Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
14:20

Vigyázat: kivételesen képes blog következik. Miként egy korábbi bejegyzésben már jeleztem, "választott" falum idén legalább nyolcszáz éves lett - legalább, mert az első írásos említése egy 1211. május 29-én keltezett dokumentumban található. Egy ilyen alkalom ünnepségért kiált: mi sem tettünk másként, megemlékeztünk, az elemző pedig fotóssá vedlett.

A hangulatos romtemplomnál (vagyis -ban) tartott szentmise után az ünnepi megnyitót Navracsics Tibor mondta el. A miniszterelnök-helyettesnek itt éppen a fotós ügyetlensége miatt szinte láthatatlan Korzenszky Richárd próbálja feltűzni a mikrofont. Nem az egyébként a politikusokat megszégyenítően erős és pontos közéleti üzeneteket is megfogalmazó Richárd atyán, hanem sokkal inkább a viharos szélen múlt, hogy Navracsics Tibor beszéde időnként az ötvenes éveket idézte. Mármint az ötvenes évek rádióadásainak recsegését.

Itt már a romtemplom oldalában a polgármester köszönti az egybegyűlteket. Bors János mögött Bóka István, Balatonfüred első embere és Navracsics Tibor látható, még hátrébb pedig az amúgy négy tagú képviselőtestület sorakozik büszkén - a fotós sajnos az egyiküket ismét jótékony homályban (értsd: takarásban) hagyta, a másikuk pedig ugyebár maga a renitens fotós. A zászlók heves lengése jelzi a balatoni szélerősséget és - irányt.

A két utolsó képen a romtemplom bejárata előtt Navracsics Tibor szónokol, aki feltehetően életében még összesen sem mondta ki soha ennyiszer a közel négyszáz lelkes település nevét, mint ebben a beszédében. De nem is hiszem, hogy tartott volna már a faluban ünnepi beszédet ilyen magas rangú politikus, abban pedig biztos vagyok, hogy ha tartott is, akkor sem egyedül, a maga vezette skodán érkezett... A következő előadó a településen született Fodor Pál történész volt - ismét csak a fotóst dicséri, hogy közel egynegyednyi fejrésszel szerepel is az első képen -, aki a rettentően szórakoztató előadását azzal a felszólítással zárta (másként megfogalmazva), hogy sokasodjatok, így aztán a délutáni gyerekprogramokig egyelőre pihenőre vonult a település.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr572940864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulrike (törölt) 2011.05.30. 20:07:06

@lüke: 'Compared to her father, her work emphasized the importance of the ego'
Tán nem véletlen, végül is nő volt.

ulrike (törölt) 2011.05.30. 20:08:42

@knausz: Ez a kívül-belül olyan nagyon női felosztás.

lüke 2011.05.30. 20:09:32

@ulrike:
érdekes -családi- történet az övék/is

lüke 2011.05.30. 20:10:32

@ulrike:
hát persze ,a ffiak csak kivül nézik
voyeurizmus

lüke 2011.05.30. 20:11:55

pá, je vais a la chasse:)

ulrike (törölt) 2011.05.30. 20:13:46

@lüke: Köszönöm.
Nem vagyok én patikus, hogy mindig is értsem, amit egy orvos nem átall leírni.

nyünyüge 2011.05.30. 20:16:29

Ha a fene fenét eszik, akkor sem megszorítás.
Nem is akarja érteni, meghallani a kormány a kérdéseket, aggályokat.
De azért összefogást vár...

hirszerzo.hu/belfold/20110530_nagy_anna_kormany

megszűnt 2011.05.30. 20:16:56

@ulrike:
Meglepő, mennyire sovány volt Marilyn Monroe.. Tehetséges se különösebben, csak szép. Valahol azt olvastam róla:
Nagyon szorgalmas. Olvasott mindenfélét. Önerőből képezte magát.

Mintha nem lett volna elég a szépsége. EJ! Dehogynem! Írtam erről egy szösszenetet, de nem keresek rá. Juszt se.

Inkább folytatom a teregetést.. mit dolgoztam én ma. Ajajj.

ulrike (törölt) 2011.05.30. 20:18:55

@lüke: Az más, a lelket is lehet kukkolni (ld.: Freudék). Persze nem egy lyukon át, mint a voyuer nőgyógyászok.

aszekelyek 2011.05.30. 20:21:23

@ulrike: Na , éppen jót mondasz.Ő hívott fel nemrég és közölte, hogy a feri jön vissza, az új pátjával...Amibe benne lesz az öregördög is. Sztem.Nem egy olyan dolog ez, mi felejtős.Bár az lenne. Nemtom észrevetted-e , a csapból is feri folyíik.Van az előző Orbán ciklusnak egy nagy tanulsága. Bármilyen jól is kormányzott, egy parkettáncos latornak adták a hatalmat, aki kiénekelte a falatot a szájukból és azért is az Orbánt szidták a kedves szavazók. Ma is teszik. A TÁNCOSLÁBÚ, UTÓBB IGAZAT BESZÉLŐ pedig folyvást uszít ellene. Sztem most még ez a koncepció de majd durvul ez. Ahogy a 2002-es előtt is durvult. Nem figyelmen kívül hagyható. Az szdsz csak úgy nem fekszik le és hal meg. értsd, az ő falovuk ferink. Mindenáron a hatalomban akarnak lenni. A legboldogabb én lennék, ha már gondolni se kéne ferire.

aszekelyek 2011.05.30. 20:25:21

@ulrike: Vérét nem akarom inni. Az elszámoltatását viselt dolgairól meg igen sokan akarják. Szoktam a közelmúltról beszélni , sokat. Meg a jelen aktualitásairól is. Nem seprem a szőnyeg alá, nem tudsz erre megfűzni. Át fogunk esni rajta és nyakunk törjük.

ulrike (törölt) 2011.05.30. 20:26:49

@ulrike: MM jelenség nem MM-ről szól, hanem, hogy az őt körülvevő masculin világ, mit gondol róla. Meg a könyveiről.

ulrike (törölt) 2011.05.30. 20:28:15

@knausz: Na, már hülyülök is (tovább).
MM jelenség nem MM-ről szól, hanem, hogy az őt körülvevő masculin világ, mit gondol róla. Meg a könyveiről.

lüke 2011.05.30. 20:29:20

@ulrike:
picológus a lányom elsös volt és így olvasta: piciátriai intézet

@aszekelyek:
;))
ki az öregördög?

aszekelyek 2011.05.30. 20:30:41

@knausz: Nyugodt vagyok. Csak nem tudom nem látni, ami történik:) Részemről Magyarországnak drukkolok és nem feriéknek. Nagyon nem egy csapat. HA eltűnt volna, akkor eltűnt volna. Ehelyett ha kinyitom a tévét, bármelyik csatornán a képembe nyomul. Nem pecázik valamelyik birtokán, hanem éppen az mszp-t kaparintaná meg. A dolog nincs lefutva, jegyzem meg.

lüke 2011.05.30. 20:33:57

@ulrike:
ha szórakozni akarsz,Jackie mesél MM-röl
Belleville Verlag Lommels Memoiren, Zärtlichkeit der Wölfe - Begegnungen.
Ulli Lommel
de.wikipedia.org/wiki/Ulli_Lommel

ulrike (törölt) 2011.05.30. 20:35:53

@aszekelyek: Nem mondtam, hogy 8 évezés befejezve! Térjünk rá a kilencedikre. Az Úr is megmondta: a kilencedik évben ne révedj már vissza a megelőző nyolcra, hanem fordítsd orcádat nem képes feleddel ellentétes irányba.

lüke 2011.05.30. 20:36:14

@ulrike:
a férfiakat csak addig érdekli egy nö ,míg ffi van mellette:)

aszekelyek 2011.05.30. 20:37:41

@nyünyüge: Akik foghegyről vesznek élet-halál kérdéseket, mi a fenét kapjanak? érdemérmet? Tőlem méh huszonötöt is kaptak volna , deresen. A levéllel meg borogathatnák.

xsasha 2011.05.30. 20:44:47

@nyünyüge:
Ne haragudj, de miért fárasztod magad olyan szövegek olvasásával, ami nagyon buta embereknek lett címezve? Én értem, hogy a hirszerzo.hu miért gyártja ezeket, de azért te csak megválogathatnád, mit fogyasztasz, rosszul gondolom?

"de említhetném Matolcsy György „IMF-kipaterolós” nyilatkozatát is, ami után napokkal kiderült, hogy a Valutalap pénzéből veszünk MOL-részvényeket. Az ember csak kapkodja a fejét. Kommunikációs szakemberként, szóvivőként ön hogy tudta követni, hogy éppen miben, hol áll a kormány álláspontja?"

Nyilván vannak emberek, akik nincsenek képben, és ezért hülyíteni lehet őket ilyenekkel. És vannak olyanok is, akik nagyon elszánt Orbán-gyűlölők. Ezeket is megértem. Na de ezen kívül minden értelmes ember tudja, hogy az IMF kirugdalása, és a MOL-részvények megvásárlása a már lehívott IMF-hitelkeretből nagyon is összhangban állnak, hiszen ezt a készenléti hitelt már felvette korábban az állam, és a mostani MOL-vásárlás nagyon távol áll attól, amire az IMF szánta azt a hitelkeretet.
Szóval azért igazán zavarhatna téged a hirszerzo.hu-nak a tényekkel való hadakozása és a néphülyítése. Ha nem olvastad el a cikket, csak a bevezető alapján idézted, az mondjuk ok. De azért egy idő után illik felismerni, ha egy médium hülyeségekkel traktál.

ssi 2011.05.30. 20:45:10

@a-kis-herceg:

Rogán-bérkommandója munka nélkül marad:

"kormány döntene a minimálbérről 2012-től"
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110530-akademikusok-es-egyhazi-vezetok-is-lesznek-az-oet-utodjaban.html

... pedig lett volna neki még dolga:

"2012-ben családi adókedvezmény igénybevétele nélkül tovább csökken a nettó bér, ugyanannyi bruttó bér esetén 2011-hez képest a bruttó 220.000 forintnál kevesebbet keresők körében"
berkalkulator.net/berkalkulator-2012/berkalkulator-2012-kinek-mennyivel-csokkenhet-a-netto-bere-2012-ben.html

... részsikerek:
* voltak, vannak, mert a vállalkozások önmaguk tudják elemezni önmagukat, hogy képesek-e többet bérre költeni, vagy sem, s sokaknak valóban csökkent is a nettója
* lesznek, mert bár az állam kötelezővé teszi a béremelést, nem biztos, hogy gond nélkül, pl. elbocsájtások mentesen megvalósítható lesz a cégeknél, ha ugyanis nincs hozzá elegendő bevétel

ulrike (törölt) 2011.05.30. 20:47:12

@lüke: Már mint, hogy egy másik? Hmm.., nem vagyok benne biztos.
Jut eszembe, érdekes, de automatikusan egyből Willy Loman ugrott be az Ulli Lommel nevet látva. Ha jól emlékszem, Miller is állt őszőkesége mellett egy rövid ideig.

aszekelyek 2011.05.30. 20:47:27

@Kristl: Aki nem olvasott Petőfit, annak lehet üres a haza fogalma. Nagyon is értettelek. Nem mindenki konrád és kertész és eszterházy. Nem mintha nagyon nagy hiányukat éreznénk. HA már olyanokról írtál, akik kulturálisan nem kötődnek Magyarországhoz. A gyalogmagyar kötődik a szociális kapcsolatrendszeréhez. Tudod, barát, rokon, szeretők,.. közértes néni és gyerekkori emlékek. A savanyú káposzta íze a teleki téri piacon, a nagy fehér kötényes Annus nénitől. Absztrakció... ez nem is méltatom. Csak olyat tudnék írni, amit a többiekre való tekintettel nem teszek meg.

panelburzsuj 2011.05.30. 20:49:40

@lüke:

Zoológiai érdeklődésű gyermek meg efféléket olvasott: polgári vipera, vacsorás disznó ...

aszekelyek 2011.05.30. 20:52:54

@ulrike: Tessék mondani, a szólás szabadságon van? Vagy most mi ez a verdikt?

jjulie 2011.05.30. 20:53:18

ma közel mentem az orbántakaroggy masírhoz

ezek nem veszélyesek az orbánra, ezeknek láthatóan van még vesztenivalójuk, a gond akkor jöhet a felcsuti számára, ha a vesztenivaló nélküliek kezdenek gyülekezni a háza körül

jjulie 2011.05.30. 20:54:48

van isten, nyert a monfils

megszűnt 2011.05.30. 20:54:49

@aszekelyek:
"HA már olyanokról írtál, akik kulturálisan nem kötődnek Magyarországhoz. "

Szerintem mindenki kötődik. Nekem döbbenet volt hallanom itt, blogtársamtól, hogy Parti Nagy Lajos is elment innen.

aszekelyek 2011.05.30. 20:55:27

@lüke: Hát látni a lelket? Ugye, hogy nem. Akkor meg mit akarná tőlük:))))

jjulie 2011.05.30. 20:57:36

@aszekelyek:

a petőfi felakasztaná az orbánt, téged meg addig ütne egy bottal, amig ki nem költözne belőled az ördög

aszekelyek 2011.05.30. 20:59:02

@ulrike: @knausz: megengedem, hogy a visszaköpködés Magyarországra is egyfajta kötődés. A kötődéselméletek között ismert egy , mely ilyen viselkedést ír le. :) -a személyiségpszichológiában. Engem nem lep meg annyira P.Nagy Lajos.

megszűnt 2011.05.30. 20:59:08

@aszekelyek:
"A dolog nincs lefutva, jegyzem meg. "

Milyen szempontból érted, hogy Gyurcsány ügye nincs lefutva? Látod, hogy a pártja nem támogatja.

Mondjuk én nem tévézek, de ez a 13%-nyi támogatás a saját pártja részéről, mintha nulla. Ő már gyakorlatilag mint politikai szereplő - nincs.

jjulie 2011.05.30. 21:01:27

@xsasha:

miért nem magyarázod el miért fasza a fidesz, mire vársz kisgyerek?

aszekelyek 2011.05.30. 21:02:50

@lüke: Sztem ezt feri tudná megmondani. Felrótta Viktornak, agresszolgánál, minap, hogy az ördöggel cimborál. Erre megesküszöm, tényleg ezt mondta :DDDD

megszűnt 2011.05.30. 21:04:42

@aszekelyek:
"megengedem, hogy a visszaköpködés Magyarországra is egyfajta kötődés. "

Több olyan emberrel leveleztem, akik valamilyen okból elhagyták a hazájukat. Gondoltam gyakorolni az angolt, de mindig-mindig magyarul kellett beszélgetni velük.

És éreztem, ez egy szörnyű dolog lehet amott, bárhol vannak, Anglia, Manchester, Kalifornia..

Nem köpködött egyik sem, csak van bennük egy üresség és idáig kongott, hogy J.A. szavaival: "nagyon fáj".

jjulie 2011.05.30. 21:06:23

@aszekelyek:

az elszámolást kezd azzal, mit kaptál a kádár jóvoltából, de ne hagyj ki semmit, addig meg kuss hantabanya

ulrike (törölt) 2011.05.30. 21:08:19

@aszekelyek: 'Aki nem olvasott Petőfit, annak lehet üres a haza fogalma.'

Szeretem az ilyen hazaszeretet felfogást. Nagyon. Jó régen, még az átkosban, betévedtem az észak-korai pavilonba a BNV-n. Semmi más csak fotók, senki más, mint Kim Ir Szen. Egyet kivéve, melyen egy felnőtt hadonászott egy gyerek orra előtt egy hegytetőn. A kép alatt ez állt: 'Kim Ir Szen édesapjától hazafias nevelésben részesül'. Így aztán lett nekije.

Emberek, olvassatok Petőfit, hogy ne legyen gondotok a hazaszeretettel. Jövő héten, szigorlat, aki elbukik, nem csak a nyugdíjjogosultságát veszti, hanem az állampolgárságát is.

aszekelyek 2011.05.30. 21:08:59

@knausz: Bár neked lenne igazad:D

@jjulie: szerezz egy nőt már végre, akkor nem az én verésemről ábrándoznál:D már megint.

@ulrike: Szakasztott ez történt egy másik index blogon, ahol eccerűen kizárt a 3 harmaddal bíró illető. Meg akarta szabni és véletlenül pont ezt, amit te is, hogy miről beszélhetek. Dé ja vu-m van:D Ha valamit tiltanak, az generálja annak intenzívebb gyakorlását.

nyünyüge 2011.05.30. 21:10:07

@aszekelyek:
akkor már értem, miért ferizel állandóan :))!

aszekelyek 2011.05.30. 21:13:05

@ulrike: Nem azé de úgy tudom a pszichiáter sógornőmtől, bele kell egyeznem a kezelésbe.:)

porfelhő 2011.05.30. 21:15:54

Török Gábor!

"Azt a nyolcszázát.." Elfelejtettem az előbb, írni.:)
Csúszik,- nagyon sokat a pályázatok elbírálása. Ha nyerő lesz a pályázat, mire "lefut" minden adminisztráció, lesz pénz.....
Hm. addig még sok bosszúságot okoznak azok a "szelíd motorosok"?!
De én nagyon bizom abban, hogy végül lesz, siker, elkészül az a forgalomlassitó sziget".

Bocsánat!

:))

jjulie 2011.05.30. 21:20:04

@aszekelyek:

a szijjártó kért tőled engedélyt mielőtt kezelésbe vett?

ulrike (törölt) 2011.05.30. 21:20:27

@aszekelyek: Hát, elég intenzíven gyakorlod egy jó ideje. Akar a fene letiltani neked bármit is. Csupán csak segíteni akartam átlendülnöd a barázdahibán, de látom hasztalan. Tiszteltetem cihologus meg piciáter barátodat.

aszekelyek 2011.05.30. 21:20:32

@ulrike: Csöppet túlzó ma kedves:) nemde? Konkrétan a foglalod a qrva--- de nem a mi hazánkat-kitételt tudnám említeni. Alaptörvénybe kicsit másként került be de a lényege ugyanaz. Rebellis magyarok... piha! Nem hagyják magukat szépen kifosztani. Ahogy szoktuk... A német sajtó, osztrák, lendvai úr... meg akik az autoriterfasisztanácikok hatalmáról firkálnak mindenfélét Magyarországról.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.30. 21:20:58

"MOST úszik el az átlépők réálhozama.
...
Akik átléptek az állami nyugdíjpénztárba, azok fölvehetik az eddigi reálhozamot...
A reálhozamot a május 31-i tőzsdei árfolyamok alapján kell kiszámolni. Ha az árfolyam alacsony, akkor közel hárommillió ember kisebb hozamot kap kézhez..."

egyenlito.blog.hu/2011/05/30/most_uszik_el_az_atlepok_realhozama

"Ma délután 16:30-kor tőzsde állása: – 1,65%. Vagyis közel 2%-ot esett a tegnapi záráshoz képest, döntően délután. Eközben Európában inkább pluszban állnak a tőzsdék.

Mi történt?

A bankadó 2012 utáni eltörléséről nem sikerült megállapodni – mondta ma délben Matolcsy az MTI-nek. Micsoda véletlen, hogy most jött ez a rossz gazdasági hír."

aszekelyek 2011.05.30. 21:25:02

@knausz: na jó, nyilván nem abból élnek, hogy rólunk csupa rosszat írjanak, mondjanak. Nincs zsigeri gyűlölet bennük. nekem is hetente két órát kell beszélgetnem magyarul a barátnőmmel. Ingyen van neki ezer perc.... ott olyan előfizetés is van. Azt mondja, azt hitték, ott nem ugyanúgy hazudnak, mint nálunk a szociban. Hát de. Csak szebb a kirakat.

ulrike (törölt) 2011.05.30. 21:26:16

@aszekelyek:
1. Nem kitétel, hanem hibás idézet volt.
2. A rebellist az eszetlennel ne keverd.

porfelhő 2011.05.30. 21:27:05

A budapesti Kossuth téren demonstrált hétfőn a rendvédelmi dolgozók nyugdíjkedvezményeinek visszaállításáért"

A tüntetésen mintegy háromezren vettek részt és a különféle rigmusok között többször elhangzott az "Orbán takarodj!" is.

A tüntetők fáklyával állták körül a Parlament épületét, és közfelkiáltással megszavazták, hogy egy későbbi időpontban demonstráljanak Orbán Viktor miniszterelnök lakhelyénél.
A szervezők bejelentették: megszervezik a tüntetést."

hm. Nem is értem?! Mi?van?!
Már nem csak a Gyurcsánynak kell takarodni?!?!

Micsoda világ ?!

:))

aszekelyek 2011.05.30. 21:28:53

@jjulie: Álmodozz inkább a verésemről. Azt kegalább élvezed, bizonnyal. Nyilván nem volt gyerekszobád. Így hölgyekkel nem beszélünk. Valami utolsó kocsmában, alkesz, talán ebben a tónusban... Józanul még ő sem.

aszekelyek 2011.05.30. 21:33:11

@ulrike: Jártam Kínában ilyen szörnyűnagy épületben én is :) Igaziban:) első kézből van meg az eltérés. :D Kötelező program volt a városnézésben... Kilencvenes évek elején. Amiatt az állatkerten csak keresztülrohanni tudtunk. Panda jobban érdekelt pedig.

megszűnt 2011.05.30. 21:35:27

@aszekelyek:
Én magam azért mondom, hogy fájdalmas ez, mert mi is kevesebbek lettünk, hiszen olyanok mentek el, akik jobb volna, ha idehaza volnának.

A másik, ehhez kapcsolódó, Petőfinek az ügye meg a hazaszeretet. Csoóri Sándort, jobboldalhoz köthető, én nagyon szeretem. Belőle simán megélhet ez a haza.

Minek nekünk visszanyúlni Petőfihez olyan nagyon? Modern költők (is) kellenének. Ezt gondolom.

aszekelyek 2011.05.30. 21:36:21

@ulrike: Átadom:) A zorbánahibás barázdahibán ki segít majd át titeket?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.30. 21:36:45

"Lengyel László: Egy év – kétharmad – öt tanulság

Az Orbán-kormány tovább csúsztatta az országot nyugatról keletre, a civilizáltabbtól a barbárabb, a moderntől az avultabb felé. Rontotta önmaga és az ország hitelességét. Nem bizonyította kormányzóképességét. Még a helyes és szükséges lépések megtételénél is képtelen volt értelmes társadalmi kommunikációra. Tovább pazarolta az ország amúgy is csekély anyagi, szellemi és lelki tartalékait – véli Lengyel László."

hvg.hu/velemeny/20110530_lengyel_orban_kormany

megszűnt 2011.05.30. 21:40:52

@aszekelyek:
"ki segít majd át titeket? "

Nagy László. Ő viszi át.:)

Létem ha végleg lemerűlt,
ki imád tücsök-hegedűt?
Lángot ki lehel deres ágra?
Ki feszül föl a szivárványra?
Lágy hantu mezővé a sziklacsípőket
ki öleli sírva?
Ki becéz falban megeredt
hajakat, verőereket?
S dúlt hiteknek kicsoda állít
káromkodásból katedrálist?
Létem ha végleg lemerűlt,
ki rettenti a keselyűt!
S ki viszi át fogában tartva
a Szerelmet a túlsó partra!

ulrike (törölt) 2011.05.30. 21:42:28

@aszekelyek: csak az, ha úgy tesz, mint GYF.

ulrike (törölt) 2011.05.30. 21:45:38

@knausz: Ez szép volt.

De még szétzilálod a blogot mindenféle dekadens versekkel, melyekben semmi hazaszeretet nincsen.

aszekelyek 2011.05.30. 21:45:53

@vinczej: Azt történt, hogy erre számítottam is. Az árfolyamok nem bolygók, hogy a világegyetem törvényszerűsége miatt kiszámíthatóan mozogjanak. Bizonyos érdekcsoportok bizonyos érdekei mentén alakítják azt emberek. Akiknek ebből haszna származik. Nem akarták, azok az emberek, hogy a magyar embereknek haszna származzon ebből. Csak sokkal kevesebb. Ha már vissza kellett adniuk a pénzünket, még utánunkvágtak egy ilyet. Abankszektor és az alapkezelők egy érdekcsoport. Erre nem adnék nekik bankadó csökkentést. Őket csak a haszon érdekli. A kormányt meg a kormányzás. érdekellentétek vannak. Súlyosak. Csak az nem világos, hogy miért nem korrektek , akiknek annyi pénzt olyan sokáig adtunk kezelésre. Szerinted?
@knausz: Vannak sokan. Csak a sarkításhoz vettem elő Petőfit. Passzol az alaptörvényhez:) Csóri vörös posztó náluk:) tudod , ő az egyik a 23 millió románból:D

porfelhő 2011.05.30. 21:50:25

Az ötpontos csomag jelenlegi állapotában a lakáshitelesek problémájának továbbtolását és a kormány időnyerését szolgálja, egy pontnak pedig nincs is túl sok köze a bajba jutott adósokhoz.
A csomaggal a kormány trükkösen meghosszabbítja a moratóriumot, és csendben beismeri, hogy az eszközkezelőre még sokat kell várni.
Az adósok könnyíthetnek a jelenükön a jövőjük kárára, a lakáspiac élénkítését célzó kamattámogatásból pedig a paródiáján kívül nem sok maradt."

Blöff és időhúzás: mit akar Orbán a mentőcsomaggal?"

hirszerzo.hu/profit/20110530_orban_devizahitelesek_mentocsomagja#rss

Húztuk, ameddig bírtuk, eddig ez jó volt, most azonban új megoldás után kell nézni" – mentegetőzött hétfőn Orbán Viktor,"

Hm. Ez nem old meg semmit. Már megint egy látványos cirkusz, vagy inkább hangzatos?
Nem csak a már meglévő "hiteleseknek' nem nyújt mentőövet, a jövőben a fiatalok lakás prolémáját sem oldja meg semmilyen szinten.
Hogy is gondolhattam, hogy végre talál a kormány valami féle átfogó megoldást, és fellendíti az ingatlanpiacot. Ki eladni- ki venni akar boldogulhasson.

aszekelyek 2011.05.30. 21:50:38

@ulrike: Sajnos ez nincs így. Sok éve már, hogy azt halljuk, hogy de megszavazták az első 100 napos programot.

megszűnt 2011.05.30. 21:53:39

@ulrike: @aszekelyek:
Idézett vers rengeteget ér. Benne foglaltatik amiről beszélgettünk, hogy elmennek az íróink, költőink és akkor nem marad senki, aki átvinné a szerelmet (átvitt értelemben: mindazt a szépséget, amit író, költő elmondhat a világról).

Radnóti Miklóst, ha említem. Mekkora hazaszeretete volt. Őt sem lehet?

Csoóri Sándorról nem tudok mást, mint a most élő költők legnagyobbika. Így mondom: Költőóriás.

ulrike (törölt) 2011.05.30. 21:55:07

@knausz: mindig jönnek újabb és újabb költők.

ulrike (törölt) 2011.05.30. 21:57:31

@knausz:
'S dúlt hiteknek kicsoda állít
káromkodásból katedrálist?'
Én most itten tartok: nagyon nagy katedrális lészen.

panelburzsuj 2011.05.30. 21:58:16

@aszekelyek:

A Csóri a seggén viseli a vörös posztót ...

Eljárta eszével Nagy-Cigányországot:
Hogy s mikép vesz ő majd új veres nadrágot,
Amely senkinek még soha testén nem volt -
Ánglia-posztóján bársonybul lesz a folt.

megszűnt 2011.05.30. 22:02:07

@ulrike:
Nem tudom. A költészet valami olyan, ami kihalófélben van. Gyerekkorom óta szeretem, sokak úgy vélik, hiábavalóság, pedig egy-egy versben benne van az egész élet.

Az ember változik. Nagyon szerettem József Attilát és mostanában mintha távolodnánk egymástól, de ez nem baj, csak mutatja, hogy én is változom.

Nem gondolom, hogy föltétlenül visszafelé kellene változnunk és itt most megemlítem @török gábor: bizony, ez a faluról szóló jelentés olyan, mintha a szocializmusból jött volna.

porfelhő 2011.05.30. 22:03:56

"Nem lehet megélni az állami nyugdíjból"

www.168ora.hu/itthon/nem-lehet-megelni-az-allami-nyugdijbol-76523.html

Hűha! Miért? "Némely" bérből- fizetésből meg lehet élni?!
á'dehogy csak "vegetálni" lehet.

jjulie 2011.05.30. 22:05:24

@aszekelyek:

mesélj hantabanya, milyen út vezetett a kárpátaljai putriból a fűbehugyosságig, különösen a kádár kegyelméből kapott anyagi és egyéb lehetőségek térjél ki részletesen, kedves, ne haggy ki semmit

porfelhő 2011.05.30. 22:11:34

Nem igazán szeretek a "múltba" visszamenni, a múltat idézgetni.
Ugyan mondja már meg nekem valaki, miért is volt annyira rossz.... az, mikor voltak munkahelyek, volt valamiféle biztonság, volt "egyfajta jövőkép," lehetett lakást venni. ...
Ja. és a társadalom egy csoportja - akik most csak álmodoznak róla - még a nyaralást is ismerte, nem csak hirből.

Igaz, kinek mi a jó, mi lenne jó, mindenki maga döntheti el.

:)

ulrike (törölt) 2011.05.30. 22:24:17

@knausz:
Költészet: nincs kihalófélben, csak változik, mint mi is. A mait nem is ismerem, de ez az én barbárságom, nem a költészeté.
Ünnepség: igen, a szocializmusból jött, mert ez a Mo. onnan jött, még akkor is, ha nem minden polgára élt vagy volt kisgyerek akkor.

megszűnt 2011.05.30. 22:27:03

@ulrike:
"Gondolkodj még rajta egy kicsit. Nem olyan rossz az, Audik, ingyen biztonsági őrök, ajándék verses kötetek meg a nép szeretete. A Sándor palotából nézhetnéd a Dunát, ahogy úszik le a dinnyehéj. És akkor megparancsolnád a derék honvéd flottillának, hogy vegyék ki a dinnyehéjat mert még valamit eszedbe juttat."

Nagyon kevés ember van, aki még nem eladó vagy sosem volt az. Én közéjük sorolom magam.

megszűnt 2011.05.30. 22:34:20

@ulrike:
Én nem gondolom, hogy nekünk vissza kéne térnünk a szocializmushoz. Folyton átmenteni a múltból, ami tanulság és tovább kell tudni lépni.

Amikor új utakra tévedünk, látjuk, hogy nem lehet hibázni, mert még a tévedéseinkben is benne van a tanulás lehetősége.

Nekünk már nem a szocializmus kell, és nem biztos, hogy Kína példája jó példa, még akkor sem, ha hasznosnak tűnik.

Az ember szabadságra született. Csak élni ezzel, azt még gyakorolni, legyen egy célkitűzés!:) Jó éjt kívánok a blogtársaknak!

porfelhő 2011.05.30. 22:41:27

Szijjártó: mindenkinek viselnie kell a terheket"

A miniszterelnök szóvivője a mentőcsomaggal kapcsolatban azt mondta, hogy a munkából az adósoknak, a bankoknak, és az államnak is ki kell vennie a részét."

www.hirado.hu/Hirek/2011/05/30/20/Szijjarto_az_ellenzek_a_minel_rosszabb_annal_jobb.

hm. Ma is "gazdagabb" lettem valamivel. Megmondta a Szijjártó is......
hm. Most már ezt is tudom.

:)

ulrike (törölt) 2011.05.30. 22:42:20

@knausz: Maga túlságosan érzelgős. Nem is jó ez a szó, inkább talán nem túl gyakorlatias. Jót is lehet tenni az emberekkel, bármilyen hihetetlenül is hangzik, magas posztokon is.
Mindannyian soroljuk magunkat valahová, de nem biztos, hogy valójában is ott vagyunk.
Az a baj, hogy mi túlmisztifikáljuk, túlmoralizáljuk a politikát, gondolván, attól, hogy valami 'politikai', vagy valaki politikus, akkor az különb, jobb, szebb, mint más, vagy másvalaki. Hát nem. Az is mi vagyunk.

ulrike (törölt) 2011.05.30. 22:58:18

@knausz: Én sem gondoltam, és nem is gondolom, de egy kicsit úgy van vele láthatólag sok ember, mint az öreg ausztrál a bumerángjával, vett egy újat, s a régit el akarta dobni.

megszűnt 2011.05.30. 23:02:59

@ulrike:
Látja, ugye belátja, hogy az érzelgősség nem hajt hasznot? Előre jottányit sem visz.

De attól még benne vagyunk mindenben, igen, még a választott politikusaink is ránk mutogatnak vissza.

Hanem. Őnekik minket kéne szolgálni és nem fordítva. Ezen ha még elgondolkodna..

megszűnt 2011.05.30. 23:06:05

@ulrike:
Az öreg ausztrál, bár magam nem ismertem, lehetett volna annyira bölcs, hogy a régiből tündérsípot farag.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.30. 23:53:50

@xsasha: hehe, a liberálisok szerint ha a Pesti Hírlap dőlne be, akkor azt a piacra köll bízni.
Ha meg a Magyar Narancs, akkor a gaz állam nem támogatja az értékeket.
Ilyenek a szent piac magyar prófétái.
Muhahahahaha.

lüke 2011.05.31. 07:05:22

@jjulie: azt a frannciás müveltsége/ét
napóleoni a termeted is? s az eszed ?az nem?
öt nyelven öt félére koncentrálni
férfi nem tudja

lüke 2011.05.31. 07:07:48

@knausz:
Kína nem szocializmus
(mikor az volt ,egy zárt világ volt)
ma paralel épül benne a szoc. + kapitalizmus
mint a másik nagynál, Putyinnál, kicsit irányítottan

jjulie 2011.05.31. 07:41:15

@lüke:

ez a kádárretró dédelgetett kifejezésvilágával elfedett későhorthykorszakbeli kultúrfölény egyedi és ismételgethető, nincs véletlenül egy sztorid a néhai férjedről aki büntetlenül, de halált és rendszert megvető fölénnyel leuramazott néhány későkádári rendőrt a nyílt utcán 1986-ban?

jjulie 2011.05.31. 07:51:22

ez jó:

index.hu/belfold/budapest/2011/05/31/az_allam_visszaveszi_az_akg-t/

remélem nem áll meg az orbán ilyen kis lépéseknél, hanem tovább folytatja a rekvirálást

a-kis-herceg 2011.05.31. 08:25:34

@knausz: ez nagyon szép. imádom... csak nem ide illik... :)

a-kis-herceg 2011.05.31. 08:28:47

@jjulie: feudál vadkapitalista retrokommunizmus...

ebbe illeszd bele a hortit légyszi... az hiányzik belőle. vagy az totá feudál volt?

megszűnt 2011.05.31. 09:03:42

@lüke:
A GEO májusi száma Kínával foglalkozik. Egy ország élre tör. A gyors fejlődés következményei politikában, tudományban, környezetben. Amikor utat tör magának a düh.. olcsó munkaerő, olcsó áram, föld és víz.

"Kínának még mindig vannak szép területei: érintetlen hegyek, sűrű erdők, tiszta folyók.. egy kócsag fűcsomót tépked, szitakötő lebeg fölöttem, az enyhe szellő a nedves föld és a virágok illatát fújja felém."..

xsasha 2011.05.31. 13:46:34

@vinczej:
Itt lenne az ideje azt mondani, hogy "Bocsánatot kérek! Beleszaladtam megint a látszatpolitizálók csapdájába."

bet.hu/magyar_egyeb/bux_menun_kivul

lüke 2011.05.31. 20:34:32

@jjulie:
halottról jót vagy semmit
ezt még a legalja is tudja
süti beállítások módosítása