Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
12:35

Alszanak a parlamenti képviselők. Nincs ebben meglepő, kivéve, ha ezt a munkahelyükön teszik – ahogy ez Vágó Gábor felvételén látszik. A hajnali ülésezés régi divat a magyar parlamentben, a kormányok szeretik erre az időszakra helyezni a politikailag kényes törvényjavaslatok vitáját. Az ellenzék azonban most fellázadt: két alkalommal is munkaigényes és alvásszegény obstrukcióval akadályozta meg a javaslatok éjszakai lezárását, és hívta fel ezzel a figyelmet erre az áldatlan helyzetre.

(Fotó: Facebook)

Nem hiszem, hogy messzemenő politikai következtetéseket kellene levonni mindabból, ami ezen a héten a parlamentben történt. Bár voltak olyan lapok, amelyek az ellenzék győzelméről beszéltek, ettől azért elég messze állunk. A kutya ugat, a karaván halad – feltételezhetően valami ilyesmit gondolhatnak azok a kormánypárti vezetők, akiknek az orra alá most borsot tört az ellenzék. Közjogi értelemben igazuk is van: ha pár napot csúszik a törvényhozás, legfeljebb majd beiktatnak még néhány plusz alkalmat; hiszen semmi nem történik, ha – mint ahogy erre már volt példa a kilencvenes évek elején - szilveszterezni is a parlamentben fognak a képviselők. Feltehetően a választók sem érzékelnek sokat abból, ami történt: a parlamenti közvetítéseket követők köre eleve erősen korlátozott, a nagy nézettségű bulvárhíradókat pedig legfeljebb akkor érdekelné az egész, ha – elnézést a morbid felvetésért - végkimerültségben meghalna egy képviselő.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne semmilyen következménye a mostani eseménynek. A legfontosabb hatás hangulati: az eddig mindig levert, leszavazott, kisebbségben lévő ellenzék apró sikert ért el, ennek fontos kohéziós és motivációs következményei lehetnek – ez egyaránt látszott a diadalittas ellenzéki és a frusztrált kormánypárti képviselők viselkedésén. Az ellenzék először mutatta meg, hogy képes meglepetést okozni, s akár arra is hajlandó, hogy kényelmetlenségeket vállaljon politikai céljai eléréséért. Az is újdonság, hogy ebben az ellenzéki akcióban mindhárom párt egyaránt kivette a részét: egymást erősítve és a kormányoldalt létszámban és hangerőben is megverve.

Fordulat tehát nincs, ahogy hatalmas ellenzéki siker sem, arról nem is beszélve, hogy a parlamenti vitákat amúgy is élből gyűlölő közvéleményt a "színjáték" csak megerősíti korábbi lesújtó és mindenkit elutasító véleményében. Egy valami azonban van: a kétharmados többség egyre inkább átélhető, mezei képviselőik számára személyesen is megtapasztalható rosszkedvének tele.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr703428743

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP: Betelt a pohár az ellenzéknél 2011.12.01. 15:48:01

Schiffer András szerint a kormánypártok cirkusszá silányították a parlamentet.

Trackback: LMP: Betelt a pohár az ellenzéknél 2011.12.01. 15:48:01

Schiffer András szerint a kormánypártok cirkusszá silányították a parlamentet.

Trackback: Mentsük meg a József Attila szobrot! 2011.12.01. 15:30:51

Gyújtsunk mécsest együtt a Kossuth téren József Attila szobránál a költő halálának 74. évfordulóján, december 3-án 17 órakor.   Tudta-e, hogy? József Attila születésnapja, április 11-e a magyar költészet napja;csak 17 éves volt, amikor...

Trackback: Ezért nem tárgyal Matolcsy az IMF-fel 2011.12.01. 14:04:27

Úgy látom, drága barátaim, hogy már megint nekem kell elmagyaráznom, és a szátokba rágnom, hogy miért is nem ment el Matolcsy György az IMF-fel való tárgyalásra....

Trackback: Rogán Antal életrajza 2011.12.01. 13:40:40

15 éve szerzett egyéves pénzügyes gyakorlattal nagy bátorság tárgyalni menni az IMF barlangjába? Tényleg az a jó az országnak, ha nem egy felkészült gazdasági szakembert, hanem egy (két) pártkatonát küld a Fidesz tárgyalni az oroszlánhoz? "Kihag...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2011.12.01. 13:39:37

Nemzetgazdasági miniszterünknek (pénzügyminiszter) soha nem volt versenyszférás állása, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és tanácsadással. Céget nem vezetett, pénzét sose kockáztatta, hivatalnoki állásokból, ...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.12.01. 13:38:47

Mihez ért Orbán Viktor tulajdonképpen? Europass sablonba feltöltött életrajzával hol és milyen állást pályázhatna meg ez a 49 éves férfi? Mihez ért a miniszterelnök a huszonnégy évvel ezelőtt szerzett jogi diplomájával? Úgy értem, szép dolog az, ha va...

Trackback: Hivatalosan is megerősítették: Matolcsy Györgyöt tegnap elvitte az ördög 2011.12.01. 13:33:12

Bár kedden több, leginkább az ellenzékhez köthető hírcsatorna is felháborítónak nevezte, hogy Matolcsy György annak ellenére sem szólalt fel az országgyűlésben, hogy a parlament honlapján közzétett napirend szerint a nemzetgazdasági miniszter zárszaváv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2011.12.04. 11:47:37

@ubul2000:

a fától az erdőt ubi,

"Szegezzük le a tényt, hogy sem Bocskay, sem Bethlen, sem Rákóczy György, sem Thököly, sem II. Rákóczy Ferenc nem akart elszakadni. Az 1790., 1825., 1848. országgyûléseknek sem volt ily szándékuk. A nemzet nem elszakadni, csupán élni akart. Az 1849 április 14. nem volt más, mint tüntetés az 1849. márciusban kihirdetett alkotmányelkobzás ellen."

49 április 14 a kossuth féle trónfosztás, érted- é hogy az a kossuth aki 48 márciusában a bécsi tömeggel felkoncoltathatta volna a császárt, de esze ágában sem volt, az miért ? és miért fosztotta meg a tróntól bő egy évvel később, és miért lett ettől dühös a császári csapatok ellen egyetlen csatát sem vesztő görgei?

a fától az erdőt ubi, mégegyszer, a fától az erdőt

nameg a szöveg szelleme és a betüje ubi, szellem, betű, a sorok, meg a köze

hoplita 2011.12.04. 11:51:23

@szoja122:
Ha azt akarod nekem bemesélni, hogy a gugli nélkül tudod ki volt Prokrusztész, akkor hangosan felnyerítek.DDDS

Lehet ugyan itt a neten ilyeneket állítani, csak éppen a te történelmi tudásod fényében ez nehezen hihető.:))))

Az igazság pillanata - persze nemcsak a te számodra - egy IRL beszélgetésben jönne el....amiben nehéz ám kormolni.

szoja122 2011.12.04. 12:11:50

@hoplita: A való életben is ezt képviselem, de ez most mindegy.

Nincs nagy történelmi tudásom, nem vagyok bölcsész, vagy jogász, TTK-án végeztem.

Enélkül is lehet véleményem a mai politikáról, annál is inkább, mert a jobbnak nevezett oldal itt a blogon is veled együtt már többször bebizonyította hogy nem ismeri a történelmet.

A jobbnak nevezett oldal szokása az hogy elfelejt, ha tetszik levág a történelemből dolgokat és félremagyarázva adja elő azokat.

Sőt amit igazán jobban tudok nálad, a biológiát sem ismeri, azért is mond a szélsőjobb rasszista állításokat.

Speciel a görög mitológiát egy kicsit ismerem, Google nélkül is.

jjulie 2011.12.04. 12:14:12

@ubul2000:

ha nem vagy képes vagy nem akarsz egy szöveget egészében áttekinteni, az a te dolgod

ubul2000 2011.12.04. 12:15:11

@szoja122:
"a biológiát sem ismeri, azért is mond a szélsőjobb rasszista állításokat."

Kifejtenéd ezt röviden?

szoja122 2011.12.04. 12:18:02

@ubul2000: Már többször kifejtettem olvasd vissza.

lüke 2011.12.04. 12:31:23

szép álom volt az éjjel, a dél, jönnek a felhök, lányok, veszekedések
have a nice day:)

hoplita 2011.12.04. 12:40:53

@ubul2000:
Arra aztán várhatsz.:DDD

Ellenberger én viszont bármikor tudnék TÉNYEKET hozni, ami bezony a széljobber rászizmust támasztja alá.:))
Például a rasszok íkúvizsgálata....eléggé gázos a libsi mantragyáraknak, ezért aztán be is tiltották az ilyetén vizsgálódásokat.:)

szoja122 2011.12.04. 13:06:00

"Pénzt kapnak a vasutasok a Cargo eladásából"

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/30/orban_a_mav-nak_elobb-utobb_ismet_lesz_teherszallitasa/

Felháborítónak tartottam anno és most is, hogy milyen jogon tartanak erre a vasutasok igényt???

Állami tulajdon volt és mint ilyen NEM A VASÚT DOLGOZÓIÉ, hanem az egész néppé.

Így mindenki egyformán jogot formálhat abból a pénzből.

ubul2000 2011.12.04. 13:08:54

@szoja122: Én már magát az üzletág eladását is felháborítónak tarto(tta)m.
Kié maradt például a hálózat?

szoja122 2011.12.04. 13:19:42

@ubul2000: A vevő, az osztrák Rail Cargo Austria és a GYSEV Zrt. konzorciuma volt.

szoja122 2011.12.04. 13:35:36

@ubul2000:

Szerintem is helytelen volt eladni.

A MÁV 8 év alatt 1500 milliárd állami forintba került.

- 100 utasból 25 ingyen utazik.
- Nyolc év alatt három és félszeresére emelkedett a késett vonatok száma 37 387-ről 123 845-re.
- Az árbevétel nagyrészt a MÁV Cargo eladása miatt 38 százalékkal csökkent.
- Az anyagjellegű ráfordítások 24,5, a személyjellegűek pedig 30 százalékkal emelkedtek.
- A MÁV hosszú lejáratú kötelezettségei a 2002-es 12 milliárd forintról 239 milliárdra emelkedtek, nyolc év alatt csak kamatokra több mint 70 milliárd forintot költött a vállalat.
- 8 év alatt az állam 1500 milliárd forintot költött MÁV-ra.

vastagbor.blog.hu/2011/11/21/vasutasok_boldog_karacsonyt

Egy régebbi:
"MÁV: 50 milliárdba kerül a 40 milliárdos megtakarítás?"

www.168ora.hu/itthon/mavadossagkoltsegvetes-vasut-43849.html

Ha pedig eladták legalább a MÁV átszervezésére kellett volna fordítani.

Most sem azt teszik...

graycivil 2011.12.04. 14:09:12

"Orbánt még mindig nem hívták meg Washingtonba. Kik súgják a bírálatot?

Újságcikkek tartalmát is befolyásolják Amerikában azok, akik itthon ellenzékben politizálnak - állítja Maximilian Teleki. Ennek ellenére szerinte a két ország kapcsolatai jók."

hetivalasz.hu/vilag/kik-sugjak-a-biralatot-43613

Látszik, hogy Teleki nem él benne a nagy El Curo ámokfutásában! F.Y!DESZ

ssi 2011.12.04. 14:26:03

@szoja122: @ubul2000:

tény: vasutasoknak jár a MÁV Cargo eladásából pénz a kormány szerint is

közeli jövő lehet?
Kérik a privatizációs pénzüket a vasasok: szakszervezeti szövetségük szerint akkor saját cégeik értékesítéséből nekik is kapniuk kell. Területükön elkelt a telefongyár, a Ganz Mávag, a Csepel Művek, a December 4. Drótművek, a Lehel Hűtőgépgyár, a Dunai Vasmű

s utóhatás?
sőt, minden kisebb és nagyobb vállalkozás korábban állami tulajdonú volt

kérdések:
- megsegít másokat is a kormány,
- vagy megosztani akarja a szakszervezeteket
- és a Liga többi ágazata hogy értékeli Gaskó ténykedéseit

s a 1.5 év alatt kialakult kép:
- megint nincs hatástanulmány
- megint társadalmi csoportokat ugraszt egymásnak a kormány

nol.hu/gazdasag/privatizacios_penzuket_kerik_a_vasasok__ami_a_vasutasoknak_jar__az_nekik_is_

márta)) 2011.12.04. 14:55:57

"Kinek jó, hogy éjszaka hoz törvényeket az Országgyűlés?"

(A szakértő válaszol)
.....................
"Szakmai kritériumok szerint legalább három héten át tartó minimális alvás kell ahhoz, hogy alvászavar alakuljon ki. - Vannak persze olyan mániás betegek, akik közel 60 napon keresztül nem alszanak, majd ájultan esnek össze - említ extrém példákat a doktornő.
Remélhetőleg mániás képviselők nem ücsörögnek az országgyűlésben, amit az is igazol, hogy bóbiskoló honatyákat látni a parlamenti ülésteremben."

www.stop.hu/belfold/kinek-jo-hogy-ejszaka-torvenykezik-az-orszaggyules/969814/

Elmondható, hogy ez is egy fantasztikus teljesitmény. Törvényeket alkotnak és alszanak.
:)

ssi 2011.12.04. 15:11:17

politika .. kiismerhető .. kívülről ? mindig ilyen is volt/van/lesz?

csütörtök: O.V.-Gaskó/Liga megegyezés: lesz privatizációs pénz, de nem lesz vasutas-sztrájk

szombat: szakszervezeti tüntetés pl. a Mtk ellen a Liga többi ágazata részvételével is, ahol Gaskót sokan nem szívesen fogadják

1. teória:
- Gaskó csak így tud egy kis pénzt szerezni legalább a vasutasoknak
- kormánynak 5mrdFt (-adók)ba kerül a szakszervezeti egység akadályozása
- igaz, vasutassztrájk ennél többe került volna, de akkor pl. Mtk ellen is

szoja122 2011.12.04. 16:17:08

@manyike: Igen, minden privatizációs bevételt ilyen alapon szét lehetne osztani.

Ez csak arra jó amit írtál: "társadalmi csoportokat ugraszt egymásnak a kormány"

Már a rómaik is tudták....

Divide et impera! Oszd meg és uralkodj!

tölgyes 2011.12.04. 16:42:45

@szoja122: No de a megállapodást aláírta az MSZOSZ és a Munkástanácsok is .. nem csak a Liga... Az MSZOSZ szereti magát a legnagyobb szakszervezeti tömörülésként emlegetni... Ezt a megállapodást üdvözölte a munkaadók szervezete is.

szoja122 2011.12.04. 17:35:07

@tölgyes:
"Öt nagy szakszervezet és az Egymillióan a sajtószabadságért-mozgalom is demonstrációt tartott szombat délután, a fővárosban, a Munka Törvénykönyvének aláírása és a kormány politikája ellen tiltakozva. "

infopapa.hu/hir_olvas/permalink:apropenzt-dobaltak-gaskonak-a-tuntetok-2011-12-04-142344/

Messze nem mind, azok akik vezetőit megvették.
Most is érvényesült az: Oszd meg és uralkodj! elv.

márta)) 2011.12.04. 18:02:18

Az „elrettentő hatású szabályozási modell”első mérlege
Magyarország elnyomja a szabad véleménynyilvánítást
Kiakadt a fideszes elnyomáson a nemzetközi sajtó"

www.168ora.hu/globusz/magyarorszag-elnyomja-a-szabad-velemenynyilvanitast-87016.html

Van rá ok bőven - más területen is- , hogy rólunk írjon folyamatosan negativ véleményt a nemzetközi sajtó.

nyünyüge 2011.12.04. 18:06:57

off
Ma esti Lényeg a kincstári tévében:

"
A legfontosabb, a legérdekesebb, a legképtelenebb!

- A műsor vendége Újhelyi István, az Országgyűlés szocialista alelnöke, akivel a hét eleji parlamenti zűrzavarról beszélget Obersovszky Péter, no meg arról, hogy van-e realitása az MSZP feloszlatásának a felelősségi törvény alapján?
- A másik téma a "magyar olajfa", avagy a parlamenten kívül formálódó sokszínű civil összefogás, és megvizsgálják, hogy mi történt volna Magyarországgal, ha egy éve nyáron nem kerül sor kenyértörésre az IMF-fel.
"

Kezdek belezavarodni: Végülis volt kenyértörés, kipaterolás, vagy csak békében elváltunk az IMF-től tavaly :)?!?!

szoja122 2011.12.04. 18:11:46

@nyünyüge: Természetesen békével váltak el. Könnyes búcsú volt. Orbán zokogott. Matolcsy hamut hintet a fejére. A templomokban imákat mondtak az IMF dicsőítésére....:)))))))))

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.04. 19:11:59

@manyike: A kormány célja hogy egységfront ne alakuljon ki ellenük. Ezt úgy tudja elérni, hogy miközben mindenkit letérdeltet, az erősebbeknek, a befolyásosabbaknak ad valami kedvezményt ( összességében természetesen még a kedvezményezettek helyzete is romlik, de ezt azok már nem tudja értelmezni, vagy rettegnek attól hogy a morzsákat is elveszítik ).
A cél a megosztottság, amíg egymással veszekednek az ellenfele, addig a Fidesz azt csinál amit akar. Közjogi értelemben mára minden akadály elhárult a kormány előtt, mostanra a civileket, a szakszervezeteket kell szétverni vagy szatelit-szervezetté alázni.
Ha ez megvan, évtizedekre meg lehet a hatalom.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.12.04. 19:23:01

@szoja122:

"A képviselőknek nemcsak a parlamentben van munkájuk:

1. Kapcsolatot kell tartaniuk a választókörzetükkel.

2. Törvény javaslatok elemzése, felkészülés a szavazásra

3. Parlamenti vitákra való aktív felkészülés

4. Bizottsági munkákban való részvétel (szintén felkészülést igényel)

5. Törvényalkotás (felkészülést igényel)

6. A politikai (hazai - külföldi) élet naprakész ismerete.

A fenti munkákat nem a parlamentben végzik.

Tisztában vagyok azzal, hogy ezeket most nagyon sok képviselő nem tartja be, mert pl. a Fideszben nagyon erős központi irányítás érvényesül.

A mostani parlamentnek formailag az egyik legnagyobb hibája a túlhajszolt törvényalkotás.

Ha 24 órás üzemmód van akkor természetes az olyan jelenet, ahol alvó képviselőket , vagy csak a helyüket látjuk."

1. Már amelyiknek van egyáltalán választókörzete. Az tart egy fogadónapot egy hónapban. A listások, főleg az országosak milyen választókörzettel, kivel tartják a kapcsolatot?

2. Ez parlamenti munka. Otthonról nem szavazhatnak és a vitában is csak a helyszínen tudnának részt venni. Éppen arról írtam, hogy ezeket nem végzik a kevés kivételtől eltekintve.

3. Hol? A nyaralóban? Milyen parlamenti vitákra készül fel és minek, ha egyszer ott sincs a parlamentben? Meg a többi sincs ott, akkor kivel vitázik hol? A parlamentben biztosan nem.

4. Ha egy képviselő bizottsági tag extra pénzért az még nem jelenti azt, hogy a képviselői munkáját hanyagolhatja a parlamenti üléseken. Ha nem tud egyszerre két helyen lenni, akkor ne tudjon egyszerre díjazást sem felvenni mindegyikért!

5. Hol alkotja azt a törvényt? Otthon? Az országgyűlés való a törvényalkotásra. Aki nincs ott az nem alkot éppen törvényt.

6. De szépen megfogalmaztad az újságolvasást! Van laptopjuk, tudnak internetezni munkaidőben munka helyett.

7. A képviselők maguk döntenek a munkarendjükről. Senki nem vár el tőlük folyamatos 24 órás ülésezést.

Ahogyan a cikkben is le van írva, azért hajnalban alszanak, izé vitatkoznak, hogy "munkájukat" ne közvetítse a tévé, ne figyelhesse a közvélemény.

Maguk határozzák meg a munkarendjüket. Nyilván a kormánypárti többség. Beütemezik éjszakára a vitát, így nem is látja senki az ellenzéket, sem azt, hogy ők addig otthon alszanak, amíg az ellenzék embereskedik hajnalban az üres országházban.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.12.04. 19:24:40

@ciceró:

"a szakszervezeteket kell szétverni vagy szatelit-szervezetté alázni."

Mert mikor nem szatelitszervezetek voltak a szakszervezetek?

Magyarország a hatékony munkavállalói érdekképviseletről híres.
Vagy talán mégsem?

nyünyüge 2011.12.04. 19:26:57

@szoja122:
ez ám az igazi hatékonyság :O) !

A két település jövő évi költségvetési koncepciója hihetetlen hasonlóságokat mutat: oldalakon át lényegében teljesen egyforma. Persze ha ugyanazok a problémák és megegyeznek a célok, előfordul, hogy hasonlóan gondolkodó emberek hasonló következtetésekre jutnak. Vagy akár azonos szófordulatokra. Egyező mondatokra. Szó szerint egyforma bekezdésekre. És akár ugyanolyan központozási hibákat ejtenek.

index.hu/belfold/2011/12/04/misztikus_telepatia_pecs_es_zuglo_kozott/

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.04. 20:01:12

@Akitlosz: Eddig nem hozzájuk tartoztak, akkor így fogalmazok. Engem nem nagyon dob fel az, hogy most a szakszervezeteket nem az MSZP hanem a Fidesz veszi meg. Én a függetlenséget tartanám eredménynek.

szoja122 2011.12.04. 20:07:03

@Akitlosz:

2. Törvény javaslatok elemzése, felkészülés a szavazásra

Ez NEM parlamenti munka, parlamentben elméletileg úgy kell megjelennie, hogy lehetőségéhes képest "mindent tud" a törvényről. A szakértők ebben segítik, de komoly irodalmazást jelent. Persze ha komolyan veszi.....

3. persze ahhoz hogy vitázzék meg kell jelennie.

4. ebben igazad van.

5. Néha azért, amit írtam hiányozhat.

6. Pedig ismerniük kell, kellene.

7. "A képviselők maguk döntenek a munkarendjükről. Senki nem vár el tőlük folyamatos 24 órás ülésezést."

Ez a dolog lényege, amiben nincs vita közöttünk. Ilyen erőltetett rohamtempóban NEM LEHET törvénykezni.

Nem ezért reagáltam az írásodra, csak egyoldalúan kihangsúlyoztad az alvásukat. Lehet hogy túl reagáltam, mert amit az előbb írtam az a lényeg.

szoja122 2011.12.04. 20:10:21

@nyünyüge: Úgy tűnik néhány ember dönt el az országban mindent, a többiek csak bábok, kiszolgálják a központi akaratot.

graycivil 2011.12.04. 20:30:33

"Financial Times: Orbán, a pimasz

...két hete aztán újra tárgyalásra hívja az IMF küldöttségét, majd pénteken önbizalomtól duzzadó hangon arról beszélt, hogy „amint elérjük céljainkat, akár egy napon belül létrejöhet a megállapodás”...

"nos, Orbán Viktor aligha olvasta a Financial Times aznapi számát”...""

nol.hu/kulfold/az_imf-en_bukhat_a_vegtorlesztes

"Az IMF ugyanis jó előre világossá tette, hogy kivételezés nem lesz, ragaszkodni fog a hagyományos szolgáltatásokhoz: Magyarország készenléti hitelt kaphat, kemény feltételekkel."

tölgyes 2011.12.04. 20:33:30

@szoja122: Tehát voltak szakszervezetek - közöttük a magát legnagyobbnak nevező tömörülés, továbbá a sztrájkpotenciállal egyedül rendelkező szakszervezetek - akik aláírták

A szakszervezetek megvásárlása már korábban megtörtént méghozzá akkor, amikor képviselőként, állami tisztségviselőként, párt választmányi tagként szerepeltek.. többek között úgy, hogy valamilyen valódi, vagy ál szervezetük kapott akár 100 milliós támogatást is.

Erre egy példa: az Andrássy úton pisztollyal hadonászó Vadász János, aki ellen most emiatt büntető per is folyik, s akinek vagy sikerült, vagy nem sikerült elszámolnia a kapott állami támogatással..

Tehát miután ez a " megvesztegetés" még ilyen félnótásokra kiterjedően is MSZP gyakorlat volt, most általánosítanak.

graycivil 2011.12.04. 20:33:57

"A Freedom House Orbánról: arrogancia és más semmi

Noha a bírálatok nyomán a médiatörvényt valamelyest módosították, így is rendkívül széles jogköröket ad egy „megkérdőjelezhetően független” médiahatóság kezébe, amely gyakorlatilag tetszés szerint ad ki és von meg működési engedélyeket, felügyeli a tartalomszolgáltatást és állapít meg büntetési tételeket, ha törvényszegésen ér."

nol.hu/kulfold/a_freedom_house_orbanrol__arrogancia_es_mas_semmi

F.Y!DESZ

tölgyes 2011.12.04. 20:39:24

@graycivil: Szerintem is minden oka megvan az örömre. Ha úgy zárulnak az IMF tárgyalások, ahogy Ön reméli, a gyurcsányék által elkúrt 18.000 milliárd visszafizetését ön fogja finaszírozni:(.., nyugdíját, fizetését megharnadolják, a az ingatlanát megadóztatják, a bankadót és a deviza végtörlesztlést eltörlik..:( stb. Szerintem is minden oka megvan az örömre:)..

graycivil 2011.12.04. 20:46:24

@tölgyes: Már azt hittem, ez a kis pihenő, amíg nem láttunk, elég volt, hogy kipihend a "tizennyolcezermilliárd-szindrómát" . De látom, megmaradtál pszichikai esetnek. :-)

jjulie 2011.12.04. 20:47:09

@tölgyes:

a fidesz kurvaannya ilyenkor elégedetten dől hátra: a fideszférgfiókák dolgoznak, a fideszértelmetlen beszéd gyártás zajlik

jjulie 2011.12.04. 20:49:34

@graycivil:

a szívlapát majd meggyógyítja

tölgyes 2011.12.04. 20:52:18

@graycivil: A tényeket nem lehet kipihenni... A tények, tények maradnak...Ilyen az elkúrt 18.000 milliárd is.:( Abba azonban beletörődhet, hogy ha nem a bakok és a multik fizetik az adósság egy részét, akkor azt maga fogja fizetni... mert az adósságot valakinek ki kell perkálnia: tehát készítheti fizetése, nyugdíja harmadát..ingatlanánának évi 2-3%-át az IMF számára sikeres tárgyalások következményeihez.. Akkor aztán a markát is dörzsölheti:(

tölgyes 2011.12.04. 20:54:10

@jjulie: zsülikém! Látom már megint elővette az észérveit..:( Foglakozzon inkább a deszkákkal..hátha megtanulja végre a szakmát..:( Bár azt a szemetet amit maga gyárt nem lehet eladni senkinek:(

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.04. 21:08:17

@tölgyes: Tehát ha valaki előttem lop a boltban, lopjak én is? Ezt akartad mondani?
Mondok valamit még: Ha a FIdesz ugyanazt teszi mint az MSZP akkor nem les tőle különb. Még ha esetleg most még nem is látod be.

jjulie 2011.12.04. 21:09:08

@tölgyes:

bizony, a te fideszagyhúgykővedbőlpattant értelmetlenbeszédeidre a szívlapát a gyógyír, bizony ez tiszta észérv

tölgyes 2011.12.04. 21:16:33

@ciceró: Ha ön ezt olvasta ki abból, amit írtam, akkor az olvasási szintje lement zsüliére. A szakszervezetek és a pártok közötti együttműködés még nem lefizetsé és tolvajkodás:(.. Én arról nem tudok, hogy a fidesz az aláírókat lefizette volna.. azt igen, hogy hasonlókat az MSZP csinált.. Le is írtam néhány módszert: képviselőség, állami állás, (pl. az említett Vadász fizetett kormánymegbízott volt.. és ő is elköltött mint megbizott egy halom pénz és kapott egy csomó fizetést..)

jjulie 2011.12.04. 21:16:41

@ciceró:

van egy alapszabály orbániában, az idevágó fejezete szerint: fideszlopás jó lopás, nemfidesz lopás nem jó lopás

tölgyes 2011.12.04. 21:18:00

@jjulie: Zsülikém! Mágának nincs más baja csak ostoba mint a kocsi rúdja. Maradjon a deszkáknál.. azt csiszolgassa. Végezzen végre rendes és hasznos munkát s rögtön kevesebb oka lesz a siránkozásra, átkozódásra:(

2011.12.04. 21:20:32

Jobbiknál jól sikerülhetett a pénteki buli: www.parlament.hu/irom39/05005/05005-0030.pdf

jjulie 2011.12.04. 21:20:56

@tölgyes:

jajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaj

a fidesz nem fizeti meg a hordát ami tolja a fideszszekeret, és nem rak pártkatonákat a fonros helyekre, és nem fizeti meg azokat sem

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

és

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

és

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahav

tölgyes 2011.12.04. 21:23:00

@jjulie: Ime a bizonyíték arra, hogy Önnek nincsen semmi esze:).. dedó.. második elemiben volt ez a szint:(

jjulie 2011.12.04. 21:24:23

@tölgyes:

ne izgulj, a szívlapát megtalál, és meggyógyítja az agyhúgykövedet és a fideszpicsaszádat is

már készül valahol, csak még nem döntött, hogy előbb az orbánt gyógyítsa meg, vagy téged

jjulie 2011.12.04. 21:33:19

@tölgyes:

szóltál már a fideszkurvaannyának, hogy állítsa le a fiai értelmetlen beszédeit?

ha megteszed, emberszámba veszlek esetleg

ulrike (törölt) 2011.12.04. 21:34:57

Exit poll: egy két hónapja alakított párt vezet a szlovén választásokon
hvg.hu/vilag/20111204_pozitiv_szlovenia_vezet#rss

szoja122 2011.12.04. 21:39:47

@tölgyes: Kedves Tölgyes!

Arról nem hallott, hogy a Fidesz mindenhova a saját embereit ültette?????? Nemcsak a vezető állásokba, hanem a helyettesi és néhol beosztott állami állások többségében is Fideszes van.

Legalábbis a főnöke előtt annak vallja magát, mert másként indok nélkül kirágnák, amit hála a Fidesznek, megtehetnek.

Mit gondol miért volt szükség az indok nélküli kirúgásra????

szoja122 2011.12.04. 21:44:51

@tölgyes:
"A Munka Törvénykönyvét is most készül megváltoztatni a Fidesz.

Ezzel hasonló helyzetet teremtenek, mint amit az előbb is mondtam. Kiszolgáltatottá válnak a munkavállalók, egyszerűen könnyebben ki lehet őket rúgni. Ezt már a közszférában mindenki megtapasztalhatta, amikor az indoklás nélküli felmondás lehetőségét bevezették. Ezt ugyan az Alkotmánybíróság elkaszálta, de helyette behozták a bizalomvesztést, ami egy és ugyanaz. Indoklásnak csak be kell írni, hogy "bizalomvesztés" és ki lehet rúgni az illetőt. A parlament előtt lévő Munkaügyi Törvénykönyv rendkívül fellazítja a munkavállalók védettségét."

www.168ora.hu/itthon/az-emberek-ezt-meg-fogjak-elegelni-tuntet-az-ellenzek-86950.html

aszekelyek 2011.12.04. 22:23:13

@tölgyes: Üdv! Láttam TGM beszédéből egy részletet, elég hosszút. Nem a szakszervezet volt a témája, ami meglepett, hanem azt mondta, hogy a haza a jelenlévőkön áll vagy bukik, vagy ehhez hasonlót, .. A HAZA? A szervezett munkások jövője esetleg? Nem gondolom , hogy szinonimák.... És az is jó volt, ma egy másik műsorban, a Hitgyüli kezdetei, az szdsz-szel, aminek archív felvételén, a Szentírásból idézett TGM, egészen fiatalon .) Asszem, még az első szdsz színeiben, '89 novenberi volt a felvétel, vagy 91 es :) ez a két időpont volt, amiről szó volt. Valami egészen más tartalmú beszédet vártam volna TGM-től. .... tegnap... Az ellenzék úgy tiporta a munkavállalói jogokat, már az mszp, hogy egy árva szavuk nem lehet....

graycivil 2011.12.04. 22:23:47

@tölgyes: "A tényeket nem lehet kipihenni... A tények, tények maradnak...Ilyen az elkúrt 18.000 milliárd is."

Való igaz. Ám ezek a tények nem a te tényeid. Az a 18eMrd valójában csak a fele, ráadásul 8 évre elosztva. Miközben kedvenc El Curod másfél év alatt q'rt el 3eMrd-ot. Miközben töpörödünk. Hamarosan valóban El Curo szintjére töpörödik az egész ország. >:-|

tölgyes 2011.12.04. 22:26:51

@szoja122: Ez így is van rendjén. Nálunk ez a rendszer alakult ki.. éppen az MSZP-SZDSZ jóvoltából. Ezt a gyakorlatot "zsákmányelvnek" hívják. )4 után az MSZP mindenkit kirugdalt, aki az MDF-nek hajlandó volt dolgozni.. ezután aztán már természetes volt, hogy a fidesz is kiettte az mszpéseket.. majd Medgyessy még nagyobb tisztogatást végzett..

Az USA-ban is ez a gyakorlat.. nem is értem mit háborog..Lett volna egy másik modell -stbil közigazgatás - annak paródiáját megnézheti az Igenes miniszter úr sorozatban. Remek sorozat:)

Így aztán mind a két megoldást demokratikusnak és jogállaminak kell tekintenünk.

tölgyes 2011.12.04. 22:29:13

@aszekelyek: Melyik hazája TGM-nek a sok közül?

hegyilány 2011.12.04. 22:31:54

Lehet szeretni vagy utálni, de az tagadhatatlan, hogy Orbánba jókora adag pimaszság szorult a Nyugattal szemben – írja a Financial Times egyik blogja. – Tizennyolc hónapja még azt mondta a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF), hogy tűnjön el, kormánya élén nekiállt valamiféle egyedi, fejlődést és jólétet ígérő gazdaságpolitika megvalósításának, csak hogy két hete aztán újra tárgyalásra hívja az IMF küldöttségét,"

„Elérni a célokat” az IMF-fel folytatott tárgyalásokon ezért rendkívül nehéz feladatnak is bizonyulhat Orbán számára – jegyzi meg a blog, amely Rónát idézve azzal zárja gondolatmenetét, hogy ha nem is könnyen, de a magyar kormányfő elfogadja majd a Valutaalap feltételeit, amíg úgy érzi, hogy jobb üzlettel tud a közvélemény elé állni Gyurcsánynál. „Orbán valódi gondja csak az, hogy már sem az IMF, sem az EU nem bízik benne.” "

nol.hu/kulfold/az_imf-en_bukhat_a_vegtorlesztes

Hm. El sem tudom képzelni, mi lehet az az "üzlet".) Azok a választók, kik nyertek" a másfél éves kormányzás ideje alatt most is mindent " jó üzletnek tartanak. Kik nem, azoknak - és a nép egy hatalmas csoportjának is, kik nem voltak forradalmárok" - nem gondolom, hogy túl jó üzletet" tudna hirtelen kitalálni a kormány. Mert utóbbiak nem tudják pótolni veszteségeiket. Sokaknak élete dőlt, részben- vagy egészben romba.
Szóval helyzet van) az biztos, nem jó, hanem rossz.

tölgyes 2011.12.04. 22:32:07

@graycivil: Látom Ön sem tanul meg számolni:( Legyen egészen nyugodt: az általam említett 18.000 milliárd nagyon is mérsékelt szám.. sajnos a baj még enneél is nagyobb és mélyebb... Majd adja hozzá, ha lesz egy kis ideje az eladott és elkúrt nemzeti vagyont..a külső adósságot aminek felvételét még támogatták is:(... és amit nem csináltak se a románok, se a csehek, se a lengyelek..:(

tölgyes 2011.12.04. 22:33:51

@hegyilány: Nem a pimaszsággal van a baj, hanem azzal, hogy fizetnük kellett.. Egyébként az FT. is olyan cikkeket jelentet meg most már, ami nem haladja meg egy elemista szintjét:( Ez mutatja, hogy a düh dolgozik bennük:(

ssi 2011.12.04. 22:33:55

@ciceró: "Közjogi értelemben mára minden akadály elhárult a kormány előtt, mostanra a civileket, a szakszervezeteket kell szétverni .. évtizedekre meglehet a hatalom." @ulrike: "két hónapja alakított párt vezet a szlovén választásokon"

hogy nálunk milyen forgatókönyv lesz .. a jövő titka

@messi-asz a fotelből nézést javasolja, hogy amíg a kormány falig nem megy, nem lesz általános kiábrándultság .. s utána külső nyomásra lesz új kormányunk, vagy belül történik vmi, pl. csak kormányt újrázó választás?

szocik "kollektív bűnössége" nagy tanulság lesz .. mint a DK turbózása is .. bizonytalanok tiltakozásban tartását szervezik, biztos, ami biztos

graycivil 2011.12.04. 22:36:37

"Bóvli vagy plágium? Megegyezik Pécs és Zugló költségvetése

A zuglói és pécsi önkormányzatok jövő évi költségvetési koncepciói oldalakon keresztül szinte szóról szóra megegyeznek – derítette ki az Index. Mindkét dokumentumot az illetékes polgármesterek jegyzik: a pécsit Páva Zsolt, a zuglóit Papcsák Ferenc nyújtotta be. (A törvény szerint a szöveget a jegyzőknek kell elkészíteniük.)"

nol.hu/belfold/bovli_vagy_plagium_

@tölgyes: A betont inkább nem próbálom meg formázni. :-)

Jo8!

aszekelyek 2011.12.04. 22:37:50

@szoja122: pedig milyen klassz obstrukciót tudnának csinálni , ha eleget hagytak volna .... és keresztbe is tenni... :) Azokat az érdekeket képviselni, amik oda juttatták Magyarországot , ahová a kormányváltás idejére. Nyilván nekik jutalom jár és nem pozíció vesztése a hatalomban.... Nem ismerek sehol a világon olyan rendszert , külhonban sem , ahol nem történik meg a hatalom váltásakor a személycsere is, a fontosabb pozíciókban., állami szektorban. Elég sok randaságot műveltek , tudod, az állami szektorban is, ha ez esetleg nem lenne teljesen világos. egy okot mondj, ami miatt nem kellett volna őket szépen elküldeni. Kocsist meg el se küldték mindjárt, pld....:) A bizalom nem táppénz, hogy jár..... Elmondanám, hogy személyesen ismerek olyam mszp.hátszelű intézményi vezetőt, aki táppénzre ment, mialatt rendőrségi vizsgálat van ellene és többről tudok is. Nem lehetett kirúgni őket. Alapos gyanúval sem a hűtlen kezelés vagy ilyesmi vádak esetén sem. Igen sokat. pld. Azért, hogy tovább is ne nekünk kelljen őket a hátunkon cipelni, azért szabályozták újra ezt a táppénz ügyet is.....

bariga 2011.12.04. 22:41:14

hvg.hu/gazdasag/20111204_kover_imf#rss

Nem értem miért kell ezeket a fideszeseket mindig kérdezgetni, válaszolnak hülyeségeket. Inkább adna a TV valami jó magyar filmet

tölgyes 2011.12.04. 22:45:46

@graycivil: kÁR AZ ERŐLKÖDÉS.,. öNÖK CSAK A BELSŐ ADÓSSÁGGAL SZÁMOLNAK ÉS ELFELEJTIK AZ ELADOTT VAGYONT. (rEPTÉR, máv cARGO STB) ELFELEJTIK A DEVIZÁBAN VALÓ ELADÓSODÁS TÁMOGATÁSÁT.. DE GONDOLJON ARRA, HOGY EZT A Úgy látom bekapcsoltam a nagy betűt..:)ELADÓSODÁST MÉG A "ZSENIÁLIS" bAJNAI SE GÁTOLTA..:(.. Úgy látom bekapcsoltam a nagy betűt...)

hegyilány 2011.12.04. 22:46:41

A házelnök „mérhetetlenül rossz" véleménnyel van a nemzetközi gazdasági szervezetekről"

„Rossz lovon ülünk, rossz rendszer működik, és az IMF tipikusan az az intézmény, amely ennek a rossz rendszernek az egyik fundamentális fenntartója" - mondta Kövér László, hozzátette azonban: az egy más kérdés, hogy a jelen körülmények között egy ország, adott esetben Magyarország ki tudja-e kerülni, hogy ezekkel az intézményekkel együttműködjön.
„Azt, hogy egyáltalán ne működjünk együtt, senki sem gondolta - minden retorikai túlzás ellenére" - mondta."

hetivalasz.hu/uzlet/vesztesegeket-is-szereztek-43720

Az éjszakákba nyúló ülésekkel kapcsolatban azt közölte: létrejött és működött a koalíció az ellenzék között."

Hát! Én nem értem! Már korábban azt mondta a Lázár J. "Most végre megfordulhatunk a lovon" :)) Már akkor sem értettem , miért ülnek rajta forditva.???:) Senki sem mutatott ilyen utat, ) A különutas gazdaságpolitika , lám, lám hova vezetett???
Csak az a nagy probléma, hogy egy ország látja kárát.

2011.12.04. 22:47:03

@aszekelyek: Bocsánat, kicsit lemaradtam. Elvesztettem a fonalat. Nekem céloztad?
"Felhívom a figyelmedet, hogy az történik, amit az ellenzék akar..) leültek velük, ők meg rájuk borították az asztalt. Miért nem tetszik, hogy az ellenzék akarata érvényesült?"

tölgyes 2011.12.04. 22:48:50

@hegyilány: Az ország annak látta kárát, hogy a környezetünknél sokkalta jobban eladósodott.. a nemzeti vagont eladta, piacait átengedte.. és most már alig termel valamit is..:(

hegyilány 2011.12.04. 22:49:54

@tölgyes:

Hát! Ön már csak tudja.
:))

ssi 2011.12.04. 22:50:35

@bariga: O.V.: dec. közepe után néhány nappal megint spekulánsok támadják meg az országot .. mit fog akkor tenni, bejelenti a kormány, s mi fog ténylegesen történni? pl. gyengül a Ft, pl. az állam is beszáll a végtörlesztésbe .. nem tudom, csak rugózók rajta

jó8!

aszekelyek 2011.12.04. 22:51:08

@tölgyes: MA láttam, hírtv-n, Célpontban, hogy a Volksbank, hogy nyúlta le a Garay téri létesítményt, kifosztva a vállalkozót, akinek hitelt nyújtott, majd hamis állítással felmondta a hitelét és az egészet zsebre tette. Konkrétan bűncselekménnyel. Kifosztva a magyar építőt. vele pedig szóban közölték, ne is próbáljon keresni igazságot, mert azt úgy sem fog kapni és alá akarták vele írazni, hogy nem fordul ezért jogorvoslatért, lemond erről a jogáról. A feljelentésre ők is az őket ért kár miatt feljelentést tettek. Itt jött a képbe az először vevőnek ajánlkozó, mostani üzemeltető, Friedman testvárpár....Ma élet halál urai ott. ezek a bankok nyivákolnak, hogy jaj, nekik kell adót fizetni. A legszennyesebb maffia módszerekkel dolgozók. Bűnözőkkel havaerkodók. Már értem, sok év műltán, hogy miért volt lehúzva amarikai kritikusok által SLY STALLONE OSCAR című filmje. Aminek ez a csúcspontja. kvázi a maffiózókat a bankároknál jobb embereknek mutatja be de mindenképpen együtt dolgozóknak. Összefonódóknak. A rendőrséget pedig tehetetlen és kissé tehetségtelen alakulatnak. ebből az aspektusból az is teljesen világos, miért olyan alacsony a rendőrök fizetése és az állomány miért nem a Harvardról és a Yale-ről kerül oda. Még a végén megfognák őket......Ami nyilván nem cél. Mert ez is csak politikai akarat kérdése lenne, hogy a nagyobb tehetségűeket és nem a szervilis, megvásárolható és kevéssé alkalmasok legyenek a bűnüldözésben, töredéke fizetésért, mint a bankszektorban egy középvezető. ezzel aztán ki is van herélve a társadalmak védekező képessége.

tölgyes 2011.12.04. 22:53:49

@aszekelyek: Most pedig ha sikerül az orrukra koppintani -ami kívánatos volna - akkor mennek sírni.. ez a sok csökkentképességű pedig nekik ad igazat:)..No de voltak olyanok akik a törököt, mások a habsburgot támogatták..:(

aszekelyek 2011.12.04. 22:54:38

@SünBalázs: Neked. El akarták húzni az időt , meg is tették. Csupán azért , hogy ezért majd óbégathassanak. A kormánypártra. Ennek se haszna se értelme , más nem volt. Füst , láng nélkül.

hegyilány 2011.12.04. 22:57:23

@tölgyes:

Úgy bizony a nemzeti vagyon, ) melynek útja megérne egy szentmisét. Igy röviden , tömören.
:)

2011.12.04. 22:59:42

@aszekelyek: érdekes dolog ez a személycsere... Amikor én még ezt tanultam, az volt a lényeg, hogy a politikai államtitkárok cserélődnek, de a szakállamtitkárok, akik a szakmai munkát irányítják,azok nem. 2010ig a nem politikai pozíciókban ülőknek pl a pénzügyminisztériumban egyáltalán nem kellett izgulni az állásuk miatt. Most viszont sikerült gyakorlatilag a legalsó szintekig lemenni. Így most kb egy éve nincs olyan pl. aki makroszámokat tudna számolni, mert tavaly nyáron kirúgták azokat, akiknek ebben tapasztalatuk volt. és még sorolhatnám, hogy hány osztály vezetőjétől sikerült megszabadulni.
persze lehet azt mondani, hogy azok mind komunisták voltak, de speciel az előző Fidesz kabinet alatt is dolgoztak ugyanezek az arcok, különben hogy jött vona össze a 15-20 év tapasztalat...ami mondjuk egyetlen szakmai vezető pozicióban sem hátrány.

bariga 2011.12.04. 23:00:54

@manyike: A gyenge forint nagy baj, az államadósáág fele EUR-ban van. Hiába szónokol szegény Orbán, hogy csökkenti, elhasználja rá az összes különadót, az ellopott nyugdíjpénzeket, viszont egy ilyen mondattal eltapsol néhány milliárdot. A legnagyobb baj az, hogy még mindig nem érti.

2011.12.04. 23:01:11

@aszekelyek: ne haragudj, de a Fidesz esetében is ezt gondoltad anno?

hegyilány 2011.12.04. 23:02:40

Hát! A jelek nem azt mutatják, hogy az ország, hazánk meg tud állni saját lábán.
Ja.! Elnézést! Persze. A bóvli kategória) Saját láb, majd elfelejtettem.
Sajnos ez van.
:)

aszekelyek 2011.12.04. 23:04:00

@hegyilány: @tölgyes: Igen, labancaink ma is itt működnek... és átkozzák a kuruxokat, hogy nem elég engedelmesek, az osztrákoknak.) Amikor ugye az biztosa, hogy nekik ma is szabad minket elnyomni, fosztogatni, a kincstárjuknak beszolgáltatni.) Mi a baja önnek ezzel? Most nem osztrák császárságnak, hanem a bankoknak, ami csak elnevezésben más.) Mit rózsának hívunk, épp oly illatos.... Azért van jelyilany is itt, cím,zettként, mert azzal szemben, amit ő ír, az történt, az én tudomádom szerint, hogy Orbán nem elköldte először a z IMF-et, hanem próbált negegyezni arról, hogy hagyjanak 6 -7 % hiányt és megegyeznek 10 ? milliárd keretről... Erre mondták neki , hogy szó sem lehet róla. Ezután történt , hogy más móccerrel lett kénytelen dolgozni. Technikai dolgot kért, más országokkal együtt, én jól emlékszem, hogy hagyják jóvá. Amit 2008 előtt meg is engedtek feri kormányainak is. Az ön információi szerint hogyan volt ez?

ubul2000 2011.12.04. 23:05:10

@ciceró: erre maximum akkor lenne lehetőség, ha szakszervezetek a tagdíjakból élnének - különösen a vezetők

2011.12.04. 23:05:14

@manyike: Minden attól függ, memnyire paranoiás OV. legrosszabb esetben akár szükségállapot is lehet...

hegyilány 2011.12.04. 23:05:46

Azon az uton kellett volna haladni tovább, melyet a Bajnai megkezdett. Mert az jó út volt. Ezt nem csak holmi mezei politikusok mondták :)) Hanem olyanok, kiknek neve, hatalma van a nemzetközi politikában.
Érdekes, hogy a Bajnai nem ült forditva azon a lovon."
:))

ubul2000 2011.12.04. 23:07:16

@graycivil: mivel a végtörlesztés decemberben lejár - kevés a valószínűsége, hogy ez probléma lehet

aszekelyek 2011.12.04. 23:08:01

@nyünyüge: Igaza van hoplitának. Ezt diktátumnak és nyers erőszaknak értékelem. Meg még sokan mások:) Pont, mint amit trianonnál és előtte ellenünk elkövettek.

ubul2000 2011.12.04. 23:09:33

@graycivil: a terelés mindig jobb az egyenes válasznál, ugye?

ubul2000 2011.12.04. 23:10:39

@tölgyes: dörzsölje a markát? á, inkább a farkát :)))

ubul2000 2011.12.04. 23:15:01

@szoja122:
"Arról nem hallott, hogy a Fidesz mindenhova a saját embereit ültette??????"

Az mszp-szdsz emberei helyett?

hegyilány 2011.12.04. 23:18:24

@aszekelyek:

Nem óhajtok hosszú sorokban reagálni) Egy elhibázott gazdaságpolitika. Bóvli)
Ez történt a másfél éves kormányzás alatt.

aszekelyek 2011.12.04. 23:21:21

@Akitlosz: Anno SZOT -nál lézengő:) ismerősöm a következő hasonlatot mondta, a héten.) Három teljesen felesleges szerv közül a SZOT volt az egyik , ill. a szakszervezetek. 1 Őszentsége nemi szerve, 2, az apácák mellbimbója és a szakszervezet. Az iiletp nem keresztény. Szerinte ez akkoriban, Gáspár elvtárs idején közismert bon mot volt. 88 -ra hozzánk is dobtak egyet tőlük, egy ejtőernyőst... Tényleg semmihez nem értett...., gazdasági igazgató lett nálunk. Közel volt a nyugdíjkorhatárhoz. Arra a pár évre oda ásták el. Viszont a dolgozók kaptak beutalót, a BAlatonhoz, a Mátrába.... Azt a vagyonhoz is hozzá kell írni, tölgyes úr által nyilvántartotthoz, mivel azt is totál széthordták... és a dolgozók ma, tudtommal nem kapnak sok ilyesmit. Nagyon bőven jön össze az a 18 milliárd. Ami elpárolgott.

bariga 2011.12.04. 23:23:27

Furcsa olvasni a sok történelmi példát, mintha sokan leragadtak volna a XX. században, vagy inkább még előbb. Az idő telik, múlik, elég gyorsan. Próbáljatok meg egyszer ellenségkép gyártás helyett európai fejjel gondolkozni. Egyszerűbb és boldogabb lesz az életetek, nem kell mindig aggódni.

aszekelyek 2011.12.04. 23:25:48

@tölgyes: Na igen , ez felmerült bennem is. Nem nevezte meg. Még annyira sem, hogy a mi hazánk ,.. Már hogy az ott ácsorgóké és az övé, ami mondjuk azonos lenne....

aszekelyek 2011.12.04. 23:34:07

@ubul2000: Igen. Akkor lehetne szó, valami olyasmiről.

@hegyilány: ez viszont semmitmondó és devalvált már . Elénk tárhatnád azt a verziót, mely nem lett volna elhibázott. Érdekelne. Hátha a fejemhez kapnék, hogy tényleg , az lett volna jó. Csak rossz és még rosszabb dolgok között választhatott Orbán kormánya. Főbb vonalakban , nem kell hosszú lére ereszteni. Magyaroknak , főleg, mi lett volna jobb?

aszekelyek 2011.12.04. 23:42:14

@ubul2000: Nem érted , hogy mi el se akartunk szakadni? :) Megmondta már feri, hogy Pesten nem is volt semmi , forradalom végképp nem... Pozsonyból ment a leirat , - ezért többet nem mehetett ugyan a Nemzeti Múzeumhoz.... Bezárkózott az Operába, meg a MÜPÁ-ba a nép elől, mely sosem akart elszakadni:))) Mert ugye genetikusan alattvaló:)) , mivel magyar..... Mit nem értesz ezen? :) Jóccakát!

aszekelyek 2011.12.04. 23:48:38

@tölgyes: Simor tenyérbe mászó hasonlata,... az utcasarkon pofont kapóról... Neki a saját felelősségéről kéne beszélnie, hogy miért is voltunk 2010-re szemöveges pofozhatók, az ő tevékenysége következtében. A forint nem volt stabil és ezt neki lett volna dolga biztosítani, hogy ne így legyen. Tenyérbe mászó alak és pökhendisége. Úgy pofon vágnám ha egy utcasarkon találkoznánk..., hogy belezsibbadna a kezem....

hegyilány 2011.12.04. 23:48:46

@aszekelyek:

Na: Ja.!! Kapjál a fejedhez, én nem akadályozlak meg benne.
Ird majd le, egyszer, mit csinált annyira jól a többségi kormány. Nem lesz nehéz leirni) Gondolom.
Érdekelne.
Ennyi

hegyilány 2011.12.05. 00:17:20

@aszekelyek:
Még annyit! Örülök neki???. hogy módszeresen csinálod itt a műsort a kommentelő társaddal együtt , nap mint nap.
Elég volt belőled és belőle is. Jól jegyezd meg.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.12.05. 00:18:23

@ciceró:

Magyarországon a közeljövőben nincsen esély hatékony független szakszervezetekre sajnos.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.12.05. 00:27:41

@aszekelyek:

Ahol van szakszervezet - mert a munkáltatónak fontos, hogy legyen kirakat szakszervezet - ott kapnak ilyesmiket a munkavállalók.

Ebből is látszik, hogy a szakszervezeti mozgalom még mindig szerepzavarban van. Illetve csak álca, látszatszervezet, nem valódi szakszervezet.

Egy szakszervezetnek a hatékony munkavállalói érdekképviselet lenne a feladata és nem mikuláscsomagok, üdülések, sör és virsli osztogatása.

De ma csak úgy tűrik meg a munkáltatók őket, ha irányíthatóak, simulékonyak és nem ugrálnak. Persze egy kis színház, megrendezett látszatkötélhúzás a jövő évi béremelésekről belefér a látszat fenntartása miatt.

Ha valamelyik szakszervezet(i tisztségviselő) komolyan gondolná, akkor azt rövid úton kirúgják a cégtől.

Vagy a munkáltatóhoz lojális szakszervezet működik vagy semmilyen.

Valódi szakszervezeti munkához egyrészt nem adottak a feltételek, másrészt nem is nagyon tűnik úgy, hogy erre igen komoly munkavállalói igény lenne, ami tettekben is megnyilvánul(na).

Addig marad a mikuláscsomag meg a virsli, mint a szakszervezeti érdekképviseleti tevékenység legfőbb jellemzője.

szoja122 2011.12.05. 04:43:15

@ubul2000: "Az mszp-szdsz emberei helyett? "

Ha 100%-ig igazad van akkor sem indok ez, sőt!

Egyszer végre abba kellene hagyni, és engedni a szakembereket dolgozni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szoja122 2011.12.05. 04:46:02

@tölgyes: Ugyanaz a válaszom mint ubul200-nek:

"Az mszp-szdsz emberei helyett?"

Ha 100%-ig igazad van akkor sem indok ez, sőt!

Egyszer végre abba kellene hagyni, és engedni a szakembereket dolgozni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tölgyes 2011.12.05. 09:34:14

@szoja122: Már megbocsásson, de butaságot tetszik írni. Az USA-ban minden elnökváltás után teljes adminisztrációcsere történik. Még a portásokat is kiteszik Ez az amit ők "zsákmányelvnek" neveznek. Nem lehet azt mondani róla, hogy nem eredményez hatékony kormányzást és azt sem hogy nem demokratikus:(
Ha ezt Ön nem érti, akkor semmit sem ért.

Persze ennek vannak ellentmondásai.. mint ahogy a stabil, politikától független adminisztrációnak is. Ezért javasoltam, hogy nézze meg az Igenis miniszter ur c. remek sorozat néhány darabját

Egyébként mi az, hogy szakember. Ezt is úgy emlegetik mint valami fétist.. de csak akkor, ha éppen MSZP embereket küldenek el:) Amikor 94-ben, 2002-ben az MDF ill Fidesz embereit rugdosták kifelé, akkor nagy volt az egyetértés.

Ráadásul Antall is, Orbán is törekedett stabil igazgatási apparátus létrehozására (Vezető köztisztviselők), de ezeket rugdosta ki leginkább a Medgyessy adminisztráció.."Kirugni, megverni, börtönbe csukni " felkiáltással:(
süti beállítások módosítása