Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:56

Harcias – Orbán Viktor strasbourgi fellépése kapcsán ezt a jelzőt olvashattuk talán a legtöbbször a másnapi kommentárokban. Igaza van a Véleményvezér okos írásának: ez a performance elsősorban belpolitikai célokat szolgált, Magyarországra üzent. Ezért, de akár ettől függetlenül is feltehető az a kérdés, hogy honnan jön, milyen megfontolásokon alapul és mivel magyarázható az orbáni politikát alapvetően átható kurucos mentalitás.

(Fotó: Index)

Megítélésem szerint alapvetően három, egymást erősítő magyarázata lehet ennek a politikának: az, amit a Fidesz megtanult, ami a Fidesz mostani politikájából következik és ami a Fidesz számára jelenleg kedvezőnek látszik.

1. A Fidesz politika-felfogásában a harcnak, a konfliktusok vállalásának mindig is kitüntetett szerepe volt. A párt vezetői számára politikai beilleszkedésük, beletanulásuk során alapvető tapasztalattá vált, hogy a számukra kedvezőtlen (vagy nem kedvező) hatalmi viszonyokat csak érdeksérelmek árán, éles küzdelemben tudják megváltoztatni. Szemben az MSZP-vel, amely a diktatúra idejéből örökölt beágyazottsága és szervezettsége okán általában a status quo-ban volt érdekelt, s ezért a konszenzusos politikát inkább vállalhatóbbnak gondolta (szavakban mindenképp, de időnként tettekben is), a Fidesz meggyőződésévé vált, hogy táborteremtésre, hosszú távú megmaradásra és a struktúra átalakítására egyaránt a konfliktus lehet alkalmas. Láthatóan a 2002-es vereségből sem azt tanulta meg a párt és vezetője, hogy helyesebb lett volna gesztusokat gyakorolni, mérsékeltebben politizálni, kevesebb frontot nyitni, hanem éppen ellenkezőleg: azt, hogy még több keménységre és határozottságra lett volna szükség.

2. A második Orbán-kormány politikáját jellemző járatlan út kapcsán utaltam már arra, hogy ebben a kockázatos kísérletben van egy harmadik „k” is: a konfliktusok ugyanis szinte kódolva vannak, hiszen a kormánytöbbség folyamatosan tyúkszemekre lép, érdekeket sért.  Ahhoz, hogy a kormány elérhesse céljait, olyan új módszereket, eszközöket kell alkalmaznia, amelyek szokatlanok a magyar politikában, de idegenek a megállapodott nyugati demokráciák gyakorlatától is. A nyugdíjpénztárak elleni küzdelem, az Alkotmánybíróság jogköreinek csorbítása, továbbá egyéb intézményi és személyi átalakítások nem eseti, egyedi ügyek (ezért nem is érthetők meg önmagukban), sokkal inkább ennek az új politikának a járulékos elemei, amelyek nélkül sokkal nehezebben tudna haladni (ha egyáltalán tudna) a kormány a saját maga számára kijelölt úton.

3. A harc, a konfliktus azonban a Fidesz politikájában nem csupán tanult mentalitás és/vagy szükségszerű következmény, hanem jelen helyzetben fontos önérték is. Legalább két okból: egyrészt, mert az elmúlt évek teljesítményhiányos vezetését követően a választók ki vannak éhezve a cselekvő politikára, másrészt pedig, mert – mint már említettem - nincs veszélyesebb a kormányfő számára, mintha a fáradtság, az elhasználtáság jelei mutatkoznának rajta. Mindezek alapján kis túlzással, de nagy bátorsággal (vagy fordítva?) merem állítani, hogy ebben a helyzetben a szűk értelemben vett politikai racionalitás (azaz a pillanatnyi haszonmaximalizálás) alapján Orbán Viktor számára szinte már falnak rohanni is jobb, mintha vele és kormányával kapcsolatban a cselekvésképtelenség, a tehetetlenség látszata keletkezne.  Hosszabb távon, az ország érdekére figyelve persze már teljesen más a mérleg: ha a kormányzati politika – akár a túlzott politikai és gazdasági árral járó konfliktusok, akár más miatt - nem hozza meg a várt eredményt, a teljesítményre (és nem önmagában a harcra) vágyó választók szemében az is bűnnek számít majd, amit most talán bólogatva kommentálnak.

x x x

A Fidesz támogatottságának alakulása a kormányváltástól mostanáig a teljes népesség körében:

  Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 50 42 45 45
2010.06. 50 41 46 na
2010.07. 49 37 39 46
2010.08. 47 35 na 46
2010.09. 46 38 39 47
2010.10. 44 39 44 47
2010.11. 44 37 49 45
2010.12. 44 33 43 43
2011.01. 45 34 38  

(NB: Nem választási időszakban ennek a mutatónak van igazán értelme, a táborok részvételi hajlandósága alapján változó "biztos szavazós" adatsor - elemzői szempontból - most kevésbé lényeges. Ilyenkor sokkal informatívabb, hogy az egyes pártok az összes választó hány százalékának potenciális szavazatára támaszkodhatnak, hiszen kampányidőszakon kívül a feltételezett viselkedésnél - elmenne-e szavazni - sokkal nagyobb jelentőségű a pártok közötti választás. A biztos szavazókra vonatkozó adatok majd akkor lesznek izgalmasak, ha a szavazók valódi választási szituációba kerülnek, olyankor a kampány hatását is lemérhetjük ezen a mutatón.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr612601361

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tüntetés a magyar sajtószabadságért 1. fotók 2011.01.22. 09:25:49

10 - 15 - 20 ezer fő vett körülbelül részt a Parlament előtti  2011. január 14-i, sajtószabadságért való tüntetésen. Gondolom köztük számos blogger is figyelte a történteket és levonja belőle a kellő tanulságokat.  Amennyiben  a 2002-es ...

Trackback: Orbán Viktor generátor 2011.01.21. 17:48:33

Hogyan írjunk bele 100 + 1 bullshitet egyetlen húszperces felszólalásba? "Az elmúlt 20 év legnehezebb éve előtt áll az Európai Unió" - mondja Orbán Viktor a lentebbi videón 03:31-nél. Na itt volt az, hogy kiköptem a reggeli kávét :) Aki ed...

Trackback: Azért is alkotmányoznak 2011.01.21. 13:50:01

Forradalom van. Kétharmados, fülke- és ellenforradalom. Már csak az Alkotmány – kétharmados többséggel szemben gyönge – korlátai gátolják a tobzódó többség kiteljesülését.A társadalompolitikai tendenciák egyértelműek. És katasztrofálisak. A...

Trackback: Erkölcsharc himnusz 2011.01.21. 13:04:30

Egy szép új világot, Rajta gyönyörű virágot,Kalapot, mit Isten hord,– Öreg hazánk rajt a bojt,Láttam messze, fénylőn,Csináltunk hozzá értőnSok képet, írást és zenét,Hogy az ERKÖLCS érezze helyétA blogon, hol a morál a habarcs, ésRendületlen célun...

Trackback: Intermezzo 2011.01.21. 11:06:49

Tízezer.Nem rossz eredmény egy közösségi portálon indult civil kezdeményezéstől, hogy csak Budapesten tízezer embert kivisz tüntetni az utcára egy zsebeket nem érintő törvény ellen. Úgy meg még inkább méltányolandó, hogy a demonstrációt leválasztják mi...

Trackback: Hamis hang 2011.01.21. 11:04:33

„Les verts et moi personellement, nous aimons la Hongrie.” Azaz: „A Zöldek és jómagam is szeretjük Magyarországot.” Ezt mondta Cohn-Bendit. És vagyunk még pár millióan, aki hasonlóan érzünk. Vagyunk még, akik szeretjük...

Trackback: A médiatörvény csak gumicsont? 2011.01.21. 10:27:13

Újabb rejtett akna bukkant fel a médiaszabályozásban. Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság fideszes Médiatanácsának fideszes tagja egy mai háttérműsorban megpedzette, hogy a tekintetes hivatal júliusban fogja eldönteni, kell-e, s ha ig...

Trackback: Miért kell a harc? 2011.01.21. 10:20:01

A Fidesz politika-felfogásában a harcnak, a konfliktusok vállalásának mindig is kitüntetett szerepe volt.

Trackback: A bloggerek nem szeretik Orbánt? 2011.01.21. 09:07:42

Tanulságos, de egyben blogíróként csalódást keltő volt tegnap az index címlapján szereplő blogokat olvasgatni Orbán Viktor európai parlamenti szerepléséről. Íme a kora délutáni állapot sorban: Tóta W. Lesznek egy testté Orbánnak össze kell sze...

Trackback: A bloggerek nem szeretik Orbánt? 2011.01.21. 09:07:18

Tanulságos, de egyben blogíróként csalódást keltő volt tegnap az index címlapján szereplő blogokat olvasgatni Orbán Viktor európai parlamenti szerepléséről. Íme a kora délutáni állapot sorban: Tóta W. Lesznek egy testté Orbánnak össze kell sze...

Trackback: Orbán az EP-ben: az erő vele volt 2011.01.21. 08:41:46

A beszéd arról szólt, hogy idehaza úgy adja el a Strasbourgban kötött kompromisszumot, mintha valójában semmiféle engedményt nem tett volna. Mert Orbán itthon nem bölcsnek, hanem erősnek akar látszani. (Fotó: Index) Ahogyan az várható volt, tegnap...

Trackback: Ki gondolja az internetről? 2011.01.20. 23:17:58

"Ki gondolhatja, hogy az internet korszakában lehet a vélemények szabad áramlását korlátozni? Meg vagyok döbbenve, önök mennyire a múltban élnek." - Orbán Viktor válasza az EP meghallgatás médiatörvény-kritikáiraNéhány kérdés:- Ki gondolja az...

Trackback: Egy sértetlen disznó nyílt levele 2011.01.20. 22:59:09

Miniszterelnök úr!Feltételezem, hogy Ön ma az Európai Parlamentben egész Magyarországot óhajtotta képviselni, ahogy hazánk választott kormányfőjeként ez illendő volna. Ennek ellenére meg kell kérnem, hogy ne nyilatkozzon a nevemben!Gondolok itt arra, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszekelyek 2011.01.24. 17:27:57

@tölgyes: Köszönöm a választ. Eszembe jutott bánó nevű illető produkciója, még napkeltében, 2oo6 őszéről szóló műsorban, amikor leantiszemitázta azt a szemtanút, aki részt is vett ott a naggyűlésen ls büntetőbíróként és ÁJK-n tanító egy. tanárként is örvendezett, magyar állampolgár és jogvédőként, hogy a független magyar bíróságok végül szbandon enegedték a jogellenesen bebörtönzötteket és alaptalanul megvádoltakat. Persze nevezett aki ma az atv-n folytatja, mondhatta volna, hogy igen, az nagyon örvendetes, hogy az igazságszolgáltatás korrigálja magát de ő nem ezt választotta. Teljesen előzmény nélkül nekitámadt ezzel, hogy maga antiszemita. Ami egy vicc, baló úr feleségére kiáltva. Anélkül, hogy a mára Ep képviselő hölggyel különösebben szimpatizálnék hoztam ezt ide. Demonstrálni, hogy ha nincsenek is konkrétan számon kérve egyesek, akkor is ez a válaszuk, hajánál fogva előrángatva. Koncepciós , ekkor lebüdöskomcsizzák azt aki kérdezni mer, vagy az a jó régi antiszemita vád van előrántva.Legjobb védekezés a támadás..... lehet, hogy ismerik is ezt a mondást....Bánón nem is csodálkoztam annyira de Heller Ágnes esetében nagyon megdöbbentem. Ha kedvesen elmagyarázza, másként nem tudnak érdemes embereket kis honorhoz juttatni, bocsika... vagy amit ön mond... de ez? Nem elfogadható sajnos tőle. Többre is tartottam. A mi ferink pedig ékes és támadhatatlan bizonyítékát adta annak, hogy bizonyos politikai körök gerjesztették eddig is a vihart a magyarországi események körülll Jóelőree beígérte, panelburzsujhoz méltón, Pápai félpaneléhez, hogy amit az allkotmányozás mikéntjéértkapnak majd onnan, ne legyen senkinek kétsége, ahhoz képest a médiatörvény miatti támadások kiskutya füle sem volt. Fenyegetőzik ez a kártevő. Plusz implicite beismeri, ők fognak tenni róla, hogy egy úniós ország belügyébe, alkotmányozásába az Únió egyes köreinek szolgáló médiájuk belerikácsoljon, mintha dolga lenne azt minősíteni, avagy hatásköre. Nyilván meg kell szolgálni a szemlőhegyi úti lakbért is. Nem vesznek részt, mondta az mszp a további folyamatban. Saját elhatározásukból. Kifogást kreáltak . ezt pedig úgy fogják tálalni, hogy autoriter és diktatúra és csak a kormány tagjai és ezért nem legitim. Már most nem tekintik annak, mikor meg sem született. erre csak annyit tudok mondani, hogy boa.....Elnézést a hüllőktől, nem róluk van szó. Nem vitatkoznak és nem képviselik a választóikat, ahogyan a FIDESZ anno az előre eldöntött és keresztülvert eü és tandíj és nyugdíjasok érdekeiről szóló törvények, amit reformnak mondanak, esetében, az utolsó percig.Még megkérdezném öntől, hogy ön szerint kik kormányoznak az Únióban? A sajtó, vagy a kormányok? Ezt azért kérdezem, mert okos emberek erről azt mondták, hogy a kormányok jóban akarnak lenni a sajtóval, mert érdekük. Ezért nem nagyon zajonganak , amikor egy sajtóhecckampányt valakik beindítanak. Hogy is van ez akkor a szabadsággal? Kinek, kiknek szabad a sajtó? Mire is lehet azt használni? Nem fikció szintjén, mint a minket ért kritikákban. Tevőlegesen. Azt mondják itt, hogy de konzervatívok mondják... Na és akkor már igaz is? Sztem nem. Bizonyítva semmi nincsen. Vérciki volt a TGM, Tőkéczki vendégekkel zajló Kontraszt adásban, hogy mondjon már valami konkrétumot arról, amit kinyilatkoztatás szerűen előad az lmp-is, hogy na de lebontja a demokrácia alapjait a zoooorrbááán... Nagyon nehezen mondott kevéssé ütős dolgokat..... Az egész tragikomikus volt. Gazsit még ilyen haloványnak nem láttam.A pengeélen nem foglalok állást játék láthatóan nem megy.- A szakasits unokának ez jobban megy.

tölgyes 2011.01.24. 17:28:26

@Szimba:
Meg kell vallanom Önnek: nem ülök itt a gép előtt szorongva, hogy jött-e már válasz. Felkelek, tárgyalok, telefonálok, beszélgetek, teázok.. de többnyire válaszolok.. Lehet, hogy csak egy napos késéssel, de válaszolok.
Azt se kifogásolom, ha Ön beleszól a beszélgetésbe. Én is megteszem, ez egy nyilvános beszélgetős fórum. .. de azon se háborgok, ha valaki nem válaszol, azon meg végképp nem, ha nem válaszol azon a határidőn belül, amit én kigondoltam:) Igaz én ilyen határidőket nem is gondolok ki:)

porfelhő 2011.01.24. 17:30:10

@a-kis-herceg:
Na.ja. borsodi romák helyzete, hiányzik a lámpa 10-30 forintos büntetés "szánalom". ! "láttasd a hangod". a romák helyzete súlyos országos probléma. a "megkülönböztetés" meg már teljesen felháboritó. A minap panaszkodtak, hogy még az önkormányzati közmunka programoknál is megkülönböztetés éri őket.

tölgyes 2011.01.24. 17:32:32

@porfelhő: Látom csúfolódik.. na jól van:) Én azonban este sportolok, majd alvás.. és bizony az is előfordulhat, hogy csak napok műlva válaszolok. Én már csak ilyewn kiszámíthatatlan vagyok:)

a-kis-herceg 2011.01.24. 17:35:09

@porfelhő:

legalább valami virágzik itthon... a rasszizmus. az is valami ilyen válságos időkben.

porfelhő 2011.01.24. 17:38:04

@tölgyes:
Tölgyes úr, egy percig se gondolja, hogy csúfolódtam. de gondolom, nem napokig alszik, nem azért késik a válasz?:) ön már csak ilyen. semmi probléma.:)

tölgyes 2011.01.24. 17:38:18

@aszekelyek: Az antiszemitázás nálunk régi szokás..Így él tovább a kádári utolsó csatlósozás. Persze vannak antiszemiták is meg hülyék nálunk is szép számmal.. de hol van nálunk az antiszemitizmus az USA-hoz képest..:( Az se jó, hogy ott van, de valami oka ott is van a jelenségnek.. Nem lehet mindent az előítéletekre fogni. Az a baj, hogy ezzel nem nagyon akar senki szembenézni.

aszekelyek 2011.01.24. 17:41:28

@Szimba: Ami ezt alátámasztja a médiatörvényben, azt a részt ,légy oly kedves belinkelni. Meg kellene győződnöm róla, alapja van ennek az állításnak. Is. Addig köteles beszéd és párizsi ingatlanok, ... meg ugrándozik a pannon puma értékű. CSak reggel leszek, majd megnézem, mert ma Mahler egyik műve fog szórakoztatni az Operában. Köszönöm. Az a levél is érdekelne, amit írt az EU szakbizottsága.

tölgyes 2011.01.24. 17:41:40

@porfelhő: ! Drága!

Tudja én imádok fontoskodni. A fontoskodás pedig sok időt vesz igénybe és így előfordul, hogy akár napokig nem ülök le csetelni.. vagy olyan a téma ami nem érdekel....Szóval 1001 oka lehet annak, ha nem lát, de ezek között az okok nem szerepel az Ön elhanyagolásának szándéka:)

aszekelyek 2011.01.24. 17:43:07

@Szimba: Mit vagytok úgy oda. Németeknél ez rég bevett szokás. Öregotthonokba járnak és hasonló helyekre a fiatalok.

aszekelyek 2011.01.24. 17:52:03

@tölgyes: Gerjeszteni is képes az olyan produkció, amelyelyet leírtam, ha nincs eléggé jelen az adott ügyben és akkor már másról lehet beszélni. Igen, hülyék is vannak meg antiszemitának neveltek is. Ahogy mindenütt. Őket szokták megszervezni, ha kell demonstrálni, hogy az bizony létezik.... Amilyen ostobák, mutogatják is magukat.... ingyé....és büszkén. Milyen illetlenség öntől, hogy az amerikai sokkal nagyobb méretűt itt emlegeti....DDDD Azok is mind hüllyék és ártatlan bankárokat szidnak, mint a bokrot....:) ez nyilvánvaló....

porfelhő 2011.01.24. 17:55:27

@tölgyes:
Tudom. De ne értse félre, én nem kértem, hogy írjon nekem. azt sem, hogy figyeljen rám. ha ír az sem probléma. megértem Önt.:) most a napokban különösen sokat ülök a gép előtt, mert "szobafogságra" itéltem magam.:)

a-kis-herceg 2011.01.24. 18:05:37

ESZTERGOM. TÉ írása: Erkölcs és politika

tetenyi.blog.hu/2011/01/23/erkolcs_es_politika#title

Kedves TG! akkor mi is van a demokráciával és a választói akarattal? segíts már légy szíves... a cím is elég jó. erkölcs...

"A mocskos kezüket nem dughatják bele a kasszába, az ilyen néhány misis bűnözőket el fogjuk takarítani a pályáról."

www.168ora.hu/itthon/esztergom-polgarmestere-szeretne-feloszlattatni-a-kepviselo-testuletet-68826.html

Gábor! fogadjuk el hogy a politika az úri huncutság? hogy csak tisztességtelen lehet? Gábor! minek tanítod a gyerekedet erkölcsre és etikára, összességében: tisztességre? van ennek értelme? Gábor! tényleg mindig a gonosz nyer? még akkor is ha veszít?

a-kis-herceg 2011.01.24. 18:35:22

orvosok goodbye! távgyógyítás? vagy a betegek is mennek? mit lehetne tenni, hogy itthon maradjanak? ... megvan! börtön! kimenési tilalom.

hirszerzo.hu/belfold/20110124_orvoshiany_orvoselvandorlas#rss

"...én rokk.nyugdíjas vagyok, három gyerekkel. A legidősebb cc. 5 éve kint dolgozik, évente kétszer van itthon. A középső most készül kimenni, jelenleg nyelvtudását tökéletesíti.A legkisebb még tanul, de tudatosan készítjük fel a kinti munkára.Ha tehetném, én is menekülnék innen."

"Miért akarok külföldre menni? Nem elsősorban a pénz miatt. Nem mondom, hogy nem számít, de nem ez a legfontosabb. Harmadéves egyetemista vagyok, mindig is figyeltem, mi történik, mire lehet számítani. Sokáig hittem, hogy ha kongatják, kongatjuk a vészharangot, lehet valami. Mostanra végérvényesen beláttam, hogy ebben az országban semmi nem történik és nem is fog”

nyünyüge 2011.01.24. 18:36:33

@tölgyes: @aszekelyek:

Kormánypárti képviselő interpellál kormánypárti minisztert - ez az unalmas szerepjáték jut eszembe egyre gyakrabban.

a-kis-herceg 2011.01.24. 18:37:01

ja és a minisztérium szétteszi a kezét... 8év alatt az előző kormány qrta el... Tölgyes! te is minisztériumi szóvivő vagy? a te dumádat nyomják.

"Megkerestük a Nemzeti Erőforrás Minisztériumát, ott kérdésünkre azt a választ küldték: az Egészségügyért Felelős Államtitkársága tisztában van a probléma nagyságával, ugyanakkor az új kormányzat nem tudja néhány hónap alatt rendbe tenni azt, amit az elődei évek alatt elrontottak. Az államtitkárságnak egy szétesett rendszert kell újra részelemekből összeraknia."

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.01.24. 18:42:51

@a-kis-herceg: Jogos a hivatkozás, amit nyolc év alatt tönkretettek, azt legalább 12 év lesz, mire rendbehozza Szeretett Vezetésünk! Kellett a lakosságnak megszavazni ezeket!

2011.01.24. 19:10:21

Nagyon rágjátok még ezt a gittet?:) Én meg nem férek a bőrömben!:)

És minden blogra látogatónak: 2011.02.02. 19.00 BLOGTALI! Részletekről érdeklődjetek a nevemre kattintva és üzenetet küldve!:)

Egyébként meg kívánom: www.youtube.com/watch?v=Jxc2K6JOgdk

:)

porfelhő 2011.01.24. 19:10:42

Az antiszemitizmusról kérdezik Orbánt Brüsszelben.

Idegengyűlölet, intolerancia a zsidó közösséggel szemben, sajtószabadság védelme és a Jobbik tevékenysége. E kérdésekről is faggatják kedden Brüsszelben a Holokauszt emléknap rendezvényeinek sorában az Európai Zsidó Kongresszus vezetői Orbán Viktort."

nol.hu/kulfold/az_antiszemitizmusrol_kerdezik_orbant_brusszelben

A szervezet vezetői a kedd délutánra tervezett tájékozatójuk után találkoznak Orbán Viktorral, akivel nemcsak általános európai aggodalmaikat osztják meg, hanem a magyarországi fejleményekkel kapcsolatban is lesznek kérdéseik.

Például kifejtik, hogy a Jobbik és más csoportok antiszemitizmusa, és a zsidó közösséggel szemben megfigyelhető intolerancia ijesztően terjed. Szeretnék felhívni a figyelmet annak fontosságára, hogy a sajtószabadság védelme a felvilágosult Európa sarokköve".

tölgyes 2011.01.24. 19:24:22

@porfelhő: Nem írt volna olyat, hogy írjak?:) Ez bizony nem esik jól:::)) No és mi ez az önsanyargatás, szobafogság. Rossz fát tett a tűzre?

tölgyes 2011.01.24. 19:26:18

@porfelhő: Ugyanakkor a magyar-zsidó közösségek követelték a leghangosabban a gyűlöletbeszédről szóló törvényt, amelyik súlyosan sérti a véleményszabadságot.

tölgyes 2011.01.24. 19:29:40

@aszekelyek: No meg a böröndükön üldögélők, akik már.-már oda jutottak, hogy voltaképp nem is a németek csinálták a holocaustot, hanem a magyarok:(Nem csoda, hogy Kertész tetszik a németeknek.:(Csak az menti, hogy a Sorstalanság nem holocaust regény, hanem Kádár ellenes mű.

porfelhő 2011.01.24. 19:34:10

@tölgyes:
Hm. Irtam, hogy irjon ? tölgyes úr?:) lehet... Beteg vagyok, voltam, nagyon , megtámadtak a vírusok.:))

2011.01.24. 19:34:47

@tölgyes: én egyetértek velük. Itt, Újlipóciában a liberalizmus jól, sőt, nagyon jól érvényesül. Ehhez egy elfogadó közeg kell. Jelzem, frissítem a nyelvtudásom, és megyek világgá, ha elönt minket a gyűlölet... s nem származásilag, mert rác-bunyevác-svábként én ebben a közegben remekül érzem magam, csak ha innen kimegyek zavar, az hogy nem vagyok bigott...

www.youtube.com/watch?v=InFbsyOYjY4&feature=related

:S

tölgyes 2011.01.24. 19:41:35

@porfelhő: Legyen igaza:) Biztosan nem írta:) A vírussal való birkózáshoz viszont ágyikó kell, vízszintes 13..és sok-sok folyadék...:)

tölgyes 2011.01.24. 19:44:51

@Letícia: Én se gátolok meg senkit abban, hogy a böröndön üldögéljen, de az antiszemitizmus erősödése szöveget mégis hiisztériának gondolom, mint ahogy a Jobbik megerősödését a gyurcsány-MSZP kormányzás következményének... Miközben nem örülök annak, hogy az antiszemitizmus erősödik, mint ahogy a cionizmus haza erősödésének se örülnék.

porfelhő 2011.01.24. 19:46:24

@tölgyes:
Ne csinálja ezt velem. irtam. ön tölgyes úr mindent tud, és mindent lát. tudom azt, amit ön tud. ugye, ugye.:)

nyünyüge 2011.01.24. 19:55:29

Bréking:

"Facebookon az Európai Bizottság levele - 19:50
Kora este felkerült a "Szól a rádió - Változások a Magyar Rádióban" elnevezésű nyílt Facebook-csoport oldalára Neelie Kroes médiaügyekért felelős biztos Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek címzett, angol nyelvű levele.
Az oldalon Mong Attila, egy bejegyzést tett közzé, amelynek címeként mindössze annyit tüntetett fel: "Neelie Kroes levele. Erről a linkről letölthető pdfben".

(MTI/Klubrádió)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.01.24. 20:00:45

@a-kis-herceg: Kell hozzátenni valamit Meggyes stílusához és demokráciafelfogásához, amely teljesen megegyezik az országos vezetés stílusával. (2.link)

Demokrácia? Olyan politikai akarat, amely demokratikus felhatalmazását arra használja, hogy a további demokratikus felhatalmazásokat ellehetetlenítse, az nem demokrácia. A szürke eminenciás szinonimájaként: SZÜRKE DIKTATÚRA.

ssi 2011.01.24. 20:04:59

"IMF
- ígéretesnek tartja a magyar kormány februárra ígért strukturális átalakítási terveit,
- de várja a további részleteket...

- „magán-nyugdíjpénztári vagyon egy részét folyó kiadásokra fordítani, ami nem jelent mást, mint a jövő generációtól való kölcsönzést”,
- de még mindig jobb adósságcsökkentésre fordítani a pénzt, mint elkölteni...
- de döntés előtt célszerű megvizsgálni az adósságszolgálatra és a hosszú távú finanszírozási tervre vonatkozó hatását" - és társadalmi hatását is
mandiner.hu/cikk/20110124_imf_elismeres_a_kormanynak

2011.01.24. 20:06:04

@tölgyes: én toleráns ember vagyok. És mivel zsidók közt nőttem fel középiskolában (nem mondom hol, de Anna Frank Lauder Jahvne még nem volt) sőt anyám (anyja és apja) jó értelemben köztük szocializálódott, ráadásul evangélikus sváb apám fasori diák volt (akkoriban is ha 4 keresztény járt oda ) , nos bizton állíthatom, praktikus nép és hozzám közelebb áll a gondolkodásuk, mint ahogy a bigott PPKE JÁKon "lassító" üzemmódban kényszerítették rám a tudást jó nagy mákonyszósszal leöntve. .. Jó, ott egy, és csak egy ember volt ott aki NORMÁLIS és EMBERI volt, és na ki, ki is: DR. ERDŐ PÉTER, aki fény volt ott az éjszakában, mind emberségben, mind alázatban, mind tudásban. És miatta tanultam meg a katolicizmust tisztelni. A többi néma csend. Megjegyzem, ezek a szent szószosok most hatalmon vannak. No comment.

porfelhő 2011.01.24. 20:37:46

Nagy égés lesz, ha az Ab. nem kaszálja el a magánnyugdijpénztár törvényt.

Kolláth György arra számít, hogy az Alkotmánybíróság elkaszálja a magánnyugdíjpénztári rendszer átalakításáról szóló törvényt.
Az alkotmányjogász a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában elmondta, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete nevében azt kérte a testülettől, hogy visszamenőleges hatállyal semmisítsék meg a jogszabályt.
Amennyiben elbukik beadványuk az Alkotmánybíróság előtt, továbbmennek Strasbourgba – tette hozzá.
Európában azért van még esély a törvény elbuktatására, mert a jogállami kritériumokat komolyabban veszik. Ha az Alkotmánybíróság nem semmisíti meg a törvényt, azzal szegénységi bizonyítványt állítanak ki az országról - vélte"

Lord Kilburn 2011.01.24. 20:46:02

Sziasztok!

Elnézést, hogy minden előjáték nélkül belecsapok a közepébe, de volna egy bejelenteni valóm:

Nyilatkoztam, maradok a magánnyugdíjpénztáramban. Akik még nem döntöttek, azoknak tudok ajánlani olvasnivalót:

index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/10/a_legtobb_elemzo_penztartag_marad/

www.netfolio.hu/befektetesi_tippek/2010/12/magannyugdijpenztar_menni_vagy_maradni?nl=1

A második cikk nyugdíjkalkulátorát mindenkinek kipróbálásra ajánlom.

Az első cikk lényege pedig kb. ez: „A Portfolio.hu egy gyors felmérést végzett az elemzők és az alapkezelők körében, hogy ki miként dönt január végéig a nyugdíjpénztárban maradásáról. A szektor feltételeit (kedvező jövedelmi és munkaerőpiaci helyzetet) ismerve nem meglepő, hogy a többség a maradást választja. Az indokok között első helyen az áll, hogy hosszabb távon nem maradhat fent a kiszerződés, az állam pedig több évtized múlva csak sokkal kisebb kezdőnyugdíjat tud majd kifizetni. A maradást erősíti meg a felhalmozott több millió forintos egyenleg is, hiszen az bizonyíthatóan megtalálható, és nem egy ígéret, miközben a számla örökölhető is.”

„Ezek a szereplők a piac minden rezdülését látják, professzionális befektetőknek tekinthetők és valamilyen szempontból kapcsolatban is állnak a pénztárakkal, vagy vagyonkezelőként, vagy tanácsadóként. Mindez nem azt jelenti, hogy befolyásolva lennének egyik vagy másik irányba, hanem inkább azt, hogy ők nem csak kívülről látják a pénztárak működését, hanem látják azokat belülről is, és képet tudnak alkotni azok tevékenységéről, teljesítményéről.”

Ha valaki marad, mindenképpen látogasson el a www.stabilitas.hu oldalra, és olvassa el az „A pénztártagság fenntartásáról szóló nyilatkozat” részt. Lehet, hogy lesz értelme a Stabilitás Pénztárszövetség nyilatkozatának is.

Aki nem mer maradni, annak pedig a „Jogfenntartó nyilatkozat” részt ajánlom, mert lehet, hogy annak is lesz valami haszna.

Én egyébként elsősorban az Alkotmánybíróságban, illetve az Európai Bíróságban bízom, mert még mindkettő elmeszelheti ezt az új, diszkriminatív nyugdíjtörvényt. Ha meg egyik sem jönne össze, nyugdíjba vonulásomig van még nyolc választás. Hacsak a Fidesz szét nem dúlja a választási törvény vonatkozó paragrafusait is.

Nos, remélem tudtam segíteni. Bölcs döntést kívánok mindenkinek.

2011.01.24. 20:58:19

És minden blogra látogatónak: 2011.02.02. 19.00 BLOGTALI! Részletekről érdeklődjetek a nevemre kattintva és üzenetet küldve!:)

Egyébként meg kívánom: www.youtube.com/watch?v=Jxc2K6JOgdk

:)

6.Lenin 2011.01.24. 20:58:51

@Lord Kilburn:

"Ha meg egyik sem jönne össze, nyugdíjba vonulásomig van még nyolc választás. "

Fenyegetsz!
Jó, nagyon jó!

Így már csak visszavonják. Ütős érv.

porfelhő 2011.01.24. 21:06:24

Az Európai Unió helyzetének megszilárdítását szolgálja a magyar elnökség összes gazdasági jellegű prioritása - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn Brüsszelben.

Az elnökségi programot az Európai Parlament gazdasági és pénzügyi bizottsága előtt bemutatva hangoztatta: Magyarország elkötelezett az erős EU iránt.

Az EP-meghallgatáson több kérdés vonatkozott a bankadóra. Ezzel kapcsolatban Matolcsy elmondta, hogy ezt különböző formákban immár tíz EU-tagállam alkalmazza.

Magyarországnak is szüksége volt rá, hogy "rendezze a múlt örökségét" - tette hozzá. Hangoztatta: az elnökség azt javasolja, hogy az EU alakítson ki harmonizált rendszert a bankadóra.
Ez azonban csak olyan lehet, amely "megengedi a kormányoknak, hogy amikor baj van a költségvetésben, olyan bankadót használjanak, amely költségvetési bevétel" - figyelmeztetett."

profitline.hu/hircentrum/hir/214440/Matolcsy:-az-EU-helyzetenek-megszilarditasat-szolgaljak-a-magyar-prioritasok

2011.01.24. 21:15:39

@Letícia: Marilyn Manson - This is halloween

A legnagyobb zene és film Tim Burtontól...a szánalmasok ünnepe. Mi lehet nagyobb ajándék, ha a nyomorultak adják a legnagyobbat?:)

www.youtube.com/watch?v=EBLXuIg2qa0
Tim Burton's The Nightmare Before Christmas (In 9 minutes)

Egy kis angolszász sznobizmus és kvaliti...:)

ulrike (törölt) 2011.01.24. 21:31:46

Ha ismétlem, elnézést kérek. Az alábbi linkre kattintva bejön (angolul) Neelie Kroes Navracsicsnak írt levele.
docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B0r7BthchvpmZjY4ZjQ5NzItNWY3Yi00Mzk2LWIyYjgtYmU1ZGMyMmJiNDk3&hl=hu&authkey=CIC2z8IE&pli=1
Nem t'om kell-e hozzá gugli fiók bejelentkezés. Ha kell, de nincs és érdekel, hozz létre egyet, gyorsan megy.

nyünyüge 2011.01.24. 21:46:01

@ulrike:

Éles tesztelés alatt a magyar média: a gyakorlatban az információ zöme a hagyományos médián keresztül (tv, rádió, nyomtatott sajtó) vagy már az internetes csatornákon keresztül folyik-e?

Mert jelenleg a hivatalos kormánypropaganda szerint a levél a válasszal együtt kerül nyilvánosságra és értelmezésre kb. egy hét múlva.
Az interneten viszont már ma megjelent angolul, gondolom holnapra legalább lesz egy hevenyészett magyar fordítás is.

Ezek után lépnie kell a kormánynak is valamit az interneten legalább (hiszen ott a szavazótábor:)).

6.Lenin 2011.01.24. 21:54:50

"http://index.hu/belfold/2011/01/24/mediatorveny/"

ulrike (törölt) 2011.01.24. 21:55:55

@nyünyüge: Már lépett.
1. Deutch (&ExFür) Tamás szájtot indít az igazság védelmében. No commentem sincs ezzel kapcsolatban.
2. Nem t'om ezen a blogon kit instruál a Párt AgitProp Osztálya.

nyünyüge 2011.01.24. 22:12:36

".....Mihez fog hát vezetni az új médiarezsim?

A papucsállatka intellektusával, humorérzékével rendelkező lumpenértelmiség, meszes agyú, sok brosúrával lemaradt vénemberek és fundamentalista zombik büntetőjogi ízlésterrorjához. Minden szellem, gúny, vitriol, tabutörés, odamondás kiirtási ütemtervéhez. Csador borul képernyőre, címlapra és monitorra. A hatalom nem általában az öncélú sértést üldözi, hanem azt, amit ő sértőnek tart....."

nol.hu/velemeny/20110124-az_oncelusag_dicserete
Papp László Tamás

2011.01.24. 22:14:28

Ha elmegyek máshonba, ezzel fogok fogok elbúcsúzni:

www.youtube.com/watch?v=lOArNfHCKqU&feature=related

És már erősen készülök.

ulrike (törölt) 2011.01.24. 22:16:42

@panelburzsuj: @vinczej: Nem tudom, hogy követelmény-e, hogy az ember gyereket csináljon jelentkezés előtt a titkárnőjének. Mert, ha igen akkor ezt én már nem tudom vállalni.
Egyébként egyszerűbb volna egy hackertől zombihálózatot bérelni.

nyünyüge 2011.01.24. 22:24:16

@ulrike:
Szerintem a válságos helyzetre való tekintettel a gyerekcsinálás igérete jó eséllyel átváltható egy biztonságos körülmények között /vö: elvtársak között lebonyolíthatóan/ bérelhető zombihálózatra vonatkozó igérvényre:).

6.Lenin 2011.01.24. 22:27:00

@nyünyüge:

Az indexen megjelent 1 rövid összefoglaló erről.
index.hu/belfold/2011/01/24/mediatorveny/
A kormány 1 héten belül , a válasszal együtt kívánta nyilvánosságra hozni. Nincs a levélben semmi titkolni való, szerintem. Amennyiben lett volna, az indexen már menne a visítás.
Már más fogást keresnek.
Ez a média hiszti nem jött össze, kell még rajta izzadni, hogy ne bukjanak nagyot.
Orbán megígérte, amennyiben találnak valamit, változtatnak rajta. Ő ezen nem bukhat.
Ez a levél is ezt bizonyítja.
Belöktek 1 gumicsontot, voltak, akik ész nélkül rábuktak.
Írtam erről 1 korábbi hsz-emben, korán ugrottak erre a takonyra a ballibek.
Nagyon szeretnének már valamilyen sikerélményt.

ulrike (törölt) 2011.01.24. 22:29:00

@panelburzsuj: Rendes vagy. De ha lenne is, nem biztos, hogy feláldozná magát a szabadság oltárán mondván, "Ide lőjetek!"
@nyünyüge: Igen, ez jobb, mert nincs AIDS rizikó.

panelburzsuj 2011.01.24. 22:34:06

@6.Lenin:

Érvelgetsz itt ómódian totyogva, pajtás, miközben a Magyar Becsület forradalmi védői már a ballibák turhofágiáját (vulgo: takonyevés) bizonyító videókat tárják a nemzetek ítélőszéke elé.

Kultúrfölény, tudod ...

ulrike (törölt) 2011.01.24. 22:42:11

Jóccakát mindenkibe. Nyugodtan alhattok, Tomiboy felvállalta az igazság védelmét, az a másik leány a nyugdíjak védelmét már korábban. Mit akartok még? Majd a Szíjjártó elmagyarázza, hogy mit, ha nem tudnátok.

porfelhő 2011.01.24. 22:43:28

"Európa háborgásának okáról a legfantasztikusabb megfejtések születtek.
"összehangolt támadásról van szó".

Hm. úgy tűnik, a @Lenin is csatlakozott hozzájuk. nevetséges az ő megfejtése is.

6.Lenin 2011.01.24. 22:51:58

@panelburzsuj:

Nem érvelgetek itt senki mellett/ ellen. Nem bizonyítok, nol-ból, atv-ből, 168 órából...csak idézík, esetleg
Nem érzem szükségét villogtatni bármilyen előnynek/fölénynek, sőt a net világ használatnál ez még néha nevetséges is lehet, kiemeli az elfogultságot, hozzánemértést.
Alapjog.

porfelhő 2011.01.24. 22:56:18

Csúsztatott az Orbán-kormány, nem csak technikaiak az eu. kifogásai.

A magyar kormány hivatalos álláspontjával ellentétben nem csak „technikai kifogásokat” emelt a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban az EU-biztos: Neelie Kroes birtokunkba jutott levele szerint az Európai Bizottságnak „komoly kételyei” vannak, hogy a szabályozás megfelel-e a közösségi jognak.
A Bizottság emiatt a sajtószabadság megsértésének vonatkozásában is vizsgálódhat.

Az üggyel – konkrétan a kéthetes határidővel – összefüggésben az AFP francia hírügynökség brüsszeli keltezésű jelentésében azt írta, hogy az Európai Bizottság fokozta a nyomást Magyarországra vitatott médiatörvénye kapcsán, két hetet adva neki a jogszabály módosítására, ha nem akarja kitenni magát egy eljárásnak a szólásszabadság megsértéséért, ami példátlan lenne Európában."

nol.hu/belfold/csusztatott_az_orban-kormany_-_nem_csak_technikaiak_az_eu_kifogasai

a teljes levél magyarul olvasható.

2011.01.24. 22:56:40

@ulrike: tán nem szíjjártó arara papagáj az etlalon!:)

panelburzsuj 2011.01.24. 22:59:50

@6.Lenin:

"Nincs a levélben semmi titkolni való, szerintem. Amennyiben lett volna, az indexen már menne a visítás."

Akkor az ilyesmi karaktersorozat nálad nem érvelés, csak következtetés, amit szívesen megosztasz másokkal is.

Oké, megértettem.

porfelhő 2011.01.24. 23:08:06

"A kormányoldal lehetetlen - a politológusok kedvéért mondhatjuk igy - kommunikációs helyzetbe levírozta magát. Igaz nehéz lett volna eltérnie az előző években befektetett, kötöttpályás útról"

Mondom én:! a Török G. már ezt is rég megirta.:)) a különleges utat.:))
aha. arról az útról ami már nincs rajta a térképen sem.:)

a-kis-herceg 2011.01.24. 23:09:47

@Szimba: "Az nagyon jó ötlet, hogy szüntessék meg a tvcsatornát!:-))) "

szerintem az egyetlen normális javaslat volt Süveges felé... azért a pár száz emberért... plusz láttad az indokaim...

ubul2000 2011.01.24. 23:10:12

@porfelhő: nagyon érdekes, hogy a - nyílván- komoly szakértői háttérrel rendelkező EB - összehasonlítván a közösségi jog előírásait és a médiatörvényt, nem képes konkrét kifogást megfogalmazni, hanem azt mondja: "komoly kételyei" vannak.

Laikusként azt kell mondanom - röhejes. Kár, hogy ordi monastában vizsgázgat ezért hanyagolja az ittani megjelenéseit. Iélyen esetben szükség lenne egy kis - elfogulatlan - szakmai támogatásra. Teremszolga is segíthetne.

porfelhő 2011.01.24. 23:11:25

"oppá" kartam írni. "letérnie a kötöttpályás útról".:)) de végül a lénye ott van.:))

a-kis-herceg 2011.01.24. 23:16:21

@manyike: ez kicsit olyan ez az IMF kontra matolcsy téma, mint a tanitónéni a 10 éves gyerekkel: na, naaa gyerünk fiacskám mond ki, mondjad, tudod te ezt. már majdnem jot mondtál...

porfelhő 2011.01.24. 23:17:33

@ubul2000:
Te végig olvastad a cikket? ne a bemásolt szövegből vond le a következtetést. olvasd el az egészet.
De ettől függetlenül egy hozzáértő elemezhetné, nem lenne rosszabb. lehetnek szövegértelmezési problémák is. nálam is, nincs kizárva.
Egyébként mi a röhejes?

ssi 2011.01.24. 23:18:56

@nyünyüge: Gy.F. nem tudott váltani, új helyzetnek megfelelően újjá építkezni ... miért? végleges?

"315. Miért kell a harc?... Fidesz megtanult, ami a Fidesz mostani politikájából következik és ami a Fidesz számára jelenleg kedvezőnek látszik"
- ami személyiségüknek befogadható volt
- amíg van remény a járatlan út eladhatóságára
- lehet olyan helyzet, hogy mások támadásai elől a kormány már nagyon szeretné a csatateret elhagyni?

ssi 2011.01.24. 23:20:41

@a-kis-herceg: diplomatikus csel: én elhiszem, de ennyi kevés

a-kis-herceg 2011.01.24. 23:21:13

@nyünyüge: @vinczej: rendik vagytok, már lesem is.

apropó Ordi? itt hagyott minket? kíváncsi lennék az Esztergomi JOGI lehetőségekre... hogy a testületet hogyan lehet feloszlatni?

én csak a kasza-kapa verziót tudom...

tölgyes 2011.01.24. 23:24:03

@Letícia:
Nem igazán értem, hogy miért ír nekem a zsidóságról akikben én éppen úgy nem látok bizonyos közös kulturális, vallási szokásrendszeren túli azonosságot, mint ahogy a franciákban németekben stb. se látok. A zsidó vallású emberek is nagyon különbözőek, jók és rosszak, törekvők és lusták, tehetségesek és tehetségtelenek. Ezért számomra nem jelenti a toleranci fokmérőjét a zsidósághoz való viszony, mert számomra természetes a hozzájuk való viszonyom. Hol barátsággal hol közömbösségel, hol ellenszevvel teli. A viszonyomat azonba nem a zsidóságuk határozza meg, hanem emberi minőségük és az megfoghatatlan dolog, hogy az egyik embert jobban a másikat kevésbé kedveli az ember. Azt azonban még egyszer mondom: ennek a viszonynak semmi köze az általam ismert emberek zsidóságához.
Erdő Pétert én is rendkívüli embernek tartom, bár nem látom Őt annyira egyedinek az egyházon belül mint Ön. A valláshoz és a hithez való viszonyomban azonban összehasonlíthatalanul kevesebb az indulat mint az ön túlfűtöttségében.

Gyalogfenyő (törölt) 2011.01.24. 23:24:12

@Letícia: Egyre több embertől hallom/olvasom ezt :(
Minden értelmes ember elmegy? :(
Én - Hofival szólva - kalandvágyból maradok...
Köszi a zenét, nagyon jó, a szöveg meg pláne :)

6.Lenin 2011.01.24. 23:26:45

@panelburzsuj:

Talán ez érv?

"birtokunkba jutott levele szerint az Európai Bizottságnak „komoly kételyei” vannak, hogy a szabályozás megfelel-e a közösségi jognak.
A Bizottság emiatt a sajtószabadság megsértésének vonatkozásában is vizsgálódhat."

Eddig abban a tévhitben ringattam nyomorult életem, hogy

komoly kétely, nem = bizonyíték
vizsgálódhat, nem =vizsgálódik

"csak következtetés, amit szívesen megosztasz másokkal is."

Bonyolult volt erre a következtetésre jutni?

Ott van a "szerintem" is meg az "amennyiben " lett volna is.

Nem kinyilatkoztam, mint az igazság egyetlen tudója, következtettem, hogy talán még sem az, amit sugallni szándékozik.

Talán nekem nincs jogom itt véleményt, következtetést megosztani másokkal?
Korlátoznád a jogaim?

a-kis-herceg 2011.01.24. 23:27:47

@Gyalogfenyő: pedig ez a nagy kihívás. ennyire tisztességtelen és bebetonozott politikai-gazdasági elit... innen szép demokráciát... a svájciaknak az ölébe hullott. nem is tudják értékelni...

porfelhő 2011.01.24. 23:34:12

Hűha. még a végén itt a poszton is harc lesz!:)))

porfelhő 2011.01.24. 23:40:06

@porfelhő:
Hm.hm. a tölgyes úr is visszajött, pedig ilyenkor már aludni szokott?! azt irta.:))))) nem csitulnak a kedélyek itt sem.:)

ubul2000 2011.01.24. 23:51:26

@porfelhő: nem olvastam végig, az általad írtakból vontam le a következtetésemet. Feltételeztem, hogy az idézőjelbe tett szöveg - szöveghű. Nos, egy ilyen komoly horderejű ügyben két jogi megfogalmazás összehasonlításában az a megfogalmazás, hogy "komoly kétely" - az én laikus jogi véleményem szerint - röhejes jogi megfogalmazás.

a-kis-herceg 2011.01.24. 23:56:56

@török gábor: Ki miatt van sötétség Esztergomban?

1. Mi a "közjogi" megoldás? elemezgetni való. - szerintem előrehozott választásra játszik a fides is... a pszichológiai vizsgálat tudná igazolni, de -szerintem- meggyes nehezen viseli, hogy az őt megillető trónt egy "hülye pi*a" gründolja... a TÉ kitartása az egyetlen kérdés - erre 99%-os esélyt látok. nagy a TÉ-t érzi... persze meggyes és a "kasszaőrzők Szövetsége" MINDEN ESZKÖZT be fog vetni...

2. Április: előrehozott polgármester és testület választás. Mik az esélyek? a Szövetség számítása bejön-e, hogy TÉ-a-hibás a kátyúkért, az intézmények összeomlásáért, a sötétségért? kit fognak hibáztatni a választók? Ki lesz a RÉGI-ÚJ polgármester?

3. Lesz-e a testület tagjainak megválasztáshoz ellenzéki vagy civil taktika? ki tud-e fejlődni egy széles összefogás? van-e elegendő demokrácia tudat a város POLGÁRAIBAN? stb...

reggelre? meg lesz? nagyon szépen köszönöm előre is... maradok tisztelettel...

6.Lenin 2011.01.24. 23:59:18

Miért kell a harc?

Mert a harcnak lesz ( talán) 1 győztese és 1 vesztese. Mert mindig van, aki szeretné a másikat legyőzni, abban a hitben ringatva magát, a győztes csak ő lehet.
Az egyik mindig győzne, a másik meg szeret veszíteni, mert sírdogálhat, hogy milyen szerencsétlen, oszt az jólesik.

Jó éjt!
Mindenkinek.

porfelhő 2011.01.25. 00:01:58

@ubul2000:
Jaj! az a főcim Te is tudod. olvasd el az egészet. a teljes levél magyarul is olvasható. már nekem is "kételyeim" vannak. Te nem akarsz megérteni semmit. Tudod mit, akkor kérdezd meg az Ordit, gondolom, csak "előjön" valamikor?!

porfelhő 2011.01.25. 00:07:22

@ubul2000:

mi az, hogy "várava....?

ubul2000 2011.01.25. 00:09:08

@porfelhő: késő van már (illetve korán most már), 'várva' természetesen :)))

porfelhő 2011.01.25. 00:13:28

@ubul2000:
Tévedés én nem várom! ha itt van úgy is jó, ha nincs az is . Ő tudja , hol akar lenni.

porfelhő 2011.01.25. 00:20:31

@porfelhő:

de hol van az "egyszem kedveltem". mert Őt vártam. de úgy látszik már megint csak olvas, és nem ir. szomorú vagyok.

a-kis-herceg 2011.01.25. 00:20:47

"Az Európa Tanács Közgyűlése váratlanul napirendre tűzte a magyar demokrácia kérdését. A képviselők már keddi ülésükön érintik a január elején bevezetett magyar médiatörvényt.

Az előzetes menetrend szerint a szerdai ülésnapon (16 óra magasságában, a 3. napirendi pont keretében) egész panelt szentelnek a magyar demokrácia működésének.

A megelőző két téma a koszovói emberellenes bűntények és szervcsempészet problémájának megvitatása lesz."

(ennyi volt csak a cikk...)

www.168ora.hu/itthon/az-et-kozgyulese-varatlanul-napirendre-tuzte-a-magyar-demokracia-kerdeset-68834.html

lüke 2011.01.25. 08:06:38

harcos szép jó reggelt, szabadnép félórával

lüke 2011.01.25. 08:10:17

Ordi pedig iskolába jár , s ott vizsgaidöszak van, tudtommal január végéig
s ha unná, azon se csodálkoznék

porfelhő 2011.01.25. 08:21:14

Új Széchenyi-terv mire lesz elég?

Több hónapos szünet után, a beígért radikális változtatások nélkül indítja újra az uniós pályázatokat a kormány, amely változatlanul azt ígéri, hogy a Széchenyi-tervvel Európa éllovasává varázsolja a magyar gazdaságot."

„Nem szökőkutakra, hanem termelőberuházásokra kell koncentrálnunk” – idézte mintegy kulcsmondatként Demján Sándor nagyvállalkozót Matolcsy, hozzátéve, hogy az uniós források „bekapcsolásával” 2014-ig 7 ezermilliárd forint kerülhet be a gazdaságba.
Mivel pedig a miniszter szerint „a beruházások a növekedéssel kéz a kézben járnak”, a GDP-bővülés üteme a mai egyről 4–6 százalékra ugorhat, miközben Magyarországon – Svédország mellett egyedüliként – csökkenhet az adósságállomány.
De a Széchenyi-tervben azért „szökőkutakban”, azaz látványberuházásokban sincs hiány, igaz, ezek egy része nem más, mint az előző kormány által is tervezett fejlesztések felsorolása."

hvg.hu/hvgfriss/2011.03/201103_elindult_az_uj_szechenyiterv_gondoltak_egy_#rss

lüke 2011.01.25. 08:21:35

van ahol ez,
www.168ora.hu/grafika/?element=1&gid=600
van ahol a sajtószabadság a probléma

lüke 2011.01.25. 08:31:38

kettö van
1,
hu.wikipedia.org/wiki/Kende_P%C3%A9ter_(szociol%C3%B3gus)
2, s ö
a megmondó a triumvirek közül( Lengyel, Kende,Debreceni)
www.kende.hu/
a tisztánlátás kedvéért, mert nagy a zürzavar

ssi 2011.01.25. 08:39:26

@porfelhő: a férfiak a szabadságot, a jó nagy szabadságot szeretik - s mindenben :-)

porfelhő 2011.01.25. 08:40:08

"A magánnyugdíj-pénztári tagok alig egy százaléka, mintegy 31 ezer ember jelezte eddig, hogy a magán-nyugdíjpénztári rendszerben marad - írja a Népszabadság." /ott olvasható/.

Még egy hétig lehet nyilatkozni, a határidő jövő hétfőn, január 31-én jár le."

porfelhő 2011.01.25. 09:07:16

@manyike:
Aha! aztán mikor nagyot csalódnak "összeomlanak" és sírnak! ha a "nagy szabadságban elesnek" meg felállni sem bírnak. tudjuk.:)))))))

ssi 2011.01.25. 09:13:36

harc
- mint szó, beépüljön a közbeszédbe?
- a szó valós tartalma része legyen a köznapi életnek?
- nyílt vita a demokrácia része, a határozott kiállás mindig harc?
* kormány -><- ellenzék, szakma, civilek, külföld
* önkormányzat -><- testülete, másik önkormányzat, civilek stb.
* stb., egyéb, lejjebb is és minden szinten?
- ki sokat támad, később lesz-e lehetősége kihátrálni, s mi marad utána?

technika
- ébereket kevesebb meglepi éri - jó tudni, éppen hol tart a technika?
- bárki olvashatja már a méditv-s EU-levelet - kormány szándéka ellenére

pénz, meg a sok pénz, meg pénz mindenütt - pedagógiailag jó-e?
- eddigi asszociációk: tőkés, bankár, multik, korrupció
- mai valóság: ekkora összegek még sosem szerepeltek a magyar költségvetésben = kiadás kicsit nőtt, bevétel nagyon, a hiány rendben így
- jövő kérdései: pénzes büntetések/elvonások gyors "megoldás", de összetett hatásából kiemelt
- pl. suliból hiányzó gyerek - szoctámogatás megvonása
- pl. pénzbírság: kukázásért, sózásért, cigizésért, kéregetésért stb.
- pl. bírságok jelentős emelése pl. a közlekedésben
- pl. rezsitartozás türelmi idejének csökkentése
- reformterv: gyógyszer-, nyugdíjkiadások, munkanélküli jár. csökkentése
- stb., stb.

@porfelhő: :-))) de legalább adjunk nekik esélyt, hátha többre is képesek

a-kis-herceg 2011.01.25. 09:43:35

@manyike: uj poszt van. ugyanez. oda is jo a kommented:)

"technika
- ébereket kevesebb meglepi éri - jó tudni, éppen hol tart a technika?
- bárki olvashatja már a méditv-s EU-levelet - kormány szándéka ellenére"

leginkább erről szól...
süti beállítások módosítása