Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
júl 05
00:26

Házkutatás, őrizetbe vétel, bilincs, szabadlábra helyezés. Sok ilyenről olvastunk már az elmúlt években, az ingerküszöbünk egyre feljebb és feljebb került. Most mégis érdemes megállnunk, mert példátlannak látszik az eset: a történet középpontjában (egyelőre) egy volt kancellária-, majd titkosszolgálatokat felügyelő miniszter áll.

(Fotó: hirado.hu)

Nem tudom, hogy mindenki pontosan felfogta-e a történet súlyát: olyan ügy indult útjára, amelynek a végén valaki kiiratkozik a magyar demokráciából. Vádakkal, rágalmakkal, feltételezésekkel már tele a padlás, itt azonban másról, többről, sokkal komolyabbról van szó. Ennek az ügynek lesz egy olyan pillanata, amikor már nem csupán állítások állnak egymással szemben, hanem a független magyar bíróság valakiről ki fogja mondani, hogy nincs helye egy demokratikus közösségben. Ha Szilvásyék valóban elkövették azt, amiről egyelőre nagyon keveset tudunk, de amit az ügyészség megalapozottnak gondol, akkor a Magyar Szocialista Párt súlyosabb terhet vesz a vállára, mint megannyi őszödi beszéd. Ha azonban nem áll meg a vád, azaz a bíróság szerint az ügyészség alaptalanul vádolta meg a politikust, az Polt Péter állásába – de reputációjába biztosan - kerülhet, s abban sem vagyok biztos, hogy a politikai felelősség elől a jelenlegi kormánytöbbség – amely támogatta-ösztönözte az úgynevezett „elszámoltatást” és bizalmat szavazott a legfőbb ügyésznek – elmenekülhet.

De mit tud kezdeni egy politikai elemző – azon túl, hogy felmondja a leckét arról, kinek mi lehet az érdeke - ezzel a helyzettel? Hiszen kit elégít ki a vagy ez lesz – vagy az lesz megközelítés akkor, amikor már nem csupán a szavak erősek, hanem a cselekmények is. Egyelőre valóban nem sokat, de annyit biztosan, hogy sutba dobja a politikai elemzés hagyományos eszközeit, és jelzi, hogy ebben az ügyben „odakint” vagyunk.

Tudom, látom, olvasom, hogy sokak szerint nekem személyesen is szerepem és felelősségem van a honi politikai elemzések „elsemlegesedésében”, abban, hogy a politikai elemzők nem tartják feladatuknak az igazság keresését, az értékelő állítások megfogalmazását. Nem tagadom, amikor másfél évtizeddel ezelőtt beléptem ebbe a térbe, szerepfelfogásom alapvetően az akkori félpolitikus megmondóemberek világával szemben formálódott. Másként szerettem volna megszólalni, mint azok, akik akkor, az 1998-as választásokat megelőzően a politika meghosszabbított karjaként „elemeztek” a nyilvánosságban. Bizonyos értelemben a megértő politológiának nevezett – és az állandó ítélkezés helyett alapvetően magyarázatra és értelmezésre törekvő – hozzáállás tiltakozás volt, nem, nem a politikával szemben, hanem a bántóan politizáló nem-politikusokkal szemben. Meg persze kísérlet is, hogy vajon lehet-e másképp, bocsánat, de kimondom, tisztességesebben, méltányosabban.

Nem merem azt állítani, hogy sikerült. Olykor én is szörnyülködve hallgatom egy-két, önmagát értékmentesnek valló kollégám eszmefuttatását - részben a semmi pofozását, részben a végletekig vitt, kifacsart érdekelemzéseket. Pedig az objektivitásra törekvés (ami természetesen nem jelent, nem jelenthet objektivitást) nem állítja azt, hogy ne lehetne megnevezni azokat a pontokat, amikor a politika kilép a normálisnak vett keretekből. Nem lehet mindig farkast kiáltani, mert a felsőfok állandó használata – ezt magamon is érzem - biztosan immunissá tesz. Ha azonban óvatosan, megfontoltan bánunk ezzel az eszközzel, jelzésértékű lehet.

Nem volt véletlen, hogy a 2006-os őszi események után – mivel egészen közelről megtapasztalhattam, hogy a politikai elemzés bizonyos tények ismerete nélkül értelmét veszti – közel egy évig távol tartottam magam a nyilvános elemzéstől, s azt hiszem, hogy 2010 után itt a blogon is jeleztem azokat a döntéseket, amelyek számomra határátlépésnek minősültek. De nem volt ez másképp a kezdeteknél sem, a 2001-ben megjelent könyvünkben Tóth Csabával ezt írtuk ugyanerről: „A politikai elemzés állandó problémája a politikai tudás kérdése: hogyan tudhatunk meg valamit olyan kérdésekről, amelyekben ellenérdekelt felek ellenérdekelt álláspontokat képviselnek. Elemzéseinkben többször leírtuk, hogy ilyen esetben a politikai érdekeket érdemes megvizsgálni. A politikai érdekek vizsgálatának azonban szintén korlátai vannak: csak addig működik, amíg legitim eszközökkel elérhető célokat, illetve tevékenységeket vizsgálunk. Egyértelmű például, hogy az ellenérdekelt politikai erőknek érdekükben állna fizikai erőszakot alkalmazni ellenfelükkel szemben. Ezt azonban mégsem teszik meg, és nem csupán azért, mert ennek jogi következményei lennének: a fizikai erőszak alkalmazása illegitim a demokratikus politikában. Egyetlen politikai erő sem él olyan eszközökkel, amelyeket illegitimnek tart.

Fontos jelezni: ebben az ügyben valaki biztosan élt. Bár politikai érdekeik alapján feltehetően sokan örülnek majd, a magyar demokrácia fekete napja lesz, amikor kiderül, hogy ki volt az.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr63040223

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szilvásy bilincsben - országomat egy fotóért? 2011.07.06. 09:58:09

Hogy Szilvásy György sértett-e törvényt, azt egy remélhetőleg független bíróság fogja eldönteni. Hogy Szilvásy György ellen vádat fognak-e emelni, azt az ügyészség fogja eldönteni. Nincsenek birtokunkban sem az ügyészség rendelkezésére álló információk...

Trackback: Gyurcsány: az ügyészség mocskos munkát végez 2011.07.05. 16:11:04

“Azt hiszik, örökre sértetlenek maradhatnak. Tévednek.”...

Trackback: Gyurcsány: az ügyészség mocskos munkát végez 2011.07.05. 16:09:45

“Azt hiszik, örökre sértetlenek maradhatnak. Tévednek.”...

Trackback: Egy lap 2011.07.05. 15:09:26

Vannak országok és vannak pártok, ahol a centrális erőtér és annak megtestesítője 99,9%-os többséggel győzelmet arat. Az az egy ezrelék „ellenzéki erő” mindig jól mutat a demokráciának és a különböző érdekek és értékek artikulációjának a ma...

Trackback: Mi lesz a politikai kultúrával? 2011.07.05. 14:12:10

 A politikai kultúra fogalmát a politológia szűkebben használja, mint a köznyelv és a sajtó szokta. Míg az első egyének vagy csoportok politikához való viszonyulását (véleményt, beállítódást, értéket) jelenti, az utóbbi gyakran érti alatta a polit...

Trackback: Síró játék 2011.07.05. 11:47:02

Nem tudom, hogy mindenki felfogta-e a történet súlyát: olyan ügy indult útjára, amelynek a végén valaki kiiratkozik a magyar demokráciából.

Trackback: Nehéz a dolga a katonának 2011.07.05. 11:34:47

Az egyik kedvenc olvasmányom Duko Popov: Kettős ügynök voltam c. könyve. Popov jugoszláv milliárdos volt, akit apja a legjobb nyugati egyetemeken taníttatott és hazatérve a kiváló nyugati kapcsolatai és anyagi háttere miatt meghatározó jelentőségű embe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoplita 2011.07.09. 10:05:28

@6.Lenin:
Én liberálisabb vagyok, mint te....mondtam már, a magam nyers, szókimondó, néha hőzöngő, de nagylelkű módján.

Te még az sem vagy....a kenetteljes gondolatok csúf, torz szemléletet hivatottak leplezni....
A veszett kutyák megbízhatóbbak nálatok..tükörképei, torz másolatai vagytok a komcsiknak.

megszűnt 2011.07.09. 10:09:49

@hoplita:
".. szavak sem kellenek, s rendben lesz minden!"

Az én dalaim között, és a leggyönyörűbben ők éneklik:

www.youtube.com/watch?v=CuWDZ8XBzT4&feature=related

megszűnt 2011.07.09. 10:12:36

@Hepci:
"az EQ és IQ többnyire fordított arányban áll egymással. "

Ezt nem tudtam. Magamból kiindulva igaz lehet.

hoplita 2011.07.09. 10:18:48

@knausz:
Igen....az egyik nagy kedvencem.
Amikor megjelent hetekig hallgattam.....abba sorba illeszkedik, mint a Hidegen fújnak a szelek, a Nagypénteken holló mossa két fiát.....
Gyöngyszemek...az ősi zene újraértelmezve, újjászületve és megőrizve az unokáinknak...és tovább.
Az Isten megáldja őket.

megszűnt 2011.07.09. 10:29:59

@hoplita:
Igen. A Jóisten, akiket ilyen csodálatos hanggal áldott meg, azt hiszem, nem véletlenül tette.

Akik pedig nem értik, én úgy hiszem, kevesebbet kapnak az élettől.

Egy kőkemény, liberális ember ezt nem értheti, de azzal meg nekünk nincs dolgunk.

2011.07.09. 10:57:21

@knausz: nemár....knausz névvel mélymagyar Jobbikos?

2011.07.09. 10:59:36

@knausz: egy társadalomban mindenkinek mindenkivel van dolga, és az a dolga, hogy megtalálják, miért és hogyan élhetnek együtt annak ellenére, hogy különbözőek...

megszűnt 2011.07.09. 11:01:48

@Letícia:
"nemár....knausz névvel mélymagyar Jobbikos? "

Tóta W. Árpádnak nem sikerült meggyőzni engem arról, hogy a liberális oldalamat kéne előnybe helyeznem.

Az EU-ba is a Jobbikot küldtem és egy éve is a Jobbikra szavaztam. Nevemtől függetlenül.

"miért és hogyan élhetnek együtt annak ellenére, hogy különbözőek..."

Tóta W. Árpád egyetlen percig sem kereste, én minek tenném?

2011.07.09. 11:16:16

@knausz: jaj már, nehogy már Tóta W. legyen az egyedüli liberális Magyarországon...És azért, mert más hülyeségeket tesz és beszél, akkor már neked is azt kell? És a belső iránytűd? Provokált, és provokál, mert ilyen. Te meg ugrasz nagyon jól...Nekem ez a véleményem.

megszűnt 2011.07.09. 11:27:45

@Letícia:
"Te meg ugrasz nagyon jól..."

Bennem 50-50%-ban a nemzeti-liberális, de ha választanom kell, akkor mindig a nemzeti oldalamat fogom választani.

Eddig is így történt. A magyar liberalizmusnak nincs jövője.
Lejáratódott.

hoplita 2011.07.09. 11:36:27

@Letícia:
Jaj...necsináld már....!!!!
Ennél a szánalmas etimologizálásnál azért képes vagy te többre is..ezt hagyd már meg a manifeszt elmeroggyantaknak, oldaltól függetlenül.
Nem szeretek belemenni abba, hogy ki a magyar.
Én, a turbómagyar-mélynáci.

2011.07.09. 11:38:05

@knausz: hát lehet...én ezért nem vagyok semmi sem. Nem tartozom sehova se, csak a józan eszemhez. Címke és skatulya nem nekem való...

2011.07.09. 11:40:47

@hoplita: na jó, igazad van...nagyon szépen meggyőztél, köszi így miattad hagyom!:) (Provokáltam!:D Bocsi knausz!:)

megszűnt 2011.07.09. 11:42:48

@Letícia:
Mindenki tartozik valahová. Az ember inkább nyitott legyen, hogy ez felszínre törhessen benne, hová igazán?

Mi az, amiért a tűzbe menne. Van-e egyáltalán ilyen?:)

fatia-negra 2011.07.09. 11:47:22

"Amundsen-program... a svájci frank árfolyamához kötnék a havi középhőmérsékletet"

hircsarda.blog.hu/2011/07/07/fidesz_10_fokkal_csokkentettuk_a_kozephomersekletet

2011.07.09. 11:48:20

@knausz: hát én jól mondtam, nem tartozom sehová se, és ne is akarok. Nyitott vagyok így, sőt, inkább éber...:)

Én miért mennék tűzbe? Politikáért soha. Max. a szeretteimért, de azok meg nem kérnek ilyen hülyeséget...:D

megszűnt 2011.07.09. 11:52:12

@Letícia:
"Én miért mennék tűzbe? "

Mondjuk a Hazádért. De hiába magyarázom, ha nem érted.

A költő így felelne rá, ha köztünk élne még:

www.youtube.com/watch?v=SPjqq-U8zDI

2011.07.09. 12:00:23

@knausz: hazámért? Visszakérdezek, az menne-e értem? A választ Te is tudod, meg én is...Sajnálom, de nem vagyok egy mártírtípus. Nagyon nem.

hoplita 2011.07.09. 19:29:06

Ezt a biztosan nem cigány, nem hiába született életet szeretném Orbán Ráhel és testvérei közelében látni.
Hiszen ez egy szegény kirekesztett, beilleszkedni vágyó kedves ember, akit fülkeforradalmunk nagy és dicső vezére a családjába fogadhatna...
Biztosan jó útra térne ez a nemhijábaszületett, a kedves Ráhel, vagy Flóra tudna rá pozitívan hatni, hogy hagyjon fel eddigi pajzán életmódjával és térjen mán jó útra.
Ha esetleg nem lenne sikeres a program és az orbánlányok tisztességével együtt magával vinné ez a derék fiatalember a mi drága vezénylő tábornok urunk nem létező karizmáját is, akkor majd adunk ki rá egy lájtos körözést.
Egyébként az orbán családban történő elhelyezése azért is lenne kívánatos, mert esetleg némi genetikai frissítést is jelenthetne az amúgy meglehetősen kifehéredett ovi-famíliában.
Tenyészanyagot meg nem fikázunk...

kuruc.info/r/35/81807/

hoplita 2011.07.09. 20:53:01

Vót egy délutáni kerti partym.
A két nagyobbik gyerekem névnapja volt, kicsit eltolva....mert egy napra esik, csak hétvégére csúsztattuk...
Délelőtt iszogattam egy kis szilvát, délután meg némi bort....mostanáig.
Bevágtam szép lassan, két üveggel....valami Varga féle barikolt küvét.....elment....meg valami másikat, szintén vöröset.
Majd a jó, öreg Hepci megmongya, megérte-e a májamat strapálni....de szerintem meg.:))

Mán csak azé" is, mert jót dumáltunkl....mellette pedig jót zabáltunk a fokhagymás-borsos gyesznóhúsból...némi zőccsíggel, meg egyebekkel.:)

hoplita 2011.07.09. 21:07:27

A Fidesz megkezdte Magyarország újrafelosztását – így lehetne a legrövidebben összefoglalni azt, amit most látunk, hallunk, olvasunk. Az elmúlt húsz évben kialakult gazdasági-maffiabeli-politikai status quót kétharmaddal a háta mögött simán felrúghatja Orbán és a jelek szerint meg is teszi. Hadd tegyük hozzá: nem biztos, hogy emiatt szomorkodnunk kell, az egymásra valló (inkább köpő a jó megfogalmazás) elvtársak kiboríthatják a szemeteskukát, azt, amiről mi, halandó civilek és adófizetők csak sejtjük, hogy mivel van tele.
Hogy tele van az biztos, ahogy az is, hogy az elmúlt húsz évben nem volt az MSZP-SZDSZ-MDF maffiával szembeni eléggé erős politikai-gazdasági-maffia alakulat, hogy a kettő versenyén alapuló egyensúly létrejöhessen. Ez most sem fog megvalósulni, boldog-boldogtalan rohan a Fideszhez, hogy idejekorán kössön vádalkut néhány névért cserébe.
Az Eclipse-üggyel ráadásul Orbán két legyet is üthet egy csapásra: lefejezheti az MSZP-n keresztül a politikába beépült orosz szálat és megszoríthatja Pintér Sándort, akinek jelenleg nagyobb hatalma van Magyarországon, mint Orbán Viktornak, annál az egyszerű oknál fogva, hogy az olajos ügyek dossziéi nála vannak. A TEK élén viszont ott áll Orbán bizalmasa – egykori testőre –, és készen áll a belügyminisztériummal, AVH-val szembeni „ellenpólus”.
Abban biztosak lehetünk, hogy messze még a vége, lesznek itt még látványos lefejezések, karaktergyilkosságok, épp csak megérdemelt büntetés marad majd el, hisz nem is az a cél, hanem a fideszes hatalomátvétel, az új status quo megírása és ráerőltetése az „elitre”.

hoplita 2011.07.09. 21:11:25

@hoplita:
Nem az én szövegem, csak elfelejtettem idézőjelet használni.....

Amúgy ebben is lehet valami.....
A szar, szemét fityisz és a szar szemét maszop, valamint kapcsolt részei küzdelme folyik itt.
Dunába az egésszel.......most már mondom, kivétel nélkül.:(

hoplita 2011.07.09. 21:16:57

@6.Lenin:
Egyébként meg....

Lenin.....gmiklós, nő, Magyarország.

Micsoda egy takony az, aki ilyet tölt fel magáról...!!!!!!
Mi vagy te bazmeg......?
Nő, férfi, buzi, hermafrodita?
Inkább egy szánalomkupac....

Így mán nagyon hiteles az ugatásod.

2011.07.10. 09:33:06

@hoplita: no, örömmel olvasom, hogy kedves egészséged jól szolgál!:) Egs!:) Hepci meg max. irigykedik...:))

hoplita 2011.07.10. 09:38:25

@Letícia:
Állítólag roppant egészségtelen a faszénen grillezett disznó, de én vállalom a kockázatokat.:)
Az íze viszont más elkészítési módokkal nem reprodukálható....
Csúszott rá a vörös, még ebben a kurva melegben is.:)

2011.07.10. 09:40:52

@hoplita: teljesen egyetértek veled, az íze nagyon jó, és semmihez nem hasonlítható!

Na most ha, úgy nézem, hogy a grillezés rákot okoz az okosok szerint, de a vörösbor meg a rák ellen ható antioxidánst tartalmaz, szóval nagyon jót ettél következmények nélkül!:D

Egyébként ha nem lehetne enni ilyen jót, minek is élni? :) Salátát egyék a nyulak...:)))

nyünyüge 2011.07.10. 10:20:15

@Letícia:

Ez egy kicsit erre a gondolatra rímel:

"...
– Te hiszel a lélekvándorlásban?
– Én a kivándorlásban hiszek. Új-Zélandba, az jó messze van ide.
Témánál vagyunk. Szandrából föltör a keserűség.
– Én undorodom ettől ez egésztől…
– Akarsz egyszer egy kéglit? Akarsz velem élni? Akarsz egyszer gyereket? Mitől van neked lelkifurdalásod? Normális vagy te? Mit kaptál te ettől a rohadt világtól, mióta élsz?!
– Ahogy fölkínálkozok, mint egy rossz kurva… ahogy át fogom verni… "

Kertész Ákos, Tigrisbunda

fatia-negra 2011.07.10. 10:27:19

@nyünyüge: ha soká tart itthon az ÚJ-ZSÉLAND, akkor én is oda fogok menni...

kultúra alapján Skócia.
de a politikai rendszere és működése alapján a korszerű Új-Zéland szimpi...
sok ismertető cikk volt az elmúlt években a HVG ben pl.

2011.07.10. 10:48:50

@nyünyüge: hm...elgondolkoztató...

@fatia-negra: :) Pesten is van újzséland!:D Csak nem mi lakunk benne sok-sok milliós tartalékkal...:?(((

menőmano 2011.07.10. 11:02:32

@hoplita:

Hm. Ez nagyon jó komment. Tudsz Te jókat irni, ha akarsz.

:))))

aszekelyek 2011.07.10. 11:06:01

@Letícia: ahogy mondod Letikém:D

@hoplita: Ha rátok lenne bízva, úgy néznénk ki, mint a háború után. Pont. Ott ülne a sok semmihez értő , ám annál bosszúszomjasabb és irigyebb tökfej és tizedelnének. Kitelepítenének, államosítanának és semmiféle kompatibilitást nem gyakorolnának a XXI. századhoz és a demokráciához. Az a törvény nálatok, amit ti képzeltek arról. A többit nem tisztelitek. Az államosítást már követeltétek is. A magánhadseregeteket pedig nem az öregek , kifosztottak védelmére használjátok és nem is áll szándékotokban. Lett volna rá már alkalom és mód is. A legaljában merítettek, akik azt a pártot gründolták. Az elvetemültek és a teljesen tudatlanok köréből. ez a szabad véleményem a jobbikról és ezért a hatályos alkotmány értelmében semmiféle retorzió nem érhet. Te majd itt leírod a válogatott trágárságaidat, oszt jónapot.

aszekelyek 2011.07.10. 11:16:28

@xsasha: Elkezdődőtt a rendrakás...Jjuteszembe, erről a titkosított cirkuszról, hogy mintha kipukkadni látszana az EP-ben harsogott lufija a ballibnek, hogy a sajtó dolga ellenőrizni a politikát. Így???? Az összes léhyeges dolgot titkosították, gumicsonton rágódnak mindenütt. Szívásiné még azt is szóvá tette , Célpontban láttam, hogy a sajtó tudta, hánykor lesz a tárgyalás és odamentek. Mit képzel a kis kösztümjében? a sajtó csak való villáról és tüncikéről meg világsztárok szerelmi életéről szóljon? el kéne neki magyarázni, a baloldal álláspontját a sajtó dolgáról. Deklarálták többször, a médiatörvény kritizálása során. Vitatkozzon velük a drága.... GYurcsányközeli munkatárs majd szociális miniszterasszonyi magaslaton volt , csak nem volt tele a szája pogácsával közben, mint annak a személynek, közben, amikor megkérdezte, magukat beengedik ide? A szabad sajtótól, demokráciában.... Ő is nyilván az egyedül demokraták chartája és feri legújabb helyezkedési terveinek szekértolója. Szép csapat ez . Lehet, hogy a kiskosztümös ifiasszony még nem fogta fel, hogy már a pozíciója törvény szerint nem védi az urát mindentől. A gyakorlatról persze tudhat mást.

aszekelyek 2011.07.10. 11:18:49

@Balt: Miért nem vagyunk meglepve??? Mondják, piroska titkárnője vagy mije vót a néni.....:D Jó elvtársnő.

aszekelyek 2011.07.10. 11:22:27

@subtotal: Ti vagytok az a hatóság, mely letartóztathatja? Jó, hogy végre ezt is tudjuk:) Ilyesmiről, te is tudod, szó nincs. A nyomozás során felmerült vállalkozásról van szó és a szolgálatok végzik a dolgukat. felderítik a kapcsolat :DDD rendszert. Semmi rendkívüli nincs ebben sem.

aszekelyek 2011.07.10. 11:25:16

@knausz: Hogyne. Para Kovács tudja ezt? A jobbikos szavazatot? Gondolom igen. Így lehetett betartani legjobban a FIDESZ-nek. Lehet, hogy nem olvastad a Varázshegyet de átlátok rajtad.

aszekelyek 2011.07.10. 11:26:47

@knausz: Már akkor biztos voltam ebben, amikor az EP választási plakátja a szadistáknak a jobbikot reklámozta.

aszekelyek 2011.07.10. 12:25:13

@knausz: BAn ebben igazság , csak a FIDESZ-ben lehetett átélni.Nem a hazáért, hanem magukért kukorékolók meg most ott rontják az országimázst az EP-ben. Mintha a haza ellenzéke.... akik olyanokat kornyikálnak , mint te is...

aszekelyek 2011.07.10. 12:55:26

@Hepci: Ezt nem így tudom. :) Mindenesetre a katolikusokat lejáratni jobban nem is lehetne.... , ill.keresztényeket. Nem lehetnek azok a kirekesztők, alapból. :) se a kirekesztő liberálisok , sem a kirekesztő jobbikosok. Kevéske IQ-val persze lehet, hogy valaki úgy gondolja, lehet. Sztem ez egy nagyon ronda mimikri. -amit itt nyomnak .....

graycivil 2011.07.10. 13:02:45

"Az viszont biztos, hogy egészen kiváló az új médiatörvény, és őszintén, szívből örülök annak, hogy végre gyakorlatban is tapasztalhatjuk e kiválóságát. Borzalmasan büszke, iszonyúan izgatott, rettenetesen romantikus hangulatban vagyok, hogy végre itt a minőségi és szabad újságírás reneszánsza! Végre szerelmet vallhatok a kormánynak, végre senki és semmi nem korlátoz, hogy napestig éltessem Orbán Viktort. Ilyen kiváló cikkek tucatját fogom ontatni a jövőben, melyekben félelem és gátlás nélkül ünneplem a kormányt!"

hirszerzo.hu/publicisztika/20110710_mediatorveny_cego

"Különben rábaszunk."

aszekelyek 2011.07.10. 13:08:08

@Hepci: duplafenekű egy sztori ez :) nekem elhiheted ... Hogy oda voltak itt, amikor azt írtam, senki nem az, akinek látszik, emlékszel? Ez ennek a manipulációnak a legjobb terepe. A még keresztényebb jobbik... ezen is elcsevegtem már hoplitával... a régi ismeretségünk alatt. MNO-n is. eddig a FIDESZ-esekből akartak jobbikost csinálni, választás előtt, most a liberálisok közelednek. Nem cáfolnak rám, mindenesetre. :) valahogy össze kell kaparni a szétszaladt liberálisokat.., akik nem ateisták vagy más vallásúak. Lényeg, hogy ne a FIDESZ-hez menjenek. A neokonok is, hogyne. feri tervei szerint. :) A mi knauszunk ír a Népszavába de a jobbikra szavazott... :) ezen vísítva kell röhögni és aztán zokogni. Minthogy ez tragikomikus.

aszekelyek 2011.07.10. 13:16:03

@fatia-negra: HA az agressziót nem számoljuk a vicc megett.... Sztem bajnait kell hazahívni a fővédnökéül a Kevorkian tervnek. (Hogy hozzátegyem a magamét én is... ) A hitelmegoldó siralomházban ő fogja felolvasni nekik a bankoknak szánt , szoci-szadista etikai kódexet. Az lesz az utolsó vacsorájuk. A végén elmondja, hogy nem értettünk hozzá. A hátrahagyott ingatlanokba pedig betelepíti ferink a szadesz és az ebolamdf támogatásával azt az egymillió keletit, akiket ők a demográfiai probléma megoldására a legkomolyabban elhatároztak 2005-ben.

6.Lenin 2011.07.10. 13:19:29

@hoplita:

Ennyire nincsenek érveid (érveitek)?
Valamibe, valamikor nagyon beletrafáltam, nálad.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.10. 13:23:23

@Letícia: ebben a melegben benyomott két üveg vörösbort + egyebet? Nem irigylem.

6.Lenin 2011.07.10. 13:28:42

@menőmano:

hoplita 2011.07.09. 21:11:25
@hoplita:
Nem az én szövegem, csak elfelejtettem idézőjelet használni.....

Nagyon jó módszer, belinkelni, mintha a saját lenne.

Nem véletlen. Csapatmunka (a Bt-ben is , PF & Ts-i blogger Bt.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.10. 13:29:20

@aszekelyek: ezt arra írtad, ahová a link vezet? Hümmm...
Mi van a katolikusokkal meg a kirekesztéssel?

2011.07.10. 13:30:46

@Hepci: ráitta a finom sült és sós disznóra...:))) Jó, ne irigyeld, de azért ne tagadjuk, nem hangzott rosszul a grillezett fokhagymás disznóság + vörösbor!:)

2011.07.10. 13:34:06

@Hepci: csak kirekesztés van...legnagyobb kirekesztő mindig a vallás meg a vagyon. Nem is értem!:D

2011.07.10. 14:04:04

@Hepci: na ja...illetve az IQ hiánya...:D

14:20 Colombo...nincs is jobb, mint ebben az időben hűs szobában tv-nézni...:)))

menőmano 2011.07.10. 15:42:28

@6.Lenin:
És? Van valami probléma?
Mi baj van. Meleged van????

:)))))))

menőmano 2011.07.10. 15:45:23

@hoplita :) Hányan vannak már a "fiókban" ???

:)))))

menőmano 2011.07.10. 15:49:54

Csak "benéztem" a posztra, de már megyek is.
Még mielőtt problémát okozna a jelenlétem, egyes kommentelőknél.
További szép napot.

:))))))))))

2011.07.10. 16:23:05

@menőmano: manócska, semmi baj szerintem a jelenléteddel!:)))))

hoplita 2011.07.10. 16:23:53

@aszekelyek:
Mondtam már, hogy nem az a legnagyobb baj, hogy egy önálló gondolat kiötlésére képtelen hülye vagy.....hanem hogy még fantáziád is csak annyi van, mint egy játékimackónak?
Az érveid meg alulmúlják a legelvetemültebb és legvonalasabb libernyákét is...
A középszer, illetve az az alatti szánalomkupac tobzódása a ti országlásotok...valamikor nem gondoltam vóna, hogy megyóékat is meg lehet közelíteni színvonalban.
Nektek sikerül...igaz nincs ebben semmi különös, egy tőről osztódtatok ti....a szervilis, másod-harmadvonal pozíciófoglalása az, amit itt láthatunk, tapasztalhatunk..
A trágárkodásom meg nem más, mint a lenézés egy megnyilvánulása....akikkel lehetetlen értelmes, bármilyen eredménnyel kecsegtető párbeszédet folytatni, azt el kell hajtani a búbánatos, kankós picsába.
Mondtam már...hogy egy klasszikust idézzek, veled beszélgetni olyan, mint sajtreszelővel hokizni...lehet, hogy a végén van valami élvezet, de iszonyúan fájdalmas.:)

hoplita 2011.07.10. 16:29:58

@6.Lenin:
Nekem nincsenek érveim, kedves gémiklós, aki nő és lenin, valahonnan a faszomtuggya honnan?

Még az identitásod sem mered vállalni, oszt ugacc nekem?
Elmész te...tudod hova. Ezek vagytok ti...sunyi gecik.

2011.07.10. 16:31:27

@hoplita: mecsoda vallomás...:)))))

2011.07.10. 16:32:49

@hoplita: húha...szegény Lényint má' mé' bántod???:((((

6.Lenin 2011.07.10. 16:55:48

@hoplita:

Kedves hoplita!

Nagyon 1xű a magyarázat. Nem az a lényeg-szerintem-, mit is akarnál itt elhitetni másokkal. Nick, nem, foglalkozás, stb.
szerintem ezek nem lényeges szempontok, mindenki azt ír, amit akar. Lényegtelen.

Az "identitásod" kiderül a mondandódból, de ez is csak szerintem.
Itt mindenkinek jogában áll a véleményét leírni, mások véleményére reagálni, miben nem ért 1-et.

Minősíteni is lehet, mivel a blog gazdája nem állított korlátokat (gondolom, megbízik a hozzászólókban, mivel ez más által nyújtott felület, amivel nem szokás visszaélni. Lehet, régimódi a gondolkodásom.)

Nem tudom mással magyarázni a megnyilvánulásaidat, mint az érvek hiányával.

Ilyen véleményeket alakítottál ki magadban, amiket itt közzé is teszel, rendben. Jogodban áll, mint mindenki másnak.

Nincs szándékomban meggyőzni az ellenkezőjéről. Csupán leírom időnként a sajátomat.

Mindezt csak azért, ez a véleményem az általad írtakról.

6.Lenin 2011.07.10. 17:01:33

@Letícia:

Má, mé lennék szegény?
Nem lyukas a gatyám.

hoplita 2011.07.10. 17:05:55

@Letícia:
Mert egy csúszómászó, sunyi geci.
Azokat meg rühellem, felettébb.
A megölő ellenségemet is tudom becsülni valamennyire, ha egyenes és van gerince.
De ezeket??????

Olvasd el azt a kettővel fentebbi magyarázkodást...

2011.07.10. 18:00:17

@6.Lenin: jaj nem azt mondtam, hogy csóóóóóri vagyol!:P

@hoplita: ne már. Mert mást gondol?:) Ne már...

hoplita 2011.07.10. 18:13:05

@Letícia:
Nem, nem azért.
Tudod, nem igazán az az érdekes ki mit gondol...sokkal árulkodóbb ahogy gondolja.

6.Lenin 2011.07.10. 18:46:15

@Letícia:

Tán örülnöm kéne, mert enyém a mennyek országa ?

www.youtube.com/watch?v=-MdhS2Fw_n8

Diocles 2011.07.10. 19:42:35

off

az LMP a választójogi törvényjavaslatról:

mandiner.hu/cikk/20110710_lmp_botranyos_a_fidesz_valasztasi_javaslata

elnézést a rosszmájúságért, de meglepne, ha a jövő héten nem olvashatnánk Karácsony kolléga véleményét alátámasztó TG-posztot :)

fatia-negra 2011.07.10. 20:03:05

abszolut ON... titkok, titkok, közös titkok... még a zokni is titok... pszt...

proszektura.blog.hu/2011/07/09/szigoruan_titkos_3/fullcommentlist/1#c13954052

ssi 2011.07.10. 20:37:18

OFF .. egy véletlen videó kapcsán

1-1 egyszerű ember mai tündérmeséje mindenhol kell a népnek:

pl. kb. 50 évesen .. munkanélküliből milliárdos .. rövid idő alatt ..

adottság, tanulási képesség, személyes varázs .. váratlan siker és szerencse .. de a mai kor kötelező külsősei nélkül nem lehetne - átformálók, menedzser, üzletember stb.

és sok hasonló tehetség van már, akik több éve a pályán, de se ekkora hírnév, se ekkora vagyon ..

mintha szinte csak a könnyebb műfajú zenében

www.youtube.com/watch?v=DJIDr15duZk&feature=related

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.10. 20:40:51

@hoplita: honnan veszed, hogy Miklós és nő, csak nem a Faszbuk profilját csekkoltad?

ssi 2011.07.10. 20:52:05

OFF még egy kis esti ének .. kiskorú tehetségek közül is ...

www.youtube.com/watch?v=SBAjLBN7VhA&feature=related

www.youtube.com/watch?v=KBUqno0j52U&feature=related

további szép estét!

török gábor 2011.07.10. 22:08:38

@Diocles: csalódást fogok okozni: én egyáltalán nem tartom botrányosnak...

fatia-negra 2011.07.10. 22:43:14

@török gábor: hát igen ... ez is demokrácia még... csak sajátos magyar változat... 2 millió ajánlószelvényt kell összeszedni per jelölt (a postaládákból...) viszont cserébe elég a rendszeresen kialakult 10-20 % os részvétel, amiből a teljes népesség 5-6%-a fides szimpatizánssal is lehet nyerni... nem baj majd megint "megmentik" az elempét a fides ék... hisz ők keresztes grállovagok...

valahogy az az érzésem, hogy mégsem lesz több "kopogtatós" választás...

graycivil 2011.07.10. 23:39:44

@török gábor: Csalódást okoztál! :-( :-)

menőmano 2011.07.10. 23:42:46

Ebben a melegben már nem is emlékszem, de azt hiszem a másik posztra "hoztam a cikket" a fidesz választási törvényjavaslatáról.:)
Nem értem igazán az Lmp. felháborodását. Tavaly is bekerültek a parlamentbe, (igaz még talán őket is meglepte) :))
Huszonegy nap alatt össze lehet gyűjteni ezerötszáz szelvényt.
Legalább "dolgoznak" a pártok, a képviselő jelöltjeik is, produkálnak valamit a választásokig hátra lévő időben. Ha nem hát akkor nem.:))
Legalább előre lehet tudni majd melyik párt akar esetleg koalicióra lépni.
Esetleg elkerülhető lesz, hogy "álruhában" függetlennek állitva be magát induljon akármelyik képviselő jelölt.
Nem tudom, teljesen jól értelmeztem e.
Mi ezzel a probléma?? Nem értem.

:))))

menőmano 2011.07.10. 23:48:36

Az Lmp. szerint a Fidesz és az Mszp. bebetonozza magát???? Az új választási rendszerrel.
Nahát!
:))))))

menőmano 2011.07.10. 23:54:50

Csak azért "néztem " be a posztra ilyen későn, mert kiváncsi voltam, hogy megirta e a @hoplita hányan vannak már a "fiókban". :))
De látom nem irta meg.
Hát hiába nem "szeretnek" itt engem, a kommentjeimet.
Jól van ez igy. engem meg már nem is nagyon érdekel, ki szeret, meg ki utál az sem.

:))))))

fatia-negra 2011.07.10. 23:55:35

@menőmano: igen. tavaly sikerült nekik a fővárosban 28 ezret 1 nap alatt.... ;)

menőmano 2011.07.10. 23:59:08

@fatia-negra:
Nem mondod komolyan?
Jesszus egek ura! egy nap alatt???!!!
Én valami más dolgot is hallottam.?!
Akkor meg miért aggódnak ennyire. Ilyen teljesitmény már elég lesz nekik is a "betonhoz". Vagy talán nem?

:))))))

fatia-negra 2011.07.11. 00:03:20

@menőmano: ahhh félreérted... ennyit elempé szedett össze... fides milliókat

menőmano 2011.07.11. 00:06:38

@fatia-negra:

Mondom, hogy más dolgot is hallottam.
Te nem akarod érteni?
:)))

megszűnt 2011.07.11. 00:07:31

@török gábor:
Engem érdekelne, miként látja Ön a Fidesz választási javaslatát. Azt gondolom, megérne egy bejegyzést.

Azt tudom róla, hogy egyetlen fordulóban eldőlne minden és nem volna lista, nem lennének töredékszavazatok.

Az LMP-nek nincs vidéki bázisa. Nyilván nem kerülnének be. A Jobbikról egyértelműen hiszem, hogy igen, mert olyan eltökélt szavazói vannak, mint korábban az SZDSZ-nek voltak.

Köszönöm.

menőmano 2011.07.11. 00:10:29

El van rontva az estém.

Jóccakát!!!!

:(

megszűnt 2011.07.11. 00:10:45

@Hepci:
"honnan veszed, hogy Miklós és nő"

Indán látni, én is megnéztem tegnap. gMiklós nő Magyarország. De megnézem megint.:)

menőmano 2011.07.11. 00:12:32

Török Gábor!

Tudom nem hiányzom innen, de nem is jövök ide mostanában.
Addig ) is köszönöm, hogy itt lehettem.

:)

megszűnt 2011.07.11. 00:16:11

@Hepci:
i-re kattints és gmiklos

Magyarország 6.Lenin

Én sem értem, de @menőmano: blogtársamat is tolerálom, aki a szivárvány minden színében van jelen és még nem néztem az indán. A stílusa viszont mindig ugyanolyan, akármilyen néven ír és ez engem mulattat.

6.Lenin, hogy gmiklós és nő, ez engem már nem lep meg. Így van. Kész.

megszűnt 2011.07.11. 00:17:35

@menőmano:
Most elmégy aludni, de holnapra ITT legyél! Ennyi.

Jó éjszakát kívánok!:)

menőmano 2011.07.11. 00:20:51

@knausz:
Tisztázzuk. Nem vagyok a blogtársad. Semmi közöd hozzá, itt vagyok e vagy sem.
Akkor irok amikor akarok.

Addig amig a Török Gábor nem irja ide ki, hogy elég volt.

Remélem világos. Jó lenne ha az "üldözést" befejeznéd.
Ennyi.

menőmano 2011.07.11. 00:22:19

@knausz:
Nem leszek itt, mert elég volt.
Nem kell kivánnod semmit. Érted.?

megszűnt 2011.07.11. 00:23:18

@menőmano:
Az égvilágon senki nem bántott. Hová mennél??

menőmano 2011.07.11. 00:29:57

@knausz:
Nem mindegy hová???
Csak, ne üldözz már állandóan.
Elég volt.

megszűnt 2011.07.11. 00:30:28

@knausz:
Akkor még egyszer nekifutok:

Jó éjszakát kívánok azon blogtársaimnak, akik engem blogtársnak tartanak! Szevasztok!!:)

ssi 2011.07.11. 00:32:40

bocsánat a megint zenés OFF-ért .. ez a gyerek olyan, mint egy játékbaba .. s amit produkál !! sírjak? / sírva nevessek ? - az utóbbi lett .. felvidított és felébresztett :-)))) mind a kettő jól jött :-)

www.youtube.com/watch?v=IpSYwvzKukI&feature=related

menőmano 2011.07.11. 00:36:55

Sirni, vagy nevetni. Röhej.
Megélni, tulélni kell.
:((

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 00:48:42

@knausz: 6. Lenin egy zavaros identitású egyén. :)

ssi 2011.07.11. 00:49:50

tündéri és tehetséges gyerekek .. még egy kis éji zene .. mindenkinek békés álmokat :-)

www.youtube.com/watch?v=IOfKAPGfd6k&feature=related

www.youtube.com/watch?v=vBLFYmDZmGE&feature=related

ezt a művészt viszont a friss hírek szerint megölték, s lehet, hogy csak véletlenül őt .. nyomorból indult, feleségét és gyerekét balesetben elvesztette .. majdnem vak volt
www.youtube.com/watch?v=xD3G6eM3tPI

hoplita 2011.07.11. 08:35:11

@fatia-negra:
Na, nem annyit, csak úgy a felét..
Hát Istenem, húzós egy nap vót.:)))

hoplita 2011.07.11. 08:39:29

@Hepci:
Á, dehogy...csak rákattintottam az inda oldalára.

Másrészt meg az ellenkezője se biztos.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.07.11. 21:45:37

@manyike: @fatia-negra:

A minősítést meg fogják mondani, - pl. kémkedés - csak a részleteket nem.

Én kétlem, hogy a közeljövőben annyi részlet nyilvánosságra kerülne, kerülhetne, hogy a közvélemény tiszta képet kaphatna erről az ügyről.

Itt titkok vannak és maradnak is.

Na persze forradalom esetén változhat(na) a helyzet, de Magyarország nem a sikeres forradalmairól híres, úgyhogy erre nem, erre sem számítok.

anytwo 2011.07.22. 17:15:58

"lehet-e másképp": úgy látszik nekem kell leütnöm ezt a magas labdát: Lehet Más a Politológia (ezer bocs)
süti beállítások módosítása