Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
ápr 01
19:05

A 2010-es parlamenti választás egyik fontos eseménye volt, hogy hosszú idő után nem csupán kikerülni lehetett a törvényhozásból: a MIÉP 1998-as „fehér hollós” bekerülése után most két új politikai erőnek is sikerült átlépnie a küszöböt. A Jobbikkal és az LMP-vel kapcsolatos várakozások az elmúlt hónapokban sokat változtak, módosultak, mostanra azonban talán már eltelt annyi idő, hogy az akklimatizációs nehézségek észrevételezésén túli általánosabb megállapításokat is megfogalmazhassunk.

(Fotó: Origo)

A két új parlamenti erő néhány látványos hasonlóság - mint például a szavazótáborukban erősen felülreprezentált fiatal választóréteg – ellenére jelentősen különböző helyzetben van. Stratégiai szempontból vizsgálva a két pártot, feltűnő, hogy miközben az LMP döntési tere és befutható pályája is lényegesen nagyobbnak látszik, a Jobbik egyelőre egyértelműen többet tudott kihozni a rendelkezésére álló lehetőségekből. Míg az elmúlt szűk egy évben az LMP inkább veszített pozíciójából, a Jobbik – hangsúlyozom: stratégiai értelemben rosszabb kiinduló pozícióból – egyelőre jobb, saját szempontjából hatékonyabb döntéseket hozott, és jelenleg kedvezőbb kilátásokkal rendelkezik.

A Jobbikkal kapcsolatban tavaly tavasszal nagyon komoly várakozások fogalmazódtak meg. Akadt olyan elemző, aki azt prognosztizálta, hogy a második Orbán-kormány első évei – a szocialisták szétesése miatt - egyértelműen a Fidesz-Jobbik háborúról szólnak majd. A kormány meglepő politikai gyakorlata ezt a forgatókönyvet hamar zárójelbe tette, a régi vitákat felélesztő, törésvonalakat megerősítő kormányzás eleve lehetetlenné tette, hogy a Jobbik váljon a kormány első számú kihívójává. A radikális pártot mindez láthatóan meg is zavarta: táboruk érezhetően csökkent, s időnként azon kapták magukat, hogy a másik két ellenzéki párttal vállvetve küzdenek a sajtószabadságért.

Ebben a helyzetben a Jobbik – jobb híján - ahhoz folyamodott, ami egyszer már sikeressé tette: lemondott a váltópártisághoz kétségtelenül szükséges kormányképesség demonstrálásáról (vagy legalább egy időre felfüggesztette ezeket a törekvéseket), és visszatért a választások előtti stratégiájához. A cigánykérdés és a szociális demagógia ismételt előtérbe helyezése – bármennyire furcsa is ezt mondani – a párt reálpolitikai döntése volt: ezek nélkül a Jobbik a pártrendszerben elveszítené megkülönböztető jegyét, és jelenleg nem lenne esélye arra, hogy középpárti státuszát megtartsa; miközben tudnia kell, hogy ezek radikális képviseletével feltehetően nem válhat kormányképes váltópárttá.

A Jobbik döntése egyben a bal-jobb értelmezési keret megerősítését is jelenti, azt mutatja, hogy minden ezzel ellentétes esély, lehetőség ellenére a magyar politika mára inkább visszatérni látszik a korábbi szerkezetbe és logikába. Mindez kifejezetten jó hír lehetne az LMP-nek, amely párt tavaly megkapta, megszerezte azt a lehetőséget, hogy a széteső baloldali-liberális térfélen belül - akár az MSZP-t is maga mögé utasítva - 2014-re az egyik legerősebb szereplő legyen. Az LMP láthatóan sokáig hezitált, hogy részt vegyen-e egyáltalán ebben a versenyben, vagy inkább érje be a nagyok dolgával nem törődő, kis zöld párt kevésbé ambíciózus, de talán biztonságosabb céljaival.

Amikorra azonban - jelentős részben a Fidesz „térkínáló” politikája által ösztönözve – végül elszánta magát az első számú opponensi szerep megszerzésére, azt kellett tapasztalnia, hogy lehetőségei sokkal korlátozottabbak, mint amilyennek korábban tűntek. Az MSZP csak nem akar szétesni, a baloldal hagyományos szavazói számára az LMP túl puha és amatőr, a civilek számára viszont túlságosan merev és pártszerű, és ezért inkább önállóan keresik az utat a közéleti szerepválallásban.Tavaly ilyenkor kevesen gondolták, hogy mára egy internetes közösségi csoport az utcán komolyabb erőt tud felmutatni, mint az akkor látványosan felfutó LMP-s mozgalom. Ha ezek a tendenciák érvényesülnek, ha az LMP nem lesz képes hatékony szervezetként működni és becsatornázni a kormánnyal elégedetlen civilek többségét, ha az MSZP túléli története legnagyobb válságát, s ha ráadásul akár újabb szereplő, újabb szereplők jelennek meg a baloldali-liberális térfélen, az ígéretesen induló és váltópártiságra sem esélytelen fiatal párt parlamenti jelenléte is veszélybe kerülhet a következő választáson.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr512791844

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Utcára menni 2011.04.03. 01:43:47

p { margin-bottom: 0.21cm; }Új alkotmány – pardon! Alaptörvény –, új jogok, komoly kötelezettségek. A szociális jogok léha sóhajként, óhaj gyanánt kerülnek majd kodifikálásra, mostantól semmi nem biztosítja majd betarthatóságukat. Az első ...

Trackback: Előrehozott választás – és ezt így hogy? 2011.04.02. 11:18:56

Az MSZP parlamenti képviselői nem tesznek esküt az új alkotmányra – jelentette ki Mesterházy Attila, aki ezzel valójában a parlament feloszlatását és új választások kiírását vetíti előre. A szocialisták elnöke a Népszava szombati számában megjele...

Trackback: Mégis lesz előrehozott választás? 2011.04.02. 10:41:58

Az MSZP parlamenti képviselői nem tesznek esküt az új alkotmányra – jelentette ki Mesterházy Attila, aki ezzel valójában a parlament feloszlatását és új választások kiírását vetíti előre. A szocialisták elnöke a Népszava szombati számában megjele...

Trackback: A Gonosz Arca 2011.04.02. 05:39:05

 "Azt mondják egy kép többet mond ezer szónál. Az emberi arc még árulkodóbb, különösen a szemek.Politikusok, és egyéb közéleti szereplők, ha láttál valaha egyet közvetlen közelről, viasz merev arcukon  ragyognak a hamis, memorizált kifej...

Trackback: Pártóvoda felnőtt nélkül 2011.04.02. 03:56:13

A kétpólusú pártpolitikai térben az utóbbi öt évben megjelent egy harmadik pólus: a köztársaság. Sólyom László ezt képviselte.Ez nyilván kényelmetlen ügy: nem lehet kizárólag a barátok és üzletfelek ...

Trackback: Igazság, beszéd 2011.04.02. 03:34:30

p { margin-bottom: 0.21cm;No nem, a Miniszterelnök Úr mai országértékelője még nem az. De megindult az ahhoz vezető úton. Egyfajta hangulat-előkészítés volt. A megszorításokra. A reform szó helyett az „átalakítás”, a „változ...

Trackback: Jelentéktelen alkotmányozás 2011.04.02. 03:30:37

p { margin-bottom: 0.21cIgaz és mélységesen demokrata állítás: a választók nem tudnának okosan dönteni egy hatvan oldalas szövegről. A Miniszterelnök Úr valószínűleg nem téved. Megkockáztatom, abban sem tévedne, ha azt állítaná, az emberek nem tudnak d...

Trackback: Nem tetszett Mellár a legfelsőbb kormányköröknek 2011.04.01. 23:47:39

Kiállt "Baszomalássan" Sólyom László mellett, kukizta az adócsökkentést és a tapírarcú nyugdíjlépéseket is a gumipöcsû tavaly alakult Századvég Gazdaságkutató "Csiklókandúr" Intézet kutatási igazgatója, Mellár "Puncivitéz&qu...

Trackback: A Jobbik mint a demokratikus jogállam őrzője 2011.04.01. 23:28:15

"Ma már csak a hülyéket érdekli a demokrácia" (cvikli) Többnyire nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani annak, hogy egy ellenzéki párt milyen tartalmú módosító indítványokat nyújt be egy törvényjavaslathoz, mert azokból úgysem lesz sem...

Trackback: L. Simon László, a fideszköltő 2011.04.01. 20:41:30

A Biszku Bélát feljelentő jobbikos Szilágyi György abszurdnak tartja, hogy egy nyilatkozata, nem pedig tettei miatt kell felelnie a volt belügyminiszternek.   volt egy parázs vita a parlamentben is. L. Simon László, a bizottság fideszes elnöke, ...

Trackback: L. Simon László, a fideszköltő 2011.04.01. 20:37:50

A Biszku Bélát feljelentő jobbikos Szilágyi György abszurdnak tartja, hogy egy nyilatkozata, nem pedig tettei miatt kell felelnie a volt belügyminiszternek.   volt egy parázs vita a parlamentben is. L. Simon László, a bizottság fideszes elnöke, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.04. 11:18:40

@vinczej: szerintem a GréczyZsótitól kíméld meg az ittenieket!
Bayer Zsoltot még a nagyon jobbos polgártársak se szoktak becitálni és Szijjártót tán még Aszékelyek se tekinti autentikus, Homo sapiensek számára fogyasztásra érdemes forrásnak...

a-kis-herceg 2011.04.04. 11:32:29

végre a nemzeti kormány legfontosabb intézkedése...
történelmi egyház lesz a hitgyüli...

alkotmányba nem kéne beírni?

index.hu/belfold/2011/04/04/tortenelmi_egyhaz_lesz_a_hit_gyulekezete/

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.04. 11:38:45

@Hepci: Gréczy jogos, mellőzni fogom.

Mészáros nem jogos, de mellőzni fogom.:-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.04. 11:39:59

@a-kis-herceg: ha azt mondanák, ezentúl csak a pár klasszikus egyház lehet egyház, akkor ugye az lenne a baj (diszkrimináció).
Ha az maradna, ami eddig volt, akkor az lenne a baj [káosz és pénzszórás, pl. apanázs a Kisfaszú Négerek Magyarországi Egyházának (KINÉMAE)].
Ha azt csinálnák, hogy megnézik, hány fős a Hitgyüli és fölé lőnék be 10000-rel, akkor az lenne a baj (egyedi szereplőre célzott törvényalkotás).
No, mégis mit kellene tenni szerinted?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.04. 11:46:16

@vinczej: szerintem a Gréczy meg a Mészáros között csak a stílben van számottevő különbség, amúgy mindkettő végtelenül elfogult seggfej (illetve ebből élnek).
Az újságíró valahol ezeken (túlfélen pl. Bayer vs. nemSzerető Szabolcs) túl kezdődik. Illetve kezdődne, mert in vivo megvalósulásra itthon kevés példát találni.

Szimba 2011.04.04. 11:46:58

@Hepci:

Minőségi oktatást, nevelést már az általános iskolában.

bariga 2011.04.04. 11:54:33

Javasolnám, hogy mindeki a neveltetésének, inteligenciájának és világnézetének megfelelő újságírót idézzen. Ugyanis ma még szólásszabadság van. Ha már nem lesz akkor is maradjunk ennél az elvnél. Én például nem félek, hogy lámpavasra lógatnak...

Diocles 2011.04.04. 12:31:28

Üdv!

Hiánypótló poszt.

A Jobbik ügyében teljesen egyetértek TG-vel, nincs is mit hozzátenni, a Jobbik vezetői a számukra felemelkedést hozó cigányellenes és rendpárti tematikában utaznak, ha ezt hanyagolják (és valamiféle városi-budai értelmiségi párttá válnak, mint a MIÉP), akkor irány a süllyesztő.

Az LMP-vel kapcsolatban TG megkerüli a leglényegesebb és legkényesebb kérdést, kivel fogják leváltani, de akárcsak megszorítani a kormányt?

Ebből következik a baloldali körök nagyon is jogos fenntartása az LMP-vel szemben, hiába mondják ugyanis lényegében ugyanazt, mint az MSZP, sőt, ha ezzel csupán azt érik el, h megosztódjanak a kormányellenes/baloldali voksok, akkor az LMP - minden kormányellenes kirohanása dacára - voltaképp a Fidesz esélyeit növeli, nem is kicsit.

Ha pedig bevállalják a szövetséget (amúgy teljesen racionálisan, hiszen csak együttműködve tudják megszorítani a jobboldalt), akkor a történetük még az SZDSZ-nél is csúnyább véget érhet.

Nyilván Karácsonyék minél későbbre igyekeznek majd tolni a (teljes) színvallást, de előbb-utóbb dönteniük kell.

lüke 2011.04.04. 12:59:25

@panelburzsuj:
Sartre Berti:) Russellel egy meghatározó bal.o. pol. kör volt
anno, a többi érdektelen,de
NY- EU-ban nincs felvételi> inscription

a-kis-herceg 2011.04.04. 13:27:55

@Hepci: van demokratikus, IGAZSÁGOS megoldás...

ami az alkotmányból következik most is... állam és egyház szétválasztása

egy fillért sem kap egyik egyház sem az én adómból...

ahova tartozik vki (közösséghez) azt támogatja és eltartja.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.04. 13:47:21

@Hepci: Nem azért nem akarom idézni Gréczyt és Mészárost, mert nem értek általában egyet velük, hanem azért, hogy erre hivatkozva ne lehessen azt mondani, hogy "ja, ha ők, akkor el sem olvasom", ahogy én tenném Bayerrel. Tehát az, hogy nem idézek tőlük, az inkább "technikai", mint elvi jellegű.

De tartom magam "vállalásomhoz". :-)

a-kis-herceg 2011.04.04. 13:50:13

a parlamenti 2/3 a lakosság 27% ával jött össze (2 706 292)

az egyfordulós egyéniben elég lesz (küszöb és kompenzáció nélkül)

10% os részvételnél a választók 20-25-30%-a (függően hány jelölt van)

azaz az ország lakosságának 2% ával szinte 100% os parlament hozható össze...

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 13:52:28

@a-kis-herceg: Amíg az egyházak álami feladatot látnak el (kórház,iskola), addig állami pénz is jár, hisze már nem adóztatnak.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.04. 13:53:20

@a-kis-herceg: Ahogy Zalaegerszegen a FIDESZ-es jelölt a ténylegesen szavazók 40%-a, a szavazásra jogosultak 6%-a szavazatával nyert.

Ijesztő "szép új világ"!

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 14:01:39

@vinczej: Remélem a hihetetlen maszopos buktáért minenkit kárpótol a 20 éve változatlan választási matek! Ez 10 hónapja se volt már menő....:O De csak 53%ot szereztek ám....sz-á-n-a-l-m-a-s

a-kis-herceg 2011.04.04. 14:01:45

@vinczej: ugyanilyen arány volt Dunaújvárosban is 19% harmada kb

nem kell sírni... ezt adta a nép... valóvilla nézés közben (ott úgy is hozzászoktak a szavazás manipuláláshoz)

ha véletlen a 2% sem lesz meg... arra az esetre a biztosíték, hogy a jelölteket is ők szűrik...

nem tudnak veszíteni... semmiképpp

a-kis-herceg 2011.04.04. 14:04:12

@Bathory: már nem erről beszélünk... az ÚJ ról.. a jövőről... az 52,7% (szavazójoguak HARMADA, lakosság NEGYEDE) az pusztán tényként merült fel...

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 14:14:44

@a-kis-herceg: A jövő az hogy ma 37-40et mértek a fityisznek, az utána következőnek meg 12-t. Vagy a pártválasztóknál 59-19. Hopplá-ollá!

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.04. 14:19:51

@Bathory: Messze még a híd. Azon majd át is kell menni. És az út egyre göröngyösebb. Félő, hogy minden lerázódik a szekérről.

a-kis-herceg 2011.04.04. 14:22:04

@Bathory: teljesen másról beszélgettünk...

mi a párt választók és a közömbösök ("egyik sem") közötti arányokról.

a pártot választók között lehet 100% a fides arány akkor sem lesz legitim egy 10% os részvételű választáson... ugyebár?

bigapples 2011.04.04. 14:51:23

@a-kis-herceg: Az EU soros elnöke Magyarország és olyan állapotban van a gépkocsipark, hogy a delegációk szállításához szükséges flottát, kb 200 kocsit bérelni kell. Szerencsére iszonyú kedvező áron sikerült bérelni az Audi magyar forgalmazójától.

totalcar.hu/magazin/kozelet/2011/01/21/szinte_ingyen_autozik_a_kormany/

Gondolom nem véletlen, hogy a terrorelhárítás is innen veszi a szükséges kocsikat. Azt viszont látni kell, hogy az állami vezetők és a külföldi delegációk védelmét mindenhol a Q7-eshez hasonló SUV-kkel látják el. Ez nem luxusberuházás.

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 14:55:39

@a-kis-herceg: ja hogy ha két választások között a zemberek úgy döntenek hogy bizonytalanok, akkor illegitim a kormány, meg a joogszabályok amit hoz? Gratula, ez nekem is új...:) Ha 75% bizonytalan van, 2014ig az sem számít sokat.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.04. 15:15:47

@Bathory: Ha a jövendő kormányok választásokkal szerzett demokratikus jogait kívánja a jelenlegi kormány jogszabályokkal vagy tákolmányozással kiiktatni, akkor az még akkor is illegitim, ha a "nép többségével" csinálja is azt.

De a FIDESZ már nagyon messze van a nép többségétől.

kaqkkfioka 2011.04.04. 15:41:14

@bigapples:
Most lecserélték Audira a Warszavákat?

bariga 2011.04.04. 16:06:09

@vinczej: volt egy régi mondás, hogy a kormány a javunkat akarja, de nem adjuk. Most már ez is változott, adjuk.

bariga 2011.04.04. 16:06:45

@bariga: nem csak a javunkat, hanem a jogainkat is.

panelburzsuj 2011.04.04. 17:10:05

@Bathory:

"Ha 75% bizonytalan van, 2014ig az sem számít sokat."

Ferenc is pont így gondolta.

ssi 2011.04.04. 17:21:52

török gábor 2011.04.04. 14:37:32
bár az első ábra rossz, de hurrá, újra vannak századvéges adatok: www.szazadveg.hu/kutatas/aktualis/tobb-bizonytalan-valtozatlan-politikai-terkep-329.html
török gábor 2011.04.04. 14:39:08
beírtam a táblázatba: torokgaborelemez.blog.hu/2011/03/23/342_harminc_huszonnegy

"A jelenleg kormányzó Fidesz – bár magasabbról indult, mint bármelyik korábbi párt – tíz hónappal a választás után népszerűtlenebb, mint a Medgyessy Péter alatti MSZP volt...
Ha az Orbán-kormány következetes lenne, az adatok alapján el kéne fogadnia, hogy elvesztette a kétharmados, alkotmányozásra feljogosító támogatását. Az adatok alapján utoljára 2004 decemberében voltak ilyen kevesen a Fideszt választók – fontos körülmény, hogy akkor egy országos népszavazást súlyosan elbukott Orbán Viktor pártja."
republikon.hu/news.php?id=178&filter=Elemz%C3%A9sek

a tartalmak helyett a kormány sajátos kommunikációja lett a meghatározóbb, mely most is áthidalja majd a fenti cikkben - némi túlzással - leírt helyzetet is, mert saját állapotukról, munkájukról, teljesítményükről főleg akkor beszél a kormány, ha pozitívan kommunikálható, s csakis optimistán, elszántan, öndicsérettel, s csak ezt látni/hallani a médiák többségében is

a lelkesítő szavaknak összességében nagyon jó hatása van/lehet, de kell, hogy legyen mellette/mögötte biztos kapaszkodó is, mert különben csak egy lufi, aminek a sorsa belátható ... de idővel minden ki fog derülni, addig is lehet bizakodni :-)

ssi 2011.04.04. 17:43:33

"Jobbik megszüntetné a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét. "
inforadio.hu/hir/belfold/hir-424662

"Jobbik: a Fidesz a gazdagok, az MSZP a cigányok pártja"
hir3.hu/index.php?hir=magazin&hirid=60643&kat=1

10 hónap alatt az ellenzék lassan beletanul az új helyzetébe, vagy 10 hónap után új helyzet van?

ulrike (törölt) 2011.04.04. 18:14:38

@csattanó maszlag: Biztos vagy benne, hogy tényleg megértetted a történelmet?
Egyben azért egyetértek veled: az erőszakhoz folyamodók és hirdetők ellen ellen erőszakot kell alkalmazni. Állami erőszakot, minél hamarabb, és minél határozottabban. A rendőrség ebben még nem jeleskedik, de bízom felnő majd feladatához, ha lassan is.

a-kis-herceg 2011.04.04. 19:00:21

@panelburzsuj: azért pontosítanék. eddig 9 ezer szavazót vesztett... marad 1,8 millió az 18%... lakosság

azaz a 82 % "bizonytalan", akik csak egyben biztosak... csak-NE-a-fides

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 19:06:55

@vinczej: Most a fröcsögésen kívül alkotmányjogilag totál nonszensz amit írtál. A bukott párt sír, mert sosem volt alkotmányozó többsége. Ez ennyire komoly.

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 19:08:42

@panelburzsuj: Ferencnél az emberek kimentek az utcára, és azt mondták hogy húzzon a gecibe. Most hol vannak az emberek? Bakátson kívül ki tüntet?

a-kis-herceg 2011.04.04. 19:10:08

@Bathory: a parlamentben ül az alkotmányozó többség? a fides fiukat sem érdekli? vagy majd a szavazógép beül a végén? csak téged érdekel.

és most hol vannak? a fijjuk a bányában dolgoznak?

ezt a képet nézd meg

magyarinfo.blog.hu/2011/04/04/a_fideszesek_is_leszarjak_az_alkotmanyozast?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

a-kis-herceg 2011.04.04. 19:11:01

@Bathory: nem a ferit minősíti... hanem a kukaborogatókat, akik most kormányoznak...

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 19:16:27

@a-kis-herceg: így van.

Hajrá Feri! Búcsúbuli!

Van olyan balos főarc, aki csont nélkül kihúzta a ciklusát?

nyünyüge 2011.04.04. 19:20:31

@ulrike:
Kinél kezdjük a számolást :)?

ulrike (törölt) 2011.04.04. 19:24:03

@nyünyüge: Tartom magam a régi szabályhoz, a jelenlévők (vagyis e blogközösség minden tagja) mindig kivételek.

a-kis-herceg 2011.04.04. 19:33:04

tessék amit előrevetítettem az a hírekben is megjött... én fujom passzát szelet?

hvg.hu/itthon/20110404_rebulikon_gyorsjelentes_fidesz#rss

6.Lenin 2011.04.04. 20:09:02

Lassan nyugszik a beteg lélek:

elvesztette a támogatottságát- illegitim

hú, de jó lenne, ha legalább ez összejönne...

gyerekek, még mindig bazi nagyot buknátok.

6.Lenin 2011.04.04. 20:25:55

A következő hiányzik még a sorból:

nem a Fidesz nyerte meg a választást 2010-ben, a ballib vesztette el (már ez is 1 elég beteg gondolat)

nem az ellenzék (?) nyerte meg a 202?-as választást, hanem a Fidesz vesztett, hatalmasat bukva.
Természetesen ez akkor nem lesz helyes megfogalmazás.

Óriási ellenzéki győzelemmel végződött a a 202?-as választás.
A Fidesz hatalmas bukását eredményezte, hogy a szavazók többsége ( 0,8%-al) nem támogatta a volt kormánypártot.
Naná.

6.Lenin 2011.04.04. 20:47:20

-Látom, igen vidám vagy.
-Igen, igen, igen!
-Ezért táncolsz 1 kefével?
-1 csodálatosat keféltem, barátocskám.
-Minek ahhoz a kefe?
-Jó, ha tudom, mit is csinálok.
-Van benne igazság.

ulrike (törölt) 2011.04.04. 21:03:12

@nyünyüge: Közben azért belém nyilallt, nem is az a lényeg, kinél kezdjük, hanem az, hogy ki után kezdjük megint újra.

De ezzel meg úgy járnánk, mint egyszeri (vagy inkább egyszerű) vásárló a Kikában, mikor minden 10. kuncsaft valamilyen árengedményt kapott. Sokan csalódtak, mikor megtudták, utólag egy véletlen szám generátor fog dönteni. Nem is baj, vigyázzon magára mindig mindenki.

ulrike (törölt) 2011.04.04. 21:08:38

Olyan április 4-i fáradtság búsong e tájon. Pedig lehetne felszabadultan blogolni. Úgy látszik igaz, hétfőn még a fű sem nő.

ulrike (törölt) 2011.04.04. 21:10:41

@6.Lenin: Ezt a kefés viccet nem értem, Iljics.

ulrike (törölt) 2011.04.04. 21:17:21

@jjulie: Lehet, hogy csak azt akarta sejtetni, dojcstomi egy nagy prosztó. 'Szánt a babám a bruxellesi határba', rémlik valami ilyen nóta régmúlt énekórákból.

6.Lenin 2011.04.04. 21:19:40

Ismét rajtunk a világ szeme!

"A Budakörnyéki Bíróság a holnapi napon ítélet is hoz Bakács Tibor ügyében"

Mo-o bíróság előtt 1 másként gondolkodó!

-Hogyan is tetszett ezt gondolni?
-Tisztelt Bíró Úr! Nem gondoltam, hogy észreveszik.

6.Lenin 2011.04.04. 21:22:58

@ulrike:

jjulie 2011.04.04. 20:33:28
@panelburzsuj:

hu.wikipedia.org/wiki/Eke

igen, ekézni ekével is lehet

Kefével + kefélni
Logikus

ulrike (törölt) 2011.04.04. 21:25:21

@6.Lenin: Ne érts félre, de azért az elég perverz, bár lehet, hogy logikus.

jjulie 2011.04.04. 21:27:05

@6.Lenin:

nem ez ez első, amit nem értesz

de nem is az utolsó

jjulie 2011.04.04. 21:28:49

@6.Lenin:

sebaj, a szavaztod pont annyit ért az orbánnak, mintha egy értelmes embertől kapta volna

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.04. 21:29:44

@Bathory: Hamarosan rádöbbennek a zemberek, hogy hagyták magukat totál hülyére venni. Ez az alkotmány örökös gyűlöletet fog hamarosan kelteni, hiszen akit akarnak majd az emberek, az a kormány nem tud kormányozni, mert Orbán nem fogja akarni a maga 1/3-ával. Orbánból pedig még egyszer nem fognak kérni.

Deklarálhatjuk, hogy ezzel a Tákolmánnyal Orbán kívánságának megfelelően sikeresen egy "hatalmas farkat" csinált magából, aki csóválni szeretné a kutyát. Ám ez a farok belátható időn belül egy erősen lekonyuló farok lesz. :-)

6.Lenin 2011.04.04. 21:38:38

@ulrike:

Ebben igazad is lehet.
A liberalizmus különböző irányait követők is eltérően ítélik meg ezt a kérdést.
Talán az ekézés kicsit árnyaltabban jelenik meg a XX. sz-i magyar liberálisok felfogásában, főleg péntek délutánonként, de vannak olyanok is, akik kevésbé értenek vele 1 -et.
A kefélés már sokkal szélesebb körben vitatott kérdés. A jelenleg hazánkban tartózkodó DCB, ma délután zöldes árnyalatú liberálisnak is mondott EP képviselő, 1 időszakában ebben a kérdésben, kissé elhajlott, de ma már mást vall.

Mindegy, ha logikus, akkor mi a tosznak kell bolygatni ezt a kérdést?

bariga 2011.04.04. 21:46:49

Hitetlen Viktor,
Röhejes Pál,
Alpári Tamás,
Bunkós Mária,
Szegényes János,
Mellébeszélős Péter.

ez egy találós kérdés, jó társaságban unalom ellen.

ulrike (törölt) 2011.04.04. 21:55:25

@6.Lenin: Végül is ezen a világon minden logikus a maga módján. Mi az, minek bolygatását nem ellenzed?

porfelhő 2011.04.04. 22:02:02

"A Fidesz elvesztette támgatói harmadát.

A Republikon Intézet gyorselemzése alapján a Fidesz és az Orbán-kormány támogatottsága több mint hat éves mélyponton van. Hasonló mértékű népszerűségvesztést az intézet szerint csak a Gyurcsány-kormány szenvedett el a választást követő tíz hónapban."

"újra vannak századvéges adatok" . Na. igen! Hogyan "kutakodnak" mit- és hogyan mérnek. Jaj. olyan nagyon kiváncsi lennék. rá.
Igen!
:)))))))))))))

6.Lenin 2011.04.04. 22:14:23

@ulrike:

Azért nem minden logikus.
Pl, nem találok abban semmi logikát, miért is ugrálnak a ballibek, meg hasonló kis pártocskák képviselői?

Nem értenek semmihez. Már soxorosan bizonyították.
Miben reménykednek?
Minden percüket leköti a gyűlölet.

Mondjuk ezen el szoktam gondolkodni néhány mp-et, de tojok rá igazából. Ki a toszt érdekel a sivárságuk?
Néha unalomból, meg csak úgy, ha nincs más.

Felőlem mindenki azt ír, amit akar.

panelburzsuj 2011.04.04. 22:15:57

@6.Lenin:

Művelődj:

ellenkultura.info/cohn-bendit.html

("Cohn-Bendit egy szimbólum. Szimbóluma mindannak, ami Európából, a mi Európánkból a saját tükörképére formálva egy agonizáló szörnyszülöttet faragott."

Ennyi esze van magától a jeles publicistának. De hogy kihasználná azt magyaroknak különösen áthallásos "szimbolikus" tényt, hogy a figura 1945. április 4-én született - nos, ahhoz már olvasni is kéne tudni, nemcsak írni.)

Amúgy mit jelent ekélni?

porfelhő 2011.04.04. 22:24:19

Jaj! Nem is értem?!
Biztsan úgy kutatnak és mérnek a "századvégesek" ahogyan a Fidesznek tetszik. ?! Jaj! nem tudok "betelni vele", ez a felmérés nekem is nagyon-nagyon tetszik?!?!
:))))))

6.Lenin 2011.04.04. 22:30:33

@panelburzsuj:

Tudtam, hogy előjössz.

Érdekes, ezt a DCB-t először (talán) most láttam az Orbán ellen.
Már többször is elhatároztam, utána nézek, ki is ez a fószer.
Nem tudtam, annyira nem érdekel ez a típus, képtelen vagyok rá.
Most sem olvastam el a linked. Bocs.

porfelhő 2011.04.04. 22:32:04

Tetszett.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-424743

Mindig irom!
Török G. kiváló politikai elemző.

Bocsánat.
:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.04. 22:44:12

@6.Lenin: ne legyen kétséged: DCB 1 faszkalap.
Olvastam vele egy interjút a Magyar Nemzetben. Akkorákat hazudott, hogy a nemzetes újságíró is meglepődött, pedig ők is gyakorolnak szorgalmasan.

porfelhő 2011.04.04. 22:44:24

Jaj! Már megint!:) Olyan szomorú vagyok, de a @Lenin "avatar képe" mindig mosolyt csal az arcomra. Bocs. de olyan nevetséges. Tök jó.
igen.
:)))

ulrike (törölt) 2011.04.04. 22:53:45

@6.Lenin: Ne is érdekeljen, igazad van. Sivárság, dölyf, önhittség, mások lenézése jellemzi e bagázst itten. Joggal mondod: 'nem értenek semmihez', joggal teszed: 'tojok rá', erre kötelez a 2/3, a NER, meg a keresztényi szeretet.
Sosem érnek fel sem értelmi sem erkölcsi magasságodba, sosem értik meg nemes logikádat sem. Halandók. Arról nem is beszélve, hogy 'minden percüket leköti a gyűlölet'. Erről fröcskölődő stílusuk is árulkodik.

6.Lenin 2011.04.04. 22:55:31

@porfelhő:

Nagyon örülök, hogy az önmagad ellen vívott kemény harcban, mosolyt tudok csalni az arcodra.
Már megérte ide látogatni.
Nagyon kevés lehetőség adódik manapság, minden érdek nélkül, másoknak örömet okozni.
Igen, ez tényleg tök jó, őszintén.

6.Lenin 2011.04.04. 23:06:38

@ulrike:

A porfelhő sem kedvel engem, ahogy Te sem. Ő legalább mosolyog az avatarom láttán, Te meg le akarsz alázni, ezt hozza ki belőled.
Biztosan megvan rá a magyarázatotok.
Ez érdekel.

panelburzsuj 2011.04.04. 23:07:02

@6.Lenin:

Nem vennem a lelkemre, ha a szellemi integritásod az én linkjeim miatt megsérülne.

Maradjunk hát az ekélésnél.

panelburzsuj 2011.04.04. 23:09:55

@Hepci:

A faszkalap iránt épp DCB esetén vannak kétségeim ...

6.Lenin 2011.04.04. 23:22:28

@panelburzsuj:

Esküszöm, amint lesz 1 kis szabad időm, utánanézek ennek a DCB nevezetű faszkalapnak, vagy nem is az.

ekélés, meg, mint a talicskázás, csak nem olyan izgalmas, vagy összekeverem valamivel?

Elismerem, győztél, pont mumszom volt, mikor ezt magyarázták a suliban. A könyvet meg ellopták, de most nem kívánok rasszista kérdéseket feszegetni. Kényes a téma manapság.

Majd ennek is utánanézek (talán) a DCB nevezetűvel együtt.

Rákérdezhetek? Összefügg a 2 dolog?
Nyertem?

porfelhő 2011.04.04. 23:26:16

@6.Lenin:
hm." önmagad ellen vívott kemény harcban," Ez nem igy van. Ezt
nem kellett volna irnod.
Valóban tetszik. hm. a múltkor mikor lecserélted pár percre, nem volt olyan jó, bántotta a szemem.
:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.04. 23:31:50

@panelburzsuj: hihi, elég mélyröptű, ellenben nagyarcú mókusnak (= faszkalap) tűnik. Persze, Te nem olvasol (M)agyar Nemzetet, sőt az is lehet, semmit se mondott abból, ami ott megjelent. Azért végülis - ha erősen magamba nézek - nem erősek a kétségeim. Demokrácijjából adjon leckét máshol és másoknak, pl. pici burundi gyerekeknek - biztos van rá igény. Esetleg mehetnek kettesben is haknizni Harasztival.

6.Lenin 2011.04.04. 23:32:13

Hogy az a .................. , már megint ennyi az idő?

www.youtube.com/watch?v=V4Wd-yQN5u0&feature=related

Jó éjt!
Mindenkinek

Porfelhő!

Jó, ne vedd komolyan, lazíts néha, vagy mindig, vannak az életben szép (jó) dolgok is. Azokat kell keresni.

porfelhő 2011.04.04. 23:32:57

@6.Lenin:
Lemaradt! Tévedsz! de nagyon. Nem hogy önmagammal, de másokkal sem szoktam harcolni. Nem kell nekem, nem is kellett soha sem. Harcolni, mit is jelent? hm.
:)

6.Lenin 2011.04.04. 23:41:14

A lényeg (zene) 2:35-től, bocs.

porfelhő 2011.04.04. 23:53:03

@6.Lenin:
Na. már megint eltelt az idő, de "csak" válaszolok még Neked.
Butaságot irsz. "lazits néha". nem kell nekem. megoldok mindent, és megoldja az élet.
Keresnem sem kell..... megtalál....

:)

panelburzsuj 2011.04.04. 23:53:17

@Hepci:

Én nem bírok ennyire elvonatkoztatni.

A faszkalap az - kalap ...

porfelhő 2011.04.04. 23:55:48

Na jó!

Jóccccakát!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.05. 00:03:35

@panelburzsuj: na jó, legyen faszsísapka... :)
Aszittem, az emberi minőségét lájkolod a csávónak, de csak simán zsidózol... :)

porfelhő 2011.04.05. 00:16:32

Jut eszembe mér ezt akartam, csak elfelejtettem, mert "elterelődött" a figyelmem. :)

Szili nem kötött alkut Orbánnal

Azt a legtragikusabb ebben, hogy az ország még az eddiginél is megosztottabbá, kaotikusabbá fog válni az alkotmányozás végére.

www.fn.hu/belfold/20110404/szili_katalin_nem_erdekel_mi/

Az emberek egyre rosszabbul érzik magukat a jelenlegi politikai dichotómiában. Ki kell törnünk belőle, aminek egyetlen eszköze a politikai kultúra javítása.

A nemzet ügyei nem nulla végösszegű játszmák, amiben egyik nap egyik, másik nap a másik fél győzi le a másikat.

Hogy miket mondanak rám, és hogy mi lesz az én sorsom, a legkevésbé sem érdekel. Én másfajta politikai stílusból, egészséges politikai kultúrából szeretnék példát mutatni.

Az a baj, hogy az elmúlt húsz évben mindenki megszokta: vagy egy Gyurcsány vagy egy Orbán mögé kell felsorakozni.

Ez a baj! Vagy az egyik, vagy a másik fiókba helyezik az embert. Amivel én nem foglalkozom. Inkább küzdök a nehéz körülmények között élőkért"

Na. igen. egyfajta politikai kúltura hiánya. mennyire igaz.
Na. még engem szokott a legkevésbé érdekelni miket mondanak rám".:)
Igen.

Ez a cikk olvasmány lenne azoknak akik nem tudnak aludni , vagy éppen korán kelnek fel. bocs.
:)

lüke 2011.04.05. 06:22:30

@panelburzsuj:
szimbólum?
itt nálunk, ha annak használják, most mindenki Verlaine meg Baudlaire lett itt! Rimbaud-t is vegyék már be!
(ezért már megfeddtél ,a maoista vonalért
pedig most fujják a kulturát: CB, Barroso, Jóska Fischer)

de ennél jobb az
ellenkultúra
a facebookon, barmok

lüke 2011.04.05. 06:37:05

@panelburzsuj: @Hepci: @6.Lenin:

DCB már rég járkál erre: fákat ültet meg virágot, az LMP hordja!, szeptemberben is előadott
most kapóra jött ez is: az Orbán- CB összetűzésre,
a labdát le kell ütni

hirszerzo.hu/kulfold/106833_daniel_cohnbendit_el_lehet_tavozni_az_eubol

jjulie 2011.04.05. 07:11:15

@panelburzsuj:

ekélni, az talán a középdunántúli tájszólás szerinti?

jjulie 2011.04.05. 07:14:44

@lüke:

a dany fiu itt a pusztában talán túl tömény, ha nagy mennyiségben adagolnánk hozzá szijjártót, talán fogyaszthatóvá higulna

így most egyedül a hoplita igazoduk ki rajta

jjulie 2011.04.05. 07:24:04

"Külön blogbejegyzésben emlékezik meg az Economist Deutsch Tamás roppant szórakoztató twitteres pályafutásáról, aminek kapcsán gyorstalpaló nyelvleckét is kapnak az olvasók a magyar nyelv csodálatos káromkodáskincséből.

A mikroblogon Dajcstomi néven publikáló, 1320 követővel bíró EP-képviselő március 7 óta 187 bejegyzést tett a Twitteren, ebből a lap dicséretes módon az angolra lenehezebben átültethetőt vette elő, miszerint: “Vannak szemét alakok.Vannak aljas emberek.Vannak rosszindulatú örültek.Vannak irtózatos gecik.Vannak gusztustalan rohadékok.És van Gyurcsány” Angol verzióban: "There are pieces of shit. There are vile people. There are malevolent madmen. There are revolting dribbles of semen. There are disgusting rotters. And there is Gyurcsány."

A Google szerint ez volt az első eset az internet történetében, hogy valaki leírta az, hogy "revolting dribbles of semen"."

panelburzsuj 2011.04.05. 08:11:36

@jjulie:

Lenini tájszólás.

(eke-ekézés, kefe-kefélés (és nem kefézés))

panelburzsuj 2011.04.05. 08:16:35

@lüke:

Ez a DCB arra mindenképpen tanulság, hogy hogyan lehet elundorítani embereket hasznos és értelmes ügyektől - pusztán azzal, hogy személyiségünkkel benyálazzuk, mint a csupaszcsiga.

Hazai példát most hirtelen nem mondanék ...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.05. 09:27:58

"Nem kötelező a képviselőknek felesküdni az új alkotmányra

A kormánypárti politikusok sem értenek egyet egy előrehozott, kötelező eskütétellel - írta a Népszabadság."

hirszerzo.hu/belfold/20110405_nem_kotelezo_feleskudni_alkotmany

Egy (első?) lépés vissza.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.05. 09:33:40

"Hoppá! A képviselőkre nem vonatkozik a 98 százalékos különadó?"

hirszerzo.hu/belfold/20110405_kepviseloi_vegkielegites_kulonado

Lex FIDESZ-politicus!

(Ugye, mert hamarosan nagyon sokan kiesnek a létszámcsökkentés miatt a FIDESZ-képviselők közül)

lüke 2011.04.06. 08:36:13

@jjulie:
sajnálom, hogy nem tudsz eligazodni
csak hígítóval

lüke 2011.04.06. 09:56:09

@panelburzsuj:
CBD -nek semmi jelentősége
,de bolhából elefántot csinálni jó!
21 éve élek kinn, utoljára 68-ban hallottam róla,s most 2009 szeptemberében, mikor BP-n járt s nem az újságból,hanem barátoktól,akik elmentek az előadására

Szimba 2011.04.06. 13:37:43

prae.hu/prae/articles.php?aid=3391

Akiket érdekel az idei nemzetközi könyvfesztivál , és a könyvújdonságok, itt megnézheti.
Nyulász Péter Helka c. könyve a Balaton legendáját meséli el (5-6 éves kortól felfelé), szerintem a mesei helyszínek jól beazonosíthatók. És nagyon szórakoztató is.
(Ez volt a reklám helye!:-))

Talán még TG is megtalálható a könyv mellékelt térképén!:-)))

Szimba 2011.04.06. 13:41:41

Mezőgazdasággal vagytok elfoklalva?:-))
Szánt a babám...

Szimba 2011.04.06. 13:42:31

foklalva??? melléütöttem!

foglalva

lüke 2011.04.06. 14:46:27

@Szimba:
csecsen nők mennek a másikon
Eliot és Karinthy macskáival

hírfaló · http://www.hirfalo.hu 2011.09.26. 14:51:54

Mégsem lehet más a politika :)
süti beállítások módosítása