Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:37

Bármennyire furcsa ezt mondani egy 1990 után eddig nem látott, elsöprő győzelem esetén, de az önkormányzati választáson valójában papírforma eredmény született. Nagy vonalakban az történt, ami várható volt: a Fidesz a 2006-os komoly sikeréhez képest is jelentősen előrelépett, nem túlzás azt állítani, hogy szinte az egész ország (leszámítva a döntően függetlenek által irányított kistelepüléseket) narancssárgára váltott.

(Fotó: Népszabadság)

A korábbi választásokhoz képest közepesnek számító, a két utóbbinál valamelyest azonban alacsonyabb részvétel mellett megtartott szavazáson az országos politikai hullám szinte mindent magával sodort. S bár a parlamenti választáshoz képest lényegesen erősebben érződött a személyek szerepe, különösen ott, ahol a hivatalban lévő polgármester is ringbe szállt, összességében a Fidesznek nem volt ellenfele ezen a napon.  A 23 budapesti kerület közül 4 (XIII., XIX., XX., XXIII.), a 23 megyei jogú város körül csak 1 (Szeged), a 122 tízezernél nagyobb település esetén néhány (többek között Kazincbarcika, Sajószentpéter, Budaörs, Gödöllő, Ajka, Dorog, Szentes, Makó) tudta megtartani nemfideszes városvezetőjét. Ellenkező előjellel, de szintén a polgármester megítélése miatt veszítette el posztját Esztergom első embere, méghozzá meglepően komoly különbséggel, s ráadásul úgy, hogy a város egyéni választókerületeiben mindenhol a Fidesz győzött. A képviselőtestületek összetételének amúgy az ellenzéki polgármesterek esetén különös jelentősége lehet, ha jól számoltam, Budapesten például csak a XIII. kerületben jött létre egyértelmű szocialista többség (itt minden egyéni kerületben az MSZP nyert!), a másik három helyen és Szegeden (itt 14 Fidesz, 12 MSZP, 1 LMP, 1 Jobbik + polgármester) nehéz társbérletre kell a régi-új városvezetőknek berendezkedniük. Ők egyébként pártjukon belül feltehetően jelentősen megerősödnek - különösen igaz ez az országos ambíciókkal is bíró Botka Lászlóra, akinek a személyében Mesterházy pártelnök egy újabb, Gyurcsánynál feltehetően jobb esélyekkel rendelkező potenciális riválist üdvözölhet.

2006-hoz képest tehát a Fidesz a választás minden elemében előrelépett, sőt, még idén áprilishoz képest is valamivel növelni tudta szavazatarányát. Ezúttal nem akadt olyan megye (a megyei jogú városokban élők nem szavazhattak a megyei közgyűlési listákra), ahol ötven százalék alatt szerepeltek volna, és a fővárosban is javítottak tavaszhoz képest; akkori eredményük feltehetően nem lett volna elég a fővárosi abszolút többség megszerzésére. A 2006-os vereség után az MSZP tovább gyengült az önkormányzatokban, de az idei parlamenti választással összehasonlítva nem zuhant tovább, inkább talán valamelyest erősödött.  A szocialisták számára különösen fontos lehet, hogy a második hely – várakozásommal szemben – egyértelműen eldőlt: az MSZP három megye (Hajdú, Szabolcs, Borsod) kivételével mindenhol megelőzte a Jobbikot, a fővárosban pedig háromszor több szavazatot szerzett. A Jobbik bizonyos értelemben elégedett lehet, hiszen először jelenhet meg tényezőkényt az önkormányzatokban, ráadásul az ország minden megyéjében; tavaszi eredményéhez viszonyítva azonban összességében inkább visszaesett. Az LMP-ről már a jelöltállításnál kiderült, hogy számára ezen a választáson nem sok babér teremhet, mindössze négy megyében állítottak listát, ebből is csak kettőben lépték át az 5 százalékos küszöböt (Baranya 5,18, Bács 5,41, Hajdú 4,06, Borsod 3,53). Budapesten ugyan nem szerepeltek rosszul (parlamenti: 12,81, önkormányzati: 11,16), de jelenleg az 1998-2006-os SZDSZ-nél is fővárosibb párt képét mutatják.

A választás legfontosabb következménye, hogy ezzel a Fidesz tulajdonképpen szinte teljes politikai hatalmat kapott, a parlamenti kétharmad után a helyi politika kilenctizedénél is több került a kezükbe. Mindez óriási lehetőség, de egyben hatalmas feladat is. Innentől kezdve tényleg nincs kire és mire mutogatni, a pártnak közel három éve van arra, hogy bebizonyítsa, érdemes volt ilyen mértékben rájuk bízni az országot. Hatalmi értelemben soha nem látott magasságokba emelkedett Orbán Viktor és pártja, ahonnan, lássuk be, felfelé már nem vezetnek utak.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr822342823

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Eltűnő pártok... 2010.10.05. 08:05:39

Hála Viktoréknak, úgy tűnik, az SZDSZ megszűnt, az MSZP is szétesőben. Hurrá! A sok mutyizós, korrupt, rabló eltűnik a közéletből! (? aha... merigen... eltűnik... napersze... fidesz-ben, jobbikban egy darab sincs belőlük, mi? És persze mélymagyarjaink ...

Trackback: Utánlövés 2010.10.04. 11:40:29

Még egy utolsó vicces plakát a kampányból, amit sajnos csak ma reggel vettem észre: Ami meg a valódi főpolgármester-jelölteket illeti, nem igazán úgy alakult a végeredmény, ahogy vártam. Persze nem az első helyezett okozott meglepetést. Tarlós győzel...

Trackback: A választás gyorsértékelése 2010.10.04. 11:38:01

A Fidesznek közel három éve van arra, hogy bebizonyítsa, érdemes volt ilyen mértékben rájuk bízni az országot.

Trackback: Hogyan gründol a "Superman-díjas" Botka Szegedből Vörös Erődöt? 2010.10.04. 10:44:49

Hiába kávézott hétfőn Orbán Viktor Szegeden, hiába van feltúrva  választási időszakban is polgárbosszantó módon minden, hiába csúsznak egyes nagyberuházások, hiába hagyják el a várost a munkát kereső fiatalok, hiába volt Botka a csúnyán megbukott ...

Trackback: A Jobbik választási vereségének okairól 2010.10.04. 10:03:56

 Nem akartam én a választási hadjáratban ezzel előjönni, mert még azt mondták volna, hogy mindenbe belekötök, meg hogy nekem semmi sem jó és egyáltalán, miért ilyen aprósággal foglalkozom, mikor fontosabb dolgok is vannak.   Szóval, sikerü...

Trackback: Ki lesz a váltópárt? 2010.10.04. 06:31:08

Giró-Szász András az MTV választási műsorában kijelentette, hogy a mostani választási eredmény alapján nem állapítható meg, hogy ki lesz 2014-ben váltópárt.Érdemes megnézni a következő táblázatot:   MSZP Jobbik LMP Polgármester 4...

Trackback: A Fidesz valamit nagyon tud 2010.10.04. 00:55:15

Ez a párt a magyar politikát nyilvánvalóan nagyon érti, és valamit nagyon jól is csinál. Közben az MSZP felszámolta magát, az LMP és a Jobbik meg egyszerűen csak kipukkadt. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) A Fidesznek sikerült, ami a rendszerváltozás...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2010.10.04. 22:25:55

@Letícia:

csak takarítok, túl sok volt itt birkaszar

porfelhő 2010.10.04. 22:26:08

@jjulie:
Aha! igy van. Nekik mindenki komcsi. Értelmezés zavarban vannak. Sok volt a "por".

Evehid 2010.10.04. 22:27:59

@jjulie: Ugye közben nem felejted el, hogy a várossal nem csak építés, meg kultúra jár, hanem kőkemény, elég irreverzibilis rombolás is?
És ugye azt se, hogy volt valami mucsai. Arany Jánosnak hívták...
Az utóbbi pár évtized Európájában már közel sem biztos, hogy csak a "mucsai" irigykedik. Nem csak neki lehet rá oka.

tbb 2010.10.04. 22:28:29

@Letícia:

Egyre jobban becsüllek.

jjulie 2010.10.04. 22:30:26

@QQCS:

3 millió sincs a fidesz szavazó most, és 5 aki nem szavazott rá

és azt mondta az elemző, hogy a fidesznek már nincs felfelé

ne hidd el a vezérszamaradnak, hogy aki nem ment el, az mind őt akarja

de ha csak annyi eszed van, hogy az orbánnak így kell veled beszélnie, mint ahogy teszi, akkor hidd el

laji 2010.10.04. 22:31:05

@QQCS: a sok ballib barom otthon maradt, mert nem lehetett az "áldozatukra" szavazni (jól ki.aszott vezérükkel az élet)

jjulie 2010.10.04. 22:33:12

@Evehid:

baszod, az arany is itt kötött ki, nem kellett már neki a mucsa, miután lett választási lehetősége

laji 2010.10.04. 22:34:11

jjulie, egy 'minta barom' pl. azé' nem tudott elmenni savazni, mert szegény Fegyenc új pártjára gyűjtött az idő alatt is, tudod, annak, aki sokat lopott, de nem eleget...

laji 2010.10.04. 22:36:22

@jjulie: "csak takarítok, túl sok volt itt birkaszar"
ki nem szarja le, ha egyszer a 8 áltival erre képeztek ki...

jjulie 2010.10.04. 22:36:45

@QQCS:

neked is leírom: aki nem fidesz szavazó az nem biztos hogy komcsi, csak ha te is szijjártóidióta vagy, akkor hiszed ezt

és aki nem ment el az nem mind ballib barom

tbb 2010.10.04. 22:38:04

@jjulie:

Én nem a szijjártó kommunikációban utazom. De ez neked magas.

laji 2010.10.04. 22:39:21

@jjulie: "aki nem ment el az nem mind ballib barom"
ez igaz, ahogy az is, hogy Te egy barom ballib barom vagy...

tölgyes 2010.10.04. 22:39:52

@Letícia: A PATA már maga is egy nagy illúzió!!! Valami olyat tulajdonítanak Orbánnak amivel nem rendelkezik. Nincs patája, nem ördög, még csak nem is ő a Föld legnagyobb organizátora..Orbán ilyen "felmagasztalásának" csak egyetlen indoka lehet. Ha Orbán a nagy ördög, a negatív mágus, akkor MÁRIS KISEBB AZ ELKÚRÓSOK FELELŐSSÉGE.

ÉN PEDIG AZT MONDOM 2006 ÓTA: ORBÁN GYŐZELMÉT AZ mszp HOZTA ÖSSZE ÉS DUZZASZTOTTA ILYEN MÉRETŰVÉ. HA 2006-BAN GYURCSÁNY LEMOND, AKKOR MÉG EGY SZAKÉRTŐI KORMÁNY IS JÓ LETT VOLNA.. MAJD VÁLASZTÁS.. ÉS MA LEHETNE EGY ERŐS mszp!! miért nem lépte ezt meg a pártelit?????????Ezt Orbán nem tudta volna befolyásolni, ebben a döntés kizárólag az MSZP elit kezében volt, de ezt is elkúrták...

Vagy most az OGY választás táján Gyurcsány ilyet szólt: Orbán majd érzi a nyakán hideg leheletünket...:) Erre a sok okos elkezdett hőzöngeni, azonnali eredményt követelni...:( támadni Orbánt mert lecsökkentette Simor fizetését, támadta Orbánt mert bevezette a bankadót, támadta Orbánt a három csapás, az OGY és az Önk. képvis. csökkentése miatt.. No de ezt a választók támogatták.. Az MSZP ahelyett, hogy kitakarította volna a saját istállóját.. a leheléssel foglakozott.. versengtek, hogy ki mondja meg keményebben Orbánnak..:)

Ezt se Orbán csinálta.. ő csak élt a felkínált lehetőségekkel.. és ahhoz ért, hogy az MSZP könnyen kiszámítható viselkedését és érveit a viszályukra fordítsa...

Az MSZP most is ezt csinálja.. nem a saját szennyesét takarítja, hanem kormányzást követel.. A választók meg azt mondták: rendben ehhez a szöveghez elég nektek Szeged és Angyalföld...:)Ott a hívőket csak hergeljétek..vizionáljatok Orbánnak patát szarvat.., de azért Ön tudja: az MSZP rendbetétele is kizárólag az MSZP elittől függ... ha Önök Gyurcsányban hisznek, akkor hozzák elő a Ferit...de az eredményeket aztán ne Orbánnak, hanem neki tulajdonítsák...Ami nem sikerült itt senkinek az elmúlt 20 évben azt a Feri elérte: megroppantotta az MSZP gerincét.. nosza lehet folytatni:ropogtatást..)ha még van ép csont azt össze lehet törni...A Feri eléri még, hogy a XIII kerület és Szeged is Orbánra szavazzon...::::)))

tölgyes 2010.10.04. 22:40:53

@jjulie: A bárány az fiatal birka:) Minden bárányból birka lesz.. ha megéri..:::)))

2010.10.04. 22:41:19

@jjulie: :) Én pl. a birkahús nagyon imádom...:)

@tbb: ó, de nem ezért írtam...!;)

jjulie 2010.10.04. 22:43:07

@laji:

bravó, bravó, zseniális.....

eredeti, vagy loptad?

laji 2010.10.04. 22:43:41

@jjulie: ne idegeskedj... :)))

QQCS 2010.10.04. 22:45:01

@jjulie:
"és aki nem ment el az nem mind ballib barom"

Meglehet, de akkor most minek tépi a száját ezerrel?

porfelhő 2010.10.04. 22:46:46

@jjulie:
Ha reggelig irod akkor sem fogják fel. Csak irják a komcsit, meg a ballib -et. parttalan vita.

jjulie 2010.10.04. 22:48:21

@QQCS:

hány éves vagy?

kötelező szavazás a pl. kádár alatt volt, és csendben maradás is

most mindkettő visszatért a jóvoltodból?

QQCS 2010.10.04. 22:48:42

@tölgyes:

Lényegre törő összefoglalása az eseményeknek. Tetszett!

laji 2010.10.04. 22:50:22

@jjulie: és Kádár idején annyit kellett szavaznod, hogy mára kifáradtál...

tölgyes 2010.10.04. 22:50:28

@Letícia: A bárány mégis finomabb!:)

2010.10.04. 22:51:28

@tölgyes: én pl. nem angyalföldi vagyok...:)) De, ez a kerület olyan egyben van/volt mindig, hogy azt hiszem csak örülni tudok annak, hogy a nagyváros nagypolgári közegében ilyen egységes a közhangulat.

Itt nincs semmi fidesz elleni hangulat, csak szeretik a képviselőiket, akik történetesen szocik. És talán el is gondolkoztak, hogy hüllőkosztolányidénesek, spalleredefoxik nem nagyon tudnak a "békébe" belerobbanni.

Jó, Szalay úrról mindenki tudja, hogy ő kinek volt a kedvese, afféle szépfiú, sokat a szakmájához nem ért,ám szép a mosolya, efféle hercig bonviván, aki XY doktornő nélkül már sehol sem lenne. Na most, ezt kit képzel el "támasznak".

Szóval ez egy nagyfalu, és hál' Istennek gazdag...:D

tbb 2010.10.04. 22:51:41

@porfelhő:

Hogy mit rohatt komcsizok? Hát dicsőítsem azokat a rohattakat, akik cserben hagyták szegény fletót? Ha komolyan gondolod, a kedvedért szívesen megteszem. Végül is ez volt az egyetlen pozitív lépésük 8 év alatt.

tölgyes 2010.10.04. 22:51:46

@QQCS: Köszönöm..majd zsüli azonnal elmondja, hogy az egész egy nagy marhaság...:)

QQCS 2010.10.04. 22:52:08

@jjulie:
1. "hány éves vagy?"

2."kötelező szavazás a pl. kádár alatt volt, és csendben maradás is
most mindkettő visszatért a jóvoltodból?"

1. Közöd?

2. Miről beszélsz?

laji 2010.10.04. 22:52:51

@jjulie: Padig lelkes vagy! Török Zsóti mennyit fizet??? Van még pénz online kampányra, látom...

2010.10.04. 22:53:42

@tölgyes: birka, bárány. mindegy, eszem/főzöm én mindkettőt...Lehel Piacon istenit lehet venni...:)))

porfelhő 2010.10.04. 22:54:12

@jjulie:
Nem éri meg. nem akartalan megsérteni.

QQCS 2010.10.04. 22:54:20

@tölgyes:
Sokfélék vagyunk, ettől (is) szép a világ! :))

laji 2010.10.04. 22:55:17

@jjulie: és megéri itt kampányolni, megfizetik?

jjulie 2010.10.04. 22:56:11

@tölgyes:

nagy mszp szakértők vagytok, bravó

ahhoz én nem értek

viszont imádom, amikor az egyik fideszbirka megírja mit kéne tennie az mszpnek, hogy nagy és erőslegyen, a másik meg rávágja: úgyvan

igazán szép művelet, inteligens

tölgyes 2010.10.04. 22:57:26

@Letícia: Azt hittem, hogy az Ön burka a XIII. kerület... Én egy másik kerületben élek. Négy éve vezeti a fidesz. (sok véletlen miatt)..A fejlődés szembeszökő volt.. ráadásul itt sincs MSZP ellenes hangulat... csak a lakók úgy látják érdemes volt a fideszre szavazni.. ezért most 65% fölött szavazták meg őket újból.

porfelhő 2010.10.04. 22:58:21

@tbb:
Cserbenhagyták! De ki mondta, hogy rohadtak! Nem kértelek semmire. Arra meg főleg nem hogy ballibnek nevezz bennünket, meg rohadt komcsinak. !

laji 2010.10.04. 22:58:47

@jjulie: szerintem állj fel az asztalon nyitva hagyott gép elől, és fogd meg újra a seprűt, nem biztos, hogy a itt kellene erőlködnöd...

2010.10.04. 23:00:19

@tölgyes: jól hitte, így van...XIII. ker. legklasszabb burkában vagyok...Újlipótváros...:)

tölgyes 2010.10.04. 23:00:30

@jjulie: Azért írom le, hogy mit kéne tenniük, mert tudom, hogy azt gondolják, hogy ártani akarok nekik, ezért aztán semmiképp nem teszik azt amit tanácsolok nekik.. Rafinált megoldás igaz???::::)))

tölgyes 2010.10.04. 23:02:08

Kedves Letícia!! @jjulie: megette.. végül úgy is hasznosulhat....)

jjulie 2010.10.04. 23:02:27

@laji:

hát, nem lesz tartós ez a narancsvirágzás, ha olyan észlények hozták létre, mint te, aki engem nem tudsz megkülönböztetni a törökzsóti embereitől

érthető hogy miért kell az orbánnak idiótán beszélnie a nemzetéhez

orbánnemzet

QQCS 2010.10.04. 23:02:27

Még csak nem is O.Viktor csinál ki titeket, nem a tavaszi, meg a mostani K.O. intézi el a piszkos munkát, hanem a saját választóitok fogynak el, mint a gyertya....
Erre is van programotok, vagy nincs?
Majd kovács kujon laca, elqró meg sipánka megújítja a pártot ugye???
Az MSZP-t végleg elküldték a sunyiba a választók! :))) Tegnap!

2010.10.04. 23:02:30

@tölgyes: na ja, ha jól csinálják, nincsenek balhék, megfelelő alázattal és komolysággal végzik a melót, akkor nincs semmi gond, bármilyen színű is. De ha csak hangoskodás van, meg marketing, tartalom nélkül...na akkor ezt mindenki észreveszi...

laji 2010.10.04. 23:03:58

@jjulie: Te vagy Törökzsóti embere vagy, vagy az akartál lenni, csak nem mentél át a felvételin....

Balt 2010.10.04. 23:04:39

@Letícia: Na végre! De fordítva ülsz a patáson, az látszik, persze Angyalföldön angyalkák hozzák a sört is, ló nincs (csak szamár). :)

jjulie 2010.10.04. 23:04:47

@Letícia:

tartalom, jaj, "budapest a nemzet fővárosa megint"

ennek mi a tartalma?

laji 2010.10.04. 23:05:25

@jjulie: az, hogy judapest most 4 évig budapest...

2010.10.04. 23:07:28

@Balt: Angyalföld és Újlipótváros között van különbség, de mindegy...legyen úgy...nos, itt angyalok laknak, máshol meg patások!:D Itten van a mennyország...:)))

@jjulie: tudom én? Nem én mondtam...kérdezd attól, aki mondta..:))))

jjulie 2010.10.04. 23:07:35

@laji:

te narancsvirágszál, ezen röhögnek felétek a kocsmában?

Balt 2010.10.04. 23:07:45

@Balt: Mármint: illusztrálandó a "mucsaizást", amit nehezményezel. (Én is, tősgyökeres pestiként. De akkor pláne, ha történetesen mucsai lennék...)

laji 2010.10.04. 23:10:10

@jjulie: nem; azon sírnak, amit Te itt, törökzsóti unokája, összefröcsögsz

Balt 2010.10.04. 23:10:14

@tbb: Ne udvarolj! Eléggé pirosba borult, ahogy látom. :))

Balt 2010.10.04. 23:11:03

@jjulie: "3 millió sincs a fidesz szavazó most, és 5 aki nem szavazott rá"

A Bokros-csomag által abortált csecsemőket is beleszámoltad?

2010.10.04. 23:13:15

@Balt: én nem ülök a patáson...:)) Sosem tetszettek a törpék....:)))

jjulie 2010.10.04. 23:15:27

@Balt:

matekszakkör szijjártózsugorította agyúaknak:

3+5=8

a bokros csomag házi feladat, holnap kikérdezem

tbb 2010.10.04. 23:16:57

@porfelhő:

Hogy ki mondta hogy rohadt? Én. Mert aki a legnagyobb bajban cserben hagyja a szeretett vezért, az szerintem minimum rohatt. Szerinted nem? Hát akkor mi?

Másfelől meg valami baj van szövegértéseddel, mert egy szóval sem utaltam arra, hogy komcsi lennél. De ezen nem csodálkozom mióta tudom, hogy tanár vagy. Csak sajnálom a jövendő generációt.

tbb 2010.10.04. 23:18:26

@Balt:

Van ott zöld is. Már csak a fehér hiányzik.

2010.10.04. 23:18:31

Na szerintetek holnap mi lesz a posztban? Lassú értékelés? A "vicc" miatt bezár a bazár?:)

tbb 2010.10.04. 23:20:12

@laji:

Nem török zsóti az, hanem Dr. török zsóti.

jjulie 2010.10.04. 23:20:54

@Letícia:

újabb felszínelemzés, mi lenne

2010.10.04. 23:21:09

Holnap (este:() visszajövök a válaszért...addig ti is álmodjatok szépeket!

Balt 2010.10.04. 23:22:21

@Letícia: Sajnálhatod, mert azt mondák: kis ember nagy bottal jár. Lásd: Yoda mester. :))

porfelhő 2010.10.04. 23:22:30

@tbb:
Látom kijavitottál, nem csak a szövegértésemmel van baj, hanem a helyesirásommal is. Tényleg ezt a rohatt-szót kétféle képpen is leirtam ma este. Akkor sem rohatt ha cserben hagyta sem. Sajnálod a jövendő generációt? ne sajnáld!! De miért is sajnálod?

Balt 2010.10.04. 23:23:18

@jjulie: Ez sajnos kevés. Mégiscsak hiányoznak azok a csecsemők...

Balt 2010.10.04. 23:25:05

@tbb: Dr.? A múltkor még érettségije se volt... (De lehet, hogy fáradt vagyok már a polyénokhoz. :))

jjulie 2010.10.04. 23:26:32

@Balt:

felzárkóztató matekszakkor gyengébbeknek, második óra:

választásra jogosultak, millióra kerekítve

jjulie 2010.10.04. 23:27:45

@Balt:

té már tudod, te már megvagy neki

porfelhő 2010.10.04. 23:34:40

@jjulie:
Mindjárt reggel lesz jó éjt Neked!!!

porfelhő 2010.10.04. 23:36:20

Tisztelt kommentelő társak urak! nektek is jó éjt.!

tbb 2010.10.04. 23:36:57

@Balt:

Aha, Akkor ő csak érettségit hamisított? És aki a doktorit az egy másik szoci volt? Lehetséges. Ez a zsüli meg szerinted mit? 8 elemit? Vagy kisegítőt?

tbb 2010.10.04. 23:45:37

@porfelhő:

Neked is. És szép álmokat.

tölgyes 2010.10.04. 23:46:08

@Letícia: Jaj, de rossz ízű ez a törpézés.. Ön szerint a 175 az törpe?

laji 2010.10.04. 23:50:52

index.hu/tech/blog/2010/10/04/ot_orat_autozott_hogy_megoljon_egy_kommentelot/

jjulie, kicsit ideges vagyok, amióta nem jelenik meg új kommented... :))

tbb 2010.10.05. 00:01:40

@laji:

Gondolod öngyilkos lett? Nem bírva elviselni, hogy állandóan hülyét csinál magából?

tölgyes 2010.10.05. 00:12:15

@Letícia: A Feri szép magas ember.. most az egyik üzlettársának cégénél szakadt át a gát.. mintha hipó folyt volna az utcán...Kérdés: mit üzletelt Gyurcsány az alusokkal???.. Ilyen egyszerű kérdést ott azon a remek környéken ahol lakik nyilván könnyedén megválaszolnak..:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.05. 01:03:53

A vörös polip szárazon van, szeletelik karpaccsónak. Már csak Zsüli hiszi, hogy finom krémbrülé lesz belőle...

Szimba 2010.10.05. 07:42:52

Csak annyit mondok így ébredés után morcosan, hogy

a HIDEG LEHELETEMET FOGJÁTOK ÉREZNI A TARKÓTOKON, ha éjszaka alvás, vagy politizálás helyett agresszív kismalacot (birkát) adtok elő.

A kávémhoz EZT olvassam??????

Szimba 2010.10.05. 07:44:05

@tölgyes:

Vörösiszap - ez micsoda? Az MSZP sara???

tölgyes 2010.10.05. 08:38:22

@Szimba: Ez is egyérdekes történet, ráadásul még a vízzel is van némi kapcsolata.

Balt 2010.10.05. 08:49:59

@jjulie: Már megint nem látod a dologban a dialektikát, pedig hogy a szádba rágta Marx bácsi!

Ez az 5 millió lesz kevés (a fogyatkozó 8-ból), mert 40 alatt lámpással kell keresni a maszop-szavazót. Tehát: mégiscsak hiányoznak a Bokros-megölte csecsemők...

Balt 2010.10.05. 08:51:59

@tbb: Nem, az érettségije talán valódim bár lehet, hogy olyan, mint a gyurcsányi diploma: leszóltak a vizsgáztatónak, hogy fontos elvtárs jön vizsgázni...

doktor.dikhed 2010.10.05. 08:52:26

Jó a mellékelt kép. a videó is vicces volt, ahogy Orbán szigorúan figyelte Tarlóst. Az volt az érzése az embernek, hogy Orbán egyik keze Tarlós zakójában van és kesztyűbábként mozgatja, meg beszélteti :)

Balt 2010.10.05. 08:52:43

@Hepci: Ki a túró az a Zsüli? Fási Zsüli? :)

Balt 2010.10.05. 08:54:06

@Szimba: :)) Ez talált, bár a katasztrófa önmaga nem vicces sajnos.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.05. 09:33:01

@Balt:
Egyszer olvastam valahol, hogy a negyven fölöttiek és apáik, a hatvan fölöttiek - maszoposok.

Viszont a harminc fölöttiek és apáik, az ötven fölöttiek - fidesznyikek.

Namost, ha a mostani harmincasok nem petéztek le, akkor az a fidesznyikeknél fog apadást okozni.

A negyven fölöttiek még családos korosztályok voltak, úgyhogy nekik felnőnek a kamasz gyerekeik, csak idő kérdése.

Na, azért nem kell betojni. Csak egy laza megfigyelés.

radala 2010.10.05. 09:33:19

@jjulie: Életem, nézd meg ezt a képet.
m.blog.hu/va/vastagbor/image/2010/01/botka.jpg
Utána beszélgessünk el róla, hogy kik a mucsaiak.
Nem hiszem, hogy Pokorni, Navracsics mucsaibb lenne bármelyik találomra kiválasztott szocinál.
Arról már végképp ne beszélgessünk, hogy mondjuk én mucsaibb vagyok-e nálad vagy bármely tetszőlegesen kiválasztott Orbángyülölönél.
Ismételten meg kell jegyeznem, hogy engem sokkal jobban sért, ha leantiszemitáznak, le mucsaiznak, mintha mondjuk valami pöcs, mint Orbán hülyeségeket beszél. Már csak azért is, mert OV nem a "legyőzötteknek" mondta, hogy ök nem a Nemzet részei, hanem a fanjait akarta hergelni, ez szerintem is csúnya dolog, de bőven a megbocsájtható kategóriában van. Főleg, ha kifejtené részletesen akkor kiderülhetne, hogy esetleg nem arra gondolt, hogy a szocik szadeszok nem részei a nemzetnek, hanem arra, hogy az utolsó időkben a város minden esetleges haszna pártkasszákba vándorolt, meg pártemberek vagyonkáit gyarapította. De mindegy ez.
@Balt:Nagyon jó, köszönöm.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.05. 09:57:29

@radala: szerintem részletesen kifejtve is arra gondolt (vagy csak ezt találta megint célszerűnek mondani), hogy akik nem ők, azok nem - jó - részei a nemzetnek.
Ez van, elég gáz duma, de helyi értékén (lelkesítő vuvuzela a hardcore beszédhallgatóknak) kell kezelni. Nem ez a qrva nagy kirekesztés, semmi gyakorlatban megvalósuló tartalom nincs mögötte.

Neo07 2010.10.05. 10:02:37

@ó jaj: a teszt
Unalmas ez a sok kirekesztősdi. Szó sincs ilyesmikről. Egyszerűen arról van szó, hogy az ország politikailag hagyományosan megosztott volt eddig: a főváros baloldali, a vidék jobboldali beállítottságú volt inkább. Ennek most vége, nincs most különbség. Erre célzott Orbán, így teljesen fölösleges, és butaság bármiféle mást belemagyarázni.

Balt 2010.10.05. 10:04:32

@simonmondja.: "Egyszer olvastam valahol, hogy a negyven fölöttiek és apáik, a hatvan fölöttiek - maszoposok.

Viszont a harminc fölöttiek és apáik, az ötven fölöttiek - fidesznyikek."

Ezt máris cáfolom, nálunk az inga erősen kileng (a maszop kárára), pedig az előző korosztályokba tartozunk családilag...

Balt 2010.10.05. 10:06:41

@Balt: Ja, és ez mindig is így volt. :) 40 alatt is. :) De ugye "az idő soha-soha meg nem áll", tehát lassan (legkésőbb) a Stirlitz-generáció kihaltával végleg harangoznak az utódpártnak. :))

Balt 2010.10.05. 10:08:17

@radala: "Utána beszélgessünk el róla, hogy kik a mucsaiak.
Nem hiszem, hogy Pokorni, Navracsics mucsaibb lenne bármelyik találomra kiválasztott szocinál."

:)) :)))

Balt 2010.10.05. 10:19:59

@Hepci: Ez csak szimpla önkirekesztés. Ha valakit sért a "nemzet" fogalom önmaga, tegyen így, rekessze ki magát bátran. De fordítsuk meg: Szeretném sokadszor felhívni a figyelmet H. Kovács teátrális kokárdatűzésére a 2002-es pártelnöki vitában ill. Pokorni válaszára: (kb.) "Elnök úr, ha úgy érzi, ki kell tűzni a kokárdát." (Kovács talán arra gondolt, hogy Pokorni a mellére térdepelve letépi róla...?)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.05. 10:20:40

@Balt: Hóógyne.
Csakhogy a fidesznyikek lesznek mostmár a pártállami csökevény és a felnövekvők majd őket tartják utódpártinak - jobb híján.

Nade volt egy saját megfigyelésem is abból az évből, amikor még a Mandiner elődjén - a Reakción - nyomtam a tutit.

A fiúk mind jobbkonzervnek mondják magukat és Horthy az istenük.
Mindegyiknek van egy - legalább egy - horthysta nagymamája, akiről sokat beszél (vagy nagypapa), és van két Kádár alatt vezető beosztású szüleje, akikről sosem beszél.

Mivel Kádár alatt a karrier attól is függött, hogy a gyerek ne kotyogjon hülyeségeket a családjáról, ezért a gyerek előtt a fejesek hallgattak, mint a csuka.
A nagyik meg közben jól kiokosították az unokákat
Na, így lettek a Vitéz fiatalok.

Ez hogy tetszik?

Karakán (törölt) 2010.10.05. 10:26:49

Successus ad perniciem multos devocat

Neo07 2010.10.05. 10:37:31

@tcom:
a pék példája:
A zsebben maradó pénzből tud fejleszteni, tud korszerűbb eszközöket beszerezni, amivel olcsóbban tudja előállítani a terméket, az vagyis kevésbé fog drágulni - eredmény: többet tud eladni belőle. A profit nő, ezáltal megint több pénz marad a zsebében. Visszaérkeztünk oda, ahonnan elindultunk, beindul egy pozitív visszacsatolás, egy önmagát erősítő folyamat. És egy idő után a sokadik ilyen ciklus után a megnövekedő forgalomból fel fog tudni venni egy embert. A vásárlóknak is több pénzük marad, így több kenyeret tudnak venni, vagyis a piac is növekszik.

Ennek a fordítottja is igaz, növekvő terhekkel, a növekvő adókkal egy kritikus pont után le lehet fullasztani a gazdaságot - mint egy belsőégésű motort. Most mi érzésem szerint a lefulladás előtt vagyunk: növekvő munkanélküliség, növekvő adók ezt eredményezik. Most le kell nyomni a kuplungot (ármeneti nagyobb hiány), és gázt adni (kisebb adók).

multik:

Nem írtam azt, hogy nem kell multi. Arra akartam célozni, hogy önmagában a multi nem csodaszer. Kellenek, szükség van rájuk, de legalább ugyanannyira van szükség a kis- és középvállalkozásokra is. Az aránytévesztés is hiba.

Az egészségügy jelenlegi helyzetének semmi köze nincs a multikhoz. Sokkal inkább a polip fejéhez... Tudatos politikai döntés volt az elit részéről a lezüllesztés. (privatizációs trükk)

De én inkább ezt a gazdasági szálat elvarrnám, nem illik egy politológiai blog témájához, elnézést azoktól, akiket nem érdekel. Azonkívül a választás lefutottsága okán valamennyire akadémikus jellegű is már...

Balt 2010.10.05. 11:30:14

@simonmondja.: Nekem nem volt se horthysta nagyanyám, se (pártállami) vezető apám, tehát a dolog itt kibicsaklik. Viszont örvendetes, ha ez volt a gyakorlat! :)

Jut eszembe: Van távoli rokonom, aki foxi-maxit végzett, a gyerekeit viszont a katolikus iskolákba, meg a Pázmányba járatta. :) Erről ennyit.

2010.10.05. 18:03:52

@Balt: A nagy is azzal jár...és még le se kell néznem rá!:P

@tölgyes: kit érdekel fletó? Alapból nem szeretem a kisembereket...és ki 175 cm? Na ne röhögtess, már Patás a SI rendszert is átírja? Max. ha van 163-165 centi. És igen, az nekem törpe...
süti beállítások módosítása