, hogy – akár reálpolitikai megfontolású, akár belátáson alapuló változtatások árán - elkerülhető-e az a helyzet, amikor az ország sorsáról már nem választott vezetői döntenek. Márpedig minden szempontból az lenne a legrosszabb, hosszabb távon is a legtöbb kárral járó forgatókönyv, ha egy gazdasági összeomlás után, vagy éppen azt megelőzve a „külföld” venné kezébe az irányítást. Látom, olvasom, hogy sokan ebben reménykednek: az EU, az USA vagy valaki az országhatáron túlról „leveszi” végre a pályáról a kétharmados magyar miniszterelnököt. Meggyőződésem, hogy egy ilyen „megoldásnak” minden másnál súlyosabb következményei lennének.

Aki ma valóban fontosnak tartja a nemzeti szuverenitás és vele együtt a nemzeti önbecsülés megőrzését, annak azon kell dolgoznia, hogy elkerüljük ezt a végkifejletet. Még azoknak is, akik bizonyára lelkesen ünnepelnék Orbán Viktor kívülről kierőszakolt megbuktatását, tudniuk kell, hogy egy ilyen lépést sokadíziglen megszenvedne az ország. Lehetetlenné tenné a normális politikai diskurzust, a magyar politikát az eddigieknél is irracionálisabb irányba, a mítoszok, a hiedelmek és a legendák felé terelné. Olyan út ez, amelyet csak az kívánhat, akinek Orbán bukása fontosabb az ország jövőjénél.

Azt állítom tehát, hogy nincs ma komolyabb nemzeti érdek, mint az, hogy ebből az egyre fenyegetőbb válságból saját erejéből kerüljön ki az ország. A helyzet kulcsa ma még egyértelműen nálunk van, de teljesen kiszámíthatatlan, hogy meddig. Az is egyre nyilvánvalóbb, hogy valamilyen határozott politikai korrekció nélkül (értsd: ami az ország nemzetközi megítélését jelentősen javítaná) reményünk sincs a kilábalásra – az az út, amelyen most látszik haladni az ország, kockázatos és életveszélyes.

Három szereplő felelőssége ebben a helyzetben óriási: a kormányfőé, a kormánypártoké és az ellenzéké. A kormányfőé, hogy képes lesz-e végre felismerni az irányváltás elkerülhetetlenségét, hogy lesz-e ereje és bátorsága az ország érdekében akár jelentősen változtatni politikáján, vagy ha ezt nem tudja, akarja megtenni, átadja-e a helyét olyasvalakinek, aki esélyesebb a bizalom visszaszerzésére. A kormánypárti politikusoké, hogy képesek lesznek-e még időben lépni, s ha szükséges, akár a kormányfővel szemben is kiállni a politikai korrekció mellett. S végül az ellenzéki szereplőké, akik esetében a legnagyobb kérdés az, képesek-e úgy érzékelhető nyomást gyakorolni a kormányra a változások érdekében, hogy közben nem destabilizálják, s ezáltal nem gyengítik, nem szolgáltatják ki még jobban az országot.

Sok mindent nem látunk, nem tudunk, de abban egyre biztosabbak lehetünk, hogy lesznek szempontjaink a politikai felelősség utólagos megállapításakor. 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr243508189

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Új köztársaság kényszere 2012.01.01. 20:28:35

Orbán – meg az azt várhatóan követő jobbikos koalíciós intermezzo – után igen nehéz munka vár ránk. Mindenekelőtt kell egy alapos cezúra. A politikai, a szimbolikus és az intézményi változás mellé akár büntetőjogi cezúra* is szükséges lehet...

Trackback: Törökvész 2012.01.01. 10:42:31

Mire kell ébrednem? Új év, új hülyeség. Török Gábor alighanem meglehetősen bepezsgőzött, mert attól retteg, hogy "külföld" átveszi az irányítást. "Ma ugyanis nem az a kérdés, hogy figyelembe vesszük-e katonai, politikai és gazdasági p...

Trackback: Szembeköpösdi 2012.01.01. 09:41:48

A FIDESZ-nek sikerült újfent szembeköpnie saját magát, de leginkább a választóit: Kordont vonnak a Parlament köré 2012. január elsejétől „a szükséges ideig, de legkésőbb március 31-ig” – olvasható a police.hu honlapján. Azt írják: sz...

Trackback: Egy önkormányzat eladósítása 1 lépésben 2011.12.31. 14:43:55

Véleményem szerint az eladósodó önkormányzatok többsége nagyon is tudta, hogy mit csinál. De legalábbis azt, hogy amit csinál az rossz és nem fenntartható. Mégis csinálta, mégpedig ezért.Ez a sármos kicsi slide egyike azoknak, amikkel az egyik befektet...

Trackback: Mi a baj az új Alaptörvénnyel? 2011.12.31. 13:58:24

Miután a kormány felszámolta a polgári demokráciát, az államcsőd felé száguldás és a Fradi felvirágoztatása közben jut ideje saját maga és saját alkotmánya megünneplésére is. A sajtónyilvánosságot nem kapott zártkörű buliért 13 milliót fizetünk....

Trackback: Bolond beszéd, de van benne rendszer? 2011.12.31. 12:50:42

A tegnapi nap híre, hogy Lázár János Hódmezővásárhely polgármestereként a város kötvényekben fennálló adósságállományát akarja újratárgyalni, illetve Hende Csaba honvédelmi miniszter a Gripenek lízingdíját akarja átütemeztetni a választások utánra.Lázá...

Trackback: Rogán Antal életrajza 2011.12.31. 12:43:52

Rogán egyéves pénzügyi ügyintézői gyakorlattal megy tárgyalni az IMF-hez. Tényleg az a jó az országnak, ha nem három felkészült gazdasági szakembert, hanem egy jogászt és két pártkatonát küld a Fidesz az oroszlánbarlangba? "Kihagyják Matolcsyt az...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2011.12.31. 12:42:56

Hogyan irányíthatja egy nemzet gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott vállalkozásban, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.12.31. 12:42:04

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Nézzük meg Europass sablonba feltöltött éle...

Trackback: Nem kell Elnök Magyarországnak 2011.12.31. 12:28:32

  Mert az elnökség csak hatalommal és tekintélyelvvel jár és egyik sem egészséges dolog. Helyette az olyan erkölcsi és törvényi alapelvet kell kidolgozni és alkalmazni, amely nagyobb garancia bármely embernél. Ezek nagyjából, amolyan kis irkaf...

Trackback: Súúúhanterz: Miben buliznak politikusaink idén szilveszterkor? 2011.12.31. 11:17:03

Miután politikusaink még karácsonykor sem hagytak nekünk békét és már készülőben van az utószilveszteri perpatvar is az operaház előtt, mi Súúúhanterek arra voltunk kíváncsiak, miben buliznak országunk vezető politikusai szilveszterkor.   &nb...

Trackback: Kezünkben van 2011.12.31. 08:27:01

Olyan út ez, amelyet csak az kívánhat, akinek Orbán bukása fontosabb az ország jövőjénél.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.02. 18:46:20

@radala: Nem igazán látom mit kéne tennie az LMP-nek. Verjék meg Gyurcsányt mert odamegy? De mindegy is, a mai tüntetés visszhang nélkül fog maradni.
Ami érdekesebb hogy Őfelsége kedvenc ellenzéke mindig olyan remek indokokat talál hogy ne kelljen tüntetnie Őfelsége ellen. A különféle kultúrházak Őfelség kedvenc ellenzéki vezére olyan radikálisan fel tud szólalni, de ahogy tettek mezejére kéne lépnie, egy tüntetés erejéig, elfogy a lelkesedés.
Őfelség kedvenc ellenzék furcsa módon nem a mandátum majdnem 70% felett rendelkező pártot támadja, hanem egy bukott politikust, akinek a támogatottsága a küszöbérték körül áll.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.02. 18:48:05

@Táskás Tóni: Paczolay úr választhatott hogy a komédiások vezére marad jó pénzért vagy lemond és nem adja a nevét a komédiához. Ő az előbbi választotta. Lelke rajta.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.02. 18:58:56

@tarackos: "Az a gáz, hogy a jelek szerint a pénzen kívül az égvilágon semmi sem érdekli a magyart. "

A magyar egyetlen dolgot utál a kapitalizmusban. Azt a sok felesleges dolgot,amit úgy megvenne, nem tudja megvenni, mert nincs elég pénze.
Nálunk egyszerre lehet utálni a Nyugatot ( micsoda rohadékok, mert így meg úgy ) és imádni ( olyan szép volt a bécsi karácsonyi vásár, de olyan szép, azok a felőkarcolók New Yorkba ,te atyaúr isten...).
Ez a tudathasadás az élet legtöbb részén megfigyelhető.
Érdekes az ország lakosságának sajátos tudatállapota.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.02. 19:03:00

@pom pom: A szenátor asszony nagy ismerője a jegybanki működésnek.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.01.02. 19:06:24

@radala: Hat pedig... Sokkal kevesebben vasarolnak, tobb korabbi bolt is bezart. Tenyleg tobbet kene hazautaznod. Mi 2009ben jottunk ki, de minden hazalatogatasunkor mar szinte a repterrol fordulnank is vissza. Szuper dolog rogton a MAV-val (meg a nem mukodo liftekkel, vagy automatakkal) talalkozni:(

Szerencsere videkre, a csaladhoz leerkezve kicsit valtozik a kep, mert ha meg szegenysegben is elnek, de tobbnyire kedvesek az emberek.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.02. 19:06:25

@concret: A megoldásnak a Fideszből kéne jönnie, ebben egyetértek. Orbán nem tudom meddig maradhat a víz felett. A gyorsnaszád oldala lukas, ömlik be nagy erővel a víz.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.01.02. 19:10:04

@ciceró: Valoban.

"Erdekes" hallani, mikor peldaul valaki szidja a komcsikat, a kommunizmust , meg az egesz mult rendszert, mellette meg utalja a gazdagokat, es totalis tarsadalmi (anyagi) egyenloseget szeretne.

MErt hogy kepzeli mar egy nagyvallalat vezerigazgatoja, hogy 3-5 millios fizetest vesz fel.

szoja122 2012.01.02. 19:12:55

Schmitt Pál munkanélküli, állása megszűnt!

Nincs Köztársaság, nincs Köztársasági Elnök.

concret 2012.01.02. 19:20:35

@ciceró:

Butaság a jövőre vonatkozó betonbiztos kijelentéseket tenni, hiszen az is lehet: kitart a fidesz frakció Orbán mögött, és valahogy elbukdácsolnak a választásokig, meg az is lehet, szakad a frakció, és buktatják Orbánt. Magam sz utóbbit szeretném, hiszen ez jogfolytonos megoldást jelenthetne, utat nyitna a belpolitikai konszolidáció felé - erről ír TG is. De én véletlenül sem gondolom, hogy a vágyaim azáltal nagyobb valószínűségűek, mert azok az én vágyaim.
@pom pom olyan magabiztosan ír a fidesz frakció megbonthatatlanságáról, mintha döntő részét alaposan, személyesen ismerné. Szerintem hagyjuk meg ezt a hitet a kormány rajongóinak. A jövő attól érdekes, hogy váratlan dolgokat is hozhat.

pom pom 2012.01.02. 19:35:28

@concret: sajnálom... nem ismered a politikát...

ezek gondosan kontraszelektált senkiházi gerinctelen alkalmatlan emberek... ezeknek a teljes életét a fides jelenti... ha a zorbán (simicska) kihúzza a kesztyűbábokból a kezét akkor rongyként összecsuklanak...

sorolom újra az eszközöket: alkalmatlanságuk ellenére kiváltságok, kontraszelekció, zsarolás + a közös bűnök összekovácsolta csapat...

Te egy hajszálnyi emberi tartást és érzelmet feltételezel bennük... tévecc...

ubul2000 2012.01.02. 19:37:45

@szoja122: Hol hallottál arról, hogy kimondták a Magyar Köztársaság megszűnését?

concret 2012.01.02. 19:41:42

@pom pom: tényleg nem ismerem, de akik tényleg ismerik - lehet, Te is a hozzáértők, és nem az amatőr kommentezők közé tartozol - azok sem állítanak semmit sem ilyen kőkeményen.

Persze, Ha Te magad is frakciótag lennél (bocs a feltételezésért :)), vagy olyan közeli bennfentes, aki megalapozott véleményt képes mondani, hát az más.

Minden más esetben Te is a semmi tudást akarod bölcsességként eladni.

concret 2012.01.02. 19:48:05

@ubul2000:

Fölösleges szócséplés az egész.
Az országot Magyarországnak hívjuk, mióta itt élünk (na jó, a X.században ugoros-ómagyarul a mogyeriek vagy a megyeriek uruszága lehetett :)).

Az államforma meg most is Köztársaság. Szerintem az állam neve értelemszerűen Magyar Köztársaság, az ország neve pedig Magyarország. A vita lényege egymás heccelése.

Persze, mindehhez tudni kellene az "ország" és az "állam" főneveinket értelmezni.

nyünyüge 2012.01.02. 19:48:40

@ciceró:
És a média tesz is róla, hogy a tudatállapot ne változzék:

A kincstári hiradó előzetese az Operaház előtti tüntetésről igy szól: "Szélsőségesek tüntetnek az Andrássy úton".

(Amúgy Majtényi az előbb mondott egy kimondottan gyújtó hangú beszédet).

ubul2000 2012.01.02. 19:51:25

@concret: egyetértek, de szójának mondjad, ő nem érti

márta)) 2012.01.02. 19:56:37

Alagúton menekülhet Orbán és Schmitt az Operából"

Úgy tudjuk, a menekítésre eleddig egyszer sem használt alagutat múlt pénteken gondos terrorelhárító kezek vették időszakos gondozásba."

fn.hir24.hu/itthon/2012/01/02/alaguton-menekulhet-orban-es-schmitt-az-operabol/

Helyzet van az biztos. Miért is kellett az a bizonyos alagutat "gondozásba venni?"
Érti ezt valaki??!!!
:))

megszűnt 2012.01.02. 19:56:38

@knausz:

Illyés Gyula: Hol zsarnoksák van..

- most mondják, közben vonulnak az emberek.. vége lesz.

concret 2012.01.02. 19:58:55

@ubul2000:

A tények kedvéért: az "uruszág" szóból az "úr" mindenképp nyugati türk eredetű, mint a legtöbb hatalmi tartalmú fogalmunk.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.02. 19:58:56

@nyünyüge: A királyi tv nézettsége elég csekélyke.

megszűnt 2012.01.02. 20:00:13

Illyés Gyula:
Egy mondat a zsarnokságról

Hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van,
nemcsak a puskacsőben,
nemcsak a börtönökben,

nemcsak a vallatószobákban,
nemcsak az éjszakában
kiáltó őr szavában,
ott zsarnokság van

nemcsak a füst-sötéten
gomolygó vádbeszédben,
beismerésben,
rabok fal-morse-jében,

nemcsak a bíró hűvös
ítéletében: bűnös! –
ott zsarnokság van,
nemcsak a katonásan

pattogtatott “vigyázz!”-ban,
“tűz”-ben, a dobolásban
s abban, ahogy a hullát
gödörbe húzzák,

nemcsak a titkon
félig nyílt ajtón
ijedten
besuttogott hírekben,

a száj elé kapott ujj
“pszt”-jében, hogy ne mozdulj,
hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van

nemcsak a rács-szilárdan
fölrakott arcvonásban
s e rácsban már szótlan
vergődő jajsikolyban,

a csöndet
növelő néma könnyek
zuhatagában,
táguló szembogárban,

az van az éjben halkan
sikló gépkocsizajban
meg abban,
megállt a kapulajban;

abban, ahogy a “halló”
közben – érzed – a kagyló
csöndjén keresztül
figyel egy idegen fül;

nemcsak a telefondrót
közt vergődő Laokoon-mód:
vonat, repülő, sínpár,
gúzsbog, kötélszár,

mert zsarnokság van,
nemcsak a talpra álltan
harsogott éljenekben,
hurrákban, énekekben,

az ernyedetlen
tapsoló tenyerekben,
az operában,
a trombitában,

ott van az utca sarkán
az éppoly harsány –
vígan vagy kongó zordan
feszülő kőszoborban,

az van a derűtelen
tarkálló képteremben,
külön minden keretben,
már az ecsetben;

mert zsarnokság ott van
jelenvalóan
mindenekben,
ahogy a régi istened sem;

mert zsarnokság van
az óvodákban,
az apai tanácsban,
az anya mosolyában,

abban, ahogy a gyermek
dadog az idegennek,
ahogy, mielőtt súgtál,
hátrafordultál,

nemcsak a szögesdrótban,
nemcsak a könyvsorokban
szögesdrótnál is jobban
bénító szólamokban;

az ott van
a búcsúcsókban,
ahogy így szól a hitves:
mikor jössz haza, kedves,

az utcán oly szokottan
ismételt hogy-vagy-okban,
a hirtelen puhábban
szorított kézfogásban,

ahogy egyszercsak
szerelmed arca megfagy,
mert ott van
a légyottban,

nemcsak a vallatásban,
ott van a vallomásban,
az édes szómámorban,
mint légydög a borodban,

mert álmaidban
sem vagy magadban,
ott van a nászi ágyban,
előtte már a vágyban,

mert szépnek csak azt véled,
mi egyszer már övé lett;
vele hevertél,
ha azt hitted, szerettél,

tányérban és pohárban,
az van az orrba-szájban,
világban és homályban,
szabadban és szobádban,

mintha nyitva az ablak
s bedől a dögszag,
mintha a házban
valahol gázfolyás van,

ha magadban beszélgetsz,
ő, a zsarnokság kérdez,
képzeletedben
se vagy független,

fönt a tejút is már más,
határsáv, hol fény pásztáz,
aknamező; a csillag:
kémlelő ablak,

a nyüzsgő égi sátor
egyetlen munkatábor;
mert zsarnokság szól
lázból, harangozásból,

a papból, kinek gyónol,
a prédikációkból,
templom, parlament, kínpad,
megannyi színpad;

hunyod-nyitod a pillád,
mind az tekint rád;
mint a betegség,
veled megy, mint az emlék,

vonat kereke, hallod,
rab vagy, erre kattog;
hegyen és tavak mellett
be ezt lehelled;

cikáz a villám, az van
minden váratlan
zörejben, fényben,
szív-hökkenésben;

a nyugalomban,
a bilincs-unalomban,
a záporzuhogásban,
az égig érő rácsban,

a cellafal-fehéren
bezáró hóesésben;
az néz rád
kutyád szemén át,

s mert minden célban ott van,
ott van a holnapodban,
gondolatodban,
minden mozdulatodban;

mint víz a medret,
követed és teremted;
kémlelődsz ki e körből,
ő néz rád a tükörből,

ő les, hiába futnál,
fogoly vagy, s egyben foglár;
dohányod zamatába,
ruháid anyagába

beivódik, evődik
velődig;
töprengenél, de eszmét
tőle fogan csak elméd,

néznél, de csak azt látod,
amit ő eléd varázsolt,
s már körben lángol
erdőtűz gyufaszálból,

mert mikor ledobtad;
el nem tapodtad;
így rád is ő vigyáz már
gyárban, mezőn, a háznál;

s nem érzed már, mi élni,
hús és kenyér mi,
mi szeretni, kívánni,
karod kitárni,

bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
ha eszel, őt növeszted,
fiad neki nemzed,

hol zsarnokság van:
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;

mert már miattad dermed
dacba a gyermek,
s lesz az öledben ringó
feleség ringyó;

vakondként napsütésben
így járunk vaksötétben
s feszengünk kamarában
futva bár Szaharában;

mert ahol zsarnokság van,
minden hiában,
e dal is, az ilyen hű,
akármilyen mű,

mert ott áll
eleve sírodnál,
ő mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál.

aszekelyek 2012.01.02. 20:04:15

@inreallife: Két nagy zivvert is kaptak a sorstól. Két szoci szadesz kormányután kapták a kormányzásra a felhatalmazást. Ők nem romokat hagytak maguk után, tíz éve. Ami miatt az utánuk következő kormánynak semmiféle mozgástere nem volt. Olyat nem írtam, hogy mindenki elégedett. Olyam ugyanis nem létezik kapitalizmusban. Azt voszont állatom, hogy ha lapitalizmus, akkor aokkal jpbb, ha prbáni jobboldal kormányoz, nem pedig a szoci köpönyegbe bújt feri, mára demokoalává vedlett szélsőjobboldali , neokon , vagy most minek nevezik magukat épp . Azt viszont állítom , feri féle alakulattal a legtöbben elégedetlenek voltak. Másként nem lett volna ez a választási eredmény. MA se lenne velük jobb. Azoknak végképp nem akik most tüntetnek, akik valóban alacsony jövedelműek. Pár forintot ha kapnának és azt igen hamar el is vesztenék.... A programjuknak épp az ellenkezőjét csinálták. Hagyjál nekem békét ezzel. Szépen demokratikusan elmondja mindenki, hogy mi a nemtetszése tárgya és megvárja , a választás idejét. Ahogy azok megvárták, akiknek az nem tetszett, amit a most ágálók műveltek. A két új pedig semmi olyat nem mutatott , ami vonzó lenne számomra. Nem újak azok... csak a csomagolásuk. Például egyáltalán nem voltak hajlandóak sem rezidensekkel béremelésről tárgyalni sem, sem orvosoknak ajánlani egy huncut garast sem. Vannak komoly különbségek ennek a jobboldali politikának a javára. Továbbra is azt állítom, hogy ami szükséges, azt teszik és nem olyan terrorban, mint az állítólag baloldali demokraták és liberálisok , az előzőekben. A lehető legkevésbé fájjon, azon dolgoznak. Ilyet még csak programban sem hallottál , bajnaitól sem. Nem mindent a szegényekről lehúzni. Ahogyan az állítólag baloldaliék.

pom pom 2012.01.02. 20:06:01

@aszekelyek: legalább te olvasd a saját kommentedet... tiszteld a klubbot !

graycivil 2012.01.02. 20:07:53

"Nem csak a szemetek tudnak magyarul

Orbán Viktor már nyilvánvalóan a világ cikije. A magyar nemzet viszont még megmentheti a becsületét, ha világosan közzéteszi: ez az ember nem velünk van."

hvg.hu/w/20120102_otpor

"Elmúlt az Orbán-kormány hatszázadik napja is. Ma viszont már az a komolytalan, aki még mindig várja a nekigyürkőzést. Megvolt, ennyit ért: bóvli."

pom pom 2012.01.02. 20:08:54

most az igaz, hogy a zorbán a várban kiállítást nyitott?
és nem merte letolni a pofáját a zoperaházba?

concret 2012.01.02. 20:11:14

@aszekelyek:

Ha nem itt élnék, az utolsó mondatokon könnyekig hatódtam volna. Pedig nem vagyok redisztribúció-barát, csak amolyan kapitalista, ami most szintén nem divat.

Kíváncsi vagyok, hogy fognak majd emlékezni az Európai Néppártban utóbb a jobboldaliságtól a legmesszebbre elrugaszkodott valamikori magyar tagpártjukról...

panelburzsuj 2012.01.02. 20:13:05

@ubul2000:

Egymásnak csépelitek a szót.

Talán már említettem:

A kerítés két oldalán egymásra összeszokottan acsargó ebekkel kísérletileg kitoltak: kivettek a dróthálóból egy darabot.

A két kuty a legközelebbi rohamkor a szokásos lelkesedéssel loholva ordított egymásra - míg a lukhoz nem értek. Hökkent zavar, elnémulás.

Aztán vissza drótos részhez, és boldogan felharsant megint a páros vauvauvauvau ...

Megoldották a problémát.

Vajon az itteni kommentek mekkora hányadát sorolná egy ufó-megfigyelő a biztonsági vauvau kategóriába?

pom pom 2012.01.02. 20:14:35

bóvli fides... bóvli fides... bóvli fides... bóvli fides... bóvli fides... bóvli fides...

pom pom 2012.01.02. 20:20:22

"Az Opera előtt kitartó pár ezres tömeg lelkesen azt üvölti az Operában bálozó politikai elitnek: "Gyertek ki!"; volt "Hazaárulók"-kórus is."

remélem a kerényi mű élvezetében nem zavarja a fides csürhét a spontán nép...

concret 2012.01.02. 20:21:09

@panelburzsuj:

nyilván, ahogyan megszüntették a Magyar Köztársaság állam-megnevezési formát, a 20 év liberális demokráciáját akarták szimbolikusan bezárni,

akik meg a Magyar Köztársaságért tüntetnek, azok a megnevezés által szimbolizált alkotmányos szisztémát kívánják vissza (ahogyan egyébként én is).

A lényeg nyilván nem a szóhasználat, hanem a mögöttes tartalom. Szegény cseheknek pl nincs is csehül olyan rendes országnevük, mint ahogyan mi hívjuk őket: Csehország.

Ehhez képest rendesen eléldegélnek.

márta)) 2012.01.02. 20:21:44

Hm. Ahogyan olvasom a kommenteket, arra gondolok, hogy talán némelyek még ki sem józanodtak. Az új év mámora???

aszekelyek 2012.01.02. 20:22:20

@teevee: Mindig mondom, hogy szórakozni járok ide:) Viszont sosem szoktam valaki háta megett... Az a legkevesebb, hogy török némi borsot az orrotok alá. Nekem is elintézte az Eu, hogy azt csinálok az interneten , ami csak jólesik.... Ez a görcsölés, amit te szoktál hozni..., kimondottan szórakoztató:) JA , a délután nem értem rá válaszolni. Az a géppark van, amire Orbán kötötte azt a szerződést? Nem volt véletlenül már többszür lecserélve. Azóta meg senki nem döntött semmiben? nevetséges az, amit ki bírtál görcsölni magadból. HA valaki akarta volna, lecserélhette volna az egészet bármire. Olyan gyorsan avul el minden és olyan kevés ideig használatos, hogy kétszer azóta már egészen biztosan mindent kicseréltek. nevetséges. Te mivel támasztasz alá bármit? Írtam, a mindent átható korrupcióról. Arról valamit? Ha írok valamit , akkor rákezded , hogy hazudok. Nulla bizonyítékkal. Ezért aztán kinevetésre vagy nálam előjegyezve. Más jellegű hozzám szólásra nem emlékszem. Egészen nyugodtan köszörüljétek a nyelveteket Timikével rajtam. Elég széles körben divatos . Szoktam látni. Nem érdekel , lepattan. Nincsen megfelelési kényszerem , tudod. Nektek sem. Jellemetek , ha ilyen , nincs mit tenni. Részemről egyenesen szoktam, bele a képébe annak, akit illet. Nagy részvéttel vagyok egyébként irántatok.
Azt írja Timike , hogy zavarom, hogy átmenjen az üzenete neki...., meg az információja. Aztán hogy a bánatba zavarom? Odaállok elé? Láncoltam magam hozzá? Vagy hogy? Majd magyarázd el neki , hogy a plurális demokráciában én is elférek. Az én üzenetem is. Az én információm is. Valahogy , még úgy látom , ezt tanulni kell , ahogy sokaknak. Van más vélemény , információ és az is pont annyira érvényes , mint az , amit mások vallanak , akarnak eljuttatni. Alapfokú demokrácia tűrési teszten még sajnos nem tud átjutni. Te sem , nálam.

nyünyüge 2012.01.02. 20:23:14

@pom pom:
hát 'pár ezernél' több volt, nézd meg a tüntetésről szóló felvételt - az origon is adták, az ustream.tv-n fent lesz az anyag.

aszekelyek 2012.01.02. 20:36:30

@2llkedő: Ha hagyják, akkor kialakul. Mostanában inkább belenyúlnak, irányítják az alakulását. Indirekt eszközökkel. Persze tagadják. @pom pom: hallom, a szélsőjobbék meg leköpködték és más módon, verbálisan is inzultálták az Operához érdekező szocikat. Szanyit,.. és még két illetőt... aztán a rendvédelem közéjük állt. ezek a szemetek biztosítják a rendezvényt! fujj... :) Összeterelték az eddig elszórtan tüntetőket, hogy együtt , a sokféle, nem homogén csapat egy tömegnek látsszon. Látványos volt. Néztem atv-n is karácsonyt , ahogy referált, meg a Hír tv-seket is... nem egysíkúan tájékozódom :) azt atv-n nem mondták , hogy leköpködték a szociékat.... :) érdekes , nem ? Karácsony meg nem állt olyan helyen , hogy őt megközelíthessék. Helyezkedni tudni kell... ilyenkor is. Az jutott eszem,be, hogy lezárták a belvárost, amikor feri oda ment , mert a Nemzeti Múzeum már túl meleg hely lett ... , meg amikor a MÜPÁ-ba ment beszédet mondani.... Senkit a környékére sem engedett a kormány által irányított akkori rendvédelem.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.02. 20:36:37

Operaház, Schmitt: Az 1949-es alaptörvényt végre olyan váltotta fel, ami széleskörű konzultáció után született, és amely az EU szellemében megerősíti a jogállam értékeit.

--

Széleskörű konzultáció = Egytucatnyi feleletválasztós kérdés.

megszűnt 2012.01.02. 20:39:52

@aszekelyek:

"Azt írja Timike , hogy zavarom, hogy átmenjen az üzenete neki...., meg az információja. Aztán hogy a bánatba zavarom?"

Én egy nagyon vacak gépen írok, tényleg ősrégi, de működik a kis- és nagy betű rajta. Továbbá van olyan funkció is, hogy visszafogom magam és nem papagáj üzemmódban mondom a semmit!

Egyébiránt ha olyannyira a hátad mögött volna véleményünk, akkor nem itt írnánk meg, hanem privát. Semmi olyasmit nem mondtunk, mely ne volna igaz. Vagy igen?

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.02. 20:41:45

@nyünyüge: Egyre többen lesznek. A leolvadás megkezdődött.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.02. 20:44:25

SP reméli, hogy ma vele ünnepel valamennyi magyar szerte a világban...
...
Csodás ez a mai nap. Örvendjetek magyarok! Van egy újabb pártalkotmányotok, amit megint nem mertek a nép által megszavaztatni.

jjulie 2012.01.02. 20:44:49

@aszekelyek:

igaz hogy az operaház körül is "orbántakaroggy"van, nem csak a kossuth téren van "orbántakaroggy"

mit tippelsz, felcsúton is lesz orbántakaroggy?

aszekelyek 2012.01.02. 20:47:38

@concret: Az lenne demokratikus , hogy mindig csak az érvényesülhessen , aki azt akarja , ami itt liberális demokrácia , meg Magyar Köztársaság néven ment? Nem gondolnám. Azt egy kisebbségbe szorult csoport akarja. Demokráciában lehet olyan de nem érvényesíthető a kisebbségi akarat. Egyébként sokkal nagyobb rend van így. :) Az a lopási engedély húsz ezerig , abban a liberálisnak mondott visszasírtban , bizony nagy nokedli volt. Azt nemigen bírták lenyelni a népek. Meg a másik végén , a sokszor húszmilliárdos lopást. Olyan arcátlanságokat , amik megtörténhettek. Az igazságszolgáltatás terén is. Azt bizonyosan nem akarják vissza. Nem a név miatt mentek utcára. Az egyszer biztos. Kikapartatni velük megint a " liberális " gesztenyét , jó lenne. Értem én....

jjulie 2012.01.02. 20:47:57

@aszekelyek:

csak a nácikok ellentüntettek

fideszgyík már egy sincs, hogy ellentüntetne?

panelburzsuj 2012.01.02. 20:48:16

@concret:

Szimbólum - az van dögivel.

És minél megfoghatatlanabb, annál alkalmasabb az azonosulásra.

Én viszont jobb szeretk olyan adatokon elgondolkodni, hogy az "Ostblock" felbomlása óta minden "kiaszabadult" országban csökkent az állami újraelosztás súlya. Hol kicsivel, hol drasztikusan.

Magyarországon viszont növekedett.

Akkor tulképpen mi bajunk a komcsizmussal?

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.02. 20:49:39

"Fontosnak tartjuk, hogy a neveléssel bármilyen minőségben foglalkozók megismerhessék az egyházfő üzenetét, és ki-ki belátása szerint meríthessen belőle. Ezzel a céllal tesszük közzé és küldjük el közvetlenül a köznevelés intézményeinek" - ez áll az oktatási államtitkár levelében, amelyet a kormányzati honlapon is nyilvánosságra hoztak.

Hoffmann Rózsa szerint XVI. Benedek pápa újévi körlevele "sok tekintetben felerősíti" a december végén elfogadott köz- és felsőoktatási törvény "üzeneteit". A KDNP-s államtitkár "bonyolult, szép alkotó munkának" nevezte a két jogszabály megírását és elfogadását.

---

Még jó hogy Magyarországon vallássemleges az oktatás.

jjulie 2012.01.02. 20:50:20

@aszekelyek:

már csak a nácikokra számíthat az orbány?

bigapples 2012.01.02. 20:51:06

Megvolt a nagy tüntetés, nézem az internetes cikkeket a baloldali pártokhoz csatlakozó résztvevőkről:

Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű Szövetség, a Labrisz Leszbikus Egyesület és a sportos melegeket tömörítő Atlasz Sportegyesület , Nyugdíjasok Országos Szövetsége, a Börtön Helyett Lakhatást akciócsoport, a Hálózat a Tanszabadságért, a Kisgazdák Történelmi Szövetsége, a Neo Drom romaszervezet , SZDSZ, a Magyarországi Munkáspárt 2006 és a Zöld Baloldal.

Nézem a dühtől fröcsögő Majtényit, aki a 49-es alkotmány mögött álló nagyszerű emberekről beszél, pedig amögött Rákosiék és a szovjet elvtársak álltak. Majtényi a kormányfőre célozva bukott diktátorról beszél és burkoltan fenyegeti a kormánypártot miután gyakorlatilag bűnözőknek nevezi az Operában ünneplőket, majd demagóg módon a szerinte elviselhetetlen mértékűvé váló nyomort is felsorolja kormány bűnei között.

Ez az alternatíva a mai kormánnyal? Édes istenem, olyan ez, mint egy hatalmas megerősítés, hogy hibázzon bármennyit a Fidesz, nincs alternatíva velük szemben.

aszekelyek 2012.01.02. 20:53:04

@2llkedő: bajnai hitelessége mikor is alapozódott meg? Amikor gazdasági miniszter volt , mielőtt minielnök lett volna? Azokban az években száguldottunk épp az államcsőd felé.. Mi is alapozta meg pontosan bajnai hitelességét?

bigapples 2012.01.02. 20:54:39

@pom pom: spontán nép alatt buszokkal a fővárosba szállított szocialista párttagokat érted, vagy a Gyurcsányék, LMP által szervezett aktivistákat, esetleg a nyugdíjas szervezeteket vagy a homokos sportolók egyesületét érted?

Balt 2012.01.02. 20:58:03

@bigapples: Majtényi síkra szállt. Lol.

Nem szeretnék antropológiai vonatkozásokat hozni, de a Székely nevű, meg az összenőtt szemöldökű nyugger poltiszt is kurvára hasonlít egymásra... (Nemcsak "eszmeileg", szagszervezői mivoltában is.)

concret 2012.01.02. 21:02:47

@aszekelyek:

És mennyire fog örülni ennek az "Új rendnek" a Fidesz (már ami akkor lesz belőle), ha ellenzékbe kerül?

A liberális demokráciának van egy überelhetetlen előnye: mindenkinek ugyanannyi szabadságot mer adni, és akik létrehozzák, nem félnek a jövőtől, ha ellenzékben kell élvezniük munkájuk gyümölcsét.

Milyen sírás-rívás lesz itt majd a kiherélt AB miatt, ha új urak disznóságait kell (hatáskör híján) lenyelnie.
Milyen felháborodás lesz, ha (mondjuk) egy népszavazás eredményeként átalakított bíróság-irányítási rendszer élére valaki a saját kebelmacáját nevezteti ki! Ugye, milyen rettenetes dolgok ezek, ha a hátrányait szenvedjük el?

Már csak abban reménykedem (javíthatatlan optimistaként): lesz olyan magyar jobboldal, ami konstruktív szereplő lehet egy mindenki számára méltányos jogállam újraépítésében, és nem kell hasonlóan víz alá nyomva küszködnie.

jjulie 2012.01.02. 21:05:08

@bigapples:

bigi, orbánbukta, többszörös

orbánfényezés?

jjulie 2012.01.02. 21:06:24

@Balt:

még mindik munkanélküli vagy kádárvakarék?

panelburzsuj 2012.01.02. 21:07:26

@bigapples:

Neked való képek:

vasnepe.hu/kozugyek_politika/20120102_orban_uj_katasztrofavedelmi_rendszer

Rend, egység, megvédelem.

Nincs alternatíva?

Ne is legyen.

Így talán a pótvizsgán megtanuljuk, amit '89-ben elblicceltünk.

megszűnt 2012.01.02. 21:15:41

@bigapples:

"Ez az alternatíva a mai kormánnyal? Édes istenem, olyan ez, mint egy hatalmas megerősítés, hogy hibázzon bármennyit a Fidesz, nincs alternatíva velük szemben. "

Az alternatíva mindig az egyes emberekben van és nem más függvénye.

pl. én akárhány kiló vagyok, rám mindig azt mondják, hogy karcsú és nem látszik, DE: van saját mérlegem és látom pontosan, mennyi az a kiló és egyedül én vagyok, aki tehetek ellene, hogy ne legyen több.

Följebb szóba került Szendi Gábor egy másik téma kapcsán. Azért becsülöm őt elsősorban, mert egyedüliként mert ellene szólni a pszichiátereknek. Egyedül volt és mára óriási tábora lett! Ellenszélben teremtette meg önmagát.

@kela-bá:

"Kösz, a Gábor "meg van", és más irások is."

Nagyon kevés ember van, akit én annyira tisztelek, hogy tegeződünk. Vele igen. De lehet neki ellent mondani! Nem értek egyet pl. a szerelemről vallott nézeteivel sem.:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.02. 21:15:47

@radala:

Viccesek ezek a külföldiek.

Idehozzák a cégeiket, gyáraikat, mert annyira nevetségesek itt a bérek. Persze a magyaroknak azt mondják, hogy a kínaiak, lengyelek, ukránok még olcsóbbak.
Közben meg röhögnek a magyarokon a hátuk mögött, hogy mennyire alacsony bérekért dolgoznak.

Az otthoni melósaik persze nem hiszik el a magyar béreket.
Nekik csak a törlesztőrészlet az autójukon magasabb, mint egy teljes magyar fizetés. Meg a lakbérük is.

Az ő bérköltségükből Magyarországon egy egész munkásbrigádot lehet alkalmazni.

jjulie 2012.01.02. 21:18:44

@Akitlosz:

ez most kapitalista siránkozás, vagy kommunista siránkozás, vagy miféle siránkozás?

nemzetibolsevik siránkozás?

bigapples 2012.01.02. 21:20:04

@nyünyüge: Annyian vannak, hogy nehéz számon tartani őket, ha jól tévedek, akkor én az origo.hu-ról idéztem a csatlakozó szervezeteket.

A Szolidaritás számomra a legellenszenvesebb társaság,
rosszabbak a demokratikus koalíciónál is. Véletlen, hogy nem soroltam fel őket. Az egész tüntetést Gyurcsányék találták ki, szerintem nincs jelentősége, hogy névlegesen ki szervezi, mert ténylegesen az összes baloldali párt szervezetten hozta a pártagjait, aktivistáit, akár vidékről is buszokkal.

aszekelyek 2012.01.02. 21:21:20

@2llkedő: persze. Ez hogy sikerült?
nem rossz...
Közben vacsit adtam, munkából megtérőknek..

jjulie 2012.01.02. 21:21:27

@bigapples:

fényezd inkább az orbánt

ha tudod

pom pom 2012.01.02. 21:25:22

remélem sintérpándor is jol szórakozott

"Andrássy út: Pintér Sándor az Opera előtt állva igazgatja a rendőröket, miközben a tüntetők olyanokat kiabálnak felé, hogy "Maffiózó!", "Olajos!", "Patkányképű!" és "Ávós!"."

a katasztrófát meg megvédték... gondolom mint a nyugdíjat...

Balt 2012.01.02. 21:26:11

@jjulie: A keverőtárcsás mosógépet javítsd, kivénhedt munkásőr!

aszekelyek 2012.01.02. 21:29:27

@dbeata: kis összegekben, más - más bankokban üldögéljél csak rajta. Ezt a jó tanácsot kaptam. Rohamozni? Azt nem kell. Lehet tudni, melyik bank elég töke erős. Oda kell tenni. Nem a bizonytalan , feltőkésítik-e helyekre. @bigapples: nálam a favorit az a fickó, aki a millán is.. de ő nem is szervezi és nem is tagja... , akinek elég alattomos feje van..., már a kisugárzást illetően. Nem politikát , egy bárányt nem bíznék rá. Szerintem megkajálná és azt mondaná , Orbán volt.... :) Székely Tamás? -kese , tojásfejű - a neveiket nem jegyzem meg , kitüntetem vele őket. Azt kérdezi a férjem , hogy kaphatott ez a volt tűzoltó kétmilliót és most ki ad neki annál többet? :D ezt is jó lenne tudni...

jjulie 2012.01.02. 21:29:47

@Balt:

ez sem tűnik orbánfényesítésnek, kádárvakarék

fényesítsd az orbán, figyu segítek, tudsz ilyet?

viktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktor

concret 2012.01.02. 21:30:10

@Akitlosz: van alternatíva:

magyar munkaadó alapítson magyar céget, alkalmazzon magyar dolgozókat dániai béren, hiszen csak szándék kérdése. Na és adja el termékét-szolgáltatását dániai áron itthon, vagy nyelje le a veszteséget, ami a hazai árbevétel és a dán bérek eredménye lesz.

Persze, ha ügyes, eladhatja termékét-szolgáltatását Nyugaton is dán áron. Ez a rendes magyar nemzeti kapitalista. Tele van velük az ország (pl Széles Gábor), akik puszta nemzeti érzelemből dán béreket fizetnek magyar melósaiknak, bár egy brigád bére is kijönne egy munkás rendes, nemzeti béréből.

bigapples 2012.01.02. 21:31:49

@panelburzsuj: Hidd el, sokkal jobban örülnék, ha lenne valódi alternatíva baloldalon, amely nem csak a szociális demagógiára és a diktatúrától való álrettegésre épít és lenne esélye, hogy nem a 2002 utáni módon a kezelhetetlen adósságpályára vezető görög utat akarja folytatni.

Szokták itt a blogon visszasírni Bajnait. Most komolyan, gondoljon az ember bármit is a Bajnai-Oszkó féle neolibekről, milyen kormány lenne, ha ezekkel, a mostani baloldallal a hátuk mögött akarnának kormányozni?

Különben nem vagyok rendpárti, aki elalél az egyenruha látványától. Semmi baj, ha valakik tüntetnek, alapvető szabadságjog.

Balt 2012.01.02. 21:32:25

@radala: Tökéletesen egyetértek, de mondjuk ezen nincs mit csodálkozni. :)

Csak jelzem, az eddig (fogyatkozó) jóindulattal szemlélt LMP-t én is leírtam. Tényleg SZDSZ2, de még ahhoz is balfaszok, hogy a harmatgyenge maszopot irányítsák, ahogy a nagy előd tette azt az ereje teljében lévő utódpárttal... Karácsony nyilvánvalóan bekattant a novemberi 6%-on. :)

Balt 2012.01.02. 21:34:17

@jjulie: Nem hörög a paraszt! Mit keresel otthon, munkásőr, amikor ippeg demokráciát temetnek a cimboráid? Vagy mobilról írsz, f@szk@lap?

ubul2000 2012.01.02. 21:38:56

@Balt: lapít, mint szar a fűben

aszekelyek 2012.01.02. 21:40:59

@radala: A "fradi szurkoló" vandálok is nyugdíjba mehettek...:D Bár, a mai rendvédelem , mintha eléggé jól gyakorolná a szakmáját. Nincs annyi két utcával arrébb toporgás, hadd törjenek, zúzzanak..., mint a tv- székház rombolók esetében... Mindjárt közéjük állnak. Mielőtt a szócsata vagy bármi is kifejlődhetne komoly. Van ugyan náluk könnygáz, de anélkül is tudtak rendet tartani. Megnyugtató ez a "diktatúra" , nem találod ? Most nem sokan próbálnak a rendőrre támadni... Van egy komoly büntetési tétele... A raktáros sem ment haza, mielőtt kiadták az azonosítókat....

jjulie 2012.01.02. 21:41:10

@Balt:

fényezd az orbán kádárvakarék

segítsek?

hugyoztál te is a fűbe érte?

jjulie 2012.01.02. 21:43:21

@ubul2000:

na nemzetibolsevik, okosat mondjál, egyszerűet, tömören

aszekelyek 2012.01.02. 21:43:35

@nyünyüge: Jártam minap a west endben. Minden az , csak nem olcsó... és a mammut sem. A dekoráció , amit az épület legtöbb üzletét bérbe kiadók fizetnek , az látod gagyi...

panelburzsuj 2012.01.02. 21:44:40

@bigapples:

Fura ízlésem van: én a "külvilággal" józanul, hasznosan együttműködni képes oldalon szeretnék valamit látni.

Nem kormányképes alternatívát, annyira telhetetlen nem vagyok.

Csak egy picike valamit, amiből - majd, eccer, talán - kormányzó erő válhat.

Mert jelenleg csak befeléfordult államhitű kollektivizmusokat látok. De azt minden színben, formában, méretben.

Balt 2012.01.02. 21:46:00

Na, megvan a köménymag... izé, kendermag?: 1500-an maradtak. Remélem, a TEK résen van! :) Bár én szívesebben kardlapoznék... :))

Balt 2012.01.02. 21:48:04

Andrássy út: A tüntetők már csak kb. ezren maradtak, sípolnak, kiabálnak, néha megszólal egy riasztó, a rendőrök pedig továbbra is fegyelmezett sorokban állnak. A gálaest vendégeit nem látni. (index)

panelburzsuj 2012.01.02. 21:50:16

@panelburzsuj:

Magyar Érték Piramis.

Gyulai páros kolbász - dán félsertésből.

Merúgy ócsóbb.

És sírunk, hogy nyomják, kiröhögik, megvetik Krahácsot ...

aszekelyek 2012.01.02. 21:51:07

@radala: Hát amerre az IMF és az Eu mondja... meg ámerikánék. Csakis. Jó, hát már akkor fasiszta hatalomátvételről óbégattak, az igaz... de hát ugye valamit mégiscsak kell mondani., hogy az ellenfelet dehonesztáljuk... ez meg olyan jól bejött. , olyan sok évig.. Aki útban van és nem kívánatos , az fasiszta. Mert csak a mi utcánkba lehet jönni és aki nem , az "menel " a fasiszta zsákutcába. Mit nem értesz ? Ez így demokratikus. Szerintük:D
MAgam is napok óta kérem, hogy mondanák meg pontosan, hogy melyik a jó út. A nem zsák utca és miért is az. Hadd tudjam meg. Egy tőmondatot nem kaptam válaszul erre. Hideget , meleget , azt igen. Hogy akarnak ezek eladni valamit, ha nem csinálnak kedvet hozzá? Kóstolót kérek! Látatlanba csak palimadár vesz valamit!

graycivil 2012.01.02. 21:52:21

"Újabb MNB-Fidesz csörte

"A Magyar Nemzeti Bank visszautasítja Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője mai, a jegybanki alapfeladatok ellátásával kapcsolatos nyilatkozatát. A jegybank az államadósság számítását évek óta az uniós módszertannak megfelelően végzi" - reagált egy mondatban az Indexnek Selmeczi szavaira a jegybank ."

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/02/ujabb_mnb-fidesz_csorte/

A legszörnyűbb, hogy az Adams-fogú "körtés-almás" baromságát szakmai alapon magyarázza a jegybank. Mit lehet egy ekkora közgazdasági-parasztész szerinti idiotizmuson magyarázkodnia az MNB-nek?

De legyen! Akkor tehát minden (nem végtörlesztett) devizahiteles is megnyugodhat, hiszen a károgók is csak keverik a körtét (hitelfelvétel devizában) az almával (visszafizetés forintban). Az egyszerűen csak "virtuális szívás", hogy a házikasszához (GDP) képest brutális az adósság. Hiszen az egyik körte, a másik alma. Ugye Selmeczi tésasszony?

Te jó ég! Ilyen droid-idióták védik a nyugdíjpénzünket! F.Y!DESZ

aszekelyek 2012.01.02. 21:52:26

@panelburzsuj: Ez volt az akkori EU feltétele. Hogy nézhessük, közelről, milyen jól élnek ők...

megszűnt 2012.01.02. 21:59:55

@panelburzsuj:

"Csak egy picike valamit, amiből - majd, eccer, talán - kormányzó erő válhat."

Igen. Ennyi elég volna most. Egy csíra, amiből hajtás, majd növény lesz. Remélem biológiailag helyes a sorrend.:)

A remény a fontos mindig, mert lehetne másképpen.

Följebb, ami példát hoztam, lám egyetlen ember is elérhet bármit, ha nagyon elszánt, ha ő azt nagyon akarja és követői lesznek. Bármennyien vannak ellene. 1 ember is győzhet, ha komolyan gondolja.

aszekelyek 2012.01.02. 22:09:32

@pom pom: az klub
mindig két b-vel, ejnye már...

@graycivil: még jó , hogy te lángész vagy és ezt is jobban érted. Az MNB , hát , vannak vitáik a kormánnyal . Szerintem az államadósság nem nőtt. Akkor nőne, ha vennének fel hitelt. Mondjuk az IMF -től. Azt meg már tavaly szeptember óta követelik rajtuk. Szerintem ez az árfolyam mozgás elég Magyarországnak. Nincs itt másról szó. Ami nőtt, az a forintban számolt része a deviza adósságnak. Amennyiért most kapunk forintért valutát. Az árfolyam nőtt. Ahogy a devizahiteleknél. Nem a felvett kölcsön , svájci frankban. Nem az adósság.

aszekelyek 2012.01.02. 22:17:42

@knausz: A kérdésre nem tudnál válaszolni inkább? + Olyan betűt használok , csendőr néni , amilyet csak kedvem tartja.

aszekelyek 2012.01.02. 22:20:50

@jjulie: Így is félő, hogy kisül a szemük..., minek jobban fényezni, még valami bajuk lesz , ha ránéznek a gyűlölői... az ellene uszítók. Tényleg , hogy nem sül ki a szemük? :D

megszűnt 2012.01.02. 22:36:04

@aszekelyek:

"A kérdésre nem tudnál válaszolni inkább?"

Te hány kérdést válaszoltál meg érdemben? Mennyit támasztottál alá hivatkozásokkal?

Csak űrt hagysz magad után vagy azt sem. Nyomokban mogyorót.

2llkedő 2012.01.03. 07:57:56

@radala: "Pont te kárhoztatod a Fidesz fanokat, hogy nekik elég, hogy nincs mszp kormány. Mi a különbség akkor a te álláspontod meg e között?"

Hogy mi? Hát az, hogy felőlem lehet fidesz kormány (és nem kórmány) Orbán nélkül. Mert én nem mondom azt, hogy az egész fidesz olyan, mint a feje. Csak ennyi.

2llkedő 2012.01.03. 08:05:13

@kela-bá:

"Az új társadalom alapjait Pierre-Josefh PRUDHON"

Kedves kele-bá!

Szép jó reggelt!

Nem az elmélettel van a baj, hanem azzal, hogy amit az elmélet kitalált, az nem úgy következik be, hogy én kijelentem, hogy mostantól pedig ez van. Ezt egy folyamat fogja kialakítani, egy olyan folyamat, amiben sokat kell még tanulni.

Egy általános iskolásnak hiába magyarázod az integrálszámítást, nem fogja megérteni, hülyeségnek fogja tartani, főleg úgy, hogy nem érti meg, mire is jó az egész, mert még sokat kell tanulnia ahhoz, hogy megértse.

Ez is olyan, mint a szeretet. Azt is meg kell tanulni. Van akinek könnyebben megy, van akinek nehezebben, És van, aki meg se akarja tanulni, mert a pokolban érzi jól magát.

Üdv, és szép napot!

2llkedő 2012.01.03. 08:09:50

@concret: "És mennyire fog örülni ennek az "Új rendnek" a Fidesz (már ami akkor lesz belőle), ha ellenzékbe kerül?"

Ez a hozzászólásod hatalmas tapsot érdemel!

Én is ezt próbálom vakkantani, de így összefogottan nem tudtam elmondani.
Ami még lényeges ebben, hogy nem attól épül a diktatúra, hogy a fidesz most használja-e az eszközöket, hanem attól is, hogy megteremti a jogi lehetőségét, és ha szükséges, akkor a törvényre hivatkozva nyugodtan alkalmazhatja is.

2llkedő 2012.01.03. 08:12:42

@aszekelyek: "Amikor gazdasági miniszter volt , mielőtt minielnök lett volna?"

Nem! Már az óvodában megalapozódott, amikor is nem kergetőzött az udvaron akkor, amikor nem volt szabad. Mag amikor délutáni alvásnak volt ideje, akkor nem csiklandozta a copfos Marcsikát, hogy az felnevessen.

dbeata 2012.01.03. 13:27:05

@aszekelyek: Köszi a tippet. Annyi mondjuk nincs, hogy külön-külön bankokba... Valamennyi dolcsi, amit még nászajándéknak kaptam az amcsiban élő barátnőmtől, és kb három hóra elegendő forint. Ja igen, hitelem is van :-) és egy barátnak is tartozom.

kela-bá 2012.01.03. 20:56:16

@2llkedő: Helló !

Annyit az "eszméhez", hogy nekem a középi iskolában és az egyetemen tananyag volt. Rengeteg volt a szöveg, mondta is az egyik tanárom,hogy lehetőleg a forrásból "meritsünk" mert a sok átdolgozót a könyvek utáni bevétel is motiválta. De nem ez a lényeg. A cél ugyebár a kommunizmus volt. Röviden ahol, mindenki képessége szerint dolgozik... és majd a fejlett kapitalizmus konvergál a szocializmussal... és megszűnik a PÉNZ.
A vizsgáim mindig sikerültek, azonban sokat filóztam a hogyan-on és a mikor-on. ??? Arra a következtetésre jutottam, hogy az csak "kiművelt emberfőkkel" lesz megvalósitható. Meg aztán eszembe jutottak Petőfi "szavai" :... Ha majd a bőség kosarából mindenki egyaránt vehet ...

A kosárról meg eszembe jut az első önkiszolgáló bolt, amikor
a árúgondolák közt sétáltunk bepakoltunk és mentünk a pénztárhoz. Nagy "kérdés" volt, hogy minden a kosárba került e?( Korábban sorban álltunk a pultnál, kértük az árút, irány a pénztár majd vissza és ugyanott kezünkbe nyomták az árút.)

1975-ben jártam elöször Párizsban. Láttam a kapitalizmus és az épülő szocializmus közötti kölömbséget. Na gondoltam, van még mit behozni. ( Jó, tudjuk, hogy nyugati jólételőny a gyarmatokból is fakad) Ami megdöbbentett az a rengeteg roncsautó amit az egyik erdőszélén láttam felstócolva. No meg az a sok klosár és szemét a szép látnivalók környékén. Akkor nem gondoltam,hogy ez és sok más nem jó dolog hozzánk is elér.
Aztán elérkezett 1989. Az eddigi nem jó, majd emez jobb lessz. Akkor azt mondták, hogy most már gyorsan felzárkózunk a fejlett nyugathoz. Lett is óriási technikai fejlődés. A szoci végére eladósodott az ország, most meg még jobban.Mi lesz ennek a vége ? Világválság van. Ezt tanultuk annó, hogy a kapitalizmus már csak ilyen , konyjuktúra aztán recesszió. De volt két világháború is. Isten mencsen meg egy újabbtól. Nekem már mindegy lenne, mert megértem az átlag magyar nyugdijas kort, de gyermekeim, unokám és a többi magyar honfitársam ? Én a 13.havi nyugdij visszavonását is megértettem, hasznossá tetem magam elmentem dolgozni, ezzel bepótoltam a kiesést. Ha nem emelnének nyugdijat az aktivak munkához jutása érdekében ,támogatnám !
Na és akkor az eszmék ? Demokrácia, szabadság jól hangzanak. Csak az a baj, hogy ennek a "világversenynek" nagyon sok kárvallotya van. Mi kis hazánk ebben nem sokat "vizet zavar", ráadásul sokak szerint jól működik az oszd meg és uralkodj szisztéma. Valami más kellene, de ez már a fiatalokra vár . De azt okosan türelemmel egymást segitve lenne jó végrehajtani.
Ehhez kivánok jó egészséget ! ( Bocs , ha feltartottam.)

2llkedő 2012.01.04. 08:07:13

@kela-bá: "Bocs , ha feltartottam."

Kedves kele-bá!

Ilyen szövegekkel sose tartasz fel. Sőt, ha vitára alkalmas téma van, azzal sem, mert a vita visz előbbre.

A szocialista (kommunista) eszme mint ahogyan már Petőfi is megírta, nem egy rossz dolog (Kánaán az rossz?). A probléma ott adódik, ha valaki nem veszi figyelembe a lehetőségeket, az alapokat (Lenin). A mai szocialisták sem abban gondolkodnak, hogy mondjuk holnaptól lehet szocializmus, hanem távlatokban képzelik el. Mi sem fogjuk, de még a gyerekeink, unokáink sem megélni azt a kort, de törekedhetünk az ahhoz vezető út megtalálására. Addig viszont még sokat kell fejlődni, tanulni. Például meg kell tanulni, ha van a bőség kosara, akkor abból annyit és azt veszek el, amire, és amennyire szükségem van, nem pedig harácsolok. És akkor mindenkinek juthat.

"Demokrácia, szabadság jól hangzanak."

Idén lépünk be a Vízöntő korszakba, aminek éppen ez a jellemzője. Nem fejtegetem ki a részleteket, mert valaki már ezt nagyon jól megtette, ezért csak ajánlanám az írást:

vb-magia.freeblog.hu/archives/2007/03/24/Vizonto_korszak_1_resz/
vb-magia.freeblog.hu/archives/2007/03/27/Vizonto_korszak_2_resz/

A legfontosabb dolog, hogy tanuljunk meg szeretni!

Szép napot kívánok! Igaz, borongóz is, meg ködös is, de mint az avataromon is látszik, mindenben meg lehet találni a jót, ami vidámsággal tölthet el.

Üdv!

kela-bá 2012.01.04. 18:25:28

@2llkedő: Hű de örülök !
Ime a példa, hogy a pozitiv gondolatok vonzák egymást és jobb irányba viszik a cselekedeteket. Nagyon köszönöm az ajánlott két irást. ( Jól értelmezem e, hogy az tiéd?) Most csak belenéztem,de már is látom, hogy hasznos. A helyes táplákozás is nagyon érdekel, orvoshoz csak jogsi meghoszabbitás "ügyben" járok...

Ma este (01.04.szerda) 22.30-kor az M1-en Dokumentum:Viszlát Elvtársak cimmel . Lám ez is milyen véletlen... kapcsolódik "témánkhoz". Én megnézem.

Más. Tegnap sétáltam a vizparton, egy babakocsit toló apukáva, benne egy gyünyürű kisfiúval találkoztam. Ismeretlenül is minden jót kivántam mindkettőjüknek az Újévre. Mondtam neki, hogy öröm ez a látvány, mert az utóbbi időben inkább csak kutyákat sétáltató hölgyek jönnek mennek erre.aztán tovább menve a vizparton egy hölgy meditált, nem zavartam. Visszafelé jövet , úgy hozta a sors, hogy valamennyien összeértünk. Ők hárman egy család voltak. Jól elbeszélgettünk, aztán átadtak nekem egy kis tanulnivalót.
Lám, a pozitiv gondolatok ! Továbbitom neked, talán érdekel:
www.falundafa.org Őszinteség Jószivűség Tolerancia

További szép estét !

2llkedő 2012.01.04. 20:03:29

@kela-bá: "Jól értelmezem e, hogy az tiéd?"

Az írás nem az enyém, viszont tipikus vízöntőként tökéletesen megértem, és igazat adok neki.

A Buddhizmus nem áll távol tőlem.

Szíép estét Neked is!

Calwer 2012.01.04. 22:14:04

"Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani a francba."
süti beállítások módosítása