Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
08:59

Mindig élvezettel olvasom Lánczos Vera írásait, amelyeknek visszatérő témája a politikai elemzők butasága, felületessége és fájdalmas hozzájárulása a demokrácia minőségromlásához. Korábban az ÉS-ben, legújabban pedig a Galamus-csoport nevű formációban ostorozza időnként azokat, akik képtelenek vele azonos módon gondolkozni a magyar politikáról. Lánczos szerint az elemzés királyi útja nem lehet más, mint annak a nyilvánvaló ténynek a felismerése, hogy a Fidesz felelőtlen, antidemokratikus és veszélyes. Álláspontja következetes és egyszerű, ma hajnali írásának végén saját maga ki is emeli: „A kampánytanácsadás szintjére süllyesztett elemzői attitűd jócskán hozzájárul ahhoz, hogy mára a parlamentáris demokrácia értékei degradálódtak. Ez nem egyszerűen szakmai felületesség, hanem a közgondolkodás módszeres lebutításában való aktív részvétel.

Miközben tényleg méltányolom Lánczos Vera igazságkereső és ítélkezésre vágyó hozzáállását (előbbit jobban, utóbbit kevésbé – bár a kettő, be kell látnom, nehezen elválasztható), egy fontos problémát mégis nehezen érzek megkerülhetőnek felfogásával kapcsolatban. Állítása szerint az elemzőknek „a választópolgár szempontjai és a választásnak ebből az aspektusból való értékelése” is feladata, ami akár üdvözlendő kívánság is lenne, ráadásul itt a blogon is több hozzászóló megfogalmazott már ehhez hasonló elvárást. A kérdés azonban minden ilyen felvetésnél a hogyan, szebben fogalmazva a módszer: honnan tudjuk meg, hogy melyek a választópolgár szempontjai?

Két lehetőséget látok: az elemző tanulmányozza a választók elvárásait és ennek megfelelően fogalmaz meg normatív állításokat (ebben az esetben a Fidesz várható és a többség által várt győzelmét nehéz lenne fenyegető veszélynek nevezni – de persze kivárhatjuk, amíg változik a közhangulat), vagy az elemző az íróasztal mellől eleve „tudja”, hogy melyek a választópolgár szempontjai, mi lenne neki a fontos akkor is, ha neki az például egyáltalán nem fontos. Lánczos Vera láthatólag a második iskola híve: rendre nem tesz mást, mint saját – lényegében politikai – véleményét megkérdőjelezhetetlen szakmai álláspontnak tünteti fel, és azonosítja a választók érdekeivel. Akár tudja, akár nem, akár akarja, akár nem, ezzel a logikával egy táborba kerül azokkal a politológusokkal, akik szerint a demokráciában tűrhetetlen mindaz, amit a kormány az elmúlt nyolc évben művelt, ezért az MSZP-nek buknia és a Fidesznek jönnie kell.

Ha a „lehet” helyett a „kell” uralkodik az elemzéseken, a vélemény normává csontosodik, és a szakma politikává lesz. Én – miközben tényleg tisztelem az igazságkeresőket – éppen ezért a politikai elemzésekben jobban szeretem az értelmezést, mint az ítélkezést. Ha pedig a politika olykor megkívánja, mert már nincs értelme elemezni, csak ellenezni, akkor a miértek megválaszolását abba kell hagyni, és tényleg tiltakozni, azaz politizálni kell. Lehet, hogy ezért van a nézetkülönbség? Szerintem ugyanis ma nem tartunk itt, s egyaránt helye van a változást óhajtó politizálásnak és a dolgok megértését segítő elemzésnek.

x x x

Két további érdekes írás a témával kapcsolatban:

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr541756446

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Index és az igazság 2010.02.14. 12:09:42

Ahol ocsmányság van, ott ocsmányság van a hírportálokon is... Ha rákattintasz a képre, akkor láthatod az Index ma délelőtti blogajánlóját a jobboldalon. Amit figyelni érdemes, hogy Török Gábor ("TG") új

Trackback: Mi a közös a képekben? 2010.02.14. 09:28:18

Kattints a folytatásra, és találd ki, milyen sajtó/média jelenség tartja össze a képeket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoplita 2010.02.14. 21:36:20

@jjulie:
Én csak összeszedtem azoktól, akik összeszedték.:D
Dumáltunk egyet...de kocsival mentem sajnos, nem fért bele egy kis iszogatás.

jjulie 2010.02.14. 21:39:30

@tölgyes:

ebből mi is következik?

Idet 2010.02.14. 21:39:57

@lüke: Ha légy, légyen kövér, s e vér, ha lecsapod, kifröccsen - hát jobb a por, még jobb a chemotox!
(A legyet nem kérdezi senki.)

mrs. white 2010.02.14. 21:40:09

@ó jaj: Majdnem helyes ,Azt írta ott volt, és mellett lőtték ki az embereket. Azt hogy miért volt ott nem tudhatom, ennek függvényében nem ítélkezek felette, hogy megfelel-e az én normáimnak, lehet hogy igen, lehet hogy nem. Ezt probálom egyébbként elmondani, hogy sokan csak belekeveredtek. Azért mert roszkor vagyok rossz helyen ilyennek nem kell történnie.

jjulie 2010.02.14. 21:42:11

@hoplita:

valamiféle főnök vagy?

dolgoztatsz?

lüke 2010.02.14. 21:42:23

@tölgyes:
szovjet uralom meg ott, ahol nagy volt az elmaradottság, kivéve Cseh/szlovákiát és Ausztria felét........
s ez volt az új fel és leosztás..............

jjulie 2010.02.14. 21:44:22

@tölgyes:

és mindenhol létrejött?

és izrael polgári demokrácia? és önkifejlődő?

Idet 2010.02.14. 21:44:45

@hoplita: A szegény ártatlannak, igen. Állítólag azért eldördült egy-két pofon is...

Könnyesre röhögtem magam, amikor olvastam a történetet a titkos nyomdáról a tanyavilágban, Trabant meg miegymás, hogyaszongya ott nem feltűnő... nem feltűnő:)))))

lüke 2010.02.14. 21:45:02

@Idet:
ma nem csapkodok:)
szike szikár
a trokár meg ....áll:)

hoplita 2010.02.14. 21:46:00

@lüke:
Nem rossz.
Akkor durrantsuk le a zsarut..:DD
Nem voltam soha nagy reggae rajongó, de Marley-t csíptem.
Én inkább a hard rockra buktam és bukok még ma is, de ahogy öregszem egyre ritkábban teszem fel a kedvenc Purple vagy Mobil lemezeimet.

Ma már több nemzeti rockot hallgatok.
Tessék, itt egy..

www.youtube.com/watch?v=d6F54TYp1OE

lüke 2010.02.14. 21:46:50

@Idet: na:)
nem egy kettő..........
sok ,sok
a Váliban már előtte is sokat verték a fiúk:)

jjulie 2010.02.14. 21:48:13

@tölgyes:

és németország az egy önkifejlődő polgári demokrácia?

vagy ausztria?

lüke 2010.02.14. 21:50:43

@hoplita:
szép lelkű vagyok,maradok a brompon coctaile-osoknál
www.youtube.com/watch?v=faEEro38pEA

jjulie 2010.02.14. 21:50:46

@hoplita:

basszus, ha neked Purple lemezed vannak akkor nagypapa vagy

lüke 2010.02.14. 21:52:37

@jjulie: Bruno Kreisky nem nagyon örül ennek oda lenn és a barátja WillyBrandt se

Idet 2010.02.14. 21:53:59

@lüke: Juj! szólt a daganat. Trok-árat fizetek még kidagadt voltomért...

Idet 2010.02.14. 21:55:03

@jjulie: Esetleg zenei antikváriumba jár.

lüke 2010.02.14. 21:55:38

@jjulie: Bruno Kreisky meg a háverja
Willy Brandt ezt a kérdést szerencse ,hogy nem hallja már...........

hoplita 2010.02.14. 21:56:59

@Idet:
Nem olyan kemény gyerek Gábor, elég volt arra csúnyán ránézni.:DD

Szánalmas...de az évek, most már évtizedek alatt legendát szőttek köré, köréjük.
Tiszta operettbagázs.

lüke 2010.02.14. 21:58:15

@Idet:
Antguán antik vár:)
s tumora leapad:)

sárkányfő 2010.02.14. 21:59:18

@mrs. white: Majdnem helyes? És te ezeket hogy értelmezed?: "Én kinn voltam, mert kötelességemnek éreztem, hogy ott legyek." "Én ott voltam mindenhol." "Igen, aktív voltam". Nekem nem egyszeri véletlen belekeveredésnek tűnik, de kíváncsian várom te hogyan értelmezed.

jjulie 2010.02.14. 21:59:49

@lüke:

a bruno nem zsidó volt véletlenül?

igen a kereszténységben rejtőző latens polgári demokráciát kibányászták úgy hogy az osztrák liberálisok első dolga az volt annak idején ahogy az egyházat bebaszták a sarokba, és mondták nekik hogy kuss

lüke 2010.02.14. 22:01:02

@hoplita: ez tökre pontos:)
tavaly a cigány fesztiválon a nejével
7x/2 sz. a Gődőrben a megnyitón láttam énekelni
prima volt:)

hoplita 2010.02.14. 22:02:01

@jjulie:
Ja, olyasmi, osztom az észt, meg dógoztatok.:DDD

lüke 2010.02.14. 22:05:07

@jjulie:
a Bruno?
a Ganz?
hát ő játszotta Hitlert, nem?

tölgyes 2010.02.14. 22:05:08

@jjulie: Meg kéne tanulnia végre olvasni!..Egyébként ha nem volna végtelenül műveletlen akkor ilyet nem kérdezne!!!Arra kérem, hogy mielőtt hülyeségeket írogat vegyen már elő két-három történelmi művet, amelyik Európával foglakozik oszt próbálja meg őket elolvasni...Igazán mérgesít az, ha valaki annyira tájékozatlan mint Ön.. miközben akkora arca van mint a Mátyás templom.

jjulie 2010.02.14. 22:05:26

@hoplita:

akkor jó dolgod van, igazgató vagy?

family guy 2010.02.14. 22:06:44

@jjulie: Nem hinném hogy demokrácia lehetne ott, ahol külön utak vannak zsidók számára és egy palesztin nem mehet rá kocsijával a zsidóknak fenntartott utakra. Mindez Ciszjordániában...

en.wikipedia.org/wiki/West_Bank#Roads

tölgyes 2010.02.14. 22:07:14

@jjulie: Az következik, hogy gondolkodni kéne!

hoplita 2010.02.14. 22:07:16

@jjulie:
Nos valódi nincs.
Szar indiai nyomásokért nem adtam pénzt, a jobb minőségűekre meg sose volt.

Már miért lennék?
Nem kell ahhoz korosztályban is Gilan-ékhez tartozni, hogy élvezhesse az ember az In rock-ot...

tölgyes 2010.02.14. 22:08:30

@jjulie: Azt hibázta, hogy semmit nem tud Európa történetéről.. és közben butaságokat irógat!

Idet 2010.02.14. 22:08:46

@lüke: Várhatna Antiguán to morrow;
s jőne egy pelikán, apasztva-
dagasztva bőrlebeny-vágyat.

family guy 2010.02.14. 22:09:46

"As of August 2007, a divided highway is currently under construction that will pass through the West Bank. The highway has a concrete wall dividing the two sides, one designated for Israeli vehicles, the other for Palestinian. "

Szépen ahogy kell betonfallal lesznek elszeparálva egymástól a zsidó járművek és a palesztin járművek. Így kell ezt... Ugye ezek után senki nem mondja hogy demokrácia még viccből sem.

Idet 2010.02.14. 22:10:26

@lüke: A Váliba járt? Nem mondod! Ha netán emléktáblát raknának fel, majd megyek lefeszegetni.

lüke 2010.02.14. 22:12:11

@Idet: az Antiguát se bírom már leírni:)

kommen sie hirtelen
pelikán et.-t hagyja otthon:)

6.Lenin 2010.02.14. 22:13:30

Mi butítja a közgondolkodást?

Most már résen vagyok.
5.(?) a legendák(át színezése)

talán ez a legveszélyesebb,legaljasabb
módszer. hiteles(nek tűnő) emberkékkel meséltetünk legendákat 56,68,89-90,2006.korbácsolunk indulatokat,aztán halászunk.

Hú,erről többet nem is,de létezik(sajnos).

lüke 2010.02.14. 22:13:47

@Idet:
hát odajártak a fiúk, a lányok
-olyan buták- meg a
fehérváriba
de az most Jóska............

jjulie 2010.02.14. 22:15:54

@family guy:

ehhez aztán végképp nem értek, de neked van határozott véleményed ezek szerint

mi ott a megoldás?

lüke 2010.02.14. 22:16:14

@6.Lenin: ez nem legenda,
" tudja már az egész város:)
, hogy a Koncz Zsuzsa férje a Bródy János.............."

Idet 2010.02.14. 22:16:47

@hoplita: Aszondod? Igazad lehet. Nekem az tetszik igazán, hogy az összes ilyen műellenzéki úgy járt ki s be a határon nyugat felé, mint a huzat. Őket "száműzték" oda, ahová a köznépet ki sem nagyon engedték.

Mindegyik a kommunista alomból jött, csak meg kell nézni a családfájukat. Ennek a vakargatását én különben nem nagyon szeretem, de eléggé fontos az, hogy ki hová szocializálódott. Ki levetkezi, ki nem.

hoplita 2010.02.14. 22:16:56

@jjulie:
Ja, igazgathatom magamat.
A jobbikos aktivisták kicsit - meg jóval - fiatalabbak nálam, én meg már egy-két kampányban részt vettem, oszt jó az öreg a háznál.:)

jjulie 2010.02.14. 22:18:48

@hoplita:

hány mandátumotok lesz?

mrs. white 2010.02.14. 22:19:07

@ó jaj: Egy roppant régi kédésedre válaszolva a vizsgálóbizottság egy kalap szamóca. A fidesz hülye volt hogy ilyen támadási felületet adott. Az megint más kérdés hogy szocik értelmezésében pont ugyanaz a végkifejlet szerintem egyik sem demokratikus de szoci verzió ügyel látszatra. Tök mindegy, hogy három hét vagy egy hét az ülésezés ez egy formai keret a tartalomhoz semmi köze. Ha jó a tartalom akkor elég lenne egy évben egyszer ülésezni is. azt értem én hogy az ellenzék igy nem tudja megmuatni magát ok respektálom, de amíg a válaszókorú lakosság egy része azt hiszi, hogy Orbán jelenleg a kormányfő vagy hogy ők akarják bevezetni az ingatlanadót, addig tök mindegy hogy mi történik a parlamentben. Az arra fogékonyak ugyis megszerzik a szükséges információkat ahoz nem szükséges 3 hétig a közvetítést bámulni, hogy tudjam egyik ellenzék sem ért egyet a kormánypárttal semmiben. Ha megnyugtat azért leírom, hogy nem demokratikus. Jegyzőkönyv eltörlés nem demokratikus.

hoplita 2010.02.14. 22:20:32

@Idet:
Ez valóban érdekes, finoman szólva.

Én 83-ban kértem kék útlevelet, Ausztriába, nem kaptam.
85-ben kaptam, török vízummal, már főiskolásként, de szerintem csak azért, hátha nem jövök vissza.
Nem volt szerencséjük.:D

lüke 2010.02.14. 22:22:31

@Idet: francokat vetkezte le,akkor elvették az útlevelét.............

szerencsére ma ilyen nincs

hoplita 2010.02.14. 22:22:39

@jjulie:
Ha ötvennél kevesebb, nagyon csalódott leszek.
Hatvan már jó.
De titkon 70 fölé várom.

Idet 2010.02.14. 22:25:04

@lüke: Ó, igen, e szép napon
az otthonom ohnehin Pelikán,
eher mit Valentájn, igencsak
angenehm.
Légyen hát néked is:
komancsokat se élve, se
halva,többet nem küldözök.

jjulie 2010.02.14. 22:25:34

@hoplita:

az nem kevés, pest vagy vidék az erősebb?

6.Lenin 2010.02.14. 22:26:20

@Idet:

1 riportban Magyar B. említette,hogy anno a magyar titkos szolgálat elintézte kimehetett az USA-ba mert remélték,hátha nem jön vissza.

Hiába reménykedtek,kicseszett velük.
Visszajött.
Aztán a Megyó is maga alá gyűrte a KGB-t.Vaze,egyedül.

Mekkora legendák az istenit nekije.

lüke 2010.02.14. 22:26:33

@hoplita:
ENGEM IS TÚSZKÉNT ITTHON TARTOTTAK- NEM MEHETTEM A SZÜLEIMMEL-
csak mikor felvettek az egyetemre.Attól kezdve pénzbe kerültél,
s ha elmész,akkor nem.

ez egy íratlan szabály volt

jjulie 2010.02.14. 22:26:49

@Idet:

nem ér miféle mikrokíma ez

mrs. white 2010.02.14. 22:28:12

@ó jaj: Kiváncsivá tettél. kérdezzük meg tőle. Hopi te figyu teologiai vitám van jajjal. te szándékosan a balhé miatt keveredtél bele a botrányba? A kormányal elégedetlen tüntető voltál? ja és kb mennyi olyan esetet ismersz aki ne tartozik a brancsba csak belekeveredett ártatlanul? Nagy segítség lenne a döntéshez mert a médiának nem hiszünk egyik oldalról sem Köszönöm a választ előre is.

6.Lenin 2010.02.14. 22:29:47

@hoplita:

B+,Bálint.Micsoda véletlen.
Szó szerint.

lüke 2010.02.14. 22:31:27

@Idet:
I send you a postcard
send me a line
www.youtube.com/watch?v=hH7v6wordKs

ha már Bálint:)
és nem Gabi:)

Idet 2010.02.14. 22:31:49

@hoplita: Egen. Egyetemista koromban egyszer látogató útlevelet találtam kérni Németországba. Megjött a meghívólevél, behívtak az útlevelesek, hogy nem engednek ki, mert nem látják biztosítva az ellátásomat. A nagybátyám jól menő idegsebész volt...

Tulajképpen elolvasták más leveleimet, amiket a Kanadába disszidált barátomnak írtam, vele akartam ott találkozni. Ezt meg is mondtam az elvtársnőnek, és úgy rávágtam az ajtót, hogy az épület beleremegett. Lent az utcán én is, hogy talán nem kellett volna... de aztán nem lett semmi.

Idet 2010.02.14. 22:33:12

@6.Lenin: Ja. Meg velünk is kicseszett.

hoplita 2010.02.14. 22:33:17

@jjulie:
Vidék, sokkal.
Pest az gyógyíthatatlan.:D

Bár a következő választásnál már nem lesz 32 vk.
Elég lesz Pestnek olyan 22-24.
Csökkenni fog a súlya, ereszt ám a vízfej.:)

lüke 2010.02.14. 22:34:57

@Idet:

tu me filipe Bruti
KEOKH fszt.
Andrássy u. 84?

Idet 2010.02.14. 22:36:39

@mrs. white: Na most, ezt nem értem.

hoplita 2010.02.14. 22:37:35

@6.Lenin:
Nekem akkor már kifelé állt a szekerem rúdja a suliból, ki is vágtak , mint a korpába szart macskát.:DD
Rég volt, szép volt....így utólag, bár nem fogtam fel túl tragikusan.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.14. 22:38:22

@jjulie:

Ön egy kicsit sok tetszik lenni. A kevesebb néha több, de talán próbálkozzon a semmivel, az lenne ám csak az igazán Több!

mrs. white 2010.02.14. 22:41:35

@Idet: Hoplitához kérdés ugy kb egy hat órával ezelőtt elhangzott témában. Mi szerint ő is utcai "forradalmár volt" ,vagy belekeveredett és szerinte hányan keveredtek bele ártatlanul akik nem dobálni gyujtogatni mentek.

hoplita 2010.02.14. 22:42:03

@jjulie:
Azt nem hiszem, de a Fidesz sem fog tudni 46-48-nál többet szerezni.
Kis pechhel még annyit sem.
Ott jobban fog az országos átlagnál szerepelni a madöf-szadesz tandem, az elempé, de a Jobbik az országos átlag alatt maradhat....saccolom én, aztán majd kiderül.

Eddig úgy volt, hogy a vidék nélkül nem lehet bejutni, Pest nélkül nem lehet nyerni.
Kiderül, hogy most igaz-e.

Idet 2010.02.14. 22:42:34

@lüke: Genau.
És most, e nem kávéházi
szögleten leponyvázom
magam, magam:
Shakespeare nyelvét nem
beszélem,
inkább csak gagyogom.

A germány ősvadon, ott
vagyok honn, ott az én
vidékem,
mánhogy nyelvileg.

lüke 2010.02.14. 22:47:09

gute nacht
ich schlafe mit John
ohne Paul:)
bin aber nicht faul
morgen schreibe'
vom schreiberhaus:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.14. 22:47:20

off

Török uram, 61 posztból 30 címe kezdődik m-betűvel.
Most egy kéne még egy, és akkor egál.

Úgy gondolom, ez nagyon fontos hozzászólás volt.

on

jjulie 2010.02.14. 22:47:27

@hoplita:

tud hibázni valamit a fidesz?

török gábor 2010.02.14. 22:48:19

@malacz69【ツ】nemigazországi hisztidetektor, 56cm:

akkor itt is válaszolok:

minden kívánság teljesül: a következőnek Mennyire erős a Jobbik? lesz a címe...

hoplita 2010.02.14. 22:53:28

@mrs. white:
Hogy szándékosan a balhé miatt az túlzás, de nem is futottam el elsőnek.
A Blahát speciel asszem én hagytam el utolsónak 19.-e éjszakáján, vagy inkább már 20.-a hajnalban...a lelkes droidok akkor már 20-30 méterről lőtték az ukg-t.
Az egyik mellettem csapódott be egy 206-os hátsó szélvédőjén és mivel a menethajtómű még sokáig égett ki is gyújtotta.
Gondolom később azt ránk fogták.:D

Ott, akkor éjszaka például valami 160-80 embert állítottak elő, vittek be.
Szerintem jó, ha 10-15%-uk volt tényleges ellenálló.
A többit csak egyszerűen összefogdosták, mert be kellett embereket vinni ilyen balhé után.
Nagyjából ilyen volt az arány a későbbi 23.-ai megmozdulásnál is.
Mi nem hagytunk hátra embert és a beöltöztetett droidokat röhögve lefutottuk.... ha meleg volt a pite.
Amúgy meg vehemens támadó droid ellen a bazaltkő nagyon hatásos...le tudja csillapítani, hiába van páncélban.:DDD
Természetesen én soha, sehol, egyet sem.:))

Idet 2010.02.14. 22:56:03

@lüke: Hinaus mit dir,
rasch in das Bett,
schlaf' lieber statt John
Johanna mit,
all' schöne Träume!

Bald ruhe ich auch...

hoplita 2010.02.14. 23:00:24

@mrs. white:
Egyet szögezzünk le.
Én szeptember 18-án, délután letettem a melót és úgy fél hatra kimentem a Kossuth térre, normálisan felöltözve, tiszta, félig új ruháben, zsír új Puma cipőben, ahogy kell.
Emlékszem piszok jó idő volt, majd olyan fél 9 körül elkezdett cseperegni, de később elállt.
Ha nekem fél 10-kor valaki azt mondja valaki - éppen a Nádor utcai kocsma előtt söröztünk és az utcára kitett 2 tévén a Hírt néztük - hogy 11 órakor tévéostrom lesz, én azt kiröhögöm.Azt még jobban, aki azt mondja, hogy én abban részt veszek.
Aztán ember tervez...a tömeg végez.

hoplita 2010.02.14. 23:02:56

@jjulie:
Az mindig tud, abban a legprofibb.:DD
Nézd meg az elmúlt 2 választást.
A nagyanyám különb kampányt csinált volna.:D

Idet 2010.02.14. 23:03:13

@hoplita: Kétharmad szerintem sem lesz. És nem szabadna a Fidesznek előre inni a medve bőrére, dakota nagyapám is megmondta, hogy az rossz varázslat!

Idet 2010.02.14. 23:06:17

@lüke: Kicsit későn: what is das bedeutet?

jjulie 2010.02.14. 23:06:17

@Idet:

gondolod, hogy az mszp nem esik össze annyira?

mrs. white 2010.02.14. 23:07:15

@hoplita: Köszönöm kimerítő válaszát kedves uram. Ójajjal majd kiértékeljük alkalomadtán. Kiváncsi voltam hogy valaki aki belüről vett részt mennyire értékeli a belesodrodott emberek számát, mert a hivatalos verzió szerint mindenki aki ott járt balhézni ment és csak azt kapta amit érdemelt. Nekem ezzel kapcsolatban voltak kétségeim.

jjulie 2010.02.14. 23:09:11

@hoplita:

miért mentél? nem volt jó a nádorban tv-ni?

hoplita 2010.02.14. 23:10:30

@Idet:
A kétharmadhoz kéne 55% listás eredmény és a 176 egyéniből legalább 170...kábé ilyesmit számoltunk, ha jól tévedek.
Ez alatt nem jön össze.
Szerintem nem lesz meg, legalábbis olyan 25%-nál nagyobb esélyt nem adok neki.
Sült már el kapanyél is, de ritkán...

Idet 2010.02.14. 23:14:56

@jjulie: Tudja a fene, mi minden van még dugeszban ott. Annyi pénzt elloptak és kisíboltak, hogy abból telik még erre-arra.
És ne felejtsük el az ún. bizonytalan szavazókat, meg a nemárulomel-féléket. Lehet még itt meglepi, attól tartok. Tudod, a karikás-effektus: jobbról ütök, balról talál, és vice versa.

hoplita 2010.02.14. 23:17:29

@jjulie:
Na, erre van egy sztorim.
Úgy 1 óra körül, amikor már felmorzsolódtak a beküldött rendőr századok, tettem egy kört a környéken.
A tévé Nádor utcai hátsó bejáratánál még ott volt egy jó századnyi rebiszes, de azokat már be se vetették.
Elmentem a kocsmához is - ez a Kossuth térhez van közelebb - és elképedve láttam, hogy legalább 200 ember a tévét bámulja és nézi az ostromot.
Érted, az eseményektől 200 méterre,a közvetítést nézik.
Mondom ilyen nincs, megkerüli az épületet és nézheti élőben!!!!
De nem...
Neki a tévé kell.:DDD

Idet 2010.02.14. 23:18:55

@hoplita: Öhöm. Meg láttam én mán karón varnyút...

Valamint, előjöhet még a Szadesz meg a Madöf és egyéb kapcsolt részek, hogyaszongya, elvtársak, ne lőjetek, mi is Putyilov-gyáriak vagyunk...

hoplita 2010.02.14. 23:32:04

@Idet:
Sőt.
Az a totojázás és kivárás, dinamikus semmittevés, amit a Fidesz csinál még elsülhet rosszul is.
Ne felejtsük, még két hónap.
A bizonytalanok ha megjelennek az urnánál nagyon belekavarhatnak.
A tábort őrizgető, semmittevés a Fidesz jobbszélének sem tetszik, ők trombitaszót akarnak hallani, de Orbán csak zümmög.
Szóval lehet eső, lehet hó.
A Fidesz megnyeri, az kétségtelen, de az arányok még kérdésesek.

Idet 2010.02.14. 23:39:57

@hoplita: Hát igen. Viszont, ha a kampány során Orbánt leabárolják, az is visszaüthet. A trombitások maradjanak a hátsó felükön, a hőbörgés és a melldöngető nagypofa még sohasem vált be.
Meglátjuk, meglátjuk.

Idet 2010.02.14. 23:46:19

Köszi mindenkinek, jó éjszakát, Isten álgyon meg benneteket! McBride kiszáll...

hoplita 2010.02.14. 23:50:31

Na jóccakát, tente.

dr. mesterséges színezék 2010.02.14. 23:51:50

"ostorozza időnként azokat, akik képtelenek vele azonos módon gondolkozni a magyar politikáról."

Ez liberális lesz a javából, olyan igazi szdsz-esen értelmezett voltaire-i: "Nem értek egyet azzal, amit mond, és halálig követelem a jogszabályt, hogy el ne mondhassa."

Amúgy off: valamiért nem lehet kommentálni a tegnapi mesterházys-lendvais antifa összeröffenést - sőt a korábbi kommentek is a zindex titkává váltak.

dr. mesterséges színezék 2010.02.14. 23:59:20

@hoplita: "Nem kell ahhoz korosztályban is Gilan-ékhez tartozni, hogy élvezhesse az ember az In rock-ot..."

Bach is viszonylag népszerűtlen szerző volna, ha úgy kellene lennie - előadóként meg pláne.

dr. mesterséges színezék 2010.02.15. 00:10:55

@Idet: Még egy útleveles sztori, de már a gengszterváltás utánról.
'92. augusztusában készültem leszerelni, gondoltam, jóelőre megigénylem az útlevelet, úgyis csak leszerelés után kapom kézhez (fiatalabbaknak: katona úgy volt az ember, hogy még a személyit is le kellett adnia). De frászt, még volt majd 2 hónap a bakancsoskodásból, amikor hozta a postás a bm-től a passzportot.
Ez volt számomra az első indikátor a közigazgatás/végrehajtó hatalom információs (im)potenciá(l)járól.

Idet 2010.02.15. 08:38:27

@mesterseges szinezek: '92-ben ez már nem volt gond. A módszerváltás előtt viszont útlevelet a katonaidőd letöltése előtt egyáltalán nem kaphattál volna. Mármint a rothadó kapitalizmus irányába+Jugoszlávia. Ha nem töltötted még be a 18-at, legfeljebb a szüleiddel utazhattál volna, de ha egyszem voltál, akkor túszul maradtál volna itthon, és passz.

hoplita 2010.02.15. 12:17:08

@mesterseges szinezek:
Az még csak hagyján de szegény Gillan-től elloptam egy elt.
Ezt a szégyent.:)

Korcs · http://mztrophy.blog.hu 2010.02.15. 13:58:45

khm.. khm.., nekem a kapcsolódó írásoknál, a második linknél is Lánczos Vera válasza jön be... de leht én vagyok a béna:D

p.lac 2010.02.16. 09:09:17

Elolvastam Lánczos Vera írását, Gábor reakcióját és Vera viszontválaszát.

1; Vera írásából süt a Fidesz gyűlölet, ami nem különösebben probléma, de nem árt tényként megjegyezni.

2; Abban igaza van, hogy a választóknak joga van megtudni, mire szavazhat, de szerintem sajnos ez nem egyenlő azzal, ha minden párt kiáll a programjával, példa erre a 2006-os kampány, ahol lehet, hogy midnen párt "hazudott", de ez konkrétan az MSZP programjáról/választási igéreteiről derült ki mindennél világosabban. Kérdésem Verához, mit ér a program, ha hazugság?

3; Kerestem, de nem találtam, hogy hogyan reagált Vera, amikor nyivánvalóvált vált 2006-őszén, hogy az MSZP választási programja egyszerűen nem teljesíthető, előre megtervezett és kiszámított hazugság a hatalom megszerzése érdekében. Mit szól a kozmetikázott, a választások előtt nyilvánosságra nem hozott államháztartási adatokhoz?

Úgy látom, a Fidesz tanulva a 2002-es és a 2006-os tapasztalatokból - és persze a jelenlegi támogatottsági adatok ismeretében - inkább igyekszik keveset mondani a programjáról/tervezett lépéseiről, mintsem hogy hazudjon. Talán ez a kisebbik rossz.

Tényleg jobb lenne egy tisztességes, a valós és végrehajtható választási programon alapuló kampányt megélni/látni, de sajnos ettől egyre távolodunk. És ha ebben mindig csak az egyik szereplő hibáit látjuk, az vajon nem-e a választó szempontjainak figyelmen kívül hagyása?

p.lac

vizesnyolcas 2010.02.16. 21:22:52

Mi butítja a közgondolkodást (le)?:

Ahogy öregszem és hülyülök, egyre nagyobb elégtétel számomra, hogy a felkent véleményformálók között még nálam is hülyébbek sokaságát találom. Ezirányú tapasztalataimat erősítendő képes vagyok politikával foglalkozó (és nem csak online) folyóiratokat is olvasni. Nem tehetek róla, hogy ma délutánra már a Heti Válasz elfogyott, és csak 168 órát meg Hócipőt találtam.:) Megállapításaim:
1. A Demszkyt anno Budapest hercegeként ünneplő 168 óra egyetlen publicistája sem vette a fáradságot, hogy legalább egy mondat erejéig mondjon valamit a BKV botrányról és Demszky esetleges felelősségéről, mindegyik maximálisan elfoglalt az OV évértékelőre irányított össztűzzel.(A 20-21. oldalon "Újabb őrizetbe vételek a BKV-ügyben" cím alatt nem a lap publicistái, hanem a 168óraonline kommentelői szólalnak meg. De itt is messze alulreprezántaltak a bíráló hozzászólások, annál nagyobb teret kapnak olyan motívumok, mint a koncepciós per sejtetése, a Fidesz is lop, meg az ügyészség "mintha egyetlen párt érdekeit szolgálná".)
2. A főszerkesztői bevezető, a Címlap rovat, és Közélet rovat összes cikke kizárólag azt járja körbe, miért nem európai a Fidesz (pl. mert "felszámolta a demokratikus párbeszédet"), mindezt megkoronázva annak kilátásba helyezésével, hogy az Unió - igaz csak "csendben" - ki fogja közösíteni Mo-t a Fidesz - kétharmados többsége esetén - várható intézkedései miatt.
3. "Legyünk észnél!" forszírozza Mester Ákos, miközben magának annyi esze nincs, hogy felfogja, most történetesen úgy adódott, hogy a balliberálisokat az MÁ által vízionált Andrássy úti akasztgatásoktól (ha arra egyáltalán lenne esély) éppen a Fidesz védheti meg, bármennyire utálja is ezt a formációt. - Bármekkorra szellemi önkielégülést jelentesen is neki azt hajtogatni, hogy Vona G az OV kabátujjából bújt elő, a Jobbik mögötti tömegek már biztosan nem onnan valók. Azokat a ballib politika gyártotta le azzal, hogy áldásos tevékenységének összes híg kakiját az ő nyakukba csatornázta ki, az ez elleni tiltakozásuk artikálására pedig csak egy lehetőséget hagyott nekik: a Jobbik mögé állni.
süti beállítások módosítása