Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
júl 07
23:05

Bár 2010-ben még olyan elemzők is akadtak, akik – lengyel mintára – egy sajátos jobboldali kétpártrendszert vizionáltak, s a Fidesz és a Jobbik versenyfutásaként képzelték el a magyar politika jövőjét, ezek az elképzelések egyelőre nem váltak valóra. A Jobbik ugyan több alkalommal is kísérletet tett arra, hogy kormányképes alternatívaként, első számú váltópártként fogalmazza meg magát, a politikai térben azonban egyre inkább elfogyott a levegő körülötte.

angyan_jozsef.jpg

A kormányoldal a radikális párt számos korábbi témáját átvette, zászlajára tűzte, megvalósította, míg a politikai viták centrumába került demokrácia-vitákban a Jobbik – értelemszerűen –  nem lehetett vezérszónok, s különösen nem menetelhetett együtt a baloldali ellenzék pártjaival. Így aztán a Jobbik számára szinte egyetlen menekülőút maradt, egyetlen olyan irány, ahová más nem követhette, s amely pozíció korábban kétségtelenül figyelmet és sikereket hozott számára: a szélsőségesség. Mindez azonban azzal is járt, hogy a párt kénytelen volt lemondani a váltópárti álmairól, s be kellett érnie azzal, hogy – a politikai szereplők jelentős része számára szalonképtelen pártként – nagyjából a választók 8-10 százalékának támogatását tűzheti ki célul. Ha megnézzük a közvélemény-kutatási adatokat, láthatjuk, hogy a Jobbik ma szinte pontosan ugyanott tart, ahol 2010 tavaszán tartott.

Ezen előzmények után a Jobbik számára szinte választási ajándéknak számított a földtörvény mostani parlamenti vitája. A földügyek a magyar politikában mindig is szimbolikus jelentőséggel bírtak, a bal- és a jobboldal küzdelmében önmagukon túlmutató helykijelölő szerepük volt. Emlékezzünk csak a kisgazdák 1990-es reprivatizációs követelésére, az 1997-es Fidesz-MDF-es népszavazási kezdeményezésre, vagy az uniós csatlakozás körüli vitákra. A Fidesz jobboldali fordulatának fontos segítője és bizonyítéka volt sokak számára, amikor a párt egyértelműen a családi gazdaságok és a külföldiek tulajdonszerzési tilalma mellett tette le a voksát, ahogy a földügyekben tekintélynek számító és a jobboldali agrárvilág rokonszenvét  élvező Ángyán József 2006 utáni szerepvállalása is előbb a Fideszben, majd a kormányban sok gazdálkodó számára hitelesítette a párt mondanivalóját.

A földkoncessziós pályázatok körüli anomáliák, a földtörvény előkészítését övező viták és különösen a volt fideszes államtitkár nyilvános bírálata már előre vetítette, hogy itt olyan zavar támadhat az erőben, amelyet a kormányzó párt politikai ellenfelei akár ki is használhatnak. Az világos volt, hogy a baloldali ellenzék ebben az ügyben – bár a hangja erős lehet - nem tudja hitelesen képviselni azt az álláspontot, ahonnan a legérzékenyebben támadható a Fidesz. A külföldiek tulajdonszerzésének – hangsúlyozottan - elvi lehetőségét megteremtő új földtörvényt az MSZP erről a platformról nem támadhatta, ahogy  a családi gazdaságok szószólója sem nagyon lehetett. Az LMP-s és PM-es képviselők már hitelesebbek lehettek volna az ügyben, ám olyan mondatokat és olyan akciókat, amelyek igazán kiragadják a témát az átlagos politikai vitákból, ők sem igazán mondhattak és tervezhettek. Ez a pálya így egyértelműen a Jobbikra lett szabva.

Mindezt átgondolva talán nem is meglepetés, hogy a radikális párt képviselői olyan lépésre szánták el magukat, amelyre közel száz éve nem volt példa a magyar parlamentben. Az elnöki pulpitus elfoglalása és a szavazás alatti hazaárulózás olyan erős – és alapvetően normasértő – magatartás, amely esetében a kivitelező okkal számíthatott arra, hogy komoly figyelmet kap. Így is történt: a június 21-i események azonban minden bizonnyal csak a nyitányát jelentik a Jobbik akciósorozatának. Tiltakozások, mozgalmak, s akár egy népszavazási kezdeményezés is jöhet, a Jobbik ugyanis láthatóan tisztában van azzal, hogy rálelt a vezető kampánytémájára. Talált végre egy olyan ügyet, amelyben úgy különböződhet meg a Fidesztől, hogy közben övé a hagyományosan jobboldalinak – és nem is szalonképtelennek - számító álláspont. Most már csak az a kérdés, hogy a Fidesz felismeri-e ezt a veszélyt, illetve képes lesz-e hatékony válaszcsapásra: akár ebben az ügyben, akár más fronton.

(Heti Válasz, 2013. július 4.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr615395345

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmitt 2.0 2013.07.07. 23:33:23

A köztársasági elnök aláírta a földtörvényt. Evvel méltó helyére került a magyar pantheonban. Közvetlenül Schmitt Pál szignómániás államlény mellé. Bár már a negyedik alkotmánymódosítás aláírásával kibérelte gyalázatos helyét. Társbérletben valahol G...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

menőmano 2013.07.10. 21:42:20

Micsoda? Pontosítva) Mit jelent az, hogy "kádárvakarék"???
Árulja már el valaki, mert "én nem tudom:)"
:((

6.Lenin 2013.07.10. 21:44:43

@menőmano:

Nagyon örülök, hogy ez nem jelent Önöcskének gondot.
Szerintem is az lenne a gáz, ha csak néhány dolgot nem értene., de,ha így nem gond, még Önöcskének sem, akkor minden rendben.
Maradhatunk ennyiben a részemről is.

menőmano 2013.07.10. 21:45:55

@6.Lenin:
Nem tudom, mióta tegeződünk?
Nem, nem iszom, semmit sem, senki bőrére. Csak vizet, kólát, cuba libre-t. (nem tudom helyesen írtam e, de nagyon finom) :)))

Habár az eseményeket, történéseket józanul elég nehéz kibírni.
De mindegy.
:(

menőmano 2013.07.10. 21:48:51

@6.Lenin:
Ön csak gondolja, hogy nem értek semmit sem. Ennyiben (is) maradhatunk.

6.Lenin 2013.07.10. 21:50:30

Kicsit ugyan korai, de a mai napba ez is bőven belefér...

ww.youtube.com/watch?v=hENMvHM9QR4

Jó éjt!
Mindenkinek.

menőmano 2013.07.10. 21:51:21

@6.Lenin:

oppá" lemaradt") bocsika! Na és? Oszt? akkor mi?van??

menőmano 2013.07.10. 21:53:58

Látom! totálisan felkavarta a @Lenin-t a népszavazási kezdeményezés (téma).:)))))

menőmano 2013.07.10. 22:01:48

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint több ezer üzlet mehet csődbe a trafikok megnyitása után, a csökkenő élelmiszerpiacon ugyanis a kistelepülések boltjai számára a legkisebb forgalomkiesés is végzetes lehet.

A trafikokban a cigaretta mellett az élvezeti cikkek teljes köre árusítható, ami a többi bolt számára újabb veszteség forrása, ez az új trafikrendszer súlyos hibája - közölte az OKSZ. A szervezet szerint a kistelepülések boltjai, és általában a kis élelmiszerüzletek kerülnek a legnehezebb helyzetbe.

A szövetség kitért arra is: a trafikpályázati rendszer nem szabályozza a dohányboltok elhelyezkedését. A koncessziónyertesek egy része a trafik helyéül egy régi árusítóhely, élelmiszerüzlet szomszédságát választotta, ami lehet saját élelmiszerboltja is. Ezzel kettészakadt a kereskedők tábora, a trafikos árusítóhelyek jelentős versenyelőnyhöz jutnak.

Az új trafikrendszer ötezer új értékesítőhely belépését jelenti az egyébként is nehézségekkel küszködő fogyasztásicikk-piacon. Az OKSZ szerint már megfigyelhető az is, hogy a koncessziónyertesek szereznek trafikjuk szomszédságában üzlethelyiséget, ahol feltehetően élelmiszerboltot nyitnak. Végül ötezer trafik helyett rövidesen ötezer szatócsüzlet lesz - fogalmaz közleményében a szövetség.

A szervezet felhívja a figyelmet arra is: a jogszabályok szerint az élelmiszerek árusításához megfelelő szakképesítés szükséges, és kérdéses, hogy ezzel minden trafikos eladó rendelkezik-e. "

Olvasmány! Persze nem árt, ha némelyek megpróbálják értelmezni (is).
Szerintem.
:(

menőmano 2013.07.10. 22:06:58

Hát! a szegénység már totálisan az őrületbe kerget! Ezen a szar gépemen egyszer picikék a betűk, máskor meg nagyok, meg működni sem akar!
Kísértet járja be!!! szerintem.
:(

menőmano 2013.07.10. 22:17:13

Jut eszembe, ma hallottam, vagyis tegnap ) Sivalkodnak már a gazdák, keveslik amit a termésért fizetnek, állitólag tavaly többet kaptak.
Hát! gondoltam, csak sivalkodjál aranyom, mi lenne, ha még a piacot is fel kellene kutatni, meg miegyebek.
Szóval némely népek fejében is totális a helyzet, vagyis némelyeknek semmi sem elég. szerintem.
de mindegy.
??
:(((

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.10. 22:57:34

@jjulie:
Ott a Rómain az elméletet meg tudnám neked mutatni, vagyis hogy miként tudsz betojva úgy keresztbe lépni a fonákhoz, hogy a vonalkód sűreje a bugyidban marad és magadat se gáncsolod el.
Az elméleti óra drágább, mint a gyakorlat, tehát ez 10000 Ft, de nem kell pályadíjat fizetned.
Nyomi.

inreallife 2013.07.10. 23:13:34

@menőmano: nyomd le a CTRL-t, plusz tekerd meg az egér görgőjét, és akkor olyan lesz, amilyennek akarod...

tölgyes 2013.07.10. 23:15:40

@inreallife: Miért magának van két táciskolája, meg egy újraoltási bizonyítványa is? Vagy a társadalmilag nehezeb helyzetben lévőktől rl kéne venni a szavazati jogot??
Érdekes, hogy mindig az iiskolázatlan bugrisokat zavarja az általános egyelnő és titkos választójog..:) Mindenféle cenzusokról ábrándoznak:) a nagy demokratái:)

toportyánzsóti 2013.07.11. 07:44:53

@hoplita: Mama lenyelhetett volna és kevesebb lenne a felnőtt sperma.Mennyiségi és elmebeli hiányt nem lehet bunkó órdítozással pótolni,még Victor Ponta is mosolygott a hatalmas tömegeteken.Vegyetek példát a narancsmaffiáról,ők legalább bértüntizőket vonultatnak ha szorult helyzetben vannak...

aszekelyek 2013.07.11. 07:58:12

@mórka: faarccal beszélne? Nem, egy olyan van a parlamentben , a kis kedvencem , a rémes , monoton hangú jobbikos. V úr. Ángyán úr ezzel szemben szenvedélyesen ad elő.

aszekelyek 2013.07.11. 08:19:48

@menőmano: manócska te béna vagy, nem szegény. A szegényeknek nem probléma a pc. mert nincs nekik. nekik a rezsi kifizetése utáni evés a probléma. Mennyi marad zsebben. Az a 15 gázáremelés , az nagy probléma volt. A 206 %-os villanyáram emelés az a másik nagy probléma volt. Meg az, hogy bajnaiék elvették a CBA-ban levásárolható hideg étel utalványt is tőlük, tudod, a hideg vízre valót. Azt terhelték meg 98 %-os adóval. mert annyira de annyira érzékenyen és baloldali--nak mondta magát a szégyentelenje és az mszp----de vegyük ide csillag istvánt. MA reggel ő is azon rítt, hogy mert nem ő fogja bezsebelni aaz Úniós pénzt. pofátlankodott . rónai meg nem kérdezte meg tőle, hogy miért is kellett visszafizetnie az a több milliárdot a magyar államnak, az ő sarát, sarukat ott az szdsz-ben...... Szóval ő is ezen rí, mint a fürdős..., hogy meraközgép, merazokfognak pályázni és oda helyezkednek. HAllottál te vagy bárki olyat, hogy az a magyar cég, a közgép-néveszajkózott cégcsoport valamelyik is, aki mostanában kapott nyertelehetőséget, bármiféle bűncselekményt is elkövetne, vagy nem a magyar kasszába tolná be a pénzt? Már a munkabér közterheit, az alkalmazott illetők után . VAgy feketemunkásokkal dolgoztatna... VAgy más módon okozna kárt az államnak, mint ahogyan a drágalátos csillagék tették azt, nem kevésszer. De vastag bőr van a randa képén, mert úgy tett, mintha a kókadt-jukat nem az únió követelésére kellett volna eltávolítani, mert az autópályatendert megcinkelni még ostobán is akarta.... Amit nem tűrtek el nekik sem. csillag, from szdsz atv-ben siránkozik, hogy nem fér a magyarok javára fordítandó közpénzhez.

neked is tudnod kell, hogy úniócska megkötéssel adja ám a pénzt. Olyan dolgokra engedik elkölteni ami a magyar érdekek és az úniós megvalósítását is jelenti. Nem, nem kiosztani személyenként . Az infrastruktúránkat lehet fejleszteni és hasonlóak. Meg pl a nagy kisebbség, a cigány kisebbség felzárkóztatási programja... Még jó, hogy csillagék magukat már felzárkóüztatták úniós pénzből. Rájuk már nem kell majd külön költeni. No és gyurcsányt abszolút ennek a csillagnak köszönheti Magyarország. Nem egy szerencsés csillagzat voltak ők ketten. megyóval ugyanis nem bírt megegyezni csillag. De hogy miért? TAlán nem volt hajlandó végighazudni másfél-két évet, mint gyurcsány. Hogy addig is ki tudják szedni a kasszából csillagék a pénzt. Közben meg rengeteg plusz államadósságot rátenni a magyarok nyakára. Ezt pedig végig titokban tartani. Választás utánig. HA csak úgy nem.... Megyó valamiért nem is mert erről beszélni. Amikor lemondatták. Na szóval nézzél valami kis plusz kereseti forrást. Szépen összerakod, és lesz jobb PC-d.

aszekelyek 2013.07.11. 08:24:27

@graycivil: elmondom neked, grécccccccccccczykém, hogy a szponzor nmaga dönti el, hogy kit támogat és kit nem. bármikor elállhat a szerződéstől, ha abban lényeges dolog változik. NYilván a pénzfeletti rendelkezést nem akárkinek akarja egyetlen szponzor sem odaadni. Aszponzor nem köteles mást szponzorálni. HA mondjuk egy aranyérmes olimpikon miatt kap egyesület pénzt, mert gagyira nem adnak ám..., akkor nem lehet betolni oda mást.

Minden szponzor megteheti és meg is teszik. Ugyanis szponzorálni nem kötelező.

aszekelyek 2013.07.11. 08:31:07

@graycivil: tökfejkém, a rágalmazás törvényi tényállás és minden esetben ki kell vizsgálni. Azért, mert ezt a hüjjessééggget terjeszted itt, azért még a rendőrség köteles a feljelentés ügyében nyomozni. Ha alapos lesz a gyanú, mennek a bíróságra és majd a bíróság dönti el, hogy mit követett el jávor. nem hinném, hogy jávor annyira félne. Mit vakogsz itt már megint? Aki fél az nem teregeti senki szennyesét. Az kussol.

aszekelyek 2013.07.11. 08:45:58

@Fullánkos Algol: nyilván problémád van a szövegértéssel. leírtam neked tegnap, hogy sok szemetet aggadnak rá.

Nem vonz és pont. Sem az agykontroll most művelt magyarországi biznisze . Azt is van szerencsém ismerni. Árakat is. Mi pénzt le bírnak húzni róluk, a szerencsétlenekről... Müller Pétert pl olvastam is:) Nekem tudod nem kötelező ezt olyan vonzónak látni, mint ahogyan előadod.
Amennyire érezni, hogy elvárnád. inkább harvardi agykutató könyveket olvasok. Tudod, ez a szabadság.) Nagyon jó nexusban vagyok egykori professzoromban, aki gyakran felhív, jókat szoktunk nevetgélni a vásári mutatványokon, amire nagy tömeg tódul. Szóval egyik alkalommal felhív és azt kérdezi , hogy mit jelent a..., , Nem azt , hogy mi voltam előző életemben ? Ezt vékony , megvezethetőnéni hangon és modorban kérdezi ..- ha ekkora marhaság a kérdés. Mondtam neki , hogy: nem , Mariska néni , nem, hanem azt , hogy regressziós hipnózisban a gátolt emlékeit felszínre hozza egy lehetőleg nagyon hozzáértő szakember. Pl , ha Mariska néni többszörös személyiség , és nem tudná , mit művel a másik énje , akkor ezt ki lehet deríteni pl így. Nem , nem a jósnő a szakember , mariska néni...

Innen már én sem bírom ki röhögés nélkül. Van még kérdésed ?

aszekelyek 2013.07.11. 08:50:55

@tölgyes: a fiatalok köreimben úgy hívják, azt a típust, aki lifi, hogy " kocka" .. Reál és más semmi. Mintha sakkozógép lenne.

Fullánkos Algol 2013.07.11. 08:54:07

@aszekelyek: írtam már, magasról leszarom hogy érdekel-e, hiába rugózol rajta

aszekelyek 2013.07.11. 09:02:33

@menőmano: azt a piacot, amit kivettek alóluk két évtizede ?? VAn piaca egyébként a magyar árunak. Csak szeretnék lenyomni a felvásárlási árat, akiknek az az érdekük. A termelő meg a magáét akarná érvényesíteni. Nincsenek fullra támogatva két évtizede, mint a versenytársaik azon a piacon. kereslet lenne rá egyébként a németek piacán de nem tudnak hozzájutni, csak elvétve ma magyar áruhoz. Északon. NA, tessék, itt van neked a piackutatás. Többszörösét tudnák eladni , gond nélkül. Csak valamiért nem teszik. Lehet, hogy azért, mert nálunk a magyar áruk ott vannak apolcon. A mi hazai termékeink, az övéik helyén? HA csak úgy nem:)) Szélesen mosolygok, hogy pl a tesco hirdeti, most már..... , hogy minden baromfi magyar áru náluk. Akkor nem harmadosztályú német a hús, amit forgalmaznak? VAgy csak a baromfi nem az? :))

aszekelyek 2013.07.11. 09:08:23

@Fullánkos Algol: az írásaid nekem nem azt tükrözték. Mindenképpen be akartad bizonyítani, hogy de akkor én nem vagyok elég jó képességű.

Ha tetszik , ha nem , én döntöm el , mit tartok értékesnek abból és mit ráaggatott xarnak.

Nevetséges és szánalmas is az erőlködésed.. Részemről ignorálom akkor ezután ezt is.

aszekelyek 2013.07.11. 09:13:23

@menőmano: egyem az országos keresk sz-kis szívét! Hát ezeleőtt, nem választhatott egy vállalkozás bármilyen üzletet, a másik mellé? Nagyon sokról tudok, amelyikettől ment csődbe. Bizony. lehet, hogy nem ismerik a tőke szabad áramlásának úniós alaptételét ? Nyafogtak ezek, amikor a rengeteg kis magyar bolt csődbe ment, mert elvitték a multik a vevőiket?

aszekelyek 2013.07.11. 09:16:01

@hoplita: érdekes , rendőrt verni sztem köztörvényes... de feriéktől kitelt, hogy egy rövid időre ezt is hatályon kívül helyezték. Mindent, ami erő, vagy hatáskör, kitéptek a rendvédelem kezéből.

aszekelyek 2013.07.11. 09:19:57

@menőmano: na, akkor értelmezd. Ahol nem volt nyertes pályázat, ott az eddig is árusítók kijelöltként üzemelnek. Amíg nem lesz pályázó, aki meg is felel. NA, ki megy a hová?

Fullánkos Algol 2013.07.11. 09:26:51

@aszekelyek: nem került nagy erőlködésbe bebizonyítani:)
jobban is teszed ha nem akarod magad tovább égetni

aszekelyek 2013.07.11. 09:27:32

@graycivil: elolvastam, hogy a strabag és a telecom , is melléállt ennek a zérsebécnek. No akkor az állam pénze is kéne persze. Mint Orbán előtt. Vitorlásklubot nagyon fogják egyébként bánni a minimálbéresek. De még hogy !

aszekelyek 2013.07.11. 09:29:37

@Fullánkos Algol: már csak a bizonyíték hiányzik hozzá. Bebizonyítva nincs. Te idepökted, oszt annyi.

aszekelyek 2013.07.11. 09:32:17

@Balt: VAlami lehet, mert Cameron is ezt mantrázta, hogy deőbizony, ha nem ez lesz, meg nem az,. akkor kiírja... D Nem hallottam arról olyat, komolyan vehető helyről, hogy eleve lehetetlen lenne. lehet, hogy a lisszaboniban van?

A jobbik azért is mekkora hűhót csapott, a semmiért! Emlékszel??

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.11. 09:40:22

@aszekelyek:
Ajjaj, mire felébredek, már ennyi fideszkávézaccot ülepítettél ide?

Fullánkos Algol 2013.07.11. 09:44:59

@aszekelyek: leírtam már hogy mi mit bizonyít. a neveket nem bizonyítottam, neked nem is fogom. de nem csak az arcvonások számítanak hanem az életrajzok, a kapcsolati háló, a beágyazottság, személyiség, módszerek (ld. az idézett linkek) stb. a többi eszközt nem fogom neked kifejteni, mert nem megfelelő a hozzáállásod, meg egyébként se a nyilvánosságra tartozik. képzelhetsz amit akarsz, kaptál egy lehetőséget, nem tudsz élni vele, részemről ennyi

inreallife 2013.07.11. 10:01:45

@tölgyes: öreg pont fordítva van. ebből is látszik, hogy melyikünk van tánciskolája. nehéz elfogadni, hogy az életemre kiható hosszútávú döntésem egyenlő egy cigány által leadott x-el, amit egy babkonzervért húzott be, vagy egy megemeljük a nyugdíjakat, csak húzd be az x-et szintű x-eléssel. oda kéne egy kis ész, hogy átlásd ennek a helyzetnek a súlyosságát, de hát hiába, mindenki nem lehet átlag feletti, kellenek az olyan átlag alattiak, mint a fidesz szavazók, akik maximum az orrukig látnak, vagy addig se...

inreallife 2013.07.11. 10:22:05

@aszekelyek: te tiszta hülye vagy. mióta szponzor egy állam? reklámértéke van? maximum helyettesíti a szponzorokat, amit a köznyelvben félremagyaráznak az emberek. igenis jogos a kérdés, hogy egy sportágnak a támogatása miért nem a sportág támogatását jelenti. de mint tudjuk a fidesznek nem a sportág a fontos, hanem a vazallusok egzisztenciája. és a fidesz a rossz kormányzás összes bűnét elköveti, gyakorlatilag egy iskolapélda, hogy mit nem szabad csinálni. az állam amikor rátelepedik a gazdaságra, sajtóra, sportra, igazságszolgátatásra, stb az a diktatúrákban szokásos. más helyeken az állam finanszíroz és független szervezetek használják fel a pénzt az adott kereteken belül.

mert az állam nem tudja, hogy mi kell egy adott kisvárosnak. nem tudja mi kell az úszószövetségnek, nem tudja mi kell egy kulturális rendezvénynek. de a támogatás az szükséges, ha működtetni akarják. a belemagyarázás meg csökkenti a hatásfokát a támogatásnak. minél jobban belemagyaráznak, annál jobban.

javaslom járj utána annak, hogy mit jelent a mikromanagment és miért káros még úgy is, hogy rengeteg előnyt hoz...

inreallife 2013.07.11. 10:31:18

@aszekelyek: nem is tagadom, sőt büszke is vagyok a reál beállítottságomra. a kocka is megfelelő jelző, sokat ülök gép előtt. és fiatal koromban sakkoztam is versenyszerűen, nagymesterek voltak az oktatóim. ezeket a jelzőket tinik akasztják egymásra, mintegy degradálva az adott embert, miközben meg több ilyen erős reál beállítottságú emberre lenne szükség. nem mindenki alkalmas rá és aki szidja őket, abból az irigység beszél. legalábbis amikor meghallom ezeket a jelzőket, mindig azon mosolygok, hogy ha csak fele annyira képes lennél, mint én, már összetennéd a két kezed... nem baj nyugger mama, tolj be mégegy cefrét magadba és máris jobb kedved lesz, a többivel ne törődj, majd hozza a postás a nyugdíjat...

apropó olvastad azt a cikket, hogy az aktív dolgozók nem magasabb nyugdíjkorhatárt szeretnének, hanem kisebb nyugdíjakat? érdekes, mindenesetre...

tölgyes 2013.07.11. 10:33:07

@inreallife: Való igaz, hogy fél szava sem volt akkor, amikor lejárt szvatosságú száraztésztáért vásárolt az MSZP szavazatokat. Ebben az esetben azonban nem a szavzók iskolai végzettségével volt a baj, hanem azzal, hogy egyszerűen választási csalás történt, amit bizonyítottak is, tiltakoztak is ellene, mégse tudta magát a demokrácia ezektől megvédeni.

Egyébként pedig az iskolázottak közötti szavaztvásárlás is megtörtént számos alkalommal. Az ilyen szárszói összejövetelek is ezt példázzák... Tehát azt lehetne mondani, hogy ezek a jelenségek a demokrácia működési zavarait mutatják, amely zavarok megvotalk a demokrácia kialakulásának minden szakaszában, ha többje volna tánciskolánál, akkor ezt tudná és nem vonná le a diktatúra van következtetést:)

inreallife 2013.07.11. 10:34:47

@aszekelyek: " Mindenképpen be akartad bizonyítani, hogy de akkor én nem vagyok elég jó képességű."

mondjuk ezzel nem vállalkozott valami nagy feladatra, elég csak összeollózni azokból, amiket részegen szoktál írni...

inreallife 2013.07.11. 10:37:38

@tölgyes: ne legyél már hülye, a szavazatvásárlás és a diktatúra között maximum gyenge kölcsönhatás van, ilyet ne adj a számba. a diktatúrát egy másik kommentemben említettem és egyáltalán nem ebben az összefüggésben. a ferdítést és az összemosását a dolgoknak is oktatják a fidesz központban?

jjulie 2013.07.11. 10:46:26

@tölgyes:

nocsak kádárvakarék, már nem csak a seggszájakkal ékesített felcsuti "csakazéstismondjunkmást" érdemérmet nyerted el, a de hozzá az "aszékelyeknél is mániákusabbak fűbehugyos" pántlika is a tiéd

orbániai fedeszfertőzött kádárvakarékok egyesüljetek, meglátod trafikmutyis közgéporbánia mennyország felvirágzik

menőmano 2013.07.11. 10:48:47

@aszekelyek:

Látom! Már megint nem érti, amit írogattam, másolgattam.
Vagyis, csak nem akarja érteni. Mondjuk nekem nem gond.
osztjónapot!!! önnek

tölgyes 2013.07.11. 11:16:56

@inreallife: Már megint nem érti, amit olvas.:), de még azt se amit saját maga leírt.:) Kezdjem elemezni magának: Minek? Azt semérti!

jjulie 2013.07.11. 11:26:56

@tölgyes:

lejárt a szavatosságod kádárvakarék, mint a szijjártóorbánhablatyé

inreallife 2013.07.11. 12:20:59

@tölgyes: na akkor mesélj, ha már értelmezési problémába bonyolódtunk, hol vontam le a szavazatvásárlásból, hogy itt diktatúra van? ilyet én biztos nem írtam, mert ezt te írtad:

"Tehát azt lehetne mondani, hogy ezek a jelenségek a demokrácia működési zavarait mutatják, amely zavarok megvotalk a demokrácia kialakulásának minden szakaszában, ha többje volna tánciskolánál, akkor ezt tudná és nem vonná le a diktatúra van következtetést:) "

de lássuk akkor a szövegértelmezési mutatványodat a tánciskoláddal... kíváncsi vagyok... nagyon...

tölgyes 2013.07.11. 12:26:39

@jjulie: Zsüli! Ezt már sokszor hallottuk, mondhatni mást se tud leírni, mint ezt. Valami mondanivaló, esetleg teniszlecke..vagy visszavágyódás a babtermellők közé?:)

tölgyes 2013.07.11. 13:05:52

@tölgyes: Kezdjük az elején:
"fideszben lévő 26%-nyi legfeljebb 8 általánost végzett ..? a fidesz a cigányok és a nyugdíjasok pártja, azok közül is a vérkommunistáké. mindegyikőtök a személyi kultusz legmagasabb fokára hág... bálványimádat..."

Tehát már a kiindulás maga az hogy az alacsony végzettségű stb fidesz szavazók személyi kultuszt csináltak, ami ugye a diktatúra egy speciális formája és magas foka..

Majd azon kesereg: "életemre kiható hosszútávú döntésem egyenlő egy cigány által leadott x-el, amit egy babkonzervért húzott be" Vagyis az életét azok a babkonzervon vásárolt cigányok vérkommunisták határozzák meg, akik itt személyi kultuszt (vagyis a diktatúra egy minősített magas fokát)támogatnak és meghatározzák az életét... és íme máris ott áll előttünk, hogy babon vásárolt szavazó(nyugdíjas, vérkommunista, cigány) személyi kultuszt és diktatúrát csinál.:(

tölgyes 2013.07.11. 13:09:12

@inreallife: Kezdjük az elején:
"fideszben lévő 26%-nyi legfeljebb 8 általánost végzett ..? a fidesz a cigányok és a nyugdíjasok pártja, azok közül is a vérkommunistáké. mindegyikőtök a személyi kultusz legmagasabb fokára hág... bálványimádat..."

Tehát már a kiindulás maga az hogy az alacsony végzettségű stb fidesz szavazók személyi kultuszt csináltak, ami ugye a diktatúra egy speciális formája és magas foka..

Majd azon kesereg: "életemre kiható hosszútávú döntésem egyenlő egy cigány által leadott x-el, amit egy babkonzervért húzott be" Vagyis az életét azok a babkonzervon vásárolt cigányok vérkommunisták határozzák meg, akik itt személyi kultuszt (vagyis a diktatúra egy minősített magas fokát)támogatnak és meghatározzák az életét... és íme máris ott áll előttünk, hogy babon vásárolt szavazó(nyugdíjas, vérkommunista, cigány) személyi kultuszt és diktatúrát csinál.:(

inreallife 2013.07.11. 13:17:10

ezt pofázom mióta:

" Különös módon ugyanis valamiben egészen jól állunk: az időskorúak medián átlagos jövedelme 100 százaléka a fiatalabbak átlagos jövedelmének, s ezzel első helyen állunk az Európai Unióban az időskorúak relatív jövedelmét tekintve, Luxemburggal osztozva a dobogón. "

kiadós nyugdíjcsökkentést!

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/kulonos_dolog_derult_ki_a_magyar_nyugdijakrol.1.186488.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

két megoldás van, nyugdíjfelezés vagy tömeges bevándorlás. nem, nem ilyen párezer ember, hanem milliós nagyságrendben... lehet választani...

"Az elkészült uniós jelentés 22 mutatóból képzett indikátorral kívánja jelezni, az egyes tagállamokban milyen erős az időskori aktivitás, azaz hogy áll az Active Ageing Index (AAI). Az így képzett rangsorban nincs meglepetés, mondhatni a papírforma győzött élen a skandináv országokkal, alján pedig a volt szocialista országokkal, akik közé Görögország keveredett. Magyarország hátulról a harmadik. "

"Legnagyobb súlya a foglalkoztatásnak van, és pont ebből áll Magyarország a legrosszabbul, az utolsó helyen a (jelentés idején még) 27 tagú unióból. Bár a négy korcsoportból (55-59, 60-64, 65-69 és 70-74 kor) kettőben javítottunk időközben, az elmaradásunk még mindig óriási. "

"A harmadik fő téma az indexen belül az önálló létfenntartás képessége: a négy közül ebből állunk a legjobban, a tizennegyedik helyen a huszonhétből. A mögötte álló részmutatók eredményei viszont nagyon szélsőségesek.

Egyrészt nagyon rosszul állunk rendszeres testmozgást illetően, az 55 év feletti magyarok mindössze 4 százaléka végez heti ötször testmozgást, és az élethosszig tartó tanulás sem túl népszerű, mindössze 0,3 százalékra jellemző (utóbbival egyébként a görögökkel közösen az utolsó helyen osztozunk az unióban). Egy másik mutatóban azonban épp ellenkezőleg, kimagaslóan magas helyen állunk: ez pedig az időskorúak relatív jövedelme.

Míg átlagosan elmondható, hogy a 65 év felettiek medián átlag jövedelme az unióban a 65 év alattiak jövedelmének kb. 85 százaléka, addig Magyarországon ez az arány 100 százalék, azaz az időskorúak medián átlagjövedelme megegyezik a fiatalabb átlagjövedelmével. A vizsgált időszakban pedig egyedül Luxemburgban volt hasonló eredmény. "

www.portfolio.hu/img/upload/2013/07/65jov-20130710.png

"A legutóbbi évek kereseti folyamatait tekintve a kitüntetett magyar pozíció még tovább is javulhatott. Tavaly a bérdinamika igen gyenge volt, a reálbérek közel 3,5 százalékkal csökkentek, miközben a nyugdíjak megőrizték reálértéküket, idén pedig csak az alacsony infláció mellett várható, hogy a reálbérek pozitív tartományba kerüljenek, míg a nyugdíjakat jóval a tényleges infláció fölött emelték, így 3 százalékos reálnyugdíj-emelkedés várható. "

inreallife 2013.07.11. 13:23:41

@tölgyes: bocsánat a személyi kultusz szerintem vallási kérdés. nézd meg gyorsan magadat, lenint, meg aszekelyeket és máris leesik, miről írtam. pont ezért, hogy egyértelmű legyen írtam oda azt a szót, hogy bálványimádat. talán elkerülte a figyelmedet?

és igen, az alacsony iq-val rendelkezők a vallásos imádattal tekintenek a főcigányra, remek példa aszekelyek meg a cigányság. aztán vannak a haszonleső nyugdíjasok, mint te meg lenin. a lényeg, hogy dolgozni egyáltalán nem akaró emberek különböző transzfereket várnak az államtól, aminek alapja ugye az adóprés azokon, akik dolgoznak. a gazdasági ellehetetlenülésnek ez az oka. a hülyék, a cigányok és a számító nyuggerek. ebből nem lesz soha normális gazdaság. de remélem 10 év alatt teljesen bedől a rendszer, hogy legyenek még életben olyan nyuggerek akik megszívják... azaz megkapják, amiért a fidesz x-ekkel "megdolgoztak"...

jjulie 2013.07.11. 13:54:34

@tölgyes:

nos elolvastalak kádárvakarék

de

a különféle jelszemetelésnél nem különb orbánkodás, és orbánszijjártóhablatyolás amit te aranyseggszájkoszorús fűbehugyos aszékelyek módjára itt végzel, semmi másra nem érdemes

orbánkodj amíg kényszert érzel, ha megszabadulsz tőle, fordulj a szent szívlapáthoz, és kikezel, garanciával, nem fogsz többé orbánkodni

inreallife 2013.07.11. 14:36:04

méghogy nem beteg emberek:

"Ezért kell az örökbefogadás a buziknak: kétéves korától molesztálta "gyermekét" két "apa", másokat is bevontak a gyalázatba

Kétéves korától kezdve molesztált egy kisfiút "két apja", valamint pedofil bűntársaik. A két buzit korábban homokos "mintaszülőkként" szerepeltették a médiában. És ez az eset csak egy a sok közül.

Az amerikai és az ausztráliai rendőrség közös munka eredményeként tartóztatta le a két felvonulót, miután kiderült, hogy a szerencsétlen gyereket ausztráliai, amerikai, francia- és németországi hasonlóan beteg állatoknak kínálták fel egészen kiskora óta

További részletek: kuruc.info/r/4/114875/#ixzz2Yjvta9f4
"

tölgyes 2013.07.11. 14:38:11

@inreallife: Na kb ilyen választ vártam Öntől:) Most egy könnyen hozzáférhető forrásból idézek:"A kifejezést először Nyikita Hruscsov, a Szovjetunió Kommunista Pártja főtitkára használta az 1956-ban megrendezett huszadik pártkongresszuson, egy Sztálinról folytatott értekezés során.(saját: vagyis a sztálini diktaturát egy diktatúra vezetője, a diktatúra egy sajátos formákának nevezte..:)
A személyi kultuszt általában a sztálinizmus egyik jellegzetességének tartják, de antikommunista kormányok esetében is megfigyelhető, például Hitler uralma alatt. (A hitleri fasizmus is a diktatúra egy szélsőséges formája)Magyarországon Rákosi Mátyásnak volt személyi kultusza az 1950-es években.(Vagyis amagyar diktatórikus berendezkedés legszélsőségesebb időszakában jelentkezett a személyi kultusz) Manapság jellemzője a kubai Fidel Castro és az észak-koreai Kim Dzsongil kormányzásának is..(Vagyis két olyan "kommunista" diktatúrát sorok fel, ahol a diktatúra a diktátor személyi kultuszával is párosul.)

Ugyanez az forrás hívja fel a figyelmet a következőkre:"Karizmatikus személyeknek úgy is lehet kultusza, hogy azt nem a hatalom „erőlteti rá” az emberekre. Ilyen önkéntes rajongás tapasztalható Jézus, John Lennon, Elvis Presley, Che Guevara, Lady Diana, a 2005-ben meghalt II. János Pál pápa vagy a horvátoknál Ante Gotovina esetében is."

tölgyes 2013.07.11. 14:46:50

@inreallife: A magyar törvények nem teszik lehetővé homoszexuális párok számára az örökbefogadást, de ilyenkor mégis megmutatkozik az ön és ön által idézett forrása korlátoltsága...:( Most el kellene kezdenem felsorolni azt a sok-sok szomorű hírt ami arról tudósít, hogy heteroszexuálisok rabul ejtenek idegeneket és éveken keresztül molesztálják.. vagy saját édes gyermeküket, unokájukat kényszerítik arra, hogy rajtuk perverz hajlamaikat kiéljék.. Itt tehát a felháborító már megint nem a homoszexualitás, hanem a perverzó. Legyen az homo, vagy heteroszexuális.:( Vagyis már megint a gondolkodásra képtelen korlátoltság. (lásd fenn)

inreallife 2013.07.11. 14:54:31

@tölgyes: az áthallásaid azok rád tartoznak. ha neked ilyeneket mondanak neked a hangok, az a te bajod. én leírtam, mire gondoltam, leírtam mit értettem ezalatt, innentől az, hogy még ennek ellenére sem vagy felfogni, hogy nem azt jelenti, amit írtam, mint amit te gondolsz róla, az már agyatlansági bizonyítványod ékes magyarázata... akarod még tovább dobálni a szart a ventillátorba, vagy elfogadod, hogy a személyi kultusz bálványimádási módszere az vallási kérdés?

inreallife 2013.07.11. 15:05:39

@tölgyes: tudod az egész csak azért érdekes, mert ők voltak a "mintapár" meg a "mintacsalád". elolvastad a cikket, a mintamókus családról?

"2010. július 14-én, a fiú ötödik születésnapján az ABC helyi adója újabb buzibarát propagandavideót készített Két apa jobb, mint egy címmel. Ebben ilyen "megható" mondatok hangzottak el: "a meleg párt alkotó Péternek és Márknak nehéz volt a szülővé válás, de ha kellene, szívesen újracsinálnák még egyszer." A két patkány pedig így alakoskodott: "Úgy döntöttünk, hogy itt az idő a családalapításra, és arra, hogy gyerekünk legyen. Meg akartuk élni az apaság örömeit." A tévé riporterének empatikus végszava: "Rögös volt az ide vezető út, de most egy nyugodt, boldog családot alkotnak."

"A rendőrség egy wellingtoni pedofil lakásán tartott házkutatás során bukkant rá gyanús képekre, így jutottak el a két "mintaapához" és a bűnbanda több másik tagjához, akiket csetbeszélgetéseik buktattak le. A Newton és Truong lakásán tartott házkutatás során talált fényképek és videofelvételek elégséges bizonyítékot szolgáltattak a letartóztatásukhoz. Meghallgatásán Newton azt mondta, ez volt élete hat legjobb éve..."

"A bírónő szerint Newton a 40 évnél sokkal súlyosabb büntetést érdemelt volna, de az ügyet kerületi szinten kellett tárgyalniuk, hogy megkíméljék az esküdtszéket attól, hogy kénytelenek legyenek megnézni a bizonyítékul szolgáló felvételeket."

el tudod képzelni, milyen lehet ilyen "mintacsaládban" felnőni? a buzik egészen biztosan betegek, hogy ezt tudatosan élik meg, vagy divatból felvett szerepet játszanak az valójában mindegy. ne akarjanak normális közösségbe tartozni, mert a normális közösség nem akarja, hogy közéjük tartozzanak. a deviancia és deviáns nem tűrhető semmilyen társadalomban. az csak egy duma, hogy nyitottnak kell lenni, mert általánosít. nyitottnak kell lenni különböző dolgokhoz, ismeretekhez stb. de a devianciára nem kell nyitottnak lenni sőt, az összes eszközzel tiltakozni kell ellene. a homoszexualitás meg amúgy is zsidó sport, pénzelik is rendesen, abból lesz a meleg büszkeség napja. egyáltalán nem tolerálom őket...

tölgyes 2013.07.11. 15:42:07

@inreallife: Nem Ön leírt valéamit, de fogalma sincs arról, hogy a leírt fogalmak mit jelentenek. Jelen esetben a személyi kultuszt vallásszerű képződménynek és nem a diktatúrábon a diktátor sajátos szélsőséges hatalogyakorlásának tartja.. Egyszerűen semmibe veszi a fogalom elfogadott jelentését.

Ez a gyermektörténet nagyon szomorú és felháborító. Én nem is értek egyet azzal, hogy homoszexuálisok családként élhessenek stb... de itt megint a perverzió az igazán felháborító és nem a homoszexualitás. Más vitám nincs is Önnel. Illetve a következő:

Az pedig, hogy a homoszexualtás zsidó sport megint csak korlátolt baromság. Vannak zsidók és nem zsidók akik homoszexuálisok. Mondjuk inkább úgy hogy a zsidó-keresztény kultúrkörben ítélik el leghevesebben a homoszeualitást. Az antik görög római kultúrában, de més kulturákban is elfogadott volt.

aszekelyek 2013.07.11. 17:41:51

@hoplita: a jobbik a morális etalon? ahaaam! értem.. és szűz mindenki... hát hogyne. De hogy morálisan valamit is bárki szemére hányni, jobbikosként.... Ez viccnek is rossz.

íDe ne zavartasd magad. Csak toljad itt a morálisan ingoványos lényedet....
Magad bizonyítod, hogy a morál fogalma sincs meg neked.

aszekelyek 2013.07.11. 17:46:04

@tölgyes: holnap estig magyarázhatja neki...., akkor is meglesz neki a kis látens attitűdje:)

Harmony12 2013.07.11. 17:46:26

@inreallife: Mélyen elítélendő amit írsz, de amúgy rengeteg molesztáló kerül ki a katolikus papok közül is, csak megjegyezném. A pedofil állatok lehetnek melegek, egyházi "szentek", "tisztes" családapák meg politikusok is. Más kérdés, hogy felakasztanám mindet...

aszekelyek 2013.07.11. 17:50:07

@tölgyes: Azt fogja megint motyogni, hogy mindenkinek fájni fog, merazorbán....tehet róla.

eddig mást nem igen mondott. No és még azt, hogy sok a minimálbér...-közterhe. Az ő ő befektetői ennyit nem óhajtanak az államkasszába tenni. Ennyit csak a magyar vállalkozások fizessenek. mert ők nem óhajtanak addig itt befektetni, míg megkérik az árát is. A köz javára.

aszekelyek 2013.07.11. 17:58:56

@menőmano: na most akkor mindenki boldog, hogy magyar kiskereskedőktől elszeditek a lehetőséget? mert azt az is tudja, hogy annyiból nem lehet kitermelni a költséget. , amit ez javasol.

Ez virtigli vérkomcsi irigység a köbön. KAparjátok ki a szemüket, magyarok, hát mindegy nem? Csak a bankocskákat nem szabad szóval illetni... hogyne.. IRGUM? BURGUM. Agresszolga erre volt kiképezve tehát. Már megalapozta és a médiumokban lázító fekete nő, aki nem is pályázott, de nem lát az irigységtől. Gratulálok. Két forintért az anyjukat..., ahogy mondani szokás.

aszekelyek 2013.07.11. 18:03:53

@inreallife:

elég gusztustalan, hogy egy olyan gógös hólyag méricskéli, meg cimkézi a választóit a kormánypártnak, mint te. Aki bizonyította, hogy egy defektes nárcisztikus semmirekellő, aki még rasszista is. Majd szét esik magától, viszont. @Hepci: hepcikém ez a népnyelv szerint már cigányhajnal :)))

aszekelyek 2013.07.11. 18:14:02

@hoplita: jajdecuki, hogy te pont a rendőrre támadót hozod ide.. VAgy neki nem lehet, mer ő kisebbségi? ....

aszekelyek 2013.07.11. 18:16:42

@menőmano: te manó, velük jót tesznek? Eszeden vagy? Az a 2-3 % éppen a sírás tárgya volt, hogy nem éri meg.... JAjdejólesz, majd megint olyan kicsi haszonra árulhatják a magyar kereskedők... De nagy jót tettél velük! Bár szerintem ez a multik műve, akiknek kiesett a zsebéből a cigaretta árusítás.

jjulie 2013.07.11. 18:16:43

@aszekelyek:

hahaha, kossuth téri egyzászlóveteránok egymásközt, banyatanya, miért fübehugyozod az orbánkirálycsináló zászlózökevényt, felcsutiszekértolócsürhe korában még szeretted....

ne tagadd meg a pajtásodat, egyvérből valók vagytok te meg ő

amúgy felcsuti mikutyánkölkelista pozítív vagy már banyavaranyg?

tölgyes 2013.07.11. 18:22:20

@aszekelyek: Az etalon maga hoplita az összes moralitásával.:):) Mit szól hozza?
Schiffer megijedthetett a szelid és ártatlan Bajnaitól, de még az ijedtség sem jött be szegénynek:)Én meg már azt kezdtem remélni, hogy ha gerincet nem is, de egy kis kitinpáncélt kölcsönzött magának:)
Infernális.. mi is mondjak,persze.. majd mondja, hogy anyád, vagy ennek a szinonimáját:

aszekelyek 2013.07.11. 18:33:27

@inreallife: @hoplita: na ugye, hogy véririgy komcsi attitűdöd van neked is. Sztem a MVM cég és azt is írtam. Bármikor úgy dönthet, hogy nem szponzorál. de ez nem változtat azon, hogy uszító propagandára használják, láttam most este, hogy a facebookon is megy.

fenntartom, hogy a valóban szegény de ép elméjű emberek egy könnycseppet se fognak ejteni azért, mert a strabag nak és telecomnak tetsző vitorlásklub elnököt más szponzora nem szponzorálja tovább. teljesen mellékes, hogy állami pénzt nem kapnak, vagy mi fenét. Amit siratnak. Sirassák csak. Az MVM talál még arra érdemeseket.

aszekelyek 2013.07.11. 18:38:16

@menőmano: a mutyi kifejezést is lopták egyébként a FIDESz kommunikációból. Ugyanis a közbeszédbe ők hozták be, amikor a szoci-szadesz-ék mutyijait ismertették. A nagy európai cégekkel... és a közpénzekkel maguknak. Plusz privatizációikat. Ugyanúgy ők hozták be, mint a z oligarha kifejezést. A tolvaj banda pedig azt is lenyúlta. Komolyan mondom , hogy semmi, de semmi nincs , ami az ő fejükben született... Zöldbárózni azért nem mernek:) A jobbik se

Harmony12 2013.07.11. 19:43:16

@inreallife: Szerintem egy kisebb katyvasz alakult itt ki köztetek.
A tárgyilagosság kedvéért az utolsó választások után 2010-ben elkészített felmérés szerint:
1. A csak 8 osztályt végzettek aránya a Fidesz támogatói között volt a legmagasabb
2. Az MSZP egyértelműen a nyugdíjasok pártja, szavazóik csaknem fele nyugdíjas volt.
3. A Jobbik támogatói között a legmagasabb a munkanélküliek aránya, csakúgy mint a tanulóké, de ebben a kategóriában az LMP-vel holtversenyben.
4. A legfiatalabb párt egyértelműen a Jobbik: szavazóinak átlagéletkora 38 év.
5. A legnőiesebb párt a Fidesz volt, szavazóinak 55 százaléka nő, a másik végen a Jobbik áll, az ő szavazóik 60 százaléka férfi. Az MSZP inkább a nők, az LMP inkább a férfiak pártja.

Persze ez 2010, és azóta sok víz lefolyt a Dunán. A félidőben (2012) készített újabb tanulmány azt hozta, hogy a Fidesz-szavazók közül a vidéken élő, alacsony iskolai végzettségű, alacsony jövedelemben élők szavazóknak csalódás a kétharmados kormányzás és ennek megfelelően tömegesen hagyták el a Fideszt – ezekben a csoportokban a 2010-es szavazók több mint fele ma már nem szavazna a Fideszre. Az elpártolt szavazók harmada jól láthatóan a baloldali pártokkal szimpatizál, nagyjából a hatoduk pedig a Jobbik táborát erősíti.

A Demokratikus Koalíció szavazótábora jól körülhatárolható: idős, jellemzően nyugdíjas, budapesti szavazók alkotják, akik magasan kvalifikáltak, ugyanakkor átlagos jövedelemből élnek.

Ahol a Fidesz szavazói egyértelműen elkülönülnek a többi párt szavazóitól az a vallásosság: a Fidesz szavazók 18 százaléka vallja magáról azt, hogy az egyház tanítását követve vallásos – a többi pártban ez a meggyőződés jóval alacsonyabb, a Jobbik esetében pedig csak 5%!

Értékrend tekintetében a Fidesz szavazóinak ötöde határozottan támogatja a tekintélyelvűséget, a Jobbik szavazóival nagyjából egyforma mértékben és az MSZP szavazói is csak néhány százalékkal maradnak le.

A Fidesz szavazóinak és az LMP szavazóinak ötöde áll csak ki határozottan a társadalmi egyenlőség mellett, míg a Jobbik esetében a szavazók negyede, a szocialista tábor esetében az egyharmad.

Értékválasztásuk alapján tehát a Fidesz szavazói a tekintélyelvűséget a Jobbikhoz és az MSZP-hez hasonlóan igen magas arányban támogatják, míg a egyenlőség tekintetében az LMP szavazóival együtt a legalacsonyabb arányban állnak ki a társadalmi egyenlőség mellett.

Van közel 1,3 millió ember, akik már nem a Fideszt választanák. Elsősorban a szavazóbázis idősebb tagjai maradtak stabil Fidesz szavazók: míg a 18-49 közötti korosztályban nagyjából minden második szavazó elhagyta a tábort, addig a 60 év felettiek között ez az arány csak egyharmados. A leginkább csalódott egykori Fidesz szavazókat a szakmunkásképzőt végzettek között találjuk, közülük minden második szavazó ma nem szavazna a Fideszre. A legkisebb lemorzsolódást pedig a diplomásoknál látjuk: a 2010-ben a Fideszt választó főiskolát, egyetemet végzettek körében "csak" alig több mint 30 százalék azok aránya, akik ma nem a Fideszre szavaznának.

A Fidesz a legtöbb szavazót vidéken vesztette: a községekben élő 2010-es Fidesz szavazók több mint fele, 53 százaléka ma nem a kormánypártot választaná. A legalacsonyabb keresetűek több mint fele nem szavazna most ismét a Fideszre, míg a legjobban keresők között ez az arány nem éri el a negyven százalékot.

A 2010-es választások óta elforduló szavazók legnagyobb részét a régi Fidesz szavazók adják. Csak minden ötödik elforduló szavazó szavazott 2006-ban az MSZP-re és hasonló arányban vannak azok is, akik 2006-ban egyáltalán nem voltak szavazni.

Az MSZP hagyományosan idős szavazótábora némileg fiatalodott a Demokratikus Koalíció kiválása óta, ám ezzel együtt is igen magas az idős, hatvan év feletti szavazók aránya, miközben a tábor negyedét alkotják a negyven évnél fiatalabbak. Mostanra a legfeljebb nyolc osztályt végzettek adják a szavazók felét.

Az MSZP és a Fidesz szavazói nagyjából hatvan százalékban vallják azt, hogy a cigányok maguk felelősek a problémáikért és ezért nem kell nekik nagyobb támogatást adni, hanem oldják meg maguk.

A Jobbik szimpatizánsai között találunk legnagyobb arányban munkanélkülieket (minden hatodik Jobbik-szavazónak nincs ma munkája), miközben a foglalkoztatottak aránya is a legmagasabb.

A 2010-es Jobbik tábor közel négyötöde kitart pártja mellett.

Minden második Jobbik-szimpatizáns ért teljesen egyet azzal az állítással, hogy a cigányok maguk tehetnek a problémáikról, ezért maguknak kell azokat megoldaniuk.

A Demokratikus Koalíció szavazóinak összesen 70 százaléka tartozik az ötven év felettiekhez, 60 százaléka nyugdíjas és minden második DK-szavazó Budapesten él. A DK-nak igen magasan kvalifikált a szavazótábora: majdnem minden negyedik DK-szavazó főiskolai vagy egyetemi diplomával rendelkezik – ilyen magas arányt egyedül az LMP szavazói között van.

Na, ennyit a végzettségről, ingyenélőkről és a véglényekről. Ugyan ez csak statisztika, és nyilván az elmúlt egy évben is változott...

hoplita 2013.07.11. 19:51:25

@toportyánzsóti:
Jóvan zsóti, huss a retek anyádba.:)

@aszekelyek:
Valóban tényállás kibaszott tokásmalac libafos, de nem közvádas.
Ha tudod mi a különbség...kétlem.

hoplita 2013.07.11. 19:54:30

@aszekelyek:
Ha a szádat habosra basznám, az meg állatkínzás lenne.
De nincs hozzá gusztusom, libafos.

hoplita 2013.07.11. 20:04:45

@tölgyes:
Hitleri fasizmus...nyihahahahaha..!
És még te sztálinozol, te segglyuk..:DDDD
Varsó szagértő wikiguglihuszár...muhahahahaha!

aszekelyek 2013.07.11. 20:10:04

@hoplita: sztem elég, ha tudom, hogy ezt büntetik. :) HAtósági közeg elleni erőszak. Most már erősebben is, ha jól vagyok informálva , mint akkoriban.
Részemről nem tudok olyat elképzelni , hogy rendőrre támadjak vagy más hatósági emberre.

@inreallife: de azért elmondom, hogy a BKV , még az előző vezetés idején kötött olyan szerződést, hogy a járműreklámért éppen hogy az állami cég fizettt a reklámozónak. :) Ha már mindenáron állami pénz reklámértékét akarod... .) Egyébként pedig miért kéne kizárni állami céget? A Postabank ? NA az hogy is vót ? Mesélj valamit... mert érdekelne , hogy dumálod ki ezt.

Speciel a szponzoráció az államvizsgán tétel volt nálam.

tölgyes 2013.07.11. 20:12:16

@Harmony12:
Kedves Harmonya!
Itt azonban az is fontos, hogy a számok nem statikusak, bizonyos divatjelleg miatt változnak is ahogy ezt korábban valahol már leírtam.. Ki tudná ma megmondani, hogy 10-15 év múlva mit fognak mutatni ezek az adatok. Azt lehet róluk tudni, hogy ma ilyenek. Mindezeket az összefüggéseket legjobb dinamikájában nézni.. és figyelni a hosszabb távú mozgásokat és és a mögöttük meghúzódó értékpreferenciákat.
Egyébként az is nagyon valószínű, hogy demokratikus választási rendszer mellett tartósan nem lehet szembemenni a választásokat leginkább befolyásoló társadalmi csoportok érdekei mellett

tölgyes 2013.07.11. 20:18:41

@hoplita: Bármennyire is visítozik a hitleri rendszert is fasizmusnak tekinti a közfelfogás és jórészt a tudoműnyos élet is. Aztán azon lehet elmélkedni, hogy ez vajon miért alakult így, de így alakult.

Egyébként TEGNAP újabb színekkel, vonásokkal gazdagodott hoplita arcképe. Azt eddig is tudtuk, hogy folyamatosan folyik kifelé a száján a trágylé..:( de azt nem tudtuk, hogy egy köztörvényes utcai verekedő, akit emiatt FELFÜGGESZTETT BÖRTÖNRE ÍTÉLTEK.Ebben a kegyben is csak azért részesült mert spicliskedett Gyurcsány fogdmegjeinek... de olvassuk, hogyan írja le ezt MAGA hoplita:

"Az ügy 2008-as, és azért, hogy az engem névtelenül beazonosító 2 görény ne kapja meg a fejemre kitűzött 1 millát, magamra tettem terhelő vallomást, ezzel pedig "megspóroltam" bizonyítási eljárást, tárgyalásokat, etc. Ezért kaptam öt hónapot 2 évre fellógatva, faszfej, rég letelt, intézhetem a mentesítésem és már tapogatóztam a spiclik után is, egyelőre még csak óvatosan...de ha megtudom ki(k) volt, akkor bizony beton alá rakom.

MÁSUTT ÍGY FOLYTATJA..

Amúgy meg ávóst vertem, jó párszor, egy-kettővel a balesetit is megjárattam....és büszke vagyok rá, még a zsaru haverjaim sem orrolnak érte, köcsög.:)
De hogy teljes legyen a kamigtnót, 97-ben meg egy fajtádbeli komcsit basztam az árokba, hogy eltört a karja, az is ilyen szigorú ejnye-bejnye vót.:))
Neked a nyakad fogom kitörni te szemét kis nyuggergeci, ha megkereslek...és ha nagyon akarom megtalállak, erre akár mérget is vehetsz. "

IME A SZÉP JOBBIK VILÁG!!!

hoplita 2013.07.11. 20:24:16

@tölgyes:
Az, a tudományos élet...nyihahahahaha...!
Sztálini direktíva a nemzetiszocialista rendszert fasizmusnak nevezni.
Épp olyan "pongyolaság", mint téged embernek aposztrofálni.

Pár lityi pálinkámba fog kerülni, hogy a kezemben legyenek az adataid, nyuggergeci.
Letöröm a kezed és a hátadba szúrom, majd akkor legyen nagy pofád, ha bekopogok.

aszekelyek 2013.07.11. 20:26:51

@menőmano: képzeld el manócska, pont amikor bajnai NFÜ vezér volt, akkor fújt engem a szél , oknyomozóként:) arra, ahogy ők pályázatíró céghez kerestek telemarketingeseket. NA nem fizetést nem és számlára , magánvállalkozóként. Ha esetleg el tudtál passzolni egy 250 ezer forintos pályázat írását valakinek, aki semmi garanciát nem kapott, akkor még nem de kettő után esetleg kaphattál volna jutalékot. Igen, ennyire botrányos módon csinálták a pályázatírást is. Az EU-s támogatásokhoz. Te mi a jó fenéről dumálsz? Kinek adott valaha bajni valamire garanciát? No mmo és rendőrrel vitette el azt, aki meg merte tőle kérdezni, hogy mondaná már meg, miért a kutyakozmetika a nyertes.

Nem pedig egy nyugatra gyártó szerszámgépgyártó közepes magyar vállalkozás.

Harmony12 2013.07.11. 20:32:20

@tölgyes: Kedves Tölgyes, örülök, hogy elolvasta, csak az utolsó mondatot hagyta el valahol...Tudja, ez csak statisztika, és nyilván változott az elmúlt év alatt is. :) Pont a változást volt célom bemutatni, már röpke két év alatt is...

aszekelyek 2013.07.11. 20:32:59

@hoplita: megnyugtató
@inreallife: írtam, hogy a fiatalok nyelvezete ez.. Egyébként kocka gyerekem is van. Csak nem rasszista és nem hiányzik belőle , ami belőled nagyon. egyébként az esőember is piszok jó volt matekból.. Vannak esetek, ahol több van valamiből ezen a féltekén de súlyos hiány van a másikon...
pl az a minden alapot nélkülöző nyuggerezés kényszerrd is kóros.

tölgyes 2013.07.11. 20:40:02

@Harmony12: Köszönöm a válaszát! Elolvastam az utolsó moindatot is. A megjegyzésem inkább arra irányult - ilyesfélékre bíztatnám TG-t is a politikai bulvár helyett - hogy ezeket az adatfelvételeket, statisztikákat folyamatosan kellene készíteni és elemezni.. Mert milyen tanulásgos az az általam korábban sokszor leírt tény, hogy pl. cigányság megítélése ügyében nincs is olyan nagy különbség a jobboldali és baloldali választók ffelfogása között.. de ilyen elem bvvan még nem egy.
Egyébként engemet infernális reakciójában az a félig kimondott gondoéat zavar(t) a legjobban, hogy burkoltan (vagy nem is annyira burkoltan) a demokratikus jogok korlátozát sugallja.

tölgyes 2013.07.11. 20:43:30

@hoplita: Maga aztán már csak tudja, hogy mi a tudományos élet.. gyakorolja is amikor kukákat tör-zúz, spiclikskedik és idős embereket lökdös az árokba, hogy emiatt már többször állt bíróság előtt::(( Egyébként pedig szájhősködik!

Harmony12 2013.07.11. 20:44:15

@tölgyes: Ez hoplitától egy coming out volt. :) Vagy egy remek móka ismét. :) Ön meg ráharapott, és azóta is folyton idézi... :) És azonnal ítélkezik a Jobbik szavazóinak összességéről. :) Akkor felrakom a statisztikát, hogy a Jobbik mennyire radikális a Fideszhez képest, és eldöntheti, hogy hoplita reprezentálja-e az átlagos Jobbik-szimpatizánst. :)

menőmano 2013.07.11. 20:48:40

@aszekelyek:

Tessék?!! Mi a gond??! Ja! semmi? akkor jól értettem.
Maradjunk csak ennyiben.

Harmony12 2013.07.11. 21:02:34

@tölgyes: Ugyanebből a 2012-es kutatásból:
"Ami a választott identitásukat jelenti, a Jobbik táborban kiemelkedően magas azok aránya,akik elsősorban erős nemzeti érzésű embereknek tartják magukat: a szimpatizánsok közel 40 százaléka mondta, hogy ez a kifejezés írja a legjobban, hogy gondolkodnak a világról. A második leggyakrabban választott identitás a rend és stabilitás hívei – ezt a tábor több mint negyede vallotta. Ez a két leírás összesen a Jobbik-tábor közel kétharmadát lefedi: a Jobbik szavazók tehát magukat egy erősen nemzeti és rendpárti szavazónak tartják. Meglepő módon a tettekben és üzenetekben egyaránt anti-liberális Jobbik szimpatizánsainak tíz százaléka a liberális, szabad gondolkodású jelzővel illette magát.

Noha azt gondolnánk, hogy a Jobbik szimpatizánsok az olyan ügyeket, mint korrupció, a romák és nem romák közötti ellentétek növekedése vagy a közbiztonság romlása a legfontosabb problémák közé választanák, mégis azt látjuk, hogy az ország előtt álló legnagyobb problémaként gazdasági ügyeket azonosítottak. A három legfontosabb ügy között a Jobbik szavazók 56 százaléka jelölte meg a magas munkanélküliséget – ezt egyébként a Jobbik szavazók a többi párt szavazóinál is fontosabb problémaként élik meg. Az előzetesen várt három téma – korrupció, közbiztonság, etnikai feszültségek – közül csak a közbiztonság került elő hangsúlyosabban a Jobbik-szavazóknál, a bűnözés növekedését a szavazók 16 százaléka jelölte a három legégetőbb probléma közé. A korrupció és az etnikai feszültségek növekedése ugyanakkor sem a Jobbiknál, sem más pártnál nem szerepelt kiemelt problémaként.
A Jobbik szavazók jelentős többsége egyetért azzal az elvvel, hogy a gyerekeket engedelmességre és tekintélytiszteletre kell tanítaná, ám ebből a szempontból nem ők a legradikálisabbak.
A konformizmus tekintetében, a fennálló rendszer elfogadásában a Jobbik szavazók nem különülnek el a Fidesz és az MSZP szavazóktól: a szavazók több mint fele konformista, de elmarad a Fidesz-szavazókétól, míg a vezérelvűség tekintetében a Jobbik-szavazók radikálisabbak, mint a többi párt szavazói.

Hogy a törvények megsértőire szigorúbb büntetésekkel kellene sújtani, a szavazók nem radikálisabbak, mint mondjuk a Fidesz-szavazók, vagy a többi párt szavazói.

A Jobbik szavazók igen határozottan elutasítják a külföldi befektetéseket, ebben a tekintetben ők képviselik legerősebben ezt az álláspontot. (Jobbik 30%, Fidesz 21%)

Jobbik szavazók a cigánykérdésben a legradikálisabbak, minden második Jobbik-szimpatizáns ért teljesen egyet azzal az állítással,hogy a cigányok maguk tehetnek a problémáikról, ezért maguknak kell azokat megoldaniuk A Jobbik szavazói között kétszer annyian választották ezt, a cigányság támogatásától teljesen elzárkózó álláspontot, mint a Fidesz vagy az MSZP szavazói.

A Jobbik radikalizmusa tehát általános értékválasztásban kevésbé, ám konkrét ügyekben nagyon is valóságosan látszódik."

Harmony12 2013.07.11. 21:08:09

@aszekelyek: Minden telemarketinges jutalékból él, ezzel mi a bajod???? Az sokkal nagyobb probléma jelenleg, hogy le kell adni a megnyert pályázati pénz 20%-át a fideszes tulajdonban álló tenderíró cégnek...

Harmony12 2013.07.11. 21:11:07

@tölgyes: Melyik félig kimondott gondolat? Ezt nem értem... Én sugalltam volna valamit, vagy az idézett statisztikák?

Harmony12 2013.07.11. 21:17:08

@tölgyes: Ah, újraolvastam, és megértettem. Persze, nem lehet szembemenni. Öregszik a társadalom, egyre több az eltartott nyugdíjas, növevő munkanélküliség, lecsúszó rétegek, egyre több roma. Ők mind választani fognak, és a demokratikus választásokkal bizony pontosan ugyanannyi szavazata van mindenkinek. Egy.
Már csak azt nem értem, hogy akkor miért vitatkozik inreallife-fal, aki teljes gazdasági racionalitással nézi a nyugdíjak nagyságát (más kérdés, hogy ezt nagyon nem elegánsan teszi) vagy a babkonzervért egy roma szavazat annyit ér-e mint az aktív dolgozóé kérdést. ;)

Harmony12 2013.07.11. 21:30:34

És a mai kedvenc:
"a magyar parlamentben a nők aránya a rendszerváltás óta folyamatosan 10 százalék körül alakul, most éppen 8,8 százalék, tehát a magyar társadalom 52 százalékát kitevő nők képviselete egy 92 százalékos férfitöbbségű parlamentre van bízva. E tekintetben gyakorlatilag utolsók vagyunk Európában. Sőt, ha az egész világot nézzük, az Interparlamentáris Unió (IPU) adatai szerint Kiribati és Brazília ugyan mögöttünk kullog, de például Egyenlítői-Guinea és Bahrein is megelőz.

A nők arányát a politikában ma törvény szabályozza például Lengyelországban és Szlovéniában. Franciaországban pénzbüntetést kell fizetnie annak a pártnak, amely nem állít azonos számú női és férfi jelöltet egy-egy választókerületben. Nagy-Britanniában a Munkáspárt egyes választókerületekben csak nőket jelöl választási listáján, hogy növelje női politikusai arányát.
Magyarországon eddig két törvényjavaslat és egy népszavazási kezdeményezés bukott el a nő kvóták ügyében. Az Európai Unió új, kelet-közép európai tagállamai közül szinte Magyarország volt az egyetlen, ahol nem emelkedett tíz százalékot megközelítően a női képviselők aránya 1990 és 2010 között. Itt összesen 1,8 százalékkal emelkedett, a 2008-as ciklushoz viszonyítva 2010-re például csökkent."

menőmano 2013.07.11. 21:33:36

A kormány véleményével ellentétben Magyarország nem teljesít jobban a korábbi kormányok időszakához képest - fogalmazta meg Surányi György volt jegybankelnök és Chikán Attila egyetemi professzor, az első Orbán-kormány egykori gazdasági minisztere a Szabadságért Alapítvány csütörtöki budapesti rendezvényén egybehangzóan.

A két neves közgazdász a Szabadságért Alapítvány "Lesz-e liberális gazdaság Magyarországon" című rendezvényén a rendszerváltás óta eltelt időszak folyamatait, illetve a mostani gazdasági kilátásokat elemezte."

hvg.hu/gazdasag/20130711_Orban_volt_minisztere_Magyarorszag_nem_te#rss

Na! akkor tessssék itt van egy kis olvasgatni való..........

jjulie 2013.07.11. 23:13:53

@Harmony12:

ha ez így van, felcsuton nagy a baj, nagy a baj

toportyánzsóti 2013.07.12. 07:52:37

@hoplita: Ennyi az össz tudásod,zombika sperma?Ezzel max a csatornában viríthatol.

aszekelyek 2013.07.12. 09:14:07

@Harmony12: Az a gazdasági realitás embertelen és rasszista. Babkonzerv borsó volt és anélkül is van szavazati jog. De szerintem az integráció és a lehetőség nyújtása , ha már munkaadók ide nem tolakodnak, mert nekik az drága, telejesen gazdasági racionalitáskén... és itt ér ez a kettő össze. Nem kívánnak annyit a büdzsébe befizetni, hogy szinten tudja tartani a szociális eláátását a magyar állam. De ehhez azért felvásároltatnak olyanoktól konzervért szavazatot, akiket nem kívánnak a továbbiakban ellátni szociálisan. Világos , vagy még jobban kifejtsem a gazdasági racionalitást? Még annyit, hogy ez semmiképpen nem lehet baloldali gazdaságfilozófia. ez az ultrajobb.

aszekelyek 2013.07.12. 09:17:55

@menőmano: chikán úr is egy személy. Sokan vannak még volt kormánytagok , miniszterek, államtitkárok, baloldalibbak az arra festetteknél..., akik mindenképpen Orbán megoldását látják sokkal jobbnak. VAlamint amerikai képviselő úr, kongresszusi, társelnöke az ottani Helsinki bizottságnak. Hogy arról is ejtsünk szót, nem vcsak bajnai mögött állók léteznek amerikai színtéren sem.

aszekelyek 2013.07.12. 09:23:13

@Harmony12:

nekem semmi bajom nincs és tudom , hogy megy a telemarketing. Csak nem volt egy picit sem tisztább az a dolog, azok a tenderek, amiket a kedves hatalomra törőék csináltak . sőt. Teljesíthetetlen feltételeket is támasztottak. Már a hirdetés is megtévesztő , sőt hazug volt , amit feladtak akkoriban. bajnai NFÜ-nél. Le kell adni? Kinek mit? Hol a bizonyítéka?

@inreallife: te a mammon nevű bálványt imádod. HA esetleg erről akarod elterelni a figyelmet. Mit pampogsz akkor? Te vagy a bálványimádó. Is.

jjulie 2013.07.12. 10:37:10

@aszekelyek:

hahaha

fideszfertőzött felcsuti bolondított mondja verébnek: bálványimádó

hahaha

menőmano 2013.07.12. 10:48:55

@aszekelyek:

Ja!?? Akkor már biztosan felpörgött a belső fogyasztás, dübörög a gazdaság, csúcson a gazdasági növekedés.
Elnézést, akkor én lemaradtam.
osztjónapot önnek!

"két neves közgazdász" gondolja, hogy csak úgy? nyilatkoznak össze-vissza?? ott a pont.
:(

fepe 2013.07.12. 11:45:23

2013. július, Nézőpont: MSZP-Jobbik 11-11

Ez alapján szerintem elég meredek állítások vannak a posztban, még ha én sem hiszem, hogy a Jobbik most egyértelműen a 2. lenne.

tölgyes 2013.07.12. 16:19:11

@Harmony12: Pedig elég világos, infernális úgy tesz, mintha lehetne.:(

Van a netelesben egy alapszabály, amihez tartom magamat. Nem kételkedek abban, amit itt valaki magáról állít. Ha hoplita azt állítja, hogy köztörvényes bűnöző, akkor én ezt elfogadom minden fenntartás nélkül. Ha azt állítja Nobel-dijas, akkor azt is elfogadom. Ha nem az, akkor úgyis kiderül. Ha azt állítja, hogy Jobbik párti azt is elfogadom.. és ő ezen állításaiban következetes megnyilatkozásai egybeesnek a pártja nyilatkozataival, azok radikalizmusával ráadásul mindenkivel bunkó:) .
Elfogadom, mert nincs kedvem és módom az állítások ellenőrzésére.. és egyébként is én azzal tudok huzakodni, aki itt megjelenik, ahogy itt megjelenik.
Ráadásul , ha a szónokaikat és blogjaikat nézem, akkor ugyanez a hang, arrogancia az uralkodó, tehát nem látom kirívónak hoplitát.. ha elmegyek egy-egy összejövetelükre ott is ezt látom. Sajnos. Tehát a tapasztalataim szerint hoplita viselkedése legalább is releváns a Jobbik viselkedéséve.
süti beállítások módosítása