Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
20:51

Ma Siófokon jártam, a Media Hungary konferencián, ahol a média, a politika és a gazdaság sajátos kapcsolatát megvitató beszélgetésben vettem részt. Az ilyen rendezvények egyik tanulságos jellemzője, hogy az igazán érdekes beszélgetések a folyosón hangzanak el, a pódiumon általában a résztvevők nem szeretik, ha olyasmiről van szó, amiről nyilvánosan nem nagyon illik/lehet beszélni.

(Fotó: Sonline)

Ki nem mondható nevek, el nem mesélhető történetek – egy ilyen téma kapcsán hatványozottan igaz a kettős - színpadi és folyosói - etikett. Ma délelőtt újra megtapasztalhattam ezt, amikor a pódiumon ülve a magyar médiarendszer megismerésének, értelmezésének egyik komoly akadályáról szerettem volna szólni. A politikai és tematizációs hatást tekintve jelentős médiumok egy része kapcsán ugyanis gyakran felmerül, hogy a valódi döntéshozók, tulajdonosok kiléte ismeretlen, vagy legalábbis nem megerősített, nem bevallott. Nem mindig és mindenhol tudjuk, hogy kit tisztelhetünk bennük, mögöttük, s ezért a világ minden részén természetesen létező „tulajdonosi érdek” vizsgálata olykor nehézségekbe ütközik.

Nem arról van tehát szó, hogy ne tartanám normálisnak az egyes orgánumok kapcsán az ilyen-olyan döntéshozói beavatkozást, hiszen a tulajdonosnak mindig van és lehet sajátos, speciális szempontja. Egyszerűen csak azt tartom rossznak, hogy gyakran nem látni a valódi irányítót, így aztán a viszonyai, kötődései és az érdekei kapcsán is csak találgathatunk. A jelenség persze nem csupán a médiában tapasztalható, itt azonban sokkal veszélyesebb, mint egy másik - a közvéleményre hatást nem gyakorló - piaci szereplő esetében.

Eddig jutottam a gondolatban, de hamar kiderült, hogy egy nyilvános beszélgetésben már ez a bátortalan felvetés is közegidegen, egyik vitapartnerem a problémát sem értette, a többiek pedig alapvetően szótlanok maradtak. Visszavonultam, s most sem teszek mást vagy többet, mint ma délelőtt: idézek egy kis részletet kedvenc könyvemből, Balzac Elveszett illúziókjából, ahol divatos párizsi újságírók és szerkesztők egy diplomatával beszélgetnek éppen a sajtó hatalmáról:

- Sohasem tudok félelem nélkül együtt vacsorázni francia újságírókkal - mondta nyugodt, méltóságos kedélyességgel a német diplomata, Blondet-ra pillantva, akit látott már Montcornet grófnénál. - Van Blüchernek egy mondata, amit önök vannak hivatva megvalósítani.

- Mi az? - kérdezte Nathan.

- Amikor Blücher 1814-ben Saackennel a Montmartre magaslataira érkezett - bocsássanak meg, uraim, hogy eszükbe juttatom ezt az önökre nézve végzetes napot -, a brutális Saacken azt mondta: most fölégetjük Párizst! - Eszébe se jusson. Franciaországot csak ez fogja megölni! - felelte Blücher rámutatva erre a nagy rákos fekélyre, amely lángolóan és füstösen terült el a lábuk előtt, a Szajna völgyében. Áldom Istenemet, hogy az én hazámban nincsenek újságok - folytatta a miniszter egy kis szünet után. - Még most sem tértem magamhoz abból az ijedtségből, amit ez a papírsapkás emberke okozott nekem, akinek tízesztendős korára annyi esze van, mint egy vén diplomatának. Úgy is érzem ma este, hogy oroszlánokkal és párducokkal vacsorázom, akik a tiszteletemre békésen nyalogatják a körmüket.

- Annyi bizonyos - mondta Blondet -, hogy ha akarjuk, elmondhatjuk és bebizonyíthatjuk egész Európának, hogy excellenciád ma este egy kígyót hányt ki, hogy majdnem megölte a kígyó mérgével Tullia kisasszonyt, legcsinosabb táncosnőnket, s mindezekkel kapcsolatban bölcselkedhetünk Éva anyánkról, a bibliáról, az eredendő és maradandó bűnről. De legyen nyugodt, hiszen a vendégünk.

- Mulatságos história volna - mondta Finot.

- Tudományos értekezéseket nyomtatnánk ki az összes kígyókról, amiket az emberi szívben és testben találtak, s úgy térnénk át a diplomáciai testületre - mondta Lousteau.

- Mutogatnánk egy kígyót ebben a cseresznyepálinkás üvegben - mondta Vernou.

- A végén ön maga is elhinné - szólt Vignon a diplomatához.

- Uraim, ne ébresszék föl alvó karmaikat - kiáltott fel Rhétoré herceg.

- Az újság befolyása és hatalma még csak most hajnallik - mondta Finot -, az újságírás gyermekkorát éli, de még nagyra fog nőni. Tíz év múlva minden meghódol a publicisztikának. A gondolat mindent megvilágít, mindent...

- Megrothaszt - mondta Blondet, félbeszakítva Finot-t.

- Jó megjegyzés - szólt Claude Vignon.

- Királyokat ültet trónra - mondta Lousteau.

- És monarchiákat pusztít el - tette hozzá a diplomata.

- Ha sajtó nem volna - mondta Blondet -, nem kellene föltalálni; de hát megvan és mi belőle élünk.

- Bele is halnak majd - mondta a diplomata. - Hát nem látják, hogy a tömegek uralma, feltéve, hogy önök felvilágosítják, megnehezíti majd az egyéni nagyságot; hogy amikor elvetik az okoskodás magvait az alacsony néposztályok keblében, lázadást aratnak és önök lesznek annak első áldozatai? Mit törnek össze Párizsban, amikor az utca fellázad?

- Az utcai lámpákat - mondta Nathan -, de mi sokkal szerényebbek vagyunk, semhogy félnünk kellene, minket legföljebb megrepesztenek.

- Az önök népe olyan szellemes, hogy semmiféle kormányzatot nem enged kifejlődni - mondta a miniszter. - Ha nem így volna, önök a tollukkal újra kezdenék Európa meghódítását, amit a kardjuk nem volt képes a birtokukban megtartani.

- Az újság: betegség - mondta Claude Vignon. - Ezt a betegséget hasznosítani lehetne, de a kormány le akarja győzni. Ebből harc támad. Ki fog elbukni? Ez a kérdés.

- A kormány - mondta Blondet -, ezt kiáltozom torkom szakadtáig. Franciaországban a szellem mindennél erősebb, s az újságokban a szellemes emberek szellemén kívül megvan még Tartuffe szenteskedése is.

- Blondet, Blondet - mondta Finot -, túlságosan messzire ragadtatod magadat: itt előfizetők is vannak.

- Te tulajdonosa vagy egy ilyen méregraktárnak, hát van mitől félned - én fütyülök a boltjaitokra, ha belőlük élek is!

- Blondet-nak igaza van - mondta Claude Vignon. - Az újság, ahelyett hogy szent hivatás volna, a pártok eszközévé lett; eszközből üzletté; és mint minden üzlet, becstelen és rosszhiszemű. Ahogy Blondet mondja, minden újság - bolt, ahol olyan színű szavakat árulnak a közönségnek, amilyeneket akar. Ha a púposoknak volna újságjuk, az reggel, este a púposok szépségét, jóságát, szükséges voltát bizonyítgatná. Az újság már nem arra való, hogy fölvilágosítsa a közvéleményt, hanem hogy hízelegjen neki. Ilyenformán bizonyos idő múlva minden újság hitvány, szenteskedő, nyomorult, hazug, gyilkos lesz; eszméket, rendszereket, embereket öl, s éppen ezért virágzik majd. Meglesz az a kellemes oldala, ami minden erkölcsi testületnek: elkövetheti a rosszat, és senki sem felelős érte. Én Vignon, te Lousteau, te Blondet, te Finot, mi mind csupa Aristidesek, Plátók, Catók, plutarchosi hősök leszünk; ártatlanok leszünk valamennyien, moshatjuk a kezünket, akármilyen aljasság történik is. Napóleon megmagyarázta ezt a morális, vagy ha úgy tetszik immorális jelenséget egy fenséges mondással, amelyre a Konvent tanulmányozása közben jött rá: a kollektív bűnökért senki sem felelős. Az újság a legkegyetlenebb viselkedést is megengedheti magának, és senki sem hiszi, hogy az őt személyesen is bemocskolja.

x x x

A félreértések elkerülése érdekében jelzem, hogy a képen - többek között Giró-Szász Andrással - éppen arról beszélgetünk, hogy Barca vagy Real...

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr992875517

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem erről volt szó! - Az Orbán-csomag számokban 2011.05.04. 15:17:42

Az Orbán-csomag minden elődjét felülmúlva 2000 milliárdnyi megszorítást erőszakol ránk.További információ: http://nemerrolvoltszo.hu/index.html

Trackback: Retro-Liget | ÉLJEN A SZABAD...! 2011.05.04. 15:05:04

RETRO-LIGETavagy mit írtak, hogyan írtak a Liget szerzői öt, tíz vagy éppen huszonhárom évvel ezelőtt: jellegzetes, az akkori és a mai időkről is szóló részletek. Liget 1998/11  |  Nagy Boldizsár - ÉLJEN A SZABAD...!  (r...

Trackback: Washington megmondja a tutit 2011.05.04. 11:00:57

"Az Oszama Bin Laden elleni akció eredeti célja a foglyul ejtés volt" – jelentette kiMartonyi János, Magyarország külügyminisztere az mtv1 Este című műsorában. "A felhatalmazás, amivel rendelkeztünk, bin Laden megölésére ...

Trackback: A hatalom, és az ő kultúrája 2011.05.04. 09:57:10

Csaknem két órán keresztül kínozták a múlt heti frakcióülésen a Fidesz parlamenti képviselői Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárt. Egyes honatyák szerint "vérciki volt" a meghallgatás, mások simán kínosnak nevezték az inkvizíciót. A kor...

Trackback: Martonyi megmondja a tutit! 2011.05.04. 09:45:58

"Az Oszama Bin Laden elleni akció eredeti célja a foglyul ejtés volt" – jelentette ki Martonyi János, Magyarország külügyminisztere az mtv1 Este című műsorában."A felhatalmazás, amivel rendelkeztünk, bin Laden megölésére szólt. És ...

Trackback: Amerikából figyelik Orbánt 2011.05.04. 08:59:47

Washingtonban aggodalommal nézik, ami Budapesten történik....

Trackback: Amerikából figyelik Orbánt 2011.05.04. 08:59:47

Washingtonban aggodalommal nézik, ami Budapesten történik....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bóra77 2011.05.05. 12:33:16

@a-kis-herceg: hát ezt most buktad, mert a BME a GTK-tól függetlenül is rövidített megnevezésében maradt BME;)

bóra77 2011.05.05. 12:34:14

@a-kis-herceg: ha a GTK-ra gondolsz, hát, inkább a Közgáz, de azért a BME-n sem rossz az a kar, csak hát nem az a fősodor.

bóra77 2011.05.05. 12:35:22

@Letícia: lehet Gábor már azt a szót formálja a fenti képen - amikor állítólag a Reál-Barcáról beszélgettek - hogy Corvinus. Bár akkor nem mosolyogna, vagy ott még nem tudta.:)

pug406st 2011.05.05. 12:36:37

@hoplita: jogos! elfelejtettem idézőjelbe rakni :) de a lényeg asszem érthető.

2011.05.05. 12:37:46

@pug406st: valahol mindenki tartja...Jézus zsidó volt...ami nagyon ciki, e mégis őt imádják a keresztények. Ennyit a zsidó-keresztény szembeállítás jogosságának gyökereiről. Szegény Jézus, ha tudta volna, bele se kezd...

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:39:09

:)))))

egyetemek - cigányok -városfejlesztés -olcsó fűtés rezsi költség

ezt nézzétek meg:)

ez jobb mint a laci56, pedig egy félórája dőlök a nevetéstől ("egy kürtöt fújunk, csak más nézőpontból")

a videó szövegét is!!! sms jön! Zsófi! mit írt? b+ stb :))) qanyját

indavideo.hu/video/Budapesti_favagok

bóra77 2011.05.05. 12:39:16

valaki hozzáértő mondjam mán meg, hogy akkor most lelőtték Osamat vagy nem? mindenféle hírek látnak már napvilágot, hogy de nem is, vagy nem úgy, és stb.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 12:40:07

@panelburzsuj: az a kicsi lány azóta remélhetőleg széjjelqrta a családi felhalmozást...

panelburzsuj 2011.05.05. 12:40:21

@a-kis-herceg:

Má neked se fussa kreatívabb poénokra?

Itt a szellemi armageddón ... :)

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:41:33

@bóra77: Obamát hm... szerintem le. de a G-betűre is tegyük fel a G pontot.

ssi 2011.05.05. 12:42:49

@bóra77: @Letícia:

miért ne legyen a Corvinus? találgatások már vannak, bár a hivatalos érvekben se mindig árulják el az igazat

vélemény-1.
"Természetesen jól tudjuk, hogy a miniszterelnök már a '90-es évek óta fúj erre az intézményre, és ellenérzéseit egy bizonyos pontig még osztjuk is. Azt is tudjuk, hogy a Corvinus párját ritkító ostoba módon a Gyurcsány-korszak egyik legvállalhatatlanabb figuráját (akinek a neve később lehetséges miniszterelnök-jelöltként is felbukkant) választotta rektornak, és természetesen a kormányfőnek az az állítólagos megjegyzése is igaz, hogy az intézmény egy „balos fellegvár”.
velemenyvezer.blog.hu/2011/05/05/halal_a_diplomagyarakra_igen_a_corvinusra_nem?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

vélemény-2., 3., 4. stb. ??????????

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 12:43:16

@a-kis-herceg: mi lesz, ha a Fidesz bevezeti a Nemzeti Kórházlátogatási Eseti Hozzájárulást (NEKÓEH)?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 12:45:30

@Letícia: az egyik legjobb barátom felesége. Volt.
Nagyobb volt az inputja, mint az output.

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:46:13

@bóra77: szóval rövidneve: BME.
hosszúneve:Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

én a hosszú nevét rövidítettem BMGE nek... :)

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:47:38

@Hepci: az más... akkor nem mondták ki.

viszont Tarlósért agg ódok... kimondta a kimondhatatlant. VAGYONADÓ / ingatlanadó

panelburzsuj 2011.05.05. 12:49:22

@Hepci:

Fókuszálsz erősen, méltánylom az igyekezetet ... :)

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:49:52

@Hepci: és ezt a Kórház Látogatási Alap számlájára kel utalni (KóLA)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 12:52:22

@panelburzsuj: én már csak ilyen vagyok... gyorsan meglátom a lényeget mindenben... :)

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:52:39

@Hepci: Tarlós et. bevezeti a TAHÓ t (Tűzvédelmi Alapellátási Hozzájárulás)

ubul2000 2011.05.05. 12:53:38

@parlamentarista:

nemzetiséget nem tudnak váltani, csak állampolgárságot

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 12:54:02

@a-kis-herceg: ezen a videón egyszerűen beszartam. :)))
Ki kellett mennem arcot mosni, mert hullott a könnyem a röhögéstől.
Az a drámai pillanat, amikor éppen egyensúlyban volt...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 12:57:42

@a-kis-herceg: kimondta? Jézus. A fogaskerekű teljes nyomvonalán lecsapnak az ügyvédi kommandók...

2011.05.05. 12:59:37

@bóra77: lelőtték, legalábbis arról a térképről, hogy ellenség. Lehet megvették, hogy Obamának legyen jó, ő meg már unta a rohamsisakot és egy eldugott Polinézia legszebb szigetén dőzsöl?? Ha így van, már megérte neki ez a sok balhé...:))

pug406st 2011.05.05. 12:59:58

@hoplita: hm... http://hu.wikipedia.org/wiki/Hágár

köszi, hogy felhívtad a figyelmem elég sok érdekes dolgot írnak :)

panelburzsuj 2011.05.05. 13:00:43

@Hepci:

Akkor még gyorsan kihasználom az alkalmat: a jelenleg favorizált "munkábaszorítási" elképzelésekkel a bosszúéhes cselédek számát legeredményesebben szaporítani.

a-kis-herceg 2011.05.05. 13:00:54

@Hepci: kicsit drága lett a tüzelő... az árnyékban parkoló kocsi árával megdobva... pedig anynira rákészültek, még egy benzines fűrészt is loptak. a csajok is jok:)

ja Tarlós kimondta... nem értem, hogy fides-Isten-menynkő miért nem csapott le...

hoplita 2011.05.05. 13:01:12

@a-kis-herceg:
A XI. kerületben, a Szabolcska utcában az egyik udvaron két ilyet vágtam ki, egy ember segítséggel, egy óra alatt, vagy 6 éve.
Igaz, el is kértem érte negyven rugót, számla nélkül.:)

Annyi eszük se vót, hogy behajkolják....idióták.:))))

2011.05.05. 13:02:15

@hoplita: pénze van, akkor mit finnyáskodik? Nem értem én ezt a Hepcit, boldog is akar lenni?:D

hoplita 2011.05.05. 13:04:11

@pug406st:
Én nem kimondottan a muszlim vallás iránti érdeklődésből kifolyólag tudom...bár arról is olvasgatok szívesen.
Az arab történelem iránt érdeklődtem pár éve, na jó most is, és az ilyen annak a "hordaléka"....
Főleg a kora középkori rész....Mohamed, Abu Bakr, Omár kora...:)

hoplita 2011.05.05. 13:05:01

@Letícia:
Nem lehet elmenni a zembereken, én mondom, nem lehet.:))))))

a-kis-herceg 2011.05.05. 13:07:18

@Letícia: elgondolkodtató. SŐT. a bujkálásról sincs imfónk 10 éve. már korábban átoperáltatta magát arcot cserélt és Obama lett Osama... és/vagy fordítva...

hm de lehet Orbán lett és nem terrort csinál, csak lepusztítja az intézményeket amik simán katasztrófákhoz vezetnek... legyilkol lassan 10millió embert

a-kis-herceg 2011.05.05. 13:11:47

öltözködésre is van tanácsadójuk:))) pedig a gárda ingyen adna nekik...

index.hu/belfold/2011/05/05/milliokat_kolt_tanacsadasi_szerzodesekre_a_kormany/

2011.05.05. 13:14:41

@manyike: ez nagyon igaz. A közgazdászok nem nagyon hagyják magukat. És valljuk be, egy nagyon jó telken van a Közgáz. S ez a Hoffmann Rózsa olyan hülye, konkrétumok nélkül puffogtat...elvégezteti Orbán a piszkos munkát vele, és egy december 31. után sehol se lesz már....Bráv Vitya, a pribékeidet is jól meg tudod válogatni!...

@Hepci: aha, gazdag a haverod...Egyedül él még? Hány éves?:D:D:D

2011.05.05. 13:16:02

@hoplita: hiába na...akár tetszik, akár nem...evvan!:D

2011.05.05. 13:17:46

@a-kis-herceg: Reagan volt, aki felfedezte az orosz ellen ezt a Ladent. Szóval, elgondolkoztató....

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 13:17:59

@Letícia: láttál már nőt, aki a saját pénzéből vásárolja a vuittontáskákat? Ritka eset.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 13:20:05

@Letícia: egyidős velem, de természetesen nem olyan szép, mint én (a farkasréti bredpitt). :)

2011.05.05. 13:25:08

@Hepci: jól mehet a barátodnak...és végül is vett neki a barátod diplomát...izé elvégezte a kicsike vagy nem?:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 13:30:26

@Letícia: azt szerintem nem lehet nem elvégezni... szóval elvégezte...

2011.05.05. 13:30:32

www.stop.hu/articles/article.php?id=869794
Megijedtek a közgázosok a felnégyeléstől

Érdekelne, hogy ott volt a tömegben Orbán Ráhel...csak nem övé volt a narancssárga lufi?

2011.05.05. 13:35:16

@Hepci: az nem Frankenstein? Mármint ha a Farkasrétről való...:D:D:D

ubul2000 2011.05.05. 13:39:36

@Letícia: Jézus ugyan arámi volt, nem zsidó volt, de mindegy

a-kis-herceg 2011.05.05. 13:43:44

@Letícia: én se értek egyet a felnégyeléssel... minek a sz@rt pakolászni.

mexűntetni oszt jó napot. és a jogi egyetemek? azok minek? temetőbe velük

2011.05.05. 13:44:21

@ubul2000: ....? Keresztény nem lehetett, ez biztos..:D:D:D

2011.05.05. 13:46:26

@a-kis-herceg: most már igen...:D De valóban, tényleg sok a jogi egyetem.

@ubul2000: mondjuk ez a tagadás olyan bájos...:)

panelburzsuj 2011.05.05. 13:49:36

@a-kis-herceg:

Ez az egész a TG miatt van.

Már mindent megpróbáltak, de csak az egyetem feloszlatásával tudják elülteni a Karácsony mellől ... :)

lüke 2011.05.05. 13:49:51

@Letícia: az Frankenfeld te:)
Frankfield csak egyszerüen

a-kis-herceg 2011.05.05. 13:52:37

@panelburzsuj: miért. TG a Marx közgazdaságin van? nem a Corvinuson?

pug406st 2011.05.05. 13:54:23

@ubul2000: erre mondják ahány ház annyi szokás... van aki azt vallja, hogy igazándiból magyar volt (már persze ha van olyan h magyar) :)

2011.05.05. 13:58:24

@lüke: a temetőből kihoznak egy halottat és feltámasztják, szörnyet csinálnak belőle az Frankenstein!

hu.wikipedia.org/wiki/Frankenstein

@Hepci: jóvanna, persze hogy Te vagy a bredpitt, aki Farkasréten laksz...de nem a farkasréti! Capisi?:D

2011.05.05. 13:59:27

@ubul2000: hát igen, pont erre gondoltam, de nem mertem így leírni!:))))

lüke 2011.05.05. 14:06:22

@bóra77:
történeti lepel:
az egy képzö hely volt( Müszaki +közgáz
igy hivták:

Magyar Királyi József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_M%C5%B1szaki_%C3%A9s_Gazdas%C3%A1gtudom%C3%A1nyi_Egyetem

mérnöki , közgazdasági és agrár diplomát lehetett szerezni pl

azt fokozatosan szétszedték
s az orvoskar pl. a
www.sote.hu/egyetem/tortenet.php
Pázmányon- ELTE elöd volt, két egyeteme volt BP-nek :
Pázmány+ József nádor

lüke 2011.05.05. 14:08:09

@lüke:
most én kihoztam a két eltemett bp-i egyetemet, ezt fogja a fidesz feltámasztani:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 14:09:54

@Letícia: ide nekem az andzselinámat!
(francba, ő is biztos sok vuittontáskát vesz és sminkel sz*pás közben)

panelburzsuj 2011.05.05. 14:14:47

@lüke:

A műegyetem 140 éves fennállásából pont 14 évig volt a József Nádor Összerántott Egyetem része.

Most megint ilyen rántottás idők jőnek.

panelburzsuj 2011.05.05. 14:27:24

@lüke:
Az semmilyenes Károlyé.

Ez meg a Lánczis Korvin Károly. A Török Gáboré.

megszűnt 2011.05.05. 14:45:08

@Letícia: @lüke:
"A hetedik kurzus témája: Magány és társ, Féltékenység és hűség. Az előadások a Corvinus Egyetem Aulájában zajlottak. Minden előadót becsülettel végighallgattam, pedig olyan hideg volt, hogy fagyás. "

Egyszer voltam ott. Ha ez az, ahol Török Gábor tanít. Szép, nagy alula, bármire használható, pulpitus van, mindenféle!

A fiam után, aki most harmadéves (nem ott!), gyakorlatilag már senki sem tudott bejutni egyetemre utána (oda, a volt osztálytársai közül, csak amolyan képzésfélékre), akik kivárták a technikumot, mert nem kapták meg 2 év múlva a többletpontokat. Én résen voltam. Csak ennyin múlott.

lüke 2011.05.05. 14:47:42

@Hepci:
ha választanom kéne egy igazi Vuitton és egy diploma között akkor a Vuitton venném,egy ár

lüke 2011.05.05. 14:55:01

@panelburzsuj:
semmilyen, igen a 600 évben differálnak
Avignon, IV. Luxemburgi Károly 1348 április 8

Királyi Magyar Tudományegyetem 1920
1953-ban Marx Károly nevét kapta
A 2000-es felsőoktatási integráció során egybeolvasztották az Államigazgatási Főiskolával, így a neve Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem
majd 2003-ban Corvinus lett

megszűnt 2011.05.05. 14:55:18

@lüke:
Nem tudom, mennyibe kerül majd az utolsó két év, mert az állítólag úgy sem lesz ingyenes senkinek, de előtakarékoskodtam, tudja fizetni a számlájáról.

A Fidesznél tudni lehetett előre, hogy a szakmákat fogja felkarolni, tehát ez benne volt a pakliban, ugyanis ő indította el, a: Mindenkinek legyen diplomája! Hurrá és Hajrá! Aztán lettek andragógusok és ilyen használhatatlan papírral.

Most kellenek a festők, kőművesek, szakácsok, cukrászok.. , tehát az egyetemre bejutni képtelenség lesz. Lányaimnál már mindenképpen szorgalmazom a 2 közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgapapírt és ECDL-t, meg amit ki lehet még hozni, de ha külföldön kötünk ki, ezek akkor is jók lesznek - végül.

2011.05.05. 14:59:38

@knausz: most azt akarod mondani, hogy nem volt fűtés erre a nagy hodályra? :)) És mert nem vették fel a fiaidat, pusztuljon a szomszéd tehene is???

panelburzsuj 2011.05.05. 15:03:56

@lüke:

De 2000-ben még mindig csak a Finomfőzelék Egyetem névig jutott, a teljes megkorvinuszodáshoz a kertészek kellettek.

megszűnt 2011.05.05. 15:06:03

@Letícia:
"most azt akarod mondani, hogy nem volt fűtés erre a nagy hodályra? :))"

Nem. Ott fagyoskodtunk. Felfűtötte a téma. Jó téma volt, jó előadók.. Jegyzeteltem!

"Az emberek 90%- ban a partnert ölik meg és nem a riválist. Dr. Haraszti szerint az ember egy paranoid állat és minden a gyanakvásból indul ki. Voltaképpen pedig a hazugság tartja össze a világot. 70% csalja meg partnerét így, vagy úgy.

Említett előadó szerint csalásnak minősül:
1. Titok (amit már nem árulok el);
2. Bizalom (már mással osztom meg a titkaimat);
3. Szexualitás. Miért csalunk? Keressük a másikban önmagunkat. Hogyan tudjuk megóvni létező párkapcsolatunkat? Mindig pörgetni kell! Ha gond van, akkor pedig gesztusokkal tudom megnyugtatni a páromat. Ha betegesen féltékeny, azt mondom fél 8 - 8-ig panaszkodhatsz, de nézem az órát.

/Már én is erősen néztem az órát, mert hát. Na mindegy./"

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 15:14:06

@Letícia: jujj! Ahogy elnézem, biztos szeret horgászni, csak picit jobban fel kell öltöztetni.

tölgyes 2011.05.05. 15:24:19

@Letícia: No de most azt kapja ki, hogy az arabok is és a zsidók is sémik, aztán mégis milyen szépen írtják egymást:(

2011.05.05. 15:24:23

@knausz: értem...ez egy jó szöveg!:)

2011.05.05. 15:29:14

@Hepci: igen, ez egy horgászatot kedvelő andzselina, és épp horgászó ruhában van!:DDD

@tölgyes: hát feltételezhető rólam, hogy tudom, hogy Ábrahám két fiának nemzetségéről van szó? Ugye igen? Köszönöm!

Így testvérek közötti civódásról beszélünk, kié legyen a juss, az igaz hit, a hatalom és világ. Ennyire eccerű...:)

panelburzsuj 2011.05.05. 15:32:32

@tölgyes:

Nem jeleket vésnek egymásra, úgyhogy rövid i.

2011.05.05. 15:34:20

Most kaptam:

"Budapesti távirat Moszkvába:

-Megváltoztattuk a Moszkva tér nevét STOP
-Széll Kálmán térre STOP
-Tarlós István STOP

Válasz:

-Üdvözöljük a névválasztást STOP
- Kőolaj STOP
-Földgáz STOP"

:D

panelburzsuj 2011.05.05. 15:37:11

@Letícia:

Zöldenergia Fidesz-módra.

2011.05.05. 15:39:52

@panelburzsuj: jah, "Széll" most a módi...:)))

tölgyes 2011.05.05. 15:40:00

@Letícia: Az a legenda..-.hogy milyen közöttük az etnikai viszony nem is érdekel.. az viszont biztos hogy a sémi nyelvcxsaládba tartoznak.. A történeteik legendáik egy jó részét pedig úgy vették át a sumeroktól, akik viszont nem tartoztak a sémik közé. (Az egyiptomiaktól is átvettek ezt azt.)

nyünyüge 2011.05.05. 15:44:40

Sokatmondó kép:
static.nol.hu/media/picture/41/09/60/000600941-6109-400.jpg

Ez a "talpára állított Magyarország"-ról szóló szöveg láthatóan meghökkentette a kancellár asszonyt.

nol.hu/archivum/orban__megvan_a_penz_a_jovo_evre

(és egy újabb aranyköpés: "Nálunk nem teher lesz az adó, hanem a gazdaság motorja!")

2011.05.05. 15:48:07

@tölgyes: igen, így van, nagyon érdekes ez a világ...mindenkinek van múltja, tart valahonnan valahová. Csak a mi Viktorunk ilyen egyedülálló a világban, belőle nincs is több, mi meg a népe ugye, mennünk kell utána...szóval sehol se voltunk, tartunk a semmiben a sehová...:)

tölgyes 2011.05.05. 15:51:09

@Letícia: Így azok írnak akik nincsenek sohol és nem tartanak sehová:)

panelburzsuj 2011.05.05. 16:10:30

@Hepci:

Széll-motor.

De amilyen ocsmány szád van, ezt is finghajtásnak hínád ... :)

2011.05.05. 16:14:04

@tölgyes: én nem tagadom, hogy a szocializmusban születtem...hogy volt olyan. S Vitya is ott született tanult, szerzett diplomát, bár jól tudom, ő mindezt fejben nem élte meg, abszolút független volt mindenkitől, a rendszertől is, apukája is, nem is volt ő párttitkár, csak annak hívták szegényt...

Jah, bevallom, no, azt nem tudom hova tartok, talán Orbániát még megélem.

aszekelyek 2011.05.05. 16:47:20

@knausz: Külföldre TOEFL kell, csak szólok. Megkövetelik. Akkor is ha van technikusija és megfelel az idegennyelvű felvételin.

aszekelyek 2011.05.05. 16:52:52

@pug406st: Az nem vicces, hogy a korai Marx követők tartják a marxista hagyományokat.:)

aszekelyek 2011.05.05. 16:55:47

@tölgyes: Anyukája Jézusnak, csak ő számít! :D bogárkáim, ha esetleg nem lenne meg ez... Mózes cseppet előbb volt, egy négyezer évvel. kb:DDD Eszem a nagy művelcségeteköt:DDD

2011.05.05. 16:59:41

Van új poszt...:)

@aszekelyek: köszi, én is így tudom!;)

aszekelyek 2011.05.05. 17:04:24

@tölgyes: Az semmi de nálunk még a pogány hagyományok is fellelhetők :) Önről természetesen feltételezhető, hogy tudja. Azon vigyorogtam, miközben Aliza Bin Noun örömét hallgattam, amiért is megölték állítólag Bin Ladent. Hogy né, milyen hasonló a nevük:) Tehát a Hágár fia Bin Ladenek mindig is a Sára lánya Bin Noun-ok ellen voltak. Ez nagyon el lett tolva anno. Az emberi jogok meg ott nem nagyon játszottak. Azt ENSZ-t is csókoltatom egyúttal. Amerika nem tudom milyen jogon utalta ki a palesztína földjét . Most komolyan. Nem a megszállt területeket gondolom. A terméketlent.A-tól Zet-ig ismerem Izraelt. Libanoni határtól a z egyiptomiig. Összejárkáltam már párszor.

tölgyes 2011.05.05. 17:13:52

@aszekelyek: Ön egy kicsit eltévedt az időben..:) Akkor (kr.e. 4000-ben) még csak pusztában kóborló vándornép se voltak a zsidók.:)

tölgyes 2011.05.05. 17:19:29

@Letícia: Ön össze tetszik keverni a dolgokat. Akik születtek és nem menekültek, vagy nem üldözték a világba az mind a szocializmusban nőtt, élt, halt meg. Ez nem választás volt, még csak nem is kegy, hanem egyféle kényszer ami llen ez az ország őszintén harcolt ahogy tudott.

Éppen ezért O. és más tanulása nem a szocializmus vívmánya volt. Még csak nem is tartozunk hálával a szocializmusnak.. legfeljebb azknak az embereknek, akik éppen úgy éltek haltak mint mi.

Ilyenkor szoktam ideírni okulásképpen: 1941-ben az egy főre jutó GDP Magyarország és Japán esetében lényegében azononos volt. Hasonlítsa össze a két adatot 1989-ben:(.. De ha ezt túlzásnak tartja, akkor gondoléjon arra:Mo. és Európa között nem csökkent hanem nőtt a távolság a szocializmus 40 éve alatt.

bariga 2011.05.05. 17:54:14

@xsasha: igen egyetértek, de vannak objektív körülmények, lehetőségek, amiket figyelembe kell venni, hogy ne ám önrombolás legyen a kísérletből.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_a_meglepetes_tobblet_az_allamhaztartasi_merlegben.482184.html

ulrike (törölt) 2011.05.05. 20:16:43

@Akitlosz: Igen, több állam, van, mint valaha is volt. De az integrációs törekvések is erősödnek, ráadásul a kereslet is nő. Senki nem akar árvaként a bufferzónához tartozni.
Ezért látom a rációt némely dologban, mit parlamentarista mond, de az csak hosszútávon valósulhat meg. Okos ország kooperál ugyanis. Gondolom, ezt nem vitatod.
A kis népeket (állammal, állam nélkül) illetően megfontolandó néhány dolog.
- Skótok profitáltak az angol uralomból, maguk erejéből nem járták volna Indiát, nem lennének ennyire jómódúak, stb, stb. Az angolok nem azért hódítottak, mert gonoszok, hanem egy szigeten a domináns felet erre hajtja át sajbiztonsága garantálásának minden mást felülíró parancsa.
- Bármíly furcsa, mi is profitáltunk a Habsburg uralomból. Persze vesztettünk is, de a mérleg mégis csak pozitív. Hasonlítsd össze Mo-t, Bulgáriával (Ottomán), Kelet-Lengyelországgal (Romanovok), vagy az egyfajta bufferzónaként vegetáló félfüggetlen Regátot akárcsak Erdéllyel is. Közben ne feledd, hogy mind gazdaságilag, mind katonailag képtelennek bizonyultunk önállóságunkat megtartani. Lehet, hogy az jó lett volna, de nem lehet tudni, a XVI. század elejére Mo nagyon legyengült. Kis népeknek talán az is ritkán adatik meg, hogy szabadon döntsenek, kinek dominanciáját válasszák.
-Cseh kontra magyar virtus: A csehek a második defenesztráció óta gyakorlatilag nem nyúltak fegyverhez a Habsburgok ellenében, országukat örökös tartományként osztrák módi szerint kormányozták (ez fejletteb és hatékonyabb volt, mint a magyar). Mi viszonylag gyakran hadakoztunk. Mindkét, korábban az osztrákok uralta nép identitását, kultúráját, nyelvét megőrizte, Csehország gazdaságilag fejlettebb (az is volt), mint mi. Azt már nem is mondom, hogy, hasonlítsd össze az elnyomott csehek sorsát a viszonylag független, de az ottománoknak adózó regáti románok sorsával.

xsasha 2011.05.05. 22:15:18

@pug406st:
Mert K-Európában élsz, azért. :-)

xsasha 2011.05.05. 22:22:59

@Letícia:
:-)) Erre miért kell gombot varrni?
Én nem A zsidókról beszélek, hanem arról, hogy vannak egyes zsidók, akik ma is képtelenek ellenségkép nélkül élni, és elég fura velük vitázni.
És vannak olyan zsidógyűlölők, akik hasonlóképpen ellenségképpel kelnek és fekszenek. Velük meg nem is lehet egyáltalán vitázni.
Ennek az a lényege, hogy a vita közben az ember kénytelen mindig arra figyelni, hogy az adott emberrel értékvitát vagy érdekvitát folytat. Ha ez nem tisztázódik, akkor nagyon értelmetlen dolgok jönnek ki belőle. Ez Tóta blogján már fájó szinten működik, de itt is elég gyakran megjelenik.
süti beállítások módosítása