Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
okt 23
18:35

A politikusi beszédek nem annyira fontosak, mint amennyire a média szűrőjén keresztül látszanak. Politikusi törekvéseket, politikai folyamatokat erősítenek (vagy gyengítenek), így önmagukban értelmetlen is elemezgetni őket.  Az elmúlt időszakban igyekeztem ehhez tartani magamat: a nagyon várt politikusi beszédekről ezért inkább mások véleményét olvasgattam. Most is csak azért teszek kivételt, mert az egyik mai beszédben feltűnt egy új, a politikai folyamatokra feltehetően hatást gyakorló elem.

476kozep.jpg

Bajnai Gordon – különösen a Milla színpadán előtte fellépőkhöz képest - meglepően jól átgondolt és megírt beszédében amellett érvelt, hogy "2014 nem a bal- és jobboldal szokásos küzdelme lesz".  Új politikai középre van szükség – jelentette ki -, amely elzárkózik "a kommunistáktól, a szélsőjobboldaliaktól, a hatalom megszállottaitól és kufárjaitól". Induljunk ki abból, hogy a „politikai közép” használatának ezúttal van valódi jelentősége, azaz tényleges politikai szándékot jelöl, nem csupán valamilyen kommunikációs eszköz (lásd: „nemzeti közép”).  Ha így van - ez persze majd kiderül -, akkor két kérdést talán már elhangzásának napján megér.

1. Mi értelme ennek?  Ha máshonnan nem, Bajnai Gordon alapítványának választási elemzéséből tudhatjuk, hogy az új választási rendszerben a baloldal csak akkor tud nyerni, ha azokat is nagy számban megszólítja, akik 2010-ben a Fideszre szavaztak. Nem lehet véletlen, hogy a volt kormányfő beszédének leghangsúlyosabb részében ezeknek a szavazóknak üzent ("Sokan már 2010-ben sem pártokra szavaztak, hanem a változásra. Ők bíztak és megcsalattak. Általuk győztek, és most ellenük kormányoznak. Bizony: 2010 áprilisának fideszes szavazói ma már tudják, szavazatukért azt kapták jutalmul, amit a többiek büntetésül."), mint ahogy a „közép” használata is feltehetően ezen szavazók útját hivatott megkönnyíteni az ellenzék irányába.  A „közép” itt tehát nem egy ideológiai és még kevésbé szakpolitikai pozíció: leginkább azokat jelöli, akik mozdíthatók, akik nem eleve, tűzön-vízen át bal- vagy jobboldali szavazók, és akiknek a mozgása általában el is szokta dönteni a választásokat.

2. Mi lehet a következménye? Leginkább az, hogy amennyiben Bajnai kísérlete sikerrel jár – siker alatt értve ebben az esetben azt, hogy pár héten belül nem enyészik el a kezdeményezés, és megmarad legalább az esélye annak, hogy a „közép” megszólítható -, előbb-utóbb az MSZP-nek és a Fidesznek is reagálnia kell erre a lépésre. Különösen a kormánypárt viselkedése lehet érdekes: amíg a következő választás alapvetően az elmúlt évtizedben megszokott Fidesz-MSZP küzdelemnek látszik, addig a Fidesz korábbi stratégiája a pártversenyt illetően adekvát eszköz lehet. Ha azonban Bajnai és a most bejelentett mozgalom képes lesz túllépni a baloldal hagyományos keretein és szavazótáborán - természetesen végső soron nem a baloldal ellenében, hanem a baloldal győzelme érdekében -, a Fidesznek sürgősen át kell gondolnia, hogy milyen lépésekre lehet szüksége a „közép” megmentése (visszaszerzése vagy legalább semlegesítése) érdekében. Ez persze még csak a nulladik pont - ha tetszik: a középkezdés -, de ha valódi kihívásnak látszik majd a Bajnai-projekt, még az is előfordulhat, hogy hosszú idő után nem az erősen elkötelezett, megerősítésre és motiválásra vágyó szavazók, hanem a meggyőzésre szoruló bizonytalanok irányába fordul a magyar politika. Nem mondom, hogy jobb lenne, de hogy más lenne, másra - esetleg másokra - lenne szükség hozzá, az biztos.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr554864946

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajnai eljövetele – a nagy manőver 2012.10.26. 00:47:41

Cseppet sem meglepő fordulat a hazai politikai mezőben a Milla és Bajnai összefonódása ( a Szolidaritással most nem foglalkozunk, ők csak azért játszanak, hogy ne kétszereplős legyen az akció), illetve az összefonódás utáni a közös bejelentkezés a 2014...

Trackback: Orbán-váltók figyelmébe 2012.10.25. 19:06:38

A mai vendégposztban a Bölcs Boldi Bácsi ad az ellenzéknek néhány tanácsot:*Kedves Orbán-váltók!Látom, szeretnétek elszámoltatni a Jó Pásztort. Nagyon helyes: megbízatásának lejártával mindenkinek el kell számolnia, különösen annak, akiről ordít, hogy ...

Trackback: testrablók 2: az LMP teste 2012.10.25. 16:37:10

Újra itt van a nagy csapat, és már összerázódásuk első napján befenyegették az LMP-t és a 4K!-t, hogy ha nem szállnak be a szövetségbe, akkor a nép ellenségeivé válnak. Szóljatok a pártjaitoknak – diktálta Bajnai, akinek Orbánhoz hasonlatosan nyilvánva...

Trackback: Összefogás helyett széthúzást! 2012.10.24. 16:24:00

Végre megtörtént amire oly sokan már annyira vártak, elmondta Bajnai Gordon a beszédét. Sok meglepetés nem érhetett bennünket, összefogást hirdetett, kijelölve saját magát annak vezetőjeként, hiszen az Orbán kormánynak mennie kell, és erre ez az egyetl...

Trackback: Összefogás helyett széthúzást! 2012.10.24. 16:23:56

Végre megtörtént amire oly sokan már annyira vártak, elmondta Bajnai Gordon a beszédét. Sok meglepetés nem érhetett bennünket, összefogást hirdetett, kijelölve saját magát annak vezetőjeként, hiszen az Orbán kormánynak mennie kell, és erre ez az egyetl...

Trackback: Nem sikerült a Békemenetnek újabb rekordot döntenie, csak nem lett meg a 40 millió résztvevő 2012.10.24. 13:08:41

Olvasd a kormányhoz hű forrásokat, rögtön megtudhatod, hogy Orbán beszéde mennyire energikus és jó volt, a Kossuth téren lévő tömeg pedig simán hússzor (megjegyzés: az ötvenszer, százszor vagy milliószor is mehetett volna, ne romboljuk vezérünk te...

Trackback: Összefogás Bajnai-módra: sakk az MSZP-nek 2012.10.24. 09:05:53

Aki a Milla tüntetését azzal a céllal kereste fel, hogy útmutatásra leljen az elmúlt hetek "ki kivel nem fog össze és ha mégis akkor miért nem" játszmája után, az nem csalódott. Bajnai csapata ismét profi teljesítményt nyújtott, ami komoly versenyelőny...

Trackback: Összefogás Bajnai-módra: sakk az MSZP-nek 2012.10.24. 09:05:49

Aki a Milla tüntetését azzal a céllal kereste fel, hogy útmutatásra leljen az elmúlt hetek "ki kivel nem fog össze és ha mégis akkor miért nem" játszmája után, az nem csalódott. Bajnai csapata ismét profi teljesítményt nyújtott, ami komoly versenyelőny...

Trackback: Ki kivel harcol? 2012.10.24. 01:25:14

Orbán vs. Bajnai – a mai nap óta ország-világ tudja, az elkövetkező cirka másfél év róluk fog szólni. Eddig a kormány eredményei és Orbán Viktor folyt a csapból is – kérdés, vajon az ellenfele hol kap majd helyet a médiában? Kap egyáltalán? Agyonhallga...

Trackback: 56 + 56 (fotógaléria a Milla tüntetésről) 2012.10.23. 21:36:25

Jó volt a napsütés, jó volt a szokott tömeg, jó volt, hogy egyre több személyes ismerőssel futottam össze (itt egy volt kolléga, ott egy szomszéd, amott egy jóbarát szülei), és jó volt, hogy most már nem csak szócséplés volt, hanem konkrét cselekvés, p...

Trackback: Politikai elvonókúra 2012.10.23. 21:33:21

Növekvő népszerűségünk ellenére hamarosan fel kell hagynunk politikai témájú cikkeinkkel. Nem a cenzúra, vagy annak első számú magyarországi helytartója, az NMHH ítél minket hallgatásra, hanem az egyik legsúlyosabb szenvedélybetegség.   Az e...

Trackback: Politikai elvonókúra 2012.10.23. 21:33:14

Növekvő népszerűségünk ellenére hamarosan fel kell hagynunk politikai témájú cikkeinkkel. Nem a cenzúra, vagy annak első számú magyarországi helytartója, az NMHH ítél minket hallgatásra, hanem az egyik legsúlyosabb szenvedélybetegség.   Az e...

Trackback: Aki nincs velünk, az ellenünk van 2012.10.23. 18:44:08

Talán kevesen számítottak arra, hogy Bajnai Gordon a Milla tüntetésén nem a korábban megismert technokrata stílusban, hanem egy leendő vezér tónusában szólal meg. Egyszerű, letisztult mondatokban beszélt, hogy mindenki megértse: az ellenzéki összefogás...

Trackback: Aki nincs velünk, az ellenünk van 2012.10.23. 18:44:03

Talán kevesen számítottak arra, hogy Bajnai Gordon a Milla tüntetésén nem a korábban megismert technokrata stílusban, hanem egy leendő vezér tónusában szólal meg. Egyszerű, letisztult mondatokban beszélt, hogy mindenki megértse: az ellenzéki összefogás...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

It’s the economy, stupid 2012.11.01. 13:10:24

@menőmano: @hoplita:
"Gyakorolni ne felejts el vele, mert azért nem olyan eccerű, mint a filmekben."

Haha. Álmodban rád tör a betörő, te meg: pillanat, ne haragudjon, hogy megvárakoztatom, csak előkapnám a stukkerem, hol is van, itt kell ennek lenni...

A fegyver tartása vagy életforma, vagy szart se ér. A másik, ha valakire ráfogsz egy riasztó fegyvert, és annál meg éles van, az biztos halál, mert nem biztos hogy nézegetni kezdi a tiedet, esetleg csak egyből lő egyet. Szóval ha fegyver, akkor éles, ha éles, akkor életforma.

hoplita 2012.11.01. 13:12:34

@It’s the economy, stupid:
Most egy kicsit enyhült az ilyen jellegű szigor, nem kell a fegyvert elzárni, ha biztosított a szoros, személyes felügyelet.
Egyébként töltött fegyvert olyan lakásban, amiben nem egyedül él az ember, nem hagy szét, súlyos felelőtlenség.
A nevelés meg gyerekkorban kéne kezdődjön.
Az első amit megtanítottam a gyerekeimnek, hogy TÖLTETLEN FEGYVER NINCS!!!
Mindig úgy vedd a kezedbe és úgy bánj vele, mintha abban a pillanatban töltötték volna meg.

graycivil 2012.11.01. 13:15:45

Irtózatosan pánikol a FYDESZ! Mert a regisztráció ilyen megvalósítása egy akkora, a Tákolmányba épített választási csalás lesz, hogy ahhoz képest a "komenisták" kékcédulás csalása csak századrangú formai szabálytalanságnak fog tűnni.

Hogy miből gondolom ezt? Először nem értettem a "jegyzők szívatásának" célját, vagyis hogy személyesen kell felkeresniük minden választásra jogosultat. Aztán egyértelművé vált:

Jegyző megjelenik "pógárnál", és köszön: "Jó napot kívánok! XY jegyző vagyok, és a kormány, és feje, Kedves Vezetőnk" megbízásából tájékoztatom Önt a regisztrációról." Lehetséges reagálások:
- Pógár elküldi a halál faszára Kedves Vezetőnket, és bebassza a jegyző előtt az ajtót. Adminisztráció: "Visszautasítva". Ha pógár akar, mehet személyesen regisztrálni a hivatalba munkaidőben.
- Pógár beengedi a jegyzőt, aki három mondat után rögtön megállapítja, hogy ellenzéki vagy kormánypárti-e a pógár.
-- Ha ellenzéki, akkor megköszöni, hogy meghallgatták, és pógár mehet személyesen regisztrálni a hivatalba munkaidőben.
-- Ha kormánypártinak tűnik, akkor szívélyesen felajánlja, hogy a személyes adatokat felveszi, hogy ne kelljen menni pógárnak személyesen regisztrálni a hivatalba munkaidőben.

És mivel jegyző valszeg' nem lesz képes mindenkit felkeresni, ezért segítőket fog megbízni, amihez saját hivatala vérfydeszes munkatársait fogja kiválasztani.

Elképzelhető, hogy ezzel a módszerrel tulajdonképpen közpénzen fizetett fydeszes aktivistákat fognak kreálni, mert már saját aktivistáikban és választóik regisztrációs hajlandóságában (elkötelezettségében) sem bíznak. Illetve ezzel a módszerrel szinte 100%-os pontosságúra tudják javítani a Kubatov listákat.

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

hoplita 2012.11.01. 13:17:19

@It’s the economy, stupid:
Ha én téged céessel meg gumival töltött stukkerrel meglőlek, akkor te el leszel magaddal foglalva egy darabig...ha van éles fegyvered, ha nincs.:)
Nem riasztópatront kell beletenni, hanem gázpatront, a következő töltényűrbe meg gumit, i tak dálse.:)
A bűnözőket a lehetőség tartja vissza, hogy rábaszhat. Ha nincs ilyen ódiuma a dolognak, akkor roppant bátrak.
Erre vonatkozó statisztikák és kutatások vannak.-

hoplita 2012.11.01. 13:20:05

@graycivil:
Neked kezd a zagyad helyére menni ez a dolog vince.
Szecc mán valamit...vagy még el sem mertél menni a dilidokihoz?

It’s the economy, stupid 2012.11.01. 13:33:22

@hoplita:
"Ha én téged céessel meg gumival töltött stukkerrel meglőlek, akkor te el leszel magaddal foglalva egy darabig."

No igen, ha meglősz. :))
Van aki nem bámul bele a fegyver csövébe, mint borjú az új kapura. Manócskától szerintem már elsütés előtt elvennék a jó kis fegyverét, vagy ha elsüti, nem a támadót találja el.

graycivil 2012.11.01. 13:38:56

@hoplita: De örömmel látom, hogy még mindig van tartalékom, hogy a te szellemi szintedre süllyedjek.

Ha azt hiszed, hogy nem a fent leírtak a FYDESZ célja, akkor felajánlom neked a következő Kiszel Tünde díjat. :-)

(Várom a fasz, fos, stb.. színvonalú reagálásodat, de nem fogok válaszolni rá. Itt a lehetőség egy kis verbális okádásra.)

It’s the economy, stupid 2012.11.01. 13:43:44

@graycivil:
" szívélyesen felajánlja, hogy a személyes adatokat felveszi, hogy ne kelljen menni pógárnak személyesen regisztrálni a hivatalba munkaidőben."

Mér', a jegyző mikor fog jönni, hajnali 3-kor? Mer ahhoz is távol kell maradnom a munkahelyemtől, hogy az ő látogatását fogadjam.
A másik amit kifelejtettél, az éhező vidéken simán megfenyegethetők az emberek pl. közmunkából kizárással, amennyiben nem paríroznak.
Nagyon mocskos ügy ez.

@hoplita:
Miért, neked tán teccik ez az újabb népmesei fordulat?

graycivil 2012.11.01. 13:47:42

""A demokrácia rombolása" Olasz kritika a magyar választójogi törvénynek

Az Európai Unió beavatkozását sürgette a választási regisztráció törvénybe iktatása ellen csütörtökön a l'Unitá olasz baloldali napilap."

atv.hu/cikk/20121101_a_demokracia_rombolasa_olasz_kritika_a_magyar_valasztojogi_torvenynek?source=hirkereso

hoplita 2012.11.01. 13:53:08

@graycivil:
Túl sokat képzelsz a vidéki jegyzőkről bazmeg.
A mienk speciel egy retkes komcsi, az biztos teccene neked.:))
És nem egyedi eset, nyugodj meg....
Érdekes lesz, ha hozzánk kijön, mivel egy kicsit fosik tőlem.....régi politikai perpatvarból kifolyólag...:DDDD

@It’s the economy, stupid:
Dehogy tetszik.:(
Ilyet csak komcsi, akasztófáravaló, szájbakúrt, retkes görények agyalnak ki.

inreallife 2012.11.01. 14:08:52

@Akitlosz: az ország érdeke, hogy a szent tehenek le legyenek mészárolva. a dolgozó emberek ne legyenek agyonsarcolva. csak a legszükségesebb dolgokat finanszírozza az állam.

az összes papot kirúgni, templomokat bezárni, ha a híveik nem tartják el. a nyugdíjakat drasztikusan lecsökkenteni, ha nyugdíjplafonnal, akkor úgy, ha fűnyírómódszerrel úgy, ez az éppen aktuális kormány döntése kell legyen, a lényeg, hogy az összkifizetés feleződjön. aztán nézzük csak. szociális segélyeket fel kell számolni az összeset. senkit nem tudunk eltartani, akármennyire éhezik. nincs rá pénz. szocpolt megszüntetni, nagyrésze cigányoknak megy, mert csak viskókra felvehetőek. az állami feladatokat lecsökkenteni, hogy az így felesleges közszolgákat elbocsáthassák. a felesleges alig csordogáló adókat megszüntetni, csak a szétterített adknak van értelmük és létjogosultságuk. az áfát 20%-ra visszavinni. államtitkárokat lecsökkenteni, a járásokat és a megyei hivatalokat megszüntetni, regionális rendszerre átállni, a központi adózást jelentősen lecsökkenteni, helyette regionális adózás és regionális parlamentek kellenek. a földalapú támogatási rendszert felszámolni, átállni az eu által jobban finanszírozott rendszerre. az eu-s pénzek maximális felhasználása kötelező, orbánék évszázados hibája, hogy 8.000 milliárdot nem hívunk le. az a fele a nettó államadósságnak, és a jegybanki tartalék egy részével, mivel jóval kisebb adósságnál jóval kevesebb is elég, a bruttót is felére lehetne csökkenteni.

ha ezek megvannak, a magyar államháztartás hiány helyett pluszba fordulna, és akkor abból lehet visszafizetni a kölcsönöket. erre kapunk megint 3 évet, addig el kell végezni ezeket az átalakításokat. ez mindössze egy ciklus alatt elvégezhető egy pragmatikus kormánnyal, amire orbánék képtelenek. bokros vagy bajnai megcsinálná szívbaj nélkül. ilyen egyszerű, a szent tehenek mennek a vágóhídra... lhet itt 20-30%-ot csökkenteni az államadósságon, csak kell egy tökös kormány, aki ezt megcsinálja. a fidesz és az mszp erre alkalmatlan. bajnai vagy a jobbik biztos odacsapna ezeknek a kényes dolgok legalább egy részére... legfeljebb a másik felét elvégzi a másik 4 év múlva, csak álljanak már neki...

inreallife 2012.11.01. 14:12:07

@Akitlosz: nem az volt a lényeg. hanem az, hogy kitűzték a zászlajukra az államadósság csökkentését. az pedig a hiány csökkentésével érhető el. a 2,2% 2014-re 1,8% lett volna. csak feladták az egyetlen dolgot, amit véghez akartak vinni. már semmi nem számat nekik, csak az, hogy megnyerjék 2014-et... szabadságharc over!!!

szoja122 2012.11.01. 14:25:21

@graycivil: Vajon arra gondoltak e, hogy 8 millió választó van. Egy választó felkeresésére fordított idő (elmenni hozzá, beszélgetni vele) legalább fél óra. Vagy inkább több.
Vajon mennyi jegyző, vagy bármilyen más ember kell ehhez? Mennyibe kerül ez az egész?

tölgyes 2012.11.01. 14:28:20

@graycivil: hoplita szerint az ő jegyzőjük kommunista és ő meg emiatt háborog.. Jussanak egymással egyről a kettőre.
1. A regisztráció a "fejlett" demokráciában bevett gyakorlat. Angliában 1823 óta alkalmazzák... és épp néhány hónapja jelezték az angolok, hogy ragaszkodnak a választási rendszerükhöz, pedig az még csak nem is arányos.
2. A választásra jogosult állampolgároknak 98-99%-a minden erőfeszítésnél nélkül tud személyesen regisztrálni, ha akar. Az én tapasztalatom az, hogy mozgó urnát a választáson az állampolgároknak jó ha 1-2 ezreléke szokott kérni.
3. A választási aktivitás jellemzően nagyobb szokott lenni minálunk a balodaliaknál. Ez meg fog nyilvánulni a regisztrációban is.
4. Ha hoplita túloz is, de abban biztos lehet, hogy a jegyzők és a hivatali munkatársak között nagyobb a baloldaliak aránya, már csak az örökölt struktúrák miatt is.
5. Az is biztos, hogy a regisztráci nagyon megnehezíti a láncszavazást, az a jelen körülmények között túlzottan kockázatos és túl sok szervező munkát kíván.

@inreallife: A papokat most sem az állam tartja el... ezt ön rosszul tudja...az egyházi intézmények bezárásával pedig az ország nemezetközleg vonzó látványosságainak több mint a fele megszűnne.
Egyébként igazán üdítő az Öntőll ilyen rákosista-hitlerista szöveget olvasni... jó látni, ahogy magukban összeér a szélsőjobb és a szélsőbal.:)

hoplita 2012.11.01. 14:49:28

@tölgyes:
Én nem háborgok, csak tényként közöltem.
Egyébként meg mivel nem váltottam vele szót mostanában, lehet már beállt vécéfülkeforradalmárnak közétek...jellemzően ilyen 'gerinces' egyedekből áll a csapatotok.:)

Hány országban van, és hányban nincs regisztráció?

Elhiszem, hogy kötelességednek érzed itt a retkes fityiszedet szőrmentén simogatni...de teljesen kilátástalan és hiábavaló ténykedés.
A valós érveket, amelyek mentén ez a faszság megszületett nem mondhatod el, hihetőt és akceptálhatót meg nem tudsz kiagyalni, ahogy nem tudott még egyetlen szájbabaszott, ótvaros kurvannya fityiszes faszfej sem.
Úgyhogy teljesen felesleges a szükségesnél nagyobb majmot csinálni magadból, a veszett fejsze nyelét szorongatva.:)))

tölgyes 2012.11.01. 15:07:40

@hoplita: Anglia, USA, FRanciaország..és még ki tudja.. Így a háborgás valódi oka a szervezetlenség és kisebbrendűségi érzés..Dolgozni kéne a választók megnyeréséért.

It’s the economy, stupid 2012.11.01. 15:54:53

@tölgyes:
"1. A regisztráció a "fejlett" demokráciában bevett gyakorlat. Angliában 1823 óta alkalmazzák... és épp néhány hónapja jelezték az angolok, hogy ragaszkodnak a választási rendszerükhöz, "

Akkor javaslom, kend fideszestől költözzön át oda, mert nálunk meg még a jobber választók is elutasítják.

hoplita 2012.11.01. 16:53:57

@tölgyes:
Egy szart, komám, egy szart.
Többet sem tudsz mondani.
Ellenben az amiknál azért van, mert nincs lakcímnyilvántartás és még kibaszott személyi sem, viszont akár a választás napján is regisztrálhatsz.
Ilyen, mint amit itt a szájbakúrt retkes fityiszed kitalált sehol nincs, baszki...ne nézzél már mindenkit hülyének, mert ezért vérmérséklettől függően, vagy legyintenek rád, de anyázhatnak is.

Szervezetlenség, kisebbrendűség..?

Hát ha azt a cigányutaztatást gondolod szervezettségnek, meg a választók megnyerésének, amit Vasváriban levágtatok, akkor csak annyit mondok, hogy kabbe, szervezetten...vagy szervezetlenül.
Hiába, csak előjön belőled is a droid, meg a bandádnál szokásos hazudozás és a nélkülözhetetlen gerinctelenség.
Nagyon pofára fogtok ti esni, de nagyon.

Apropó....mit szólsz jeszenszkihez..?:)))))

Kúrják egymást össze-vissza a cigányok, vagy nem?
Melyik ujjatokat harapjátok most szemforgató, képmutató, hitvány, gyáva bagázs?

jjulie 2012.11.01. 17:33:30

@hoplita:

nem gyávák ember, hanem ügyesek

téged 2006-ban megtanítottak előbb gyurcsányozni, aztán kiszalajtottak az utcára, hogy kapard ki nekeik a gesztenyét, most meg aztán hálából jól seggbekúrnak, se mun kád, se pénzed, se jövőd, hacsak el nem adod egyenként a lányaidat.....

szóval toltad a szekerüket, és itt a hála, köszönd meg

jjulie 2012.11.01. 17:37:15

@tölgyes:

lófasz a seggedbe félremagyarázó seggszájú kádárvakarék

de mit tudsz arról, hogy a termőföld, meg az arany jó e hosszútávú befektetésre?

It’s the economy, stupid 2012.11.01. 17:40:01

@hoplita:
"A valós érveket, amelyek mentén ez a faszság megszületett nem mondhatod el"

Haha, a hét bakugrása volt, mikor aszonták, a népességnyilvántartás alapján ellenőrzik majd a regisztráló személyazonosságát. Azt nem mondták, hogy ez a népességnyilvántartás megszüntetése ELŐTT, avagy UTÁN fog történni. :DD

nyünyüge 2012.11.01. 17:48:53

@It’s the economy, stupid:
mi félázsiaiak csinálunk az egészázsiai vietnámiaknak központi népességnyilvántartó rendszert, a mienket meg kidobjuk, mert minek is :)

www.itbusiness.hu/Fooldal/rss_3/hun_viet_deal.html

Amúgy egyik nap egy Magyar Hírlapos újságíró már fel is találta a spanyolviaszt: arra a kérdésre, hogy hogyan találja meg meg az állam a T. Adócsaló, T.Körözött Állampolgárt a számtalan önkormányzati nyilvántartás egyikében, azt bírta válaszolni, "miért, mi akadályozná, hogy ezeket összekössék?"

It’s the economy, stupid 2012.11.01. 18:15:47

@nyünyüge:
Beszabehu. Kérlek szépen, nézzük a jó oldalát: akkor nem kidobják a kukába, hanem eladják. :O))
Vajon kinek a szellemi tulajdona?
Nem lennék meglepve, ha valami *közeli cég megbízást kapna, hogy később újra csináljon egy népességnyilvántartást nekünk is...

It’s the economy, stupid 2012.11.01. 18:24:17

@hoplita:
'Apropó....mit szólsz jeszenszkihez..?:)))))"

Ööööö.... hát ő tuképp nem igazán fideszes. Viszont igazán magyar nagykövet. Hú, de zwieder.

tölgyes 2012.11.01. 18:39:31

@It’s the economy, stupid: Miért Ön magányos éjszakáin nem állandóan az angolszász mintademokrácia után áhitozik.?

tölgyes 2012.11.01. 18:42:40

@hoplita: Én elhiszem magának érvek nélkül is, hogy miként stupid az angolszász demokráciáról álmodozik, úgy álmodik Ön Mussolini szép új világáról:).. hogy a cigányokra vopnatkozó még hatékonyabb elképzelést képviselőkről már ne is szóljak.:)

hoplita 2012.11.01. 18:47:54

@tölgyes:
Teljesen felesleges magas lóról fennhéjázva dumálni, mert én ellenérvet mondtam, de a te érved annyi, hogy hát a zusába, meg a a briteknél...vagyis a szanaszét szolizott kiflicsücsöktolvaj szolid szintjét hozod itt, ami valljuk be férfiasan, lepkefing...

hoplita 2012.11.01. 18:52:03

@It’s the economy, stupid:
Szoros értelemben véve tán nem fityiszes, de orbán faszát szopja, amióta kifingott alóla a madöf.
Azé' akárkiből nem csinálnak a jenkikhez nagykövetet....ahhoz elég megbízható fityiszfaszszopónak kell lenni.
Na, most beszaladt a csőbe ez polkorrekteskedő, rendszerváltást elsíboló kibaszott kecske.:)
Igaz csak annyit állított, amit régóta mindenki tud...de most felültették a szopórollerre.:)))

Tőgyes meg megint csak mellédumál, szokása szerint...

tölgyes 2012.11.01. 19:07:14

@hoplita: Alattam magas ló?? Ön ül rajta fordítva.. Ha nem lenne nagy baj szeretném látni a fejét egy Bajnai-Mszp kormányzás idején.:) Ez az Ön alternatívája:):):):

menőmano 2012.11.01. 19:10:40

"Tőgyes meg megint csak mellédumál, szokása szerint..."

Hát ez totálisan jó, vagyis röhejes. De igaz.

:)))))))))))

menőmano 2012.11.01. 19:14:00

@hoplita:

Hát! Figyelj már picikét! Ez meg milyen fegyver? Talán automata , sorozatlövő, vagy hogy a fenébe kell írni.
Hát Én csak valamiféle picikére amolyan "marokfegyverre gondoltam.
:))))))

jjulie 2012.11.01. 19:15:27

@tölgyes:

megahogy a fideszkurvaannya tanította neked, fideszféregnek

ezzel a faszsággal etesd az orbániai birkatestvéreidet akiknek a sikerességi példaképe a dembinszki

a fidesz egy szar, te meg egy seggszájú kádárvakarék

jjulie 2012.11.01. 19:20:49

@tölgyes:

mondjuk orbánia bukásának kihirdetését követő fideszfertőzött seggszád szívlapátos kezelése utáni fejedet is érdemes lesz látni

merthogy orbánia már megbukott, a kezelésed sem marad el

menőmano 2012.11.01. 19:20:55

IMF: időpont nincs, misszió sem jön Magyarországra"

atv.hu/cikk/20121101_imf_idopont_nincs_helyette_misszio_johet_magyarorszagra

Hát! Én nem is értem?!., hogy miért kell mindennap folyamatosan "meglebegtetni", hogy küszöbön? az IMF megállapodás.
Mondjuk, gondolható, hogy ez is egy totális parasztvakitás. Szerintem.
:)

tölgyes 2012.11.01. 19:24:18

@jjulie: Most mit írjak egy notóriusan hazudozó, bennfentes információkkal seftelő szerencsétlen porszívóügynöknek??:)Kezdjem dícsérni eszét és jellemét???:)

jjulie 2012.11.01. 19:41:59

@tölgyes:

te hazudozó kijelölő fideszféregvizsgával és engedéllyel rendelkező kádárvakarék, ne írj semmit azon túl hogy ötszörösére duzzadt az aranyad értéke ezen blog indulása óta

esetleg szégyeld magad a fideszfertőzött seggszáddal miatt

Szimba 2012.11.01. 19:56:24

"A tehetetlen kor jött el, puhaságra-serényebb
Gyermekek álltak elő az erősebb jámbor apáktól."
(V. M.)

mókáné 2012.11.01. 20:11:07

@Hepci:

"csirke- és pulykamell?"

Asse rossz. A főzelékeim pedig páratlanok!:)

mókáné 2012.11.01. 20:14:15

@jjulie: @tölgyes: úr!

Maguk jól elvoltak itt. Domborodott a kultúra, ahogyan @menőmano: blogtársunk mondaná.:):)

aszekelyek 2012.11.01. 20:31:06

@inreallife: látom, még lassabban kell mondanom... Nem, A manyup nem tüntette volna el a hiányt, az IMF szerint sem hanem csak generálta a hiányt. Úgy aztán meg főleg nem tüntetett volna el a magyar nyugdíjkassza számára hiányt, hogy szépen visszapakolták a ratkó kor szülötteit az állami nyugdíjba. "006 óta ismert volt a kormányok számára, hogy amanyup nem megoldás, tévedés volt és mielőbb ki kell küszöbölni, hogy tovább gerjessze a hiányt. Éppen ebből a célból rendelkezett már a bajnai kormány úgy, ahogyan az a már belinkelt , többször tárgyalt , oszkó pü.miniszter által benyújtott ban volt. Ezt szótagolva, mert látom, hogy kell, : Min-den-kép-pen ér- vé-nyét vesztette az eredetileg előadott szisztéma , mi-sze -rint, valamire is -me-gol-dás -lett- volna az a manyup. Főleg arra nem volt az , amire hivatkozva azt nálunk bevezették.

mókáné 2012.11.01. 20:32:25

@It’s the economy, stupid:

A mai nap hangulatához illően egy versre szeretnék visszatérni, de előtte: a vers nem függ a szerzőtől, annak életútjától és sorstörténetétől.

A vers mindig az, ami nekünk. Ha igazán miénk, akkor meg- megjelenik az életünk sordöntő pillanataiban és velünk van.

Az meglett ember, akinek
szívében nincs se anyja, apja,
ki tudja, hogy az életet
halálra ráadásul kapja
s mint talált tárgyat visszaadja
bármikor - ezért őrzi meg,

Nekem ez a vers tavasszal úgy beugrott, mintha hívtam volna, és nem József Attila haláláról mesélt, hanem arról, hogy miért kell tovább élni.

És még előtte Kosztolányi Halotti beszéd. Kaptam a hírt és akkor lekuporodtam, aztán még beírtam ezt a verset, valahová, valamelyik bejegyzéshez, Hepcinek, mondom megérti.

A versek lényege tehát, amiről Weöres Sándor beszélt: "munkámat használni lehessen". A vers önálló életet él abban az emberben, aki igazán szereti.

Édes barátaim, olyan ez éppen,
mint az az ember ottan a mesében.
Az élet egyszer csak őrája gondolt,
mi meg mesélni kezdtünk róla: „Hol volt...”,
majd rázuhant a mázsás, szörnyü mennybolt,
s mi ezt meséljük róla sírva: „Nem volt...”
Úgy fekszik ő, ki küzdve tört a jobbra,
mint önmagának dermedt-néma szobra.
Nem kelti föl se könny, se szó, se vegyszer.
Hol volt, hol nem volt a világon egyszer.

(Kosztolányi Dezső)

aszekelyek 2012.11.01. 20:40:26

@Akitlosz: nagyon PC megfogalmazás, hogy kicsit furcsa.. Úgy tervezték a szocik, és követelték is, sztem a szadisták is, hogy majd 2010-ben más megoldás nem lévén, mert azt hitték, nem hagytak, majd szépen tovább fog abba az adósságcsapdába sétálni az ország és kormánya........ Valamiért a szocik erősen dolgoztak azon, hogy Magyarország se kerülje el a görögök sorsát... Szavahihető illetők szerint 2008-ban még egyformán álltunk....

Úgy adták elő , mintha bizony kötelező lenne IMF lélegeztetőn tengődnie Magyarországnak , amikor köszönték , nem kérték akkor az IMF segítségét Orbánék..

Mit össze fröcsögtek , te jó ég !

Nem tévedek ugye , ha azt mondom , hogy gyurcsány idején is és megyó idején is egészen 2008 nyaráig piacról , -"drágán" - finanszíroztak szociék és szadistáék kormányai ?
Csak most akarják úgy beállítani , mintha az valami bűnös dolog lenne..

aszekelyek 2012.11.01. 20:45:28

@menőmano: nem azért manócska de el kéne dönteni , hogy akkor jön misszió vagy nem ? Vélem hogy ezt itt hazudozás , mert ugyanaz állítva és tagadva is szerepel...

Köszöbön állást mindennap hol lebegtettek? E gészen más kifejezéseket használtak , csak szólok
Mondjuk én nem csak atv-t nézek

aszekelyek 2012.11.01. 21:05:35

@inreallife: az, hogy semmi nem generál növekedést , recesszió van, nem ennek a kormánynak a sara...... Eszünkbe jutott ma délelőtt a férjemmel, hogy bajnai idején 6 % -nál több volt a visszaesés, nem hogy növekedés nem volt, amikor ő volt gazdasági góré és miniszterelnök hamarosan , a 0.9 et meg nem is várták , ami lett végül .................. Ha valaki , hát bajnai aztán nem dicsekedhet a gazdasági eredményeivel és szakértelmével. Tudom , akkor mindenre jó kifogás volt a válság és most a recesszió meg semmire , pedig ez rosszabb , lényegesen , mint az akkori helyzet..

Kóros lajos meg feltalálta az őseit, Most nem ám akkor, amikor gyurcsány a Múzeum kertben kajabálta, hogy ugyan már, nem is számytott semmit a pesti csúcselék randalírozása, az utcán, hanem csak az, hogy Pozsonyból ment a leirat, kvázi sem Kossuth, sem Petőfi, sem az egész 1848-as magyar ünnep, fabatkát sem ért Nem is tehette be oda a randa képét , se lábát

többet E

Egyáltalán nem volt még akkor gondolata sem a békemenetbnek, de mégis, március 15-én a népek odamentek és azt dübörögték a nyomoroncnak, hogy "a magyarok istenére esküszünk, esküdzünk, hogy rabok tovább nem leszünk"

Kóros lajos meg rájött évek múlva, hogy ő bizony anyi ágon Mészáros Lázár leszármazottja. Na akkor meg miért hallgatott akkor , amikor gyurcsány köpködte a szabadságharcot ?

Kossuth címert is magára rakná, csak hogy a hatalomba visszamászhasson , a vén képmutatója...

Mit össze gúnyolódtak pedig a 2002-ben viselt kokárdán, meg puffogtak, hogy kisajátítja a zoooorbááán, a nemzeti jelképet

No és ez a fickó , ez azt is állítja , hogy a manyup kasszát ellopták........., mint te is

Ilyen alakoknak ugyan nem hisz józan ésszel bíró ember !

jjulie 2012.11.01. 21:13:20

@aszekelyek:

lófasz a seggedbe fideszfertőzött

aszekelyek 2012.11.01. 21:16:00

@Akitlosz: ezt mondta is Matolcsy, hogy nagyon nagy ráhagyással számoltak először

@It’s the economy, stupid: az bizony, mert a hírtv-ben ma már reggel leadták Czeizel Endre írásának szövegét erről, ami erősebb állításokat, megállapításokat tartalma és Jeszenszky az internetről vette a forrás egyébként természetesen azért van lejárató kampány ellene , mert nem annak a lobbynak a hű csatlósa , amely állandóan mindenkit saraz külföldön , aki nem köpködi velük a kormányt . A szokott mocskos móccereikkel

Szemforgató lendvait is láttam, hogy aszongya biztos nem hibátlan az a film de hát semmi nem az próbálja kidumálni de ez a veszett fejsze nyele Randa cinikus dumát nyomott, nem azt vélte egyébként hibának, ami erősen kifogásolható a filmjében .
Kb olyan dumát nyomott, mint a viccben, amikor bocsánatkérésre ítélnek egy illetőt és az odatelefonál és amikor beleszólnak, azt mondja bocsánat

aszekelyek 2012.11.01. 21:22:37

@Khal Drogo: ezt a maszlagot is unjuk , a bauerét , hogy az állam az ne legyen semmiben de fizessen , mint a katonatiszt erre a válaszom lényegesen hevesebb de csak egy erős irgum , burgumot eresztek meg

Letesztelte az ország a bauerék féle államtalanítást is és kiköpte velük együtt..

@inreallife: nevezd meg azt az európai országot , amelyik jobban számolt előre , mert én azt látom , mindenhol inog az egész miskulancia

aszekelyek 2012.11.01. 21:26:01

@It’s the economy, stupid: igazán? Talán nem teljesítette-e túl ez a kormány az előzőeket a hiány csökkentésében de nagyon ? mennyivel volt reálisabb az, amiről bajnai váklasztás előtti idejéről azt állították , hogy az bizony lesz 3,8 -as hiány és közben erős hat volt ?

tölgyes 2012.11.01. 21:26:05

@knausz: Miért? Én olyan szépen írtam meg azt zsülinek, amivel ő szokot dicsekedni:) Neki ennyi esze van:) Azzal dicsekszik, hogy csalt, nem ért a könnyűszerkezethez és most ügynökösködik:) Mi ezzel a baj. Anyázni, ő szokott. Mert a felismerés helyett marad az ismételt önleleplezés:)
Éjt magának! T.

menőmano 2012.11.01. 21:28:36

@aszekelyek:
Mondjuk engem e legkevésbé sem érdekel, hogy Ön mit néz, avagy melyik TV csatornát.
Mi a problémája a lebegtetéssel?
Különben meg, ha nem akar a kormány megállapodást, nem kell mondogatni. Attól nem fog előremenni a világ, de a magyar gazdaság sem fog működni, felpörögni.
osztjónapot! önnek.
.....................................

Ehhez mit szól?

"„Minisztereink mindenkinél derűlátóbbak Európában”, hangzott Bod Péter Ákos professzor derültséggel fogadott kijelentése, aki emlékeztetett: az ország gazdasági helyzete csalódás a németeknek is, akik a korrekciós intézkedésektől többet vártak.
A kormány új adók tömkelegét találja ki, hogy pótolja az egykulcsos szja bevezetésével kiesett összeget és külön alkuba bocsátkozik nagy cégekkel, nem törődve a kis – és közepes vállalatok gondjaival.
Az MNB egykori elnöke bírálta az újraállamosítási törekvéseket is: ilyenekre Nyugaton van ugyan példa, de csak átmeneti, kényszer-intézkedésként.

Hasonlóan sajátos, hogy az állam az energia-ágazatban, a járműgyártásban, a távközlésben akar részt vállalni, ahelyett, hogy szigorú szabályozással élénkítené a versenyt. 2013 nehéz év lesz, a fogyasztás további visszaesésével, az elmúlt évekénél nagyobb áremelkedéssel – és jelentős belső átrendeződéssel.
„Aki talpon marad a válságban és olcsón tud cégeket felvásárolni, jól jöhet ki”, hangzott a közgazdász előrejelzése."

www.168ora.hu/buxa/nemetorszag-kulkereskedelem-nemet-magyar-kamara-csefalvay-zoltan-b

Hát persze. Azok a vállalkozások, népek, már biztosan nem maradnak talpon kik totálisan elszegényedtek, vagy haladnak az elszegényedés felé. Akiknek esetleg élete dőlt romba.

menőmano 2012.11.01. 21:31:54

@aszekelyek:

Figyeljen csak ide picikét!!! Itt , ebben az országban az menetelgessen, aki ide fizeti az adókat, járulékokat. Itt éli meg a mindennapokat. Csak szóltam.

menőmano 2012.11.01. 21:39:32

@aszekelyek:
Bocsika! Miután áttanulmányozta az általam belinkelt cikket, lebegtesse meg a kialakított véleményét, ha kérhetem.
Mondjuk, ha nem teszi, az sem probléma.
:(

aszekelyek 2012.11.01. 21:42:01

@It’s the economy, stupid: ahaa, volt ólcsó pénz. Sosem kaptunk arra nézve információt, hogy az igazságbeszédben ferink elmondta, nem tudták kihasználni a pénzpiaci bőséget...... de miért , kérdem tisztelettel? Nyilván a pénzpiacok is tudták , ahogy -" mindenki tudta , amit mondunk , az nem igaz " Aztán a kellő tartalék miért nem volt meg? erre nézvést is csak úgy van közlés, mintha a fogyó holdról lenne szó, melyre embernek nincs ráhatása, pedig emlékszem, hogy simor hazaizent a sielésből , hogy elég az és nem volt elég , szóval nem gondoskodtak róla , hogy a stabilitásunk meglegyen ehelyett váltig állították, hogy minket elkerül majd a válság de hogy miért , azt nem mondták sosem íNem félni kellett volna , hogy kiviszik a pénzüket , hanem kormányozni rendesen és a simornak is a dolgát rendesen csinálnia , azt a keveset....... Nyilván felhasználták a tartalékot , mert nem tudták kihasználni a pénzpiaci bőséget - ez abból is következik , hogy most ezt akarták rákenni Orbánra és közben arra buzdították a semmit nem értőket , hogy vigyék ki a pénzüket , hogy a megtakarítások is csökkenjenek le Elég gusztustalanul működnek , mondhatom ...

aszekelyek 2012.11.01. 21:50:31

@Hepci: peeetye, olyan eccerű ez, hogyne a fotelból biztosan az
gondolom a Besenyő Pista bácsi mondta

@menőmano: bajnai akkor ne is menedtzselje a projektetm nert nem itt adózik és él és a mindennapokhoz aztán meg különösen sok köze nincs , ami a szegényekét illeti........ Megorrolt rá talán?

aszekelyek 2012.11.01. 21:54:34

@menőmano: a végén is visszamutogat manócska , nem vette észre? bajnai bármely érdemére hivatkozni , bezzeg módon , az is visszamutogatás -vigyázzon , mert össze lehet zavarodva....................., az meg nem jó

aszekelyek 2012.11.01. 21:57:46

@Khal Drogo: ajaja, eddig azt bizonygatták, hogy ők nem szólank bele, a kormányok döbtik el, hogy óhajtják megoldani s a szuverenitást óhajtják kiiktatni, értem, nem valami nagyon okosat írtál ám , mert ezt speciel nem is tehetik meg ................

jjulie 2012.11.01. 22:09:24

@tölgyes:

semmit sem ér a fideszfertőzött seggszád, sem kádározó kádárvakarék lényed

aszekelyek 2012.11.01. 22:23:52

@menőmano: akormány nem lebegtetheti a hiánycél megtartását, mindenki más meg azt lebegtet, amit akar? De jó, hogy megnéztem az atv-n amit linkelt manócska! Láttam ott bajnait összekulcsolt képpel, ájtatos képpel, csak a glória hiányzott a feje fölül, komolyan és az volt a szöveg a kép alatt, hogy lehet magyar csoda ! Már mondtam a napoknban, hogy hamarosan szentté fogják avatni és lám! Szentté , mint tudjuk azokat avatják, akik csodát tesznek:D

Elolvastam , amit írtak egyébként arról , hogy értékesnek tartja -e őket a kormány..........
Mi a fene, önértékelési zavaruk van ? Mi ez a tömény mellébeszélés ? Arra kérdésre, hogy miért az EU-val együtt csinálják, az a válasz, hogy ő fontosnak tartja? komolytalan dolgokat minek olvassak?
Nélkülük, szuverén módon is meg tudja oldani a kormány de jobb lenne olcsóbb hitellel , és kevésbé lenne nehéz is de erről egy fél betű nincs ebben a másról beszélésben Adnak vagy nem és ha nem miért? Arról egy hang sincs. A makrot tartani kell és fogják is de hamarabb lehetne az életszínvonalon javítani olcsóbb hitellel.. Erről egy hang se volt , miért ?

aszekelyek 2012.11.01. 22:34:38

@menőmano: NEM TALÁLTA FEL A SPANYOL VIASZT ez z úr sem, a tőzsdecápákból tudjuk ezt már régen, meg a piszkos dolgaikat is, amit ezért elkövetnek, akik jól akarnak járni a végén......... Ez az az BPÁ , aki eladta az aranyfedezetét a forintnak? Igen , azt hiszem , még valami más baj is volt vele.. Charta ügy .., hallott róla manócska?

aszekelyek 2012.11.01. 22:37:46

@menőmano: manócska, ennél nagyobb hegyek voltak, amikor azonnali IMf kölcsönt kértek és utána is csak nőtt a szegénység, a baj.. Nem múlik el két hét alatt , nem influenza.

menőmano 2012.11.01. 22:38:43

@aszekelyek:

Na! Ne! Már! Nem tetszett eléggé figyelni, mert a Bajnairól nem is írtam semmit.
Talán hiányzik Önnek?

aszekelyek 2012.11.01. 22:41:29

@menőmano: nem mi vettük meg a nyugati államok energiaszektorait, hanem az övéik vették meg a mieinket , állami tulajdonú közmű cégek, Mondjam lassabban? Kényszermegoldás volt talán azt eladni?

menőmano 2012.11.01. 22:42:53

@aszekelyek:

Az a visszamutogatás drága, az nem az a visszamutogatás. Egészen más, mint ahogyan Önöcske mutogat vissza.

menőmano 2012.11.01. 22:48:20

@aszekelyek:
Magasságos egek ura! Ön mindent firkálgat már megint össze-vissza. Szinte követni sem lehet, sőt talán nem is érdemes.
Sokszor minden valós alapot nélkülöz, amiket összehord. Ne beszéljen mellé.
Azt írja le legyen kedves, mi az akadálya, hogy végre elinduljon a gazdasági növekedés ? stb.
Ne szocizzon, ne ferizzen, csak az igazat írja.

Ne mondja sehogyan sem. Se lassan, se gyorsan, mármint a butaságait. Ha kérhetem.
OK?

menőmano 2012.11.01. 22:56:10

@aszekelyek:

Egy picike olvasni való. önnek.

"Rice szerint az IMF jelenleg nem tervezi, hogy missziót küldjön Magyarországra. "A programtárgyalásokon való érdemi előrelépéshez arra lenne szükség, hogy a (magyar) kormány világosan jelezze: az IMF-et és az Európai Bizottságot értékes partnernek tekinti a reformkiigazítási folyamat tervezésében és hogy világosan elkötelezze magát az olyan intézkedések mellett amelyek biztosítják a pénzügyi kiigazítást és előmozdítanák a növekedést"."

fn.hir24.hu/gazdasag/2012/11/01/nem-jon-budapestre-az-imf/

Tehát más, minden, mellébeszélés veszettfejszenyele, fabatkát sem ér.
De ön csak írogasson.........
ennnyyyyi
:((

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.01. 22:56:32

@aszekelyek: csakafideszjócsakaviktorszépsemmisejóaminemfideszdelegfőképpaferiaz ebolamegalibtolvajrosszésmindnyájancsúfakisésvalószínűlegkereszbeszerettékegymástagyermekeiketisbeleértve

Legalább ennyit vár tőled a Párt, ne próbáld megúszni a melót! :D

menőmano 2012.11.01. 23:02:21

Mondjuk ilyen "melót" sem vállal el mindenki. Még ebben az inséges világban sem. De nekem mindegy.
Egyébként, nevetséges, de inkább szánalmasan röhejes.
:((

hoplita 2012.11.02. 07:20:51

@Hepci:
Ez jó vót, nagy piros pont.:DDDDDDDDDDDDD

nyünyüge 2012.11.02. 07:49:21

off - a hatalom cinizmusa - hírszolgáltatás MTVA módra

"Szobrozás helyett szoborállítás" címen kiadott közleményben tájékoztat az MTI arról, hogy ma hajnalban hatósági segítséggel eltávolította a Kunigunda utca előtt hónapok óta tüntetőket.
Gratulálok.

os.mti.hu/hirek/79144/a_mediaszolgaltatas-tamogato_es_vagyonkezelo_alap-mtva_kozlemenye-1_resz
os.mti.hu/hirek/79145/a_mediszolgaltatas-tamogato_es_vagyonkezelo_alap-mtva_kozlemenye-2_resz

aszekelyek 2012.11.02. 09:24:43

@nyünyüge: Szóval nem a személyes holmijukra fogták rá, hogy az fegyver,, hanem odébb rakják őket Lőttek a keresztbefekvésnek , úgy látom KKözérdekű üzem az MTVA székház , ha jól tévedek......................................... Ez sokkal ízlésesebb , mint amit feriék műveltek a 2006 október 23-ára virradó éjjel...
Úgy emlékszem, akkor nem ajánlották fel , hogy kicsit arrébb segítenek hurcolkodni

aszekelyek 2012.11.02. 09:38:59

@knausz: bokros csomag után szuperül ment a szekér négy évig, aztán visszahazudozták , lopták, csal ták, uszították a hatalmat a szoci-szadisták, 2002-benAzóta zuhanunk de most nem olyan módon, hanem külső tuszkolás van és a bajnai-csoda lebegtetése A nem sikerült , az nem kifejezés arra , ami azután történt evvel az országgal.... Ma éppen láttam csillag urat atv heti összefoglalóban, hogy milyen farizeus módon hárítja el az összes felelősséget, amit neki kéne viselnie, hogy akkor éppen ő miniszteri, tehát tevőleges pozícióban volt, amikor elkezdődött a hazudozás és az szdsz vitte a gazdasági tárcát, meg ők akarták ferit is , aki jól előadja majd a szemfényvesztést , hogy ki ne essenek a hatalomból......

Sajnos nagyon keveset beszélünk arról, hogy az szdsz hogyan zsarolta a szocikat, akik tehetségtelenek is, meg kisszerűek és megalkuvók is, akik a saját zsebükre figyelnek, nem arra, amire a dolguk lenne. ezt mondta is nekik ferink, hogy jól gondolják meg, mert magukról szavaznak - meg fenyegette őket nem először már de akkor is...... Azért nyivákolt, hogy végül csak kiálltak mögüle...... , vagyis az szdsz akarata mögül...de már nagyon későn

nyünyüge 2012.11.02. 10:14:40

@aszekelyek: ha neked az a mérce, hogy 2006 októberénél 'izlésebb' legyen, lelked rajta.
Akkor Gyurcsány nyilatkozott cin
ikusan,
most az mti, egy közhivatal teszi ezt.

jjulie 2012.11.02. 10:42:16

@aszekelyek:

mivan banya a fideszkurvaannya rádtelefonált, hogy nem hagyhatod abba a fűbehugyozást?

élet élet fideszféregélet deszép élet, ennél szebb sem lehet, csak az jöjjön fideszféregnek aki ilyet szeret

Szimba 2012.11.02. 11:23:42

Megpróbálom összegezni a helyzetet. :-)

- A Fidesz hívei/hívői még mindig hisznek a mesékben. Az államadósságot elengedik, jön a Marshall segély, szennyezett víz helyett tej és méz folyik a Dunán, Tiszán (persze csak a Magyarországi szakaszon!).

- Az MSZP hívei úgy vélik, hogy Bajnai, vagy más, de mindenképpen baloldali üzletember kell, aki adókkal, megszorításokkal, és az Únió-val, IMF-el sokkal simulékonyabban tárgyalva újabb kölcsönöket vesz fel.

- Saját véleményem szerint egyik megoldás sem tökéletes.
Hajlok arra, hogy Magyarországon valóban csak diktatúrával lehet kormányozni a népesség nagy részének hihetetlenül nagy kulturálatlansága, műveletlensége, erkölcstelensége, szociális érzéketlensége miatt. Ezt azonban csak nagyon tisztességes kormány lenne képes megvalósítani. Ilyen azonban nincs, nem létezik eleve a diktatúra miatt.
Marad a demokratikus út - amin iszonyatosan lassan lehet haladni. Ez nem lenne baj, ha nem lenne és maradna a gazdasági válság. A válságot azonban Mo. egyedül önerőből nem tudja megoldani.

Vagy nagyon erősen visszaveszünk az életszínvonalból - lázadás, polgárháború, forradalom veszélyével - , vagy tisztességes kormányt választunk, amelyik nem saját zsebre dolgozik, hanem végiggondoltan MINDEN területen a legjobb, legolcsóbb megoldásokat választva beindítja a termelést, a gazdaságot, újraéleszti a mezőgazdaságot (öntözéses földművelés, fóliasátras zöldségtermesztés stb.), ezzel párhuzamosan védi a belső árut, és csak azt engedi be, ami hiánycikk. (Megadóztatva)
Megpróbálja az egészségügyet, oktatást színvonalassá tenni, miközben ezen a területen is segíti a privatizációt. De megőrzi az állami egészségügyet, iskolát is azok számára, akik nem tudják megfizetni a jobb szolgáltatást. (Nem a tanítás és a betegellátás minőségének csökkenésére gondolok, hanem pl. külön szoba, választható étel, jól felszerelt iskola stb.)

Hosszú időre le kellene mondani a növekedésről, és semmit sem költeni állami szinttől egészen a családokig luxusra. (Pl. nincs új utcanévtábla, szobor, épület, beruházás, max. a régiek állagának megőrzése.)

jjulie 2012.11.02. 12:05:53

@Szimba:

leosztályoztam: elégtelen

csak a részelemeiben és összességében hibás, és bármely metszetében, ne állj be politológusnak

jjulie 2012.11.02. 12:13:48

@Szimba:

különösen az "újraéleszti a mezőgazdaságot" kitétel tetszik

de

melyik pillanatát gondolnád a múltnak ahova vissza kéne tolatni, merthogy akkor élt, és onnan folytatandó

mókáné 2012.11.02. 12:21:55

@Szimba:

Mit szólsz a Tiszta Kezek mozgalmához?:)

Nagy Navarro Balázs és Szávuly Aranka tévés szakszervezeti vezetők, valamint a hozzájuk csatlakozók tavaly december óta demonstrálnak az MTVA székháza előtt. A tüntetők december végén jelentették be, hogy megalakítják a Tiszta Kezek mozgalmát. Nagy Navarro Balázs ekkor azt mondta: a mostani közmédia a regnáló hatalom szócsövévé silányult, amire csak egy alternatív közmédia rendszer lehet a válasz.

index.hu/belfold/2012/11/02/felszamoltak_a_tuntetest_mtva_szekhazanal/

mókáné 2012.11.02. 12:28:54

@aszekelyek:

"Sajnos nagyon keveset beszélünk arról, hogy az szdsz hogyan zsarolta a szocikat,"

Pedig érdekes téma! Balról az emberek képtelenek összefogni, megegyezni. Itt a blogban is látható, hogy amikor valami probléma van, jobbról összezárunk, míg balról vitáznak tovább. Simán.:)

Kész szociológiai tanulmány a Török blog! Majd jön valaki, egy student és elkéri, hogy ebből írja a doktoriját.:)

mókáné 2012.11.02. 12:38:01

@Szimba:

"Hajlok arra, hogy Magyarországon valóban csak diktatúrával lehet kormányozni a népesség nagy részének hihetetlenül nagy kulturálatlansága, műveletlensége, erkölcstelensége, szociális érzéketlensége miatt."

Van ebben rengeteg igazság! Vannak, akik föl sem fogják az életet és abban miképpen lehetne élni, azt végképpen nem. És akkor még nem beszéltünk kultúráról, műveltségről. Csak 1 verset hányan olvasnak el manapság? Vagy: 40 éves kor fölött kezdenek-e az emberek új tanulmányokba? Hányan?

"vagy tisztességes kormányt választunk, amelyik nem saját zsebre dolgozik, hanem végiggondoltan MINDEN területen a legjobb, legolcsóbb megoldásokat választva beindítja a termelést, a gazdaságot, újraéleszti a mezőgazdaságot (öntözéses földművelés, fóliasátras zöldségtermesztés stb.), ezzel párhuzamosan védi a belső árut, és csak azt engedi be, ami hiánycikk. "

Gondoljuk át! A fentebb említett "emberanyagból dolgozunk", ők a társadalom azon tagjai, akik 40 éven felül nem olvasnak el 1 verset, nem képzik magukat. Közülünk valók, a mi politikusaink is. Honnan importáljunk egy olyan kormányt, melyről beszélsz?

jjulie 2012.11.02. 12:38:11

@knausz:

szép példája vagy a szerényképességű vidéki szerencsétlennek, akinek az életének az orbán eljövetele adott irányt

addig meg csak, mint gólyafos a levegőben

kismagyarország nem ország orbánia mennyország

mókáné 2012.11.02. 12:48:37

@jjulie:

Te idefigyelj! Majd jön @It’s the economy, stupid: blogtársam és ki fog Téged okosítani, hogy miképpen szólj hozzám!

"addig meg csak, mint gólyafos a levegőben"

További szép délutánt, kellemes várakozást!

nyünyüge 2012.11.02. 12:51:58

@knausz:

" Balról az emberek képtelenek összefogni, megegyezni. Itt a blogban is látható, hogy amikor valami probléma van, jobbról összezárunk, míg balról vitáznak tovább. Simán.:)"

Probléma jobb oldalon?? Azt hittem, 2010 tavasza óta a nap is hibátlanul süt :)!

A "balról" vitázók talán azért nem zárnak össze a blogon, mert többnyire vélemény nyilvánításra, ütköztetésre használják ezt a fórumot, nem az "oldaluk" védelmére.
Hmm?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.02. 12:58:31

@knausz: kik zárnak itt össze jobbról?

[Zsüli valószínűleg ma reggel is lefingta az ajtófélfát, ahonnan visszapattant az arcába, azóta nyomorultul érzi magát. Közben Hoplitára gondol és terjed a barna csík a bugyijában.]

jjulie 2012.11.02. 13:15:36

@Hepci:

ne irigykedj, inkább mesélj milyen fokú naftalinszaghiányod van az avittas mdf eltüntével

a hoplita ma is itt van , és előre közölte, hogy nem jön be a four seasonsba, hiába könyörgok neki

mókáné 2012.11.02. 13:16:25

@nyünyüge:

"A "balról" vitázók talán azért nem zárnak össze a blogon, mert többnyire vélemény nyilvánításra, ütköztetésre használják ezt a fórumot, nem az "oldaluk" védelmére.
Hmm?"

De a politikusaik pont ilyenek! Erről szóltam feljebb. Egy liberális a másik liberálissal úgy összeveszik egy frakción belül is, hogy az már nem demokrácia, hanem hülyeség. Érted?

Ezzel a mentalitással a baloldal és a balliberális csoport ott lesz, (már ott van), hogy mivel nem tud egységesen fellépni, nincs védelme sem. Képviselete sem a másképpen gondolkodóknak, hiszen annyiféle ember még sokkal többféleképpen gondolja.:):)

jjulie 2012.11.02. 13:17:37

@knausz:

hahaha összefogás, nem összefosást akartál írni

különösen ha a santaagyad napokig nem kap új központi gondolatmankót, gólyafos

mókáné 2012.11.02. 13:21:34

@Hepci:

"kik zárnak itt össze jobbról?"

Ha kell és amikor kell: Tölgyes úr, Lenin, Aszékelyek, Ubul2000, Hoplita és én. Én még hozok szimpatizánsokat, úgy mint Hepci és nagyon sokszor egyetért velem Bariga is. De még Nyünyüge, Bea is.

(Magam részéről remélem, hogy mindenkit meg tudok szólítani és tudnék konszenzust eszközölni.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.02. 13:24:02

@jjulie: adj telefonszámot, összehozlak vele!
Az enyém a blogomon látható.
Eljöhettek ide a Hegyalja útra, van 1 kis tér csendes helyen a Meredek utca fölött, ott átbeszélitek a problémát.

Aki jobb állapotban lesz utána, azt meghívom 1 tökös-mákos rétesre a Jardinette vendéglőben.

nyünyüge 2012.11.02. 13:24:51

@knausz:
csakhogy explicite a blogról írtál...
az meg sajnos elég régen, egy másik korszakodban lehetett, hogy egyetértettem veled politikai témában

na mindegy, amúgy is új poszt van.

mókáné 2012.11.02. 13:26:19

@jjulie:

"a hoplita ma is itt van , és előre közölte, hogy nem jön be a four seasonsba, hiába könyörgok neki"

Holnap megyek a Hungária körútra, ha Hoplita helyett velem találkoznál.

Friss hírek a Foci világából!

Szombaton Örökrangadó a Hungária körúton. 2 órakor összecsap a Ferencváros és az MTK együttese. HAJRÁ FRADI!

Én ott leszek. Zöld sál, karperc és párna, meg a kesztyű is olyan, amit vettem magamnak. Zöld-fehér. Mindenki zöld-fehér.:)

mókáné 2012.11.02. 13:30:42

@nyünyüge:

"egy másik korszakodban lehetett, hogy egyetértettem veled politikai témában "

Nincsenek korszakaim. Konzervatív-liberális vagyok. Az erős konzervatív és nemzeti alapok miatt nem zuhan ez össze és nem állok át a balliberálisok táborába. Sohasem.

"na mindegy, amúgy is új poszt van."

Köszönöm. Elolvasom én is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.02. 13:46:43

@knausz: ő nem akar találkozni senkivel, még tőled is beszarna.

mókáné 2012.11.02. 14:14:30

@Hepci:

Gondolod? Én csak @It’s the economy, stupid: blogtársammal nem mernék találkozni, hátha történne valami, aztán annyi a hosszú távú építkezésnek és járhatnék csupán a biciklimmel.:)

Egyébként azt mondja a férjem, hogy nem illenék hozzám bölcsész, humán ember, mert akkor senki nem csinálná meg a gyakorlati dolgokat úgymint feltenni egy képet a falra és a függönyöket. Szóval reménytelen ügy, ez az oka, amiért nem találkoznék és akkor mellette azért félek is. Veled bármikor.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.02. 15:02:19

@knausz: én remekül fel tudom rakni a függönyöket, de az a helyzet, hogy kissé lusta vagyok, szóval otthon is nagy a határidő, kiszállást meg nem vállalok...
Szerintem se való melléd humán(us) ember, a nőket rendszeresen verni kell, hogy kevesebbet shoppingoljanak. :)

tölgyes 2012.11.02. 17:47:44

@Szimba: Azt, hogy az államadósságot egyszer majd elengedik csak az hiheti, aki túlköltekezett és a felvett pénzt elszórta. Ez a mi esetünkben nem a fidesz volt, hanem a Medgyessy, Gyurcsány, Kóka Bajnai négyes.

aszekelyek 2012.11.03. 09:06:09

@nyünyüge: ezt most látom csakde azért válaszolok. Egyáltalán nem ugyanaz a két dolog, mert feriék egy érvényes engedély módosítása helyett karhatalommal minden demonstrációs lehetőséget megakadályoztak azok számára, és hónapokra elkordonouzták az egész környéket, nem egy cinikus nyilatkozatról volt ott szó, hanem erőszakról, erőszakszervezet felhasználásával és közhatalmat gyakorlótól mindez, aki a miniszterelnök volt és a koalíciós partnere az szdsz. információim szerint az egészet az szdsz találta ki és követte el, a szocik meg bambán bámultak , mert igaz, hogy jellemtelenek de nincs ennyi körmönfontságuk egyáltalán , ha összeadjuk , akkor sem ....

Itt egy engedélyezett, tovább folytatható demonstráció van , és senki nem karhatalmaskodik , verekszik, lövet és kitilt , hanem szépen odébb tessékelték őket , az építkezés idejére.

Ez éppen az a demokrácia többlete ennek a kormányzatnak, ami nem volt meg az előzőeknél, ott ez demokrácia deficit volt. Akik erősen korlátozták a gyülekezési szabadságot is, marha rendeletekkel és nyirbálták az összes szabadságjogokat, törvénytelenül .

Ma mindenki odaláncolhatja magát bármihez, szépen kisétálhat, mert bármennyire tagadják is , ma nálunk demonstráció és szólás és sajtószabadság van és sokkal nagyobb demokrácia , mint ezelőtt volt. Tudni kéne észrevenni a nagy különbségeket aközött, amit 2006 szeptemberétől tettl a szadista-szocik és aközött, ami ma történik, önálló gondolkodással, nem pedig szajkózni, hogy nincs is különbség, sőt az volt a demokrácia, amit lebontottak. valamit tényleg lebontottak, az a kordon volt, ami csorbította az összes szabadságjogokat és az az önkény, amit az előző kormányok megengedtek maguknak, szintén lebontandó volt . Az olyan deficites demokráciára volt a reakciója a démosznak az , hogy a FIDESZ ekkora fölénnyel verte őket ......

A morális válságé, hogy idézzem a volt közt. elnök urat, ami szóba se került sem az első, sem a második Orbán kormány idején . Valakik persze nyomják önérdekből ezeeket a dumákat, hogy sarazzák a jelen kormányt de meg se közelíti az a tömegek undorát, amit kaptak, még a sajátjaik is, tőlük. nagyon elszámolta ezt a szadistapárt , mert azt hitték, hogy majd a szocik mindig alájuk tudják tolni a gazemberségeikhez a tömeget -és nem.
2006 szeptember-októbere óta nevezem őket egyébként szadistapártnak. Rászolgáltak akkor nagyon.. előtte sem voltam szimpatizánsuk de akkor egy életre lettek számomra visszataszítóak . Valamint egy pillanatra sem vagyok hajlandó megfeledkezni róla , hogy mit műveltek ebben az országban , gyilkoságnes , - a népnyelv nem xarozik - gergényi , kuncze és bauer , meg akik akkor nem azonnal léptek ki abból a pártból.

aszekelyek 2012.11.03. 09:17:21

@Szimba: ezt a jobbikosoknak dumálják be már több éve, hogy újra kell tárgyalni, kedves Szimba, meg, hogy ne fizessünk, de a FIDESz pontosan fizeti és soha meg sem említették, még ehhez hasonlót sem..... A legelején Orbán elmondta, hogy mekkora borzalmas nagy összegeket jelent ennek a pontos kifizetése, amit ők akkor megkaptak, hogy ők oldják meg a kifizetését, emlékezetek arra, hogy az IMF bajnainak azt is megengedte, hogy ne tavasszal, hanem ősszel kelljen azt 20 milliárdost kezdeni törleszteni, nem csak a kamatokat, hanem a tőkét is. Amit gyurcsány -bajnai kormány idején ők felvettek és simor aláírta, hogy ha nem pontosan fizetnénk, akkor azt vihetnek el , amit akarnak, a magyar közvagyonból, amit akarnak, a kölcsönt nyújtók.
Mivel bajnaiékkal olyan elnéző volt az EU-IMF és megengedő, Orbánékkal meg bicskanyitogatóan kekk, fel tudom tételezni, hogy bajnainak még további engedményeket is tennének, ahogyan tettel a tőke törlesztésének elhalasztásával. Ez az a kettős mérce, amiről beszélünk, akiknek van szeme a látásra is....

Addig bünti van, és hitetlenkedés, amíg nem szavazzák vissza a szocialist és szadista hatalmat a magyarok, , ezt jelentené a forduléat, amit bajnainak kiadtak, hogy hozza össze, A befektetők direkt nem feltetnek be, már azon az oldalon, mert nekik a kiváltságaikat Orbán nem garantálja de bajnai igen. DTehát nem arról van szó, hogy nem kiszámítható a gazdasági környezet, hanem arról, hogy azok a befektetők nem csípik a jól kiszámítható de nekik nem smakkoló környezetet. Nem tudják majd zsákszámra kifelé tolni a pénzt ezidő szerint, hanem korrekt versenyben kéne itt működniük. eddig nem ehhez voltak szoktatva és nem is akarnak ezen változtatni. Ilyen sumákolással fedik el valódi szándékaikat, amit nyomnak a demokráciáról, meg a kiszámíthatóságról, amit még véletlenül sem részleteznek.

etwas kultur muss sein 2012.11.03. 20:33:52

@inreallife: Amelyik kormány ennek nekiáll, az már másnap meg is fog bukni.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.11. 08:14:59

Világ Proletárjai Egyesüljetek!

Előre! Ma a baloldalt a proletárok ellenségei irányítják! Farkasok vannak a Bárányok közt!

Még nincs minden veszve! Meg lehet tisztítani a szocialista pártokat az oda alantas módon, hazugságokkal beszivárgó nagytőkés kapitalista burzsóá elemektől, akik a dolgos munkásnépet félrevezetve, imperialista burzsóá hatalomra törnek, az emberek vad nacionalista érzelmeit felkorbácsolva és a viszály káoszát és az emberek nyomorát, amit ők okoztak kihasználva!

Ki a szoci pártokból a gyártulajdonosokat, a bankárokat a kereskedő élősködőket! Ma ezeket a pártokat a dekadencia és protekcionizmus posványos mételye fertőzi! A tisztességes dolgos verejtékből élő munkásembernek érdekeit elnyomó népirtó terroristák, foglalják el az őket megillető helyeket a parlamentben!

Világ Proletárjai egyesüljetek! Ne hagyjátok, hogy az érdek-képviseleti egyesületeitekbe olyanok szivárogjanak be, akiknek az az érdeke, hogy minél jobban kihasználjanak benneteket!

Előre! Rendületlenül! Elő a sarlót és kalapácsot!

Munkásököl vasököl, oda csap, ahova köll!
süti beállítások módosítása