Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
már 07
22:40

Sokan nem értik, megint nem értik. Tapasztalataim szerint még az elkötelezett jobboldaliaknak sem teljesen világos, hogy miért kellett Orbán Viktornak legnépszerűtlenebb, legtöbbet támadott, időnként gúnyolt miniszterét hat évre a Magyar Nemzeti Bank elnöki székébe juttatni. Nem lehetett volna nála alkalmasabb, nemzetközileg elfogadottabb, az országnak több hasznot hozó közgazdászt találni? Bizonyára lehetett volna. Ha ez a játék csak erről szólna.

hv-matolcsy.jpg

(Fotó: MTI)

Az Orbán-kormányt ellenfelei, kritikusai, olykor még talán barátai is kiszámíthatatlan, váratlan húzásokra képes, nehezen kiismerhető alakulatnak tartják. Pedig az elmúlt két évtizedben nem volt még olyan kabinet, amely ennyire következetesen és tudatosan ment volna egy irányba, amelynek ennyire egyetlen szempont határozta volna meg politikáját. Nem, most nem a kétségtelenül fontos tartalmi kérdésekről beszélek, hanem valamiről, ami a kormány és különösen a kormányfő gondolkozásában megelőzi, meghatározza az összes többi kérdést: ez pedig nem más, mint a politikai kormányzás logikája. Ennek lényege nagyjából úgy foglalható össze, hogy a tartalmi célok időnként módosulhatnak, az eszközök lehetnek nagyon változatosak, de egy valami elengedhetetlen és ezért mindent meghatároz a politikában: az erőforrásokkal való rendelkezés, vagyis a hatalmi pozíció.

Természetesen minden politikus tudja ezt, és döntéseiben igyekszik is figyelni erre a szempontra, de az elmúlt évtizedekben nem akadt olyan hazai politikai vezető, akinek minden lépése mögött ilyen mértékben és ekkora tudatossággal azonosítható lett volna ez a gondolkozás. Orbán Viktor minden bizonnyal sok mindenre figyel, amikor döntéseket hoz; mérlegelnie kell a szakpolitikai szempontokat, a közvéleményre gyakorolt hatást, a külső környezet lehetséges válaszait. Bizonyára jobban szeret olyan lépéseket tenni, amelyek elnyerik a szakma tetszését, találkoznak a választók helyeslésével, illeszkednek más szempontokhoz. Ugyanakkor ezek mindegyikével képes szembemenni, konfliktusokat vállalni, ha úgy érzi, hogy a politikai kormányzás logikája, a hatalmi pozíciók biztosítása, a vezetői autonómia megerősítése ezt igényli.

Az elmúlt három évben kétségtelenül lehetett volna sokkal mérsékeltebben, lágyabban, gesztusokat gyakorolva, konfliktusokat elkerülve kormányozni. Lehet, hogy ebben az esetben ma több szavazója és kevesebb ellensége lenne a Fidesznek. Ha azonban így politizált volna a második Orbán-kormány, számos fontos hatalmi-politikai célt nem ért volna el. Nem lenne új közjogi szerkezet, nem ülnének fontos közjogi pozíciókban - az évtized végéig tartó mandátummal - a kormányfőhöz lojális vezetők, nem sikerült volna jelentős erőátrendezést végrehajtani a gazdaság világában.  A politikusnak persze a választó a legfontosabb: általa, vele nyerhet választást, kerülhet döntéshozatali pozícióba. Ugyanakkor van valami, ami ennél is fontosabb: azokkal az eszközökkel való rendelkezés, amelyek akár még a szavazók megnyerésében is segíthetnek, de a politikai hatalmat – az ellenakaratok legyőzését, a cselekvés lehetőségét – biztosan megalapozzák.

Ebben a logikában nem lehetett kétséges, hogy a kormányfőnek – ha lehetősége van arra, hogy változtasson – olyan ember kell a jegybank élére, aki alapvetően hozzá lojális, aki a független nemzeti bank vezetőjeként sem lesz önjáró, esetleg ilyen-olyan – akár saját politikai táborán belüli! - érdekcsoportok embere. Egy ilyen ember kormányzati pozícióban hatalmas erőforrás, de ellenzékbe kerülve sem használhatatlan. Hat hosszú éven keresztül hoz politikai hasznot: a kormányfőt fontos tartalmi célokban segítheti, az esetleges ellenzéki politikust – saját politikai táborán belül is! - felemeli, védi, alkuerejét növeli.

Matolcsy György az elmúlt évtizedekben számtalan alkalommal bizonyította, hogy erre a feladatra tökéletesen alkalmas.  A kormányfő a jelölés múlt pénteki bejelentésekor elmondta a legfontosabbat: ez volt a legkevésbé kockázatos lépés. A politikai kormányzás logikájában valóban így volt.

(Heti Válasz, 2013. március 7.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr235122267

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért Matolcsy? 2013.03.08. 19:26:01

A kormányfő a jelölés múlt pénteki bejelentésekor elmondta a legfontosabbat: ez volt a legkevésbé kockázatos lépés. A politikai kormányzás logikájában valóban így volt.

Trackback: Siess, Andrásnak Sürgős! 2013.03.08. 09:56:14

Szaros lett a Békemenet molinója: polgári körösöket és békemeneteseket toboroz Facebookon a Fidesz-székház védelmére Bencsik András. Ő maga sajnos nem ér rá, hogy életét és vérét adja a fülkeforradalomért. SAS-behívó Fidesz-módra. A mozgósításhoz felt...

Trackback: Uniós biztos árulja a szent magyar hazát 2013.03.08. 09:49:12

Twitteren tette közzé lesújtó véleményét a Fidesz-kormány uniós joggal és gyakorlattal össze nem egyeztethető lépéseiről a választási kampány szabályozásával kapcsolatban Neelie Kroes. "Széles körben elfogadott az EU-ban, hogy az összes törvényes vála...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

graycivil 2013.03.13. 16:36:34

"Áder nem megy vissza a balettba ugrálni

Hülye lenne a bolti eladó apa és a könyvelő anya gyermekeként a félproli létből kimosakodott közjogi méltóság lemondani erről a rengeteg kincsről és szépségről, amihez sem családi háttere, sem jogi alapdiplomája révén soha nem jutott volna hozzá, azért, hogy visszamenjen előadónak a kerületi tanács lakáscsere-osztályára."

maria.blog.hu/2013/03/12/ader_nem_megy_vissza_a_balettba_ugralni?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_03_13&utm_campaign=index

"Olyan ködös ideák miatt, mint a jogállam, a demokrácia, az erkölcs, az etika, az elvek és az emberi tartás.

Hát nem igaza van?"

graycivil 2013.03.13. 16:55:06

"Kiváló eredmények a nyugdíjkasszáknál

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adatai szerint minden magánnyugdíj-pénztári alap az infláció fölötti hozamot ért el tavaly, az önkéntes kasszák közül egyetlen pénztár nem ugrotta meg a szintet. A legjobb hozamok tavaly csaknem 20 százalékosak lettek, tízéves időtávon pedig minden pénztári portfóliónak van reálhozama."

www.vg.hu/penzugy/ongondoskodas/kivalo-eredmenyek-a-nyugdijkasszaknal-399654

A PSZÁF hazudik. A MANYUP-ok elverik a zemberek pénzét, amit Selmeczinek kell megvédenie...ugye?

F.Y!DESZ

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 16:55:52

@6.Lenin:

Nincsen szüksége a "védelmemre".
Arról meg nem tehetek, hogy a hetek óta tartó magyarázás ellenére sem érted és nem látod át.
Bármennyit is kérdeznél és bármennyit is írnék, akkor sem értenéd, mert nem is akarod érteni, mivel nem értesz vele egyet, ezért szólod le.

Amúgy Svájc meglehetősen jól működik a gyakorlatban is. Annyira jól, hogy ha nem létezne ki kellene találni.

"Ugyanúgy lehet köztük befolyásolt döntés is. Rossz döntések sorozata is."

Ez is olyan ellenérved, mint az többi. Igaz ugyan, de igaz minden egyéb rendszerre is ugyanígy. Ugyanez a mai rendszerben is igaz, csak most nem ez nem zavar Téged, demokráciában viszont zavarna. Érdekes vagy.

"Mennyivel hasznosabb az egész társadalom/közösség szempontjából?"

Ebből látszik, hogy nem érted, mert nem akarod érteni. Nem mondok sokat, ha tízszer nem írtam le eddig itt, akkor egyszer sem.

Abból hasznosabb, hogy érvényesül a többségi akarat, TEHÁT több ember lehet elégedett a döntésekkel, mint a mai rendszerben. Rossz döntések mindig voltak, vannak és lesznek, de demokráciában nem lehet másokra hárítani a felelősséget, hiszen a többség döntött.

Ma hiába választanának meg pártot akár 90%-kal is, akkor is máshogyan dönt a parlament, mint a többség.

"A lényeg azon van, hogy az adott közösség, mit fogad el "demokráciaként","

Ez már nyelvi kérdés, mint a házasság "problémája".
Ki mit ért demokrácia alatt, csak erről van szó.
Ha mosógépnek hívjuk az asztalt, attól még asztal marad.

Amikor feltalálták a demokráciát és ezt a szót hozzá, akkor ugyan nem azt a politikai berendezkedést értették alatt, mint amit te ma érteni akarsz rajta. Nem a parlamentarizmus, nem a parlament - s benne a pártok - hatalma a demokrácia.

"Ők döntik el, többségi akarattal. "

Hol? Itt aztán biztosan nem a többség dönt. Ha a többség döntene lenne halálbüntetés, elnökválasztás, talán még sorkatonaság is és bordélyházak. Ki tudja? Nem a többség dönt a demokráciáról sem, hanem csak azok, akik magukat "politikai elitnek" szeretik nevezni.

"Alapja a kölcsönös bizalom."

Te olyat hol látsz manapság?
Szinte senki sem bízik a politikusokban, mert egyszerűen nem szavahihetőek. Szinte semmi nem úgy van, nem úgy lesz, ahogyan ők előadják.

"megpróbálod 1 olyan közösségre kényszeríteni,"

Az az apróság ne zavarjon, hogy senkire nem kényszerítek semmit!

Elolvasnod sem kötelező a hozzászólásaimat.
Szabad akaratodból teszed.

graycivil 2013.03.13. 16:57:22

"Össztűz Magyarországra: menekülhet innen a működőtőke is

Az MNB szerepfelfogása és a kormányzati kettős beszéd fűti tovább a forinttal kapcsolatos piaci félelmeket. Komolyan kell venni a CIB Bank tulajdonosának szavait, a portfólió jellegű tőke kiáramlása után a működőtőke is megindulhat Magyarországról, a nagybankok államosítástól félnek. Nincs bizalom, mi lesz így a forinttal?"

privatbankar.hu/szarmazekos/ossztuz-magyarorszagra-ezert-szabadulnak-a-befektetok-a-forinttol-255972

aszekelyek 2013.03.13. 17:01:57

@graycivil: megint marhaságot írsz. Ezek főleg önkéntes magánnyugdíjakat kezelnek. Az pedig, hogy van egy -két év, ami hoz is, a nagy veszteség után, nem írja felül azt , hogy a kötelező manyupok 12 éven át a költségvetés mínuszát generálták. oda rakod a pénzedet egyébként, ahová akarod. Mindenki megkapta a levelet, aki elszámolt a manyupjával, amin az állt, hogy olyan , nyugdíj megtakarítási formába javasolt tenni azt a pénzt, ami idős korára támaszul szolgál majd. Már aki kapott egyetlen garast is. Mert sokan nem is kaptak.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 17:05:12

@livengood:

A szovjetunió mint demokrácia? No elegem van.

Legalább magadat érthetnéd.

Azzal érveltél, hogy az Egyesült államok azért jobb, mint a Szovjetunió, mert háromszor annyi idős.
Magyarország meg annál is sokkal idősebb.

Én kérek elnézést, meg nem fordult a fejemben, hogy te a Szovjetuniót hozod fel példának a demokráciára.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 17:07:36

@bariga:

Brüsszel, IMF, Washington, Tel Aviv, de próbálkoznak a németek is.

A Magyarország által szerintük követendő "értékrendet" diktálják.

aszekelyek 2013.03.13. 17:15:15

@Akitlosz: milyen kis dé ja vu-m van ezzel kapcsolatban! Akkor is félreálltak 4 évre, hogy amit a rendszerváltás hoz és azalatt már felfogják , munkanélküliség és munkahelyek megszűnése , eladása , soha többet létbiztonság .... olyan, amiben szocializálódtak és idő meg semmi nem volt alkalmazkodni a változásokhoz A tömegek felkészületlenek voltak és felkészítetlenek is , a németh kormány súlyos mulasztása által , ezt se hagyjuk ki ! Szó se róla , azután azért nyeretk mert a szociális hálót vetették ki nekik csalinak, megbocsáss. A szakértői kormány az később volt , miután kupa mihályt elzavarták és jött bokros meg az IMF.

Nekem olyan információm van, hogy a németh kormány csak az osztozkodással volt elfoglalva és hogy az akkor főleg amerikai benyomulóknak hány év adómentességet adjanak . Amiért persze ők honort kapnak. Véletlenül hová is került németh miklós??? Naaaa ? Igen , jár a hangszóró ! PONTOSAN ODA, ahovámegyó is egy időre és bokros is. Mik vannak , mondd meg, ha kicsit előveszem az emlékezetemet !

Azt ne mesélje senki, hogy a németg kormány nem pontosan tudta, mi következik és mi fogja érni a magyar lakosságot , amiről egy szó nem sok annyit nem is harangoztak nekik. Az szdsz pedig tudta és rá is ült arra a hangulatra , meredeken. Amikor a népek rájöttek , hogy át vannak de rettenetesen verve.

nyünyüge 2013.03.13. 17:15:42

@aszekelyek:
Te írsz marhaságot, anélkül, hogy elolvastad volna a cikket!

"A magánnyugdíj-pénztári szektorban a legmagasabb hozamot az OTP növekedési alapja érte el, 19,22 százalékosat, a legalacsonyabb hozam az Aegon klasszikus alapjánál volt, 7,97 százalékos. A klasszikus portfóliók összesített, vagyonnal súlyozott nettó átlaghozama 12,13 százalékos, kiegyensúlyozott portfólióké 16,56, növekedési portfólióké pedig 15,66 százalékos lett. A szektor egészére nézve a vagyonnal súlyozott nettó átlaghozam a PSZÁF adatai szerint 15,64 százalék volt."

Az önkénteseké meg azért volt még ennél is több, mert ott mennyiségű állampapír maradt (magyarul, ha nem erőszakolják vissza a manyuposok nagy részét, akkor ott is még jobb lett volna az eredmény).

A költségvetésben meg éppenséggel ez évtől érződött volna először, hogy a manyup nemcsak "elvesz" pénzt, hanem hozzá is ad azzal, hogy a manyup tagoknak 75%-nyi nyugdíjat kell csak fizetni a költségvetésből.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 17:16:46

@szoja122:

Szerintem az oktatás jelentősége túl fetisizált.

Mindegy milyen agyakat képez Magyarország, akkor sem várható, hogy Magyarországon terveztessék meg a Ferrarikat, vagy az űrhajókat.

Ha muszáj egy magyart felvenniük, akkor kiviszik magukhoz.

Magáncégek nem fognak piaci okokból Magyarországon kutató fejlesztő komplexumot építeni. Ami van, annak is inkább az adókedvezmények az oka, és még a munkabérek, nem pedig a magyar agyak németekét és másokét felülmúló kapacitása.

Nem képzett munkaerőből van hiány Magyarországon, hanem magyar tőkéből. Akad egy halom ember, akiknek lennéének ötleteik, csak várják a lottó ötöst, hogy meg is valósíthassák azokat. Olyan emberek nem nagyon vannak Magyarországon, akik tele vannak tőkével, de nem tudják mihez kezdjenek vele.

Szóval Magyarország lemaradásának inkább a tőkeszegénység az oka, nem pedig az oktatás alacsony színvonala. Máshol sem okosabbak az emberek semmivel sem.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 17:19:13

@szoja122:

S mi a dolguk?

Attól nemzeti valaki, hogy ledolgozza a napi 8 óra munkaidejét?

Érdekes megközelítés.

aszekelyek 2013.03.13. 17:23:17

@Akitlosz: nem tudom. MA sem tüntetnek sokan. Amennyiben nem szoktatták volna rá a szegényebbeket, kádár népét arra, hogy majd a baloldalnak mondottak jók lesznek hozzájuk és kis pénzt szórnak közéjük de ahaátsó ajtón kiviszik a szajrét,... még ennyi sem lett volna. HA nem ígérgetnek állandóan irreális marhaságokat és ültetik hintába a választóikat. Mindig feljebb és feljebb lökve őket. Meg az adósság szintjét. Na jó, ide tartozik leírom megint, hogy ki kellett verni a kedves elvtársakból, hogy mennyi az államdósság egyáltalán. Tölgyesi már többször elmondta,... , . Már kormányon voltak, amikor még mindig ezen kellett boxolni velük. Tudsz adatot , naná, hogy, mennyi volt az MDF kormány végén az államadósság? érdekelne. volt közben bankkonszolidáció is. Gondolom a küldött többségnek tetszett is. Arra éépen nem melékszem, hogy az szdsz azért tüntizett volna. ...... :((( Inkább a taxissztrájk maradt meg és a Az MTV elnökének és pénzeinek ügye. Meg az, hogy Antall már a közepén haldoklott. Véletlenek meg nincsenek.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 17:34:58

@A pöttyös az igazi dbeata:

"Az utolsó kérdésemre nem válaszoltál (miben nem ugyanolyan gazember ez a kormányzat, mint az előző), de gondolom "de gustibus non est disputandum"."

Úgy éreztem válaszoltam. Úgy látszik konkrétabban kell.

A költségvetési hiány és az államadósság alakulása kevésbé rossz, mint az előzőek idején. Valószínűleg az inflációé is.

S ezek azok, amik valóban számítanak.

Az pedig egy másik téma, hogy hogyan érték ezt el, de elérték, míg az előzőek nem.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 17:39:41

@hoplita:

Ez így van. Az unió viszi a pénzt, nem hozza.

Akik nem hiszik megérthetnék abból az érvelésből, hogy miért is költ a kormány 50 milliárdot a Forma 1-re 5 év alatt.

Na pontosan ugyanezért "költ" az EU is Magyarországra. Mert megéri nekik.

Magyarország az EU-nak a termékei felvevőpiacának és olcsó munkaerőforrásnak kell.

aszekelyek 2013.03.13. 17:39:59

@nyünyüge: zokon ne vedd, de emlékeztetlek, idéntől még meg is adóztatták volna a nyugdíjakat. A szocikámék, ezt így tervezték el. Valamint már 2010 óta az IMF szabnámeg nálunk a nyugdíjának mekkora hányadát kapta volna eddig , aki jogosult és azt is, hogy milyen alacsony nyugdíj után kéne csak a 75 %-át az államnak fizetni. No és miből is? forrás nemigen volt hozzá tervezve. M Ingatlanadó? Nos az az én érzésem , ahogy így átnézem ezt az alternatívát, hogy nagyságrendekkel élnénk rosszabbul ebben a négy évben is és még sok évig, ha sikerült volna keresztülvinniük ezeket a ter veiket bajnaiéknak és az általuk kijelölt manyupoknak. IMF -nek. Aki ezt még így kitalálta. Mivel nem őt érintette súlyosan. Olyan nyugdíjcsökkentés lett volna itt, mint a románoknál de lehet, hogy több.

NO és a végelszámolást ugyanúgy meg kellett volna csinálni, mert azt bajnaiék is elterbvezték. Csa pénzt nem a magyarok használták volna de semmikor. valamiket fizetgettek volna, azoknak, akik addig nem lettek volna a stressz betegségeknek áldozatai , vagy nem akasztották volna fel magukat ,... mert az ingatlanadót már végképp nem tudták volna miből fizetni.

Khal Drogo 2013.03.13. 17:45:45

@livengood: Műszerekkel mérem, a nagy közömbösséget,
Túlcsordulnak a skálán a kapott eredmények.
Az otthon nevű részen, a panelrengetegben,
Embergépek élnek zavartalan csendben.

A szájukon lakat van, minden ablak zárva.
Kattanásig húzva a szívüknek cipzárja.
Ha éreznek is bármit, azt elcsomagolják,
Masnis dobozokba, majd szekrénybe szórják.

Ref.:
Ott egymásra torlódik a fájdalom, s a bánat,
Végig söpör rajtunk, ha utat tör magának.
Utat tör magának, minden szorongásom,
Az összes lenyelt könnyem, az összes csalódásom.

Szóra nyílnak az ajkak, de a levegőbe fagynak.
Rozsdás reflexszel még tagadni akarnak.
De kivetkőznek mégis a makacs hallgatásból,
És dobhártyák szakadnak szét az ordítástól.

...

Ha egyszer eljutunk a vers végéig, akkor baj lesz. Főleg annak akinek a fülébe fognak ordítani az embergépek.
Még csak az első két versszaknál tartunk.

aszekelyek 2013.03.13. 17:48:50

@bariga: nem bújkáltak azok sehol,, zsebszerződésekkel, mélyen árán alukóhajtottak a legtöbbhöz hozzájutni. Aztán a pesti ügyvéd uraknak minek is kell? mert ők művelni nem akarják... De az államét pld, most volt egy bírósági döntés, 10 ft per hektárért használja az akkori törvényeknek sem megfelelően az osztrák, akinek betette valaki a zsebébe. nem talicska.... a földet körül kerítették és magán célra , hasznot hajtónak, használják. VAdászati jogot sem kaphattak volna akkoriban. Szóval, ami még megvan, arra feltétlenül nagyon kell vigyázni. Nehogy véletlenül valahogy mégis kiutalja azt külhoniaknak egy másik kormány. mert nagyon megfizetik őket érte , pl svájci titkos bankszámlán, vagy amerikain. Az eddigieket se ingyen osztották ki , mert Krisztus koporsójáról hallott mindenki.

Látod , még olyan is akad , ami bizonyítható , nem csak köztudomású. Sukoróról nem is szóltam:) Milyen rendes vagyok, nem? Meg Bábolnáról,... etc.

márta)) 2013.03.13. 17:51:05

atv.hu/cikk/20130313_visszaszolt_orbannak_a_kuria_elnoke

„A bíróságok iránti közbizalom csak akkor őrizhető meg, ha a bíróságok munkájával kapcsolatos véleménynyilvánítás tárgyilagos, szakszerű, és a tények pontos ismeretén nyugszik.
Az eljárási kereteken kívüli reagálások, vélemények az ítélkezést nem befolyásolják” – szögezte le közleményében a Kúria elnöke."

Na. Igen. Ha erős befolyás alatt akarja tartani a bíróságokat (is) a kormány? akkor megkérdőjelezhető azok szükségessége. Bizonyos esetekben igen. Gondolom.
:(

aszekelyek 2013.03.13. 17:55:41

@nyünyüge: teljesen hidegen hagynak a számaid. Az előbb az öngyilkosoknál kihagytam, a semmivel nem segített devizahiteleseket ..., ők is tömegesen mentek volna a Dunának , mert itt sem munkabér, sem kormány segítség nem várta volna őket. Valami kódexet kellett volna maguk elé tartani és mormolni, hogy apages satanas. Míg ki nem lakottaták volna őket. MAximum ennyit tehettek volna. neeem, a bankok nem vették volna ki semmiből a részüket. De hitelt se adtak volna, hisz senki nem lenne ennyire sem hitelképes , mint ma. Jó magas hozamokat viszont fizettünk volna mai napig a kötvényeinkre.

aszekelyek 2013.03.13. 18:00:29

@márta)): egyem a ki szívét, Mér nem képesek eldönteni inkább , hogy hibás termék-e a devizahitelek többsége ?

VAlaki szóljon neki, hog a véleménnyilvánítás teljesen szabad ebben az országban. HA nem esik jól , akkor is. VAnnak vélemény és értelmezési különbségek. NA, a bíróságokról a véleményt nehéz is ma elrontani , az meg a másik... Nem vagyunk annyira elragadtatva tőlük .

A Teremtő mondja Az ember tragédiájában , hogy dicséret illet , nem bírálat. A kúria elnöke talán azt hiszi , ő a Teremtő ?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 18:01:01

@Balt:

Szép cikk, de a számoknak jobban hiszek.

Friss példa, ebben a pillanatban számoltam ki:

Audi A8 3.0 V6 TFSI quattro tiptronic

fapados, extramentes

Magyarország: 22 939 960 Forint

Amerikai Egyesült Államok: 17 042 088 Forint

A mai roppant gyenge 236,04 forintos dollár árfolyamon számolva.

Na ja, de ők annyival többet is keresnek, amennyivel minden olcsóbb náluk.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 18:05:16

@hoplita:

Azért nem tanult meg a magyar oroszul, mert a nyelvóra helyett is kommunista propaganda anyagot tanítottak.

Azt ma is el tudom mondani oroszul, hogy a kombájnok betakarítják a termést a termelőszövetkezetben, de egy pohár vizet kérni nem tudok, mert az előbbit - s sok egyéb hasonló marhaságot - tanították az utóbbit pedig nem.

Annyira bután oktatták, hogy azzal a módszerrel képtelenség megtanulni egy nyelvet.

márta)) 2013.03.13. 18:08:37

@aszekelyek:

Úgy gondom, hogy talán Ön is azt hiszi, mármint, hogy Ön a Magasságos Teremtő!
Többek között azt, hogy mindenkinek beszólhat, a hozzászólásaimat folyamatosan felülírhatja, s gondolja , hogy csak az a jó amit Ön "kiagyal", pardon) megfogalmaz.
Hát nem. Ön téved.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 18:08:59

@hoplita:

A forint gyengülés elintézte.
Akkora nagy lesz a nyomor Magyarországon, hogy külföldről sem fognak tudni vásárolni az emberek, mert nem lesz rá pénzük.

Minél gyengébb a forint annál nagyobb a nyomor Magyarországon. Minden drágább lesz, amiben bármi apróság is külföldi, miközben semmi magyar termék nem lesz olcsóbb egy fillérrel sem.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 18:11:43

@hoplita:

A Szovjetunióra és az Egyesült Államokra hivatkozik életkor alapján, aztán mikor említem neki Magyarországot az a válasza, hogy Magyarország nem demokrácia.

Hát a Szovjetunió sem az volt. Kedvenc Egyesült Államokjának a történelme sem valami hosszú Magyarországéhoz képest, de nem értette a célzást szegény.

márta)) 2013.03.13. 18:14:02

@aszekelyek:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/dobbenetes_adatok_masfelmillio_magyar_fazik_ketmillio_megcsuszott_a_

Ehhez mit szól drága? olvassa el figyelmesen és elemezze. Ha kérhetem. Tombol a szegénység és a nélkülözés, a társadalom egy hatalmas csoportjánál.
Köszönöm.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 18:14:02

@Nap Pali:

Egy Nap Pali hogyan lehet ennyire setét, mint az éjszaka?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 18:19:48

@nyünyüge:

"a miénktől mennyire eltérően alakul a szomszédaink vagy akár Lengyelország sorsa."

Na éppen ez az egyik, hogy Lengyelország már nem szomszéd.

Lengyelország csak csak úgy került ki a történelem viharaiból igen erősen megtépázva bár, hogy tényező maradt közép-Európában, míg Magyarország apróra zsugorodott, s elenyészett a történelem viharaiban.

Még Lengyelországnak is juttotak egykori magyar területeket.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 18:23:35

@aszekelyek:

Nekik mindenki náci, aki nem vörös.

Nap Pali 2013.03.13. 18:25:32

@Akitlosz: a fekete Nap Pali a divat nyugaton...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 18:34:07

@aszekelyek:

"A tömegek felkészületlenek voltak és felkészítetlenek is , a németh kormány súlyos mulasztása által , ezt se hagyjuk ki !"

A Németh kormányt úgy hívták hivatalosan, hogy
Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány.

Ellenérdekeltek voltak a változásokban. Nem azért lett gengszterváltás, mert a kommunisták ezt akarták, hanem mert nem tudtak ellene tenni nem tudták megakadályozni. Gorbacsov levette a kezét a csatlósokról, sőt a saját államát is megszüntette, ezzel a saját pozícióját is.

A kommunistákat az motiválta a változásokban, hogy minél többet megőrizhessenek a hatalmukból és a pénzükből. Ez sikerült is nekik.

Ebből a szempontból értékeld a Németh kormányt!

nyünyüge 2013.03.13. 18:39:35

@graycivil:
Ha a Fidesz székház kertjében tüntetők erőszakosak voltak, akkor miért lettek süteménnyel kínálva?

Cselből?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 18:57:04

@aszekelyek:

Még nem tüntetnek sokan, de nincs is költségvetési egyensúly és az államadósság sem csökken.

A mostani teljesítmény arra elég, hogy most még nem megy csődbe az állam egy ideig, de hosszú távon kevés.

Bár több a korábbi ciklus teljesítményénél.

Az államadósság alakulása kb. a kormányváltások idején forintban:

1990.: 1 342 700 000 000
1994.: 3 637 600 000 000
1998.: 6 109 500 000 000
2002.: 8 919 300 000 000
2006.: 16 283 700 000 000
2010.: 22 395 800 000 000
2012.: szeptember vége 22 427 900 000 000

Jól látható, hogy elsősorban a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormány a hunyó, s persze az Antall kormány is, de a többi is tett hozzá mindig, kivéve a mostanit, amelyik, ha a terveivel ellentétben csökkenteni nem is tudja, de legalább nem is növeli úgy, mint a korábbiak.

Egyébként ahhoz képest is érdekes nézni az adatokat, hogy a Kádár rendszer állítólag az adósságok miatt is omlott össze. Boldog lenne ma az ország akkora adóssággal, amekkora a Kádár rendszerben volt.
Ja, s akkoriban még aranya is volt a Nemzeti Banknak, nem úgy mint ma. Surányi jegybankelnök a nyakára hágott a magyar nemzet aranyának.

livengood 2013.03.13. 19:02:23

@Akitlosz:

Ezt írtam:
"Ha vannak akik a szépen bekötött könyvet továbbra is a nemzetet összefogó alaptörvénynek hiszik, akkor ajánlom figyelmükbe a Szovjetunió alkotmányának tanulmányozását, valamint azt a tényt, hogy harmad annyi ideig sem létezett az e nevet viselő birodalom, mint az Egyesült Államok. Pedig volt alkotmányuk, nem is akár milyen!"

Arra a közismert tényre utaltam, hogy a legszörnyűbb diktatúra idején a Szovjetuniónak volt egy rendkívül humánus, demokratikus alkotmány amiből csak egy dolog hiányzott, hogy valaki számon kérhesse betartását a hatalmon. Ott volt ez a csodálatos szöveg minden szovjet könyvtárban és könyvespolcon, lehet, hogy volt még neki alkotmány asztala is. Mégsem maradt fenn még közel annyi ideig sem a kommunista hatalom mint az amerikai, ahol az alkotmány alá van rendelve a törvényhozás, a hatalom gyakorlása. És persze közben nem is változtattak az amerikai alkotmányon.

Tehát, ha nekünk van egy akármilyen jó alkotmányunk (speciel ezer sebből vérzik), csak épp az AB kontrolja alól vonják ki, bizony nem ér többet egy guriga rossz minőségű vécépapírnál.

Tehát a mi államberendezkedésünk sem fog oly sokáig fennmaradni mint az amerikai, ha egy ilyen számon kérhetetlen alaptörvényre alapoz a hatalom. Amikor eltűnnek eltűnik az irományuk is.

Ezzel szemben te ezt írtad:
"A szovjetunió mint demokrácia? No elegem van.

Legalább magadat érthetnéd.

Azzal érveltél, hogy az Egyesült államok azért jobb, mint a Szovjetunió, mert háromszor annyi idős.
Magyarország meg annál is sokkal idősebb.

Én kérek elnézést, meg nem fordult a fejemben, hogy te a Szovjetuniót hozod fel példának a demokráciára."

Erre most mit mondjak? Ítéljenek a többiek.

Főgebra 2013.03.13. 19:21:12

Annuntio vobis gaudium magnum.
Habemus papam!

graycivil 2013.03.13. 20:00:50

@Akitlosz: "kivéve a mostanit, amelyik, ha a terveivel ellentétben csökkenteni nem is tudja, de legalább nem is növeli úgy, mint a korábbiak"

Akkor szerinted az eltapsolt 3000 MrdFt MANYUP pénz az égből jött? Ne erőszakold már meg te is a tényeket, kérném!

graycivil 2013.03.13. 20:12:32

"Magyarország szégyenei

Ha az elmúlt hetek magyarellenes diplomáciai retorzióit annak függvényében vizsgálom, hogy a nemzetközi politika művelése Nyugat-Európában még ma is egy végtelenségig udvarias, már-már a rokokó cizelláltságát magán viselő tevékenység, joggal mondhatom, hogy Magyarország vezetőit szinte köztörvényes bűnözőként kezelik a civilizált világban."

poldi.blog.hu/2013/03/13/magyarorszag_szegyenei_754

6.Lenin 2013.03.13. 20:19:36

@Akitlosz:

"Elolvasnod sem kötelező a hozzászólásaimat.
Szabad akaratodból teszed."

Természetesen, elolvastam, mert válaszoltál.
megint figyelmetlenül olvastál, vagy szándékosan csúsztatsz.

Megint olyasmiket tulajdonítsz nekem, amiről nem is írtam, vagy nem azt, amit szeretnél belemagyarázni.

Azt is leírtam, hogy értem én az elméletedet, de...

"Amikor feltalálták a demokráciát és ezt a szót hozzá, akkor ugyan nem azt a politikai berendezkedést értették alatt, mint amit te ma érteni akarsz rajta."

Amikor feltalálták, írod. Akkor most miért nem az működik?
Miért változtattak rajta?

ez 1 jó rész, magyarázat arra, miért is nem ez az elfogadott.

"Abból hasznosabb, hogy érvényesül a többségi akarat, TEHÁT több ember lehet elégedett a döntésekkel, mint a mai rendszerben. Rossz döntések mindig voltak, vannak és lesznek, de demokráciában nem lehet másokra hárítani a felelősséget, hiszen a többség döntött."
Ezt a részét kezdettől értettem, de...

Az önelégültséged alapja is hárítás, hiszen az egyén ugyanúgy arra hivatkozik (főleg rossz döntés esetén), így döntött a többség, tehát én is jól döntöttem, aztán összeomlott a társadalom, többségi akaratból.

Rossz döntések utáni önelégültség, mint "haszon" a társadalom/közösség számára?
szerintem mit kellene még ezek után magyarázni?

Alapja kölcsönös bizalom, mint a Kresz alapja.

Nem a kocsi nagysága, ára, színe, tulajdonosa dönti el, kinek van elsőbbsége, hanem a bizalom, hogy a másik is betartja a szabályt, mert ez mindenkinek az érdeke.

A parlamentáris demokrácia sem azért működik 1es helyeken rosszul, mert alapjaiban rossz, hanem nem tartja be az egyik fél a szabályokat. ez lehet a többség is, vagy a kisebbségben maradók is.

El tudnám fogadni a te módszeredet is, ha adtál volna gyakorlatban is megvalósítható magyarázatokat a kérdéseimre. azokat viszont ügyesen kikerülted, olyasmiket tulajdonítva nekem, amiről nem is írtam.

aszekelyek 2013.03.13. 20:26:23

@Akitlosz: az eddig is tudott volt, hogy 2002 és 2006 között duplázták meg. Annyit pedig biztosan nem költöttek szociális kiadásokra.

inreallife 2013.03.13. 20:35:20

@Akitlosz: két dolog.
2. igen, tévesztettem, és tényleg kopik a régebben jó helyesírásom, néha azon veszem észre magam, hogy már többször visszatöröltem.

2. és igaza van a nyanyának elrontottam. a "nákolás", ahogy te hívod, azt meg szerintem egy dolog miatt üldözik, mégpedig a beszéd miatt. könnyen összetéveszthető a többes szám első személy nánk végződéssel. legalábbis a gyerekeknek így magyarázom, közben meg már én is eltévesztem, gáz, de nem nagyon tudok ellene mit csinálni... sajnos élőbeszédből már egyre kevesebbet hallok, néha egykét híradót megnézek online azt kész. jobb nem lesz, az biztos...

aszekelyek 2013.03.13. 20:35:33

@livengood: azt még legyél kedves elmondani, hogy a 89-es alapján kin és mit lehetett számon kérni. olyan szép dolgok voltak pedig beleírva. Mit nem szabad. Csak éppen szankció nélkül. Se fék azon, se ellensúly nem volt . Másként nem merték volna megcsinálni, amit a z 50. évfordulóján tettek a népfelkelésnek. meg már előtte is, persze, a tekjes végighazudott másfél -két évet. kampányt. Ha lett volna számon kérhetősége abban a 89-esben, amit annyira követelnek vissza, akkor bizony nem érik meg a napot szabadlábon ,... ami az őszödi beszéd rádióban leadását követte. Következmények nélküli alkotmány volt az. Meg persze ország.

Nem igaz országhoz vezetett. Hogy az egyik főkolompost idézzem.

aszekelyek 2013.03.13. 20:39:59

@A pöttyös az igazi dbeata: Azt én nem tudhatom, hogy szdsz-es vagy-e, vagy önállóan vitatkozol tényekkel. nélkülük. Amit a tevékenységükről írtam , azt viszont fenntartom. Az meg az én véleményem. nem kéne mosdatni őket.

6.Lenin 2013.03.13. 20:43:15

@nyünyüge:

"De miközben vitathatatlan, hogy a gyarmattartó országok szinte behozhatatlan előnnyel indultak a globalizáció idején, az egykori gyarmattartók és a gyarmatok vagy gyarmat nélküliek sorsa nem eleve elrendeltetett. Nagyon sok múlik az azóta regnáló kormányokon, azok politikáján. És persze az ország alkalmazkodási, változási képességén, hangulatán. Ez utóbbit elég jelentősen befolyásolja a politikai élet. "

Ebben 1et is érthetnénk, de pontosan itt van az eb elhantolva.

A gyarmattartó-mert nem változtak az érdekei, csak a módszerei- keresi a lehetőségeket.
Ma már valóban lenne (?)lehetőség, hogy ne legyen eleve elrendeltetett a a gyengébb sorsa.

Ekkor döntő a "regnálo" kormányok hozzáállása, lakáj akar-é lenni, vagy megpróbál ennél jobb pozíciót kiharcolni magának.

Nyilván, az esélyek soha nem lesznek egyenlőek. Alkalmazkodni vagy szabadságharcolni a kiszolgáltatottság ellenében.

Ügyes a morzsi, ül, itt 1 kockacukor- mondja a gazdi.

Igen, a regnálónak ezt kell eldönteni. Ez zajlik nálunk már nagyon régen.
Megpróbálni, vagy beletörődni/elfogadni a kockacukrot.

Most lenne esély, mert a másik fél is kiszolgáltatott helyzetben van, csak még nehezen veszi tudomásul. Ők is harcolnak, de nekik is be kéne látni már, elkezdődött 1 másik világ. Lassan, de biztosan átrendeződik minden.
Ezt kell megérezni, a lehetőséget, és megpróbálni. Nagyon nehéz és hosszú lesz, de nincs visszaút. Nagy az ellenszél.

aszekelyek 2013.03.13. 20:46:06

@A pöttyös az igazi dbeata: nem, abban nem lehet egyetérteni, mert az még választási költségvetésként sem veszélyeztette a stabilitást. Ezért nem lehet ezt a rájuk mutogatást akceptálni. A végzetes romlás utána , egészen mások keze által következett be. Ha ők kormányoztak volna tovább , soha nem borulhatott fel úgy az egyensúly, ahogy 2002 és 2006 között.

Tény, hogy még a minap is 19 ezer forintozott a kis pofátlan attika , ahol arénázott az mszp. A két kézzel pénzszórás pedig nem mindössze szerintem volt részeg matróz módra elkövetve 2002 től , ferinkék által de Merkel mondta ezt róla.

korábban ulrike 2013.03.13. 20:48:46

Kíváncsi vagyok, lesz-e egy "Miért Bergoglio?" cikk is.

dbeata 2013.03.13. 20:49:54

@aszekelyek: Egyébként sok dologban egyetértünk, ha nem tűnt volna föl, csak a megoldást látjuk másképp, ill. a felelősség kérdése is más.

De én nem szeretnék neked csalódást okozni, hiszen ezt hajszolod állandóan, hátha ki lehet hozni belőlem egy jó kis libsibolsit, hogy aztán jól odamondhass. Egy-két schlagwortban összefoglalhatnád, hogy kell "autentikus" szdsz-esnek lenni, ha már így esettt, csak hogy biztosan jól csináljam. ;)

Te mást sem teszel, mint szítod a feszültséget. Akkor hallgatsz, ha olyant írok, amivel te is egyetértesz, de akkor mindig lecsapsz, ha esélyt látsz egy jó kis csetepatéra. Ennyit tudsz, áskálódni.

Azt gondolom, hogy egyáltalán nem azzal a céllal ülsz gép elé (ha már ennyit írsz ide), hogy az igazság kibontásában részt vegyél, és megoldásokon gondolkozz, hanem egyes egyedül az foglalkoztat, hogyan lehetne másokat lejáratni, és lelkiismeret-furdalás nélkül nyalni a rezsimnek.

Veled értelmetlen vitatkozni. Ezért nem is szoktam hozzád szólni, de ha felzrikálsz, akkor persze nem hagyom szó nélkül.

aszekelyek 2013.03.13. 20:51:15

@Khal Drogo: igen épp pánikol, azért ígérte meg, hogy további csökkentéseket fog bevezetni... Ezt hüjjéknek írtad , ugye? Mert ép eszű nem veszi be. Mindig leül velük persze tárgyalni , hogy pontosan mi a fene bajuk van már megint. Mindig a pénzükről van szó. Csak fizetniük kell , pld a bankadót. Nem csak itt , hanem másutt is... Ez nem tűnt fel? Deee , biztosan csak nem érdeked ezt tolni. Inkább azt , amit méltattam az elején. Pánikba esett .. ?- azt csak szeretnék.

aszekelyek 2013.03.13. 20:58:50

@Khal Drogo: na és miből szorulunk olyan behozatalra , amit mindenáron nyugatiaktól kell venni ?

tölgyes 2013.03.13. 21:03:42

@Akitlosz: Sajnos a Kádár-rendszer hagyatékát Ön alábecsüli. Mai áron számolva az adósság 80-90 milliárd dollár volt... de akkorf még volt aranytartalék, amit Suányi "zseni" bokázott el el és volt még állami vagyon.. Ma már nincs ellentételezés, csak az adósságból fakadó kiszolgáltatottság.

dbeata 2013.03.13. 21:04:23

@aszekelyek: Még egy dolog. Elrejtettem egy helyesírási bakit, hátha észreveszed. De nem. Úgyhogy elő is vehetnél egy Helyesírás könyvet, tanulmányozás céljából. Vagy ne próbáld itt a "háklist" előadni. Nem túl hiteles, sőt, röhejes :)).

inreallife 2013.03.13. 21:07:32

@aszekelyek: hülye vagy, szerinted mit keresek, hogyha 330-on beváltom? hogy később 340-en visszavehetem? te aztán értesz a devizákhoz. ha pedig mégis az alján sikerül bevásárolnom, akkor meg megköszönheted, hogy kockáztattam a pénzem és segítettem fékezni a forint esését, majom. ugyanis csak a forint vásárlása valami külföldi valutáért fékezi az esést, de neked aztán mondhatom, az órám is okosabb nálad.

amúgy meg szerinted egy richter egy mol, de akár egy opel merci stb, vajon mit csinál, ha esik a forint? egyértelmű, amit lehet halasztani azt minél később váltják be. ezzel maguk is hozzájárulnak a forint eséséhez, spekulálnak. ezek a te a szövetségeseid, vérszerződést kötöttek már mind orbán cigánnyal. de attól még megkeresik a megkeresnivalójukat. matolcsy megválasztásával orbánék megüzenték a világnak, hogy szarnak a forint vásárlóértékére, így a 320-330 közé van árazva, amikor valamit is elkezdenek gondolkodni rajta, hogy tenni kéne valamit, de addigra annyian fognak spekulálni, hogy öngerjesztővé válik a folyamat.

és tudod mi tartja a valuta értékét? a bizalom. és mikor van vége? amikor a bizalom megszűnik. akkor borul be véglegesen a forint, ha a magyarok elkezdik menteni a pénzüket. aki most 300-on váltja át eoróra, az jobban jár, mintha 320-nál tenné. de aki már bukott rajta annyit, az is jobban jár, mintha 330-nál 350-nél váltana. és a tömeges menekítés dönti be a forintot, amit te spekulánsoknak hívsz. te hülye vagy ahhoz, hogy pénzed legyen, ezért fingod nincs ezekről, de mások a megkeresett pénzükket, had ne áldozzák fel viktor oltárán, így is erőn felül teljesít minden dolgozó magyar ember.

és megköszönheted azt is, ha egy huncut fontért forintot veszek, és továbbutalom a szüleimnek, mert az a magyar gazdaságban lesz felhasználva. ahelyett, hogy köpködnéd azokat, akik külföldre mentek, lehet egymaguk többet utalnak haza, mint amennyit te megkeresel... csak nemkicsit lehet gáz számodra, hogy eltartok egy családot és közben még a magyar gdp-hez is többet teszek hozzá, mint amennyit te. inkább menj sztrájkolni, hogy az alkohol 5%-os áfába tartozzon, bár okosabb nem leszel tőle, de legalább jobban érzed magad...

panelburzsuj 2013.03.13. 21:07:39

@livengood:

Értesz is te demokráciául, de akár magyarul is...

Jegyzeteld, figyeld és idd inkább, ahogy a blog egyik legnagyobb poliésztere három remekbe szabott mondatban feltárja a nyelveken szólás - de legalábbis az orosz nyelven szólás - sikerének alapvető titkait.

És már szökken is következő világmegváltásba.

Te meg itt pampogsz holmi szövegértelemzéseken, lúzer... :)

panelburzsuj 2013.03.13. 21:14:23

@aszekelyek:

Ha majd lesz onkológiára kerülő a családban, érdeklődd meg az orvosoktól.

aszekelyek 2013.03.13. 21:16:00

@livengood: szegény költő...., xar lehet így megélni a szerelmet. @A pöttyös az igazi dbeata: felzrikállak? Mivel? Sztem megvitatjuk, ki , hogyan látja nem is kell mindenben egyetértenünk. nekem az szdsz tevékenysége nem tetszett és ezzel bizony így volt még fél % kivételével a szavazni tudókés akarók tömege. Másik fél lehetett az mdf maradékáé. Ha nem inged , miért ráncigálnád magadra itt , nem világos....

Mi itt vitatkozunk arról , mekkora és milyen felelőssége van az szdsz-nek a történtekben.
Valóban, számos dologban egyet értünk. Te is tudod , hogyan működött az szdsz , míg létezett . Azt nem mondanám , hogy úgy kell bármit is , bárkinek is csinálnia.

aszekelyek 2013.03.13. 21:19:26

@A pöttyös az igazi dbeata: erőltetett, azt hogy kéne érteni? Alá van írva, veres és simotr által, hogy akár erőltetve is de mindenáron , időre kell fizetnünk,, mert különben azt vihetnek ki alólunk , zálogba vagyunk csapva , mondhatni , amit akarnak. A kölcsönt folyósítók. Akik nem kimondottan szerények és visszafogottak, amikor arról van szó, mit kell elvinni a magyarokéból. Van más lehetőségünk szerinted ?

aszekelyek 2013.03.13. 21:21:22

@graycivil: tényleg, vannak szavak, miknek értelme egészen más, mint gondolnák, akik hallják. Pl, amikor ferink aszonta, a költségvetés köszöni, jól van......

panelburzsuj 2013.03.13. 21:26:13

@A pöttyös az igazi dbeata:

"ha felzrikálsz, akkor persze nem hagyom szó nélkül"

Azért TG büszke lehet a csapatára: ilyen méretes trollokat szerintem egyetlen más blogon se sikerült kinevelni, mint itt.

Mert kóbor példányok mindenütt dögivel vannak, no de ilyen fészkenülők hol máshol?!? :))

aszekelyek 2013.03.13. 21:27:29

@graycivil: drága kincsünk, ferink imádója , az egy igaz demokratáé... :) még a vakbelem is röhög ezen, amit ide sikerítettél , a demokrácia kacifántosan tagadásáról.

Hogy miért nem többség , a többség... hahaha , hihhihi , huhuhu ,bruháháhhááá

dbeata 2013.03.13. 21:29:17

@aszekelyek: Ki a nép ellensége? Hát persze, az államadósság, mindenek felett. Na, ne akarj összezavarni, mert kiesek a szerepemből... Szeretnék megfelelni az elvárásaidnak.
Még van mit csiszolnom az alakításomon, de menni fog.

@panelburzsuj: Hol-hol? :)

menőmano 2013.03.13. 21:29:42

36 ország 85 szakszervezetét tömörítő szövetség adott ki közleményt, melyben elítélik a hétfői módosításokat. "

atv.hu/belfold/20130313_magyarorszag_a_totalitarizmus_fele_sodrodik_az_etuc_is_biral

Na! még illllyet! Ehhez különösebben nem is kell semmit sem hozzáfűzni.

totalitarizmus " Micsoda? már?

Szomorú valóság. Csak ismételni tudom magamat.

inreallife 2013.03.13. 21:33:59

@aszekelyek: na ne gyere már ezzel. a kormánynak az a dolga, hogy megszerezze a refinanszíozási forrásokat. orbánék is megtették ezt, igaz brutális felárral, mert a pöcsméregetést azért komolyabban vették. mutass már rá, hogy mit vitt el az imf innen? mi lett zálogba csapva?

menőmano 2013.03.13. 21:34:15

Egy picikét más)

Megválasztották a katolikus egyház új vezetőjét, aki a pápai tisztségről február 28-án lemondott XVI. Benedek utódja lesz.

Jorge Mario Bergoglio argentin bíborost választotta meg a konklávé a római katolikus egyház új vezetőjének - jelentette be Jean-Louis Tauran, a korelnök protodiakónus bíboros szerda este a Szent Péter-bazilika erkélyéről röviddel este nyolc óra után."

Vagyis) "Jorge Mario Bergoglio argentin bíboros lett a 266. pápa "

profitline.hu/hircentrum/hir/283771/Papavalasztas---Felszallt-a-feher-fust

Na végre. Akkor most már pápa is van. S ez jó.
:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.03.13. 21:38:31

@aszekelyek: nem devizahitelről volt szó (nincs semmiféle hitelem).
Arról van szó, ha már 1szer OV minden józan megfontolás dacára kinevezte a törpe-bandzsa agyahagyottat az MNB élére, legalább volnának szívesek összeegyeztetni ők hárman Varga Mihállyal, hogy mikor mit mondanak/hazudnak/kívánnak. Az összevisszaság ugyanis nyomja a forintot lefelé, kik mások, az idegenszívűek és a kampósorrúak közreműködésével...
Persze, ha a cél a forint bedöntése és a totális kiszámíthatatlanság, akkor azt is mondhatjuk, hogy remekül együttműködnek.

menőmano 2013.03.13. 21:45:08

profitline.hu/hircentrum/hir/283770/Iden-sem-maszunk-ki-a-recessziobol---elemzok

A magyar gazdaság várhatóan az idei év egészét is recesszióban tölti a gyenge évkezdet továbbgyűrűző hatásai miatt, jövőre azonban már valószínűleg megindul a növekedés - jósolták szerdai előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők."

*******

Na. Ne! Már! Akkor most mi?lesz?
:)

"Orbán: nagyon csalódott lennék, ha 2013-ban nem növekedne a gazdaság"

******

Nem mászunk ki?" Akkor nem is tudunk haladni a fejlődés, a gazdasági növekedés útján.
A népek egy hatalmas csoportja sem tud a szegénységből "kimászni" . pontosítok) el sem tudja kezdeni.
:(

aszekelyek 2013.03.13. 21:45:36

@A pöttyös az igazi dbeata: bevallom , csak átfutottam , amit írtál. Ha ez boldoggá tesz.... , - nem nagyon figyelmesen ráadásul. Éppen a vacsora és a pápaválasztás volt a főműsor. Hát ez bizony egy döglött akna. :)) @panelburzsuj: ez tetszik. " fészkenülők " :)) ezt az aranytojást ráadásul két tojó költi ki.. :DD

Érdekelne , hogy mit nem tudnak beszerezni. Azt tudom , hogy nekem mit nem tudtak a gyógyszerészek , akiket ismerek. A gyógyszeripar valami hihetetlenül alávaló dolgokat művel. Annyi bizonyos. elég régen meghalt már orvos barátunk, aki felvilágosított, hogy erősebb a lobbyjuk , mint a fegyverbizniszé.

Kádár érában Bécsből hozattam még az ACC- hatóanyagú dolgokat is. Acetylcisteint se lehetett kapni. persze a gyerekorvosunk ismerte, felírta de megvenni csak Bécsben lehetett.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 21:46:40

@graycivil:

Nem az égből jött, hanem hitelből.

Átcsatornázták a nyugdíjjárulékokat magán nyugdíjpénztárakba, miközben a nyugdíjakat továbbra is fizetni kellett, de már nem volt miből, így hitelt vettek fel rá.

Ha nem érted miért nem jó üzlet hitelből megtakarítani, akkor vegyél fel hitelt, aztán tedd be kamatozni a bankba!

Talán egyszer rájössz és megérted.

menőmano 2013.03.13. 21:47:38

Totális helyzet, gazdasági, politikai zűrzavar.

dbeata 2013.03.13. 21:47:57

@aszekelyek: Egybeírandó. Bumm!! :)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.13. 21:48:59

@6.Lenin:

"Akkor most miért nem az működik?"

Mert a hatalomnak nem tetszik.

"Miért változtattak rajta?"

Nem változtattak rajta, csupán mást értenek a szót.

Tudod, mint manapság a házasságon a buzik.

Balt 2013.03.13. 21:50:02

@Akitlosz: Gondolom, az kevéssé életszerű, hogy Amerikából hozasson valaki esetleg éppen Győrben készült Audit. :) Az viszont ténykérdés, hogy a márkakereskedőket a flottavásárlásokon kívül a reexport tartja életben.

"... tovább torzítja a jelenlegi piaci összképet az újra megnövekedett re-export jelenség, melynek pontos nagyságrendjét jelenleg nehéz meghatározni, de az iparág szakemberei szerint az idén tapasztalható piaci növekedés mintegy 80 százalékát ez teszi ki (...)
A külföldi kereskedők az alacsonyabb magyarországi nettó átadási árak miatt járnak hozzánk bevásárolni."

nol.hu/auto/re-export_novelte_a_magyar_autopiac_forgalmat

aszekelyek 2013.03.13. 21:52:28

@Hepci: a forintra sok minden hat de sem az, hogy Kósa mit mond Debrecenben, sem az, amit még említesz. Arra bizony csak szigorúan a pénzpiacok hatnak. Az ő érzelmeik és érdekeik és hasra ütésük , jósdájuk. De legfőképpen a pénzpiacok érdekei. Nem láttam őket, de nem szívügyük Magyarország pénze , sem sorsa , szerintem. Ők pénzzel dolgoznak. Slussz.

Az orruk fitos-e vagy nem , arról sem tudok nyilatkozni , mert számomra ők láthatatlanok. tetszeni viszont nem nagyon tetszik, amit némelyik ország pénzével , lakosságával tesznek. Szívre és orra való tekintet nélkül.

menőmano 2013.03.13. 21:55:17

Jut eszembe) a "láthatatlan ember".

Azt mondják? az illlyen "jelenség" a legveszélyesebb. Mert közben meg az is meglehet, nem kicsit, nagyon, hogy mindent tud és mindent lát.
Van illlyen. Azt mondják a népek.
???

6.Lenin 2013.03.13. 22:01:13

@menőmano:

" Azt mondják a népek."

A népeknek mindig igazuk van, még menet közben is. Most pont nagy tömegekben menetelnek, de azért igazuk van. arra azért ügyelnek, hogy igazuk legyen.
Mondjuk, lassan menetelve nem nagy kunszt, de azért ne becsüljük le.

menőmano 2013.03.13. 22:04:54

@6.Lenin:

Ön most tudja egyáltalán, hogy mire válaszolt? miket firkálgat már megint??

aszekelyek 2013.03.13. 22:05:17

@márta)): senki nem mondja ennek az ellenkezőjét. Csak azt, hogy nem kellett volna hagyni, hogy oda jusson az ország, amitől ma ez van de már nagyon rég óta ez van , tudja kedves.

@Balt: meg amerikaiakkal is éppen Jabilizálnak :)) - nem is akárhol. Nagykövetestől de sztem ez nem lesz az atv-ben.... sem pozitívan értékelve. Nekem mondjuk elég , ha ők úgy látják , elég kiszámítható a gazdasági környezet. :))) És nem hinném, hogy el akarnak venni a minimálbérből 32 ezer forintot, csak úgy adnak munkát.

menőmano 2013.03.13. 22:06:47

Magasságos egek ura! Totálisan nagy szerencse?, hogy mondjuk, nem száz éves, mert akkor írna csak bűdületes dolgokat. pontosítok) furcsaságokat.
szerintem.

6.Lenin 2013.03.13. 22:06:59

@menőmano:

Nem, sőt, nem is akarom tudni.
Csak firkálgatok.

menőmano 2013.03.13. 22:09:42

@6.Lenin:
Tényleg? Akkor csak firkálgasson másnak. Ha kérhetem.

6.Lenin 2013.03.13. 22:16:36

@menőmano:

"nem száz éves, mert akkor írna csak bűdületes ..."

Gondolod 100 évesen már csak csücsöríteni fogok?
Nem valami fényes...
Bár tényleg szeretem a vadkörtét...(folyékony állapotban)

Jó éjt!
Mindenkinek.

Hé, tömegek + népek!
Várjatok, megyek én is.
Már lyukas a gatyám.
Meneteljünk együtt, így szép az élet.

A Blues viszont marad 1etlen értéknek, örökre.

Nap Pali 2013.03.13. 22:18:59

@panelburzsuj: +1

és lennin ? él ? élhet ?

menőmano 2013.03.13. 22:22:59

Hát! Ja! Már akinek érték.
Egyébként, nyugi, nyugi. Nem gondolok semmit sem.

livengood 2013.03.13. 23:03:31

@panelburzsuj: Mit csináljak? Nem bírok a véremmel, mikor tudva tudhatnám, hogy ebbe úgy is beletörik a "bicskám".:)

hoplita 2013.03.14. 07:23:34

@panelburzsuj:
:))))))))

Ezt is megértük, panel besokallt.:))))

graycivil 2013.03.14. 09:01:58

@Akitlosz: Te meg azt nem érted meg, hogy nem lehet azt a játékot játszani, hogy a MANYUP pénzt hitelként figyelembe vesszük, de megtakarításként nem. Ez így hamis demagógia.

A hitel felvétele pedig önmagában nem jó vagy rossz. Attól függ, mire és mikor vesszük fel. De az sem igaz, hogy csak termelői hitel lehet "hasznos". Vannak időszakok, amikor szociális célokra felvett hitelek is későbbi haszon reményében szükségesek lehetnek.

Igenis, vannak olyan esetek, amikor a hitel fenntartása nominális értékben hasznosabb, mint a hitelfelvételt igénylő vállalkozási tevékenység megterhelése erőszakolt "előtörlesztéssel".

aszekelyek 2013.03.14. 09:39:51

@Akitlosz: Ami azt illeti, magunk is tudunk egész sor dolgot előállítani, ami nyomorenyhítő. Szerintem egészen átesett a ló túlsó oldalára a fogyasztási szokásainkkal együtt a világképünk. Rongyrázásra voltunk kondicionálva. Már a kádár érában is,., hogyne. Valamilyen úton módon sokkal többet mutatni, mint ami valójában lehetséges, vagy amire futja a jövedelmeinkből. ezzel együtt az adócsalásra is , hogyne. Az volt az útja és a módja. Nem jött magától semmi, ami itt ma nagy gubanc. Sem verseny, sem piacgazdaság nem volt itt. Kitörölték még a kilencvenes években a magyar ipart , a választható áruk tömegét a fogyasztók lehetőségeiből. HAllom, a generikus gyógyszerek is, ma reggel , olcsóbbak , mert nem rosszabbak csak a szabadalmi idő letelte után más is gyárthatja. Sokszor előfordul, hogy azt olvasom a patikában a számlán, hogy felajánlották/tájékoztattak az alternatíváról, holott egy mukk nem esett erről. kifizetem szépen az ezer forintost. Vagy a még sokkal drágábbat. Ezt sem ártana a fogyasztóvédőknek elrendezgetni. volt egy két eset, amikor nem volt készleten, amit felírtak, akkor vagy kivertem a patikusból , hogy hívja fel a délit, vagy felhívtam a háziorvost, akinél előtte 20 perccel kaptam a receptet, hogy akkor mit adjon a kicsit sem segítőkész patikus.
Ilyet még nem látott , azt lehetett látni. Hogy valaki képviseli hatékonyan vele szemben az érdekeit. Nem hagyja , hogy lepattintsák. Nyilván ő is azt kívánta , hogy dögöljek meg , őt nem érdekli. Mintha nem az lenne úgyis a vége mindenkinél. De akkor minek állt patikusnak ?

@hoplita: mindjárt a szívedbe is zárod. Csak nyugodtan. Mindhárman ott végezzük. nem tudtuk meg , hogy mi is a z ő problémája , minden esetre.

Erről is volt egy mondat a ma reggelben. Bizonyos gyógyszergyártók szándékosan visszafogják a magyarországi szállításaikat. Gondolom , hogy ilyesmiről lehet szó az ő esetében. Találkoztam magam is novemberben olyan esettel , hogy se égen , se földön nem lehetett megszerezni olyan alacsony hormontartalmú készítményt , ami kis terheseknek kéne pl., hogy nehogy elvetéljenek. Magzat megtartást elősegítő készítményt. Hiába rendelték , több helyen is , idehaza , nem kaptak.

Se dollárárét , se euróért , se aranyért. Fogamzásgátló az van.

aszekelyek 2013.03.14. 10:01:19

@Khal Drogo: annak a jele látszik, hogy próbálják előidézni. kevés sikerrel, azt a nagy káoszt az utcákon. erről eszembe jut az őszödi első elhangzása, meg a KOssuth térrről átcsalt tömeg a MTV székházhoz, ahol már javában dúltak a káoszt előidézni hivatottak. Csak a józan magyarok nem csatlakoztak. Kb 200 káoszcsináló , míg a rendvédelem álldogállt kissé odébb , be meg vidéki újoncokat vezényeltek.... -és hol volt az in -kál , akiknek őrizni kellett volna ?? - veregette szét elszigetelten , meg gyújtogatta kicsit baló kocsiját , mely épp véletlenül ott állt. Ő maga nem tudom merre járt. A nem káoszcsinálók, akik demokratikusan tiltakozni mentek a Kossuth térre, fölbe gyökerezett lábbal nézegették. Majd, amikor valahogy benyomultak, azt a fémrácsot is hogy tudták eltávolítani? ??? . bementek kicsit megéhezhettek , kifosztani a z automatákat , büfét. Gondolom, valami ilyesmi kéne, hogy összejöjjön megint nekik de ahogy elnézem, sokat tanultak a magyarok az akkori eseményekből és tényleg néhányan vannak csak, akik ezeket a provokációkat és utcai harcokat akár megközelíteni is hajlandóak. Mondanak sokfélét erről. Tegnap a tét ben el is kezdte az egyik meghívott, nekem nem szimpatikus illető. VAlami olyat, hogy bajnai küldte oda a sósavas bácsit. először is nem volt sósav. verbális agresszió volt mindkét részről. A másik meghívott hölgy, nem MAgyar Kornélia, akit szintél letoltak a pályáról, mert nem volt elég habzó a szája, szóval a hölgy azt fejtette volna ki, ha hagyják, hogy egyelőre ez verbális agresszió és jogsértés szintjén van. Ahogy Hack Péter is mondta minap, a jogtalan behatolásról, mint polgári engedetlenségről. Ha nem ismeri a törvényt valaki, az sem mentesíti, ha ismeri és polgári engedetlenségből tesz olyat , hogy behatol jogtalanul , az sem mentesíti. Slussz. Eljárást szépen le kell folytatni. Jogállamban.
Mindenhol a kordonbontást emlegetik , mely nem volt jogtalan. le is folytatták ezt az eljárást , bírói szakaszig.

Mondjuk ott még verbális erőszak sem volt. Emlékszem, ahogy szépen , udvariasan elmondta az egyik EP képviselő úr a szolgálatos rendőrnek, hogy köszöni, tudja, ismeri a jogait , elhiheti neki..... -így látta a rendőr is- ő most egy jogellenes állapotot szüntet meg, ami nem bűncselekmény.

De gondolom, akiknek a kordonbontással báboznak, azok nem emlékeznek ilyen részletességgel, ha egyáltalán tudták akkor, hogy pontosan mi is történt és hogyan. emlékszem, szoci ismerősöm, mennyit magyarázta volna nekem, ha hagyom, hogy ezek a brigantik , ugye micsoda bűnözők , mer lebontották a kordont.... Nem jutott velem semmire persze. Mert én akkor is néztem már Hírtv-t pl....Láttam, hogy kedélyesen megbeszélték a rendőrökkel is.. Semmi verbális agresszió , sem más. Kis időre még odabiggyesztették teljesen ok nélkül a kordont , de aztán csak elhordatták végül. Jó sokba került az is az adófizetőknek.

Egy ideig tényleg kellett magukat védeni a népharagtól , mert az nagy volt de nagyon.

graycivil 2013.03.14. 10:13:57

"Nagy Bandó kifakadt Orbán ellen

Kétszer bíztam Orbánban, kétszer voksoltam a Fideszre – árulta el bejegyzésében Nagy Bandó András. A humorista ma úgy látja, hogy Orbán betegesen hatalom- és pénzmániássá lett, ezért választotta a populáris vonalat a polgári, liberális eszme helyett. Szerinte a kormányfő saját fanatikusait is becsapja, mikor „kétharmados többségét hangoztatva kedvére hazudozik”."

www.hir24.hu/belfold/2013/03/13/nagy-bando-kifakadt-orban-ellen/~~fokusz

aszekelyek 2013.03.14. 10:20:28

@graycivil: még az is lehet , hogy vannak olyan esetek. A magyarországi állása a dolgoknak nem az volt.A kormány szerint. meg még sokak szerint. egyébként mindenfélét lehet csinálni. azt is lehet, hogy " nincsen sok választás, azért nincs, mert elqrtuk" id őszödiből. lehetett olyat csinálni. Aztán még jobban elqrni. Ezt ma meg simán letagadni. Akkorisazorbántehetett róla, amikor 2004 nyaráig vitatott helyen de nem Magyarországon tartózkodott. A parlamentben meg különösen nem. Az E. Néppárt alelnöke volt. Azt meg nem itthon szokták csinálni. nekem megfelel az is, ha ahogy terjesztik, rendbe hozás céljából egy klinikán is járt. elég sokunkra ráfért volna, azután a rémes kampány után, amikor azt kellett látnunk, 2004 nyarára üres a kassza és nagy bajban van Magyarország. Akkoooooriban ezt lehozta a NÉPSZABI is. nem csak a Hírtv. Amikor még gyurcsány tanácsadó volt megyónál, nem sokkal később miniszterelnök. teljesen ismeretlen embert beüktettek a miniszterelnöki székbe. ezért sem bízom pl. a baloldaliaknak magukat nevezőkben. Semmi nem írja felül az empirikus tapasztalatot érdekeit felismerni képes választónál. erről is beszéltek a Tét -ben. jajajaja, nem az abaj, hogy bléa, bla, hanem hogy apátia , érdektelenség van,... értsd : a fele a választásra jogosultaknak nem mondja meg , nem tudja , nem érti/ nem érdeklit jelöli meg a preferenciáit illetően feltett kérdésre adott válaszában. nem tudják elmozdítani ezt.

aszekelyek 2013.03.14. 10:59:15

@graycivil: inkább miattunk aggódnak. A nyereségeiket féltők. Lehet , hogy nem leszünk olyan fincsi kis gyarmat , ahogyan a szájuk íze kívánná...

aszekelyek 2013.03.14. 11:13:17

@graycivil: beszélni se voltak hajlandóak a támadók értelmesen , meg a karikát se fogadták el. Az ellenzéktől nem láttunk sok demokratikus dolgot . A székháztámadók se népszerűek. Demokráciában lehet ökörködni, de viselnei kell a felelősséget is.
Az állítólag demokratikus ellenzék semmiről nem óhajt beszélni,nem vesz részt a legtöbb kérdés megvitatásában.

Ez az aláírás gyűjtősdi a szocik attikája részéről is csúnya lopás a FIDESZ-től. Amikor még nem kellett elkezdeni az IMF hitelt törleszteni , akkor kérték-hiába, ellenzékként, hogy az alapvető élelmiszerek Áfáját csökkentse gyurcsány és kormánya. Ott ültek, vadai mögötte és úgy röhögött a KDNP-s javaslattevőn , aki sorolta, milyen élelmiszerekre gondolt, , mint egy fakutya. Amikor kormányon voltak a szocik, csak kiröhögték az ellenzékben lévő FIDESZ KDNP-t. Amikor ezt a javaslatot , - de szó szerint - , előterjesztették. Persze sokkal magasabb hiány is volt akkor. Amit szintén nem volt eszük ágában sem leszorítani.

aszekelyek 2013.03.14. 11:24:29

@graycivil: ő is nyugodtan kifejtheti a véleményét. Az úgy liberális. meg polgári. meg az is, hogy más meg mást vél. Igen, igen,Főképp liberális , megbukott magyarországi véleményformálóktól hallani ezeket. Megértéssel vagyok irántuk. Akkorát bukni , mint ők.......nem lehet könnyű. Látni , hogy a magyarok valami egészen mást akarnak , mint amit ők szántak nekik.

aszekelyek 2013.03.14. 11:34:22

@Khal Drogo: Egyelőre ezért csak a pénzpiacok dolgoznak. Meg a székházfoglalók. A békés többség meg szépen várja a 2014-et. Amikor kifejezheti, hogy nem a bankokon és multikon akar segíteni. Nem akarja hagyni újra kifosztani a költségvetést. Lassan , nem felfokozott fogyasztással , ésszel óhajt élni. Mert már egyszer nagyon megfizette az árát , hogy bepalizták. Ez annyira nem fog múlni az emlékezetből, mint ami 1956-ban történt. Persze lesznek , akik érdekeltek másban lesznek. Bízni azokban azok sem fognak , akik nem szavaznak.

aszekelyek 2013.03.14. 11:37:10

@Akitlosz: HA el nem cseszik a pénzpiacék, pénzurak, ami éppen érdekük , 2014 után a hiányunk éppen konvergálhat a nullához. :)) Szerintem ezt nagyon el akarják kerülni. Ezért belehúztak a pénzrontásba.

nyünyüge 2013.03.14. 11:47:34

Mint partizán a dzsungelben, évtizedekkel a háború után - tarts ki :)!

aszekelyek 2013.03.14. 21:10:47

@A pöttyös az igazi dbeata: de vicces kedvedben vagy. NÉP ELLENSÉGE??? Azt nem kérem, köszi. Az ótvar rákosiék féle gagyi duma. le leginkább a fketeautós elhurcolások indoklására. Az államadósság mindenhol nagyon sok bajt okoz. ez tény. Minél nagyobb, annál többet. Így , ha kérhetem:)) Ha már meg akarnál felelni.... Növesztése kerülendő. Bár vannak törekvések, abba való belekényszerítésünkre.
süti beállítások módosítása