Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:17

Ma adtam egy rövid interjút a jövő héten megjelenő Barikád című hetilapnak. Sejtem, hogy sokaknak (innen is és onnan is) nem tetszik majd a megjelenésem a lapban, ezzel kapcsolatban azonban elég határozott a véleményem: ha kérdeznek, ráadásul érdekes dolgokról és még bele is fér az időmbe, akkor szívesen válaszolok. Nem szeretem a hangos elhatárolódást, a nyilvános fintorgást és a látványos kivonulást, felesleges magamutogatásnak és öntúlértékelésnek tartom, mint ahogy demonstratív aláírásgyűjtésekben – egy kivétellel – sem vettem részt soha.  Nem kell nekem egy lap minden szavával egyetértenem ahhoz, hogy az amúgy udvarias megkeresésükre válaszoljak: akár a 168 Óráról, akár a Demokratáról, akár éppen a Barikádról van szó. Más kérdés, hogy cikket valószínűleg egyikbe sem írnék – lásd a 0. bejegyzést -, de miért kellene megtagadnom a párbeszéd lehetőségét bárkitől, aki nem az életemre tör, csak interjút kér.

De nem erről akartam írni, hanem a témáról, ami pedig nem volt más, mint a közvélemény-kutatások politikai szerepe. Nem szeretném előre kifecsegni az interjút (hiszen akkor, ugyebár, ki venné meg a lapot...), csak egy rövid részt idézek belőle, vagyis magamból: „A kutatások – pontosabban azok interpretációi - ettől függetlenül valóban alkalmasak a befolyásolásra, nem véletlen, hogy az embernek többször az az érzése, hogy bizonyos adatok nyilvánosságra hozása – az időzítés és a magyarázat is - politikai célokat szolgál. Sajnos a közvélemény-kutató szakma az utóbbi években nem bizonyult elég összetartónak, következetesnek és kizárólag a szakmaiságnak elkötelezettnek, hogy ezek a kételyek ne legyenek okkal megfogalmazhatók. (…) gyakran tapasztalom, hogy a valódi adatokkal valóságos bűvészkedés zajlik: ebben az értelemben nem a kutatás, hanem az ismertetés az, amely időnként a politikai küzdelem része.”

A világért sem szeretnék úgy tenni, mintha az én szakmám jobb állapotban lenne – sőt, pont azt állítom, hogy az eleve egzaktabbnak tűnő, számokkal dolgozó közvélemény-kutató társaság megítélése romlott le a véleményeket hangoztató, pártosnak gondolt, gyakran politikai céloknak alárendelt elemzőkéhez. Tapasztalataim szerint a legtöbb ember szkeptikus a kutatási adatokkal kapcsolatban, ami persze nem feltétlenül baj, hiszen erre a kétkedésre a gyakran előforduló politikai manipulációk miatt szükség is van. Mégis jó lenne, ha maradnának azért hiteles helyek, vagy ha erre nincs igény és lehetőség (ami nagyon szomorú lenne), akkor legalább tudja mindenki, hogy kit tisztelhetünk az egyes mérések mögött. Jó példák vannak: az USA-ban a média képes elkötelezettségükre büszke demokrata és republikánus közvélemény-kutatókat szerepeltetni – gondosan ismertetve kötődésüket -, s így aztán a választó fejében elválhat egymástól a mért adat és annak időnként politikailag motivált magyarázata. Aki pedig semleges, kívülálló kíván maradni, az méréseiben és magyarázataiban is nagyon korrekt lesz, mert a nyilvánosság egy pillanat alatt leleplezi a hamisságot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr591707971

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszfigyelő: Új csúcs a (Párt)Nézőpont Intézetnél 2010.01.28. 09:26:46

Avagy, hogyan mérjünk négyszeres nézettséget, s beszéljen még többről a polgármester és korábbi történetek.    Az ezüsthajós Káel Csaba rendezte Pécsi EKF megnyitóval nem volt különösebb bajunk, leszámítva, hogy sokalltuk az érte a 80 milliót...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.01.29. 11:15:48

Volt alkalmam megfigyelni a kérdezőbiztosok tevékenységét. A probléma ott van, hogy nem cserélődnek eléggé az alanyok és ezek ráadásul részben (ki tudja milyen mértékben) a kérdezőbiztosok ismeretségi köréből gyűlnek össze, mert ezeket a legegyszerűbb megkeresni. Ezért (is) van konzekvens különbség egyes intézetek mérései között, van amelyik rendszeresen felülmér bizonyos pártokat, mások pedig alul.

radala 2010.01.29. 11:16:55

@tony zionist: Ne legyél már ideges. Az ilyen igazi zseniális elméletek, mint a tied, mindig heves érzelmeket vált ki:-)
Amúgy azért sem érdemes idegesnek lenni, mert gondolom az elméleted nem integráns része a világnézetednek, csak egy gondolatkísérlet.
Amúgy szerintem Mo-n talán nem szoktak meghalni emberek a politikai nézeteik miatt, bár lehet, hogy egyszerűen csak ilyen diszkréten teszik.
Hány politikus halt meg autóbalesetben?
Volt eddig mondjuk 1000 parlamenti képviselőnk. 20 év alatt meghal 20000 ember az utakon. Ezek szerint eddig 2-nek kellett volna meghalnia.
Vancsik meg Toller az pont 2, de ha több is van az sem jelent semmit, mert aránytalanul többet vannak autóban, mint mások. (persze sokkal biztonságosabb autókban).
Egyszóval az elmélet nekem tetszik én is szeretnék már egy saját összeesküvés elméletet. De a statisztika nem mutatja, hogy veszélyes dolog a politika.

Arivistus 2010.01.29. 11:20:35

@iii:
Szerintem a közvéleménykutatásokkal a fő gond az, hogy a kérdező szívesebben megy oda egy jól szituált emberhez kérdezni, mint mondjuk egy hajléktalanhoz, vagy egy cigányhoz.

Ha visszanézed, az MSZP-t mindig alulmérték.

Chim 2010.01.29. 11:20:53

@iii:

Pedig kéne rikoltozni,mert a juliskanénik nagyot hallanak, és nem twittereznek. :)
Persze, pénz, pénz,de meggyőződésem, h nagyobb ötlettárral kompenzálni lehetne a karcsú bukszát.

dzsaszper 2010.01.29. 11:28:44

@zékit: Fricz neve pont nem mond nekem semmit... De
1. mindenki eleve szemüvegen nézi a politológusokat, alighanem van, aki veled épp ellenkező állásponton van. Szerintem rajtad is van szemüveg.
2. Debreczeni vs. Stumpf esetében én veled ellentétben Stumpfot hoznám ki győztesnek...
3. miért baj a szakmai-tudományos meggyőződés? egy demokráciában?!
4. ha az intelligens szinpátiakezelés a politikai érdekek mentén való szinpátiakezelést jelenti (Debreczeninél én ezt látom), akkor én inkább a szakmai meggyőződés előtérbe helyezését díjazom...
Persze nyilván én is szemüveget viselek...

radala 2010.01.29. 11:30:25

@Arivistus: nem az utcán kérdeznek szúrópróbaszerűen, szóval ez nem ok.
Az ok az az, hogy akkor mérik a szocikat alul, amikor ciki rájuk szavazni. Ez gyakran van így. Nem csoda, ha az ember nem vallja be, hogy 23 milla románnak tart 1,5 millió magyart.
Arról van szó, hogy a szocikra szavaznak az idős iskolázatlan emberek, és ez a csoport a legrejtőzködőbb. Nagy tételben mernék rá fogadni, hogy a kvk sokkal okosabbak, mint mi és a triviális hibákat orvosolni tudják. A rejtőzködés orvoslása viszont már egy erkölcsi/szakmai kérdés.

tony zionist 2010.01.29. 11:31:58

@Chim: elég 'megengedő' , 'elnéző' állásponton vagy :)

aki képes 2009ben, az elmúlt évek történései után az MSZP-hez csapódni, hát az nem ember. az nem emberi lény. én azt nem tudom emberszámba venni...

csak a legalantasabb motívációk késztethetnek valakit erre.

radala 2010.01.29. 11:35:02

@zékit: szerintem csak a wishful thinking miatt mérik öket fölül nem csalnak. Meg a vélt preferenciájuk alapján valamit torzít a válaszadók elszántsága. Nyilván a Szonda Ipsosnak szívesebben válaszol egy szoci mami, egy miépes meg elzavarja.
A világ jó, az emberek becsületesek:-)

tony zionist 2010.01.29. 11:40:00

@radala: én soha nem vagyok ideges :) remek gyógynövényekkel örvendeztetett meg minket a természet az idegesség ellen...

a logikád alapján akkor mégis nekem kell, hogy igazam legyen.
vagy Magyarország az egyetlen, ahol nem történnek poltikai gyilkosságok?

de ne offoljuk szét szegény gábor blogját. ezt csak lócsemegének dobtam be, és volt is aki rábukott :)

radala 2010.01.29. 11:42:35

@tony zionist: Ugyanmár. Szerintem én utálom őket annyira, mint te, ebben ne versenyezzünk. De hidd el, hogy vannak őszinte rettegők. Vannak, akik komolyan azt képzelik, hogy GyF jót akart csak nem sikerült.
Ők is emberek. Sőt, ha azt vesszük, hogy az ember gyarló, akkor ők csak igazán az emberek:-)
Szerintem pl. Debreczeni nem egy féreg, csak beteg. Biztos megsértette valahogy OV az önérzetében, mint Lengyel Lászlót állítólag Antall, amikor azt ajánlotta Lengyel, hogy szívesen adna neki tanácsokat egy tea mellett, állítólag azt mondta, hogy kaphat teát csak úgy is...
Én szerettem Debreczenit, szerintem csak simán megőrült. Vagy lehet az, hogy mondjuk az MN-ből egy két durvább cikkét letiltották a Népszabiba meg lement és elhitte, hogy ezt OV maga intézi.

tony zionist 2010.01.29. 11:43:16

@zékit: "DE a politikához értő, nagytudású, és szimpátiájukat intelligensen kezelő szakemberek. Én tisztelem ezért őket."

ezt leírni Debreczeni Kolbiról...úristen

te hol élsz? vagy milyen mentalítással rendelkezel? pff

papika 2010.01.29. 11:44:23

@iii:

Szerintem az LMP előtt korlátlan lehetőségek lennének.
Nekem úgy tűnik, egyetlen csoportra hajt, mégpedig a politika iránt érdeklődő tanult emberekre, ezek közül pedig kevés van, akik úgymond facérok, nincs pártjuk.
Ahogy sztem a Jobbiknak sem sikerült volna az áttörés, ha a politika iránt amúgy nem érdeklődő emberek figyelmét nem keltik fel a Magyar Gárdával. (Azt én nem hiszem, hogy orosz meg arab oligarchák lefizették volna az rtl klubot meg a tv-2-t, hogy foglalkozzanak a témával).
Ennek mintájára pl csinálhatsz egy Zöld Gárdát, akik környezeti szempontból aggályos helyzetekben, szervezetten, valami blikkfangos dolgot csinálnak. Ilyen helyzet meg ezerszámra van, pl a Budán a rakpart átépítése, Szerencsen a szalmaerőmű, csak hogy mondjak valalmit, ami mostanában volt.
A médiahelyzet rövid távon egy megváltoztathatatlan adottság, arra panaszkodni nem érdemes, hanem egy probléma van, amit meg kéne oldani, mégpedig hogy az emberek többségéhez nem juttok el. Igyekezzetek, ötleteljetek, még van 70 nap, apolitikussá vált emberből meg több millió!

tony zionist 2010.01.29. 11:49:15

@radala: az, hogy debreczeni beteg, ez egyértelmű. de az, hogy beteg, még nem jelenti, hogy nem egy aljas féreg.

berijja, eisenberger benjamin, bauer miki...nem csak elmebetegek voltak, hanem végtelenül aljas férgek is.

mondhatni, hogy az elmebetegség szükséges, de nem elégséges feltétele annak, hogy aljadék is legyen...

csupán az a baj, hogy ezeknek teret adunk. hogy van olyan felület, ahol ezek megjelenhetnek. ahelyett, hogy sitten vagy kényszergyógykezelésen lennének.

radala 2010.01.29. 11:51:46

@tony zionist: Mo-n momentán talán nem történnek politikai gyilkosságok. Történtek már és lehet, hogy fognak is. Tény, hogy GyF a létezö legalkalmasabb személyiség lenne egy politikai gyilkosság megrendelésére.
Minden téma szétoffolódik, nem hiszem, hogy akkora baj lenne, még nem szólt érte tg, sőt válaszol is olykor az offtopikokra, szóval nem is hiszem, hogy zavarja. Több kattintás több pénz;-)
Amúgy most jön az én Összeesküvés elméletem. Török Gábor 2014-re gyúr. Rájött, hogy a Jobbik nagyrészt a kurucinfonak köszönheti a sikerét és most ez itt az új kurucinfó, ahonnan tg majd elfoglalhatja az egész országot. Hátborzongató! Engem már egyszer ki is moderált (igaz azt mondta véletlenül). Szörnyű diktatúra lesz majd meglátjátok.

radala 2010.01.29. 11:57:15

@tony zionist: Akár igazad is lehet ebben, a baj az, hogy a tudomány mai fokán nem tudjuk előre eldönteni róluk, hogy férgek-e. Az egyetlen, amit tehetünk, hogy hagyjuk őket tenni amit tesznek és reménykedünk benne, hogy a világ hosszú távon igazságos.
Szerintem DJ-t is utálom annyira, mint te:-)
De szerintem nem úgy féreg, mint berijja. Egyszerűen csak iszonyat okosnak hiszi magát és rettentően sérti, hogy ezt van aki nem látja. èn pl kimennék tüntetni DJ-ért, ha valaki a politikai nézetei miatt akarná lesittelni:-)

2010.01.29. 11:58:27

@papika: Egyetértek, korlátlanok a lehetőségek, csak idő kell hozzá, az a gond.

Zöld gárdát és hasonlót én nem támogatnék és nemcsak a neve miatt. Bár az LMP zöld párt _is_, a zöld dolgokat már így is elég sokat forszírozza. A magyar lakosság nem tartja jelentős problémának a zöld dolgokat, így ezzel csak marginális helyzetbe szorítaná magát.

Ötlet egyébként annyi van, mint égen a csillag, csak ember nincs elég, aki megcsinálja.

tony zionist 2010.01.29. 12:09:19

@radala: "De szerintem nem úgy féreg, mint berijja."

de csak mert nincs lehetősége rá...

"èn pl kimennék tüntetni DJ-ért, ha valaki a politikai nézetei miatt akarná lesittelni:-)"

hát én nem megyek ki tüntetni semmiért és semmi ellen. én vagyok A 'fotelforradalmár' :)

(ez a nyelvújításom azóta már szállóige lett. de ezt csak azért írom le, mert kibaszottul szerény is vagyok :D)

tony zionist 2010.01.29. 12:11:48

@iii: " A magyar lakosság nem tartja jelentős problémának a zöld dolgokat"

a magyar lakosság egy dolgot tart jelentős problémának. hogy tudunk holnap dóóóógozni menni.

ezért ne legyen sztrájk, ne legyen tüntetés, ne legyen forradalom, ne legyen semmi. kuss legyen, és menjünk dógozni akkor is, ha közben lehúznak, átbasznak, lenéznek és még jól pofán is köpnek.

szolgalelkű nép vagyunk. vki már írt vmi hasonlót kicsit fentebb...

radala 2010.01.29. 12:21:49

@tony zionist: Kikérem magamnak ezt a szolgalelkű népet. Mindig a franciák voltak a legszimpatikusabbak nekem, hogy folyton folyvást sztrájkolnak, meg tüntetnek. Azóta, hogy nem vagyok otthon szinte minden Mo-ra látogató ismerősöm beleszaladt valami sztrájkba, holott én mindig azzal nyugtattam előtte őket, hogy a köcsög magyarok erre képtelenek. Nincs semmi baj a magyarokkal, illetve nincs több, mint bárki mással. Meg lesz ez még jobb is, már csak egy kicsit kell várni.
Amúgy valaki mondta nekem, aki most Franciaországban él és ráadásul "vezető", hogy korábban ö is azt hitte, hogy a franciák azért tüntetnek/sztrájkolnak, mert a nagy francia forradalomnak ez a hagyománya tovább él. Csak most jött rá, hogy nem ez a helyzet, hanem Napóleon/Bourbon hagyomány él tovább, hogy a döntéshozók nem egyeztetnek senkivel semmiről és nem marad más választás, mint a tüntetés/sztrájk. Érdekes dolgok ezek.

hoplita 2010.01.29. 12:30:42

Na, most végeztem a kommentekkel, mivel főzőcskézek is közben kellett hozzá némi idő.
A poszt elején történt magyarázkodás, miszerint miért ne adnál interjút a Barikádnak, egy valóban normális világban nem történhetne meg...és itt most nem az abnormális magyar viszonyokat ostorozom, hanem egy erőszakos és hazug "liberális" demokráciát, amely nem kifejezetten magyar sajátosság, egy olyan világot mutat, amely hisztérikusan reagál mindenre, ami belezavar a kis köreibe.
Elég nagy szegénységi bizonyítvány ez, de ugyanakkor roppant nevetségesen is hat....
Amúgy respekt a megszólalásért, de hát végül is ez lenne a normális, és hát ez a dolgod.:)

A közvélemény kutatók nem most váltak "gyanússá", nem az utóbbi időszak fejleménye, hogy ferde szemmel néz rájuk a politikai érdeklődéssel megáldott-vert pógár.
Nem kell hozzá bennfenntesnek lenni, hogy tudjuk a cégek kihez, milyen formában kötődnek kicsit a kelleténél és az egészségesebbnél jobban....tudjuk ki osztja a lapot a Nézőpontnál és ki a Szondánál.
Az is kétségtelen, hogy ekkora mérési hibákkal még 10-12 éve nem találkoztunk, a félremérés csúcspontja pedig alig fél éve, az EP választás előestéje volt.
Minősíthetetlen és magyarázhatatlan baklövések sorozatát követte el az összes cég, szakmai mélypontnak tekinthetnénk, ha nem lett volna már ennek azért, még ha nem is ilyen mélységű, de figyelemre méltó előzménye.
A magyarázkodás a rejtőzködő szavazókról sem újkeletű, de ekkora bakit ezeknek a titkolózós, nem válaszoló választóknak a nyakába varrni meglehetős cinizmusról és pofátlanságról árulkodik.
Nem egy friss, de nagyon figyelemre méltó példát hoznék erre '98-ból.
Az év elején folyamatosan 1% köré mérték a Miépet - az akkori pária-pártot - majd a választások közeledtével, az utolsó felmérésben már adtak neki 3-at.
Aztán este 7 után kijött az exitpol, és hajszálpontosan belőtték az 5 és felet.
Itt dőlt meg a rejtőzködő, nem mérhető szavazó mítosza, mert aki 1 hónappal a választások előtt rejtőzködik, az a szavazófülkéből kilépve sem kamingóutol....ugyebár.:DDD
Valaha, egy másik korban, ami úgy 6-8 évet jelent, még figyelemre méltók és elgondolkodtatók, sőt befolyásoló tényezők voltak a közvélemény kutatók, de a pártérdekek gátlástalan előtérbe kerülés folytán mára elveszítették a hitelüket....még a politikával nem napi szinten foglalkozó átlagpógár is csak legyint rájuk.
Leamortizálódtak a politikai pártokkal, gazdáikkal és megbízóikkal egyetemben.
Na de hát, ha már minden szarrá ment, miért éppen ők lennének a kivétel...? :DD

tony zionist 2010.01.29. 12:38:43

@radala: jah, csak ott Bové Mcdonaldsot szétbontó akcióját nem szétverik a rendőrök, henem biztosítják a bontó tüntetők biztonságát és bontáshoz való jogát :)
a tulaj majd utólag polgári peres úton követelőzhet.

aztán ez a Bové demonstrációként felgyújtott pár GMO-val beültetett kukoricatáblát, meg pár magtárat.

ez az ember Sárközy kihívója volt az elnökválasztáson, és ma az EP tagja.

ennek fényében akkor lesz itt demokrácia, ha Budaházy egyszer köztársasági elnök, vagy EP biztos lehet :D

tony zionist 2010.01.29. 12:42:39

@hoplita: 2006ban ment a vita arról, hogy mikor legyen a vita.

a hülye orbán engedett, és végül nem péntek este volt, hogy a lakner félék megmagyarázhassák.

és ez is történt. jött a jólfésült raccsoló lakner, és megmondta a majomseregnek, hogyan is kell vélekedni az orbán-gyurcsány vitáról.

"gyurcsány lemosta" volt a verdikt. hát mit nézett ez? gyurcsányt előtte hónapokig tanították be erre a szereplésre, patikamérlegen kimérve, hogy mikor kell fejet biccenteni, mikor kell "igaztalanozni"és lárifárizni.

papika 2010.01.29. 12:47:30

@iii:
Pedig valamivel fel kéne magatokra hívni a figyelmet. Különben úgy jártok, mint az átlag magyar focista, hogy még 28 évesen is ígéretes tehetség.
Tanulmányozzátok a jobbik sikerét, szerintem simán megismételhető most, hogy ennyire apatikus-apolitikus hangulatban van az ország.

Ha annyi ötlet van, akkor döntsetek, vagy valaki döntsön, a többiek meg fogadják el, és csinálni, szépen, mint a többi párt. Aztán majd jönnek emberek is, ha látják, hogy van értelme.
Ha nem jártok sikerrel, akkor a választások után lehet veszekedni, mérlegelni, most erre nem igazán van már időtök.
Szerintem legalábbis, de hát a ti pártotok, azt csináltok, amit akartok.

hoplita 2010.01.29. 12:50:13

@tony zionist:
Ebben igazad van, de ahhoz a produkcióhoz kellett a leszedált, bénakacsa Orbán is.
Én maj' kifordultam a fotelből már az első néhány mondata után...mert valljuk be, a csótány hozta, amit elvárhattál, Ovi meg lesett ki a fejéből, mint egy pelenkáját telecsinált bölcsis.
Szánalmas volt, na.....és akkor még finoman is fogalmaztam.

tony zionist 2010.01.29. 12:59:32

@hoplita: köpni nyelni nem tudott...nem is csoda.

eleve nem kellett volna hagynia hogy ne péntek este legyen. akkor nem lehet beleprogramozni a majmokba, hogy hát ez lemosás volt, és erre a nagyszerű emberre kell szavazni.

dobálózott a számokkal, mintha azok igazak lettek volna, és tudta volna mit jelentenek.

ez az eredménye annak, ha ilen übertehetségtelen nyikhajokra bízzák a kommunikációt, mint szijjártó...

képes valakiolyan pártra szavazni, ahol szijjártók meg cserpalkovicsok vannak? :D cserpalkovicsnak nem tud a párt finanszírozni egy látogatást hajasnál meg egy órát Schiffer Miklós divatgurunál? :)

radala 2010.01.29. 13:01:18

@hoplita: Tudom, hogy hülye vagyok, de én azt hittem, hogy OV most épp Megyót játssza, mert azt kajálják a választók. Nem jött be. Van ilyen.
Egy dolog viszont valóban tragédia lenne, ha kiderülne, hogy direkt mosatta föl magával a padlót, hogy ne nyerjenek. Akkor egy szintre kerülne GyF-fel. Nem is tudom hogy élném túl:-)

radala 2010.01.29. 13:03:34

@tony zionist: Nem kell szerintem Szijjártózni. Ez a dolga, nem hiszem el, hogy ennyire hülye lehet. De tény, hogy nagyon megengedő vagyok a Fidesszel.

tony zionist 2010.01.29. 13:29:48

@radala: most jött a hír, hogy Mádi László fideszes karrierje véget ért, mert azt találta mondani, hogy egy normálisan, társadalmi egyeztetések során kialakított ingatlanadót elképzelhetőnek tart.

vagy a siklósi szervezet floszlatása, mert nem támogatták az MSZP-Fidesz mutyit?

a fidesz ugyanolyan, mint az MSZP.
szijjártókra, cserpalkovicsokra, kövér lacikra nem szavazok. és aki ezekre szavaz, az ugyanolyan hülye, mint az MSZP-sek.

Én a jobbikra fogok szavazni, de nincsenek illúzióim, velük is csak a nemzeti dolgokban tudok egyetérteni, lévén kőkeményen vallásellenes vagyok.
a cigánybűnözést meg kell állítani, akár etnikai alapon hozott törvényekkel is, de mégsem bírom azt a primitív rasszizmust, amit a kuruc nyomat pl a feketékkel szemben.
(most legútobb azért voltak állatok,mert haitin fosztogatnak - mintha a fehérek nem ezt csinálnák egy ilyen katasztrófa utáni világvége hangulatban - lásd nagy new yorki áramkimaradás)

szal engem senki nem tud igazán képviselni, de jelenleg a Jobbiknak nincs alternatívája. remélem a kövér faszságai egyre több fideszest löknek oda a Jobbiknak.

vagy szavazzunk Kupper Andrij pártjára? Kupper Andrij anyja szovjet, nagyszülei mocskos kommunisták voltak, akiket 56ban a felkelők megöltek. Kupper ávós faterja ezért megkereste, és kinyírta ezeket az 56-os hősöket. Ez a Kupper emellett nyakig benne van a parkolási mutyiban is ugyebár...

Vagy pl Pokorni mit keres a politikában a besúgó faterral? egyszer már sírva elkullogott.

az MSZP-SZDSZ-MDF eltűnése csak azért lesz jó, mert lehet teljes erővel a Fidesz felszámolására koncentrálni...

hoplita 2010.01.29. 13:30:05

@radala:
Hát....tudod, nekem már így maj' 4 év távlatából, tekintettel a Kéri-féle összejövetelről kiszivárgott, állítólagos elkottyantásra is, mit mongyak, vannak kételyeim....
Nem tudom...igaztalanul nem szeretek vádaskodni, deduktíve meg nem egyszerű ebben a műfajban helytálló információt szerezni.:)

Chim 2010.01.29. 13:33:00

@tony zionist:

Megengedő? Nem vagyok az, kifejezetten B.Bernadett-re értelmezd amiket írtam. Nekem nem tűnik eddig "lámpavasra valónak" a csajszi, nincs vele gondom,-eddig. :) Talán ezután több minden kiderül róla.

radala 2010.01.29. 13:33:24

@tony zionist: Uramisten baszki kire szavazzak?
Ez hihetetlen, egy ilyen régi harcost. Ezek gecik. DJ-nek van igaza.
Megijedtem.

hoplita 2010.01.29. 13:34:52

@tony zionist:
Mi tudtuk, hogy nem igazak azok az adatok, amivel a böszme operált a tévévitán....
Orbán ne tudta volna....?
Akkor meg hol a palánk, amin átbasztak...?
És ki baszott át kit, kinek az asszisztálása mellett...?
Utólag azért kerültek helyére dolgok....vagy csak úgy tűnik.

radala 2010.01.29. 13:47:15

@radala: Rohadtul remélem, hogy fake az a Cser-Palkovics közlemény, mert különben tényleg nem tudom kire szavazzak.

Chim 2010.01.29. 14:01:37

@radala:

Hát nem az.
Durva ez az ügy,de logikus, érthető volt a Fidesz vezérkar döntése.
Lesznek még itt cifra dolgok...

radala 2010.01.29. 14:09:53

@Chim: No jó, most még utoljára mindent elnézek ennek a rohadék Fidesznek. Végül is, ha DJ-nek valóban igaza van én akkor is külföldön vagyok, biztonságban:-)
De hihetetlen fölháborító, hogy Mikolától Deutsch Tamásig, mindenki azt tesz, amit akar és akkor az egyik legnormálisabbat, egy 100 %-ban korrekt beszédért elzavarnak.
No ez valóban ijesztő.

Chim 2010.01.29. 14:17:02

@radala:

Pedig több mint 20 éve benne van a brancsban Mádi is...
Ami ijesztő,az a következetlenség, de hol,melyik pártban van egyátalán jelen a következetesség?

A HV-ben olvastam a Jobbik néhény jelöltjéről, hogy honnan jönnek, mivel foglalkoznak; no comment...

__ 2010.01.29. 14:23:58

Bréking Nyúz:
Megkezdődött Szíjjártó Péter klónozása a kiesett képviselői hely betöltésére

hoplita 2010.01.29. 14:28:41

@Chim:
A HV a fidesz népszavája.....nem árt hasonló fenntartásokkal kezelni a "leleplezéseit"....

radala 2010.01.29. 14:35:05

@hoplita: Ez egy hülyeség, a HV nagyon korrekt, a cikk is nagyon korrekt. semmi baj nincs is a jobbikos jelöltekkel. A HV szerint sem.
A HV maximum a jobboldal HVG-je.

hetivalasz.hu/itthon/a-jobbik-enjei-26787

radala 2010.01.29. 14:36:34

@__: Azt hiszem Mádi már csak listán indult, nem kell klónozni, automatikusan betöltődik a helye.
Vagy egyéniben is indult volna Mádi?

Diocles 2010.01.29. 14:41:55

@radala:

inkább azokat sajnáld, akik vagy ötvenezren kopogtatókat gyűjtenek a Fidesznek, akik pénzt adományoztak nekik, akik hisznek a változásban, és akkor, derült égből a villámcsapás, egy ilyen jóllakott óvodás Mádi László, egy politikai szempontból senki, szembeköpi őket egy piás buli után.

egyetlen párt sem tehetett volna mást. Ha emiatt kiábrándultál, hát kiábrándultál, én akkor undorodtam volna meg, ha a Fidesz felvállalta volna Mádi kiszólását.

radala 2010.01.29. 14:42:18

@radala: Nem indult volna egyéniben. Nyilván ezért is statuáltak rajta példát.
Szegény.

radala 2010.01.29. 14:43:42

@Diocles: Már "megalkudtam". Mármint vagyok olyan megalkuvó, hogy lenyeljem.

radala 2010.01.29. 14:45:12

@Diocles: De azért ezt nem nevezném piás buli utáni nyilatkozatnak:
"Az mfor.hu szó szerint idézi a Mádi László által elmondottakat, eszerint a fideszes képviselő úgy fogalmazott: "A vagyonadót most egy az egyben kilőtte az Alkotmánybíróság, rövid távon el kell felejteni. Egy polgárosultabb időszakban lenne létjogosultsága a vagyon alapú adózásnak, de nekem az az érzésem, hogy ez még nem a közeljövőben lesz.""

Diocles 2010.01.29. 14:51:38

@radala:

hát akkor pechje volt, közvetve a sajtó nyírta ki, tanulság, hogy a legkisebb mértékben sem kell semmi érdemit mondani, kerülni kell a nyilatkozatokat Kálmán Olgának és a drága Bolgár úrnak, akik csak azért interjúvolnak meg ellenzéki képviselőket, hogy hátha valami olyasmit mondanak, amire tud építkezni Szigetvári Viktor úr.

ez jó lecke lesz mindenki, eztán mindegyik képviselő inkább beszéljen az időjárásról, és mutogassa az unokái képeit.
máskülönben kinyírják.
nem a Fidesz nyírja ki, hanem a sajtó, és aztán következik az, hogy a Fidesz sem tehet már mást, mint beáldozza.

__ 2010.01.29. 14:56:06

@Diocles:
Bocs, de te milyen változásban hiszel???
Mert úgy látom, hogy a Szíjjártó-féle mantra neked tökéletesen megfelel. Volt egy ember, aki mondott 3 értelmes mondatot (szerinted melyik része nem vállalható?) nemcsak azt, hogy monnyonle, erre kicseszik a listáról. Vagy valóban csak a 100 IQ alattiakra hajt a Fidesz?

hoplita 2010.01.29. 15:02:51

@radala:
Nos, azért nézd csak meg a Jobbikhoz kapcsolható első nagy "leleplezését", amely a Jókai téri sarki ingatlanhoz, a belga befektetőhöz, a terézvárosi önkormányzathoz és Losonczyhoz, a Jobbik egyik kerületi vezetőjéhez kapcsolódik....70 ezer euróért megvásárolták a jobbikost címmel futott.
Ordenáré, bibsilibsi laphoz méltó csúsztatás volt...mit csúsztatás, hazugság.
Ezek után már akkor is, ha kérdez.:))

hoplita 2010.01.29. 15:05:41

@__:
"... Vagy valóban csak a 100 IQ alattiakra hajt a Fidesz?..."

Na most mééééér...?
Abbúl van a legtöbb, a szavazata ugyanannyit ér, mint egy Nobel díjasnak....
Ha ezeket megfogod, dombon a ház.:DDDD

radala 2010.01.29. 15:11:03

@__: Én egy leheletnyivel 100 fölött lehetek. Én nem akartam rájuk szavazni ezután, de mint látod meggyőztem magam, hogy csak szavazzak rájuk. Ez is bizonyítja, hogy valóban csak a 100 alattiakra kell hajtani, mert a 100 fölöttiek már kellő erősséggel kötődnek.
Ezért mondom én mindenkinek, hogy a cenzus nem jobb az egyetemes választójognál, mert pont az a kicsit 100 fölötti IQ-m teszi, hogy bár látom, hogy a döntés rossz, mégis kitartok mellettük. Ezért szoktam én mindig megvédeni a demokráciát, mert szerintem én hajlamosabb vagyok rossz döntéseket hozni a túlokoskodás miatt, mint 5 esetleg kevésbé okos ember.

Diocles 2010.01.29. 15:13:12

@__:

höhöhö, te madárnak nézed a Fideszt?

azért kellene nektek bármiféle "racionális" szöveg (Mádié egyébként nem volt az, a párt álláspontjával is szembe ment. Varga szövegére legalább lehet azt mondani, hogy abban igaza van, hogy tarthatatlan a ny-rendszer.), hogy hisztikampányt csináljatok.
lásd Nyakó mostani nyilatkozatát.

amire nyilván azt mondod, hogy nem vagy szoci (hát persze...), én meg azt mondom, hogy szerintem a Fidesz már megengedheti magának azt a luxust, hogy ne dőljön be a hozzád hasonló "programvitát" hiányolóknak, mivel már megégette magát... azonnal jönne a 23 millió román, meg a svéd nyomornyögdíj...

__ 2010.01.29. 15:22:09

@Diocles:
Én nem hiányolom a programvitát, elhiszem, hogy a legkisebb ellenállás fele kell haladni, ha szavazatmaximalizálásban gondolkozol, de ez a lépés kicsit erős volt a fidesztől (ahogy a te piás beszólásod is...)
Amúgy meg annak ellenére, hogy elég erős az ideológiai elkötelezettségem, az igazsághoz nem lehet magunkat keresztülhazudni tételt (ld. Dosztojevszkij, avagy Lukács) fontosabbnak gondolom bármilyen párthűségnél.

dzsaszper 2010.01.29. 15:28:41

@radala: szerintem is gáz. A Fidesz is összehozta az első szarvashibáját. Remélem sokan jelzik nekik, hogy megijedtek.
Nekem az nem tetszik, hogy nem olvastam nyilatkozatot, hogy semmilyen formában nem lesz a ciklus alatt ingatlanadó, de ha valaki megemlíti hogy ha kedvező a csillagállás, akkor akár az is lehet, azt így kirakják. Nagyon csúnyák az asszociációim

Diocles 2010.01.29. 15:30:50

@__:

nem lehet mindenkinek kedvére tenni, szerencsére itt van Nyakó Pista és az MSZP, amely talán jobban ki tudja elégíteni magas igényeidet:

"Az MSZP szerint kétszeresen is lebukott a Fidesz csütörtökről péntekre virradóra, mert kiderült, hogy nem az MSZP, hanem éppen ők akarják bevezetni az ingatlanadót és a szakpolitikai ügyekben már formálódik egy Fidesz-Jobbik-koalíció."

A Fidesz nyilván mély fájdalommal fogja tudomásul venni, hogy továbbra sem bírja a bizalmadat.

__ 2010.01.29. 15:43:15

@Diocles:
Látom, nem tudsz kilépni a Fideszkritika=MSZP gondolatkörből, bár ha egy ún. tipikus fidesz szavazót testesítessz meg, akkor a reakcióid alapján jól döntött a párt.

tony zionist 2010.01.29. 17:19:23

@Chim: vonatkoztass el attól, hogy egy csinos nő.

csak azt nézd, hogy 2009ben csatlakozik az MSZP-hez, ezzel igazolva minden elfogultsággal kapcsoaltos vádat, ami őt elemzőként érte. milyen emberi minőség kell ahoz, hogy valaki az MSZP-be álljon

@radala: én már tavaly az EP választás előtt... a fidesz ugyanolyan bolsevik gitegylet, mint az MSZP

@hoplita: nem tom miről beszélsz. engem senki nem baszott át, mert én már a 'miazhogynagyonisnál' Edward királyi 'máglyára, el' felkiáltással reagáltam volna. a Fidesz 4 évig végigasszisztálta a rémuralmat.

14-48-72 óráztak, ilyen ultimátum, monnyonle, aztán a sólyommadárral együtt széttárták a kezüket, hogy nincs alkotmányos lehetőség.

ez olyan, mintha valaki jön veled szemben a sávodban, de te azért nem térsz ki, mert a záróvonalat tilos átlépni. pedig az a sáv üres.

tudták, hogy mi lesz, és mégse tettek semmit. még a parlamentet sem bojkottálták, nm szólítottak fel országos sztrájkokra, mert féltették a többséget.

majd kivárjuk, hogy az MSZP lejárassa magát, és akkor nyerünk 2/3-dal. hogy belerokkan az ország addigra? kit érdekel. A fidesz sorsa fontosabb, mint az országé!

Horn Gábort a fideszbe!!!

radala 2010.01.29. 17:35:54

@dzsaszper: én írtam nekik:
"Ha igaz a hír, hogy Mádit egy abszolút vállalható korrekt kijelentésért kirúgták, akkor én nem fogok a Fideszre szavazni. Ez fölháborító.
Üdvözlettel, ***** 94 -óta folyamatos Fidesz szavazó.
Persze ettől még rájuk szavazok, közben hagytam magam meggyőzni, hgy élethalál harc van, de akkor is.

tony zionist 2010.01.29. 17:37:43

@__: hagyjad. egyre inkább kiderül, hogy a vérfideszesek semmivel sem jobbak a vérgyurcsanyistáknál.

droidok

be kell látni: nem lehet hatalomra engedni olyan pártot, aki szarik az országra, mert majd úgyis az ölükbe hullik a kormányzás. akik kirúgnak egy 20 éve képviselő megbízható szakpolitikust, mert kimondja az igazat.

mikolát miért nem baszták ki anno? mádi semmi rosszat nem mondott.
akik hátbaszúrják a sajátjukat,mert a populista igéretdömpinből kivonva magát reális nyilatkozatot ad, akik feloszlatnak egy egész helyi szervezetet, mert nem tetszik nekik az orbán-szijjártó féle kézivezérlés, akiknél kupper andrijok lehetnek képviselők miközben bőszen 56oznak, meg pokorni féle besúgópalánták - drámai lelépést előadva, aztán utólag, galandférgeket megszégyenítően visszamászva - szólják el magukat, hogy jujj kétélű dolog az elszámoltatás, azokra tisztességes magyar szavazó nem adhatja voksát.
MSZP-SZDSZ-MDF-re szavazni pedig halálos főbűn.

el tudom fogadni, ha valaki idealista, és az Liberálisok Másik Pártjára szavaz, úgyse fognak bekerülni, hippik meg mindig voltak és lesznek. az a baj, hogy jelenleg csak a Jobbik az alternatíva, akikkel szintén nem tudok még 50%-ban sem azonosulni, de kapnak egy esélyt. ha pusztán klerikális reakciósokként fognak tetszelegni, akkor mennek a levesbe ők is.

azt nem értem, miért kell árukapcsolni az egészséges nacionalizmust a kereszténységgel?
a kereszténységről para-kovács és barangó féle véleménnyel vagyok, de az általuk képviselt magyargyűlölő, hazaáruló ideológiát is ellenségnek tekintem.

a Szent-Korona nekem is szent, de nem azért mert vmi pápának nevezett bohóc adta a legenda szerint, hanem azért, amit a magyarság számára képvisel.

engem ki a lópéló fog képviselni?

Diocles 2010.01.29. 17:38:58

@radala:

lazíts, radala, tessék egy kis abszurd humor Debreczeni József viccmestertől :-)

"Bár nem meglepő, hogy a Fideszben drasztikusan intéznek el mindent, de Mádi László eltávolítása a Sztálinista, Rákosista időket idézi – mondta a Klubrádióban Debreczeni József. A közíró a Megbeszéljük című műsorban azt mondta, ezzel elvágták a politikai karrierjét egy olyan régi motorosnak, aki már 1990 óta a párt gazdaságpolitikusa.

Úgy fogalmazott, el tudja képzelni, micsoda rettegés lehet most a Fideszben, ha egy rossz mondat miatt valakinek politikailag kitekerik a nyakát. Debreczeni József szerint jobb lehet börtönben ülni, mint fideszes politikusnak lenni most, ott legalább tudja az ember, mire számíthat. Szerinte nem lehet eléggé félni attól, ami még a választások után következik, mert a legrosszabb esetben meglesz az alkotmányozó többsége a Fidesznek. Egy ilyen eset után el lehet képzelni, mi lesz, ha meglesz Orbánnal a kétharmados többsége akár a Jobbikkal, akár nélküle. Itt kő kövön nem marad – fogalmazott Debreczeni József."

theofil 2010.01.29. 17:41:21

@radala:
Én olyan vénségesen vén vagyok, hogy tisztán emlékszem a rendszerváltásra és az azt megelőző időkre, a Kádár-korszakra.
Végigasszisztáltam az elmúlt húsz évet és most már ott tartok, hogy csak az időjárásjelentést nézem meg a tévében. Szinte. Meg igyekszem filmeket találni, nézhetőeket. A tájékozatlanságom (érdektelenségem) ma már olyan fokú, hogy a postásunktól kellett megtudnom miszerint Dávid Ibolya exhumálta az SZDSZ-t.

Diocles 2010.01.29. 17:42:27

@Diocles:

azért érdekes módon D-t az nem zavarja, hogy az MDF-ből naponta zárnak ki politikusokat, oszlatnak fel szervezeteket, mégpedig úgy, hogy az érintettek sokszor csak az újságból tudják meg, hogy megint lecsapott Herényi Károly :)))

Abszurdisztán, 2010

radala 2010.01.29. 17:43:54

@Diocles: Már meggyőztem magam, hogy maradok a Fidesznél, nem kell még DJ is hozzá:-).
Ettöl még nem volt szép. Meglátjuk (ha meglátjuk), hogy mit mond Mádi

hoplita 2010.01.29. 17:44:48

@tony zionist:

Szerinted miért van az, hogy eszem ágában sincs a fideszre szavazni?
Úgymond magamtól sosem szavaztam rá, egyszer 98-ban és 02-ben a második fordulóban és egyszer 06-ban, kínomban az első fordulóban, meggyőződés nélkül, kényszerből...de ez van.
Most viszont van lehetőségem artikulálni a véleményem a szavazatommal, vagyis a fidesz elmehet cocinyuggert vadászni, legalábbis tőlem..:DD
Nekem elegem volt belőlük, a horngábori hasonlatod meg nagyon találó....életeteket és véreteket a fideszért, utána le vagytok, ballisztikus ívben.
Nekem egyébként az a véleményem, hogy Ovinak és a fidesznek is vissza kell térni még egyszer ahhoz, hogy végképp elfelejtsék őket...erre a következő, cseppet sem unalmasnak ígérkező négy év alkalmatosnak látszik.
Mert ezt így, egyben, intakt formában nem fogja a kisgömböc túlélni.
Orbán addig jól taktikázott, hogy belehajtotta a szakadékba a cocikat - na jó, mentek azok majdnem maguktól - de a nagy buzgalomban úgy járt, mint a prérifarkas, ő is túlfutott a sziklaperemen és most jön a semmiben kapálózás 4 gyötrelmes éve....
Nemcsak az országnak, a fidesznek is sokba fog kerülni a töketlenkedés, a monnyonle, a vekkerezés és a páncélos bömösben történt bátor elfutás...nagyon sokba, lehet mindenbe.

tony zionist 2010.01.29. 17:44:48

@radala: megalkuvó vagy.

egy, az egyetlen érettségi öltönyében tetszelgő, fodrászfóbiás drótszőrű magyar-vizsla cserpalkovics féel bohóc közli a sajtóval, hogy Mádi fidesz karrierje véget ért?

szavazz rájuk...

szijjártó-cusi
cserpalkovics-nyakó
kövér-szanyi

mindketten nagyon megvédik a fenntartható nyugdíjrendszert, csak néha elszólja magát vki.

ööö, izé. ha tényleg lesz ingatlanadó, akkor majd Balsai fogja feljelenteni Cserpalkót meg Navracsicsot, hogy átverték az embereket? :D

a fidesz két kézzel löki a szavazókat a jobbikhoz. a fideszbázis 68%-nak a jobbik a 2. a prefencialistáján.

lesz itt meglepetés. főleg az önkormányzati választásokra. lavinaszerű Jobbikos előretörés lesz. hála annak az idiótának a fideszben, aki kitalálta tavaly, hogy neki kell menni a Jobbiknak. ez EP választás előtt kezdték ezt a hülye Kövér faszságával, hogy Jobbik az MSZP kreálmánya :D stb stb

theofil 2010.01.29. 17:49:28

@tony zionist:
Látom idegrohamot kaptál...tartsd a fejedet a hidegvíz alá vagy vegyél be valamit, esetleg a kettőt együtt.

Kultúrember nem vádol meg senkit
gyilkossági kísérlettel - volt miniszterelnököt meg pláne nem.
Akkor sem ha nem szereti.

Próbáld ezt felfogni.
Hátha a hideg víz segít.

tony zionist 2010.01.29. 17:51:30

@radala: akkor hülye is vagy :D

az győz meg, hogy Debreczeni Kolbi ráugrott erre?

engem ez erősít meg, hogy fideszre soha!!!

akik ennyire bénák, ennyire amatőrök, hogy olyen magaslabdákat adnak fel, amiket egy debreczeni kolbi is visszaadhatatlanul csap le, akkor el kéne ám gondolkodni.

a fidesz kommunikáció annyira, de annyira szánalmas, hogy áááá

hát honnan értene szijjártó a politikai marketinghez? vagy cserpalkó a szóvivőséghez. persze, ha nyakó, bugyik berni meg dollár homokos a mérce, akkor persze királyság...

Vona, Balczó meg Morvai ezekhez képest minőségi ugrás felfelé.
mit minőségi? evolúciós vazzeg...

hoplita 2010.01.29. 17:51:50

@tony zionist:
A szonda szerint félmillió szavazó vacillál a fidesz és a Jobbik között...
Elég jól fogható ingerek érkeznek ahhoz, hogy ennek a jó része a faszistákra ikszeljen áprilisban.:DDD
Lesz már itt most, az országgyűlésin meglepetés, nem is kel a helyhatóságiig várni...:DD

hoplita 2010.01.29. 17:52:38

@hoplita:
Ú...a kellbe kell a két l..:)))

tony zionist 2010.01.29. 17:55:07

@theofil: te még mindig itt tartasz? :D

kettőnk közül te vagy az idegbeteg, aki nem bírja elviselni, hogy egy blog kommentjei között valaki gyurcsányapádra felvázolt egy lehetséges forgatókönyvet.

hallatlan...és micsoda rossz irányba fordult a világ, hogy nem jött még értem a pobeda és nem vagyok az andrássy út 60ban.

tony zionist 2010.01.29. 18:05:03

@theofil: "volt miniszterelnököt meg pláne nem."

jujj, ez elsőre fel se tűnt :D

mi az, hogy volt miniszterelnököt meg pláne? felettünk áll? felségsértést követek el vele?

amúgy pláne volt (miniszter)elnököket szoktak politikai gyilkosságokkal megrendelésével megvádolni.

de idézek neked az AB szólásszabadságot érintő határozataiból:

Az Alkotmánybíróság megállapítása szerint:
A véleménynyilvánítás az egyéni önkifejezés alapja lehetővé teszi az egyén számára, hogy vágyait, gondolatait, szándékát megfogalmazza, másokkal megossza. A véleménynyilvánítás szabadsága minden közlés szabadságát magában foglalja, mégpedig függetlenül annak módjától, értékétől, erkölcsi minőségétől és legtöbbször valóságtartalmától is.

Az Alkotmány alapján mindenkit megillet a szólás joga, ami nem tagadható meg pusztán azért, mert egyes megnyilvánulások mások érdekét, szemléletét, érzékenységét sértik, vagy azok egyes személyekre nézve bántóak, lealacsonyítóak.

szoknod kell még a demokráciát,mi?

"függetlenül annak valóságtartalmától"
"nem tagadható meg"

sztem a víz is kiver téged ezektől a jogelvektől,mi? :D

ha most azt írom rád, hogy vén judeokommunista, akkor TG vajon kimoderál? ;)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.29. 18:19:47

@tony zionist:

A szólásszabi Orbán szerint nem ilyen széles, ahogy írod.
Épp most perelt a miatt a mondat miatt, hogy
nol.hu/archivum/20100123-orban_pert_nyert__a_nepszava_nem_nyugszik_bele

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.29. 18:22:21

@tony zionist:

Szóljál a bíróságon is, hogy alkotmányellenesek.

theofil 2010.01.29. 18:23:39

A megjegyzésem - miszerint az illető hülye - tony zionistra vonatkozik, csak a gép ezt nem jelzi tisztán.

theofil

tony zionist 2010.01.29. 19:22:36

@simonmondja.:
1. kit érdekel orbi?
2. ne akard már a szabolcsi parasztmaffiózó hazug rágalmazását a szólásszabadsághoz hasonlítani.

aki nol.hu-t linkel, meg népszaváért sír, az rendes ember nem lehet...

nem sírnék, ha a népszava jelenlegi stábja bacsó és somogyi sorsára jutna. asszem meg is érdemelnék...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.29. 19:39:55

@tony zionist:
Nos.
Orbi mindenkit érdekel, mert épp most az ő kormányzása következik.
(mondjuk te - kevésbé vagy érdekes)

A szólásszabadságra hivatkoztál az Alkotmányban.
Ott nincs beleírva, hogy ez a törvény Veresre nem vonatkozik.
Ha valaki egy lehetőségről beszél - ami megtörténhetne, akkor az nem hazug rágalmazás, hanem vélemény.

Viszont ha egy megtörtént eseményt tálal, akkor az lehet hazug rágalmazás, főleg, ha nem bizonyítja.
Ezt csinálod te.
Hogy szerinted ki rendes ember, az egy vélemény.
Amit meg én csinálok, azt a bloggazdának kellene, mert egy szemétdomb lesz a blogja.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.01.29. 22:00:01

@török gábor: nem, semmilyen szakmát nem látok itt a blog környékén :(

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.29. 22:21:51

@wmiki:
Pedig legfontosabb a ...szakma!
( meg lehetőleg még holnap is ;)

((CC: Valódi változás kell IDE!))

theofil 2010.01.30. 07:37:39

Török Gábor Úrnak!

Kérem, hogy sűrűn olvasgassa tony zionist hozzászólását - január 29. 18 óra 5 perc - ezeknek adott interjút, ezekkel állott szóba, ezeket legitimálja.

Ne mondja, hogy nem tudja: a Jobbik törzsközönsége üvöltve mocskoszsidózik minden nyilvános összejövetel alkalmából.
Ezeknek - a társadalom szemetjének, a magyar társadalom söpredékének és szégyenének, a bunkó és aljas jobbikosoknak adott interjút, ezeket legitimálja, ezeknek a hatalomba való útját segíti elő.

Ne mondja, hogy nem tudja.
Ne mondja, hogy nem látja.

Számomra a Jobbik nem létezik.
A nem létező párt törzsközönsége meg pláne nem létezik.

És most már nem létezik Ön sem.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.30. 08:04:19

@theofil: (a nem létező legitimátorok)

Kifelejtetted a "nem létező" ÜGYÉSZSÉG-et!
- mert hogy leginkább az legimitálja a magukfajtákat...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.30. 08:49:27

Hadd kérdezzek előbb vissza ez alapján:

"Nézze, minden ember számára amikor tollat fog az első kérdés az az, hogy számít-e még az, hogy én mit írok le. Vagy a végén majd csak az fog számítani, amit az ellenfeleim mondanak arról amit leírtam.
Ez egy örök dilemma a mi szakmánkban."

- MI EZ a szakma?
- és főleg HOL tanulta azt ez az itt és így megnyilatkozó szakember?

((CC: Valódi változás kell IDE!))

hoplita 2010.01.30. 10:06:45

@theofil:
Mit erőlködsz...?
Maradj csendben, húsz éves bevallott hülyeséged ne tetézd karalábé-szintű mószerolással....bár tőlem csinálhatsz még nagyobb bohócot magadból, én szeretek röhögni.:DD

A mi számunkra meg a te és a hozzád hasonlók létezése hajaz a kártékony rovarok szintjére....ha nem lett volna jó két millió hozzád hasonló, gondolkodni, vagy csak az elemi erkölcs hangjára odafigyelni képes krumpli, ballaszt, hasznos idióta, akkor most nem itt tartanánk.
A "zsidózásról" meg annyit, hogy halkabbak lennének ezek a hangok, ha nem az összes szarkupacból egy-egy askenázi orr kandikálna ki..:DDD

theofil 2010.01.30. 14:58:32

@hoplita:
Ahol szólásszabadság van, ott szólásszabadság van....!
Te azzal a rozzant tetüvel együtt, azzal a mocskos véglénnyel karöltve
- tony zionisttal természetesen - együtt büdös szemét pedofilok vagytok, a közértekbe csak lopni jártok, akkor fürödtetek utoljára amikor véletlenül belepotyogtatok egy pocsolyába.
Rohadt, mocskos, pederaszta tolvajok vagytok akik az apjukkal és anyjukkal élnek nemi életet, nem beszélve a kecskéről akit rendszeresn molesztáltok.

Egy bélféreg hozzátok képest akadémikus.
Csak azt sajnálom, hogy tony barátodat összefüggésbe hoztam Etelka nénivel aki hozzátok képes hérosz, azaz heroina.
Ezt a (hozzátok képest)halkszavú, kifinomult személyiséget.
Ezúton kére tőle bocsánatot.
Továbbá a bélférgektől akikre nézve kifejezetten sértő a veletek való összehasonlítás.

Rohadt , szemét, hazaáruló, mocskos, jobbikos bunkó banda: takarodjatok ebből az országból!

hoplita 2010.01.30. 18:16:09

@theofil:
Megnyugtatlak, én is védelmembe veszem a szólásszabadságot, a legfontosabb alkotmányos alapjognak tartom és még az ilyen félkegyelmű ázalékállattól sem vitatom el, mint amilyen te vagy.
Sőt, min szórakoznék unalmas szombat délután, ha nem lennének a hozzád hasonló zigóták...?
Na, ugye...:DDDDD

theofil 2010.01.30. 18:32:48

@hoplita:
Puha vagy, Jenő.
Node majd tony haverod kitesz magáért.....

theofil 2010.01.31. 08:10:09

@simonmondja.:

Világosan látnunk kell, hogy ez a szemét banda - ez a tony ziogist szerű csőcselék - kormányra fog kerülni ha a Fidesz egyedül nem éri el a kétharmadot.
Nem fogja.
Orbán-Vona kormány lesz, megadják a külhoniaknak a szavazati jogot és húsz-harminc évig a nyakunkon lesznek (Mikola,Stumpf közlései, Viktorunk átírja az alkotmány és erős köztársasági elnökként bevonul a Sándor Palotába amelyet eredetileg is saját magának szánt.)
Ennek nézünk elébe.
Hát arról szó sem lehet, hogy ennek a mocsok bandának, ennek a Jobbiknak minden ellenállás és minden tiltakozás nélkül átadja az ember az országot, ezeknek a büdös, szemét, aljas bunkóknak.
Ennek az antiszemita, aljas
bagázsnak.
Orbán az ördöggel is összeáll, neki nincs semmilyen erkölcsi gátlása. Összefeküdt ő a Torgyánnal is, odadobta a vidéket a magyar parlament szégyenének. (Debreczeni.)
Más kérdés, hogy a Jobbikot a szocik gyávasága és az SZDSZ doktrínersége viszi most sikerre - ha ez a két párt nem lett volna olyan mérhetetlenül ostoba akkor most nem itt tartanánk.

theofil 2010.01.31. 08:26:06

Még valamit. A Fidesz szimpatizánsok jelentős hányada igen régen zsidózik, igaz ez inkább szalon-antiszemitizmus és nem az az üvöltöző, primitív fajta amit a jobbikosok produkálnak.
De az antiszemitizmus ott van, elég mélyen beágyazódva a Fidesz közönségébe. Csintalan (nagyon utálom, de egy időben néztem a műsorát) eléggé kétségbeesetten szokott küzdeni az ilyesmi ellen. Reménytelenül. Emlékeimben él az az idős hölgy aki kétségbeesettan panaszolta a műsorban, hogy a zsidók laknak....lakóparkokban, óh, iszonyat!
Magam is elborzadtam a képernyő előtt.
Lakik a zsidó! Hogy ezt kellett megérnem! Lakásban. Lakik. Itten nekünk lakik, szívja a drága magyar levegőt.
Óh borzalom, óh förtelem!
Ma is összeborzongok ha ez az emlék az eszembe jut....

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.31. 09:33:05

@theofil: "megadják a külhoniaknak a szavazati jogot"

Nem is értem, hogy azok a "külhoniak" mit esznek 0.Viktoron, amikor CSAK a Fideszre a népszavazás ELŐTT (2002) és UTÁN (2006) IS TÖBBEN szavaztak (2M fölött!), mint amennyien a népszavazási IGEN győzelmének (mert ugye győzött!!!) az érvényességéhez (2M!) kellett vo'na. Pedig abban a győzelemben nem is csak a Fidesz volt benne, hanem MÉG a MIÉP is, MÁR a Jobbik is, nomeg MÉG az MDF, stb.
Tehát legalább 400-500 ezer jó fideszes lett akkor "hazaáruló"! (szar ügy!)
- állítólag persze a szocik "hatására", ami egy VICC, hiszen a szocik 2002-ben és 2006-ban IS azt mondták, hogy ne szavazzanak a Fideszre, az AKKOR valahogy mégse "hatott" ennyire...

theofil 2010.01.31. 10:12:58

A külhoniak azt eszik a Viktoron és pláne enni fogják, hogy magyar állampolgárok lehetnek csak úgy, per fideszes has.
Nálunk nincs kétfajta állampolgárság, ha valaki megkapja ezt a státuszt akkor mindarra jogosult amire az adófizető itthon.....!!!!
Most nem csak arra az adóra kell gondolni amit a vállalkozó bevall, hanem a fogyasztási adóra amit minden állampolgár letejel az államkasszának mihelyest vásárol valamit.
Amit a külhoniak értelemszerűen nem itthon tejelnek le, hanem a saját országuknak, de a markukat a különféle juttatásokért a magyar államkassza felé fogják nyújtogatni.
Ez okból nem ment át a Fidesz vérlázító, minden emberi képzeletet alulmúló kampánya a kettős állampolgárságért. Látták az emberek itthon a külhonaik nyálcsorgató várakozását a Magyarországból kiáramló családi pótlékra pl.
De ha kormányon lesznek, kettőharmaddal, jobbikostul akkor meglesz ez a disznóság, azaz
meg fogják vásárolni külhoni szavazatokkal a végtelenbe nyúló uralkodásukat.
Mi meg itthoniak le vagyunk ejtve.

hoplita 2010.01.31. 12:40:35

@theofil:
Tulajdonképpen megint csak unalmamban méltatlak egy válasz-szerűségre...
Komplexen bemutatod mindazt a beteges gondolkodást, amely a fajtátokra jellemző...egy valóban független, el nem kötelezett külső szemlélő téged simán elmebetegnek könyvelne el.
Más blogokon már elküldtelek volna melegebb éghajlatra, de tekintettel vagyok a bloggazdára, aki nem feltétlenül azért indította ezt az oldalt, hogy ilyen fóbiás elmekárosultakat küldjenek anyuba a szangvinikusabb lelkialkattal rendelkezők.
Ezért csak annyit mondok, húzzál el az odvadba és rettegj, mert bármit pampogsz a jövő a miénk és abban neked ezentúl csak statiszta szerep fog jutni.:DDD
@1.szolo (B.A.):
A kérdés ennél összetettebb, minthogy simán matematikailag megoldjuk.
A fidesz nemzetstratégiai kérdésekben megmutatkozó kétarcúsága eklatánsan jelentkezett a KÁP kérdéskörében és az ehhez történő viszonyulásban.
Orbán egyszer kijelentette, hogy a fidesz és az ő számára elsőbbséget élvez az euroatlanti integráció a határon túli magyarsággal szemben...nem a levegőben elszálló mondat, mint azt az utóbbi évek politikája bizonyítja is közvetve.

theofil 2010.01.31. 14:20:07

@hoplita:
Örülök - és igen hálás vagyok! -, hogy ezen a blogoldalon ennyire elnéző vagy irántam.
Könnyek gyünnek a szemembe ennyi emberi jóságtól....
Máris megyek az én odvamba kérlek és a napi programomba okvetlenül beillesztem a magatokfajtától való rettegést.
Mondjuk: rettegés a Jobbiktól reggel nyolctól 10-ig, vagy ha neked jobban megfelel retteghetek tőled délután is, én nyitott vagyok minden megoldása, csak azt jegyezném meg, hogy éjszaka aludni szeretnék.

Hódolattal:
theofil, statiszta

hoplita 2010.01.31. 16:01:44

@theofil:
Nézd, énbennem még maradt valami a természeti népek derűs és kiegyensúlyozott világlátásából, többek között én is borzongással vegyes tisztelettel viseltetek a hozzád hasonló elmeháborodottakkal szemben.
Kellemes rettegést!
:DDD

theofil 2010.01.31. 16:23:51

Ő is magamfajta volt.
Akinek a stílusára a mondataid emlékeztetnek.

dzsaszper 2010.01.31. 20:13:29

@theofil: mindent??? na ne hülyéskedj. Honnan lennének pl. TB biztosítottak?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.02.01. 08:04:06

@1.szolo (B.A.): jól van, jól van nem kötözködöm

végülis van ahol a zsebtolvajlást is szakmának nevezik, akkor pont a politikai elemző ne lenne az??

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.01. 12:29:51

@wmiki: (Köszi, rendes tőled!:))

Aki tudja, csinálja (jól!),

Aki nem tudja, tanítja és/vagy elemzi...

Aki meg nem tudja tanítani/elemezni, abbó lesz a tornatanár v. politikai elemző ;)

((CC: Valódi változás kell IDE!))

steve.gu 2010.02.22. 10:28:40

Volt matematika tanarom (Kalmar Sandor tanar ur) mondotta volt:"vannak kishazugsagok, vannak nagy hazugsagok, es van statisztika"
Ez meg akkor tortent, amikor a plitikusok (noha egy part rendszer volt) uriemberek voltak a maiakhoz kepest!!!
Mit mondana ma?
Egyebkent erdekes volt egy velemeny:ha ennyire megbizhatatlan, akkor miszukseg ra? Nos tudjuk jol, hogy azert az emberek akarmilyen apatikusak is, azert a media befolyasa nagy. Masreszt, nemhiszem, hogy ezen iroda vezetoi multis minimalberert szallitjak az anyagot a megbizoknak! Megint egy-ket jo allaslehetoseg a tuzhoz kozelieknek egy zsiros allasra, felelosseg nelkul.
süti beállítások módosítása