Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
10:59

Eszembe jutott, hogy a kampánycsend előtti utolsó napon talán azt is meg lehetne még nézni, hogy abban az 57 választókerületben, ahol vasárnap folytatódik a küzdelem, kire szavaztak a választók listán. Az alábbi táblázatban nincsenek az egyéni sorrendtől drámai mértékben eltérő meglepetések, a legfontosabb tanulságokat azonban érdemes összefoglalni (ráadásul segíthetnek a tippjátékunkban is):

(1) A Fidesz listán három helyen nem érte el a 40 százalékot: a két budapesti XIII. kerületi választókerületben és Kazincbarcikán. Érdekesség, hogy listán több olyan helyen is átlépte az 50 százalékot, ahol egyéni jelöltjeinek ez nem sikerült - köztük Edelényben is.

(2) Az MSZP listán két helyen került 30 százalék fölé: a két budapesti XIII. kerületi választókerületben. További hat budapesti kerületben, valamint Szegeden (az 1-es körzetben) és Tatabányán megközelítette a 30 százalékot.

(3) A Jobbik listán öt helyen lépte túl a 30 százalékot: Ózdon, Szerencsen, Tiszaújvárosban, Heves városában és Tiszavasváriban. Sajószentpéteren, Kazincbarcikán, Hatvanban és Kunhegyesen is közel volt ehhez.

(4) Az LMP listán három budapesti választókerületben (8-9-10) 15 százalék fölött szerepelt, ebből kettőben (8, 10) az MSZP visszalépett.

(A táblázat teljes verziója ide kattintva nézhető meg)

 x x x

Fejlesztettem a táblázaton: most már az is látszik, hogy a Fidesz egyéni jelöltjei hol szerepeltek jobban/rosszabbul, mint az adott körzetben a párt listája. Nagy eltérések nincsenek, kivéve azt a két választókerületet (Edelény, Vác), ahol olyan, a jobboldalhoz kötődő független jelöltek indultak, akik jelentős számú szavazatot tudtak szerezni.

 x x x

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr321944836

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választás 2010/2 | Kampánycsend, kétharmad stb... 2010.04.25. 00:34:20

Kedves Olvasóim!Engedjétek meg, hogy a 2010-es választások második fordulójának "posztlavináját" is egy fontos idézettel indítsam:A 2/2007. (III. 19.) OVB állásfoglalás a kampánycsend egyes kérdéseiről 10. pontja szerint:  "10. Az á...

Trackback: Übermagyar 2010.04.24. 13:52:45

Az übermagyar nemzetünk hőse, akinek puszta léte bearanyozza Hazánk egét. Az übermagyar ismérvei a tisztesség, becsület, hazafiasság, tisztelet és hit. Fellelhetősége az év durván háromszáznegyven napjában egy Óperencián túli nevenincs kisváros, ahol c...

Trackback: Kónya-Pető vita az igazságtételről, a kommunizmus bűneiről a rendszerváltáskor 2010.04.24. 12:06:42

Kónya-Pető vita: az igazságtételről, a kommunizmus bűneiről a "rendszerváltáskor"   "legyél Fiú, a tanácsokat fogadd és bólogass sokat. Fogd a maszkot köss nyakkendőt menj a bálba, liberálba"   ""ha mi 56-oso...

Trackback: Bréking: Sokkal több az érvénytelen szavazat 2010.04.23. 12:58:52

Vasárnap a Heti Hetesben is szó esett a Szavazz Fasszal mozgalomról, és ott is elhangzott, hogy kb. 54.000 érvénytelen szavazat volt. Pedig ez nem is igaz. Sokkal több érvénytelen szavazat született, kb. százezer. Sajnos ez azért nem volt eddig nyilván...

Trackback: Kétharmad: a szocialisták ajándéka 2010.04.23. 11:58:11

A választás lefutott - a kétharmad tekintetében is. Az eredményekért egyértelműen egy párt a felelős.Azt, hogy az óriási ellenszenv a jelenleg még kormányzó párttal szemben kialakult, nyilván nem csak a véletlen, nem kizárólag a globális válság, és nem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ordnassac 2010.04.25. 13:15:50

@kiszol: kolléga matematikus, hogy így tud(sz) bűvészkedni a százalékokkal? ;)

Ordnassac 2010.04.25. 13:22:39

@kiszol: SzP doktor sem hitte volna pár hónapja, hogy ekkora sztár lesz. ;-)

cambridge.on 2010.04.25. 13:36:10

@malacz69【ツ】 "az oroszlánszínű: Egyébként érdekes választás előtt áll egy baloldali szavazó, mert"
Hol találsz itt, a saját szövegedben utalást az MSZP-re?
Szerintem mielőtt másokat,orvosi ellátásra küldesz, mert nem ért veled egyet, inkább neked kellene kevesebbet tartózkodni a kocsmádban!
Vagy az elvonási tünetetek jöttek ki rajtad, és most haragban vagy a világgal?

papika 2010.04.25. 13:36:27

Hű, gyerekek, siralmas a részvétel, viszont most már BP-en van a legnagyobb lemaradás.
De akkora, hogy sztem már nem elméleteket gyártani, max vaktában tippelgetni, hogy ki maradtak otthon.

Ordnassac 2010.04.25. 13:41:09

13 órás részvételi adat: 27,11%

Nuntius 2010.04.25. 13:42:57

27,11% az országos összesítés 13:00-kor

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.04.25. 13:44:15

@Ordnassac: Két hete 35,9% volt. A 2006-hoz képest pedig még nagyobb a lemaradás. Jó, ha meglesz az 50%.

Nuntius 2010.04.25. 13:45:17

I.forduló II:forduló
1,61% 1,36%
10,23% 8,50%
24,78% 19,37%
35,88% 27,11%
46,78%
59,28%
64,38%

zoli29 2010.04.25. 13:45:52

@Will-O-The-Wisp:

2006-ban még nem dőlt el a kormányalakítás kérdése az első fordulóban, az akkori egy teljesen más jellegű második forduló volt, mint a mostani.

fell bandi 2010.04.25. 13:49:53

Én megnéztem két olyan település részletes szavazóköri részvételi adatait, amiket személyesen ismerek a választók feltételezhető hovatartozása szempontjából is. Nos, ezek számomra azt igazolják, hogy a részvételi arányok azokban a szavazókörökben magasabbak, ahol a leendő kormánypártok tűnnek erősebbnek ( zöldövezet, belváros) és ott alacsonyabbak, ahol a leendő vesztes kormánypárt volt erős korábban (lakótelep, cigánysor).

Nuntius 2010.04.25. 13:53:00

@Nuntius: Folyamatosan nő a különbség. reggel még csak 0,3% 9-kor 1,8%, 11-kor már 5,4% és most 13-kor már 8,7%.
Ha így folytatódik akkor 15-kor 10% 17:30-kor már 12% és 7-re olyan 14% a különbség az első fordulóhoz képest, vagyis éppen 50% körül lesz az eredmény +/- 2% 48 és 52 % közé várom.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.04.25. 13:55:35

@Ordnassac: Úgy néz ki, mégis meg lehet oldani, hogy ne legyenek hosszú sorok. A VII. kerületben pl. alig látni az embereket, pedig a 14. szavazókörben most is elég magas a részvételi arány az átjelentkezők miatt (majd kétszerese a szomszédos 15. szavazókörének). Mégsincs egyáltalán sorbanállás, pedig két hete már reggel fél 9 körül is kint álltak az utcán a népek.

papika 2010.04.25. 13:55:54

@papika:
Csepelen már 13% az elmaradás, gyanítom, az Avarkeszi Dezső Fan Club nem ment el az LMP-re szavazni.

fell bandi 2010.04.25. 13:55:58

Nem akarom prejudikálni az ottani lakosok választói szándékát, de pl. a BP. IX. Ker Kén utcai választókörben 13 órakor a részvétel 4,7 % volt csak. ( Dzsumbuj)

fell bandi 2010.04.25. 13:58:54

Az elhíresült angyalföldi Kassák L. Gimnáziumban pedig 57,25 % volt a 13 órás adat!!

zoli29 2010.04.25. 13:59:18

@Will-O-The-Wisp:

Vagyis nem a törvénnyel van a baj, de legalábbis a törvény esetleges hibái ellenére meg lehet oldani a dolgot. Ráadásul több helyről már korábban érkezett jelzés az OVI-nak, hogy probléma lehet az igazolással szavazókkal.

indahouse7 (törölt) 2010.04.25. 14:05:18

Menjen az el másodjára szavazni, akinek két anyja van! Nehogy már én menjek el kétszer azok helyett, akik lusta disznók voltak a április 11-én! Most rajtatok a sor potyalakosok!

fell bandi 2010.04.25. 14:07:24

@indahouse7: rossz hozzáállás! Ha 100 % elment volna, de senkinek nincs meg az 50% -ot meghaladó szavazata, akkor is lenne második forduló.

Ordnassac 2010.04.25. 14:19:19

@papika: Csepelen két oevk. van, tehát érdemes úgy nézni azt a számot.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.04.25. 14:20:35

@zoli29: Állítólag már a tavalyi EP-választásokon látni lehetett, hogy gond van ezzel a rendszerrel, de a tavalyi jelzésekkel nem törődött senki.
Az a baj, hogy két hete hiába jelezték a helyi választási irodák, hogy baj lesz a hosszú sorokkal, a fővárosi ill. országos szinten egyszerűen senki nem fogta fel, hogy mekkora a gáz. Tök jó, hogy a választók ilyen türelmesen viselték a helyzetet...
Egyelőre úgy tűnik, hogy akik átjelentkeztek, azo ktöbbsége most is részt vesz a szavazáson, bár kicsivel kevesebben jelentkeztek át a 2. fordulóra.

Ordnassac 2010.04.25. 14:24:12

@fell bandi: lehet, hogy abból az oevk-ból fog jönni a legidősebb egyéni befutó? ;-)

Ordnassac 2010.04.25. 14:25:38

@fell bandi: ott csak a régiókat, megyéket és a településeket lehet megnézni, oevk-s lebontást nem találtam.

kiszol 2010.04.25. 14:28:13

@Ordnassac: Nem jársz messze az igazságtól :)
(Egyébként a két dolog között nincs ok-okozati összefüggés, ismerek több olyan matematikust, aki nagyon gyengél számol (főleg fejben), illetve sok olyan humán területen dolgozót, akik nagyon ügyesek a számokkal. Az azonban tény, hogy a matematikusok országos átlagot tekintve jobban és gyorsabban számolnak a nem matematikusoknál :D)

Tovább "csökken" a részvétel. Most már csak 75%-a az első fordulós aránynak. Jelenleg már jóval valószínűbbnek látom azt az eshetőséget, hogy nem lesz meg az 50%.
47-48% közé tippelem a végső adatot, talán bekúszhat 48-49% közé.

Inkább nem ködszurkálnék (Gábor, ezt le kéne védetned :D ) továbbra sem annak tekitetében, hogy ez kinek kedvez.
Azt még megjegyezném, hogy a kritikus körzetekben (Angyalföld, Edelény) is elkezdett jobban leszakadni a részvétel a 2 héttel ezelőttihez képest. Úgy fest, hogy azok, akiknek nagyon erős véleménye van és mindenképp akartak másodszor is szavazni, már javarészt megtették délelőtt.

panelburzsuj 2010.04.25. 14:28:16

@fell bandi:

Vannak azért peches szavazók ...

Komló vagy Kiskunhalas egyéni válasuztókerületben a fideszes jelölt már az első fordulóban is ronnggyá verte a többit - csak épp az 50 százalékról maradt le néhány tizeddel.

(Dombóváron négy jelölt közül épphogy nyerni tudott a fideszes (50,03), a MSZP meg a Jobbik 22-22 százalékot kapott. A szomszédos komlói kerületben a fideszes elért 49, 39-et, a maszopos 25-öt, a jobbikos viszont csak 13-at. A két "főriválist" tehát hiába verte meg jobban a komlói, mint a dombóvári, volt három "egyéb" (LMP, MDF, független), összesen 12 százalékkal, és ez a "szétszórtság" pont elég volt egy második fordulóhoz.)

papika 2010.04.25. 14:30:22

@Ordnassac:
Egész Csepel pang, egyedül itt merem megtippelni, hogy a szocik szavazók berágtak a pártra. Máshol nagyon nehéz megtippelni, hogy kik maradtak otthon. Persze itt is, csak itt van, amire fogni akarom.
De majd meglátjuk, már csak pár óra! Amiből másfél elrepül a Veszprém-Barcelona kézimeccsel!

Ordnassac 2010.04.25. 14:31:29

Halk megjegyzés: azt ugye tudjátok, hogy legalább egy-másfél hét múlva lesz csak hivatalos végeredmény? Ugyanis a külképviseleti második forduló is ma van (tengerentúl tegnap volt). Azokat bedobják egy szavazókörbe, addig annak a körnek a szavazatait elzárják, amíg a külképviseletiek haza nem érnek. Az meg néhány nap.

Egy szorosabb eredménynél ez még érdekes lehet (négy éve Kiskunfélegyházán fordult a kocka, de inkább a helyi lakosok szavazatai miatt).

Nuntius 2010.04.25. 14:36:01

@Ordnassac: Addig azt hiszem előzetes nem hivatalos végeredmény a hivatalos neve. Még lemennek a jogorvoslatok (OVB, Bíróság) gyorsított eljárásban közben az általad említett külföldi voksok is beszámításra kerülnek és a jogorvoslatok után emelkedik jogerőre a végeredmény. Nagy változás nem lesz a ma este 10 óra körül megismerendő előzetes eredményhez képest.

Ordnassac 2010.04.25. 14:39:04

@Will-O-The-Wisp: nálam megint csak egy településlista jön, bármely megyére kattintok. Településen belül pedig a szavazóköri eredményeket látni, nem az oevk (országgyűlési egyéni választókerület) adatait.

panelburzsuj 2010.04.25. 14:39:24

@panelburzsuj:

www.eu-parlament.hu/hu/parval2010/354/354_0_index.html

Cserpalkó is több mint duplán rávert az utána következő komcsira, de ott kelebólált még egy átlagosnál erősebb LMP- és MDF-jelölt, és ugrott az 50 százalék.

Ordnassac 2010.04.25. 14:40:49

@Nuntius: ez nagyrészt így is van, de azt már jeleztem, hogy négy éve volt már példa cserére, amikor a Bács-Kiskun megyei 5. oevk. (Kiskunfélegyháza és környéke) eredménye változott az előzetes nem hivatalos eredményhez képest. Így nyert ott a szocialista Garai István Levente a fideszes Endre Sándor előtt (holott a külképviseletes szavazókör nélkül a fideszes jelölt vezetett).

török gábor 2010.04.25. 14:41:28

@Non est volentis: hogy mi lesz, azt nem tudom, de ott leszünk :)

Nuntius 2010.04.25. 14:44:38

@Ordnassac: Igen de valószínű, hogy idén külföldön is hasonló arányú, hanem nagyobb a különbség a két párt között. Természetesen bármi előfordulhat, de látva pénteken este ov optimizmusát, szerintem ma a fidesznek kedvez ez a visszafogott részvétel.
Az biztos, hogy érvényes lesz mind az 57 helyen, és ebből kifolyólag eredményes is.

panelburzsuj 2010.04.25. 14:45:35

@Ordnassac:

Gondolod, hogy Oszkár híre már Ausztráliától Kanadáig elhatott? :)

Ordnassac 2010.04.25. 14:46:44

@panelburzsuj: Csak számolok minden reális eshetőséggel. Mondjuk Oszi esetében kételkedem ebben. ;-)

Nuntius 2010.04.25. 14:47:43

@török gábor: Szerintem ma mivel egy lapot kell szortírozni és jóval kevesebb helyről kell összesíteni, gyorsabban, meglesz az eredmény. És már olyan 20 perc, félóra elteltével szivárognak az adatok, tehát lesz miről beszélni. Utána értékelni. Gondolom lesznek beszédek ma is, úgyhogy lesz téma :)
Az első félórában miről lehet beszélni? Talán az előzetes várakozásról, a részvételi arány értékeléséről, és hogy kinek mi számít sikernek, vagy kudarcnak a mai nap.

Ordnassac 2010.04.25. 14:47:46

@Nuntius: ez jogos, ellenben felmerül egy újabb kérdés: az új OGY csak akkor állhat fel, ha megvan a hivatalos végeredmény. Legalábbis ez a logikus. Viszont az akkor eltolódhat május második felére.

Nuntius 2010.04.25. 14:49:40

@Ordnassac: Ha jól tudom úgy is volt tervezve. Mintha Navracsics nyilatkozta volna valahol, hogy 17-én ülhet össze a parlament.

Ordnassac 2010.04.25. 14:51:36

@Nuntius: ha május 15-ére lesz hivatalos végeredmény, akkor két nap elég kevés a mandátumok kiadására.

Süveges Gergő · http://www.suvegesgergo.hu 2010.04.25. 14:55:02

@Non est volentis: Őszintén remélem, hogy választási műsor lesz. Az OVB kezében vagyunk. :)

Ordnassac 2010.04.25. 14:55:13

@török gábor: Gergő is bejelentkezik egy-két kommenttel ma? ;-)

Süveges Gergő · http://www.suvegesgergo.hu 2010.04.25. 14:58:25

Gábor, csinálsz szép új posztot a műsor idejére? :)

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.04.25. 14:59:36

@Ordnassac: Bocs, ez valoban az, en most foleg a szavazokoroket neztem, es az zavart meg :O

érdeklődő 2010.04.25. 14:59:45

@Ordnassac: Vagy ma is boban markovic lesz a miniszterelnök...

Ordnassac 2010.04.25. 15:02:07

@Süveges Gergő: pedig már megtörténe. ;-)

A poszt címe "151. Hagy-e minket dolgozni az OVB?" lesz? ;-P

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.04.25. 15:03:24

@Ordnassac: Pénteken ülnek össze a szavazatszámlálók és a választási bizottságok. Legalábbis Bp-en. Így várhatólag egy héten belül lesz végeredmény. Ha valahol lesz fellebbezés, akkor húzódhat majd el.

Ordnassac 2010.04.25. 15:03:59

@érdeklődő: vagy természetfilmet látunk, ahol egy zöld hátterű sétáló emberke magyarázza a ritka kettőskeresztes narancsszegfű botanikai sajátosságait. ;-)

Talán biztonság kedvéért meghívták Korda Gyurit díszvendégnek és tényleg közszolgálati pókert látunk? :-P

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.04.25. 15:05:41

Szerintem a Gergő rutinosan megoldja majd...csak ne énekeljen:-)

Ordnassac 2010.04.25. 15:08:34

@Süveges Gergő: a Kornyikáló szerintem még szabad. ;-P

török gábor 2010.04.25. 15:09:05

@Süveges Gergő: igen, most írom, benne a ma este lényegi kérdéseivel. hogy ne legyen szükséged olyan sok gondolkozásra :)

Rombola · http://rombola.blog.hu 2010.04.25. 15:09:23

Sziasztok!

Egyelőre sehonnan nincs sorban állásról hír. Az Index - igaz délelőtt - ezt írta
link:
index.hu/belfold/2010/valasztas/masodik_fordulo/

"Fennakadás nélkül, rendben zajlik a szavazás a főváros XIII. és XIV. kerületében azokban a szavazókörökben, ahol a választópolgárok lakóhelyüktől távol, igazolással szavazhatnak az országgyűlési választások második fordulóján.

A XIII. kerületben, a Váci úton lévő Kassák Lajos Gimnázium épületében kialakított 48-as szavazókörben négy részre osztották a választói névjegyzéket, így gördülékenyebben lehet szavazni, a választópolgárok reggel csak néhány percet álltak sorba.

Az óbudai Harrer Pál iskolában lévő 9. számú szavazókörben is zavartalanul lehet szavazni, legfeljebb pár percig kell várakozni, ha egyszerre többen érkeznek. Itt hat póttaggal készültek, és három csoportra bontották az igazolással szavazókat.

Zuglóban, a 31-es szavazókörben két részre osztották a választói névjegyzéket, sorban állás itt sincs. Kovács Melinda, a szavazatszámláló bizottság elnöke azt mondta, hogy a korán reggel ötven-hatvan szavazó állt sorba. Véleménye szerint napközben minden bizonnyal ismét lesz sorban állás, csakúgy, mint az első fordulóban."

Most ehhez szóljon valamit az ember. Ebben az országban egy ekkora botrány kell, hogy ésszerűen kezdjenek szervezni valamit? MEGÁLL AZ ÉSZ!

Nuntius 2010.04.25. 15:10:55

@Ordnassac: Értelek, annyira nem ismerem a pontos jogszabályi hátterét, én ezt találtam most.

hvg.hu/itthon/20100414_orban_kormany_fidesz

Ordnassac 2010.04.25. 15:12:08

@Rombola: nem véletlenül becézik szegény Virág Rudit néhányan Dr. Totojának.

Süveges Gergő · http://www.suvegesgergo.hu 2010.04.25. 15:12:46

@török gábor: Inkább a kommentlehetőségek biztosítása miatt gondoltam, de ha eleszed a kenyeremet és helyettem is gondolkodsz, úgy kell neked. :)

Ordnassac 2010.04.25. 15:15:25

@Nuntius: a cikk is azt írja, hogy leghamarabb. Az OVB pedig abból indul ki, hogy legkésőbb május 15-én. Lásd www.teletext.hu/ 109. oldal. ;-)

Szóval abban maradhatunk, hogy május második fele. ;-)

Ordnassac 2010.04.25. 15:16:00

@Ordnassac: mármint az OVI, nem az OVB.

Nuntius 2010.04.25. 15:17:09

@Ordnassac: Én a 17-e hétfőt gondoltam, de onnantól nem olyan hosszú már az az egy vagy két hét. :)
Maradjunk :)

Ordnassac 2010.04.25. 15:24:01

@Süveges Gergő: max. hátradőlsz és időnként beolvasol... (folytatást mindenki maga találja ki. ;-) )

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.04.25. 15:27:30

Hm: 33,54%-os a részvétel 15 órakor.
Két hete 46,8% volt. Úgy néz ki, nem jön össze az 50% sem.

Ordnassac 2010.04.25. 15:29:24

@Nuntius: ejjj, hát nem megelőztél? :-)

-11,49% a négy évvel ezelőttihez és -13,24% a két héttel ezelőttihez képest. Ez nagyon sok.

indahouse7 (törölt) 2010.04.25. 15:30:02

OBI VAN OVB
egy edda óda
"Álmodtam egy világot magamnak,
Itt állok a kapui elõtt.
Adj erõt, hogy be tudjak lépni,
Van hitem a magas falak elõtt."

Nuntius 2010.04.25. 15:30:44

@Will-O-The-Wisp: Már én is ezt mondom. 47-49% lesz a vége. De érvényes és eredményes minden körzetben. Hogy kinek lesz ez az alacsonyabb nyerő? Véleményem és megérzésem szerint a fidesznek kedvez.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.04.25. 15:38:26

Bp, XI. ker.: 43,29%, XIII. ker.: 40,93%
Ahol szorosnak ígérkezett, ott a legmagasabb a részvétel.

Ordnassac 2010.04.25. 15:40:57

A legkisebb részvételi arányú szavazókör Budapesten van:

40 Óvoda, Kén utca 1. 596 37 6,21 %

Ordnassac 2010.04.25. 15:41:55

@Ordnassac: Ferencvárosban van ez a szavazókör.

Nuntius 2010.04.25. 15:42:07

@Will-O-The-Wisp: Vajon ki mozgósított jól?

Ordnassac 2010.04.25. 15:44:14

@Will-O-The-Wisp: Edelény 45,85% (az oevk-hoz tartozó többi települést nem néztem), Vác 36,72 %

Ordnassac 2010.04.25. 15:46:05

@Ordnassac: Gyöngyös 40,91%

@Nuntius: érdekesség: a XII. kerületi 48-as szavazókörben (ergo a Kassák Lajos Gimnázium, ahol az igazolók is szavaznak) a részvétel 62,35%(!)

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.04.25. 15:47:36

Mintha az edelényi körzetben is magasabb lenne a részvétel, de ez csak kb. másfél tucat település végignézése után tűnik így.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.04.25. 15:50:29

@Ordnassac: Hehe, úgy néz ki, egy rugóra jár az agyunk :)

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.04.25. 16:00:05

@Nuntius: Jó kérdés. Úgy látom, hogy felemás a helyzet Bp-en. Abból a négy kerületből, ahol visszalépett az MSZP jelölje, háromban alacsony a részvételi arány (Csepel és VII-VII. ker., valamint Terézváros), egyben (Zugló) viszont elég magas. Itt tehát az MSZP visszalépése valószínűleg inkább csökkentette a részvételt.
A XI. és XIII. kerületi magas részvétel alapján úgy saccolom, hogy talán az mszp mozgósított erősebben, de majd kiderül.

Nuntius 2010.04.25. 16:03:35

@Will-O-The-Wisp: Remélem nem a szocik mozgósítottak :/

Ordnassac 2010.04.25. 16:09:28

@Will-O-The-Wisp: a részvételi arányt a XIII. kerületben azért erősen feldobja a 48-as szavazókör, ahol 62% felett van a részvétel. Az igazolással szavazók lehet, hogy k... mérgesek lettek az egyik jelöltre és ezért e szokatlanul magas arány.

Ordnassac 2010.04.25. 16:10:30

@Will-O-The-Wisp: Zuglóban ez annyira nem meglepő, itt általában magas a részvételi arány második fordulókon is.

Nuntius 2010.04.25. 16:12:50

@Ordnassac: Vajon melyikre? Van remény, hogy inkább a szocira?

Ordnassac 2010.04.25. 16:24:19

@Nuntius: hát, amikkel az egyik jelölt vádolta az igazolással szavazókat, meglepne, ha az a jelölt kapna ott több szavazatot.

Nuntius 2010.04.25. 16:28:56

@Ordnassac: Akkor egyre gondolunk :)

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.04.25. 16:46:22

@Ordnassac: Az mondjuk igaz, hogy az első fordulóban is ezekben a kerületekben volt a legnagyobb az átjelentkezők száma. Viszont a XI. kerületben most nem szavaznak átjelentkezők, mert az másik oevk volt, és így is ott az egyik legmagasabb a részvételi arány. A VII. kerületben is vannak átjelentkezők, de a részvételi arányt ez annyira nem dobja meg, ahogy a IV. kerületben sem. Köbányán viszont hiába volt előzetesen sok átjelentkező, mégis alacsony a részvétel.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.04.25. 16:48:16

@Will-O-The-Wisp:
Namégegyszer: a XI. kerületben annak ellenére magas a részvételi arány, hogy ott most nincsenek átjelentkezők.

karbalán 2010.04.25. 16:54:36

@Ordnassac: Nem azért magas az átigazolással szavazók részvételi aránya, mert őket annyira felbosszantották, hanem mert az átigazolással szavazók alapból nincsenek benne a választói névjegyzékben, csak ha előre kérték a regisztrálást(nagyon kevesen), vagy ma elmentek szavazni, és előtte regisztrálták őket. Ez azt jelenti, hogy ha külön szavazóköre lenne az átigazolva szavazóknak, akkor nekik közel 100%-os lenne a részvételi aránya, mert aki nem ment el, az nincs is regisztrálva. Ha megnézed a részvételi adatokat, látható, hogy a reggel 7 órás adatok alapján abban a szavazókörben kb. 1000 választó polgár volt, most meg 1600 fölött.

Ordnassac 2010.04.25. 16:56:23

@karbalán: na igen, de összehasonlítva a többi szavazókörrel mégis kiugróan magas a részvételi arány ott és gyanítom nem a helybéliek miatt.

karbalán 2010.04.25. 17:22:35

@Ordnassac: Ezek szerint egy szót sem értettél abból, amit írtam...

panelburzsuj 2010.04.25. 17:32:33

@Ordnassac:

Hogy eléggé plasztikus legyen: az igazolással szavazók elsöprő többsége csak kiiratkozik otthon, de nem iratkozik beelőre az új helyén. Ezért döntő többségük csak akkor lesz megint számontartott választópolgár, amikor megjelenik a szavazókör ajtajában.

Ha az igazolással választók teljesen külön körökben adnák le a voksaikat, minden ilyen külön körben kiugróan magas, 90 százalék fölötti lenne a "részvétel". Azokat ugyanis egyik szavazókörben sem tartják számon, akik leléptek ugyan otthonról, de végül is nem mentek sehova se szavazni. (Talán az országos részvételi arányba beszámítanak, de ebben nem vagyok biztos.)

panelburzsuj 2010.04.25. 17:35:39

@karbalán:

Legközelebb matematikusokra bízzuk a választás eljárási szabályok kidolgozását, nem jogászokra ... :)

fell bandi 2010.04.25. 17:48:22

@panelburzsuj: szegény bazdmegolós Sz. Z. épp panaszkodott nemrég a reggeli műsorban, hogy nem tudja mihez kezdjen a jövőben. Remélem, nem rá gondoltál XDDD

panelburzsuj 2010.04.25. 17:59:15

@fell bandi:

"bazdmegolós Sz. Z."

Ilyen még közsszereplő is tucatjával lehet. Tudnom kéne, hogy melyik Sz. Z. szerepelt "nemrég" valamelyik tévé/rádió valamelyik reggeli műsorában? :)

fell bandi 2010.04.25. 18:07:03

@panelburzsuj: a blogolvasók 99%-a tudja, ebben biztos vagyok. A kampánycsend miatt fogalmaztam így egyébként. De egyébként matematikus a végzettsége, mszp-s képviselő volt, és valahol a VI. és a VIII. kerület között félúton választották meg korábban...

panelburzsuj 2010.04.25. 18:24:00

@fell bandi:

Aha. Jó régen volt azért ő főképp matematikus, és másodsorban pártmunkás.

A felszólamlásomat egyébként nem annyira a matematikusok melletti kampányolhatnékom, hanem a jogászok irányába érzett protesthangulatom motiválta.

G.Máté 2010.04.25. 19:06:46

A bevezető rész után itt a "Választás 2010" Magyarország sajátgyártású sorozatának első része. A főbb szerepekben: Magyarország, Süveges Gergő, Török Gábor és Giró-Szász András.

CConstantine · http://www.xenu.net 2010.04.26. 01:07:10

Talán nem véletlen, hogy itt és ezen blog oldalára írom meg:
2010.04.23-án született meg Török Gáborka :-)

török gábor 2010.04.26. 01:14:53

@CConstantine: sok boldogságot kívánok a picinek :)

CConstantine · http://www.xenu.net 2010.04.26. 10:57:25

Köszönjük! Mindenki Téged emleget a gyerek neve miatt.
Egyébként nem bánom :)
süti beállítások módosítása