Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
19:18

Minél többet tudok róla, annál inkább ki akarom zárni az életemből – ezt a mondatot egyetemista koromban hallottam valakitől, aki az édesapja révén elég közelről követhette a politika eseményeit. Máig emlékszem a reakciómra: kifejezetten idegesített a bennfentességbe mártott elutasítás. Tényleg azt hittem, hogy én jobban tudom, mi és miért fontos a politika.

Sok hibát el lehet követni a politika közelében forgolódva. Lehet az ember túlzottan idealista, ilyenkor általában hamar jön az illúziók elvesztése, a nagy kiábrándulás. Lehet túlzottan pragmatista, a rendszerben lévő magabiztosságával már-már cinikusan machiavellista, hogy aztán egy idő után azt vegye észre, nincsenek már fogódzói, értékei, kiüresedett és megfagyott. És lehet olyan is, amilyen módon – kezdetben messze nem tudatosan – én próbáltam közelíteni hozzá: kívülállóként, de nem érdeklődés nélkül, izgalmas bogárnak tekintve a politikusokat, akik hol helyesen, hol helytelenül döntenek, s akiknek a viselkedése – ha okosan figyelünk – megérthető és elemezhető. Az első lépcső ugyanis a megértés – gondoltam -, minden másnak, így a politikai cselekvésnek is, csak ezután van értelme.

Először 2006 őszén kellett átgondolnom, hogy tartható-e ez az alapállás. Akkor, a tévészékház ostroma után éreztem azt, hogy nincs mit mondanom. Nincs mit mondanom mindaddig, amíg pontosan ki nem derül, hogy miért úgy történt minden, ahogy. „Amíg ezekre a kérdésekre nincs bizonyítékokkal alátámasztott válasz, és a hiányzó tudást legfeljebb különböző összeesküvés-elméletek próbálják pótolni, a politikai elemzés olyan mértékben elszakad a lényegtől, annyira irrelevánssá válik, hogy művelőinek érdemes elgondolkozniuk szakmájuk korlátain” – írtam akkor.

Azóta – már csak a munkám természetéből adódóan is - persze sok mindent tapasztaltam, hallottam és olvastam, ezek az ismeretek azonban inkább elbizonytalanítottak, semmint megerősítettek. Egyre több minden utal arra, hogy sajnos nem lehet minden bogarat megfigyelni a réten – és különösen azokat nem, akik pedig a legnagyobb befolyással rendelkeznek az események alakulására. Egyre többször látszik úgy, hogy a nyilvánosság előtt megjelenített és a megfigyelő számára dekódolható politikai érdekek mellett és gyakran felett megjelennek olyan szempontok, amelyeket igazán csak a bennfentesek ismerhetnek, de amelyek sokkal lényegesebbek és fontosabbak, mint azok, amelyekről a  pártküzdelmek árulkodnak.

„Nem szabad naivnak lenni, a politika kétezer éve a pénzről szól, semmi másról” – fogalmaz a mai Népszabadságban egy állítólagos debreceni vállalkozó. Egyre inkább úgy érzem, hogy néhány kérdést feltétlenül tisztáznom kell, mielőtt folytatom. A legfontosabbak:

1. Ami a mai magyar politika működését jellemzi, az valóban a politika normál, rendszerszerű, ezeréves logikája, üzemmódja?

2. Ha a paraván mögötti világ fontosabb, akkor van-e egyáltalán értelme a látható világ politikai elemzésének?

3. Milyen módszerekkel tudható meg több arról, hogy ténylegesen kik és hogyan hozzák a döntéseket?

4. Ezek az ismeretek milyen módon tehetők közzé, hogyan lehetnek a politikai tudás hasznos részei? 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr743158575

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Majd én képviselek 2011.08.22. 12:59:58

   Majd  én képviselek            (levél a kollégiumból) Kedves Édesanyám! Írom e levelet, Csomagja megjött, bár kissé leve lett. Megsárgult a fasírt, íze mégis pompás, Töb...

Trackback: Ki is Tóta W. valójában? 2011.08.17. 17:33:31

Tóta W. otthagyja az Indexet! – söpört végig rémhírként az interneten, az egyiptomi és angol lázongásoknál is gyorsabban....

Trackback: Török Gábor, a Jobbik és a szépirodalom 2011.08.17. 10:40:12

„Nem akarásból, úgy látszik, lelkileg élni nem lehet; valamit nem akarni megtenni, tartósan nem jelenthet élettartalmat: valamit nem akarni, és egyáltalán semmit sem akarni, tehát a parancsoltat mégis megtenni, talán túl közel van egymáshoz, semhogy a ...

Trackback: Golyós presszó, köcsög NAV 2011.08.17. 10:02:56

A kocsmaasztalon felejtett zárjegy nélküli, felbontott csomagban talált 13 db cigareta miatt kapott 150 ezer forintos jövedéki bírságot egy nyíregyházi kocsmáros.A Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) egy héten belül már harmadik alkalommal járt nála, mind...

Trackback: Átkúrós magyar siker a strand világranglistán 2011.08.16. 21:09:49

A világ 66 legjobb strandja közé választották a Gárdony Sport Beach fürdőhelyet! Ezzel a megtisztelő címmel a velencei-tavi strand dubaji, jamaikai és görög tengerpartokkal került azonos helyre. Ja, hogy ezt a listát egy magyar kormányzati cég állított...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.08.21. 19:55:15

@nyünyüge: :)) Hofit nézem inkább...az elmondja Paja bácsiról is a véleményt....nem változik semmi, csak most más helyen, más öltönyben van. De a lényeg ugyanaz...:)))

@knausz: elején szerettem...jó, irigy vagyok arra a gyönyörű hajára..:)))

6.Lenin 2011.08.21. 19:56:05

@manyike:

Az Universumban minden a túlélésről szól, talán.
Az élet is, harc. Az életképesebb van életre ítélve, hogy ne szakadjon el a lánc. Amennyiben igaz az evolúcióról szóló mese.
Megpihenve a harcban, jólesnek talán a kisebbik fiúról szóló sztorik is, legyőzi a sárkányt, hogy megszerezze a királylány kezét, fele királyságot, hogy adót szedve, kicsesszen az alattvalókkal.

Ki az a Timi, ha már rajtam is munkálkodik?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.21. 19:58:15

@nyünyüge:

Jó, akkor ezt megbeszéltük, te így gondolod, én meg úgy.

Érdemes lenne egy kísérletet lefolytatni, hogy a Magyarországon élő kínaiakat megszólítva az angol vagy a magyar nyelvvel boldogulnánk-e jobban.

Így lehetne eldönteni.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 20:00:28

@6.Lenin:
"Tájékoztatjuk a lakósságot, hogy kb 10 évig nuku lóvé, se fizu, se nyudíj. Szerezzenek 1 rakás krumplit, néhány kecskét mert nem lesz mit zabálni."

Aztán miért is ne lenne?
Magyarország élelmiszerből bőven önellátó.
Nyugdíjat se hitelből fizet az állam, hanem adóból, az előállított javakból.

Ráadásul ahogy Orbán elqrt bankárcsicska kormánya most csinálja, így valóban egyre kevesebb a lóvé, egyre többen éheznek,egyre nagyobb a nyomor és munkahely se nagyon keletkezik.
És nem engem fog karóba húzni a jónép, hanem azt a szélhámos szemfényvesztő hordószónokot fogja megnyúzni, aki pont az ellenkezőjét teszi, mint amit benarkózva prédikál, Orbán Viktort.

Pont úgy, ahogy Izlandon tette a hazugságokat megeléglő nép!

megszűnt 2011.08.21. 20:01:49

@Letícia:
"elején szerettem...jó, irigy vagyok arra a gyönyörű hajára..:))) "

A micsoda nő. Ennél maradnék akkor, ez tényleg szép volt, romantikus (nem ragozom). A haja olyan, mint az enyém. Rengeteg. Szerintem a bronzvörös áll neki is a legjobban, vagyis mutatósabb, mint a fekete.

Engem öregített. A fazon is, és jutottál eszembe megint Te, amikor nagyasszonyoztál, hogy én még nem akarok nagyasszony lenni, inkább kisasszony.:) így nyirattam a legújabb fazonra és lett bronzvörös.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.21. 20:01:54

@xsasha:

Az Egyesült Államokban van adósságplafon.
És? Számít? Ér valamit? Semmit.

Ugyanúgy, ahogyan a törvényhozás bevezethet egy ilyen adósságplafont el is törölheti azt és bármikor módosíthatja is. Nem jelent semmilyen valós korlátot.

Az adósságplafont elérő országoknak, ha be akarják tartani, akkor többet nem csinálhatnának költségvetési hiányt. Erre melyik politikus hajlandó?

megszűnt 2011.08.21. 20:03:46

@6.Lenin:

"Ki az a Timi, ha már rajtam is munkálkodik? "

Nem tudom, hány van belőle ezen a blogon.:)

nyünyüge 2011.08.21. 20:03:57

@Akitlosz:
Erősen túltárgyaltuk már a témát, nyilván rosszul fogalmaztam. Az idézőjeles "üzletelésen" nem az itt élő, üzletből élő kínaiakra gondoltam, hanem általában, Kína európai érdekeltségeiben dolgozókra, mint pl. a Huawei.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 20:04:09

@knausz:

Egyre több ilyen lesz.
Előbb-utóbb majd robbantanak is és kalasnyikovval futnak majd ámokot.

Azt hiszem látásból ismerem a fazont.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 20:10:00

@Akitlosz:

Á,tényleg nem hibáztak.
Csak ütöttek a költségvetésen egy bazi nagy likat, amit ebben az évben valójában hitelből, mások ellopott nyugíjbefizetéseiből fizetnek.

Ezenkívűl szépen seggreültették a kiskereskedelmet, és tegnapelőtti adatok szerint már a bankbetétek is csökkennek no meg munkahelyek se nagyon létesülnek, mert a MAGASKERESETŰEK HAZAFIATLANOK ÉS KIVISZIK A PÉNZT AZ ORSZÁGBÓL!

megszűnt 2011.08.21. 20:11:47

@nyünyüge:
Hallgatom a tévét, de akkor ne beszéljük meg, hátha gond lesz belőle. Jó? Csak jeleztem.

2011.08.21. 20:12:26

@knausz: igen, abban is nagyon jó volt, újdonságként hatott R. Gere-vel, akit sosem csíptem...Bronzvörös vagy? Melyik a legújabb fazon?

index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/21/atveros_hitel/

Nos, aki ebben is hisz...komolyan, azt lehet átverni, aki hagyja magát...

"Hosszú a sztorim. Messzire elér..." Akkora ez a Hofi, örök.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.21. 20:13:18

@knausz:

Egy szállodában nem kell a vendégekkel a cserebogarak nemi életéről értekezni. Néhány téma van, amiről a szállodában beszélgetni kell a vendégekkel, annyit meg nem kunszt tíz vagy még több nyelven sem megtanulni.

Én is dolgoztam szállodában. Én is találkoztam japánokkal. Természetesen japánul kérdeztem meg tőlük - nem beszéltek angolul - hogy kávét vagy teáét kérnek-e a reggelihez, hogy jól aludtak-e, illetve köszönni is japánul köszöntem nekik.

Természetesen nem tudok japánul, de nem is kell tudni egy szállodai társalgáshoz, csak pár mondatot és néhány szót, aztán annyi.

A japánok természetesen úgy néztek rám, mint egy ufóra és mindenkinek rólam lelkendeztek.

Na ez az az érzés, amit az angoloddal soha az életben sehol nem érsz el.

A hollandokhoz hollandul, a lengyelekhez lengyelül a szlovénekhez szlovénül stb.célszerű szólni a szállodában.

Ennyi nyelvtudást néhány óra alatt fel lehet szedni.

---

Voltam Németországban szállodában vendégként.
A recepciós angolul szólt hozzánk, mi persze németül válaszoltunk. Ő angolul vakerászott mi mindig németül. Szóltunk is neki, hogy németül beszéljen. Rendben, akkor németre váltott. Következő találkozásunkkor már megint az angolt nyomatta német létére.

Elkönyveltük, hogy az a nő egy hülye.

6.Lenin 2011.08.21. 20:22:50

@Csolt nemzettségbeli:

Sok dolgot kellene előbb tisztáznunk, hogy értelme is legyen a köztünk kialakult nézeteltérések megvitatásának.

Talán elsőnek:
Mi is történt 2010 tavaszán?
(Milyen előzményi is voltak a bekövetkezett eseményeknek)

Az, hogy te miként ítélsz meg bizonyos eseményeket, az 1 vélemény. Mások véleményét bízd másokra. A sajátodat mond, de csak a magad nevében.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 20:28:47

@Csolt nemzettségbeli:

Persze az is lehet, hogy az Orbán rezsim kedvezményezettjei azért viszik ki a pénzt az országból, mert ismerik a Vezért és félnek, hogy ahogy egyik kézzel adta a zsozsót, a másikkal ugyanúgy el is veheti és jobb az egy külföldi bankban, mint ahogy Lázár is teszi, frankban :)))

megszűnt 2011.08.21. 20:33:15

@Akitlosz:
"Természetesen nem tudok japánul, de nem is kell tudni egy szállodai társalgáshoz, csak pár mondatot és néhány szót, aztán annyi."

Ha olvastad korábbi hozzászólásaimat a témában, látod, hogy maximalista vagyok. Vagy tudok valamit alaposan, vagy nem, mert ennek látom értelmét. Egy jegyért, ha az nem 5-ös, nem megyek be, szóval törekszem a 100%-ra.

Az emberben minden szónak helye van, jól jöhet egy daszvidanja, szpaszívá ilyenek, de ez kevés.

6.Lenin 2011.08.21. 20:34:19

@knausz:

Akkor te munkálkodó kezeidet kellene érezni magamon?

A zenében reménytelen, hogy előre szóljak.

megszűnt 2011.08.21. 20:38:52

@Letícia:
"Bronzvörös vagy? Melyik a legújabb fazon? "

Afelé törekszem. Egy körben nem jön be a szín, feketéből.

Hosszú, természetesen, és menetekben vágva, de teljesen simára szárítva és tupírozva a teteje. Máshogyan nem tudom leírni. Könnyebb, jobban szellőzik. -10 év.
Van kamerám, amikor kiadja a színét, fazonja megvan, láthatod. A tiéd hosszú? Színe milyen? Mennyisége?

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 20:38:57

@6.Lenin:

Elvtársam, egy hívővel nem lehet vitatkozni az istenéről, ha lehetne, akkor nem volna hívő :O)))

Majd ha látsz tőlem egy Nyenyit, vagy ha azt látod, hogy a parlamentben felmászok a hordómra mint a politikai bohócok, akkor tedd szóvá, hogy mások nevében beszélek :O)))

Mi történt 2010 tavaszán?

Szerintem az ország valós urai lecserélték a bohócokat, ehhez előtte igen sokat beruháztak az új bohócba, aki a beruházók médiái segítségével sikeresen becsapta a népet.
Ennyi a politika lényege, világszerte.

megszűnt 2011.08.21. 20:39:44

@6.Lenin:

"A zenében reménytelen, hogy előre szóljak. "

Letícia dolga. Egyértelmű.:)

IntelCorei5 2011.08.21. 20:40:48

@Csolt nemzettségbeli:

"MAGASKERESETŰEK HAZAFIATLANOK ÉS KIVISZIK A PÉNZT AZ ORSZÁGBÓL"

túróst! nem hazafiatlanok csak nem hülyék !!! (talán ezért magasabb a keresetük?)
pld nem tudok többet enni, nem kell több ruha, nem tudok több vizet, gázt,áramot etc fogyasztani, többször a welness sem megy,
egyáltalán fogyasztásomat nem tudom növelni illetve ha tudom az már luxus és az meg ugye nem igen magyar eredetű. Ezért inkább spórolok - a kivitel sem butaság persze, mert majd még lenyúlják mint a a manyupot. Ezek alapján a matolcsyzmus persze h nem működik és nem is fog.

A gazdaságot a kínálat nem - a kereslet viszont hajtja előre.
Adókedvezményt azoknak kellett volna adni akik tutira elköltik a jövedelmüket.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 20:45:13

@korcagyar:

Nem itt takarékoskodnak az biztos, hanem külföldre viszik a pénzt!

"18 év után először csökkent a bankbetétek összege

A hitelintézeteknél elhelyezett – ez év júniusi, a tavalyi év záróállományára vonatkozó díjbevallásokon alapuló - összes megtakarítás 2011. év eleji 16 640 milliárd forintnyi állománya 1993 óta először mutatott csökkenést (mintegy 300 milliárd forinttal) az előző évihez képest."
www.privatbankar.hu/cikk/befektetes/18_ev_utan_eloszor_csokkent_a_bankbetetek_osszege_44489

6.Lenin 2011.08.21. 20:49:46

@Csolt nemzettségbeli:

"egy hívővel nem lehet vitatkozni az istenéről"

1 hitetlennel meg nincs miről(kiről).

Csak mellékesen, úgy szeretnél vitatkozni 1 hívő Istenéről, előtte nem tisztáztátok, mit/kit is kell a vita tárgyán/személyén érteni, de határozottan kijelented, olyan nincs, soha nem is létezett, mert így döntöttél.
Reménytelen.

megszűnt 2011.08.21. 20:53:54

@Csolt nemzettségbeli:

"Azt hiszem látásból ismerem a fazont. "

Szerencsére még látásból sem ismerem, ellenben nagyon jó érzés nekem, hogy említetted az önfeláldozást (önfeladást), a típusokat át tudtam nézni újra és a mintán elgondoltam.

Gyakorlatilag egész életemben ezt láttam. Úgy ivódott a viselkedésembe, oly természetességgel, mint a levegő.

X fogalmazásait én írtam, yyz anyagait az egyetemre, aztán nem sorolom, kiknek, miket, de azt hittem mindig, hogy nekem ezt muszáj, mert ehhez én értek és ez mondva is volt: - Mi neked? Semmi. Aztán: Kötelességed. Nem érted?

Én pedig csináltam és csináltam mindenki dolgát jobban, mint a sajátomat. Ideje van(!) lelkiismeretfurdalás nélkül ebből a szerepből kilépni.

2011.08.21. 20:56:54

@knausz: Értem így is, klasszul nézhetsz ki!:) Nekem szóra sem érdemes, max. annyit, hogy rövid. :)

Hofi: A kenyérről: "Nem mindegy, hogy az egész nem tetszik vagy csak a kovász!":D:D

Hú, ez meredek:

"http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/21/amikor_mar_nemcsak_a_frank_fajt/"

:(

megszűnt 2011.08.21. 21:00:13

@Letícia:

"Nekem szóra sem érdemes, max. annyit, hogy rövid. :)"

Meg kell növeszteni. Minden pasit és férfit azzal lehet meghódítani. Egy szép haj és nagyjából ennyi.:)

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 21:03:27

@6.Lenin:

A hit, vallás, isten nem tényeken alapul, hanem agyban lejátszódó elektrokémiai folyamatokon, a hiten.

Ja, és ha vitatkozni akarsz valakivel, nem agitálni, akkor talán tekintsd vitapartnernak :)

He hülyegyereknek kezeled, nevezed a másikat, folyton lekicsinylő megjegyzéseket teszel rá, azzal csak a vitához való alkalmatlanságod, tárgyi-tudási felkészületlenséged mutatod ki.

2011.08.21. 21:05:04

@knausz: teljesen igazad van, pasiknak a hosszú haj és kész. Erről tudnék mesélni, hogy mennyire előnye van a hosszú hajnak. Az ész sosem számít...:( Növeszteni, jah, ezt Te könnyen mondod. :DD

6.Lenin 2011.08.21. 21:07:06

@knausz:

Rendben.
A többiben megpróbálok váltani:

Kedves ballib honfitársam, hidd el, nem szívesen teszem, de kénytelen leszek a kezemben lévő husánggal fejbekólintani. Sajnos előtte kénytelen leszek elereszteni néhány szalonképtelen kifejezést is, mert másként képtelen lennék az elvárt akciót végrehajtani.
Biztosíthatlak, mélyen együtt érzek majd a nejeddel, miután elpatkolsz, sőt segítséget nyújtok a párkeresésben is számára, figyelmeztetve előre, nehogy megint 1 ilyen, a környezetünkben is előforduló kolbászalapanyagra alkalmas élőlényszerű egyedet válasszon párjának.
kb, ha megfelel.

6.Lenin 2011.08.21. 21:08:47

@Csolt nemzettségbeli:

Rendben szifiliszes barátom. A korodat nem ismerem.

megszűnt 2011.08.21. 21:13:36

@Letícia:
"Az ész sosem számít...:( "

Én is a hajról. Nekem gyorsan megnő, gyorsabban, mint szeretném. Annyi baj legyen!

Egyébként pedig jobb, ha egy nő nem okoskodik, mert okosnak úgy sem jön ki belőle.
pl. a szaunában mennyire nem tetszett, hogy bemondtam, ki volt a belügyminiszter 1990-ben vagy írtam egy csodálatos fogalmazást summer holiday címmel. Azért én mennyire lettem utálva!

megszűnt 2011.08.21. 21:16:10

@6.Lenin:

Kezdetnek akkor, de az ember mégis legjobban akkor érzi magát, amikor önmaga lehet. Erre inspirálnálak, ha már @manyike blogtársam megbízott.:)

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 21:25:44

@Letícia:

A helyzet még xarabb,mert ezek az adatok az első két negyedévről szólnak, amikor is még nem voltak idiotizmusig bepörögve a piacok, nem volt csődhelyzet közeli az USA és nem volt abnormális a frankhelyzet.

A harmadik,negyedik negyedév sokkal rosszabb lesz.
A harmadik negyedév negatív adatait a kiáramló reálhozamok és az általuk generált fogyasztás némileg tompíthatja.

Ez viszont kemény lesz, bár Oblath Gábor és az azóta feloszlatott költségvetési tanács nagyjából ekkora hiányt jósolt meg.

"Elemzők szerint 2012-ben a Széll-terv és a vártnál rosszabb GDP-adat együttes hatására 600-700 milliárd forinttal kell javítani a költségvetés egyenlegét."

Tudjuk, "nemleszmegszorítás" -mert ezt mondta Petike, de hatalmasat fogunk szívni, kivéve pár százezer embert.

Aztán vagy még előbb jön a parasztlázadás...

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 21:28:10

@6.Lenin:

Azért nem ártana némileg visszaolvasnod magad!
Másrészt Lenin tényleg szifiliszes volt :O)))

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 21:30:27

@knausz:

Na ki volt?
De nem ér a Kugli! :)

megszűnt 2011.08.21. 21:32:47

@Csolt nemzettségbeli:

Akkor én írtam egy cikket és a taxis-blokád benne volt. Innen tudtam pontosan, hogy nem Boross Péter.:)

megszűnt 2011.08.21. 21:38:55

@Csolt nemzettségbeli:

"De nem ér a Kugli! :) "

Egy dolgot szeretnék elmondani, már @manyike blogtársamnak is szerettem volna ezzel kapcsolatban valamit.

- Neked: Ha lehet, még mindig könyvekből keresek utána az általam mondottaknak, nem a keresőt használom.

@manyike: én sose keresek rá blogtársakra se. Török Gáborról úgy bukkantam dolgokra, hogy jobb oldalt vannak linkjei és ott további utalások. Ezért feltételezem másokról is, lehet túl naivan, hogy van jobb dolguk, mint utánam fürkészni.

megszűnt 2011.08.21. 21:40:24

@Csolt nemzettségbeli:

Igen. Horváth Balázs állt ott, a Parlament ablakából kinézve és próbált a felbőszült taxis tömegekre hatni.

Isten nyugosztalja!

megszűnt 2011.08.21. 21:43:27

@knausz:

Helyesírásomat sem ellenőrzi gép. Ha valamiben bizonytalan vagyok, mellettem A magyar helyesírás szabályai.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 21:44:55

@knausz:

Háááát, ahogy én láttam éppen hogy ki nem esett az ablakon, annyira állt :O)))

megszűnt 2011.08.21. 21:47:55

@Csolt nemzettségbeli:

Azt mondják, halottról jüt vagy semmit. A kor érdekes volt, a szituáció és az életérzés.

Konkrétan én szabadnak és boldognak éreztem magam. Mára felnőtt fiam akkoriban született.:), de nem csupán ezért, hanem volt egy áltanános demokrácia-flow. Na új szó lesz ez.:)

megszűnt 2011.08.21. 21:49:13

@Csolt nemzettségbeli:

jav. Fussunk neki még egyszer:

Azt mondják, halottról jót vagy semmit. A kor érdekes volt, a szituáció és az életérzés.

Konkrétan én szabadnak és boldognak éreztem magam. Mára felnőtt fiam akkoriban született.:), de nem csupán ezért, hanem volt egy általános demokrácia-flow. Na új szó lesz ez.:)

6.Lenin 2011.08.21. 21:57:23

@knausz:

"de az ember mégis legjobban akkor érzi magát, amikor önmaga lehet. Erre inspirálnálak"

Sajnos akkor kicsit bonyolódik a dolog.
Nem érzek semmiféle késztetést, hogy itt kitárjam belsőm ,amúgy nem rejtegetett titkait.
Inkább maradok a személyes kapcsolatoknál, az tisztább, hazugságmentes. Itt bárki, bármit állíthat magáról. Nehezen ellenőrizhető, ha egyáltalán van értelme az ellenőrzésnek.

A valós életet jobban szeretem. Nincs szükségem bármilyen képet is kialakítani itt magamról. Én úgy fogadok el mindenkit, amilyennek mutatja, mutatni akarja/szeretné magát. Az ellenőrzésre sincs igényem, sem kedvem.

Ez 1 ilyen világ. Így is fogadom el. Szándékomban sem áll ezen változtatni, bárkit is megváltoztatni, vagy arra kérni/kényszeríteni.

Biztosan megvan az oka mindenkinek, milyen képet mutat itt magáról.
Magánügy, annak is fogadom el.
Mivel nyilvános, jogot ad a válaszadásra. Néha élek ezzel.
Mindegy, nem bonyolítom.

www.youtube.com/watch?v=gpfP0NhOvE8

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 22:04:47

@knausz:

"Azt mondják, halottról jót vagy semmit."

No az kéne még csak!

Így is igen egysíkú, manipulatív a történelemoktatás.

megszűnt 2011.08.21. 22:14:51

@6.Lenin:
"Itt bárki, bármit állíthat magáról. Nehezen ellenőrizhető, ha egyáltalán van értelme az ellenőrzésnek."

Nem tudom. Szövődnek kapcsolatok, barátságok.

Az érdekes, hogy az ember megismerkedik tücsökkel-bogárral a szaunában is és én vallom, bármilyen rövid időre, mert az tényleg pár óra és soha többet nem találkozunk - de az vagyok, aki és sose másvalaki.:)

megszűnt 2011.08.21. 22:16:45

@Csolt nemzettségbeli:

A történelem. Na igen. Ez vitt el engem tegnap rossz irányba és a tanulásra való buzdításod.:)

bóra77 2011.08.21. 22:21:30

@Letícia: @knausz: hö? azért az szomorú lenne, ha így lenne...

megszűnt 2011.08.21. 22:25:51

@bóra77:
Miért? Mások a tapasztalataid? Volt férfi, aki az észt nézte?:)

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 22:26:24

Ez nagyon jó! :O)))

"MAJMOK BOLYGÓJA: MAGYARORSZÁG

2011. augusztus 21., vasárnap | Szerző: Jáger Jóska | Rovat: kultúra mozi

A Majmok bolygója: Lázadás után jövőre elkezdhetik forgatni az etyeki stúdióban a Majmok bolygója: Magyarország című folytatást.

A magyar nép jelenlegi helyzete, a plázák és szórakozóhelyek közönsége, az ország vezetői és a budapesti városkép mind arra ösztönözték az alkotókat, hogy a Majmok bolygója folytatását hazánkban készítsék el.

A történet szerint a majmok már átvették az uralmat a bolygó felett, kitermelték a saját hierarchiájukat és vezetőségüket, a városok pusztulóban, az emberi civilizáció már csak emlék.

Az alkotók szerint Magyarország azért is alkalmas forgatási helyszín lenne, mert a maszkmestereknek már semmi dolga nem lenne a lakossággal, külön díszleteket sem kellene építeni, csak az Akácfa utcából ki kellene tolni az ott parkoló Suzukikat, sőt, lehet, hogy forgatni sem kellene, hanem híradós anyagokból össze lehetne rakni a filmet.

A casting jelenleg is folyik, Szijjártó Péter még nem mondott igent."
hircsarda.blog.hu/2011/08/21/majmok_bolygoja_magyarorszag

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.08.21. 22:29:00

@knausz: elég, ha annyi esze van, hogy felnézzen ránk, a teremtés koronáira.
Folyton és kételyek nélkül. :)

6.Lenin 2011.08.21. 22:30:10

@knausz:

Ez igaz, a szaunában jókat lehet beszélgetni, ismeretlenül is. Ezt én is kedvelem.
De ott érezni a hangsúlyt, látszanak a rezdülések is, de a környezet felszabadít, nincs ok a hazugságra.
Ad 1 belső megtisztulást is.
Szerintem.

www.youtube.com/watch?v=-8fju4KCKqQ&NR=1

bóra77 2011.08.21. 22:30:13

@knausz: hát én úgy tudom, hogy a hajhosszon és az észen kívül még van pár reláció ffi-nő vonatkozásában.;) (egyébként meg: vagy van kisugárzásod, vonzerőd vagy nincs. ha van, rövid hajjal is ok, ha nincs, akkor a hosszú hajadat is megette a fene).

2011.08.21. 22:30:49

@bóra77: szia!:) SE jó megint az avatarod!:) Szomorú vagy sem, a szép hosszú haj több előnnyel jár, mint az ész..:)))

megszűnt 2011.08.21. 22:33:07

@Csolt nemzettségbeli:

Abba az irányba, hogy akit itt hagytam, mielőtt elmentem, ő visszatért és valóban megvárt engem.

Az élet talán nem ilyen, hogy ígérnek és betartják. Ezt el kell fogadni és pozitívan feldolgozni: alakult valami, ami sose lehetett volna több, barátságnál, és még ennyi sem lett.

megszűnt 2011.08.21. 22:35:05

@Hepci:
"elég, ha annyi esze van, hogy felnézzen ránk, a teremtés koronáira."

Én nagyon szeretek felnézni, de eddig ha 2 emberre sikerült..

megszűnt 2011.08.21. 22:36:39

@6.Lenin:

A szauna rengeteg mindent ad. Nem véletlenül voltam ünnepség helyett inkább ott.:)

bóra77 2011.08.21. 22:37:02

@Letícia: ha jól olvastam itt arról folyt a vita, hogy a hosszú haj milyen előnyökkel jár a férfiak tekintetében (és kvázi csak hosszú hajjal lehet pasit hódítani), ellenben az ésszel. arra szerettem volna rácáfolni, hogy régen rossz lenne, ha csak hosszú hajjal lehetne bármit is elérni, főként, hogy az én hajam rövid, és sosem hiányzott a hosszú, mint hódítási kellék.
amúgy nem szeretem, ha a nő életét valamely testrésze irányítja, így pl. az átlagosnál nagyobb mell, vagy a dús hosszú haj.

bóra77 2011.08.21. 22:39:41

@Letícia: szia:) beköszönni meg megköszönni már elfelejtek:) gondolkodom rajta, meg TE amúgy szeretsz általában analizálni, hogy mit jelenthet, vagy mi olvasható ki egy avatar-választásból. (így a sajátomon is, hogy miért hasonlóakat választok, ok Jodát kivéve..vagy Te pl. miért vagy virág, vagy hasonlók)

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 22:41:00

@knausz:

Nem működik a dekódoló készülékem, de biztos így van, ha mondod :)

6.Lenin 2011.08.21. 22:41:02

Ha már a nőkről van szó .
Férfi szemmel: mi a nő?

Körítés 1 lyuk körül.

(futva L)

megszűnt 2011.08.21. 22:42:27

@bóra77:
"a hajhosszon és az észen kívül még van pár reláció ffi-nő vonatkozásában.;)"

Engem a hajam miatt választott be minden férfi a show-ba, ezt tudom, most ettől lehet eltérő, hogy belső kisugárzás + haj, de inkább fordítva.

Kérdés: baj-e ez? Mekkora probléma? Nekem, mint autodidakta nőnek ez könnyebbséget jelentett, a külsővel érvényesülni. Tény. De vannak úgymond igényes Gáborok. Na egyik ezt mondotta:

- Okos a nő, művelt és minden, amit el tudsz képzelni, de olyan haja, mint neked, az nincs.
Ettől nem voltam túl boldog, mert e szerint engem a hülyék, de helyesek kategóriába sorolt.

megszűnt 2011.08.21. 22:44:43

@6.Lenin:
Petri György azt mondta kábé:
Mi a nő? Némi szőr, bőr, nyálkahártya..:)

bóra77 2011.08.21. 22:45:50

@knausz: hajfetisiszta féfi volt:) amikor valamely testrészedet emelik ki, az nagyjából azt jelenti, hogy szexuálisan hozzád vonzódik, míg a másikhoz nem.

megszűnt 2011.08.21. 22:47:15

@Csolt nemzettségbeli:

"Nem működik a dekódoló készülékem, de biztos így van, ha mondod :) "

Az ellenkezőjét jobban szerettem volna. Ha tudniillik Te vagy Ő és megvártál volna engem. Határozottan jobban, és akkor én sokat, sokat mesélnék, mi történt velem.. és kicsit boldogabb lenne a világ is. Mosolyognának a csillagok.:)

megszűnt 2011.08.21. 22:48:12

@bóra77:
10 férfiből 10 és mind beteg?:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.08.21. 22:51:48

@knausz: ilyenkor kell önvizsgálatot tartani. :)

bóra77 2011.08.21. 22:55:33

@knausz: minden nőnek van legalább egy olyan erőssége, amit általában a férfiak többsége dicsér. nekem is van. de nem a hajam:) ebben szerintem semmi rendkívüli nincsen;)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.08.21. 22:59:38

@bóra77: a fideszesek nyilván a narancsbőrhöz vonzódnak...

megszűnt 2011.08.21. 23:00:37

@Hepci:
Tartom az önvizsgálatot, mást se teszek létő nap.:)
Kevés.

bóra77 2011.08.21. 23:01:33

@Hepci: jaj:) gondoltad összekötöd a témát a politikával?:)

megszűnt 2011.08.21. 23:03:21

@bóra77:
"minden nőnek van legalább egy olyan erőssége"

Kettő másik tulajdonságomat szokták még dicsérni, de ez is 10-ből 10. De volt egy kivétel, aki még a bőrömet.

A mostani férjemnek viszont én vagyok a tökéletes nő. Ez is valami. 16 és fél év után.:)

megszűnt 2011.08.21. 23:04:50

@bóra77:
Inkább azt mondd meg: milyen posztot ír holnapra Török Gábor? Elfoglaltságom lesz.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.08.21. 23:09:56

@bóra77: szegény TG, este úgyis teljesen eltűnik innen a politika.

bóra77 2011.08.21. 23:10:39

@knausz: mert aki igazán szeret, az úgy szeret, ahogy vagy, illetve mindenedet szereti. aki meg egyéb kategória, az ráfókuszál a best of-ra.

nem vagyok jós:) szerintem most nincs olyan téma, amire ráröpülne, vagy nem tudom. engem ami most izgat, az a Jóri-féle fellépés. Na erről olvasnék valamit tőle. bár tudom, hogy ez nem feltétlenül ér meg egy posztot.
de várjál, van.
"Egyre inkább úgy érzem, hogy néhány kérdést feltétlenül tisztáznom kell, mielőtt folytatom." ott kell folytatnia, ahol abbahagyta:) bár őszintén szólva már elvesztettem a fonalat.

bóra77 2011.08.21. 23:12:14

@Hepci: na figyelj, lehet, hogy hasznos neki minden info.;) egyik ismerősöm azt mondta, miután megnézte az összes Sex and the Cityt, hogy azóta tudja a legtöbbet a nőkről:)

megszűnt 2011.08.21. 23:12:28

"2. Ha a paraván mögötti világ fontosabb, akkor van-e egyáltalán értelme a látható világ politikai elemzésének?"

Nincs. Valójában nincs. Itt 20 évig nem változik semmi lényegesen az előző évben megtörtént a legtöbb intézkedés, még szeptembertől várható, ami az iskolákat érinti, összevonások, költségmegtakarítás címén és ennyi.

A paraván mögötti világ kikövetkeztethető, de nem lényeges sem a politikai elemző, sem az átlagember szempontjából.

2011.08.21. 23:14:18

@bóra77: hm...érdekes megközelítés..:)))

Ez nagyon jó felvetés, majd lemegyek Freudba!:))

@6.Lenin: hát igen valami olyasmi...csak még legyen rajta hosszú haj és két mell..:DD Beszélni, na, azt inkább ne..:)))

@Hepci: így van!:D:D:D

@knausz: gratula, most hát nem ez a lényeg, hogy neki vagy a tökéletes?:))

No én elmentem aludni! Szép éjjelt!:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.08.21. 23:14:34

@bóra77: az olyan "szinglik dugnak és shoppingolnak" sorozat?

bóra77 2011.08.21. 23:15:09

@Hepci: Hepcikém, mit szólsz ehhez az ország tortája őrülethez? én már úgy megkóstolnám, hogy ténylegesen milyen az idei. bár első ránézésre abszolút az én ízlésem szerint való. olvasgatva egy-két gasztroblogot, azonban nagyon lehúzzák,és azt is olvastam, hogy a tavalyi évet kivéve mindig a Zila cukrászda vitte el a pálmát, és egyébként is az ő ötletük volt az egész országtortásdi.
ami pedig a gasztro-rakpartot (vagy hogy hívják, nem így) illeti, azt is leszólták, hogy 100 m-ként volt egy-egy stand, kilométeres sorokkal. még jó, hogy nem strapáltam magam, hogy kimenjek megnézni:)

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 23:15:41

Vajon lesz-e tüntetés a rongyrázó kozmopolita elvtársurak ellen?
Pár éve még paradicsommal dobálták meg az efféle rongyrázó bulik résztvevőit.

"Jön az év partyja: 900.000 Ft a belépő!
2011.08.21. 18:38
A gazdasági válság ellenére is megrendezik a The Global Party elnevezésű üzleti rendezvényt a világ 43 országában, 80 helyszínen, így Budapesten is. Egy páros belépőjegy 900.000 forint, amiért egész estés all inclusive ellátás jár."
profitline.hu/hircentrum/hir/240844/Jon-az-ev-partyja:-900.000-Ft-a-belepo

megszűnt 2011.08.21. 23:16:14

@bóra77:
"miután megnézte az összes Sex and the Cityt, hogy azóta tudja a legtöbbet a nőkről:) "

:):):) Na az az ismerősöd sem egy valódi férfi, ha mondhatom így.

megszűnt 2011.08.21. 23:17:30

@Letícia:

Válaszom egyértelmű: NEM.

Szép éjt kívánok, én is megyek!:)

megszűnt 2011.08.21. 23:18:47

@Csolt nemzettségbeli:

Ott a helyem. Olcsóbb, mint az Operabál.:)

bóra77 2011.08.21. 23:21:27

@Hepci: annál többről szól azért, de a lényege végülis ennyi
@knausz: hát, én nem vitatom el tőle, hogy tanult a sorozatból:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.08.21. 23:25:20

@bóra77: Hepcike pont ma írt az egészről...
A rakparton árult tortáról nem tudok mit mondani, nem álltunk sorba. A Szamosé (nem azonos a Zila-félével) viszont ízlett.
Az ízek Utcája ebben a megvalósításban nem tetszett, hogy finoman fogalmazzak. Ott is hagytuk szinte evés nélkül.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.21. 23:30:36

@knausz:

Fogadjunk, hogy ide nem fog menni tüntetni a 64 Vármegye a benzináremelés ellen :O)))
Szerintem ott lesznek a fő finanszírozóik is.

bóra77 2011.08.21. 23:33:21

@Hepci: nem vagyok egy Szamos-rajongó, mert a legtöbb tortájuk iszonyat gejl. Ellenben nemrég kóstóltam Gerbeaud-nál az újraértelmezett édességeiket, és hmmm...finom volt:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.08.21. 23:45:29

@bóra77: én is túl édesnek találom őket többnyire (1-2 gyümölcsös dolgot kivéve). Ennek hangot is adtam párszor, erre meghívtak üzemlátogatásra. Elég meggyőző volt, rendes kisipari módszerekkel, rendes anyagokkal dolgoznak, viszont a család és a cégvezető az édes tortákat szereti. Ők kóstolnak-döntenek, így elég édes minden.
A Gerbeaud újra jó, mióta Kolonics Zoltán a főcukrász, de az árak azért nem a Szamos-ligában játszanak.

Laikus Érdeklődő 2011.08.22. 00:19:18

@bóra77: Elnézést a közbekottyért, de szerintem az "őrülettel" még a végén ezt is elb@sszák. (Lásd: lisztérzékeny cukorbeteg kölesek)
Egyébként Szatmári szilva sejj, szilvásgombóc fujj.

ssi 2011.08.22. 00:19:18

@knausz: @bóra77: @Letícia:

közel 30 éve .. még az udvarlási szakaszban .. a lángoló vak szerelem közepette .. a páromnak fel se tűnt jó pár napig, hogy a derékig érő, hullámos, sok, szőkésbarna hajamat alig vállig érőre vágattam le .. viszont titokban néhány IQ-tesztet megcsináltatott velem .. még soha nem reagált arra ahogy felöltöztem, de bárhová elvisz magával és mindenhová elvisz, ahová csak tud :-)

"miután megnézte az összes Sex and the Cityt, hogy azóta tudja a legtöbbet a nőkről:) " én is ismerek ilyeneket .. s meglepetésemre a női lélek is érdekeli őket, nem csak a külső jegyek

Kedves Timi!
- nagyon tetszett: @6.Lenin: 2011.08.21. 21:57:23 kommentje :-)
- én már nem tudom, hogy reagáljak-e a kommentjeidre .. pedig érted lenne, nem ellened .. s virágnyelven, mert úgy barátságosabb :-)
- legutóbb teljesen önkéntesen feltártad 1 meghökkentő titkodat s írtál vkiről? nem gondoltad, hogy elolvassuk s érdekel s ráismerünk vkire? nekem még rá/megkeresni sem kellett ..
- szerintem:
* aki többet elárul magáról, felkínálja, hogy téma legyen .. de miért teszi? bizonyíték pl. hogy nehezebb az élete, vagy épp különb?
* sokan írják ki a gondjaikat magunkból, de magunknak s nem ismeretleneknek .. harmónia, ha egyértelmű, hogy mit miért írunk, ha annak látszunk, amilyennek szeretnénk, s olyanok is vagyunk

jjulie 2011.08.22. 06:44:24

@knausz:

az orkos nőnek finomabb a húsa

bóra77 2011.08.22. 09:26:46

@Laikus Érdeklődő: nem igazán kóstoltam ezeket a tortákat. egyébként szilvagombóc, nem szilvásgombós:)
@Hepci: Gerbeaud - 980 FT/tortaszelet vagy süti
@manyike: letesztelt?:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.08.22. 09:30:46

@bóra77: Gerbeaud: elvitelre adnak kedvezményt (max. 50%, 5 db fölött).
Az eddigi országtorták közül szerintem a szatmári szilva volt a legjobb, de az neked biztos nem ízlene, nagyon tömény. A szilvagombócból a gombóc volt jó, a krém érdektelen.

Baromméter 2011.08.22. 10:21:56

Az első lépés a titkos társaságok és tagjaik lajstromba vételére tett kisérlettel megtörtént.

xsasha 2011.08.22. 11:31:32

@Akitlosz:
Nincs szankció és eljárásutasítás rendelve az adósságplafonhoz.
süti beállítások módosítása