Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:19

Számtalan gondja van a magyar politikának. Szinte minden nap láthatunk példákat súlyos hiteltelenségekre, magyarázhatatlan pálfordulásokra, bántó manipulációkra. A szép szólamok mellett gyakran hiányzik a politikusi teljesítmény, a valódi érdemi cselekvés. S még valami: a messzire tekintés, a távlat. Hogy nem csak ma kell nyerni, de a holnapra is érdemes gondolni.

(Fotó: hodmezovasarhely.hu)

Emlékszik még valaki arra, hogy ki volt az a fideszes politikus, aki 2003 nyarán választókerülete érdekében lobbizva, négy  szocialista képviselő mellett felkereste Medgyessy Péter miniszterelnököt az első úgynevezett fogadóóráján? Bizony, Lázár János volt. S ki volt az, aki 2007 elején, a kordonbontás után úgy nyilatkozott, hogy "kifizetném a pénzt, de igazából azon is elgondolkodtam, hogy leülöm az összeget"? Igen, szintén Lázár János. Mint látható, a hírekben időnként korábban is szerepelt a neve, a széles nyilvánosság azonban még csak most fedezi fel magának azt a politikust, aki már legalább egy évtizede küzd ezért a figyelemért. Hivatalos életrajza szerint 1997-ben, 22 évesen lett az akkori hódmezővásárhelyi polgármester, Rapcsák András személyi titkára, majd a népszerű politikus halála után, 2002-ben sikeresen vette át hivatalát. Amikor bekopogott Medgyessyhez, a Fidesz mezei, fapados képviselői közé számított, amikor kordont bontott, már bizottsági elnök, szakpolitikai kabinetvezető és frakcióvezető-helyettes is volt. Mára pedig az egyik legtöbbet szereplő, legtöbb reflektorfényt vonzó politikusa a kormánypártnak.

Mindez óriási előrelépés, fényes bizonyítéka annak, hogy kétségtelenül tehetséges politikussal van dolgunk. Szinte a semmiből érkezve mászta meg a sokaknak áthatolhatatlannak tetsző falakat, került be a párt vezérkarába, és vált az új-Fidesz emblematikus alakjává. Megelőzve, elhalványítva a korábban gyakran emlegetett trónkövetelőket, Pokorni Zoltánt, Kósa Lajost, Rogán Antalt, Varga Mihályt, vagy éppen az országos politikában őt kezdetekben segítő Navracsics Tibort. Talán nem ostobaság arra gondolni, hogy versenyelőnyének egyik fontos eleme – a rá jellemző relatív önjáróság mellett - a tervezés, az előrelátás képessége lehetett.

Eddigi döntéseit kétségtelenül igazolta az élet, most azonban fontos válaszúthoz érkezett. S bár én ebben az ügyben bizonyos értelemben már az első mondatok után letettem a garast, azt állítván, hogy „mostani döbbenetes mondataival azt kockáztatja, hogy később, amikor már egészen más klíma veszi majd körül a magyar politikát, esélye legyen előbbre lépni”, őszintén szólva kíváncsian várom, hogy pár év múlva a mostani alkotmánybírósági korlátozás körüli szerepekre hogyan emlékezünk majd vissza. Nem tudom, hogy a politikus mérlegelte-e ezt a szempontot, amikor elvállalta, hogy nevéhez kapcsolódjon a nagy vitákat kiváltó, korábbi határokat átlépő módosítás, de nagyon meglepne, ha ez a távlat kimaradt volna a megfontolások közül. Az elmúlt napokban látott, tőle szokatlan hangsúlyok és gesztusok azt jelzik, hogy feltehetően maga is tisztában volt és van a kockázattal, de minden bizonnyal úgy ítélte meg, hogy a párton belüli karrierje ezúttal nem viselt volna el egy visszautasítást.

Kényszerpálya – bizonyára ez lenne a legtöbb politikával foglalkozó véleménye arra a kérdésre, hogy miért nem választott ebben a helyzetben más utat Lázár. Tényleg nem tudom, hogy mennyi hátránya származik (egyáltalán származik-e) a jövőben párton belül és különösen azon kívül a mostani szerepléséből, az viszont kétségtelen, hogy a magyar közvélemény figyelő szemei előtt nagyon erős vonalakat használva rajzolt rá eddigi portréjára. A Fidesz frakcióvezetője ma bizonyára azt gondolja, hogy jól jött ki az eseményekből, sikerrel menedzselte az ügyet, megoldotta a rá bízott feladatot, s ha a mostani politikai viszonyokat figyeljük, akkor kétségtelenül igaza is van. Ma nyert ügye van.

Kényszerpálya – akár ezt a szót is használhatta volna Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után, s gyakran erre hivatkozva támogatták őt a szocialisták is tűzön-vízen át. Nem akarom párhuzamba állítani a két eseményt, hiszen tartalmilag nagyon más minőségekről van szó: lényegben, hatásban és következményekben egyaránt. Mégis, fontos emlékezni arra, hogy 2006. október 6-án, amikor a magyar parlament kormánypárti többsége egy emberként bizalmat szavazott a kormányfőnek, az elemzések többsége Gyurcsány Ferenc és az MSZP sikeréről szólt. Pár év múlva azonban minden megváltozott: a volt kormányfő 2009-ben, a kormány éléről távozva akár már bánhatta is volna, hogy Őszöd után nem mondott le, és nem lett a baloldal hőse; aki példamutató lépése után talán arra sem lett volna esélytelen, hogy egyszer dicsőségesen térjen vissza a párt és az ország élére. De még jobban bánhatták azon párttársai, párton belüli riválisai, akik 2009 után már nyíltan is az antigyurcsányizmus képviselői lettek, de ott és akkor látványosan kiálltak mellette, ország-világ előtt deklarálva, hogy számukra az őszödi beszéd nem skandalum.

Aznap ők nyertek, ma mégis azt gondoljuk, hogy mindannyian eljátszották az esélyt.

x x x

Illusztráció: "Ezekről különben nyilvánvalóan föl sem tételezhető, hogy különösebb érdemi közük volna egy amúgy századrangú és -jelentőségű fiatal politikushoz, akiről egyelőre még semmi fontosat nem jegyzett föl a magyar történelem, s aki éppen ezért valószínűleg föl sem fogja, mennyire tragikomikus hatást kelt, amikor a jogállam elégséges mértékű megszilárdulásáról, úgy húsz év távlatát mintegy egybefogva, éppen ő nyilatkozik." (Balázs Zoltán: Hogyan temessünk alkotmányt? - a szerző egyetemi kollégám, nem mellesleg pedig a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője a XV. kerületben)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr482435106

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár János 2010.11.09. 17:00:30

A Fidesz frakcióvezetője azt ígéri, 2014-től bevezetik, hogy férj és feleség egyszerre ne lehessen parlamenti képviselő. Lázár János szerint a cigánykérdésben sincs tabu a párt számára. Lázár János a fidesz.hu honlapon tartott, keddi online fogadóórá...

Trackback: 98%-os különadó jótékonykodásért 2010.11.09. 11:49:23

Csavargatják ide-oda a különadó-törvényt, csak épp ahoz a részhez nem nyúlnak hozzá, amivel az Alkotmánybíróságnak baja volt: a visszamenőleges hatályhoz. Sőt, ha lehet, csak rontanak ebből a szempontból a helyzeten, hisz most már nem csak ez év elejéi...

Trackback: A mitévő légy János 2010.11.09. 10:35:33

Atyámfiai, az élet nagy csodákra képes, ezt már egy Darwin nevű csavargó is tudta, aki valami okosságot talált ki egyszer a törzsek fejlődéséről, aminek köze van a majmokhoz is, akik emberek lettek. Szóval nagy varázsló lehetett a fickó, ha ezt így öss...

Trackback: II. Az alapjogok B-listázása - az új alkotmányosságról 2010.11.09. 09:42:38

Az Alkotmánybíróság hatáskörét új szempontok szerint szűkítő Lázár-javaslat legnagyobb fejtörést okozó eleme kétségtelenül az lehetett, hogy hogyan lehetne azt a kormányoldalon a vitában is említett szempontot, miszerint ha indokolt is fenntartani alko...

Trackback: Különadós egyeztetés 2010.11.09. 09:01:30

 Miután a Fidesz a magyar történelem legszebb pillanatait idézve nekiment az Alkotmánybíróságnak, mert az fel merte emelni a szavát a 98%-os különadó ellen, most egy asztalhoz ült a közszféra két szakszervezetével, hogy egyeztessenek arról, hogyan...

Trackback: Milyen messze látnak? 2010.11.09. 08:28:01

Amikor 2006-ban a kormánypárti többség egy emberként bizalmat szavazott Gyurcsánynak, az elemzések többsége az MSZP sikeréről szólt. Pár év múlva azonban minden megváltozott.

Trackback: "Lázár beszorult a logikai zsákutcába" 2010.11.09. 02:54:16

"Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint a szocialisták nem akarják, hogy az emberek maguk dönthessenek a saját pénzükről, ezért ellenzik a magánnyugdíjpénztárak államosítását. Ismételjük ezt meg. A szocialisták nem akarják, hogy az embe...

Trackback: Kamuzott a Fidesz új frakcióvezetője? (+videó) 2010.11.09. 02:52:49

Na jó, lehet hogy, csak nem nyitotta ki az igazság minden részletét. Tegnap az MTV esti műsorában volt vendég az új Fidesz frakcióvezető, Lázár János, aki Hódmezővásárhely polgármestere. Ahol a parlamenti alelnökök számával kapcsolatban feltett kérdésr...

Trackback: Best of Alkotmánybíróság-vita 2010.11.09. 02:51:47

A parlamenti vita 12 legsokatmondóbb pillanata. Az index parlamenti tudósításának szubjetív, szerkesztett válogatása (a szövegek sorrendben vannak, de a legtöbb nem közvetlenül egymás után következett).1. Lázár is elismerte, hogy valójában nincs szüksé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2010.11.10. 10:48:33

@nyünyüge:
gondolod ,hogy OV az összes wikin felsorolt szimbóleumon:) átrágva magát dobta be?

ubul2000 2010.11.10. 10:48:45

Első körben nem ment át a Lázár-javaslat, ülésezik a házbizottság.

Szimba 2010.11.10. 10:49:44

@manyike:

GyF-et a szelek feszítik belülről.

Nyílt kártyával - ha láthatja az ellenfél is - nem lehet nyerni.:-)

lüke 2010.11.10. 10:50:36

@panelburzsuj:
jaj Nyilas Misikém,a kettő együtt:)
ld. a politikát
te Mikszáthhoz - ezt hogy írjuk ?-
én Féjához nyúlok vissza, ez se változott
akkor a szegénység nem analóg ezzel?

Szimba 2010.11.10. 10:53:20

@panelburzsuj:

Fele-fele.
Nézd én hiába szeretnék igazi minimál art fotelt venni, ha nincs rá másfél millióm (ráadásul ez is Mo.-ra behozott gyenge utánzat). Hiába tudok differenciálni, ha egyszer a kínálat GYF és OV között van.

panelburzsuj 2010.11.10. 10:53:28

@lüke:

Caesar temetését kihagytad ...

(Bár tény, hogy az Antigoné-kamillás babaszappan intervallumba esik, így külön említése fölöslegesnek tűnhet ...)

lüke 2010.11.10. 10:53:50

@Szimba:
:)))))))))))))
melyik wind?
east, a blowing vagy a w. of change?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 10:53:57

@ubul2000:
Na, ilyenkor szokott jönni Áder és a vakondkereső detektor.

Szimba 2010.11.10. 10:54:19

@lüke:

Mi meg egyhúron pendülünk?:-)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.11.10. 10:54:27

@pug406st: "fidesz meg már nem fiatal és lassan demokrata sem"

Szövetségnek viszont még szövetség.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 10:54:33

@Szimba: Te folyton arra gondolsz...
Mutatok egyet közszolgálatilag, amit érdemes elkerülni [egyben példa(beszély) a piac működéséről].

gasztrojazz.blogspot.com/2010/11/cs-cs-csokolade-es-csibeszseg.html

lüke 2010.11.10. 10:56:35

@panelburzsuj:
ici:
Barátaim, rómaiak, földijeim
Figyeljetek rám.
Temetni jöttem Caesart, nem dicsérni,
A rossz, mit ember tesz, túléli őt
A jó gyakorta sírba száll vele

lüke 2010.11.10. 10:57:10

@panelburzsuj:
ici:
Barátaim, rómaiak, földijeim
Figyeljetek rám.
Temetni jöttem Caesart, nem dicsérni,
A rossz, mit ember tesz, túléli őt
A jó gyakorta sírba száll vele

török gábor 2010.11.10. 10:57:12

"#
30 minutes ago (9 notes)
NEM LETT MEG A KÉTHARMAD 66,5%!!

hatalmas taps az ellenzéki sorokból!

Majd jelentkezik három fideszes képviselő, hogy nem működik a gépük. (Rosszabb nyelvű ellenzékiek szerint nem tudnak szavazni!)

Felolvassák a nemszavazók nevét, hatalmas hangoskodás a szoci sorokból"

parlament.tumblr.com/post/1532801260/nem-lett-meg-a-ketharmad-66-5

CSENDES 2010.11.10. 10:58:14

hirszerzo.hu/belfold/20101110_alkotmany_botrany_parlament
A hírszerző mást ír, mint az index, szerinte az alkotmánybíróság jogkörének szűkítése nem ment át

lüke 2010.11.10. 10:58:24

2x is elment Shakespeare örülhet:)
na meg a demokrácia is, hogy nem ment át a pala' men' be'
a lazarette törvény

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 10:59:04

@panelburzsuj: na ja, Promontorbor és Weinhaus rulez. :)

A Promontor főborászát pl. megválasztották mádi hegyfőnöknek... majd megmondja a Szepsynek és Orosz Gábornak, miként is kell aszút csumidálni... szerencsétlen mádiak meg elmenekültek a megvett gyűlésről, ahelyett, hogy hugyosra verték volna a pendejókat... most nekiállnak perelni... ítélet 18,5 év múlva...

CSENDES 2010.11.10. 10:59:56

@török gábor: No, most egy elemzést, ha kérhetem! :-))))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 11:00:43

@Szimba: Espumisan kapszula csodákat tehet, mindig hallom...

panelburzsuj 2010.11.10. 11:01:22

@Szimba:

"a kínálat GYF és OV között van"

Most már igen.

De mekkora diadalordítással száműztük Bokros "Hógolyó" Lajost ... :)

Meg a szadeszt, meg a kupamihályt, meg a seresmárit ...

Isten nem ver bottal: megkaptuk a hozzánk méltó örökséget.

Szimba 2010.11.10. 11:01:49

@Hepci:

Csak Lindt-et meg Cote d'ort szoktam venni, ha narancsosat szeretnék. Ha egy márka bevált, nehezen változtatok.

De köszönöm a jó tanácsot.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.11.10. 11:02:20

@panelburzsuj: Az országot sohasem a választók ott lent viszik a kátyúba, hanem, akik vezetik ott fent.

Arra is elég közvetett a választók befolyása, hogy ki vezessen, a pár egyéni országgyűlési képviselőn kívül senkit nem a nép választ, de arra aztán végképp nincs befolyás, hogy a megválasztottak mit csináéjanak.

Szimba 2010.11.10. 11:04:07

@panelburzsuj:

Az irány nem rossz! Már csak 2 csapatot kell elkergetni!:-)

Ordnassac 2010.11.10. 11:06:03

@CSENDES: az gyanúsabb, ugyanis a különadóhoz szerintem nem kell kétharmad, az Abtv.-módosításhoz elég a jelenlévők kétharmada, azonban az alkotmánymódosításhoz az összes képviselő kétharmada kell.

panelburzsuj 2010.11.10. 11:06:24

@Hepci:

Dicskedjek?

Hogy évfolyamtársam a Koccintós termékcsalád megálmodója?

CSENDES 2010.11.10. 11:07:09

@bóra77: Azért az is érdekes volt ma reggel, mikor Kopics György az M1-en kifejtette, hogy a FIDESZ középtávú tervei sehogyan sem mutatnak fenntarthatóságot, több évre van betervezve a válságadó a szektorokra, mint azt kommunikálják, s riporteri kérdésre - "ezek szerint nem valósak az adatok?"- azt válaszolta, hogy ezt nem ő mondta, hanem a riporter, de egyetért vele.

CSENDES 2010.11.10. 11:08:09

@Ordnassac: Gondolom, hogy azt akartad írni, hogy valószínűbb.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 11:08:59

@CSENDES:
Mivan, mivan ?
Még azt sem tudjuk, mire ment a gombnyomogatás ?

CSENDES 2010.11.10. 11:09:56

A zember kihúzza a lábát, egy kis mellkas átvilágításra, meg egy kis vérvételre, s lemarad a tutiról.:-(( Nem hallhattam sajnos.

CSENDES 2010.11.10. 11:11:52

@simonmondja.: Legalábbis két online sajtó két különböző cikket hozott le. De TG megmondta a tutit, a nol.hu szerintit:-)))) (Ez csak vicc.)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 11:11:57

@török gábor:
És ilyenkor mi van ?
Hívják a fegyveres ajtónállókat ?
Vagy addig senki nem megy haza, amíg össze nem nyomkodják az igeneket ?

Szimba 2010.11.10. 11:12:12

Nagyon jó!:-)))
Ezt a törvénytervezetet az ág is húzza.

Zoltchy (törölt) 2010.11.10. 11:12:50

@török gábor:

A nagy örömködésben elfelejtették kirúgni a Parlament informatikusait?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 11:13:11

@CSENDES: Nol, baszod. Hol van a hiteles független HirTV ?

panelburzsuj 2010.11.10. 11:13:12

@lüke:

"Most hadd lobogjon. Balság! oldva vagy, Menj, merre tetszik."

Szimba 2010.11.10. 11:14:55

@simonmondja.:

Majd a házbizottság dönt. Nem kérdés, milyen irányban.

Viszont este állhatnak OV elé a folyosókon lófráló fideszes képviselők egy fenékberúgásért:-))

guvernalista (törölt) 2010.11.10. 11:18:42

@panelburzsuj:
oké, majd a vietnámiak. csak azért itt az is számít, hogy a munkaerő mennyire képzett. szóval egy tajvani gyári munkás pontosan tudja, hogyan kell összerakni egy okostelefont. mert összerakott már egy párszázezret. a gépsor mellett egyik-másik okosabb munkás többet tud erről, mint az apple vezető mérnökei, csak épp nem járt a harvardra, vagy a stanfordra.

persze abban igazad lehet, hogy a pénz egy átlag amerikai számára a legfontosabb, és ezért mindig ott lesz legmagasabb a bér, aztán a sorban következik az átlag európai, utána az átlag ázsiai, és legvégül afrikai, akik simán meglennének kisárutermeléssel, egyszerű árucserével. szóval lehet, hogy ezek kulturális különbségek.

ne legyen igazam, de szerintem naivitás azt hinni, hogy mi majd a kelet éléstára leszünk. a kínaiak szerintem nem ilyen típusú kapcsolatokat keresnek. persze esetleg rá lehet őket bírni, hogy vegyenek herendi porcelánt, de nekem erős a gyanúm, hogy csak azért fognak rendelni egy dobozzal, hogy lemásolják a formákat, és a mintázatot. meg a tokaji aszú is szerintem legfeljebb ezért kell nekik. szóval őket nem ez érdekli, hanem mondjuk az, hogy a hagyományos kínai orvoslás kiegészüljön a nyugati gyógyszergyártással. vagy mondjuk a nokia kell nekik. szóval a legnagyobb kínai gyártó a lenovo minden területen elég jó cuccokat gyárt (mivel a kínaiak anno megvették az ibm-et), leszámítva a mobilokat (az ibm nem gyártott mobilokat). az ázsiaiak ezt úgy képzelik el, akkor ezeket kipárosítják. mert a nokia és a lenovo olyan, mint a jing, meg a jang. mondják is az unióban, hogy mentsük meg a nokiát.

japán meg nacionalista. szóval elvben a nokia és a sony is a jing meg a jang. telefon és tévé. csakhogy a sony-ericsson sem jött be igazán egyik félnek sem. szóval szerintem előbb lesz sony-nintendo házasság, mint sony-nokia. a japán gazdaság európa felé nem nyitott, hanem az amerika kultúra felé van kinyitva.

mondjuk az ustream egy magyar alapítású cég, és az előbb amerikába ment. a ustream azt a célt szolgálja, hogy indíts el egy amatőr média vállalkozást. vedd át más csatornák műsorait, és egészítsd ki sajáttal. és "sugározd" élőben. vagy tégy az amatőr rádió stúdióba egy webkamerát, és akkor az olyan, mint egy beszélgetős tévé műsor. na, és a ustream tulajdonosai most már japók. szóval velük innen direktben nem lehet üzletelni. hacsak nem valami amerikás cuccot gyártasz. most ezek persze csak sztereotípiák, de a politika erre épül.

és korea is hasonló sztori, mint japán. szóval az lg és a samsung csak kívülről nézve versenytársak, ugyanazt a cuccot adják el másik márkanév alatt.

a nagy kérdőjel india, és az oroszok. szerintem a britek le fogják nyúlni indiát, nincs más esélyük. a kontinensnek meg maradnak a ruszkik. szóval akármilyen rosszul hangzik, de szerintem még mindig a ruszkikkal lehet leginkább üzletelni. szerintem őket a hadiipar érdekli leginkább. persze lehet, hogy az élelmiszeripar is. csak szerintem úgy, hogy egy rakás pénzért cserébe megengednék, hogy csányi építsen ott egy egy hertz, vagy egy pick üzemet. és így csányié lenne az orosz piac egy része. de ehhez be kell vásárolnia magát a "nemzeti együttműködés rendszerébe". szóval ez a korporatív gazdaságpolitika. de ez tőkekivitelt jelent, nem behozatalt. magyarán a munkahely az oroszoknál képződne, és nem itt.

most persze lehet, hogy megállapodnak arról, hogy jön egy csomó kínai, és beülnek a gyógyvízbe, és akkor felvirágzik az ország, vagy rendelnek tőlünk egy csomó kukoricát. nem elképzelhetetlen, csak szerintem a kínaiakat nem ez érdekli. mert ez igazából nekik nem lenne deal, csak nekünk.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 11:19:48

@Szimba:
@török gábor:

Nehéz kenyér ez a képviselősködés.
Az ember kicsit beszorul a klotyóba és máris öt perccel késik az alkotmányozási folyamat.

Nem is való ez gyönge fizikumnak.

sisszi 2010.11.10. 11:21:12

@simonmondja.: végre bevethetik az új Terrorelhárítási Központot

panelburzsuj 2010.11.10. 11:21:16

@török gábor:

"Közvetlenül a szavazás után Jakab István, a parlament alelnöke és három további fideszes képviselő jelezte, hogy ők igent nyomtak, de szavazatuk nem jelent meg az eredményben."

Név szerinti szavazás votl?

Ha nem, akkor honnan lehet tudni, hogy kinek a szavazatát számolta gépezet, kiét nem számolta?

Vagy technikailag minden szavazat eredete pontosan helyhez (gombhoz) köthető, csak "normál üzletmenetben" nem illik körbeszimatolni az eredeményeket?

Elég meredek kérdés a "titkos parlamenti adatgyűjtés" technikai lehetősge ...

Ordnassac 2010.11.10. 11:24:23

@panelburzsuj: gépi szavazásnál a rendszer felveszi, hogy melyik képviselő milyen gombot nyomott és szinte azonnal feltöltik az OGY honlapjára.

A név szerinti szavazás annyiban más, hogy ott hangosan be kell mondani, hogy hogyan szavazol (és nem merül fel a félrenyomás, a hibásan működő kártya vagy az elmélázás esete). Ez kicsit hosszabb folyamat.

török gábor 2010.11.10. 11:24:26

@panelburzsuj: a gépi szavazás is nyílt, azaz rögtön utána megtudható, hogy ki hogyan szavazott.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.11.10. 11:25:17

@török gábor: Na és mi lesz a Hoffmann Rózsika Vs. Pokorni szituval???? ez neked smafu Gábor:-)))

Egyébként az esztergomi ex-mesternek megint sikerült...vicc

Gábor szerintem KDNP-t leszalámizza a Vityesz!!! Mindenért ők lesznek a hibásak figyeld meg...oktatás, kancellária stb

CSENDES 2010.11.10. 11:25:21

@simonmondja.: Nem, Hende Csaba beveti a 18 tartalékost, körbeveszi a parlament épületét tankokkal, rendkívüli állpapotot hirdetnek ki, s nem engedik ki a képviselőket mindaddig, míg nem szavazzák meg:-))))

cambridge.on 2010.11.10. 11:28:18

@török gábor: Ilyenkor felmerül a kérdés:a Fideszen belüli partizán akcióról van szó,vagy Murphy törvénye lépett működésbe?
Elsőre nem ment át.Mikor lehet megint szavaztatni róla?
Mekkora büntetésre számíthatnak a renitens képviselők?
Lehet,hogy ultrabaloldali aktivisták az éj leple alatt megrongálták a szavazógépet néhány honatyánál,ezért nem tudtak szavazni?
Összeesküvés elmélet.
A sors is ellene van.Figyelmeztető a KDNP tagjainak.

nyünyüge 2010.11.10. 11:30:23

@török gábor:
Anyukám szerint nagyon csúnya dolog más kárán örömködni.
Lászlónak és Tölgyesnek sem fog tetszeni :).

aszekelyek 2010.11.10. 11:30:50

@manyike: Már akkor nem volt senki aki bejátssza a színpadot, amikor még megyó nem is volt jelölt. Senki! nem volt , akit oda lehetett volna állítani. Így történhetett meg, hogy a tanácsadója, majd sportminisztere, bizonyos gy.f. a szadesz számára megfelelőnek tartva, végighazudhatta azt a másfél-két évet. Az nem véletlen, hogy bauer és debreczeni tolják:) meg más régi kormánytanácsadók is...., nagyon nem. Gy. f. a szadesz embere és kész. Valaki, ha nem is te, mondhatna egy elfogadható okot, nem azt, hogy a magáról ő állítja, ő a legalkalmasabb..... valamit, amit nem ők állítanak. A legharmatosabb kis mesterházy is jobb a jelen szociknak, mint még egyszer odavetni a pártot gy. f. nevűnek. Kiszelly meg gyáva.

panelburzsuj 2010.11.10. 11:32:23

@guvernalista:

A "feltörekvő kínai középostály" ugyanolyan snob, mint mint minden "homo novus". (Lásd: audi, mercedes kínai sikere.) (Nota bene: Dzsoki is merdzsót hajtott ... :)

Lehet, hogy Orbán a "hungarikum"-ot próbálja menő "europaikumként" a kiínaikara rádumálni. Ami nem rossz ötlet, csak megint kicsit le vagyunk csúszva modjuk a francia borokhoz képest. Presztízsben is, de még inkább időben.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 11:32:35

@cambridge.on:
Szerintem nem elég fejlett még ez a parlamenti rendszer.
Nem nőtt föl a roppant feladathoz.

Egy frakciókártya kéne, amelyik még gigadugó, vagy pestis esetén is minden frakciótag igenjét biztosítja.

Egy kétharmados tutigomb.

Különben lelassulunk és kifogják a szelet a vitorlából.

CSENDES 2010.11.10. 11:33:20

@nyünyüge: László56-nak, helyesen, s valóban Tölgyes is sejt majd némi összeesküvést, a NER ellen.

Ordnassac 2010.11.10. 11:33:57

@CSENDES: mindenesetre házbizottsági ülés vagyon, mivel ilyen probléma nemigen merült még fel. Szóval lesz egy kis csetepaté itt...

radala 2010.11.10. 11:35:02

Villáminterjú Török Gábor politológussal
2010.11.08. 23:24 Bede Márton

Bede Márton: Török úr, értesült már arról, hogy ha egy írás címe kérdőjellel végződik, egyből elveszíti jelentősége 40 százalékát?
Török Gábor: Nem.
Bede Márton: Köszönöm az interjút!

villaminterju.blog.hu/

Szimba 2010.11.10. 11:37:36

@nyünyüge:

TG nem örömködött. Én viszont igen, mert egy gonosz választó vagyok.
Sohasem mossák le magukról Fideszék, hogy belső ellenállók (vakondok) munkálkodnak a berkeikben.:-)))

sisszi 2010.11.10. 11:37:42

@cambridge.on: tényleg nagy zavar lehet a kdnp-ben. most akar alkotmányozni isten vagy nem?

ubul2000 2010.11.10. 11:38:46

@panelburzsuj: szerintem a név szerinti szavazás csak a nyilvánosságnak szóló eljárás. A titkos, vagy személyi kérdéseken túl a szavazások név szerinti bontása megtekinthető a honlapon.

panelburzsuj 2010.11.10. 11:42:05

@Ordnassac:

És a gombnyomó tudja kontrollálni azonnal, hogy átment-e az ő szavazata? (Valami "saved" funkciónak csak kellene lenni az orra előtt, nem?)

Éleslövészeten az "AKADÁLY!" bekiabálásával lehetett jelezni a csütörtököt. Erre van valami a házszabályban? Hogy kinek, hogyan, meddig kell jeleznie a technikai malőrt?

Szimba 2010.11.10. 11:42:06

Meggyes pedig ismét sikeresen lejáratta magát. 150 e Ft bírságot neki!:-)

Mit mászkál kinn, amikor a Fidesz élethalál harcát vívja??:-))

aszekelyek 2010.11.10. 11:42:50

@kodó tamás: milyen kár, hogy egyes bűnözőket is az ártatlanság vélelme védett meg a büntetéstől.....Nagyon sokat.Amit 2oo6-ban csináltak a bíróságok, az köszönő viszonyban nem volt sajnos az alkot,mány ártatlanokat védő passzusával. NAgyon kár. A legjobb dolgokkal is visszaél, aki elvetemült.

Szimba 2010.11.10. 11:43:16

@panelburzsuj:

Mielőtt kihirdetik az eredményt.
De nem jelezték állítólag, csak az eredményhirdetés után.

Hmmmm:-))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 11:44:18

@sisszi:
Isten csak próbára teszi a hitünk erejét.

Bár lehet, hogy a Keleti Szél kicsit csípi a szemét.
Keleten Buddha és Kon Fu Ce sokkal menőbb még mindig.

aszekelyek 2010.11.10. 11:46:16

@Ordnassac: Kis szabotázs? emlékszem, volt egy eset már, akkor váltig állították, hogy de nem is lehet manipulálni ... és mások meg ezen kacagtak, .... :D hozzáértők. Sztem az a hekkergyerek kell ehhez....D

kodó tamás 2010.11.10. 11:46:37

@CSENDES: apropó

a vérnarancs fülkeforradalmár nertársak?

csak nincs valami gond? a hitük remélem nem inog meg.
nagyon számítunk rájuk (az mnyp betétkönyvük átírásával)
a nemzet megmentői lehetnek és most tényleg...

lászló56, ubul2000, blogger géza, balt, 6.lenin, aszékelyek, várúr, diocles, tbb, husleves, tölgyes, miklos.rabai, agent, radala

2 706 292 -14 = 2 706 278 hős kell már csak az országban

Ordnassac 2010.11.10. 11:48:05

@panelburzsuj: van, jelzi a gép, ha befogadta a szavazatot, illetve, ha nincs bent a kártya, akkor nem is működik.

Azonban parlamenti szokás szerint az eredmény kihirdetése előtt kell jelezni, hogy problem van és hogy hogyan szavazott. Azonban a hírek innentől ellentmondásosak: van, ahol azt írják, hogy Balczó mint levezető elnök csak a monitort nézte és bemondta az eredményt, miközben többen jelentkeztek, hogy nem "ment át" a szavazatuk. A másik szerint pedig csak a kihirdetés után jelezték a problémát.

Ordnassac 2010.11.10. 11:48:51

@aszekelyek: elég egy szimpla elmélázás is vagy a szavazás lezárása utáni másodpercben nyomták meg a gombot.

aszekelyek 2010.11.10. 11:49:33

@Szimba: Nyilván mert akkor jöttek rá., meg vannak vezetve.Ps. bizonyítottan csalók is ülnek a padsorokban, akiknek érdekükben áll ez. Mindig azt kell vizsgálni, kinek az érdeke.Index honlapon fent van, rinyálnak a németek, eddig nem rinyáltak, amikor hordták kifelé a nyereséget....Ehhez nyilván nincsen köze konrádéknak. áhhhh,...hova is gondolok?

kodó tamás 2010.11.10. 11:49:41

@simonmondja.: meg lao ce

@aszekelyek: na igy fessek ördögöt a falra...

de kívánom neked az ártatlanság vélelme ne jelentsen gondot... amikor OV kijelenti: pedofil vagy... vagy vmi hasionlo, pl a NER ellenes azaz 5év börtön... osztjonapot... remélem a hited tudja feledtetni majd. ügyvédre eljárásra se kell költened.

nyünyüge 2010.11.10. 11:51:10

@aszekelyek:
Hát bizony, az elvetemültek már csak ilyenek. Visszaélnek mindennel.

A vita most éppen azon van, hogy a választók arra is felhatalmazták-é a kormánypártokat, hogy ők döntsék el konkrétice minden esetben, hogy éppen elvetemülünk-e vagy csak az igazságunkat védjük a joggal szemben.

Ordnassac 2010.11.10. 11:51:52

Lett közben új poszt.

kodó tamás 2010.11.10. 11:52:27

@Szimba: pont meggyes? tényleg? azta kiment lopni? amig mindenki bent ült, egy kritálycsillárt csomagolt a folyosón...

panelburzsuj 2010.11.10. 11:53:00

@Ordnassac:

Néma gyereknek Balczó se érti a jelentkezését.

Nem kéne annyit zsivajogni meg mászkálni, mingyá jobban feltűnne, ha valaki ágálni kezd ... :)

Szimba 2010.11.10. 11:53:21

@aszekelyek:

A parlamenti padsorokra gondolsz?

Háát, csaló ott elég sok képviselő, de hogy a szavazáskor csalnának????

radala 2010.11.10. 11:54:40

@török gábor: Bár csak ilyen kicsik lennének az eltérések a különböző megközelítéseknél:-)

Ted Striker 2010.11.10. 11:56:30

Semmi baj, majd Szijjártó holnap bejelenti, hogy a zemberek 2/3-ának akaratának megfelelően eljött az ideje a parlamenti szavazórendszer komplett lecserélésének, melyet a Vegyépszer, mint szoftver és hardver gyártásban évtizedes tapasztalattal és referenciákkal rendelkező cégcsoport fog végrehajtani.

"A forradalmi lendület nem tűr halasztást, ha kell akkor ehhez alkotmányi gátakat is készek vagyunk lebontani" válaszolt arra a riporteri felvetésre mely azt firtatta, hogy nem-e szükséges egy ekkora beruházáshoz közbeszerzési eljárást lefolytatni.
Ezt követően Obersovszky Péter hosszan ecsetelte hogy mennyire egyetért a pályáztatás elhagyásával, amit egy a hétvégi telkén történő házépítésének viszontagságait taglaló személyes hangvételű monológgal támogatott meg - sajnos ez a rövidke történet elvitte a maradék műsoridőt is, így Jegyes-Tóth Krisztának márcsak az elköszönő integetésre maradt ideje...

aszekelyek 2010.11.10. 11:59:24

@Ordnassac: Ezt egészen eccerúen lehet ellenőrizni.Rengeteg kamera van, és lehet látni is... plusz tv is rögzíti, köz adja is.... ennyi felvételből biztosan meg lehet állapítani, mi történt. Tóbiás gyerek meg azt mondja, hogy nem szavaztak. Ezt kellene akkor vizsgálni. Mert az egész más, mint ha nem megy át a szavazatuk. Nyilván ezt volt érdemes meghackelni, nem valami kis piti xart....NEm az első eset, mondom.

lüke 2010.11.10. 12:00:18

@panelburzsuj:
na ja:)
Trianoni kiskastély meg késleltette a rex vinorumot!

lüke 2010.11.10. 12:02:24

@panelburzsuj:
ordi nem volt katona, lüke!
bezzeg nekünk volt lőgyakorlat a Fehér úton, természetesen szombatonként!

lüke 2010.11.10. 12:03:19

déli krónika sz. megszavazták
techn. probláma volt!

radala 2010.11.10. 12:04:54

@kodó tamás: Szerintem nem vagy kicsit sem vicces. Pont tegnap ecseteltem, hogy én nem bazíroznék a kormányba vetett hitemre életstratégiát.
Te félreértesz.
Én azt mondom, hogy nevetségesek az mnyp-t öngondoskodás netovábbjának beállítók.
Mondjuk ki konkrétan te röhejes vagy ezzel.
Az MNYP egy nagy átbaszás, nincs köze az öngondoskodáshoz, ami KÖTELEZŐ az nem lehet definíció szerint öngondoskodás.
Öngondoskodás az, amit te magad a Önszántadból, önmagadnak megtakarítasz.
Teljesen kontra produktív, amit csinálsz. Én nagyon egyet tudnék érteni azzal, hogy a Fidesz, meg senki ne piszkálja az emberek magánvagyonát. De a te nevetséges hőzöngésed teljesen áttaszigál az államosítók oldalára. Nekem te tagadhatod, hogy egy Gyurcsányfan vagy, de szerintem az ennyire intenzíven mnyp nyavajgók és a nem gyurcsányfanok halmazainak metszete üres halmaz.
Amúgy az állami nyugdíj is örökölhető (árvasági ellátás, özvegyi nyugdíj). És a világon nincs olyan pénz, ami ne lehetne még annál is jobb helyen, mint ahol most van.

aszekelyek 2010.11.10. 12:05:31

@nyünyüge: Megsúgom halkan, ezt a kormánypártok eldöntötték rólunk konkretice 2oo6 őszén is......D %6-ban is.... amikor csak akadt némi kis morgolódás az elvtársak/urak és (szovjet)barátaik és nyugati üzletfeleik viselt dolgai okán.:D

aszekelyek 2010.11.10. 12:16:33

@radala: Hát még akik lopásnak nevezik. Nincs kimunkálva semmi 12 év elteltével sem, hogy pontosan Kinek, mikor, hogyan, mennyit, miért ... fizetnek majd. Vámosi NAgy Szabolcs is így tudja. Agresszolga meg -- hihihi-, sztem keveri azokkal, akik tényleg önkéntesbe fizettek, aszongya hogy na de már fizetnek is.... Igen csak nem ennek alapján:) JAnuár óta nyugdíjas sógornőmnek jópár hónap múlva fizettek:D Az önkéntesből. "o13-tól fognak ezek a tagdíjak termőre fordulni. ennyit se tud a mi olgánk. Vámosi meg ráhagyta,... csak a mosolya volt árulkodó.Úriember nem aláz meg egy olgát élő adásban.....

ubul2000 2010.11.10. 12:18:20

@kodó tamás: Én valóban - de komolyan - szeretem a vérnarancsot. De hogy fideszes lennék? Ne sértegess légy szíves! :)))

aszekelyek 2010.11.10. 12:18:20

@radala: A magánvagyon lett volna a szocik ingatlanadója is, piszlálásilag. csak jelzem.Nem is választhattam.

guvernalista (törölt) 2010.11.10. 12:30:17

@panelburzsuj:
nem állítom, hogy nincsenek lehetőségek az agrárszektorban. az ázsiai réspiacok innen nézve óriásiak. szóval egy kisvállalkozás lehet rendkívül sikeres, ha eltalálja, hogy mire vágyik kínában egy réteg.

én úgy képzelem, hogy biztos van kínában elég ember, aki szeretné mondjuk a mézes pálinkát. mert az olyasmi, mint az édes savanyú, csak mégse az. és akkor egy kínai szakáccsal egyszerűen ki kell titrálni, hogy mennyi mézet, és mennyi pálinkát kell bele abba tenni. meg esetleg még mit. citromot, gyömbért, vagy mit tudom én. vagy be kell vinni valamilyen ázsai étterembe, hogy mit szólnának ehhez. és megkérdezni, hogyan lehetne visszirányba kereskedni. szóval ne csak hozzák az árut, hanem vigyék is. ilyesmit szerintem lehetne csinálni. csak ehhez minek minisztertanács.

amikor a kínaiak leülnek tárgyalni, akkor szerintem nem ez érdekli őket. hanem mondjuk a gyógyszeripar. hogyan lehetne az övék a richter. milyen módon vehetnék azt meg. igazából a tudományos recepteket vennék meg. persze én erre is azt mondom, hogy minek ehhez minisztertanács.

szerintem minisztertanács ahhoz kellene, hogy egy csomó kínai úttörő jöjjön el a balatonra, és ehhez építünk nekik egy úttörővárost, egy új zánkát. és mondják meg, hogy mit adnának ezért cserébe. és feltételezem azt mondanák, hogy az éltanulóknak őrsvezetőképzőt. feltéve, hogy mi meg egy rövid időre elszállásoljuk itt a kína junior élsportolóit. de ehhez nem azt kell mondani, hogy mi hunok (barbárok, fasiszták) vagyunk, hanem éppen azt, hogy civilizáltak (kommunisták). ez a bökkenő. persze ettől még lehet, hogy a kínaiak pont leszarják, hogy orbán mit mond, és köthetnek üzleteket.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 12:47:07

@kodó tamás: vérnarancsok hejj, ha én is, én is köztetek lehetnék...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 12:50:07

@radala: gondolj egy kötelező öntököndöfésre... mi van, ha jólesik... osztán kiveszik a kezedből a stilettót... bár ha a Sharon Stone elmagyarázza nekem (nem most, hanem egy korábbi évjáratában)... mingyá' belátom a fényességes igazságot... bármi is légyen az...

radala 2010.11.10. 12:59:12

@aszekelyek: Most majd lehet ingatlanadó is, amúgy szerintem (nem tidom mi volt a baj), de azt képzelném, hogy a baj az volt, hogy különbséget tett vagyontárgy és vagyontárgy között a törvény. Amúgy a vagyonadó szerintem nem az ördögtől való, még, ha ki is rúgta a szóért is Mádit a Fidesz.
Jut eszembe tudja valaki mi van Mádival?
@Hepci: Jogos, az is fölháborító lenne majd ennyire, mint az mnypk vegzálása. :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 13:23:48

@radala: a vagyonadó kifejezetten támogatandó, csak ott a nagy bökkenő a politikusok szempontjából, hogy miként lehetne úgy megfogalmazni a törvényt, hogy ők és a mögöttes tőkés csoportok ne fizessenek, a baktalórántházi váltóőr viszont igen...
süti beállítások módosítása