Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:03

Erőszakosak. Gátlástalanok. Zsákmányszerzők. Önérdekvezéreltek. Rövidlátók. Túlterjeszkedők. Kiskirályok. Bármerre járok, mindenhonnan ilyen és ehhez hasonló panaszok, kritikák érkeznek a mostani kormánnyal kapcsolatban. Gyorsan szólok, két dologról biztosan nem szól ez a mostani bejegyzés: nem azt mondom, hogy ezek az állítások fényévekre lennének a valóságtól, és azt sem, hogy csak így lehet politizálni. Valami mást szeretnék mondani: azt, hogy ebben a helyzetben vastagon benne van mindenki, aki megváltoztathatatlan adottságnak látja azt, aminek a létrejöttében nap nap után maga is segédkezik.

(Fotó: Stop)

A politikus a jól vagy rosszul kigondolt saját politikai érdekeit követi - lehet-e ennél nagyobb közhelyet írni egy politikával foglalkozó blogban? Igen, tudom, a sokat emlegetett „államférfi” túllát saját korán, túllép saját érdekein, de sajnos ez a típus – és itt most nem a szenvelgésre és köldöknézésre politikát építő, de eredményt soha fel nem mutató kishercegekre gondolok – fájdalmasan hiányzik manapság. Azzal kell tehát főznünk, ami van: alapvetően kalkulálhatóan viselkedő, politikai előnyöket kereső, az elfoglalható területeket megszerezni akaró, kurzusépítésben gondolkozó, haszonmaximalizációra berendezkedett politikusokkal. Akik, ha történetesen egy kézből irányítható kétharmadra tesznek szert, meg is lépnek mindent, amitől mások korábban a belső megosztottság ténye vagy a minősített többség hiánya miatt tartózkodni kényszerültek.

Ebben a rendszerben azonban szinte egyedül a politikusok viselkednek úgy, ahogy a tankönyvek leírják. Mindenki más, akinek az lenne a dolga, hogy saját logikáját követve kereteket szabjon, határokat húzzon, bénultan figyel, rossz alkukba kényszerül, és végső soron szabad kezet ad a hatalomnak. Közben pedig mindenki panaszkodik: érdekszervezetek, kamarák, szakmák, iparágak, cégek, tudósok, egyetemek, kórházak. Panaszkodnak, azt azonban elfelejtik, hogy magyarázható, de időnként irracionális puhaságuk, tehetetlenségük, széthúzásuk és alkalmazkodásuk tágítja egyre a „voluntarizmus terét”, ösztönzi újabb és újabb zsákmányszerző utakra, sajátos, csak politikailag értelmezhető megoldásokra a politikai szereplőket. A politikus ugyanis általában nem irracionális: csak addig megy el, amíg nem sérül, nem veszít, ha azt tapasztalja, hogy egy adott front megnyitása túlzott veszteségeket okozna, az ösztöne meghátrálásra készteti.

Mit tehetnék egyedül? – kérdezik számosan, akiknek az érdekeit sérti a politikai döntéshozatal. Egy kétharmados hatalommal szemben nincs ellenerő – teszik hozzá. Sírnak az alkotmánybírók, nyelnek a bankok, alkotmányos költségeket fizetnek a cégek. A politika pedig megoszt, uralkodik, időnként pedig még meg is aláz: előbb megrendelteti a tanulmányokat, kifizetteti a küldött tanácsadókat, majd széttárja a karját, végül pedig talán még a részesedést is elkéri a lenullázott vállalkozásból. Nem a moral insanity szól belőlem, amikor megkérdezem: lehet, hogy meg is érdemlik a sorsukat?

Mert lehetne másképp. Nem igaz, hogy egy politikai közösségben csak a politikának van ereje. Egy jól működő világban a politika természetes éhségének, haszonszerző vágyának és átalakító hevületének gátat szabnak az egyéb - nem politikai - szereplők sajátos érdekei. Ahol a gazdaság, a média, a tudomány, az oktatás, az érdekképviselet, a kultúra stb. nem a politika szolgálólánya, hanem autonóm, önálló logikával működő alrendszer, ott ezen szférák szereplői tudják azt, amit az aradi vértanú, Nagysándor József szivarozva vágott a kivégzésére készülő katonák szemébe: ma nekem, holnap neked. Nem csak beszélnek a szinergiákról, hanem – ha kell – valóban közösen lépnek fel, élnek a létező – és a politikára hatást gyakorló - eszközeikkel, erőt mutatnak. Mert egy alkotmánybíró, egy cég és egy egyetem tényleg nem csinál nyarat: de ha az összes ott áll elszántan, politikailag is értelmezhető érvekkel és potenciális válaszlépésekkel felvértezve, az okos politikus rögtön tudni fogja, hogy hol van a határ.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr313298838

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán dilemmája 2011.10.13. 17:40:11

Jövő hétfő és kedd helyett október 23-án tartják meg az EU- és az eurózóna-csúcsot. Jó kis dilemma Orbán Viktornak: a hazai kormánypárti ellentüntetés élére áll, vagy inkább a széteső euró-zóna megmentésén fáradozik Brüsszelben. Nincs jó döntés. Fotó:...

Trackback: Keretek között 2011.10.13. 15:46:17

"2011 a politikától való teljes elfordulás éve" - szajkózzák manapság oly sokan, hogy már az sem lenne meglepő, ha valakiből ez a mondat bizony komoly ellenérzéseket váltana ki. Mindeközben persze tagadhatatlan, hogy a Fidesztől elforduló s...

Trackback: Civileket és cirkuszt a népnek 1. 2011.10.13. 15:45:50

A politikából való teljes kiábrándultság folytán ma Magyarországon egyre többen vélik reményüket felfedezni a különböző civil - vagy legalábbis annak látszó - mozgalmakban. A csalódottak előtt azonban nem ez az egyetlen út áll. Jó néhányan vannak, a...

Trackback: Mindenkinek érdeme szerint! 2011.10.13. 12:56:26

A legálisan a parlamentben lebzselő társaság ma még büntetlenül hozhat olyan jogszabályokat, amelyek egyértelműen semmibe veszik az alkotmányt, amelyek Magyarország nemzetközi jogi egyezményeit sértik.   Hogy meddig merik ezt tenni? Nincs az...

Trackback: Spekulánsok és kínaiak a boldogság útjában? 2011.10.13. 10:36:38

Oknyomozó riportsorozatunk befejező részében végre feltárjuk olvasóink előtt azt a világméretű összeesküvést, mely felvásárolta, titkos helyre szállította és jelenleg is hét lakat alatt őrzi a boldogság korábban kiapadhatatlannak tűnő készleteit, minek...

Trackback: Nyílt levél Giró-Szász Andrásnak! 2011.10.13. 10:08:35

Nem mindenki olyan hülye, mint amennyire ti annak tartjátok a választókat! Az államadóság csökkentésének kényszere nem más, mint Orbán kommunikációs blöffje....

Trackback: Vannak bizonyos határok 2011.10.13. 09:09:01

Egy jól működő világban a politika természetes éhségének, haszonszerző vágyának és átalakító hevületének gátat szabnak az egyéb szereplők sajátos érdekei.

Trackback: Vannak bizonyos határok 2011.10.13. 09:09:01

Egy jól működő világban a politika természetes éhségének, haszonszerző vágyának és átalakító hevületének gátat szabnak az egyéb szereplők sajátos érdekei.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2011.10.20. 08:19:42

@yoda-jedi:

voltunk már király nélküli királyság, volt már tenger nélküli tengernagyunk, most meg van egy program nélküli kormányunk

a kossuthnak, a deáknak, a horthynak, a rákosinak, a kádárnak volt programja és kihirdette, az orbánnak már ez sincs.......

yoda-jedi 2011.10.20. 08:27:37

@jjulie: van programja...

mindenkit megment. nemhagysenkit a zúton, a legversenyképesebb ország leszünk, lesz 1milla mindenből (mun kehely, lakás, gyere k), nemleszingatlanadó, megmentianyugdíjadat, adótcsökkent. ezzel fellendüldenagyonagazdaság...

yoda-jedi 2011.10.20. 08:30:17

@jjulie: azt meg nem hirdethette ki... sőt el is titkolta, hogy

sintérpándor lesz belügyminiszter
a fides barátoknak fog osztogatni hivatalokat
a választási ellenfeleket folyamatosan csírájában ircsa...
a kasszát fogják őrizni... mert ők a kasszaőrzők szövetsége. stb stb

2011.10.20. 08:55:35

@Letícia: Jó Reggelt!
Mi újság Magyarországon? Én még álomvilágban vagyok.

2011.10.20. 08:59:57

@aszekelyek: "Azt is Orbánnak kell helyreállítani, az elcseszett szavahihetőségünket. Mozgástér nélkül.. "

A németeknek köszönhetjük a fasizmust
Van élet az EU-n kívül is
A nyugati kapitalizmusnak vége
IMF elzavarva

Szűkíti ő is, rendesen!

2011.10.20. 09:03:32

@6.Lenin: "Mester, @yoda-jedi: , van már új időpont?
Még dolgoztok rajta?

Olyan izgi. "

Ez szerintem is az! Az idén mikorra fog esni október 23.-a?

Tényleg, ha esni fog a hó, hol tartjátok? Az alagútban?

2llkedő 2011.10.20. 09:07:39

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Az idén mikorra fog esni október 23.-a?"

November 7-re.

2011.10.20. 09:08:58

@yoda-jedi: "a választási ellenfeleket folyamatosan csírájában ircsa..."

Nem csak az ellenfeleket.

2011.10.20. 09:10:32

@2llkedő:
Akkor talán vágjunk bele!
A párttal a néppel egy az utunk.....

2llkedő 2011.10.20. 09:12:36

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ez jó:

"""A Matolcsy György által szeptember elején benyújtott és a kormánypárti többségű parlament által október elején elfogadott törvény kimondja: "az előző - Bajnai Gordon által vezetett - szocialista kormány költségvetésében hamis adatok szerepelnek". """

Kár, hogy nem kőbe vésték beleje.

2011.10.20. 09:14:05

@yoda-jedi: "vazze... visszacsúsztunk a FIFA ranglistán 27-ről 36todikra...

akkor most az áfa is 36% ra nő? "

Igen! És hogy tudd: a FIFA-n kívül is van élet!

És különben is, a FIFA kommunista!
Tele van baloldali bírókkal!

2011.10.20. 09:15:46

@2llkedő: "szocialista kormány költségvetésében hamis adatok szerepelnek". """"

Azért lássuk be: Matolcsy vigyáz rá, hogy ilyen vád ne érhesse. Bevezette az adatok nélküli költségvetést.

2llkedő 2011.10.20. 09:23:52

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"És különben is, a FIFA kommunista!"

És még a pálya is balra lejt.

nyünyüge 2011.10.20. 09:43:41

@jjulie:
jól rémlik, hogy ez Márai? Kerestem nemrég a neten, de nem találtam.

xsasha 2011.10.20. 09:48:03

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Óriási a szemléletváltás a válogatottnál. A svédeket a legdrágább játékosaink nélkül vertük meg, ehhez csak a szemléletváltásnak van köze.
A 36. hely reális.
Szerbia - 23.
Szlovákia - 41.
Csehország - 47.
Románia - 55.
Ukrajna - 58.
Ausztria - 72.

A cél az első 15-be kerülés. Olyan távoli, mint a millió új munkahely, de ha ezért dolgoznak, akkor a VB-re kijutás simán meglesz. Míg amíg azért küzdöttek, hogy egy világversenyre kijussanak, mindig 1-2 meccsel lemaradtak róla. Ez szemlélet kérdése.

nyünyüge 2011.10.20. 09:48:39

@2llkedő:
Ergo Bajnai mindenképpen törvényt sértett.
Ha meghamisította a 2010-es költségvetését azért, ha meg nem, akkor a 2012-es költségvetés egy passzusának nem tesz majd eleget:).

ssi 2011.10.20. 09:54:17

@Letícia: T.G. legalább 1 életpontot (".") küldhetne, hogy figyel minket, s amúgy minden ok, ne aggódjunk sokat

@Balt: "Nyihihi! " nem a szocik lesz a fő ellenzéke a kormánynak, alakulóban az új .. szerinted a Fidesz-KDNP-nek mi lesz a jövőben a sorsa?

@yoda-jedi:
- tegnapi TÉT-ben elég csendes volt a Kumin .. olvastam: feleségét is elbocsájtották az RTL-ből (takarékossági okokból műsorok szűnnek meg) .. korábban írta, hogy mekkora gond nekik is a devizahitel törlesztése .. s sok sorstársuk van :-(
- mennyivel lenne jobb életünk, több reményünk, ha egymást kevésbé utálva, vagy felelőssé téve a múltért a jövőre koncentrálva együtt tettünk volna többet .. ha nem most lett volna az 1-kulcsos, a TEK, a debreceni stadion, a parlament új világítása stb. .. igen, le kell zárni a múltat végre, de hogyan, hogy összességében az országnak legyen jobb .. így? - ahogy az alábbi linkben gondolják .. vagy másként?
mandiner.hu/cikk/20111020_huth_gergely_igazsagtetelt

@jjulie: én is sokat filózok hasonlókon
- Polgár Dóra - az egyetemisták új szószólója, üdvöskéje a HÖK-kel ellentétben nem szakpolitikai kérdésnek tekinti a kormány intézkedéseit, hanem politikainak .. hatalomkiépítés
vimeo.com/29992953
- 2/3-tól mindenki a nagy és sikeres szerkezeti reformokat várta, kevesebben az Alkotmánymódosítást is, bár nem így
- 2/3 nagyon elrontotta, hogy
*mindig az adott rendszerben szabálykövető kisembereket kollektív bűnösökként kezeli (lusták, csalók stb.)
*atyáskodó, tévedhetetlen irányításuk 2 alternatívának ad csak helyet: vakon behódol, vagy a lenézett kirekesztés
- O.V.-ék sok területen túlzóak, visszaélőek, de legalább van eladható és részben működő szimbólumrendszerük, ami hit is és eszköz is .. MSZP-nek, LMP-nek meg semmi .. a megjelenő új ellenzéknek okulnia kell ebből

2011.10.20. 09:59:51

@Könnyen elkaptuk, uram!: Magyarország olyan, mint blog. Szóval ami itt kicsiben, az a valóságban nagyban. A Nagy Nemzeti Magyarország. Ez van rá kiírva, sárga színe van, és körülötte alacsony a kerítés...:D

aszekelyek 2011.10.20. 10:05:07

@6.Lenin: @jjulie: Helyettesítsük be a szocialista és szabad demokratát a keresztény magyar úriember helyére és megkapjuk, mi történt itt, a háború után. Valamint a kommunistát, mert közvetlen utána, még annak hívták magukat az előjogaikhoz körömszakadtáig ragaszkodókat. (9-előtt is ezen előjogok alapján kaparintották meg azt, amit spontán privatizálásnak neveznek, a tőlük megszokott eufémizmussal. Azután egy nagyon rövid ideig valóban szó került a régi magyar nemesi családokról. Ám nem vettem észre őket a 100leggazdagabb között , felülreprezentáltan. Egyet, kettőt ismerek is, nincsenek közöttük. Habsburgot se a FIDESZ tette a plakátjára.... Azon gondolkodom, kinek is a heppje ennyire gyűlölni a keresztény , magyar, úriembereket, és miért? MA. A kor, amelyben ez az írás született, egészen más volt, a felsőház valóban ezekkel az előjogokkal bíróké volt. Azóta eltelt 65 év, kedves zsüli és egészen más a dolog. Lehet valakinek tüske persze az Európára, nem csak ránk,! erőltetett törvények meghozása megbocsáthatatlan és vélt előjogai alapján lenézheti a pórnépet is, , a proletariátust is. Ebből már csak egy komplett hülye nem tudja kihámozni , mi is az, ami neked okozza a frusztrációdat. Így aztán szánlak, mert nincs más, amit tehetnék érted. Ez a generáció másokból áll és neked is fel kéne tudni fogni ezt.

aszekelyek 2011.10.20. 10:22:40

@manyike: Ezekkel a vimeosokkal nem értek egyet. Mindenki szót pedig törölni kéne belőle. Mindenki mást várt, ami neki és a zsebének jó lesz, bár tudnia kellett, hogy mit is hagyott hátra az elkövetkező évekre, Bárki is kormányoz, a szoci nyolc év, mint "eredményt." Olyat nem tud tenni , amire ne ez lenne a jelzőjük, kivéve, ha a zsebüket tömi ki. Feltettem tegnap egy kérdést, hogy ki és mi húzza majd fel az országot, ha nem azok, akiknek erre megvan a z alapjuk, pénzük, lehetőségük, gazdasági ismereteik és jó szándékuk? Amikor valaki besegített , hogy kik milliárdosok a kormányból a szegényesen orbángyűlölőnek. Erről kellene inkább társalognunk. Kik és miért alkalmasak erre. Veled megpróbálom, hátha tudunk erről :) Az ki van próbálva, sajnos túlságosan is, hovaá is vezet, ha nem olyanoknak osztjuk ki a pénzt. Fogyasztásra megy, melynek hatása ha van is kicsi, gyorsan elenyészik. nem beszélve erról, hogy nagy része ki is megy az országból az arra költött pénznek. Annak ésszerű okát most nem látom, hogy azt folytassák. Arra kell koncentrálni, ami belül marad. Elsősorban a meglévő pénzünk belső felhasználására, a lehető legeredményesebben, a költségvetés és a gazdaság állapota számára. Várom a kedves véleményedet.

2llkedő 2011.10.20. 10:24:31

@aszekelyek: Lefordítanád, hogy mit is akartál mondani?

aszekelyek 2011.10.20. 10:26:13

@jjulie: Veled ellentétben, nekem van magánéletem. :) Tudod, hátmasszázs a férjemnek. Sokat dolgozik az ember. Kéne neked is egy masszőr. Kisimulnál, nem itt görcsölnél. :)

aszekelyek 2011.10.20. 10:28:51

@2llkedő: a korrepetáció a dislexiásoknak ma este van. :)

2llkedő 2011.10.20. 10:30:13

@aszekelyek:

"hogy ki és mi húzza majd fel az országot,"

Hát? Ha így haladunk, akkor a fidesz, és a cselekvései jól fel fogják húzni a zországot.

2llkedő 2011.10.20. 10:31:22

@aszekelyek: Akkor el ne felejts elmenni!

2011.10.20. 10:36:16

@xsasha: Semmi bajom a válogatott eredményeivel. Kikapni is lehet. De az a mi hibánk, be kell ismerni. Nem másra mutogatni.

mint a Székelyek, már megint előjött az emúttnyócév!

Ki akart választásokat nyerni? Megvolt az elképzelése?
Tervei voltak?
Tanult a hibákból?

Figyelj, az qva kevés, hogy vannak céljaink.
Azoknak megvalósíthatónak is kell lennie.
Hódítsuk meg az eget! Növesszünk szárnyakat! Hát ez nem megy.

Megint az jött le, hogy pont a mondanivalót nem értetted meg, ezért a példát támadod.
Az a meglepő(vagy nem) , hogy a fideszszimpatizánsokkal járok így. Például 2ellkedő sose ért félre.

2011.10.20. 10:39:33

@2llkedő: @aszekelyek:
Polgártársak!
A NEMZETKÖZI HELYZET FOKOZÓDIK!

A SZCIÁL-LIBERALISTA-FASISZTA- KAPITALISTA EURÓPAI UNIÓ RÁSZERVEZETT A MI NEMZETI ÜNNEPÜNKRE!
NE HAGYJUK!
MINKET NEM LEHET ELTÉRÍTENI!
NE MENJÜNK EL!

aszekelyek 2011.10.20. 10:39:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: Aki nem tud kormányozni, ne vállalja. "002-ben sem. Pontosan tudták, milyen tételek vannak. :) Ja, hogy felelőtlenek voltak? Igen. Az tényleg úgy volt. Megyó előtt még csak nem is volt egy miniszterelnök jelöltjük. Ember nem vállalta őket. Még németh miklós sem. Annál sokkal jobban lehetett volna kormányozni. Pont. Abban a pénzügyi helyzetben. Egyáltalán nem volt kicsi a mozgásterük. Sem az EU-hoz nem kellett igazodni és onnan lesni, mit szólnak. Mondhatni szuverén kormányzást csinálhattak. Az náluk úgy nézett ki. 2004 nyarára már nagyon nagy bajban volt az ország. Aztán ezt súlyosbították még azzal, hogy betolták az szdsz zsarolására fletot és végighazudtak másfél-két évet. Végig. Még egyszer hatalom, kormány közelébe sem szabad őket engedni. Volt elég lehetőségük. Ezek pedig konjuktúrában történtek, semmiféle recesszió nem volt, sem válság. Rombolás volt. Romokat hagytak. Gátlástalanul, önérdekvezérelten, zsákmányszerzőn. Amiket most ráköpnek Orbánékra. A média volt az első zsákmányuk. Nagy.

2011.10.20. 10:41:26

@aszekelyek:" a korrepetáció a dislexiásoknak ma este van. :)"

Neked ezt tudnod kell. Hogy haladsz? Sikerül már különbséget tenni liberális és szadesz között?

2llkedő 2011.10.20. 10:41:47

@Könnyen elkaptuk, uram!:

És még egy német műhold is keresztbe tesz.

2llkedő 2011.10.20. 10:44:55

@aszekelyek:

"Ezek pedig konjuktúrában történtek, semmiféle recesszió nem volt, sem válság. "

Ténnyeg! 2008-ban egykedélyes zsúr volt, ahol elbohóckodtak egyesek.

aszekelyek 2011.10.20. 10:45:03

@Könnyen elkaptuk, uram!: Vagy :) EU csúcs van és ott kell lennie Orbánnak is. A milla meg sunyi és az le van ejtve. Állami ünnepség lesz, gondolom van két miniszterelnök helyettes, ők szépen meg fogják majd tartani a megemlékezést. :) Sok hűhó semmiért. Arról nem tudok, hogy más is elmaradna, az Astoriain kívül. Szerintem oda fogják engedni a Kossuth térre azokat, akik szeretnének oda menni, ahogy szoktak. Biztosítás is lesz. Oké, nem az in-kál fogja csinálni. Hanem a TEK. Az ott rendzavarókat elég egy helyen kezelni.

aszekelyek 2011.10.20. 10:46:27

@2llkedő: 2002-és 04 ről volt szó. 006-ig. Mondom este korrepetálás. Most pá!

aszekelyek 2011.10.20. 10:47:50

@Könnyen elkaptuk, uram!: A tárgy a kötelezni minden pályakezdőt. Neked is kéne este a korrepetálás.

2011.10.20. 10:49:25

@aszekelyek: "Aki nem tud kormányozni, ne vállalja. "

Néhány dolgot szögezzünk le.
LASSAN ÍROM, HOGY TE IS MEGÉRTSED!

1, szidd nyugodtan a szocikat, szerintem is rosszul csinálták
2, a fidesz ellenzékben nem tett mást, mint megpróbálta ellehetetleníteni a kormányzást, hogy idő előtt megbuktassa őket. Ez lehet cél, de az adott helyzetben nem erre kellett volna koncentrálni
3, Orbán miért vállalta? Az ő dolga az lenne, hogy megfelelő szakembereket gyűjtsön maga köré és irányítsa őket.
Matolcsy-alapjában véve igaza van, csak nem válsághelyzetben, hanem egy konjunktúrális időszakban.
Azt vetitek a Megyó szemére, hogy III/2-es volt. MATOLCSYt miért nem kérdezitek meg?
hogy azt hitte, a gazdaság majd kitermeli a többletet, amit befektetett az osztogatásával.
Matolcsy dettó ugyanezt csinálja. A különbség, akkor volt reális alapja a gazdasági fellendülésnek, most nincs.

2llkedő 2011.10.20. 10:51:03

@aszekelyek: Le kék cserélni azt a fordítóprogramot! Nem igazán lehet kihámozni a mondókádból, hogy mikor mire gondolsz.

2011.10.20. 10:51:32

@aszekelyek: "Egyáltalán nem volt kicsi a mozgásterük. Sem az EU-hoz nem kellett igazodni és onnan lesni, mit szólnak."

Ezt a baromságot!
Magyarország, mint önálló gazdaság!
Mikor volt az? Mátyás idején? Lapozz!
Vannak még oldalak a képes történelemkönyvben!

2011.10.20. 10:53:52

@2llkedő: Tudod, nekem azt mondták, hogy a székelyek ritkán szólnak, de akkor velőset.
Namost:
a, ez nem igaz
b, nekünk pechünk van
c, nem is székely, csak a férje nevét viseli

Egy biztos, magyarul nem tud.

2011.10.20. 10:56:33

@aszekelyek:" Azon gondolkodom, kinek is a heppje ennyire gyűlölni a keresztény , magyar, úriembereket, és miért? "

vond vissza! Keresztény????
Úriember????

Attól még nem keresztény, hogy templomba jár!
Nem úriember, ha hazudik, és hibáját nem ismeri el!

2011.10.20. 10:58:45

@aszekelyek: "A tárgy a kötelezni minden pályakezdőt"

Ez mi? Mondat? Van jelentése is? Valóban, a mondatban a pályakezdő a tárgy. de mit akartál mondani?

2llkedő 2011.10.20. 11:00:29

@Könnyen elkaptuk, uram!:

d, székelynek mondja magát, hogy azt higgyék, hogy ő ritkán szól, de velőset.

ssi 2011.10.20. 11:01:28

@aszekelyek: köszönöm a megtiszteltetést .. belevághatunk .. apránként, de !
- én csak laikus vagyok, s nem is akarom eljátszani, hogy ennél több
- nekem könnyen megy, hogy rövid legyek, tagolt és senkit ne sértegessek .. és neked?

bevezetőnek egyetlen kérdést:
tudnál írni legalább 1 db fideszkormány-intézkedést, amire már te is azt mondtad, hogy ez csúnya volt, nem kellett volna?

2011.10.20. 11:01:57

@aszekelyek:" Állami ünnepség lesz, gondolom van két miniszterelnök helyettes, ők szépen meg fogják majd tartani a megemlékezést. :)"
Nem érnek rá, már máshol van jelenésük. Kövér is lemondta.
Orbánt meg más ugye nem igazán tudja helyettesíteni.
Szerintem Orbán se hagyná, még megint mond valamit valamelyik, és zuhanni fog ismét a forint.

Ez a párt egy vezetőt ismer el. A tagság is!

yoda-jedi 2011.10.20. 11:02:13

"Ragaszkodjunk a tényekhez. Atlantiszunk már ezer éve áll fenn békében és jólétben. Bármi történjék is, egy dolog egészen biztos; Atlantiszunk nem fog elsüllyedni."

www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

nyünyüge 2011.10.20. 11:03:29

@aszekelyek:
Mit beszélsz? Az állami ünnepségeket a TEK biztosítja?
Már itt tartanánk :)?

yoda-jedi 2011.10.20. 11:03:55

@Könnyen elkaptuk, uram!: hirtelen ilyen fontos lett európa??? hihihihi...

a fides SZERVEZ valami kis bulit nektek okt 23-ra... vmi kis káoszt

aztán hazajön és utasítja sintért hogy tegyen RENDET... s lő n...

graycivil 2011.10.20. 11:04:40

"Privát sarok: Oldalazás után hátraarc – a kormány szociálpolitikájáról

Még azelőtt megszüntetné a kormány a jóléti társadalmat Magyarországon, hogy egyáltalán létrejött volna. A munkaalapú társadalom szlogenje munkára kötelezést és rossz, alulfizetett munkákat jelent - ha jelent. Húsz év után a hazai jóléti politika kétségkívül változtatás után kiált, ám a jelenlegi beavatkozások csak fájdalmas üvöltéshez vezetnek. Lakner Zoltán elemzése."

hazaeshaladas.blog.hu/2011/10/20/privat_sarok_oldalazas_utan_hatraarc_a_kormany_szocialpolitikajarol?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_10_20&utm_campaign=index

graycivil 2011.10.20. 11:05:48

"Bukásra áll az adósság elleni háború

Amit nyertünk a nyugdíjpénzeken, elvesztettük a gyenge árfolyamon, rekordon az államadósság."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/19/vesztesre_allunk_az_adossag_elleni_haboruban/

2llkedő 2011.10.20. 11:09:10

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"""""Gáspár szerint "az, hogy mégis pályázott csak annak tudható be, hogy politikai támogatást szerzett számára Eperjes, a szándékok pedig idővel önmagukat kezdték el gerjeszteni. Ami elkeserítő számomra az az, hogy Eperjes Károly a saját fészkébe pottyantott egy hatalmasat és most pucolhatjuk magunkról a fekáliát. Ezért felelősséget kell vállalnia.""""""
index.hu/kultur/2011/10/20/gaspar_dorner_adja_vissza_kinevezeset_es_kerjen_bocsanatot_tarlostol/

Majd Eperjes helyettesít. Úgy is ő a Hídember.

2011.10.20. 11:10:26

@manyike:" tegnapi TÉT-ben elég csendes volt a Kumin .. olvastam: feleségét is elbocsájtották az RTL-ből (takarékossági okokból műsorok szűnnek meg) ."

Erőszakosak. Gátlástalanok. Zsákmányszerzők. Önérdekvezéreltek. Rövidlátók. Túlterjeszkedők. Kiskirályok.

Mert ilyeneket nem írunk, még csak véletlenül se!
Most majd megtanulja! Egy életre!
Kumin! Aki nincs velünk, az ellenünk!

2llkedő 2011.10.20. 11:13:55

""Schöpflin ezzel szemben azzal érvelt, Magyarországon működik a demokratikus intézményrendszer, még ha tökéletlen is, ami pedig most zajlik, az "kompenzáló forradalom", annak pótlása, ami 1989-ben elmaradt.""

Meg tudja valaki mondani, hogy mi az a "kompenzáló forradalom"? Eszik, vagy isszák?

A tökéletlen az hogy működik? Nem tökéletlenül?

nyünyüge 2011.10.20. 11:23:39

@manyike:
Csendes volt Kumin?
Hát igen. Csendesen mondott ilyen "elemzői" mondatokat pl., hogy a WP újságírói a nagykövet ügy kapcsán "lementek kutyába".

2011.10.20. 11:34:27

@2llkedő:
Új hír:
Robert Redford A suttogó című film rendezője és producere a második rész főszerepére Eperjes Károlyt kérte föl.
Néhány óra múlva a híres amerikai színész-rendező-producer visszakozott, fordítási hibára hivatkozva. Suttogót keresnek, nem motyogót.

ssi 2011.10.20. 11:35:08

@nyünyüge: oké, pontosítok:-)
gondterheltnek tűn, de nem volt néma, s korábbi önmagát hozta, csak rövidebben (és velősen)

ssi 2011.10.20. 11:37:06

@Könnyen elkaptuk, uram!:

ilyen a piac, a verseny és a valóság .. és nem csak elhatározás kérdése ..

mint O.V. mondja: bármit lehet, csak akarni kell ..

először meg kell ismerni a szabályosságokat, majd a reális célokat kell nagyon akarni

ssi 2011.10.20. 11:39:45

folytatás ..

@aszekelyek:
"Feltettem tegnap egy kérdést, hogy ki és mi húzza majd fel az országot, ha nem azok, akiknek erre megvan a z alapjuk, pénzük, lehetőségük, gazdasági ismereteik és jó szándékuk? Amikor valaki besegített , hogy kik milliárdosok a kormányból a szegényesen orbángyűlölőnek."

1.
az most teljesen mellékes, hogy egészen közelről, személyesen ismerek milliárdos kormányközeli fideszeseket ... s bevallom, nem tőlük várom az ország felemelkedését

2.
tavaly nyáron Lenin-nel eszmecseréztünk, s igazat adott nekem :-)
- O.V.: 1mill új munkahely lesz, de nem az állam fogja megteremteni
- már ettől aggódtam, pedig még nem tudtam a többit
* nekem nem a magyar reális valóságból indult el a kormánykoncepció
(szakképzés, állami iskolák, felsőoktatás, előre hozott nyugdíj megszüntetése stb. .. 1-kulcsos családi adózás, munkatv stb.)
* értettem eddig is: nagyobb önállósággal s felelősséggel kell már élnünk
* számomra nem az a jövőkép épül, amit valóban hosszú távon jó lehet
én a média segítségével vmi népiskolát vártam volna (szakmák, vállalkozás, életvitel stb. ismeretekről) és segítőközpontokat .. hogy először a munkához való kedv légköre legyen meg, kevesebb legyen a félsz és több a bátorság .. s ehhez igazodóan vártam volna az oktatás igazítását is .. meg járulékcsökkentést, több 4 órás állást, bedolgozást, távmunkát .. ilyesmit, mint laikus

3. a rend számomra ott kezdődik, hogy logikus és közismertek a szabályai .. és ott végződik, hogy teljesen átlátható és mindenkire egyformán vonatkozik .. mintha el sem indultunk volna még ezen az úton

4. pl. olvastam: sokan hiányolják az egyházakat most a hajléktalanok kapcsán

holnap 5.30-kor leszek ismét :-)

2011.10.20. 11:44:40

@6.Lenin: "Több embert kihallgatott az ügyészség azok közül, akik az interneten követték a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nevében vezetett, "

Vigyázz, Lenin! Jönnek az oroszok!

2011.10.20. 11:47:22

@manyike: "először meg kell ismerni a szabályosságokat, majd a reális célokat kell nagyon akarni"

Ott az igazság!

2llkedő 2011.10.20. 11:52:23

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Forradalmo szellemben el kell törölni a régi, alavult balos szaályosságokat, és új szabályosságokat kell felállítani a NER szellemében, és meglátod, annak megfelelően reálisak a célok.

xsasha 2011.10.20. 12:39:20

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Mit értettem félre?
Ki mutogatott másra?

Én hiszem azt, hogy te is meg tudod érteni, ezért megint magyarázok. Olyan célokat kell kitűzni, amelyek ambiciózusak, és amik felé haladva ha elérjük a köztes céljainkat, akkor az már sikert jelent.
Az égnek a meghódítása milyen értéket képvisel? Ha nem sikerül teljesíteni, mit értünk el azzal, hogy törekedtünk rá?
Persze ezt egy keresztény embernek nem nagyon kell magyarázni, és éppen ez az, amit valamiért nem bírnak megérteni, akik nem értik a kereszténységet. Pedig ott is arról van szó, hogy ha kitűzöm célnak, hogy jó ember leszek, attól még nem leszek tökéletes, meg nem leszek olyan, mint Krisztus, de az erre való törekvés a lényeg, a törekvés közben olyan köztes szinteket teljesítek, amikre képes vagyok.

Egy focimeccsen mindig a győzelmet kell kitűzni célul, még ha elég a döntetlen is. Mert ha a döntetlent tűzöm ki, akkor a végén lehet, hogy éppen lecsúszok róla. De ha a győzelmet tűzöm ki, akkor a maximálisat tudom kihozni magamból, és ha nem is győzök, az eredménnyel elégedett leszek.

2llkedő 2011.10.20. 12:43:40

@xsasha:

Ha egymillió munkahely a cél és lesz kettő, akkor azt is eredménynek lehetnevezni. A baj ott van, hogy az egész gazdaságpolitika az egymillió munkahelyre lett alapozva.

xsasha 2011.10.20. 12:46:01

@ciceró:
Ez az ostobaságnak a legsúlyosabb esete.
Egy motivációs rendszer működése, hatékonysága nem azon mérhető, hogy milyen egyszeri hatás jelentkezik, hanem hogy milyen erőteret hoz létre a jövőbeli időszakban, milyen szemléletet vált ki a hatálya alá esőkből.
Baromira irreleváns, hogy a korábbi rendszerhez képest milyen a változás. Az egy egyszeri hatás, ami nem változtat semmin. Kifejezetten idiótáknak számolják ki az ilyesmit, akiknek közük nincs a valóságérzékeléshez.

xsasha 2011.10.20. 12:52:03

@2llkedő:
Ezt honnan veszed? (Azon túl, hogy maga a kijelentés értelmezhetetlen gazdaságtanilag...)
A gazdaságpolitika a munkaalapú gazdaságfejlesztést tűzi ki, aminek a célja az egymillió munkahely, és ez a cél nem hat vissza, annak elérése vagy el nem érése nem változtat a gazdaságpolitikán.

Schöpflin szépen fogalmazva mondta azt, amit én már itt kifejtettem. A Fidesz most valósítja meg végre a rendszerváltást, amit 1989-ben nem lehetett véghezvinni.

2llkedő 2011.10.20. 12:57:52

@xsasha:

"A gazdaságpolitika a munkaalapú gazdaságfejlesztést tűzi ki, aminek a célja az egymillió munkahely, és ez a cél nem hat vissza, annak elérése vagy el nem érése nem változtat a gazdaságpolitikán."

De kihat, mert a tervezés során bizony úgy számol, hogy évente százezerrel nő a befizetők száma, párhuzamosan ennyivel kevesebb azoknak a száma, akiknek valamit ki kell fizetni. Ez a gazdaságpolitika. Az, hogy mivel kalkulálok a jövő évi kőcségvetés tervezésekor. És éppen ez az, amit hiányolt az ÁSZ is.

2llkedő 2011.10.20. 13:00:41

@xsasha:

"kompenzáló forradalom"

""""A forradalom gyorsan jövő, megrázó társadalmi jelenség, amely teljesen átalakítja a társadalmi és politikai intézményrendszert, vagy komoly kulturális, gazdasági áttörést hoz.""""""

Akkor ez a kompenzáló forradalom olyan, mint a vasbeton talpfa?

Balt 2011.10.20. 13:04:01

@manyike: @Balt: "nem a szocik lesz a fő ellenzéke a kormánynak, alakulóban az új
.. szerinted a Fidesz-KDNP-nek mi lesz a jövőben a sorsa?"

Melyik? A Dopeman - nyugger rendőr - bohóctűzöltó - Milla - sárkányfűárus (narkónepper) - "nemteccikarencer" koala? :)

Szerintem ha ne adj Isten a Fidesz is "platformokra" szakadna, külön-külön is bármelyik része messze perspektivikusabb, mint a fenti "egész"...

nyünyüge 2011.10.20. 13:08:49

@2llkedő:
Magyar fából magyar vaskarika !

xsasha 2011.10.20. 13:43:32

@2llkedő:
Nézd, én értem, hogy a sok médiaidióta valami lineáris teljesülést vizionál, és téged ezzel a hülyeséggel etettek meg, de ilyen a világon nincs. Nincs olyan társadalompolitikai elem, ami lineáris teljesülést produkál.
Ennek megfelelően nincs is ilyen tervezés, amiről te beszélsz. A tervezés mindig év alapú, egy évre történik, korábbi tényadatokon alapul.
Ráadásul minden ilyen átalakításnak van egy beruházás fázisa, ami "költségekkel jár", és a rendszer kialakulásáig, a köztes állapotban romlanak a mutatók, mint minden egyes rendszercsere esetében. Ennek belátására pedig elég egy tetszőleges paradigmaváltó céget megkérdezni, de elég egy termelősort cserélő céget megkérdezni, hogyan is változik a termelés az átállási időszak alatt, és milyen a célteljesülési grafikon lefutása.

xsasha 2011.10.20. 13:46:12

@2llkedő:
Nem tudom, minek ide a hasonlítgatás, amikor leírtam, hogy miről szól. Nyilván ez is olyan, mint a Rohrschach-teszt - mindenki azt vizionál bele, ami a lelkében van.

2llkedő 2011.10.20. 14:03:17

@xsasha:

"milyen a célteljesülési grafikon lefutása."

Az egymillió új munkahelynek milyen a célteljesítési grafikonjának a lefutása?

És a gazdasági fellendülés grafikonja milyen az egykulcsos adó hatására?

xsasha 2011.10.20. 14:58:49

@2llkedő: Mindekettő egy pipára hasonlít, amelyiknek a meredeksége függvénye a külső környezetnek.

2llkedő 2011.10.20. 15:15:39

@xsasha: És mit feltételezett külső környezetnek?

Mert ugye ha y=a*x, akkor ha "a" pozitíz, akkor növekedés van, ha a=0, akkor stagnálás, ha "a" negatív, akkor csökkenésnél tartunk.
Valami alapján csak meghatározták azt a kőccségvetést? Vagy Eltolcsyné Eltolcsy hasára ütött, oszt beírta, hogy a=3?

2llkedő 2011.10.20. 16:57:13

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Miután törvénybe lett foglalva, hogy Bajnaiék hazudtak, időszerű lenne törvénybe foglalni azt is, hogy Orbán Viktor sohasem hazudik. Ha mégis hazudna, akkor az első paragrafus lép életbe.
És akkor nem lenne vita, hogy, mikor mit is mondott, neki sem kellene magyarázkodnia.

2llkedő 2011.10.20. 17:21:39

hoppá! hoppá! hoppá!

300 Ft felett az ájró!

tölgyes 2011.10.20. 19:26:54

@2llkedő: Látom Ön is elemi olvasási nehézségekkel kűzd. Tanácsolom, hogy olvassa újra azt a szöveget, amire ezt a butaságot írta:) Egyébként pedig, ha a nemzeti szocializmust azt tűzte volna ki célul, hogy minél több legyen a szakképzett tájékozott, a munkaerő piacon alkalmazkodni tudó ember, akkor nem lett volna semmi baj vele.. de nem ezt tűzte ki célul. ön viszont nem tud értelmezően olvasni:(.. és jó lenne, ha a jövőben az ilyenből egyre kevesebb lenne ebben az országban IS!

tölgyes 2011.10.20. 19:31:08

@Könnyen elkaptuk, uram!: Én nem szoktam a valuta leértékelését összekeverni az inflációval, bár a kettő között van összefüggés. Lóránt elméleteit is ismerem. Vagy igaza van vagy nincs. Ő egy másik elmélet híve, amelyiket éppen úgy nem igazolt az idő, mint ahogy a neoliberalizmust sem igazolta.. meg a láthatatlan kezet se, meg a piac szabályozó szerepét se..:( Ilyen a világ.

aszekelyek 2011.10.20. 19:57:24

@Könnyen elkaptuk, uram!: Adathalmazokkal? Ezt álmodtad kis fütty. Neked esni sem szoktam. HA nem bírsz magaddal, rád szólok és vagy negligállak a modortalanságoddal együtt. Ne hazudozzál. Az se áll neked jól.

aszekelyek 2011.10.20. 20:07:22

@Könnyen elkaptuk, uram!: nem tisztázott továbbra sem, mit akarsz te . Ne tudd helyettem, amit én gondolok, köszönöm. Nem ártott volna minden esetre, ha tanultál volna, amíg minden nyitva állt előtted. Első Orbán kormány idején.

ssi 2011.10.20. 20:14:04

@2llkedő: @Könnyen elkaptuk, uram!:
ha Bod Péter Ákos, meg Csaba László, meg Surányi György, meg Chikán Attila, meg Mellár Tamás stb. pl. más gazdasági következtetésekre jutnak, mint Matolcsy, az nem azért volt/van/lesz, mert ők baloldaliak lettek

@Balt:
sajna én nem látok a jövőbe
a jelenből csak a változás igénye olvasható ki .. a számomra

a te reményeidet megértem, de majd kiderül, hogy valóság lesz-e

amúgy érdekesen alakul máris az élet az ellenzékiek közt is ..
- a kispolitika is olyan, mint a nagy?
- vagy a parlamenten kívüli ellenzék keresi a helyét és arculatát, a nagyon mást, mint az eddigi parlamenti és más pártoké volt?

„Polgár Dóra elkötelezte magát egy konkrét politikai erő mellett. A Hallgatói Hálózat a kezdetektől fogva az egyetemisták felrázását tűzte ki céljául és független a pártpolitikától. A politika számunkra kezdetektől fogva a diákok önszerveződését és saját ügyeikért való kiállását jelenti, célunk továbbra is az egyetemisták felrázása, a helyi és diákügyek felkarolása. Ezért a Hallgatói Hálózat egységesen elhatárolódik Polgár Dórától.” (Hallgatói Hálózat)"

"Nem felhőtlen a viszony az október 23-ai tüntetést szervező Egymillióan a sajtószabadságért (EMS) nevű Facebook-csoport alapítói és a Civil Kontroll – Egymillióan a Demokráciáért (EMD) nevű egyesület között. Az EMS köreiben sokan úgy vélik: a politikai ambícióktól sem mentes EMD az intézményesülést elutasító EMS farvizén akar tényező lenni, miközben tömegbázisa sincs.” (hvg.hu)"

sok, nem fideszes (!) máris támadja az okt. 23-i tüntetést ... s nem az a bajuk, hogy kormányellenes, hanem, hogy
- ugyanazt követelik, mint pl. a szocik (bár, mi mást lehetne?),
(Tumblr)
- s hogy az elmúlt8évben miért nem tették (mert pl. nem volt netes szerveződés, mert nem egészen ugyanilyen volt a helyzet?
mandiner.hu/cikk/20111020_balogh_gabor_nem_tetszik

bármikor lesz a következő választás, addig még nagyon sok, ma még nem is látható változás lesz .. szerintem

aszekelyek 2011.10.20. 20:19:35

@manyike: A máltaiaknál van az az úr, aki otthagyta a stallumot, mert olyan szégyenletesen keveset szántak a hajléktalanellátásra, szocialist? BAloldali kormányok. Ő ismeri is a helyzetet és nem ilyen elítélő. Persze m indig talál az egyházakon fogást, aki akar.... és akartak mindig. TAlán majd 5.30-kor válaszolsz arra is, amit kérdeztem:) Ki fogja felhúzni és hogyan? VAn itt egy hódolóm, aki tegnap még komoly trágárságokat is megeresztett, mert olyasmit írtam, hogy a gazdasági élet kereteit feladata a mindenkori kormánynak megteremtenie. Azt írta, ne is bábáskodjanak.... Tudok olyanról egyébként, hogy valakik teljesen adómentesen foglalkoztathatnak másokat majd...:) Kedv a munkához van, munkahely nincs. esetleg te másképpen tudod? Akkor meg miért nyivákolnak, hogy nincsegymillió fél év alatt? Munkahelyet munkaadóknak kell teremteniük. Pont. Az államnak éppen kisebbre kell szabnia a munkaadói szerepét. Persze nem úgy, ahogy az államtalanítók azt képzelik. No akkor várom a kérdésemre a választ. Mintha politikussal beszélgetnék:) egészen másra válaszolsz, mint amit kérdeztem:D Tehát a kérdés: KI FOGJA FELHÚZNi ? HA nem azok, akiknek van, muníciójuk?

aszekelyek 2011.10.20. 20:27:53

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az mnb veszteségtermeléséért szerintem is matolcsy a hibás meg a zorbán. Te tudod, mikor és miből lett az a veszteség? Már, hogy ilyen markáns véleményed van róla... No és azt is tudod, mikor közölte azt simor a megfelelő illetővel? Ezek eléggé fontos dolgok, a véleményalkotáshoz. Megvárom, amíg belinkeled. Majd akkor alakítom ki a véleményemet, ha tudom, ki, mikor , mit művelt ebben a témában. Nem biztos, hogy matolcsí a feledékeny. Simor eddig sem volt együttműködő, így lehetséges, hogy ez az újabb betartása.

aszekelyek 2011.10.20. 20:32:00

@2llkedő: Igen, feritől, anno, mikor kártyatrükköt mutatott a vidéki idős közönségének. Persze az neki szabad volt, "csak a kezemet figyeljék, mert csalok." Igazat mondott és nem hitték, mindenki derült.... Minden Orbáni szóba kapaszkodás nem visz , nem vitt soha előre. Amit csinál , az vihet.

aszekelyek 2011.10.20. 20:38:14

@Könnyen elkaptuk, uram!: Melyiket tudod megcáfolni? JA, hogy nem tetszik azoknak, akiket érint. A németeknek köszönhetjük? Igen. nem lehet ránk verni. Olyan nincs. Vállalja magára ? Aztán miért? Jól vagy? Attól nem lesz mozgástér.

aszekelyek 2011.10.20. 20:47:43

@Könnyen elkaptuk, uram!: Olvasd el, mire írtam, akkor nem érted félre teljesen. @nyünyüge: Azt írtam a rendetlenkedőket majd ők kezelik. HA lesznek. Nyilván nem fognak majd máshol várakozni, míg a gyalogrendőröket szétverik. Sztem készenlétben lesznek. Az a dolguk. Azzal nem volt baj, hogy az in-kál védte ferit és az ő kormányak tagjait? A kiemelten védett személyeket? Érdekes. ... csak a TEK-kel van baj ? Sztem lesz ott kiemelten védett:) MA sem tudjuk, milyen felforgatók randalíroztak 5 év előtt. Fel kell készülni arra is, hogy azokat a provokat is megfékezzék. Nehogy be tudják támadni, valami terrorcselekménnyel a Millát. Sztem kellenek oda komolyan képzett véderők.

aszekelyek 2011.10.20. 20:53:39

@Könnyen elkaptuk, uram!: kötekedő kis fütty, ne erőlködj!

ssi 2011.10.20. 21:32:47

@aszekelyek: némi programváltozás miatt ma este 1 komment erejéig még itt

szívesen "beszélgetek" 1-1 témáról itt a blogon, de csak akkor, ha az higgadt, barátságos és nem kioktató .. sok ilyen partner van itt a blogon, akikkel lehet :-)

te sem válaszoltál az 1 db kérdésemre: mondj legalább 1 db kormányintézkedést, amire azt mondtad, ez sportszerűtlen volt, ezt nem kellett volna

személyiségem miatt:
1.
én nem akarom a mindent tudót eljátszani .. ezt jeleztem is ..
2.
én az élethosszig tartó tanulásban hiszek, s minden téren, s ennek a természetes légkörében .. de ez még nincs meg nálunk
3.
engem legjobban O.V. ideológiája lepett meg .. már apaként se szeretem a felülről mindent tudó, mindent eldöntő típust .. viszont szeretem, ha kölcsönösen van bizalom .. magyarságommal se volt semmi bajom .. legyőzni meg a saját korlátaimat szeretem és nem másokét .. vagyis O.V. pont ellentettje lehetek :-)

szakmai tapasztalatom miatt:
1.
nincs szándékomban kormányprogramot írni, de amit látok, arról enélkül is lehet véleményem
2.
a választó simán megteheti, hogy jelzi, hogy nem érzi jó iránynak, amit tapasztal, de neki biztosan nem kell a szerinte jó szakmai (!) utat megfogalmaznia az illetékesek helyett
3.
biztosan jól jönne, de az összes gazdagtól anyagi hozzájárulás 1 jó országos programhoz, de nem adakozásként, hanem befektetésként a jövőbe ..
4.
szerintem rosszul indított a kormány és későn kezdett bizonyos témákkal foglalkozni .. vitázni nem érdemes erről, mert úgy sem tudnánk egymást meggyőzni
5.
pl. járulékcsökkentéssel kezdeni a mostani kormányzást jobb lett volna .. tudom, hogy sokan önként is szívesen vállalták volna az eddigi 8 órás állás helyett a 4-6 órásat .. s ezzel is létszámbővítés is lehetett volna
6.
sokféle törvényszerűség van ... bármennyire is vmi nagyot, újat akar vki alkotni, akkor sem kerülhetőek meg .. célszerű alaposan kiismerni, tanulmányozni ezeket, majd ezek figyelembe vételével szárnyalni a tervezésben .. engem erre tanított az eddigi szakmai tapasztalatom (sőt, még a privát szférám is) ..
7.
Matolcsy koncepciója számomra nem nyerő .. s nemcsak a válság, meg az elmúlt8év miatt vannak most gondok .. irányváltás nélkül nem lesz siker: másként cselekedni és őszintébben kommunikálni .. ha a kormány nem teszi, mások jobb oldalról is felvilágosítanak: Bod Péter, Csaba László stb. .. s még segítséget is adnak a kormánynak

2llkedő 2011.10.21. 05:51:36

@tölgyes:

"(.. és jó lenne, ha a jövőben az ilyenből egyre kevesebb lenne ebben az országban IS!"

Milyen szép világ is lenne az Ön elképzelése szerint, amikor a jogászok maltert kevernek, hegesztenek, utcát söpörnek, árkot ásnak, mosogatnak. Mert ugye valakiknek azt is el kell végezni. Érdekes, hogy a kínai árúkat se szakképzett munkások rakják össze, mégis van fejlődés. A piacnak az ő munkájukra is szükség van.
És itt megint előjött a maga felsőbbrendűsége! Ez pedig a nemzeti szocializmus ideológiájának egyik fontos eleme.

Viszont amiből az egész kiindult az a gyerek. A Kolompár gyerek nem tehet arról, hogy nem az Orbán családba született. Higgye el, nem lustaságból tette. Viszont az élethez ugyan olyan joga van, mint az Orbán gyereknek. A lehetőséget kell megadni. A visszaélések ellen pedig nem úgy kell küzdeni, hogy ha az ujjába belemegy egy szálka, akkor biztonság kedvéért az egész csuklóját levágjuk, hanem a szálkát kell kivenni.

2llkedő 2011.10.21. 06:00:20

@2llkedő:
" ha az ujjába belemegy egy szálka, akkor biztonság kedvéért az egész csuklóját levágjuk, hanem a szálkát kell kivenni."

Persze megelőzési céllan le lehet vágni a csuklólát, így legközelebb biztosan nem fog az ujjába menni a szélka, viszont az generál egy újabb problémát, hogy akkor mivel dolgozik?

2llkedő 2011.10.21. 06:10:27

@tölgyes:
Ha az a cél, hogy egyre több legyen a szakkápzett munkaerő apiacon, akkor annak nem az a megoldása, hogy annak adunk pénzt, aki amúgy is megteheti, hogy iskolába járassa a gyerekekét, és akinek már nem arra kell a plusz pánz az államtól, hogy iskoláztatni tudja a gyereket, hanem hogy a gyerek segge alá tegyen mindent, hogy az a szerencsétlen gyerek amikor kikerül a nagybetús életbe, ne kelljen megküzdenie semmiért. No ezek lesznek azok a gyerekek, akiktől hiába várja el, hogy egy fűszálat is arrább tegyenek, mert nincsenek hozzá szokva a munkához. Ezek lesznek azok, akik nem fognak gyereket vállalni csak úgy, ha majd állambácsi fedezi a kiadásait, mert a saját jólétükről nem fognak lemondani. Sajnos egyre jobban látszik a mai fiatalok körében ez a hozzáállás.

2llkedő 2011.10.21. 07:33:10

@aszekelyek:
"Kedv a munkához van, munkahely nincs. esetleg te másképpen tudod? Akkor meg miért nyivákolnak, hogy nincsegymillió fél év alatt? Munkahelyet munkaadóknak kell teremteniük. Pont. Az államnak éppen kisebbre kell szabnia a munkaadói szerepét."

Erre szokás azt mondani, hogy más farkával verik a csalánt.

Ha a munkaadók teremtenek egymillió munkahelyet, akkor Vityát boldoggá lehet avatni. Viszont ha nem teremtenek még a felést se, akkor szemetek a munkáltatók, és keresztbe tesznek Vityának.
Akkor mire is ígérték az egymillió munkahelyet?

2llkedő 2011.10.21. 08:02:30

@manyike:
"az eddigi 8 órás állás helyett a 4-6 órásat .. s ezzel is létszámbővítés is lehetett volna"

Ez lesz a jövő. A 3*8 órát át kell alakítani 4*6 órára. Ha bele gondolunk, a mai számítástechnikai világba, akkor a munkavédelmi előírás szerint monitor előtt 6 óránál többet nem lehetne dolgozni. És még több más előnye is van.

nyünyüge 2011.10.21. 14:27:29

@aszekelyek:
ahogy a híreket hallom, nem lesz TEK-kel védett személy az országban 23-án, minden kiemelten védett vezető elmegy wellness hétvégére ill. kormányfői kötelességeit teljesíteni.
Másrészt emlékeim szerint 2006-ban nem "a feri" védelmével volt gondod, hanem a tüntetők védelmével. Akiket a normál rendöröknek kell megvédenie, nem TEK-nek és nem is valamiféle In-Kal-nak.

2011.10.23. 18:28:57

@aszekelyek:" A tárgy a kötelezni minden pályakezdőt. Neked is kéne este a korrepetálás."

A pályakezdőt , az a tárgy . a kötelezni ige, tehát nem lehet tárgy.

Látod, ennyire bonyolult a magyar nyelv.

2011.10.23. 18:33:12

@aszekelyek: Édes! Emlékszel, mikor kioktattál, hogy a 23.-i rendezvényt megtartják? Hogy hamis, lázító, undorítóan felforgató az az álhírterjesztés, amit én találtam ki?

Hol lesz a gyűlés, úgy elmennék! Biztos ott vagy Te is! Találkozhatnánk!

Egy Magyar Helyesírás Szabályai lesz a kezemben. Ajándék.

laci0011 2011.10.23. 20:46:47

Ma kis paradicsomunkban nincsenek határok az elit számára,ha valami disznóság ki is derül gyorsan titkosítják például,vagy mint a cuslág ügy piti bünbakokat löknek elénk,miközben ezerszer fontosabb ügyekről szó sem esik,saját pénzünkön manipulálják a közéletet,miközben gyakorlati ellenőrzés csak a szavak szintjén létezik.A számvevőszék által kimutatott dolgok mintha nem is léteznének...

2llkedő 2011.10.24. 05:46:14

@laci0011: Ha megnézed, a fideszre ugyan az jellemző, mint a mai fiatalok azon részére, akiknek a segük alá van téve minden. Ők mindent jobban tudnak, de akkor, amikor meg kellene csinálni valamit, halovány fingjuk sincs arról, hogy mit és hogyan kell csinálni, mert ami korábban természetes volt, azzal nem tudnak mit kezdeni. Nem ismerik azoknak a működését, mivel nem tanulták meg.

aszekelyek 2012.04.05. 15:17:10

@Könnyen elkaptuk, uram!: neked nem vagyok édes. Fenntartom , hogy undorító volt az , amit akkor műveltek ott a helyszínek körül egyes öt perc hírnévre érdemesek. Október 23.át is , mindent ami jelent valamit ennek a sokat szenvedett népnek, olyan pimasz, széllelbélelt, komolytalan és arcátlan nyikhajok tapodják, akik sem nem szenvedték meg, sem semmiféle tiszteletet nem tanúsítanak azok iránt , akik viszont igen. Sokan kétszer is. Így aztán vegyél vissza az arcodból. Arra tisztességes ember még a 89-es alkotmány értelmében is köp , aki abból csinál magának politikai hasznot , hogy azzal szórakozik. Egyébre képes nem lévén de egyáltalán nem. Komoly és értékelhető dologra. Ami csak a bokájáig is felérne ahhoz , amit megpróbáltak az agyon nyomorított magyarok , bármiféle segítség nélkül , a most beleugatni akaró nyugat részéről. Ahhoz, amit kizárólag a szovjet hadsereg itt tartásával tudtak megakadályozni olyan sok évig. Persze a cseheket is úgy verték le. Rájuk vezényelték a magyar katonákat. Ehhez nagyon értettek a szovjet vezetésben...

2012.04.06. 16:58:09

@aszekelyek: Savanyú! (mert édes nem vagy nekem) 56 emlékét OV és fidesze tapodta először még 1989-ben . kisajátítanak minden nemzeti ünnepet. Igazad van, ttisztességes ember ezekből nem csinál politikai hasznot. Mondd el OV-nak is!!!
Meg a papoknak, akik a hitből, a vallásból csinálnak politikai hasznot.
süti beállítások módosítása