Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
júl 24
12:30

Meglepő koalíciók lehetőségét veti fel a Republikon elemzése: egy most tartott választáson a modell szerint – hiába a többségibbé tett választási rendszer - senkinek sem lenne egyedül többsége, s ha nem akarnak a pártok megismételt voksolást, olyan lehetőségek maradnak, mint a természetes szövetségnek nehezen nevezhető Fidesz-MSZP, Fidesz-Jobbik, Fidesz-LMP vagy MSZP-Jobbik koalíciók. Az elemzés, a komoly módszertan ellenére, persze rettenetesen spekulatív – ahogy korábban a „még mindig meglenne a Fidesz kétharmada” volt -, hiszen nem számolhat egy csomó ismeretlen tényezővel (kampány hatása, pártok viselkedése, részvétel alakulása). Ennek ellenére alkalmat ad arra, hogy újra átgondoljuk: az egypárti vagy a koalíciós kormányok tesznek jobbat az országnak?

466torgyan.jpg

Nem vitás, hogy egy adott párt számára az egyedül kormányzásnál nincs kellemesebb. Bizonyára az MSZP is boldog lett volna – utólag talán az SZDSZ is... -, ha 2006-ban néggyel több mandátumot szerez (azzal már abszolút többsége lehetett volna), mint ahogy a Fidesz is mindent megtett azért, hogy 2010-ben kétharmadot érhessen el. Emlékszem, a választások előtt Giró-Szász Andrással számtalan tévéműsorban folytattunk „elvi” vitát arról – azért teszem idézőjelbe, mert a politikáról a legjobb szándék mellet sem lehet tisztán elvileg beszélni, hiszen a politikai szereplők között minden megoldásnak vannak aktuális haszonélvezői és károsultjai -, hogy jó lenne-e, ha végre nem kényszerülne egy párt koalícióra. Miközben akkor is úgy gondoltam, hogy a koalíció nem ördögtől való, sőt, bizonyos esetekben komoly erőforrás is lehet, általában védhetőnek, elfogadhatónak gondoltam András érveit. Az egypárti irányítás hatékonyabb lehet, gyorsabb döntéshozatalt tesz lehetővé – egy próbát megér nálunk is.

A politikai elemzők számára a kísérletezés módszere sajnos nem áll rendelkezésre. Nem tudjuk eljátszani, hogy mennyiben alakult volna másképp az elmúlt időszak, ha mondjuk a Fidesznek nincs kétharmada vagy ha az MSZP 2006-ban egyedül is kormányt tud alakítani. Az összehasonlítások azonban valamelyest segíthetnek: itt van mindjárt a két Orbán-kormány példája.

Az első valódi koalíció volt, erős partnerekkel, érdemi kormányon belüli ellensúlyokkal. Torgyán József vagy Dávid Ibolya nem volt a kormányfő által utasítható, önálló akarattal és politikai célokkal rendelkeztek, miközben persze a kabinet közös sikerében is érdekeltek voltak. Nem azt mondom ezzel, hogy pozitív szereplők voltak: egyszerűen csak jelzem, hogy a rendszer másképp működött, az FKGP és az MDF nem azt a transzmissziós szíj szerepet töltötte be, mint amit a Fidesz mai kormányon belüli szövetségesei. Mindez számos konfliktushoz vezetett, gondoljunk csak az 1999-es költségvetési vitára vagy éppen az államfőválasztás kérdésére, sőt, a kisgazdák szétesése miatt 2001-ben már kisebbségi kormányzás folyt. Ugyanakkor – változó erővel - létezett egy kormányon belüli fék, kontroll, amit persze lehetett jó és rossz célokra is használni, de a lényeg itt az, hogy egyáltalán volt.

Ehhez képest a második Orbán-kormány valóban egy korábban példa nélkülinek tekinthető fegyelmezett, hierarchizált rendszerben működik. A döntéshozatal centruma egyértelmű, a Fidesz elnökségén kívüli politikai ellensúlyok szerepe elhanyagolható (nem politikai ellenerők persze léteznek, mint a valóság, a nemzetközi környezet vagy éppen a gazdaság, de ezek nehezen kiiktathatók). Ha egy döntés megszületik (legyen az bármilyen), szinte biztos, hogy végigfut a rendszeren, a politikai lojalitás alapján működő szereplők elfogadják, támogatják.

A kép, talán ennyiből is kiderült, messze nem fekete vagy fehér. Természetesen lehetnek jól és rosszul működő egypárti és koalíciós kormányok egyaránt. A modellek közötti választás alapkérdése szerintem mégis az, hogy mit tartunk fontosabbnak: 1) azt, hogy egy döntés gyorsan megszülethessen, hogy egy kormány idejét ne az egyeztetés, hanem a döntéshozatal kösse inkább le, 2) vagy azt, hogy már a kormányon belül legyen vita, ellenerő, ellensúly, hogy a döntéshozók intézményesen, a dolgok működési logikája által rá legyenek kényszerítve arra, hogy politikai kompromisszumokat kössenek. Egészen világos, hogy mindkét modellnek vannak előnyei és hátrányai, hogy melyiket preferáljuk, nem csupán szakmai kérdés (ha így lenne, létezne királyi út a politikában: nem létezik), hanem legalább annyira világnézeti és értékrendbeli. S még valami: tapasztalati. Ez utóbbi alapján ma már feltehetően erősebben vitatkoznék Andrással, és ez az, ami miatt az ország szempontjából 2014-ben egyáltalán nem tartanám tragédiának, ha valamilyen – akár ma elképzelhetetlennek gondolt – koalíció alakulna. Leginkább azért, mert a magyar választókra és különösen a politikusainkra nagyon ráférne már az az élmény, hogy a politikában időnként a riválisoknak is együtt kell működniük, közösen kell gondolkozniuk, ha tényleg az ország problémáinak a megoldása érdekli őket. Arról nem is beszélve, hogy talán mégsem olyan rossz az, ha egy politikai vezetőnek – mielőtt a döntés megszületik - azok előtt is meg kell védenie az álláspontját, a tervét, a szándékát, akik nem csupán bólogatni érkeztek, hanem valódi (használható) vétójoguk is van.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr354674819

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Perverz módon szeret halottakkal kampányolni Orbán 2012.07.24. 13:37:47

Orbánék bizarr vonzódása a kegyeleti ceremóniákhoz, hogy azokból kegyeletsértő módon politikai tőkét kovácsoljanak, megmagyarázhatatlan. Csak három példa az elmúlt bő fél évből: - Kiposztolták a Facebookra a hurghadai buszbalesetben elhunyt áldozatok k...

Trackback: Hullanak, mint a legyek a magyar pártok 2012.07.24. 13:35:27

117 pártot fogyasztottunk el az 1990-es országgyűlési választások óta. Közülük csak öt pártnak sikerült a jelöltállítás minden egyes – vagyis összesen hat – országgyűlési választás alkalmával. Kisgazdákat próbált mozgósítani 20 párt, nevébe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dbeata 2012.08.01. 07:48:59

@aszekelyek: Miféle státusz? Rég nem vagyok már "státusz"-ban.

Sőt, soha nem is voltam, szerintem.

Ne vegyél már ennyire komolyan...:)) Még nő az önbizalmam! :))

Na, majd megnézlek később, most megyek.

aszekelyek 2012.08.01. 07:50:59

@hoplita: no és felnégyelni kellett volna vagy kerékbetörni ?

A kurucnak nem hiszek... helyből. Olvastam az 1984-et. Nem eszek meg mindent. No és mennyit fizettek a kisebbséginek ezért az amerikaiak a helyi szerveik által ? Mert indíték az nincs... ezért feltétlezem abból kiindulva, amire felhasználják a kurucon. Ez lehetett az indíték. Támadni vele a kormányt.

aszekelyek 2012.08.01. 08:04:46

@panelburzsuj:

Boros KAtalinnak igaza van. nem feltétlenül vállalnak gyereket. el van szakítva a természetétől az emberiség ezen része... A nem természeti. Túl vagyunk civilizálva, mondta a pszichomókus tanárom...

Milyen igaza volt. !
NA és ha a hölgy vallásszabadságában azt teszi, amiről írsz?
Intolerancia szagot érzek... A tények makacs dolgok. Az anyagiak és a kényelem szeretet bizony eltolja a fiatalabb generációkat a gyermekvállalástól. A nagyon önzőket még jobban. Mindent maguknak akarnak adni meg. nekik való az önkéntes magánynyugdíj. Individualisták előnyben. A családról kitalálta a libbant csürhe , hogy az idejét múlt. Csak fogyasztani kell, mert akkor tudnak fenntartható haszon fejlődést élvezni a világ pénzemberei. ez a kicsi vagy kocsival már elkezdődött a hatvanas években. vesznek rozsdásodó vasat , szép festékkel , amit el lehet dobni. Gyerek? Azt nem lehet eldobni... eladni... , vagyis de.

Autóvásárlás gátlót nem fejlesztettek ki de fogamzás gátlót igen...

Szánom , aki megfosztja magát attól a sok örömtől , amit a gyerek és az unoka jelent egészséges lelkű embereknek.

Azt is látom, hogy szorongabak a gyermektelenek. Pénz pedig van .

Autó is... Az nem fogja rájuk nyitni mondjuk az ajtót, ha majd annak lenne ideje. Ezt már tudják...., azért szoronganak.

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: a majdaniban sem fest jól.... :))

márta)) 2012.08.01. 08:06:49

@panelburzsuj:

Tessék? honnan tudjam, hogy ki, - mit- , illetve miről írogat?
"szerepét"???
hm?

márta)) 2012.08.01. 08:09:34

@aszekelyek:

"A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nekiment az egyik legtekintélyesebb gazdaságkutató műhelynek. Úgy tűnik, rosszul tették"
Ennyi a válaszom.

márta)) 2012.08.01. 08:14:10

@aszekelyek:

apró villában sem" hmm. Talán ezt álmodta kedves?

Lapozzon, vagy ébredjen már fel, ha kérhetem. Már 2010. után vagyunk.
baromira unjuk."
Igen? Igen!! Jól írja. A társadalom egy hatalmas csoportja (is).
Főleg "azok" kiket a kormány mindenkori intézkedése" a legjobban sújt. Akik mindennapi életminőségükben már csak vegetálnak...............
hm?

aszekelyek 2012.08.01. 08:18:16

@szoja122: pedig én mondtam , hogy ennek az értelme az , hogy az egykulcsosból megtakarított lakossági pénzt magyarok tulajdonolta állampapírba teszik. Azért vicsorítanak annyira a kedves állítólag baloldaliék az egykulcsosért és az IMF is azért nem szereti azt. A magyar állampapírok az ő szempontjukból jobb kézben vannak külföldi befektetőknél... Az , hogy te nem érted , hogy ez a stabilitásunkat szolgálja , az nem csoda. Minél kevésbé kitettségünket. megtakarításainkat miért adnánk oda külhoni bankoknak , ha lehet állami stabilitást erősíteni is vele ? Igy , ha marketing célja van , akkor is jó... :) Magyarország stabilitásának.

hoplita 2012.08.01. 08:20:13

@jjulie:
Kuss.

@aszekelyek:
Ha a te üzletedben csinált volna 120 ezres kárt, akkor megnézném mit ugatnál, libafos.

Neked a csutitörpegeciben kell hinned, te emeletes állat.:)
Meg ne szentségtelenítsd már azt a remek oldalt azzal, hogy odatolod a pofázmányod.:DDD

aszekelyek 2012.08.01. 08:23:27

@márta)): apró villát az sem érdekelte , hogy vegetálnak , csak tőlük vettek el. Kevesebbet vesz el tőlük ez a kormány , m inkább ad , mint azok uccsó éveikben. Ha tetszik , ha nem. Kétszínű dumák ezek. Nem kellett volna hazudozni meg elqrni mindent a szegények kontójára és akkor nem lenne kényszerű vegetálás sem. Se ezelőtt , sem most.

dbeata 2012.08.01. 08:25:27

@aszekelyek: Lehet, hogy számodra, és még néhány blogtárs számára elképzelhetetlen, hogy valakit a közélet iránti érdeklődés / aggodalom vezet, amikor idejön olvasni és hsz-elni, nem pedig fizetett vagy közvetetten fizetett pártkatona, ki a munkáját végzi.

Pedig van ilyen. Nem tartozom elszámolással senki felé, magamért vállalom a felelősséget.
Fura lehet ez Neked, tudom, de ízlelgesd.

Ez az én valóságom.

Ne mutogassál vissza, mert ettől most már hányingerem van.
Ezzel azt is mondod, hogy "ők is ugyanazt csinálták". Ezek szerint ti is.

Jut eszembe. Az, hogy így magadra vetted, csak azt bizonyítja, hogy elismered, mi van a "társadalmilag igen hasznos" imázskampányok hátterében. Mire megy ki az egész? Na mire? Nem vagy vicces egy kicsikét? Mennyi volt a büdzséje ezeknek a kampányoknak? Csak a hecc kedvéért, érdekelne...

Tegnap megtaláltam a Fidesz kicsi brosúráját, a választásit, tudod (Itt az idő!).
Hogy mik vannak benne, hallod...?

A Fidesz újra beindítja a gazdaság motorját - Munkahelyeket teremt és adót csökkent.

A Fidesz 10 év alatt 1 millió új munkahelyet teremt.

A Fidesz megőrzi a nyugdíjak értékét, és megvédi a nyugdíjpénztárakat.

A Fidesz bevezeti az erőszakos bűnözőket súlyosan büntető három csapás törvényt, és 3000 új rendőrt állít szolgálatba.

A Fidesz biztosítani fogja a kórházak és a rendelők normális működéséhez szükséges feltételeket.

Nagyon vicces ilyeneket olvasni. :(

nyünyüge 2012.08.01. 08:26:06

@aszekelyek:
Nem emlékszel, mit volt Pogátsa véleménye arról, hogy az állampapír-kamat kezdi vezérelni a pénzpiacot és nem a jegybanki kamat?

Kalmár Istvánt annyira "kicsinálták", hogy most éppen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal informatikai elnökhelyettese, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke, legújabb tisztségében pedig a negyedik, állami mobilszolgáltató igazgatóságának elnöke.

aszekelyek 2012.08.01. 08:30:15

@hoplita: Ez lenne az indíték? Ha csak nem azzal a feladattal küldték oda, megitatva, esetleg más felejtés segítővel is, hogy ezt csinálja, nem világos , miért ment pont oda. rendesen elővenné a szíven szúró szerszámot és követelné a pénzt , vagy a drogokat , nyugtatókat. Ez így nem kerek. Ha nem ismerték, akkor meg személyes bosszű sem lehetett. Sérelem törlesztése... Károkozás inkább abból fakad.. No és hogy tartották vissza , míg jött a rendőrség , ezt a szörnyű , fékezhetetlen garázdát ? megvárta a rendőröket és ki volt tanítva , mit kell mondania ? HA csak úgy nem...

hoplita 2012.08.01. 08:34:05

@aszekelyek:
Haggyál békén te agyatlan barom.:(
Magyarázgass másnak...igaz már mindenkinek tele a töke veled, te idegesítő némber.

aszekelyek 2012.08.01. 08:34:54

@nyünyüge: ez a rehabilitációja. Kicsinálták , bizony , hogy akkor kegyetlenül. Családját is. Azon keresztül dolgozik a maffia , mint tudjuk. A fehérgallérosok is.

Hogyne emlékeznék ... emlékszem. ha mondjuk lenne egy együttműködni hajlandó nem simor jegybank elnök , asszem nem így lenne. Tökéletes megoldások között pedig nem válogathat ez a kormány. Minden oldalról csak szorongatják.

hoplita 2012.08.01. 08:36:30

@Hángérien feeritél rajongó dbeata:

"...Nagyon vicces ilyeneket olvasni. :(..."

Dehogy vicces, inkább bicskanyitogató.:(
A zembernek még a talpa is ökölbe szorul....

hoplita 2012.08.01. 08:50:54

@aszekelyek:
Jó kis zsíros rehabilitációja van...:)
Gondolom úgy kicsinálhatták, hogy a híd alatt nyomorgott, a gyerekei meg a kukából vacsiztak.....

Libafos vagy a köbön.:)
Ha anyádék tudták vóna, hogy ilyen hülye leszel, inkább elcserélnek egy majomra.:)

szoja122 2012.08.01. 08:54:27

@aszekelyek: Apropó "ferifélék".

Nem most verte át ismét Gyurcsány Orbánt?

Miért nem tudta a Kedves Vezető (példakép, mert teljesen ázsiai!) elkapni.

1. Mert Gyurcsány ismét túljárt az eszén?

2. A Fidesz buta, tutyi-mutyi alakokból áll?

3. A Fidesz ugyanúgy benne volt a stiklikben, mint az MSZP?

Válassz!

aszekelyek 2012.08.01. 08:54:59

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: nekem attól VAN HÁNYINGEREM, HOGY meg akarná tiltani sok itt is nyomuló, hogy az okait megnevezzem a jelen helyzetnek. Attól is van hányingerem, hogy ha kormányon van, ha nincs az országban sem, akkor is mindenről a zorbántehet. Attól is van hányingerem , hogy a földbe döngölné sok " demokrata" velem együtt...

Sok oka lehet annak , hogy nem foglalsz állást , amikor nem Orbánt kell szidni. Nem feltétlenül egzisztenciális ok . Érzelmi , is lehet. Jellembeli is. Tudásbeli is. Ezt túlreagáltad viszont.

Ami elgondolkodtató még hogy , pofon egyszerű szakmai kérdésben sem nyilatkoztál. Persze kényes kérdés volt. Nem lehetett egyértelműen Orbán ellen állást foglalni Coca Cola ügyben ., szakmailag vállalhatóan. Ez sem az én ízlésem...

szoja122 2012.08.01. 09:00:52

@aszekelyek: 79 IQ talán a Fideszre igaz, mert a Magyarországon lévő szerkesztőséget nem tudják lekapcsolni.

Szólásszabadságra hivatkoznak?
Szólásszabadságra hivatkozunk?

Egyiknek fúj, a másiknak OK?

Amerikaiaknak nem lehet arra hivatkozniuk?

A szerkesztőség itt van és nem ott!

Ha az amcsik lekapcsolnák semmit sem érnénk el vele, mert bárhová eltehetik. Tanulj egy kis számítástechnikát.

dbeata 2012.08.01. 09:01:01

@hoplita: A tiéteket is el fogom olvasni. Itt van már előttem, 88 oldal.

@aszekelyek: Veled nem lehet normálisan vitatkozni sem. Te annyira belebújtál a Zorbán seggibe, hogy ki se látsz belőle.
Ha egy picit kidugnád a fejed, és megpróbálnád megérteni a körülötted lévők hangját, kik nem orbánul bégetnek, előfordulhatna az az eset is, hogy közös nevezőre jutnátok bizonyos kérdésekben.

Hú, de ez félelmetes lehetőség lenne, egyszer egyetérteni valamiben.

Mentem! Pá!

aszekelyek 2012.08.01. 09:10:06

@hoplita: ezt kérd az asszonytól...
Láttam az urakat, hogyne. hallottam, hogy milyen jó modorúak és a hangjuk sem fülsértő. nem primitívek. Az ügyészség tehet bármit. A bíróság is. MAjd elmennek strasszburgba és visszajönnek onnan telepakolva ezt a vérbírót még vörös csillagokkal és kijelentik, hogy az nem számít. Hozzáértők is azt mondják, kevés esély van arra, hogy mai magyar bíróság kimondhassa a bűmösségét de meg lehet próbálni. Tény, hogy addig, amíg az előző , 89-es alkotmányt a FIDESZ meg ne változtatta és meg nem teremtette a senki semmiért nem felelős verdikt eltörlését, a jelen alkotmánnyal, erre pl. ráértek, addig fel sem merülhetett volna ennek a kísérlete sem, próbaper jelleggel sem. Akkor is persze foglalkozni kell vele sokat , ha tudjuk , hogy kétes a kimenetele. Ismeretek szintjén a fiatalabbaknak feltétlenül fontos ezt átadni. Mit is műveltek pontosan azok , akiket levédtek a 89-es alkotmánnyal a felelősségre vonás elől az elvtársak. Mint árát a békés átmenetnek. Akkor nem lövetik szét a népet a munkásőrséggel. tegnap előtt láttam, történészek mondták, hogy az utolsó pillanatig készenlétben tartották a felfegyverzett munkásőrséget. Hátha nem sikerül békésen átmenniük a hatalmukkal együtt .... Tankönyvekben is éppen ezért nem volt szó róla... komolyabban. Csak egyetemen.

aszekelyek 2012.08.01. 09:18:34

@hoplita: tökfilkó , te kispályás vagy azokhoz , akik kicsinálták Kalmárékat mindjárt 2002 után. Éjjelii kihallgatások voltak-e már nálad ? gekete autón feleségedet is vitték-e? Testüregmoozás is volt nála ? Rendszeresen? Nem tehet semmiről az asszony , a tied, nem kívánom neki , hogy mindezek után meghaljon cukorkómában , mint Kalmáré a stressztől és a fiú gyermeked meg megzavarodjon... , egész életére.

nyünyüge 2012.08.01. 09:24:44

nol.hu/belfold/20120801-_viktor_akkor_hal_meg__ha_nincs_konfliktus_

Fodor Gábor szerint a miniszterelnököt szellemi sivatag veszi körül. Interjú.

hoplita 2012.08.01. 09:26:21

@aszekelyek:

"...történészek mondták, hogy az utolsó pillanatig készenlétben tartották a felfegyverzett munkásőrséget. Hátha nem sikerül békésen átmenniük a hatalmukkal együtt ..."

Ezt ne nekem meséld, picinyem.
Én azok között voltam, akik lefoglalták 89 október 22.-én, éjszaka a fegyverraktárakt.:)

Majd ha mi jövünk le lesz sza.rva straszburg....megtaláljuk a módját, hogy a mátsik-félék elátkozzák a napot, amikor a világra fosták őket.
Nem kell az impotens fityiszes duma...inkább holokamuzzatok egyet.

aszekelyek 2012.08.01. 09:27:10

@szoja122: Szért sötöt lovag, mert eleve úgy csinálták meg maguknak a törvényeket és nem írtak le semmit, hogy ne lehessen rájuk bizonyítani.. Sok ördög ügyvéfde meg ebben prodin segítette őket. Annyi eszed , tudásod sincs, mint egy házinyúlnak. VAn viszont tömény rosszindulatod. Igen gyurcsány minden hájjal megkent gazember, így nehéz rábizonyítani és sok a támogatója is, a felelősségre nem vonhatóságában. pld az akkori törvényhozás, amikor ő volt regnáló nálunk. Aszerint kell ugyanis vele elbánni. Jóelőre elrendeztek mindent a többi gazemberrel érinthetetlenék. De egyszer majd lesz neki is banánhéj...

nyünyüge 2012.08.01. 09:28:05

@aszekelyek:
Tudnunk kellene ezekről a "tényekről"? Vagy ezek valamiféle bennfentes információk, amiket jellegüknél fogva nem illenék sem közreadni, sem firtatni?

panelburzsuj 2012.08.01. 09:28:18

@aszekelyek:

Vezetői összefoglaló: Lófaszt, mama!

Kifejtés:

recipiál: beereszt, befogad

percipiál: felfog, megért

Deákos ékeskedés nélkül kábé emígy festett az általad üzembiztosan tévesen megugatott közlendő: te egy olyan állat vagy, ami a kommunikációs pakk fogyasztását a zsineg, a papír és a doboz fölzabálásával kezdi - és aztán itt le is ragad, mert mire a lényeghez érne, addigra a nejlonspárga már megfekszi a gyomrát...

Botos mama szerepéről meg luteránus papok körében esett szó oly módon, hogy ne siránkozzatok az "evangélikus identitás" fölött, ha szociáletika címén Botost, Bariczot, Kocsist, Kindlert, Kiss Ulrichot tanítotok...

Szóval nyanya: az élet arcképén vannak finomabb ecsetvonások is annál, mint amit a te meszelő-felismerő készüléked érzekel.

hoplita 2012.08.01. 09:33:09

@aszekelyek:
Seggfej.
Vótam már vendég az ávónál, ne ugass te nekem.
Egymilla vót a fejemre tűzve, annyi mint a Bándy csaj gyilkosának, te libafos.
Elmész a picsuba, te majom....fingod nincs, hogy ki vagyok.:)

Elég gyengusz egy brancs lehetett, ha ennyitől megpurcantak...:))
Ha majd ráérek zokogok egyet...:DD

aszekelyek 2012.08.01. 09:33:25

@hoplita: hogy is volt az alkotmánnyal? megszavazta az újat a jobbik ? Tudod , ami alapján egyáltalán lehet beadványt csinálni az ügyészségnek... Azt tudom , hogy a szovik bojkottálták... meg a szlömék...
HA jól emlékszem egypárti alkotmánynak csúfolták a támadói... Akkor a jobbik sem szavazta meg..... ez bizony ölég kínos.

hoplita 2012.08.01. 09:37:28

Na pá...megyek Hevesre, meg Abonyba...

szoja122 2012.08.01. 09:38:27

@aszekelyek: aszekelyek már megint rövid a memóriád!

Nemcsak Gyurcsányt, hanem az MSZP-SZDSZ-ből sem kaptak el senkit!

Sorold fel hány MSZP-SZDSZ-es kormánytagot, pártvezetőt, országgyűlési képviselőt, önkormányzati vezetőt kapott el a 2/3-al rendelkező Fidesz?

Vajon ő rájuk is érvényes az amit Gyurcsányról írtál?

Nem lenne az egy kicsit sok?

Más magyarázata nincs?

De, igen! leírtam...

aszekelyek 2012.08.01. 09:39:38

@szoja122: gyircsány a magyar népet de legjobban a rá szavazókat verte át. Ez is része annak , hogy érinthetetlenre csinálták meg a szoci-szadeszék... jogilag az egészet. Azért csak be kell szépen hívni őt az ügyészségre. Ha nem is lehet elítéltetni. Azt már ne ússza meg... Emlékeztetőnek , hogy el ne felejtsék a népek.

@hoplita: nem szükséges. Csak hülyeségeket nem kell ilyesmiről írni.

aszekelyek 2012.08.01. 09:43:25

@szoja122: mondom , az lenne a demokrácia lebontása és a szólás szabadságáé. Próbáld meg felfogni a kevés kis eszeddel.!Azért követelik Orbánon. Te meg ne gondolkodsz.

aszekelyek 2012.08.01. 09:47:14

@szoja122: marhaságokat írtál. Jogrend van , lesz is és be is tartatják velünk. Mindre érvényes. Rád is. Tetszeni nekem sem tetszik de én ragaszkodom hozzá , hogy marad a jogrend.

Nem kérek ilyen IQ bajnokok anarchiáját helyette. Pofátlanság egyébként , amit csinálsz. Szerintem. Ízléstelenség.

aszekelyek 2012.08.01. 09:51:18

@szoja122: Ami most a lényeg , hogy ezek a hatalom közelébe , semmibe átöltözve ne kerülhessenek még egyszer. A strómanjaik sem. Aki nem képes felfogni ezt , az szánalmas. nem vagy te olyan ostoba , hogy ne tudnád , mi lenne a következménye , az országra nézve , ha ez nem így lenne. -gondolom azt is élveznéd , mint ezt.

dbeata 2012.08.01. 10:04:21

@aszekelyek: Ne feltételezz rólam semmit, inkább kérdezd meg.
A Cola ügyet nem figyeltem, ezért nem is volt róla véleményem. Semmi összeesküvés elmélet nem kell.

Most elolvastam. Jól értem, hogy az a truváj, hogy Cocáék termelnek, és nem pénzből csinálnak pénzt?

Mint magánember, a kólával nemigen élek, néha megiszok egy pohárral, de nem esnék kétségbe, ha nem lehetne kapni.
Viszont sok embernek munkát ad. Erre utaltam tegnap, amikor azt írtam, hogy lehet valamiről véleményem, mondhatom, hogy haszontalan, de lehet, a másik oldalon meg "hasznos".

A nyugati világhoz tartozás jelképe volna a Coca Cola?

Azt tudtad, hogy a cukros üdítőket a szervezetünk ételnek minősíti?

márta)) 2012.08.01. 12:15:25

@aszekelyek:

apró villát az sem érdekelte ,"

Tényleg? No, akkor vegye úgy, hogy részemről a téma lezárva.
Nem óhajtok "ilyen"- és hasonló, parttalan vitákba bonyolódni. Sem most, sem máskor.

6.Lenin 2012.08.01. 13:05:35

@inreallife:

Nagy általánosságban az embereknél 3 éves korban már rögződnek- a közvetlen környezeti hatások- az egyénre később jellemző szellemi és lelki igények.

Neked így jött össze.
Felnőtt korban már nagyon nehéz, szinte lehetetlen, az akkor rögzülteket korrigálni, pláne, ha most sincs rá igény az egyedben.

Sokszínűek vagyunk, mivel mindenkinél másak az alapok/lehetőségek/igények.

1 idős gondok ezek az emberiséggel. Tulajdonképpen nem is jelentenek olyan sokat. Esetleg hasznos is lehet, célokat ad azoknak, akik elégedetlenek az otthonról hozottakkal.
Más + folytatja, mert így érzi jól magát. Ilyen élettérben szeret tengődni.

szoja122 2012.08.01. 13:48:53

@aszekelyek: Terelsz, terelsz, terelsz....

A tények mellett nem is tehetsz mást...

inreallife 2012.08.01. 15:33:06

a szokásos mai magyarverés az éppen beilleszkedni akaróktól. végül is vascső meg kard az nem nagy valami, az egyik patkányt már ki is engedték a rendőrök...

" Szombat délután egy névnapi buliba volt hivatalos az egész család. Nagyon jól éreztük magunkat, mindaddig, míg hazafele nem indultunk.
Éjjel 11 körül sétálva indultunk el, négy felnőtt és két gyermek. A feleségemmel és a bátyám 9 éves kislányával mi előrébb jártunk, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy jó néhány ember csoportosul előttünk pár méterrel. Amikor közvetlenül melléjük értünk, az egyik cigány származású férfi megszólalt: - Mi van, mit nézel, nem tetszik valami? - Azt sem tudtam, kihez beszél, hiszen rá sem néztem, csak igyekeztem hazafele a családommal. Ekkor megfordultam, és a férfi már ütötte is a fejem, egy másik pedig mellkason rúgott. Ezt látva, bátyám – aki néhány házzal mögöttünk jött a feleségével és kisebb gyermekükkel – segítségünkre sietett, de mire felmérhette volna a helyzet súlyosságát, már őt is ütlegelni kezdte egy harmadik cigány.

Próbáltuk magunkat védeni, de a gyerekekre való tekintettel inkább a menekülési útvonalat kerestük. Ekkor alattomosan egy negyedik férfi is rám támadt, aki jól ágyékon rúgott. Nagy nehezen el tudtam menekülni, de ekkor mind a négyen a bátyámra támadtak. Dulakodás közben letépték róla a pólóját, ütlegelték, majd az egyik neki szánt ütés a segítségére siető felesége arcát súrolta. Összeszedtem magam, és visszasiettem segíteni, közben megérkezett a másik bátyám is. Ekkora a feleségem már értesítette a rendőrséget, és a síró, remegő gyerekeket biztonságba helyezte.

Ezután az indulatok látszólag csitultak, mivel a négy támadó beszaladt az egyikőjük házába, de egy percen belül felfegyverkezve (karó, kapa, vascső, kard) újra megtámadtak bennünket, ordítva rohantak felénk „Most végetek, most megdöglötök!” felkiáltással. Mi visszakoztunk, és ekkorra megérkezett a rendőrség is, a támadók pedig eltüntettek minden fegyvernek látszó tárgyat. A rendőrök megérkezése után az ő jelenlétükben is életveszélyesen megfenyegettek bennünket, hogy kiirtják az egész családunkat. Feljelentést nem merünk tenni, mert féltjük a családunk életét, így a csak a rendőrség tett feljelentést hivatalból, azonban ez a négy személy már nem volt ismeretlen számukra. Bízunk benne, hogy a bilincsben előállított támadóknak nem lesz esélyük többet ártatlan emberekre támadni."

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.08.01. 16:01:29

@panelburzsuj: emlékezz rá, amit a verbálfinggal töltött luftballonok likasztgatásáról írtam...
Egyébként meg mindegy, hogy skolasztika vagy sztochasztika, Aszekelyekről lepereg, mint falról a plazmatévé... :)

inreallife 2012.08.01. 16:01:37

@aszekelyek: te tényleg nem vagy normális. azt mondod elzárták a pénzcsapot? bazdmeg, most ugyanannyit fizetnek az emberek helyette, amit eddig a kormány adott a rászoruló, főleg gyerekes családoknak az energiaszámlához... kár, hogy a mi lakásunkban nem volt gáz... ettől függetlenül, hogy nem az állam segített, hanem azt mind a gyerekeseknek kell kifizetni, nehogy már verd a melled, hogy elzárt egy pénzcsapot. súlyos megszorítást csinált.... vajon a fideszben is ilyen hülyék, hogy ilyenekkel hitetik magukat, és nem értik, miért csökken a szavazóik száma???

amúgy a többi felsorolt 50 egyéb dolog az rendben volt? csakmert úgy átsiklottál felettük...

inreallife 2012.08.01. 16:09:29

@aszekelyek: nem úgy van az kisanyám. a görögök pont azt csinálták, mint amit orbánék akartak. a belső fogyasztást felpörgetni hitelből, és kinőni az adósságot. nem véletlenül duplája a gdp-jük a mienknek. és nem véletlenül fog visszazuhanni a miénk alá. egyszerűen az elosztogatott pénzeket kivonva szépen visszaáll a rend. amit a kormányuk most csinál, az kb 10 évig fog tartani, mire elérik az egyensúlyi állapotot. a drahmával 3 hónap, meg egy kis polgárháború. a görögök a második verziót választják...

inreallife 2012.08.01. 16:20:24

@aszekelyek: te tényleg hülye vagy. azért bűnöznek a cigányok nálunk, mert az amerikaiak pénzelik őket? azért dől be görögország, mert az amerikaiak pénzzel kenegették őket? a mják naptárát is amerikaiak szponzorálták? valami iszonyatos üldözési mániában szenvedsz... szerinted a holdon sem voltak az amerikaiak? meg a cia rombolta le a world trade centert?

halló! nem zavar a valóság? jó, látom nem zavar, de nem szokták ezt mondani a faluban, amikor felállsz a hordóra az aznapi orbánkivagyamennyekben hozsannára? vagy már tényleg ennyire kerülnek az emberek? neked is bécsbe kéne már járnod kezelésre, a főnököt sem tudták itt kigyógyítani. mondjuk még most sem lehet elégedett az eredménnyel...

inreallife 2012.08.01. 16:28:44

@szoja122: a budai féle elszámoltatási ügyek, 1400-ból 4 jutott bírósági szakaszba. azok is felmentéssel végződnek, ki is rúgták azt a marhát... igazából egy vicc volt, inkább elszámolgatásnak nevezném. kifizették a fideszt, és ezután minden rendben volt az elmúlt 8 évben. még papírt is adnak róla aszekelyek tapsa közepette....

szürkegém 2012.08.01. 16:34:26

Vannak tipikus bűncselekmények melyek a cigánysághoz köthető. Például a falvakban a tyúklopás, vagy a belekötök a kocsmában, vagy az utcán, vagy a zsebtolvajlás, stb. Ilyenekkel mindenki találkozhatott már. Nekem az a véleményem, hogy ezt nem származásuk miatt teszik igazából, holott kétségtelen, hogy többségében ők az elkövetők, hanem mert annyira buták, hogy fel sem ismerik cselekedetük súlyát. Mert ezt a mintát hozzák otthonról, s mert az iskolába meg alig járnak, vagy ha járnak is, leszarják. Tehát oktatás, felvilágosítás. Miért nem járják agitátorok, szociológusok, lelkészek a falvakat, városokat...akár villamosokat, buszokat, kocsmákat....ha kell rendőrrel vagy cigány segítővel! Ez eddig miért nem jutott senki eszébe? A szocik is és Orbánék is csak tanulmányokat írattak, vagy stafírungozták a cigány politikusokat pozícióval, pénzzel. Amit javaslok, fele annyiba sem kerülne.... sokszor csak néhány jó szó kellene.

panelburzsuj 2012.08.01. 16:36:09

@Hepci:

Te aggódol értem?!...

Látod, hogy máris nem mindegy, hogy belharc vagy bélharc? :)

panelburzsuj 2012.08.01. 16:45:45

@szürkegém:

Az Üdvhadsereget kihagytad.

Pedig milyen elbájoló jelenet lenne - a közmunkában megfáradt dolgozók vidám, pattogós zene mellet kortyolják jól megérdemelt sörüket ...

inreallife 2012.08.01. 16:53:37

@szürkegém: valamelyik nap olvastam egy csődbement faluról. a cigány származású polgármester épp ecsetelte, hogy milyen eredményeket értek el, közben meg volt egy olyan elszólása is, hogy az öreg nénik úgy háborognak, amikor ellopják a tojó tyúkjukat, mintha a második világháború lenne.... basszameg.

itt tart a cigányság, abszolút nem hajlandóak elfogadni a minden civilizált társadalomra jellemző magántulajdon fogalmát. ezek társadalmon kívüliek...

ezt a társadalmi szakadékot az iskolák nem tudják megszüntetni. ide valami kadétiskola kéne testi kényszerrel, mert értelmileg nem képesek felfogni, a fizikai kényszer és büntetés viszont sokkal jobban rögzül. ott megtanulnák, hogy a mások cuccához nem nyúlunk, és a többi alap társadalmi dolgot. na utána lehet őket normális emberként képezni normális iskolákban. csak addigra cirka 30 évesek lesznek, mire egy középiskolán túljuknak....

panelburzsuj 2012.08.01. 16:59:45

@inreallife:

Látod, most megleptél.

A"normális" reakció azt lett volna részedről - "arra nincs eszük, hogy enyim-tied, arra bezzeg van, hogy nem részegen tántorogva lelöktem a monitort, hanem rosszullétemben rémülten belekapaszkodtam?"

Mindig meghökkenek, hogy az előítélet mennyire le tudja blokkolni a gondolkodást.

szürkegém 2012.08.01. 17:15:30

@panelburzsuj: Ha az üdvhadsereg a megoldás, akkor legyen az.....
@inreallife:
Próbálok gondolkozni, valamilyen megoldáson. Nem látok más kiutat, csak amit leírtam. Ha valaki tud jobbat, az mondja. Ha lehet a megfelelő fórumon. pl. politikusoknak, de mondhatja az utcán is, egyszer hátha ráfigyel valaki a sajtótól. Tegnap néztem a Tényeket este, s sokáig azt hittem, hogy a Kékfény. A párom világosított fel, hogy ez a Tények. Egy ilyen műsorba beleférhetne valamilyen megoldási javaslat. Csak legyen valami.

Magyarországon volt már egyébként hasonló, mikor a két vh között járták pedagógusok a falvakat, s tanították a tudatlan népet, az okosabbakat pedig elvitték iskolákba. Vagy népkönyvtárakat hoztak létre, akár mozgó filmvetitések is lehetnének stb. Biztos vagyok benne, hogy nem egyik napról a másikra, de ennek lenne hatása. Több mint a masirozó gárdának. Mert az csak olaj a tűzre.

inreallife 2012.08.01. 17:28:31

@panelburzsuj: bocsánat, a te meglátásodban csak kár van, károkozó nincs?

ki fizeti a kárt? a begyógyszerezett majd "1 sört" ivott cigány szerinted nem követett el károkozást? innentől összes romgálás a rosszul lettem kategóriába fog tartozni? biztos, hogy ez így jó? különben is a gyógyszerek és az alkoholok keverése drogos hatást válthatnak ki, pláne, ha jól választják ki azokat. teljesen mindegy, mitől érezte magát rosszul szegíny cigányunk, begyógyszerezve ráivott, majd csinált egy 120.000-es kárt, amit valaki fizetnie kell. szerintem a gyógyszertár nem volt vétkes... ja, persze olyan "nagyon rosszul" lett, hogy mentőt azért nem hívtak, inkább rendőrt...

emléxem, amikor leszúrták a veszprémi kézilabdázó cozmát _is_, akkor is az volt a kifogás, hogy "megijedtem", azért szúrtam oda a pillangó késsel.

tényleg ezzel a óvodás szintű kifogásokkal fel lehet menteni embereket? a 3 éves fiam, amikor nem akart este aludni, a lefektetés után kb 10 perccel kijött, és mutatta az anyjának az ujját, hogy "belement egy tükke". ez a tüske megfelelője volt nála. megnéztük az ujját, semmi nem volt benne, mondtuk neki, hogy oké rendben van, most menjen vissza aludni. megy kifele a szobából, érezte, hogy ez nem volt elég mentség az alvás elöl, ezért megfordult és közölte azt, hogy "és megcsípte egy darázs is". :)

ez egy 3 éves gyerek szintje. ő tényleg azt hiszi, hogy ez elég lehet, kifogásnak... csak kérdezem én, a rendőrségen ezt ki a fasz veszi be? tényleg ilyenkkel kell hergelni a népet? szerinted abban a városban, hány nap alatt megy körbe a sztori szegín cigánról?

egyébként itt a fegyverneki verekedés fejleménye:

"2. frissítés (szerda): Tegnap késő délután már ki engedték az egyik tettest - értesült portálunk.
A szomszéd átszólt neki, megkérdezve: "Kaptál valamit?", az meg nagy büszkén visszaszólt, hogy "Semmit". Este már egy nagy kutyával ment el otthonról, valószínűleg az esetleges megtorlástól tartva."

kuruc.info/r/35/99374/

meddig kell még az embereket hülyének nézni?

panelburzsuj 2012.08.01. 17:33:32

@szürkegém:

Mit gondolsz, hány cigány csibésznek van jogsija?

És mit gondolsz, mennyire lágyszívűek velük a vizsgáztatók?

És aki a KRESZT képes bemagolni, és ha a szükség rászorítja, még be is tartani, annak óvóbácsikat ajánlanál ...

Attól tartok - rossz irányba kapargálsz.

Nem a buta cigányok a probléma - az okosak.

Azokat se tudjuk semmi érdemire befogni.

panelburzsuj 2012.08.01. 17:36:35

@inreallife:

Ne rombold tovább az illúzióimat.

Hogy szürkegém nem veszi a rosszmájó iróniát - hát az nem döbbent meg túlzottan.

De hogy te is süket vagy rá - az egyre lesújtóbb élmény itt most nekem...

inreallife 2012.08.01. 17:39:53

@szürkegém: probléma a következő:
hiába biztosítod a cigánynak az iskolát, akár ingyenesen is, sok haszna nincs, mert csak tanítani lehet, miközben nevelési hiányosságok vannak. otthon nem tanítják meg viselkedni, így esély sincs arra, hogy tanítható legyen. először meg kell nevelni a gyereket. látható, hogy a 8 általános szintet is alig bírják megugrani 25 éves korukban 85%-nak ez vagy ennél kisebb a legmagasabb végzettsége.

de mondom másképpen, ez pesten is előfordul, a lányom óvodáscsoportjában az egyik gyereket nem engedték az iskolába a nagycsoport végén. a szülők jól szituáltak, fehérek, tehát nem csak cigány probléma ez. egyzserűen szartak a gyereknevelésre. namármost ez a gyerek amúgy jó eszű, és már most 1 fejjel magasabb a többinél. gondolod 1 év múlva ez az iskolában fog tudni viselkedni? nem. ráadásul mivel ő lesz a legmagasabb, legerősebb az osztályban, nem is lesz rá szüksége. én továbbra is azt mondom, szét kell választani a már megnevelet gyerekeket az ezektől eltérőektől. azoknak speciális iskola kell, erős fegyelemmel. egy körmösbe nem halt még bele senki...

ja a srác egyébként sunyi, lopkod, és direkt tesz tönkre dolgokat, amikor nem figyel oda senki... persze a az óvonők sem sentinelek, pláne mióta az orbániában a 20 fős gyerekcsoportokat 30 fősre kényszerítették, mármint bővítették. az eu-s tyúkok a ketrecekben több helyet kapnak, mint egy nagy mozgásigényű gyerek.... vicc...

inreallife 2012.08.01. 17:51:46

@panelburzsuj: találtam egy másik blogon egy jó kis hozzászólást, hullámosra röhögtem magam róla. bár nyilvánvaló a költői túlzás benne, de az elgondolkoztató, hogy a hasonló végzettségű 120 kilós kan.cigányok miért nem ezzel keresnek pénzt, hanem a "bodzázással"

"Vasemberek? Nálunk terminátornak hívták akik itt voltak kibontani a régi ablakokat keretestül. Az egyik 3-at vitt le a hátán 8 emeletet ami barátok közt is 200 kg-hoz volt közelebb nem 150-hez. Mondjuk a reggelije sem volt semmi, 1 kiskonyak, 2 redbull és 3 sör egy kiló kenyér és 2 méter kolbász hagymával + fokhagyma. Azt mondta fokhagyma növeli a vérplazmát, az kell mert a napi 5 doboz cigi kiveszi az ember zsírját, aztán kell az aminósav a szervezetnek. Azt már csak ablakból láttam hogy ferdén parkoltak be a szakadt VW transporterrel és csak úgy arrébrakták a farát 3-an hogy egyenesen álljon. No comment."

szürkegém 2012.08.01. 17:54:26

@inreallife: Pedig a megoldás az iskola. Csak legyen joga a pedagógusnak nevelni! És ne attól féljen, hogy bemegy a szülő és megüti, mert a gyereket sarokba állította mert rossz volt.
Jogot a pedagógusnak. A cigányságnak meg mintát, életmintát. Talán ha a médiából néha ezt közvetítenék, nem a gennyet pl TV2 RTL stb, mivel ezeket nézik inkább, és nem csak a cigányok!
De mig csak szenzációt látnak mindenben, mint Pl Hajdú bunkó Péter, addig nincs miből tanulni.

szürkegém 2012.08.01. 17:58:58

@panelburzsuj: Egyébként a cigány ügy gazdasági kérdés legalább 80%-ban. Őket kihagyták a pratizációs bizniszből teljesen.
De ugyanúgy probléma, hogy még legalább közel 1 millió nem cigányt is. csak ők nem szaporodnak annyira látványosan, s talán még él az a generáció közöttük, akik az otthonról korábban hozott kultúrát képviselik, vagy legalább látták, hogy hogyan kell kertet művelni...igaz lehet nem éri meg, de legalább lesz mit enni...és nem csak ma, hanem egy hónap múlva is, mert akkor is kell ám a kaja.

inreallife 2012.08.01. 18:09:25

@szürkegém: rosszabb a szitu. itt egy cikk szíriáról egy osztrák újságban. kicsit megphotoshoppolták a képet a cikkhez, hogy jobban üssön. ott van alatta az eredeti is. média...

kuruc.info/r/6/99447/

én a médiától nem vagyok hanyatt esve. mikor kicsi voltam emléxem, mindig ott ugráltam a tv tornán, ez egy kis dolog lenne a közszolgálati tv-n, de szívesen bekapcsolnám a kölköknek is otthon. még ez a nagyon minimális dolog sem jön a közszolgálati tv-n. pedig akár az egész társadalomra ráférne... és lehetne még számtalan ehhez hasonlót. pl jónak találtam az oktatófilmeket is, de voltak ilyen pénzügyi "mesék" is, az is hasznos lenne...

inreallife 2012.08.01. 18:12:08

@szürkegém: rosszabb a szitu. itt egy cikk szíriáról egy osztrák újságban. kicsit megphotoshoppolták a képet a cikkhez, hogy jobban üssön. ott van alatta az eredeti is. média...

kuruc.info/r/6/99447/

én a médiától nem vagyok hanyatt esve. mikor kicsi voltam emléxem, mindig ott ugráltam a tv tornán, ez egy kis dolog lenne a közszolgálati tv-n, de szívesen bekapcsolnám a kölköknek is otthon. még ez a nagyon minimális dolog sem jön a közszolgálati tv-n. pedig akár az egész társadalomra ráférne... és lehetne még számtalan ehhez hasonlót. pl jónak találtam az oktatófilmeket is, de voltak ilyen pénzügyi "mesék" is, az is hasznos lenne...

etwas kultur muss sein 2012.08.01. 19:07:31

@szürkegém: Szvsz ez nagyban függ attól, hogy mit mutatnak a számok. Kevés cigányt talán könnyebben lehetne asszimilálni, de egy bizonyos tömeg fölött egymást erősítik a negatív folyamatok, és kb. lehetetlenné válik a probléma kezelése. Magyarországon bőven több cigány van, mint amit kezelni tudna a többségi társadalom.
Két dolgot tennék hozzá ehhez a végeláthatatlan témához:
1. A cigányságot a világon sehol sem sikerült beolvasztani a többségi civilizált társadalomba, pedig bizony pénzt, időt, energiát nem sajnálva folytak/folynak integrációs programok a fejlett nyugati országokban is, ahol ráadásul sokkal elenyészőbb a cigányság népességbeli aránya, mint nálunk. Pl. Finnország.
2. Környezetemben jellemzően a cigány-nemcigány vegyes házasságban élő cigányok és az ő gyermekeik azok, akik sikeresen integrálódtak, vagyis inkább asszimilálódtak a többségi társadalomba. A tisztán cigány családok esetében sokkal kevesebb példát láttam erre, bár kétség kívül van ilyen is.
Akárhogy is van, szerintem a cigányság abszolút döntő többsége az eddig megszokott életmódját akarja folytatni, és esze ágában sincs semmiféle asszimiláció, vagy akár integráció. Ők egészen egyszerűen nem akarnak tanulással, munkával, civilizálódással európai életmódra térni.

etwas kultur muss sein 2012.08.01. 19:21:32

@szürkegém: Illetve hozzá tennék még egy harmadik gondolatot is: ebben az országban az elmúlt 22 év alatt a liberalizmus jelentősen rontott a cigányság felzárkóztatásának esélyén. 2 évtizede gyakorlatilag védett fajként van kezelve a cigányság, aminek joga megszámlálhatatlan mennyiségben van, de kötelezettsége nulla. A rendszeresen alkalmazott kettős mérce a cigányság javára és a pozitív diszkriminációk végeláthatatlan sora (ami értelemszerűen negatív a többségi társadalom számára), a rendőrség züllesztése a 'trafipax-kezelő segédmunkások szervezete' szintjére, a többségi társadalom megfosztása a jogos önvédelem jogától, a 'megélhetési bűnözés' megengedése, sőt, támogatása olyan megbocsáthatatlan és jóvátehetetlen bűnei az elmúlt két évtized kormányainak, ami a gazdasági válság nélkül is a tönk szélére sodorta volna az országot. Ugyanis a cigány-magyar arány eltolódása olyan mély demográfiai és ezáltal gazdasági válságot okoz/fog okozni, aminek beláthatatlan következményeire már nem is kell oly soká várnunk.

aszekelyek 2012.08.01. 19:36:26

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: sajnálatos , hogy nem is kísérelted meg a vitát , -már nem először - mindössze személyeskedésre futja tőled is.

dbeata 2012.08.01. 19:51:01

@aszekelyek: Mi lenne, ha Te kezdenéd? Mi jár a fejedben? (Coca cola ügy). Direkt a kedvedért olvastam el, mi is történt. Kérdeztem is. Szerintem próbáljuk meg újra, mit szólsz?

aszekelyek 2012.08.01. 19:54:41

@szoja122: ez akkor is szólásszabadság kérdése marad MAgyarországon. Ha a fejedre is állsz. Akárhová is teszik át a szervert. Sem alkotmányt, sem szabadságjogot nem fogunk sérteni. Az okém hogy ott is a szólás szabadsága miatt nem kapcsolják le. CSak ne basztassák vele az Orbán kormányt a semmi közük hozzá, ámerikai önjelölt megmondók. Levelezgessenek az európai bírósággal, strassburggal, akivel akarnak. érjék el , hogy ott döntsenek nem demokratikusan. Tudod ez pont olyan , mint a vörös csillag viselése. Nem tudni, hogy mit is képzelnek ott azok az urak , hogy ukázt adnának Orbánnak... , ha hagyná. Milyen alapon egyébként ? Kik ők ? Magyar belügyekbe beledumálni , azt hogy gondolják ? Valószínűleg kéne még írni nekik , hogy amennyiben ők be tudnak börtönözni illetőket , csak mert nem tetszik , amit mondanak és az demokratikus ott -guantanamo...- akkor tegyék de mi nem követjük a rossz példát. Nem engedi meg a törvény ott sem. Lesznek szívesek pont ugyanannyira tiszteletben tartani a mi demokratikus berendezkedésünket , mint amennyire elvárják azt tőlünk , a maguk számára. 55 bácsika volt ilyen botor , magán levelezgetni.... Azt azért nem kell túl komolyan venni.

aszekelyek 2012.08.01. 20:08:26

@nyünyüge: @szürkegém: azt nem mondanám, hogy kihagyták őket.... Inkább ők itták meg bőven a levét , első körben is. Akkor ítélték őket az állam emlőin tengődésre. Előtte volt munkájuk. privát izélés után nem volt. Őket kéne a legkevésbé hibáztatni azért , amit a politika tett velük 89 után. Előtte is megvolt a két pólus a megoldásra. Az egyik kiirtani, a másik integrálni akarta őket. VAlamiért úgy tesznek ma sokan, mintha ez nem í diktatúra öröksége lenne. Aki valami oknál fogva találkozott az akkoriban is meglévő , bűnözésre hajlamos tagjaival az akkori cigányságnak, az előbbibe tartozott. Akik nem voltak közel hozzá , az utóbbiba. Hurcoljuk ezt , bizony , sok évtizede. Egész európai közösség, ahol élnek sokan közülük , küzd ezekkel a problémákkal. Talán rájuk hivatkozva nem loptak el annyi közpénzt másutt .

inreallife 2012.08.01. 20:29:18

@aszekelyek: ne beszélj hülyeséget. az amerikai képviselők nem azért pampogtak, hogy a kuruc.infot lekapcsolják, hanem azért, mert a jobbik a parlamentben van, és folyamatosan erősödik. ez pedig egyértelműen orbánék gazdasági és rendvédelmi téren való iszonyatos csődtömeg kormányzásának a jele. ez amolyan orbán féle kibúvó, hogy kapcsolják le a kuruc.infot... attól se az antiszemitizmus nem szűnik meg, se a rasszizmus.

egyébként is, ha már választani lehet, akkor inkább a cigányokat kapcsolják le... :)

ja megjegyzem, korábban olvastam, hogy amcsik így úgy, meg a ballib csinálta a kuruc.infot, stbstbstb. az mszp le tudta kapcsoltatni a kuruc.infot, hetekig nem volt elérhető. utána költözött a szerverbérlés valami arab, majd onnan egy amerikai szerverre.

csak azért szóltam, mert tele vagy téveszmékkel, meg fantazmagóriákkal, és nehogy elvarratlan szál maradjon... :)

aszekelyek 2012.08.01. 20:57:54

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: külön kezelendő-e egy piaci terméket előállító világcég , mely dealt hoz össze , munkahelyet ad persze , - nem olyat , amit sukorói ígéretben lebegtettek , ezek léteznek is ma és maradnak is - attól , hogy befektetési bankok milyen módszerekkel dolgoznak ? Szakmailag gondolom. Bank termékének és működésének pedig inkább korlátozója vagy éppen nem korlátozója lehet és kell, hogy legyen is. egy állam kormánya bank felügyeleti szerve. Ezt én így látom.
Bocs , Gyurtát néztem... ,, aztán gratuláltam...

aszekelyek 2012.08.01. 21:02:07

@inreallife: teljesen mindegy , hogy miért pampogtak. belügybe nem pampoghatnak bele. Pont. Amit a szocik csináltak, az az ő saruk, a szólás szabadsága ügyében is. elég sok minden megváltozott, pld az alkotmány is azóta. Hülyeséget az beszél, aki azt állítja, hogy demokratikus lekapcsolni bármit.

inreallife 2012.08.01. 21:13:46

@aszekelyek: az orbán pont ezt akarja elérni.... csak nem istenkáromoltál egyet? :)

aszekelyek 2012.08.01. 21:21:03

@panelburzsuj: elég lett volna annyit írni, hogy "jé, tényleg azt írtam , hogy recepció...." . Persze ha te úgy véled , tökéletes vagy , ha hibázol , akkor sem hibázol... ,, nem akarlak ebben megingatni... de nézd vissza , mit írtál.

aszekelyek 2012.08.01. 21:25:52

@inreallife: az a te hobbid , meghagyom neked. Még jó , hogy legalább te megmondod , mit akar Orbán.... Hová is lennénk nélküled ? Főleg én. Kend a hajadra a marhaságaidat arról , hogy szerinted mit akar. Ebben az ügyben pld azt , sztem , hogy másszanak le róla. Kint is bent is , te is.

aszekelyek 2012.08.01. 21:36:28

@panelburzsuj: vezető ? Önhittségi listán , igen , ott vezető... Annak az összefoglalója ez. Tegnap este 22.49... kor írtad azt a bakit , hogy recepció... Oké , a "qrvaországozó , Lófaszt mamázó " nem tud veszteni..., azt tudtuk eddig is. Csak trágárkodni és hazudni másfél két , öt évet.

aszekelyek 2012.08.01. 21:46:51

@inreallife: a probléma a következő. feriék bezártak egy csomó Óvodát és eltüntették a pénzt is.

A görögök bla ,bla , megették , bla , bla , egy szót se a goldman sachsról csak a hüllye görögökről bla, bla... A polgárháborún is ugyanazok profitálnak , akik a békésen is... Mert ez semmi másról nem szólt , mint a naagy profit szerzéséről. Dumálhatsz nekem itt GDP-ről , mintha egyformák lennénk és hasonló hülyeségek. A becstelen kormányuk kollaborált a kifosztásukban a golmansachsékkal. A többi rizsa.

graycivil 2012.08.01. 21:47:12

"Kötelező polgári szolgálat: A polgármester dönti el ki menjen 72 órás kiképzésre?

Arról pedig, hogy pontosabb képet kapjunk mire jó a rendelkezés, a debreceni példák jól mutatnak rá, ahol tanárokat és közalkalmazottakat hívtak be eddig. Ha ugatni mersz, itt egy újabb szankció, behívnak majd 40 vagy 72 órányi gyakorlatozásra. A csodálatos új rendszer még 70 ezer embernek próbálja befogni a száját, másra nem jó, hiszen semmilyen koordináció nem társul hozzá, ha pedig társulna, akkor olyan brutálisan drága lenne a rendszer, hogy követelni kéne a megszüntetését. Így is azt kéne."

magyarinfo.blog.hu/2012/08/01/kotelezo_polgari_szolgalat_a_polgarmester_donti_el_ki_menjen_72_oras_kikepzesre?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_08_01&utm_campaign=index

"A kérdés már csak annyi, hogy vajon mikor jön a narancsos szombat? "

A+. De aki A+-t mond, az mondja azt is, hogy B+ FYDESZ!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

inreallife 2012.08.01. 21:48:13

@aszekelyek: ezt írtad:

"Hülyeséget az beszél, aki azt állítja, hogy demokratikus lekapcsolni bármit. "

erre írtam:

" az orbán pont ezt akarja elérni.... csak nem istenkáromoltál egyet? :) "

most akkor orbán demokrata vagy sem? ha demokrata, akkor meg hülyeséget beszélne? :-O

tudod ez olyan fontos kérdés számomra, hogy nem is tudnék aludni, ha nem tudnám a választ.... :)

graycivil 2012.08.01. 21:50:21

Nafene! Aszekelyeknek a napi fizetésén felül prémiumot is ajánlottak? :-)))

inreallife 2012.08.01. 21:52:02

@aszekelyek: már megint hülyeséget beszélsz. gyurcsányék nem zárattak be óvodákat.

azután már a következő mondatodban is hülyeséget beszélsz, a görögök igenis sokat nyertek a belépéssel és a hitelekkel. dupla a gdp-jük, és most engedtek el egy csomó hitelt nekik, amit elköltöttek!!!!!! ez kb ahhoz lenne hasonlatos, mintha most az imf elengedné a tőle felvett pénz visszadását. a görögök fogják be és kapják be a faszt, elvertek egy csomó pénzt, most meg ajvékolnak. ez a helyzet, nem az amit te beszélsz...

aszekelyek 2012.08.01. 21:56:43

@aszekelyek: ajánlottam két másikat , mely sztem oda jobban passzolt volna. ezen húztad fel magad annyira ? röhögcséltem pszichomókus barátommal egyszer arról, hogy eszmét cserélünk... mondta, hogy ő inkább megtartaná a magáét.... .9 , ha nincs ellenemre. Ő speciel meg szokott próbálni cc recipiálásra ösztönözni de falnak is megy néha vele. Nem mindig. Viszont intelligens , van humorérzéke és ha fekete lovag , kéz és láb nélkül , elismeri. Szintúgy én is. Azért vagyunk jóban már vagy 13 éve. Azalatt pedig már sok minden történt ebben az országban , amiről nem mindig cseréltünk eszmét. Volt , hogy megtartottuk a magunkét. Abból sem lett harag.

Valahogy ki kéne nőnie sok felnőtt honfitársunknak azt a gyerekcipőt , hogy mindenáron , mindenkinek azt kell befogadnia , magáévá tennie , recipiálnia :) , vita nélkül , amit ők vallanak , gondolnak valamiről. Az incentíved tehát megfelelő volt. Csak az indulatodat nem nagyon tudom értelmezni emiatt .

aszekelyek 2012.08.01. 22:04:14

@inreallife: hihihihi, nem zárattak be óvodákat? Iskolákaaat és küldtek el rengeteg közalkalmazottat ? nemmondod... Sőt , építettek sokat... ? hahahahm,, bruhahah... A görögknél meg mindenki 150 kiló mert megették a hetvenezertrilliócsillió adósságot fél nap alatt... és a lakásuk is tele van fogyasztva... , be se nagyon férnek , annyit fogyasztottak. bezzeg a jóságos bankok, azok bezzeg elengedték egy csomót.... :) bruhahaha...

Írtam aranyom, hogy az 55 ámerikáner előbb tartsa tiszteletben a magyar törvényeket és aztán firkáljon. Ha akarják , kapcsolgassanak ők le , amit akarnak de náluk. ide nem pampogunk bele.

aszekelyek 2012.08.01. 22:08:18

@inreallife: lassan mondom, A kormány az állami kiadásokat nem fordítja arra. a kormány dolga az államháztartás. persze lehetne ez másképp. Ha nem egy gigakölcsönt kéne rövid lejárattal mindenáron kiköhögnie az államkasszának és a fogyasztóknak. erre az IMF sem adna egy buznyákot sem., te is tudod...

inreallife 2012.08.01. 22:20:12

@aszekelyek: tehát akkor a kormány a szegényekkel jól kibaszott, ugye? az előbb pénzcsap elzárásnak nevezted, most a kiadásokat nem arra fordítja.. mindegy hogyan nevezed, kibaszott azokkal, akik kaptak a gyerekek után fűtési támogatást...

aztán kibaszott azokkal is, akik 1 vagy 2 gyereket nevelnek, mert eltörölte az adójóváírást. a gyermektelenekkel meg pláne! menj fiam dolgozni, kijártad az iskolát, közben meg szénnéadóztatják az ipsét... legalább 25, de inkább 30 éves korig nem kéne büntetni őket nem?

aztán kibaszott azokkal is, akik az állami szférában dolgoznak és befagyasztották a bérét évekre, a múlt héten is volt mindenre a megoldása, tehát továbbra is fasz rossz oldalán fognak állni...

aztán kibaszott azokkal is, akik a 26 féle új adót valamilyen módon fizetni kénytelenek. közben persze még emeltek is áfát meg mindent....

aztán kibaszott azokkal is, akik megbetegednek, és kevesebb táppénzt kapnak érte. pedig az eü járulékokat emelték. ja, közben a gyógyszerek finanszírozásából is kivonul, csak lestem mennyibe kerül egy antibiotikum, mikor több járulékot fizetek, mint előtte bármikor...

aztán kibaszott azokkal is, akik elvesztették a munkájukat és csak 3 hónapig kapnak támogatást, mikor 1 év az átlaga a sikeres elhelyezkedésnek a válságnak köszönhetően...

tovább is van mondjam még? persze megvédett mindenkit, meg nem hagyott senkit az út szélén... melyik kibaszott alternatív valóságban élsz?

inreallife 2012.08.01. 22:26:06

@aszekelyek: ne keverd nyanya, iskolákat zártak be, azt tudtuk is, de óvodákat nem. meséld el nekem, hogy egy eu-s tyúkketrecben a tyúknak hogy juthat több férőhely, mint egy óvodás gyereknek? a kormánynak nem kéne tennie valamit, esetleg? ez nem a kormány felelősége? hogy a faszba akartok több gyereket?

inreallife 2012.08.01. 22:40:10

@aszekelyek: hiába poénkodsz, a görögök felvették a hitelt, elköltötték nyaralásra, tv-re, új autóra stb (ismerős valahonnan?), majd azt mondták nem tudunk fizetni és engedjétek el. és elengedték. az eu-ba lépés előtt 10%-on vehettek fel hitelt, miután beléptek az eu-ba 3%-on vették fel, és azt se fizetik vissza. az összes görögből ki kell taposni az elvert lóvét, ez a helyzet. persze elkoktélozgatták, tehát kitaposhatatlan. ezen a bankok csak buktak. örüljünk nekik hogy magyar bankok nem voltak ott, különben ezt is le kéne nyelni... mindenesetre a görögök voltak a nyertesei a rendszernek, szemben a te üldözési mániáddal, meg világösszeesküvéseddel.

ezt a válaszodat nyomtasd egyébként ki, fontos indok lehetne a diliház visszaállítására, mert ez nálad érvnek minősül:

" A görögknél meg mindenki 150 kiló mert megették a hetvenezertrilliócsillió adósságot fél nap alatt... és a lakásuk is tele van fogyasztva... , be se nagyon férnek , annyit fogyasztottak. bezzeg a jóságos bankok, azok bezzeg elengedték egy csomót.... :) bruhahaha..."

sőt lásd a segítő szándékom, segítek kinyitni a szemed:

www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/paranoia/143

"(másnéven: Paranoid -téveszmés- zavar, Paranoid pszichózis, Deluziv zavar)

A paranoid zavar vezető tünete a jól rendszerezett, sokszor gondosan kidolgozott téveszmék ill. téveszmerendszerek fennállása, melyek között belső logika érvényesül, és amelyek igazság tartalmában, valóságosságában a személy megingathatatlanul hisz. Ezek a téveszmék sohasem bizarrak, emiatt gyakran hihetőnek tűnnek, annál is inkább, mert a betegek sokszor magas érzelmi hőfokon, nagy meggyőző erővel hangoztatják kóros gondolataikat. A nyílt ellentmondás, a "leleplezés" néha heves indulatot, dühreakciót válthat ki.

A betegek hangulata egyébként szinkronban van a téveszmék tartalmával: szerelmi tébolyban, nagyzásos téveszmék hatására akár eufórikus, míg pl. "üldözési mániában" szorongó, feszült, sokszor depresszív. A paranoiában szenvedő beteg személyisége többnyire alapvetően rendezett, szociális szerepeit jól ellátja, intellektuális és szakmai teljesítőképessége általában egyáltalán nem, vagy csak kevéssé érintett."

"A férfiakkal szemben a nők kissé nagyobb arányban betegszenek meg. A betegség többnyire a negyvenes életévekben kezdődik, de 18-tól akár a 90. életévig is megjelenhet. Egyes demográfiai adatok szerint emigránsok és alacsony jövedelmű rétegek körében összefüggés lehet a betegség gyakoribb előfordulásával. "

hoppá, félázsia származékoknak lennei nem egészséges... lehet segytene, ha nem csak segélyből próbálnál megélni. És lássuk a kezelést:

"A paranoid zavarban szenvedő páciensek úgynevezett betegségbelátása igen csekély. Éppen ezért az első nehézség az orvoshoz való eljutás lehet, mivel többnyire nem hajlandóak belátni, hogy problémájuk van, elutasítják a betegség lehetőségét. Ha sikerül őket terápiába vonni, többségük járóbetegként kezelhető, azonban a kórházi osztályos kezelés bizonyos esetekben szükségessé válhat. Ilyen lehet pl. speciális vizsgálatok elvégzése, melyek a diagnózis tisztázásához szükségesek.

A kórházi kezelés legfontosabb indikációja a veszélyeztető magatartás megjelenése. Ilyen esetben a pácienst akár akarata ellenére is kórházban kell kezelni, hiszen ilyenkor fennáll a lehetősége, hogy másokat bántalmaz (agresszív lehet, esetleg gyilkossági gondolatok is jelentkezhetnek), vagy esetleg önmagának árt (öngyilkossági késztetések). Sajnos az ilyen kórházi kezelés növeli a páciens orvosával szembeni bizalmatlanságérzését."

hoppá, akarata ellenére be kell vinni. nyanya örülj, már mennek érted, kapsz új dzsekit, muszájdzseki... :)

panelburzsuj 2012.08.01. 22:46:21

@aszekelyek:

recepció - befogadás

percepció - felfogás

A füleden be se jut, nemhogy még föl is dolgoznád.

Ezt akartam írni, ezt is írtam latinosan, magyarosan - innentől passz.

Fölteszem a kezem: amit te hazugság+tagadás kombinációjában te előadsz, arra nem találtam értelmes magyar szót - te nyertél.

panelburzsuj 2012.08.01. 22:48:33

@inreallife:

(Neked sikerült diagnosztizálni?)

inreallife 2012.08.01. 23:34:34

@panelburzsuj: nem vagyok orvos, de a tünetek nagyon ráillenek. :)))
az az igazság, hogy annyira egy alternatív világban él, hogy rákerestem, mi lehet az oka, mert már komolyan bosszantott a sok hülyesége....

fossa a hülyeségeit magából, vádaskodik, mutogat, minden mögött a csavart keresi, a csavar mögött a duplacsavart, és a duplacsavar mögött meg világegyetem mozgatóerőit, olyanokat mint: amcsik, komcsik, zsicik, ja meg a bankok és a főnökeik... szerintem felnőtt embernél ez már abnormalitás...

inreallife 2012.08.01. 23:43:14

napiraj megint, de minden rendben van ebben az országban, megy a beilleszkedés 1000-rel:

kuruc.info/r/2/99451/

"Július 31-én este 8 órakor 6 fiatal (zömmel 13 és 16 év közöttiek, köztük a testvéremmel) 4 fiú és 2 lány kísérte ki váci barátnőjét a vasútállomásra, ahol a peronon egy 5 fős cigánytársasággal találkoztak. 2 nő egy karon ülő gyermekkel és 2 fiú, feltehetően mindnyájan fiatalkorúak. A gyermekkel álldogáló cigányasszony a váci kislány ruhájára tett egy megjegyzést: „Mi ez rajtad, hálóing?”, amire a lány konfliktuskerülően csak annyit válaszolt: „Jó, akkor az”. Jött is a válasz, „mit flegmázol” és már ütött is…

A lány megpróbálta arrébb lökni, és kérte, hogy hagyja őt békén, de ekkor szabadultak el csak igazán az indulatok. Az asszony gyermeke életének veszélyeztetésével vádolta meg őt, és mind a 4-en rátámadtak, ütötték-verték, ahol csak érték. A segítségére siető testvéremet is megütötték, egyik fiú barátjukat - aki szintén segíteni próbált - pedig fejbe rúgták.

Undorító, gyomorforgató módon, a kisgyermekeket egymásnak adogatták, a szerint, hogy épp melyikük kívánt részt venni a verekedésben. Hiszen abban bíztak, hogy a baba jelenléte visszatartja a fiúkat a tettlegességtől, valamint, ha ez mégsem történne meg, úgy ez is egy ütőkártya lehet a kezükben a rendőrség, vagy épp a bíróság előtt."

"A kislány arca mindkét oldalt feldagadt, és minden bizonnyal mára már igencsak lilává is vált, a nyakán fojtogatás nyomai is láthatók. A gyerekek, elsősorban a váci, a környéken élő leány fél/félnek, mert a folyamat elindult, a rendőrség tisztességgel tette a dolgát, és csoportos garázdaság miatt hivatalból eljárást indított."

dbeata 2012.08.02. 06:09:36

@aszekelyek: Attól függ, mi az a szakma.
Marketingkomm. szempontból nincs különbség abban, hogy mindkettőt reklámozzák.

Politikus már talán elgondolkodik azon, vajon mi a társadalmi haszna egyiknek és másiknak, vagy kell-e utálni, esetleg demagógiákat gyártani a bankokról, cukros üdítős cégekről.

Nem tudom, Orbán szimplán behódolt-e a nálánál erősebb kutyának (még erőpolitikusokkal is megesik az ilyesmi), vagy jól jön az újonnan előhúzott "imördzsing Szentral-Ísztörn Júróp" stratégiához.

De egy már biztos. Az "új gazdasági modell" ezek szerint nem az egészséges életmódról fog szólni, chipsadó ellenére sem.

De hát tudjuk, hogy parasztvakításban ki a király! ;)

dbeata 2012.08.02. 06:11:36

@aszekelyek: Én is gratulálok neki, átadnád?

nyünyüge 2012.08.02. 07:31:12

@panelburzsuj:
Hagyjad.
A hires-nevezetes marketinges diplomájával őt csak a recepcióig engedték be, igy nem juthatott el a recepció eredeti jelentéséhez :).

aszekelyek 2012.08.02. 07:46:47

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: természetesen.

@nyünyüge: látom, kb olyan kevés a humorérzék kegyedékben , mint a jó indulat. Sebaj, ezt eddig is tudtuk. Írtam később neki még erről... Az a helyzet, hogy kommunikációelméletből is j kitűnő voltam....
Az is tény , hogy itt kevesebb alkalom adódik viccelődni de szoktam... Itt a nem szublimált agresszió árad töményen. Vettem a fáradságot szublimálni de látom , hogy nincs kivel... :(
HA mondjuk talán valamelyik ajánlott -általam ajánlott kifejezést is felfogta volna , pardon, percipiálta volna a sötét szürke állományával , ahelyt észrevette volna, hogy ismerem a az általa is kiemelt szavak jelentését. Sőt, még egy harmadikat is odabiggyesztettem, ami persze a viccet kizárta volna de egyértelműbbé tette volna azt,, amit írt. ezt sikerült teljesen figyelmen kívül hagynia és sajnos azt kell mondanom , abból is csak az előítélet dől, amit te írtál. Sokat kell még fejlődnünk az egy csárdában megférés érdekében.

aszekelyek 2012.08.02. 07:54:47

@panelburzsuj: a gép nem olvassa a szöveget, az információ a szememen keresztül jut az agyamba,-ergo a fülemen elvben sem juthatna ez be. Akkor humorérzékednek nem sikerült kinőnie , leesnie a poénnak... , bele kell nyugodnom , hogy ha elmagyarázom , akkor sem akarod ezt poénra venni. Írtam két másik kifejezést, amit jobbnak találtam volna oda. Azt megjegyezném, hogy ennyire nem kéne a laikusokat a füldbe taposni . Visszataszító. Részemről ugyan ismerem a szavak jelentését de ezt a blogot nem csak magasan képzett, latint is jól ismerők olvassák. Ez a neheze az írásnak és az előadásnak is. Észrevenni , hol van az a pont, ahol nem mindenkinek egyértelmű a szemantika , aki befogadója a kommunikáltaknak.

Már ha van erre igény valakinek a szürke állományában. Tapasztaltam azt is, hogy az sincs mindenkinek .

aszekelyek 2012.08.02. 08:16:02

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: Nem akar mindenkivel ujjat húzni, aakor az a baj,... CC. , ha ujjat akar húzni, az a baj. etikailag meg bankszakmailag volt a kettő nem egy helyen kezelhető. Amit korábban ulrikénk próbált összekavarni. A kormánynak a gazdasági környezetet kell olyanra alakítani, hogy az megfelelő legyen, befektetőknek. Aki figyelt, emlékezhet, hogy el is mondta orbán, hogy vannak olyan befektetők, akiknek olyan a tevékenységük , hogy az kölcsönösen hasznos és vannak a kalózok..- ezt én mondom , nem ő de így jellemezném pl. a görögországban történteket a belépés idején. Javak szerzésének módjjjára. Megcsákjázni is lehet , ha a kormány hagyja, egy államot. Ahogyan soros is volt nálunk befektető..., később pedig megkapta érte a jutalmát. Vannak shortolók is. Neki az volt a móccere. ja, igen, cinikus kijelentése szerint az emberei csinálták , nem ő.... Kb ezt látom a Goldman Sa. esetében is. Állítják itt is egyesek, hogy megették a görögök. Egy fenét. A pénzből pénz csinálók odavetettek egy is koncot, amíg azt széthordták a megvezetettek, addig ők már meg is csinálták a bizniszüket , aminek nem tudnám a tisztességes jelzőt odaadni.

A kormányok sem egyformák. Jogaik viszont , ha demokratikusan kerülnek hatalomra , akkor ugyan azok. Eldönthetik , mely befektetőket kultiválják és melyeket kevésbé. Abban egyetértünk, hogy nem kell marhaságokat gyártani üzleti ügyek köré. Amerikai céggel is lehet tisztes üzletet kötni. Amit Sukoróval akartak , az nem volt annak nevezhető. Olyan is előfordul. Azt köteles szerintem a kormány és az ellenzéke megakadályozni. Jobb lett volna, ha sorost is előbb megakadályozzák, mint később ejnye, bejnye... és röhög a markába.
A jobbik , ha akar vicsoríthat mindenkire. a hülyeségre is volt mindig vevő és lesz is. Lásd pannon puma.... Az csak gazdasági katasztrófát tud hozni. Elvben is. Gondolom, hogy azért van akkora támogatása. sok oldalról. Nem mindenkinek érdeke és szándéka Magyarország mielőbbi kimászása az adósrabszolga sorból. Már azoknak könnyíteni , akik dolgoznak és fizetnek. marketinget kicsit is s ismerők tudják, hogy szimpla és kíméletlen érdekek dolgoznak a világban, tekintet nélkül sok mindenre. A hasznuk a cél és az eszközökben nem nagyon válogatnak. persze próbálnák szépen becsomagolni.... A görög esetről meg már lefoszlott a csomagolás.

aszekelyek 2012.08.02. 08:22:18

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: beácska , te is tudod , hogy nem attól függ , hogy valaki iszik-e CC-t , hogy Orbán mit csinál vagy mit nem , a munkahelyek védelme érdekében... :)) Erősen remélem , hogy szorgalmasan tanultad a reklámpszichológiát is:)

nyünyüge 2012.08.02. 08:31:43

@aszekelyek:
Kommunikáció elméletből kitünő voltál, kommunikáció gyakorlatban meg nagymester vagy. Terelésben, csúsztatásban, a kommunikáció irányának megváltoztatásában, a vélemény tartalma helyett a vélemény kimondójának dehonesztálásban vagy az ahhoz köthető más esemény, vélemény támadásában, ...

dbeata 2012.08.02. 09:29:39

@aszekelyek: Szó sincs arról, hogy "baj" lenne, csak magának dobta fel a magas labdákat előtte (csipszadó, meg csúnyamultik). Erre utaltam.
A szocik tojtak a nép fejére ugyanúgy, de nem is volt magyarosh csomagolásban a történet.

Ha demokratikusan kerül hatalomra, akkor demokratikus kormányzásra kapott felhatalmazást. Nem ügyeskedésre, és áldemokratikus zsarnokoskodásra. (Megjegyzem, pesszimista vagyok, és azt mondom, itt talán sose volt még valódi demokrácia).

Két hete egy jóbarátom fivére, ki a City-ben dolgozott évekig, most egy magyar banknál hajjakend, azt mondta, hogy a Jobbikra épeszű ember nem szavazhat... Pedig ő egy mértéktartó ember, helyén van az esze és szíve is.

Szerintem a konfliktusok, érdekütköztetések a mindennapok része, tévhitben él az, ki azt gondolja, mindenáron a békére kell törekedni, akár háború árán is.
Inkább arra, hogy a konfliktusokat mindkét fél számára elfogadhatóan rendezzük. Ez lenne szerintem a cél.

Nem véletlen, hogy veled sokat hsz-elek, hiszen sokban nem értünk egyet, van miről beszélgetni. De ez szerintem hasznos, mindenképpen hasznosabb, mint mindenben egyetérteni. Kell a többféle nézőpont. Nincs objektív valóság. Mindenki a maga valóságát teremti, éli.

08:22-re:
Mindenesetre szerintem nem okos dolog mindent átpolitizálni. Idén bojkottálom a görögdinnyét, a körülötte kialakult hercehurca miatt. Ez is "reklámpszichológia".

dbeata 2012.08.02. 09:49:06

@aszekelyek: Szépem csillog ez a két arany, nem?

teevee 2012.08.02. 10:10:52

@nyünyüge: Nem, aszekelyek nem a kommunikációnak, hanem a csalárd érvelésnek nagymestere.

Minden hitelét elvesztette, de azt hiszi, hogy karakterek mennyiségével pótolhatja.

Lelke rajta.
süti beállítások módosítása