Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:42

Még idén eldőlhet a Gyurcsány-Mesterházy csata az MSZP-ben - erősítették meg szocialista források a Klubrádiónak. A volt kormányfő hosszúra nyúlt mai beszédét hallgatva pont az ellenkezőjét gondoltam: láthatóan Gyurcsány Ferenc egyáltalán nem akarja megtenni azt a szívességet párton belüli riválisainak, hogy új pártot alapítva egyszerre két dologtól is megszabadítsa őket. Egyrészt kétségtelenül terhes közös múltjuk mindennapos emlékétől, másrészt egy, a hatalmukra folyamatosan életveszélyt jelentő politikai riválistól. De ami késik, egyszer akár el is múlhat...

(Fotó: Hírszerző)

Nem könnyű Gyurcsány Ferenc politikusi lehetőségeinek higgadt, mértéktartó elemzése, mert a közéletben tapasztalható, vele kapcsolatos démonizálás és heroizálás mellett minden ezektől eltérő mondat különös értelmet kap. Márpedig a volt kormányfő ma is bizonyította, hogy egyik megközelítés sem igazán alkalmas szerepének értelmezésére: nem tűnt sem kiemelkedően veszélyesnek, sem lélegzetállítóan karizmatikusnak. Mondanivalójának tartalma csak árnyalatokkal tért el más szocialista politikusokétól, miközben több alkalommal kifejezetten megértően látszott viszonyulni a kormány előtt álló problémákhoz. Mai beszédében legfeljebb két elem kelthetett feltűnést: egyrészt az erős önkritika („hirtelen jött miniszterelnökség”, „a 2006-os fordulatra nem készültem fel eléggé, sem szakmailag, sem politikailag”), másrészt a szocialista párt gyakori ostorozása („olyanokban bíztam, akikben nem kellett volna”), de aki figyelemmel követte korábbi pályafutását, olvasta régebbi írásait, azt egyik sem igazán érhette meglepetésként.

Lassan egy éve mindennapos beszédtéma, hogy mi lehet a volt kormányfő nagy terve, ellenfelei és elkötelezett támogatói is biztosra veszik, hogy valamire készül, valami még van a tarsolyában. Ehhez képest ma is csupán annyit tudtunk meg, hogy Gyurcsány szerint „a Fideszt legyőzni csak a demokratikus ellenzéki egységben lehet”, hogy „nem az MSZP szétszakítására” van szükség, hogy „nem szakítunk, hanem átalakítunk”. 

Elismerve Gyurcsány kétségtelenül létező politikusi képességeit, azt kell mondanom, hogy megítélésem szerint ma már csak két dolog tartja életben, teszi igazán fontossá: egyrészt Orbán Viktor, másrészt az MSZP. (1) Amíg Orbán a Fidesz (és különösen az ország) vezetője, a kettőjük közötti több mint fél évtizedes múltra visszatekintő párharc folytatása folyamatosan izgalmas és érdekes lehet - ráadásul ez a beállítás közös érdekük is -, az oda- és visszavágó lehetősége mindkettejüket sajátos módon ki- és megemeli. (2) Amíg az MSZP-ben nem akad olyan politikus, aki karizmája, meggyőző képessége, stratégiai gondolkodása és egyéb erényei okán megkérdőjelezhetetlen tekintélynek számít, az egyszer volt siker miatti nosztalgia és az erős vezetői vákuum a baloldalon folyamatosan napirenden tartja a Gyurcsány-kérdést.

Nem csekély, jelentéktelen tényezőkről van szó, de nem is olyanokról, amelyek megváltoztathatatlanok lennének.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr252671115

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: XXI. századi népi krónikás jegyzése 2011.02.19. 04:45:02

 - Ha ez itten értékel, nekem is jár a mikrofon! - kiáltott föl az egyszeri népfi, midőn a másik mesebeli fiúcska kettős szózatának visszhangjait nyelvén az útmutató szavakat szomjúhozó honpolgárok már kezdének keseredni a nagyívű elképzelések meg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyünyüge 2011.02.21. 17:51:26

@nyünyüge:

vannak további, kifinomult jogérzékkel kitalált ötletek fizetés-monitoring: ne nyerhessen pályázatot olyan cég, aki nem tartja be az OÉT megállapodást.

Közjegyző előtt nyilatkozik mad a cégvezető, hogy márpedig ő betartja, és csatolja a nyilatkozatot a pályázathoz? Vagy fizetési kimutatásokat ad le?

Hol élünk, de tényleg?!?!! Van még olyan területe az életnek, ahol nem a pártállam akarata érvényesül ?

nyünyüge 2011.02.21. 18:14:38

@pug406st:

"A Századvég szerint az Orbán-beszédnek volt üzenete, de azt a kritikusok nagy része nem értette, mert nem érthette, ugyanis foglya az időközben érvénytelenné vált paradigmának, a miniszterelnök pedig egy új politikai nyelven beszélt egy új politika alapjairól. "

Nem nőttek még fel a NER-hez és/vagy nincs narancsszínű szemüvegük.

hoplita 2011.02.21. 18:19:47

Hijába na, megvót a nagy fülkeforradalom, tessék a kasszákhoz fáradni...

hvg.hu/itthon/20110221_milliokert_adnak_tanacsokat_rokonok_zuglo

És ez tpont az ex-elszámoló produkálja..
Mit csinálhat a többi narancskomcsi közpénztolvaj...?

Gyere aszekelyek, te agyatlan fityiszes liba, magyarázd meg...:)

a-kis-herceg 2011.02.21. 18:21:30

off Zugló

akkor már értjük legalább mennyibe fáj (nekünk, nem a fidesnek) hogy az öreg Rátonyi átengedte az indulást...

elég nagy lendülettel indult az új polgármester. alig győzi magát elszámoltatni...

hvg.hu/itthon/20110221_milliokert_adnak_tanacsokat_rokonok_zuglo

varnailaszlo.blog.hu/

fizetnek mindenkinek. csak Várnainak nem... ezért vagyunk a békalencse alatt. nem kellene vmi plusz adót bevezetni? elég lesz így?

hoplita 2011.02.21. 18:21:48

@nyünyüge:
Ezt a századvég mekegést én is most olvastam az imént.

Speciel nekem a régi bullshitekre hajazott a duma....de biztos én vagyok a hülye.:)

hoplita 2011.02.21. 18:23:08

@a-kis-herceg:
Hehe...
Megelőztelek 43 másodperccel...:))

nyünyüge 2011.02.21. 18:24:20

@nyünyüge:
és mégegy gyöngyszem:

"A Századvég hozzátette: a miniszterelnök helyesen látja, hogy ez még csak egy esély, lehetőség, sőt kísérlet, hiszen a válságnak még nincs vége, s hogy az új politikai nyelvvel és az alkalmazott eszközökkel szembeni értetlenség, az átalakítás gyorsasága miatti aggodalom is olyan feladat, amelynek a legyűrésével az új politikának meg kell birkóznia."

Próbáljuk ezt lefordítani újmagyarról:

A miniszterelnök igen éleseszű, mert a saját maga által választott, esetlegesen jó kimenetelű kísérletről tudja, hogy az nem tuti, és hogy ezt a bizonytalan kimenetelű elképzelést nehéz lesz beadniai a jónépnek.

(Mit mondjak? Az ilyen mondatok miatt jogos a nadrágos emberekkel szembeni bizalmatlanság !)

a-kis-herceg 2011.02.21. 18:24:35

@hoplita: úgy látom vannak azonos pontok világlátásunkban. különösen libás...

hol kell belépni Jobbikba? megígéred? minden fidesznyik (=komcsi) börtönbe megy?

hoplita 2011.02.21. 18:27:50

@a-kis-herceg:
Ott lépsz be ahol gondolod..:)
Nálunk nagyon utálják a tolvajokat, arra garanciát adok.:)

bariga 2011.02.21. 18:39:34

@a-kis-herceg: pedig milyen szép neve van itt mindenkinek. El kellene küldenia cikket a Pokorni úrnak, ő ígérte, hgy mindenkinek levágják a kezét, aki belenyúl a kasszába.
Bár kéz nélkül is van élet biztosan.

bariga 2011.02.21. 18:44:19

mindenki azt teremt magának, amit tud,

index.hu/belfold/2011/02/21/schmitt_hivatala_alkalmazza_a_kabinetfonok_testveret_is/

meg persze, amit hagynak neki. Ez mátr röhej, hogy, lehet. Kíváncsi vagyok mikor vezetik őket szíjon a a hiradókban

bariga 2011.02.21. 18:48:22

www.hir24.hu/belfold/219334/matol-hivhato-a-berkommando-.html

gondolom, hpogy Rogán úr vett is már egy nagy fekete autót(Csajka) és már varják rá a függönyt

a-kis-herceg 2011.02.21. 18:53:14

@bariga: egyelőre ők vezetgetnek mindenkit... orránál fogva

pl szájmon veszőparipáján... a szavazati jog. most 1,8 millió dolgozóra 8,2 millió here jut. ebből 6,3 milliónak még szavazati joga is van...

nézzük a dolgozó/össz és here/össz szavazó arányt. és dolgozó:here
most: 22% és 78% durván 1:4
ha gyerekek is szavaznak: 18% és 82% ez 1:4,5
ha a külföldi magyar magyar is (15 milla szumma): 12%, 88%, ez már 1:7

ne erőlködj, nem érdemes dolgozni. a szvazati jog most a jó biznic

a-kis-herceg 2011.02.21. 18:57:28

@simonmondja.: azt átgondoltad már, hogy a szavazás előkészítése 1-2 év? azaz a névjegyzék. úgy műxik. hogy tudják ki fogja a választás napján betölteni a 18at... ez ugye adatok alapján elég egyszerű, akár 17 évvel korábban is pontosan számítható. na persze ha meghal az csak olyan mintha nem menne szavazni. igazolt távollét...

de hogy a választás napján ki lesz életben... na azt csak a JÓISTEN tudja...

persze bevonható az OVB-be, akár kdnp képviselőként is...

nyünyüge 2011.02.21. 19:03:05

@a-kis-herceg:
Titkosszolgálati eszközökkel gyűjthetnek adatokat a köztisztviselőkről. Ha nem járulnak hozzá, hogy megfigyeljék őket, akkor automatikusan elvesztik az állásukat. A Nemzeti Adó és Vámhivatalnál a dolgozók egy része már megkapta a beleegyező nyilatkozatot, március 2-ig kell aláírniuk. A 2010-es törvénymódosítás nemcsak rájuk, hanem a legtöbb köz- és kormánytisztviselőkre is vonatkozik. Az ügyben az ombudsmani hivatal is vizsgálódik.

www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/356635

a-kis-herceg 2011.02.21. 19:28:24

@nyünyüge: huha... de itthon ezt is lexarja mindenki... feudalizmus nemsoká jön az első éjszaka... persze az is csak SZIGORÚAN ÖNKÉNTESEN

@hoplita: itt is lehetne. de akkor gondolom 10 (100 a max) lenne a felvételi határ... hogy ugyanezek bennmaradhassanak...

de egyébként elég okosak... nem csinálnak semmit és sok pénzt kapnak. te meg dolgozol sokat és kevés pénzt... akkor ki is a buta és az okos?

nyünyüge 2011.02.21. 19:32:22

Mindenesetre a kincstári tévében a whiskey-s doboz a főhír, nem az egykulcsos adó áldásos hatásai, se nem a stabilitási csomag.

nyünyüge 2011.02.21. 19:35:24

@nyünyüge: ja meg a moszkvai kereskedelmi képviselet.

hoplita 2011.02.21. 19:41:42

@a-kis-herceg:
Ja...
A gondolatmeneted alapján máris hatökörnek érezhetem magam.:)
Egyébként meg azok vagyunk mindannyian, mert tűrjük.

a-kis-herceg 2011.02.21. 19:50:33

@hoplita: hát sajnos itt nem vagy egyedül. 1,7 millió hatökör van. ennyien adóznak. (a közszféra az most nem játszék. nekik virtuális adójuk van... hisz az egész fizetést adózott pénzemből kapják... lehetne az adójukkal kevesebb is...)

1,7 millió rabszolga. csendben fizeti az adókat és járulékokat és NEM KAP SEMMIT.
vannak utak?
épkézláb egészségügy?
hol tart az oktatás?
siófok-bp máv 3,5óra...
tömegközlekedés?
kultúra?
lesz nyugdíjad?

akkor miért 82% adótartam (illeték, jövedéki és forgalmi tipusút is beleértve)????

hol a pénzed?

dolgozz csak csendben... és adózz adózz adózz adózz

egy nagy xar. fizetsz, nem kapsz semmit. zéró szolgáltatás. de nem érsz rá tiltakozni se...

a-kis-herceg 2011.02.21. 19:58:37

@hoplita: jaa és a katasztrófáktól is megvéd... bruhhahhaa. meg a lélegzetet is tisztíccsa...

www.168ora.hu/itthon/sotet-titkot-rejteget-a-kormany-vorosiszap-ugyben-70576.html

6.Lenin 2011.02.21. 20:28:22

@a-kis-herceg:

Elég lassú vagy, ha erre most jöttél csak rá , lefekvés előtt.

6.Lenin 2011.02.21. 20:34:26

@nyünyüge:

Talán azért, mert az a kiindulás, onnan indul minden.
Nagy úr a megszokás.

Mi a baj az egykulcsossal?

A gyerekeim jól jártak vele.
Megérte tanulni és családot vállalni.
Motivációnak kell lennie, másként nem megy.

ulrike (törölt) 2011.02.21. 20:34:57

@nyünyüge: Erre lettek kitalálva, a tagágot tájékoztatni kell.

nyünyüge 2011.02.21. 20:53:00

@6.Lenin:

Hidd el, nekem is "megérte". Nagyon.

De attól még zavar, hogy azokat a százezreket, akik nem feltétlenül lustaságból nem vitték többre és alacsony fizetésből nehezen élnek gyerekkel vagy anélkül, így becsapta a kormány.

porfelhő 2011.02.21. 21:02:35

Kik állnak Gyurcsány F. útjába?

Gyurcsány a múlt héten tartotta meg úgynevezett évértékelőjét, ám még az övéi sem örültek felhőtlenül. Üzenetet is kapott."
vagy alkalmazkodik, vagy kilép a pártból.

www.mno.hu/portal/767155

"Sajátos, "se vele, se nélküle" helyzetben van a párt Gyurcsánnyal kapcsolatban".

hm. Nagyon jó! még mindig üzengetnet egymásnak, a gyurcsánisták és " mások"! Megújulni talán sosem fognak. !

porfelhő 2011.02.21. 21:07:56

Jaj! már megint! már megint nem tudok irni
"gyurcsányisták".

ilyen ez. ?:))

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.21. 21:10:35

@porfelhő:
Ha csak ennyi lenne:
"még mindig üzengetnet egymásnak, a gyurcsánisták és " mások"! "

ne törődj (b)vele:-)!

porfelhő 2011.02.21. 21:20:14

@namitirok:
Ahogy gondolod?! Akkor ne nyugtass meg. Nekem úgy is jó.

:))

a-kis-herceg 2011.02.21. 21:21:30

off Líbia

bombázzák a tüntetőket. ez a kadhafifi (a fia) milliméteres véres cafatokban fogja végezni, de ehhez nem kell nagy jós tehetség. pedig ennyire szereti a népét, hogy az élete árán (a nép élete árán) is megvédi magától magát...

index.hu/kulfold/2011/02/18/lazongas_az_arab_vilagban/

aszekelyek 2011.02.21. 21:24:50

@bariga: azért ezt sem ők találták fel... hogy csak az összes szilvásy foglalkoztatására térjek ki. Feleségestül.

aszekelyek 2011.02.21. 21:26:03

@nyünyüge: Meg vagyok döbbenve. Még csak nem is tagadtad, amit állítottam:)

porfelhő 2011.02.21. 21:26:10

Ha igy "haladnak":) - ők is - , a szocik, soha sem lesz belőlük váltópárt.

Azt beszélik, írják!:)

Gyurcsány nem viszi kenyértörésig a konfliktust, mert 2014-ben a Fidesz ellen csak egy erős és egységes MSZP vagy egy olajfa-koalíció léphet fel eredményesen.
Gyurcsány biztos nem akar az ellenzék megosztójaként a történelemkönyvekbe bevonulni ."

hm. "erős, egységes"!? hm. "olajfa" ezt meg innét a TG. posztjáról "vitték el, vették kölcsön"?
:)))))))

6.Lenin 2011.02.21. 21:28:44

@nyünyüge:

Szerintem már nagyon ideje lenne túllépni ezeken a dolgokon.

Az EU is a magyar média törvényen tököl, aztán majd nemsokára az Afrikából menekültek közé kell lőni, mert nem tudják megállítani, pedig itt van a cigánykérdés. Gazdasági összeomlás fenyeget "mintaországokat".

Szerintem nagyon sok kérdésben, nem csak Mo-on, a 24. órában vagyunk.
Mindenhol keresik a megoldásokat, valamit lépni kellene, mert ami eddig volt nem sikerült.
Itt most nem a szocikról,szadeszról beszélek (közük van hozzá),hanem a gazdasági modellről.
Amennyiben nem tudjuk visszaszerezni legalább minimális mértékben a szuverenitásunkat, a következő válság végleg elsöpri az országot. Soha nem fogunk tudni talpra állni, ki leszünk mindig szolgáltatva másoknak. Ez nem fidesz meg ballib kérdés.
Ez a túlélésünk kérdése. Mindenhol mozgolódik a világ.
Kell kritizálni, tüntetni is , ha jogos, de csak azért elvetni mindent, mert nem mi csináljuk, az most nagyon veszélyes játék. Nyugodtabb körülmények között, lehet ezzel szórakozni, ha a gazdaság működik.
Rámehet mindenki, az egész ország, libsikkel, nácikkal, komcsikkal meg az álszent katkókkal együtt.
Valóban csak azt kellene kritizálni, ami jogos.

Az emberek meg csak akkor tanulnak, ha rá vannak kényszerítve.
Gondolj bele, amennyiben 20 Ft, lenne 1 l benzin, vagy 2ft 1 kw vill. spórolna valaki? Ugrálhatnának a zöldek az égig is.
Amennyiben több segély adnának az embereknek, mint bért, törné magát a munkáért a többség?
Nem!
Persze egyéni jó példák vannak/lehetnek, de a tömegekre nem ez a jellemző.
Most tényleg lenne esély, kényszeríteni kell a kormányt, de nem megbuktatni, most.
Ki jönne helyettük? Ha lenne, 1 percig nem sírnék utánuk, de olyanra van igényem akik valóban csinálnak is valamit az országért.
Mindannyiunkért., a többségért helyesebben. vesztesek mindig vannak/lesznek, de ez csak akkor jó, ha nagyon kevesek része lesz.

aszekelyek 2011.02.21. 21:33:30

@nyünyüge: Van egy barátnőm onnan. Rég itt dolgozik és nagyon jól. No, ő román iskolába járt de csak mert muszáj volt. másrészt sokkal szebben beszél magyarul, mint némelyik született magyar. Eszébe sincs Romániában élni. A kovács lacát meg külön szereti. A 23 millió románozása miatt. A gyerekorvosunk és a keresztapám is onnan volt való. Amikor rövid időre visszacsatolták és megépítette nekik a vasutat a magyar :) , akkor jöttek át mindketten. Aki csak bírt. Néhai szomszédasszonyom is.

nyünyüge 2011.02.21. 21:35:04

@6.Lenin:
Min kellene túllépni? A kormány kritikáján? Mikor eszetlenül szétvernek lassanként minden intézményt? Egyiket politikai okból, másikat a káderek miatt, a harmadikat végiggondolatlan elképzelések még végiggondolatlanabb megvalósítása miatt?!?!

Olvastad a Réthelyi interjút, amit a mai FN-ből beidéztem délután? Tanulságos, nagyon.

a-kis-herceg 2011.02.21. 21:40:45

@6.Lenin: "következő válság végleg elsöpri az országot"

egyelőre nyugi. még a következő előttiben vagyunk... még ez is elsöpörheti.

mellesleg az arab országok most előznek meg minket... polgárosodásban és gazdaságban is. kicsit pirul az arcom. szégyen milyen alja nép a magyar...

aszekelyek 2011.02.21. 21:40:48

@a-kis-herceg: Nocsak. A lendvai nóta megint. Most akkor énekeld el az internavcionálét is:) Recsegős lemezt fel! A Fradival, amit műveltek, az a bűncselekmény. Olyan a világon nincs, hogy egy csapat reklámjogait megtartja, aki eladja. Várszegi. Anélkül nem eladó sehol sem egy csapat. HA ez nem szándékos, akkor semmi. Az ingatlanvagyont ez a fószer kaparintaná meg, az adósságot meg ráhagyja a csapatra. Erre volna eszük. Ilyen is csak a Fradival történhet. Mondják az öregek, hogy az 5o-es években egyszer már ellehetetlenítették a Ferencvárost......Még a nevét is elvették.

a-kis-herceg 2011.02.21. 21:43:15

@aszekelyek: szólj torgyán doktornak az megmenti neked.... tudod ov árnyéka

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.21. 21:47:01

@aszekelyek: A Fradival, amit művelt a politika és még folytatja is?
Már megint hánynom kell, bocs, majd jövök...

aszekelyek 2011.02.21. 21:49:01

@manyike: Tökéletesről szó nem volt. A mi ferink kapcsán ajánlásokat is megfogalmaztam feléjük, mit kell de nagyon sürgősen. :) Azt pedig tényként le tudom szögezni, hogy a szándékos rontás az nem az ő kenyerük. Az addig költekezünk, míg a csőd széléről már csak az IMF ránt vissza és akkor rájuk mutogathatunk, és nem a mi felelősségünk, hogy a szociális kiadásokat, a szegényeket fosztogatjuk.Az más tempója. Látom az igyekezetet annak elkerülésére és értékelem is. Amit ebben az ellenséges közegben el tudnak egyáltalán érni, azt meg becsülettel teszik. Tökéletesség pedig nem létezik. Óriási eltérés vn akkor is . Nem óhajtok eltántorodni a kormánypárt politikájától. Persze mindent, azt is lehet úgy tálalni, ahogy a ballib teszi. Tegyék. Nem vagyok vevő az adásukra. Ezt borítékolhatod. Nem bánom. Annak célja ugyanis nem más, mint a támogatottságuk eliminálása. Jó szándék és erény és bölcsesség híjával vannak. :) ennyit Borókairól.

6.Lenin 2011.02.21. 21:52:59

@nyünyüge:

Látom, te sem tudsz szabadulni a propagandától.

Nem a kormány kritikáján kellene túllépni, sőt, erőteljesebben kell most, a 2/3-ad birtokában kényszeríteni, próbáljon meg előnyösebb pozíciót kiharcolni az országnak.
Nem szabadna bedőlni, mindenféle politikai kalandornak, csak azért mert nyugati.
Mindig is hülyére vették Mo-ot, mert olyan volt a vezetés. Ők harcolnak a saját érdekeikért.
Fogadni mernék rá, az egységes európai médiatorvény alapja lesz a jelenlegi magyar változat.
Természetesen komoly érdeket sért most Orbán, visítanak is,
de a túlélésünk múlik rajta, vagy csak végleg cselédek leszünk.
Érvényben van 1 fasiszta törvény az EU-ban, mert a csehek nem szarták össze magukat, nem zavarja a libsiket, mert ezt még túlélte az unió.
Ezt kellene már tényleg észrevenni, ők sem tudnak mit tenni a 2/3-ad ellenében. Természetes, hogy szorongatnak, meg visítanak, engednünk is kell óvatosan
az érdekeink közösek, ezt ők is tudják, csak sajnos itthon vannak, akik nem értik a lényeget.
Ezt értelmes embereknek maguknak is kellene tudni dönteni.

porfelhő 2011.02.21. 21:54:53

"A korrupció megelőzéséhez titkosszolgálati módszerrel gyűjthetnek adatokat a köztisztviselőkről; ha nem járulnak hozzá, hogy megfigyeljék őket, automatikusan elvesztik az állásukat."

zipp.hu/belfold/2011/02/21/titkosszolgalati_modszerrel_gyujthetnek_adatokat_a_koztisztviselokrol

hm. hát ez jó. nagyon.

aszekelyek 2011.02.21. 21:58:27

@vinczej: Igen. Ezért nem is vizsgálták, valójában ki is volt a szabadlábon lévő toroczkai , mint felbujtó felelősségét. Feljebb meg még annyira sem.Eszerint a politikai felelősség egy üres dolog. Se lemondani nem kell, se büntetőjogi következménye. Azt megjegyezném, hogy ma sem elég ok egy el nem követett cselekményre, hogy valakik azt állítják. Azt már rég kimondta az AB , hogy pusztán jelen lenni valahol, ahol egyébként zavargás van és elzárt menekülési utak, nem pszichikai bűnsegédlet, ha nem is akadályozza meg a jelenlévő puszta kézzel a randalírozókat. Ez nagyon síkos pálya. Nem szeretnék olyan országban élni, ahol bizonyos rendvédelmisek bármit rámfoghatnak, nulla bizonyítékkal és ezért lecsukhatnak. Tudod az a Rosa Flores hazájában menő. Itt minimum a semmisségre érdemes. Keveslem a bíróság szerint is hazudozó rendvédelmisek megszégyenítését. Csak az övéket.A rendvédelem szégyenei.Akkor is, ha törvénytelen parancsot teljesítettek. Úgy tudom, volt aki nem is teljesítette. Soha el nem fogadom, hogy az a duma, az összemosása a ténylegesen bűncselekményt megvalósítókkal a békés tüntetőknek, és csak az 5o. évfordulón A Kossuth térhez menni akarókkal , maradhat így, ahogy van.

tölgyes 2011.02.21. 22:00:31

@porfelhő: Nem kell köztisztviselőnek lenni. Mindenki szabadon dönthet, választhat más munkahelyet is. Olyan ez mintha valaki beáll katonának, titkosszolgának, elhárítónak.. Annak is többet kell elviselnie. Ha ezt nem akarja, akkor menjen el földművelőnek. Ott senki se fogja titkos eszközökkel figyelni.. legfeljebb ellopják azt amit megtermelt.

aszekelyek 2011.02.21. 22:01:32

@nyünyüge: Az tart számot érdeklődésre, hogyan is ment pontosan a lopás. Az nem kis pénz és nem egyszer. Nem egy rúd szalámi, meg sajt.

aszekelyek 2011.02.21. 22:06:27

@hoplita: Ez most a gárda utasítása, hogy tegyek féket a nyelvemre? Mióta parancsolsz te nekem? Mit, kinek, hol mesélhetek el..... Egészen furcsa dolgokat képzelsz és nem demokratikusakat. Ami szennyet te itt rám okádtál már.... ugyan, ugyan, ember... ez nem így megy.

nyünyüge 2011.02.21. 22:07:12

@6.Lenin: hiába harcol jobb pozícióért a kormány külföldön, ha itthon a hétköznapi MUNKÁBAN nem jut előre. Csak a szája jár helyette, és úgy keveredik bele folyton saját dumájába, mint egy hazudós kiskamasz. Egyre nagyobbakat mond, pedig induláskor csak a tornaholmi elvesztését nem bírta bevállalni.

Ráadásul rájöhetne már, hogy nem harcolni kell folyton, hanem tárgyalni és szövetkezni. Az EU-ban is, meg itthon is.

porfelhő 2011.02.21. 22:07:48

@tölgyes:
Ugyan, ugyan! Ön ne legyen olyan biztos abban, hogy nem fogják megfigyelni,! - csak a köztisztviselőket-.
Na igen. "többet kell elviselnie." Milyen igaz!

porfelhő 2011.02.21. 22:10:06

@tölgyes:

Tölgyes Úr! Ön nem hallotta, olvasta?
Megmondta a Gyurcsány, "se szabadság, se kenyér nem lesz."

:))))))))

aszekelyek 2011.02.21. 22:11:24

@a-kis-herceg: Az nem is kifejezés, olyan sötétet, mint azok nak a lelke, aki oda hordták a mérget, hogy biztosan a falura ömöljön. Pedig volt másik tározó.

aszekelyek 2011.02.21. 22:12:16

@porfelhő: HA megint ő kerül hatalomra, biztosan így is lesz.

tölgyes 2011.02.21. 22:12:18

@porfelhő: Nincs az a tökézletes tikosszolgálati rendszer, amelyik képes mindenki megfigyelésére. Erre se kádárék se a secu nem volt képes.:) Még a köztisztviselők is túl sokan vannak, így ha krumplit fog termelni, akkor nem figyel Önre a kutya se.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.02.21. 22:13:31

"Üzenetet küldött a WikiLeaks volt szóvivője a sajtószabadságért tüntető magyar civileknek. Daniel Domscheit-Berg szerint a magyar médiatörvény nem csupán a magyar polgárok szabadságát fenyegeti, hanem precedenst teremthet a véleménynyilvánítási, az információs és a sajtószabadság korlátozására. Március 15-én nemcsak Budapesten, hanem a világ tizenöt pontján szerveződik tüntetés a magyar sajtószabadságért."

www.168ora.hu/itthon/uzent-a-wikileaks-tag-magyarorszagnak-sikerult-eljatszania-a-jo-hiret-70586.html

Jó éjszakát, gyerekek! :-)

tölgyes 2011.02.21. 22:14:41

@porfelhő: Gyurcsány máris hatalomra kerülne:::)))????? Ne legyen ilyen pesszimista. Ő ezt már egyszer megvalósította..szabadság és kenyérhiányt.. talán újból nem fog neki sikerülni:)

a-kis-herceg 2011.02.21. 22:14:55

@aszekelyek: ez ennyire nem egyszerű.

de ha sommás akarok lenni akkor én is azt mondom DÖGÖLJÖN MEG AZ "ELIT"

bigapples 2011.02.21. 22:15:12

@6.Lenin: Nagyon igaz amit írsz, de sokan nem képesek megérteni, hogy aktívan ki kell állnunk a gazdasági/politikai érdekeink mellett az EU-ban és nem egyszerűen bólintani mindenre, amit a francia-német tengely diktál. Jól látható mennyire zavarja Merkeléket, hogy Orbán és Tusk elkezdte erősíteni a visegrádi együttműködést és emiatt egy 65 milliós régió képes bizonyos ügyekben egységesen fellépni. Legutóbb már az osztrák és a német kancellár is megjelent a V4-es találkozón, mert érzik, hogy ez a 4-es Romániával kiegészülve nagyon erős befolyással lehet az európai ügyekre.

porfelhő 2011.02.21. 22:17:14

@tölgyes:
Hova gondol? kedves tölgyes úr! "krumplit termelni"!
Biztos benne, hogy nem figyel/ne/ rám a kutya se? Igen? várjon tölgyes úr, ez még csak a kezdet.
:))

6.Lenin 2011.02.21. 22:17:38

@a-kis-herceg:

Mit gondolsz, mekkora szereped van ebben, a gondolkodásmódoddal, minden szar, amit nem én találtam ki, vagy a nem a németek, vagy nem az általam imádottak? Tényleg érdekelne. Ez mennyiben/ miben más, az általad kritizálttól?

Természetesen minden oldalnak igaza van, a saját kemény véleménye szerint. Aztán itt vége is a tudásnak.

A gyűlölet kiölte a tudatot.
Szerintem itt tartunk most. Ezért lehetne szégyenkezni, mondjuk.

Ajánlatos lesz felkészülni iszlámból és változataiból, hogy majd kellőképpen gyűlölhessük , valamelyik változatának a híveit.

6.Lenin 2011.02.21. 22:19:49

@bigapples:

Pedig ez nem is olyan bonyolult. Szerintem, szerinted.

bigapples 2011.02.21. 22:20:45

@vinczej: "ha észreveszed, hogy halott lovon ülsz, szállj le róla!"

porfelhő 2011.02.21. 22:21:59

@tölgyes:
Ne ijedjen meg ennyire! Ön nem hallotta a Gyurcsány "értékelő beszédét," ott mondta. !
Nem kell félni a többségi kormány most biztositja Önnek a "jólétet", a szebb jövőt, az új magyar szellem jegyében!
mi a gond?
:)))))

aszekelyek 2011.02.21. 22:25:23

@namitirok: Rajtuk maradt, mint szamáron a fül. Shakespeare ,Szentivánéji álom. HA valaki nem tudná.... Csak ez rémálom volt a számukra. Bár még a dátum is stimmel. Nyár volt, amikor odabiggyeszették hirtelen a megyó helyére. Jobban jöttek volna ki nélküle. Meg a szadesz nélkül.

aszekelyek 2011.02.21. 22:27:01

@namitirok: Tényleg okádék, ami a Fradi körül megy már jó ideje.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.21. 22:27:18

@bariga:

Majd egy következő kormány idején.

Ahogy látod az előző rezsim "tanácsadóit" már rabláncon vezetik, és nem nagyon akad híradó a hír tv-n, amelyikben ne tennének említést lebukott korrupt szocilista, esetleg szabad demokrata politikusról.

Most pereputty váltás zajlik a húsosfazék körül.

A személyek változnak, a módszerek már kevésbé, a lényeg viszont semmit.

Szoktam bírni az olyan érveléseket a kapitalizmus ellen, hogy a piac nem oldja meg a problémákat és az állam igenis lehet jó gazda.

Létezik olyan tőkés kapitalista magánvállalkozó, amelyik a saját pénzéből értelmetlen "tanácsadásért" fizetne "tanácsadóknak" önként?

Vagy éppen dupla áron építtetne utat magának?

A megtermelt javak minél kisebb részéről dönthet az állam és minél nagyobb része marad a javaknál azoknál akik megtermelik azt, a kapitalistáknál, a munkavállalóknál, a gazdálkodóknál, annál jobb.

A politikában az államigazgatásban dolgozók hányad része élt jobban, tudna jobban élni a reálgazdaságban, mint állami tisztségviselőként?

Alig létezhet ilyen politikus, köztisztségviselő, már ha egyáltalán.

De még az amúgy is gazdag üzletemberek is azért keresik az állami húsosfazék közelségét, hogy még gazdagabbak legyenek. Állami megrendeléseket kapjanak kakaóbiztos számítógépekre és hasonlókra. De inkább fordítva, ettől lesznek gazdagok.

Éves szinten legalább egy billió, legfeljebb egybillió százmilliárd forinttal kellene csökkenteni az állami újraelosztást Magyarországon és akkor belátható időn belül elkezdene fejlődni az ország, egyre könnyebb lenne az élet. A feladat megoldható lenne elvileg, de a politikusok ellenérdekeltek ebben.

Nekik az az érdekük, hogy a lehető legnagyobb legyen az állami húsosfazék, aminek az elhasználásáról dönthetnek. Ekkora fazéknál meg hát ritkán tűnik fel, ha pár húsosabb falat a saját zsebükben landol.

6.Lenin 2011.02.21. 22:29:12

@nyünyüge:

Szerintem, kicsit több benned a gyűlölet, sajnos.
A politika nem babazsúr. Mindig utólag tárgyalnak, lehetőleg a legjobb pozícióból. Első az izmozás, kié nagyobb.
A békét sem a háború előtt szokták aláírni, mert akkor ki dönti el, melyik a győztes? Feldobnak 1 huszast? Akkor meg a gyilkolászásnak nem lesz értelme.
Mindennek meg kell adni a módját. Ezért vannak a politikusok.

porfelhő 2011.02.21. 22:29:59

@tölgyes:
Ne túlozzon! Tölgyes Úr! hogy a Gyurcsány "szabadság és kenyérhiányt" valósitott meg. Mikor?
:))

aszekelyek 2011.02.21. 22:33:33

@a-kis-herceg"horn gyula mongyon le " és utána együtt iszogattak.... ott dolgoztam, láttam. Akkoriban. Meg a környék is. Lipótváros. Egy kénysze koalíciós partner, aki olyan fontos volt, hogy még robbantottak is neki, , nehogy valaki azt higgye, nem minimum egy Bástya elvtársról van szó...... Ügyvéd a lelköm. Hát ezért kétlem, hogy ne tudta volna pontosan, mi történik....Engedtessék meg nekem, hogy kételkedjek benne.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.21. 22:34:06

@hoplita:

Ilyesmiket felvételkor szabad nézni.

Az kicsit érdekes, ha valaki már mondjuk öt éve tölt be egy munkakört megfelelően, nincs rá panasz és akkor IQ tesztet íratnak vele, majd közli, hogy vele tulajdonképpen hülye ahhoz a munkához és ki van rúgva. Ez így nem fair, inkább csak ürügy az olyan emberek kirúgására, akiknek a munkájával ugyan semmi baj sincs, de kell a helyük a rokonoknak. Akiknek persze szintén nem kell majd a felvételkor IQ tesztet tölteniük.

Majd csak az új polgármester idején 5 év múlva, akinek szintén szüksége lesz üres helyekre a saját rokonság, ismeretség állami fizetéshez juttatásához.

tölgyes 2011.02.21. 22:34:18

@porfelhő: Talán a kilőtt szemek és az elkúrt 18.000 milliárd mégis csak SZÓL VALAMIRŐL!Ha másról nem, akkor arról, hogy azt a pénzt az országnak kell visszafizetnie..Önnek is! Ezért aztán ne nyifogjon ha el kell szedni Öntől a pénz egy részét... Egyébként pedig én mindig arra kérem az Önhöz hasonló gyurcsányistákat: nevezzék, válasszák már meg végre a pártjuk elnökének..:) Legyen az az MSZP vagy egy másik politika csoportosulás.

aszekelyek 2011.02.21. 22:34:43

@a-kis-herceg: Mondhatod. Szólásszabadság van:)

SzucsCsaba 2011.02.21. 22:45:35

OFF

Kedves Török Gábor,

Szeretnék érdeklődni, lesz-e a Fidesz szavazati jog kiterjesztési felvetéséről szóló bejegyzése?
Szerintem egy érdekes kérdéskör, bizonyára pro és kontrákkal.
Talán amolyan igazi 21. századi szabadelvű gondolatkísérlet egy nemzeti-konzervatív(ként definiált) párttól...

Köszönettel.

ON

porfelhő 2011.02.21. 22:47:54

@tölgyes:
Na végre! A "bővös milliárdok"! Na igen! Együtt fizetünk Tölgyes Úr! Ön is meg én is. és mások is.!
Ne irjon már ilyet! én nem vagyok gyurcsányista. miért gondolja?
:))

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.21. 22:51:17

@6.Lenin:

Hiába szuverén egy ország, ha a vezetői a saját jólétükért dolgoznak.

S bizony az országok vezetői általában bizony ilyenek, nem a köz jóléte, nem az ország siekre érdekli őket, ha személyes jólétük, a családjuk jóléte, az ismeretség jóléte, a pártjuk jóléte.

Az adókat mindenki fizeti, és minden országban a legnagyobb húsosfazék, viszont csak.a szűk hatalom dönt a közpénzek elköltéséről.

Szóval a szuverenitás nem csodaszer, önmagában nem oldja meg egy ország problémáit.

Lásd függetlenné vált afrikai, vagy arab országok.

Valahogy kevés államférfinek áldja a nevét már életében az ő népe.

Hunyadi Mátyás is jórészt csak a halála után lett igazán népszerű, amikor tapasztalták, hogy nélküle minden sokkal-sokkal rosszabb lett.

Szóval a legjobb szándékkal is nehéz egy országot a vezetőinek sikeressé tenniük, de általában ez a legjobb szándék is hiányzik, és inkább csak az érdekli őket, hogy legyen egy saját szemétdombjuk, ahol ők az urak.

Reformolni azaz valamit tenni is meg már csak akkor lennének hajlandók, ha tüntetők már az elnöki palotát ostromolják.

porfelhő 2011.02.21. 22:52:42

@Akitlosz:
Honnan tudjam. Nem én irtam a cikket! Ha nem tudod és kiváncsi vagy kérdezd meg a Török Gábort! ő biztosan tudja. /igaz nem Ő irta a belinkelt cikket/.

porfelhő 2011.02.21. 23:06:54

@Akitlosz:
Ha megtudtad mi az, ird meg nekem is. azt hittem Te tudod, mert olyan okos vagy, mindig!
:)))

a-kis-herceg 2011.02.21. 23:07:28

sötét afrikai színvonal... érdekes a rendőrök főnöke aranyosnak és arányosnak tartja...

index.hu/bulvar/2011/02/21/igazoltatas/

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.21. 23:07:42

@aszekelyek:

Rózsa-Flores Eduardo

Te halsz meg elsőnek,
minden készen áll.
Idegen lesz neked a táj s idegen neked a tudat
majd ha elmész
lóháton vagy gyalog mert végül is mindegy
kordén visznek el
vagy hamudat a zöld tengeren szórják szét.

Te halsz meg elsőnek,
a hús és a zsigerek valójában jelentéktelen belevalók csupán,
múlandó részecskék.

Te halsz meg elsőnek,
és nem lesz senki, hogy szavadat értse, az utolsót, a robajszerűt,
még akkor sem ha az ég, tenger, élet
eget, tengert s életet jelent!

Azt mondják ez a föld nem a tiéd és semmi közöd,
(már mondják és ebbe halsz bele)
hogy nem ismer, idegen fiú,
hogy hajad és szemed
szavad...

Te halsz meg elsőnek
és az izzó láva mely úgy gondolod szívedben hömpölyög
közönséges hamuvá lesz
csupán.

/azért súlyos ismeretlen földön meghalni,
mert másban halsz meg, nem magadban/

6.Lenin 2011.02.21. 23:09:28

@Akitlosz:

1 szuverén országnak a polgárai is azok, minden más esetben, az ország sem az.

Szerintem akik elindították az afrikai országokban ezt a folyamatot, nem gondolták végig a következményeket. erre az egész "fejlett" világ nagyon csúnyán rácseszhet, hacsak nem sikerül rövid időn belül 1 barát diktátort visszahelyezni a hatalomba. Amennyiben megengedik a különböző vallási csoportoknak a harcát a hatalomért, abból nagy baj lesz.

Kénytelenek lesznek igen demokratikus módon a menekültek közé lövöldözni. Vagy hatalmas összegekkel támogatni az ottani korrupt gazembereket, inkább ők lövöldözzenek a saját népük közé.
Mondjuk 1 demokratának ez az elegánsabb megoldás, Eddig is ez vált be. Már hagyománya van ennek a megoldásnak.

Ezzel a kérdéssel még várnék.

A másik:
"....ha a vezetői a saját jólétükért dolgoznak."

ez viszont rajtunk, szuverén polgárokon múlik. Amennyiben csak drukkerek/bálványimádók vagyunk, akkor viszont ez a természetes folyamat.
Ők jól élnek, aki meg nincs hatalmon, szív.
Miért lenne más?

6.Lenin 2011.02.21. 23:26:13

@6.Lenin:

Kimaradt:
1 (nagyon sok kellene) szuverén polgárt az jellemzi, különbséget tud tenni a saját és a közös érdekek közt, mondjuk. Mindezt el tudja dönteni egyedül is akár.
Nem mondom, macerás, de megérné már végre.

Na, mindegy. Ipi-apacs, megyek hunyni.

Jó éjt!
Mindenkinek.

www.youtube.com/watch?v=_y5zSuYOrJk&feature=related

porfelhő 2011.02.21. 23:46:20

@porfelhő:
Hm. "Elrohant" a tölgyes úr, pedig egy "biztos pont az országban"- és megfigyelhető "lehetne" ...Ő is.

ilyen ez. :)))))

a-kis-herceg 2011.02.22. 00:35:04

élelmes polgár emberek nem keseregnek a bkv állapota miatt. megoldják

subba.blog.hu/2011/02/20/a_nap_kepe_kesik

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.22. 01:09:24

@SzucsCsaba:

"Talán amolyan igazi 21. századi szabadelvű gondolatkísérlet egy nemzeti-konzervatív(ként definiált) párttól..."

Jaj!

De el vagy tévedve!

Azért akar a Fidesz szavazati jogot osztogatni, hogy ezzel is bebiztosítsák a tartós hatalmon maradásukat.

Nem szabad elvek, meg gondolatkísérlet.

Nem azért akarnak a határon túliaknak szavazati jogot adni, hogy ők magukat képviseltethessék a magyar országgyűlésben, hanem csakis azért, hogy a Fideszre szavazhassanak.

A gyerekeknek meg azért, mert a Szövetségük tagja a Farkas Flórián féle Lungodrom.

Ne legyél már teljesen naiv idealista!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.22. 01:14:30

@6.Lenin:

Nem más.

A hatalom természete ugyanolyan, független a politikai berendezkedéstől. Legfeljebb a lehetőségei, módszerei mások.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.22. 06:31:26

@SzucsCsaba:
Hát igen.
Nem ártana kiposztolni.
Különösen azért, mert Török Gábor a demokrácia meglétét a választásokhoz köti.
Ezek a változások pedig alapjaiban változtatnak

- a választó -

fogalmán.

Ami, ugy politológusoknak szép téma lenne.

porfelhő 2011.02.22. 09:16:14

@Akitlosz:
Valóban nem? Sajnálom, akkor már ketten nem tudjuk.
:)

SzucsCsaba 2011.02.22. 22:18:39

@Akitlosz:

Ha egy picit elvonatkoztatsz az aktuális politikai kerettől...

Kire jellemző általában a gyermekközpontú hozzállás, a politikai/jogi/stb. képviselet nélkül levők felkarolása vagy a diszkrimináció-ellenesség, az adott korban merésznek, kissé provokatívnak tűnő felvetések, az aktuális status quo változtatása stb. stb.

Ha nem tudnád, ki vetette fel először ez a dolgot, Te milyen politikai gondolkodásmódot képviselő emberekre gondolnál kapcsiból?

Szerintem ez a felvetés jobban illik egy liberális-szabadelvű párthoz, mint egy nemzeti-konzervatívhoz.

Pusztán csak ezt akartam kifejezni és nem többet.

Úgy tudom, Németországban a liberális gondolkodók látnak benne fantáziát.

Attól kicsit azonban tartok, hogy a mai Magyarorszon ki tudjon alakulni ebből egy értelmes, hasznos, izgalmas vita. Szerintem kialakulhatna egyébként. Általában megrekedünk ott, hogy ha a Fidesz mondja, akkor az MSZP szerint eleve rossz, és vica-versa detto.

Üdvözlettel.
süti beállítások módosítása