Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
dec 10
23:21

Nem a felsőoktatás helyzetéről és nem a tandíjról szeretnék írni, ebben az ügyben ugyanis duplán elfogult vagyok: egyrészt a munkahelyét féltő egyetemi oktatóként, másrészt egy ésszerű mértékű, a tanulást és a minőség számonkérését ösztönző tandíj híveként. Ahogy máskor, ezen az oldalon most is a politikai következmények érdekelnek akkor, amikor rögtön az írás elején kijelentem: ha Orbán Viktor és a Fidesz komolyabb politikai sérülések nélkül megússza azt, amit a felsőoktatásban tesz és tervez, akkor olyan politikai érzékkel rendelkeznek, és annyival többet tudnak erről az országról, hogy velem együtt sokaknak érdemes lesz elgondolkodniuk a politikai tudásuk értékén. 

480tandij.jpg

Józan számítás szerint ugyanis ebből 2014-ben komoly, szabad szemmel is jól látható mennyiségű szavazatban kifejezhető veszteségnek kellene következnie. Nem csupán azért, amire a Fidesz – azzal, hogy a hallgatóság többsége számára elérhetetlenné teszi az „ingyenes” képzést - a felsőoktatásban készül, hanem amiatt is, amit ezen a téren korábban produkált. Lehet hivatkozni választói amnéziára, de egyszerűen nem tartom életszerűnek, hogy mindazok, akik 2008-ban Orbán Viktor szép szavaival egyetértve lelkesen szavaztak a fizetős felsőoktatás ellen, azóta mindezt elfelejtették volna. Annyira látványos, égbe kiáltó a fordulat, hogy csak a hozzám hasonló bülbülszavú elemzők nevezik ezt hitelességi deficitnek. A Fidesz válasza ráadásul erre a problémára nem a kármentés, a magyarázat, az értelmezés, hanem a teljes, totális tagadás. A kormányoldal nem kíván semmilyen használható gondolatmankót adni híveinek, nem beszél az azóta megváltozott körülményekről, nem hoz elő racionális, vállalható érveket megváltozott álláspontját alátámasztandó, hanem egyszerűen letagadja az egészet. Azt teszi, amit a megszorítás-vitában már láttunk tőle, egyszerűen kétségbe vonja, hogy a diákoknak tandíjat kellene fizetniük.

Ezen a ponton az elemző, aki sokat olvasott már a politikai kommunikációs technikákról és azok hatásairól, persze mindig elbizonytalanodik. Nem lehet eléggé alábecsülni a választókat, a fehérről is be lehet bizonyítani, hogy fekete, a politikában nincs jelenség, csak értelmezés – ilyen és ehhez hasonló bölcsességekkel van tele ez az irodalom. Abban azonban a legtöbb szerző egyetért, hogy a politikai manipulációnak van két óriási ellensége: egyrészt a valóság, amely időnként szembe jön, másrészt pedig – és ez témánk szempontjából fontosabb – a személyes tapasztalat. Sok mindent el lehet hitetni az emberekkel, amiről csak a híradásokban hallanak, de ha olyasmit akarnak beléjük beszélni, aminek az ellenkezőjét személyesen látják, akkor nem csupán hitetlenkedők, de nagyon dühösek is lesznek. Márpedig mondhat bármit a kormány arról, hogy nincs tandíj, hogy a változások a  hallgatókért történnek, ha félévente be kell fizetni százezer forintot, és most már majd a többségnek ennyit vagy ennél is többet kell, akkor elképzelhetetlennek tartom, hogy elhiggyék, elfogadják a kormány tagadását. Lehet, hogy egy értelmes magyarázatra (miért kell?) talán fogékonyak lennének, de ez a valóságtagadó kommunikáció nem nagyon lehet más, mint kontraproduktív.

Amiről eddig beszéltem, azt talán a kormányzati stratégák is tudják. Ugyanakkor feltehetően úgy gondolkodnak, a személyes tapasztalattal rendelkezők annyira kevesen vannak, hogy lehet értelme a valóság konstrukciójának (értsd: a tandíj letagadásának), különösen, ha közben más társadalmi csoportok meg jól járnak: akár az egykulcsos adóval, akár a rezsiköltségek lefaragásával, akár a választási évben várható más kedvezményekkel. De vajon tényleg úgy van, hogy az egyetemre járás és annak költségei csak az egyetemista fiatalt és a szüleit érintik? Ez sem lenne persze nagyon kevés választó, de nekem meggyőződésem, hogy ennél sokkal több érintettről beszélhetünk. A Fidesz korábban tudta ezt, amikor a tandíjat nagymama-témaként szerepeltette: emlékeznek, aki hirdetésekben aggódott az unoka sorsa miatt. A felsőoktatás és annak költsége ugyanis egy családon belül tipikusan vacsoraasztal-téma: olyan ügy, amelyről az emberek sokkal szélesebb körben beszélnek, mint általában a klasszikus pártpolitikai kérdések esetében. Egy egyetemista sorsát így a családjában legalább négy-öt ember viseli szívén, ennyien tudnak majd arról, hogy mi is a helyzet a felsőoktatással. S akkor még nem beszéltünk a várható országos tiltakozásokról, amelyek felerősítik, még több emberhez viszik a hírt, hiszen minek ugrálnak a fiatalok, ha amúgy a kormány megnyugtató közleménye áll közelebb a valósághoz.

Egy szónak is száz a vége: meggyőződésem, hogy az eddig járt nyomvonalon haladva a Fidesznek ez egy megnyerhetetlen és életveszélyes ügy.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr294959071

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tandíj deluxe - itt az állami felsőoktatás vége? 2012.12.13. 15:21:52

Még a tapasztalt megfigyelőket is meglepte, hogy annyi váratlan húzás után a kormány még mindig képes sokkolni a felsőoktatás szereplőit. A folyamat be is indította az első komolyabb diáktüntetéseket ebben a ciklusban. Az idei jelentős keretszámcsök...

Trackback: Hoffmann Rózsa és a tandíj 2012.12.11. 19:57:47

A minap kezdődött - jelentőségében csak a '68-as diáklázadásokhoz, esetleg az '56-os forradalomhoz fogható - megmozdulások alaposan áthúzták a számításaimat! És nem csupán annyiban, hogy a dugó miatt órákkal később értem haza a megszokottnál, hanem mer...

Trackback: A beszoktatott generáció 2012.12.11. 15:16:28

Gerontokrácia + Fallokrácia = Vén Faszok uralma.  Mindenkinek megvan az az érzés, amikor megpróbál "komoly embernek" látszani? Felnőttnek? Öregebbnek a koránál? Mondjuk az első munkahelyen, amikor hirtelen öltönyös lettél és elmélyítetted a hango...

Trackback: Milyen stratégiai megállapodás? 2012.12.11. 12:19:42

A hetedik nagyvállalati stratégiai megállapodást írta alá a minap a Kormány, melynek kapcsán csintalan nemzetgazdasági miniszterünk újabb emlékezetes performanszt adott elő.  Kínzó költői kérdések feszítenek már az első ilyen megállapodás bejelent...

Trackback: Ha elég sokat magyarázzák, akkor majd megértjük? 2012.12.11. 10:53:13

A kormány csak magyaráz, meg magyaráz, az érintettek meg olyan csökött agyúak, hogy az istennek sem értik meg, hogy jó nekik, ami itt történik - kb. így foglalható össze Selmeczi Gabriella ma reggeli nyilatkozata  A Fidesz szóvivője szerint: "a l...

Trackback: Kakisztokrácia: a szarkupac, ahol élünk 2012.12.11. 10:02:54

A kakisztokrácia az a kormányzási forma, amelyben a hatalom a legdilettánsabb és/vagy legjellemtelenebb emberek kezében van. Görög eredetű szó, a κάκιστος (kakistos, “legrosszabb”), és a -κρατια (-kratia, “kormányzás”) összevoná...

Trackback: Mennyivel drágább idén a karácsony, mint tavaly volt? 2012.12.11. 09:46:56

Egymás mellé tettem a TESCO friss és egy éve kiadott akciós újságját az élelmiszer árakkal. 20 tétel árát néztem meg, amelyeket a városomban a tavalyi és az idén december elején kiadott újság is tartalmazott. A bejgli ára ugyanannyi, mint egy éve volt,...

Trackback: Irodalomi ajánló: Hogyan legyünk diktátorok? 2012.12.11. 09:40:09

Nem tudom megállni, hogy ne másoljak be ide egy rövidke részletet abból a történelmi regényből, amit épp olvasok. Hogy miért? Szerintem mindenki rá fog jönni, ha az idézet végére ér. A francia népet - jelentette ki Naudé - nagy elővigyázatossággal k...

Trackback: Irány Kukutyin, zabot hegyezni! 2012.12.11. 08:58:36

Még hogy Hoffmann Rózsa bombázza porig a tudásalapú társadalmat? A kormány legvérmesebb oktatási reformjai is eltörpülnek attól a buldózertől, amely a szép Újvilágban készül földbe gyalulni a klasszikus neveltetés még megmaradt gyümölcsfáit. A n...

Trackback: Nincs, ami van 2012.12.11. 08:36:03

Meggyőződésem, hogy az eddig járt nyomvonalon haladva a Fidesznek ez egy megnyerhetetlen és életveszélyes ügy.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mókáné 2012.12.27. 20:43:54

@Akitlosz:

"Azt sem tudják kik ők."

Azt mondták nekem a Facebook- on, hogy mondjak 2 hiteles ember a Fideszben, akik nem a pénzért csinálják és akkor azt feleltem:

Orbán Viktor miniszterelnök úr, Kubatov Gábor Elnök úr és említeném még Bayer Zsoltot. Erre tudod, mit csináltak? Ráugrottak Bayerre.

Namostan ennyire nem népszerű. Látod?

mókáné 2012.12.27. 20:48:41

@Akitlosz:

"Akkor sem értenék egyet velük, ha azt írnák, hogy
Az ég kibaszott kék, a fű viszont kurva zöld.

Ezeknél nagyobb okosságokra pedig nem is képesek."

El kellene olvasni végre Bayer Zsolt Tündértemető- jét, Para-Kovács Én-teriőr- jét és Tóta W. Árpád Magyar Gyermek-eiben szemlézgetni, mást hirtelen ne mondjak!

Már unásig ismétlem magam. Hol egyikőtöknek, hol másikótoknak mondom el. Utoljára adtam forrásanyagot!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.27. 20:50:26

@A pöttyös az igazi dbeata:

Ha egy betegség jelenleg gyógyíthatatlan és csak kezelgetni tudják, akkor az egészen biztosan nem a betegek életmódja miatt van így.

Bármilyen a páciens életmódja, bármilyen készségesen áll az orvosok rendelkezésére, akkor sem tudják meggyógyítani, egyszerűen azért, mert még nincsen gyógymód.

Ezen ugyan nem segít az sem, ha otthon kézen jár a páciens, vagy akármit is csinál.

"És mi legyen a már felhalmozódott adóssággal?"

Semmi különös. Ha egyensúlyba kerül a költségvetés, akkor az államadósság szépen lassan elfogy, 50-60 év alatt. Lényegében automatikusan, úgyhogy nem kell különösebben semmi egyebet tenni, csak nem kell többet költeni az adóbevételeknél.

Ilyenkor szoktak nekem mindig jönni Ceaușescuval ellenérvként.

Nem kell erőltetni az államadósság visszafizetését sem, elég az egyensúly, s így hogy több új hitel a hiányok fedezésére már ne kelljen.

Ha mától egyetlen új hitelt sem venne fel az ország, akkor is fizetné még 35 évig az eddigieket. De ez nyilván nem lehetséges, a lejáró hiteleket ma még újabb hitelekből fizetik, így 50-60 év a reális. Elvileg. Mert ehhez politikai szándék is kellene, az meg nincsen, s ha lenne, akkor sem valószínű, hogy kitartana ilyen hosszú ideig. Legfeljebb csak a következő választásokig.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.27. 20:54:48

@mókáné:

Nem tudom melyikük mit miért csinál, de ha nem is pénzért attól még nem válik hitelessé.

Ahhoz kellene a szavak és a tettek összhangja is, az meg politikusoknál a lehető legritkább esetben van meg, így hirtelen nem is mondanék példát. De nem is akarom konkrét létező személyek jellemzése és minősítése fele vinni a beszélgetést.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.27. 20:56:53

@mókáné:

Amennyit én a Worluk szörnytől már eddig olvastam az bőségesen elegendő, sőt sok is volt ahhoz, hogy egyetlen szavára se legyek kíváncsi többet.

mókáné 2012.12.27. 20:57:21

@Akitlosz:

"így hirtelen nem is mondanék példát"

Nekem sem lenne könnyű se hirtelen, se később, ha egyáltalán nem tudok.

mókáné 2012.12.27. 20:59:43

@Akitlosz:

"sőt sok is volt ahhoz, hogy egyetlen szavára se legyek kíváncsi többet."

Nézd, én gondoltam Tóta W. csinálná a Magyar Gyermek- et újra, de az nem kizáró ok, hogy fölnőttek is olvassák!

mókáné 2012.12.27. 21:10:32

@A pöttyös az igazi dbeata:

"Mi lenne, ha inkább Mr. Decembert hívogatnád? Vagy Mr. Januárt? :)"

Logikus lenne, de a Mr November, ő az, aki minden hónapból Novembert tud varázsolni és akkor tegnap rájöttem, ki ez az ember. Hirtelen kibukott belőlem a felismerés.

Eleve amikor megismertem, kommunikációs szakember létére leragadt a kinézetemnél! Az imént levittem a kutyát és megállított egy pasas, hogy minap is látott a rózsaszínű nadrágomban és megkérdezné a kutyám nevét, mert szép zöld a szemem! Nem egyedi eset!

Az ember, amikor összefut egy kommunikációs szakemberrel a minimum, hogy észreveszi a kinézetét, de ezen túllép. Szép és akkor jól van. Ennyi. Aztán betekint, megnézi az embert. De Mr November nem! Neki fontos volt, hogy betekintést én nyerjek betekintést a Bors világába! Neki mindennél fontosabb volt az ő egója, ha tudod, mire gondolok.

És 2 évig nem tudtam megszólalni, annyira leamortizált. Visszaestem a fejlődésben! Hanem amikor újra nekiálltam, mondom beszólok. Arra gyúrtam, hogy jön 1 olyan alkalom, amikor beszólok neki! Életcélként tűztem ki. Én szólok - ő hallgat: Ez lesz a leosztás.

Megtörtént. Most egyre rosszabbul vagyok és nem azért, mert Tőle félek.
www.youtube.com/watch?v=pq6lsZoWcFE&feature=related

dbeata 2012.12.27. 21:10:54

@Akitlosz: "Ezen ugyan nem segít az sem, ha otthon kézen jár a páciens, vagy akármit is csinál."
Nyilván vannak ilyenfajta kórságok is.
De milyen jól jön egy ilyen a csajozáskor:
"Nézd nyuszómuszó, nekem mim van!)" Aztaaa, ne már, ez nagyon dúrvaaa!! Nagyon különleges vagy! :)))

Te írtad: az emberek szeretnek szornyűlködni, meg borzongani..

Na, de viccen kívül, nem az ilyen betegségekről írtam, hanem arról, ami életmódfüggő, táplálkozásfüggő, és szép lassan, évtizedek alatt "dolgozik", és építi le az embert.

"akkor az államadósság szépen lassan elfogy, 50-60 év alatt."
Ez nagyon optimista vélemény. Mi van a Ceau...val? Bocsánat, buta vagyok, és fogalmam sincs, ő mit csinált, csak annyit tudok, hogy nem lehetett kapni semmit meg hogy éhezés volt Romániában.

graycivil 2012.12.27. 21:21:15

"Milliók a kukába

A fideszes kötődésű Századvég Alapítvány közvélemény-kutató partnere, a Forsense Kft. uniós támogatású városfejlesztésekbe is belekóstolt pályázatíróként. Bár Göd és Dunakeszi milliárdos értékű pályázatát elügyetlenkedte, a két önkormányzat kifizette az összesen nettó 14 millió forint megbízási díjat. A vágyott városközpontok nem épültek meg."

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/milliok-a-kukaba-82781

"20-30 százalékkal is csökkenhet az orvosok és az ápolók fizetése

Nemcsak év végi jutalmat nem kapnak, de jövőre sem részesülhetnek egyetlen, jogszabályon kívüli bérjellegű juttatásban az egészségügyi közalkalmazottak. "

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=609850

F.Y!DESZ

dbeata 2012.12.27. 21:22:02

@mókáné: "rózsaszínű nadrágomban és megkérdezné a kutyám" Rózsaszínű nadrágban kutyát sétáltatni? Ez egy plüsskutya?

"Az ember, amikor összefut egy kommunikációs szakemberrel a minimum, hogy észreveszi a kinézetét, de ezen túllép. Szép és akkor jól van. Ennyi. Aztán betekint, megnézi az embert." Mert csúnya komm-szakemberek nincsenek is?
HOva kell betekinteni? Vagy hol látjuk az "embert"? (bocs,de visszajár :))

"Megtörtént." Mit mondtál neki?

mókáné 2012.12.27. 21:25:33

@A pöttyös az igazi dbeata:

""Megtörtént." Mit mondtál neki?"

Most ezt mondanám neki:
www.youtube.com/watch?v=0Wgl_k2eiC4

graycivil 2012.12.27. 21:25:37

Kéri László az Egyenes beszédben:

atv.hu/videotar/20121227_keri_laszlo

Úgy látom, akik legközelebb kerültek El Curóhoz, azok látják ennek az ámokfutónak a legnagyobb veszélyét az országra. Amennyire 2010-ben védte Kéri El Curót, most úgy "végezné ki politikailag" minél előbb.

Kötelező megnézni! Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

mókáné 2012.12.27. 21:34:21

@A pöttyös az igazi dbeata:

"HOva kell betekinteni? Vagy hol látjuk az "embert"? (bocs,de visszajár :))"

www.youtube.com/watch?v=EguL9IWo6yU&feature=related

mókáné 2012.12.27. 21:51:33

@A pöttyös az igazi dbeata:

Bea! Holnap utazom. Tudod. Szeretnék csomagolni, mert még minden itt áll hegyén-hátán.

Ha megtetszik a hely, nem jövök vissza! Tartsd a frontot, hátha megszólal Török Gábor, vagy valami Csoda még történik.

További szép napokat kívánok Mindenkinek és BUÉK 2013!

Khal Drogo 2012.12.27. 23:17:37

A karácsonyi ünnepi asztalbontás után szóba került a politika is. Személyes tapasztalatom hogy míg a legtöbb korombéli 30-as szánalommal nézi a kormány tevékenységét és minimum vergődésnek tartja és bénázásnak, addig a nyugdíjasok el vannak ájulva a miniszterelnöktől. Ami sikertelenség arra két válaszuk van: 1) Az ellenzék sem jobb 2) Orbán jó de egyes emberei gyengék, de ő erről nem tud.

Kádár elvtárs utódját megtalálta Kádár népe...
A legjobb, hogy az egyik rokonom annyira szidta a szocikat, hogy felment a vérnyomása, mire én mondtam hogy azért az jó volt amikor jött a 13. havi nyugdíj. Akkor nagy csönd lett. Arra már nem jött válasz. Helyette elkezdett Bajnaizni. Mondtam neki hogy nagyon gonosz ember lehet ez a Bajnai ha bement a gazdákhoz és felakasztotta őket a gerendára.
Bezzeg az nem gond, hogy a rokkantnyugdíj átalakítása miatt többen öngyilkosok lettek, egyről a sajtó is tudosított, amikor a fickó a nyugdíjigazgatáson szíven szúrta magát, bele is halt szerencsétlen.
Az más, ne keverjem össze a dolgokat. Ebben maradtunk, inkább témát váltottam, mert láttam hogy bántsák a Viktort gomb kigyulladt a fejekben.

Khal Drogo 2012.12.27. 23:28:56

Ezzel csak az a baj, hogy a nyugdíjasokat tolja előtérbe Viktorunk, hogy a végén nagyon keményen fogja valamelyik kormány beletaposni a nyugdíjasokat a sárba. Mert nem lesz más lehetősége és ez akkor nagyon fog fájni majd.

Ha Viktor lesz akkor épp ott, ő fogja habozás nélkül taposni és nyugdíjat csökkenteni. Az elég egyértelmű hogy egyre kevesebb járulékfizető egyre több nyugdíjat nem fog tudni kifizetni. Ennek az összefüggés belátásához nem kell matematikus-demográfusnak lenni.

Akik a mai kis nyugdíjemelésüket védik, azok ássák saját sírjukat. Mert mi aktívok nem fogunk éhen dögleni, hiszen nekünk van munkaerőnk, tudjuk magunkat képezni, akár el is tudunk innen menni ha úgy alakul. De a nyugdíjasok teljes mértékben a kormánytól függenek. Legtöbbjük fizikai munkaereje már erősen csökkent, képezni nem tudja magát,
a világ modernizációja pedig elment mellettük, nagy részük a PC-t bekapcsolni sem tudja.

Ezen probléma elodázása csak fokozza a gondot. Bízni ennek megoldásában, fájdalommentes megoldásában olyan mint abban bízni mintha feldobok egy almát a levegőbe, az nem esik le. De leesik. 100-ból 100-szor.

Khal Drogo 2012.12.27. 23:44:54

@Akitlosz: Amit még a legkisebb vesztességgel lehetne működtetni, az egy új nemzeti stadion lenne. Nos, ez a stadion biztosan nem fog megépülni, mert már a tervezőasztalon 60 milliárd, a kivitelezés két év. Tehát 3-4 év alatt épülne meg, és meghaladná a végső szám a 100 milliárdot.
Ezzel a döntéshozók is tisztában vannak, ezért ez reménytelen kategória.

A kisebb klubfoci stadionokat nincs értelme építeni állami pénzen Magyarországon. A magyar foci bár Európa alsó középmezőnyébe tartozik, a magyar lakosság értékítele a focival kapcsolatban szélsőséges, akárcsak a sporttal kapcsolatban. Csak az aranyérem az érem mentalitás ez.
Szóval hiába érnek el egyes csapatok a helyzetükhöz képest kiugró eredményt,a nézőszám nem nő ettől hosszabb távon, mert az lenne az elvárás, hogy egy Ferencváros nyerje meg a Bajnokok Ligáját.
Soha nem fogja a Ferencváros ilyen keretek között megnyerni a Bajnokok Ligáját, ezt a magyar lakosság is tudja, ezért nem jár meccsekre nagy számban.
Érdekes hogy világszínvonalat várnak el a szurkolók a focistáktól holott a szurkolók többsége soha nem teljesített életében világszinten. Nem tudjuk elfogadni, hogy ilyen kaliberű, piacú országban ennél sokkal jobb klubfoci a XXI században nem kivitelezhető.

Mivel ez a mentalitás, felesleges 15 ezres új klubstadion építeni állami pénzen. NIncs értelme. Nem lesz benne több néző. Mivel egy BL főtáblára még csak-csak bejut egy magyar csapat, soha nem fogja megverni a Barcelonát, a Milán meg a Dinamo Kijevet úgy hogy továbbjusson. Egy-egy meccsen elképesztő bravúr kijöhet, de a tornákon azért vannak csoportmeccsek hogy a legritkább esetben jusson tovább gyengébb csapat. Így garantálható a minőség.
Annyi esélye van a világelitet megverni ( ami az elvárás ) mint annak hogy Józsi, a henteslegény megverje a ringben Klicskót. Nem fogja Józsi megverni Klicskót, a Fradi is ki fog kapni a Real Madridtól 4-5 góllal.

Aki azt hiszi hogy egy magyar NB1-es focista lehet olyan jó mint egy Premier Ligás sztár, az az ember nem ért hozzá. Ha ez valóságos lenne, akkor képtelenség hogy egy angol bajnokságban a játékos akár ezerszer annyi pénzt keressen mint egy NB1-es. Akkor ezek a csapatok NB1-es játékosokat igazolnának. De nem teszik, mert az NB1-es játékosok gyengék. Mert nem is lehetnek jobbak, mert ahhoz sokkal több pénz kellene, amire pedig nincs elég piac hogy ezt elbírja.

Szóval stadiont építeni nincs értelme.

mókáné 2012.12.27. 23:53:03

@Khal Drogo:

"Szóval stadiont építeni nincs értelme."

Éreztem, hogy ide lesz a kibukkanás. Mindig a mi Stadionunkon csattan az ostor!

Terveink szerint: 2013 januárjában még nem bontják le az Albert Stadiont, de csak azért, hogy ott is tudjak ülni a VIP- ben.

De aztán bizony lebontják és akkor épül A jövő otthona. Nézzük, milyen kondícióval: 400 nm-es új öltöző, 1500 VIP vendég, 22 800 néző.

Nos. Nekünk ezt a Stadiont meg kell töltenünk emberrel és akkor ezért nem elég, amikor csupán 6000 emberhez jut el a szavam. HAJRÁ FRADI!:)

Khal Drogo 2012.12.27. 23:55:00

Magyarországon csak jelentéktelen médiaértékű sportágak lehetnek sikeresek, mert nincs meg az anyagi háttér ahhoz hogy csapatsportágban de akár egyéniben is ki tudjunk állítani egy világklasszist.

Meg lehet nézni, milyen sportágakban nyerünk aranyérmeket. A mai médiában ami eladható: Boksz, kosárlabda, labdarúgás és jégkorong. Ezeken a sportágakban mi Európában a második-harmadik vonalat alkotjuk.

Ami élvonal itthon, az jóval kevesebb médiaértékkel bír világszerte. Ha a kézilabda Bajnokok Ligáját annyi ember nézni mint a focit vagy egy Klicsko meccset, Magyarország lekerülne egy évtized alatt a kézilabda sportág első vonalából. Mert nem tudná megfizetni az első osztály körülményeket.

Ami a húzósportág, a kajakkenu, nos az az égvilágon nem érdekel senkit. Létezésének egyetlen értelme hogy olimpia sportág, ez ad neki valami csekély rangot.

A versenysport a pénzről, a szponzorációról, a reklámról szól.
Ez már szórakoztatás, ahhoz pedig pénz kell. Magyarországon pedig a vállakozások tőkeszegények és versenyképtelenek, egy nagyobb nemzetközi vállalat kisebb egységei, beszállítói, vagy az itthoni, kis piacra termelnek.

Ebből nagy szponzoráció nem lesz.
Úgyhogy tessék örülni egy-egy a válogatott által elért jobb eredménynek, mert ez a realitás hogy ott vagyunk ahol vagyunk. Ez nem véletlen műve. Vagy a bírók hibája. Ennyire futja.

Khal Drogo 2012.12.27. 23:57:18

@mókáné: Ha van rá magántőke aki megépít, hajrá. Erre állami pénzt adni, értelmetlen. Soha nem fog megtérülni és nem szolgál semmiféle magasabb célt. Ez egy párttitkár személyes ambíciójának az eredménye.
Ezt a pénzt a vállalkozások támogatására kéne fordítani.

mókáné 2012.12.28. 00:00:56

@Khal Drogo:

"Ezeken a sportágakban mi Európában a második-harmadik vonalat alkotjuk. "

A Fradi Évkönyvet, ha fellapoznád, Blogtársam, nem beszélnél ennyi zöldséget, hanem meglátnád azt a sok Csodát, ami Kubatov Elnök úr keze nyomán újjáéledt!

Ezt a demagóg szöveget nem bírom, amikor valaki csak mondja és mondja, aztán nem bír perspektívában gondolkodni!

Az Évkönyv 125. oldalán azt olvashatod, hogy UEFA mérkőzések megrendezésére is alkalmas lesz a Stadionunk és igen, merünk álmodni! De nem is alszunk ám!

Khal Drogo 2012.12.28. 00:03:34

Nekem nem személy szerint a Fradival van bajom, hanem a felfogással, hogy államtól várja el egy fociklub hogy szponzorációt folytasson. Ezzel is az lesz a gond, ha megfordul a széljárás, akkor a Fradiból el fog fogyni az állami zsé. De az új stadiont akkor is működtetni kell majd. Akkor jön az összeroppanás majd, mert egy felfújt üzleti modell nem lesz életképes. Ha nem lesz pénz, elvándorolnak a játékosok, a csapat szétesik, majd kiesik a másodvonalba és akkor már a mostani nézőszámnak is csak a fele lesz, egy modern stadionban.
Ezeket jobban végig kéne gondolni.

mókáné 2012.12.28. 00:07:03

@Khal Drogo:

"Ezt a pénzt a vállalkozások támogatására kéne fordítani."

Nézd, jelen pillanatban nem Te fogod eldönteni, hogy ezt a pénzt mire és hogyan. Ez legyen a világos beszéd, kertelés nélkül.

Hanem majd indulhatsz 2014- ben, mint jelölt és nyerhetsz Elnökválasztást, (nem én adom a kommunikációs tanácsot Neked, ennek esélye pont nulla!), vagy amilyen pozícióba kerülsz, de jelzem, Te már akkor sem tudod ezt, a Mi Stadionunkat lebontani!

Nem lesz ám itt több rombolás! Csak építkezés folyik!

Khal Drogo 2012.12.28. 00:10:33

@mókáné: Remélem hogy UEFA mérkőzéseket tud a Fradi rendezni, mivel a Fradi egyhamar nem fog tudni FIFA meccseket játszani. Európában ugyanis mind az Európa Liga, mind a Bajnokok Ligája UEFA lincensz. Európában a csapatok UEFA meccseket játszanak. A FIFA a nemzetközi szövetség, ennek európai tagozata az UEFA. Ennyit illene tudnod, ha már meccsekre jársz.

A Fradi stadion egyébként komoly meccsre alkalmatlan lesz, komoly meccs alatt Európa Liga döntőt vagy Bajnokok Ligája döntőt értek, mert oda kevés a férőhely.
Hiába papíron a lehetőség hogy akár a negyeddöntőig is tudna benne magyar klubcsapat játszani, nos magyar klubcsapat nem fog odajutni.
Ahhoz hogy egy magyar csapat elérje az Európa Liga 8 legjobb csapatát, 15-20 milliárdos költségvetés kellene. A döntőről nem is beszélve. Ennyi nincs és nem is lesz egyetlen magyar csapatnak sem, kivéve ha a magyar gazdaság nem fog ugrásszerűen megerősödni.

Mivel a környező országok klubfocija hasonló mint a mienk, de ott vannak korszerűbb stadionok, ezért az sem reális, hogy ide hoznak egy meccset. Ukrajna az egyetlen olyan ország a szomszédosok közül ahol van esélye a Shaktar Donyecknek egy EUrópa Ligát nyernie, de ők a saját ultramodern stadionukba játszanak.

Tehát bár lesz egy elitkategóriás, de kicsi stadionunk, mivel nincs mellette csapat, ezért ez olyan lesz mint ha veszek egy BMW-t de nem tudom megtankolni.

mókáné 2012.12.28. 00:12:05

@Khal Drogo:

"Ezzel is az lesz a gond, ha megfordul a széljárás, akkor a Fradiból el fog fogyni az állami zsé."

1. Honnan veszed, hogy megfordul a széljárás? Honnan?

"Akkor jön az összeroppanás majd, mert egy felfújt üzleti modell nem lesz életképes. Ha nem lesz pénz, elvándorolnak a játékosok, a csapat szétesik, majd kiesik a másodvonalba és akkor már a mostani nézőszámnak is csak a fele lesz, egy modern stadionban."

2. Ez ki van találva, hogy bizonyos rendezvények lebonyolítására is alkalmas legyen a Stadion és akkor ez végül hasznot hoz. Amit Te nem látsz át, az attól még ki van gondolva és nem koncepciótlan emberek ülnek ott!

Khal Drogo 2012.12.28. 00:17:47

@mókáné: Ez pénzkidobás lesz és káros is lesz a Ferencvárosnak. Sokan megutálják a klubot, mert állami stadiont kap, a csapat pedig szét fog hullani egy kormányváltás után, vagy ha más okból az állami szponzoráció megszűnik. A Fradi nem egy olyan dolog hogy 2 évre szól meg 4 évre.
Ez nem jó döntés, akár elfogadod akár nem.

Az új stadionban hiába lesznek kütyüboltok, ha nem lesz aki megvegye elegendő darabszámban.

A mai magyar klubfoci erejéhez mérten elég lenne a fradi stadiont felújjítani.

Az élsportban a reménykedés meg a mi megmutatjuk édeskevés. Ha ezt nem fogod fel, nem értesz semmit.
Az élsport a pénzről szól. Az pedig most sincs nemzetközi szinten a fradinak és később még ennyire sem lesz neki.

Ha a 95-ös teljesen más lebonyolítású mini-BL-ből indulsz ki, hogy ott milyen jó volt a Fradi, nos a világ megváltozott.
A világ klubfocijának középmezőnyének a teteje simán legázolja a magyar csapatokat.

A Videoton egy olyan csapattal találkozott, amelyik középerős volt, ez a Genk. Oda-vissza kikapott a magyar klubb. Ezt a Genk-et egy Levante vagy egy Hannover vagy egy Newcastle elszántá simán. És akkor még nem beszéltem egy Arsenalról ami szintén esélytelen a Barcához képest.

Khal Drogo 2012.12.28. 00:22:44

@mókáné: "1. Honnan veszed, hogy megfordul a széljárás? Honnan?"

1990 óta egy ízben maradt a kormány hatalmom, de ott is miniszterelnököt cseréltek. Nem nagy jóslat tehát az, hogy a Fidesz előbb-utóbb elveszíti a kormányrudat. Ahogy egyszer már megtette.

"2" : A jelenlegi Fradi stadionban az utóbbi években egyetlen rendezvény volt megtartva, KOKO-nak volt egy telházas meccse kb. 10 éve. Egy darab koncert nem volt Budapesten az elmúlt 10 évben klubstadionban. De majd most. Hát rossz hírem van, most sem lesz majd.
Kivéve ha felrobbantják az Arénát. Akkor talán. De amíg áll az Aréna, ami fedett, nem lesz a Fradi stadionban koncert, ahogyan most sincs. Attól hogy ez egy újabb stadion lesz, nem fog megnőni a koncertek látogatása.

Álomvilágban élsz, mint sok Fideszes. Annyira hiszel a sikerben, hogy elvakít az végül. Utána pedig nem fogod érteni mi történt. Én szóltam előre.

Khal Drogo 2012.12.28. 00:26:38

@mókáné: Kíváncsi leszek mi lesz majd a Fradi stadionban? 20 ezres násznéppel mennyegző? Vagy víziabdameccs? Vagy kirakodóvásár?
A gyep amit lefektetnek több tízmillió forint értékű, erre csak úgy nem fognak felengedni embereket.
De legyen úgy, bombaüzlet lesz stadiont építeni Magyarországon, Budapesten. Csak azt nem értem miért nem épít egy magáncég akkor egyet?
Kitalálom: Mert a hozzáértő emberek már a Fradinak dolgoznak. Na ugye hogy kitaláltam.

Szép álmokat és álmodozást.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.28. 00:49:59

@mókáné: Kubatov elvtárs a Fradi új Torgyán elvtársa.
Az a történet úgy végződött, hogy Szabadi elvtársat, a Torgyán elvtárs jobbkezét (vagy balfaszát), aki állami vállalatok pénzét sikk...... - khmmm - áramoltatta át a Fradi focázó falábúi javára, elhelyezték a dutyiban.
Lenyűgöző, ahogy átlátod az igazi sikersztorikat. :)

Khal Drogo 2012.12.28. 08:39:50

Idén a Szerencsejáték Zrt. a Fradit 200 millió forinttal támogatta.
Lehet tippelni hogy egy más összetételű kormány esetén :

A) Az SZRT több mint 200 milliót adna
B) Az SZRT pont 200 milliót adna
C) Az SZRT kevesebb mint 200 milliót adna de adna
D) Az SZRT nem adna semmit

A helyes megfejtők között Békemenet plakátokat sorsolunk ki.

Khal Drogo 2012.12.28. 08:55:46

@Hepci: Igen, és meg lehet nézni mi történt akkoriban a Fradival.

www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/nemzetkozi_kupamerkozesek/klub/1

Beleöntött milliárdokért cserébe a legjobb eredmény egy UEFA Kupa 2. forduló volt, ahol itthon egy 0-0-át játszottak az akkoriban középcsapatnak számító Stuttgart ellen, idegenben meg kikaptak 2-0-ra.

Ez a gyengébbek kedvéért a 32 közé jutásért ment, vagyis a Fradi a második számú kupa legjobb 64 csapatába jutott el.

Az őket legyőző Stuttgart pedig kiesett a legjobb 16 között, a 8 közé már nem jutott be.

Tehát komoly forintmilliárdokért sikerült egy a másodvonalbeli kupasorozat legjobb 64 csapatába eljuttatni állami pénzen a Fradit.

Ez a magyar foci akkori állapotában szép eredménynek számított, de értelme semmi volt. A Fradi az állami pénzpumpa elapadása után pár év alatt a tönk szélére sodródott.

Khal Drogo 2012.12.28. 09:01:48

A magyar élvonalbeli fociba állami pénzt beletenni bűn, miközben számos nemzetstratégai ágazatban forráshiány van. Pazarlás, egy a politikai elit számára fontos szórakoztatás, úri passzió finanszírozása közpénzből elfogadhatatlan.

Az olyan teljesen irracionális dolgokról, mint a pár ezres Felcsúti stadion nem is beszélek, ahol a tervezett stadion befogadóképessége meghaladja a település és vonzáskörzete teljes lakosságszámát.

Dzsentri-mentalitást ezek a projektek mindennél jobban fémjelzik.

aszekelyek 2012.12.28. 09:49:10

@Khal Drogo: a kormányzati negyedre elköltött sok milliárdunk milyen mentalitás ? -mert az csak cirkuszt adott a népnek de kenyyeret nem.

A dzsenrty szó jelentését nem ártana ismerned. Aki mondjuk elkártyázta a vagyonunkat éppen, hogy nem épített semmiféle stadiont se a fővárosban, sem másutt. Milliárdok kihez kerülése még ma is tisztázatlan , mert veres csak hablatyolt róla. Pesti ügyvéd urakról volt benne szó. Tudod , akik megszerezték a piszokul sok termőföldet , vélhetően nem a legnemesebb céllal. Őket is ingyen taníttattuk ki....

aszekelyek 2012.12.28. 10:02:27

@Hepci: világos. Torgyánék stiklijeiről is az Orbán tehet. Mellesleg szétlopták a magyar futballt. De valami nagyon csúnyán... , mondjuk ahogyan az országot, ahhoz mérhetően. Neeem, nem csak torgyánék...., a vasasról is tudnék neked mesélni.... Támogatóról is, hogyne de inkább a tolvaj volt sok. Foci kb úgy áll, mint a felsőoktatás. Utánpótlás edzőkkel is jóban vagyok. Sok éve azt hallom, elviszik már junior korban a jókat , pénzért. :))

Éppen , mikor valamit mutathatnának.Kezdene megtérülni a beléjük fektett munka, pénz. Ne feledkezzünk el arról , sem micsoda bundabotrányok voltak , csak ami kipattant....
Férjem szülinapjára a család évente összedob egy meccsjegyet , olyan helyre , ahol üzleti alapon megy a foci. Nagy nézettség mellett. Nincs olyan meccs , hogy ne lenne benne magyar , jó játékos. Van ahol gólkirály az illető.....Szóval lábelszívás is van , nem csak agyelszívás. A vezetőség meg nem tudott belebukni. Mintha ott is a 89-től mindenki maradt a helyén lett volna....

A magyar foci pontosan úgy volt kezelve nálunk , mint a rubik kocka. Nekem az a mentalitás jutott eszembe.
Ami nem az elvtársak zsebébe menne, azt egye meg a fene.

aszekelyek 2012.12.28. 10:20:02

@Hepci: Akkor bizony kimaradsz, lemaradsz...Elképesztő, mi megy ott és rá is fognak most erősíteni az elvtársak.... ron werbert biztosan érdekli a fészbúk :)))

dbeata 2012.12.28. 10:25:24

@aszekelyek: "a kormányzati negyedre elköltött sok milliárdunk milyen mentalitás ? "
Ügyes terelés!
Még hány milliárdot kell elb@sznia kormányodnak, hogy ki legyen egyenlítve az a képzeletbeli számla, a felesleges herdálásról, és hogy te végre elcsendesedjél és magadba szállj?

aszekelyek 2012.12.28. 10:26:27

@mókáné: na az nem jött szívből nála,. időnként borzlmas volt, annyira tőle idegen dolgok estek ki a száján. Gábor ilyet biztosan nem tanácsol...Timikém. Az annak volt köszönhető, hogy jobboldaliakhoz is akart volna szólni.

Aki sokat markol, keveset fog.

Így summáznám én azt a produkciót.

aszekelyek 2012.12.28. 10:47:21

@A pöttyös az igazi dbeata: elmondanám neked édesBeám, hogy elb...va nincs semmi, állami beruházás van, most éppen nem a fürdőket ,, hanem a totálisan szétrohadni hagyott Népstadiont hozzák rendbe és az bizony magyar munkaerőnek jelent munkalehetőséget, és ez vissza forog a ktsgvetésbe. Nehéz felfogni ezt marketingesnek , ha nem is akarja... Tudom én azt.
A sport ferink szerint nem fontos. Aki miután ő már nem volt sportminiszter, az csak addig volt fontos... meg is szüntette azt. A BS leégett, építettek helyette Arénát, és senki nem nyavajgott. A népstadion és intézményei témában még van ugye az a csarnok, ami elég pocsék, ahol az mszp szokott gyűlni,..

De ha el..szarintásról akarsz beszélni, oda völgyhidat nem épít Orbán egyik kormánya sem, ahol nincs völgy. Dobreva kedvenc völgyhídja , tudod. Ebben a kurzusban nem lesz az a kategória , közpénzből... Löszfalba sem lesz alagút, ami beomlik... A négyes metró ügy is lassan lezárul... Ami elég rémesen állt és irtózatos állami pénzbe került. meg nagyon sok évbe. világos, hogy túl nemzeti az a hozzáállás, hogy a magyar fővárosban legyen egy tisztességes stadion.

A mostani szerény állami beruházásokkal az a leginkább a baj, hogy nem esik azoknak a zsebébe belőle nagyobb zsákmány, mint Orbán előtt, akiknek akkor esett. Nem is lehet akkor az jó.... és fontos. Még megemlítem, hogy kitörési lehetőség amerikai negroid fiataloknak a sport. Minden grundon sportolnak, Kosárlabda... , rémlik az nem a göthös mayflowerék sportja , mint a golf ? A sporttal sok a baj, mert az pszichésen is emeli annak szintjét , aki űzi. Pl kevesebb hajlama lesz drogozni... Céltalanul tengődni bele a világba...

Nálunk az elvtársak kivenni szerettek a sportból, betenni nem. befektetni nem. Eladni, átjátszani, kereket kötni, ellehetetleníteni.., mint a Fradit pld. Az volt a jó, mi??? Irgum , burgum!

dbeata 2012.12.28. 10:57:08

@aszekelyek: "Ebben a kurzusban nem lesz az a kategória , közpénzből... "
Áá, dehogy.
vastagbor.blog.hu/2011/05/23/autopalyaepites_helyett_vasutfelujitas_a_tuti_biznisz

Na, jó utókarácsonyozást!

aszekelyek 2012.12.28. 11:02:11

@A pöttyös az igazi dbeata: sokkal jobb a gyógyszergyártóknak , ha az egészségügy nem azt támogatja , hogy heti két gyógyfürdő belépővel kezelje komplexen a bajaimat...

aszekelyek 2012.12.28. 11:13:54

@Hepci: viszont baromi drága. Nálam a Finessa Marcipán vezet és az asszem Suchard gyártmány.No és sport szelet.
@A pöttyös az igazi dbeata: jaj de jó, hogy említed , a lerohasztott vasút pályát is! A vasút az olyan remek állapotban volt , mikor átadták , -kb, mint a metróberuházás...- hogy valóban semmi szükség rá , hogy felújítsák... A vastagbőr elfogultságát nekem ide teregetni..!? édes Beám...!

Tudod pedig egy ideje , nem az a fajta vagyok , akinek leírnak valamit , oszt mingyá készpénznek is veszi...
Ahogyan a vastagbőr célközönsége.

Ami azt illeti , kókadtékat sokáig meg sem fogja közelíteni senki. Ez a kormány semmire nem költ háromszor annyit , mint az elfogadható európai árak. Többek között ezért is teljesül az a 3 % alatti hiány...

Neked is kellemes utókarácsonyt !

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.28. 11:48:44

@aszekelyek: a Finessákat tönkretették, miután a Kraft megvette a Jacobs-Suchardot.
Tudod, annyira sznob vagyok már, hogy nálam valamivel feljebb kezdődik a csoki, mint ahol nálad végződik... :)

teevee 2012.12.28. 12:02:44

@aszekelyek: aha. Hiszed is amit leírsz?
A kőröshegyi völgyhíd nyomvonalát az első Orbán kormány jelölte ki. Még 2002ben el is kezdték a tárgyalásokat a megvalósításról (a Vegyépszerrel).

Amerikai negroid fiatalok, és göthös mayflowerék sportja? Milyen világban élsz te?

És abban a világban arra is van magyarázat, hogy a Nemzeti Fejlesztési ügynökség miért támogatja az adófizetők pénzéből a göthös mayflowerek sportját?

teevee 2012.12.28. 12:11:01

@aszekelyek: Persze. Te csak azt veszed készpénznek, amit a Vezénylő Tábornok úr mond. Pl. hogy Norvégiában nem képeznek orvosokat.

nyünyüge 2012.12.28. 12:17:30

Formai okokból - visszamenőlegesen - megsemmisítette az Alkotmánybíróság az alaptörvény átmeneti rendelkezéseinek nagyobb részét. A testület - Szabó Máté ombudsman kezdeményezésére - úgy találta, hogy az alaptörvény csak arra hatalmazta fel a parlamentet, hogy az átmenetről rendelkezzen, de a kormánypárti ennél jóval tovább ment, és lényegében tovább írta az alaptörvényt. A döntéssel megnyílik az út a választási regisztráció felülvizsgálata előtt is.

hvg.hu/itthon/20121228_Alkotmanybirosag_alaptorveny_atmeneti_ren

jjulie 2012.12.28. 12:56:03

@aszekelyek:

ezaz banya, nyomasd ezerrel, nehogy elfelejtődjön milyen is a fajtiszta kádárvakaréksági fideszseggszájúság közgéporbániai módra santaagyuaknak

márta)) 2012.12.28. 14:55:31

hvg.hu/gazdasag/20121227_Igy_csokken_az_eletszinvonala_2013ban#rss

Tudjuk, hogy a társadalom egy hatalmas csoportja további elszegényedésre számithat.
Hogy csak ennyit emlitsek, így röviden, tömören. Egyelőre.

Khal Drogo 2012.12.28. 15:15:06

@aszekelyek: Jelenleg egyet egy stadion sem épült meg. De már milliárdos tételt jelentett csak az előkészület.

Khal Drogo 2012.12.28. 15:18:08

@aszekelyek: A kormányzati negyedet sem afrikai munkaerő építette volna meg, hanem magyar. Ráadásul jó eséllyel pont ugyanaz a vállalkozói kör, amelyiket talán stadiont is épít.
Demján, Simicska meg a hasonló milliárdosok cégei építik, építették korábban is az állami beruházásokat.

Khal Drogo 2012.12.28. 15:20:30

A kormányzati negyeddel egy baj volt, hogy nem építették meg. Olyan beruházást megtervezni, amit nem valósítanak meg, ablakon kidobott pénz.
De arról ne is beszéljünk, hogy Orbánék alatt százmilliókból készültek tervek hogy építenek kormányzati negyedet a Várban.
Ez nem újdonság, erre Orbánék is gondoltak már.

Ahogyan gondoltak a fizetős egészségügyre, a fizetős felsőoktatásra és más, korábbi kormányok által felvetett problémákra. A gondot az jelenti hogyan nyomják ezt le az emberek torkán úgy hogy ne bukjanak el.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.28. 15:29:43

@A pöttyös az igazi dbeata:

Ceaușescu erőltetett módon visszafizette Románia adósságát. Ezért is nem volt Romániában semmi. A pénzt az államadósság gyors visszafizetésére fordították, ami nyomort szült.

Tehát ez nem jó módszer.

De az igen, hogy a költségvetést célszerű egyensúlyba hozni és abban tartani. Ez még akkor is így lenne, ha nem lenne államadósság. De így meg aztán pláne. Ezzel a módszerrel automatikusan elfogy az államadósság hosszú idő alatt anélkül, hogy elviselhetetlen módon megterhelné az országot.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.28. 15:46:34

@Khal Drogo:

"Érdekes hogy világszínvonalat várnak el a szurkolók a focistáktól holott a szurkolók többsége soha nem teljesített életében világszinten."

Az dirigál, aki fizet. A közönség fizet, tehát joggal várna el minőségi szolgáltatást cserében a pénzéért.

Magyarországon sok minden világszínvonalú, sőt élenjáró. Például az adók, és az árak.
Magyarországon kell a legtöbbet dolgozni Európában a termékekért, szolgáltatásokért.

Ilyen körülmények mellett szerintem teljes joggal várható el a színvonalas szolgáltatás.
.
.
.
Egyszer jártam komoly profi focimeccsen életemben. Persze akkor is egyéb okokból, nem a meccs érdekelt.

Azzal voltam elfoglalva, amivel a közönség többi része is, hogy mikor ér megint hozzám a hullámzás, azaz mikor kell megint felállni és leülni.
Tehát a közönség saját magát szórakoztatta. Az, hogy mi történik éppen a pályán nem sok mindenkit érdekelt.

Amúgy sima 0:3 volt a vendégcsapat javára, anélkül, hogy különösebben megerőltették volna magukat.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.28. 16:05:43

@Khal Drogo:

Nem úr aki nem pazarol!
Pincér! Még egy doboz gyufát ide!

szoja122 2012.12.28. 17:56:18

@Akitlosz: Tudsz jobbat nála?

"Tele a világ gyönyörű szép, de roppant kényelmetlen padokkal, igazi dizájn mestermunka buszmegállókkal, amelyeken átfúj a szél és beesik az eső."

Ezek engem is bosszantanak...

Khal Drogo 2012.12.29. 00:06:43

Továbbra sem értem hogy miért gondolja azt a Fidesz, hogy a regisztrációval ő jobban fog tudni mozgósítani.

Egy dolgozó ember nem fog regisztrálni, csak akkor ha be nem csengetnek hozzá este 8-kor amikor is egy aláírással ezt elintézi. Ha ilyen nem lesz, ők nem regisztrálnak. Ugyanis neten csak ügyfélkapun lehet majd regisztrálni, ami csak 500 ezer embernek van, de azoknak a fele is szerintem elhagyta a jelszavát.

Az idős vidékiek sem fognak regisztrálni. Egyrészt fel sem fogják mi ez, hiszen ilyen soha sem volt előtte, ezért ők azt fogják hinni hogy el kell majd menni szavazni csak. Ezen segíthetne ha a gyereke elvinné regisztrálni, de mint írtam, ezzel kurvára nem fog foglalkozni senki.

Ha valaki azt hiszi, hogy egy magyar választópolgár azért kivesz egy nap szabadságot hogy elmenjen regisztrálni az okmányirodába, az egy hülye.

Az hogy Magyarországon van egy darab okmányiroda 8 millió emberre, ami nonstop, nem ér semmit. Az sem ér szart sem, hogy a kormányablakok nyolcig nyitva vannak. Fél év alatt kéne megoldani több millió ember regisztrációját pár száz kormányablakban, úgy hogy ott egyébként is folyik egyéb ügyintézés.

Ha a lakosság 20%-a regisztrálni fog, az már nagy szó lesz. Az 2 millió embert fog jelenteni, ennyi szerintem nem fog összejönni. A regisztráltaknak pedig 90% megy el, vagy még kevesebb szavazni.

Ez az egész óriási öngól. A Fidesz vezetők megőrültek. Ez már nyilvánvaló.

Khal Drogo 2012.12.29. 00:12:54

Én nagyon kíváncsi vagyok hogy a milliárdokba kerülő regisztráció mekkora százalékot fog elérni. Egy fos lesz a vége. Én szóltam. Ez óriási meló, fél év alatt kiépíteni egy teljes, 8 milliós felnőtt regisztert, úgy hogy egyenként minden emberrel ez le kell chekkoltatni élőben.
Ez óriási égés lesz, tartok tőle hiába nincs érvényességi határ, az eredmény az alacsony részvétel miatt kezelhetetlen lesz és meg kell ismételni majd.

Ráadásul a kutatások szerint a lakosság 84%-ának nem tetszik ez a regisztráció. Az emberek okádnak attól ha a hivatalba kell menniük. Nem fognak elmenni.

etwas kultur muss sein 2012.12.29. 01:36:30

@Khal Drogo: "Az emberek okádnak attól ha a hivatalba kell menniük. Nem fognak elmenni."

+1

nyünyüge 2012.12.29. 07:46:05

@Khal Drogo:
valószínűleg alulbecsülik az állampolgárok regisztrációval kapcsolatos technikai-szervezési problémákat egyrészt, másrészt talán azt tervezik, hogy az igazán fontos szavazóikat szervezett regisztrációs kampányokkal kezelni tudják. Egy kis településen simán elképzelhető, hogy névre szóló megkeresésekkel összegyűjtenek egy-egy busznyi regisztrálót és beviszik a központba. Ahol ezeket a csoportokat soron kívül fogadni fogják.

nyünyüge 2012.12.29. 08:11:34

Van benne valami!

"...paradox módon az is lehet, hogy az Ab mai döntése még meg is könnyíti a Fidesz dolgát. Az Ab azt is megtehette volna, hogy a bírók nyugdíjkorhatárához hasonlóan, még az előtt mondja ki a regisztráció alkotmányellenességét, mielőtt kidobja a kukába az azt lehetővé tevő átmeneti rendelkezéseket. Arra hivatkozva, hogy az Alaptörvényben biztosított szabad választójogot nem üresítheti ki az átmeneti rendelkezésben szereplő másik rendelkezés. Ebben azt esetben ugyanis a Fidesz nem mondhatná azt, hogy megoldották a jogtechnikai problémát (az átmeneti rendelkezéseket beemelték az Alaptörvénybe) és így már minden rendben van a regisztrációval. "

karacsonygergely.blog.hu/2012/12/28/regisztracio_megnyert_csata_utan_elvesztett_haboru

dbeata 2012.12.29. 08:14:12

@Akitlosz: "Magyarországon kell a legtöbbet dolgozni Európában a termékekért, szolgáltatásokért.
Ilyen körülmények mellett szerintem teljes joggal várható el a színvonalas szolgáltatás."
Nem biztos, hogy ki lehet gazdálkodni egy színvonalas ellátást, ha nincsenek elegen azok, akik azt megfizetik. A fix költségek nem csökkennek, akkor sem, ha közben csökken a vásárlók száma.
Az adó nyomja agyon a gazdaságot.

"Ceaușescu " , miközben nyomort idézett elő, ő maga palotában lakott és luxus életvitelt folytatott. A neje meg álszent módon asszisztált hozzá.

"Magát „a Kárpátok géniuszának” neveztette. "
Szánalmasan röhejes! Pfujj, de rühellem én a személyi kultuszt! :(

aszekelyek 2012.12.29. 09:00:38

@márta)): Nem sül le képükről a bőr.... -a szociknak , sosem , most sem. Ez az ő ajándékuk. A felszedett és gyorsan kell törleszteni , 2008-as hitel. Majd akkor tegyél nekem ide stop.hu- írást , amikor valamiért vállalja a felelősséget a szocikok csapata ! Ez a fajta xarátkenésük már a könyökömön jön ki. A hazudozással együtt. A facebookot is telenyomták olyan képpel, hosszú sorokról az ételosztásról, hogy nem volt még ilyen soha, amin egy hópihe de anyoma sincs, amikor december 23 -án Budapesten nagy hó esett!n em, nem olvadt el másnapra. Sőt!Egész karácsonykor nem olvadt el. Tegnapra olvadt el. HAzugok és azok i s maradnak, míg élnek. erkölcsi hullák, akik képesek felhasználni a miattuk nyomorgók képeit is arra, hogy orbán kormányára uszítsanak! ron werber, a kezed nyomát látom!

aszekelyek 2012.12.29. 09:10:08

@teevee: azért jöttek ide gyurcsány idején már a végzősöknek nyelvtanfolyamot is indítottak, hogy elvigyék őket. Angoloknál is van rengeteg magyar orvos. Élt kinn a lányom, és még két ismerősöm él most kint. te inkább azt meséld el nekem, letagadás helyett, hogy miért nem akart az szdsz egy büdös buznyákot sem adni sem a rezidenseknek, sem pedig a rendszerben sokat dolgozó orvosoknak. Annyi éven át , nem akartak adni. Na ? Esetleg ezzel is presszionálni akarták őket az ország elhagyására ?

Jobb ellátást ígértek. Azt meg még debil pistike is tudja, hogy az orvos és ápoló nélkül lehetetlen. Jobb lett volna, ha debil pistike az egészségügyi miniszter. No akkor vegyük át még egyszer. mennyi magyar orvostanhallgató ment a norvégokhoz azonnal, ami után megkapta a diplomát? Máshová ? Azokról az évekről tessék beszélni, amikor valóban az szdsz verte szét nálunk az ellátást és üldözte el a nektek ugyan egy fillért sem hozzáállásával a kiképzett, adófizetői pénzen kiképzett orvosokat? Már nem lesznek kiszolgálva, ez világos egy ideje, így mára lehet, hogy képeznek valamennyi orvost. Vissza akkor sem fogják adni az orvosképzés árát, amit a magyar adófizető állt és ő nem kapott érte semmit. Egyik sem fog ide semmit cserébe juttatni. Innen csak elvinni akarnak.

jjulie 2012.12.29. 09:47:51

@aszekelyek:

hahahahaha banya, hahahahahahaha gondolatmankógyártónak csaptál fel, seggszájú kádárvakarék fideszproili létedre?

nézzük csak:

"rosszabbul élünk mint négy éve"

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

"elég abból hogy nem én kormányzok"

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

"nagy felhatalmazás, nagy változás"

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

"a haza nem lehet ellenzékben"

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

és

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

te lennél az utólsó törzsbirka, banya aki központi gondolatmakkóosztás híján elvonási tünetként sajátot farag?

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

kádárvarékból nem lesz kolbászkerítés, csak fideszfertőzött seggszájú

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.29. 10:58:00

@aszekelyek: a krishnások ételosztásakor a Blahán a templomon túlig állt a sor 25-én délután 3 óra körül.
Valóban meglepő volt a látvány, bár lehet, hogy máskor is voltak ott annyian.

teevee 2012.12.29. 11:07:06

@aszekelyek: :DD Hoztad a formádat, megint.

"...így mára lehet, hogy képeznek valamennyi orvost..." Ennyi volt a releváns abban a karakterhalmazban amit ideborítottál, arra amit írtam.

És nem. Nem ezt állította a Vezénylő Tábornok úr, hanem azt hogy _nem_képeznek_Norvégiában_orvost.
Ez hazugság. Csak az oslo-i egyetemen 13oo-an vesznek részt a képzésben.

Igen, vegyük át még egyszer.
Orbán hazudott, te gondolkodás nélkül benyelted, és szajkózod tovább, mindeközben az éleslátásoddal kérkedsz és másokat alázol. Ezt a magatartást milyen jelzővel illetnéd?

márta)) 2012.12.29. 13:51:50

@aszekelyek:

Tessék? Mi a probléma?
Még egyelőre olyan linket hozok ide, amilyet csak akarok.
Aztán) Miről tetszik beszélni? Ki mondta, hogy máskor nem volt ételosztás? Senki. Akkor?
Csak az a baj, hogy ekkora sorok talán soha sem álltak. Tudomásul kell venni, Önnek is, ha oly nehéz is, hogy a társadalom egy hatalmas csoportja, sanyarú sorsban él, nagyon sok a nélkülöző, éhező, nemcsak felnőtt, hanem gyerek is.
Igen! az a bizonyos hitel! Amit bátorkodott a Bajnai vezette kormány nem elkölteni, hanem letétbe helyezni! Vagyis ez kimondottan a Bajnai érdeme!
Mi a problémája azzal , hogy ki szervezi a szocik kampányát?
Vegyen vissza a lendületből, azt hiszem már írtam.
Köszönöm.

bariga 2012.12.29. 15:35:47

@aszekelyek: na ezt a sok szörnyűséget Viktorod meg mind helyrehozta ugye? csak még nem látszik.
Az viszont tuti, hogy te nagy szolgálatot teszel a mostani (béna) ellenzéknek, mert aki olvassa amiker írsz kezd elgondolkozni. Sőt Orbán is annyra belekeveredik már saját hazugságaiba, hogy minden megszólalása csak árt a Fidesznek. Hidd el, ha ő és te elmennetétek néhány hónapra nyaralni, javulna a népszerűségi mutatótok.

bariga 2012.12.29. 15:43:16

Nagyon boldog Újévet kívánok mindenkinek!!

menőmano 2012.12.29. 17:57:58

www.mfor.hu/cikkek/Soha_ennyi_ceg_nem_szunt_meg_meg_az_epitoiparban.html

Soha annyi cég nem szűnt még meg egyetlen hónap leforgása alatt az építőiparban, mint most novemberben.
Az elmúlt hónapban több mint hétszáz céget töröltek a hatóságok, holott korábban az ötszázat sem érte el soha a megszűnések száma."

Hát! Szomorú valóság- ez is-. A "fránya" gazdaság nem akar működni.
Jövő évben sem lesz jobb a helyzet, csak rosszabb. Szerintem.

menőmano 2012.12.29. 18:01:10

Némelyeknek, elárulhatom "itt", hogy nagyon sok minden, amiket itt" írogatnak. Nekem is a "könyökömön jön ki". S akkor még totálisan finoman fogalmaztam.
Csak szóltam.
ennnyyyi.

menőmano 2012.12.29. 18:14:44

Elrugaszkodtunk! Ilyen volt 2012 "

hvg.hu/velemeny/20121228_Elrugaszkodtunk_Ilyen_volt_2012#rss

Zseniálisan összeállított összefoglaló. Szerintem. Mondjuk nem öröm, inkább szomorú.

Hát! Ja! Egy hatalmas társadalmi csoport (persze, akarata ellenére) elrugaszkodott,- vagyis, lassan, de biztosan halad az elszegényedés felé, vagy már totálisan szegény.

Khal Drogo 2012.12.29. 23:26:58

@nyünyüge: Arról nem is beszéltem, hogy a regisztrálás mint minden jogvesztő határidős cselekmény, fejnehéz lesz, az utolsó hetekben fog felpörögni a regisztráció iránti igény az arra hajlandóak körében. Nem egyenletes lesz a leterheltség.

Emlékezzünk vissza, a manyupnál a nyilatkozatot csak meghatározott helyeken munkaidőben, személyesen lehetett csinálni. Végül 300 ezer ember nyilatkozott úgy, hogy a saját személyes vagyonáról kellett nyilatkoznia. Így 300 ezer ember vette a fáradtságot hogy megtegye, ezeknek a nagy része az utolsó hetekben nyilatkozott, óriási tumultussal. Most a nagy semmiért kell elmenni a hivatalba, hogy ezáltal mehessen szavazni, úgy hogy a politika általános megítélése már alacsonyabb nem is lehetne. Ez nem tűnik nagy motiválásnak.
Az emberek tömegesen akkor mozdíthatóak meg, ha látják az egész értelmét. Ennek az előírásnak nincs értelme szerintem semmi. Ez olyan mintha holnaptól akkor mehetnék be a lakásomba, ha előtte el kéne mennem a lakatoshoz hogy csináltasson egy másolatot a már meglévő kulcsomról. Ha van már kulcsa az embernek, nem másol feleslegesen mégegyet. A kormány pedig azt akarja hogy a létező névregiszterbe beleregisztráljuk. Ez az évtized legnagyobb baromsága és mellette milliárdokba kerül.

Garantált a botrány. Abban egyetértek hogy a Fidesz fel sem fogja mit jelent hogy a lakcímnyilvántartás helyett ő egy személyes regisztrációs regisztert akar összeállítani 6 hónap alatt. Kaotikus állapotok lesznek majd.

De én tele szájjal fogok rajtuk röhögni. Az mondjuk zavar, hogy erre megint elmegy sok ezer millió forint de megakadályozni nem tudom. Úgyhogy hátradőlök és nézem élőben majd azt a bénázássorozatot amit már annyiszor láttam. Legutóbb a tandíj esetében lehet volna kabaréfilmet forgatni, egy politikai burleszkfilmet. A regisztrációs bénázás lesz a következő epizód.

Khal Drogo 2012.12.29. 23:30:39

@mókáné: Nem akarlak elkeseríteni de ez egy szatíra, neked akart torz tükörképet állítani. Az hogy te mégis magadra ismertél benne, nem az írás hibája.
Ez előfordult már máskor is. A nacionalista eszményiséget kigúnyoló Belga együttes - Nemzeti Hip-Hop-ot című számával is ez történt. Nem vette mindenki észre hogy nem őket dicsőíti a szerző, hanem rajta röhög.

A műfaj lényege hogy felismerje a közönség. Azonban ez nem mindig sikerül.

Khal Drogo 2012.12.29. 23:32:44

Egyébként én regisztrálni fogok, mert van ügyfélkapum. Ha nem lenne ügyfélkapum, nem regisztrálnék, mert ezért nem vennék ki egy nap szabadságot, hogy elmenjenek munkaidőben a hivatalba a regisztráció miatt.
De messze nincs minden választónak ügyfélkapuja. Még internet elérhetősége sincs mindenkinek. Nemhogy ügyfélkapuja.

Khal Drogo 2012.12.30. 10:08:03

Azt láttátok hogy micsoda szakember lesz a következő ombudsman, az új pénzügyi biztos? Egy gépészmérnök a fickó és MLM könyveket forgalmazó cége van, aminek a neve Magyar Észjárás Kft.
Ha már egy aranyfokozatú MLM Amway ügynöke van a szociknak Veres András révén, akkor kell a jobboldalnak is egy MLM szakértő, legyen mindjárt pénzügyi biztos.

A gazdasági vonal így az érettségivel rendelkező Németi Lászlóné mellett tovább erősödik. Vajon ki lesz az MNB elnöke? Egy agrármérnök?

ATCG 2012.12.30. 11:43:43

@Khal Drogo: Ne általánosíts légy szíves. Mi - akik Kubatovnak köszönhetjük cseppet sem hízelgő új nevünket - jól emlékszünk ám a hajdani Orbán beszédekre, és bár szeretni nem szerettük, mert már akkor is ki-ki bukott szavai mögül a saját magára mint "az igazság egyedüli hordozójára" saját maga által megformált álságos szerep, de néha mondott olyan dolgokat, amelyekre azt mondtuk: ez igen, ez jó lenne, ha így lenne.
Egyébként érdekes ez a mostani helyzet, amikor mindenki és minden korosztály a másikat vádolja, amiért az meggondolatlan szavazatával ilyen mérhetetlen hatalomhoz juttatta OV-t és csapatát.

hoplita 2012.12.30. 12:01:29

@aszekelyek:
Gondoltam, hogy a focihoz is értes, libafos.:))))

etwas kultur muss sein 2012.12.30. 12:02:10

@Khal Drogo: Nem mindegy, hogy ki játssza el a szerepet? Bábu, bábu.

hoplita 2012.12.30. 12:52:11

@SzélsebesVelorex: A lényeg, hogy jó eftás legyen.:)

Khal Drogo 2012.12.30. 12:57:05

@ATCG: Én egy személyes történetet meséltem el. A rokonom, aki a főszereplő ebben a történetben, többször hangoztatta hogy Kádár alatt jobb volt így őt tekinthetem szerintem Kádár népének, ami azért is megáll mert ő Kádár alatt élte le élete meghatározó részét.
Nyilvánvaló hogy nem minden nyugdíjas ilyen, de azt hiszem sok olyan ember, aki nosztaligával emlékszik vissza Kádárra, megtalálhatja Orbánban a méltó utódot.
Orbán a nép egyszerű gyermeke, aki megküzd a hanyatló nyugattal, aki a nép érdekében konfrontálódik, építi a nemzetet, Orbán aki erős kezű vezető, akit nem akadályozni holmi belső fékek.
Sőt Orbán még az emberek véleményére is kíváncsi, hiszen rendszeresen küldözgetni nekik leveleket, válaszborítékkal.

Az egész mostani kormányzat rengeteg erőforrást öl abba bele hogy a nyugdíjasokat maga mellett tudja. Sok gesztust fel lehet sorolni. Az hogy ezt nem minden egyes nyugdíjast csatol maga mellé természetes.

Ismerek olyanokat, akik vastagon jól jártak az egykulcsos adóval, mégsem fognak Orbánra szavazni.

graycivil 2012.12.30. 13:40:46

"Mi lettünk újra a Wass és Aczél országa.

Ennek az embernek a vagyona ma minimum sok százszorosa annak, mint amennyit az elmúlt 22 évben a magyar adófizetők pénzéből kapott mint pártelnök, miniszterelnök, képviselő, bizottsági elnök és frakcióvezető. Honnan ez a pénz?"

greczy.blog.hu/2012/12/30/az_orban_nelkuli_magyarorszag?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_30&utm_campaign=index

F.Y!DESZ

graycivil 2012.12.30. 13:44:59

@Khal Drogo: És abban is biztos lehetsz, hogy a Kubatov-lista kegyeltjeinek "lécci-lécci" alapon fogják távolról megoldani a regisztrációt. A ballibsik pedig rohadjanak csak naphosszat a jegyző várótermében. Nem kell félni, hogy keverednek ott a "különböző besorolásúak".

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

nyünyüge 2012.12.30. 15:24:41

@Khal Drogo:
A szapulás tárgyának nevét legalább illik tudni: Vértes András.
És az MLM ügynökségen kívül csinált azért mást is hosszú életében, remélhetőleg a másik említett delikvenssel is ez a helyzet.
hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9rtes_Andr%C3%A1s
(Akinek kinevezése a PSZÁF elnök számára készített karácsonyi meglepi volt:
hvg.hu/gazdasag/20121229_Szasz_Karoly_a_penzugyi_rendszer_stabil_d

nyünyüge 2012.12.30. 15:54:05

Év eleji tervek:

"Állampapírt a népnek

Elfogadhatja a kormánytöbbség vezetésével az Országgyűlés "a lakosság állampapír-állományának növeléséhez" szükséges törvényjavaslatot is. A márciusban benyújtandó javaslat elfogadása esetén a Magyar Államkincstár jogosulttá válik lakossági betétgyűjtésre, a járási (fővárosi kerületi) hivatalokban történő értékpapírszámla-nyitás lehetővé válik, a központosított illetmény-számfejtési körhöz tartozó munkavállalók értékpapírszámla-nyitása egyszerűsödhet, illetményük egy részét pedig közvetlenül a kincstárnál nyitott értékpapír-nyilvántartási számlájukra utalhatják."

Reméljük, nem lesz kötelező:)!

www.napi.hu/magyar_gazdasag/valtozhatnak_a_nyugdijszabalyok_is_erre_keszul_2013-ban_a_kormany.541030.html

Szimba 2012.12.30. 16:26:15

Problémám van! :-)
Nem értek néhány dolgot. Pl. az államadósságról több közgazdász, vállalkozó azt mondogatja, hogy nem lehet visszafizetni, csak kinőni.

Tehát ha a gazdaság nő, akkor az államháztartási hiány aránya kisebb. Így van?

Ettől viszont tulképp az adósság marad, sőt a kamatait így is fizetni kell még úgy ezer évig?!

Mi a megoldás? Nincs semmi más lehetőség?

Rém egyszerűen képzeltem ezt a dolgot a háztartás mintájára. Van mondjuk 20 millió Ft adósságom, amit nem tudok kifizetni, ha mindenem eladom, akkor sem. Tehát minimumra csökkentem a fogyasztásom, próbálok második munkahelyet, mellékkeresetet találni, hogy legalább a kamatokat fizetni tudjam. Ill. valamennyit a tartozásból is.

Persze ez nem megoldás, mert az unokám is fizetni fogja a tartozást.

Hogy van ez???

Vitéz László 2012.12.30. 18:07:25

ad1) mindenkinek kívánok doktormentes és fides(álam)mafia nélküli új évet!

ad2) Gáborkém! az MLSZ elnöki tanácsának elnöke!
hogy ál az egyetlen? választási ígéreted? B. Aszófőn ?
fogalom lassító sziget elkékült?
csak mer tegnap arra jöttem és vígan repessztettem végig 120-szal a falun...
így nem láttom van e ijjen kézi készülék-berendezés !
legaláb kamunikáld hogy van... csinájj alternatív valóságot.... mint azistened

Vitéz László 2012.12.30. 18:10:13

ad3) remélem a kubatovlista pontos... mind a 2 706 292 birka narancs billogot kap a homlokára...
a mafia (párt) tagok sorsába jobb bele se gondolni...
a hivatalnok csicskák is kuka lesz... pfujjj... mocsok világ az orbánia...

nyünyüge 2012.12.30. 18:26:34

@Vitéz László:
drága lehet az a száguldozás - amikor karácsony előtt arra jártunk, Örvényesnél mértek :)!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.30. 19:13:30

@Szimba: mivel nagyságrendileg a dzsídípível azonos az adósság, amint 10%-kal szuficites kőccségvetéseket valósítanak meg a jobbártányok vagy balártányok, 10 év alatt el fog fogyni.
Ja, hogy ez nem megy?
Ne erőltessük - mondta M. Béla vállalkozó, mielőtt bebetonozták...
O. Viktor pedig aszonta, a 3% hiány mellett csökken az adósság.
Hahaha, Záhonyon meg űrállomás épül.

Vitéz László 2012.12.30. 19:31:33

@nyünyüge: szlovákrencám, telepjáró, rencámnélkül... stb
fideszes elftársak intézik végső esetben...

Vitéz László 2012.12.30. 19:34:44

@Hepci: :))))

igeeen ez a világ legnagyobb vicce... deficites kőcségvetéssel csökenteni a zálamadóságot

ez ojasmi mint a negatív növekedés...
süti beállítások módosítása