Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
12:57

Mint talán már kiderült, nem tartozom azok közé, akik szerint Schmitt Pál elnökké választásával – bármilyen értelemben - radikálisan új irányt venne a magyar demokrácia. Ezzel együtt is igaz, hogy egy új minőség költözött a Sándor-palotába: a mai beiktatási ceremónián elhangzott, jól megírt és hatásosan előadott, első államfői beszéd alapján elég világosan kirajzolódott, hogy mire számíthatunk Schmitt Páltól – és természetesen az is, hogy mire nem.

(Fotó: MTI)

Öt évvel ezelőtt Sólyom László a haza, a tisztesség és a hűség fontosságáról beszélt, miközben világossá tette, hogy álláspontja szerint „a hatalom a népé, és nekünk, akik ezt szolgálni vagyunk hivatottak, úgy kell ezt a kötelességünket teljesítenünk, hogy mindig az emberek szabadságát, a szabadságjogukat tartsuk szem előtt”. Az amúgy az államfői székben is politikusként viselkedő, ráadásul oda az egyik oldal támogatásával kerülő Sólyom László első beszédéből mindenfajta pártpolitikai utalások hiányoztak.

Ehhez képest Schmitt Pál ma a kormányzó pártok valóságértelmezésére építette mondandóját, a szövegben folyamatosan megjelentek a Fidesz politikájában hangsúlyos elemek. Az államfő „húsz esztendős demokráciánkban egyedülálló” felhatalmazásról beszélt, nem feledkezett meg a forradalom szó említéséről („a forradalmakat kevesek vívják meg sokak nevében, sokak érzéseit, vágyait képviselve”), hitet tett az új alkotmány megalkotása mellett, amelyhez aktív segítséget ajánlott, sőt rögtön javaslatokat is tett („alaptörvény előszava tartalmazza a kereszténységet és a Szent Koronát”).

Voltak már olyan időszakok az elmúlt húsz évben, amikor az államfők támogató-bátorító-szimpatizáns szerepfelfogás alapján viszonyultak a hatalmon lévő kormányokhoz: Göncz Árpád 1994 és 1998 között a Horn-, Mádl Ferenc 2000 és 2002 között az Orbán-kormánnyal kétségtelenül ebben a modellben működhetett együtt. Politikai értékviláguk és elkötelezettségük alapján mindketten meglehetősen baráti viszonyt ápoltak a végrehajtó hatalom birtokosaival, de arra mégis vigyáztak (talán Mádl valamivel jobban és Göncz valamivel kevésbé), hogy legalább a látszat szintjén megőrizzék önállóságukat. Schmitt Pál már az első munkanapján túllépett a korábbi mintákon, és világossá tette, hogy megválasztásával ebben az értelemben valóban új időszámítás kezdődött.

Újra hangsúlyozom: a kormány lelkes támogatójának elnöki modellje nem antidemokratikus, nem veszélyezteti a jogállamiságot, ráadásul nem is ismeretlen a nyugati demokráciákban. Attól, hogy idehaza még nem volt rá példa, egyáltalán nem kizárt, hogy a korábbiaknál is népszerűbbé teszi az államfői pozíció birtokosát. A szerepnek kétségtelenül akadnak azonban veszélyei (elsősorban magára a köztársasági elnökre nézve), ezek azonban igazán csak akkor válhatnak láthatóvá, ha változik a közhangulat, ha a nemzeti egység kifejezésével megbízott államfőnek azt kell tapasztalnia, hogy az a politikai erő, amelynek programjával azonosul, már nem bírja a választók elsöprő többségének támogatását. 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr652203402

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tud-e a bohóc hérosszá válni? 2010.08.06. 19:44:25

Alul, kicsiben Mától hivatalosan Schmitt Pál a Magyar Köztársaság elnöke. Az a Schmitt Pál, akit már megválasztása előtt heves kritika ért, és aki sokak számára egyszerűen nem tudja majd a nemzet egységét megjeleníteni. Göncz Árpád, Mádl Ferenc é...

Trackback: People people 2010.08.06. 19:35:06

Amerikai marketingtanászok szerint arculattervezéskor két szlogent kell elkerülni. Az egyik a People (emberek) a másik meg a Care (törődés). A tankönyv szerint pontosítani kell. Milyen emberek, mit akarunk velük? Tehát gondos emberek, tudatosak, igazia...

Trackback: Minden szentnek... 2010.08.06. 19:16:15

Hát ezen is túlvagyunk. Pali bácsi ünnepélyes keretek között beiktattatott. Megadták a módját, amolyan Ungarische gulasch jelleggel. Vass Alberttel és csárdással, bizonyára vaníliás karikával, a tudósítások szerint szentkoronás és sportos alkotmánnyal,...

Trackback: Sólyom után Schmitt: mire fogunk emlékezni elnökségéből? 2010.08.06. 15:19:17

Sólyom László karakteres elnöksége után az utódnak is fel kell tudnia mutatnia valamilyen saját témát. Ilyen lehetne például a sport. (Fotó: MTI) Sólyom László elnöki mandátuma ma lejár, holnaptól Magyarország köztársasági elnöke Schmitt Pál. Vajon ...

Trackback: Kinek az elnöke? 2010.08.06. 15:02:01

A kormány lelkes támogatójának elnöki modellje nem antidemokratikus, nem veszélyezteti a jogállamiságot.

Trackback: Köszöntjük Schmitt Pált! 2010.08.06. 14:31:23

Sportoló emberként természetesen gratulálok Schmitt Pál köztársasági elnöki beiktatásához. Két videót alapján azonban nem igazán választottam volna meg. 1. Remélem ennyit azért elnökként nem fog "bakizni" (nyugdíjasok munkahelyteremtésétől, a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2010.08.09. 14:03:45

@Fideszbirka:
hát én hagyom
apósom,árva gyerek 1923-ban,ilyennek volt áldozata, de megtagadta,s nem pap lett,hanem gépeszmérnök- egyházi ösztöndijjal- a motorvagonok,mit tervezett, ma is futnak Dél-Am-ban

Ordnassac 2010.08.09. 14:04:44

@Fideszbirka: nem hiszem, hogy Szaúd-Arábiát kéne követni ebben a kérdésben. Amennyiben tudna az ember legalább a többi vallás alapjáról, akkor rengeteg félreértést el lehetne kerülni. Pl. azt, hogy az iszlám bizony nem csak a terroristák vallása vagy azt, hogy miért is olyan divatos most a buddhizmus több ága? Arról persze nem beszélve, hogy képet kapna a különböző keresztény felekezetek közötti különbségekről. Ezt pedig csak középiskolára hagynám. Az általános iskola maradjon meg a különböző alaptárgyakra.

Saját példámból tudom, hogy általános iskolában sem az eucharisztiát, sem a wittenbergi 95 pontot, sem a predesztináció elvét (mindhárom elég bonyolult, de alap) nem tanultuk, hanem bizonyos, gyerekeknek könnyen elmagyarázható alapelvet sajátítottak el velünk (légy jó, ne lopj stb.). Ez állami intézményekben is mehet, hittan oktatása nélkül is, hiszen ezek egyetemes alapértékek.

lüke 2010.08.09. 14:05:09

@lüke:
ezzel csak azt akartam mondani hogy 1923 régen volt, s mindig volt ilyen, kevés angol regényt olvastak a katolikus papok

Fideszbirka 2010.08.09. 14:06:08

@lüke: Akkor a haza igazán büszke lehet az apósodra, elismerésem!

Fideszbirka 2010.08.09. 14:10:16

@Ordnassac: De ha ezek egyetemes alapértékek, akkor miért kell egyből elindulni a gondolkodásnak abba az irányba, hogy miként lehetne hit nélkül tanítani őket?????
Miért nem lehet úgy indítani, hogy miként lehetne tanítani ezeket hittel??????
Ezt fel nem foghatom.
Annyira rohadtul élvezetesen kurvajó érzés nem hinni semmiben????

ami meg a többi vallások mélyebb megismerését illeti, a szabadság lehetővé teszi, hogy vannak ilyen templomok. Aki akar, majd bemegy.
az iskola inkább azt tanítsa meg, ami a miénk. Alapfokon az alap dolgokat, fentebb meg mondjuk Luther pontjait.
ezeket talán nem is iskolában kéne, hiszen a templom ott van, ott is lehet művelődni.

Fideszbirka 2010.08.09. 14:10:56

@Ordnassac: De ha ezek egyetemes alapértékek, akkor miért kell egyből elindulni a gondolkodásnak abba az irányba, hogy miként lehetne hit nélkül tanítani őket?????
Miért nem lehet úgy indítani, hogy miként lehetne tanítani ezeket hittel??????
Ezt fel nem foghatom.
Annyira rohadtul élvezetesen kurvajó érzés nem hinni semmiben????

ami meg a többi vallások mélyebb megismerését illeti, a szabadság lehetővé teszi, hogy vannak ilyen templomok. Aki akar, majd bemegy.
az iskola inkább azt tanítsa meg, ami a miénk. Alapfokon az alap dolgokat, fentebb meg mondjuk Luther pontjait.
ezeket talán nem is iskolában kéne, hiszen a templom ott van, ott is lehet művelődni.

Fideszbirka 2010.08.09. 14:11:38

Bocs, a blogmotor volt.

Ordnassac 2010.08.09. 14:30:31

@Fideszbirka: nem biztos, hogy a hit kérdéseivel már 6-7-8 éves gyerekeket kéne konfrontálni, akik egyáltalán nem biztos, hogy ezt meg is értik. Ehhez már egy bizonyos műveltségi szint kell. Amiről beszéltem, az egyáltalán nem az ateizmus melletti voks (főleg, hogy nem ítélem el azokat, akik egyházi iskolába íratják gyermekeiket, tőlem, múltam miatt, különösen hülye dolog lenne), csak arra akartam kilyukadni, hogy a hitbeli dolgok megértetése nem az általános iskola feladata.

Másrészt: milyen hit alapján akarnád ezeket állami suliban véghezvinni? Római katolikus hit alapján, amelyik hisz a szentekben, valamelyik protestáns hit alapján, amely szerint a hívő és Isten között közvetlen kapcsolat van, esetleg az unitárius alapján, amely tagadja a Szentháromságot, így még a keresztény mivolta is vitatott? Nem beszélve a görög katolikusokról, akiknél teljesen más a liturgia és felszentelés előtt nősülhetnek? (Hogy néhány kiragadott példát említsek.) Miért részesítenéd előnyben az egyiket a másikhoz képest? Egységes keresztény hittan nincs.

Fideszbirka 2010.08.09. 14:45:22

@Ordnassac: A hatéves gyerekre nem lehet túlzott műveltséget igénylő dolgokat rázúdítani, de az alapokat igen, pl azt h ne lopj, megérti. Lehet azt mondani, hogy az olyan dolgokkal mint a hit meg az etika majd középiskolában kell foglalkozni mert meg kell alapozni, csak a gyerekek tizennégy éves korukra alapvetően kész személyiségek, akkor már baxhatjuk az erkölcsi nevelést.
Ami a második kérdésedet illeti, van olyan hogy ökonómia, és ha a vezetés aszondaná a keresztény egyházaknak, hogy tessék, jön a hittan, dolgozzátok ki a tananyagot, hanyatt homlok tennék meg közösen. Még a görögkeletiek is benne lennének a buliban, azt gondolom.

lüke 2010.08.09. 15:01:17

@Fideszbirka:
szerintem mindenki ,de a lib. -k szerint ez regresszió lenne
mint a mai oktatás vitában az mr1-n

Ordnassac 2010.08.09. 15:01:23

@Fideszbirka: magamról nem merném azt állítani, hogy 11 éves koromra kész személyiség voltam, rengeteget változtam az azt követő időben is.

Az általad is említett alapok pedig egyetemes értékek és nem egyháziak. A ne lopj! vagy a szeresd (fele)barátod! elvet az ateisták és pl. az iszlám is vallják. Ez nem külön indok arra, hogy kötelező (mindegy milyen) hittan legyen az általános iskolában (fakultatív módon lehet nyugodtan, miért ne?).

Az ökonómia a gazdálkodás idegen kifejezése (néhol a közgazdaságtant is szokták így fordítani), amire gondoltál, az valószínűleg az ökumené.

Másrészt: nem tekinthető-e állami hittérítésnek az ilyesmi? Az rendben van, hogy egy szülő önszántából egyházi iskolába íratja a gyerekét, oké, ő ilyen neveltetést akar a gyereknek (és még adott esetben jól is járhat vele, ha nem szemellenzősen oktatják, személyes tapasztalat), azonban miért kényszerítsük azt a szülőt is kötelező hittanra, aki pl. a gyerekére akarja hagyni, hogy milyen vallást akar gyakorolni, illetve azt a szülőt, aki történetesen csak középiskolában akarja a hittannal megismertetni?

Az államnak nem dolga lelkiismereti dolgokban korlátozni (sőt, adott esetben kötelezni!) a szülőt, sőt, szerintem semmi keresnivalója ott (illetve annyiban van, hogy tartózkodjon az ilyen befolyásolástól, illetve engedje - adott esetben segítse - működni az egyházi iskolákat).

lüke 2010.08.09. 15:02:16

@Fideszbirka:
a fia is egy ilyen feltaló volt, mindkettö 53 évesen meghalt

Fideszbirka 2010.08.09. 15:14:57

@Ordnassac: Bocs, valóban az ökumené. Ez durva mellényúlás volt, ilyet nem szoktam, tudom amúgy mi az ökonómia, még a makrökonómiát is.

Nem értek egyet azzal, hogy az állam ne segítse ilyen dolgokban eligazodni a polgárait, mivel ha a polgár magára van hagyatva, akkor egy aprócska távoli fénypont a hit, a világ összes szennye ugyanakkor körülötte harsog médiából.
Ez pont olyan hazug, álságos álláspont, mint ha azt mondanánk valakinek, hogy rábízzuk, iszik-e, de közben mintegy véletlenül szerteszét hagyunk körülötte ezer üveg felbontott pálinkát. Ez ám a befolyásoktól mentes, szabad választás.
Az pedig szerintem necces, hogy a mai világban automatikusan a szülőkre bízzuk az ilyen dolgokat. A mai világot ismerve én a szülők némelyikére a kutyámat nem bíznám rá, hogy vigye el pisilni.

Fideszbirka 2010.08.09. 15:18:30

@lüke: Nagy kár, hogy az ilyen értékes emberek ilyen fiatalon mennek el.

........

engem nem érdekel, hogy mit éreznek regressziónak a liberálisok. Én nemg azt érzem regressziónak, mikor ilyen magyarbálintféle létformák irányítják az oktatást, olyan zseniűlis tervekkel, hogy szüntessük meg a történelemoktatást az iskolákban, meg hogy az oviban ezután ne lehessen mondani hogy apuka meg anyuka, hanem azt kell helyette hasznáni, hogy egyes szülő, kettes szülő.
Az ilyen fajta liberálisoknak a többsége az én szememben nem egyéb, mint szabadon rohangáló elmebeteg, és ha a nézeteimet helytelenítik, az megnyugtat hogy jó nyomon vagyok.

Ordnassac 2010.08.09. 15:21:21

@Fideszbirka: itt látszik az állam- és emberfelfogásunk különbsége. :-)

Fideszbirka 2010.08.09. 15:30:52

@Ordnassac: Ami nem is baj hogy különbözik, mert milyen szar lenne már ha mindenki egyforma lenne.

......

Kedves néptársak, elmentem angolórára, mindenkinek boldog délutánt!

Szimba 2010.08.09. 15:35:47

@Fideszbirka:

Ne fájlald! Elvégre nem nekem kell megfelelned.

- a disszertációt biztosan nem velem kapcsolatban jegyezted meg, mert nálam slendriánabbul itt kevesen írnak:)

- ami a Horthy korszakot illeti nem tudom nekm milyen lenne, feltehetően nem államosítják a szüleim vagyonát, és én igencsak jó parti lehettem volna annak idején:)))

- tartok tőle, hogy számodra kevésbé lett volna jó, de ezt igazából nem tudhatom (tanulhattál volna? lett volna jó anyagi háttered? vagy tekintetesurazhatnál hajlongva?)

- ami a cigányságot illeti, nekem is eszembe jutott, hogy mennyivel könnyebb lenne az országnak, ha hirtelen mind kivándorolnának valahová, csakhogy más az álmodozás, és más az élet, van külpolitikai helyzet, belpolitikai, és azon belül is sok kötöttség, ráadásul vagy embernek vallom magam vagy nem,

- a cigányság problémáit meg kellene oldani, erre programot kidolgozni, helyi szinten módosítani, és nem pénzzel, hanem általános társadalmi törődéssel, vonzó lehetőségekkel, stb. beindítani az integrációt vagy különben nekünk kell beintegrálódnunk a cigányságba,

- a liberalizmus nem a "szabadosság" szinonímája, hanem jelenti azt az embertípust, aki tehetsége szerint vállal kötelességeket, és élni tud a jogaival (de nem mások kárára).

Boldog születésnapot! Hidd el, hogy még fiatal vagy!:))

Szimba 2010.08.09. 15:38:34

@Fideszbirka:

Valamit nagyon nem értettél az oktatásügyből, mert ebből semmiről sem volt szó. Sem óvodában, sem iskolában.

Szimba 2010.08.09. 15:44:38

@Fideszbirka:

Nem, nem vagyunk keresztény ország. Vannak katolikusok, reformátusok, evangélikusok, és még számtalan kisegyház, azokon kívül vannak buddhisták, hindu vallást gyakorlók (Krisnások), izraeliták is kis mennyiségben stb.

És a népesség elég nagy része nem vallásos, nem hívő.

Tehát meg kell adni a lehetőséget a hívők számára, hogy egyházi intézménybe adhassák a gyereküket, de az állími oktatásban nincs szükség vallásos nevelésre. Éppen elég lenne, ha a pedagógusok személyre szabott, gyermekközpontú nevelést folytatnának a valóban egyetemesen elfogadott (és a keresztény hagyományokon alapuló) erkölcs szerint, elsősorban saját példájukkal.

lüke 2010.08.09. 15:48:46

@Ordnassac: Ausztriában választhatsz: kat, ref, zsidó, etc hittan közül
s azt hiszem ez fakultáció
de ugy emlékszem ezek a relig. tanárok mind jópofák voltak,
Németo. ban is valahogy igy van

Ordnassac 2010.08.09. 15:49:49

@Szimba: egész hasonló a felfogásunk. ;-)

Ordnassac 2010.08.09. 15:50:42

@lüke: a fakultatívval nekem semmi gondom nincs, csak az általánosan kötelező hittanoktatásnak nem látom sok értelmét (elvi és gyakorlati okokból).

lüke 2010.08.09. 15:50:58

@Szimba:
én is igy gondolom, MO-n legalább 60%-a hit nélküli
egyházi iskolák meg legyenek, ahogy van szlovák, szerb stb iskola is Pesten
(na meg német, osztrák, am. iskola havi 100e. felett)

lüke 2010.08.09. 15:52:52

@Ordnassac:
semmi értelme
én mikor ált. ja´rtam fakultáció még volt, azután elsorvadt,mindenkinek szive joga mit csinál
söt ha kötelezö valami vallástörténet vagy ilyesmi, az se helytelen ,mint ált. müv. része

Szimba 2010.08.09. 15:54:39

@Fideszbirka:

Hol hallottad ezt a.... érdekes szöveget, hogy az iskolában meg kell szüntetni a történelemoktatást? Hol hallottad, hogy az óvodában nem lehet mondani, hogy apuka, anyuka??????
(a minden óvodában jelen levő "babaszoba" , ami a családi szerepjátékhoz van, mi a bánatos céllal került be a csoportszobákba???)

Adj már valami linket, mert menten elájulok ekkora hazugság láttán.

Ordnassac 2010.08.09. 15:55:10

@lüke: nálunk a történelemoktatás része volt gimiben. Az szerintem nagyon is belefér (esetleg a filozófia oktatásába).

Szimba 2010.08.09. 15:57:20

@Ordnassac:

Miért? Fidesz szimpatizáns vagy?

Miért lep meg?

lüke 2010.08.09. 16:01:23

@jjulie:
azért megnyugodtam most
pláne ,hogy ritkán jössz és unod

tbb 2010.08.09. 16:02:12

@Szimba:

"a valóban egyetemesen elfogadott (és a keresztény hagyományokon alapuló) erkölcs szerint". Nagyon jó megfogalmazás. És még talán ki is vitelezhető

lüke 2010.08.09. 16:02:59

@Szimba:
:)
az egyetemlegesség nem válogat az oldalakban

Szimba 2010.08.09. 16:03:14

Most is van sok iállami iskolában tanítás után hittanoktatás. Helybe megy az oktató, és megtartja a katolikus v. református hittanórát. Ezt a szülőknek kell igényelniük.

De természetesen a templomok, imaházak is szerveznek hittanoktatást akár már óvodás kortól.

Az állami intézményekbe nem szabad beerőltetni semmiféle hittant. Egy órától nem lesz a gyerek erkölcsösebb, sem hívő. Az egész nevelőtestőletnek kell megállapodnia abban, hogy a nevelést nem sorolja hátra az oktatás javára. Akkor működik minden szépen.

Szimba 2010.08.09. 16:04:15

@lüke:

:))))))))))))))))))))))

Ordnassac 2010.08.09. 16:05:55

@Szimba: nem lep meg, csak megállapítottam, hogy hasonló a felfogásunk ebben a kérdésben (ha olvastad a Fideszbirkának írt válaszaimat). :-)

Az meg hogy jön ide, hogy Fidesz-szimpatizáns volnék? (Az eddigi tevékenységemből azért kivehető, hogy nem vagyok kifejezetten Fidesz-párti, csak nem csatlakoztam a diktatúra-kórusba.)

Szimba 2010.08.09. 16:13:53

@Ordnassac:

Csak kicsit gyanakodtam!:))

Nem gondoltam, hogy szélsőjobbos vagy, azt sem, hogy túlságosan MSZP-s, de valóban nem derült ki (számomra), hogy van-e valamiféle elkötelezettséged.

Fiatal is vagy hozzá, másrészt meg a jogi karon elég nehéz amolyan nagyon egyoldalúan elfogultnak maradni. Feltételeztem egy kritikus hozzáállást, csak a párt szimpátiád nem jött ki markánsan.

Én leírtam, hogy párt nélküli liberális vagyok, meg rendszerkritikai miegymás, de az LMP-re szavaztam - ebből is furcsa dolog jöhet ki.

Ráadásul már láttam a Kétfarkú Kutya Párt plakátjait és fergeteges röhöghetnékem támadt!:))) Ők a legszimpatikusabbak jelenleg.:)

lüke 2010.08.09. 16:18:10

@Ordnassac:
na ez helyes, az antikok eljátszották már.
olyan anakronisztikus

Ordnassac 2010.08.09. 16:18:14

@Szimba: a helyi (párt)politikába azért már beleszagoltam (kampánysegítőként, egy ismerősöm indult el a 2006-os önkó választáson), de tagja egynek sem voltam (és nem is szándékozom az lenni).

Függetlenül attól, hogy álmodtam már azt, hogy egy időközi ogy-választáson bejutok a törvényhozásba és győzelmemet megünnepelve adott parlamenti párt vezetősége csokornyakkendőben jelent meg egy sajtótájékoztatón jelenlétemben. :-D

lüke 2010.08.09. 16:21:22

@Szimba:
én meg ezt megcsináltam:
www.politicalcompass.org/
s elötte büszke voltam a semlegességemre, s egy kicsit balosnak titutált - nagyon picit
de csaltam:)
mert benne volt, hogy szabad-e a gyerekeket verni
s azt irtam: nem
pedig délelött lekevertem egyet az unokámnak
biztos ezért volt:)

Videofon 2010.08.09. 16:56:29

@Szimba:
"Éppen elég lenne, ha a pedagógusok személyre szabott, gyermekközpontú nevelést folytatnának..."
Akkor minek az iskola? Ugyanezt a szülők is képesek megtenni. Sőt ezt tették sok ezer évig. Amíg az állam az iskolakötelezettséggel bele nem rondított.

lüke 2010.08.09. 18:14:35

@Ordnassac:
naná
akinek vaj van a fején jobb ha csendben van
tudod a PIÒ mi? SM beceneve

lüke 2010.08.09. 18:16:32

@Ordnassac:
helyböl Uv a kép alapján:)

AkarkiJ 2010.08.09. 18:25:48

@Ordnassac:

mi ebben az érdekes érvelés? :)

lendvai néni múltkor kitalálta ezt a formulát, tök jól hangzot - és elkezdik szajkózni

mondjuk speciel most igazuk van, de a negyedik pontot lefelejtette, ami a fidesz-kdnp győzelme mögött áll, és ami miatt nem sokat érnek ezek a - logikus és megfontolásra érdemes - szavak:

4. pont: MSZP (+ szdsz)

Ordnassac 2010.08.09. 18:30:04

@AkarkiJ: annyiban érdekes, hogy saját, állampárti múltjukkal példálóznak, ami azért szokatlan egy húzás.

AkarkiJ 2010.08.09. 18:31:37

@Ordnassac: ez a zagyva stílus elég gáz - ez a "gyere ki a folyosóra, megbeszéljük" és terjed a "szektán" belül...

persze, odavág a támogatók egy jelentős részének, ami a pártnak nem jó (ami viszont talán a társadalomnak jó), de a kemény mag meg nagyon be tud durvulni ettől, ha nem állítja le vg nagyon hamar

AkarkiJ 2010.08.09. 18:33:15

@Ordnassac:

a múltkori lendvai beszéd óta kiváncsi voltam, hogy mikor kezdik el a főbb mszp-s emberek ezt a stílust nyomatni, mert van egy ember és valóságközeli hangulata, csak az elmúlt 8 év után úgy pattan le az emberekről, mint űrsikló a rosszul kiszámított visszatéréskor a légkörröl...

Ordnassac 2010.08.09. 18:42:41

@AkarkiJ: a Zagyva-dologhoz: nem tartom elképzelhetetlennek, hogy várnak az önkori választásig az ügy lezárásával. Mindenesetre az, hogy a Jobbik elnöksége legalább mutatóban foglalkozott az üggyel, már jelent valamit.

A Lendvai- és Kovács-megjegyzésekhez: mindenesetre érdekes taktika.

AkarkiJ 2010.08.09. 18:52:49

@Ordnassac:

"A Lendvai- és Kovács-megjegyzésekhez: mindenesetre érdekes taktika. "

Az. Csak nem tud elég súlya lenni szerintem.

félig-off - azt tudjátok, hogy túl van a poszt az 1000 kommenten? :)

Ordnassac 2010.08.09. 18:55:23

@AkarkiJ: három napja nincs új poszt. Uborkaszezon van, bár @török gábor: <--- e komment tanulsága szerint úton van az új (remélem Gábor tényleg nem vette siettetésnek, mert nem annak szántam. :-( )

AkarkiJ 2010.08.09. 19:02:30

Hát nem könnyű a dolga egy politológusnak ov-nek köszönhetően :)

Kritikát nehéz egyértelműen kifejezni, mert tettek és eredmények nincsenek, ugyanezen ok miatt nehéz elmélyülten elemezni, követni az eseményeket, mert akkora katyvasz van, hogy csak na, meg itt követelik is a kommentelők, hogy legyen már megint új poszt, hadd lehessen megint szétoffolni a kósa-szíjjártó-varga forintrombolással meg az imf féle szabadságharccal :)

Jóslatokat lebegtetni meg necces, mert mivan, ha sorra buknak be a jóslatok? :)

AkarkiJ 2010.08.09. 19:04:06

de hogy én is "linkeskedjek", nekem ez tetszett ma:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/09/varga_az_imf_kenyszeritette_magyarorszagot/

(ha már volt, bocsi)

Ordnassac 2010.08.09. 19:05:57

@AkarkiJ: jaja, főleg, hogy már készül is az újabb várhatóan offnak számító "social web"-statisztikám. :-)

AkarkiJ 2010.08.09. 19:12:55

@Ordnassac:

mi az a social web statisztika?

ssi 2010.08.09. 19:22:09

@Ordnassac:
- minek az új poszt, nagyon jól csináljátok ezt is :-))
- korábbi néhány igen durva párbeszéd után ez kész felüdülés
- téma bármi lehet, de személyek kellenek hozzá(!!!), s nem feltétlenül az azonos oldalról

kicsit bekapcsolódva:
- erkölcsi alapértékek - egyetemleges
- vallás - magánügy
- 20 éve nem a Ny-európai életszínvonalat, meg a több párt rendszerű demokráciát akartuk némi hazai sajátosságokkal?
- a 20 év célkitűzései után/mellett nehezen értem a Jobbik céljait
- nekem úgy rémlik, pár éve jelentek meg az erőteljes kisebbségi beszédek, a komcsizás, az Árpádsávos zászló .... az ellenzéki jobb oldalon, ahonnan még kicsit jobbra ment
- nekem most úgy tűnik, hogy a Jobbikra hagynak bizonyos kemény kijelentéseket, megnyilvánulásokat, ami még önmaguknak is árthat

Ordnassac 2010.08.09. 19:40:00

@AkarkiJ: megnézem, hogy mely ogy. képviselő rendelkezik Facebook-oldallal (akár saját maga, akár hivatalos támogatói oldallal). :-)

ssi 2010.08.09. 20:18:16

@Szimba:
sokatoknak igazuk lehet abban, hogy akik viszonylag probléma mentes övezetben laknak, nem is sejtik, máshol mily sok a kezelhetetlennek tűnő gond - én is a médiából értesülök főleg

a romákról is sokat kommenteztünk már, hogy ennyi idő elteltével is mennyire "önmaguk", s mennyire nem európaisodtak

én viszonylag nyugiban élhetek, bár a mi kis fővárosi régi lakótelepünkön egyre többet beszélünk arról, hogy mindenki figyeljen mindenkit, de főleg az idegeneket, mert egyre több az autólopás és a lakásokba történő sikerese, vagy sikertelen betörés .... lakossági járőrszolgálat fel sem merült, megértem

AkarkiJ 2010.08.09. 20:57:46

@Ordnassac:

a felmérésbe mindenképpen vedd bele ezt az oldalt is a facebookon!

"Vajon lehet-e több rajongója ennek a szép almának, mint Orbán Viktornak?"

:)

tbb 2010.08.09. 21:14:37

@Ordnassac:

Ezt a stilt nem sipánka kezdte. Hanem még a böszme. És neki nagyon bejött.

Ordnassac 2010.08.09. 21:29:24

@tbb: Fletó nem a pártállami múltjára hivatkozva mondta, hogy emberek, ez nem lesz jó... Azonban Lendvai és Kovács igen.

tbb 2010.08.09. 21:31:50

@manyike:

A komcsizás a permanens nácizásra adott válasz. És ma már pejoratívabb. El lehet tehát gondolkodni, hogy értelmes volt-e a csúcsra járatott indokolatlan nácizás.

tbb 2010.08.09. 21:38:35

@Ordnassac:

Igazad van. A hasonlóság mélyebben van. Az addigi sablonokkal való szakításban.

tbb 2010.08.09. 21:50:39

@manyike:

Te manyike, tudod-e, hogy egy ilyen posztért jobb helyeken menthetetlenül rasszistának bélyegeznének?

AkarkiJ 2010.08.09. 22:23:31

@Ordnassac:

a választások előtt az almás oldal tagok számát tekintve verte az orbán+mesterházy+vóna oldalak tagjainak számát együttvéve :)

most viszont ov vezet valamennyivel (ov 35000 körül, almások 30000 körül) :)

jjulie 2010.08.09. 22:43:52

@lüke:

sokáig téged is csíptelek, mert olyan okos férfinak gondoltalak, amilyen én is szerettem volna mindig is lenni

aztan kiderült, hogy egy nő, vagy úgy meg nem ér

cinquecento 2010.08.09. 22:59:07

És mit szóltok a "beszéljenek szebben a magyar fiatalok" felvetéséhez? Hát a "kopik, porlad a nyelvünk" hogy tetszik?
Szép program, nem?

jjulie 2010.08.09. 23:04:38

@tbb:

nono, ezt gondold végig még egyszer

persze ha az eszmetörténet tanárod a szijjártó volt, és a történelem számodra a gyurcsánnyal kezdődik akkor persze minden ok

és persze egy fajta többséghez tartozol

jjulie 2010.08.09. 23:08:34

@Fideszbirka:

minek vetted fel ezt a nevet? mikor egy ökör jobbikdrukker vagy csak

ssi 2010.08.09. 23:14:03

@tbb:
ez is jó hely, hol van a "jobb"?
főleg fideszbirka nekem írt hosszú kommentjén és a többiek reakcióin meditáltam és ezekre írogattam

tyúk-tojás dilemma? = komcsi-náci
vagyis szerinted az MSZP kezdte a jelzők osztogatását?
át kell gondolnom
melyik időszakra gondolsz pontosan?

rasszizmus? távol áll tőlem, igazad van, félre érthető voltam
hogy a lakóhelyemen kik garázdálkodnak, nem tudjuk
Szimbával és még sokakkal sok mindent érintve sokat kommenteltünk a roma helyzet előrelépésével kapcsolatban. összetett feladat, fideszbirka véleménye alapján elő jött, de a többiek sehol

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.09. 23:20:27

Egy oszlop lett Török Gábor blogja, ahová a poszttól függetlenül mindenki azt ír fel, ami csak eszébe jut.

Jó ez így?
Get a life...

Ordnassac 2010.08.09. 23:23:14

@Teremszolga: nem erre reakció, csak a korábbi tiltásos beszélgetésünk tárgyához:

lexikon.katolikus.hu/K/klerikusok%20k%C3%B6teless%C3%A9gei%20%C3%A9s%20jogai.html <--- III. pont

jjulie 2010.08.09. 23:23:55

igen remélem az orbán valamelyik főembere küldött már ide egy besúgót aki észrevette, hogy fideszbirkának tarja magát egy vegytiszta jobbikdrukker

most akkor ki kivel van?

jjulie 2010.08.09. 23:25:52

@malacz69 rettegéselemző:

persze hogy jó

különben nem csinálnánk

porfelhő 2010.08.09. 23:55:51

@malacz69 rettegéselemző:
Azért jó, mert itt mindenki leirhatja kulturáltan a véleményét, amit máshol nem modhat el, mert meg sem kérdezik, nincs lehetősége rá. Véleményt lehet cserélni, de még tapasztalatot is lehet gyüjteni. Vagy éppen látőkörünket szélesiteni.

Ordnassac 2010.08.10. 00:24:30

nol.hu/lap/mo/20100810-az_alkotmannyal_szabhatjak_at_az_ab-t

Sajnos nem tartom kizártnak a dolgot, de ez a cikk elég homályos.

mamacok 2010.08.10. 00:30:19

Aha, tök jól leírhatod a véleményedet, csak épp senkit nem érdekel. Kuktúrált a társaág, aber bennfentes, abszolut nem érdekli őket más"küsős" véleménye. Most, erre a 100 utolsó hozzászólásra maradt időm, borzalom. édesek vagytok így együtt, hogy lényeges kérdésekről nem beszéltek, na, az tény. Engem rendreutasított egyszer jogászkollegám, h a lényeg a részletekben rejlik..Hát, nem tudom..Akkor is meg kell fogalmazni a lényeget. Mert igen is, a megfogalmazás maga definiálja a hozzáállásodat. Ha csak a mellékes dolgokban foglalsz állást, akkor rejtőzködsz,ki tudja miért. Legyetek bátran demokraták, bébik! Ad absurdum, nem tetszik TG-nek, a F-nek, OV-nek..de, mondjuk, engem eddig sem mozgattak ezek az opciók.

Ordnassac 2010.08.10. 00:56:04

@mamacok: "Aha, tök jól leírhatod a véleményedet, csak épp senkit nem érdekel."

Amennyiben a világot akarod itt megváltani, akkor ez a blog tényleg alkalmatlan hely rá. Személy szerint tudom, hogy itteni megjegyzéseim és lapszemléim nem fogják megváltoztatni Magyarországot, de sokat jelent, hogy nem pusztán anyázásról szól az egész.

Ez is lényeg, egy jel, hogy nem feltétlenül csak az vezet előre, ha elég hangosan küldöd el első fokú női felmenőjébe a másikat. Az meg öröm (bár szerencsére nem az egyedüli életemben), ha valaki elgondolkodik azon, amit írok. Legyen az akár a blogtulaj vagy valamelyik kommentelő. Nem hittéríteni vagyok itt, hanem beszélgetni a politikáról (és nevetni fogsz) tanulni másoktól. Előbbi baráti körben egyre nehezebb...

A lényeg pedig nehezen fogható meg. Egyáltalán, mi a lényeg?

tbb 2010.08.10. 01:09:22

@manyike:

Hogy hol van a jobb hely? Pl. Miskolcon, ahol még a rendőrkapitány és a szoci polgi is rasszista lett.

Hogy mikor kezdődött a nácizás? Nem tudom. De 2004 őszén, amikor elkezdtem követni az internetes fórumokat, már erősen tombolt. És nem az Mszp-s politikusok, vagy a szadisok náciztak. Ők csak szították a háttérből. A komcsizás csak 1-2 éve kezdődött, talán Öszöd óta.

És hogy a rasszizmus távol áll tőled? Tudom. Sőt, mindenki tudja. De ez nem számít. Mert ha a cigány szót és a bűnőzés szót egy bekezdésen belül használod, az már rasszizmus.

mamacok 2010.08.10. 01:19:48

@Ordnassac: Persze, a legnehezebb eldöndtendő, mi a lényeg, valóban. Nem akarok én világot megváltani, de folyamatosan érteni szeretném, és nagyon zavar, ha "elbeszélnek" a lényeg mellett. Kicsit az zavart meg, h történnek dolgok, Ti meg nem igazán foglaltok állást. Persze, nem is kell. Ami megragadott első "augenblick"-re a blogban, az pont az volt, h végre értelmesen lehet párt,- vallás,- és egyéb állástól függetlenül vitatkozni, eszmét cserélni dolgokról. De, ami a végére lejött, az egy nagyon ...lefinomított dolog volt. Én nem hiszem, h az, h én szeretnék dolgokról érdemben beszélni, világmegváltásnak számít, ha igen,hát akkor valszeg nem vagyok korszerű, és akkor elköszönök, jobb híján. Ha ez ennyire zavaró. Bár sajnálom.

mamacok 2010.08.10. 01:31:52

@mamacok: Ja még: abszolút szó nincs anyázásról, valahol nem is értem, abból, h érdemben szeretnék polemizálni, miért következik, h anyázni akarok, h hittéríteni akarok; nem gondolom, h az én halhatatlan gondolataim alapjaiban változtatnák meg az országot. Én úgy szocializálódtam, h szeretek dolgokat megbeszélni, mert engem mozgatnak. És Izgatottan várom felkészült vitapartnereimet. Sajnos, az elmúlt időszak kicsit lezárta a normál "átvitatkozás"lehetőségét, pont ezt véltem megtalálni itt a fórumon.

Ordnassac 2010.08.10. 01:32:34

@mamacok: Isten őrizz, hogy lelépj! Ki mondta, hogy zavaró és nem korszerű? Egyáltalán nem zavaró. Sok embernek más és más az, hogy mikor érzi úgy: állást foglalt.

Valaki már egy halvány kritika megfogalmazását is annak tekinti, azonban ez másnak (elnézést, de) lepkefing. Van, aki nem mer markánsan állást foglalni, mert úgy érzi, hogy túl keveset tud dolgokról és felelőtlenségnek gondolná, ha markos kijelentést tenne. Ez mindig adott ember természetének függvénye, ha már itt tartunk: mit értesz lefinomított alatt?

Ordnassac 2010.08.10. 01:35:09

@mamacok: egy szóval sem mondtam, hogy anyázol, ha félreérthető voltam, elnézést, csak arra akartam utalni, hogy a kommentelők többségének szellemisége nem olyan, amit pl. az Index fórumain véltem felfedezni (ami miatt soha nem is kezdtem el ott fórumozni). Bemutatva, hogy a bloggal kapcsolatban mi lehet (és szerintem mi) a lényeg. :-)

mamacok 2010.08.10. 01:51:24

OK, megbeszéltük; ami a "lefinomított" dolgokat illeti: néha van olyan érzésem, h jól elmentek a dolgok mellett -bár, lehet, ez az én felfokozott érzelemvilágomhoz képest van így-, olyan szegmensekről kezdtek vitázni, ami a fő témához képest parciális. Persze, mi, mihez képest az...értem. Engem nagyon mozgat mindaz, ami történik, eddig is ez volt, csak nem leltem meg a fórumot. Próbálkozom, majd visszaveszek egy kicsit!

mamacok 2010.08.10. 02:09:11

a jogászok mindig csak éjjel?! Tök gáz, nem?

lüke 2010.08.10. 07:21:46

@jjulie:
megfontolandó ez az üzenet

"sokáig téged is csíptelek, mert olyan okos férfinak gondoltalak, amilyen én is szerettem volna mindig is lenni

aztan kiderült, hogy egy nő, vagy úgy meg nem ér "

mindig mondtam ,a férfi szerelem az igazi,
a férjemnek is, aki erröl még hallanni se akart,s lányaim a toleráns világban átformálták egy kicsit:
mire ezt mondta:
jól van, csak ne legyen kötelezö

sokáig téged is csíptelek, mert olyan okos férfinak gondoltalak, amilyen én is szerettem volna mindig is lenni

aztan kiderült, hogy egy nő, vagy úgy meg nem ér

sashimi 2010.08.10. 23:14:07

TG: "ha változik a közhangulat, ha a nemzeti egység kifejezésével megbízott államfőnek azt kell tapasztalnia, hogy az a politikai erő, amelynek programjával azonosul, már nem bírja a választók elsöprő többségének támogatását."

TG reszerol fantasztikus csucsteljesitmeny, szinter bayer zsoltis magassag arrol beszelni, hogy a kormany a "valasztok elsopro tobbsegenek" a tamogatasat birja, amikor valojaban az ossszes szavazopolgar kb 1/3-anak a tamogatasaval, alig nehany ezerrel tobb szavazatot kapvan mint a szocik + szdsz 2006-ban, jutott hatalomra.

dzsaszper 2010.08.19. 11:19:24

Csak egy apró észrevétel, a KEH új honlapjáról.
Emblematikus, hogy az Alkotmány szövege egyetlen módon érhető el. Alul apróbetűben az Arhív oldal linken át a www.solyomlaszlo.hu oldalra, és ott a megszokott helyen...
süti beállítások módosítása