Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
11:43

Megtörtént, amire kevesen számítottak – ha nem is úgy, ahogy esetleg erre néhányan gondoltak. A ma délelőtti szavazáson egy szavazat hiányzott a szükséges kétharmados többséghez az Alkotmánybíróság jogkörét szűkítő Lázár-féle alkotmánymódosításhoz benyújtott Lázár-féle módosító kapcsán. Az elnöklő jobbikos Balczó Zoltán kihirdette a szavazás eredményét, majd rögtön hatalmas vita robbant ki, több fideszes ugyanis azt jelezte, hogy nem működött a gépük a voksoláskor. Mi lehet ebből?

(Fotó: Népszabadság)

Hogy mennyire érdekes és kaotikus a helyzet, azt a szavazás után fél órával az internetes portálokra felkerült címek is mutatják. Kivételesen érdemes párat összegyűjteni:

  • Hírszerző: Botrány a parlamentben: nem ment át a Lázár-javaslat
  • HVG: Nem ment át a Lázár-féle alkotmánymódosítás módosítója
  • Index: Bakizott a Fidesz-frakció, nem kapta meg a kétharmadot a különadótörvény módosítása
  • InfoRádió: Zavar az Országgyűlésben: elsőre nem mentek át Lázár János javaslatai
  • Origo: Nem kapott elég szavazatot Lázár ötlete a parlamentben
  • Magyar Nemzet: 261 szavazat az alkotmánymódosításra - rendkívüli ülést tart a házbizottság
  • Mandiner: Nem ment át a Lázár-javaslat
  • Népszabadság: Megakadt a kétharmad! Elbukott az AB-ról szóló módosító

Az ügy azért különösen pikáns, mert egyrészt itt már a szabad politikai valóságértelmezés tere beszűkült, hiszen közjogi szabályok korlátozzák, másrészt pedig nekem úgy tűnik, hogy a Fidesznek sikerült belelavíroznia magát egy olyan helyzetbe, ahol pillanatnyilag csak rossz és rosszabb kimenetek léteznek. Ha elfogadják a szavazás eredményét, akkor újra kell kezdeniük az egész folyamatot a beterjesztéstől, ami újabb heteket vehet igénybe. Ha viszont a többségükkel élve erőből átnyomják a parlamenten (hozzáadják a szavazatokhoz azokét, akik csak jelezték az igenjüket, de azt a gép nem rögzítette, vagy esetleg még ma újra megkísérlik a szavazást), abban az esetben azt kockáztatják, hogy egész eljárás a házszabály-ellenesség miatt közjogilag érvényteleníthető lesz. A Házbizottság ezekben a percekben is ülésezik, meglátjuk…

De bárhogy is lesz, ez a ma délelőtti botrány minden bizonnyal felerősíti magát a témát, márpedig pont ez volt az, amit a Fidesz minden bizonnyal szeretett volna elkerülni.

x x x

Frissítés 1: Megszületett a Házbizottság egyhangú (!) döntése, négy szavazatot beszámítottak (akik jelezték, hogy szavaztak, de a gép nem regisztrálta döntésüket), így a módosítás átment. Most már csak az a kérdés, hogy nem akad-e majd valaki, aki házszabály-ellenességre hivatkozva (a szavazás eredményét az elnök egyszer már kihirdette) megtámadja az Alkotmánybíróságon az egész törvényt. Miután az ellenzék  végül támogatta az eljárást, ennek esélye jelentősen csökkent, de azért nem nulla.

x x x

Frissítés 2: Az eddig megismert információk alapján úgy tűnik, hogy - az első hírekkel ellentétben - a lényegi hibát a levezető elnök, Balczó Zoltán követte el, aki nem vette észre a gép meghibásodására hivatkozva jelentkező fideszes képviselőket. A végeredmény a politikai akarat tekintetében vitathatatlan, az eljárás azonban az elnök figyelmetlensége miatt megkérdőjelezhető.

x x x

A nyílt szavazás
60. § (1) Az Országgyűlés az Alkotmányban, törvényben vagy a Házszabályban meghatározott kivételekkel minden kérdésben nyílt szavazással határoz.
(2) A nyílt szavazás történhet
a) kézfelemeléssel,
b) szavazatszámláló gép alkalmazásával,
c) kézfelemeléssel és szavazatszámláló gép együttes alkalmazásával.
(3) Az elnök megállapítja a szavazás eredményét. Ha a kézfelemeléssel történő szavazás eredménye felől kétség merül fel, bármely képviselő kérésére a szavazást szavazatszámláló gép alkalmazásával meg kell ismételni.

(37/1998-2002. ÜB.) Az Országgyűlés plenáris ülésén szavazást megismételni kizárólag a Házszabály 43. § (2) bekezdésében, illetve a 60. § (3) bekezdésében foglalt esetekben lehet. Ezeken túlmenően a szavazást akkor sem lehet megismételni, ha a szoros szavazatarány és a szavazatszámláló gépek működési zavara miatt a szavazás eredménye kétséges. Ha az elnök a szavazás eredményét kétségesnek ítéli, annak kihirdetése előtt a jegyzőket igénybe véve, szükség szerint a szavazás eredményének gépi nyilvántartását is megtekintve ellenőrzi az eredmény helyességét. Az elnök a kihirdetett szavazási eredményt azonnal előterjesztett ügyrendi indítványra felülvizsgálhatja. Ennek során az előbbiek szerint jár el. A tévesen kihirdetett eredményt a felülvizsgálat eredményére tekintettel helyesbíti. A kihirdetett eredmény helyesbítésének a vitatott szavazást követő újabb parlamenti munkamozzanatig (pl. a módosító javaslattal kapcsolatos vitatott szavazást követő újabb módosító javaslat feletti szavazásig, vagy utolsó szavazás esetében a következő napirendi pontra történő áttérésig stb.) van helye. Ezen időponton túl az esetleges tévedés csak alkotmánybírósági normakontroll vagy a jogi normát módosító önálló indítvány útján orvosolható.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr732438112

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A jobboldalra udvarolni 2010.11.10. 19:02:23

Eddigi életem során nem sokszor voltam szerelmes, de akkor nagyon. Talán a sors fintora, hogy mindig olyan lányok mellett kötöttem ki, akiknek politikai hovatartozása szöges ellentétben állt az enyémmel. Ezzel

Trackback: Meggyes Tamás Pio atya reinkarnációja? 2010.11.10. 17:25:18

BÁR NEM PROFILUNk, DE...Döbbenetes dolgok történtek ma a parlamentben. Meggyes Tamás képviselő, aki a gonosz szocialista ügyeskedések miatt nem tudott szavazni az Alkotmánybíróság hatókörét csökkentő szavazás során, a szavazást követően látványosan ism...

Trackback: Oooopps! 2010.11.10. 14:01:17

Majdnem beégett a mutatvány. A 2/3-os módosító javaslatot a gép szerint "csak" 66,5% szavazta meg. Egyetlenegy szavazaton állt vagy bukott a dolog. Az ellenzéki derültség után futkostak is a kormányoldali képviselők, mint a hangyák. Páran jel...

Trackback: Egy pillanatra megakadt a dübörgő kétharmad 2010.11.10. 13:04:25

A képviselők most délelőtt szavaztak Lázár János beadványáról, vagyis az AB jogkörének szűkítéséről. De a javaslat csak 257 igen szavazatot kapott, viszont a kétharmadhoz 258 szavazat kellett volna. A szavazás alatt több fideszes képviselő jelezte, kö...

Trackback: Besült a Fidesz-henger - A gépek lázadása 2010.11.10. 12:32:08

Elsőre nem ment át a végkielégítések különadójáról szóló törvényhez benyújtott kormánypárti módosító javaslat a parlamentben. A gépi szavazás adatai szerint csak a jelen lévő képviselők 66,5 százaléka támogatta a hétfőn letárgyalt módosítást. Több korm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S2000 2010.11.10. 21:22:22

@Bambano: A Fidesz gazdasági/pénzügyi holdudvara is keményen shortolhatott ma...

A másik ilyen aranyos akció az volt, amikor a Matolcsy nyilatkozott egy szándékosan félreérthető mondatot a MOL-t sújtó különadóról. Amit nyilatkozott, az úgy hangzott, hogy egy új adóról van szó. Ezt később tisztázták, hogy nem, egy meglévő adóról van szó (amiről meg ugye minek nyilatkozni...). MOL árfolyam hatás: napon belüli több száz forintos esés, majd visszaemelkedés... Ugye nem kell senkinek magyarázni, hogy ezen az árfolyammozgatáson mindkét irányba mekkorát lehetett keresni... :)

mrs. white 2010.11.10. 21:23:09

@török gábor: Lehet hogy lesz. Eddig mindenki azt hitte, hogy az önkori választásokig akarják kihúzni a fidesz. Most úgy néz ki a helyzet, hogy a piac lehet, hogy beint a gazdaságpolitikának. Akkor megint lehet válság kormányülést tartani meg kitalálni 3 nap alatt 29 pontot. Ahogy annak idején sajnáltam hogy Gyurcsány nem politologus lett, úgy most az a problémám, hogy Orbán inkább gazdasági vonalon doktorálhatott volna.

aszekelyek 2010.11.10. 21:26:23

@kodó tamás: A jegyzők n@ó jaj: eked ugye nem érnek semmit. Te tudod....Az nem sokorói kastinóbiznic,,, az lehet vele a bajod, hogy magyar és sportlétesítmény, ami lehet törvény szerint is kiemelt beruházás..... Az ízlés dolga, kinek mi tetszik, abból, amit egyik-másik kormányfő eltapsolt. Nem PPP lesz, amit örökké fizetünk mert akkora üzletet csináltak nekünk , hogy attól koldulunk. Nos szeretném, ha te, mint nagyon mindent legjobban értő és tudó, megmondanád, ki és milyen módon fedezze a nyugdíjkassza hiányát a jövőben. Ennek lenne értelme. Jobb javaslatnak. Hörgés már uncsi.Harpagonnak jobban is áll a " jaj, a pénzem' megloptak, " Moliére ismerte az embert.....

aszekelyek 2010.11.10. 21:28:46

@kíváncsivagyok: No és ki fizet be nálatok a magyar nyugdíjkasszába, mondjuk a te nyugdíjadra?

S2000 2010.11.10. 21:29:01

@mrs. white: Itt inkább arról van szó, hogy a kormány intett be ma (is) a piacnak...

aszekelyek 2010.11.10. 21:31:31

@flippant: Ennyit nem kéne inni azért. hogy ilyen zavaros legyen a szöveg....

aszekelyek 2010.11.10. 21:32:58

@Orbán - Gyurcsány takarodjon, de azonnal!!!: KÉszülj, hamarosan fellövik a pizsidet gyerek..., mennyé , aludd ki magad....

aszekelyek 2010.11.10. 21:34:32

@Bambano: Semmi köze hozzá. Praktikusan. Már 2oo5-től kongó kasszával lavíroztak. Ne legyél nevetséges, hogy a vizitdíja a mariska néninek megoldotta volna azt a minuszt....

lüke 2010.11.10. 21:34:55

@Szimba: nemcsak a tőzsde
hullám mindenkinek:)

shwarcz bácsi 2010.11.10. 21:35:57

@Bambano: nem hisztizünk.,csak ez már régen nem a szakmaiságról szól... mint sok egyéb más is.

demokráciát! 2010.11.10. 21:37:42

Bár a nejem már többszörösen kért, ne kommenteljek, aggódik, de kikívánkozik belőlem az elkeseredés és megcsömörlés érzése!
PITIÁNER KORMÁNYZAT!
De a baj, most cseszik el végleg 20-30 évre a jövőnket!

sárkányfő 2010.11.10. 21:37:44

@aszekelyek: ha már úgy alakult, hogy megszólítottál, a blog-közössége nevében felajánlok neked egy "enter" gombot... szomorú látni mennyire szerkesztetlenek a kommentjeid, de hát enter nélkül nyilván nem megy. csak írd meg a címed, azonnal küldöm, még ki is színezem szép sárgára hogy könnyebben megtaláld...
ha pedig nem érted mennyire visszás váláság-kommunikáció közben stadiont építeni... akkor maradjunk ennyiben :)
a nyugdíjkassza hiányát pedig a kiadási oldal reformjával lehetne fedezni, az államigazgatás több ezer milliárdjának némi racionalizlásával, stb... vagy pl. nem kéne adót csökkenteni, és aztán széttárni a kezünket hogy nincs pénz... ja, mert adót csökkentesz vazze...

de van egy bónusz javaslatom is... ha már úgyis államosít a kormány, ne az én pénzem vegye el... lenne itt még egy jó nagy vagyon... simán elrabolható lenne az is... milliárdok... rengeteg... konkrétan a magyar katolikus egyház vagyonára gondolok... ne a zemberekkel fizettessék meg az adócsökkentés árát... hanem a zegyházzal... ha már ragaszkodnak az adócsökkentéshez....

shwarcz bácsi 2010.11.10. 21:38:05

@Szimba: sajnos semmi jóra nem számítottunk.már várom a tőzsdei nyereség adó emelését...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.11.10. 21:38:25

@tölgyes: Tény, hogy a jelenlegi országgyűlés képviseli az országgyűlési választások hivatalos végeredményének összetételét.
A véleményem meg most megtartom magamnak a kormányzásról, de elég annyi, hogy meglehetősen lesújtó!
A forradalmi hév megvan, a jó kormányzáshoz szükséges higgadtságot és tervezést nem látom.
A hiba nem biztos, hogy az én készülékemben van!

lüke 2010.11.10. 21:38:37

@panelburzsuj:
bizony:)
szétverte a skálát, ez a coop-meg coperativ, szöv.mozg- lett belőle
de pár hónapja még az ellenkezőjét mondta, hogy kiviszi a tökét
hullám neki is

mrs. white 2010.11.10. 21:38:53

@ó jaj: Bocs de menthetetlen vagy. X ezer tanulmány mutatta ki hogy a Metro ilyen áron soha az életben, semmilyen hatását tekintve megközelítőleg sem hozza vissza a belefektetett pénzt de ha téged ez boldoggá tesz, akkor tényleg hasznos és rendkívűl előre mutató és valóban nem is annyira a szocialisták mint a rendkivül felkészült polgármesteri géniusz, az utánozhatatlan Demszky Gábor keze nyomát viseli magán. Ezért ez üdvözlendő cslekedet.
A 10 milliárdnál azt próbáltam érzékeltetni (látom feleslegesen), hogy egy koncepció kell, az alulról építkezés. Mondhattam volna azt is a 10 milliárdot költség az alsó és középiskolai oktatás ,szakmunkásképzés átalakítására, hogy értelmes használható szakemberek kerüljenek ki. Elképzelhető, hogy nem kerül annyiba mint az autópálya és több multi jött volna, jönne be ennek hatására, csak ezt kicist macerásabb megcsinálni mint egy autópályát. Mielőtt felhúzod magad, ezt a fidesztől vártam volna el a szocikkal szemben ilyen elvárásom nem is volt. Igaz ez egyiket sem mentesíti attól, hogy a végeredmény mindkét esetben ugyanaz. Ez pedig a nulla.

shwarcz bácsi 2010.11.10. 21:39:24

@S2000: úgy tűnik nem!és ennek komoly ára lesz még,a hatásai pedig már rövidtávon fájdalmasan fognak jelentkezni....

sárkányfő 2010.11.10. 21:39:29

@demokráciát!: üdv a nejednek, és üzenjük, hogy nincs miért aggódnia, nem harapunk :)

panelburzsuj 2010.11.10. 21:44:03

@mrs. white:

Mikor fognak nálunk ilyen gondolkodású pókok hatalomközelbe jutni?

www.fn.hu//makro/20101109/miert_is_van_magyar_aluminiumipar/

jjulie 2010.11.10. 21:44:37

@török gábor:

én is létok némi homokot a gépezetben

tavasszal valami olyat tanultam a törökakadémián, hogy a magyar választási rendsze az egyéni képviselőre épül, és nem a pártnak van képviselőjelöltje, hanem a képviselőjelöltnek van pártja, már ha van

namost a képviselőjelöltből ha képviselő lesz, akkor már a pártnak van képviselő jelöltje, legalábbis így látszik a mai történetből is

a választó a képviselőre szavaz, majd a képviselő azt teszi, amire a párt rákényszeríti, ha ez így van, márpedig ez ilyen játéknak látszik, minek arról beszélni, hogy a magyar választási rendszer az egyéni képviselőre épül?

nem a választó kerületnek van képviselete az országgyűlésben, hanem a pártnak

jelentem, ellentmondást sejtek

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 21:45:11

@ó jaj: miért pont/csak a katolikus? Az ökumené üdvös dolog.
És mi lenne, ha a Top 100 tagjait megfosztanák minden vagyonuktól?

aszekelyek 2010.11.10. 21:46:06

@S2000: Igen, tudjuk, hogy soros és a z amerikaiak ezen gazdagodtak meg. Meg még sokan mások a baloldalon is.@mrs. white: Hol is vannak azok a befektetők, nagy üzletek, amiket a kóka féle korrupcióval tenderezetett , minimum dupla áron épített autópályák hoztak? Ott, ahol a jobb ellátás , amit szintén annyira de annyira megígértek. Az oktatásban meg csak bezárt szakiskolákra tudok így hirtelen emlékezni. Meg tömeg általánosokra.

panelburzsuj 2010.11.10. 21:47:36

@jjulie:

Na-na...

Azért a Meggyes-Esztergom reláció talán méga te fedben is rögzült.

Ha más nem - városmarketingileg ... :)

mrs. white 2010.11.10. 21:47:37

@S2000: A piacot csak a profit éhsége tartja itt. Ha nagyobb lesz a kockázat mint az elérhető profit akkor sanyarú világ köszönt ránk. Még pár integetés és elérjük.
Ezt úgy mondom hogy világ életemben úgy gondoltam belehet inteni a piacnak. Csak nagyon nem mindegy, hogy mikor, mekkorát és hányszor.

aszekelyek 2010.11.10. 21:47:41

@S2000: Az rendben van, hogy zsákszám hordták ki a pénzünket 2o éven át a legnagyobb nyereséggel és adómentességgel és a piacot is teljesen bekebelezték. Értem. Azt hitte valaki, hogy örökké gyarmat leszünk?

sárkányfő 2010.11.10. 21:48:32

@mrs. white: ami az első bekezdést illeti, lazíts, már egészen extrém túlzásokba esel... vagy direkt nem akarsz választ?
ami a másikat illeti, ugyanaz a mély meggyőződés hasít belém, amit már sok hónappal ezelőtt is átéltem, amikor először olvastam itt a kommentedet... nem vagy képes arányosítani... súlyozni... elveszel kis dolgokban, és közben nem látod a fától az erdőt... nagyon komolyan. és még én vagyok menthetetlen :) tehát konkrétan mit ugrálunk itt 10 milliárdocskával, meg koncepcióval, meg építkezéssel, meg bármivel, miközben (most nagyon figyelj, mert ez a lényeg, ennek van súlya) az elmúlt 20 év egyetlen, ismétlem egyetlen komoly és érdemi reformját, ha úgy tetszik hosszú távú építkezését teszi tönkre ez a mostani anitreformista kormány... ami 20+ év múlva óriási hátrány lesz ennek az országnak... egy nagystílű sorozatrabló kapcsán nem kezdünk értetlenkedni, hogy két rablás között miért, milyen koncepció mentén bliccel a buszon... ez már nem tétel és főleg nem itt kell a koncepciót kritizálni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 21:49:38

@jjulie: picit gondolkozz tovább!
A parlament pölö mi a lópénisznek van? Elég lenne minden párttól egy képviselő, a legnagyobb májer felmutatja a táblát, 60%, én nyertem, beee.
Sőt, ehhez be se kell menniük a parlamentbe, azt ki lehetne adni plázának. Lenne alul egy csemege, most éppen CBA Prima. Kormányváltás után meg jöhet egy Tesco Express.

sárkányfő 2010.11.10. 21:51:57

@Hepci: ja, nekem 8, az összes egyház jöhet... a top100 teljesen más minőség, és tök irreális is, mivel jelenleg két top100-as is kormánytag, további néhány informális kormánytag, és hát magukat meg nem bántják... mondom, az egyházak vagyona ott van, szabad préda, a jogállam már nem akadály, tényleg csak szándék kérdése... és a hívők meg a jóisten is biztos megértené... kell az a fránya pénz az adócsökkentésre...

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 21:52:01

@ó jaj: Nem emigráltak , csak egy-két évre kimentek anyagilag megerősödni....aztán teltek az évek és ha nem akarták is észre kellett venniük azt a mély szakadékot, ami elválaszt minket -és egyre jobban táguló mértékben - a nyugati demokráciáktól... honvágyuk van , de nem hajlandók feladni egy nehéz munkával megszerzett életszínvonalat , életérzést és ami a legfontosabb MEGBECSÜLÉST , amit egy -két év szorgos és tisztességes munkájával kiérdemeltek... Egyszerűen annyit szoktak mondani a különbségről , ami az ottani életminőséget jellemzi, hogy zongorázni lehet....

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 21:53:43

@aszekelyek: Minek ? Úgy néz ki Mi is kimegyünk....

lüke 2010.11.10. 21:53:52

@panelburzsuj: ezt rossz helyen deponálod
Csányik, Erdeik,Demjánokat kell megkérdezni

shwarcz bácsi 2010.11.10. 21:54:54

@lüke: szélest ki ne hagyd...a kedvencem :-)

panelburzsuj 2010.11.10. 21:56:21

@aszekelyek:

Azzal ugye tisztában vagy, hogy a föntebb emlegettet "hazaelhagyók" nem Orbán vagy Gyurcsány miatt veszik a vándorbotot - hanem miattad.

Téged nem lehet leváltani - csak faképnél hagyni.

Évszázados egyirányú mozgás - évszázados "hazaffyas" nyekergéssel kísérve.

lüke 2010.11.10. 21:56:38

@shwarcz:
az gallyra tett mindent

tölgyes 2010.11.10. 21:56:47

@mrs. white:

Mielőtt felizgatná magát felhívom a figyelmét a következőkre. Az arany ára egy hét alatt 1260 euróval emelkedett...dollárban kifejezve pedig az arany unciánkénti ára újabb csúcsot döntve 140 dollár fölé ment.... vagyis amit most lát az a piac szokásos (az elmúlt években szokásos ) hektikus viselkedése..Olyan ez mint a Kósa féle bejelentés.. akkor is Kósának tulajdonították a forintz gyengülését, a tőzsde bajait.. pedig már akkor is.. napokkal korábban elkezdett emelkedni az arany ára..:)

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 21:56:59

@Hepci: Csak 50 -et , a többi Fideszes...

HaCS 2010.11.10. 21:57:10

@mrs. white:
"Ezt úgy mondom hogy világ életemben úgy gondoltam belehet inteni a piacnak. Csak nagyon nem mindegy, hogy mikor, mekkorát és hányszor. "
Na igen, meg lehet mondani az IMF-nek is zárt ajtók mögött, halkan, hogy ezt azért mégse már b*sszátok meg, vagy ki lehet tárni az ajtót, és ugyanezt elüvöltözni újságírók előtt.

Csak olyankor esik ám a Forint.

lüke 2010.11.10. 21:57:30

@Hepci: mi? na mi
lex hepci-lüke,mi

aszekelyek 2010.11.10. 21:57:43

@shwarcz: A tőzsde ugye az a hely, ahol ez a kockázat minden pillanatban fennáll? Úgy tudom igen. Csináltak már mások is nálunk ilyet.CSak azt nem azok szívták, akik most hőbörögnek.@ó jaj: bliccel? neki sem vettek a kísérői jegyet, mint fletonak és kíséretének a melegfelvonuláson?:D ez tényleg szánalmas. Reformnak nevezni, hogy nem oldották meg 12 év alatt sem az állami nyugdíjkassza hiányát, csak 2oo5-ben volt valami egy tervezett 1 milliós keletről betelepítésről. Amire pedig senkitől nem kaptak felhatalmazást. Meg arra sem, hogy kiszakítsák az állami nyugdíjkasszából a magánrészesedésüket. Az, hogy idén van nyereség, mire garancia? HA eltőzsdézik.... pld. meg rossz papírokba fektetik..., nincs garantált nyereség ott . Rossz érvek ezek az idei remek mutatók. "o13 tól fizetni kéne , ugye no és milyen kidolgozott koncepció van rá? Mondjuk a stabilitás inkább erről beszéljen.

S2000 2010.11.10. 21:59:06

@aszekelyek: Ha Te befekteted valahova a pénzed, Te mit csinálsz a megtermelt profittal? Bedobod a perselybe?

Gyarmat??? Ezek a cégek munkát adtak, adnak az embereknek... Ha bajod van a magáncégek profittermelésével, van néhány ország, ahol még dúl a kommunizmus, nézd végig ezeket, és kérdezz meg néhány embert ezekben az országokban, hogy mennyire érzik jól magukat. Vagy kérdezz meg néhány magyar embert, aki még emlékszik a Kádár korszakra.

shwarcz bácsi 2010.11.10. 21:59:38

@aszekelyek: itt nem a kockázattal van a gond!!aki tőzsdézik az ezt vállalja.kicsit másról szól már ez, régen nem erről...

S2000 2010.11.10. 22:00:50

@tölgyes: A napon meg napfoltok jelentek meg. Azok miatt dőlt be ma a magyar tőzsde...

lüke 2010.11.10. 22:05:07

@tölgyes:
nem az arany ára, az UBS felvásárolta az eurót

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 22:11:48

@kíváncsivagyok: a 100-ból minimum 90 minden irányba rendelkezik csápokkal. A pénznek nincs szaga, ellentétben a Rockefeller seggével.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 22:14:12

@lüke: Top 100 teljes elkobzás (lexa Hodorkovszkija), a maradék népesség meg annyit adakozik vagyon szerint, amennyi kell még éppen elbacni.
Hümmm?

aszekelyek 2010.11.10. 22:15:04

@ó jaj: CSak szomorkodjál. Amikor átmegy a klavin a macska, bizony összecsúsznak dolgok. @kíváncsivagyok: Akkor meg mire a nagy háborgás? a hátrahagyott hazád majd fő a levébe és vessél rá keresztet.@shwarcz: Mindjárt ide is írhatnád, miről.@panelburzsuj: Azért mennek el, mert itt nem lesz olyan jövedelmük és életszínvonaluk, mint ott. Csak előtte még jól kiordítják magukat Orbánra, aki nem lelép, hanem összegereblyézi ami maradt. @S2000: A magyar magáncégek profittermelésével egyet tudok érteni Magyarországon. Azzal is, hogy nekik is lehetőséget kell kapniuk. Ez baj?? Úgy látom.Végül teljesül az ígéret, lesz nyugati életszínvonal, tőlünk nyugatabbra, magyaroknak is.

tölgyes 2010.11.10. 22:16:11

@lüke: Kedves lüke! Olvassa el a HVG-én megjelent (Zentai Péter interjúja)írást a várható folyamatokról.. igaz, hogy ezt most egy "aranyban" utazó mágus írta. 1600 dollár fölé várja az év végére az arany unciánkénti árát. (Igaz ebben benne lehet a szezonális nyomás is.. jönnek az ünnepek.. és ezek tovább növelik a keresletet..) Egy biztos: az 1400 dollár feletti ár is "rekord"..Az arany most is menekülő út.

tölgyes 2010.11.10. 22:17:42

@S2000: Nem kell feltétlenül égetnie magát a tájékozatlanságával és hozzá nem értésének fitoktatásával...:)

sárkányfő 2010.11.10. 22:17:53

@aszekelyek: hát jól van. érveid lesöpörtek engem a színről... megszégyenülten elkullogok...
búcsúkérdésem:

neked van ilyen gomb a gépeden?
www.custom-counter.com/resim.php?resim=http%3A//www.thgtr.com/consumer/20021009/images/enter.jpg&title=images%3A%20enter

tudod mire való? használtad már valaha? pl. szövegszerkesztés céljából? érdekelt valaha, másoknak hogy sikerül tagolni a hozzászólásait?

mrs. white 2010.11.10. 22:18:04

@ó jaj: Bizonyára elkerülte a figyelmedett de pont azt írtam, hogy a majdani nyugdíjrendszer összeomlás a mostani mnyp einstand miatt lesz. Feltéve ha a 20 év egyetlen normális reform kifejezésén az mnyp rendszert értetted. Ezt kb három órával ezelőtt lefektettem. Attól hogy a fidesz hülye még nem következik hogy az mszp ppp autópálya és metro építése az jó. Ezt bátorkodtam volna megjegyezni. Attól hogy a fidesz hülyén politizál alkotmányos kérdésekben még nem lesz nosztalgiám fFrenc iránt aki okt 23.-án verette az embereket. Engem kérem szépen mindkét oldal hülyesége zavar. Az más kérdés hogy a maszop szadesz tengellyel régen leszámoltam a fidesz pedig jelenleg mindent elkövet, hogy felzárkozzon melléjük. Ha ez elvakultság akkor vállalom elvakult vagyok.

aszekelyek 2010.11.10. 22:20:54

@ó jaj: Nincs olyan szabály, megnéztem, hogy ne válaszolhassak egy enterrel több embernek. Gábornak megteszem. Te ne csinálj itt szabályokat. Ma@Hepci: Fasisztaaaaa:D

jjulie 2010.11.10. 22:23:35

@mrs. white:

nálad csak most zárkózik fel?

ez nem elvakultság, ezt másképp hívják, de semmivel sem hízelgőbb.....

mrs. white 2010.11.10. 22:24:45

@jjulie: Elől megy a cápa középen a bálan a remény hal meg utóljára.

tlvajferi 2010.11.10. 22:25:06

"Hírszerző: Botrány a parlamentben: nem ment át a Lázár-javaslat
HVG: Nem ment át a Lázár-féle alkotmánymódosítás módosítója
Index: Bakizott a Fidesz-frakció, nem kapta meg a kétharmadot a különadótörvény módosítása
InfoRádió: Zavar az Országgyűlésben: elsőre nem mentek át Lázár János javaslatai
Origo: Nem kapott elég szavazatot Lázár ötlete a parlamentben
Magyar Nemzet: 261 szavazat az alkotmánymódosításra - rendkívüli ülést tart a házbizottság
Mandiner: Nem ment át a Lázár-javaslat
Népszabadság: Megakadt a kétharmad! Elbukott az AB-ról szóló módosító"

úgy mellékesen sikerült felsorolni jónéhány cionista portált :-))))
addig nincs miről beszélni, amíg a sajtó és abankok az ő kezükben vannak
egyszerűen nem pártatlan

lüke 2010.11.10. 22:25:37

@tölgyes:
tölgyeském, anno az uncián volt kis probléma, akkor "esztett"
mondám
ZP, jó kis tudósitó volt - NY, de-, de nem közgazdász,
igaz MO-n minden jogász, vadász ,madrász ért a ökönomiához
ezért tartunk itt

mrs. white 2010.11.10. 22:26:33

@jjulie: Természetesen nem bálan hanem bálna. Ahogy Grűn mondaná ilyen állat nincs is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 22:27:17

@ó jaj: van, akit (el)sodor az epikus lendület.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 22:28:52

@lüke: meg a horgászok is. Egy jobb gumihal 800 Ft. Szerencse, hogy vettem egy zsákkal még az első OV ciklusban.

shwarcz bácsi 2010.11.10. 22:31:03

@tlvajferi: igen,hát ha átkerül mások kezébe akkor feltétlenül pártatlan lesz.egyértelmű.

lüke 2010.11.10. 22:34:32

@Hepci:
ok,
majd hozzák nekünk a jó kis plutóniumot:)
ugyhogy kibéreljük Abrahamovics hajóját,azon van U-boot

tölgyes 2010.11.10. 22:35:58

@lüke:
Drága lüke!
Olvassa el már azt a szöveget..Ott a beszélgetőtárs az érdekes.. nem hosszú az egész.. beüti, hogy HVG, aztán jobb oldalon megtalálja..Nyilván az új csúcsok miatt lett érdekes a beszélgetés...A pénz menekül az aranyba.

lüke 2010.11.10. 22:36:54

@lüke:
meg horgász-bot
ezt lehagytam

lüke 2010.11.10. 22:38:32

@tölgyes: tölgyeskén 2 napja ezt
welt.de
faz.net.
spiegel.de
nzz.ch
ban már elolvastam

Bambano 2010.11.10. 22:41:51

@mrs. white: szerintem mindegy, kinek milyen végzettsége van, ha soha nem dolgozott a szakmájában...

Ted Striker 2010.11.10. 22:42:20

@török gábor: A mai forgatag után, egy félig átüvöltött kézimeccs, és egy üveg Heineken között fogadja szeretettel ezt a bárgyú szóvicc-képet - előre is elnézést kérek mindenkitől :-)

indafoto.hu/ted_striker/image/9948879-147d1188/341071

Húsleves 2010.11.10. 22:42:56

@S2000: sokan emlékeznek a Kádár korszakra, de nem mindenkinek szűkült be tőle annyira a tisztánlátása, hogy ne tudjon különbséget tenni gazdálkodás és szabadrablás között. Az az érv, hogy cégek munkát adnak, önmagában kevés. Kádár is adott munkát mindenkinek. Ez se Kádárnak, se a sumák cégeknek nem mentség, mivel nem csak az számít, hogy munkát adnak, hanem az is, hogy milyen áron. A verseny arról szól (arról kellene szólnia), hogy azok a cégek, amelyek nem jól gazdálkodnak, mehetnek a pöcegödörbe. És olyan piaci szabályozókat kell érvényre juttatni, hogy a cégek profitorientáltsága a társadalom javára szolgáljon, anélkül az egész piaci elmélet szart se ér. Azok a cégek, amelyek nem tudnak (vagy nem akarnak) hozzájárulni a közös terhekhez, menjenek haza, és adjanak munkát a jó édes családjuknak.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.11.10. 22:45:57

@Húsleves: És ez még be is következhet, oszt nézhetünk körül magunk közt újabb kizsákmányolókért!
Igaz, nem kell keresgélni, mint feljebb link?eltem..akad jelentkező bőven!
csak lóvét nem akarnak betenni, csak kivenni, de legalább magyarok!

Bambano 2010.11.10. 22:46:21

@aszekelyek: nem a vizitdíj oldotta volna meg az ország összes gondját, ez tény, mint ahogy az is tény, hogy sokat lendített volna az egészségügy helyzetén. Csak ezt a jobbfelé szavazók nem voltak képesek átlátni, hogy miről szólt az a történet, azóta sem képesek. Pedig iránymutatás lehetett volna Gyurcsány Elte-n elmondott beszéde, ott az ápolási díjról megmondta a tuttit. Az idő őket igazolta.
Nevetségesség kérdésben meg erősen úgy mutatja az utóbbi pár nap, hogy az idő engem igazolt, nem téged, úgyhogy megkérlek, pihenjünk, mert hausz kifárasztotta a rekeszizmom.

tölgyes 2010.11.10. 22:53:15

@lüke: Akkor meg miért írja, hogy Zentai mihez ért???

Húsleves 2010.11.10. 22:54:40

@namitirok: nem sok köze volt ugyan az írásodnak az enyémhez, de van véleményed, az is valami.

tölgyes 2010.11.10. 22:57:12

@jjulie:
Kedves zsüli!
Megszoktam, hogy Ön még a saját szövegeit se szokta érteni, így nem csodálkozok azon, hogy nem érti mi a jelentősége az arany ármozgásának.. Mondjuk az szokott lenni, hogy a tőzsde esik.. a pénz megy az aranyba, ezüstbe.. mert ott érzi magát biztonságban.. és mert a dollárhoz, euróhoz viszonyítva is megy fel az arany ára.. ez azt jelzi, hogy már megint nem mi fújjuk a passzát szelet.. vagyis a magyar tőzsde nagyjából megint rááll egy trendre... aminek irányát az arany ára mutatja.. Így érti????

jjulie 2010.11.10. 23:01:49

@tölgyes:

na és, kétszer kettő meg négy

mit találtál fel?

HaCS 2010.11.10. 23:04:40

@tölgyes:

"vagyis a magyar tőzsde nagyjából megint rááll egy trendre... aminek irányát az arany ára mutatja"

Annyi, különbséggel, hogy a többi európai tőzsdén az esés mértéke 0,9-1,5%, között mozog, míg itthon -4,7% az index.

Kissé kilóg a lóláb.

tölgyes 2010.11.10. 23:06:28

@jjulie:
Én semmit.., de látom Ön még ezt sem érti:) Bár lehet, hogy el kéne olvasnia, hogy milyen beszélgetésbe kapcsolódott be.. akkor legalább azt értené, hogy mit nem ért.. Az már nagy fejlődés volna az Ön esetében.:)

sárkányfő 2010.11.10. 23:24:03

@mrs. white: hát jó :)

@aszekelyek: nem érted :) egyszer, titokban, amikor senki nem látja, nyomj egy entert egy bekezdés végén... csodát fogsz látni! :)

lifelike 2010.11.10. 23:24:15

kicsit furcsa ez az egész ami itt országvezetés címen folyik
nem tudok egyetlen országot se, ahol ilyen improvizálás menne egyik napról a másikra...

Leslie_58 2010.11.11. 01:31:36

A képhez: "Hogy is van ez elvtársak?"

S2000 2010.11.11. 06:43:10

@HaCS: Aranyér, bocs, -ár, meg napfoltok, azok magyarázzák a különbséget. :)

@lifelike: Világszabadalom. Elsők, és legjobbak, ebben is.

@Húsleves: Ezeket az eszméket hol olvastad? A Best of Marx and Lenin kötetben? Ha a Fidesz egy szélsőbalos párt lenne (pl. Munkáspárt), ez mind stimmelne is. De egy jobboldali párt esetében? Vicces volt, amikor a kormány 29 pontos "programjához" a legnagyobb tapsot egy baloldali londoni újságtól kapta a kormány. Ki dönti el, hogy a cégek profitorientáltsága a társadalom javára válik-e vagy nem? Állami, vagy magáncégekről beszélsz? Az extra adókkal sújtott cégek eddig is fizettek nem kevés adót, miről beszélsz?

@tölgyes: Tényleg fogalmam sincs a közgazdaságtanról. Mindössze az egyik diplomám az. Te viszont az aranyár grafikonon túl szert tehetnél még néhány hasznos infóra, ami pénznemek közötti relatív árfolyammozgásokat illeti.

@aszekelyek: Mihez kell nekik lehetőséget kapni? Eddig is fizettek adót, nem is keveset. Szép retorika a szabad rablást átnevezni "lehetőség kapásnak". De attól még, hogy a kormány hülyének nézi az embereket, attól még nem lesz minden ember hülye.

walker57 2010.11.11. 06:57:20

Ma reggeli Fwd e-mailem!!
Szép napot mindenkinek!
-----------------------------------------------
Orbán király, magyar király
Léptet fakó lován:
Hadd látom, úgymond, mennyit ér
A magyar tartomány.

Van itt folyó és földje is jó!
A házelnök már Kövér!
Használt a sok győzködés:
S, hogy mindig többet ígér!

Teremni fog munkahely!
Több mint egy millió!
Mindenkinek lesz kenyér;
S nem lesz földönfutó!

S a nép, az istenadta nép, boldog
Hisz' nem sejti a bajt!
Mint a barom, langymatagon,
Némán fejet hajt.

Felség! Már van koronád,
Az Országházban vár!
Király vagy! A legnagyobb!
Hízelgett S. Pál.

S-chmitt szeretnél kérni
Tőlem "kedves" Pál?
Tette fel a kérdést
Az újdonsült király.

Felség! Posztot! Elnökit!
Nekem az dukál!
Mondá roppant szerényen
Az elnökjelölt Pál.

Orbán király, Isten király
Léptet narancs lován:
S felsejlik pár apró ránc
Királyi homlokán.

Sinatra piano a bár neve,
Hol aznap este szállt;
H. Krisztián a bár ura,
Vendégli a királyt.

Vadat és halat, s mi jó falat
Szem-szájnak ingere,
Sürgő csoport, száz szolga hord,
Hogy majd megszakad bele.

A talpnyaló had hangulata
Tetőfokra vált,
Egyszer csak az új király
Emígyen kiált!

Ti urak, ti hölgyek! Hát senkinél
Sem koccan értem pohár?
Ti urak, ti hölgyek!... ti hun ebek!
Hát ne éljen a király?

Ti urak! Ti hölgyek! Hitvány ebek!
Nekem több hála jár!
Hol van ki zengi tetteim?
Kérdi az új király.

S a nép, az istenverte nép, boldog,
Nem tudja rá mi vár;
Ordít mint a vadbarom!
Éljen Orbán király!

bierkamp 2010.11.11. 07:12:54

Majd nemsokára jönnek Romániából a szőrőstalpu magyarok, akiket Sárközy haza zavart Franciából---hála neked ROHADT ORBÁN! ( a szavazatért és a hatalomért az anyádat is megölnéd)

nem1rem1 2010.11.11. 07:17:40

@walker57: ...Ez pedig egy szó szerint idézett vers (dalszöveg):

Cseh Tamás - Bereményi Géza:
F. M. Dosztojevszkij és az ördög

Egy hófehér éjszakán Fjodor Mihajlovics
Pétervárott megállt, mögötte senki sincs
Csak egyvalaki, s mert sejti hogy ki,

Hátra se nézve szól Fjodor Mihajlovics:
"Szólj ördög, mi dolgod velem? Röviden szót keríts,
Aztán iszkiri! Nem állhatlak ki!"

"Még ifjú író ön, Fjodor Mihajlovics!"
Szólt egy hang a hát mögül "jövője drága kincs,
S a cár ellen itt összeesküszik!

Vészes e társaság amelynek tagja lett
Párizst képzel ide Pétervár helyett
Mind csupa hű összeesküvő!

De már holnap reggelen láncban lesz bizony,
És lakni fogja majd - megjósolhatom -
Nyolc éven át Szibériát!"

"Hohó" nevet föl erre fel Fjodor Mihajlovics
"Írónak a tapasztalat, a szenvedés drága kincs,
Lássuk tehát Szibériát!"

"Még ifjú író ön" szólt az ördög ott
"Jobb hát, ha folytatom még a jóslatot,
Mert lesz egy fanyar, fura kanyar...

Mert jó, mondjuk szenved ott Fjodor Mihajlovics,
És midőn visszatér, sok akadálya nincs
A nagy könyveket írhatja meg (de most figyeljen bátyuska)

Ám e nagy művekben káromolja majd
Régen volt társait, kikkel most összetart
S a cár ellen itt összeesküszik.

És Párizs fertő lesz az új eszméivel,
A Miért helyett csak a Hogyant keresi majd, mivel
Érdekesek az emberek!

Így jut el az Emberhez az Intézmény helyett."
Szólt a hang és nevetett ott a hát megett:
"Hihihihi, Dosztojevszi"

Így maradt végül ott Fjodor Mihajlovics,
Rázva zúgó fejét, gondolata sincs...
"Hogy itt mi lesz, ki érti ezt?
Hogy itt mi lesz, ki érti ezt?
Gondolat helyett gondolatmenet...
Ki érti ezt? Hogy itt mi lesz...?"

---

1998. óta motoszkál a fejemben, hogy Bereményi Géza hogyan tudta ilyen éleslátással, évtizedekkel előre megrajzolni Orbán Viktor politikai karakterét, motivációit... Pedig 1998.-ban még sokkal közelebb volt a zembertől, mint most...

www.youtube.com/watch?v=xMBbOYRf4sM

nem1rem1 2010.11.11. 07:23:20

@nem1rem1: Jav, utolsó mondat: Pedig 1998.-ban még sokkal közelebb volt a zintézményhez és távolabb a zembertől, mint most... (Bocs)

bierkamp 2010.11.11. 07:40:42

EZ A JELSZÓ: ORBÁN TAKARODJ!
27-én a Sport Arénában is ki fogják adni ezt a jelszót. A Fidesz banda ellen és Demokrácia mellett állók gyülekezzetek 27 én az a SPORT ARÉNÁBAN
( hozzatok magatokkal amivel megvéditek magatokat, mert a Fidesz banditák Fideszes képviselők utasítására randalírozni fognak..---ahogy szokott a csőcselék, mint Budaörsön is a napokban)

bierkamp 2010.11.11. 07:42:01

A Gonosz Törpe és a Gumigerinc hiába védeti magát Tízmilliárdért--megtalálják őket úgyis ha a Népnek elege lesz és felébred ( és Felkel)

kodó tamás 2010.11.11. 07:44:17

@bierkamp: jo korán kelsz fel... és az álmosabb forradalmárok?

kodó tamás 2010.11.11. 08:07:34

Egyébként a legnagyobb BŰNE az OV kormánynak, hogy az elmúlt félévben történelmi esély volt az "igazmondásra" áttérni. Soha vissza nem térő alkalom VOLT. A vicc hogy gazdasági teljesítményüktől függetlenül örök szavazókat találtak volna....

Az egyik ami ehhez hiányzott a program, és az elképzelések, vizió. Hogy tartalma is legyen az igazmondásnak. Még akkor is jo lett volna ha téves és nem értünk egyet vele. AKkor isd elfogadtuk volna. 20év politikájával ennek ágyaztak meg.

Persze ez csak akkor menne ha a lopásban is korlátoznák a simicska-harkai stb pénztárnokokat... Erre persze nem várhatunk önkéntesen ezt sose teszik meg.

Még mindig nem késő, bár már nem a kormányzásról, hanem a vér nélküli OV távozásról szól a dolog, pont mint Castro... de még lehet a Csaucseszku sztori is... ez OV n mulik.

Magyarországon 2x voltak szabad választások 1945.nov.4. és 1990. márc 25 (+ápr 8). Mindkettő ugyanabba torkollott, a nagy várakozások ellenére... csak az utóbbi kifutása hosszabb volt. (mert az előbbi sürgető volt a szu nak).

Kalmár 2010.11.11. 08:15:57

@bierkamp: Napról napra rosszabbul vagy.
Akarsz róla beszélni?
Hidd el mi megértünk, én is féltem 4 éves koromig a mumustól.
Nem bánt itt téges senki és csak azért röhögünk kétpofára, mert fel akarunk vidítani.

Ja, el ne felejtsem, 27.-én védd meg a demokráciát.:))

nem1rem1 2010.11.11. 09:12:59

@kodó tamás: "Történelmi esély lett volna az igazmondásra..."

Nem igazán szeretem közvetlenül "ócsárolni" a Fideszt, de hát... Inkább nem mondok semmit.

(Orbán Viktort és a Fideszt legfeljebb politikailag teljesen tájékozatlan, naív szűzkislányok szerették igazmondásáért, vagy annak reményében.)

bierkamp 2010.11.11. 09:39:39

@Kalmár: hogy anyád miért nem nyelt le inkább?....

bierkamp 2010.11.11. 09:42:09

@Kalmár: tudom neked még az is élvezet ha a hazudós gonosz törpe a hátadon fát vág---és a Fidesz kommunista jó kommunista,...és azt is élvezed hogy a NEMZETI SZARBAN totyog az ország....és ha Orbán azt mondja merülés,.----akkor boldogan merülsz alá!--mert az Orbán szarja:)

walker57 2010.11.11. 10:51:58

@Kalmár: nomen est omen( a név kötelez)
"kalmár"

S2000 2010.11.11. 16:24:05

@kodó tamás: Az elmúlt fél évben sok olyan vissza nem térő alkalma volt a Fidesznek, hogy minőségében más politizálást kezdjen el. Sajnos ezeket a lehetőségeket - a becsületükkel együtt - eljátszották.

kodó tamás 2010.11.11. 16:28:46

@S2000: gyere át a másikra bulizunk

próbálj meg lázítani...

kell egy kis államszünet
süti beállítások módosítása