Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:00

Régóta meggyőződésem, hogy a politikusi beszédeket önmagukban értelmetlen elemezgetni. Teljesen felesleges olyan kérdésekről beszélni, hogy mennyi volt bennük az újdonság vagy hasonlók, mert csak egy dolog számít minden beszéd kapcsán: segítették az adott szereplő stratégiájánák érvényesülését, vagy inkább gátolták azt. Három héttel a parlamenti választás előtt mindez fokozottan érvényes. Szerintem a mai napnak ebből a szempontból négy fontos tanulsága volt:

  1. A Fidesz számára kulcskérdéssé vált, hogy a választási kampány számára egyre kellemetlenebb dinamikáját megfordítsa, vagy legalább megtörje. Míg négy évvel ezelőtt szinte jutalomjáték volt a kormánypártnak a voksolás előtti egy-két hónap, benne a legnagyobb visszhangot kiváltó Simon-üggyel és az ellenzéki kampány bénázásaival, idén ehhez képest sorra jöttek a Fidesz számára ártalmas témák. Kezdődött az Altusz-nyilatkozattal, folytatódott a minden napra egy Elios-aktával, aztán jött a váratlan és széles körben tárgyalt hódmezővásárhelyi vereség, végül pedig Simicska Lajos lapja kezdte el a sajátos politikai vadászatot, és hozott elő újabb és újabb kínos dokumentumokat kormánypárti vezetőkről. Március 15-től a Fidesz azt várhatta, hogy megtöri ezt az irányt, és a Békemenettel erőt és magabiztosságot mutat, kijön abból a defenzívából, amibe az elmúlt hetekben került. A Békemenet azt a célt biztosan teljesítette, hogy rengeteg embert toborzott össze, a mozgósítás jól működött, a demonstráció tehát sikeresnek bizonyult. Hogy ezzel a kampány dinamikája megfordult volna, az ma este még biztosan nem dönthető el. A következő napok politikai vitái mutatják majd meg, hogy ebből a kormányoldal mennyit tud profitálni: új irányt ad a kampánynak, vagy csak epizódnak bizonyul.
  2. Pár héttel ezelőtt egy rádióműsorban arról beszéltem, korábban nem hittem volna, hogy a bevándorlás kérdése ilyen hosszú időn keresztül a kormánypárt vezető témája tud lenni, és azt sem gondoltam volna, hogy a 2018-as kampányban kizárólag ezt teszi majd a kirakatba. Az egyik egyetemi kollégámtól kaptam is egy levelet a műsor után, amelyben finoman megdorgált, mondván, hogy tévedek: a kormánypárt kampányának ez csak az egyik üzenete, de emellett nagyon fontosak a kormányzás gazdasági és társadalmi eredményei is, amelyek szintén a kormány üzenetei között szerepelnek. Orbán Viktor mai beszéde megmutatta, hogy – bár kétségtelenül szólhatna az elmúlt nyolc év eredményeiről is, hiszen tagadhatatlanul lenne muníció – ebben a kampányban a Fidesz mindent a migrációra tesz fel. Egy téma, egy ügy ilyen mértékben szerintem még soha nem uralt el egyetlen ünnepi beszédet sem, szinte gigantikus méretűvé növelve a kérdést és annak tétjét, ezáltal azt is üzenve, hogy minden más ügy eltörpül, sőt, felvetése gyengíti a lényegi kérdést, azaz ártalmas is. A Fidesz láthatóan lemondott arról, hogy a kormányzás egyéb területeiről bármit mondjon, nem csupán ígéreteket nem tesz, de a létező eredményeit sem hajlandó a kampányban tárgyalni. Fontos döntés ez, amelynek a hasznosságát április nyolcadika után tudjuk majd megítélni.
  3. Orbán Viktor beszédében elhangzott egy szokatlan, meglepő mondat, amely azonnal az ellenzéki pártok legfontosabb témája lett. A miniszterelnök erkölcsi, jogi és politikai elégtételt helyezett kilátásba a támadásokkal szemben a választásokat követően. Az elmúlt pár órában folyamatosan azon gondolkoztam, hogy vajon ennek a résznek mi értelme, mi célja lehetett? Mit szeretett volna ezzel elérni a szónok, hogyan illeszkedik a kormányfői stratégiába? Tudhatta előre, hogy egy ilyen mondatot sokan – nem ok nélkül - fenyegetésnek fognak értelmezni, és egy miniszterelnöki pozícióból elhangzó hasonló megnyilatkozás a kampány hajrájában az ellenzék számára magas labda lehet. Ha korábbi szövetségesének és mostani ellenségének, Simicska Lajosnak akart üzenni, azt megtehette volna számtalan más – nem nyilvános - csatornán is, ehhez biztosan nem egy olyan eszközt volt célszerű igénybe venni, amelyre a legnagyobb figyelem irányul. Magam ezen a ponton egyelőre nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy itt nem a ráció, hanem a zsiger szólalt meg: a miniszterelnök nem azt mondta, ami hasznos számára, hanem amit ebben az ügyben valójában gondol, még inkább érez. Ha valóban így történt, az olyasmi, amit Orbán Viktor a beszédeiben viszonylag ritkán szokott elkövetni: komoly politikai hiba.
  4. A mai nap azt is megmutatta, hogy az ellenzéki együttműködés kérdésében továbbra is érvényes mindaz, amit a korábbi bejegyzésben írtam. Az ellenzék egy kicsit sem lépett közelebb ahhoz, hogy a koordináció megvalósuljon, sőt, a téma felvetésének módja inkább ahhoz vitt közelebb, hogy az elutasítás egyértelműbb legyen. Gyurcsány Ferenc – szokásos jó ütemérzékével és sajátos racionalitásával - ismét megpróbálkozott azzal, hogy ellopja a showt az ellenzéki riválisai elől: a Szél Bernadett körzetében bejelentett egyoldalú visszalépése és a többi párt meghívása egy vasárnapi tárgyalásra a leginkább médiaképes megnyilvánulás volt az ellenzéki oldalon. Az LMP, amely az elmúlt napokban egyre többet kezdett beszélni az együttműködés fontosságáról, azonnal bele is sétált a csapdába, és Szél Bernadett az egyik esti televíziós műsorban jelezte, hogy ott lesz a tárgyaláson. A Jobbik viszont kapásból elutasította Gyurcsány meghívását, ami után nyilvánvalóvá vált, hogy vasárnap Szél Bernadett kénytelen lesz kizárólag Karácsony Gergellyel és Gyurcsány Ferenccel egyeztetni – pedig pont ezt akarta korábban elkerülni azzal, hogy folyamatosan az MSZP és a Jobbik megállapodásának fontosságáról beszélt. Miközben a Jobbik távol marad, de számíthat rá, hogy minden szereplő róluk beszél majd (őket hiányolja vagy hibáztatja), átfogó megállapodás pedig szinte biztosan nem lesz.

tge-kep2018.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr1713742412

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Török Gábor: Az „ünnep” üzenete 2018.03.16. 12:00:08

A Fidesz számára kulcskérdéssé vált, hogy a választási kampány számára egyre kellemetlenebb dinamikáját megfordítsa, vagy legalább megtörje.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2018.03.15. 22:35:18

Arra nem innék mérget, hogy a Jobbik kihagy egy ilyen ziccert...

Redentor 2018.03.15. 23:05:36

Gábor
1."Kezdődött az Altusz-nyilatkozattal, folytatódott a minden napra egy Elios-aktával, aztán jött a váratlan és széles körben tárgyalt hódmezővásárhelyi vereség, végül pedig Simicska Lajos lapja kezdte el a sajátos politikai vadászatot, és hozott elő újabb és újabb kínos dokumentumokat kormánypárti vezetőkről."

Azért játszd a hülyét. Ezek nem olyan ügyek, amik éppen csak kiderültek és mindenki pislogott tőlük, mint a szemafór. Ezeket becélozták.
Az Elios ügy Simicska hatásköre volt. Talán hajszálon múlott, hogy nem épp fordítva történjék a dolog és a Fidesz húzza elő Simicska ellen.
Hasonlóképp amikor volt pár hete a "1292 migránst mégis befogadott a Fidesz", az is csak arról szólt, hogy a régóta ismert tényből, hogy napi 7-10(nem tudom) kötelezően beengedendő migráns számálója épp akkor érte el ezt a bűvös számot, amit az egybites "kormányváltó" jól a NER orra alá dörgölhet.
Kósa ügye 5(!) éves, azóta ismert, csak valami fura, megmagyarázhatatlan okból most kellett előjönni vele.
...és ne legyenek kétségeid, a nagy dobás még hátravan, az utolsó pár napra. Talán ha van humora Simicskának, április elsejére teszi majd, de ugye nem vagyunk hülyék: akármit is dob be, azt azért dobhatja be, mert a NER csöcsein lógva jutott hozzá, illetve azért dobja be, mert Orbán "geci" volt vele és ezért - ősi román szokás szerint - átállt.

2. Az, hogy a bevándorlás ennyire durván téma lett, számomra is forcsa volt eleinte. Nem gondolom, hogy van ebben ennyi munició, de aztán arra gondoltam, hogy lehetséges, hogy tényleg valami nagy veszély derült ki Orbán számára. Talán az ENSZ, talán Merkelék, talán az úniós ktg.-vetéses találkozó pár napja, talán a durva hirtelenséggel eltünedező szövetséges miniszterelnökök a környező országokból,nem tudom, de a félelmet Orbán szemében nem az ellenzéktől látom, hanem valami nagyobb erőtől.

Én például biztos vagyok benne, hogy manipulálva lesznek a választások, mivel elmaradott, elavult és biztonságtechnikailag nagyon is sérülékeny rendszerben szavazunk.
Most pedig van jó pár olyan oldal, amelyiknek érdeke lenne egy célzott eredményben. Olyan oldal, amelyiknek megvannak az eszközei és a tapasztalata is, hogy ezt végrehajtsa.

4. Vonának volt ma egy nagyon értelme válasza K.Olgának: miért is egyezkednének Gyurcsánnyal, ha nem akarnak vele együtt kormányozni?
Valahogy ezt senki nem tárgyalja a fenenagy ellenzéki összeborulásban.
Oké, nem vagyunk hülyék: minden pártnak a többi párt szavazóira van szüksége, nem a többi pártra, de azért egy a kurva valid kérdés: ha minden a legjobban alakul, a Fidesz veszít, akkor hogyan tovább?
Ki lesz a miniszterelnök? Vona, Gyurcsány, Karácsony?
Mi lesz migránsokkal? Vonásan még nagyobbra húzzák őket vagy Momemntumosan beengedik?

Azért ez a nihilista Momemntumos hozzáállás csak azoknál a hülyegyerekeknél működik, amikor füvezni meg táncikálni kell az utcán tiltakozásképp, illetve megmondani, hogy mi NE legyen, de egy kicsit tovább is kéne gondolni.

3. Ezen a fenyegetésen én azóta is gondolkodom, mert nem értem.
Orbán nem követ el ilyen hibákat, ez biztos.

Manyike 2018.03.15. 23:18:14

Néhány új információt kaphattunk most márc. 15-én.

Ellenfél s ellenség, béke s háború - elvileg nagy különbségek, de csak képzelni ezeket plusz adrenalin, csúcs formába hozás? Az "elmúlt 8 év is" hatásos megvédlek szlogen volt.

2017. júniusában Vona jelezte, hogy lemond, ha nem nyernek, s azóta is - elég magabiztosan - kormányzásra készül, talán vár még újabb Simicska-bombát? A Békemenetben vonultak a "Kiábrándult Jobbikosok". Ha egyezkedne a 20. sz-i pártokkal, további szimpatizánsokat veszítene?

Az LMP túl kontrollálatlannak érezte már az ország szempontjából, hogy a "miniszterelnök erkölcsi, jogi és politikai elégtételt helyezett kilátásba a támadásokkal szemben a választásokat követően", ezért megy el a Jobbik távol maradása ellenére is a többi párttal egyezkedni?

T.G. 2018. márc. : a teljes ellenzékek szivárvány-koalíciója horrorisztikus és működésképtelen lenne.

Választók többsége változást akar, de ehhez a nyugalom is hogyan lehetne meg? Ha a Jobbik vagy a többi ellenzék együtt 2/3-ot érne el?

dare 2018.03.15. 23:38:22

Hű, hát elég erős volt a mai nap szónoklatokból. :D
Volt itt minden, még egymás után felszóllalók (Kunhalmi-Gyurcsány) is egészen mást mondtak, aztán ez a forradalmi hangulat (tényleg, illett a naphoz) még estig fokozva lett, már lassan olyan hangulattá alakult, amiben nagyon régen az 1848-as hőseink éghettek.
Aztán jött Vona, és a forradalom máris elnapolva, talán majd holnap. :D

Nem fogom ezért a kijelentéséért Vonát átkozni, mert van neki vesztenivalója, nem rendelkezik úgy a szavazói felett mint mondjuk a Gyurcsány, vagy az Mszp, ha felelőtlenül kezd kijelentgetni bármit is, neki nagyon megcsappanhat a támogatottsága.
Én is ezt tettem volna a helyében.
De nagyon remélem ez a Jobbik leváltja a Fideszt csak a szavazóinak szólt, mert ha ezt komolyan is gondolja, akkor nagy pácban vagyunk a választás szempontjából.
Mszp és Dk nélkül nem jön ki a matek.
2018-ban még teljesen biztosan nem, ha minden körzetben ott van vagy az Mszp, vagy a Dk, és ez meg van toldva még a Fidesszel, akkor nagyon merész becsléssel is csak maximum 20 körzetet nyerhet meg a Jobbik, de inkább kevesebbre rendezkedjek be, ne legyen nagy a csalódásuk majd a választás estélyén (ezzel mondjuk a 4 éves összefogást megdupláznák).
Nagyon bízok benne, hogy ez csak retorika, és azért a háttérbe lesz valami olyan dolog, ami előidézhet egy feles többséget az ellenzéknek.

50-60 körzetben kell csak nyerniük.
Simán megoldható lenne akár visszaléptetések nélkül is.
Nem a relativitáselméletet kell megértetni a választókkal, hanem csak annyit, kire szavazzanak ennyi körzetben, melyik jelölt a legesélyesebb.
Nem lenne arcvesztés, nem lenne szavazók elárulása, tényleg nem lenne egy nagyon bonyolult feladat.

Csak ne így, ahogy ma szerettük volna, mert akkor megint a BBC meg a CNN képernyőjén fogunk kikötni mint 2006-ban.
Okosan, fű alatt.

Nem tudom elképzelni, amint Gyurcsány és Vona egy asztalnál arról egyeztetnének, hogy milyen parlamenti kormányzás legyen a választás után.
És erről még egy videó. :DDD
Fidesz 2/3-ad megágyazva.
Ezt nem szabad így, meg kell persze valahogy egyezni a pártoknak, mert gondolom a Jobbik is jobban örülne 25 biztos helynek, mint 20 bizonytalannak.
És nem kell visszalépkedni hozzá, elég ha annyit sikerül megbeszéliük, hogy amelyik párt mögé beáll egy Lmp-s, vagy egy Momentumos jelölt, abban a körzetben az a jelölt a legerősebb.
Vagy másképp, 100 féle megoldás van még, ami nem lenne egyértelmű helyzet, csak max gyanús.

Mszp-Dk nélkül az ellenzék összes pártja nem ér el feles többséget.
Jobbik nélkül dettó.
Ha így marad, akkor jó nagy öngól lesz ebből.

Eddig bemásoltam csak egy másik poszthoz írt hsz-mat, de kiegészíteném ezt még.
Akár csapda, akár nem, az Lmp-nek el kell menni a megbeszélésre.
Ha ők se mennek el, akkor esély sem lesz a megállapodásra a felek között.
És a Jobbik ha mindenképp távol marad tőlük, és a választásig semmi nyitást nem akarnak a régiek felé, akkor valami olyan helyzetet kell nekik teremteni, ami a Fideszt valahogy a 100 mandátum alá levigye.
Itt az ország érdekében az Lmp nem mérlegelhet, muszáj menniük, és ebből a jelenlegi helyzetből a lehető legtöbbet ki kell nekik hozni.
Akár Jobbikkal, akár Jobbik nélkül.
Azért reméljük, hogy ez valahogy sikerül a Jobbikkal.

Michael Scott regional Mgr. 2018.03.16. 01:00:50

Kedves Gábor,

Véleményem szerint Orbán szóbeli erőszakának egy célja volt. Méghozzá "sorsközösséggé" kovácsolni az ellenzéket, és ezáltal létrehozni az Ön által említett "kamikaze" koalíciót.

Manyike 2018.03.16. 07:53:42

Pl. az egyik értékelésből:

" ... Orbán azt hirdeti, hogy a választás tétje az ország magyarságának megőrzése. És most adott az ellenzéknek egy hasonlóan drámai jövőképet. Ezek szerint a fideszes világhoz nem tartozók számára a tét a maradék szabadság megőrzése.....

Két lehetőség van:

Orbán Viktor ... bosszút áll ... elegendő a sima többség is. A Fidesz radikalizálódása pedig innentől csak fokozódni fog, míg majd egyszer saját maga súlya alatt össze nem roppan.
Ha viszont többségbe kerül az egymással együttműködni képtelen ellenzék, akkor egyetlen közös céljuk lehet: az Orbán-klán korrupcióját mielőbb bizonyítani, hogy megtörjön a varázs a vezér és a hívei között. A békemenet keménymagja harcol majd ellene, és velük a Fidesz által hátrahagyott, helyőrségként működő intézmények."

Kérdések, pl.:
- s a többiek szabadsága mekkora lenne?
" ... fideszes világhoz nem tartozók számára a tét a maradék szabadság megőrzése....."
- a helyzet lehet annyira súlyos, hogy borulnának az eddigi forgatókönyvek?
"... többségbe kerül az egymással együttműködni képtelen ellenzék, ... közös céljuk lehet..."

hvg.hu/itthon/20180316_orban_bosszu_marcius_15_bekemenet_valasztas

Toportyán Zsóti 2018.03.16. 07:57:15

Komoly kormányzati sikertörténetek csak békamenetesek fejében léteznek,csökken a születésszám-nő a halálozás,kamunak bizonyult a fizetésemelés...ezzel nem lehet jó pontokat szerezni.Nem véletlen a Hódmezővásárhelyi döbbenetes bukta,már a jobboldali szavazóknak is büdös ez a kormányzati munka...tiborcz gyerek elintézta nagyeszével hogy a g csuti csüngőhasú reputációja teljesen megsemisüljön szerte a világban,már csak 1 maffiacsaládfő a volt szabadságharcos ifjú titán.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.16. 08:14:41

Detti iszonyú rossz politikus, de remélhetőleg vasárnap majd lemond az összefogdosásról.

Manyike 2018.03.16. 08:25:42

Kormány: A lét a tét = nulla migráns a magyarság megmaradása.

Ellenzékek: Nem tudom a pártok mikor írták programjaikat, ha nem is a fenti rövidséggel s tömörséggel, de egyértelművé tehetnék s nagyon gyorsan, hogy ők milyen választás utáni célért küzdenek most, a szavazás előtt.

véletlenülidekeveredtem 2018.03.16. 10:02:01

Akárhogy is nézzük, továbbra is a fidesz a legerősebb párt, ami normál helyzetben azt jelentené, hogy ha nincs meg a parlamenti helyek 50%-a, akkor is őket kéri fel az elnök a kormány megalakítására, koalíciós partnereikkel. Ha hónapokig nem sikerült kormányt alakítani, lehet, hogy valamelyik párt (pl. Jobbik, vagy Momentum) a "haza érdekében" mégis beszáll a koalícióba. A kisgazdákon láttuk, hogy utána mi történik a partnerrel.
Ha pedig mégis összejön a szivárványkoalíció a nem-fidesz pártok közt, az képtelen lesz sokáig egyetértésben működni + az elmúltnyolcév során kialakított fidesz-barát intézmények, média és gazdasági bázis is komoly ellenszelet fog fújni. A béna koalíció aztán elbukik és időközi választásokon dicsőségesen visszajön a fidesz. Szlovákiában volt erre példa, Fico ellenzéke talán 1,5-2 évig maradt kormányon, ha jól emlékszem.
Mégis meg kell próbálni, mert ha Viktor kap egy harmadik ciklust, akkor végleg meszeltek a demokráciának. Következik a még független döntést hozni képes bírók levadászása, a megmaradt ellenzéki média birtokba vétele, a nem-fideszes gazdasági szereplők érdekeltségeinek elbirtoklása.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.16. 11:23:01

@véletlenülidekeveredtem: Kicsit egyszerűbb a helyzet, mert a közt. elnök a kormányképes koalíciót kéri fel a kormányzásra és ha ez a vörös-fehér-kék-zöld, akkor őket. De az igaz, hogy ezek a béna baloldaliak, a tapasztalatlan Jobbikosok és a minipártok normális kormányzást csak imitálni tudnának legjobb esetben is, amolyan Gyurcsány féle módon.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.16. 11:28:03

A nagy kormányváltó hevületű hozzászólók mindig elfelejtik, avagy eleve nincsenek is tudatában, hogy a baloldal és a Jobbik közötti átszavazási hajlandóság 15-25% közötti. Nem lesz itt egységes kiállás Jobbikos, vagy balos jelölt mellett, mert a szavazók nem droidok, akik pártutasításra mindent megtesznek. Addig ásták évtizedeken keresztül a balos-jobbos árkot, amíg most hirtelenjében képtelenség ezt betemetni.
Egyetlen esélyük lenne, ha 75% körüli soha nem látott tömeg menne el voksolni és az új szavazók mind kormányváltást akarnának. De még ekkor sem biztos a többségük.

Bafana 2018.03.16. 12:24:46

@megamovieboy: Egyetértek a gondolatoddal. Csak azzan nem, hogy ha 75 százalékos (vagy feletti) részvétel lenne, akkor nem győzne az ellenzék. A Fidesznek nincs 2 milliónál több szavazója. Tehát minél többen mennek szavazni, annál kisebb lesz a százalékuk. Ez elég lehet.
Vagyis: mindenki fogjon meg 2-3 embert és beszélje rá a szavazásra.

hoplita 2018.03.16. 13:07:56

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Igaz, de klasszisokkal jobb segge van, mint a csuti, csüngőhasú mangalicának, akinek a farpofái közül túrod ki a napi betevődet, te véglény.:)

hoplita 2018.03.16. 13:11:08

@Bafana:
Már 60+ környékén bukta a fityisznek egyes helyeken.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.16. 13:22:15

@hoplita:

Szerintem a Kunhalmi simán nyerne a Detti ellen, ha már szépségkirálynő választásra terelted a szót.

hoplita 2018.03.16. 13:28:49

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Nem róla volt szó, segglyuk.
Ne szólj hozzám, mert felrúglak.

tiszafa 2018.03.16. 13:49:55

Török úr!
Orbán "fenyegetése" az ellenzéki programokban leírtakhoz lépest finom figyelem felkeltés e témában.
Az ellenzéki programok fele bosszútól lihegő fenyegetésekből áll, a másik fele demagógia és az eddigi eredmények lerombolásának ígérete.
A család támogatás és az adórendszer átalakítás a megélhetési gyerekvállalás fergezsuzsa féle filozófia szerinti ösztönzése.
Az Iparkamara előtt és másutt is Orbán beszélt az elért eredményekről és a folytatásról, azt is olvasni kellett volna.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.16. 13:55:29

@Bafana: Ha megtörténik a csodálatos visszalépés, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy a szoci tömegek majd a Jobbikra szavaznának, hiszen eddig azt tanították nekik, a Jobbik a náci métely. Ez azért fontos, mert itt a baloldalnak van még tartaléka. Fordítva is szinte kizárt, hogy Jobbikosok az MSZP-re, vagy még inkább a DK-ra voksoljanak. Az ázszavazás jó esetben is csak 10-15%-ot jelenthet pluszban, de ehhez már új szavazórétegek kellenek. Én nem látom kik fordítanák meg az állást. Azt meg pláne nem, hogy egymást gyűlölő pártok kormányzása jóra vezetne.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.16. 13:57:26

@hoplita:

De, te kezdted a téma elfordítását a női szépság felé.

hoplita 2018.03.16. 13:58:20

@tiszafa:
Mi van?
Aktivált habonytakony, kis alvó nickecske?

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.16. 13:58:59

@tzirok: Sőt, a kvótaszavazásra a Jobbikosok jelentős része pártutasítás hiányában el sem ment. Velük 'érvényes' lehetett volna. De egy normális nemzet amúgy sem szavaz meg ilyet, lásd a dánokat, akik már eleve az EU csatlakozásnál kizártak ilyen baromságokat, emiatt semmilyen kvóta nem vonatkozhat rá.

yotta 2018.03.16. 16:29:31

@Bafana: "A Fidesznek nincs 2 milliónál több szavazója. Tehát minél többen mennek szavazni, annál kisebb lesz a százalékuk. Ez elég lehet."

Egyetlen esetben lenne ez így, amennyiben az eddig inaktívak az ellenzékre szavaznának! De mi van akkor, ha az inaktívak a klasszikus logika szerint üzemeltek eddig és az ellenzéki mantrával ellentétben azért nem szavazgattak oly gyakran, mert nekik jó volt úgy, ahogy van. Most azonban sarkalatos és húsbavágó kérdéssé vált, orbánváltás esetén ténylegesen mikor eresztik ránk a migráncsokat? Szerintem ettől az inaktívak is tartanak, így lehet, hogy a fideszre fognak voksolni.

livengood 2018.03.16. 16:35:47

Az elemzés a látható dolgokból kiindulva tökéletes. De ...

Ha Vona beszélgetését KO-val újra nézitek (hírtévé), árulkodó a magyarázkodás ahogy szájbarágósan hosszan, részletesen indokolja, hogy a Jobbik miért nem ülhet le Gyurcsánnyal tárgyalni. A csúcspont, az amikor kimondja, hogy Orbán így is gyanúba keveri őket a DK-val, hát még ha tárgyalnának is! : - Elérhetné, hogy a jobbik választói elforduljanak és átszavazzanak a Fideszre. KO hallgat, Vona hallgat egy csöppet, majd jön a megrendelt alákérdezés sorozat, az interjú második fele a Simicska finanszírozta Jobbik fizetése.

Szóval tisztában van itt mindenki mindennel. És mindenki ott van a Hírtévében, meg a simicskás ellenzéki fórumokon. MINDENKI. Számomra pedig ez azt jelenti, hogy lesz/van megállapodás, de nem olyan amiről a széplelkek évek óta beszélnek.

Orbán meg ráhozta a frászt a komplett ellenzékre médiástól, gazdasági köröstől, értelmiségi hátterestől, sőt : kormányváltást akaró szavazóstól! mindenkire. Hogy mi szüksége volt jogi elégtétellel fenyegetőzni? - nem tudom. De hogy ezzel megerősítette a pártok közötti megállapodást és meggyőzött egy csomó billegőt arról, hogy a Fidesz ellen átszavazzon, az biztos.

inreallife 2018.03.16. 16:40:43

@megamovieboy:
ozdon megis hogyan lett a jobbik jeloltnek gyozelme? ott nem 15-25% szavazott at, hanem kvazi 95%...

hoplita 2018.03.16. 16:42:09

@megamovieboy:

Ez nem pártutasítás, hanem normalitás kérdése.
Már a megfogalmazott kérdések is sértőek voltak olyan számára, aki egy kicsit is intelligensebb egy karalábénál.

inreallife 2018.03.16. 16:43:42

@hoplita:
na vegre, mar vartam, hogy visszagyere, ahogy beindult a tg blogja. :)
elszemtelenedtek a fidesz trollok, kicsit rendet kell rakni :)

6.Lenin 2018.03.16. 16:47:15

Mit üzent az "ünnep" ?

Ez az ellenzék vagy már most ápr. 8-án bukik, de legkésőbb egy éven belül biztosan, és véglegesen.

888-s3.s3.eu-central-1.amazonaws.com/thumbs/2018-03-15/aa54f72cfa9ae886c49b0cf709860bd7/760x0.jpg

Túltolták a mércét még saját maguknak is. Képtelenek lesznek teljesíteni a felsrófolt elvárásokat. Még az alapelvárásokat sem tudják.
Természetesen az álmodozás még nem tiltott tevékenység.
Szerintem.

hoplita 2018.03.16. 16:47:57

@inreallife:
Tiszta véletlen, hogy idenéztem, a mandiról kattintottam át, be sem voltam a blog.hu-ra jelentkezve, amióta újra lett pakolva az asztali gép.:)

Amúgy én a nagy fityisztroll aktivitásból azt szűröm le, hogy az a bizonyos zabszem nemhogy a segglyukba, de még a farpofák közé sem igen fér mostanában a csuti gecigányéknál....rezeg a léc, kibaszottul.:)))

inreallife 2018.03.16. 16:48:08

@yotta:
az inaktivak tipikus protestszavazok. tehat nem valami mellett, hanem valami ellen szavaznak. aki a fideszt akarja, az 100%-ban ott lesz, kubatov gondoskodik rola. a fidesznek ugy kene fenntartani a harci hevuletet, hogy nem aktivizalja az ellenzek szavazoit. szerintem ez ma mar keptelesnsef, hmvh ota mindenki harci lazban eg.

kellenek a "nem szavazok" a valtashoz, es tippem szerint menni is fognak. a kozvelemenykutatok egyaltalan nem tudjak merni oket. ezt lattuk hodmezovasarhelyen, a fidesz hozta a szavazoit, az ellenzeknel meg HIRTELEN elokerult rengeteg addig egy felmeresben sem szereplo szavazo. bizonytalanok? ketlem. inkabb letagadjak, de halal pontosan szavaznak...

hoplita 2018.03.16. 16:50:55

@6.Lenin:
Na, ideevett a fene téged is, vén mocsok nyuggergeci?
Tégy mán egyszer az életedben jót a világgal és dögölj már végre meg.

inreallife 2018.03.16. 16:51:55

@hoplita:
hat, nagy a baj naluk. :)
mostanaban egy pornosorozat lett a fidesz mindennapja, szopnak itt, szopnak ott, lezerjani lemegy kutyaba, es egyaltalan nem birjak idegekkel. kar, hogy nincs minden evben valasztas, ezek is meg a nyuggerek is kipusztulnanak a stressztol. kepzelem a tegnapi vonulas ota hanyan zabalajak a vernyomascsokkentoket marekszamra... :)

hoplita 2018.03.16. 16:53:52

@inreallife:
Plusz iszonyúan pontatlanok és megbízhatatlanok a kvk.-ok.
Egy ezer fős telefonos mintához olykor 8 ezer embert is tárcsázni kell. Ez is sokat elárul.
Egyébként meg elég a nagybetűs nép között járni...akinek van füle, az hallja, amit kell(ene).

inreallife 2018.03.16. 16:54:38

@tzirok:
a migranstema alapvetoen tenyleg hozna a konyhara, de mara mar senkit nem erdekel. az emberek 95%-a magyarorszagon tuti nem akar migranst szomszednak, ha megkerdezik tole. de abban mar nem vagyok biztos, hogyha ugy tennek fel a kerdest, hogy 1000 migrans magyarorszagra, de orbanek takarodnak, akkor hanyan kernek az 1000 migranst. fu alatt mar ugyis be lettek telepitve, tehat a letszam mar meg is van, csak le kene papirozni. mar csak az orban takarodj hianyzik...

inreallife 2018.03.16. 16:58:17

@hoplita:
a draga ocsem is pont ilyen, soha nem szavazott, pedig '94 ota mehetne. eddig leszarta, most barkire hajlando szavazni. gondolhatod, hogy tv es ujsagnelkulikent is atvitte nala lecet a meszaros birodalom letrejotte, nala ez az indok. iszonyat durva, ami magyarorszagon megy korrupcio cimszo alatt. anno a szocikat 1/10-ed ennyiert ugy megbuntettek, hogy csak na. a "fidesz vallas" viszont immunizalt par embert a korrupcio erzekelesere...

hoplita 2018.03.16. 16:58:32

@inreallife:
Ó, hogy aggódom értük..!:DDDDD

Nemcsak migránst, cigányt sem akar senki a szomszédjába, de erről basznak megkérdezni a delikvenst.:(

hoplita 2018.03.16. 17:03:38

@inreallife:
Én meg már viszek plusz szavazót a családból, a nagyobbik lányom immáron választó.
Nem olyan "vérivó", mint én, lomposékra fog szavazni listán, de egyéniben megkapjuk a voksát, az meg már jó.:)
Sajnos a kisebbik csak ősszel tölti a 18-at...de 4 év múlva már a fiammal együtt szavazunk, a fityiszes nyuggergecik meg elfogynak, mint a napon felejtett hóember.:)

livengood 2018.03.16. 17:05:58

@inreallife: "hodmezovasarhelyen, a fidesz hozta a szavazoit"

Márki-Zay Péternek volt a kampányban egy mondata, szó szerint nem tudom idézni: Sok fideszest ismerek aki rám fog szavazni, mert változást akar.

Szerintem van itt sok 4-8 évvel ezelőtti volt fideszes aki változást akar. És találtak helyettük a jobb szélen újakat, akik eddig nem jártak szavazni.

inreallife 2018.03.16. 17:08:12

@hoplita:
hat johetne mar egy utosebb influenza, mert a nyugdijas kezuket a penzert nyujtogato tagozat romba donti az orszagot, egy 10.000 ftos erzsebet utalvanyert. en igazabol adnek mindegyiknek dupla annyit, csak nem menjenek szavazni...

azt vagod, hogy egy ket fordulos rendszerben akar az osszes korzetet elbuknak? nincs mar 2010 es messze van mar 2014 is...

hoplita 2018.03.16. 17:13:10

@inreallife:
Én pont ezért szívtam a fogam 10-ben, amikor meglett ezeknek az anyabaszóknak a kétharmad.
Tudtam, hogy beleundorkodnak minden törvénybe, a kétharmadosokba is.
Na, ilyen teher többet nem fogja nyomni a vállukat.

yotta 2018.03.16. 17:14:04

@inreallife: "inreallife 2018.03.16. 16:48:08"

Hozzászólásodban néhány olyan premissza van, amelyre semmi bizonyíték nincs!
1) az inaktívak protest szavazók - nyugodtan kijelenthető erről, hogy ez a mai ellenzék vágyálma, szerintem önkényes és alap nélküli kijelentés: senki nem tudja igazából mérni őket.
2) Hódmezővásárhelyen hirtelen előkerült rengeteg, eddig egy felmérésben szereplő szavazó - hát... ez eléggé baljóslatú kijelentés volna a szavazás titkosságára nézve!

Nyilván én sem tudom - és ráadásul az inaktívokról semmilyen közvélemény kutatási információ nincs -, hogyan fognak működni egy esetleges voksoláskor, csupán a logikát veszem elő: ha nincs különösebb kényszer a közügyekbe való belepofázásra, akkor minek fárasszam magam? Ha pedig van tétje a dolognak, megmozdulok.

hoplita 2018.03.16. 17:15:51

@6.Lenin:
Fosol, tupóbácsi?
Helyes.

hoplita 2018.03.16. 17:18:28

@yotta:
Az általában inaktív szavazók szinte mindig protestszavazók, erre a legeklatánsabb példa 2002.
A 60% fölötti, időközi vásárhelyi részvétel is ezt támasztja alá.
Ezek a premisszák egyben tények is, bármerről nézegeted.:)

hoplita 2018.03.16. 17:20:50

@inreallife:
Egyébként a fácsén nem követek semmit, accountom sincs...remélem pár idióta faszparaszt marad is ott, nem eszi a fene ide, mint ezt a kibaszott nyuggergeci lenint.

Semper Fidelis 2018.03.16. 17:26:55

@hoplita: Azt hiszed ha minden hozzászólásban káromkodsz akkor automatikusan igazad lesz? Vagy mi? Ez ilyen kormányváltó
stílus?

Nem kell válaszolni, csak hangosan gondolkodtam.

hoplita 2018.03.16. 17:34:57

@Semper Fidelis:
Ezt a tevékenységet - már ha nem túl fárasztó - csináld inkább magadban.

6.Lenin 2018.03.16. 17:38:35

"A miniszterelnök erkölcsi, jogi és politikai elégtételt helyezett kilátásba a támadásokkal szemben a választásokat követően."

-Jó estét, személyit, lakcímkártyát kérem.
-jó estét, tessék, tudják, hogy ki vagyok?
-Tudjuk, elnézést de az atombomba elolvadt a nadrágjában.
-Á nem, csak vizeltem, de elfelejtettem kivenni a műszert.
-Akkor minden rendben, hazamehet, pihenje ki magát, kicsit zaklatottnak teszik látszani.
- Törzs úr, mi ez a zaj? Á semmi, Orbán fogai kocognak a félelemtől, és Bp-ről is ide hallatszik.
-Akkor ki se veszem, ha így fél.
-Azért ajánlatos vizeléskor kivenni.
-Nem, én az atombombára gondoltam. A műszert meg néha nincs már idő keresgélni.
-Na jó, menjen Isten hírével.

magyaridok.hu/wp-content/uploads/2017/10/simicskamuve4-780x470.jpg

hoplita 2018.03.16. 17:57:41

@6.Lenin:
A humorod a régi, te korcs nyuggergeci.
Lehetőleg kíméld meg az itt levőket, kurva gáz, amit levágsz, faszparaszt.

6.Lenin 2018.03.16. 18:30:51

-Jó estét, ön a LED király?
-jó estét, igen én vagyok, mit óhajt hölgyem? Kihez van szerencsém?
-H-né vagyok, egyenlőre csak ennyi. A hites uram kicsit sötétebb a kelleténél,valami ledes bigyó nem lenne önnek?
- Ja igen, hallottam már H úrról, valóban sötét a pacák, de talán forduljon M. L. úrhoz.
-Ő is világítós?
-Nem, de talán elmagyarázná önnek, hogy miként kell kinyitni a gázcsapot, amikor a hites ura éppen részegen horkol, és milyen a helyes magyarázat, amiért elfelejtette meggyújtani.
-Köszönöm, erre nem is gondoltam, lelőni már próbáltam, de félreugrott a nyavalyás. Azóta dugdossa a puskáit. Még egyszer köszönöm.
-Ugyan, nincs miért.

yotta 2018.03.16. 18:46:28

@hoplita: "Az általában inaktív szavazók szinte mindig protestszavazók"

Erre soha semmilyen mérhető, kutatható bizonyíték nem jelent meg, mint ahogy a "A 60% fölötti, időközi vásárhelyi részvétel is ezt támasztja alá" -sem ezt támasztja alá, ugyanis ott belépett egy újabb premissza, hogy ugyanis a fideszessel szemben nem volt más választék...

hoplita 2018.03.16. 18:54:35

@yotta:
Nana, a magas részvétel ennek ellentmond.
Ha az inaktív nem lenne protest, akkor el sem megy, mert minek? Így alacsony lett vóna a részvétel és győz a buzi fityisznyik. De pont az ellenkezője történt, deduktíve tehát nekem van igazam.:)

6.Lenin 2018.03.16. 18:56:50

@yotta:

Vagy valakiket nagyon megvezettek. Állítólag a jobbik építette fel a pacákot, aki aztán jól kihagyta őket a buliból.
Nem úgy néz ki, hogy most jön a felvirágzás ideje Hódmezővásárhelyen. szerintem, ha túléli a következő hónapokat, a jövő évi választáson már simán bukik a manus.

hoplita 2018.03.16. 18:58:14

@6.Lenin:
Szegény anyád...
Ha tudta vóna, hogy ilyen sülthülye nyuggergeci leszel, akkor a születésed után bemegy az állatkertbe és elcserél egy enyhén értelmi fogyatékos cerkófra, te faszparaszt.

hoplita 2018.03.16. 19:01:18

@6.Lenin: kuruc.info/galeriaN/egyeb/negerbekemenet2018.jpg

Te melyik nigger vagy a kettő közül, sötét barom?:DDDD

==T== 2018.03.16. 19:02:50

@megamovieboy: Ez a legnagyobb hazugság.

A kvótanépszavazáson a kvótát elutasítók száma kb. annyi volt, mint a Fidesz + Jobbik lista összesen.

hoplita 2018.03.16. 19:17:32

@==T==:
Ezt inkább ne számold így, mert a politikában a kettő meg kettő lehet csak három, vagy akár öt is.

6.Lenin 2018.03.16. 19:19:36

@==T==:

Ez csak spekuláció. a lényeg, hogy jóval magasabb a szám a kemény magnál (Fidesz).
Nyilván ezért van kihegyezve erre a stratégia.
Meg, ha valaki józanul gondolkodik, valóban ez a fő kérdés ma, és nem csak Mo-on. ez a kérdés döntően befolyásolhatja nem csak Európa jövőjét, és végérvényesen.
Egyik vándorló nemzet se tért vissza az őshazába, vagy megvárni míg ismét az indiánok lesznek többségben Amerikában. akiket egyszer kiirtanak, nagy türelmet igényelne megvárni a túlszaporodásukat.

yotta 2018.03.16. 20:12:11

@6.Lenin: "Nem úgy néz ki, hogy most jön a felvirágzás ideje Hódmezővásárhelyen."

Szerintem Hódmezővásárhelyen sem a felépített jelölt nyert, hanem a propaganda és az agymosás győzött: "egy csokornyakkendős macska" is lenyomta volna a fideszest.

Felvirágzás: mihez képest? Olyan szar volt annak előtte ott minden? Ugye, hogy nem! Akkor meg?

6.Lenin 2018.03.16. 20:35:56

@yotta:

Én nem tudom, hogy ki, és miért győzött, de szerintem az elvárás volt eltúlozva, ahogy országosan is. Aztán láttam a pacák győzelmi beszédét, sőt azóta is. Már blogja is van tele semmitmondással.
Talán hasonló kezdődne ápr. 9-én is. Néhány órás győzelmi mámor a semmiért. Ebből semmi nem lesz, ahogy Hódmezővásárhelyen sem. Előrelépés biztosan nem.

Volt 8 év, felépíteni egy valós alternatívát. Nem volt senki, aki ezt levezényelte volna.

Megy a spekuláció 1000-el, pedig szinte 110%-os a következménye. Bukás. Főleg az ellenzéknek. 1-2 éven belül biztos. Aztán végleg vége?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.16. 21:02:13

Hol volt itt szóbeli erőszak?

Manyike 2018.03.16. 21:20:52

Halad az ügy .....

Márc. 16-i hír: Vasárnap Gyurcsánnyal, hétfőn Vonával ül le Szél Bernadett

Márki-Zay Péter: Nemzeti minimum (12 pont)
index.hu/i2/#bloghu/markizaypeter/2018/03/15/nemzeti_minimum_rendszervaltas_es_elszamoltatas

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
www.atv.hu/videok/video-20180316-torok-gabor

graycivil 2018.03.16. 21:35:50

Azért az sokat elmond, hogy a Jobbik legszélsőségesebbjei (Morvai Krisztina, Budaházy) már nem a Jobbikban, hanem FIDESZ-ben látják elveik érvényesülését.

graycivil 2018.03.16. 21:42:03

A Jobbik sokat tett azért, hogy a teljes elutasítottságból átkússzon a bizonytalan elfogadásba. Nekem a Jobbik kormányzásával az a bajom, hogy nem tudom, a külföld érzékeli-e ezt a mérséklődést, vagy továbbra is vállalhatatlan szélsőjobbként kezeli.

Az, hogy mi érzékeljük, hogy a Jobbik már vállalhatóbb, mint a FIDESZ, kevés ahhoz, hogy a Jobbik képviselni tudja külföldön az országot a szélsőségesség látszata nélkül. Ám, ha sikerül a Jobbik táborában elnyomni a radikális hangokat, akkor egy kormány részeként el tudom képzelni...amit még egy fél éve sem tudtam volna.

yotta 2018.03.16. 21:45:16

@6.Lenin: "Megy a spekuláció 1000-el, pedig szinte 110%-os a következménye. Bukás. Főleg az ellenzéknek. 1-2 éven belül biztos. Aztán végleg vége?"

Abban nem vagyok biztos, hogy egy ellenzéki győzelem oly nagy katasztrófával járna; persze ez attól is függ, hogy melyik banda lenne a vezérürü?! Talán egy LMP/Jobbik meg a marharépa kutyák alternatíva lehetne: semmi jóvátehetetlen nem történne, ha a Fidesz vadhajtásait visszanyesegetnék és a kerítést megtartanák nem csak fizikai valóságában, hanem funkcióját tekintve is. DK, lipsik, komcsik az a maga a vég lenne.

6.Lenin 2018.03.16. 21:46:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Érdekes ez az egész.Azt gondolná az ember, hogy világos, mi is lesz a következménye, aztán mégse látják.

Mindenki átver mindenkit, és mégis görcsölnek vele. Pedig a következménye világos. A saját vesztüket készítik elő, hiszen az ígértből semmit nem tudnak majd teljesíteni, rövid időn belül biztos, hogy nem. Eddig 2x belebuktak 2 éven belül.
most még feljebb srófolták az elvárásokat.
Miért gondolhatják, hogy megússzák?
Vagy minden mind1, csak bukjon a másik is?
Ennek mi az értelme?

6.Lenin 2018.03.16. 22:00:22

@yotta:

Már bocs. Tényleg elképzelhetőnek tartod, hogy ez a társaság képes lenne valamilyen értelmes jövőképet megvalósítani?

Ismert volt már néhány éve a biztos győzelem receptje. Volt 8 év, 6 millió választásra jogosult polgár, akik nem a kormányzó pártokra szavaztak. volt/ van elég erős külső támogatás.

Aztán néhány héttel a választás előtt még mindig teljes a káosz. Ki hozna ki ebből valami értelmeset. Egyedül egyik se képes a vezető szerepre. Egymás ellenében alakultak meg, aztán hirtelen találnának egy közös célt, hosszútávra?

Eddig miért nem jöhetett össze?

Hódmezővásárhelyen a jobbik kiválaszt egy pacákot, aki első útján rohan a kirekesztett szocihoz, szoci alpolgármestert választ, úgy nyilatkozik, mintha az USA elnöke lenne, vagy maga az új Messiás.

Elképzelhető, hogy naponta köpenyeget forgatók csak úgy, varázsütésre megváltoznának? Talán már maguk sem emlékeznek, hogy melyik volt az eredeti köpönyegük.

Minden mind1, csak bukjon a kormány? És, aztán?

Gyurcsány nem fog kicsinálni mindenkit? Hiszen egyedül egyikük se képes semmire sem.

yotta 2018.03.16. 22:16:44

"6.Lenin 2018.03.16. 22:00:22"

Gyurcsányék, az MSZP és a Liberálisok elfogadhatatlan alternatíva lenne, noha van kormányzati tapasztalatuk és megvehetik egymást. Ha ebbe a trióba bekerül a másik háromból valaki kormányerőnek, valószínű borul az egész és tényleg csak egymást fogják csesztetni.

Ha az LMP-Jobbik és a kutyák jutnának hatalomra, egészen biztos vagyok abban, hogy megoldanák a helyzetet és jobban, mintha a Fidesz maradna. Ezt arra alapozom, hogy ha nagyjából ugyanazt csinálják, amit a Fidesz, lehámozva a vadhajtásokat, akkor azt elrontani nem lehet, hiszen jó úton van most az ország.

Azt is észre kell venni, hogy a pénzbe kerülő ígéretekre a fedezet a nem ellopott költségvetés. Ezt bizonyítandó, ha úgy tetszik elszámoltatni kell. No, ez az, ami nem biztos, hogy sikerül...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.16. 22:24:33

@yotta:

Életveszélyesen naiv vagy, ha azt hiszed, hogy ezek pár hónapnyi kegyelmi időszak után nem kezdenének el lopni. Amint hatalomra kerülnek, megkörnyékezik őket azok a pénzemberek, akik bábként fogják használni őket. A Jobbik mögött ugye máris ott a Simicska. Simicska vissza akar fizetni Orbánnak, de elsősorban mégis a pénz érdekli.

6.Lenin 2018.03.16. 22:40:44

@yotta:

Mondjuk én a kutyáktól semmi értelmeset nem hallottam, de, ha megnézzük, mindenhol eltűntek a környezetünkben a viccpártok. Kampányban érdekes jelenség lehet, de a valóságban nem sok értelmet látok bennük. Mind1.

az LMP. Jó pár éve úgy alakultak, hogy lehet más a politika, aztán most bemutatják, hogy nem. A hatalomért bármit.
az még talán megérteném, hogy az elmúlt években nem tudtak 10 % fölé menni, nyilván személyi okok miatt is. Hiányzik egy igazán karizmatikus egyéniség. Jelenleg sincs.
A háttérben sincsenek "nagyágyúk", vagy titkolják. Aki pénzeli őket, nyilván majd benyújtja a számlát is. Miért is ne. Ez mindenhol így működik, és, ha ez nem hazai, rossz vége is lehet.

A Jobbik egy rasszista pártból formálódó valami. Az se tudni hová fajul. A múltja miatt másnap igyekezne mindenki megszabadulni tőlük. Ezek csak dísznek vannak, mint bárhol nyugaton. Sehol nem engedik őket a hatalom közelébe. Nyilván vannak rossz történelmi tapasztalatok.
Francia, holland, német példák mutatják

Én nem hiszek egyikben sem.

Lehetett volna egy valamilyen néppárt jellegű szövetség, ezeknek a pártoknak a "normális" támogatóikból, egy vezetővel. Erre volt 8 év. Valamiért nem jött össze.

Nincs olyan hiteles vezető egyéniség, aki a Fidesz ellenében képes lenne összefogni a másként gondolkodókat. Lehet, hogy lesz valamikor. Most én ilyet nem látok.
Természetesen lehet, hogy el kéne mennem egy jó optikushoz szemüveget cseréltetni.

yotta 2018.03.16. 22:47:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Életveszélyesen naiv vagy"

Ha egy csöppet nyitott szemmel nézzük az aktuális közéletet látható, hogy Magyarországon az "eredmény"politikával nem lehet közhangulatot módosítani/kezelni/változtatni: itt egyeduralkodó barométer a vélt vagy valós korrupció!

Ezen a szemüvegen nézve az utóbbi napok eseményeit és különösen a 15-iei összes szereplőt összefoglalóan felvonultató eseményeket az látszik, hogy bárkit, hangsúlyozom BÁRKIT választ meg 8-án az ország, azt azért teszi, mert úgy gondolja az övéi nem vagy kevesebbet fognap lopni a mostaniaknál.

Ezért aztán bárkire igaz, az amit írsz: néhány hónap kegyelmi időszak után beindul a lopás. Igen ám, de indul-e?

Magam azt feltételezem, minél kevesebb karja van a polipnak, vagyis minél ismeretlenebb egy apparátus, ha úgy tetszik adminisztráció, annál nehezebb kiépíteni a korrupciós linkeket és, ha az új seprű jól is akar seperni, megpróbál ellenállni a korrupciós nyomásnak, akkor van esély arra, hogy nem tud felépülni újra a rendszer.

A DK/MSZP/Liberálok ebből a szempontból fertőzöttek, a kutyák/LMP/Jobbik talán mentesebb, bár a KGBéla ügy kissé elbizonytalanít ebben. Simicska veszélyesnek tűnik, de azt a választások után Orbán ki fogja csinálni - legalábbis remélem.

yotta 2018.03.16. 22:59:40

@6.Lenin: "Nincs olyan hiteles vezető egyéniség, aki a Fidesz ellenében képes lenne összefogni a másként gondolkodókat. Lehet, hogy lesz valamikor. Most én ilyet nem látok."

Egyetértek az összefoglalással, viszont azt is el tudom képzelni az általam említett hármasról, hogy a hatalom kapujában meg fogják tudni oldani a helyzetet és ha tiszták maradnak, harminc évre megágyaznak maguknak a hatalomban.

Ténylegesen a Fidesszel gondolom a legjobbnak a további kormányzást, de nem tudok elmenni szó nélkül a fidesz-anomáliák mellett és büntetni kellene őket, de katasztrófa, hogy nincs alternatíva! Ezért aztán, mintegy a magam megnyugtatására merengtem fentebb valamely életképesebb és nem tragédiába torkolló lehetőségről...

6.Lenin 2018.03.16. 23:02:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Szerintem a ma változást akarók nagy része ahogy írod, életveszélyesen naiv, aztán vannak még életveszélyesen rosszindulatú, irigy emberek, akiknek minden mind1 csak bukjon a gyűlölt. Aztán vannak a megvezetettek, akik bármit elhisznek, mert nem is tudják miként is működnek a dolgok a valóságban.

Aztán lehetnek, akik látják a hibákat, szeretnének változtatni, de nincs, aki képviselhetné őket.

Vannak, akik a kisebbik rosszat választják. Vagy még mindig jobb ez, mint akik jöhetnének helyettük.

És nyilván olyanok is, akiket nem érdekel, hogy mi is van körülöttük.

Kik lesznek többen 8-án? Nyilván valami majd eldől.
aztán valamilyen változás is biztosan lesz, bármelyik is nyer.
Aztán majd jön egy új generáció, újrakezd, vagy folytatja, mint eddig mindig.

Ha hibásan dönt, majd valakire, vagy valamire rákeni a felelősséget. Erről szól az emberiség története.
És nem csak szerintem.

Manyike 2018.03.17. 07:13:59

poszt: T.G. " Tudhatta előre, hogy egy ilyen mondatot sokan – nem ok nélkül - fenyegetésnek fognak értelmezni, és egy miniszterelnöki pozícióból elhangzó hasonló megnyilatkozás a kampány hajrájában az ellenzék számára magas labda lehet..... komoly politikai hiba"

hiba, mert a netes világban pillanatok alatt elterjed

politikai, mert kampány van, amúgy is igen sajátos

komoly, mert a bejelentése újabb fokozatot jelez a valóságban majd, nem csak a retorikában (pl. ÁSZ büntihez képest stb., stb.)

T.G. "nem ok nélkül" - ellenzék minden országban van, de van ahol ez természetes

hoplita 2018.03.17. 07:30:52

@Manyike:
Látszik, hogy a főpróbának tartott és rosszul, kurva rosszul elsült vásárhelyi választást se lenyelni, se kiköpni nem tudja a csüngőhasú csuti mangalica. Jobb híján elkezd fenyegetőzni, ami igencsak kontraproduktív, ismerve az átlagos magyar "csakazértis" mentalitását.
Dobbal akar verebet fogni az idiótája. 55 éves korára lesüllyedt egy óvodás érzelmi szintjére.:)))

hoplita 2018.03.17. 07:39:46

@6.Lenin:
Jó látni, hogy már aludni sem tudsz normálisan, kibaszott nyuggergeci.

hoplita 2018.03.17. 07:43:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Egy fenyegetés lehet nyílt, vagy burkolt.
Ami a hétköznapokban burkoltnak számít, az a politikában nyílt és súlyos taktikai hiba.

Manyike 2018.03.17. 07:53:44

@hoplita: üdv :)

ünnepi beszédi fenyegetés: talán - Hmvásárhelytől függetlenül is - már a sajátos folyamat része ... merre lehet csak a "fejlődése"?

kormánypártiak most pl. azzal érvelnek, hogy kormányváltáskor is folytatódnak a lopások. talán ekkorák nem ....
444.hu/2018/03/16/a-reuters-elment-keszthelyre-hogy-megmutassa-az-europai-adofizetoknek-hogyan-epitkeznek-a-penzukbol-orban-emberei
www.reuters.com/investigates/special-report/hungary-orban-balaton/

ppppalika 2018.03.17. 08:06:56

@Redentor: "Én például biztos vagyok benne, hogy manipulálva lesznek a választások, mivel elmaradott, elavult és biztonságtechnikailag nagyon is sérülékeny rendszerben szavazunk."
Technikailag nem lehet manipulálni. Az embereket (értsd szavazókat) persze igen.

hoplita 2018.03.17. 08:11:42

@Manyike:
Szia..!

Tudod nem vagyok első bálos és nincsenek illúzióim, ahogy a magyar fogalmazza, minden szentnek maga felé hajlik a keze, illetve ki mit őriz, abból él.
De az arányok, kérem szépen, az arányok....!!!!!
Ilyen arrogáns, nyílt, gátlástalan, pofánkba röhögő tolvaj rezsim még nem ült a nyakunkon a gengszterváltás óta, pedig erős a mezőny, kezdve a pufajkás brancsától bezárólag fletó bagázsáig.

hoplita 2018.03.17. 08:17:30

Nocsak, kíváncsi vagyok, hogy szita most megpróbálkozik-e a perrel?

Még a saját családjáról is jelentett, milyen elfajzott patkány képes ilyenre?

kuruc.info/r/2/183771/

Manyike 2018.03.17. 08:30:51

@hoplita: tudom :) Ők sem, ekkora arányokkal még nem érnék be.

Az illúzióm töretlen: mivel mindenki kedvére soha nem lehet tenni, az embereknek meg muszáj valamin mindig elégedetlenkedni, olyan kormányt szeretnék, amelyik minden témánál, már a koncepció kidolgozásába is bevonja minimum az adott szakmát is, s bevállalja a széles kontrollt (a parlamentbe függetlennek bekerülő kétfarkúnak mindig lesz dolga :)

Próbáltam a pártok választási programjaiból kigyűjteni a migráns témával kapcsolatos akármiket... Nem voltam kellően ügyes, pedig nagyon hiszek a tények higgadt összehasonlításában. Igaz, közben sokat változott a nemzetközi helyzet is. A kormányszlogen tömör, világos, ütős (ha vitatható is): A lét a tét (= nulla migráns a magyarság megmaradása).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 10:37:35

@hoplita:

Nem minden fenyegetés ám, amire TG vagy a ballib sajtó azt mondja.

hoplita 2018.03.17. 11:10:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ja.....hogyne.
Mindenki hülye, de szerencsére te érted a stémát.:)

Manyike 2018.03.17. 13:40:02

" Tudom, hogy egy normális helyzetben nem elvárható egy párttól, hogy mindenkivel összefogjon. De ti meg tudjátok ugye, hogy ez nem egy normális helyzet? És ha a választók ezen képesek túllépni, akkor tudjátok ugye ti is, mi a dolgotok? Soha ilyen alkalom nem lesz arra, hogy megmutassátok, nem vagytok ti olyan gyíkok, mint amilyennek sokszor látszatok. A döntésetek a magyar demokrácia egyik fordulópontja, egyben a nagykorúságotok vagy éppen a kisstílűségetek bizonyítéka is lesz."

index.hu/i2/#bloghu/politikaiarva/2018/03/13/halljatok_ellenzeki_partok

white999 2018.03.17. 14:43:26

@tzirok: Valóban volt 3 millió? Az összes fideszes visszaküldte, plusz a kormányt váltani akarók közül 1 millió, egy fiktív kérdésre? Biztos vagy benne csak ezért, mert ezt mondták?
Hódmezőn nem rettentek meg a migránsoktól. Mondhatnám, csak a fidesz szimpatizánsoknál működik a varázs. Ezen nincs is mit csodálkozni, az elmúlt években ritkán van néhány percnél több, amikor nem erről volt szó.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 14:55:14

@hoplita:

"Mindenki hülye, de szerencsére te érted a stémát.:)"

Rajtam kívül még sokmillióan értik. De sajnos vannak hozzád hasonló szellemi fogyatékosok is. :(

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 14:58:33

@white999:

Imádom, ha miután valaki elhárította a nagy veszélyt, a gyáva férgek a veszély elhárultával elkezdik harsogni, hogy nem is volt igazi veszély.

hoplita 2018.03.17. 15:04:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Csinálj úgy, mint a ló...és húzd magadba a faszod, fityiszköcsög.:)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 15:11:19

@hoplita:

Nocsak, öcskös, lehullott rólad a kultúra vékony máza és kilóg a szádból a kapanyél. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 15:14:06

No one would have foreseen that!

lüke 2018.03.17. 15:33:56

(rém)szarvashiba volt fenyegetni, senki szeretné
Hitler- Ulbricht( Honecker)- Putyin titkosszolgálati berendezkedését
( igaz ,nincs sok pénzünk rá)
- külföldön :megfigyelni ,lövöldözni ,megmérgezni-
TG szerint “La résistence “várat magára, de a zemberek nem tudományos elemzéssel gondolkodnak, cselekszenek:
van utolsó csepp a pohárban

Az iPademről küldve

hoplita 2018.03.17. 15:39:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Öcséd neked az a nyálfolyós mongolidióta ott a sarokban, akit anyádnak csináltál, faszfej.:)

hoplita 2018.03.17. 15:43:00

@lüke:
Szia, nem láttalak ezer éve.:)

white999 2018.03.17. 15:44:15

@6.Lenin: Hogy tud az ellenzék bukni? Nem folytatja a kormányzást?

lüke 2018.03.17. 15:55:05

@hoplita: Hali, látom , nem gyengülsz( ne is)

6.Lenin 2018.03.17. 15:56:22

@white999:

Azt gondoltam 1xű ezt belátni. 2 drb lehetősége is van a bukásra.

Az ellenzék már 8. éve mást se csinál, mint srófolja felfelé az elvárásokat. Majd ők megoldanak mindent.
2x volt lehetőség, belebuktak már félidőben, 2004-ben, 2008-ban. 2010-ben nagyot.

Most ápr. 8-án nyer a Fidesz, ennek az ellenzéknek vége, nincs már 4 év türelmi idejük.

Nyer az ellenzék valamilyen formációja, megint azt fogják csinálni, mint 94, 2002, 2006-ban, ígérgetni, osztogatni, aztán fosztogatni és jön a csőd. Most már talán 2 év is sok lesz erre, hamarább buknak.

Amennyiben lenne bármilyen elképzelése az ellenzéknek, talán azt kellett volna ismertetni a választókkal. Nem ez történik, tehát nincs semmijük.
Az irigységre, butaságra bazíroznak, annak meg nincs hosszútávon sikere.
Ennek az ellenzéknek bármelyik része alkalmatlan az ország kormányzására.
Szerintem.

white999 2018.03.17. 16:03:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezt kifejtenéd bővebben?
Segítség a fogalmazáshoz.
Mi volt a veszély?
Ki hárította el?
Hogyan?
és a legfontosabb, hogy ez a hozzászólásomhoz?
Ja a Hódmező polgi kevesebb migránst akar mint a fidesz akkor Ő már megfelelő vagy mégsem? Vagy csak akkor megfelelő ha fidesz nem akar migránst, minden más esetben ál migráns nem akarást feltételezünk?
Jó gondolkodást, aztán nehogy ledobja az ékszíjat ennyi infótól.

white999 2018.03.17. 16:08:29

@6.Lenin: Egy partizán naplója.
dec 29 Bementünk és kivertük a németeket az erdőből.
jan 01 Jöttek a németek és kivertek minket az erdőből.
jan 08 Bementünk és kivertük a németeket az erdőből.
jan 09 Jöttek a németek és kivertek minket az erdőből.
jan 20 Jött az erdész és mindenkit kivert az erdőből.
Ha érted mire gondolok.

hoplita 2018.03.17. 16:18:45

@lüke:
:)))
Engem már csak a sárgafőd tud alapvetően változásra bírni.:))

6.Lenin 2018.03.17. 16:20:54

@white999:

Ennek semmi értelme, még akkor is ,ha minden hülye mást gondol bele. a mai viszonyokhoz biztos, hogy semmi köze.

Akkor nézzük más oldalról.

Mo-on állítólag 8. éve van hatalmon egy teljesen alkalmatlan kormány. Mindent az égadta világon rosszul tesz.

A 8 év alatt 1etlen ellenzéki erő se volt képes 20% fölé menni tartósan. Sőt inkább lefelé menő tendenciát mutatnak.

nem egész 1 hónap múlva választások, semmiféle hosszútávú alternatívát nem képesek sem külön, sem együtt felmutatni.

Önámítás az van, de az meg kit érdekel?

hoplita 2018.03.17. 16:26:45

@white999:

A háromszoros aranykoszorús és ugyanannyiszor kiváló komcsispicli, kádárfaszszopó nyuggergeci lenineftással ne merjél viccelődni.:)
Még lehet partizán is vót, de ellenálló tuti. Az anyja a bilire akarta szokatni, de azért is beszart.

hoplita 2018.03.17. 16:29:22

@6.Lenin:
Inkább te mennyé' mán le egynyócvan alá és tartózkodjál ott kellően sokáig.

6.Lenin 2018.03.17. 16:32:24

@hoplita:

Látom feledékeny vagy. már néhány éve megírtam neked, hogy az én szememben te a söpredékhez tartozol, emberileg egy rakás szar vagy. Kár erőlködnöd, a véleményem azóta se változott. Írd le, ha ennyire feledékeny vagy.

livengood 2018.03.17. 16:33:14

Lendületet vettek a dolgok. Közvetlenül a Fidesz bázisát is célozzák és mérget veszek rá, hogy onnan is át fog szavazni néhány százalék, mert ott is sok tisztességes ember van!:

"Márki-Zay elindított egy oldalt, hogy megpörgesse az ellenzéki koordinációt. Ezen az oldalon ( rendszervaltas2018.hu/ !!!!!!!!!!!!!!) egyrészt jobb és baloldali értelmiségiekkel megfogalmaztak 12 pontot, mik lehetnek az alapvetések egy normális országban. A pontok érintik az igazságos választási rendszert, az elszámoltatást, a sajtószabadságot, illetve a Nyugathoz tartozást is.

De az oldalon egy térkép is van, az összes szavazókerülettel, és egy kitöltendő hellyel a legesélyesebb jelölt nevének!!!!!!!!!!!!!!!!
Egyelőre ugyan csak két Csongrád megyei körzetben írtak egy-egy esélyes jelöltet, (egy jobbikos és egy MSZP-s jelölt), de a többi is ki lesz töltve reményei szerint. Különböző méréseket használnak az esélyes jelölt kiválasztásában, többek között a Közös Ország Mozgalom által rendelt felméréseket, illetve a Viszlát Kétharmad felméréseit.

"A választások után még a Fidesz padsoraiból!!!!!!!!!!!!!! is lehetnének olyan képviselők, akik szívesen átülnének egy ilyen kormányba, egy ilyen kormányt támogató koalícióba - mondta a hódmezővásárhelyi polgármester, de sajnos többszöri rákérdezésre sem szeretett volna konkrét neveket mondani. Azt mondja, hallott már neveket, nagyon sok tisztességes ember van a Fideszben!!!!!!!!!!!!!

hoplita 2018.03.17. 16:42:43

@6.Lenin:
Ne ugass vén spicligeci, mert a szádba lépek.

6.Lenin 2018.03.17. 16:43:20

@livengood:

Már ez is volt, igaz nőben (Tétényi Éva), és hová lett?
Minden szarba beleharaptok, hátha.

hoplita 2018.03.17. 16:51:09

Felhívom a kedves nickek figyelmét .
Lehetőleg ezt a vén, szarfaszú, patkány leningecit ignorálja mindenki.
Egy rühes féreg, IRL az ilyen köpeteket felrúgom, mint a lószart.

livengood 2018.03.17. 17:05:25

Érdemes meghallgatni mit mond Márki-Zay ezen a videón. A lényeg 6 percnél van. Ez ugyan úgy megrengeti majd a Fideszt ahogy Vásárhelyen megrengette, mert óriási tévedés, hogy Márki-Zait csak az ellenzék szavazta be. Rá szavaztak szép számmal a csalódott fideszesek is!

azonnali.hu/cikk/20180317_marki-zay-peter-a-kezebe-veszi-az-ellenzeki-koordinaciot

hoplita 2018.03.17. 17:10:08

@livengood:
Ebben a fityiszben csak a haszonélvezők és az idióták nem csalódtak csak.
Még én is csalódtam, pedig igen alacsonyak voltak az elvárásaim...de azt még álmomban sem gondoltam, hogy ilyen köztörvényes rablóbandává fajul ez a bagázs.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 17:49:23

@hoplita:

"Öcséd neked az a nyálfolyós mongolidióta ott a sarokban, akit anyádnak csináltál, faszfej.:)"

Folytasd! Biztos tudsz még lejjebb is menni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 17:51:27

@white999:

Es ist noch nicht alle Tage abend.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 17:55:21

@hoplita:

"Egy rühes féreg, IRL az ilyen köpeteket felrúgom, mint a lószart."

Nocsak, fenyegetőzöl? Neked szabad, Orbánnak nem? Nem érzed, milyen szánalmas vagy így, a neten fenyegetőzve?

Állj ki velem IRL, ha van vér a pucádban. Én csak egy nő vagyok, de kiállok veled. Privátban írj lakcímet, odautazom, és kedvedre szarrá verhetsz engem. Így mulat egy igazi férfi, mi?

livengood 2018.03.17. 18:03:15

@hoplita: nem vagy egyedül

Sokan úgy tekintenek a pártok szavazó bázisaira. mint monolit tömbökre. Pedig, ha egy párt átpozicionálja magát akkor a szavazói egy részét elveszíti, másokat viszont megnyer. Azzal, hogy a jobbik bejött középre, nem csak Morvai "jogvédő" asszonyt veszítette el, de szép számmal bukta korábbi támogatóit is. Sokkal többet mint amennyivel csökkent a jobbik támogatottsága, ugyanis a jobbik nyert is a baloldaltól, a fidesztől és a bizonytalan mérsékeltektől is. De akár a DK-tól is, mert a radikális fideszellenességet ott is megkapja az a volt DK-s akinél viszont kiveri a biztosítékot gyurcsány agresszív határon tuliakkal ellenséges legújabb kampánya. A Fidesz széljobbra mozdult, a baloldaliak az összefogás irányába, a Jobbik középre, tehát sokan cseréltek pártot és épp most!!! fognak igazán mozogni, főleg a bizonytalanoktól és a Fidesztől ahogy szélesedő körben válik nyilvánvalóvá, hogy van alternatíva: - Márki-zay nem egyszerűen megnyerte Vásárhelyet, hanem ezekben a napokban bizonyítja be, hogy képes meggyengíteni a teljes Fideszes felépítményt is.

hoplita 2018.03.17. 18:29:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ha jó nő vagy, akkor inkább megbaszlak, ha csúnya, akkor meg leszarlak.:)
Nem szoktam nőket verni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 18:30:17

@livengood:

"Márki-zay nem egyszerűen megnyerte Vásárhelyet, hanem ezekben a napokban bizonyítja be, hogy képes meggyengíteni a teljes Fideszes felépítményt is."

Én ezzel a magabiztos kijelentéssel a helyedben megvárnám április 9-ét.

Persze tudom, ha mégis a Fidesz győz, akkor Putyin meghekkelte a magyar választásokat. Úgy ám!

a nemzet fogatlan provokátora 2018.03.17. 18:30:28

@hoplita: És ha téged basznak meg, akkor mit lépsz..?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 18:32:35

@hoplita:

Na, szóval egy olyan gyáva féreg vagy, aki nem mer kiállni még egy nő ellen sem, ha az kihívja. Egy kis gyáva punci vagy, semmi más.

a nemzet fogatlan provokátora 2018.03.17. 18:33:17

@livengood: Jókat fogok röhögni rajtatok, meg a mostani "mesterterveiteken" 8-a után. Csúnyán meg lesztek baszva..( Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza..;)

hoplita 2018.03.17. 18:37:47

@a nemzet fogatlan provokátora:
Megpróbálod?
Csak szólok, a kutya is a próbán döglött meg, faszomöccse..:
Vagy inkább én téged anyád hátán, fityiszgeci.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nagy Sándor 5420 Túrkeve Kupa Á. út 3.
Várlak picinyem.:)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 18:41:11

@hoplita:

Tudod mit? Megígérem, hogy még a karomat sem emelem fel, így biztosra mehetsz, te fogsz megverni engem. Na, így már ki mersz állni velem? Vagy megmaradsz nagypofájú gyáva féregnek, aki csak a neten mer fenyegetőzni?

Janossz 2018.03.17. 18:42:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Józsi Néni! Te egy igazi hős vagy!
Adja meg a lakcímét, aztán holnap az NVI szocialista brigád meglátogatja.
Tudod, akikkel egy csapatban játszol. Jó srácok, demokraták.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 18:44:13

@hoplita:

Fal címet bárki tud írni. Valamivel igazolnod is kellene, hogy valóban te laksz ott. Rád bízom, hogyan.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 18:47:06

@Janossz:

Miért? Aki van olyan bátor, hogy másokat megfenyeget a neten, az legyen annyira is bátor, hogy vállalja magát.

Persze mindegy, mert az összeverésem vagy megerőszakolásom után úgyis a rendőrök fogják elvinni. Aztán a sitten ő lesz mindenki köcsögje.

hoplita 2018.03.17. 18:55:36

@a nemzet fogatlan provokátora:
Vagy inkább a kankós anyádba hugyozol.

Ott a nevem, címem, várlak anyabaszó.

hoplita 2018.03.17. 19:03:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Hiszed, nem hiszed, ez az.
Elég régóta itt vagyok már, akik itt ismernek azok tudják, hogy mind a név. mind a cím valós.
Egyébként meg szopjál hanyatt luvnya...na, jössz, hogy megbaszhassam a szád?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 19:18:39

@hoplita:

Ugye tisztában vagy azzal, hogy a fenti trágár ajánlataiddal és fenyegetéseiddel megvalósítottad a szexuális zaklatás bűncselekményét?

Csaxólok.

felucca02 2018.03.17. 19:21:36

@6.Lenin: Úgy látom, az irígységre, butaságra bazírozás egyértelműen a kormányoldal sajátja. Ott tudnak megjelenni olyan figurák, amitől egy tíz évvel ezelőtti fideszes már elhányná magát.

Ha az ellenzék kormányon semmi mást nem csinál, csak nem folytatja ezt az őrületet, amit a fidesz srófol most, már kisímult és boldog országban élhetünk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 19:22:05

Mostanában elég szigorúan veszik, jobb, ha tudod...

livengood 2018.03.17. 19:26:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az általam érzékelt és felfogott tényekből indulok ki.

Az echon láttam és hallottam Bencsiket Vásárhely után. Nap-mint nap megnézem, olvasom a Fidesz akcióhőseinek folytatásos pszichothrillerét. Olvasom az Origót, nézem a tv2-őt, stb., ezért tudok arról, hogy mitől rettegnek sokan. Többször meghallgattam Orbán ünnepi beszédét, melyet hazám legfontosabb napján volt képes elmondani. Hallottam 2002-ben Orbán Viktor TF-en tartott hasonló beszédét. Azt is tudom mi következett utána. Meghallgattam mindenkit aki a nyilvánosság előtt kifejtette véleményét 2018.04.08-ról. Alaposan meghallgattam Márki-Zayt amióta felbukkant. Ismerkedem a választó kerületem jelöltjeivel. Utcán járok és szoktam beszélgetni... stb.

Általában sikerül véleményt alkotnom a politikáról, de... szoktam tévedni. Nekem ennek belátására nem kell nyakatekert magyarázatokat kitalálnom.

Mivel én megtehetem hogy jósoljak: - az a véleményem, hogy a Fidesz valószínűleg bukja a 2/3-ot, és valószínűleg kisebbségi kormányt alakíthat. Ez utóbbi pedig az eddigi fideszvilág végét jelentheti. De azt sem lehet kizárni, hogy ennél is nagyobb/kisebb zakót kapnak.

Jelenleg Orbántól Török Gáborig már mindenki tudja, hogy oda fejlődtek a folyamatok, hogy ezt a választást a Fidesz akár el is veszítheti, vagy bármi lehet, nem úgy mint 10-ben vagy 14-ben amikor csak a 2/3 volt a kérdés.

Ez van.

hoplita 2018.03.17. 19:28:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

:DDDDDDDDDDDDDD

Mi vagy te, valami feminapina????????

Most megnevettettél......

livengood 2018.03.17. 19:28:47

@a nemzet fogatlan provokátora: Kéne már hazánkba egy Lúdas Matyi valóban.

room_101 2018.03.17. 19:30:48

Remélhetőleg a szokottnál azért szorosabb eredmény kicsit megbillenti a forint árfolyamát, és a szegény spekulánsnak jut némi extra rezsicsökkentés ebből.

hoplita 2018.03.17. 19:30:48

@livengood:
Én is ezt tapasztalom és hasonlót jósolok.
Igen sok a bizonytalansági tényező és még 3 hét hátra van, ami izgisnek ígérkezik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 19:37:34

@hoplita:

Csak folytasd nyugodtan, de ne mondd, hogy nem szóltam előre.

hoplita 2018.03.17. 19:43:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Jujj...ne báncsá' mán, ne szőjjá' a rendőr bácsiknak...:DDDDDDDDDDDD

Most baj, hogy meg akarom a makkommal a mandulád csiklandozni, miután elpi.csázlak, mint egy büdös kölyköt?
Ne mondd, hogy nem élveznéd, fogadjunk, hogy már nedvesedik a bugyid kis ribanc?:))))

livengood 2018.03.17. 19:58:33

@hoplita: megmondom őszintén: élvezem. izgalmasabb lett a végére, nem gondoltam volna. :)

rasztaszív 2018.03.17. 20:10:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Állj ki velem IRL, ha van vér a pucádban."

aztán rendőrrel fenyegetőzöl...?mint a cigányok...

6.Lenin 2018.03.17. 20:18:58

@felucca02:

Ki foglalkozik a másik oldal figuráinak anyagi helyzetével?
Kik alkudoznak a választók feje felett?

Nagy siker lenne, ha nem lenne 2/3-a a Fidesznek + ilyenek.
Mit számítanak ezek? Mi lesz az országgal?
2 év múlva megint csőd, IMF, megszorítások?

ezek lennének a vágyak vágyai?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 20:22:56

@livengood:

Én nem tudom megítélni, mennyire fedi le a közvéleményt a ballib sajtó össztüze, hiszen az index és a blogketrec tele van a Fideszt gyalázó írásokkal. Nem mondom, soknak van alapja, csak ugye valahogy zavar a kettős mérce.

Ha csak ebből indulok ki, akkor Fidesz csúfosan elbukja a választást, de annyira, hogy az ellenzék alakíthat kormányt.

Másfelől gyanítom, hogy ez csak propaganda, ami persze hatással lesz a választási eredményre, de ki tudja, mennyire.

Azt sem árt észrevenni, hogy az ellenzék egy hibás taktikára váltott. Eddig beleringatták a közvéleményt abba a hitbe, hogy a Fidesz úgyis megnyeri a választást, resistance is futile. Most azonban azt sulykolják, hogy a Fidesz veszíteni fog. Ezzel pedig mozgósíthatják azokat a Fidesz-párti szavazókat is, akik amúgy a biztos győzelem tudatában nem mentek volna el szavazni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.17. 20:25:38

@rasztaszív:

"aztán rendőrrel fenyegetőzöl...?mint a cigányok..."

Kicsim, aki mást megver vagy megerőszakol, az bűncselekményt követ el. Még szép, hogy rendőrrel vitetem el, ha bántalmaz engem.

Aki fenyegetőzik, majd esetleg bántalmaz másokat, az viselje a következményeket. Szerinted nem így kell lennie?

rasztaszív 2018.03.17. 20:29:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: kicsim,aki azt írja,"állj ki velem",az ne kiabáljon rendőrért,mert az cigánykodás.

6.Lenin 2018.03.17. 20:32:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ez a hőscincér bemószerolta a haverjait 2006-ban, hogy megússza a sittet, és még dicsekedett is vele.Kukát borogattak vagy mi, aztán beköpte a többieket. Itt ezen a blogon dicsekedett vele, visszakereshető.
Nem ér ennyit ez a pacák.

rasztaszív 2018.03.17. 20:37:24

@6.Lenin: te itt nem túl rég még nagy büszkén hirdetted,hogy a baloldaliak nem is emberek.a haverod meg a menekültekről nem bírta volna leírni,hogy ők is emberek.szépen egymásra találtatok...:)

6.Lenin 2018.03.17. 20:42:48

@rasztaszív:

A baloldaliakról biztos, hogy ilyesmit nem írtam. A ballibákról lehet, hogy rossz a véleményem, de hát ők jellemhibásak, semmi közük a baloldalhoz, vagy a liberalizmushoz.

Kevered te a dolgokat, és most már hazudsz is?

Engem soha nem érdekelt mások politikai, vallási, hovatartozása. Én csak a jellemhibás embereket vetem meg.

rasztaszív 2018.03.17. 20:46:07

@6.Lenin: hú,az tényleg hatalmas különbség...:)

Editor_ 2018.03.17. 20:50:18

Az is egy alternativa, hogy teljes tusatossággal megtervezett lépés volt Orbántól az elszámoltatás emlegetése, mert meg akarta fenyegetni ellenfeleit. Én éppen erre tippelek. A tudatos megfélemlítésre, mely mögött konkrétumok állnak: vélhetően nagyobb cenzúra és a pártok fokozottabb ellenőrzése, működésük megnehezitése (út az egypártosodás felé)

room_101 2018.03.17. 20:50:24

Érdekes. A fideszhívők szerint mennyi rengeteg rágalom járatódik mostanában hadba.
Csakhogy el nem tudom képzelni, a viszkető tenyerű megrágalmazottak miért nem nyertek meg egyetlen jelentősebb helyreigazítási pert sem, ellenben a másik oldal számosat.
Másrészt a fideszes médiatanács még csak meg sem próbálta elmeszelni a "rágalmazókat".
El sem merem képzelni, hogy azért, mert a "rágalmak" igazak, és félnek a bizonyítékoktól.

hoplita 2018.03.17. 20:51:40

@6.Lenin:
Hazudsz, te szarfaszú büdös patkány, hogy hugyozd ki a szemét anyádat az urnájából...vagy sírgödréből.

Ne szórakozz velem, mert immáron van némi kapcsolatom és lenyomoztatlak, aztán addig verlek, büdös nyuggergeci, amíg mozogsz.

6.Lenin 2018.03.17. 20:52:57

@rasztaszív:

Nagyon is van különbség.
Különben rajtad se nagyon csodálkozom, te vagy itt a vallásüldöző mágus. Mindenkit egy kalap alá veszel, aki neked nem tetszik. Nem egy jellemóriásra vallanak a te nézeteid sem.
Felőlem lehetsz jobbikos, vagy akárki, ha nyíltan vállalod is, de csak a sunnyogásig jutsz te is.
Azt hitted, hogy most megleptél valamivel?

rasztaszív 2018.03.17. 20:57:30

@6.Lenin: aha.de azt csak te tudod,hogy mi:)nem vall egy jellemóriásra a félrebeszélésed sem...:)

livengood 2018.03.17. 20:59:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem hiszem, hogy az ellenzéknek van egy közös taktikája. Folyamatokat látok, amik eredményeztek egy helyzetet. Engem is zavar a kettős mérce. Akik most lopnak előzetesben vannak már? Polt Péter intézkedni szokott hasonló helyzetekben. Most mi akadályozza vajon?

rasztaszív 2018.03.17. 20:59:32

@hoplita: te meg azért ne akarj már mindenkit megverni...

mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu 2018.03.17. 21:01:40

miert kell minden blogbejegyzest szettrollkodni szajkarateval?
mi a bubanatnak irsz, ha nincs ertelmes gondolatod csak kotekedni tudsz masokkal

6.Lenin 2018.03.17. 21:02:11

@hoplita:

ezt már 1x eljátszottad.

Te dicsekedtél itt vele-ezen a blogon-hogy az ügyvéded tanácsára énekeltél a társaidról a nyomozóknak, hogy magadat mentsed. Visszakereshető.

Ha engem, vagy bárkit megversz, attól te még mindig egy rakás szar maradsz, azért ez nem kellene elfelejtened, de ezt már leírtam neked.

Írd már fel, ha ilyen feledékeny vagy.
Mi a faszért görcsöltél újra velem? Azt hitted én is olyan feledékeny vagyok, mint te?

hoplita 2018.03.17. 21:15:51

@6.Lenin:
Na, baszd ki anyádat a gödréből.

i. Magamat mártottam be, mert így leegyszerűsítettem a nyomozati munkát és így megúsztam az akkor még - 2008-at írtunk - egytől öt évig terjedő, csoportosan és felfegyverkezve, hivatalos személy elleni erőszak vádját 5 hónappal, 2 évre felfüggesztve.
Ezt írtam le akkor is, de mivel egy ostoba és különösen rosszindulatú féreg vagy, most hazudozol.
2.Ezért lenyomoztatom az IP címed és utána dumcsizuk, komcsispicli aljadék.

hoplita 2018.03.17. 21:20:13

@rasztaszív:

Ez lassan 10 éves ügy, akkor még ráhagytam, de most berágatott. Megteszem a kellő lépéseket....

Igyekszem visszakeresni az említett kommentet, de van itt pár ezer, nem egyszerű megtalálnom.

Bevallom, nem vagyok könnyű eset, összekaptam itt pár emberrel, de ilyen féreg nincs másik ezen a felületen, mint ez a nyomorult vén anyabaszó geciputtony...ezt hidd el nekem.

livengood 2018.03.17. 21:20:34

egyet egymillióból azoknak akik nem értik a kettős mércét:

Az MTV egyik műsorában a kampány két hete alatt csak fideszes politikusokat hívtak be, ellenzékieket még a róluk szóló hírekkel kapcsolatban se kérdeztek meg.

6.Lenin 2018.03.17. 21:26:14

@hoplita:

Még 1x , utoljára.

Ez akkor sem érdekelt, most se.
Akkor is az volt a véleményem, most is az, hogy aki csak ilyen hangnemben, stílusban képes másokkal véleményt cserélni, az 1 söpredék, szar ember. Ez, ezek után se nagyon fog változni, bármit is nyomozgatsz. legfeljebb végre lecsuknak, aztán hajolgathatsz a szappanért a cigány haverjaidnak.
Most is csak azért írtam, mert már megint belém kötöttél, és gondoltam , jobb, ha tudják mások is, hogy ki is vagy tulajdonképpen.

Bár látom a stílusod tetszik itt másoknak is, lelkük rajta.
Nekem elegem van már belőled.
Ezzel én lezártam.

hoplita 2018.03.17. 21:31:21

@6.Lenin:
Én is lezárom hamarosan. Ha kopog valaki, akit nem ismersz, gyorsan imádkozz, te szaros nyuggergeci.

hoplita 2018.03.17. 21:33:28

@livengood:
Mostanában hajnalban vezetés közben a Kossuth reggeli műsorát hallgatom, elalvás ellen, kávé helyett.
Minősíthetetlen.:(

Pop40 2018.03.17. 21:41:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Miket olvas itt az index főoldalról idetévedő :-)

Viszonylag ritkán pofázok bele mások romantikus viszonyába, a tietek se érdekelne túlzottan, de azért az elég röhejes, mikor először lepuncizod, hogy nem meri megadni az adatait, pedig te úúgy mennél, aztán mikor megadja, akkor meg visítva rendőrért óbégatsz. :D

Kivlov 2018.03.17. 21:50:06

Az ünne üzenete?
Az ellenzék még mindig nem képes többre pár "orbántakarodj" -nál. Ez kormányon édeskevés lenne...

hoplita 2018.03.17. 22:03:51

@Pop40:
:)))))))

Ilyen ez a popszakma.:))))

hoplita 2018.03.17. 22:09:45

@Kivlov:

Mert a permanens sorosozás-migráncsozás micsoda intellektuális fölény, mi?:)))

Pop40 2018.03.17. 22:12:16

@hoplita:

Evvan

Törődj bele, más csaj után kell nézned.
Az ő szája már Vityáé. :-)

Pop40 2018.03.17. 22:15:17

@Kivlov:

Igen, én is erősen aggódom, hogy az ellenzék nem tudná hozni azt a magas intellektuális nívót, amit Kósa, meg Rezsiszilárd képvisel...

hoplita 2018.03.17. 22:25:15

@Pop40:
:))
Na meg hollik, dömötör, hoppál, tállai...megannyi korszakos zseni.:DDDDDDD

Pop40 2018.03.17. 22:29:59

@hoplita:

:DDD
Bizony, kitűnő felhozatal van arrafelé nagy koponyákból... :D

Tata86 2018.03.17. 23:26:31

@Kivlov: Orbán legalább itt van, legalábbis hihető követelés, hogy takarodjon.
Ellenben a kormány 4 éves Soros Goldsteinnel küzd...

És valóban, édeskevés.

De ha már a kenyérről lemondhatunk, cirkusz legyen!
Sokkal izgibb lesz nézni a fideszesek hörgését, és a döbrögik izzadt magyarázkodását, mint az n+1 piti karaktergyilkosságot, esetleg valamilyen tyúkpert Simicska ellen.

Manyike 2018.03.18. 07:27:51

2017. szept. :

" ...van egy fogadása Mráz Ágoston Sámuellel, a Nézőpont Csoport vezetőjével, aki szerint 110 felett lesz a Fidesz mandátumainak a száma, Török Gábor szerint 95 és 110 között lehet majd..."

infostart.hu/belfold/2017/09/12/torok-gabor-komoly-fokozatba-kapcsolt-az-mszp-s-furogep

VáradiJános 2018.03.18. 08:22:21

@Pop40: “Törődj bele, más csaj után kell nézned.
Az ő szája már Vityáé. :-)”

Magadat ajánlgatod neki, te görcs?

Pop40 2018.03.18. 09:02:38

@VáradiJános:

Tanulj meg olvasni, te majom.

Aztán kérj meg valakit, hogy magyarázza el.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.18. 09:02:49

Alapvetően a ballibek éppen belelovalják magukat egy történelmi kudarcba.

Lassan összeáll a 2014-es kép: a ballibek összefognak, de kimarad minden egyeztetésből az LMP és a Jobbik. Ez azonban csak segít mind az LMP-nek, mind a Jobbiknak. Eddig azért volt feléjük bizonyos tartózkodás, mert sokan féltek, hogy e 2 párt a végén összefog a ballibekkel.

A különbség 2014-hez képest, hogy mind az LMP, de főleg a Jobbik hatalmasat fog profitálni mindebből.

Ha nagy szerencsénk van, az MSZP és a DK be se jutnak a parlamentbe (azaz csak egyéniben lesz pár képviselőjük), erre – ma nézve a helyzetet – komoly az esélyük, különösen az MSZP-nek.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.18. 09:10:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A Simicska-Soros koalíciónak létérdeke a hatalom megkaparintása, ennyi az egész. Így április 8-ig heti 2-3 hatalmas álhír várható az Indexen is, ennyi az egész.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.18. 09:13:34

@Janossz:

Engem be is pereltek már komment miatt Sorosék. S a hitelességem érdekében vállaltam is, pedig simán mondhattam volna, hogy nem én írtam, mert nem bizonyítható.

Az ő embereik viszont anoním bértrollok csak.

Ez a jellemző: a liberálisok mindig alantas módszerelet vetnek be a nép ellen.

kvadrillio 2018.03.18. 09:24:28

jahhh...az ünnep, az legyen ünnep ! ezééé......jó egészsegget és sok boldogságot kííííívánok NEKEM A SZÜLINAPOMRA ! és mindenki másnap is, ha van neki ilyenje ma !...Örvendek, hoghy eddig túléltem az orbán-rezsimet is ! aKI PEDIG MEGDÖGLÉSEMRE HAJT, ANNAK VISZONT KÍÍÍÍVÁNOM !!!!!!!!! :)

Janossz 2018.03.18. 09:51:15

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
"Engem be is pereltek már komment miatt Sorosék."
Gondolom az emlékezetes családirtós bejegyzésed okán.
Ezen nem csodálkozom. Hogy simán megúsztad, azon inkább.

És még te beszélsz alantasságról.

VáradiJános 2018.03.18. 10:00:56

@Pop40: ideges vagy, parazita? Nyomaszt a közelgő szájbaszarás?

ben2 2018.03.18. 10:03:33

Nem értek egyet Török Gáborral.
Az "elégtétel" kifejezés használata nagyon is tudatos fordulat és nem zsigeri kiszólás volt Orbán részéről. (Eleve fel sem merülhet, hogy egy ilyen fontos miniszterelnöki beszédet nem néz át egy kampány tanácsadó a kampány kellős közepén.)

Egyszerűen arról van szó, hogy Török Gábor nem érti, hogy mi zajlik a jobboldali törzsszavazók fejében.
2010 óta hihetetlen mennyiségű mocsok hullott a fidesz szavazókra, durván trágár, gyakran obszcén szidalmaktól kezdve a börtönbüntetés rendszeres felemlegetésén át a konkrét gyilkossággal való fenyegetésig. Nyolc éven át nap rendszerességgel.
Ez a fajta ordenáré fenyegetőzés nem csak a minden politikai oldalon megjelenő, agyhalott fórumtrolloktól jött, hanem előbb tűrt, később már támogatott kommunikációs eszközzé vált a vezető ellenzéki politikusok eszköztárában.

Ezt van, aki higgadtan tűrte, más visszaszólt, de a kormánypárti politikai vezetés részéről szinte semmilyen reakció nem hangzott el ezekre a stilusában és mondandójában is rendkívül alantas támadásokra.
Orbán ezzel a mondatával tehát azt üzente a fidesz szavazóinak, hogy az ilyen kirohanások nem lesznek következmények nélkül.
Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az "elégétel" jogi, politikai és erkölcsi lesz, azaz bármilyen jogos indulatok is dúljanak a kormánypárti szavazókban, azok nem térhetik le a közösséget a civilizáltság útjáról.

Persze aki ezt nem akarja megérteni, az nem fogja megérteni. Az ellenzéknek nyilván érdekében áll valamiféle rákosista terrorról hadoválni, de hát kampány van, ezt teszik akkor is ha van rá ürügy ha nincs.
Az ellenzék egy n+1edik hisztériakampánnyal viszont már nem ér el semmit: több ellenzéki szavazó ettől már nem lesz, csak a meglévők radikalizálódnak tovább, gyűlöletextázisba hergelve magukat, a kormánypártiakat pedig a reakciókban tapasztalható ordenáré szitokáradat csak még jobban mozgósítja.

VáradiJános 2018.03.18. 10:06:57

@Janossz: nem volt családírtós bejegyzése az általad sugallt módon, te viszont fenyegettél már gyerek megerőszakolással, te büdös kretén, amiért meg is fizetsz majd

6.Lenin 2018.03.18. 10:23:13

@ben2:

Szerintem pedig nagyon is tudatos ez a fajta hergelése az ellenzéki szavazóknak.

Mi t is tudnának mást kínálni nekik? Miről is szól már 8. éve a kampányuk? Az irigység, rágalmazás, hazugságok.

Kiket is tudnak vele megszólítani?

Azt a réteget, akik a saját elcseszett életükért mindig másban keresik a hibát.
Mi a célja mindig is a baloldalnak? Szeretnék a múltat végképp eltörölni. Miért is?
Mert nehogy elgondolkodjon a sok szerencsétlen sorsú, hogy valójában még soha nem tudtak megoldani semmit.

A végletekig fel kell hergelni az alantas indulatokat, amit aztán a hatalomra kerülésük után simán lenyomnak, mert ebben az egyben óriási a tapasztalatuk.
(Gulág, Recsk, akasztások)

Meg kell nézni, hogy ki is az atombombás szellemi vezérük, vagy a másik gátlástalan elkúró?

Nincs igazad, értik, nagyon is értik. Ez az egyetlen fegyverük a hatalom megszerzéséhez, felhergelni az alacsony indulatokat. Csak el kell olvasni a hozzászólásokat. A nagy többség visszaigazolja a szándékot.
Szerintem.

ben2 2018.03.18. 10:36:04

@maxval bircaman szeredőczi szürke proletár:

2015 óta nincs kétharmaduk.
A sajtó megfélemlítését és a többit meg mantrázzák vagy 7 éve és eddig még senki sem tudott egyetlen olyan konkrét esettel sem előállni, amikor valaki ne tudta volna elmondani a kormányellenes kritikáját.
Sőt olyan szintű alantas szitok- és rágalom áradat ömlik az ellenzéki sajtóból, ami már bőven túllépte a civilizált közbeszéd tűrésküszöbét, mégsen látszik az a fenenagy terror, amivel napi szinten kampányolnak a balos megmondó blogok.

6.Lenin 2018.03.18. 10:38:26

@maxval bircaman szeredőczi szürke proletár:

"Áprilistól mire alapozzék, hogy még több hatalmuk lesz? "

Mondjuk, hogy 3x nyertek egymás után. Már nem kell 2/3-ad.
Már nem kell annyira félni egy gazdasági összeomlástól.

A végtelenségig nem lehet azt magyarázni, hogy mindent rosszul csinálnak, aztán mégis nyernek. ezen talán már a leghülyébbek is elgondolkodnak, talán.

Mindennél fontosabb volt a hatalom megszilárdítása, ha ez összejön, lehet pöcsölni lényegtelennek látszó kérdéseken is. Lehet, hogy még nem lesz túl későn hozzá.

De minde1 is, ha az ellenzék most nyerne, rövid időn belül bukna végérvényesen. 1-2 év nem nagy idő kivárni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.18. 10:40:24

@rasztaszív:

Kicsim, az a cigánykodás, ha valaki megveréssel fenyeget másokat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.18. 10:42:57

@6.Lenin:

Rögtön sejtettem a szövegéből, hogy egy semmirekellő féreg, egy szar alak.

"De minde1 is, ha az ellenzék most nyerne, rövid időn belül bukna végérvényesen. 1-2 év nem nagy idő kivárni."

Ez igaz, de iszonyú károkat tudnának okozni ez alatt az 1-2 év alatt.

Laikus Érdeklődő 2018.03.18. 10:47:16

Sokat javítana a kommentszexció színvonalán, ha László56 is visszatérne a nagymonológjaival.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.18. 10:47:21

@hoplita:

"Ne szórakozz velem, mert immáron van némi kapcsolatom és lenyomoztatlak, aztán addig verlek, büdös nyuggergeci, amíg mozogsz."

Öcskös, ez komoly? Lenyomoztatod, mi? Aztán szarrá vered, mi?

És reméled, hogy mindezt megúszod jópár év sitt nélkül?

Persze értelek én, az eddig sitten töltött éveid minden percét élvezted, ki-be jártak benned a méretes faszok, nagyon vágyhatsz már vissza a sittre.

a nemzet fogatlan provokátora 2018.03.18. 10:49:44

@hoplita: Beleültetlek a dárdádba, kicsi görög..:)

6.Lenin 2018.03.18. 10:49:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

De most már lehetne foglalkozni az elszámoltatással is. Most életveszélyes lett volna. az alap már elég szilárd. A mostani békemenet is megmutatta, hogy el lehetne söpörni a hatalmukat, pláne külön-külön.

A nagypofájú fotelforradalmárok, a névtelen senkiháziakkal nem lehet megvédeni a hatalmukat, egymást is nyírnák, hogy mentsék a bőrüket.

6.Lenin 2018.03.18. 10:51:54

@Laikus Érdeklődő:

Sajnos szép lassan ez a blog is lemegy a B1 színvonalára.

rasztaszív 2018.03.18. 10:54:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: amit te bemutattál az mi?minek nevezzük?keresztény erkölcs...?jobb,ha maradunk a cigánykodásnál...

Laikus Érdeklődő 2018.03.18. 10:55:55

@6.Lenin: Nagy kár, hogy eltűntek az értelmes hülyék.

6.Lenin 2018.03.18. 11:02:06

@Laikus Érdeklődő:

Még szerencse, hogy te itt vagy nekünk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.18. 11:02:17

@livengood:

Az a helyzet, hogy ha a Fidesz bukik, akkor egyértelműen a totálisan túlzásba vitt lopások, korrupció miatt bukik.

Az ellenzék politikai mocskolódása engem undorít, de a lopásokra legalább felhívja a figyelmet, és ez akkor is jó, ha a saját egykori lopásairól mélyen hallgat vagy hazudik.

Polt Péter meg súlyos jellembéli hibái miatt nem való a posztjára. Igazából máshova sem, szerintem max. egy falusi válóperes ügyvédi posztra lenne alkalmas. Ha alaposabban utánanézel, a mostani ellenzék lopásait sem nagyon igyekezett feltárni, a Fideszéit még annyira sem.

Ez nem csoda, az alvilág nem a politika, hanerm a pénz mentén szerveződik. Rakás példa található arra, hogy a felszínen egymás esküdt ellenségeinek számító politikusok a háttérben egymással jól megférő üzlettársak. És akkor ez még csak a látható felszín, el tudod képzelni, milyen komoly összefonódások lehetnek kissé mélyebben.

Persze időnként kell hozni egy-egy parasztáldozatot, na de Cuslág párszáz milliója vagy Czeglédy 6 milliárdja lópikula mondjuk a 4-es metró ellopott majdnem 200 milliárdjához képest. Oszt abból nem lett semmi.

A lopásoktól eltekintve én a Fidesz eddigi kormányzását határozottan pozitívnak ítélem meg. De nem ártana nekik egy hatalmas, ám nem megsemmisítő pofánrúgás, hogy bár továbbra is ők kormányozzanak, a lopásokkal hagyjanak végre fel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.18. 11:05:14

@rasztaszív:

"@hoplita: te meg azért ne akarj már mindenkit megverni..."

Nagyon vágyik vissza a sittre, ahol naponta húsz fasz fordult meg benne. Élete legszebb időszaka volt a sitt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.18. 11:09:04

@hoplita:

"Magamat mártottam be, mert így leegyszerűsítettem a nyomozati munkát és így megúsztam az akkor még - 2008-at írtunk - egytől öt évig terjedő, csoportosan és felfegyverkezve, hivatalos személy elleni erőszak vádját 5 hónappal, 2 évre felfüggesztve."

Jól sejtettem, hogy egy aljadék sittes féreg vagy. Pedig a mikor előszor említettem a sittet, még nem tudtam, hogy valóban egy szar börtöntöltelék vagy.

Laikus Érdeklődő 2018.03.18. 11:09:35

@6.Lenin: Hiába sértegetsz blúzbetyár, a szívem csücske mindig a tiéd marad. <3

6.Lenin 2018.03.18. 11:14:37

@Laikus Érdeklődő:

Nem sértegettelek, csak feladtál egy magas labdát. Nem tudtam kihagyni.

A Blues meg tényleg örök, és mindenkié. Kigombolva meg kellemes látvány is lehet. Bár már nem mindig ugrik be, hogy miért is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.18. 11:15:37

@Pop40:

"elég röhejes, mikor először lepuncizod, hogy nem meri megadni az adatait, pedig te úúgy mennél, aztán mikor megadja, akkor meg visítva rendőrért óbégatsz. :D"

Nincs ebben semmi röhejes. Lehetőséget adok neki arra, hogy engem - vagy ha nőt nem ver, amit azért kétlek, mert az ilyen a feleségét is veri - vagy a férjemet szarrá verje, hiszen nyilvánosan megfenyegetett, kilátásba helyezte a verést ill. a megerőszakolást. Egyikünk sem fog védekezni, ill. a nemi erőszak ellen én fogok.

Az meg természetes, hogy a (súlyos) testi sértésért ill. a nemi erőszakékrt bíróság elé fogom küldeni.

Szerinted normális lenne, hogy büntetlenül verjen szarrá őt nem támadó, nem védekező embereket ill. nőket megerőszakoljon?

Tíz éve megúszta, amikor beköpte a társait. Ha most valóra váltja a fenyegetését, nem fogja megúszni.

Pop40 2018.03.18. 11:24:10

@ben2:

A rengeteg hazudozásból, amit itt összehordtál, csak egyre reagálnék, mert ennél már nem bírom ki:

"gyakran obszcén szidalmaktól kezdve a börtönbüntetés rendszeres felemlegetésén át"

A magatokfajta született tolvajoknak biztosan tényleg furcsa lehet ez, de a társadalom döntő többsége bizony teljes joggal követeli, hogy az ezermilliárdokat ellopó fideszes maffiózókat is büntessék meg, ha már a töredékét ellopó bolti tolvajt is elkapja a rendőr. A Vityák, Mészárosok, Tiborczok minden normális országban életfogyttal börtönben ülnének, ahol nem egy maffiózó a miniszterelnök, és nem a bűnpártoló samesza az ügyész.

No, ez áll a jelenség mögött.
Még ha a magatokfajta segghülye tolvajoknak érthetetlen is, hogy mernek egyesek azon háborogni, hogy mindent elloptok, amihez hozzáfértek.

Pop40 2018.03.18. 11:35:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Leírtam, hogy a bensőséges viszonyotok nem rám tartozik, nem is különösebben érdekel, nőket fenyegetni meg tényleg nem szép dolog még akkor sem, ha Vitya seggéből kilógó seggnyaló az illető.

Ugyanakkor ezeket mintha te írtad volna:
"Állj ki velem IRL, ha van vér a pucádban. Én csak egy nő vagyok, de kiállok veled. "
"Na, szóval egy olyan gyáva féreg vagy, aki nem mer kiállni még egy nő ellen sem, ha az kihívja. Egy kis gyáva punci vagy, semmi más."
"Na, így már ki mersz állni velem? Vagy megmaradsz nagypofájú gyáva féregnek, aki csak a neten mer fenyegetőzni?"

Ezek után kvázi semmi mást nem csinált, csak tette, amire felszólítottad, megadta a címét.
Erre te gyáván elkullogtál, rendőr után visítozva.

Ha felszólítasz valakit, hogy üssön, akkor ne nyervákolj utána, ha tényleg üt.

Ennyi.

2018.03.18. 11:50:29

@Laikus Érdeklődő: kár, hogy nem lehet ápvótolni :-)

2018.03.18. 11:52:49

Teréz Anya Bayer Zsolt-díjat kapott a Mennyben!

2018.03.18. 12:21:20

@Gábor: Örülök, hogy újra elkezdtél blogolni. Kitartást hozzá!

Viszont a negyedik pontoddal vitatkoznék. Túl hamar egyszerűen nem állapodhatnak meg.

Rá vannak kényszerítve a Fidesz által átírt játékszabályok miatt, hogy a listán maximalizálják a szavazataikat, egyéniben meg lehetőleg az ő jelöltjük legyen a legesélyesebb. Ehhez egyrészt kell a helyi jelöltet futtatni, másrészt kell hangsúlyozni a különbségeket. Arról nem is beszélve, hogy amíg a Fidesz-szel szemben nincs meg az egyetlen jelölt, addig mintha nem is kezdenék el a szervezett lejáratómunkát a propaganda-minisztérium gépezetében. Legalábbis az eddigiekből nekem ez jön le, pl Mellár.

A jobbiknak meg elemi érdeke, hogy valami kis integritást megőrizzen a régi énjéből: sem a DKval, sem az MSZPvel közvetlenül nem tárgyalhat. Holnap este lehet okosabbak leszünk, lehet, hogy nem, de azt gondolom, hogy az LMP közvetítésével, meg lassan a közvélemény-kutatások végéhez érve, és mert már időben muszáj, elindulnak a tárgyalások.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.18. 12:34:54

@Janossz:

Nyílt, hiteles ember vagyok. Ez szúr szemet a fajtádnak...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.18. 12:40:09

@Prognozuoti Blasiio:

DK, MSZP, P, Együtt, Bokros, stb. - ez a nagy Soros-pártszövetség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.18. 12:42:24

@Pop40:

"Ha felszólítasz valakit, hogy üssön, akkor ne nyervákolj utána, ha tényleg üt."

Nem az ütésre szólítottam fel, hanem arra, hogy merjen kiállni velem. Arra meg végképp nem szólítottam fel, hogy nemi erőszakkal fenyegessen meg, mégis megtette.

De mint olvasom és be is vallotta, a köcsögjének már van sittes múltja, büntetett előélete. Fegyveres erőszak hatósági személy ellen bizony nem semmi. És ki tudja, mi az, amivel még nem dicsekedett el a blogokban.

Kussol a köcsögje, mert időközben rájött, hogy a nemi erőszakkal való fenyegetésért esetleg bíróság előtt kell felelnie. Bár nem értem, mitől fél, a sitten nagyon jól fogja érezni magát: azok a régi szép idők, amikor napi 20 fasz mártózott meg benne... :D

Mindegy, a kisköcsögre ettől függetlenül is még szép börtönévek várnak, eben biztos vagyok. Az ilyen ember úgysem tudja megállni, hogy ne verekedjen, akkor meg úgyis irány a sitt, ahová való.

eßemfaßom még áll 2018.03.18. 13:30:53

Mi lenne a prograsszív demokratákkal ha nem védenék öket a sittes lenyomozó verőemberek trágyavillával a szájukban.

ben2 2018.03.18. 13:31:58

@Pop40:

Azzal kezded, hogy hazudok, majd ékes példáját adod, hogy minden szavam igaz: a hozzászólásod teli van trágár személyeskedéssel és rágalmakkal.

Természetesen egy normális országban aki lopott, az börtönbe kerül.
Nyomozás, vádemelés, bírósági eljárás és jogerős ítélet után.

Ehhez képest a balos fröcsögő blogok hitkérdéssé silányítják ezeket az ügyeket: aki velünk van, annak a vád maga az ítélet, akinek ez nem elég, az bűnrészes és vele szemben meg minden megengedhető.

Aki viszont velük van, annál a "mi kutyán kölyke" alapon minden belefér. Balosnak a cigányozás, jobbikosnak a zsidózás, mszp-snek a lopás (jogerősen bizonyítva), dk-snak a kormányzás elkúrása.

Csakhogy minél jobban belehergelik magukat a pitiáner gyűlöletextázisukba, annál jobban be is szorulnak a kis információs buborékjukba.
Így kap elégtételt a jobboldal: erkölcsileg és politikailag, mivel a fröcsögők szépen elszigetelik magukat a többségi társadalomtól, jogilag pedig követlezetesen végig fogják vinni a becsületsértési pereket a rágalmazókkal szemben, a gyilkossággal fenyegetőzőkkel szemben pedig a büntető eljárást.

livengood 2018.03.18. 14:01:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Most megtörténhet az hogy a Fidesz elveszíti mérhetetlen fölényét. Ha kisebbségi kormányzásra kényszerítenék őket a szavazók akkor kénytelenek lennének bevonni valakit az ellenzék pártjaiból a kormányzásba, vagy folyamatosan tárgyalniuk kellene a négy év alatt. Mind a kettő tisztulást eredményezne.

Ráadásul ez az új helyzet olyan tehetséges, önálló és ambiciózus entitásoknak mint Lázár János mozgásteret biztosítana a Fideszen belül. (Pl. nem kellene európai városokban rettegő videókat készítenie.) Vagyis az egyszemélyes pártból egy történelmi párttá válhatna a Fidesz. Ez a magyar állampolgárok érdeke.

2018.03.18. 15:45:07

@livengood: Lázár tényleg tehetséges, önálló és ambíciózus - de...

Egyrészt csak a saját pecsenyéjét sütögeti (még a feleségében vagy az anyjában sem bízik, mint Kósa, mindent a gyerekeire írat) - a közjó szempontjából nem egy előrevivő alak. Másrészt pedig OV még nem jutott el gondolatilag az utódlásig. (más kérdés, ha el is jut, inkább látná Ráhelt a székében, mint Lázárt szerintem) Előbb csináltatja ki Lázárt saját magával, minthogy az egyszemélyes pártból akárcsak egy jottányit is engedne.

Mozgástér egy OV irányítása alatt levő Fideszben? Fogalmilag kizárt. Ahhoz viszont bukás kell, hogy OV alól felszabaduljon a Fidesz. Mondjuk, szerintem a fideszesek nem felszabadulásként élnék meg...

Pop40 2018.03.18. 16:27:50

@livengood:

Ezzel a maffiával épeszű ellenzéki párt nem áll össze.
Tudja jól, hogy azzal duplán megásná a saját sírját. Egyrészt meg lehet nézni azoknak a pártoknak a sorsát, akik összebútoroztak a fideszes maffiabandával, Torgyán tudott volna mesélni a témában.

Másrészt annak a pártnak a szavazói soha nem bocsátanák meg az árulást, azonnal világgá mennének, és nem is jönnének vissza soha.

Pop40 2018.03.18. 16:37:20

@ben2:

Semmi személyeskedés nem volt benne. Aki tolvajoknak csápol, az tolvaj.
Ennyi.

Az meg egy külön élmény, mikor a fajtád szövegel bizonyítottságról, nyomozásról, meg vádemelésről.

Persze, elvtárs. Az ex-fidesz képviselő Polt annyira, de annyira igyekszik elkapni a fideszes maffiózókat, csak valahogy sose sikerül neki.
Ez nyilván azért van, mert a fideszes maffiózók patyolattiszták, és nem pedig azért, mert Polt egy bűnpártoló féreg, aki pontosan ezért van a helyén - hogy véletlenül se csináljon semmit, nyugodtan lophasson tőle Vitya, meg a bandája.

Azt meg ugye inkább ne taglaljuk, hogy ti, akik lelkesen szopjátok ennek a hazaáruló maffiabandának a f_szát, mik vagytok. Mert ugye esetleg még személyeskedésnek vennéd, ha megtudnád, minek tart titeket minden tisztességes ember.

graycivil 2018.03.18. 16:49:43

Azt hiszem, a FIDESZ-rezsim méltó követője a Kádár-rezsimnek. Egy óriási különbség van igazából:

- A Kádár rendszer az akkori viszonyok és környező országok közötti legjobb rezsim volt.
- Az Orbán-rezsim a mai viszonyok és EU-országok közötti legszarabb rezsim.

Pop40 2018.03.18. 16:55:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Nem az ütésre szólítottam fel, hanem arra, hogy merjen kiállni velem. "

Akkor lassan elmesélhetnéd, mit értesz te a "kiállni velem" alatt.

Miben álljon ki? Lufifújó versenyben? Sakkban?

Pop40 2018.03.18. 17:00:33

@eßemfaßom még áll:

Mindig érdeklődve figyelem, mikor a fideszes seggnyaloncok kezdenek sittes lenyomozó verőemberekről elmélkedni.

Egy-egy köztörvényes kopaszokkal megakadályozott erdősinés népszavazás, meg Kubatov-listás, tévészékház-gyújtogató performansz között.

livengood 2018.03.18. 17:36:40

@SünBalázs: Én magamban, de benned sem bíznék teljhatalom esetén. Erről kell szólnia a demokráciának: sokáig senki se maradhasson hatalomban, főleg nem kontroll nélkül. Miért ne? Azért mert gyarlók vagyunk. Megállapíthatjuk, hogy Lázár is csak egy ember. De ember. Mint Demszky, Kövér, Kovács, Szabó, Nagy, ... bárki. A rendszer a lényeg, nem a személy.

Szóval én azt állítom, hogy a lehető legjobb rendszerben élünk amit ember megalkothatott. Csakhogy ezt használnunk kell, hogy legitim maradjon!!!!!!!!!! Minél többen szavaznak, annál jobban erősödik a rendszer. Olyan választások előtt állunk néhány nappal, ahol a választók, az emberek, a társadalmat alkotó személyek akár le is válthatják a vezetőiket. Ahol joggal bízhatunk abban, hogy a választás tiszta lesz. Nézd meg milyen körülmények között "választanak" a mai napon elnököt az oroszok. Elfogulatlanul tanulmányozva az amerikai vagy brit választások történetét azt látjuk, hogy a miénkhez hasonló demokrácia növekedés/csökkenés, hullámzás jellemzi azokat is. Szóval azt állítom, hogy mi, magyar szavazók most rábírhatjuk a legjobbjainkat arra, hogy dolgozzanak azon, hogy jobbak legyenek.

Lázár János Hódmezővásárhely polgármestereként, ellenzékiként, országosan nem ismert politikusként rengeteget tett a Gulág áldozatai memoárjainak megjelentetéséért. Nem tudom miért tette ezt, de akkor amikor sorra hunytak el a szemtanúk tucatszám segítette elő, hogy írott formában fennmaradjon valami a feldolgozatlan múltunkból. Nem volt egy összeg, amit tett az inkább "intézmény" volt.

De elég egy kormányinfót végignézni, ahhoz, hogy láthassuk a tartalmi és stílusbéli különbséget egy Lázár vagy egy Orbán fémjelezte politika között.

Ha nem lesz túlhatalma Orbánnak, akkor meg kell küzdenie a sajátjaival is.

livengood 2018.03.18. 17:41:13

@Pop40: Az ember változik, az emlékezet módosul.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.18. 18:20:36

@Pop40:

"Akkor lassan elmesélhetnéd, mit értesz te a "kiállni velem" alatt."

Most komolyan elvárod, hogy ÉN magyarázkodjak NEKED?

Talán inkább _te_ magyarázd meg - persze úgysem fogod, mert ahhoz nincs gerinced -, miért védesz egy testi és nemi erőszakkal fenyegetőző, személyes információkat illegális úton lenyomoztatni szándékozó, büntetett előéletű, börtönviselt sittes alakot, aki hivatalos személy ellen csoportosan elkövetett fegyveres erőszakért ült - és még ki tudja, mi másért.

Nincs rá más magyarázat, csak az, hogy a legalávalóbb trógert is puszipajtásoddá fogadod, ha egyeznek a politikai nézeteitek.

Tudod, madarat tolláról, embert barátjáról ismerni meg. A te barátod egy büntetett előéletű, a társait beköpő (és még ezzel dicsekvő), az erőszakot istenítő, a nőket megvető sittes bűnöző. Gratulálok, ilyen barátok illenek hozzád.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.18. 18:26:42

@graycivil:

"Azt hiszem, a FIDESZ-rezsim méltó követője a Kádár-rezsimnek."

A pufajkás meg a D209 kormánya ugye makulátlan polgári kormány volt, mi? Meg az elkúróé.

Nem sül le a bőr a képedről?

hoplita 2018.03.18. 18:39:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ma 3 óráig se net, se áram nem volt Keviben, faszprés.

Egy percet nem töltöttem sitten, még rendőrségi fogdában sem 3 óránál többet, azt is egyszer.

Bármikor elkenhetem bárki szája szélét, mert ha nincs tanú és van alibi, akkor mehetsz a retkes, vasporos pinájú, bárcabitorló anyádba, ribanc.

Hozzad a férjed is, legalább annak a hátán baszom ki belőled a hajszálrugót, szopósszájú.:)

hoplita 2018.03.18. 18:43:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A retek anyád pinájába köptem bele, a spicliliskedés a te kibaszott faszszopó fajtád életformája, ribanc

Addig szórakozol velem, hogy revideálom a nőveréssel kapcsolatos álláspontom és kirugdosom a méhed, kurva.

graycivil 2018.03.18. 18:50:49

"A kutatók rendkívüli figyelmet szenteltek annak a kérdésnek, hogy milyen érvelési, meggyőzési technikákat kell alkalmazni ahhoz, hogy egy politikai üzenet hatásosan beépüljön az agyakba. Arra jutottak, hogy ott működik a sulykolásos, azaz a mindig ugyanazt az egy dolgot mutató propaganda, ahol hülyéket kell meggyőzni. Azaz, ahol figyelmen kívül lehet hagyni az egyén döntési kompetenciáit. Ahol a kételynek nem is hagynak helyet.

Csepeli György találó szavaival élve azokban az esetekben működik csak ez,
amikor a befogadóra nem jellemző a gondolkodás szenvedélye,
hiányzik belőle a kritikai véna. Az ilyen nézi a „közszolgálatit”, bámulja a plakátot, és összekapcsolja a többi hasonszőrűvel a közös félelem. És elhiszi, hogy csak egy valaki segíthet rajta."

24.hu/poszt-itt/2018/03/18/karafiath-az-orban-beszedrol-jo-hulyenek-lenni/

Pop40 2018.03.18. 18:54:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

M A G Y A R Á Z K O D N I ?????
Ja, bocs. Nem gondoltam, hogy ekkora probléma, ha megkérlek, fejtsd már ki, amit te magad írtál 5 kommenttel ezelőtt. :D
Ha benned ekkora traumát okoz, hogy megkérnek, hogy a saját gondolataidról beszélj már kicsit bővebben, akkor tényleg hagyd a fenébe.

A többi kirohanást meg nem teljesen értem. Szerinted elkérem előtte az önéletrajzát minden nicknek, amelyiknek válaszolok a kommentjére?
Puszipajtásod? Barátod?
Nálad puszipajtás lesz mindenki, akivel váltottál két szót? :D
Magadnál vagy?
(Az mondjuk kétségtelen, hogy a fideszes seggnyaloncoknál nálam nem nagyon van lejjebb senki, öléggé' pikáns, mikor a vak komondoros párt hívei óbégatnak nőkkel szembeni megvetésről NEKEM. No comment.)

2018.03.18. 18:58:11

@livengood: Ez egy k..a mély hullámgödör. De most őszintén mit várunk el egy ilyen fiatal demokráciától, és ennyire gyakorlatlan állampolgároktól és politikusoktól? Még nincs benne a nemzeti DNSünkben a jogainkért való kiállás úgy, mint tőlünk nyugatabbra.

Abban is egyetértek, hogy senki és semmi sem fehér, vagy fekete. De Lázár gerince minimum folytonossági hiányban szenved.

Nagy szükség lenne a Fideszen belül egy megújulásra és fékezésre képes ifjú csapatra. Lázár, minden allűrje és újgazdag arroganciája ellenére, lehetett volna ilyen, de - és ez nem csak a Fidesz tragédiája - már nem lesz. Most éppen önmaga jövője ellen dolgozik.

Pop40 2018.03.18. 18:58:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nos, az a "pufajkás" ezerszer demokratább volt, mint a tolvaj vajdád valaha lesz. Nem írt egypárti tákolmányt, nem lehetetlenítette el az ellenzéket, nem élt vissza a kétharmadával (pedig megtehette volna) nem nyomta tele sameszokkal az ügyészséget, és nem küldött verőlegényeket népszavazási kezdeményezésekre.

Ellentétben a Gecivel.

Aki ugye fiatal, meg demokrata. Pont olyan fiatal, mint amilyen demokrata.

Muhahahaha. :D

Pop40 2018.03.18. 19:04:09

@SünBalázs:

Lézer? Az "akinek nincs semmije, az annyit is ér" Lézer, akinél random kastélyok nőnek ki a földből?

Valóban nagy megújulás lenne a fideszes maffiában, egyik tolvajt váltaná a másik.

A fideszes birkaseregnek tényleg jó lenne, de az ország épeszű többsége többet érdemel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.18. 19:26:36

@hoplita:

"A retek anyád pinájába köptem bele, a spicliliskedés a te kibaszott faszszopó fajtád életformája, ribanc

Addig szórakozol velem, hogy revideálom a nőveréssel kapcsolatos álláspontom és kirugdosom a méhed, kurva."

Folytasd. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.18. 19:29:04

@Pop40:

Folytasd, tudsz te még lejjebb is menni.

"Nos, az a "pufajkás" ezerszer demokratább volt, mint a tolvaj vajdád valaha lesz. "

Aha, géppisztollyal a tömegbe lőni nagyon demokrata dolog, persze. Egy hozzád hasonló balliba számára biztos.

Pop40 2018.03.18. 19:46:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Jól látod, elvtársnő. Mindenki balliba, aki a pokolba kívánja a vajdádat, meg a maffiáját. Már Hódmezővhely 60%-a is balliba.

Ennyi rengeteg ésszel biztos megengedték, hogy az első sorban menetelj a birkamenetben. :-)

hoplita 2018.03.18. 19:49:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Részemről ennyi, faszszopó.

Na jössz?

Vagy menjek én? Nevet, címet picinyem, ne kelljen már potyán fizetnem érte.:)

inreallife 2018.03.18. 20:30:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
vannak, akikert nem kar, erted sem. lenin meg a birka is ilyen, a sajat anyjuk sem siratnak meg oket...
gondolom ezt dehumanizalaskent eled meg, jogosan. agy nelkul elni, nem jog. gerinc nelkul meg plane...
hoplita olyan amilyen, van velemenye, gerince, tartasa, o egy egyenes ember. inkabb belole kene tobb, mint beloletek...
a sopredek kifejezes is elegge aggalyos, en inkabb titeket tartalak annak, besugok, tolvajok gyulekezete...

livengood 2018.03.19. 01:34:42

@SünBalázs: hogy lázár mivé válik nem tudom, ...
izgalmasabb kérdés a nyugati demokrácia fejlődése aminek már mi is a része vagyunk

Nem régen láttam egy amerikai dokfilmet az 1943-as Los Angeles-i rasszista zavargásokról amiről Kaliforniában sem tudnak sokan.

75 év telt el és most készült róla az első film. El vagyunk tájékoztatva a nyugatról. Meggyőződésem, ha a húszas harmincas évek Amerikáját szállja meg Hitler és küldi oda Eichmannt, akkor az amerikai rendőrök vagonírozták volna az ártatlan embereket úgy mint a francia vagy magyar csendőrök. Sajnos. Mea culpa, mea maxima culpa.

Úgy gondolom, hogy a demokráciánk minősége okán nincs mit szégyenkeznünk, ahogy azt is gondolom, hogy dolgoznunk kellene érte, nem pedig dicsekednünk, szájat tépnünk, mellet döngetnünk, vagy elátkoznunk és sutba dobnunk.

Manyike 2018.03.19. 09:20:45

Jó reggelt! Szép napot! Sikeres hetet! Vigyázzatok az egészségetekre is!

Egy aktuális "játék" felnőtteknek: voksfelmérő - egy másik másként - on-line pollo

hvg.hu/tudomany/20180318_pollo_valasztas_online_kozvelemeny_kutatas_partok_nepszerusege_fidesz_jobbik_momentum_mszp_lmp_mkkp

Manyike 2018.03.19. 09:36:00

Csak 18 éven felülieknek....

szavazz.info.hu/

Diáksegítő. Ki mit ígért, mikor megírta, bár azóta az élet nem állt meg.

6.Lenin 2018.03.19. 09:43:02

Jönnek a mankók, az önállóan gondolkodni képteleneknek.
Iránytű a szakadék felé.

6.Lenin 2018.03.19. 09:56:50

@inreallife:

"hoplita olyan amilyen, van velemenye, gerince, tartasa, o egy egyenes ember. inkabb belole kene tobb, mint beloletek..."

Na igen, tele van az ilyenekkel a büntetés végrehajtási intézmények. Vagy papírral is tudják igazolni, hogy köztörvényes bűnözők.

Sok mindent el tudok képzelni az ilyen gerinces, egyenes emberekről, de 1et nehezen, hogy normális családban nőttek fel. Ezt nem.

Sok nehéz sorsú családot láttam, de ennyire alacsony színvonalút közöttük csak elvétve, de ott is csak azok között, ahol az alkohol volt a legkedvesebb családtag. Mindenki azt szerette a legjobban. A gyerekektől a nagyszülőkig bezárólag.

2-3 sör, vagy néhány kupica pálinka kiválóan egyenesíti a gerincet. Csak el kell olvasni a hatását.

Manyike 2018.03.19. 10:21:55

@6.Lenin:

"önállóan gondolkodni képteleneknek." Szia, miért gondolod így, hogy nem természetes a sokszínűség, hogy az élet a fény (kormánypártiak) meg sötétség (ellenzékek)?

Az egyik linkem egy egyszerű közvéleménykutatás, a másik meg a diákoknak pártprogramok tematikus lényegkiemelése.

Én örülök, ha a szavazóképes diákság először ilyen olvasmányokkal is bővíti ismereteit, csak ezek után gondolkodik el, s vitatják meg egymással, majd döntenek.

6.Lenin 2018.03.19. 10:31:51

@Manyike:

Csak nagyon húznak egy oldalra. Ezt inkább egyoldalú propagandának szokás nevezni. Bárhonnan is jön.
Nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy erre mennyi pénzt kínált fele egy kedves filantróp bácsi. Még lesznek ennél különbek is. már csak ezt a 3 hetet kell valahogy átvészelni.

"miért gondolod így, hogy nem természetes a sokszínűség, hogy az élet a fény (kormánypártiak) meg sötétség (ellenzékek)? "

Nem olyan bonyolult ez, csak el kell olvasni az utóbbi hetek, napok hozzászólásait.

Neked gondot okozna szétválogatni, kiszűrni a sötétséget?
Segíthetek, bár nem szívesen állok szóba olyanokkal akik a sokszínűséget így képzelik.

Pop40 2018.03.19. 10:32:57

@6.Lenin:

Hadd találgassak, az önállóan gondolkodni képesek pedig Viktorral bégetik a téren, hogy "Soros, Soros, Soros, Soros", ugye? :D

Mert rezsiszilárd meg kósa pártja már csak ilyen: csak úgy vonzza az önálló gondolkodókat! :DDD

inreallife 2018.03.19. 10:35:52

@Manyike:
nem tartom nagy otletnek ezeket a felmereseket. igen egyszeruen ki lehet kerulni, meg az ip szurest is. masodsorban abban sem vagyok biztos, hogy barki is megadna az adatait, valos adatait egy ilyen felmeresnel. az elerhetoseg korlatozott, az eredmenyeken is latszik, hogy a jobbik felulreprezentalt, jo esellyel fiatalok a szavazok. es utolso felveteskent, egy semleges kornyezetben joval pontosabb lehetne, de ahol szorgalamas hulyek gyartjak a voksokat, ott ez ugy szar, ahogy van...

6.Lenin 2018.03.19. 10:48:16

@Pop40:

Hol írtam ilyeneket, te szerencsétlen?

Miért is lenne jó, ha a jelenlegiek helyett jönnének az akasztani vágyók?
Két évig megint csak a rombolás, szétlopás jönne?
Van rá példa. 94,2002, 2006.

Tényleg nincs egy normális erő, aki békét hozna az embereknek, és nem egymás gyűlöletét?

Vagy azoktól lehet várni a megoldást, akik simán feladják az elveiket a hatalomért? Jobbik, LMP,
Nem találnának magyarázatot a lopásra? ennyire nem lehetsz naiv. Simán megmagyarázzák most is az elvtelenségüket, ha volt egyáltalán. Most már abban sem lennék biztos, hogy voltak elveik valaha is.
Én már sok mindent átéltem az elmúlt 70 valahány évben, és ne haragudj, de már nehezen veszem be a meséket.

Manyike 2018.03.19. 10:55:24

@inreallife: ok, szintén. Csak a palettát most ez színesíti, az egyébként is már nagy hibahatárral kénytelen dolgozni közvéleménykutatások közt.

Manyike 2018.03.19. 11:11:22

@6.Lenin: Csak tőled kérdeztem, azt hittem már vagyunk így egymással :) Amúgy meg (pozitív) halvérűségemből nem tud kimozdítani mások tüzessége :)

Mai világunkban alapból elfogadhatom, hogy mivel szabad választani s van miből, szabadon éljen vele mindenki, szabad belátása szerint, elfogadva az egyéb játékszabályokat is.

Minden korszakunk hivatásos politikusában van jó meg rossz is - akárhonnan is froclizzuk őket. Nem hiszem, hogy egy választót, mint embert csak az minősítene csak, hogy melyik politikusban miből (jó vagy rossz) lát többet.

Szerintem, ha a diákság érdeklődőbbe tehető a politika iránt, ez egyre több politikus fantáziáját fogja megmozgatni.

6.Lenin 2018.03.19. 11:35:38

@Manyike:

Vagyunk (vagy voltunk?) egymással. Ezen most sajnos el kell gondolkodnom.

Nézd, én inkább a valósággal szeretek foglalkozni, és elsősorban saját magammal, a családommal. Én vagyok a legjobban tisztában a saját problémáinkkal, gondjainkkal, és talán én szeretném megtalálni ezekre a megoldást is.

Arra is elég korán rájöttem, hogy mások is így vannak ezekkel, a saját érdekeiket tartják fontosabbnak.

ezeknek az érdekeknek a fel-, ill. megismerésén van a lényeg, szerintem.
Sok minden első ránézésre nagyon szépnek is tűnhet, aztán kiderül, hogy mögötte elég sok a mocsok.

Lehet más a politika? Kellett egy alkalom, hogy másoknak is világos legyen, hogy nem. Most éppen más az érdek. Aztán mindig is lesznek további magyarázatok.

Természetesen mindenkinek jogában áll kiválasztani a magának legmegfelelőbb , bármit. Ez az ő felelőssége.

Engem nem sokat érdekel, hogy ki mit választ, milyenek a politikai nézetei, vallása, bőrszíne.

Egy dolog érdekel, miként viszonyul másokhoz, az sok mindent elmagyaráz az illető valódi értékrendjéről. A többit lehet ideig-óráig takargatni. De előbb-utóbb mindig előjön az igazi énje. Nekem ezek a meghatározási pontok, hogy hová teszem.

Manyike 2018.03.19. 11:49:47

@6.Lenin: ok :)

Csak annyit kérdeztem volna tőled, hogy jól érzékelem, hogy lesajnálod ("önállóan képtelenek gondolkodni") az éppen szavazókorba lépett diákságot, akik nem automatikusan kormánypártiak, s az ellenzékek programjait képesek olvasgatni?

De semmi gond. Szia. Minden jót!

6.Lenin 2018.03.19. 12:41:50

@Manyike:

Senkit nem sajnálok. Mindenki maga felelős a sorsáért ( vagy előre meg van írva?). Akár diák, akár aggastyán.

De nem veszem be, hogy most hirtelen valakinek megér egy csomó pénzt, hogy a diákságot "tájékoztassa" az igazságról.

A másik, nem éppen ők tartják gondolkodni képtelennek, ha befolyásolni szeretnék őket egy bizonyos irányba? Nem bíznak abban, hogy ezt önállóan is képesek felismerni?

inreallife 2018.03.19. 13:10:01

@6.Lenin:
neked mindegy, csak kommunizmus legyen, bekamenet, meg erzsebet utalvany. a felcsuti messias meg majd vezeti a hordajat. ki kell abranditsalak, vallasos hittel szeretett profetad, egy koztorvenyes bunozo. arrol fog szolni a valasztas, hogy le lehet-e valtani a korlatlan penzforrassal es rendeletekkel kormanyozo maffiapartot, vagy sem...

Manyike 2018.03.19. 13:10:05

@6.Lenin:

diákok:
- szeretnének változtatni a mai oktatáson
- beszélgetést kértek O.V.-től, aki lesajnálta őket

tüntető diákok
- már tudják, ezt a kormányt tovább nem
- még nem tudják, hogy az ellenzékek közül ki
- Jobbik, LMP, Momentum, Együtt, PM, MSZP, DK választási programjai igen hosszúak lehetnek, ezért szegedi egyetemisták témákra bontották s a lényegeiket egy táblázatban összehasonlíthatóvá tették
- INGYEN a neten bárki elolvashatja a pártprogramokat, táblázatot készíteni s a netre kitenni már ált.iskolás szint

Manyike 2018.03.19. 13:16:05

@inreallife:
Számomra szimpatikusabb lenne, ha az ellenzékek
- is nyíltan bevállalnák, hogy bizony fontos ügy a menekültek, de csak az egyik legfontosabb a többi mellett,
- s érthetően tömörítenék az összes legfontosabb, országos bajokban a várható irányukat.

6.Lenin 2018.03.19. 13:21:46

@Manyike:

És?
Tegyék, amit jónak látnak.
Ha lesznek támogatóik is, akkor talán győzhetnek is.
Semmi közöm hozzá.

Én meg megmutatom a sok könyvet, amit gyerekként elolvastam, az unokáimnak, és elmagyarázom nekik, hogy áldozat nélkül soha ne reméljenek sikert, főleg mások nem fognak megtenni helyettük semmit.
Ha valamit el szeretnének érni, tenni is kell érte.
Ha a mobillal baszakodnak egész nap, hülyék maradnak.
Ennyi az én dolgom ebben.

Ők meg eldöntik, hogy melyik a szimpatikusabb, eredményesebb.

inreallife 2018.03.19. 14:25:20

@Manyike:
nem tudnak igerni, mert egyedul senki sem fog tobbseget szerezni. meg tudjak nevezni a prioritast, oktatas, egeszsegugy, de az biztos, hogy ahany part, annyi fele elkepzeles. koalicios alku lesz akarki is kerul oda. en a menekultek kerdeset nem tartom magyarorszag szempontjabol fontosnak, mert magyaroszag nem cel, hanem tranzitorszag. ha van is problema, az atmeneti. az oktatas helyzete es az egeszsegugy sokkal fontosabb kerdes.

ellenben a kerites nemcsak menekultek ellen jo, hanem a hatron atnyulo bunozok ellen is, ennel jobbat meg nem talaltak ki. igazabol egy 2 in 1 megoldas...

Pop40 2018.03.19. 15:55:14

@6.Lenin:

A pofátlanság netovábbja, amit összehazudozol itt, ostoba bolsi.

Eleve az, hogy a magadfajta béget lopásról, már eleve röhej, a tolvaj Geci gazdád kb csak a rozsdás szöget nem lopta még el az országból.
De ezzel nincs gond, csak azzal, hogy SZERINTED majd a többiek is lopni FOGNAK.
Tehát szavazzunk inkább a biztos ezermilliárdos fideszes szabadrablásra, mert az sokkal jobb, mint a csak a te fantáziádban létező jövőbeni lopás.
Logikus. Legalábbis egy segghülye fideszesnek.

Ez meg eztán a pofátlanság magasiskolája: "akik simán feladják az elveiket a hatalomért? Jobbik, LMP"

Ki is írt olyan egypárti választási rendszert, amiben csak összefogva lehet győzni, ostoba bolsi? Ja, hogy a Geci gazdád?
Persze, nyilván rohadjon meg az ellenzék, amiért egyáltalán el mer indulni, hisz hataloméhes csak a Geci gazdád lehet.

Nehéz eldönteni, hogy ennyire hülye vagy, vagy ennyire szarházi, bár esetedben gyanítom párhuzamosan játszik a kettő.

6.Lenin 2018.03.19. 16:07:39

@Pop40:

Mi van? Nem volt ebéd?

Miket hablatyolsz itt össze-vissza?

Én csak annyit írtam, hogy akik feladják az elveiket, azok máskor is bármire képesek(lehetnek)

Lehet Más a Politika az azt jelenti, hogy a hatalomért azzal is tárgyalunk akik ellenében alakultunk? Jobbik dettó, mert ők is tárgyalnak, eddig is tárgyaltak. Csak te félrenézel közben.

Mi köze a választási rendszernek az ellenzék győzelméhez?
Olyan sehol a világon nincs, hogy a 1-2 %-os pártoknak kell kormányozni, nehogy éjszaka bepisiljenek.

inreallife 2018.03.19. 16:38:57

@6.Lenin:
az lmp egy part. a szavazok pedig a megegyezest akarjak. akkor is, ha a part nem. ha benn akarnak a parlamentben maradni, akkor odafigyelnek a szavazoikra. ha tovabb nyomjak a kretent "mas vagyok" jelszoval, akkor onnantol mehetnek amerre latnak...

nem olyan nehez ez, a megvalasztott kepviselonek 60.000 ember velemenyet kell kepviselni. probalom megvilagitani neked, hogy megertsd, nem a part altal diktalt gombot kell megnyomni, hanem amit a valsztoi elvarnak tole. ha bizonytalan egy adott kerdesben, akkor tartson egy lakossagi forumot. gombnyomogato fideszbirkak nem kellenek...

inreallife 2018.03.19. 16:44:02

@Pop40:
a fideszel a kovetkezo bajok vannak:
- korrupcio (kozbeszerzesek)
- korrupcio (trafikozas, paks2, olimpia, uszovb)
- korrupcio (tao)
- oktatas
- egeszsegugy
- eu ellenes kulpolitika
- eurobevezetes halogatasa
- orosz, torok, kinai seggnyalas
- nepszavazasfobia
- vizsgalobizottsagfobia
- polt peter

ezekben az ugyekben deklaraltan nem hajlandoak valtoztatni. aki a fideszre szavaz, az megkapja a fenti dolgokat is "csomagban". akit valamelyik aggaszt, az nezzen szet a korzeteben, ki verheti meg a fideszes jeloltet...

6.Lenin 2018.03.19. 16:51:58

@inreallife:

Vagyis, ha te és hoplita zsidókat szeretnétek akasztani, vagy bárki mást, akkor a pártotok ezt köteles nektek lehetővé tenni?
Nem bassz már ilyesmikkel.

Akkor a Fidesz is jól teszi, ha választói igényeket elégít ki?
Ja, az nem jó. Bocs, hogy én keverem.

A Fidesszel 1 baj van. Működő országot csinált, így nem lehet válságot kezelni (lopni), ahhoz először tönkre kellene tenni az országot. A szakértők ehhez nagyon készülődnek éppen.

hoplita 2018.03.19. 17:26:51

@6.Lenin:
Zsidókat nem feltétlen, de ha lenne időgépem, akkor a kurva anyádat felrántanám az első fára, mielőtt a buzi apád belecsavarja a csoffadt faszát és megcsinál téged, te féreg.
Bár még mindig agyonverhetlek, vagy valamelyik leánykádra ráküldök pár kanos cigányt.
Na, hogy teszik büdös patkány? Ugass csak a hátam mögött, sosem tudod meddig büdösíted még itt a levegőt.

Pop40 2018.03.19. 17:27:31

@6.Lenin:

"A Fidesszel 1 baj van. Működő országot csinált"
Azt, bazdmeg, működő országot. Rohad szét az oktatás, pusztul le az egészségügy, többéves várólistákkal magát operálja a beteg, fél Mo hosszú tömött sorokban húz el a "hanyatló" Nyugatra, és a fideszes maffiózók lassan már mindent elloptak, csak a levegőt nem.

De a hülye fideszesnek ez egy működő ország, mert szerencsére a nemzetközi konjunktúra meg az eus lóvé miatt még nem vagyunk Albánia szintjén.

Orbán hasznos hülyéi.

Pop40 2018.03.19. 17:31:28

@inreallife:

A fidesz egy köztörvényes maffia, természetesen megfelelő pszichológiai ismeretekkel, hogy az olyan majmokból álló tömeget, mint ez a segghülye lenin is, terelgetni tudják.
Ennélfogva kár pontokba szedni, mi a baj vele - mi a baj az orosz maffiával, vagy a Cosa Nostrával?
Az, hogy létezik, ennyi.

Pop40 2018.03.19. 17:41:03

@6.Lenin:

Ha elvfeladást akarsz látni, nézd meg a vajdád életútját. Sorosnövendékből, kisztitkárból meg Liberális Internacioné alelnökből lett "nemzeti" konzervatív (begyűjtve persze az összes mszmp-s funkcit, meg Szita-féle spiclit) utána ebből lett komcsi diktátor. Minden volt már, csak akasztott ember nem. (Remélem, az se várat rá sokáig.)

Ennek pont semmi köze ahhoz, amit pl az lmp csinál, akik szimplán alkalmazkodnak egy egypárti választási rendszerhez, amit a mocskos tolvaj gazdád pont azért csinált ilyenre, hogy az ellenzéknek esélye ne legyen nyerni, ha nem fog össze.
Az, hogy ezek után pont a fideszes szarháziaknak van pofája óbégatni, ahelyett, hogy mélyen kussolnál, világröhej.

Amúgy de, volt ebéd, kösz.
Nem az ebéd fekszi meg a gyomrom, hanem a pofátlan hazudozásod.

6.Lenin 2018.03.19. 17:42:00

@Pop40:

Néha kegyetlen tud lenni a sors, amikor neked már a maradék értelemből se jutott. Kár is rád szót vesztegetni.

6.Lenin 2018.03.19. 17:56:45

@Pop40:

Na, jó, teszek még 1 kísérletet.

együk igaznak, amit mondasz, az ország minden szempontból a mélyponton. Nem részletezem, ezt te jobban ismered ezek szerint.

Közben a hülyék 2x nyertek kétharmaddal.
8. éve rohad az ország.

Van egy valag ellenzéki párt. 6 millió választásra jogosult, akik nem a Fideszre voksoltak.

Vegyük a legtisztességesebb, legtalpraesettebb pátot az LMP-t.

Volt 8 éve, hogy meggyőzze a többi pártot, hogy az ő me jelöltjük a legalkalmasabb, mindenki csatlakozzon hozzájuk egy pártszövetségbe.
Kiválasztanak minden pártból, vagy a támogatóikból a leghitelesebb jelölteket, összeállítanak egy listát. Egyeztetik a programjaikat. 2 évvel ezelőtt megkezdik ezt ismertetni a 6 millió szavazóval.

És simán nyernek igen magas fölénnyel.

Miért nem így történt?
Az LMP helyére behelyesítheted bármelyik pártot. Bármelyikük megtehette volna. Adott volt a helyzet, vagy miért is nem?

Ne gyere hülye médiafölényt emlegetve, mert ilyen kis országban mindenkit személyesen felkereshettek volna ennyi idő alatt.

Nos?

hoplita 2018.03.19. 18:00:49

@Pop40:

Ugye nem csodálkozol, hogy ki akarom belőle taposni a belet?
Asszem 3 napja ismred és ahogy érzékelem, már ennyi idő alatt is torkig vagy vele. Én úgy 8 éve...hát ne csodálkozz az indulataimon.
Hasznos hülyék, félnótások, idióták mindig is voltak itt is, mint mindenhol dögivel, de ez egy szemét geci. Nem csak egy hétköznapi szarházi, hanem egy minősíthetetlen, aljas, hazug féreg.

Egy kis adalék ehhez a csótányhoz.
állítólag nem volt párttag, de 70-ben már maszek lehetett hivatalosan, szintén hivatalosan nyugatra költözött, aztán haza és egyebek.
Aki egy hangyafasznyit is ismeri a komcsikor viszonyait, annak ez nem is gyanús, hanem nyílt beismerése a kádárfaszszopásnak és a besúgó gecilétnek.

6.Lenin 2018.03.19. 18:16:39

@hoplita:

Kivételt teszek, pedig szarral nem szoktam társalogni.

68 -ban kezdődött egy egy reform (Nyers Rezső kezdeményezésére), ennek keretében bárki kiválthatta a vállalkozói engedélyt.
Soha sehol nem írtam, hogy nyugatra költöztem. Külföld nem minden estben nyugat.

Ennyit a hazugságaimról. Hülyeség ellen a legjobb egészségügy is tehetetlen. Előbb informálódnod kellene.

Anyád halálakor másodikként nyilvánítottam a részvétemet (visszakereshető ezen a blogon) mert én is elvesztettem az édesanyámat és tudom mit is jelenthet az elvesztése.

természetesen akkor egy normális családot feltételeztem a te esetedben is, de számomra elképzelhetetlen azok után, amit itt művelsz, hogy te valamikor is egy normális családban nevelkedhettél.

Ilyen alja stílusban normális ember szerintem képtelen másokkal kommunikálni, még akkor is, ha esetleg a politikai nézetük más, vagy netán a vallásuk.

hoplita 2018.03.19. 18:23:15

@6.Lenin:
Nekem te ne smúzoljál, mondtam, imádkozz mindig, ha olyan kopog be hozzád, akit nem ismersz.

hoplita 2018.03.19. 18:31:53

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Jaja, álhír, birkabébi...:)))
Mint az ELIOS, Kósa milliárdjai, tömjénzsóti szarvasröptetése, lézergecijani földjén termett vadászkastély, i tak dálse...ugye anyabaszó?

6.Lenin 2018.03.19. 18:51:50

@hoplita:

Annyi eszed azért nincs, hogy átgondold, bármit is csinálsz velem, attól te még egy söpredék, szar alak maradsz.
Most már mások is tisztában lehetnek vele.

Azt csak remélni tudom, hogy egy gyerekeid már nem ebbe a kategóriába tartoznak.

livengood 2018.03.19. 18:58:10

@SünBalázs: nem emlékszem

Próbáltam megtalálni a filmet, közben találtam egy másikat amit 1981-ben készítettek (angolul beszélő):
www.youtube.com/watch?v=dwINn5DEL1c

Meg egy magyar nyelvű cikket a történtekről:
www.globoport.hu/55949/1943-zoot-suit-riots-amikor-los-angeles-a-mexikoiak-ellen-fordult/

6.Lenin 2018.03.19. 19:18:10

@Pop40:

Nem kell túl hosszan megmagyaráznod,
elég, ha a lényeget néhány mondatban összefoglalod.

Manyike 2018.03.19. 21:29:28

Nem értem. A "józanul" szó miatt van most ez a külön műsor? Akkor nem akarom érteni :(

De akarom érteni, ha Gy.F,-nek vmi közvetett szándéka lenne ezzel, de ma nem megy az értés.

Vágó Gábor: "Tartozunk az országnak és a választóinknak, hogy józanul és felelősségteljesen az ország jobbítására és együttműködésre törekszünk. Nem elégtétellel kell fenyegetőzni, hanem jövőt mutatni a hazánknak."

Értelmező szótár: józan, józanul
azon kívül :)
és
Megnyilatkozásaiban, cselekedeteiben szélsőségektől tartózkodó, megfontolt, mértéktartó.
A valóságra építő, megfontolt, higgadt személyre jellemző.

Gyurcsány Ferenc: "Vágó Gábor ... igaztalan állítása, ... A DK elnöke és ügyvezető alelnöke becsületében sértve érzi magát... Ezért Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba jogi elégtételt vesz Vágó Gáboron.” – így szól a DK hétfő délelőtti közleménye.

Manyike 2018.03.20. 09:06:56

LMP
- nagyon utálja Gy.F.-et? - nem lennénk meglepődve
- elnök asszony eddig igen szűkszavú a tárgyalásokról - biztosan nem véletlenül

@6.Lenin: :)
"a valósággal szeretek foglalkozni, és elsősorban saját magammal, a családommal"
Kb. vallom, ha az egyének a maguk feladatait igyekeznének elsősorban 100%-osan, a korrekt szabályokkal bíró közösségnek is jobb lenne, s nemcsak másodlagosan.

T.G. csak hatalomtechnikai megfigyeléseinek logikai hatásaként:
- Mi lenne most, ha az MSZP-PM nem egyezik meg a DK-val s most 106 jelöltje lenne nagyobb egyezkedési mozgástérrel?
- Sokan gondolják, hogy Gy.F. nem Fidesz vereséget, csak az MSZP-nél nagyobb párt akar lenni, s nagyon.

6.Lenin 2018.03.20. 09:51:08

@Manyike:

1 biztos, hogy az ellenzék jelenleg nem a polgárok, ország érdeke tartja szem előtt.
Ami most zajlik ellenzéki oldalon az egy szánalmas vergődés.

6.Lenin
2018.03.19. 17:56:45
@Pop40:

Itt leírtam-nem szeretném ismételgetni- szerintem mi lenne a jó megoldás.

Eddig nem kaptam rá választ.

Ha nyerne is az ellenzék most 8-án, az mindenképpen katasztrófa lenne nekik is, az országnak is.

Olyan magasra srófolták a z elvárásokat, hogy azt már nem úsznák meg bukás nélkül.
pl az elmaradt, elhazudott, elmutyizott rendszerváltás. Lassan 30 éve feszíti a társadalmat. Most már nem is létezik-szerintem-jó megoldás rá.
Nem teljesültek az akkor felkorbácsolt, alaptalan elvárások.

Ez a mostani, ki, kivel, kivel nem 1 szánalmas cirkusz.

Manyike 2018.03.20. 10:19:06

@6.Lenin: "De nem veszem be," ,,, írtad más témában.
Elloptam :) már minden témára.

Arra jutottam magammal: egyik párt sem őszinte, most sem, a politikusoktól már megszokhattuk volna, de azért bosszant, hogy nem látok át rajtuk megint.

Sokan el tudják képzelni, hogy egy időre átmeneti kormány lehetne, rendeznék az intézményi viszonyokat, majd előre hozott választás lenne.

Tudom s tiszteletben tartom, hogy kire szavazol. Én még nem tudom kire, s ezért is nagyon figyelek (1-re biztosan nem, bocsi).

T.G.-s szemlélettel (csak hatalmi technika) nagy élvezet a mögöttes szándékok keresése (tudod, agytorna, a prevenció része :) meg az élet iskolája.

Szép napot?

6.Lenin 2018.03.20. 10:36:10

@Manyike:

" egyik párt sem őszinte, most sem,"

Drága Manyike!
Tudomásul kéne már venni, hogy nem is lehet teljesen őszinte egyik sem. A politika érdekegyeztetés, nem kívánságműsor.
Képzeld el, hogy csak 1 ilyen kis országban is mennyi érdek ütközhet. Sok kérdéssel a polgárnak nem is kell(ene) foglalkoznia.
Természetesen a nagy hazugságokat, lopásokat meg kell büntetnie a választóknak is.

Arra szavazol, akiben megbízol, legfeljebb csalódni fox, vagy nem. A te döntésed. Csak majd neked is őszintén be kell vallanod magadnak, hogy miért is döntöttél úgy, ahogy.

A napod olyan lesz, amilyenné teszed, ha széppé, akkor az lesz.

Manyike 2018.03.20. 11:05:32

@6.Lenin:

A politikusi taktikázás más, mint a hétköznapok szereplőié. Próbálok, nagyon próbálok beléjük látni :)

Csalódás?! Előre kódolva van már bennem, s nem fogok e téren csalódni magamban (életedzett vagyok már).

Az élet pikantériája, hogy a MKKP (kutyák) testesítik meg most a legjobban, hogy lehet más a politika.

Sokat eszmecserézek a fiammal, meddően is. Kezdetektől így szoktattam. Mikor nagyobb volt, mondtam neki: azért mondhat bármit kendőzetlenül nekem, mert liberális nevelést kap. Mikor még nagyobb lett, s még több mindenről eszmecseréztünk, meddően is, értetlenségemre mutatott nekem definíciókat a liberalizmusról, a sokak által utáltról. Meglepődtem ezen (meg hogy milyen tájékozatlan vagyok). Nekem a liberalizmus mindig azt jelentette, hogy természetes legyen, hogy bárkinek legyen választási joga s lehessen miből választani, tanuljunk meg felelősséget vállalni a döntéseinkért, de biztosítsák ennek mindenkire azonos, érthető jogi hátterét, s aki elakadt vagy rosszul döntött, kapjon segítséget s új esélyt. Kb. ilyeneket keresek a kormányokban, mert megtehetem, s tudva, hogy alap, hogy tökéletes sosincs az életben, s én magam is mindig változok, a világ meg pláne.

Szép napot!

6.Lenin 2018.03.20. 11:29:39

@Manyike:

Látod, a generációs-örök-problémát csak most említetted, és eddig még szóba se került. Aztán még mennyi minden más is szóba jöhet. Ennyi érdeket közös nevezőre hozni, szinte lehetetlen feladat. Még egy családban is, nem egy országban.

inreallife 2018.03.20. 11:33:52

@Manyike:
ezt siman meg tudna csinalni egy kisebbsegi kormannyal is baloldal. a jobbik meg kivulrol megtamogatna, amiben meg tudnak egyezni. azert van par olyan tema, amire miinden jobbikos igent nyomna, elszamoltatas, polt peter levaltasa, ugynokaktak, euro bevezetes, paks2 leallitasa, belgradi vasut leallitas. ja, a koztv-t megszuntetnem, oriasi penzkidobas a semmiert, de szerintem a bankado megszuntetese, a kozmuado megszuntetese, chipsado megszuntetese is siman belefer.

vagyonosodasi vizsgalatokat is inditanek tucatszamra, pl hogyan lesz a rendszervaltaskor nincstelen gazszerelo 30 ev alatt (valojaban par ev alatt) az orszag egyik leggazdagabb embere. milyen es mennyi jovedelmet szamolt el, stb. ennyi kene a "kormanyprogramba", par pontban felsorolni, es amikor megvan az osszes pipa, kiirni egy elorehozott valasztast, media es kormanyzasi zsarolasi potencial nelkul, raadasul a szennyest kiteregetve egeszen biztos, hogy a fidesz jelentosen osszezsugorodna...

Manyike 2018.03.20. 12:09:28

@6.Lenin: :) generációk mint probléma s mint örökség..

Hiszem, hogy csak tudatosan, megadott tisztelettel, a másik sértegetése nélkül, megfontolt stílussal, a haragszom rád mellőzésével s a bárkitől-bármiből tanulhatunk meggyőződéssel lehet csak folyamatos s értelmes párbeszéd, kapcsolat.

" 6.Lenin
2018.03.19. 13:21:46
...
Én meg megmutatom a sok könyvet, amit gyerekként elolvastam, az unokáimnak, és elmagyarázom nekik, hogy áldozat nélkül soha ne reméljenek sikert, főleg mások nem fognak megtenni helyettük semmit.
Ha valamit el szeretnének érni, tenni is kell érte.
Ha a mobillal baszakodnak egész nap, hülyék maradnak.
Ennyi az én dolgom ebben.

Ők meg eldöntik, hogy melyik a szimpatikusabb, eredményesebb."

@inreallife:

- listád: szerintem is :)
- s egy átmeneti kormány adhat olyan kötelező s biztos alapot az előre hozott választáson győzőnek, hogy újra ne legyen politikai lezüllés?
- titokban egyezkednek egy ilyen forgatókönyvről is?

inreallife
2018.03.19. 16:44:02
@Pop40:
a fideszel a kovetkezo bajok vannak:
- korrupcio (kozbeszerzesek)
- korrupcio (trafikozas, paks2, olimpia, uszovb)
- korrupcio (tao)
- oktatas
- egeszsegugy
- eu ellenes kulpolitika
- eurobevezetes halogatasa
- orosz, torok, kinai seggnyalas
- nepszavazasfobia
- vizsgalobizottsagfobia
- polt peter

inreallife 2018.03.20. 12:34:25

@Manyike:
erre csak ilyen tg-sen tudok valaszolni. semmirol nem tudunk, de nagyon sok minden elkepzelheto. azt kurvara nem tudjuk, hogy 1 ev mulva milyen bel-kul es egyeb politikai helyzet lesz. jon-e ujabb valsag, tamadnak-e az oroszok stb. de ha a fidesz tamogatottsaga 40-rol megfelezodik a kiteregetett szennyes miatt, akkor ott egy csomo valszto fog kulonbozo iranyokba, kulonbozo aranyokban megmozdulni. na majd ott fog az osszefogas atfordulni egy egymas elleni kampanyba.

nem tudok rola, hogy barmifele megegyzes lenne egy dontetlen eseten, de biztos vagyok benne, hogy minden partnak van ilyen forgatokonyve. elovenni ezeket csak az eredmeny ismereteben fogjak. az altalam nem kedvelt baloldai fico josok evet lehuzott szelsojobbos partokkal koacilioban. az pedig joval tobb, mint amennyi egy elszamoltatashoz szukseges es elegseges lenne...

6.Lenin 2018.03.20. 12:49:07

@Manyike:

" a haragszom rád mellőzésével "

Nálam nincs haragszom rád, hanem van egy szint, amit nem tudok, és nem is szeretnék elfogadni soha. Sőt azoktól sem, aki ezt a szintet valamilyen téves okkal meg is próbálják indokolni, hogy miért is tartják elfogadhatónak, akár átmenetileg is.

Van olyan hozzáállás, amire én nem tudok, és nem is akarok mentséget keresni. Mert akkor bármit meg lehetne indokolni.

Manyike 2018.03.20. 13:27:52

@inreallife:
listádhoz + kamupártok utólagos kiszűrése, megbüntetése, s új jogszabály.

Választók többsége változást akart.
Felmérések többsége Fidesz győzelmet prognosztizál (szabályok miatt).

MIlyen változás lesz? Fidesz a parlamenti patkóban pl:
51%?
49%?
45%?

@6.Lenin:
Generációkhoz írtam :) ez nálatok sem gond, úgy érzékelem :) :)
Amúgy meg bonyolultabb, bárkit nem szeretek feltétel nélkül. Igen, lehet egy általános elvhűségünk, de valakiknek valamiért mégis adhatunk még egy kis esélyt, csak jól tudjuk ezt jelezni, ő meg fogadni.

S értelek, összességében :)

6.Lenin 2018.03.20. 13:41:39

@Manyike:

"ez nálatok sem gond,"
Nem gond?
Tudod, hogy hányszor vágták a fejemhez az unokák: papa, te ezt nem érted. És soxor talán igazuk is van, de azért imádjuk egymást.

inreallife 2018.03.20. 15:20:10

@Manyike:
csak a patko szamit, attol fugg a valtozas.
prediktalhatoan a 2/3-ad nem fog megvalosulni egyik oldalon sem, ha nem jon valami varatlan szitu. tehat a fidesz 33-66% kozott lesz. most az 50-66% kozotti eredmenyre van a legnagyobb esely, ha fogadni kene, en arra tennek, ami azt jelenti, hogy minden megy tovabb, ahogy eddig, azaz meg ennel is rosszabb lesz, mert a fidesz gatlastalansaga, mindig kepes uj rekordot donteni.

ha fidesz nem erne el a 50%-ot, az egyertelmuen ellenzeki siker lenne. onnantol indulna csikicsuki, ki kivel igen, es ki kivel nem, esetleg alkalmankent stb. ebbe a valsztoknak mar nincs beleszolasa, a parlamantbe kuldott kepviselok dolga kormanyt alakitani. a madarak csiripelik, hogy lennenek fideszes dezertalok, eddig is voltak, de ha ledol a struktura, akkor valszeg lehet szamitani akar egy nagyobb tomegre is.

volt egy felmeres, ahol battlestate-eket tuntettek fel. nem meglepo modon ezek olyan 30 koruli korzetszamok, a 4 eve 10 megnyert, az idokozin hozzacsapott 2 meg az lmp+mszp 2014-es osszeadasaval megfordithato korzetek vannak benne. ezenkivul a jobbiknak van 7 eselyes korzete, ahol ha a partok nem is tudnak megallapodni, a szavazok siman gyoztest avathatnak.

a fenti szamok alapjan az latszi, hogy 106-bol 15 korzetet veszitve a fidesznek nincs 2/3-a. szerintem ennyit siman fognak vesziteni. 35-40 koze teszik, amikortol az 50% az ellenzek iranyaba billen. matematikailag ez is opcio, de lathatoan nincs most olyan politikus, aki meg tudna indokolni es vegre tudna hajtani ezt a manovert. ha orban lenne, neki nem lennenek ilyen gatlasai, lassuk be, a politika a gatlastalansag melegagya.

en azt gondolom, ha semi nem valtozik, akkor 20 helyet biztos hoz az ellenzek, az mszp-dk kimaxolta amit tud, tehat a 2014-es eredmenyt megismetlik, par helyen a jobbikos es lmp-s szavazok pedig atbillentik a szuk 2014-es fideszes elonyt az ellenzek javara, a jobbik behuz 2 max 3 korzetet.

de az egesz meg van spekelve egy nagy mennyisegu, nem mert szamu, jellemzoen protest szavazoval. az ilyen nem lesz brexit, meg trump sose lesz elnok tipusu dontetlen kozeli, de azert "tuti" eredmenyeknel szokott a legnagyobb pofara eses lenni. szoval a "remenyhal" meg utoljara. en azert meg varok egy kis simicska fele lassu sav fideszt mos akciot...

GyMasa 2018.03.20. 15:38:00

@inreallife:
...de az egesz meg van spekelve egy nagy mennyisegu, nem mert szamu, jellemzoen protest szavazoval....
Akikről még nem tudjuk, hogy ki ellen fognak szavazni.
...az ilyen nem lesz brexit, meg trump sose lesz elnok tipusu dontetlen kozeli, de azert "tuti" eredmenyeknel szokott a legnagyobb pofara eses lenni...
És, mi van akkor, aha fidesz anno pont az előhírnöke volt amostani eseményeknek, tehát 2010 volt az ELSŐ jele, hogy a liberálfasizmus megbukott?
Mert, azért kisebb kilengésekkel, de bizony folytatódik EU szerte ez a tendencia.
A Lengyelek, Csehek, Osztrákok, Olaszok...
Két kivétel volt ebből, a Németek, és a Franciák.
A németeket értem, hiszen mutti AMÚGY a gazdaságot jól kezelte, nagy a jólét, szalad a szekér, és van ugye a "nyertes összeállításon ne változtass" elve. Azért mondjuk az AfD megjelenése, és 13%-a a2013 előtti semmiből ott is erős figyelmeztető jel lett.
A franciákat nem ismerem túlzottan, meg a hollandokat sem, de ha jól emlékszem egyik helyen sem volt "sima" a balos győzelem... (mondjuk, elképzelhető, hogy ott nem volt valami mérsékelt jobbos jelölt, mert LePenn meg Van Geert (vagy mi a nevük) mindketten elég véresszájú rasszista vonalat képviseltek a két, kultúrálisan hagyományosan színes országban.

inreallife 2018.03.20. 16:55:34

@GyMasa:
en nem mosnam ossze a kelet europai valasztasokat a nyugat europaival, mindegyik tobbnyire belpolitikan alapszik, es tokmas problemaik vannak az embereknek egyik es masik helyen.

a nyugat europai szelsosegek megjelenese erdekes, de atuto sikert egyik sem ert el. a brexit mindig is a brittek damoklesz karja volt, amit a szelsoseges part nagy offenzival eppenhogy atboritott, azota kvazi lemondtak, dezertaltak, meg is szuntek, de a problema megmaradt.

a tobbi helyen egy felfordult vilag ellenere sem sikerult attorest elernie az eu ellenes elemeknek, meg ahol nagyon sokan voltak, ott sem. a nemet afd is darabolodik, az olaszok sem tunnek kormanyzokepesnek, hollandiaban sincs kormany egy eve. ismetlem, soha nem latott problema omlott az eu-ra.

mivel az 1 millio menekult utan tavaly mar csak joval kevesebb erkezett, a kitoloncolasok is csokkentik a letszamukat, ez az "adu" mar nem fog meccseket eldonteni. olaszorszagban, ahol komoly gondok vannak, esetleg spanyolnal lehet meg ilyen szitu, de ok ugy latszik immunisak erre, vagy meg a gorogok ahol problema lehet, de ott meg szinte mindegy, hogy ki vezeti szarul az orszagot.

es mar a kelet europaban sem meno idiotanak lenni. a magyarok epp levaltani akarjak a fideszt, a lengyeleknel is lazad mar a nep, a csehek kisebbsegben vannak, kifujt a fordulat szele, barmennyi problema is van az eu-ban, az latszik, hogy nem a faszmeregetos kormanyok hozzak a megoldast. van mar par orszag, aki testkozelbol el tudja ezt mondani, a magyarok is ilyenek.

es meg hozzateszem, hogy ha jelenleg a 2010-ben a fidesz gyozelmet hozo valasztasi rendszer lenne ervenyben, akkor ma mar egyaltalan nem tudna nyerni. tehat a toretlen sikerek koranak mar a vegen jarunk, messze van mar 2010, de 2014 is, a fidesznek lealdozott, a merhetetlen korrupcio eltaszitotta a tamogatoi jelentos reszet, mig bevonzott egy tudatlan reteget, mara inkabb egy vallasi mozgalom a fidesz, mint politikai part.

igazabol nem az a kerdes, hogy teleli-e a fideszt magyaroszag, mert az oroszokat is tulelte, a kerdes az, hogy mekkora arat fizet ezert. par het mulva lesz egy "akcios" kilepesi lehetoseg, 3 millio valaszto keresi a levaltas lehetoseget 2 millio tamogatoval szemben. ha tudnak elni a lehetoseggel, akkor lesz valtas, ha nem, akkor nem. en a valtasnak szurkolok, a nemzetallomok ideje lejart...

GyMasa 2018.03.20. 17:21:24

@inreallife:
Attól tartok, a túlélés árát nem a fidesz szabja meg, hanem az a "bárki/akárki" aki képes lesz a helyébe lépni. Illetve ott is inkább mi fizetjük meg az eltelt idővel arányosan.

Manyike 2018.03.20. 17:43:13

@inreallife: Szerinted? Változást! Működőt! Jobbik alakít új kormányt, a mostani ellenzékek többi pártja kívülről támogatja pl. a te listád szerinti legfontosabb teendőket a változás jegyében. Választók megoldják, a pártok nem mondhatják most ki hangosan.

inreallife 2018.03.21. 10:10:54

@Manyike:
en megmondom oszinten, hogy buntetnem listan is azokat a partokat, akik nem lepnek vissza, mindenfele partpolitikai megfontolasokra hivatkozva. szerintem lassan mar akkorat fordul a kozhangulat, hogy nemhogy az egyeni voksok mennek az eselyesebbre, de a listas voksokat is bukni fogjak...

kormanyalakitasrol meg korai beszelni, eloszor a fidesz 50%-at kell megakadalyozni. utana meg jo esellyel kisebbsegi ellenzeki kormany fog alakulni, tippem szerint mszp-s es dk-s, kulso jobbik es lmp tamogatassal. de elobb latni kell a szamokat, sikerul-e orbaneknak ugy manoverezni, hogy a 2millio szavazo legyozi a 3 millio kormanyvalto akaratat, vagy sem. lesz azert nagy karorvendes, barmelyik oldal gyoz, eleg kiegyenlitett a "csata", hogy mindenkinek gyozelmi remenyei legyenek...

Manyike 2018.03.21. 11:03:24

@inreallife: Megjegyeztem :) Majd nagyon figyelem a valóság alakulását.

1.07-től: az elemző szerint az LMP koalicíós partnerlehetőség akar maradni a választások után bárkinek (Fidesz is) .... ez a közlés nagyon meglepett a hírekben.

www.atv.hu/videok/video-20180320-atv-hirado-2018-03-20-19

inreallife 2018.03.21. 11:48:28

@Manyike:
engem kevesbe, mert sosem tartottam sokra oket. szsdsz2.0 leontve sotetzold mazzal, hozzadva par szelsobalos anarchista ideologiat. szerintem semmivel sem massabbak a tobbinel, pontosabban szerintem az egyik legrosszabb valasztas, igen messze esnek a normalitastol.

ha megnezed a gazdasagi programjukat, marmar a kommunizmus felszinet karcolgatja, mintha thurmer gyuszi otleteit nyulnak. egyebkent meg eljen a green energie, es szelsoseges liberalis tarsadalompolitikval kampanyolnak. szarkasztikusan azt tudnam mondani rajuk, hogy identitasvalsaggal kuzdenek.

az, hogy kinek lennenek jo partnerek? gazdasagpolitikai szinten az osszes "nagy" partnak balos programja van, valamelyiknek jobban, valamelyiknek kevesbe. igen, a jobbiknak is. ebben szerintem nem lesz gond. tarsadalompolitikailag viszont tokmas az osszes tobbitol.

a valasztok is erzik, ha tudatosan nem is, hogy valami nem koser azzal a parttal, valami nagyon nagy dolognak kell tortennie, hogy kozeppartta valhassanak. bar sok fideszes troll szokott szimpatikus partkent nyilatkozni az lmp-rol, nemnagyon tudom oket komolyan venni, inkabb dezinformacio a celja, mint a kiallas az elveik mellett.

pl amikor a migraciotol megvadult trollok kamulmp-snek hirdetik magukat, mikozben bettiket gyalazzak es kitiltjak. furcsa na.

en inkabb ezt ajanlanam a figyelmedbe:
www.v18.eu/eselyes-ellenzeki-jeloltek

graycivil 2018.03.21. 14:33:19

@inreallife: Az a nagyobb probléma, hogy ál-LMP-sek valóságban is kimennek házakhoz, és "arról érdeklődnek", hogy a lakésban hány olyan szoba van, ahova migránsokat tudnának majd elhelyezni.

Ritka aljas módszerek. Ebben a kampányban "információ", mint olyan, már nem is létezik, csak "híresztelések, szóbeszédek és álhírgyártás".

Ha pár év múlva visszanézzük a FIDESZ-média híreit, valószínűleg a fejünket fogjuk majd, hogy az az ország ilyen irtózatos szellemi nyomorban működött!

inreallife 2018.03.21. 15:13:12

@graycivil:
tovabbra is azt gondolom, hogy a migranstema fidesz szavazat maximalizalo hatasu, mindenki mast hidegen hagy. aki retteg a magyarorszagot az atalepestol szamitva par oran belul tavozo migransoktol, az eddig is a fideszre szavazott. aki meg nem, annak tokmindegy mit kozvelemenykutatnak, hiresztelnek stb. jo erzesu valasztopolgar az ilyen erdeklodoket elkuldi a retkes f@szba...

az lmp pedig megerdemli, hogy a roppant karos ideologiai elkepzelesei tudatosuljanak az emberekben. nincs szukseg az lmp-re, es az altala kepviselt "ertekekre". ez a fajta suttogo propaganda nem letezne, ha az lmp nem azt az allaspontot kepviselne, amit kepvisel...

Manyike 2018.03.21. 15:21:39

@inreallife:
(anyagi)mozgástérben melyik mennyi? MSZP (a DK-val kötött alkuja miatt) max. 4 helyről tud visszahívni (vagy bukik sok milliót). A többieket nem tudom.
S még mi motivál vagy gátol: elvek? Taktika a végsőkig?

@graycivil: lehetne más a kampány? Elegendő lenne csak a párttaktika.

Manyike 2018.03.21. 15:35:04

@inreallife:
pártos egyezkedés már alig (pl. Juhász Péternek jó karácsonya lesz?), de választói átszavazási dömping

új mankó (Márki-Zay Péter):
rendszervaltas2018.hu/
ha ez így lenne majd, csak ez mennyi szék a patkóban?

inreallife 2018.03.21. 15:53:46

@Manyike:
na, egyebkent az o 12 pontja szinte pont ugyaaz, amit en is hangoztatok. talan meg a sorrend is megegyezik, mint a fidesz kamupartok ajanlasain.

az se a valosagtol valo elrugaszkodott dolog, ha ezt meghirdetnek "nemzeti minimumkent" az osszes ellenzeki part! csak annyit kell irni, hogyha megvan az 51%, akkor ez lesz a kormanyprogram, es erre johetnek a voksok, protestszavazatok minden. ennyi eleg is lenne...

inreallife 2018.03.21. 16:24:51

@Manyike:
ja a visszalepesekrol szolva pedig az a meglatasom, hogy frakciokent sokkal tobb penzt kapnak, mint amennyit a parttamogatasbol bejon nekik. ha 2 kepviselovel tobbet be tudnak juttatni, akkor utana azokat nem a partpenzbol kell etetni, lesz sajat, nem is rossz fizetesuk is a mandatumuk miatt. ha pedig meg donteshozoi pozicioba kerulnenek egy kormanyban, az maga a jackpot. es ne felejtsuk el, itt nem +-2 mandatumrol van szo, hanem 30-50 kozotti, aminek jelentos resze az mszp olebe hullana...

Manyike 2018.03.21. 17:26:44

@inreallife:

mandatumkalkulator.atlatszo.hu/

Lehet találgatni: egyénin - listán - frakciólétszám - pénzecske.

A kutyákra nagyon kíváncsi vagyok. Meg a kamu meg az esélytelen pártokra.
2014. évi parlamenti választás: pl. 62 olyan település, vagy budapesti kerület volt, ahol a szavazatkülönbség kevesebb volt 1 %-nál.

2018 s 2014?

2014
Fidesz–KDNP 96+37=133=66,83%
Összefogás (MSZP–EGYÜTT–DK–PM–MLP)10+28=38=19,1%
Jobbik 0+23=23=11,56%
LMP 0+5(=5.38%!)=5=2,51%

timea knausz 2018.03.21. 23:13:44

@Manyike:

Érdekes lesz, bár az ellenzék megint rémesen gyenge, olyan őrült nagy meglepetés ne várjuk! :)
A Fidesz-KDNP-nek elég lesz csak a Békemenet tagjait mozgósítani és megvan a többség.

Manyike 2018.03.22. 06:27:27

@timea knausz: Szia! :) Te is jársz még erre? Már nem a Jobbiknak drukkolsz?

Amit írtál, kicsit másként (bocsika :).

érdekes = izgalmas, van tétje a választásnak.

gyenge ellenzék = s miben erős kormány? - a választók többsége változást akar (még a fideszesek egy részének is sok már a mostani korrupció s az ellenségkép önmagukban is, s hogy a másik az egyik leplezésére is ekkora nagy)

meglepetés = az ellenzéknek győzelem s a kormánynak vereség, ha a Fidesz nyer, de 50% alatti eredménnyel, de ehhez a Fidesz stabil magja kell (a kb. minimum 2,3mill szavazó, a békemenet nem tudom mennyi volt, kb. 3-4-.... százezer?)

Manyike 2018.03.22. 06:49:44

@inreallife:

Kíváncsi vagyok, hogy

- mennyiben azonos a kettő:

1. pollo.hu/ .. önkéntes on-line szavazás
2. rendszervaltas2018.hu/ ... Márki-Zay-ék ajánlása

- s majd a valóság: összellenzéki egyéni győzelem

1. 15 alatt? (2/3 a tét)
2. ..... felett? (te tudod, hogy mennyi is kell az abszolút vagy a relatív többség miatt ?? .... 40-50 a cél az ellenzéknél)

Manyike 2018.03.22. 06:52:20

@inreallife:@Manyike: link javítása (remélem sikerül)

- mennyiben azonos a kettő:

1. pollo.hu/ .. önkéntes on-line szavazás

2. rendszervaltas2018.hu/ .... Márki-Zay-ék ajánlása

timea knausz 2018.03.22. 08:00:13

@Manyike:

Szia.:) Örülök, hogy olvaslak. Igen. Járok erre is, arra is.
Gondoltam, jó volna, ha újraépülne a blog!
Szeretettel és köszönöm:
www.youtube.com/watch?v=gksoyq_IDTo

inreallife 2018.03.22. 10:53:44

@Manyike:
hat nemtom, szerintem elter tobb esetben is, de en ugy latom markizay csinalja azt, amit kell. magyarul kijeloli az eselyes jeloltet, tokmindegy milyen partszinben van. erre van most szukseg. az 53 hely nekem egy nagyon gyanus, hogy a 106-nak a fele. marmint, hogy nem veletlenul lett 53 helyen jelolt, hanem szandekosan a feleben "gyoztest" hirdetett. a "masik fel" pedig mar csak nehezen lesz nyerheto.

en egyebkent a partok helyeben fu alatt megegyeznek vele, hogy beallnak a listaja moge. valami ilyesmire utal karacsony beszede is, miszerint gentleman agreement alapjan viszonyulnak a jobbikhoz, a keleti reszek kampanyat kvazi elszabotaljak, es valami hasonlot varnak vissza pesten. azok a valasztok, akik fideszt akarnak valtani, meg fogjak talalni a jeloltet hozza.

egyebkent az a vicces, hogy a fideszesek menekulnek a sajto elol. mindenhol azt latni, hogy futnak, mikozben a riporter szalad utanuk. vajon ezzel mit uzennek a valasztoiknak? :)

Manyike 2018.03.22. 12:32:19

@inreallife:
Márki-Zay (kiábrándult fideszes hiteles idegenlégiós az ellenzék közt)
- ígérték mind a 106-ra
- szerintem
.... mozgalmat tud építeni maga köré
.... 18.4.8. választás
.... ?????? előrehozott választás : Márki-Zay még ME is lehet

LMP:
- még nem tudott nagy párttá lenni, de szeretne
- elemző szerint: összeállna a Fidesz-szel
- Szél Bernadett: feltételekkel maradhatna tovább Polt Péter
- régebben egyértelműbbek voltak? ártanak most maguknak vagy pont nem? stratégiájuk (elveik mentén): Momentum kivételével mindenkitől külön kell maradniuk

Manyike 2018.03.22. 12:36:25

@inreallife:
ki mit mondhat ki őszintén:
- adott párt: szavazóira bízza az átszavazást
- Márki-ék: így "kell"(!) szavazni, ha ....

6.Lenin 2018.03.22. 12:52:04

@Manyike:

"(kiábrándult fideszes hiteles idegenlégiós az ellenzék közt)"

Vagy kiderül, hogy először ott próbálkozott, de nem kellett.
Vagy nem tették olyan pozícióba, amire magát alkalmasnak képzelte.
Nem illik az adott párt elképzeléseibe.
Tulajdonképpen alkalmatlan bármire is. stb

Ezeket az opciókat kifelejtetted(?, szándékosan?)

Márki-Zaj , mint me? Ennyire lecsúszna ez az ország? Brrr..

Manyike 2018.03.22. 14:11:49

@6.Lenin: " szándékosan?" IGEN :)

csak felvetések, mert

- nem vagyok jós (tuti biztosat tuti biztosan)
- regényt nem, soha (mindent kifejtve)
- politikai taktikák, mint sorsfüggő rejtvény (izgi, csak túl hatalmi)
- gyakorlom a stílust (infókeresések s nem minősítgetések)

6.Lenin 2018.03.22. 19:26:19

@Manyike:

Nem hiszem, hogy az infó szerzésének a legjobb módszere, ha az új kedvesed tulajdonságairól egy régebbi, elhagyott, vagy az őt megunó régi szeretőt kérdezed.
Azért mondjuk ajánlatos elmorfondírozni azon, vajon miért is szakadhatott meg a kapcsolat.
Az, hogy ő esetleg most násztáncot jár előtted valamiért, talán tuti, nem a két szép szemedért. Valami piszok nagy véletlen folytán még az is előfordulhat.

www.youtube.com/watch?v=tz_pqMmrphM

Manyike 2018.03.22. 20:34:44

@6.Lenin: "ajánlatos elmorfondírozni azon, vajon miért is szakadhatott meg a kapcsolat." Ok, morfondírozzunk :) :)

Viszlát Kétharmad Mozgalom nevében a keresztény, konzervatív választókhoz szól Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, Lukácsi Katalin kilépett KDNP-tag és Bod Péter Ákos volt jegybankelnök.... pl, hogy szavazzanak Meller Tamásra

6.Lenin 2018.03.22. 20:47:54

@Manyike:

Tudom, hogy kikről van szó, és?
Olvastam, sőt hozzászóltam azon a blogon.

Mind sikeres ember volt a maga posztján?
Beleillettek a Fidesz koncepciójába?

Nézd van pl a GKI, csupa "sikeres" ember, szinte naponta szerepel valaki az ATV-n.
És még a büdös életben nem találtak el semmit.

Láttam vitázni Boros Imrét és Bod Péter Ákost, mintha egy egyetemista vitázna egy óvodással.

J.G. mint külügyér se alkotott valami nagyon maradandót.

Igen, a volt fideszes most mintha valami rangot jelentene ellenzéki oldalon, aztán majd ők eldobják őket, mint a használt papírzsepit. Ezeknek ez a sorsuk mindig. Most se fognak pozícióba kerülni, még ellenzéki győzelem esetén se. Erre fogadni mernék.
Szerintem meg is érdemlik a sorsukat. Nem az "árulásukért" hanem az önismeret hiánya miatt.

Bii­visz 2018.03.22. 20:57:47

Amikor a mandineren megjelent, ott kommenteltem.
Így legyen ötösöm a lottón.

Azt tippeltem, azért mer OV fenyegetni, mert lehetnek aduászok a zsebében.

Nos, azóta - egy hét alatt - három került elő, hangfelvétel formájában.

Hátra van még két hét ...

:-)

Manyike 2018.03.22. 22:39:36

@Bii­visz: Bocsi, nem vagyok ennyire naprakész, mint te. Megírnád, hogy mi az a 3 hangfelvétel aduász? Köszi.

@6.Lenin: Képzeletbeli mérlegemen másokból csak az arányok érdekelnek (megértem vagy nem), ennél kritikusabb, elváróbb önmagammal próbálok csak lenni.

T.G. minden szavára emlékszem, csak nem mindig vallom be :)

2011
"Ha a Fidesz bölcsebb lenne, akár maga is beláthatná azt, amiről korábban az „egyzászlós” modellt politikai hasznosság okán opponáló Stumpf István szokott beszélni: a jobboldal számára fontos lenne, hogy legyen egy pufferzóna, amely felszívja, megszólítja azokat a jobboldaliakat, akik a jelenlegi étlapról nem tudnak választani."
torokgaborelemez.blog.hu/2011/11/06/407_lehet_mas_a_jobboldal

2016
"El tudom képzelni, hogy lesznek, akik dezertálnak vagy robbantásra tesznek kísérletet.... Szerintem nem hallgat mindig mindenki, mozog a fazék teteje ... Ebben az értelmiségi körben sokan nem engedhetik meg maguknak ezt az autonómiát. Mézesmadzaggal és korbáccsal épült a rendszer "
mno.hu/nagyinterju_magazinban/torok-gabor-orbannak-muszaj-nyernie-1333624

2018
s megint új helyzet ...

Bii­visz 2018.03.23. 09:46:26

1. Dénes Balázs
2. Sie­wert András
3. Tracie Ahernt

Keress rá a google-on

Bii­visz 2018.03.23. 09:49:30

@Manyike: "Megírnád, hogy mi az a 3 hangfelvétel aduász?"
(Bocs, elsőre nem sikerült válaszként.)

1. Dénes Balázs
2. Sie­wert András
3. Tracie Ahern

Manyike 2018.03.23. 12:11:25

@Bii­visz: köszi :) Igen, a napi hírekben valóban megvannak. S mi lesz majd?

Török Gábor 2016-ban:
"A habonyi logika szerint nincs visszaút... rezsicsökkentés és a migrációs ... csodafegyver… nélkül a Fidesz már rég nem lenne ennyire népszerű... Nem hiszem, hogy ezt még két évig lehet csinálni, megőrizni a látszatát, hogy végveszély van... Kivéve persze, ha Orbán Viktor tud valamit a migrációs válság folytatásáról, amit mi nem... Ha Orbán Európa megmentője lesz, .... ha nem ... , megint elvesztegettünk sok évet, s a jó kormányzás helyett csupán jó kommunikáció valósult meg.... új lehetőségeket kapott a kormányfő, hiszen elkezdődött a zsákmány újraelosztása, új tőkések helyzetbe hozása. A politikai és gazdasági irányítás egy személy kezébe került... Lánczi András ... amit mások korrupciónak tartanak, az a Fidesz hatalomgyakorlásának a lényege... az emberek .. Elfogadják-e a rokonok, barátok helyzetbe hozását, az új tőkésosztály mesterséges létrehozását, vagy ezt korrupcióként értelmezik? Szerintem túl sok az ártalmas ügy...."

Bii­visz 2018.03.23. 12:49:13

@Manyike: Nem nagyon tudok hozzászólni, mert a 2016-os idézetben ("a migrációs ... csodafegyver... Nem hiszem, hogy még két évig lehet ... megőrizni a látszatát, hogy végveszély van... ") indirekte azt is állítja Török, hogy a végveszély nem valós, annak csak a "látszata" van a kommunikációs térben.

A hangfelvételek éppen azt igazolják, - de legalábbis erősen valószínűsítik - hogy a "végveszély" valós.

Onnantól kezdve meg az összes többi kérdés másodlagossá válik.

Bii­visz 2018.03.23. 12:59:40

@Bii­visz: Szerintem ezzel a politikaelemzés nem tud mit kezdeni.

A módszertan alapvetően abból indul ki, hogy nincsenek egyirányú utcák. Ami egyszer elmozdult egy irányba, az később mozoghat ellenkezőleg. A demokrácia alapvetően ugyanolyan marad.

Csak hát a migráció - elsősorban a muszlim többség miatt - egyirányú utca. Amint eléri a muszlim - patriotizmust csak a vallása iránt tanúsító - lakosság a kritikus tömeget. A rendszer automatikusan csúszik ki ebből a paradigmából.

Példa rá az összes muszlim ország, ahol valamifajta demokráciafélével próbálkoztak valaha is.
(Törökország a "szabályt erősítő" kivétel.)

inreallife 2018.03.23. 13:25:26

@Bii­visz:
a migracio, bar fontos, csak egy kulugyi kerdes. de azon kivul van am mas is egy orszagban. mi ujsag pl az oktatassal? mi ujsag az egeszseguggyel? mi ujsag a korrupcioval?

egy raklap tarca es miniszter van, mindegyik fontos feladatot lat el. a migracio, ami magyarorszag szempontjabol egy atmeneti kerdes. miert helyezne a kormany nemcsak minden mas ele ezt a kerdest, hanem kizarolagossa? magyarorszagon ott van az a 25000 migrans, akiket orban beengedett, meg az ukrajnai nyuggerek es biorobotok. mas migrans nincs. akkor mirol is megy a duma?

Manyike 2018.03.23. 18:16:37

@Bii­visz:
Bevallom, direkt 2016-os az idézet, bocsi :) szerintem tanulságos: változások, sejtések, másként gondolkodás ...stb.

Manyike 2018.03.23. 18:31:23

@inreallife:
Nem tudom, de ...
- mennyi ember él most hazánkban, akikről már a külső alapján lerí a más kultúra?
- hazánk mennyi menekültet tudna elbírni, sőt előnyt kihozni?
- mennyi menekült maradna hazánkban, s nem állna tovább?

Értem, hogy ameddig lehet, önálló szigetként védjük az országot. Hogy ezt csak ennyire harciasan lehet? Általánosít. A terroristák miatt? Más kultúrák beszivárgása miatt? Vagy ...?

El nem tudom képzelni, hogy mi lesz, ha az éghajlatváltozás miatt élhetetlenné váló területekről újabb elvándorlások lesznek.

Bii­visz 2018.03.23. 22:06:18

@inreallife: Elég lett volna, ha csak annyit írsz, szerinted a "végveszély" nem valós.

Teljesen felesleges volt hozzá végigvenni a libbant bullshit mantrát (stadionoktatásegészségügykorrupció) megfejelve a zorbániszlámmal.

Ezek mind csak akkor lennének fontosak, ha nincs "végveszély".

Szerinted nincs. Rendben.

Szerintem viszont van!

Ezt pedig az, hogy a fidesz - szerinted - miért érdemes a bukásra nem fogja cáfolni.

Manyike 2018.03.25. 12:47:29

M1 - 5 perces pártprogram-bemutatók -

Min múlik .....? Nem ciki, amúgy egy országos fontosságú ügy szempontjából?

2018. márc.
Kamupárt kamuembere a köztévében: azt sem tudta, hány kulcsos az adórendszer és mennyi az SZJA ... hiába a 145mill állami támogatás
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/25/kamupart_kamuembere_a_kozteveben_azt_sem_tudta_hany_kulcsos_az_adorendszer_es_mennyi_az_szja/

2018. márc.
Az MKKP beadványukban azt kérték a Kúriától, semmisítse meg a két kis párt országos listáját, mert azok szerinte nem jóhiszeműen és rendeltetésszerűen gyakorolták a választáson indulás, illetve a jelölt- és listaállítás jogát, ezért listaállításuk is törvénybe ütközik....
hvg.hu/itthon/20180319_Nem_tudott_sprorolni_az_allamnak_a_kamupartokon_a_Ketfarku_Kutyapart

--------------------------------------------------
2016. nov
Dúró Dóra: 16 éves kortól, de csak ált. iskolai végzettséggel
mandiner.hu/cikk/20161117_duro_dora_kapjanak_valasztojogot_a_16_evesek_de_legyen_cenzus

2017. aug.
Jobbik-ötlet: ne szavazzon, akinek nincs általános iskolája
www.origo.hu/itthon/20170801-duro-dora-szerint-ne-kapjon-szavazati-jogot-aki-nem-vegezte-el-a-nyolc-altalanosat.html

2017. aug.
LMP: 16 éves kortól szavazhassanak
24.hu/kozelet/2017/08/07/16-eves-kortol-adna-szavazati-jogot-az-lmp/

hoplita 2018.03.25. 14:50:19

@Bii­visz:

Fosol sorostól meg a migráncsiktól, úgy igazán?

Akkor te a csuti mangalica gecigány embere vagy, asszem a zeszed megvan hozzá.:DDDDD

Este nézz be az ágy alá is, mielőtt lefekszel....mán ha van hová.:)

graycivil 2018.03.25. 18:53:11

@hoplita: Szerintem Orbán következő nagy kampányígérete: Pánikszobát minden magyar háztartásba! :)

Szerintem aki ilyen őrülten tud rettegni, vagy játszani a rettegőt, mint a fideszesek, az szerintem alsó hangon is pszichiátriai eset.

graycivil 2018.03.25. 19:28:37

Kihagyhatatlanul érdekes cikk a csengeri nő ügyvédjével.

fuhu.hu/he-viktor-van-itt-1300-milliard/

"Akkor megfordítom a kérdést: az nem lehetséges – nem mondom, hogy Kósa Lajos tette -, hogy valakik megtalálták ezt az asszonyt, tudván, hogy az apja meghalt valahol Németországban, hát miért ne örökölhetett volna egy nagy összeget, nosza vonjuk be egy ilyen akcióba, vegyünk a pénzen államkötvényeket, és máris megtörtént a pénzmosás, a csengeri asszonyon keresztül.

Nézze, ha maga vagy én veszem ezt a kötvényt, akkor huszonnyolc hatóság vizsgálja, hogy miből vesszük. A kormánypárti politikusok, vagy Kósa úr esetében erről már nem vagyok meggyőződve."

hoplita 2018.03.25. 22:14:00

@Bii­visz:
Amúgy te melyik fityiszfasz vagy a mandin a sok tucat közül balfasz?:)

Manyike 2018.03.26. 08:08:19

Lehet más? A kormány nem főleg fél, hogy leválthatják, átláthatóbban politizál, s azokat a választói igényeket is érzékeli, amelyeknek más értékekkel lehet irányt adni?

"Riporter: – Sok gondolkodó ember érzi még úgy, hogy pártpolitikai értelemben senki sem képviseli. Miért alakult ez így, hiszen nem is olyan nagyon rég a Fidesznél is fel lehetett fedezni az említetthez hasonló értékvilágot?

– T.G.: Nem volt kifizetődő. A magyar pártrendszerben végbement változások a választói igényekhez való alkalmazkodás folyamataként írhatók le. Ha megnézzük a Fidesz két és fél évtizedes történetét, hogyan lett liberális pártból az, ami ma, akkor a közvélemény-kutatásokra alapozott, alkalmazkodó politikát látunk, és egy olyan szervezetet, amely arra ment, amerre a társadalmi többség igényeit érzékelte...... a Fidesznek lenne muníciója, amellyel iránymutatást is adhatna. Hogy miért nem teszi, magam sem tudom megválaszolni, 2002 óta alighanem kockázatosnak tekintik ezt az utat... Főként a 2002-es vereség tanulságaként változtattak irányt, ennek megfelelően politizálnak ma lényegesen cinikusabban és realistábban......

- Riporter: Ebből következett, ahogyan Orbán Viktor elnevezte, a plebejus politika korszaka?
- T.G. Ha van valami, amit az újkori magyar politikatörténetben szívesen megváltoztatnék, az a 2002-es választás eredménye lenne.

- Riporter: Ha akkor nyer a Fidesz, ma jobb országban, harmonikusabb viszonyok között élhetnénk?
– T.G.: Azt gondolom, hogy igen. 2002-ből nagyon rossz tanulságokat szűrt le a Fidesz, és az akkori szocialista pártnak sem tett jót, hogy azzal a politikával választást nyerhetett. A Fideszben akkor született az a döntés, ami a hatalompolitikát az elvi politika elébe helyezte, a baloldalon pedig annak a visszaigazolását látták, hogy felkészületlenül, felelőtlenül ígérgetve is győzni lehet."

mno.hu/nagyinterju_magazinban/torok-gabor-orbannak-muszaj-nyernie-1333624

inreallife 2018.03.26. 17:03:56

@Bii­visz:
"vegveszely"????
hol van itt vegveszely? amig te a migransoktol rettegve a fideszre szavazol, addig a polgari kozeposztaly, a gyerek oktatasa miatt van elkeseredve, meg a korhazi varolistaktol. te egy velt veszely miatt megfeledkezel a mindennapok valosagatol. en nem latom, hogy magyarorszag muszlimok altal lenne megszallva, es a kozeljoveben sem latok ilyen veszelyt ismerve magyaroszag "remek" allapotat...

inreallife 2018.03.26. 17:06:01

@Manyike:
koszi, ezt meg nem olvastam. :)

ellenben a paksi projekt bedolese igen elorehaladott allapotban van, most latszik, hogy orbant mennyire atkurtak, miert szabotaljak az epitest, es miert kell ilyen kamudiszdoktori kinevezeseket osztogatni...

Manyike 2018.03.26. 23:25:27

@inreallife: :) kötelező olvasmány....

graycivil 2018.03.27. 15:21:20

Azt hiszem, a fideszesek többségének részéről ez a választás a kognitív disszonancia szélsőséges megnyilvánulása. Már a felmérések is mutatják, hogy a FIDESZ-szavazók többsége is elismeri, hogy a korrupció kumulált fajtáját űzi a kormány.

Ám Orbánt olyan elemi rajongással emelték a fellegekbe, hogy egy kormányváltás esetén megjelenő "jogállamhoz méltó igazság-kiderülési cunami" esetén a bálvány porba hullása számukra (érzésük szerint) iszonyatos traumát okozna. Inkább vesszen az ország, mint saját önbecsülésük.

Tehát nem azért migráncsoznak, mert hülyék, hanem azért, mert a Hőn Szeretett Vezérükkel való lelki összenövés elszakításának lehetősége rettegésben tartja őket.

Manyike 2018.03.28. 05:55:41

Ha most vasárnap lenne...

KI MIT TIPPEL? S egy hét most sok idő a jelenlegi helyzetben?

A Nézőpont Intézet, Publicus Intézet, Republikon Intézet, Iránytű Intézet, ZRI-Závecz Research, Tárki, a Századvég, IDEA legfrissebb méréseinek átlaga, a 2014-es 61,24%-nál kicsit magasabb részvétel mellett:

Fidesz 51%
Jobbik 17%
MSZP-P 14%
Dk 8%
LMP 7%
részvétel ..... %

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_a_friss_kutatas_ekkorat_nyerhet_a_fidesz.659443.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

graycivil 2018.03.28. 15:45:45

Most vagy halálra röhögöm, vagy főbe lövöm magamat. Eddig ez a "legütősebb" bizonyítékuk.

"Ezek tényleg mindenkit hülyének néznek: a kormány közzétette a bizonyítékát, aminek semmi köze az állításhoz

És valóban: a kormány Facebook-oldalára feltöltöttek egy adatigénylést. Ennyi igaz a történetből. Még az is lehet, hogy a kérelmező „nagyon szorosan kötődik a Helsinki Bizottsághoz", de ezt nem tudhatjuk mert a nevét kitakarták. A kérelemben viszont szó sincs az üresen álló, állami tulajdonban lévő lakásokról, kizárólag a a 2017 januárjától 2018. február végéig, öröklés útján az államra szállt lakások listáját kérte az ügyvéd. "

168ora.hu/itthon/ezek-tenyleg-mindenkit-hulyenek-neznek-a-kormany-kozzetette-a-bizonyitekat-aminek-semmi-koze-az-allitashoz-147463

Manyike 2018.03.29. 06:51:52

"... a kormányközeli ... cégek is ...: úgy látják, hogy a Fideszt mindenki felülméri ..

.. a választásokon nemcsak a pártok, de a közvélemény-kutatók is megvívják a maguk harcát ...

.. Nagyon sok minden fog azon múlni, hogy 60 vagy 70 százalékos lesz-e a részvétel..

.. az összes kutatóintézet egyetért: egyik kispártnak, sem az Együttnek, sem a Momemtumnak, sem a Kétfarkúnak nincs esélye bejutni a parlamentbe. Sőt, akár a pártfinanszírozás szempontjából lényeges egyszázalékos küszöb is gond lehet nekik, például az Együttnek"

index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/28/nagyon_magas_reszvetel_kell_az_ellenzeknek_hogy_legyen_eselyuk/

Manyike 2018.03.29. 06:56:36

előzetes mérések ... pl.

közvéleménykutatók által

+ választók által... pollo.hu/

graycivil 2018.03.29. 08:25:02

Tegnap Lázár Hódmezővásárhelyen echte (kora) náci beszédet mondott.

Manyike 2018.03.29. 11:58:35

Fejlődik a világ? Igények, szolgáltatás s technika? Manipulálás, titkos adatgyűjtés vagy mi?

Ezek azok az oldalak, amelyek azt ígérik, hogy megmondják, melyik az esélyes ellenzéki jelölt:

Közös Ország Mozgalom
Taktikaiszavazás.hu
V18 mozgalom
Kireszavazzunk.hu
A Márki-Zay féle Rendszerváltás2018
Pollo.hu
Orbánváltó.hu

Az oldalakat böngészve hamar kiderül, hogy sok esetben azonos eredményeket közölnek az egyes körzetek esélyes jelöltjeiről, de jócskán akad olyan adat, ahol eltérő... (balra vagy jobbra húz)

index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/29/taktikai_oldalak/
................................................................................

S a közvéleménykutatók is elég széles skálán tudományosak:

index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/28/nagyon_magas_reszvetel_kell_az_ellenzeknek_hogy_legyen_eselyuk/
..................................................................................
Szavazzunk arra, akiben megbízunk. Ennyi.

www.atv.hu/videok/video-20180323-cegledi-zoltan-es-lakner-zoltan

concret 2018.03.29. 18:37:47

@Manyike: Tényleg nehezen prognosztizálható, mlyen változás(oka)t hozhat a szavazói részvétel növekedése.

Hogy mekkora és milyen összetételű a fidesztábor, azt elég jól ismerjük. Ők ugye lelkesedésből/sportból/hazafiságból el szoktak menni szavazni. Föl vannak spannolva rendesen, most is hozzák majd magukat - szinte semmi tartaléka rajtuk kívül Orbánnak.

Szerintem a balosoknak is elég objektív korlátai vannak, igaz, az ő szavazóik (kivéve a gyurcsányista szektát) elég tunyák tudnak lenni. Persze most Orbán őket is hecceli rendesen. Talán meríthetnek a plusz részvételből, de nem hiszem, hogy nagy arányban.

Az egyik meglepetéspárt a Jobbik lesz: persze közel sem a győzelemhez, még csak meg sem szorítják majd a fideszt, de ha 25% közelébe kerülnek, nyilván a legerősebbek lesznek a mai ellenzéki oldalon, nagyon meggyőző módon. Jelenleg azt nem látható, mit tudnak majd ezzel kezdeni.

Ha Isten kicsit megszánja a magyart, kerülnek be új pártok az Országgyűlésbe. 2010. óta nincs frissülés, pedig a régi pártok leváltásán kívül nincs semmi pozitív távlata az országnak. 2010-ben sem volt valószínű a 2 új párt bekerülése, különösen az LMP volt necces, mégis megtörtént. A friss pártok fölözhetik le a részvételi többlet jelentős részét, különösen a városokban - na persze, ott van inkább ismertségük. Az ő potenciális szavazókörüket mutatják legkevésbé a felmérések.

Aztán majd kiderül, mekkorát tévedtem.

graycivil 2018.03.29. 20:49:49

A FIDESZ még csak felülvizsgálni sem akarja az ISIS-partner szír terroristasimogatót.

Hogy fogják szégyellni és átkozni magukat a hívők pár éven belül. Bár inkább tagadni fogják, hogy valaha FIDESZ-hívők voltak.

Manyike 2018.03.29. 22:57:38

@concret: lehet, hogy az utolsó pillanatban is kell majd módosítani a "tévedésedet", ha lesznek még váratlan lépések :)

Mivel csak 8mill a max. szavazói létszám, a sokaság (pl. 65%-os részvétel) sem olyan nagy (fideszesek kb. 2.3mill). Jobbikra átszavazhatnak, bár óva intenek ettől (múltjuk van, a néppártosodásuk meg túl friss). Balosok tartaléka a bizonytalanok. A kiábrándult fideszesek LMP-re voksolnak? Momentum mellett bejusson a MKKP is? Juhász Péter Hadházyval tárhatna fel inkább ügyeket.

concret 2018.03.30. 18:44:14

@Manyike: Nem tagadom, a prognózisomat részben a vágyaim is alakítják. Lehet, Téged nem, de szerintem nehéz elszakadni a latolgatásokban a saját ízlésünktől.

A Jobbik esélyes értékelése nem az ízlésem szerint való. A szavazóikat (ha nem is értek egyet velük) el tudom fogadni. Akik 2010-ben kisprűzték a baloldalt a hatalomból, ugyan miért szerették volna meg őket utóbb? Nézd meg, hol esélyes a Jobbik: a szűken vett Borsodban, Szabolcsban, Kelet-Zalában (ma Dél-nyugat Veszprém megye) és Pesten: CSEPELEN! Lecsúszó régiók, ahol tarolnia kellene a baloldalnak. De nem képes rá: lengyel pályán mozognak, csak lassított felvételben. Az Mszp a 10%-kal küzd, a DK örökre beragadt az 5-10%-os tartományba. Középpártnak füllentik magukat, holott reménytelen kispártok. Meglevő médiájuk révén gusztustalanul presszionálják a kormányváltásban reménykedő (nem Jobbikos) szavazókat: "aki nem ránk szavaz, az a Fidesz szekerét tolja"! Közben Puch László aktuális alkujai igazából az agónia megnyújtását szolgálják.

Pedig mennyivel nagyobb teljesítmény 1-2 éven belül a nulláról 3%-ra jutni! Ott van a növekedési potenciál. Néha úgy érzem: a magukat balodaliként pozícionáló pártok keményebben rivalizálnak az újakkal, mint a kormányoldallal. Őket érzik kihívónak.

Ne érts félre: kormányváltást és új köztársaságot szeretnék. 2014-ben aktívan résztvettem a sajnálatos emlékű Összefogás kampányában (jobb meggyőződésem ellenére). Ha mindkét "balos" párt bejut, és a Fidesz kisebbségbe szorul, részesei lehetnek egy új államstruktúra kiépítésének. Kb ennyire vannak kalibrálva.

Manyike 2018.03.30. 23:22:04

@concret: csak érteni szeretnélek, félre nem, mert nem ítélkezem :) s természetesen az eszemet (racionalitás) gyakran megtréfálják az érzelmeim (személyiségem).

A "vezető": sokaknak túl sok a mostani mindig harcolni kell mentalitás (de a 2.3mill magnak szükséges), ill. a jogászi fifika (a mostani korrupció nem a szabályok kijátszása, hanem pont az átírt szabályok mentén, a fix rajongóknak ezek a mértékek mintha egy távoli világ lenne). Aki változást szeretne, az alternatívát kínáló pártok vezetői eléggé meggyőzőek?

MSZP: árulkodó, hogy ilyen rossz alkut kötött a DK-val, most 106 egyéniben versengene országosan. DK: elfogy majd. Az 1990 utáni vagy előtti időszakukat utálják jobban a választók? MSZP osztódna tovább a túlélésért? Sokan gondolják, ha a Fidesz 50% alatt nyer, összeáll az MSZP-vel (Párbeszéd nélkül).

A régi s az új Jobbik most (még?) együtt, de így stabil kormány tudnának lenni, ill. melyik irányuk az erősebb? Mivel az ellenzékek eléggé korlátozva voltak, talán az LMP-t s a Momentumot se lehetett kellően megismerni.

Az én körzetemben elég egyértelműnek tűnik a legesélyesebb ellenzéki jelölt. Listáson is talán taktikázok majd, s talán nem veszne el a szavazatom, ha Juhász Péternek nagyobb mozgásteret adnék, ha az Együtt bejutna a parlamentbe. Kíváncsi vagyok a finisre.

Manyike 2018.03.31. 14:11:18

@concret: @inreallife:

A sokkal több nullát tökéletes értem: milliós vagy milliárdos korrupció.

ÁFa-csalás, számlák vásárlása ... bármelyik pártos kötődésű cégek között megtalálható?

A politikai - titkolni való - kapcsolatokkal, bevallom, nem, nem boldogulok. Van olyan párt, amelyik mentes tud ettől, úgy általában lenni hazánkban?
.....................
FRISS HÍR: Magyar Nemzetben, s hogy Balogh MSZP-s
2018. 03. Balogh János Orsz. Roma Önk. elnöke egy rendezvényszervező cégtől számlát vett volna (csak papíron megrendezett rendezvény).
X
MSZP-s válasz: a párt cáfol (nem volt párttagjuk s nincs delegáltjuk) s feljelent (3,5MFt fiktív számla a fideszes jelölt kampányához kellett volna)
X
2016. febr. Balogh megválasztása 1 ellenszavazattal (aki nehezményezi, hogy balos kötődésű, s Farkas Flóriánnak csak bábnak kell)
2017. nov. kormányhivatal jogsértőnek tartja, hogy még mindig nem tudni, hogy Balogh megválasztása előtt mit tett Farkas Flórián azzal a sok pénzzel (HÍD felzárkóztatási 1,5 mrdFt)

Bii­visz 2018.04.01. 01:21:54

@hoplita: "Akkor te a csuti mangalica gecigány embere vagy"

Erős ütős érvek.
(Különösen a "gecigány").
Nincs is rá válaszom.

:-)

hoplita 2018.04.02. 16:41:16

@Bii­visz:

Akkó' mijazanyádé' vakogtál vissza faszgyík?

inreallife 2018.04.03. 15:35:11

@concret:
csak eszrevetelkent, a valasztasokon eddig mindig az nyert, aki a dunatol keletre levo reszeken tarolt. ott most nagyon feltort a jobbik. a fideszt rendre felulmerik, a jobbikot meg tendeciozusan ala. nem szeretik a szavazok, hogy nacinak titulaljak oket, igy bemondjak a fideszt, de a fulkeben meg tuti nem ugy szavaznak. kivancsi leszek mi lesz ennek a vege...

Manyike 2018.04.04. 10:25:19

Hadházy Ákos: "amennyiben addig nem lesz országosan megàllapodás az ellenzéki pártok között, péntek délután hajlandó vagyok egyoldalúan visszalépni Szekszárdon az egyéni jelöltségtől."

Pl. egy értelmezés:
Ez egy üzenet a saját pártjának: ha a választók úgy döntenek, hogy nem szavazzák be az LMP-t (min. 5%) a parlamentbe, ő sem akar függetlenként a patkóban ülni?

...........................................................

Jelen helyzetben korrekt parlamenti matematikai ajánlás?

Karácsony Gergely: Ha az MSZP-P visszalépéssel támogatja az Együtt jelöltjét Dr. Szabolcsot Szabolcsot (17. OEVK) és Vajda Zoltánt (13. OEVK), akkor cserébe azt kéri, hogy ahol az MSZP-P jelöltje a legesélyesebb, s ott az Együtt jelöltje várhatóan csak max. néhány %-os, akkor lépjen vissza (jelen helyzetben 2-nél több helyen)?

Manyike 2018.04.04. 10:32:41

@Manyike:
17. OEVK dr. Szabó Szabolcs

Logikus politikai taktika?

most éppen az MSZP-P egyezkedik másokkal

utána/meg mellette egyezkedjenek a többiek is - DK - LMP-Együtt - Mommentum - a nekik logikus, hasznos sorrendben

Manyike 2018.04.04. 14:26:00

@Manyike:

Hadházy kilép a politikából?

Együtt megegyezik a DK-val is (Vajda Zoltán miatt)?

Szél Bernadett csalódott, mert úgy gondolhatta, hogy a Fideszt, az MSZP-t, a DK-t s a Jobbikot utálják a legjobban, s ő lesz a legnépszerűbb ME-jelölt? Hogy ennyi év alatt miért nem lettek nagyobb párt, egy másik kérdés.

Karácsony Gergely nagy szívességet tesz éppen az MSZP-nek?

Fidesz 50% alatt nyer, s ha nem akarnak még nagyobbat veszíteni, össze kell valakivel fognia?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.09. 23:23:32

@graycivil:

"a fideszesek többségének részéről ez a választás a kognitív disszonancia szélsőséges megnyilvánulása. Már a felmérések is mutatják, hogy a FIDESZ-szavazók többsége is elismeri, hogy a korrupció kumulált fajtáját űzi a kormány."

Rosszul látod, elvtárs, szó sincs kognitív disszonanciáról. Annak felismeréséről van szó, hogy a töketlen, elvtelen, inkompetens ellenzéknél még a tolvaj fideszes csapat is hasznosabb az ország és a nép számára.

Öröm volt látni, ahogy tapsoltatok a nagyobb részvételi aránynak, miközben ez csak a bukásotokat tette még csúfosabbá.
süti beállítások módosítása