Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
júl 10
11:06

„Régóta készülök a felügyelet vezetésére, és a személyekkel is egyeztettem már” – mondja a Figyelő legutóbbi számában közölt érdekes interjúban Szász Károly, a PSZÁF egykori és mostani elnöke. A hat év után visszatérő vezető azt is elmeséli, hogy 2008 tavaszán, amikor az SZDSZ kilépett a koalícióból, és „reálisan felmerült egy előrehozott választás”, tudatosan jött haza Szerbiából, hogy gyorsan képbe kerülhessen. Szász Károly esete messze nem egyedi: számos más helyen is érvényesült a kádermegmaradás törvénye.

(Fotó: Facebook)

A PSZÁF elnöke mellett egyébként most kinevezett alelnökei is visszatérők a felügyeletnél. Érdemes megnézni az elmúlt hetek személycseréit összefoglaló listákat: nagyon sok helyen nyolc ellenzékben töltött év után ugyanazokkal a nevekkel találkozhatunk, ha nem is mindenhol ugyanabban a pozícióban. Nem csupán a minisztériumok vezérkarában, hanem ilyen-olyan háttérintézményekben, állami vállalatoknál és egyéb helyeken. Tapasztalt, kipróbált, megbízható és hűséges emberekkel, akik képesek voltak két parlamenti ciklust várni az újabb közszolgálatért.

Sokat beszélünk a Fidesz sikerének titkáról, ez az aspektus azonban viszonylag ritkábban kerül szóba. Pedig lényeges szempont: a párt a kormányzati hatalom elvesztése után tudatosan törekedett arra, hogy azokat is maga körül tartsa, akik nem tartoztak a hivatásos politikusok közé, de szakértelmük vagy más okok miatt fontosak voltak a Fidesz számára. Mire volt ehhez szükség? Odafigyelésre, gondoskodásra és természetesen reményre, a visszatérés reményére. Utóbbit a szocialisták megoldották: a 2006-os - sorozatban második - választási vereséget követően, amikor ebben a körben leginkább úrrá lehetett volna a csalódottság érzése, s ebből következően felmerülhetett volna akár a dezertálás lehetősége is, nagyon hamar kiderült, hogy legközelebb már nem veszíthet a Fidesz.

Ez azonban önmagában kevés lett volna, a személyzeti politika, az összetartás részét képezték a rendszeres találkozók (a sajtó is beszámolt arról, hogy az Orbán-kormány volt államtitkári karával időnként szinte formális megbeszéléseket tartottak), a gyakori szakértői feladatok (lásd például a Századvég éves közpolitikai munkáit és ezek szerzőit) és a „kibekkelést” megkönnyítő elhelyezkedési lehetőségek. Érdemes lenne egyszer alaposan megnézni, hogy a most visszatérők hol töltötték az elmúlt nyolc évet: egy részük bizonyára magától is könnyedén talált magának jól fizető állást, de akadnak arra utaló jelek, hogy kiépültek azok a kapcsolatok, létrejöttek azok az intézmények, amelyek segítségével a párt háttérvilága többé-kevésbé intakt maradhatott az elmúlt években.

Nem emiatt nyert a Fidesz, de a hosszú távú berendezkedéshez fontos adalék lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr322142582

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan ágyazzunk meg a korrupciónak? (I. lecke) 2010.07.13. 02:53:03

Kezdjük a mellékessel ma is! A Tisztelt Ház kétharmada egyszer sem hagyja magára holdudvarának nagyjait. Hál' Istennek! Szegény Zsigájuknak (a Járainak) nem kell kinyögnie a bankadót, amivel sanyargatnák, ha túl régen alapította volna bizto...

Trackback: Lex Borkai 2010.07.12. 17:08:51

Előre jelzem: alapvetően teljesen mindegy, hogy mennyi. De nagyon nem mindegy, hogy miért és hogyan. Igen, egy újabb alkotmánymódosításról van szó, a Lex Borkairól. Egy olyan ügyről, amiről maga Borkai Zsolt tehet a legkevésbé.Történt pedig, hogy Lázár...

Trackback: Mit tud a Fidesz? 2010.07.10. 19:30:02

A párt a kormányzati hatalom elvesztése után tudatosan törekedett arra, hogy azokat is maga körül tartsa, akik nem tartoztak a hivatásos politikusok közé, de szakértelmük vagy más okok miatt fontosak voltak a Fidesz számára.

Trackback: Személyi döntések hete 2010.07.10. 19:09:54

Bár a hét elején minden blog a nemzeti együttműködési nyilatkozat kifüggesztésétől zengett, történt fontosabb is.A nemzet tacepaója persze elég beszédes. Ha Orbán Viktor azért függesztette ki a kormányhivatalok falára, mert kell az ingyenes reklámfelül...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szimba 2010.07.12. 01:11:23

@Szimba:

Budapesten amúgy is bajban voltak az országos lista összeállításakor. Gyere a kerületünkbe, és szórom a szórólapokat, meg minden!:)))))

Ordnassac 2010.07.12. 01:11:44

@Szimba: az alkotmányjogi vonal már megvan a Schifferrel, az EU-joginál ott a Szilágyi Péter. Aztán még ott a Dorosz Dávid is, aki egy évfolyammal járt felettem. Nem hiszem, hogy emlékezne rám.

[nick] (törölt) 2010.07.12. 01:12:35

@Ordnassac:
figyeld a valóságot is. és ne csak monitort bámuld. meg az újságokat. azokban hazudik mindenki. török gábor is hazudik a blogjában, és én is hazudok a kommentekben. az értelmiség folyton egy valótlan világot vetít maga elé, és azt írja le. próbálja becsapni saját magát, és ezekkel hiteget másokat is. de a professzorok is ezt teszik, és tulajdonkéépen a jog ezt a hazudozást emeli tökélyre. az alkotmányjog különösen. szóval ezek 2 dimenziós modellek. és a valóság ennél több összetevős. ezt ne felejtsd el. hogy valós kapcsolatok kellenek. túl fiatal vagy ahhoz, hogy folyton az internet előtt üljél.

Szimba 2010.07.12. 01:15:29

@Ordnassac:

Jogászból sohasem elég egy párt esetében. Ki fogja a paragrafusokat előszedni, amikor kétes ügyletekbe bonyolódnak, és különböző szerződésekkel leplezik a pénzek magánosítását?!

Át kell nyergelned a környezetvédelemre, aztán irány...Sukoró.

Ordnassac 2010.07.12. 01:15:48

@[nick]: nem panaszkodom, van életem így is az egyetemmel, t. k. az ottani instruktori tennivalóimmal. :-)

Ami a hazugságot illeti: inkább úgy fogalmaznék, hogy egy-egy ügynek egy bizonyos rálátását biztosítják. (Persze vannak tényleg hazudozók, de azért ennyire nem tragikus a helyzet.)

[nick] (törölt) 2010.07.12. 01:21:35

@Szimba:
egyszer láttam egy interjút csukással a tévében. és elég tanulságos volt, politológia szempontból. szóval az mondta csukás, hogy a dörmögő dömötörhöz, vagy talán egy másik gyereklaphoz kellett 50 millió forint. és ment a kultuszminiszterhez, aki görgey volt, hogy gábor, 50 millió kellene a lapindításhoz. és az egyik derék író mondta a másiknak, hogy persze pistám, ennyi pénzt ilyen nemes célra mindig van. pontosabban ennek a fele van. a másik felét majd az ifjúsági minisztériumból megkapod. ment csukás, ahol fogadta jánosi. elmondta neki, hogy 25 milliót már kapott görgeytől, és most már csak a pénz másik fele hiányzik. a jános azt mondta, hogy persze. a gyereklap jó cél. ennyi pénz van rá. örült is a csukás, hogy ez könnyen ment.

aztán telt az idő, és ezt olvasta az újságban. a kormány két tagja lemondott. a kultuszminiszter, és az ifjúsági miniszter. görgey és jánosi. pont, akikkel meg volt állapodva. és a helyükbe lépett két számára ismeretlen. hiller, és gyurcsány. be is ment a minisztériumba, és kérdezte hillert, hogy akkor a korábbi megállapodással mi van. hiller szétttárta a kezét, és mondta, hogy ő egyedül nem dönt el semmit. kérdezze meg gyurcsányt. majd csukás azt mondta. oké, de mire számítson, mit fog mondani ez az akkor még ismeretlen gyurcsány. és hiller azt felelte, hogy mindent nagyon szépnek, és jónak fog találni, de egy fillért nem fog adni, mivel ez pártcél. gyereklappal nem lehet választást nyerni. és így is lett. szóval ezt mondta csukás egy tévé interjúban. szerintem tanulságos.

Szimba 2010.07.12. 01:22:08

@Ordnassac:

Ez nagyon szépen hangzik! bizonyos rálátás:))

Láttam én is szépen fogalmazott, láttamozott szerződéseket, amik mögött éppen csak munka, teljesítmény nem volt. Amolyan "zacskó arany a csatlósoknak" stílusú pályázati elbírálásokról is igen elítélő véleményem van.

Egyszóval jól van az elrendezve, hogy amikor az ember megöregszik és kezd kinyílni a csipája, akkor félreteszik, meg elviszi a kaszás, hogy jöhessenek a friss, naív, még hittel teli fiatalok.

Szimba 2010.07.12. 01:24:52

@[nick]:

Csukás egy fergeteges figura. Dolgozott a Dörminek. Most a Balaton mellett él, és minimális nyugdíja van.
Magának sem tudott pénzt szerezni.

Ordnassac 2010.07.12. 01:28:47

@Szimba: idősebb emberek között nőttem fel, szóval látom "azt a végét is" a dolognak.

Tökéletes dolgok sosem lesznek, mindig lesznek visszaélések, hazugságok és más simlis dolgok. Klasszikust idézve: mi az hogy, nagyon is! Azonban lehet valamivel jobb, illetve jobban fel lehet deríteni ezeket. Ez szerintem reális cél.

[nick] (törölt) 2010.07.12. 01:30:14

@Szimba:
azt mondta, hogy a dörmögő dömötör újraindításakor volt ez. perzse lehet, hogy ez is csak mese volt, de szerintem elég tanulságos. szóval megjegyeztem. amikor hiller és gyurcsány beléptek a politikába, akkor egy csomó ilyen kis kulturális projektet felülírtak a pártcélok.

Szimba 2010.07.12. 01:36:16

@[nick]:

Rengeteg dologra nem volt pénz. Különösen nem támogatásokra. A gyermekirodalom és a gyermeksjtó csak vergődik. Persze vannak minőségi dolgok, pl. Horgas Béla Szitakötő c. lapja kisiskolásoknak. Vagy a Kincskereső, amire Rigó Béla valahogyan összekoldulta most a nyomás költségét.

Aztán vannak nagyon jó kis kiadók, amelyek a magyar gyerekköltők műveit is kiadják, és nem elsősorban a gyors meggazdagodás vezeti őket, mint Matyi Dezsőt, aki tönkretette a magyar könyvkiadást.

És nagyon jó az egyszervolt.hu , amelyik rengeteg mindent vállalt, nem csak a gyerekeknek nyújt filmet, mesét, játékot, hanem a szülőkkel is foglalkozik.

Ordnassac 2010.07.12. 01:37:39

@Szimba: édesanyám az egyszervoltos játékokat szokta játszani. :-D

Szimba 2010.07.12. 01:38:48

@Ordnassac:

Így van. És nem is árt ha valaminek vége van. Jönnek a tehetséges fiatalok, új szemlélettel és másféle igényekkel.
Én pl. találtam 2 utódot is, sajnálom, hogy nem kellettek. (merthogy fizetés nélkül nem igazán vállalták).

Szimba 2010.07.12. 01:40:29

@Ordnassac:

Mert jók!:))

Ezt elmondom az illetékesnek!:)) Örülni fog.

Zuhanok az ágyba. Nem szoktam netezni ilyen sokáig.

Jó éjt!

[nick] (törölt) 2010.07.12. 01:43:51

@Szimba:
szóval a piacon az égvilágon mindent jogilag, és műszakilag kell megalapozni. egy gyereklapot is. persze lehet, hogy azt fogod mondani, hogy én vagyok matyi dezső, aki tönkretette a könyvkiadást. de a helyzet az, hogy igazából nem nagyon lehet ma már könyveket önmagukban kiadni, gyerekkönyveket meg különösen nem. a gyerekeknek interaktív multiméida kiadványok kellenek, egyszervolt.hu.

ssi 2010.07.12. 06:12:28

@[nick]: megleptél ezzel a hazudik a világ kijelentéseddel

kb. mindig elolvasva - többiektől nagyon eltérő - nagyon hosszú írásaidat,
nem tudok rájönni, miért vélekedsz így magadról, de főleg másokról

szertem nagyon nem helyes, sőt bántó is lehet másra nézve, a kollektíven mindenkit hazugnak kinyilvánításod

a hazug embernek nem az a legrosszabb, hogy leleplezik,
hanem hogy nem tud bízni senkiben,
mert mindenkit hazugnak tart, mint amilyen önmaga is

mindenki magából indul ki, de attól még nem biztos, hogy olyan is a világ

porfelhő 2010.07.12. 06:16:04

@Szimba: Hogy jól induljon a hét csak éppen belekukkantottam a blogba. Jó lenne @Ordi-nak az LMP. valóban. Nekem is van kettő lányom.
Szép napot mindenkinek!

porfelhő 2010.07.12. 07:28:58

@szimba. Még kiegésziteném, igaz nem lenne annyira jó party@O-nak, mint az eredeti ajánlat, az egzisztenciális hátteret nézve.

ssi 2010.07.12. 07:55:06

@porfelhő:
Ordi egyelőre fejezze be a tanulmányait, építse föl saját magát, s bízzon abban, ha elég tudatos és nyitott, terem nekik babér valahol

szegényke, három pótmamája is lett ... remélem, elviseli, mert úgy látom, hogy mi élvezzük

@Ordnassac:
nem vagy egyedül, bár nem ti vagytok többen:
egész életed a tanulásról fog szólni, s a nem a világ, hanem önmagad miatt.
a lelki békédről ne feledkezz meg soha, de azért is tenni kell és nagyon sokat

@Szimba:
- nem vitatom a múltadat (sok tudás és tapasztalat)
- s a jelenedet se (állandó kíváncsiság, tanulás),
- de a jövődben - személyiségedet megtartva - optimistább szemüvegen át nézz
(olvaslak, s értem, hogy a világ sok szegmensében ott voltál már, s látod a gondokat, de szinte csak azokat, s meg is írod nekünk, de nem adsz mellé reményt, hogy lehet és lesz is ez még jó, jobb is, pedig a hiányosságok épp úgy életünk részei, de ezekkel együtt élni, sőt így fejlődni, az az igazi kihívás )

Videofon 2010.07.12. 08:00:54

@manyike:
65 éve ígérik az aktuálisan hatalmon levők, hogy jobb lesz. Unalmas már elhinni.

lüke 2010.07.12. 08:14:30

csak 65 ?
szerintem egy fektetett nyolcas:)

lüke 2010.07.12. 08:22:23

a két német zseni:)
de.wikipedia.org/wiki/Gerd_M%C3%BCller

és késöbb
de.wikipedia.org/wiki/Paul_Breitner
s megnézheted, hogy megy:)

Honess és Breitner elválaszthatatlanok voltak, s egymásnak segítettek
s a 70-s VB

en.wikipedia.org/wiki/1970_FIFA_World_Cup

some help for jj.

panelburzsuj 2010.07.12. 08:23:14

@manyike:

Nem olyan lehangoló ám, amit nick mond a hazugságról. Sőt! Nemhogy nem reménytelen, hanem kifejezetten az ellenkezője: sokal előrébb lehet jutni, ha tisztában vagyunk az ember voltunkból következő általános és a saját személyes korlátainkkal is.

"Az igazat, csakis az igazat, a teljes igazat."

Talán megbocsátható, ha nem állok neki fejtegetni, hogy miért teljesíthető nehezebben a sor vége, mint az eleje. Azt gondolom, hogy [nick] olyasmire utalt, hogy a "teljes igazság" ismerete kategorikusan kizárható, a "csakis az igazság" pontos lehatárolásra sem nagyon vannak eszközeink, így aztán gyakran megesik, hogy a leegyszerűsített (vagy épp: kiszínezett) modelljeinket tesszük nemhogy az igazság (az "értékelt valóság"), de a nyersen megformált "tényálladék" helyébe is.

A tudott és szándékos hazugság (ismert igaz dolgok manipulatív célú lecserélése hamisra) csak a látványos felszín, ahol ráadásul még a sánta kutya is versenyképes.

Az "értelmiségi hazudozás" ott kezdődik, amikor a "nem tudom" helyén feltünedeznek az első "így is lehet éppen" típusú megállapítások, valamint a "dolog helyes megközelítése" jellegű szimplifikációs, nézőpontrögzítős törekvések.

Hogy mindebben hol a reménység? Ha ki-ki maga igyekszik fölmérni, hogy mit is csinál a fenti "hármassági skálán" is megmérve, már nagyokat lépünk egy tűrhetőbb és élhetőbb világ felé.

(hú de megaszontam ... :)

panelburzsuj 2010.07.12. 08:28:25

@panelburzsuj:

(önszántából, becsületesen, rendszeresen megméri ... és nem csak akkor és ímmelámmal, amikor már nagyon szorul a kapcsa ... )

lüke 2010.07.12. 08:33:56

@panelburzsuj:
te is tudod, rendes ember nem megy politikusnak
s hogy igérgetni kell ez nem kérdés,
s hogy nem tartják be, ez már hazudozás

nem kell ebböl nagy ideológiát gyártani, azt csinálták 50 évig:)

ssi 2010.07.12. 08:38:53

@Videofon: @lüke: @panelburzsuj:
pl.
vannak a különböző kormányok
mindegyiknek saját programja
és egy nagy víziója az országról és saját történelmi küldetéséről

és nem tudnak mindenki kedvébe járni,
még akkor sem, ha amúgy megvolna a tisztesség és korrektség

és figyelve a bírálókat (a fizetett, vagy a sorsokat élőket)
tódulnak a kritikák,
akár a saját szemszögükből a jogosak is

jó-e nekünk, ha valamely szimpátiánk nyomására látjuk a világot?
jobb lenne-e nekünk, ha tudatosan keresnénk a jót is?
csorbulna-e ettől bennünk valami?
melyikből tanulnánk többet, melyikből merítenénk több erőt?
változhat-e a közhangulat? lenne-e idilli állapot, mikor a több a jobb?

"minél mélyebbre ásol a gondodban, annál közelebb kerülsz magadhoz"

hogy kinek, mi a gond, részben személyiségi kérdés is, de befolyásolható is

teljes igazság? - talán nincs is. Részigazság? - attól függ, kinek?

valami ilyesmire gondoltam, de most nincs több időm

Szép napot mindenkinek!

panelburzsuj 2010.07.12. 08:47:18

@lüke:

Politikusnak sokféle ember megy, sokféle szándékkal. Tartósan azok maradnak meg a pályán közülük, akiknek a működése többé-kevésbe egybeesik a vezetettek elvárásaival.

Ha Rákosit a nép űzte el, akkor Kádárt a nép tartotta meg.

Bonyolult? Szerintem egyszerű.

Szimba 2010.07.12. 09:09:59

@manyike:

Hiányolod az "optimista kicsengést"?:)
Hiszen kibírtam! Végigcsináltam egy életet. Minden problémát elfogadtam, tehetségem szerint megoldottam, vagy ha ez lehetetlen volt, akkor kivártam azt az időt, amikor lépni lehetett. Talán túlságosan is konfliktus kereső, és problémacentrikus voltam. (diplomatikusan persze:))

----------------
Most viszont megrekedtem!!! SOS! Éjjel az üvöltő kutyáim elől mentettem egy sünt. Jelenleg egy tál macskakaja mellett gömbölyödik a fürdőszobában.
Mit tegyek, hogy megszabaduljak tőle, de mégse küldjem a halálba???????

Ez meghaladja a problémamegoldó képességem, vagy csak nagyon fáradt vagyok.

Szimba 2010.07.12. 09:16:39

SÜN! SÜN! SÜN!

Hé, értelmiségiek, nem elbújni a konkrét feladat elől!

szbi 2010.07.12. 09:19:14

Egy jó példa a politikai médiamanipulációra:

Az f.hu oldalon megjelent egy elemzés a közigazgatási/intézményi "kirúgásokról". A cikk a szocik 2002-es eljárásáthoz hasonlítja a Fidesz mostani cselekedeteit.
Egy részlet:

"... most a Fidesz a 2/3 birtokában olyan független intézményekben is bebetonozza a saját emberit, ahol eddig ez aligha volt lehetséges. Ilyen az Állami Számvevőszék, a Nemzeti Média Hatóság vagy az Alkotmánybíróság, így ha 4 év múlva esetleg kihunyna a forradalmi láng, akkor is a fontos posztokon még maradnak a lojális döntéshozók."

V. T. szerző cikkének címe: "A kirúgások sebessége mindig állandó"
Bevezetőjének első mondatai: "Az elmúlt hetekben több tucat magas beosztású köztisztviselőnek kellett új állás után néznie, miután..." Ez igaz; de a cikk mégis hamisít.
A föntebb említett három, az országgyűlés által választott, tehát nem kormányzati kinevezésű tisztség ugyanis hosszabb ideje szerintem alkotmányellenesen - üresen állt. A korábbi kormányzó erők képtelenek voltak egyezségre jutni az ellenzékkel. Erre most a 2/3 miatt nincsen szükség; gyorsan léptek a vezető; - helyesen.
Ráadásul a cikket a sokat támadott Domonkos László portréja illusztrálja. Illusztrálja? Manipulálja az olvasót. Az ő általa elfoglalt helyről nem rúgtak ki senkit. Ráadásul az ÁSZ elnökhelyettesi posztját jó pár éve nem tudták betölteni. Most igen.

Akkor lesz igazán jobb az életünk, ha a hasonló piszkos manipulációk megszűnnek.
De mire is szolgálnak ma? Töprengjen, Kedves Olvasó.

/P. s.: mostani szövegem szempontjából érdektelen az új kinevezettek személye, minősége./

panelburzsuj 2010.07.12. 09:22:06

@Szimba:

Vidd el egy vászonszatyorban egy gazos, ápolatlan telekre. És onnantól megint sün őméltósága gondja a struggle for life.

panelburzsuj 2010.07.12. 09:27:54

@panelburzsuj:

(És vidd a sünnel az fn.hu újságíróját, meg szbi kommenttársat is, ha van még hely szatorban. (Zsákod van?))

Szimba 2010.07.12. 09:49:31

@panelburzsuj:

Ez jó! Egeret már szállítottam erdős, hajléktalanok lakta terepre. Most jön a sün.
Csak előbb lefotózom. Fergeteges hangja van. Morog, röfög, csámcsog, és szuszog. Kapott egy cserebogarat, de nem eszi. Kicsit lámpalázas.

Szimba 2010.07.12. 09:52:04

@panelburzsuj:

Van zsákom, de nem viszem az említett urakat sehová! Mi maradna neked, hogy naponta jól elszórakozz velük?:)

panelburzsuj 2010.07.12. 09:55:35

@Szimba:

(Egy egész süncsaládot etettünk egy nyáron át. Nem voltak rabok - egyszerűen beleszülettek a készbe (a kertünkbe). A picik imádtak a a sajtdarabkákat, talán az öreg is kedveli. Az sünétkezés valóban meglepően lármás. :)

ssi 2010.07.12. 09:56:49

egy gondolat erejéig beugrottam hozzátok

@Szimba: zajlik, nagyon zajlik az élet körülötted :-)

kormányról, politikusokról, munkahelyeidről, különböző szakterületekről osztottad meg velünk személyes rossz tapasztalataidat, vagy általános lesújtó véleményedet. annyi helyen ott jártál, vagy bekukkantottál, biztosan találkoztál szimpatikus emberekkel, megoldásokkal is.. ezeken elgondolkozni többet segítene, mint a mit ne tegyünk, - ha értesz engem? :-)

a jelenlegi kormány (a korábbival szemben) hirtelen óriási optimizmust, lelkesedést sugároz élen a ME-kel, a külsős jelentős támogatóival, ill. néhány szakpolitikusával. Szkeptikusan azt gondolhatnám, h valamit leplezni akarnak

mit tegyen az ellenzék? szertem rossz húzás lenne tőlük a markáns pesszimizmus. Úgy kell nekik is ebben részt venniük, hogy közben jogosan bírálnak. Mi adhatná meg az ellenzék súlyát? Hogy leteszik a saját javaslataikat, hogy mosolyognak, hogy szerveznek saját társadalmi akciókat az összefogásról, adakozásról, az élet szebbik oldaláról? az MSZP most építkezhet korábbi eredményeire is (utak, épületek stb.)?

panelburzsuj 2010.07.12. 10:00:03

@Szimba:

(Csak akad még a neten pár idilli hely, ha kötekedhetnékem támad, nem? :)

panelburzsuj 2010.07.12. 10:06:34

@manyike:

A trónkövetelők startégiáját mindig a piacvezető legfontosabb jellemzői határozzák meg.

Ha Fidesz legfőbb jellemzője a hantázás, akkor arra kell rárepülni. Ha a lekenyerezés (utak, épületek stb.), akkor arra.

Az ellenzék már a nevében is hordozza, hogy nem önmagában valami, hanem valamihez képest. A parlamenti pártosdi színtiszta pozicionálás.

ssi 2010.07.12. 10:07:32

@panelburzsuj:
SÜN lakásba nem szoktatható be; tejet nem, vizet szabad nekik adni + pl. alma

EMBER meddig marad hálás, meddig tart az ideológiai gyűlölet/elfogultság?
a sok személycsere óriási bebiztosítás

GAZDASÁG terén nagyon várom a különböző mutatókat és bankadó sorsát

KORMÁNY 2 legyet egy csapásra: gazdaság és saját hatalom - e 2 erősíti majd egymást, vagy pont egymás ellen fognak hatni?

Szimba 2010.07.12. 10:09:19

@manyike:
Noná, hogy találkoztam. Rengeteggel találkoztam. Ezek a szimpatikus emberek egész életükben küzdöttek elszántan valami jobbért, rengeteget dolgoztak elismerés, magasabb pozíció, pénz nélkül.
Kidolgoztak programokat, és neveltek számtalan gyereket óvodában, iskolában, vagy tanítottak egyetemeken, főiskolákon, miközben irigység, gáncsoskodás érte őket lépten-nyomon.
Aztán a pedagógusoknak járó nagy kitüntetések átvételekor mindig láttam, amint megöregedve, elhasználódva, későn, mégis meghatódva remegő kezükbe vették a plecsnit tartó dobozt, a sovány borítékot - kb. ugyanannyi politikai szempontból hűséges, életművész csókos között.

És ezek az emberek ingyen is dolgoztak, és nem kérdezték, mennyi a honorárium. Szemben velük pedig mindig ott voltak azok, akik magasra jutottak a nagy semmivel (barátok, párttársak, rokonok stb.) és szóba sem álltak veled, ha nem ajánlottad a sokszorosát annak, amit megérdemeltek volna.

Rengeteg szorgalmas hangya, és jónéhány here - ez a társadalmunk.

ssi 2010.07.12. 10:11:08

@panelburzsuj: jó az elméleted :-)
lehetőség óriási: váltópárttá épülni valamelyiknek
láttunk már nagy esély elcseszéseket

ha az LMP független és ismert főpolgármester-jelöltet indít - érdekesebb lenne

panelburzsuj 2010.07.12. 10:11:44

@manyike:

(A sünebédlő nem lakásban volt, hanem egy bokor alatt.)

Szimba 2010.07.12. 10:13:16

@panelburzsuj:
Ojjé! Ajánlhatok néhányat!:)))

@manyike:

Annyit azért tudok a sünről. Nem is szeretném beszoktatni. A kisebb vadászkutyafélém most is próbálja az ajtón kívülről beinhalálni a sünt.:)) Nem kapott tejet, mert csak söröm van. Este elviszem, és szabadon eresztem egy kis erdős részen.

panelburzsuj 2010.07.12. 10:17:34

@manyike:

(Nem az én elméletem, hanem a Jack Trout - Al Ries amerikai szerzőpáros élethosszig fejlesztgetett, világsikerű marketinszemléletének adott kérdésre alkalmazása.)

ssi 2010.07.12. 10:20:05

@Szimba:
rossz környezetben elszántak

s konkrétan miket tettek? ugyanis ezek segítenének pl. abban, hogy a szülő is tisztábban lásson, mert ez is borzasztóan fontos: ne legyen elfogult a gyerekével, hogyan segíthetné elő a beilleszkedést, hogyan foglalkozzon ő is a csemetéjével, hogy kiegyensúlyozottabb legyen, helyesen tudja értelmezni a pedagógus gondjait, együtt tudjanak tenni stb., stb.

az ilyen fajta közös tanulás jó a gyerekeknek (a jövőjüknek is), a pedagógusoknak is és a szülő akár a saját életében is tudja hasznosítani a tapasztalatokat (sok olyan felnőtt van, aki nemcsak a gyerekével kapcsolatban nem elég felelős, de a saját sorsával se)

Ordnassac 2010.07.12. 10:22:14

@manyike: eddig még bírom a sok pótmamát. :-)

panelburzsuj 2010.07.12. 10:25:20

@manyike:

(Én úgy látom, hogy a közelebbi jövőben az LMP és a Jobbik nem legyőzni akarja a Fideszt, hanem szeretne betársulni a kormányzásba - a lehető legmagasabb árfolyamon eladva az együttműködést. Ehhez két dolog kell: a Fideszt 50 százalék alá kell szorítani, és mindeközben akadályozni a többi kisebb veresenytárs előretörését. Magyarán Orbánból előbb Ficót csinálni, majd nagykegyesen felajánlani a tizenakármennyi százalékunkat "nemzetegyüttműködtetési hasznosításra".)

panelburzsuj 2010.07.12. 10:28:48

@Ordnassac:

És a pótfater? Hát Panelbástya elvtárs már szart sem ér? :)

Szimba 2010.07.12. 10:33:45

@manyike:

1. sok az egyke, ezekben az esetekben inkább intézményt váltanak a szülők, és túlterhelik a gyereket, hiszen ez az egy "termékük" van. Minőséget akarnak belőle kihozni (közben elrontják, önzővé, antiszociálissá, frusztrálttá teszik).

2. A többgyerekes szülők esetében nincs különösebb gond a gyerek beilleszkedésével.

3. A pedagógiai programok hozzáférhetők minden kezdő, gyakorló pedagógus számára. Nem az elmélet hiánya miatt nem működnek, hanem az elkötelezett, jólképzett hivatástudattal rendelkező fiatalok hiánya miatt.

4. A pedagógusoknak tanítják ugyan a felnőttekkel (szülőkkel) való együttműködés mikéntjeit, a baj, hogy éppen azok a szülők nem partnerek, akiknek a gyerekei lemaradtak, hátrányos helyzetűek, más nevelési igényűek.

Pl. Egyedi példa, de nagyon elkeserített. Vidéki óvónő leírta egy pályázatában, hogyan fogadja a cigány gyerekeket, milyen élményeik vannak a 3-4 éves kicsiknek, hogyan kezeli ezt, miként segít a szülőknek (családlátogatástól, munkakeresésig, téli tüzelő megszerzéséig, csekk, kérvény megírásáig). Egyik-másik gyerek szerepjátékát, megnyilatkozását megfigyelési naplóban leírta, a kicsi nem ismerte az angol vécét, a pulóverébe törölte az orrát, eljátszotta a papa biciklilopását stb.

Erre a minisztérium romaügyi nagyokosai, meg a Romapage (ami egyébként egészen jó) megtámadta, hogy általánosításra okot adóan lejáratja a cigányságot, rasszista.
Zokogva telefonált a szerencsétlen óvónő, aki a lelkét kitette, 12 órázott, és szerette ezeket a gyerekeket.

Ekkor éreztem úgy, hogy kész, megyek nyugdíjba.

panelburzsuj 2010.07.12. 10:34:07

@panelburzsuj:

(És mindennek már ősszel komoly tétje lesz, ugyanis a kooptált alpolgármestereket a testület joga elfogadni (megbízni), nem a külön megválasztott polgármesteré.)

Szimba 2010.07.12. 10:34:55

@Ordnassac:

Porfelhő is felajánlotta a 2 lányát!:))) Mit szólsz?

(Én nem ajánlom fel a fiam!::)))

panelburzsuj 2010.07.12. 10:41:32

@Szimba:

(Ilyen témákban valami főnökféle voltál, vagy inkább "szakértői holdudvar"? Szóval hivatalban, vagy alkalomszerűen volt lehetőséged "odahatni"? (Már amennyi, persze.))

Ordnassac 2010.07.12. 10:42:18

@Szimba: "(Én nem ajánlom fel a fiam!::)))"

Ne vedd rossz néven, de nem bánom. :-D

Szimba 2010.07.12. 10:43:39

@panelburzsuj:

Elég speciális. Is-is. De nem voltam főnökféle:))

Szimba 2010.07.12. 10:44:31

@Ordnassac:

Csak kiderült, hogy heteró vagy!:))))

Szimba 2010.07.12. 10:48:33

@panelburzsuj:

A főnökfélék mindig gátlástalanul beáldozták ezeket az embereket a saját céljaik, politikai játszmáik érdekében.

panelburzsuj 2010.07.12. 10:48:40

@Szimba:

(Akkor neked azért biztos elárulhatom, hogy kisdoboskoromban a Joó Kati nénivel leveleztem: te nem magyarázod félre ... :)

Szimba 2010.07.12. 10:49:45

Akkor, balra el. Vár a sün, a vásárlás, és még nehány apróság.

panelburzsuj 2010.07.12. 10:54:22

@Szimba:

Hát én pont azon töröm a fejemet már elég régóta, hogy a közvetítettséget hogyan lehetne hátrébb szorítani a "közérinkezésben". Mert az efféle "beáldozásra" akkor van igazán mód, ha a beáldozott maga van nem tud megnyivánulni a saját nevében (mert nincs hol, nincs fórum/agóra) - vagy nem meri felvállalni a nyilvános megküzdést.

Szóval én úgy gondolom, hogy még nagyon-nagyon mesze vagyunk az internet valódi erejének kihasználásától.

porfelhő 2010.07.12. 10:55:23

@manyike: Persze fejezze be a tanulmányait @Ordi, de azért viccelődni lehet egy picit.

panelburzsuj 2010.07.12. 10:56:39

@Szimba:

(Úgy emléksze, hogy aláírásként simán csak Joó Katalin szerepelt. Persze negyvensok éve, és "sorskövetéssel" aztán nem foglalkoztam.)

Szimba 2010.07.12. 11:02:25

@panelburzsuj:

Ebben a konkrét esetben az a stratégia segített, hogy nem magyarázkodott, és mindenki hallgatott, ill. szűkszavúan válaszolt.
(Közben találtak egy jobb célpontot, a rendőrség honlapján szereplő rasszista akármit, amit meg lehetett támadni. Biztosan hallottál, olvastál róla annak idején a sajtóban.)

ssi 2010.07.12. 11:03:49

@porfelhő:
én is annak szántam, pótanyuka társam :-)
főleg a kiházasítást :-)
bocsi, időhiány miatt kapkodok, az LMP kapcsán akartam utalni "a ráér még dönteni" megoldásra, még vicc szintjén is

Szimba 2010.07.12. 11:05:30

@panelburzsuj:

Az IWIW-en van egy óvónői klub mintegy 10 ezer taggal, van egyesületük. De ez nem mindig segít. Sőt!

Szimba 2010.07.12. 11:07:07

@manyike:

Ordi most megkönnyebbült!:))

panelburzsuj 2010.07.12. 11:13:14

@Szimba:

(Arról nem volt nehéz hallanom: a rendőrségi belső levelezést két helybéli figura tárta fel, itten közismert rendőrök mindketten ... Ittse biztos persze, hogy minden motiváció ki van plakátolva, mindenesetre elég kemény frontok lehetnek, mert a jobbikhoz húzó tettrekész rendőrök főnökasszonya is ebben a megyében áll(t?) szolgálatban.)

panelburzsuj 2010.07.12. 11:17:30

@Szimba:

A "közösségi oldalak" csak cimborálásra meg bandák szervezésére jók, értelmes, kontruktív tevékenységre alkalmatlanok.

ssi 2010.07.12. 11:24:52

@Szimba: "Ordi most megkönnyebbült!:)) "
a fiad-talan konstrukció miatt,
vagy mert tudja, jó kezekben (a mienkben) van?

süni család vonulása nálunk is nagy élmény: elől apuka, mögötte libasorban a többiek. a fiam nagyon akarta őket, ekkor kellett egy kicsit olvasgatnom a sünszokásokról

Ordnassac 2010.07.12. 11:40:26

@manyike: @Szimba: nálunk sünszinten az a helyzet, hogy a szomszédban ott van az alom. Esténként, ha a kutyánk meglát egyet, olyan koncertet csap, hogy ihaj. Emiatt hátra kell zárni és megvárni, amíg a sün odébb andalog. Rosszabb a helyzet, ha a sün átjön! A kutya el akarja kapni, de állandóan megszúrja a sün. Ilyenkor megőrül. Kutyát hátra kell csalogatni, elemlámpa és kesztyű fel. Sün felvenni és a szemben lévő templomkertbe lerakni.

panelburzsuj 2010.07.12. 11:51:01

@Ordnassac:

(Ezért vakarja a Jobbik annyit a fejét, mert a Fideszes csókák újra meg újra bemutatják, hogy milyen klafa jobbikosok is tudnának lenni, ha akarnának ... )

panelburzsuj 2010.07.12. 11:52:30

@panelburzsuj:

(És nem ám tenyeres-talpas módon, hanem kifinomultan ... )

lüke 2010.07.12. 12:16:57

@Ordnassac:
http://www.youtube.com/watch#!v=13olfeD026g

lüke 2010.07.12. 12:22:24

@Ordnassac:
mi a sünt szó szerint lapátra tettük:)
a mostani kutya odaadja a kajáját:)

lüke 2010.07.12. 13:00:19

@Ordnassac:
nem majd a kakasülöre ad helyet a FIFA:)
s hol volt Schmitt Pajti meg OV, nem láttam Zsófia és
Prinz Willem-Alexander között:)

Ordnassac 2010.07.12. 13:01:54

@lüke: Schmitt tudomásom szerint nem ment. OV-t a német tévé nem mutatta. ;-)

lüke 2010.07.12. 13:03:26

@Ordnassac:
pedig Rogge ott ugrált,
tetszett milyen sportos
a Pajti lemondott az alelnökségröl?

lüke 2010.07.12. 13:06:45

@Ordnassac:
Sepp Blatternak is van Bundesverdienstkreuz:)-ja!

Ordnassac 2010.07.12. 13:09:59

@lüke: Schmitt már 1999 óta nem a NOB alelnöke, "csak" protokollfőnöke. Arról meg kötelező lesz lemondania, ahogy a MOB-elnökségről is. A NOB-tagságot asszem nem érinti a dolog.

Szimba 2010.07.12. 13:21:35

@panelburzsuj:

No!:)))Kicsi az ország!:))
(Másrészt az illető hölgy sok munkatársával dolgoztam együtt. Ejtőernyősként vettek át más pozíciókat.)

lüke 2010.07.12. 13:22:09

derstandard.at/1277337860197/Neuer-Leitwolf-fuer-die-Sozialisten
szo sincs félistenröl
hacsak a a
vezér farkas
vagy a herkulesi feladat nem az

Szimba 2010.07.12. 13:23:41

@manyike:

Szerintem azért, mert elhalasztottátok a megnősítését.
Itt mindenkinek van süne???

lüke 2010.07.12. 13:28:17

@Szimba:
akinek PC-je van
csak annak:)

Szimba 2010.07.12. 13:36:14

No, nem saját kútfőből, de itt van néhány motívum OV fiatalkori megnyilvánulásairól:

- kb. 18 éve még harcos ateista, kinevette párttársaival együtt a vallásos embereket
- a kereszténydemokrata képviselőknek a felszólalásukkor azt kiabálta, hogy "csuhások térdre",
- a kisgazdákat "szalonnazabálóknak" nevezte,
- a nyugdíjasokról az volt a véleménye, hogy "felélik a fiatalok" jövőjét,
- kivonult az ülésteremből a 90-es években, amikor az Antall kormány Trianon emléknapot tartott,

A mostani megnyilvánulásait nem sorolom, elvégre megtérhetett, megváltozhatott a véleménye...

Szimba 2010.07.12. 13:39:33

@lüke:

pc játék vagy political correct?

Szimba 2010.07.12. 13:44:25

És ha a sünöm egy (hős)anya sok kis sünnel? Akkor elszakítom őt a gyermekeitől!!!!
Megvizsgálom nőgyógyászatilag, ha kigömbölyödik!:))

porfelhő 2010.07.12. 13:55:32

Hahó! Van új kommentelhető anyag. Most tette fel TG.

ssi 2010.07.12. 13:57:52

"Tömegoszlatási technikák
Rendőrségi csapatalakzatok

* sün: a rendőrök vállt vállhoz vetve, háttal a művelet alá vont személy felé fordulva körülveszik a védett (vagy elvezetni kívánt) célszemélyt, hasonlóan ahhoz, ahogyan a sün tüskéi védik az egyébként védtelen kis állat testét a támadótól. Így a belátott tér 360°-os lesz. Az alakzat széles körben ismertté vált, amikor 2009-ben felkerült az alkalmazásáról egy videó az internetre (lásd még: Sün!)."

ssi 2010.07.12. 13:58:57

@Szimba: O.V. ekkora változása - ámulok
süti beállítások módosítása