Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
sze 11
12:47

Hétfőtől Giró-Szász András az új kormányszóvivő. A pozíció önmagában nem indokolná a blog figyelmét, ám most több ok miatt is kivételt teszek. Egyrészt nekem mindig érdekes, ha egy kolléga lép be a politika világába, a korábbi átigazolásoknál is foglalkoztattak a miértek, a hogyanok és a következmények. Másrészt András számomra nem csupán egy volt a nyilvánosságot befolyásolni kívánó punditok között; lassan egy éves, máig utolsó elemzős tévés szereplésemen – az önkormányzati választás napján - is ott ült mellettem.

2000 környékén lehetett, amikor először találkoztunk: a Századvégben jártam valamilyen ügyben, amikor a fénymásoló mellett összefutottunk. András ugyanis – szó szerint - ott kezdett: bár ígéretes történészi pálya előtt állt, hirtelen váltással Stumpf István mellé szegődött, méghozzá a ranglétra aljára. Pár évvel később, amikor Navracsics Tibor úgy látta, hogy az egyre erősebb politikai szerepvállalása miatt összeférhetetlen az elemzői szerep, és ezért kiszállt a Hírtévén futó, heti rendszerességű műsorunkból, az addigra a Századvégben már egyre többet vállaló András érkezett a helyére. Több mint egy évig minden héten együtt ültünk a stúdióban, s bár sem az elemzői szerepről, sem számos politikai eseményről nem egyezett teljesen a véleményünk, példátlanul jó hangulatban töltöttük azokat az órákat. Miután azonban a műsor gazdája és vezetője, Kóczián Péter az elhíresült Orbán-interjú nyomán távozott a csatornától, úgy éreztük, hogy abban a helyzetben, nélküle nem lehet folytatni azt a műsort.

A kapcsolatunk azonban nem szakadt meg, közösen publikáltunk, és nem csak tévéstúdiókban futottunk össze. Egyszer még Szombathelyre egy nemzetközi focimeccsre is eljött velem, azóta is őrizgetem azt a képet, amelyen Haladás-sálban áll a stadion előtt. Többször hívtam az óráimra is, talán ezek az alkalmak voltak a legtanulságosabbak. András a fiatal politológus hallgatók előtt meglepően nyíltan beszélt elemzői szerepének, helyzetének ambivalenciájáról, arról, hogy számára is mennyi nehézséget, gondolkodást igényel a politikai tanácsadás és a nyilvános megszólalás összeegyeztetése. Ezzel kapcsolatban az utóbbi időben többször vitatkoztunk – jellemző rá, hogy ő soha nem bírált, kért számon rajtam ezt-azt, csak hallgatta, amikor én ezt tettem...

Pályájának logikus folytatása a politikai szerep. Kár ezért őt – ahogy egyesek teszik – kritizálni, ez az út ugyanis teljesen normális, a világ számos országában használt módja a rekrutációnak. Érthető, ha a politika azok körül merít, akiket a közös munka miatt jól ismer, és akik alaposan ismerik a politika világát. S az sem meglepő, ha azok, akik megtalálták magukban az elköteleződést, rátaláltak a vállalt politikai közösségre, nem elégednek meg az értelmezéssel, hanem cselekvő részesei akarnak lenni a rendszernek. 

Az ilyen lépések ráadásul segíthetnek abban, hogy a befogadók (választók) és a közvetítők (média) érzékenyebbek, kíváncsibbak legyenek a szakértők értékvilágára, kötődéseire, céljaira. Ha a szakmánk átláthatóbb lenne, ha az alapvető kérdések többször és hangosabban megfogalmazódnának, a közvéleményt nem érné váratlanul egy-egy határátlépés, mert a határok az esetek egy jelentős részében sokkal elmosódottabbak, mint azt a hivatalos magyarázatok látni engedik. Aki megnézte az új szóvivő első televíziós szereplését, talán megerősítheti, András szinte ugyanúgy beszélt, mint korábban: ami az elemzőnél olykor egyoldalúságnak és pártosságnak tűnt, az a szóvivőnél néha sokoldalúságnak és mérsékletességnek látszott.

Lényegesen nehezebb dolga lesz, mint volt mostanáig, de talán jobban, otthonosabban érzi majd magát. Sok szerencsét, András!

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr553217730

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politológusi szerepek 2011.09.28. 18:26:04

Giró-Szász András kormányszóvivő lett nemrég, épp olyan időszakban egyébként, amikor sok jó hírrel nem szolgálhat. Igaz, az előző kormányszóvivőtől sem emlékszem látványos mondatokra, ők inkább az újságírókon keresztül érnek el hozzánk, harmadik típusú...

Trackback: Szolidaritást mond, pont Ő ne mondja!! 2011.09.11. 21:04:35

 Zárt találkozón Orbán Viktor leszögezte: a 21. századi magyar nemzet akkor lehet erős, ha az egyik alappillére a szolidaritás. Tessék??????Talán kérdezze meg a munkavállalók 85%-át akiknek az egykulcsos adótól csökkent a nettó fizetése, vagy a ga...

Trackback: Matolcsy befáslizva, ennyi volt? 2011.09.11. 21:03:35

 Befáslizott jobb alkarral szállt ki páncélozott kisbuszából vasárnap Orbán Viktor a kötcsei Dobozy-kúria kapuja előtt. Ez akkor azt jelenti baj van a jobb kézzel, vagyis Matolcsyval!Két dolgot tehet egy ember a kezével vagy meggyógyítja vagy levá...

Trackback: Az új szóvivő 2011.09.11. 14:55:02

Lényegesen nehezebb dolga lesz, mint volt mostanáig, de talán jobban, otthonosabban érzi majd magát. Sok szerencsét, András!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 09:28:10

@Nemzeti nagy nulla: Erről jut eszembe. Csinálhatnád több ésszel is a kitalált történetek gyártását.
Az "elüti egy autó" duma pl annyira reális, mint hogy te Nóbel díjat kapsz valaha, szerencsétlen.
Hány embert ütött el eddig az autó barom ?
És hány politikusról kerültek ki disznóságok, hányan ülnek börtönben vs előzetesben ?

Átlátszó, és büdös vagy, mint az ablakra kent lószar.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.12. 09:28:22

TG. Nem kellett volna ennyire dicsekedni azzal, hogy neked G-SZA a "barátod".

A barátok régen is elfelejtették, hogy honnan jöttek, és a kománynak sem kell újabb politikai elemző, már van "sajátjuk".

A saját, szabad véleményed hosszú távon töbet ér.

IntelCorei5 2011.09.12. 09:29:38

Kedves TG !

Érthető érzelmi érintettsége, most még esetleg csak kételyei vannak, a csalódottság majd később jön hozzá!

Ez esetben sem csupán politikai szerepvállalásról van szó, hanem az ezzel együtt járó anyagi gyarapodás lehetősségének megragadásáról. A lehetőséget akkor kell kihasználni amikor az adódik, csak a pénz a zsebben legyen.

Giró-Szász merőben új stílust hoz magával a szóvivők között.
Ő lesz a "Csendes amerikai".
Megfontoltan, érveket használva, ügyesen csavarva próbálja meg eladni a gagyit vagy a védhetetlent. Ezért -mint ezt már a Tényekben is tapasztalhattuk- nem megy a szomszédba egy kis csúsztatásárt magyar nevén hazudozásárt, bár azt nagyon intelligensen és kulturáltan képes eladni és előadni. / a költségvetési tanács x tanulmányt jelentetett meg a több száz fős apparátusával 2 év alatt melyet Ő személyesen nézett meg a KT honlapján- tehát nem is dolgoztak, ergó jogos volt a felszámolásuk, a probléma csak az h nevezett G-Sz, mélyen hallgatott a többi több száz cikkre- , elemzésre rúgó publikációkról így hamis színben tüntetve fel a KT-t.

Vagy a a francia hivatkozás előhúzása a -3 napig ügyvéd nem találkozhat... témában amikor is az nem került részéről említésre h ott jelenleg éppen e szabály visszavonása, enyhítése van napirenden.

Na erre, az ilyen megoldásokra lehet tőle számítani továbbra is.

Már az első szereplése KO-nál ezt mutatta (a többség érdekében minden -> az a pár tucat valóban korán nyugdíjba vonult rendőr jó alibi mindenre?)

Van az a pénz melyért Judit haja korpás .....
Ui: aki korpa közé keveredik USW

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.12. 09:29:46

TG: Enézést az elírásokért, néha nem jól látok a szümtükkel.

maskep 2011.09.12. 09:30:29

@Trompf: Megint csak egyet kell értenem veled. Azzal a kiegészítéssel, hogy az elmúlt húsz év miniszterelnökei között csak egy volt, aki nyilvánosan le-elmebetegezte riválisát, mind saját szájúlag, mind szóvivője útján többször. Többek között ezért nem tudom tisztelni sem őt magát, sem azokat, akik erkölcsi alapon (is) védik és támogatják.

Giró-Szász ugyanúgy ezek közé tartozik, mint te magad.

lobster thermidor 2011.09.12. 09:30:52

@igényes:

A Századvég tulajdonosai előbb, vagy utóbb a fidesz kormányban, estleg annak környékén kötnek ki.
Persze nyilván önzetlenül, és elvhűségből történik mindez.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 09:31:12

@maskep: A visszafogottság az szerintem mindenképpen helytálló.
A korrektség alatt pedig ha nem függetlenséget értünk, hanem érvelés technikát, akkor az is megáll.
Természetesen nem volt soha pártatlan.

maskep 2011.09.12. 09:33:02

@Trompf: Korrekt. Giró-Szász András is ezután, amennyiben a politikai tévéshow-ban megváltozik a neve alatt a titulus.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 09:34:49

@maskep: Nem emlékszem az esetre, bár kétségtelen tény, hogy legalább annyan elmebetegezték Gyurcsányt, mint Orbánt, mind újságírók, mind politikusok.

Éppen ezért rühellem a @Nemzeti Nagy Nulla féle rombolókat.

Nyílvánvaló hazugságok helyett, lehetene érdemi kritikát is mondani, mert mindig van kritizálni való, olyan is ami igaz.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.09.12. 09:36:08

A tutti hazugságokat beetetni, eladni a népnek nem könnyű.

Ez a pali már bukott és leértékelődött, kár érte!

2011.09.12. 09:38:35

Néztem Kálmán Olgánál Szász-Girót. Mit ne mondjak, duma az van. De csak duma! Mindig a nemzetközi helyzettel és a környező országokkal jött. ( Virág elvtárs dumája előjött--" a nemzetközi helyzet fokozódik")
Valaki elmondhatná neki, hogy nem a környező országok politikusai tették tönkre ezt az országot, hanem a politikai elit--jobbról és balról egyaránt. Igy kellemetlen és szar dolog egyik vagy másik oldalra rákenni a mostani hig trutyit.
Nekem addig volt elfogadható, amig csak "elemzett" és nem magyarázott. Mert magyarázni azt lehet, de megmagyarázni a a semmit, na ahhoz kell ám bátorság . Neki ugy látom van.
Javaslom inkább dolgozzon a fideszes fiukkal és ne dumáljanak, mert a dumából már van sok a padláson--a 22 évnyi semmitmondás, mind ott van az igérgetésekkel együtt.
Jó, jó tudom , ez jobban fizet mind a Századvég.De ehhez gyomor is kell. neki ez is megvan. Már előre sajnálom szegényt, mert "aki a korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók"! Bár nem dakota közmondás, de igaz! Ja és esetleg nem lehetne minden vezető mellé szóvivőt kinevezni? Igy legalább magyaráznának, ha már értelmes dolgot nem csinálnak--mindezt persze nem minimálbérért, mert hát ugye ők mégis csak valakik. Ilyenkor azért mégsincs olyan nagy szarban az ország, igaz?!

Winston Smith 2011.09.12. 09:41:54

Azért nem irigylem szegényt, amikor orbitális baromságokat és hazugságokat kell őszinte pofával a kamerába mondania...

Az a baj, hogy ez a karrier inkább csak pártoldalon folytatódhat, innen pártatlan elemzőnek visszamenni nem nagyon lehet.

unionist 2011.09.12. 09:42:53

@látjátok feleim szümtükkel:
az ellenzéki kerekasztalt kis túlzással a bm főcsoportfőnökségei hívták össze. megalakultak az új pártok, és eldöntötték a közjogi kereteket. az alkotmányt az mszmp felkérésére készíti el sólyom lászló, és kiáltja ki a köztársaságot szűrös mátyás. de ez még a régi állampárti parlament. a nép még ekkor is alig tud valamit a pártokról.

aztán persze jön az első választás. ami azon dől el, hogy az mdf urtalta egyest, és az szdsz a kettest. a déli híreket, valamint az esti híradót többen nézték, mint a kettesen napkeltét, és a napzártát. az szdsz megbuktatja pozsgay-t azzal, hogy a négy igenes népszavazással elérik az államfőt a parlament válassza meg. mert egyszerűen nincsenek ismert politikusok. és ugye a korábbi paktum szerint pozsgay elvtársat jelölte volna a népfront államfőnek. de az ellenzék bekeményít. így jön létre az mdf-szdsz paktum. így választják meg göncz árpádot.

nem kell politológusnak lenni ahhoz, hogy azt mondjuk. ez az átmenet nem volt demokratikus. kétségtelen, hogy a többpártrendszer szolgált politikai előnyökkel. de összességében mégis csak egy új félfeudális rendszer jött létre. ami nem a középeurópai felzárkózást hozta magával, hanem sokkal inkább a régiós leszakadást, és egyre inkább a balkánhoz sorolódást.

ilyesmikről kellene írni egy valamire való elemzőnek. természetesen ez sem tudomány. az elemzőnek legalább meg kellene próbálni bemutatni a valódi történeti folyamatokat. szóval törökgábor ezt az egészet a szocialista nevelésben használt irodalmi eszközökkel elemzi. valaki azt mondta, hogy "bakfitty", akkor az vajon mit jelenthet. mire gondolhatott a költő. az elbeszélő költeményben mi beszélő szándéka, mik az érdekei, hogyan fejlődik a jellemük. szóval mintha a toldit elemezné. de ennek semmi köze nincs sem a tényleges politikai elemzéshez, sem a történetíró gondolkodásához. a politikatudományhoz meg végképp nem.

igényes 2011.09.12. 09:44:59

Gíró-Szász András egy eszménykép lehet a ma ifjúságának. Nagyon csodálkozom rajta, hogy a Rubik kocka továbbfejlesztett változatát nem találta fel, nem értem miért? Páratlan a munkabírása.

Látom már, hogy nagy felkészültségével és munkatársaival, tehát 20 fő elkezdi az értekezletet.

Kedves barátaim!

Kap mindenki becsületes fizetést, sajnos netto 1 500 000 lehet az átlagfizetés, de van prémiumra is keret.

Mindenki vegyen fel ruhapénzt, mert ugye a megjelenés fontos, kaptok egy évre 500 000Ft-ot, számlát nem kell hozni. A gépjárműveket majd délután 14:00-tól munka végzést követően kapjátok meg, a MOL kártyával együtt, mely korlátlan tankolást biztosít.
Kérlek benneteket, hogy az irodai PC-ket rendesen használjátok, de kaptok Lap Topot, mobil Internetet és telefont is.
A hölgyek hetente 4 alkalommal járjanak szépítő szalonba, a férfiak pedig vegyék igénybe a konditermet, uszodát stb. ingyenesen.

Nos örömhír, ha vidékre mennétek strandolni, vagy sielni, akkor lesz napidíj is.

Ami kellemetlen, valahogy minden kommunikációba be kell csempészni, hogy Gyurcsány a hibás, az elmúlt 8 év. Ez a bukott Szíjjártó találmánya és Vezérünk ragaszkodik hozzá, meg a találmányához, mint a Matolcsyhoz, mint a szent jobbhoz.

Egyfajta zsenialítás kell a feladathoz, erre itt vagyok én. Bízom bennetek, mert szinte csupa ismerős arc, igaz nem pályáztatok, de a rokonság, összefonodás mindig elsődleges.

Most, ami fontos, már itt is egy határidős feladat. A Vezér karácsonykor napjait családi körben tölti.

Valahogy meg kell magyarázni, miként kommunikáljuk ezt. Valahogy el kell fogadtatni a néppel, hogy ez így helyes. A határidő november 01.

Írásos javaslatokat kérek.

Nos, kérdés látom nincs! Nem mondhatjátok, hogy hosszú voltam. Megkezdtük a munkát 11:30-kor és 12:00-ra ebédidőre készen is vagyunk. Jó étvágyat! Kávézzatok, majd utána ne feledjétek a járandósságok felvételét, gk. stb. Holnap kezdjünk jó korán, akár 10:45-kor, persze elöbb is végzünk.

IntelCorei5 2011.09.12. 09:48:41

Hajós tegnap említette a Heti7-ben h olvasta TG ezen írását, szerintem irogat is ide, de mi lehet a nikje?

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 09:49:11

...@Trompf: ha tudnád ki vagyok..és ha tudnád, hogy hol hallottam 2007 ben ezt az " lehet hogy elüt az az autó ha kiszállnék":)....elnézést kérnél! ( bár egy Fidesz droid soha nem kér elnézést és a hülyeséget soha nem látja be)

unionist 2011.09.12. 09:50:54

@jános515:
a fidesz politikája most az, hogy minden megszorítás csak a társadalomnak egy kisebb részét érintse. a szóvivők megmagyarázzák, hogy ez a többségnek jó. ez a dolog azért nem működik, mert amikor a nép azt látja, hogy másokkal kicsesznek, akkor ugyan hajlik arra, hogy velük ne legyen szolidáris, de egy idő után azt látja, hogy itt a politikai elit tulajdonképpen mindenkivel ki akar cseszni, csak saját magával nem. szerintem előbb-utóbb el fogják zavarni az összes pártot, és az össze politikai elemzőt. ahogy ma látszik, úgy szerintem ebből egy balkáni típusú újrakezdés lesz. a nép szerintem giró szász andrást el fogja taposni.

szóval értem, hogy ő fel akarja állítani a régi tájékoztatási hivatalt. a nép nevében, és az emberek érdekében pártunk, és kormányunk a következőket határozta. szóval úgy lesz, mint az antivilágban.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 09:51:13

@igényes: Arra azért kíváncsi vagyok, hogy az eddigi kormányok szóvivőiről valami merőben mást tudnál -e kihozni, mint fikció, vagy csak neveket és dátumokat kéne cserélni ?!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 09:52:40

@Nemzeti nagy nulla: Így tippre te kb Szanyinak az egyik csicskása lehetsz.

IntelCorei5 2011.09.12. 09:54:24

@igényes:
ez jó !
Abba ne hagyd...légyszi... légyszi... légyszi...
vagy "Még még még, ennyi nem elég..."

igényes 2011.09.12. 09:55:27

Jelenleg pénzt keresni csak a kormánynál lehet. A fosztogatásból és eu pénzekből osztogatnak.

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 09:55:36

Majd figyeljétek meg : Gíró Szász ha beszél..és valaki közbe akar szólni, mert olyan hosszú és sok a hazugság..akkor mindig kényszeredett mosollyal azt mondja?:" Bocsánat...bocsánat.......és pofátlanul folytatja a blab-láját úgy előadva, mintha igaza lenne:)

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 09:57:07

@Trompf: na erre már csak az az "ucsú" válaszom: Egy Sas nem kapkod legyek után!
s Szanyival együtt le vagy szarva

igényes 2011.09.12. 10:01:07

@Trompf: Gondolom nem ekkora aparátussal dolgoznak. Nevetséges, hogy a szóvivők száma a kormány körűl immár több ezres. Egy vezető sem tud nyilatkozni, na de ki az értelmesebb, aki képes közölni a gondolatokat, vagy, akiét közölni kell.

Orbán bevallja, hogy képtelen kérdésekre válaszolni, pláne, ha szakmai.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 10:07:00

@igényes: Én nem tudnék 10-nél több szóvivőt felsorolni mentőstül, katasztrófavédelmestül sem.
Azt se hallottam, hogy százszámra felvételt hírdettek volna, vagy bővítettek volna apparátusilag bárhol.
A bevallást sem olvastam sehol, ami a képtelenséget illeti szakmai kérdésekre.

Attől még lehet hogy így van, bár néhány link a hitelesség kapcsán jól jönne.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.12. 10:09:08

@bóra77:

Egyszerű ez: TG ne írja oda a fejlécre, hogy "torokgaborelemez".

Amit csinál, az szép és jó, szimpi és stílusos, meg minden, de tulajdonképpen nem elemzés. Leírás.

A függetlenség pedig nem attól valósul meg, hogy próbál középen maradni, hanem abban, hogy minden poltikai szereplőt hibái és jó döntései együttes figyelembevételével vesz górcső alá.

Ha fidesz rosszul vezeti az országot, akkor azt egy elemző mondja ki. Ha az mszp teszi (tette is!) ugyanezt, akkor azt is mondja ki.

Ha GSZA csupán a fidesz szekértolója, egy valójában mondvacsinált elemző, akkor azt is mondja ki konkrétan (ne burkoltan, alig észrevehetően, ahogy itt teszi) - vagy ne írjon róla semmit.

Ez lenne a függetlenség és ez lenne az elemzői lét.

Diocles 2011.09.12. 10:11:14

OFF

"Szerintem Orbánék egész egyszerűen elszámolták magukat. Abban bíznak, hogy egy aránytalan, egyfordulós rendszerben a 2010-esnél kisebb támogatottság mellett is megszerezhetik az abszolút többséget. Láthatóan nem értik, hogy az egyfordulós rendszer az MSZP-nek és a Jobbiknak jó, az LMP-nek és a Fidesznek viszont rossz, a kétfordulós pedig pont fordítva.

Mert?

Nem titok. Kétfordulós rendszer esetén egy olyan körzetben, ahol a második fordulóban egy fideszes és egy jobbikos jelölt maradna állva, ott az MSZP meg az LMP szimpatizánsok szavazataival simán győz a fideszes. És ott is a fideszesé a siker, ahol emeszpéssel vagy elempéssel küzd, hiszen a jobbikos szavazók a jobbos jelöltre ikszelnek. Szóval a Fidesz számára kész öngyilkosság lenne az egyfordulós rendszer."

www.fn.hu//belfold/20110909/karacsony_interju_kepek/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201109

az LMP láthatóan teljesen debilnek nézi a Fidesz döntéshozóit, h ezt majd beveszik :)

Holott:

1. a válságövezetek jobbikos szavazói javarészt volt MSZP-sek, hihetetlen nagy az átjárás az MSZP és a Jobbik között, ez a második fordulóban realizálódna, a volt szoci orsósozókból lettek ott a jobbikosok.
Ők szavaznának át a Fideszre négy-nyolc évnyi nehéz kormányzás után?

2. Bp-n és a Dunántúlon viszont zömmel az LMP-s és MSZP-s jelöltekkel kellene megküzdenie a Fidesznek a második körben, akik a második fordulóra simán összehozhatnak egy megegyezést.
még akár a budai jobboldali kerületek zömét is vihetné kettő forduló esetén egy LMP-s jelölt.

3. ráadásul az első fordulóig külön, szavazatmaximalizáló kampányt folytathatnának az ellenzéki pártok, pl. az LMP simán besöpörhetné az MSZP-től még ódzkodó exfidesz szavazók tömegeit, akik egy MSZP-szövetségesre már nem szavaznának.

kettő forduló = megsemmisítő Fidesz-bukta

Kíváncsi leszek majd, h Török politológus hogyan látja ezt a kérdést :)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.12. 10:13:34

Szíjjártó reggel már olyasmiről beszélt, hogy jogilag korrekt és a bankrendszert be nem döntő végtörlesztési szabály jön. Egy újabb felső százezernek kedveskedő szabály jöhet ezek alapján.

maskep 2011.09.12. 10:14:04

@Trompf: Nos, az eset csak ilyen zártkörű, amolyan fél-nyilvánosság előtt történt, mint Balatonőszöd: Kéri László tanítványainak tartott előadáson. Legutóbb pedig Szijjártó nevezte néhány napja Gyurcsányt expressis verbis "elmegyengének".

Természetesen csak a nyilvánosságra került esetekről beszélek, ezen belül Gyurcsányról. Nem említettem mondjuk a Jóri-féle panelt, hogy ha valaki szembe megy szakmai alapon a kormánnyal, az bosszúálló, és/vagy újrapozícionálja magát a politikai erőtérben. Vagyis - indirekt módon állítva - vagy nincs önálló szakmai véleménye, csak személyes érdeke, vagy nem is lehet a kormány intézkedéseit szakmai alapon elítélni.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 10:15:33

@Diocles: Az egyfordulós rendszer szerintem jó ötlet. Minnél kevesebb ideig tart annál kevesebb pénzt basznak el rá.
És itt nem a lebonyolításról beszélek, hanem a milliárdos kampánypénzekről, amik papíron pár tízmilliónak tünnek.

Az a rész meghogy az LMP-nek már forduló elött le kell paktálnia bárkivel is, vagy bármely pártnak színt kell vallani, az inkább pozitívum szerintem.

igényes 2011.09.12. 10:21:16

@Trompf:
Akinek nincs 3 négy szóvivője az nem ember, a szóvivőknek kiszolgálói is vannak.

A szóvivői hadtest képes visszaverni a külső és belső támadásokat.

A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének főzőcsapata újra elkápráztatta a nagyérdeműt.
A 2011. szeptember 2-4 között, a Népligetben megrendezésre került SzeptEmber Feszt-en a szóvivők csapata is kötényt húzott, hogy versenybe szálljon a másik 27 beregisztrált csapattal.

Itt olvashatjátok Gedeon András beszámolóját az eseményről:

"Az étek, melyet elkészítettünk: Mondjuk Legyen Marhapörkölt

A hagyományos módon készített vörösboros marhapörkölt (persze néhány titkos fűszerrel megbolondítva) szabad tűzön, kizárólag friss alapanyagokból készült, melyet Hanga Zolival a versenynap hajnalán vásároltunk a piacon.
Amikor elkészült a pörkölt, azt egy friss házi cipó kéttenyérnyi méretű szeletein tálaltuk a zsűrinek.
A Szóvivők csapata készítette étel a Láthatatlan Kiállítás különdíját érdemelte ki.
... és mindazok elismerését, akiket vendégül láttunk az asztalunknál, tévés-rádiós kollégák, valamint a SzeptEmber Feszt rendezvény sajtófőnöke, Rácz Zsuzsanna. Zsuzsannának külön köszönjük figyelmességét, segítőkészségét!

A Szóvivők fakanálmágusai:
Gedeon András, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője,
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője,
Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat-és Növénykert szóvivője,
Orodán Krisztián, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtófőnöke,
voltak."

www.szovivok.hu/
www.szovivok.hu/index.nof?o=0&nyelvid=1&k1=3
www.hirextra.hu/2010/08/18/szovivok-munkank-egy-eletforma/

Szóvivői Vacsorák
Az Egyesület tagjai számára rendszeres időközönként szervezett események, melyek a lobbizás fő fórumaként - korlátozott számban - nyilvánossá is tehetők. A vacsorákra minden esetben egy-egy vendéget hív meg az Egyesület, egy-egy témakör vagy esemény köré csoportosítja annak tartalmát. Az Egyesületi tagokon kívüli résztvevők csak térítés ellenében vehetnek részt ezeken a szakmai összejöveteleken. Az itt elhangzó tájékoztatások, szakmai információk a vendég instrukciói szerint tehetők közzé vagy maradnak bizalmasak.

Szóvivők Bálja
Az Egyesület évente egyszer bált szervez, mely nem csupán üzleti vállalkozásként az Egyesület bevételi forrásait bővítheti, hanem konkrét együttműködési formát is jelent mind a társszakmai szövetségekkel és szervezetekkel, mind az Egyesületen kívüli szervezetek vezetőivel és szakembereivel.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 10:26:07

@igényes: De azt azért ugye jól tudom, hogy ezek nem 2010-ben májusában kezdtek bulizni, meg főzni, meg ilyenek ?
Talán elötte is főztek, meg báloztak gondolom.

Tourist From An Other Space 2011.09.12. 10:40:34

A csóka a nagy nyeléseivel...beszélni nem nagyon tud...max mellé!

Benny sk 2011.09.12. 10:45:54

"András szinte ugyanúgy beszélt, mint korábban: ami az elemzőnél olykor egyoldalúságnak és pártosságnak tűnt, az a szóvivőnél néha sokoldalúságnak és mérsékletességnek látszott"

Lényegében ezt gondoltam magam is, amikor meghallottam, hogy GSzA szóvivő lesz.
Ugyan azt kell csinálnia, amit már évek óta tesz: a fidesz politikáját kedvező színben tünteti fel. És valóban, félhivatalos szerecsenmosdatóból hivatalossá avanzsált.
Kicsit viszont, hálátlannak érzem a fideszt ez ügyben. Olyan időszak előtt lett GSzA korm.szóvivő, amikor a gazdasági stagnálást (visszaesést) növekedésként kell magyarázni, a fosztogatást pedig osztogatásként. Ez még neki sem fog menni. Súlyos arcvesztés és elhiteltelenedés lesz a vége.
(Látszólag) külsősként sok éve húzza a fidesz szekerét - jobbat érdemelt volna tőlük.

graycivil 2011.09.12. 10:52:49

"Gyurcsány éles hangon reagál mentelmi ügyére

A korábbi kormányfő az előzetes tervek szerint este 18 és 20 óra között fog felszólalni a plenáris ülésen."

atv.hu/cikk/20110912_gyurcsany_eles_hangon_reagal_mentelmi_ugyere?source=hirkereso

"Az ATV rendkívüli híradóban számol be a beszédről, illetve az azzal kapcsolatos reakciókról."

igényes 2011.09.12. 10:56:18

@Trompf: Valószínűleg, de egy újabb 20 fős csapat szerintem túlzás.

venszivar 2011.09.12. 11:06:02

gyűjtik a szar palánkokat,kik majd testükkel védik a barom törpét,mikor elindul érte a NÉP........

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.12. 11:08:10

@Zébácsi: Zébácsielemez.blog.hu. Neki lehet indulni akár a mai napon is.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.12. 11:09:43

@unionist: Jó, hogy néha olyanok is beszélnek a rendszerváltás körüli dolgokról, akik a közelében voltak.

A politikai elemzés pedig nehéz dolog. Kell hozzá némi élettapasztalat, mert önmagában a fiatalság, és a lexikális tudás a dolgok mögötti tényekről nem ad információt egyetlen elemzőnek sem.
Az én emlékeimben a régi elemzők sokkal idősebb korban kezdték, illetve váltak ismertekké, mint a mostaniak. A mostaniak elméleti tudását, és fiatalos lendületét nem is vitatom, de nincs elég élettapasztalatuk ahhoz, hogy az emberi tényezőt kellően tudják mérlegelni.
Ebből a blogból nekem csak az jött át, büszke a szerző arra, hogy ismeri a valakit, aki a valakinek is valakije. Ez a világszemlélet azonban hosszú távon a süllyesztőbe tesz mindenkit.

Nekem régen is , és most is megáll az eszem, amikor egészen fiatal emberek tanácsadással foglalkoznak. Régen is felháborított, ha fiatal, gyerektelen bíró döntötte el, hogy melyik szülő alkalmasabb a gyereke nevelésére, vagy ha kezdő pedagógust osztályfőnökséggel bíztak meg. Pedig van egy régi jó magyar mondás, mindennek megvan a maga ideje, mint tavasszal a pitének. De mint ahogy sok más élettapasztalatot, ezt sem vette figyelembe a rendszerváltás óta egyetlen kormány sem.

A fiatalok hatalmas megtiszteltetésnek veszik a különféle megbízásokat, kinevezéseket, aztán akkora pofára esés szokott ebből lenni, hogy sokan nem bírják kiheverni. Kár, mert a demokráciában minden előre vivő lehetőség benne van, sajnos eddig nem élt ez az ország a lehetőségével úgy, ahogy tehette volna.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.12. 11:10:45

@ciceró:
:-).
Zébácsinak nincsenek ilyen ambíciói. Ő csak egy egyzserű kommentelő.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.12. 11:14:04

Nem értem mi ez a sok indulat Giró Szász Andrással szemben. Ő csak egy száj. Lényegtelen ki testesíti meg a kormánydöntéseket. A döntéshozók felelőssége a fontos, a kormányszóvivő lényegtelen majdnemhogy kicsoda.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 11:15:04

@adamis.ivan:

Más minőségi szint ha az ellenzék ígérget össze-vissza, mint amikor a parlament csupán a választók becsapására, átverésére törvényt alkot.

Egészen más.

A törvényalkotás felhasználása a választási kampány céljaira jóval gusztustalanabb dolog.

Aztán nincs min csodálkozni, ha az emberek már a törvényekre sem adnak.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 11:23:11

@Csolt nemzettségbeli:

A polgári engedetlenség sincsen benne az alkotmányban.

Az utóbbi 1200 év magyar jogfejlődéséből simán le lehetne vezetni egy XXI. századi modern alkotmányt, ami magyar is lenne. S akár példa is a világ többi része számára.

Kishitűségre, szolgalelkűségre - a híres merjünk kicsik lenni mentalitás - vall, ha egy ország más országok - francia, szovjet, amerikai, német stb. - alkotmányait másolja, amikor pedig nem kicsit bővebb és hosszabb a saját jogfejlődése.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 11:27:18

@ciceró:

Ha Tölgyessy véleménye ilyen érdekes és ilyen sokat számít, akkor miért is nem ül a parlamentben pártelnökként, frakcióvezetőként, de legalább képviselőként?

Amikor képviselő volt a végén már akkor sem igen csinált semmit a parlamentben.

Ha jobban tudná csinálná!

Te rá szavaznál? Ha elég sokan lennétek így, akkor ő lenne a miniszterelnök.

A helyzet azonban az, hogy neki nincs semmiféle valós támogatottsága.

igényes 2011.09.12. 11:27:59

Giró-Szász András egyébként eljárhatna logopédushoz, nem ő a megfelelő ember, de oka van mindennek!

Stohl András lenne erre a posztra a legmegfelelőbb.
- bizonyítottan jó kommunikációs készséggel rendelkezik.
- nem kellene fizetést adni neki, munkája végeztével van is szálláshelye, ruhája.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 11:35:09

@Nemzeti nagy nulla:

"egy ápolónönek 70 ezer forintos fizetésnél, miért jó a 16 százalékos agykulcsos adó ha kevesebbet visz haza? ..:D--Gíró...tudálékos mosollyal ezt mondta erre csak "ösztársadalmi érdekként nézve tud válaszolni"--NA EZ A NAGY BLABLA:))))) "

Nem blabla, hanem az igazság.

Azért jó mindenkinek az egykulcsos adó, mert nem bünteti a többletmunkát, a túlórázást, mindenkit jobban motivál a többre a jobbra, ráadásul jóval kevésbé ösztönzi a szürkegazdaságot, mint az adómentes minimálbér, és a magasabb büntető kulcsok.

Ezt még egy Kálmán Olga is megérthetné, meg Te is.

Az ápolónőnek sem tiltja meg senki, hogy más állást és több pénzt keressen.

Amíg elég ápolónőt találnak, akik 70 ezerért is elvégzik a munkát, addig minek adnának nekik többet?

igényes 2011.09.12. 11:40:55

Giró-Szásznak el kell magyarázni, hogy a Matolcsy nem hülye, hanem van diplomája, kissé lassú felfogású, de mára már megtudott sok mindent. Giró magyarázza meg, miként lehet miniszter egy ekkora barom, aki ezt meri mondani? Az eurózónában mi ugyan nem vagyunk jelen, de ez ne is zavarja. Ott van a jó magyar forintzón, amit viszont Lázár, Szíjjártó, Kósa rángat. A kormány meg tudomással bír erről. Ez nagyon érdekes.

Matolcsy mondja ezt ma!

"Magyarország újból a térség egyik legkockázatosabb helyzetébe került, mert az eurózóna új válsága magas és kedvezőtlen szerkezetű államadósság mellett érte el az országot - közölte Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter leszögezte, a kormány tudatában van a válságnak és válaszol arra.

A miniszter a parlament gazdasági és informatikai bizottságának hétfői ülésén beszélt. A válaszok közé sorolta, hogy a kormány folytatja a Széll Kálmán Tervet, az idei költségvetés 100 milliárd forintos intézkedéscsomaggal javítja, és a jövő évi államháztartási hiányt 2,5 százalékra csökkenti a GDP arányában.

Úgy vélekedett, hogy a kabinet a hatékony és szokatlan gazdaságpolitika következtében kikerült az unió közvetlen válsághelyzetéből, de az elmúlt 6 hétben kiderült, hogy itt van az eurózóna új pénzügyi válsága, amelyről nem tudni, hogy erőteljesebb, fenyegetőbb, kockázatosabb lesz-e, mint az előző, de erre is sok jel mutat."

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 11:48:54

@unionist:

"tulajdonképpen"

Maradjunk a száraz tényeknél.

A Magyar Kommunista Pást egyetlen mai jogutód pártja a Magyar Szocialista Párt.

Tény, nem vélemény.

Az, hogy a bolsevikok a Fideszt vádolják folyton a saját kommunista múltjukkal elég komikus, de csak vélemény, nem tény.

Ha annyira ciki és tovább már vállalhatatlan lett volna az MSZMP, akkor nyilván jogutód nélkül szüntették volna meg.

Ja, hogy kellett a pártvagyon, hát azzal bizony jár a kommunista múlt is.

unionist 2011.09.12. 11:49:45

@látjátok feleim szümtükkel:
akkor sem kellett elhinni, amit a tévében modanak. most sem kell. a szomszéd házmester együtt ivott a kocsmában a ruszki tisztekkel.

itt sokan azt hiszik, hogy a ruszkik orbán viktor beszéde miatt vonultak ki. évekkel korábban eldöntötte moszkva. csak egyszerűen nem volt a katonákat hová vinni. mert az akkori szovjetunióban ehhez nem volt volt ehhez elég lakás, laktanya. 87 után a szovjet kivonulás nem politikai, hanem logisztikai kérdés volt csupán. persze volt esély visszarendeződésre. többek között ezért is folyt a rendszerváltás "fű alatt".

itt egyszerűen annyi történt, hogy az akkori mszmp két kádercsoportja a politikai bizottság környékén levők, és a hazafias népfront körül szerveződők megalakították a saját pártjaikat.

tehát mondjuk a népfront élén pozsgay állt, stumpf, és mikola elvtársak. és akkor ők mára fideszesek lettek. a kiszben inkább a politikai bizottsághoz kötődő emberek bajani, gyurcsány, szilvási, draskovics meg mszp-s. minden pártben volt demokratikus ellenzék, de ők folyamatosan háttérbe szorultak, kiléptek, meghaltak. szóval kizártnak tartom azt, hogy az utókor ezt az egészet demokratikus (parlamentáris) átmenetnek tartsa. a parlamenteknek valódi szerepe ebben nem volt.

szerintem a politikai elemzést úgy kellene elkezdeni, hogy két nagy elképzelés, vagy irányzat ural minden civilizációt. az egyik a demokratikus/parlamentáris/humán/idealista gondolkodás. a másik a republikánus/kormányzati/pragmatikus/reál felfogás. és egy civilizáció akkor erős, ha ez a két elképezés egyensúlyban van.

eleve nem lehet egy olyan közjogi rendszer demokratikus, amelyik a mindenkori miniszterelnök számára szinte teljhatalmat biztosít. lehet az republikánusnak, governamentalistának mondani. parlamentárisnak, demokratikusnak mondani nem lehet. nyugati értelemben legalább is. de itt a mainstream elemzők eddig nem jutnak el.

törökgábor megmagyarázza, hogy ha egy személynek teljhatalma van, és egyébként a politikai pártok a totális hatalom megszerzését célul kitűzve versenyeznek, akkor az a demokrácia. török szerint magyarország most az angolszász rendszer felé mozdul. mert ő egy értékmentes elemző, és ebből következően nem érti, nem is érheti, hogy a majoritarian és a bolshevik között mi a különbség. mindkettő többségit jelent. csak az elsőben hatalommegosztás van, a másodikban a hatalmi ágak a pártközpontban fúzionálnak.

török meg írja, hogy értsük már meg, hogy mindez értünk van. na persze. és nyilván giró szász andrás feladata is lesz. nemzetközi példákra hivatkozva a tájékoztatási hivatal meg fogja magyarázni, hogy minden kormányzati lépes a többségi érdeket szolgálja. a cinizmus magas iskolája. szijjártó pétert nyilván már a fidesz szimpatizánsok is ellenszenvesnek tartják. és akkor most majd jön giró szász.

igényes 2011.09.12. 11:49:57

Nagy Anna vajon miért ment el szabadságra, mégpedig fizetésnélkülire.

2005 -2007 Brit Nagykövetség, kommunikációs vezető

Nem sok helyen ragadt meg!

Nagy Anna 1965-ben született Budapesten. 1989-ben az ELTE bölcsészkarán, angol-francia szakon diplomázott. 2004-ben a Budapesti Gazdasági Főiskola külkereskedelmi karán szakdiplomácia szakon másoddiplomát szerzett. 1989 után két évig a New York-i Woodcliff Academy munkatársaként tanulási problémákkal küzdő gyermekek oktatásával, fejlesztésével foglalkozott.

1993-95-ben a Marylandi Egyetem posztgraduális média- és újságíróképzésén vett részt, s közben újságíróként dolgozott a Népszabadság Magazinnak és a Magyar Hírlap magazinnak is. 1995-től három éven át a Nap Tv gazdasági hírműsorának, illetve az önálló gazdasági rovatnak, valamint a Budapest Today című angol nyelvű hírműsornak volt szerkesztő-műsorvezetője.

2000-ben a Gazdasági Minisztérium Sajtó és Tájékoztatási Főosztályának főosztályvezetője, sajtófőnöke volt, majd a Magyar Televízió Híradójánál külpolitikai szerkesztőként dolgozott. 2001 és 2005 között kommunikációs szakértőként tevékenykedett, többek között a strasbourgi székhelyű Európa Tanácsnál, mint meghívott előadó kommunikációs- és médiatréningeket tartott.

2005-2007-ben a Brit Nagykövetség kommunikációs vezetője volt. 2007-ben lett a Szabad Föld rovatvezetője, valamint a Horizon kétnyelvű utazási magazin főszerkesztő-helyettese. Angolul és franciául felsőfokon, spanyolul alapfokon beszél.

tarackos 2011.09.12. 11:52:38

Ha a jelenlegi kormányzati gyakorlat folytatódik, teljesen mindegy ki a szóvivő, úgy is hazudoznia kell. Miután erre nem valószínű, hogy sor kerül, ezért igaza van annak aki azt írta, normális ember nem vállalná el ezt a munkát. Persze kishazánkban van a pénz, ezt nap mint nap bebizonyítja a valóban világszabadalom magyar gerinc...

GSZA-nak csak a figyelőn megjelent riportját olvastam, ott Kumin, GSzA és Török beszélgetett. Ami feltűnő volt, GSzA minden kormányra negatív kijelentés után egyből mosdatásba kezdett. Szóval ideális alany, de a Századvégtől ugyan kik kerülhetnek ki? Ahol leírnak olyat, hogy az új paradigmát csak OV érti, az egy kutyaütő hely...

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.12. 11:57:40

Matolcsy Györgynél elakadt a lemez, még mindig a 2010-es hét százalékos államháztartási hiányról szónokol a gazdasági bizottságban. A miniszter szerint a kormány a tavalyi intézkedésekkel növekedésbe fordított a magyar gazdaságot. Matolcsy a jövőről szólva annyit mondott, hogy jövőre a költségvetési hiány a GDP 2,5 százaléka lesz – ám az ehhez szükséges 800 milliárdos megszorítás részleteiről hallgatott.

...
2,5 %-os :DDD Jó ha 5% alatt maradunk egy kicsivel.
Matolcsyt rabul ejtették az álmai és nekivezeti az országot a falnak. A frakció, tele a hülyébbnél hülyébbekkel meg vígan tapsol hozzá.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 11:57:48

@unionist:

"az szdsz megbuktatja pozsgay-t azzal, hogy a négy igenes népszavazással elérik az államfőt a parlament válassza meg."

Ez nem igaz.

A négy igenes népszavazás csak az államfőválasztás idejéről döntött, arról, hogy az országgyűlési választások előtt, vagy után kerüljön-e rá sor.

Ez volt a kérdés, nem több, nem kevesebb:

"Csak az országgyűlési választások után kerüljön-e sor a köztársasági elnök megválasztására?"

A választás módjáról egy másik népszavazást tartottak, ahol is a szavazók 85,9%-a közvetlen elnökválasztást akart.

Rá öt napra az országgyűlés kinevezte Göncz Árpádot.

Ennyit a demokráciáról.

szakállasbácsi 2011.09.12. 11:58:23

Én azon gondolkozom, hogy maga "politikai elemző", mint műfaj, mennyire zavaros fogalom.
Hiszen a politika valamilyen célok kitűzését és annak elérésére szerveződött embercsoport működését jelenti. Az elemző vajon mit elemez? Már a célokat is elemzi, értékeli, minősíti, (akkor milyen alapállású az nyilvánvalóan meg fogja határozni az értékítéletet), vagy csak a működést - azaz mennyire alkalmasak felhasznált eszközök a célok elérésére?
Mi van akkor, ha a cél annyira egyszerű, mint egy faék: hatalmat akar az adott csoport. Nincs szó a nép, a "zemberek" életéről, nincs szó az ország stratélgiai érdekeiről, hanem vegytisztán a hatalomtechnika fogaskerekeiről beszélünk. "El akarjuk tiporni a ...(komcsikat)....(nácikat)...(idegenszívűeket)...(zsidókat)...(bosnyákokat)...(bankokat)" - nem kívánt törlendő. Ez a cél látható, nem kell kimondani, süt majd az adott politikai szervezet minden tettéből ellenzékben és kormányon egyaránt.
Mennyiben hányhatunk a "független elemző" szemére bármit is, ha ilyenkor nem foglal állást, hanem csak azt nézi, hogy az adott cél eléréséhez megfelelő eszközt választott-e a szónok, a miniszterelnök, vagy a frakcióvezető? Elvileg az elemzőnek el kéne fogadni bármilyen ocsmány és aljas célt, ha objektív akar maradni és csak az eléréshez vezető úton alkalmazott eszközöket illene minősítenie. PL: "Okos és a célok szempntjából hatékony volt-e a Zyklon-B alkalmazása a gázkamrákban?". Vagy: "Helyes és alkalmas döntés volt-e a zavargásokkal egyidőben, azokhoz szinte látótávolságban a város egyik legforgalmasabb útkereszteződésébe - és nem egy térre - szervezni sok tízezres hallgatóságot vonzó naggyűlést?"

Én személyesen elképzelhetetlennek és undorítónak találnék ilyen értékmentes, a célok minősítésétől eltekintő elemzői attitűdöt. Szerintem egy emberenek (Homo Sapiens Sapiens) fel kell vállania valamilyen értékrendet és azt alapul véve képviselnie kell elemzéeseiben az értékrend axiómáit. Mert ember.

Számomra a demokratikus jogállam, melyben fékek és ellensúlyok rendszere korlátozza hatalmat, ilyen axiómatikus érték alapállás. Giró viszont olyan mértékben cinikus és "objektív", mintha nem lenne semmilyen értékrendje, és ezt ellenszenvesnek, embertelennek, valamint a nyilvánvaló azonnali anyagi hasznot látva opportunistának tartok.

TG kedves! Te hol állsz? Ingadozol? Árnyalsz? Ezzel vajon kinek, minek segítesz? A megértés nem elég ma már... Szeretném látni elemzői értékrendedet tisztán, még akkor is, ha ezt sok megszólalásodból érzékelem (és szimpatizálok vele) - adós vagy a kimondásával. Giró laudációja nem tisztázza a képet, annyi bizonyos.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.12. 12:06:14

@Akitlosz: Ez az elméleted ott fog megdőlni amikor majd orvosi kezelésre lesz szükséged.

unionist 2011.09.12. 12:10:08

@Akitlosz:
az mszp a pártvagyont örökölte. a fidesz az mszmp szellemi örököse lett. na most én kisz tag sem voltam, mivel a nemzetközösségben hittem mindig is. és úgy képzeltem, hogy azt európai tagállamokkal együtt kell alkotni. és a transzatlanti mellett egy eurázsiai katonai szövetségben kell gondolkodni. tehát az elvek kötnek bennünket a nyugathoz, de az érdekek miatt a kelettől sem szabad elzárkózni. és ez ugye pont az ellenkezője volt annak, amit kádár képviselt.

persze én annyiból tartottam kádárt valamire, hogy ő legalább kiszámíthatóan képviselt valamit. de a mostani elit történelmi léptékkel azért marad el tőle, mert ezek a fazonoknak nincs semmiféle elvi alapvetésük. szerinted révész máriusz mit gondol a világról? szerintem semmit sem. törökgábor mit gondol a világról? lehet, hogy gondol valamit. és azt mondja, hogy azt a politikai elemzőnek nem szabad kimondani. szerintem meg erről szól a politikai elemzés. ebben különbözik egy blogbejegyzés a távirati iroda tudósítástól.

természetesen nagyon sokféle elemző iskola létezhet. lehet, hogy az én gondolkodásom a politikáról teljesen elavult, mert én a humanizmus, és a pragmatikus gondolkodás egyensúlyában látom azt, hogy egy civilizáció erős. de török ezt még nem fogalmazta meg. hanem azt mondja, hogy az ő általa képviselt iskolában ezt tilos megfogalmazni. mert akkor az elemző állást foglal. szerintem a politikai elemzőnek más dolga nincs, mint állást foglalni.

a tudósítónak nyilván egy leírást kell adni a történésekről. az újságírónak irodalmi eszközöket használva kellene sztorit írni az egészből. az elemzőnek folyamatosan állást kell foglalni. a tudósnak modelleket kell alkotnia. a politikatudós feladata szerintem az, hogy leírjon egy általa elképzelt politikai rendszert. mintha egy stratégiai társas játékot írna. mintha ki akarná adni a civilizations újabb változatát.

en.wikipedia.org/wiki/File:Civnetlogo.jpg

csak nyilván nem a technológiai elemekre kell koncentrálni, mint egy játékfejlesztőnek, hanem az intézményes, történeti elemekre, mint egy politológus.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.12. 12:12:01

@Akitlosz:

Nem erről van szó, az egykulcsos adóval nem az a baj, hogy eleve rossz lenne.

Két baj van vele:

1. Úgy vezették be, hogy kevesek jól (én is), tömegek pedig rosszul jártak vele, miközben a kamunikáció folymatosan az volt, hogy senki sem fog rosszul járni. Becsapták az embereket. Ezen nincs mit szépíteni.

2. Akkor, amikor az államadóság csökkentése a cél, miért kell bevezetni egy olyan intézkedést, ami az előbbi pont szerint a lakosság nagyrészét kellemetlenül érinti, míg várható hatásának bekövetkezte (fogyasztásélénkítés) tankönyvszerűen lehetetlen (copyright by Chikán)?

A jó adópolitika próbál igazságos lenni, próbál enyhíteni a társadalmi különbségeken, így járul hozzá ahhoz, hogy minden adózó képességeihez mérten vegyen részt a közteher viselésében.
A Matolcsy (Orbán?) nevével fémjeleztt egykulcsos szja ezeket a kritériumokat nem teljesíti. Bevezetése ebben a formában rossz döntés volt.

E tekintetben a jobboldali szakártők is egyetértenek.

unionist 2011.09.12. 12:19:33

@Akitlosz:
csak tedd hozzá, hogy mivel az egykulcsos adót nem vagyonadóval egyidejűleg vezették be - ahogy mondjuk mellár javasolta - hanem anélkül. és így meg kell szüntetni a műszakpótlékot, és az adójóváírást. tehát van egy réteg, akinek konkrétan csökkent a fizetése, és egy másik csoporté meg növekedett ugyan, de a két csoport közé egy éket vert a kormányt.

képzeld el, hogy mondjuk van egy üzem. ott az üzemmérnök - már ha mérnök, és nem valami jogász-közgazdász semmihez sem értő kommunikációs menedzser - ugyan több pénzt kap, de az ott dolgozók kevesebbet. na most a probléma az, hogy a felső középosztálybeli hiába kap többet. a fogyasztása döntően import, vagy a döntően az importra épülő hazai szolgáltatás. tehát nem következett be az, amit matolcsy elképzelt. hogy a belső kereslet ettől meglódul. hanem az alsó középosztály azt mondja, hogy oké, akkor többet kell csalni. és ezért nem teljesülnek például az áfabevételek. tehát nem hogy az alacsonyabb növekedési ütemet nem tartják, hanem egyenesen csökkennek.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.12. 12:45:56

@Akitlosz:
"A választás módjáról egy másik népszavazást tartottak, ahol is a szavazók 85,9%-a közvetlen elnökválasztást akart.

Rá öt napra az országgyűlés kinevezte Göncz Árpádot.

Ennyit a demokráciáról. "

Mindez teljesen rendben volt, hiszen érvénytelen volt a népszavazás, ez ugyanis messze nem érte el az érvényességhez szükséges 50%-os részvételi arányt.

Ennyit a demokráciáról.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.12. 13:04:52

@igényes: ki tudja...
Annyira nem tűnik vészes munkahelyhalmozónak a hölgy. Ismerek szakácsokat, akik 3-4 hónapnál többet még soha nem dolgoztak egy helyen.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.12. 13:06:59

@unionist: az lehetett a probléma, hogy Matolcsy is ezen a szinten gondolja végig a dolgokat...

mezga-aladar 2011.09.12. 13:27:16

@Winston Smith: ja ja... a gerinc nem nő vissza... szélavíí...

IntelCorei5 2011.09.12. 13:34:58

@Zébácsi:

"A jó adópolitika próbál igazságos lenni, próbál enyhíteni a társadalmi különbségeken, így járul hozzá ahhoz, hogy minden adózó képességeihez mérten vegyen részt a közteher viselésében."

remélem nem probléma ha kiegészítem: segíti és irányítja a gazdasági/pénzügyi folyamatokat hogy a gazdaság fejlődhessen =GNI gyarapszik.

A társadalmi kultúra függvénye h ilyen adórendszer egyáltalán létezhet e egy adott országban. A "dögöljön meg a másik tehene is" és "csak nekem legyen jó a többi nem számít" mentalitás (adót ? ezeknek?) mellett ez eleve lehetetlen, mivel mindenki mást ért alatta.

mezga-aladar 2011.09.12. 13:48:25

@Hepci: igen... azért a felsorolt munkahelyeknél jellemzőek az alkalmatlan főnökök...

graycivil 2011.09.12. 13:48:37

"Két év vakáció az Alkotmánybíróságnak

Az új törvény viszont egy teljesen más szemléletet honosítana meg: ahhoz, hogy az AB-hoz fordulhasson egy magyar állampolgár, az kell, hogy igazolja az ügyben a sérelmét, s hogy megkísérelje azt a jogsérelmet bírói úton orvosolni: azaz köteles végigjárni a teljes magyar bírói utat.

Ez pedig évekbe és nagyon kemény pénzekbe kerül. Így az AB elé csak hosszú idő - a magyar bírósági eljárás átlagos időtartamát tekintve több év - elteltével, komoly perköltségek viselése után kerülhet egy ügy. Ez azt is jelenti, hogy a szegényebb emberek nehezen tudják majd igénybe venni az AB jogvédelmét - nem valószínű, hogy lenne pénzük egy hosszú perre -, másrészt az AB "teljes üzemének" beindulásához a perek végigfutására is szükség van."

tenytar.blog.hu/2011/09/12/ket_ev_vakacio_az_alkotmanybirosagnak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_09_12&utm_campaign=index

Ilyen törvények mellett vagy katonákkal fenntartott diktatúra, vagy mindent elsöprő népharag lesz! A fydeszes fiúk nagyon ravaszak...vagy csak gátlástalanok!

Az biztos, hogy ha Orbán a szomszédom lenne, akkor nem a tehenét emlegetném, hanem őt magát. >:-|

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.12. 15:01:53

@korcagyar:

Természetesen nem baj, hogy kiegészítetted, jól írod, köszönöm.

Persze, egy sor más kritérium is van, de abból a szempontból, hogy miért volt hibás az egykulcsos SZJA mostani bevezetése, ezek mellékesek.

Számomra egyébként pont elég alátámasztással bír mindaz, amit vezető közgazdászok nyilatkoztak a II. negyedéves számok ismeretében.

De van, akinek még ez sem elég, így sem fogadja el azt a tényt, hogy a kormány csúnyán mellé nyúlt - és milyen blőd, hogy leginkább azok nem fogadják el, akik csinálták.

További szép napot!

megszűnt 2011.09.12. 15:10:32

@Török Gábor:

Első parlamenti nap, felszólalások után, illetve közben:

Az ellenzék roppant gyenge. Őszintén meglepődtem, hogy gyengébb, mint valaha. Ebbe beleértem Vona Gábort is.

Az országépítő tervben van fantázia.
- munka- szorgalom- tehetség = előre lehet jutni

A szociális problémákra nem hallottam megoldást. Segély helyett egy ugyancsak szerény, de magasabb összeg, de más ötlet, terv nincs. Rengeteg minden lehetne!

A Fidesz kormánynak nincs ellenzéke és azt gondolom, hogy a támogatottsága nőni fog.

graycivil 2011.09.12. 15:21:33

@knausz: "Az országépítő tervben van fantázia. - munka- szorgalom- tehetség = előre lehet jutni"

Az a baj, hogy az egész kormányprogram "csak a fantázia szüleménye". A szlogengyártók hatékonyak, de a gazdasági megvalósítás katasztrofális.

graycivil 2011.09.12. 15:26:43

"Zuhan az Erste és a Raiffeisen a bécsi tőzsdén

A tőzsdei átlagot messze meghaladó mértékben gyengült hétfőn délelőtt a bécsi részvénypiacon a jelentős magyarországi kitettséggel rendelkező Erste Group és a Raiffeisenbank International papírja...Az APA osztrák hírügynökség a magyarországi devizahitelek rögzített árfolyamon történő végtörlesztésére vonatkozó javaslatnak tulajdonítja a gyengülést."

index.hu/gazdasag/vilag/2011/09/12/zuhan_az_erste_es_a_raiffeisen_a_becsi_tozsden/

"Elemzők szerint a lépés hatalmas veszteségeket okozhat a bankoknak, emellett a tömeges végtörlesztés devizakereslettel jár, ami jelentős mértékben gyengítené a forintot."

megszűnt 2011.09.12. 15:29:12

@graycivil:

"Zuhan az Erste és a Raiffeisen a bécsi tőzsdén"

20 év után el kell dönteni, hogy a bankok vagy az emberek pártján áll- e a kormány?- tette fel a kérdést Orbán Viktor.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.12. 15:31:47

@graycivil: az Erstét sajnálnám, illetve új számlavezetőt kellene keresni a cégemnek, a Raiffeisen viszont mehet a levesbe. Olyan elképesztő ügyviteli kuplerájt és lehúzó jutalékokat egyetlen bankban se tapasztaltam.
Friedrich Wilhelm Raiffeisen = F.O.S.

unionist 2011.09.12. 15:32:37

@Akitlosz:
itt az érdekes az, hogy a rendszerváltás idején mennyire ismeretlenek voltak a új politikusok. és az is érdekes, hogy az ellenzéki kerekasztalnál az mdf azt támogatta, hogy a hazafias népfront adja az új államfőt.

ezt akadályozta meg az szdsz. egy nyilvánvalóan manipulatív kérdéssorral. mert a négy kérdésből háromra nyilvánvaló igen volt a válasz. majd az mszp kezdeményzte azt, hogy államfőt közvelten válasszák meg. az alacsony részvétel miatt azonban közvetlen elnökválasztásra nem került sor. és így a korábban megkötött antall-tölgyessi paktum értelmében a parlament göncz árpádot választja meg államfőnek.

a magyarok többsége tulajdonképpen a rendszerváltás óta se nagyon tudja, hogy mire szavaz. egymás után lett itt mindenki átverve. a közélet a választók feje felett történő egyezkedések, és átverések sorozata.

graycivil 2011.09.12. 15:33:11

@knausz: Nem kell nekünk bank, nem kell nekünk pénz, csak kecske az erkélyre. :-)

Orbán ritka primitív frázisokat tud pufogtatni. Katasztrófa ez az ember! (Ezt én, mint Zember mondom.) >:-|

tarackos 2011.09.12. 15:40:29

@Zébácsi: Kedves Zébácsi, viszont megnyugodhatunk, ma megtudtuk, az irány jó csak gyorsítani kell. Ezért kérte Ő a képviselőket, lépjenek a gázpedálra...;)

megszűnt 2011.09.12. 15:42:19

@graycivil:

"Orbán ritka primitív frázisokat tud pufogtatni."

Szerintem jól beszélt. Meggyőzően és hitelesen.

Vona Gábor, mint a nyúl. Komolyan mondom, egy-egy polgári körös gyűlésen sokkal határozottabb és bátrabb voltam, mint ő, aki engem képvisel. Borzasztó!:):)

graycivil 2011.09.12. 15:42:35

@graycivil: Amúgy az angliai géprombolások voltak ezen a színvonalon, mint Orbán "bankok elleni harca".

graycivil 2011.09.12. 15:43:26

@graycivil: "Szerintem jól beszélt. Meggyőzően és hitelesen."

<:-O

graycivil 2011.09.12. 15:44:12

@knausz: "Szerintem jól beszélt. Meggyőzően és hitelesen."

<:-O

megszűnt 2011.09.12. 15:46:27

@graycivil:

Vona azon törekvését, mely szerint ne fizessük vissza az adósságainkat, hát azt én nem hallottam, hogy annyira mondta volna, elkerülte a figyelmemet..

.. még jó, hogy Orbán Viktor figyelt és akkor rendre utasította. Én már ezelőtt 8 éve gondoltam, hogy vissza kéne fizetni az országét, akkor még családonként, személyre lebontva ment volna ez az akció, ma már sajnos nem.

megszűnt 2011.09.12. 15:51:18

Ellenzék nem valami ellen, hanem saját koncepcióval jöhet létre.

Úgy látom, amíg a támadáson és a személyeskedésen túl nincs más a Parlamentben az ellenzék részéről, addig nem lesz más és nem lehet más politika, mint a Fideszé.

Vannak támadható részek és rések, ilyen pl. a szociális megközelítés, de ezzel az ellenzék részéről senki, komolyan nem él.

graycivil 2011.09.12. 16:08:53

@knausz: Nehéz a Kárpátia hangereje mellett figyelmet kelteni az Egy faun délutánjával. :-)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.12. 16:11:17

@tarackos:

Aha, mindezt a Nenyi szellemében, igaz?

Direkt nem figyelem a mai eseményeket, mert érzésem szerint ezek alkalmasak a nyugalmam megzavarására. Este azé' megnézem, milyen farbával áll elő kormányunk.

Szerencsére nem vagyok öreg, de pont emiatt nem tudom egy rövid pendítéssel nyugtázni a történéseket.
A hátralévő évtizedeket szeretnáém viszonylagos nyugiban tölteni.
És ehhez nem szándékozom más országba költözni. Gondolom, mások sem.

Szóval, igazán összekaphatná magát a kormány/T. Ház, ki lehetne végre találni valami olyat, ami a zemberek számára is előremutató.

/Diplomás adó... na ja, persze. Tessék mondani, egy esztergályos szakvizsga mennyit adót jelent majd? Vagy egy ápolói képesítés?/

graycivil 2011.09.12. 16:32:29

"Durva meglepetés érheti a reménykedő devizahiteleseket"

www.napi.hu/magyar_gazdasag/durva_meglepetes_erheti_a_remenykedo_devizahiteleseket.495293.html

"A leginkább negatív következmény azonban a gazdasági stabilitás és megbízhatóság újabb romlása lehet, aminek következtében a befektetők csökkenthetik magyarországi kitettségüket, elsősorban a hitelezési aktivitáson keresztül, ami eddig is kifejezetten nyomott volt - hívja fel a figyelmet az elemző. További negatív következmény a hazai bankszektor leminősítése, és így forrásainak megdrágulása lehet."

graycivil 2011.09.12. 16:38:41

"Orbán háborúban a bankokkal

...a Hajdúszoboszlón tárgyalt eredeti javaslathoz képest kimaradt a mostani bejelentésből, hogy a redenominációhoz a bankoknak kötelezően forinthitelt kell nyújtani az ezt igénylő ügyfeleiknek, akik számára máskülönben lehetetlenné válna az egyösszegű többmilliós végtörlesztés."

stop.hu/articles/article.php?id=933374

Magyarán valóban csak a gazdagoknak (Kósa, FYDESZ-frakció, stb...) lett kitalálva. Pataky Attila könnyei is felszáríttattak a többszáz milliós lakásra felvett 45 milliós hitel "baráti áron történő visszafizetése" okán.

A valóban sz@r helyzetben lévő devizahitelesek pedig rohadjanak meg?

mezga-aladar 2011.09.12. 16:57:48

@graycivil: most esett le? ugyanezt elmondtam péntek délben is...

lehetnék fides szóvivő, aki előre elmondja mit jelent:
amit bejelentenek, milyen TETTEK fogják követni...

nem volt nehéz dolgom. ehhez nem kell vátesznek lenni...
elég a fides alap működési elveit ismerni...

1§ a kasszát meg kell szerezni
2§ a kasszát meg kell tartani és a legjobban kicsavarni
3§ az 1-2§ érdekében miden eszköz megengedett.*

*nemzeti oldal lévén különösen kívánatos bakanccsal átgázolni mindenen és mindenkin, semmi és senki sem számít. ha kell a saját anyját eladja vagy megtagadja egy igaz fidesiszta...

márta)) 2011.09.12. 17:45:37

poszthoz.:)

Török Gábor!

Nagyon jó a poszt, mint mindig.
Jót tesz a léleknek olvasni, mikor valaki így nyilatkozik a kollégájával, barátjával, ismerősével eltöltött időkről, ami már soha nem jön vissza.
Na. Igen. milyen is lehetne az poszt, a tartalom amit a TG. is. Csak ilyen.

**
:))

"Az MSZP üdvözli Giró-Szász András kinevezését, a szocialisták szerint személyében olyan szóvivő érkezett a kormányba, akinek szakmai felkészültsége és politikai ismeretei meghaladják ciklusbeli kollégái képességeit.

"Török Zsolt, az MSZP szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében ugyanakkor azt írta: mivel nincs olyan feladat, amelyet Giró-Szász András rosszabbul látna el, mint Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivőjének posztját meg kellene szüntetni

Ha a jövőben Orbán Viktor valamit nem személyesen akar közölni a nyilvánossággal, immár rendelkezésére áll a Miniszterelnökségen Giró-Szász András, és választhat a szakmai szóvivők, Czomba Sándor és Garamvölgyi László közül is - írta Török Zsolt, megjegyezve, ha a kormányfő ragaszkodik Szijjártó Péterhez, tevékenységét finanszírozzák a Fidesz pénztárából.

"A kétmilliós szóvivő immár fölöslegessé vált; ez az átalakítás egyszerre jelentene minőségi cserét és komoly megtakarítást" - közölte a szocialisták szóvivője"

profitline.hu/hircentrum/hir/241837/MSZP:-szunjon-meg-a-miniszterelnoki-szovivo-posztja

Ilyen ez.) Ha elfogadnak, elismernek valakit.

:)

nyünyüge 2011.09.12. 18:08:49

@knausz:
Mondod, miközben időnként az Audi professzionalizmusáról írsz - amikor arra van érkezésed.
Az Audi az emberek pártján áll?
A kormány, amikor az Audinak kedvez egy adókedvezménnyel, az emberek, vagy az Audi pártján áll?

Ne legyünk már ennyire primitívek !

Az ember esze megáll - "a bank jól jár, ha hamarabb és egy összegben fizet az adós" - akinek ilyen mondat kijön a száján, annak fogalma sincsen a pénzpiac működéséről és pénz és a gazdaság viszonyáról.

wowerman 2011.09.13. 15:01:40

@Letícia: ki másra? az elsőzés tevékenysége kb a 10 évesek vagy a 100 IQ alattiak tevékenysége :)

G.A.P. 2011.09.14. 09:33:06

@Trompf: főztek, báloztak (ami amúgy jótékonysági célú), szerveztek szakmai és társasági programokat, jócskán 2010 előtt is. Mindez azért lehet működőképes, mert a politikától tudatosan távolságot tartó szakmai szervezetről van szó.
Ennek nyilvánvaló jele az is, hogy a tagok között nincs párt v. kormányszóvivő.
A 20 fős apparátusnak gondolom a főzős csapat tagjai is örülnének, mivel - amennyire tudom - jobbára egyedül, max. 1-2 kollégával nyokják az ipart (viszik vásárra a bőrüket ha úgy hozza).

G.A.P. 2011.09.14. 09:42:37

@Trompf: Szerintem a kormány vagy pártszóvivő meghatározóan és legelsősorban politikus. A többi szóvivő alapvetően szóvivő vagy a képviselt szervezet talpraesettebben válaszoló, szakterületében jártas dolgozója.
Nem igazán van átjárás a két kategória között. Persze van kivétel, de az történet aztán tényleg "magáért beszél" (Szollár Domokosra gondolnék).
Az apparátusban, járandóságokban, egyebekben érezhető eltérés meg fényévnyi, amit szerintem egy fenti bejegyzés ( igényes 2011.09.12. 09:44:59) zseniálisan érzékeltet. :-)

anytwo 2011.09.22. 16:02:39

"ha az alapvető kérdések többször és hangosabban megfogalmazódnának,"

No hát akkor Gábor, mi lenne ha megfogalmaznád ezeket a kérdéseket itt a blogon, illetve akár választ is adhatsz :)

yechua 2011.11.04. 20:34:03

Lehet, hogy ezt már senki se fogja olvasni.
De, talán Török Gáborra még hallgat G.Sz.A.
El kellene mondani neki, Gábor, hogy kezd ugyanolyan arrogáns f#szkalap lenni, mint Szíjjártó.

Rövid két hónap alatt

sashimi 2011.11.13. 16:15:29

Szasz Andras a jelek szerint jól teszi, ha nem kerül sánta kutyák közelébe:

orulunkvincent.blog.hu/2011/11/12/giro_szasz_andras_leminositette_a_fitch_et

Lucilius 2011.12.17. 20:17:23

"„sem korábban, sem a jövőben nem a kormány vette el ezeket a forrásokat, hanem a magán-nyugdíjpénztári tagok döntöttek arról"

köszönjük András, leülhet.
süti beállítások módosítása