Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
16:57

Szép színházat játszott ma a politika napirend előtt. Orbán Viktor – elsősorban, mint általában, a papírtól elszakítva, a viszontválasz idején – kiválóan szerepelt, bravúrosan irányította a figyelmet a számára kedvezőre és terelte el a kellemetlenről. De az ellenzék is felkötötte: Vona Gábornak, Schiffer Andrásnak és Mesterházy Attilának egyaránt akadtak jó pillanatai, különösen utóbbin látszott, hogy a nyarat nem töltötte haszontalanul. Mégis az az érzésem, hogy most ez az egész szinte egyáltalán nem számít.

(Fotó: Origo)

Két akut probléma van és egy alapvető kérdés. Az egyik problémát a devizahitelek jelentik, a másikat a költségvetési lyukak. Utóbbiról ma szinte semmit sem tudtunk meg, pedig azt a kormányzati oldalon is elismerik, hogy a múlt héten bejelentett 100 milliárdos csomagnál sokkal többre lesz még szükség.  A devizahitelek ügyében már több történt, de a lényegi kérdésre még itt sincs válasz: megoldást jelent-e az, amit a kormány tervez. Ma nagyon úgy tűnt, hogy a szereplők egyelőre tényleg nem a problémákra koncentrálnak, ezzel a mentalitással azonban ilyen ügyekben csak kommunikációs-taktikai csatákat lehet nyerni.

Minden tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek számára átlátható, a mindennapokban érzékelhető témákban a politikai színház hatóköre korlátozott. Nyelvi lelemények, figyelemirányítás, keretezés – kifejezetten hasznosak, ha a hétköznapoktól távoli témákról van szó, itt azonban csak ideig-óráig működnek. Ezért sincs értelme a megszokott politikai elemzésnek arról, hogy ki volt „ügyesebb”, ki „nyerte” a mai párharcot. Hamarosan ki fog derülni, hogy a probléma a bejelentett döntésekkel megoldható-e: a devizahitelek végtörlesztési lehetősége ebben a formában segítséget jelent-e, vagy inkább kockára teszi a hazai bankrendszert, s általa a magyar gazdaságot, a hazai vállalkozásokat, az emberek egzisztenciáját.

Ma még lehetett szórakozni azzal, hogy a bankok vagy az emberek oldalára áll-e a politika, de ha nem sikerül megoldani a problémát, ha dől a rendszer, az emberek egy másodperc alatt áthúzzák a bankokat és helyükre írják a politikusokat….

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr463221115

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán orbitálisat hazudott, most lebukott 2011.09.13. 20:35:14

Az embert, aki egyszer azt hazudta, hogy ő soha nem hazudik, a politikust, aki a WikiLeaks tanúsága szerint ugyanúgy végighazudta a 2006-os kampányt, mint Gyurcsány, csak neki ebből nem lett semmi baja, miközben a vetélytársa patás ördöggé vált a szava...

Trackback: Egy ország – egy bank 2011.09.13. 16:52:40

Előrebocsájtom, hogy nem vagyok bankár, még csak nem is nagyon szimpatizálok velük. Igaz, szerencsére hitelem sincs, így aztán könnyen beszélek. De! Ami most történik, az már túl van egy határon. Magánszerződésekbe nyúl bele az állam úgy, hogy annak...

Trackback: A Nagy Ribizlilekvár-válság 2011.09.13. 12:37:07

Az egész úgy kezdődött, hogy egyik délután elfogyott a bolondok házában a ribizlilekvár....

Trackback: A Nagy Ribizlilekvár-válság 2011.09.13. 12:37:07

Az egész úgy kezdődött, hogy egyik délután elfogyott a bolondok házában a ribizlilekvár....

Trackback: A devizahitel, az OTP és a Fidesz szavazó 2011.09.13. 11:43:25

Schmitt Pál kérte, a Fidesz frakció kitalálta, Orbán Viktor megcsinálja. Gyönyörű a koreográfia és sokan jól is fognak jáni. Ha a Fidesz frakció a jelenlegi formájában fogadja el az előterjesztést, akkor egyben megszavaz magának közel 350 millió forint...

Trackback: Tényleg döghalál jön a 180-as végtörlesztés miatt? 2011.09.13. 11:04:16

 Tegnap megszületett a nagy bejelentés, amit a pénteki bejelentés után várni lehetett:Ha minden jól megy sikerült a komplett bankszektor orrát belenyomni a saját végtelen és felelőtlen kapzsiságuk végtermékébe. És lehetővé válik a 180 Ft-on történ...

Trackback: Orbán csökönyös, a devizahitelesek megszívják 2011.09.12. 23:41:50

Hiába figyelmeztettek a szakértők, hiába kongatta a vészharangot a Bankszövetség és az ellenzék, a Kedves Vezető kitart beláthatatlan következményekkel járó „devizahiteles-mentő” ötlete mellett. Illetve pontosítsunk: egy következmény igenis előre látha...

Trackback: Ami nincs 2011.09.12. 20:52:37

Az adósságállomány valakinek, valaminek egy adott időpontban – a kamatok és költségek nélküli – fennálló összes tartozása. Ezt szokták bruttó adósságnak nevezni. Erről beszélnek az illetékesek. E mellett létezik a nettó adósság is, ami az...

Trackback: Színház az egész? 2011.09.12. 20:46:47

Szép színházat játszott ma a politika napirend előtt.

Trackback: A bankok vagy Orbán erősebb? 2011.09.12. 19:32:04

Orbán Viktor párbajra hívta a bankokat. A kiválasztást jelentő nyilatkozat Lázár János szájából hangzott el, miszerint 180Ft-os árfolyamon lehet végtörleszteni a svájci frankos hiteleket, az eurósat 250-en, a jenhitelt nem említették, de valószínű ott ...

Trackback: Orbán Viktor uzsorás? 2011.09.12. 17:15:50

A miniszterelnök ma több dolgot is bejelentett a parlamentben. Az Országvédelmi Terv részeként elhangzott, hogy nekimennek az uzsorásoknak! A kihúzott szövegben még az is szerepelt, a rendőrségnek naponta legalább egyet el kell fogni. De ahogy Pintér S...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terniak 2011.09.16. 14:33:00

@tölgyes: azért Milthiadesz példájával vigyázzon: őt utólag lényegében rehabilitálták :-)...

graycivil 2011.09.16. 14:36:13

@xsasha: Ez nem hazudozás, ez nyíltan látható.

tölgyes 2011.09.16. 14:40:43

@Teremszolga: Ez a dolog kétoldalú. Kovács MSZP-MSZMP kötődés köztudomású volt, de akkoriban nem volt szokás azt kiáltozni, hogy Kovs ilyen vagy olyan.. sőt a fidesz 2009 őszén el is fogadta volna ÁSZ elnöknek Kovács Á-t, de az MSZP-nek nem kellett:( Így megkapták Domonkost..:) Hasonló volt a helyzet a főügyésszel is. Ő hasonló kötődésekkel került a szervezet élére.. és ki volt az aki legjobban támadta?? az öreg sast?? Gyurcsányék, mert nem volt hajlandó eljárást indítani az Orbán ügyekben, mert nem volt miért.. de ezt ma már sokan elfelejtik.

Aztán van egy másik dolog is. A legőbb ügyész nem vizsgálódik, de még csak szövegeket se olvas..:( Az ügyészi szervezet végzi a munkát. A bíró döntésébe pedig nincs módja beleszólnia a bírói vezetésbe:) Egyébként itt is van egy nagy félreértés. A bírói függetlenség nem azonos a bíróság függetlenségével.. A függetlenség a bírói döntésnek és nem a szervezetnek szól...Így van ez Angliában és az USA-ban is.

xsasha 2011.09.16. 14:41:16

@graycivil:
Mi látható? Hogy azért nem jelentenek fel, mert? LOL vazze, te már azt is látod, ami nem történik, és azt is tudod, hogy miért nem.

graycivil 2011.09.16. 14:46:36

@tölgyes: Mondtam, hogy ne személyeskedj...tuskós! :-)

Terniak 2011.09.16. 14:49:51

@tölgyes: Nincs így. Vannak ügyek, amelyekre a legfőbb ügyész közvetlenül rálát, pontosan a hierarchia miatt akár az ország másik végében folyamatban lévő büntetőeljárásban is mondhatja azt, hogy ejtjük a vádat. Az ilyen kiemelt ügyekben biztos vagyok benne, hogy rendszeres tájékoztatást kap, sőt valószínűleg a Nyomozó Főügyészség moccanni sem mer Polt nélkül.

A bírói függetlenség az ítélkezésre terjed ki. De az Ön által leírtak csak részben igazak. A bíróság függetlenségét is biztosítani kell, szervezeti-intézményi garanciákkal, amelybe a pénzügyi garanciákon túl a személyi (pl. kinevezés, előmenetel) is beletartozik. Tudomásom szerint ebben európai konszenzus van, de lehet az angolszász világ máshogy gondolja...

tölgyes 2011.09.16. 14:50:42

@Teremszolga: Ezt Madách megtette, de a történelem nem tette meg.. Madách félreértette, vagy nem ismerte eléggé az eseményeket:).. vagy csak ez szolgálta írói céljait.

Terniak 2011.09.16. 14:56:10

@tölgyes: nemcsak Madáchra gondoltam... :-)

tölgyes 2011.09.16. 14:58:03

@Teremszolga: A rálátás nem jelenti a beavatkozást és a konkrét intézkedést.. ha ez így lenne akkor attól harsogna a sajtó, hogy Polt beleszólt ebbe, abba amabba.. Az ott dolgozó ügyészek is különbözőek:)

A bírói szervezet pedig a világon sehol sem független az államiadminisztrációtól:) Elég, ha csak megnéz néhány amerikai krimit és abban szemléli a bíróságok szerepét.. a különféle helyszinelők számos példát adnek erre Önnek:)

Angliában pedig csak abból lehet bíró aki Oxfordban, vagy Cambrige-ben végzett...:)Gondolhatja, hogy oda kik járhattak:)

tölgyes 2011.09.16. 14:59:34

@Teremszolga: Az azonban ténynek látszik, hogy saját céljaira is használta az álami hajóhadat, ezért tulajdonították neki a kudarcot és ezért halt meg az adósok börtönében:(

inreallife 2011.09.16. 15:03:05

@Csolt nemzettségbeli: figy, teljesen mindegy, növekedéstől függetlenül a hiányt tartani kell. mostmég elég 3%-on, de ugye ezt is le kell vinni szép lassan 0 közelébe, azaz plusszos költségvetést kéne csinálni. na onnantól mondhatjuk azt, hogy az ország rendbe van téve...

nyünyüge 2011.09.16. 15:09:07

@tölgyes:
Kovács Árpád mszp-s kötődése? Ennek tartalmáról lehetne részletesebben hallani, ha már "köztudomású"?

xsasha 2011.09.16. 15:12:38

@inreallife:
Tegyük fel, hogy sikerül plusszos költségvetést csinálni, ami nem fog. Tényleg rendben lesz attól az ország?

inreallife 2011.09.16. 15:18:49

@Csolt nemzettségbeli: na ne, ennyire ne legyél cső. jóal alacsonyabban kapunk most hitelt, mint 2008 után...
azokat lecserélgetjük, már jobb a szitu. sőt, a imf hitel is jóval olcsóbb kamatú volt nemegy régebbi hitelünknél. lehet utálni a fideszt, csak ne ezért. :)

nyünyüge 2011.09.16. 15:37:27

@tölgyes:
Hát ez komoly érv, főleg szemben az Kovács féle ÁSZ a szoci kormányokat egyáltalán nem kímélő számvevőszéki munkájával szemben.

Ilyen komolytalan alapokon beszélgethetnénk a szocibarát Pozsgayról meg sokakról, de ilyen értelmetlen vitát nem nyitnék meg.

xsasha 2011.09.16. 15:42:34

@nyünyüge:
Az ÁSZ-nak az a dolga, hogy kímélje a kormányokat? Ezt eddig nem tudtam.

graycivil 2011.09.16. 15:51:37

"Idén már nem lesz veszteséges a Vágta

A CBA-tulaj Lázár testvérek azonban országos nagy cimbik, nem úgy mint a sunyi szemű liberális (köp) Geszti, így például a januárban a Főváros részéről beharangozott 100 milliós területfoglalási díj a tulajdonosváltás után gyorsan 5 016 000 forintra szelídült, a Hősök teréért nem is kell fizetni, azt ingyé' kapták meg."

vastagbor.blog.hu/2011/09/16/vagta_11?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_09_16&utm_campaign=index

tölgyes 2011.09.16. 16:10:36

@nyünyüge: Ezt megint a tájékozatlansága iratta ide magával. Tudja mi volt a KNEB feladata???Kik voltak a vezetői és a munkatársai???

Nekem egyébként semmi kifogásom sincs Kovács Árpáddal szemben. Ömök szoktak azon lovagolni, hogy ki kihez kötődik...Kovács Árpádot MSZP-és kötődése ellenére elfogadta volna a fidesz, de Gyurcsánynak nem kellett.:(.. így most megkapták a Domonkost.

2011.09.16. 16:27:01

@tölgyes: hát én nagyon nem örülök, hogy más milliókat vett fel könnyelműen és hedonista módon, és most az én adóm is rámegy, hogy majd bankok felé kell kártalanítást fizetnie az államnak!

Ennyi birkát, aki azt gondolta, hogy a CHF/HUF arány közel azonos marad, ha baj lesz nem hordott hátán a Föld! Basszus, mindig a becsületes és a normális szívja meg.

Itt egy hibás van, aki felvette. Nekem ne mutogasson senki senkire, mert a szerződések világosan elmondták azt amit most behajtanak. Forint alapú hitelt senki sem akart felvenni, mert az eleve drága volt. Akkor tudtak maguk javára gondolkozni a népek??

Ennyi önző magyar ember közt néha baromira szégyellem és sajnos tehetetlen vagyok (egyelőre!), hogy ide születtem...

tölgyes 2011.09.16. 17:03:12

@Letícia: Ez amit ír csacsiság..:( No de fogajuk el: felvette és ő a hibás.. Mégis létrejött 7000 milliárdos olyan adósság ami ehhez kötődik. Ha az ügyfél nem fizet akkor ki fog szívni???
1./Az ügfélnek elúszik mindene és megjelenik a szociális rendszerben.. ha onna kiesik, akkor betör a lákásába és elviszi azt amit tud, hogy legyen mit ennie:(
2. A bank csődbe jut.. elúsznak a megtakarításai.
3./ az államot leértékelik, nem kapja meg a működéshez szükséges pénzt.. emiatt adót emel..Ön meg fizet

Vagyis az egy illúzió és butaság amit a libsik az egyéni felelősségről dumálnak.. mi is isszuk a levét a rossz döntéseknek.. még az egyéni döntéseknek is.-

Az államot azért fizetjük, hogy ne engedje meg azt, hogy az adóinkon felül elkúrjon 18.000 milliárdot + még ilyen külső adósságba engedje a lakóit.. :) A svájciak megírták Gyurcsánynak már 2005-ben, hogy hülye vagy..:::((de a lakosság 2006-ben ismét megválasztotta..Tehát nem mondhatjuk: nekünk semmi közünk ehhez a balf@szhoz.

megszűnt 2011.09.16. 17:03:50

@tölgyes:

"Beszélgetni is kell, de az egyik nem pótolja a másikat:) MIlyen kutyája van?"

Tudom. Néha beszélgetni is jó, ha megfelelően intelligens a partner, ez nem olyasmi, mint a herbáriában a legújabb termékekről, hanem igazi beszélgetés - tartalmas.

Nincs kutyám. Ami van, itt él, az nem az én kutyám. Érti?:)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 17:04:01

@xsasha:

Te szerencsétlen sztálinista, már a Gyurcsány is a gyáva, beszari, remegő lábú patkánykirályodon röhög:

"Gyurcsány: berezeltek a Nemzeti Együttműködés Atyjai

"Igen, azt hiszem alávaló az a hatalom, amely 2006-ban az utcára szólította az embereket, tapsolt a rendbontásnak, nagygyűlés címén elbarikádozta az Astoriát és kereste a rendőrséggel való konfrontáció lehetőségét, most meg átlátszóan primitív indokkal betiltja a szakszervezet tüntetését. Berezeltek a Nemzeti Együttműködés Atyjai" - írja legfrissebb facebookos jegyzetében Gyurcsány.

"Mit gondolnak? Ettől majd haptákba vágja magát sok ezer megsértett, megalázott rendvédelmis, és engedélyt fog kérni meghunyászkodni? Ennyire nem érzik, hogy milyen hangulat veszi körül az egyre inkább elszigetelődő hatalmat?" - teszi fel a kérdést a volt miniszterelnök.

"Ami tesznek, az csak olaj a tűzre. Ráadásul kötve hiszem, hogy egy ékszerkiállítás megnyitójára hivatkozó tiltó határozat meg fogja állni a helyét a bíróságon is" - véli az ex-miniszterelnök.

"Bárhogy is, alávaló hatalom basáskodik felettünk. De lesznek ők még kisfiúk..." - zárja jegyzetét Gyurcsány Ferenc."

Bújj bele még mélyebben a bálványod seggébe és ordítsd a bátorságát, elvégre ezért tartja a magadfajta kreténeket! :O)))

megszűnt 2011.09.16. 17:05:35

@Letícia: @tölgyes:

"Tehát nem mondhatjuk: nekünk semmi közünk ehhez a balf@szhoz. "

Reménykedjük, hogy nem nekünk kell visszafizetni.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 17:10:00

@tölgyes:

"Csányi szerint nem kell aggódni a devizahitelek miatt

- 2008.02.14. 14:26
Csányi Sándor szerint túlzóak az állami aggodalmak a devizaalapú, és különösen a jen alapú hitelezés kockázataival kapcsolatban. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a bank csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: a jen korábbi árfolyammozgását figyelembe véve egyáltalán nem nevezhető kockázatosabbnak, mint például svájci frank.Ezzel együtt emlékeztetett arra, hogy korábban lobbizott azért, hogy a deviza alapú lakáshitelekre ne legyen állami támogatás, ami tovább ösztönzi a hitelfelvételt."
"Urbán László, a bank vezérigazgató-helyettese valószínűtlennek nevezte, hogy a forint árfolyama olyan szintre gyengüljön, ami már jelentős hatással lehetne a visszafizetésre. Emlékeztetett arra, hogy 2006-ban, amikor hónapokra mintegy 10 százalékot gyengült a forint, annak szinte semmi ilyen jellegű hatása nem volt. Becslése szerint ez a határ mintegy 300 forintos euró árfolyamnál van, de akkor is csak a hitelek néhány százalékát érintené."
www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/csanyi-szerint-nem-kell-aggodni-a-devizahitelek-miatt.html

2011.09.16. 17:11:17

@knausz: hanem kinek? Csodavárás kora lejárt!....

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 17:14:10

@Letícia:

Ne mondj már ilyet!
Orbánék, Kósa, Gyurcsány a parlamentben ülők fel mind vett fel devizahitelt.
Csányi a PSZÁF és a pénzügy aggodalmai ellenére propagálta.

A kisember a hülye, aki hallgatott ezekre a pénzügyi-gazdasági mogulokra?

Ennyire nem lehetsz elvakult!

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 17:16:36

@xsasha:

Blogkretén, ezt írtad:

"Helle Thorning-Schmidt miniszterelnök-jelölt a dán jóléti állam fenntartását, az oktatás és az infrastrukturális beruházások erősítését ígérte."

Ja , hogy a csaj Orbán programjával nyert? Akkor világos."

Én meg a seggnyaló baromságodra ezt:
"Orbán az infrastrukturális beruházásokat leállította, a jóléti államot szétverte!
Sőt, neoliberális megmondóemberként szitokszóként használja!"

megszűnt 2011.09.16. 17:19:03

@Letícia:

Nem tudom, de a liberalizmus, az felelősségvállalás is a saját magam és a közösség dolgaiért. A felnőtt ember privilégiuma.

Röstellném, ha nekem kéne a megspórolt pénzemből, a gyerekeimnek szántból, kifizetni mások devizahitelét.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 17:19:15

@knausz:

Ne reménykedj, Orbán ki is mondta, hogy tudatában van annak, hogy mindenki, akinek egy kanyi hitele sincs az is fizetni fogja, te is!

"A miniszterelnök szerint ha néhány év múlva olyan ítélet születne az európai bíróságon, hogy jogtalan, amit a kormány most bevezetni tervez, akkor sem hárulna semmi azokra a devizahitelesekre, akik majd élnek az egyösszegű végtörlesztés lehetőségével, hanem a magyar államnak kellene akkor helytállnia. "

Orbán közpénzekből kívánja megsegíteni a vagyonos haverjait, az amúgy is kőgazdag elitet és persze mivel neki is van devizahitele, SAJÁT MAGÁT IS.
Tudja, hogy pár év múlva az országot büntetik meg és közpénzekből, adóból kell majd kártalanítást fizetni, AMIT MINDENKI FOG FIZETNI, az is akinek egy fillér hitele sincs!

Ez közpénzek tudatos és cinikusan pofátlan ellopása.
Csak kibukott Orbánból a putris tolvaj vére!

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 17:24:15

@inreallife:

Talán ha hoznál rá valami adatot, ami igazolja az állításod.
Ha ilyen nincs, akkor viszont te vagy a "cső", hogy még a saját szemednek sem hiszel.
"Megugrott a hozam: többet kérnek az államtól a befektetők
Az aukción az erős közepesnek mondható érdeklődés mellett 5,94 százalékos átlaghozam alakult ki, ami 23 bázispontos ugrást jelent a legutóbbi hasonló időtávra szervezett aukció 5,71 százalékos átlaghozamához képest."
www.privatbankar.hu/frisshir/hircentrum/megugrott_a_hozam_tobbet_kernek_az_allamtol_a_befektetok_102288

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 17:26:24

@knausz:

Broaff, akkor te egy liberális Jobbikos vagy? :O)))

tölgyes 2011.09.16. 17:41:45

@Csolt nemzettségbeli: Én magának már tegnap ideidéztem egy csokorral a bankok nyilatkozataiból és reklámjaiból.. EZÉRT KELL AZ ÁLLAMNAK MEGVÉDENI AZ EMBEREKET. AZ ÖN KEDVÉÉRT MEGISMÉTLEM. HÁTHA MEGÉRTI..

"Van kiút! Váltsa át korábban felvett forinthitelét akciós deviza-lakáshitelre! – győzködte a CIB Bank reklámja a mit sem sejtő lakosokat 2005-ben. Egy másik pénzintézet, a Raiffeisen infantilis hirdetésében a hitelelbíráló kisasszony befogta a fülét, és énekelt, amikor a kölcsönért folyamodó házaspár a havi fizetéséről szeretett volna beszámolni. „Minket nem a jövedelme, hanem az ingatlan értéke érdekel” – hangzott a válasszal egybekötött szlogen. A legmélyebb pont kétségkívül az Erste Bank álruhás Mátyás királya volt, aki hitelügyintézők között elvegyülve ekképp ecsetelte sanyarú sorsát: „Az én Beácskám (Beatrix királynő?) valami cuki kis új koronát és olasz konyhabútort kér, engem pedig szorongat az adófizető nép. Volna esetleg valami megoldása?”

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 17:45:53

@Csolt nemzettségbeli:

És ezek az adatok is azt igazolják, amit én írtam:
"Elkezdték önteni a magyar kötvényeket

2011.09.14 10:18
Ugranak a hozamok

A reggeli magyar állampapírpiaci eladói hullám során délelőtt fél 10-re a 3 éves referenciakötvény indikatív hozamjegyzése 6,50% körülre, az 5 évesé 7,15% körülre, míg a 10 évesé 7,70% körülre emelkedett. Amint az alábbi ábrán látszik: az augusztus közepi feszült külpiaci környezet hatására a hosszabb futamidejű hozamok 8% körülig emelkedtek, majd onnan visszapattantak.

A Standard and Poor’s felőli tegnapi nyugtalanító jelzés után ma délelőtt az 5 éves magyar CDS-felár 460 bázispont körül, a péntek déli órákra jellemző, azaz két és fél éves csúcs közeli szinten mozog
www.portfolio.hu/tool/print/4/155320

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 17:47:47

@tölgyes:

Tölgyes elvtárs, az állam így szándékozik megvédeni:

"A miniszterelnök szerint ha néhány év múlva olyan ítélet születne az európai bíróságon, hogy jogtalan, amit a kormány most bevezetni tervez, akkor sem hárulna semmi azokra a devizahitelesekre, akik majd élnek az egyösszegű végtörlesztés lehetőségével, hanem a magyar államnak kellene akkor helytállnia. "

Orbán közpénzekből kívánja megsegíteni a vagyonos haverjait, az amúgy is kőgazdag elitet és persze mivel neki is van devizahitele, SAJÁT MAGÁT IS.
Tudja, hogy pár év múlva az országot büntetik meg és közpénzekből, adóból kell majd kártalanítást fizetni, AMIT MINDENKI FOG FIZETNI, az is akinek egy fillér hitele sincs!

Ez közpénzek tudatos és cinikusan pofátlan ellopása.
Csak kibukott Orbánból a putris tolvaj vére!

2011.09.16. 17:49:47

@Csolt nemzettségbeli: pedig de! A kisember a saját bőrén generációk óta megtanulhatta volna hogy a semmiből sosem lesz valami! És neki kell megfizetni a nagyok vigalmi adóját és jobb, ha a sajátját biztosban tudja...

tölgyes 2011.09.16. 17:50:00

@knausz: REménykedjünk.. Valakinek fizetni kell.:(

2011.09.16. 17:52:06

@knausz: nem vagyok annyira liberális, de a fiskális dolgaimban igen. Mert ez számokból áll, és abban én elég jó vagyok.

2011.09.16. 17:52:54

@tölgyes: ha mi nem, majd a gyerekeink...illetve nekem azok se....maradok magam a teljesítésnél!:((((

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 18:00:25

@Letícia:

Tehát te is hárítasz át mindent a kisemberre?
Tipiks neoliberális felfogás, az áldozat az a felelős, nem a bűnös.

Keresd ki a Gugliban a viktimológiát.

Ja, és a felelősségáthárításod analógiájára:
Ha valaki xar melót csinál neked, mondjuk az autószerelőd rosszul rakja össze a kocsid, és felcsavarodsz vele egy fára, akkor te vagy a felelős, miért nem tanultál autószerelést!

Ja, és ezzel a felelősségáthárítással semmi sem lesz megoldva.

tölgyes 2011.09.16. 18:03:12

@Letícia: Ahhoz, hogy ezt csolt megértse, legalább a középiskolai törzsanyagot tudnia kéne:(!

A grófi szérûn

Nyár-éjszakán a grófi szérün
Reccsen a deszka-palánk
S asztag-városban pirosan
Mordul az égre a láng.

Éjféli hajnal, szörnyû fény ez,
Nincs párja, napja, neve.
Fut, reszket a riadt mezõn
Az égõ élet heve.

Koldus, rossz álmú zsellér ébred,
Lompos, bús kutya csahol.
Az egész táj vad fájdalom.
S a gróf mulat valahol.

Szenes kalászok énekelnek
Gonosz, csúfos éneket:
„Korgó gyomrú magyar paraszt,
Hát mi vagyok én neked?”

„Mért fáj neked az égõ élet?
Nincs benne részed soha.
Ne sírj, grófodnak lesz azért
Leánya, pénze, bora.”

„Ne félj, a tél meg fog gyötörni,
Mint máskor, hogyha akar.
Élethez, szemhez nincs közöd,
Grófi föld ez és magyar.”

S mégis, amikor jön a reggel
S pernyét fújnak a szelek,
A grófi szérün ott zokog
Egy egész koldus-sereg.

Siratják a semmit, a másét,
- A gróf tán épp agarász -
Érzik titkon, hogy az övék
E bús élet s a kalász.

Gyurcsányék majd ezután is folytatják nagyppolgári életvitlüket:(, ahogy Batíz mondta:(.. Ő távozott az elkúrt ország meg ittmaradt.. de ez csoltnak túl bonyolult.:(

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 18:13:37

@tölgyes:

Elvtársam, nem mindenki a kondér körül sürgött-forgott és tömte a zsebét arannyal az elmúlt évtizedekben.

Különben Gyurcsány kap egy kis Vörös Segélyt Orbán elvtárstól!
Ezt is mi fizetjük:
"Nagyot szakíthat Gyurcsány a végtörlesztéssel

Megjelent: 2011.09.15. 07:30 | Frissítve: 2011.09.15. 08:12

A képviselők harmada érintett lehet a 180 forintos végtörlesztésben.

Gyurcsány Ferenc határozottan jól jár majd a kormány által kínált 180 forintos végtörlesztési konstrukcióval − derült ki a Napi Gazdaság által áttekintett képviselői vagyonnyilatkozatokból. A volt miniszterelnök összesen 62,2 millió forint hitelt tüntetett fel, amelyet feleségével ingatlanvásárlás céljából vett fel. Gyurcsány − kiindulva abból, hogy átlagosan húsz százalékot nyer az adós a végtörlesztéssel − akár 12,5 millió forintot is kaszálhat az ügyön."

nyünyüge 2011.09.16. 18:42:27

@tölgyes:
"1966-ban érettségizett, majd felvették a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Építőmérnöki Karára, ahol 1971-ben kapott építőmérnöki diplomát, majd az Építészmérnöki Karra járt 1974 és 1976 között, ahol szervező szakmérnöki képesítést szerzett. 1979-ben doktorált és 2001-ben szerezte meg PhD-fokozatát a BME-n.

1971-ben az Uvaterv autópálya-irodáján lett tervezőmérnök, majd 1975 és 1979 között a Közlekedési és Postaügyi Minisztérium főelőadója volt. 1979-ben a Központi Népi Ellenőrzési Bizottság (KNEB) gazdasági szakértője lett, majd 1986-ban annak közlekedési és építésügyi főosztályvezetője lett. 1989-ben az Amerikai Egyesült Államok számvevőszékénél tett tanulmányutat.

1990-ben az újjáalakult Állami Számvevőszék főcsoportfőnöke, később igazgatója lett. Emellett 1993-ban rövid ideig az Európai Unió (EU) brüsszeli központjában gyakornokoskodott. 1996-ban az ÁPV Rt. igazgatótanácsának elnökévé választják, 1997-ben az Állami Számvevőszék elnökévé választották. Közben 2004 és 2007 között a számvevőszékek világszervezetének, az INTOSAI kormányzótanácsának elnöke is volt."
(Wikipédia)

Ilyen "sötét" múlt után a fidesz nagyvonalúan hagyta volna az ÁSZ élén, aztán az mszp elutasítása miatt kárpótolta is:

Miután távozott az ÁSZ éléről, 2010 júniusától a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) igazgatóságának tagja, 2010. július 6-án a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) egyik elnökségi tagjává választották, 2010 augusztusától a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM Zrt.) Felügyelő Bizottságának elnöke.

Tölgyes úr, ne komolytalankodjék!

megszűnt 2011.09.16. 18:57:15

@tölgyes:

"Ahhoz, hogy ezt csolt megértse, legalább a középiskolai törzsanyagot tudnia kéne:(!"

Ady-nak ez a verse általános iskolai anyag. Azért emlékszem rá különösen, mert átírtam prózára és a tanár elképedt!:)

Aztán ilyesmivel nem kísérleteztem többet.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 18:58:31

Egy kiss magyarellenes népnyúzás, friss!

A Fidesz a magyargyűlölet pártja!

"Áfaemelést jelentett be Matolcsy - vége az adójóváírásnak!
2011. szeptember 16., péntek 16:10 Papp Zsolt

Elkészült Magyarország országvédelmi (2012-es) költségvetés tervezete - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, aki 750 milliárdos kiigazítási tervről számolt be. A nyugdíj- és egészségbiztosítási rendszert saját lábra állítanák, az egykulcsos szja marad, az áfa 27 százalékra nő, amivel hazánk EU-rekorder lesz.

Jelentős lakossági tehernövekedésről döntött a kormány a 2012-es költségvetés felállítása kapcsán, ami alapvetően az alacsony jövedelmű rétegeket érinti majd súlyosan. Matolcsy szerint az adó- és járulékemelések nem megszorítások. A forint némi eséssel reagált, BÉT-en viszont mélyrepülésbe váltottak az árfolyamok.

Sokan járnak rosszul

Az általános forgalmi adó (áfa) a jelenlegi 25 százalékról 27 százalékra nő januártól, amiből 150 milliárd forint többletbevételt remél a kormány - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter 2012-es költségvetés bemutató sajtótájékoztatón a parlamentben.
Egy százalékponttal emelkedik a munkavállalók által fizetendő egészségbiztosítási járulék, illetve növelik a vállalkozó által fizetendő járulék alapját - sorolta a miniszter. Januártól így az alkalmazottak után akkor is a minimálbér másfélszerese után kell megfizetni a munkaadói egészségbiztosítási járulékot, ha ténylegesen ennél kevesebbet keres az alkalmazott.

Német mintára a biztosítókra baleseti (külön)adót vetnek ki - ennek díját a biztosítók tovább háríthatják az autósokra. A kormány szándéka szerint ezt differenciálva tehetnék - vagyis a több balesetet okozó autósokra nagyobb díjemelés eshetne. Ezen adónemekből a kormány a ma még deficites egészségbiztosítási alapot szeretné fokozatosan egyensúlyba hozni.
A kormány döntött a félszuperbruttó és az adójóváírás kivezetéséről is. Az adójóváírás megszüntetése az alsóbb jövedelmeknél emelést jelent. Jelenleg 360 milliárd forint adójóváírás van az adórendszerben és 370 milliárd forint félszuperbruttó. A végleges átállás keretében olyan rendszert vezet be a kormány, amivel senki nem járhat rosszul - ígérte Matolcsy.

A cégautóadónál 40 százalékos adóemelés lesz differenciáltan, amely a környezetkárosítás mértékét veszi majd figyelembe. www.napi.hu/magyar_gazdasag/afaemelest_jelentett_be_matolcsy_vege_az_adojovairasnak.495870.html

6.Lenin 2011.09.16. 18:58:59

"Ahhoz, hogy ezt csolt megértse, legalább a középiskolai törzsanyagot tudnia kéne:(!"

Soha nem fogja megérteni + sokan mások sem.

Mert nem akarják megérteni.

Néhány poszttal korábban László56 írt a válaszában az ideológiák és a gondolkodás mód összefüggéseiről. Érdemes elolvasni.

Csak úgy:

Megérteni Orbánt 1563524.

Még mindig nem értem. Mindent másként csinál, mint ahogy a könyvekben le vagyon írva.
Sőt képtelen megérteni engem, soha nem lesz olyan politikus, mint amilyennek én szeretném látni, ha nem fogadja meg a tanácsaimat.
Nem és nem, pedig mind az 5-en világosan látjuk, + fog bukni valamikor, csökönyös, na.
Már csak az nem világos, miért is nem csökken úgy a támogatottsága, ahogy mi elképzeljük? Még most is 2/3-al nyerne.
Ki a tosz érti ezt a politikát?
Mi már hány éve csináljuk, igaz 1x sem sikerült megoldani semmit sem, de neki mi a toszért sikerülne ?
Ezt nem lehet megérteni.

Nem baj, nektek már nem is kell.
Mi a toszért kéne?

megszűnt 2011.09.16. 19:00:28

@Letícia: @tölgyes:

A szolgálati autó bérléséért már többet fogunk fizetni. Ma jelentették be, ott állt Giró-Szász András is.
Bajusz, szakállal én még nem láttam, de ezt a dizájnt nem komálom. Egy férfi legyen borotvált!

megszűnt 2011.09.16. 19:05:36

@Csolt nemzettségbeli:

"Broaff, akkor te egy liberális Jobbikos vagy? :O))) "

Mivel liberális párt nincs, magam részéről egyszerűen Jobbikos vagyok.

Vettem ma Barikádot is. Elég jól ír Pörzse az első parlamenti nap eseményeiről. Szemléletes.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 19:14:22

@Csolt nemzettségbeli:

No ezért tiltotta be Orbán diktátor a szakszervezetek demonstrációit!

Mert tele a mocskos tolvaj harácsolóbandája gatyája!

De így se fogják megúszni, mennek a lámpavasra!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.16. 19:21:33

@knausz: a férjed kutyája is a te kutyád.
Tudod, jóban-rosszban, kutyában, mindhalálig.
Ámen.

megszűnt 2011.09.16. 19:25:46

@Hepci:

A lányom kutyája. Mindhalálig? Eddig mindig azt hittem, hogy egy olyan, mindegyik, hogy mindhalálig, de aztán vége lett.

Legyen Isten akarata szerint.

nyünyüge 2011.09.16. 19:36:06

A bankok akár 2 milliárd eurós veszteséget is elkönyvelhetnek (2,8 milliárd dollár) a magyar terv miatt, amennyiben engedélyezik a határidő előtti törlesztést a külföldi devizában denominált jelzálogfedezett hitelek után, a piaci árak alatt, vélekedetek a Societe Generale SA közgazdászai.

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/megszolalt-a-londoni-elemzo-a-vegtorlesztesrol-ennyit-bukhatnak-a-bankok-358016

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 19:38:31

"Magyarország szakít a megszorítások költségvetési politikájával - a 2012-es "országvédelmi" költségvetést a munkahelyteremtésre építi fel - fogalmazott a kormányszóvivő."

Na Giro Szász ekkora hazudozás után elmész ám a jó édes k. anyukádba!

Mennyiért korpás a hajad, te Szíjjártóklón?

nyünyüge 2011.09.16. 19:39:46

egy kis jó hír - magyar logo, Szentgyörgyi Albert emlékére

img0.hvg.hu/image.aspx?id=08f75137-75a8-4698-a3cc-5a3ae5d3b298&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

---

27 %-os ÁFA: Vágó Gábor LMP szerint Matolcsynak végképp elgurult a gyógyszere...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 19:42:58

@6.Lenin:
" Mindent másként csinál, mint ahogy a könyvekben le vagyon írva."

Papa, osztán mi a tosz is van másképp?
"Áfaemelést jelentett be Matolcsy - vége az adójóváírásnak!"
www.napi.hu/magyar_gazdasag/afaemelest_jelentett_be_matolcsy_vege_az_adojovairasnak.495870.html

"Már csak az nem világos, miért is nem csökken úgy a támogatottsága, ahogy mi elképzeljük? Még most is 2/3-al nyerne."
Van az az összeg, amennyiért jól közvélemény kutatnak:
" 136 milliót kapott a Fidesz házi közvéleménykutatójának látszó Nézőpont Intézet leányvállalata, a Kutatópont Kft."
atlatszo.hu/2011/09/12/holdudvartartas-ketharmaddal-simicskaekat-uldozi-a-szerencse/

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 19:44:53

@nyünyüge:

És mi ebben a magyar?
A narancs?

Tudtommal Szentgyörgyi a paprikából vonta ki a C vitamint.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.16. 19:46:27

@nyünyüge: végre valamiben egyértelműen élre törünk.
Mondjuk tököm se érti, miért pont 27, hiszen néha ki köll számolni fejben, jobb lenne 30, esetleg 50%.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 19:52:22

@Hepci:

Ez totál hülye, ő maga írt a napokban az EUnak egy levelet a 35%os luxusadókulcs ügyében, hogy engedélyezzék a bevezetését.

Akkor ő mondta, hogy 25% a plafon.

Szerintem ez bekattant teljesen.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 19:54:34

"Different rates of VAT apply in different EU member states. The minimum standard rate of VAT throughout the EU is 15%, although reduced rates of VAT, as low as 5% or 0%, are applied in various states on various sorts of supply (for example, domestic fuel and power in the UK). The maximum rate in the EU is 25%.[1]"
en.wikipedia.org/wiki/European_Union_Value_Added_Tax

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.16. 19:54:52

@Csolt nemzettségbeli: 25 a plafon, pontosabban ennél magasabb nincs sehol. Matolcsy most aszonta, ez nincs kőbe (tv.) vésve, csak az alsó kulcs. Nem lenne nehéz ellenőrizni, de inkább nem fáradok vele. :)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 20:01:18

@Hepci:

A maximum nekem plafont jelent:O)))

"The maximum rate in the EU is 25%."
en.wikipedia.org/wiki/European_Union_Value_Added_Tax

De lehet, hogy Matolcsy Fideszes iskolában tanulta az angolt és nem tankönyvszerűen :))))

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 20:03:53

@Csolt nemzettségbeli:

Török vazze, szerintem ne nagyon dicsekedj, hogy a Giro-Szász a haverod, mert egy-két ilyen pofátlan hazudozása után szerintem megköpködnek téged is :O))))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.16. 20:05:10

@Csolt nemzettségbeli: attól azért óvnálak, hogy a Wikit autentikus forrásnak tekintsd. Az általam ismert területeken pl. oltári marhaságokat is lehet találni benne.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 20:06:13

@knausz:

Az a festett ősz se nem szakáll, se nem borosta a bölcsességét hivatott volna kifejezni.
De inkább úgy néz ki tőle, mint egy ápolatlan alkesz :O)))

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 20:07:34

@Hepci:

Tudom, ezért keresem az EU oldalain is.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 20:08:53

@Hepci:

De ha nincs plafon, akkor miért írt levelet az Enak luxusadó ügyében?

Persze lehet, hogy csak elterelő hazugság volt az is.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 21:21:23

"Vita Ausztriában a gazdagok adóterheiről
|Utolsó módosítás: 2011. 9. 16. 05:00|Gazdaság » Gazdasági Hírek

Fekter néppárti osztrák pénzügyminiszter a legfelső, 50 százalékos jövedelemadókulcs határának emelését tervezi – derült ki a miniszter részvételével tartott szakmai megbeszélésen. A szocialisták vagyonadót vetnének ki a gazdagokra 1 millió euró felett."

tölgyes 2011.09.16. 21:45:11

@nyünyüge: Vagyis 7 éven át volt a KNEB munkatársa. 1979-1986 között.. onnan akkor ment el amikor már azért erősen forrongott a talaj:) De még egyszer mondom: ő maga sem tagadta soha a kötődését.. sőt az MSZP volt az aki ÁSZ elnököt csinált belőle akkor amikor 2/3-aduk volt az OGY-ben:) az APV-ben való vezető tisztség 1996-ban pedig végképp a párton belüli benfentességére utal.

tölgyes 2011.09.16. 21:46:29

@knausz: Én nem hiszem, hogy Ön annyira tapasztalatlan lenne, hogy ne tudná: a férfi minőége nem a borotvájának élétől függ:::)))

tölgyes 2011.09.16. 21:48:38

@knausz: Ebben nincs is közöttünk vita.. a világnézeti, hitbéli erkölcsi, esztétikai kérdésekről nem érdemes vitakozni:) DE csolt természetesen emiatt Adyt sem érti, de nem is tudja:)Mondhatni: eszibe se jut!:)

tölgyes 2011.09.16. 21:50:09

@knausz: A mi időnkben még így volt.. de mamár annyira lecsökkent a tananyag, hogy nem vagyok benne biztos.. Ráadásul mi még osztályharcosan tanultuk Adyt is:)

tölgyes 2011.09.16. 21:51:47

@Csolt nemzettségbeli: No de már kimondták, hogy aki 10 milliónál többet kapott, OGY képviselő stb. az nem veheti igénybe:( Nem csak a múltat felejtette el, hanem a jelent is???

tölgyes 2011.09.16. 21:56:46

@Csolt nemzettségbeli: Ez a szöveg már elhangzott a bankadóval kapcsolatban is.. mostanra általános európai norma lett.. és a kötelező bevezetést fontolgatják. Eureópa sok mindenre rá fog kényszerülni az elkövetkező években.. így ez is általános norma lesz.. de ha szorongani akar ám tegye:)

tölgyes 2011.09.16. 21:58:41

@knausz: Azért mert nem az Ön kutyája neme és fajtája még lehet:) Azért kérdeztem, mert a fajtájából nemből sok mindent megtudnék abból, hogy miként viselkedik az a kutya:)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 23:13:45

@tölgyes:

Tölgyes elvti, pl. Orbán felesége 20 éve nem dolgozik, és a nevén van 6,2 milla devizahitel, ő felveheti.
Valszeg a többi Fideszes pártfunkci felesége is otthon vakargatja a izéjét, munkanélküliek, majd ők felveszik.

Egy szabályok áthágásán és kiskapuk megkeresésén szocializálódott Fideszes tolvajnak az ilyesmi nem probléma, főleg, hogy a kommunista párt vezérlő ideológiává tette a "Kaparj kurtát".

graycivil 2011.09.16. 23:32:31

"Végtörlesztés: ellentmondásban Lázár és Szijjártó

A Fidesz frakcióvezetője elképzelhetőnek tartja azt a szocialista javaslatot, mely szerint országgyűlési képviselők és állami vezetők ne vehessék igénybe a kedvezményes végtörlesztést, míg a miniszterelnök szóvivője szerint furcsa lenne kizárni 100-200 embert egy olyan lehetőségből, ami százezrek számára nyílik meg."

atv.hu/cikk/20110916_vegtorlesztes_ellentmondasban_lazar_es_szijjarto?source=hirkereso

Te jó ég! És Szíjártó még megmagyarázza, miért kell nekem megfinanszírozni Kósáék hitelét! Hogy ro...janak meg! >:-O

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 23:49:17

@tölgyes:
Tölgyes elvtárs, ez a szöveg most hangzott el, pár napja a Kárpátok felcsúti Géniusza szájából:

"A miniszterelnök szerint ha néhány év múlva olyan ítélet születne az európai bíróságon, hogy jogtalan, amit a kormány most bevezetni tervez, akkor sem hárulna semmi azokra a devizahitelesekre, akik majd élnek az egyösszegű végtörlesztés lehetőségével, hanem a magyar államnak kellene akkor helytállnia. "

www.miniszterelnok.hu/cikk/nem_utkozik_a_magyar_jogba_a_vegtorlesztesi_javaslat

Érdemes rákkattintani a linkre, Orbán elvtárs egyre jobban egy épp lepukkanó alkoholista párttitkár figurájára hasonul át :O)))

"a magyar államnak kellene akkor helytállnia. " = tehát mi mindannyian fizetjük majd a kiváltságosok végelszámolását, adóban, hitelből, stb.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.16. 23:51:33

@graycivil:
Ne csodálkozz, ez a "KAPARJ KURTA" filozófia!

2011.09.17. 09:50:06

@knausz: mondom , Gíró-Szász stholbuci kettő. Nagyon el tudják adni magukat, valamit tudnak is profi szinten és az elismerésreméltó, de az állandó topon levés, az állandó marketingölése saját magunknak egyfajta bizonyítási kényszer, ami kihat a személyiségükre is, teljesen belefáradnak. De lehet rájött, még sem olyan vastag a bőre és valamivel takarnia kell!:D

megszűnt 2011.09.17. 10:09:37

@Letícia:

"egyfajta bizonyítási kényszer"

Ebben a három szóban a lényeg, ami az ő személyiségét illeti.
Jól megfogtad!:)

megszűnt 2011.09.17. 10:14:24

@tölgyes:

"Azért mert nem az Ön kutyája neme és fajtája még lehet:) "

Német pincser. Nem barátkozik.:)

Alapvetően egyetértek Ady kapcsán írottakkal. Ma viszont szaunázni megyek, de vissza szeretnék rá térni.

Szép napot kívánok és jó pihenést! Ön szakállas?:)

2011.09.17. 10:14:38

@knausz: köszönöm!:) Akkor emberismeretből lehet hozzám még bízni...ez most különösen jól jött, tündérek küldtek!:)

2011.09.17. 10:16:31

@knausz: hííííííííííhhhííjjjj!:D:D:D:D

megszűnt 2011.09.17. 10:19:52

@Letícia:

Letícia!

Veled is szeretnék találkozni, mert azt gondolom Rólad, hogy egy értékes ember vagy és mindig ezt gondoltam Rólad.

Ennek a blogközösségnek egy megtartó oszlopa vagy és mindemellett nagyszerű ember!

Most megyek és majd jövök. Szép és sikeres napot kívánok!:)

2011.09.17. 10:42:51

@knausz: Jaj de drága vagy, köszönöm szépen az elismerő szavakat!:) Szívesen!:)

Neked is szép és sikeres napot kívánok!:)

tölgyes 2011.09.17. 14:58:26

@Csolt nemzettségbeli: Megin tájékozatlan és megint butaságot ír: épp az volt a lényeg, hogy a kölcsönhöz nem kellett munkaviszony se LA-nak se másnak. LA-nak azonban jövedelme volt-van... amit lám még Ön is ismerhet. Bezzeg fogalma sincs arról, hogy mit fosztogat Gyurcsányné:( mert ő nem tette fel a vagyonnyilatkozatát:(

Szerintem per sem lesz mert Európa követni fogja ebben is az országot, akár csak a bankadóban.. AZ ÖNÖK-FÉLÉK MÁR AKKOR IS PERRŐL ÁLMODOZTAK:(

tölgyes 2011.09.17. 15:23:27

@knausz: Melyik? a törpe, vagy a símaszőrű??:).. bár személyesen egyik fajtát sem ismerem..:) Szakáll? No nem: Tíz sorban lenne hét szál:), amit szappannal le lehetne mosni:)

graycivil 2011.09.17. 18:06:17

" Ha az ember kockázatos politikai döntést hoz, akkor kell lennie második és harmadik védelmi vonalnak is. Megvan a fiókban az a megoldás, hogy ha ezt a nemzetközi bírósági ítélet betiltja, akkor új megoldást veszünk elő, s addig folytatjuk a küzdelmet a bankok ellen, amíg mi győzünk."

www.blikk.hu/blikk_aktualis/orban-addig-kuzdunk-amig-gyozunk-2064907

Ez az ember tényleg bekattant.

tölgyes 2011.09.17. 20:20:50

@knausz: Igen. Megnéztem Ez a törpe.. amelyik erősen emlékeztet a dobermanra.. csak kicsiben. Állítólag a jelleme és viselkedése is hasonló..

A síma szőrű marmagassága 45-50 cm... súlya 20-24 kg... A törpe 25-30 cm. és 4-6 kiló.

Ezzel együtt ezt a kutyát tényleg nem ismerem:).. bár a símaszőrű egy ősi fajta.:).. ahogy a lexikonomban olvastam, már az 1870-es években részletesen leírták.. akkor pedig a németh juhász talán még gondolatban sem élt.

tölgyes 2011.09.17. 20:23:25

@knausz: Több szakállas barátom is van, de egyik sem piperkőc, mert azokat én sem bírom elviselni.:)

megszűnt 2011.09.17. 20:29:58

@tölgyes:

"már az 1870-es években részletesen leírták.. "

Több, úri nő ezzel a kutyával van ábrázolva, korabeli képeken. Nagyon divatos fajta volt, ma egyre ritkább.

"Több szakállas barátom is van, de egyik sem piperkőc, mert azokat én sem bírom elviselni.:) "

Gondoljon ebbe bele. Mire az a szakállas kiigazítja a fazonját. Mennyi idő az? Nő nem fordít annyit magára.

A másik pedig: lepleznek valamit a szakállal, van ott valami ügy. Érti?:)

tölgyes 2011.09.17. 20:56:01

@knausz: Én legkevésbé a szakállat akarom Önnel megvitatni..:( Az én barátaim nem csinálnak nagy faxnit a szakállukból. Megmossák, időnként megnyírják és annyi.

A síma szőrüről írják, hogy régi fajta.. és a leírás azért érdekes, mert azt mint normát elvárták a későbbi tenyésztésben.. de én nem ismerem, nem játszottam vele.. Én ma már csak a komondor féle kutyákhoz vonzódok:) Azokkal nem kell sétálni:)

megszűnt 2011.09.17. 21:24:58

@tölgyes:

"Én ma már csak a komondor féle kutyákhoz vonzódok:) "

Nézze, őszinte leszek, nem kerül semmibe:

Sem a kutyákhoz, sem pedig a szakállas férfiakhoz nem vonzódok és nem vonzódtam soha. Sőt.

Ha meg ezentúl nem egyedül sétálok, hanem azzal az intelligens fiatalemberrel, akkor egészségemre és inkább a kutya, mint egy szakállas férfi. Még mindig.

tölgyes 2011.09.17. 21:28:36

@knausz: Szó se róla:) Ez kizárólag az Ön döntésétől függ!..:) Én pedig arra biztatom, hogy azt tegye, ami magának jól esik. Akár a férfiakról van szó, akár a kutyákról..:) Szó se róla .. én is szívesebben barátkozok lapos hasú nőkkel.. mint kutyákkal és szakállas férfiakkal:)

aszekelyek 2011.09.20. 15:34:45

Kedves Gábor! A helyzet a következő. Anno, nem is volt szükség rájuk. Másfél éve. A bajnai kormány sem tervezett további megszorításokat. Csak az ingatlanadót tervezte be, melyről eléggé nyilvánvaló volt, hogy eékaszálja az AB. Tehát kényszerülnek majd egy pénzteremtő lépésre, ha nem akarnak 7 %-os hiányt. Nem akartak. MA sem akarnak. Jelentősem megváltozott körülmények vannak, így másfél év elteltével. Erős ellenszél és érezhetúő ellendrukker támadások. Minden szinten. Nem vártam , hogy a szájába adod az ellenzéknek, hogy mivel kell kardozniuk. Bár, kevés telik tőlük és az mind ilyen, fél, negyed , esetleg minuszos igazság. Mennyi volt akkor a drank? Tegnap láttam, egy általam kevéssé kedvelt mszp képviselőt erről gagyogbi épp. aparlamentben... Semmi értelmeset nem bírnak mondani. EX jobbikos Pősze képviselő fel is kérte a e t, képviselőket, hogy ezt a mantrát felejtsék már el. Nevetségesek is vele. Bár annyi igazság van a dologban, hogy az euróhoz és a dollárhoz kötött forint, valóban ki van téve támadásoknak. Persze nem a kormány gazdasáfgpolitikája miatt. Láttam továbbá az mnb akkori egyik alelnőkét arról beszélni, amiről lázár képviselőt is tegnap. Hányszor és milyen sok helyről kaptak figyelmeztetést, a kormány, 2004 től, folyvást, hogy esztelen éás felelőtlen dolog, amit engedbek a devizahiteleket tömegével ontó bankoknak. Plusz nem harsogják, mekkora akockázat. Szóval az sem igaz, most már bizonyos, eddig csak erősen feltételeztük, hogy ezt nem tudta előre senki. Még simor is tudta, oda is tette a vokdát, hogy tanuljanak csak mórest az egyébként jó üzletet kötni vélők. Értesültem továbbá, hogy blum urat milyen indoklással is mentették fe. Tehát ha a jóhiszeműség fennáll, ?? akkor ő azt gitte és nem úgy volt és akkor felmentjük. A devizagiteles is jóhiszemű volt, hitt valamit, ami fennált de ő vigyen el minden balhét egyedül. A bankok is kellett, hogy tudják. Figyelmezetetett a világban, az IMF, kétszer, és egyéb olyan pénzügyekhez értők, mint a svájci jegybank, ezt Auth Ede mondta . Neki pedig hihetünk. HA akkor azt mondják, roló, még nem lett volna ekkora baj. De nem mondták. Együttműküdütt a kormány és a jegybank, füldönfutóvá tenni milliókat. Ezt a felelősséget, kedves schiffer úr, pedig vizsgálni kell. Valamint bele kell írni a sarkalatos törvényekbe, hogy ilyen jellegű együttműködés , mely ekkora kárt okoz és mindenki erre figyelmezetet, minimum 15 év fegyházzal legyen jutalmazható. Nem lehet elkenni. ez pedig több millió károsult igénye, nem pedig bocsánatos politikai bűn. Arra esküszik fel a mindenkori kormány, miniszterelnök, hogy a magyarok érdekeit megvédi, képviseli. Ezt ők nem tették meg. Akkor sem, amikor annyian a hozzáértők felől erre sarkallták őket. Tehát ez tudatos volt. Id. simor úr, tanulják meg.... ,... Akinek éppen, hogy az érdekeiket kellett volna védenie a kormánnyal együtt, a már jóval a válság előtt is nagyon veszélyesnek mondott devizahitelezéstől . Elegendő devizatartaklékkal, pld. Az sem volt. Részemről a jogállam ott kezdődik, ahol ezt a jog nem engedi meg lelkiismeretlen és semmilyen felelősséget nem bállaló alakoknak, akik homályos módokon, jutnak, elég finom voltam? A hatalomba. tegnao schiffer ezen rugózott. Mi lesz, ha valaki majd megvizsgálja az Orbán kormány tevékenységét, mondván. HA az a valaki tényszerű lesz és nem hazudozás automata, mszp, ha valaki nem értené, akkor állnak elébe szerintem. Szemét módon csökkenti az államadósságot, tiltja a további devizahitelezést bizonyos módokon, és több módot is ad, kinek, melyik lehet megoldás . kwezelni a kialakult helyzetet. Nem szalad el a hiány, nem újabb hitelekből van a jólét, és világosan beszél róla, komoly nehézségek várhatóak, mert az euróhoz kötött pénzünk most éppen nem áll valami jól. Az viszont a normális emberek szerint helytelen, hogy következmények nélküli ország legyünk további húsz évig. A politikusoknak éppen azért olyan rossz az imázsa, mert ez így volt eddig.

aszekelyek 2011.09.20. 15:41:54

@Csolt nemzettségbeli: Ne zavarjon senkit, téged főleg ne, hogy ez törvényes. Amit ezzel kapcsolatban a paprikajancsi gyurcsány, a most fenyegetőzni sem rest elkövetett és elkövettetet, az meg törvénytelen volt. Érvényes engedéllyel rendelkező demonstrálókat rámoltatott ki a Kossuth térről, az éj leple alatt, sunyin és az 50. évfordulón kirekesztette a magyarokat az ünneplésből de még jól össze is verette, aki arra járt volna. Drazsé sem engedélyezett több bejelentett rendezvényt. Éppen a forgalom megbénítása miatt. KApjál szépen a fejedhez. Ez így törvényes két évtizede. Anarchisták terroristák, kíméljenek. HA a szakszervezetek akarnak olyan módon demonstrálni, mint eddig is tehették, azt engedélyezi a rendőrség. Nem voltak elegen. Tessék szépen törvényesen csinálni. Anélkül, hogy másokat akadályoznának a közlekedésben. Azért kell hetven szakszervezet, mert ha a funkcik elmennek, lesznek legalább ezren.

aszekelyek 2011.09.20. 15:44:59

@tölgyes: Nem felejtik el, elhallgatják. elferdítik, csúsztatnak. Hazudnak. Ami épp jön. Abból, amit elkövetnek ellenzékben, kiviláglik, mit műveltek kormányon. Ugyan ezeket.
süti beállítások módosítása