Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
09:31

Fontos határhoz értünk – írtam tegnap. Ma reggelre kiderült, hogy más értelemben is. Torkos Matild, a Magyar Nemzet újságírója megtette azt, amire nyilvánosan eddig ebben az ügyben egyetlen elkötelezett kormánypárti sem volt hajlandó. Vállalta a véleményét akkor is, ha az ellentétes a Fidesz aktuálisan hivatalos álláspontjával.

"Az Alkotmánybíróság döntését nem érdemes kritizálni, bár nem példa nélküli, hogy az ítélet szembemegy az igazságérzetünkkel, lásd például a Zétényi-Takács igazságtételi törvényt elkaszáló, Sólyom-féle alkotmánybírósági döntést. De az is igaz, hogy a kormánykoalíció elkerülhette volna a végeredményt, ha a jogász végzettségű kormánypárti képviselők a különadóról szóló törvény beterjesztése idején nem dugják a fejüket a homokba, hanem felhívják a képviselőtársak figyelmét az alkotmányos aggályokra.” – írja a szerző, majd nagyon bölcsen hozzáteszi: “A demokrácia már csak ilyen macerás dolog. Ezzel együtt szeretjük. S épp ezért nem szerencsés a Fidesz azon reakciója az alkotmánybírósági döntésre, hogy kerüljenek ki a testület hatásköréből azok a kérdések, amikről nem lehet népszavazást elrendelni."

Régi meggyőződésem, hogy a magyar politika egyik súlyos tehertétele a belső kontroll hiánya. A vezető politikusok szabadon formálhatják álláspontjukat, szinte mindent és annak az ellenkezőjét is képviselhetnek, mert nem kell attól tartaniuk, hogy a számukra igazán veszélyes helyről, saját táborukból kritikát kapnak. Bólogatnak a hivatásos politikusok, bólogat a holdudvar és bólogatnak az újságírók. Márpedig ha sehol egy kritikus hang, csak az ellenoldalról jön a támadás, a voluntarizmus tere (Enyedi Zsolt kifejezése) szinte korlátlannak látszik. Konkrétan: amíg csak Gyurcsány Ferenc kiabál, semmi gond, sőt, annál jobb, hiszen az ügy szépen belesimul a szokásos logikai rendbe.

Most, amikor a magyar politikában eddig példa nélküli lépésre szánta el magát a kormány (csak zárójelben: nem az a példa nélküli, hogy a kormánytöbbség intézményeket alakít át, hanem az, ahogy ezt tenni szándékozik; az a párt, amelyik két évtizeden keresztül folyamatosan az alkotmánybírósági döntések tiszteletére intett, most alkotmánymódosítással akar visszavágni egy neki nem tetsző döntés után), nagyon kíváncsi voltam a kormánypárti politikusok és a hozzájuk közel álló szereplők reakcióira. Elemzők véleményére, akikkel szinte mindig egyetértettünk, amikor a szocialista-liberális kabinet elfogadhatatlan eljárásairól beszéltünk, például az igazságszolgáltatás támadása kapcsán – tisztán elvi alapon. Újságírókéra, közszerepelőkére, és persze azoknak a politikusoknak a viselkedésére, akik – ebben biztos vagyok – elfogadhatatlannak tartották volna, ha egy ilyen lépést bármelyik korábbi kormány tett volna meg. Mit gondol Navracsics Tibor és Rogán Antal, tényleg megszavazza a módosítást Pokorni Zoltán, és mi a szakmai álláspontjuk azoknak az alkotmányjogász képviselőknek, akikre Torkos Matild is utal cikkében?

Nem árt észben tartani: ami most lenyomható, átvihető dolognak látszik, s amivel kapcsolatban talán az egyes politikusoknak úgy tűnhet, hogy kisebb a hallgatás költsége, mint a veszélyes nyilvános kritikáé, az később súlyos precedens, folyamatos hivatkozási alap lehet. Ezért sem értem Lázár János szerepvállalását, aki minden interjújában a kormánypárt egyik talán legnyíltabb, legbátrabb, leginkább autonóm politikusának mutatta magát, s aki a mostani döbbenetes mondataival azt kockáztatja, hogy később, amikor már egészen más klíma veszi majd körül a magyar politikát, esélye legyen előbbre lépni.  Bárki bármit mond, látni kell: itt nem a 98 százalékos adó a tét, hanem a Fidesz alkotmányos tisztasága, hitelessége és demokratikus elkötelezettsége. Nem értek egyet azokkal, akik most triumfálnak, mondván, nekik lett igazuk, mert előre látható volt, hogy idáig fajulnak a dolgok. A politikában mindig van választási lehetőség, lehetett volna másképp, s a Fidesznek - vagy egyes képviselőinek - most is van, lenne még alkalma korrigálni, átgondolni.

x x x

Önállóság2: Stumpf András cikke a Heti Válaszban.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr622402322

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Permanens forradalom 2010.10.27. 23:22:04

Bár a címben szereplő kifejezésről általában a szocializmus, a Szovjet állam korai évei, valamint Lev Davidovics Trockij jut az emberek eszébe, leginkább – persze kissé parafrazálva – ez juthat az ember eszébe a második Orbán-kormány tevék...

Trackback: Fejek a homokban? 2010.10.27. 17:57:53

Torkos Matild, a Magyar Nemzet újságírója megtette azt, amire nyilvánosan eddig ebben az ügyben egyetlen elkötelezett kormánypárti sem volt hajlandó. Vállalta a véleményét akkor is, ha az ellentétes a Fidesz aktuálisan hivatalos álláspontjával.

Trackback: Rubiconon innen, PR-buktán túl 2010.10.27. 16:52:28

A legújabb információk szerint nem érte váratlanul a Fideszt, hogy az Alkotmánybíróság jogkörét szűkítő javaslatuk óriási felháborodást váltott ki az ellenzék, a jogállamisággal foglalkozók és a megélhetési rettegők körében. A kormányerő nagy végkielég...

Trackback: Lázár javaslata: az Alkotmánybíróság esete a forradalmi kormánnyal 2010.10.27. 12:19:57

Lázár János a Fidesz parlamenti frakcióvezetője válaszul bejelentette: kezdeményezi az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Alkotmánybíróság hatásköréből. A Galaxis békéjének és megs...

Trackback: Selmeczi delphoi-i magaslatokban 2010.10.27. 12:18:09

Atyafiak, döntés van, jóváírás meg majd lesz. Vagy nem. De mindenki jól jár, az is aki átigazol, az is aki marad. Hogy, hogyan azt nem tudom, hiszen ha mindenkinek jó, akkor minek ez az egész cirkusz. Selmeczi Gabriella úgy látszik megirigyelte Má...

Trackback: A fideszi demokrácia diszkrét bája 2010.10.27. 10:32:54

Atyafiak, megint bizonyosodni látszik, hogy hatalom és ember nem fér meg együtt a XXI. században. A vészcsengők kezdenek bemelegedni, szinte látom, ahogy szikrázik a csengők tekercse! Meddig mehet el egy politikai erő, az alkotmányosság rovására? Esetl...

Trackback: Na ki a király? 2010.10.27. 10:22:53

Lázár János - és a hírek szerint Orbán Viktor - pontosan úgy viselkedik, mint a Sziget-reklámban a ping-pongos hülyegyerek, aki hatalmas arccal csak azt hajtogatja, hogy "na ki a király?".Engedtessék meg nekem két megjegyzés a mai nap elképes...

Trackback: Ha valakinek eddig lettek volna kétségei... 2010.10.27. 10:14:23

Így dicsérjen meg ez ember egy fideszest: pont tegnap délelőtt méltattam Lázár János mondatait, amelyekkel egyetértek, erre már aznap délután elsütötte az év eddigi legcinikusabb mondatát ("A jogállam megszilárdulásával az alkotmánybíráskodás ilye...

Trackback: Miért vállalja be az AB elleni harcot a Fidesz? 2010.10.27. 09:43:02

Amennyiben ezt így keresztülviszik, igen nehéz lesz megmagyarázni, hogy ez miért is "jó" a Zembereknek, a "forradalomnak", az országnak. Lázár János önálló képviselői indítványa. Először úgy gondoltam, nem kell a teljes szöveget id...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Redrick Schuchart 2010.10.27. 21:40:40

zajlada.blogspot.com/2010/10/gyoztesnek-nem-igaza-hanem-dolga-van.html

"A mai magyar politika semmi másból nem áll, mint a hatalommal való visszaélésből. Mert a győztesek, akik megnyerték a választást, úgy gondolják, hogy a győztesnek mindig igaza van. Minden törvényt vitathat, minden törvény fölé helyezheti magát."

OV beszéde a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 20. születésnapján, Esztergomban.

bariga 2010.10.27. 21:42:04

@KG2000: bocsáss meg, de nem égészen érted ezt az EU dolgot.

Én úgy látom, hogy mi csak púp vagyunk a hátukon és nyeljük a pénzüket. Nem fognak egy könnycseppet sem ejteni értünk, ha kilépünk. Bár ennyire bolond még a Fidesz sem lehet, hogy erre gondolna. Bár lehet, hogy Kínával akar egyesülni?

pimpalini 2010.10.27. 21:43:39

@porfelhő:

A Sith nagyúr sosem hal meg, csak a tanítvány változik...

MEgvédi mindenét, s magát a gyurcsányizmust is, mert hát az emberek az AB-n keresztül védik az ebül szerzett milliárdokat.

Gyurcsány mindig is nyerni fog, amíg ez lesz. Amíg Mari néni kisnyugdíjas fogja védeni Simor fizetését az alkotmányosság és a demokrácia védelmében. Amíg ebül szerzett vagyonokat lehet legalizálni rossz törvények miatt, sd ennek a hülye nép asszisztál, mert azt hiszi, a rossz törvények betű pontos betartatása a demokrácia.

Hát egy frászt.

aszekelyek 2010.10.27. 21:43:46

@Állítsuk meg a fideszes ámokfutást, Orbán takarodj: Ferikém, táncolj inkább a csabával és vitányival a koalátokban és bauer balalajkázzon hozzá sátorban :) a te szabadságod is mélyen sérti a jó erkölcsöt.Inkább ne ugrálj.

eb jövő... 2010.10.27. 21:47:04

Elkezdett motoszkálni bennem, hogy ami mostanában zajlik, annak tökéletes leírása már megszületett. Mindenkinek ajánlom ezt a dalt: www.zeneszoveg.hu/lyrics.php?lc=556 (Omega: A bűvész). Aki találónak tartja, adja tovább...

KG2000 2010.10.27. 21:48:45

@bariga: Nem olyan egyszerű, hogy nyeljük a pénzüket. Nyeljük a sok dömpingterméket is, különösen élelmiszereket, hiszen nyugaton pl. még mindig nagyobb az agrártámogatás.

KG2000 2010.10.27. 21:51:14

@KG2000: Általában is piac is vagyunk. Nem járnak olyan rosszul azzal, hogy kapjuk a támogatást.

lüke 2010.10.27. 21:51:39

@cambridge.on:
s ennek 25%-a ÁFA ,ami megy a nagy süllyesztőbe
150 millió EU/év

panelburzsuj 2010.10.27. 21:52:47

@pimpalini:

Hát de.

"azt hiszi, a rossz törvények betű pontos betartatása a demokrácia"

(gondolom:betű szerinti)

Amit leírtál, az pontosan (majbónem betű szerint) a demokrácia. A fennálló törvényeket betertom és barótartaom, és közben új törvényeket hozok jogszerűen.

Amiről te álmodozol, az az ököljög. Ami addig érvényes, amíg a te öklöd az erősebb.

Olvassák sok történetet a komcsikról. Hogyan darálták szét a népüket, de ehógymsát és önmagukat is a jog félrsöprésével.

Ők a te ideáljaid, nem a demokrácia.

porfelhő 2010.10.27. 21:57:21

@pimpalini:
Az oly sokat emlegetett" mari néni" fog a legkevesebbet profitálni az fidesz által gyorsan megalkotott, egyoldaluan megszavazott törvényekből. A Simor fizetését a kinevezésekor nem kellett volna kisebb összegben megállapitani - hol volt akkor a fidesz? - minden bizottságban ott volt, meg a parlamentben is szavazati joggal! Most meg a jó törvényekhez asszisztál majd a "hülye" nép, - már aki asszisztál - és akkor majd azt hiszik, hogy ez a jogállam, meg a demokrácia.

KG2000 2010.10.27. 21:57:55

"Az Alkotmánybíróság nem magát a különadót találta alkotmányellenesnek, sőt kijelentette, hogy a jó erkölcsbe ütköző állami fizetések akár visszaható hatállyal is sújthatók különadóval - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet elemzője, Szánthó Miklós, aki kiemelte: a taláros testület azt kifogásolta, hogy a jó erkölcsbe való ütközést nincs megfelelően definiálva a törvényszövegben.

Hozzátette: annak kapcsán merült fel probléma, hogy a társadalmi igazságérzetet érvényesítő törvény önmagában nem alkotmányellenes, de a jó erkölcs kategóriája az Alkotmánybíróság értelmezése szerint "belelóg" azokba a végkielégítésekbe is, amelyek a törvény alapján alanyi jogon járnak a munkavállalóknak.

Politikai oldalról nézve az elemző túlzottan karakteresnek tartja a Fidesz-frakció reakcióját, miután Lázár János azt javasolta, hogy vegyék ki az Alkotmánybíróság hatásköréből azokat az ügyeket, amelyekről népszavazást sem lehet kiírni.

A visszadobott törvény finomhangolásával el lehetett volna érni, hogy az Alkotmánybíróság a jövőben ne találja azt alaptörvénybe ütközőnek - véli Szánthó Miklós, aki kiemelte: a Fidesz javaslata egységfrontot tud kovácsolni az ellenzéken, különösen az MSZP-n belül. Gyurcsány Ferenc volt kormányfő például arra szólította fel pártját, hogy a jelenlegi nézeteltéréseket félretéve fogjanak össze a kormánypárt ellen.

A Nézőpont Intézet elemzője emlékeztetett: volt már arra példa szocialista kormányzás alatt is, hogy a kormánypárt vagy a jogalkotó egy alkotmánybírósági döntéssel szemben megpróbált alternatív jogtechnikai megoldásokat alkalmazni.

infoRádió"

Kelma 2010.10.27. 21:58:03

Off Topic
Bocsánat, de úgy érzem ezt meg kell osztanom veletek. Ma este az a hölgy volt az Aréna vendége az Inforádióban, akire a nyugdíjpénztárakból a tagok érdekében felvigyázásra átvett pénzt bízta a nemzeti egység (vagy valami hasonló) kormánya. Ezt érdemes meghallgatni. A FIDESZ nagyon biztos lehet a dolgában, ha ezt a "politikus"-t odaengedi egy egyenes adásba. Szerencsére a riporter gyorsan kapcsolt és - talán önkéntelenül - elkezdett n a gy o n l a s s a n, t a g o l t a n beszélni. (Ha értitek mire gondolok.)

porfelhő 2010.10.27. 21:58:51

@aszekelyek:
Már megint irogatsz butaságokat.

bariga 2010.10.27. 22:03:36

@KG2000: ez igaz, de az sem véletlen, hogy a gazdák most már évek óta csöndben vannak. Ez egy külön poszt lehetne, mármint a magyar mezőgazdaság, ami akár farmergazdaság is lehetne, sőt versenyképes is, ha értené az idők szavát. A rengeteg támogatást meg azért kapjuk, hogy felzárkózzunk VÉGRE. Nem hátrafelé kellene rohanni. Én nem szeretnék megint Trabanttal járni!

-er- 2010.10.27. 22:13:40

@KG2000: erre küldtem a linket. nem azokat kell megbaszni, aki 36-40 év becsületes szolgálati idő után kapnának 6-12 hó végkielégítést. Ők NEM a Szalai Eleonóra kategória, kár egybemosni. mondjuk a májusi kirúgásokról szólt a dolog, hogy az ilyenkor "szokásos" váltásokat fedezzék minimális költségekkel. ez rendben is volna, csak nem így

-er- 2010.10.27. 22:20:13

mármint a kirúgások lennének rendben, bár az, hogy nem differenciáltak, és 4 nyelvvizsgával rendelkező fiatal diplomásokat is kirúgtak olyanokért, akik magyarul is nehezen írnak EU-s pályázatokra válaszokat... hááát nem volt differenciált. de, mondjuk így mennek nálunk a dolgok. de hogy emiatt az AB a hibás, mert merészelt véleményt mondani, az gáz

bariga 2010.10.27. 22:21:15

ez a Dávid bébi valami rokon?

porfelhő 2010.10.27. 22:25:23

Sajtóhirek szerint januártól a BKV. neve is megszünik- megváltoztatják - , miután az eddigi szocialista-liberális városvezetések alatt összefonódott a korrupcióval.!!

jjulie 2010.10.27. 22:25:40

@porfelhő:

itt vagyok, mindent látok

de nincs mit írnom

porfelhő 2010.10.27. 22:29:19

@jjulie:
De jó hogy irtál. hogy lehet az hogy nincs mit irnod. illetve gondolom miért nincs. mikor fogsz irni.? ha más lesz a téma gondolom.

cambridge.on 2010.10.27. 22:31:11

fenteslent.blog.hu/2010/10/27/jon_a_farkas_allj_felre

"Ez az a pillanat, amikor Török Gábor hosszú szendergéséből felriadt a mellette eldübörgő narancs úthenger hangjára, a Fidesz-barát Mandiner pedig olyan mélyen kétségbeesett,"

jjulie 2010.10.27. 22:33:50

@porfelhő:

téma van, de mit szóljak ehhez, nem nagyon vicces

6.Lenin 2010.10.27. 22:34:04

@porfelhő:

Nem vagyok 100-as, mondta a 60-as izzó, aztán kiégett.

porfelhő 2010.10.27. 22:36:17

Azon gondolkodom, hogy Ő lehet másért gondolja, hogy nincs mit irnia, mint amit én dondolok? hm. lecke feladva.

jjulie 2010.10.27. 22:37:15

@6.Lenin:

rég írtad, hogy "jó az irány"

meg azt, hogy "szerintem"

porfelhő 2010.10.27. 22:40:43

@jjulie:
Értem. Viccesnek tényleg nem vicces ami most zajlik a politikában. De nekem hiányzol.

porfelhő 2010.10.27. 22:54:28

@jjulie:
Ha jó az "irány" nem keresgéllek többet. nem fogok kellemetlenkedni. megigérem. mert ezt kérted , értem.

6.Lenin 2010.10.27. 22:57:32

@jjulie:

2010 tavaszán volt néhány kérdés.

Mi legyen ezzel a hatalmas szarheggyel?
Mivel kellene eltakarítani?

Kávéskanállal? Lapáttal? Kesztyűs kézzel?

El kell dózerolni, mondta a Fidesz.
Helyes, mondták a választók. Nem úgy, mint 90-ben.

Most így néha fröccsen is a munkásra. Nem vigyáznak?
Akkor maga alá temeti őket is.

Nézz körül a világban, ha valaki nagyon akart valamit, nem szoktak vacakolni. Van aki tornyokat robbant(tat). Nem szoktak válogatni túlságosan. A cél az érdekes, meg 1 jó kifogás.
Nincs idő vacakolni, jó az irány, ha belebuknak, rosszul csinálták. Tudni kell eladni az árút.

tölgyes 2010.10.27. 22:58:46

@panelburzsuj: Annak - az egyenkénti felelősségnek meg kell teremteni a jogi feltételeit - Így van?

sárkányfő 2010.10.27. 23:08:25

@jjulie:
helló :)
téged csak hívni kell, és előbújsz? :) én is hiányoltalak, gondoltam jössz egy kis laza triumfra, de hát nem élték vele, hogy fognak így téged a jóakaróid ezek után lerettegőzni? :)
amúgy szerintem vicces a politika, legalábbis én most csak röhögök rajta :) nem fogok én ezek miatt idegeskedni...

porfelhő 2010.10.27. 23:09:44

@jjulie:
Tudod ugye?. hogy én tudom amit Te tudsz. remélem jó kezekben van, ha semmivé válik is, remélem szomoru valóssággá nem fog válni., ha mássá nem válhat.

6.Lenin 2010.10.27. 23:20:16

@porfelhő:

Megalakult a Demokratikus Koalíció, megindult a nyálképzés a koncra?

beme1 2010.10.27. 23:22:59

Torkos Matildnak nem csak a saját végkielégítése fáj???

ssi 2010.10.27. 23:33:50

@aszekelyek:
kormányról jut eszembe: stílusuk egyre "polgárpukkasztó" -bb,
a kormány stílusáról jut eszembe: azon a szinten ez nem illendő

@bariga:
- lehet sokszor tüntetni
- lehet komoly ügyeket nemzetközi szervezetek elé vinni
- de a média és az ellenzék egyik fő feladatának vélem a valóság feltárását, s nem az érzelmek felkorbácsolása miatt, hanem a választói tudat, a tisztán látás fejlődéséért - a mostani ellenzék ezzel tenné a legtöbbet önmagának és az országnak is
- s ha ehhez határozottan jelezni kell az igényt, itt a blogon is lehet

pl.
* pusmogják, hogy már sok a titkos kivétel pl. 2MFt jövedelem, vagy a 98%-os különadó alól
* érdekelne sokak véleménye a 25 éves Vitézy új főnökről

6.Lenin 2010.10.27. 23:41:47

@manyike:

* érdekelne sokak véleménye a 25 éves Vitézy új főnökről

Orbán szeretője.
pusmogják.

kodó tamás 2010.10.27. 23:42:13

@cambridge.on: ja csak nem az egyenleget vonják meg... befizetnünk kell. kapni nem kapunk... az menyi?
egyébként korrekt vagy, hogy utána néztél, de azértt az adatokra pontosan nem adok, trendek stb izgatnak...
CSAK A SZAKMÁMBAN VAGYOK PONTOS:)

kodó tamás 2010.10.27. 23:43:06

@6.Lenin: mi? OV meleg? arra utal tg a címben? hogy vitézy feje OV ben? hm

kodó tamás 2010.10.27. 23:47:42

fedor.blog.hu/2010/10/27/ha_valakinek_eddig_lettek_volna_ketsegei

Kedves TG!
a fedor egy képet is linkelt a rubicon ról...
ugye ugye, komolyabb blog.

6.Lenin 2010.10.27. 23:49:18

@kodó tamás:

Fáradni látszol.

manyike úgy kérdez, hogy =, csak szerinte más.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.27. 23:51:49

Ma láttam az Este c. műsorban Lázár Jánost. Nem az iszapról kérdezték, hanem a parlamenti balhéról.
Ez a fászi olyan gátlástalan, hogy az már szinte bájos, persze csak azoknak, akik jól viselik az ilyesmit. Drazsé jutott róla eszembe, Veresjani, Horn Gábor és Al Capone.

beme1 2010.10.27. 23:51:52

Kedves Gábor! Az utolsó mondataidból szinte süt areménység, hogy mégsem így (úgy) lesz. DE: így/úgy lesz!. Ezek nem tréfálnak. Már első kormányzásuk alatt is látszott, hogy valami szekta-félét alakítanak ki: aki bekerült nem kerülhet ki lelki vagy anyagi sérülés nélkül. Ez most is így van. "Elbocsájtották" az állami bankok, egyéb intézmények vezetőit a 98%-os adóval, majd odaültették a saját embereiket új munkaszerződéssel, akikre sem a Bajnai-féle 2 milliós plafon, sem más rendszabály nem érvényes. EZ ÍGY IGAZ! Tessék utána nézni!. És miért tették? Mint az összes szekta: mert ŐK nyilván nem lehettek a mi embereink, hiszen az előzőket "szolgálták". Szakértelem? Ugyan! Több éves tapasztalat? Ugyan! Külföldi szakmai gyakorlat és tanulmányok? Ugyan!
Ez az új kormány!

ssi 2010.10.27. 23:56:38

@6.Lenin: csak pletyka, ennek ne dőlj be :-)

viszont, talán nem csak a parlamenti ellenzék fog aktivizálódni,
hanem még sokan a másként gondolkodók közül az AB-ügy után,

s sok mindenről sok minden kiderülhet

panelburzsuj 2010.10.27. 23:58:10

@tölgyes:

Pontosan így van.

Egészen pontosan olyan módon kell kialakítani egy adott terület szabályozást, hogy közben ne rugdossanak fel más játékszabályokat.

Az "ahol gyalulnak, ott hullik a forgács" orosz népi mondás, és Sztálin hajtogatta önigazolásul. Tehát nemcsak jog-mesterségbeli, hanem politikai szempontból sem túl hízelgő, ha a kormányzat nyolc évi felkészülési idő után olyan szabályokkal próbálja megcsípni a vétkeseket, ami ártatlanokat is sújt.

Lehet persze bármennyit csavargatni, hogy a jogrend felrugdalása milyen "nagyobb jó" érdekében történik, de amint itt is láthattad a mai napon, a nem színtiszta megoldások erőltetése többet árthat, mint használhat. A kommunista gyalázatokat megélt országokban pedig különösen durván visszaüthet azokra, akik magukat a törvények fölé helyezik.

Itt is láthatóan széles és lelkes tábora van a "törvényfölötti" igazságtevő radikalizmusnak. De tegnap-ma azért az is meglátszott, hogy a "tömegek uszályába keveredés" mégse feltétlenül nyertes politikai üzlet ma Magyarországon.

6.Lenin 2010.10.28. 00:03:00

@manyike:

OK!

Most inkább átmegyek passzív üzemmódba.

Jó éjt, vagyis jó reggelt, de amíg nem lesz minden világos, hunyok 1-et.

pimpalini 2010.10.28. 00:04:49

@panelburzsuj:

"Amit leírtál, az pontosan (majbónem betű szerint) a demokrácia. A fennálló törvényeket betertom és barótartaom, és közben új törvényeket hozok jogszerűen."

Így van. A FIDESZ most új törvényeket fog hozni - jogszerűen.
Ti meg félhettek, meg átkozódhattok, de ez a demokráciátok lényege...

Rossz törvények betű szerinti betartása és átmagyarázása nem jó, kb. egyenlő az ököljoggal: akinek több pénze van vagy erősebb ökle jobb ügyvédet szerezni, az bármit megúszhat. Ezért kellene új, könnyen betartható és kevésbé félremagyarázható, "kiskaputlan" törvények.

Ököljogról beszélsz, miközben nem veszed észre, hogy az általad elképzelt demokrácia nem létezik, itt legalábbis nem. S nem is létezett...
S ennek nek a Fidesz az oka, ők csak élnek ezekkel a - mások által lefektetett - "szabályokkal".

ssi 2010.10.28. 00:07:45

@6.Lenin:
szintúgy, szép álmokat! de arról ne álmodj, hogy reggel az agyad is tisztán lát, nem csak a szemed

panelburzsuj 2010.10.28. 00:11:16

@pimpalini:

Azt a menetet hagyod ki, amikor a Gergényinek, a Pintérnek, az adóvégrehajtónak vagy a fináncnak van keményebb ökle, és ha orrbavágott, csak a falnak sírdogálhatsz, mert a lehetséges védelmezőid útjában álltak a "hatékony" kormányzásnak.

De ezt úgyse fogod érteni, míg le nem húz neked szeretett államod egy-két sallert.

6.Lenin 2010.10.28. 00:15:44

@manyike:

"arról ne álmodj, hogy reggel az agyad is tisztán lát"

Ne aggódj, kiváló agymosóporom van, reggel habzom csak igazán!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.28. 00:23:31

@török gábor: "az mszpsek a pénzüket féltik"
Ebben mondjuk van igazság, de tán a Bajnainak nem túlzás a 4 milla (ha elfelejtjük a libákat, de nem gondoljuk, hogy ő volt A SZAKÉRTŐ, akkor is).
Mit szólsz Lázárhoz? Gengszter? Nem kell válaszolni...

jaegtoer 2010.10.28. 00:42:06

Kedveseim!

Azért mielőtt elakadna a lélegzetünk, és fokozódó hörgésünk a saját életfunkcióinkat veszélyeztetné abbéli felháborodásunkban, hogy a fidesz túlment a petting határán az AB-vel, azért emlékezzünk meg arról is mély felebaráti szeretettel és sodró lendületű empátiával, hogy ugyanezen alkotmányos keretek biztosították az ország kifosztását, a vadprivatizációt, a leendő nyugdíjasok ellehetetlenítésének törvényes kereteit, az ország eladósítását, szakadékba taszítását, s azt is, hogy nyilvánvaló bűnösök, az újak és régiek a mai napig szabadon grasszálhatnak orcánkba röhögve akár, s csak azért nem köpnek cinikusan fizikailag is a szemünk közé mert nem győznék nyállal, de amúgy verbálisan és virtuálisan bőven pótolják a szekértolóik önfeledt és lelkes közreműködésével és tevőleges támogatásával.

Szóval álljunk meg egy kicsit, ne rohanjunk annyira előre az aggodalom országútján!

Tegyük fel a kérdést, mit köszönhetünk az Alkotmánynak, és mit az AB-nak az utóbbi 20 év alatt? Mit a parlamentarizmusnak?

Tényleg! Mi mindent köszönhetünk mi ezeknek?

Ki van az ország fosztva? Ki.
A hajdani gyilkosok, országrontók felelősségre lettek vonva? Nem. Alkotmányos "aggályok" miatt nem.
Bár magam is azt mondtam egy poszttal előbb, hogy Abcúg Lázár, s ezt tartom is, s hogy nyomatékot adjak álláspontomnak, a nevemet is aláírtam, azért egyről ne feledkezzünk meg mélydemokrata ősmivoltunkban, mégpedig arról, hogy az alkotmány és az AB van értünk és nem mi érettük.

Ha alkotmányosan ki lehet zsigerelni és romba dönteni egy országot, akkor az a véleményem kezd kialakulni hogy a petsába az alkotmánnyal, annak bíráival a törvényhozókkal egyetemben.

Mintha megfeledkeznénk arról, hogy az elkaszált törvényjavaslat esetében az eredeti szándék az volt, hogy az elkúrók ne markolhassanak fel 40.000.000-100.000.000 forintos végkielégítéseket jót röhögve a markukba, fityiszt mutatva az adófizetőknek és minden jóérzésű embernek.

Szóval mit is köszönhetünk az Alkotmánynak, s mit a bíráknak?

Összegezve, röviden és tömören azt a felismerést mindenképpen, hogy 1989-1990-ben mégis csak fel kellett volna díszíteni az Andrássy utat, de legalább a Kossuth teret fürtökben lógó piros-könyves fő-főelvtársakkal.

Egész másképp alakult volna az utóbbi 20 év.

Szóval... csak gondolkodva... és emlékezve is...
mitől is annyira fetisizált és féltett ez a semmire se jó alkotmány, ami amúgy remek munka, csak semmi haszna, legfőbb érdeme, hogy nevében kétszer szerepel a kilences.

panelburzsuj 2010.10.28. 00:45:28

@jaegtoer:

Mire jó az alkotmány?

Pl erre:

"És amikor a Fideszből jaffát csinál egy, a szavazólapokra feltévedt óvodáscsoport 2014-ben, akkor már bánhatják. Nem a kétmilliárd forintos végkielégítések kifizetése vagy ki nem fizetése fogja meghatározni a kormány sorsát. Sokkal inkább az, hogy a már most is - amennyire csak feles többséggel lehetett - feldúlt nagy rendszereink milyen állapotban lesznek a következő választáskor."

konzervatorium.blog.hu/2010/10/27/az_alkotmanybirosag_esete_a_forradalmi_kormannyal

kodó tamás 2010.10.28. 00:50:45

@jaegtoer: nagyon rossz megközelítés.

szerintem minden lépést azzal a mércével kell méregetni, hogy előrébb visz e a jóléti és demokratikus jogállam felé?

ez a lépés egyértelműen távolabb. mert jogbizonytalanságot okoz, tovább fokozza a jogi káoszt. nem közérdeket szolgál. sőt CSAK pillanatnyi, rövidtávú fidesz KOMMUNIKÁCIÓS érdekeket szolgál csak. ellene megy a kiszámíthatóságnak. stratégia nélküli (nem hosszútávú lépés).

röviden ez a lényeg.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.28. 00:52:37

@jaegtoer: hát, arról hogy nincs működőképes jogrend, nem az alkotmány és a bírái tehetnek. Ez az egyetlen, amiben konszenzus van a pártok között: mindenki megvédi a maga gengsztereit és biztosítja a jogászok ökumenikus társadalmának jólétét (vagyis a totális jogi káoszt és impotenciát).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.28. 00:56:36

@Hepci: még hozzáteszem, az Estében Lázár elszólta magát: arra számítottak, hogy az AB elgáncsolja a 98%-os törvényt. Aztán félig javította magát, közben feszt vigyorgott. Láthatóan a látszat se érdekes, a tét nyilván a következő törvények átcsusszantása, mert ennek az egynek a költségvetési kihatása jelentéktelen, bár sokat lehet marketingelni vele kapcsolatban.

jaegtoer 2010.10.28. 01:05:00

@panelburzsuj:

Az Alkotmány körüli hisztéria pont arra mutat rá, hogy az Alkotmányban súlyos hiányosságok vannak, ha ilyet, vagy ilyeneket meg lehet lépni, amit ill. amiket a fidesz meg is tesz.

Ugyanakkor jól néznünk ki.

A tennivalók egy részét azért nem lehet elkezdeni, mert az EU tiltja, más része az IMF-nek nem tetszik, a többi meg alkotmányellenes. Talán egy örökmécsest kellene gyújtani, a szenttehenesített alkotmány előtt valami ötletes megoldással, hogy az utolsó magyar éhenhalása után is pislákoljon még kicsinyég hirdetve az Alkotmány örök, és megváltoztathatatlan voltát, mert mégiscsak előbbre való a képmutató demokrácia cinizmusgyűjteménye, mint az állam polgárainak élete.

De! azt is lehet, hogy mindenkinek pofa be, minden maradjon a régiben, aki eddig lopott lopjon ezután is, aki elkúrt, tegye a jövőben is nyugodt jogbiztonságban azt, és így tovább.... Persze! ez esetben nem is illik háborogni és senki ne is várjon semmit, ne is tegyen semmit, illetve mégis... teljes nyugalommal kezdjen el keresni egy kötelet.....

jaegtoer 2010.10.28. 01:08:40

@kodó tamás:

Leszarom azt a jogbiztonságot, amelyik biztosítja a gátlástalan lopást, kisemmizést és minden törvénytelenséget a jog ruhájába öltöztet, ami aztán az Alkotmányosság kritériumainak is megfelel.
20 éve ez megy. +40

jaegtoer 2010.10.28. 01:17:30

@Hepci:

Nem állítom azt, hogy jó amit a fidesz most tesz, de azt igen, hogy nehogy az alkotmány mögül fingjanak szembe a tolvajok és a hazaárulók a demokrácia zászlaját lengetve az alkotmányosságot védelmezve. Teccik érteni? Nem jó, ahogy a fidesz muzsikál, de az a kornyikálás is fals, ami kánonba tolja káoszt.

A legjobb lenne ha tényleg vér folyna. Akkor mindenkiben felébredne az egészséges tisztelet az egészséges erkölcsi normák iránt, akár narancsos, akár szegfűs, akár madaras kiskönyve van, sőt a könyvnélkülikről meg ne feledkezzek.

Fufo 2010.10.28. 01:25:17

@pimpalini: A FIDESZ nem fog jogszerűen új törvényeket hozni (az AB hatalmának megnyirbálása egy demokráciában eleve nem jogszerű). A cél pedig - minden ellenkező híresztelés ellenére - nem szentesíti az eszközt. A nem megfelelő eszköz ezzel szemben bemocskolja a legtisztább célt is. (Nem mintha itt a cél tiszta lenne)

panelburzsuj 2010.10.28. 01:28:42

@jaegtoer:

Én ennél sokkal egyszerűbb, de fáradságosabb dolgot mondok: az üres locsogás és uszítás helyett ki-ki tanuljon valami olyat, amivel tisztességesen is közelebb kerülhet a céljaihoz. Például pénzt szerezhet.

Durrogni a legkönnyebb.

Te letetted már a magad pontosan megfogalmazott elképzelését arról, hogy hogyan előzzük meg a politikai patkányok elszaporodását?

Mert odáig könnyű eljutni, hogy mi faszagyerekek majd külön-külön mindenkire rábökünk: ez kell, ez nem kell, ez cimbora, ez mehet a sittre.

Csakhogy ilyen tervvel sose fogsz választással hatalomba jutni.

Ha meg erővel akarsz, akkor ne sírj, ha pofánver az ellenerő.

jaegtoer 2010.10.28. 01:43:30

@panelburzsuj:

Yes Sir! egyet van értve.

Egy dolgot pontosítok, az első bekezdéshez. Mégis mennyi pénzt kéne szerezni ahhoz, hogy az államnak elég legyen az ingyenélők eltartásához és pártszínekben történő lenyúlásokhoz.
Egyelőre úgy néz ki, hogy a határnak a csillagos ég is kevés.

Jó éccakát. én elvonulok, mert reggel indulok pénzt keresni, aminek a 80 %-át az állam viszi.

panelburzsuj 2010.10.28. 01:50:33

@jaegtoer:

"A legjobb lenne ha tényleg vér folyna."

Tedd be ezt valami szavazógépbe a neten, aztán lesd az eredményt. Kilincseld végig a nagyobb honlapokat, blogokat: hé, van egy érdekes kérdésem, segítsetek megmérni a közvéleményt! Kuructól, barikádon, origón, indexen át 168 óráig és Népszaváig válogathatsz: van minden, mind bucsuba.

Hogy ez fáradságos? Hogy bizonytalan? Hogy kiröhögnek?

Vagy úgyis sejted, hogy a válaszadók nagyobb része pokolba küldene, de jobb ezt nem írásban látni? Jobb nem szembesülni azzal, hogy hányan támogatnak, hányan hajtanak el ezzel az ötlettel, mert akkor emelt fővel zúgolódhatsz - valami képzelt többség nevében?

A Fidesz sokkal jámborabb nyomakodását is mekkora zúgást keltett. Te tényleg elhiszed, hogy minden fölhorkanó kőgazdag zsidó komcsi, vagy annak a csicskása?

Nem: egyszerűen félti a bőrét. A szoszédjától, az államtól, a Fidesztől, a komcsiktól - meg tőled is.

Ordnassac 2010.10.28. 02:24:33

@6.Lenin: azt Pelcznéről mondták. ;-P

Ordnassac 2010.10.28. 02:41:50

@jaegtoer: nem akarlak elkeseríteni, de meglesz a módja annak, hogy az új Alkotmány mellett is megoldható legyen.

Abban az alapvető tévedésben vagy, hogy a jognak kell mindent megoldania. Régről megmaradt nagy tévedés. Van, amit a jog nem tud szabályozni, nem abszolút Wunderwaffe. Sajnos vagy nem sajnos a jogon kívüli világ is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy milyen egy társadalom és mennyire korrupt az elit.

A politikai kultúra helyzete itthon az utóbbi években siralmasra silányult, mintha kitűzött céllá vált volna az állami szervek tekintélyének és helyzetének hazavágása (emlékezzünk csak arra, amikor Gyurcsány letámadta a bíróságokat, a rendőrség alatta csak tovább romlott, a pártok együtt a médiakuratóriumokkal játszadoztak, a Fidesz most ezt az ÁSZ és a köztársasági elnök intézményéből csinált bohócot, most az AB van soron).

Mellesleg jelzem, ennek a "belső protekciós világnak" több mint 60 éves hagyománya van. Uram-bátyám világ még megvan? Szóval nemcsak a szocialista összeköttetés, meg protekció volt ám a legújabbkori magyar történelemben.

Ez azonban nem egyedül az alkotmányos berendezkedés hibája. Persze igen jó bűnbaknak, mivel nem túlságosan ismert és valami furcsa aura lengi körül, de pusztán erre hivatkozni durva leegyszerűsítés. A probléma ennél sokkal sokrétűbb.

jaegtoer 2010.10.28. 05:21:32

@panelburzsuj:

Nem teszem. Megérdemlem a választ, ha már nem úgy fogalmaztam, hogy feltéve, de nem megengedve.

Minden alkotmányosan történt az utóbbi évtizedekben, mindenki örömére és jogbiztonságára.
Mindenki jogbiztonságát szem előtt tartva csődben az ország. A tettesek jól vannak, biztonságban. jogbiztonságban.

Lehet finnyáskodni és finomkodni és affektálni.

Az meg, hogy idecitáltad a zsidókat, máris mutatja, kinek a bérdroidja vagy.

Szevasz.

jaegtoer 2010.10.28. 05:59:26

@Ordnassac:

Kedves Ordnassac.

Nem vagyok tévedésben. Más helyeken ahol a parlamenti demokrácia evolúciós fejlődés útján tipegve érte el a felnőttkort remekül hat az erkölcs ereje.

Csakhogy éppen Magyarországon szajkózták végnélkül és a mai napig, amit a jog nem tilt, azt szabad.

Most pedig itt tartunk. Finomkodunk, finnyáskodunk és affektálunk. Pedig semmi nem történt a világon. Ide jutottunk. Magunk erejéből és akaratából. Törvényesdit imitálva.

Az Alkotmánybíróság mindazon ügyekben, melyekben maga is érintett (lehet) anyagilag, vagy morálisan többnyire "kedvező" döntést hoz. Mikor hogy.

Végezetül, nem tartom bűnbaknak, nagyon is jól tudom, ez csak a része, nem jelentéktelen természetesen de fontos bástya.

Én az eredeti hozzászólásomban csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy álljunk meg egy percre, és gondolkodjunk el azon, hogy alkotmányos játékszabályokat betartva tették tönkre az országot.

Üdv. A legjobbakat, kedves Ordnassac.

J.
------------------------------------------
Megjegyzés a nagyon aggódókhoz és nagyon haragosokhoz:

Amellett kényelmesen elsiklanak sokan, hogy az ország tönkre van téve, mindez törvényesen és alkotmányosan. Ez a rész, mondom: r_é_s_z úgy látszik teljesen 'rendben' van.
És ha így van, akkor további jó tolvajlást mindenkinek aki ezt tette akár törvényesen, akár nem, további jó munkakerülést és ingyen élést alkotmányos alapjogokkal védetten mindenkinek aki eddig is ezt tette, használja ki ezután is a lehetőséget, máshol nincs ilyen. És így tovább....

Jó sírdogálást és dekkolást a törvényességi körforgalomban.

...hát bocsánatot kérek, hogy megszólaltam. További jó együtt kiáltozást. AB-t védeni most nagyon menő. Gondolkozás nélkül különösen trendi. Rajta. Csüggedésre semmi ok.
Hangorbánra hangorkán. Nagyon helyes. Lássuk mire jut az ország? Csak vagyunk olyan tökösek, hogy megmutatjuk a világnak, mi ugyan nem hagyjuk, hogy kihúzzanak bennünket a szakadékból.

nyünyüge 2010.10.28. 06:31:38

@=nessuno=:

Selmeczi Gabriella az Arénaban, határozottan szórakoztató dolgokat mondott : pl. a Nemzeti Együttműködés kormánya nem az emberekre rak újabb terheket, hanem azokra, akik eddig kivonták magukat: a bankokra, a multinacionális tőkére...

Az állami nyugdíjrendszerbe való korábbi visszalépési akcióról pedig, annak korlátozott érvényét hangsúlyozva pedig azt a fordulatot bírta mondani: ... "aztán bezárult a kapu, kattant a zár"

(mármint az állami rendszerbe való visszalépésbe vezető kapu zárult le ilyen ijesztő módon)

És természetesen az egész "átalakítás" célja az egyének megtakarításának megvédése a veszteségtől, véletlenül sem az egész nyugdíjrendszer fenntarthatóságának biztosítása, mégkevéssé az aktuális költségvetési mozgástér biztosítása.

www.inforadio.hu/arena/3761/ (hang)

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-389383
www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-389397

kodó tamás 2010.10.28. 06:46:21

@jaegtoer: hát egy gond van.
a legerkölcstelenebb legtisztességtelenebbektől várod a megoldást? :)

hihihii csak ne csalódj. a szar uszik a tetején. ez mindenhol igy van. csak itt a teljes anyaq sűrűbb...

majd meglátjuk esztergomban hogy van e megoldás, azaz tisztességet lehet e ujra vinni a közügyekbe...

kodó tamás 2010.10.28. 06:49:05

@Ordnassac: egyetértek. a jog nem old meg semmit.
no persze nem lenne rossz ettől független ha nem nehezítené, hanem könnyitené az életünket.

@jaegtoer: az meg hogy a teljes jogrend olyan (és köszönhetően most a fidesznek egyre olyanabb) hogy az ügyeskedést és a tisztességtelenséget favorizálja az csak egy "mellékes" kis gond...

kodó tamás 2010.10.28. 06:51:59

@jaegtoer: "A legjobb lenne ha tényleg vér folyna."

ezzel egyet értek azzal hogy nem jobb lenne, hanem sajnos SZÜKSÉGSZERŰ. a mindenkori belügyminiszterrel szokták kezdeni.

kodó tamás 2010.10.28. 07:03:25

@eb jövő...: ja idevág fidesz himnusznak is jo

Ha nem figyelsz
Még azt is megteszi
Kilopja fél szemed
A másikat
Csak azért hagyja meg
Hogy láthasd
És ünnepeld
Ő az, aki elintézte,
Bármennyit csal,
Mégse de mégse de mégse
Haragszol meg érte

Mindenki a kezem nézze
Ezt mondja, mert tudja:
A lényeget fentről
Úgysem veszed észre

kodó tamás 2010.10.28. 07:06:39

@jaegtoer: "Leszarom azt a jogbiztonságot, amelyik biztosítja a gátlástalan lopást, kisemmizést és minden törvénytelenséget "

Lopsz és számonkéred a jogrenden? amikor pont ezt csinálják a tisztességtelenek is. hogy ami nincs tiltva azt szabad... vagy jogilag rendben van... vagy LEPAPÍROZZUK... (utólag)

nem ismerős a szöveg? fidesz téma variáciok

amit most csinálnak a jogrendet még jobban kikezdi. de már én is azt mondom mint te hogy minél rosszabb annál jobb, csak essünk már tul rajta

kodó tamás 2010.10.28. 07:09:15

@jaegtoer: ajánlom figyelmedbe (fn.hu)

„Két fideszes beszélget a folyosón: - Te, mi nem az Alkotmányra tettünk esküt májusban? - Melyikre?”

nagyon jellemző, az alapértékeket is kirántja az ország alól. azaz nekünk anyni.. már jog sem tiltja a lopást (különösen az intézményesített)

oldrock (törölt) 2010.10.28. 07:22:27

Kedves Török Gábor!

Ön sokszor csodálkozik azon, hogy miért kritizálják bal-libről. A mostani blogbejegyzése jó példa erre. Ezt írta:

"Régi meggyőződésem, hogy a magyar politika egyik súlyos tehertétele a belső kontroll hiánya. A vezető politikusok szabadon formálhatják álláspontjukat, szinte mindent és annak az ellenkezőjét is képviselhetnek, mert nem kell attól tartaniuk, hogy a számukra igazán veszélyes helyről, saját táborukból kritikát kapnak. Bólogatnak a hivatásos politikusok, bólogat a holdudvar és bólogatnak az újságírók."

Ez igaz a jobb oldalra de NEM IGAZ A BAL-LIB-re.! Az elmúlt 8 évben érdemben a legnagyobb kritikát a szoc kormány bal-libről kapta! Gondoljon Lengyel Lászlóra, Bokros Lajosra, Békési Lászlóra, TGM, ÉS stb., stb. Jobb oldalról sokszor csak populista és vagy demagók kritikák hangzottak el. (Tisztelet a kivételnek pl. Csaba lászló, Századvég, vagy akár az Ön cége)

Az újságírókról pedig csakha az ATV-t említem, az annyira vonalasnak tartott újságíró klubot, vagy a minőségileg jobb TÉT, DOMINO, Egyenes beszédet említsem. Nincs olyan riporter a jobb oldalon mint pl. Kálmán Olga, aki pl. Gyurcsány Ferencet ne kőkeményen kérdezte volna... Hol van jobb oldalon az az újságíró aki szinvonalasan, de élesen kérdezte Orbán Viktort? Legtöbb jobb oldali újságíró a fidesz prominens politikusaival nem hogy nyájasan beszélget, hanem még túl is licitálja őket, pl. Hír TV Pentek 8 müsora...

Tehát nem hiszem hogy ilyen summás megállapítás igaz lenne mind két oldalra....

radala 2010.10.28. 07:45:59

Nem mintha bárkit is érdekelhetne a lelki életem, de azért elmesélem hogyan működik az "átlag" Fideszes.
Nyilván még mindig nagyon föl vagyok háborodva, de már közel sem annyira, mint tegnap.
Egy biztos olvasva a balerek habzószájú anyázásait, egyre erősödik bennem a tudat, hogy én ezekkel nem vagyok akkor sem egy platformon, ha fene-fenét eszik sem.
Nem mondok neveket, mert félrevinne, de van egy szintje az Orbán gyűlöletnek, ahova akkor sem akarok lemenni, ha konkrétan pillanatnyilag éppen én is gyűlölöm.
Az LMP-t nem értem. Egyszerüen nem lehet olyan ok, ami alapján az MSZP-vel szóba lehet állni.
Szerintem én 50x leírtam, hogy az LMP nem az új szdsz.
De most azt mondom mégis, hogy összenő, ami összetartozik.
Nyilván ez volt a Fidesz egyik járulékos célja, hogy ezt elérje.
Olyan párt, amelyik nem fogadja el a demokratikus normákat, olyan pártra nem lehet szavazni.
A Legfontosabb demokratikus norma, hogy az mszpvel nem lehet semmilyen közösséget vállalni egyetlen pillanatra sem soha.
Szóval a Fideszre már többet nem szavazok, vagy legalábbis soha többet jó szívvel. De azért én azt továbbra is úgy gondolom, hogy az mszp léte veszélyesebb, bármilyen diktatúránál, amit el lehet képzelni.
Szóval szerintem a Fidesz erre apellál. Vannak a hülyék, azok egy Szalainézással el vannak intézve. Vannak a nem hülyék, azoknál ez nem jön be, de ök meg bele vannak zárva a Fideszbe, mert az a faszfej LMP képes kezet fogni mindenféle NSDAP analóg pártokkal.
Nagy csalódás ez Schiffer Andrásban.

lüke 2010.10.28. 08:05:08

az egyik ok
www.faz.net/s/RubC3FFBF288EDC421F93E22EFA74003C4D/Doc~E274496C7F4254A67A3519782422DDEDC~ATpl~Ecommon~Scontent.html

@Ordnassac:
szép schlusswortot írtál éjszakára,
a jogállamiság 45 éves hiánya vezet ahhoz hogy a jogtól várják a megoldást, amit minden jobb ügyvéd a saját- s néha kliense- érdekére fordít
a törvények tisztelete és betartattása a dolog nyitja ami lehetetlen MO-n, mint itt is láthatod :semminek s senkinek nem jár ki a tisztelet, csak a fenti cikkben leírtaknak:)

@nyünyüge: ebből is látszik az emberek nem érdekelnek senkit,csak a bankok
de a Lehmann Brts óta bennük se lehet bízni,ezért mindnyájuktól el kell venni!

lüke 2010.10.28. 08:10:25

hogy leszünk beojtva?
mikor a 2. vonalban a legsúlyosabb az influenza
-ne kajabáljatok, hogy a gyártók haszna, mert senki se tudja a stanci néni kérdést:
mi lett volna, ha nem oltottak volna-
www.168ora.hu/globusz/mtv-a-vpop-hazkutatast-tartott-az-omninvest-kft-nel-63879.html

jjulie 2010.10.28. 08:29:09

@radala:

az orbán két fő végtermékel rendelkezik, ezt tudatosan gyártotta, és tartja karban: a vakon követő birkaságot, és a zsigeri hányingert

kell ezek közül valamelyik is, ez nemzeti kincs?

ha kell, hát kell

lüke 2010.10.28. 09:03:07

Vitézy D az mr1-n,London Trp. a minta
www.tfl.gov.uk/
már volt Londonban, de még küldik!
pedig a VOR u.a. Bécsben, csak oda olcsóbb eljutni
www.vor.at/
na meg ez jobban hasonlit BP-re, nem 10 milliós koncepció hanem cca 1,5+ 2M
nagyravágyók:)

dzsaszper 2010.10.28. 10:51:00

Számoljunk egy kicsit.
Vegyünk egy egyetemi tanárt (a félreértések elkerülése érdekében professzort).
Professzorunk több mint 20 éve ugyanannak az állami egyetemnek az alkalmazásában áll és már igencsak közel áll a nyugdíjhoz.
A legfrisebb költségvetési törvény (2009. évi CXXX. tv.) 15. § (4) bekezdése szerint az illetményalapja havi 437.300 Ft. Professzorunk ráadásul elég régóta professzor, ezért a 3. fizetési kategóriába esik a Kjt. (1992. évi XXXIII. tv.) 79/D § alapján már a 3. fizetési kategóriába esik már legalább pár éve, a Kjt. 2. melléklete szerint 106%-os szorzót kell alkalmazni az alapilletményére.
Havi bruttó keresete tehát 463.538 Ft/hó.

Na most a Kjt. 37. § szerint professzorunkat az eltöltött idő alapján nyolchavi, közelgő nyugdíja miatt még 4 havi, összesen 12 havi átlagkeresetre jogosult.

Ez tehát összesen 5.562.456 Ft bruttó. Ennyit arról, hogy 2 millió feletti végkielégítést csak a jó erkölcsbe ütköző módon lehetne szerezni.

Ráadásul egy egyetem ha megszorul és teheti, először a nyugdíjazható vagy korkedvezményesen nyugdíjazható emberektől szabadul meg, ha teheti, és a legtöbbet az egyetemi tanáron tud spórolni. Legfeljebb az egyetemi tanár feladatát egy másik docens, a docens feladatát egy adjunktus, az adjunktus feladatát egy tanársegéd veszi át... Teljesen életszagú a történet.

tbb 2010.10.28. 10:59:41

@lüke:

Asszondod, hogy a hazai gyógyszerengedélyeztetés nem tudna stanci néninek megalapozottan válaszolni?

Remélem nem rendszerhiba, hanem csak sima korrupció.

dzsaszper 2010.10.28. 11:02:11

@radala: jól értelek, hogy szerinted az lmp most közösséget vállal az mszp-vel abban, hogy nem vállal semmiféle közösséget a fidesszel?

Az ellenségünk ellensége a barátunk c. logika nem mindig működik. Különösen, ha az ellenségünk ellensége történetesen a mi ellenségünk is...

tbb 2010.10.28. 11:52:05

@jaegtoer:

A kornyikálás persze fals, de abszolut jogos. És ezt a fidesz hibájának köszönhető. Hogy ahelyett, hogy vállalhatatlanná tenné a falsul kornyikálókat, helyzetbe hozza őket.

tbb 2010.10.28. 12:03:09

@6.Lenin:

Már ilyet is pusmognak?

tbb 2010.10.28. 12:07:57

@tbb: @6.Lenin:

Elnézést, most hogy látom, hogy mire volt válasz.

dzsaszper 2010.10.28. 12:12:03

@jaegtoer: tetszettek volna jól megírni azt a törvényt...

lüke 2010.10.28. 15:22:53

@tbb:
nem ezt mondtam!
az lesujtóbb!
a magyar influenza oltás egy 50-s évekbeli technológia, Hg-os techn.

világszerte oltottak, mindkét féltekén, és senki se tudja megmondani oltás nélkül mi lett volna
járvány?

dzsaszper 2010.10.28. 17:16:49

@lüke: a rendelkezésre álló adatok szerint a WHO megfelelő bizottsága definíciójában így is járvány volt, azért kezdtek a lengyeleken kívül szinte mindenütt eszementen oltani.

de a rendelkezésre álló adatok szerint épeszűbb definíció alapján nem volt és valószínűleg nem is lett volna világjárvány.

Ld. angolul: www.wodarg.de/english/3509880.html

jaegtoer 2010.10.28. 18:30:46

@tbb:

Kedves Tbb!

Ezt jól meg tetszettél mondani, ebben hiba nincsen. Egyetértek.

Merhogy én ugatok és röfögök az egy dolog, de a törvényalkotó artikuláljon már, és a disztingválás se essen már nehezére a jaó életbe!

jaegtoer 2010.10.28. 18:37:19

@dzsaszper:

"_tetszettek volna jól megírni azt a törvényt... "

Ez akkora igazság, hogy nincs is tovább!

Ilyen hülye az én forradalmi tisztikarom! Most mond meg! Mit csináljak velük? Azt hiszem egy pár normaszövegíró kiesik a rostán.

pelikán* 2010.10.29. 17:08:39

T.Matild cikke megjelenése napján bent volt a HírTv lapzártában is, és nagyjából ugyanazokat mondta.

Ez sokat elárul Nemzet-médiacsoport mozgásteréről. Kissé meglepő, de végülis pozitív tanulság.
süti beállítások módosítása