Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:00

Április 25-én került sor a parlamenti választás második fordulójára, május 14-én alakult meg a parlament, és holnap, május 29-én leteheti az esküt a rendszerváltozás utáni kilencedik (Antall, Boross, Horn, Orbán, Medgyessy, Gyurcsány, Gyurcsány, Bajnai, Orbán) kormány. Ha jól számolom, minden idők leggyorsabb kormányalakításának lehetünk a tanúi: a mostani győzteseknek még a legitimációs problémák miatt kapkodó Medgyessy-kormánynál is sikerül pár nappal hamarabb a bársonyszékekbe átülniük. Szombattól valóban új időszámítás kezdődik: véget érhet a „hárítás” korszaka, mostantól már mindenki a kormányra kerülőktől várja a cselekvést és a világos beszédet. A parlament az elmúlt két hétben sem tétlenkedett, érdemes összefoglalni talán, hogy eddig mire jutottak.

(Fotó: Index)

Többször írtam már arról, hogy ismét érdemes figyelni a parlamenti vitákat, mert az elmúlt ciklusokat jellemző unalmas, kiszámítható, szinte tétnélküli működés után ezúttal számos váratlan, figyelemre méltó esemény történt. Szerencsére a sajtó egy része is kapcsolt, az Indexen például Király András jóvoltából - hosszú idő után ismét - színvonalas parlamenti elemzéseket lehet olvasni. Ha (egyre többen) figyelünk, talán a parlamenti képviselőknek is fontosabbá válik a felkészülés, a jelenlét és a szereplés, mert érzik, hogy tétje van annak, ami a házban történik.

A parlament eddig kilenc irományt fogadott el, ebből négy törvénymódosítás – azon belül egy alkotmánymódosítás – volt. Kifejezetten érdekes, hogy egyelőre nem akadt olyan javaslat, amely a kormány-ellenzék törésvonal mentén osztotta volna meg a törvényhozást, sőt, a még tárgyalás alatt lévő ügyek többségében is ugyanez a helyzet.

Az első három érdemi döntés az új kormányzati szerkezet miatt volt lényeges. Az alkotmánymódosítást a Fidesz-KDNP pároson kívül a Jobbik is megszavazta (valamint egy LMP-s képviselő), az MSZP többsége tartózkodott, kisebbsége az LMP mellett nemmel szavazott. Feltűnő, hogy az 59 fős MSZP frakcióból 20-an távol maradtak a szavazástól (köztük a jelen lévő, de nem szavazó Mesterházy Attila).

A minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosítása kapcsán külön kellett szavazni a kétharmados és a feles többséget igénylő részekről. Előbbi esetében újra a Fidesz, a KDNP és a Jobbik többsége szavazott igennel, míg az MSZP és az LMP tartózkodott. Érdekesség, hogy a Jobbik 7 képviselője a nem gombot nyomta meg, továbbá, hogy itt is akadt 21 nem szavazó szocialista. Az egyszerű többséget igénylő részeknél hasonló arányokat látunk, annyi különbséggel, hogy egy fideszes, Demeter Ervin tartózkodott; a Jobbiknál itt 44:2 volt az igenek és a nemek aránya; továbbá az MSZP szavazásban részt vevő tagjai itt nem a tartózkodást, hanem a nemmel szavazást választották.

A harmadik törvényjavaslatnál (A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról) szintén elkülönülnek a kétharmados és a feles részek, de mindkettőnél hasonlóak az arányok. A Fidesz, a KDNP és a Jobbik támogatta, az MSZP és az LMP ellenezte, miközben 20 szocialista továbbra sem vett részt a szavazásban. Az egyszerű többséget igénylő részeknél akadt egy-egy szocialista (Kiss Péter) és LMP-s (Kaufer Virág), aki igennel szavazott.

A negyedik elfogadott törvényjavaslat egyértelműen a legnagyobb hatású: az állampolgársági törvény módosítása. A szavazás adatai széles körben ismertek: három szocialista nem és öt (szocialista és LMP-s) tartózkodás mellett a parlament nagy többséggel támogatta a javaslatot. A voksolásról 21 MSZP-s ezúttal is hiányzott.

Az első négy törvény elfogadásából messzemenő következtetéseket természetesen nem érdemes levonni, annál is inkább, mert a megosztóbb ügyek zárószavazásai csak most jönnek. A már parlament előtt lévő javaslatok közül első helyen ilyen lehet a holnapi szavazás a kormányprogramról. Kíváncsian várom, hogy vajon a Jobbik – az 1998-as MIÉP-hez hasonlóan – támogatja-e a programot és a kormányfő személyét, illetve a másik két ellenzéki pártban lesznek-e nagy számban tartózkodók vagy távol maradók (ne feledjük, 2004-ben a Fidesz egységesen nem vett részt a szavazásban, ahogy tavaly sem a Bajnait megválasztó konstruktív bizalmatlansági indítványnál – viszont 2006-ban szavazott, természetesen nemmel). 1998-ban egyébként a független Kupa Mihály is támogatta a kormány megalakulását, miközben az MSZP és az SZDSZ frakciójában is akadtak tartózkodók - többek között a ma már a Fideszben politizáló Bencsik János.

Aztán jönnek az izgalmasabb törvényjavaslatok: többek között a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény, amelynek már a részletes vitára bocsátását is ellenezte 36 MSZP-s és 7 LMP-s, miközben a Jobbik itt is igennel szavazott. Továbbá az önkormányzati választási rendszer átalakítása, amelynek részletes vitára bocsátásánál egyedül az LMP szavazott nemmel. A Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvénynél az első szavazásnál mindenki igent mondott, de a felszólalásokból tudható, hogy a végszavazásnál biztosan lesznek elutasító frakciók. Az úgynevezett „három csapásról” szóló javaslatnál, azaz a büntető törvénykönyv módosításánál (benne többek között a kommunizmus bűneinek nyilvános tagadását is szankcionáló paragrafussal) a részletes vitára bocsátást az MSZP és az LMP szinte (ismét Kiss Péter kivételével) egyöntetűen ellenezte, a Jobbik támogatta.

Ennyi példa arra már elegendő, hogy lássuk: a szavazásoknál eddig a Jobbik - kétségtelenül feltűnő felszólalások mellett - egyértelműen a kormánypártokkal tartott, míg a két másik ellenzéki párt több esetben is nemmel voksolt; igaz, arra is volt már példa, hogy támogatták a leendő kormányoldal indítványait. Meglepő – bár a párt válságos helyzetében érthető - az MSZP fegyelmezetlensége, hasonló, bár arányaiban csekélyebb, távolmaradásokat korábban a két elvesztett választás után a Fidesznél is láthattunk. A független Molnár Oszkár egyelőre alig használhatta a szavazógombjait, az edelényi polgármester esetében azonban az árvíz erős magyarázó tényező.

Téma
MSZP
Jobbik
LMP
i
n
t
nsz
d
i
n
t
nsz
d
i
n
t
nsz
d
 
-
4
35
20
E
44
-
-
3
T
1
12
-
3
E
-
-
38
21
E
39
7
-
1
T
-
-
12
4
E
-
38
-
21
E
44
2
-
1
T
-
-
12
4
E
-
38
1
20
E
47
-
-
-
T
-
13
-
3
E
1
37
1
20
E
47
-
-
-
T
1
12
-
3
E
 
32
3
3
21
T
43
-
-
4
T
11
-
2
3
T

(i – igen, n – nem, t – tartózkodás, nsz – nem szavazott, d – frakció döntése, E- ellenzi, T - támogatja)

x x x

Holnap a kormányalakítási folyamatot (Orbán Viktor válaszát a kormányprogram vitájában elhangzottakra, a szavazást és az azt követő eskütételt) a Magyar Televízió előben közvetíti, miközben - Süveges Gergő műsorvezetése mellett - Giró-Szász Andrással néha mi is megszólalunk majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr982037838

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Trianon - 90 2010.05.31. 15:35:11

WAU_tab('hh41mnr9rtch', 'left-lower') Közeleg a trianoni békeszerződés aláírásának 90. évfordulója. Ebben a bejegyzésben - az időmhöz és energiámhoz mérten - igyekszem az évforduló fontosabb vonatkozásait, eseményeit, történéseit követni, elemezni......

Trackback: Így fogja ki a Fidesz a Jobbik vitorlájából a szelet 2010.05.28. 18:39:06

Ha sikerrel jár a Fidesz, már senkit nem fog érdekelni, hogy a Jobbik gárdamellényben villog és kakastollas csendőrséget követel. Egyre kevesebb kártya marad a párt kezében. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Tegnap az Országgyűlés megszavazta a kett...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Videofon 2010.05.29. 11:45:38

@1.szolo - 2014;):
Most látom csak a neved változását.:.-) Márciusban újrakezditek?

zoli87 2010.05.29. 11:50:28

@Videofon: Szerintem Orbán még csak most lett megválasztva. Biztos vagyok benne hogy nincs elfelejtve a számonkérés azon formája, amiről beszélsz. Ha elmaradna, az a Jobbikhoz csapná a szavazókat, nem ez a Fidesz érdeke, tehát Gyurcsányék nem lesznek békén hagyva.

jjulie 2010.05.29. 12:00:42

@Videofon:

szerintem olyan ingoványos a terep, elsősorban a világgazdaságra gondolok, ezen belül az európa egy részében elfogyó gazdasági tartalékokra, hogy semmi meglepő nem lenne abban, hogy orbáni mágiájától független folyamatok elfújnák őt úgy mintha soha nem is lett volna

Videofon 2010.05.29. 12:25:41

@jjulie:
Ha külső körülmények miatt bukik Orbán, akkor én leszek bukásának legnagyobb ellenzője. Mert az most minden európai politikusnak benne van a pakliban. Én inkább a Matolcsy-mágiában látom a (belső) kockázatokat. Egy közgazdasági dilettánsra bízni a nemzetgazdaságot egy ilyen helyzetben: vakrepülés. Értem, hogy Orbánnak egyszerre kell megküzdenie a gazdasági és a morális válsággal. Azt is értem, hogy Orbán gazdasági analfabéta. De miért nem lehetett egy olyan kormányszerkezetet kialakítani, ahol a gazdasági folyamatokat szép csendben jó irányba viszik, miközben fenntartják a parasztvakítási műveleteket is? Orbánnak jelenleg nincs embere a gazdaság rendbetételére. Varga Mihály jelentéktelen intellektus, a többi pedig lilaködös művészlélek.

Mikor rendezi az MSZP trilliárdos tartozásait? (tö 2010.05.29. 12:43:52

Na, jó volt Törököt és Giró-Szászt látni a tévében, délután is folytatják a beszélgetést, csak mert a végét nem láttam a műsornak?

6.Lenin 2010.05.29. 13:03:24

@manyike:

Szívből jövő bocsánatkérés,ezek után jobban odafigyelek.

Tökéletes,amit írtál.

Ennyi baromság,jajveszékelés után,amit itt sokan összehordanak,öröm olvasni értelmes hsz-t is.
A másik öröm,vannak szerencsére,akik nem jajveszékelnek,hanem látják is,mit is kellene tenni a valódi felemelkedésért.Merre kell(ene) indulni.

Jól látod,jó az irány,kapitány a helyén,haladunk!

ssi 2010.05.29. 15:06:25

@6.Lenin: ... még egy kis kiegészítés
Pl. Róna Péter is tanácsolta, h határozzanak meg néhány húzó ágazatot (pl. mezőgazdaság, gyógyvízturizmus stb.), s erre építsék fel az egész gazdaságot (szimpatikus, sok országban nagyon bevált)
... de ez sem az átlag "zemberek" feladata, s idő-idő-idő

most lelkes vagy és Te is kíváncsi a folytatásra
tetszett, hogy Te leírtad: ha O.V. hülye lesz, jöjjön a következő

kiveséztem a témát, köszi, h elviseltél

zoli87 2010.05.29. 15:49:46

Kósa kicsit furcsán beszélt a Kossuth téren.

panelburzsuj 2010.05.29. 16:40:41

No most póruljártam.

Óriási ováció, majd az üdvözlés szavai utáni első gondolat:

"Az eskötétel után az első utam olyan helyre vezetett, ahol nem az számít, hogy milyen tisztséget tölt be az ember."

(kb. így)

Bekattant: hát igen, ahová a király is gyalog jár. No de ennyire forrdalmian új kitárulkozással kezdeni a várva várt diadalbeszédet?

Innen aztán már végig Karinthy szelleme gyötört, az elfojtott röhögéstől fuldokló osztály kísértése.

Van még esélyem - vagy ez már végleg így marad ... ?

6.Lenin 2010.05.29. 17:36:25

@panelburzsuj:

Nekem meg-a hsz-ed alapján-beugrik néhány, a 90-es évek utáni megfigyelésem/élményem.

A régi rendszer kiszolgálói,haszonélvezői megdöbbenve tették fel magukban a kérdést,miután visszazuhantak a földre..

Mi van?Miért néznek rám úgy,mintha 1 senkiházi lennék?
Én vagyok az atyauristen,vagy már nem?

Aztán sokaknak az elmúlt 20 év kevés,hogy fel tudja dolgozni ezt magában.Néhányukon nagyon láccik/érződik.

Én tojok rá,legyen az ő gondjuk.Csak úgy beugrott.

szbi 2010.05.29. 17:51:41

@török gábor: A képviselő, olyan, mint a színész. Nem az eszéért fizetik.

lüke 2010.05.29. 17:52:04

@jjulie:
m'ér' olyan jó az az erős euro?

panelburzsuj 2010.05.29. 17:53:25

@6.Lenin:

Most mondasz valamit.

A röhincsélés azért el-elhalkult bennem, amikor rájöttem, hogy a közönség udvariasan megtapsikolja ugyan vezérét és önmagát, de igazi lelkesedéssel azért a fújolásba veti magát.

Két ok miatt vont orcámra felhőt ez a tőrülmetszett magyaros káröröm:

1. Hogy lesz ebből nemhogy együttműködés, hanem legalább elviselés?

2. Hogy lesz ebből teljesítmény? Ezek a komcsik tényleg olyan erőtől duzzadóak voltak ma kora délutánig, hogy csak le kell őket lökni, mint egy undok födőt, és buzog is fel a nemzeti munka eddig elfojtott áradata?

(És nagy majom vagy, Leninem, ha még ennyi közös dödögés után is azt gyanítod, hogy nekem bármiféle számontartandó - pláne siratnivaló! - szerepem is volt a kiszenvedett kádárizmusban.)

Mikor rendezi az MSZP trilliárdos tartozásait? (tö 2010.05.29. 18:00:13

@jjulie: figyelj kezdjük ott, hogy egyáltalán már annak lehetne örülni, ha egyben marad az eurózóna. most ugyanis ott járunk, hogy ha becsődöl itt egy jó pár ország, akkor annyi, szétesik az euróövezet és aztán hiába van meg a maastrichti feltétel(feltételezem négy-öt év múlva), ha nincs értelme bevezetni. Ajánlok egy cikket:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/05/28/euro_helyett/

2010.05.29. 18:15:05

@panelburzsuj: ezt ki mondta?? Döbbenet...

2010.05.29. 18:15:51

@Ordnassac: majd nézd meg a mélboxodat!:)

bariga 2010.05.29. 18:34:31

populista, nyálas, árvalányhajas, fóbiás, öreges, régies, még mindig gyűlülködő, stb.. na minek a jelzői ezek? ha hétfőtől is ez lesz, tényleg menekülni kell innen, ezt nehéz ép ésszel hallgatni

2010.05.29. 18:39:05

@bariga: nem kell hallgatni egyrészt, másrészt tényleg menni kell...;)

ssi 2010.05.29. 18:39:59

@lüke:
nem kell (párt)elkötelezettnek lenni, sőt...

sosem gondoltam, írtam ilyet,
magam sem vagyok (most épp nincs megfelelő kínálat a számomra)
de valaki az, s nyilvánvaló is.
6.Lenin nagyon örül O.V. győzelmének,
nagyon haragszik az előzőekre,
tele van reményekkel, várakozásokkal,
szívesen idéz a vezér irányvonalából,
én meg egy ilyen célt próbáltam boncolgatni,
(munkába állók számának növekedése)
hogy sokkal összetettebb és nehezebb feladat,
mint ahogy megjelenik a kormányprogramban,
s nekem így most kételyeim vannak,
s kíváncsian várom a folytatást,
(egyelőre mindegy, hogy hogy hívják a kormányt,
csak a tartalomra figyelek)
amúgy pedig az előzőek se csak rosszat tettek

erre vonatkozott a kérdésed?

lüke 2010.05.29. 18:41:05

@bariga:
próbálj levegőt venni:)

6.Lenin 2010.05.29. 18:41:14

@panelburzsuj:

Na,ja...

1 olvastam itt 1-2 hsz-t,hogy vannak akik várják otthon Orbánt az egyezkedésre.Talán még a kávét is feltették,takarékra.Elég,ha az értelmesebbjével.

2 ez tényleg kemény lesz,de akik tényleg keresztbe tudnának feküdni,talán a pénz jobban érdekli őket.Az elveket mindig is leszarták,ha volt nekik valaha is.
Szerintem most papírt darálnak,aki marad, 1 darabig majd örömködik,hogy megúszta.A Porbafingó Jánosokra meg lassan rádől a párt,jobb lesz,ha elkezdik a félre ugrálást gyakorolni.Meg még 1 jó tanács,nyuggerek ne ugráljanak.Más meg már nem maradt.Hipp,hipp hurrá.Ez a hajó elment.

Csak kicsi majom lehetek,mert az nekem is feltűnt,hogy a többiekhez képest mintha bágyadtabban rinyálnál a patástól.
Gondolkodóba is estem ettől,mondom is magamnak

lehet kicsi volt a sarzsija,vagy kicsesztek vele is,de a beidegződés túl mélyen van,meg ilyenek.Szerencsére csak napi kb. 3,2 percem volt ezen gyötrődni.Kösz,hogy szóltál,mi is a szitu.
Nyertem napi 3,2 percet.Több időm marad a vezért imádni.

Majd csak lesz valahogy,csak egészség legyen,háború meg ne,vagy mi a tosz.

lüke 2010.05.29. 18:42:01

@manyike:
nem kérdés ez...............

@bariga:
próbálj levegőt venni:)

bariga 2010.05.29. 18:50:04

@lüke: majd ha oszlik az illat

[nev] (törölt) 2010.05.29. 18:50:53

@bariga:
hétfőn indul az alkotmányozás. szóval úgy tűnik, hogy a kormányzás érdeklődés hiányában elmarad.

bariga 2010.05.29. 18:51:41

@Letícia: konstruktív válasz, pont olyan okos, mint a kedvenc pártod manapság

bariga 2010.05.29. 18:54:52

@[nev]: ja, megyünk vissza vagy száz évet, lesz itt uram bátyám, meg mente. De hátha előkerül valahonnan egy modern fideles, a remény hal meg utoljára

2010.05.29. 19:01:41

@bariga: nekem kedvenc pártom? Na mesélj! Én nem tudok róla, hogy van kedvenc pártom!:)

6.Lenin 2010.05.29. 19:03:31

@manyike:

Akkor ezt jól értelmeztem
"kiveséztem a témát, köszi, h elviseltél "

Akkor mégsem voltam olyan fáradt,mint gondoltam.de amit

" manyike 2010.05.29. 01:28:22 "ebben a hsz-ben írtál,továbbra is egyetértek és csak azért örülök a fidesz győzelmének,mert hasonló irányt jelöltek ők is.Ennyi a "lelkesedésem" az irányukba.

A Te irányultságod meg a magánügyed,nem érdekel,csak rád tartozik.

Amit viszont a lehetséges felemelkedést elősegítő lépésekről írtál a továbbiakban is egyet értek,támogatom.

[nev] (törölt) 2010.05.29. 19:06:21

@bariga:
felvilágosult abszolutizmus. időutazás. szerintem így kell felfognia az egészet. készítik elő a terepet a nemzeti liberálisoknak. a kérdés, hogy hol van kossuth.

bariga 2010.05.29. 19:15:39

@[nev]: a nemzeti jelzővel óvatosabban kellene bánni. fontos szó, de könnyen elcsépelődik. még veszélyesebb, ha véletlenül eétévesztik mellé a szociális jelezőt. Mindekettőt túl sokat hallottuk mai is, de sajnos nem volt mögötte komoly tartalom.

[nev] (törölt) 2010.05.29. 19:33:11

@bariga:
a (nemzeti) liberalizmus tulajdonképpen arra szerveződött, hogy féken tartsa a nacionalizmust.

bariga 2010.05.29. 19:42:26

a mostani kormány milyen? Ellenzékben szocialista volt, mindet megígért, mindent vissza fog adni , mindenkit mindentől meg akar védeni( bár Semjén még ma is..) a kampány alatt olyan polgári a zemberek féle valami, erre most nem jut eszembe ideológia. Ma pedig keresztény. A konzervatív ideológiának jelenleg nyoma sincs. Pedig sürgősen utána kéne nézni mi is az és gyorsan gyakorolni az elveket.

2010.05.29. 19:45:12

@bariga: na mi van, még mindig nem tudom, ki a kedvenc pártom!:P

:)

bariga 2010.05.29. 19:48:29

@Letícia: bocsánat, visszavonom, amit neked írtam

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.05.29. 20:15:27

@bariga:

"ha hétfőtől is ez lesz, tényleg menekülni kell innen, ezt nehéz ép ésszel hallgatni"

Látod, igazat mondott OV:
tényleg forradalom volt a szavazófülkékben!

bariga 2010.05.29. 20:31:54

@malacz69【ツ】rettegés elemző: remélem lőni nem fognak, csak olyan kis csendes forradalom ez. De neked ezek a mai beszédek tényleg tetszettek? Olyan volt, mint egy komoly kormány komolly megnyilatkozásai? Nem kell már harcolni, az ellenség verve van!!

deku82 2010.05.29. 21:09:07

Gábor! Este még lesz időd egy posztra?
Jó lenne olvasni, hogyan foglalod össze a mai napot!

Kint voltam a Kossuth téren végül, és szeretném megosztani veletek az időjárás hatását a mai szónoklatokra:
Semjén alatt sütött a nap, minden mondatot megtapsoltunk. Orbán 2. felében nagyon beborult, még picit dörgött is az ég, közelnek tűnt egy kis felhőszakadás; ekkor már nem fojtottuk bele Orbánba a szót tapssal...

deku82 2010.05.29. 21:11:38

@Mikor rendezi az MSZP trilliárdos tartozásait?:
Voltam mindkettőben, és a brüsszeli EU parlamentben is.
Szerintem a magyarban.

2010.05.29. 21:12:05

@bariga: na malacot hiába is győzködöd!:)))

jjulie 2010.05.29. 21:19:29

@deku82:

most volt ott több ember, vagy az ominozus vereség utáni kétmilliós naggyűlésen?

deku82 2010.05.29. 21:26:58

@jjulie:
Nekem úgy tűnt, hogy akkor...

jjulie 2010.05.29. 21:47:59

továbbra is izgat, hogy mi pénz egy ilyen pártrendezvény és ki fizeti?

6.Lenin 2010.05.29. 22:09:09

@jjulie:

Én+ a népek!
A forradalom nem óccsó mulaccság!
+ a H. Miki is dugott 2 nokiással.Azt hitte lesz amneszti.hu.

Őszintén, azért ennyi népek 1 rakáson,nem semmi,totál beájultam,nem is láttam a vezérből sokat,csak az iránytűjét,töpörödve.

Mit kekeckedsz?
Ritkán van forradalom,megéri.

ladislaus 2010.05.29. 22:12:36

@bariga: meg mindig itt vagy? Resszkessel am nagyon..

Amugy az uj Alkotmanyhoz egy szot engedjetek meg: VEGRE!!!
Ezzel kellett volna kezdeni a rednszervaltast, de mara tudjuk hogy az nem arrol szolt ami a neveben van. Most lehet tenyleg es szerintem is ennek elso es legfontosabb pillere az uj Alkotmany! Hogy ez mit tartalmaz majd mit mond majd ki ezt bizzuk rajuk, es remenykedjunk hogy igazsagos es eros, stabil lesz.

jjulie 2010.05.29. 22:12:40

@6.Lenin:

erre is a hagyó gyüjtött pénzt?

jjulie 2010.05.29. 22:15:39

@ladislaus:

kérdeztem már tőled, hogy megdugnád e a csúnya boszorkányt az erdőben, ha megígérné hogy világszép királylánnyá változik utána?

6.Lenin 2010.05.29. 22:20:38

@jjulie:

Nekik jobban rááll a kezük,meg hát a gyakorlat.
Ehhez érzék kell,mint a hegedüléshez.

6.Lenin 2010.05.29. 22:30:31

Jjulie!

Ahogy nézem az előzetest,ez a mocskos fidesz világ rosszul kezdődik számodra.
Szar volt a belépő.
A 2. felvonás jobb lesz,vagy menjek inkább hunyni?

Diocles 2010.05.29. 22:30:40

Érdekes ez a Wieszt-ügy.

Lendvai még szerdán mondta, h Wieszt találjon ki valami hihetőt, vagy repül.
Nos, Wieszt ki is talált, most azt mondja, h kölcsönkapta azt a kétmilliót :)
Jogilag lehet, h elmegy (bár állítólag sorra jelentkezik a többi kuncsaft is, akiket ugyanígy megfejt), de az biztos, h egy ország röhög a magyarázaton.

Nagyon kiváncsi leszek, h mit lép erre Lendvai, aki személyében tán nem korrupt, h lenyeli-e ezt a magyarázatot.
Ha igen, akkor a Fidesz már őt fogja támadni, mondván, h megvédte Wieszt-t.

bariga 2010.05.29. 22:31:39

@ladislaus: itt vagyok, miért talán nem lehet? Látom ezt a stílust is a Kossuth téren tanultad. Bár eddig pókereztem, annak több értelme volt

bariga 2010.05.29. 22:38:45

@jjulie: lesz megint mákos bejgli

Diocles 2010.05.29. 22:40:32

itt van, igazi gyöngyszem:

Az Echo TV műsorába együtt hívták meg a szocialista politikust és Kupper András fideszes kerületi képviselőt, hogy megpróbálják tisztázni, hogy az internetes videomegosztókra is felkerült felvételen valójában mi történt.
Wieszt János szerint a videó teljes mértékben manipulatív, szerinte azt megvágták, ezért azt javasolta, hogy azt szakértővel vizsgáltassák meg.
Közölte, a felvételen valójában egy 2,2 millió forintos kölcsön átvételének lebonyolítása látható.
Elmondta, a kölcsönügyletről egy okirat is készült, majd a stúdióban az asztalra tett egy szerinte erről szóló, kézzel írt dokumentumot.
Közölte azt is, rágalmazás miatt már feljelentette Kupper Andrást.
Kupper András válaszul azt mondta, nem életszerű, hogy a szocialista politikusnak csak most jutott az eszébe a kölcsönügylet, pedig a héten többször is nyilatkozott az ügyben.
Wieszt János reagált Lendvai Ildikó aznapi nyilatkozatára is. A leköszönő pártelnök kijelentette, ha Wieszt János vasárnapig semmilyen meggyőző választ nem ad az ellene felhozott vádakra, akkor kezdeményezik párttagsága felfüggesztését. Wieszt János erre utalva azt közölte, nem mond le, és tovább harcol az igazáért.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya tíz nappal ezelőtt vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást annak kapcsán, hogy a Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt feljelentette Wieszt Jánost.
A Fidesz helyi szervezete szerint Wieszt János kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amelyet egy titokban készített videofelvétel tanúsít; a bemutatott felvételen az látszik, hogy a szocialista politikus, aki a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának is az elnöke, egy borítékot vesz át.
MTI

Ui.: úgy láccik, h nem konzultált ügyvéddel ez barom, még ez a szövege is tele van ellentmondásokkal.
Pl. ha elismeri, h valóban átvett 2,2 millió forintot, ahogy az a felvételen láccik, akkor miért mondja, h kamu a felvétel?

bariga 2010.05.29. 22:40:53

@malacz69【ツ】rettegés elemző: jaj de jó ! te is szeretsz jáccani?? meg lehet, hogy még a virágot is?

6.Lenin 2010.05.29. 22:53:46

Kedves Vendégeink!

A ma esti rágalom ária elmarad.
Az előadó művész úr(hölgy?)Jjulie talán nem is véletlenül,néhány perccel ezelőtt összerettegte magát.

Menjetek békével!

Jó éjt!
Mindenkinek

jjulie 2010.05.29. 22:54:38

@ladislaus:

tudtam hogy a le kell fordítanom neked: még mindig hiszel a mesékben?

hány éves vagy?

jjulie 2010.05.29. 23:00:11

@6.Lenin:

ezt arra érted, hogy kiváncsiskodom mibe kerül egy ilyen rendezvény és ki fizeti a számlákat?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.05.29. 23:12:31

@bariga:

bariga drága, azzal értettem egyet, h részedről több értelme volt a pókerezésnek. Sztem válts vissza rá! Üdv.

bariga 2010.05.29. 23:20:36

gondoltam, mire visszajövök, már gazdasági programról fogtok vitázni, meg az adócsökkentésről, de még mindig csak a személyeskedésnél tartunk. Talán te meg arra is törvényt hozol, hogy ki hová menjen?

Ordnassac 2010.05.29. 23:37:33

@Videofon: ha neked Szapáry György lilaködös művészlélek...

Ordnassac 2010.05.29. 23:39:12

@Letícia: megjött, majd reagálok rá.

panelburzsuj 2010.05.29. 23:41:05

@bariga:

Te se figyelsz.

Ma megint elhangzott, hogy most a célokat kell kitűzni, az odavezető eszközök megválasztása a következő négy év feladata. Csak szép, ékes rendben ..

Mi lenne pl. TöröK Gábor blogjából, ha egy-két hét alatt lezavarnánk minden lényegi kérdést, és lerágnánk minden lényegtelen csontot?

Ordnassac 2010.05.29. 23:42:11

@[nev]: az alkotmányozást az OGY fogja csinálni, meg Navra. Meg a háttérszakértők. Mint anno Horn Gyula idején. Ott is külön ogy. bizottság működött egy bizonyos Bihari Mihály vezetésével. Azt azért nem állítanám, hogy ne lett volna kormányzás akkor.

Szóval mielőtt ilyen (bocsi) vaskos badarságot mondasz, nézz körül a rendszerváltás utáni magyar történelemben. ;-)

panelburzsuj 2010.05.29. 23:45:42

@Ordnassac:

Szapáry IMF-összekötő lesz, tanácsadói titulussal, úgyhogy ha lesz is ráhatása a kormányprogramra, az inkább tolmácsi munkakör lesz, mint tervezői ...

panelburzsuj 2010.05.29. 23:48:11

@Ordnassac:

(Látod, nekem meg az ö-betűm rakoncátlankodik. Hiába nyomom sokáig, csak pöttyöket rak a karika fölé ... )

Ordnassac 2010.05.29. 23:49:01

@panelburzsuj: amúgy Matolcsynak azért korlátozott mozgástere lesz, hiszen Fellegi Tamás minisztériumánál van az állami vagyongazdálkodás hatásköre.

Tudomásom szerint a Miniszterelnökségnek is lesz beleszólása a dolgokba.

Ergo annyira talán nem garázdálkodhat Matolcsy.

panelburzsuj 2010.05.29. 23:58:54

@Ordnassac:

Aprócska szempont:

Ha lengedeznek is mostanság pártállami emlékek a levegőben, azért egy dolog eléggé masszívan megváltozott: ma nem csak, sőr nem is elsősorban az állam gazdálkodik Magyarországon. Sőt: a vagyon nagyobb része se az államé (sogennate privatizáció, biztos te is hallottál már róla) ...

Ergo 1: a gazdaságot szabályozó miniszter másokéval csalánoz.

Ergo 2: 1-ből következően az érzékenység valamivel nagyobb.

ssi 2010.05.30. 00:00:14

@6.Lenin:
korrekt vagy, ez jó
a jövőben is biztosan adódnak témák,
amit a közreműködéseddel jobban megértek,
számítok Rád
Üdv

Ordnassac 2010.05.30. 00:09:55

@panelburzsuj: persze, de itt inkább a pénzügyi/költségvetési vonal volt az érdekes, nem a gazdaságpolitikai.

panelburzsuj 2010.05.30. 00:12:37

@Ordnassac:

(Pintér meg vagy rendőr, vagy rendőrtábornok ... :)

panelburzsuj 2010.05.30. 00:17:54

@Ordnassac:

Pont most pakolták egybe a kettőt.

Matolcsy maga pedig eleve iparszakos, és eddigi pályáján is zömmel a reálgazdaságot adminisztrálta, kutatta, árusította vagy miniszterte. (Gyanítom, hogy kormány pénzelését valójában inkább Varga fogja felügyelni.)

Ordnassac 2010.05.30. 00:18:51

mandiner.blog.hu/2010/05/29/novaja_ekonomicseszkaja_polityika

Csak én érzem úgy, hogy azért ez nem az a kifejezett hurráhangulatú beszámoló? (Attól függetlenül, hogy a képek egész érdekesek.)

Ordnassac 2010.05.30. 00:22:55

@panelburzsuj: tudom, a wikicikket róla én írtam. :-D

Amúgy meg pont ugyanarról beszélünk. ;-Ö

A Pintérrel kapcsolatos megjegyzés mire is vonatkozott?

Ordnassac 2010.05.30. 00:32:03

Apró érdekesség, akik nem szavaztak a miniszterelnök megválasztásánál:

Fidesz: Schmitt Pál (levezető elnök) és Vitányi István

MSZP: Botka László, Káli Sándor, Lukács Zoltán, Ujhelyi István és Veres János

Jobbik: Hegedűs Lorántné, Murányi Levente és Zagyva Gyula (Ferenczi Gábor, Kulcsár Gergely, Rubi Gergely és Staudt Gábor igazoltan volt távol)

KDNP: mindenki ott volt

LMP: Dorosz Dávid, Osztolykán Ágnes és Szabó Rebeka (mindhárom igazoltan távol)

független: Molnár Oszkár

panelburzsuj 2010.05.30. 00:37:58

@Ordnassac:

(Hogy mitől egyértelműsödik őpintérsége: funkció (miniszter), végzettség (rendőrtiszt és jogász), vagy "rang" (rendőrtábornok).)

panelburzsuj 2010.05.30. 00:46:36

@Ordnassac:

Érdekes társaslélektani mutatványok várhatóak: a magyar nyelvű neten ugyanis meglehetősen általános manír a cinikus, vállrángatós, lesajnálós, sőt lefikázós hangvétel, és ilyen hangfekvésben sokkal könyebb egy Gyurcsány-kormányt méltatni, mint a Forradalmi Nemzeti Együttműködés Vezérkarát ...

panelburzsuj 2010.05.30. 00:49:26

@panelburzsuj:

(Nyolcévi csaholás után egyik pillanatról a másikra dorombolásba átmenni: ez hordozhat bizonyos mértékű olvasottsági kockázatokat ... )

Ordnassac 2010.05.30. 00:50:56

@panelburzsuj: kend figyeli WP-s tevékenységem? :-D

Ordnassac 2010.05.30. 00:52:57

@panelburzsuj: amúgy a végén lehet, hogy (politikus) lesz belőle. ;-)

panelburzsuj 2010.05.30. 00:53:51

Ugye a gránit egy kőzet, amiből a talapzathoz valót bányában kell kitermelni?

panelburzsuj 2010.05.30. 01:00:21

@Ordnassac:

(Véletlen egybeesés ... :)

Legyen simán rendőr. Úgy még jól is hangzik, és hát azt jó régóta és egyfolytában csinálja, míg a többi folyton változik.

Ordnassac 2010.05.30. 01:07:38

@panelburzsuj: abban volt egy korábbi megegyezésük, hogy fegyveres testületek hivatásos tagjainál, akik elérték a tiszti rangot, ott jelezzük szükséges egyértelműsítésnél. (Amiatt nevezetes, egy rendőr szimplán azért, mert rendőr nem szokott az lenni :-) )

Nincs kedved beszállni? Mezőgazdasági témákban amúgy sem állunk jól. :-)

lüke 2010.05.30. 06:08:59

@Diocles:
jellemző: kölcsön, ahol
még lakáshitel sincs:)

lüke 2010.05.30. 06:17:25

@Ordnassac:
a copyright az enyém
NER> NEP
a képek isteniek, önmegvalósítók: narancsosan
szomorú képek, nagyon lepusztultak a po'gárok,pláne a nyuggerek,hiába süt a np
nemcsak az öltezetük, hanem az arckifejezésük, az értelmük.........

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.05.30. 15:57:06

@Videofon:
"... látom ... a neved változását... Márciusban újrakezditek?"

Igazából már júniusban mukkanunk megfele :-)

Őszig teszünk egy kis kitérőt önkormányzatok felé...
- ehhez remek "stratégiai partnereink" is akadtak,
akiket a honlapunk nyitóoldalának oldalán találsz
(a "keresés" alatt:)
Aztán jöhet a 2014-es választási kampány...
(a Fidesz lerövidítési szándékával szembe';)

Ordnassac 2010.05.31. 15:04:20

@lüke: két Vitányi ül az OGY-ban (már 1998 óta). Az egyik az általad említett Iván (a wikicikk jelentős része tőlem van), a másik pedig a Hajdú-Bihar megyei István (nem rokonok). ;-)
süti beállítások módosítása