Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
09:30

Az előző bejegyzést – elnézést kérek érte – szándékosan félbehagytam. Kíváncsi voltam azon a ponton a véleményekre, a reakciókra, s különösen érdekelt, hogy mit szólnak az olvasók a cikkben elhelyezett Sztálingrád-utaláshoz. Nem kellett csalódnom: valamennyire itt is, de különösen a Mandiner törzsközönsége körében megkaptam a szokásos megbélyegző, karaktergyilkos jelzőket. Ami számomra különösen azért volt szórakoztató, mert a hasonlat egyáltalán nem saját termék: a Fidesz egyik vezető politikusától kölcsönöztem.

(Fotó: Facebook)

Amikor pár héttel ezelőtt egy háttérbeszélgetésen azt mondta a kormánypárt fontos politikusa, hogy a Fidesz számára az alkotmányozással jöhet el Sztálingrád, őszintén szólva hitetlenkedve fogadtam a borús jövendölést. Ha magában tekintünk a folyamatra, nehéz megérteni, hogy miért lenne önveszélyesebb az alaptörvény elfogadása, mint a zsákmányelv tudatos alkalmazása, a magánnyugdíjpénztári pénzek államosítása, az alkotmánybírósági jogkörök csorbítása, az egykulcsos adórendszer bevezetése vagy éppen az a kiadáscsökkentő csomag, amelynek a részletei éppen a napokban kerülhetnek nyilvánosságra. Az alkotmányozás ezekhez képest számomra politikai sikertörténetnek látszott: a politikai eliten kívül szinte semmilyen érdeket nem sért közvetlenül és nyilvánvalóan, ráadásul a végén garantált a látványos siker, az új alaptörvény elfogadása.

Ma azonban már érteni vélem, hogy mire gondolhatott akkor az a kormánypárti politikus. A következő hetekben a magyar parlamentben az ügy fontosságához méltó médiaérdeklődés mellett 263 Fidesz-KDNP-s és 46 jobbikos képviselő megtárgyalja az ország sorsát akár hosszú távra is meghatározó dokumentumot. A törvényhozásban kínosan hosszú órákon keresztül fognak önmagukban, egymással vitázni a kormánypárti politikusok, ellenérveket pedig kizárólag egy olyan párt képviselői fogalmaznak majd meg, amely párt közjogi elképzeléseit - s ebben a másik két ellenzéki frakciónál távolabb áll a Fidesztől - a történeti alkotmányra és a Szent Korona-tanra való támaszkodás jellemzi leginkább. A folyamat végén pedig elfogadásra kerül majd egy olyan alaptörvény, amelyet kizárólag a kormánypárti frakciószövetség politikusai írtak és szavaztak meg – az ellenzék két pártjának távolmaradása miatt a kormányoldalnak még arra sem lesz igazán lehetősége, hogy legalább szépészeti megfontolásokból beemeljen a szövegbe egy-két máshonnan érkező javaslatot.

Ezen a ponton persze el lehetne merengeni azon, hogy vajon a kormányoldal gesztusokat nem ismerő kétharmados erőpolitikája vagy az ellenzék dacos revansvágya vezetett-e inkább oda, hogy az új alkotmányt ilyen méltatlan körülmények között tárgyalja meg a parlament. Ha komolyan vesszük a törvényhozó munkát, a közel másfél millió választó voksával a parlamentbe küldött szocialistáknak és elempéseknek kötelességük lenne érveiket a Ház falai között ismertetniük. Mégis azt kell mondanom, hogy az első hibát a Fidesz követte el, már csak amiatt is, amit amúgy ellenzékben maguk is mindig mondani szoktak: az együttműködésben a legnagyobb felelősség a kormányé, mert érdemi gesztusokat csak ők tehetnek. Tartalmi és taktikai okokból egyaránt rosszul döntött a kormányoldal: bölcsebb és megfontoltabb politikával teremthetett volna olyan körülményeket az alkotmányozáshoz, amelyek között az ellenzék – de legalább az elmúlt nyolc évre hivatkozva nem kiátkozható LMP - egyszerűen nem dezertálhatott volna.

Nem tette meg, talán politikájából következően nem is tehette meg. Így azonban az, ami a kétharmados felhatalmazással rendelkező második Orbán-kormány egyik legszebb, a kormányoldal elkötelezett támogatóinál sokkal szélesebb kör számára is szimbolikusan átélhető sikere lehetett volna, ebben a környezetben villámgyorsan átértelmeződhet, ráadásul önmagába sűrítheti a korábbi események tanulságait, és minden eddiginél látványosabban mutathatja meg a kormány politikájának árnyoldalait. Nem, nem hiszem, hogy a kormánnyal kapcsolatos vélemények megváltoztatásában az alkotmányozás kiemelt jelentőségű lenne – ilyesmire elsősorban azok a lépések alkalmasak, amelyek közvetlenül érintik a választókat. Egy ilyen nagy figyelmet kapó esemény azonban kiváló alkalom arra, hogy akár az elégedettséget, akár az elégedetlenséget megfogalmazza és olykor megindokolja. Miközben tehát a kormánypárti politikusok beleírják saját nevüket az alkotmányba, az elbizonytalanodott, csalódott, kiábrándult választók kapnak egy erős, sokak által értett érvet amúgy már meghozott, de talán még nem is tudatosult döntésükhöz.

Alkotás vagy gátlástalanság? – kérdeztem a már többször emlegetett tavaly júliusi cikkemben. Most úgy tűnik, hogy pontosan az a politikai esemény, amely korábban a leginkább alkalmasnak látszott az alkotás, a teremtő cselekvés bemutatására, demonstrálhatja legvilágosabban a más véleményeket rutinból ignoráló, akarnok egyoldalúságot. Rossz, ha így történik: az országnak biztosan, de szerintem hosszú távon a kormánynak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr682740238

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Új alkotmány - a szimbólumokon túl 2011.03.16. 09:57:35

Ténytár A minap napvilágot látott alkotmánytervezettel kapcsolatos viták során az abban foglalt szimbolikus kérdések kerültek a média

Trackback: Az szarszájú utolsó alkotmányozás nélküli nap 2011.03.16. 09:49:44

 Kedvezményes áfakörbe sorolják a fasztarisznya vendéglátós zenélést és újra kötelezővé teszik a közszolgálati alapvizsgát a parlament utolsó, alkotmányozástól mentes ülésnapján. Szigorítják a dohányzási tilalmat is, de még nem tudni, mennyire....

Trackback: Orbán helyretette az csöcspénisz EU-t a szarrábaszott 15-ei napsütésben 2011.03.16. 09:49:20

 Orbán "Rojtos Puncus" Viktor nem tűri, hogy Brüsszelből diktáljanak a picsafüst magyaroknak. Nem tűrtük ezt Bécstől és Moszkvától sem. Egészen más volt idén a seggfej hangulat az állami ünnepségen, mint az utóbbi években. ...

Trackback: Hozzászólás a médiatüntetéshez 2011.03.15. 22:16:20

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!   Ennek a tüntetéssorozatnak komoly jelentősége van. Az utóbbi évtizedek közbeszédét – a valóságshow-kon és a celebvilágon túl, a valóban jelentős társadalmi kérdésekben – a politikai pártok határozták ...

Trackback: Pénzért vettek Orbánnak közönséget 2011.03.15. 18:00:12

Az origo internetes újság szerint mintegy ötszáz fiatalt lefizettek, hogy vegyenek részt az állami ünnepségen....

Trackback: Pénzért vettek Orbánnak közönséget 2011.03.15. 18:00:11

Az origo internetes újság szerint mintegy ötszáz fiatalt lefizettek, hogy vegyenek részt az állami ünnepségen....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a-kis-herceg 2011.03.17. 21:27:50

a magyar fejlődés... Petőfitől orbánig...

Pest-Vác vasútvonal 165 év !!!!

1846-ban 49 perc!!!

2011-ben 42 perc, 34 km/h

"08:41 Budapest-Nyugati 09:23 0:42 34 km 640 Ft
A kiválasztott utazáshoz szükséges jegyek 2. osztály
Menetjegy -- 640 Ft Összesen fizetendő: -- 640 Ft
További információk: Menetdíjszámítás alapja: * 2. osztály: 34 km"

"A kezdetben egyvágányú Pest–Vác közötti vasútvonalat 1846. július 15-én nyitották meg ünnepélyes keretek között, József nádor és családja jelenlétében. A különvonat a 33,6 km hosszú utat, a Dunakeszin tartott 10 perces tartózkodással, 59 perc alatt tette meg."

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.17. 21:27:51

@Szimba: ilyenkor kell japán metszőollót is venni. A következő szállítmány tán már sugározni fog...

aszekelyek 2011.03.17. 21:32:22

@Harmony12: Ebbe a szocik szuperbruttója is belezavart. Ne feledd.Az érdekképviseletek , ebből is látszik, porrá vannak zúzva munkavállalói oldalon. Eleddig megtették, hogy teljesítették a z eddigi kormányokkal a megállapodott béremeléseket. Meg kéne azért indokolni, most, miért nem, amikor még más adókkal kedveztek is nekik. Azt, hogy számítod ki előre, hogy le fognak téged xarni, ha adsz kedvezményeket , akkor is ? Akkor kellett volna jelezniük, akik nem tudták vállalni a bérfejlesztést, amikor OÉT-volt. Akkor lehet kiszámolni valamit, ha ismerem a tényezőket. Mindet.Mondják, hogy volt, ahol jó előre megmondta a munkaadó, ne is álmodjanak róla. Arról is a zorbántehet. Egyesek szerint.

lüke 2011.03.17. 21:37:08

@Hepci:
zsüli irigykedhet a marketingedre:)
hát még panel

aszekelyek 2011.03.17. 21:38:55

@lüke: Ugyanezt hallottam ma barátnőmtől. Meg azt, hogy 7 ezer euró egy jegy, annak, aki el akarja hagyni japánt. A repülők meg sugároznak. Ez tény. Hétér vehecc sugárzó repülön jegyet. Mutatták, hogy vizsgálják a gépekről leszálló utasokat a célállomáson.Nem engednek oda senkit. A férje szerint a felét nem vallották be. Mert ha valóban az van, ami, akkor a baj, sokkal nagyobb, mint mondják. Tektonikus törésvonalra , ahol gyakori a földrengés és idő kérdése volt egy ekkora csak, atomerőművet építeni nem bölcs dolog sztem.

lüke 2011.03.17. 21:39:47

@aszekelyek:
dehogy, a drága márta néni kéremnek

lüke 2011.03.17. 21:42:42

@aszekelyek:
persze, ua. mint csernobil
tegnep ejjel ill ma ,még azt írták van szabad jegy
a repülökön átmegy a sugár,Alu
evakuálnak: amerikaiak, kínaiak, osztrákok már délre küldték a követséget
nem egyszerü egy szigetröl elmenni

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.03.17. 21:42:56

@aszekelyek: Japán egy tektonikus törésvonal. Egy az egyben.
A televíziók is sugároznak. Még. Szerencsére.

lüke 2011.03.17. 21:43:26

@Letícia:
nem ölég egyszer(mint neki:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.03.17. 21:45:01

@namitirok: Ettől még szörnyű, ami ott történt és minden segítséget megérdemelnek, amit nyújtani tudunk. Ez nem sok ugyan, de legalább velük vagyunk. Az állítólagos rokonokkal...

aszekelyek 2011.03.17. 21:46:33

@hoplita: kurucos hírmagyarázat nem a profilom , kedves hoplitám. :) @a-kis-herceg: Ezt legalább nem zárták be a kókadték!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.17. 21:46:35

@hoplita: fajtajelleges... majha fasisztákok... ilyet borra szoktak mondani... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.17. 21:48:09

@porfelhő: nem aranyozni kell, hanem masszírozni...

lüke 2011.03.17. 21:49:12

@namitirok:
abból nem lesz szalonna
vagy- jön dér

lüke 2011.03.17. 21:51:13

@Hepci:
van valami probléma?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.17. 21:51:17

@porfelhő: s mi van Lacibácsi bugyijával? Lerángatta róla 23 millió román felszopónő?

Harmony12 2011.03.17. 22:02:33

@aszekelyek: Nem tudom, hogy megy-e a matek, de a nagyjövedelműek, akiket épp itt alázol fizetik a legtöbb adót, tb hozzájárulást, stb. Akkor miért is kellene őket megfosztani attól, hogy arányosan megkapják a táppénzüket ha netán úgy hozza az élet???? Depláne, hogy pont nem ez a kör a táppénzcsaló, hiszen nem éri meg neki???
Ne haragudj, nem értelek, de egyáltalán.

aszekelyek 2011.03.17. 22:04:59

@hoplita: Az lepne meg, ha nem gyaláznák Pintért és a rendőrséget , a kurucon. Más nem nagyon. Bizti minden teljesen törvényes volt? Egész biztosan? Csak úgy gyalázhatnékjuk vót a rendőröknek? Cö-cö.

aszekelyek 2011.03.17. 22:07:02

@lüke: Lassan kiderülnek a dolgok.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.17. 22:08:08

@lüke: dehogy, csak megittam egy fél üveg szürkebarátot, amit pinot gris-nek hívnak Balaton-felsősznoblanden..

aszekelyek 2011.03.17. 22:08:40

@vinczej: Ezt hoplitával kéne megbeszélned:) Ő a kuruc guru.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.17. 22:10:22

@Harmony12: Aszekelyek úgy működik, hogy a Fidesz kitalál valamit, s ha baromság, ő megmagyarázza. Akkora baromságot eccerűen nem tudnak kitalálni, hogy ő ne értsen vele egyet.

aszekelyek 2011.03.17. 22:14:50

@vinczej: Juj, egy Horthy kép! Úristen ezek a fasisztanácikok előretörtek! Világvégeeee, fusson, ki merre lát? HA te tudnád, milyen Újnáci / újfasiszta ellenes tüntetést oszlattak mianap a híres németeknél! Megnyalnád a tíz ujjad. Még a jelképeket se tiltják! CSak reklámozni nem szabad. A többit igen. Állítólag az németesen demokratikus. Képzeld. Az álláspontjuk szerint újnáci , fasiszta párt elfér a demokráciában. Érted te ezeket a németeket? Mit jajonganak akkor miattunk?

aszekelyek 2011.03.17. 22:22:52

@Harmony12: Mást mond a kormányszóvivő. Ezt vélhetően okkal teszik. Mi nem ismerjük a számokat. Ha ezt lépték, nyilván okkal. Nem a befizetőkkel akarnak kitolni. Ők kaptak ugye másutt 16 % jövedelemadót. Legyen elég.

@Hepci: Hepcikém, elkerülte a figyelmedet, hogy ezt még nem minősítem, mert kevés az info hozzá? Csak szólok. Ok nélkül nem tettek nagyon semmit eddig. Majd megosztom veled az infoimat.

porfelhő 2011.03.17. 22:23:11

@Hepci:
Valóban? úgy gondolod?

aszekelyek 2011.03.17. 22:24:10

@porfelhő: Meg korán is halnak. Korábban, mint az OECD-ben.

porfelhő 2011.03.17. 22:28:36

@Hepci:
Hm. Kérdezd meg "a Lacibácsit". ő biztos választ ad Neked, hogy mi történt vele.
:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.17. 22:32:16

@aszekelyek: biztos vagyok benne, hogy tecceni fog, de elébb megbeszéled a német barátosnéddel.
Így szokták csinálni a horgászvizeken is: nem tudják kiszűrni a rapsicokat, így betiltják a horgászatot. Logikus. akkor legalább nem látja senki, magukban lesznek.

inreallife 2011.03.17. 22:33:24

@aszekelyek: nanemá. nem posztom, hogy védjem az előző bagázst, de azért kilógna a lóláb, ha ezt szó nélkül hagynám.

én úgy tudom a fidesz vezékar, amikor az eu-s pénzeslábas mellett tüsténkedik, akkor szalvéta helyett mindig a "bajnai az isten" feliratú papírokat lobogtatnak a kezükben. de mond el nyugodtan, ha ezt nem hiszed a zorbánéknak.

csak egyre kérlek, nem kell pártoknak szurkolni meg ellendrukkerkedni meg ilyenek. ez nem egy meccs. gondolj inkább arra, hogy szerinted szíjjártó megérdemli-e a 2000000+ forintot havonta a munkájával, vagy esetleg nem "dolgozik" meg érte, mindjárt másképp látod te is. nemtom mekkora fizetésed van, de gondolom a töredéke, ahogy sok más embernek is. annyira azért nem jók. én őszintén meg egy titkárnői fizetést is túlértékeltnek tekintek....

inreallife 2011.03.17. 22:35:19

@aszekelyek: amúgy tisztában vagy vele, hol van az a pénz, ami az imftől jött? meg fogsz lepődni, ha utánaolvasol...

Harmony12 2011.03.17. 22:36:35

@aszekelyek: A vakhited lesz egyszer a veszted ha nem tanulsz...
Mondd, mielőtt lett ez a fidec, mondjuk 20 éve, mégis kinek szurkoltál? Esetleg Antall-fan voltál? Most komolyan...

Harmony12 2011.03.17. 22:41:16

@inreallife: Átadom a terepet, de előrebocsájtom, amit a-kis-hercegtől tanultam.
Ne használj észérveket, aszekelyek nem hiszi el úgyse, hogy létezhet bármi rossz a jelenlegi garnitúrában. :-)
Jó éjt mindenkinek!

porfelhő 2011.03.17. 22:42:43

Hoffmann Rózsa: Célszerű, ha 16 év lenne a tankötelezettség korhatára"

A Széll Kálmán-tervben az szerepel, hogy a tankötelezettség a jelenlegi 18 helyett 15 éves korig tartson.
Ez a szám nem kőbe vésett - hangsúlyozta az oktatási államtitkár, aki úgy látja: célszerű lenne a 15-öt 16-ra emelni, mert "megérné az az egy év, hogy bent tartsuk a gyereket az iskolában".

Kiemelte: az államnak felelőssége, hogy védelmet nyújtson például azoknak, akiket a szülők kivennének az iskolából, "és ki tudja, milyen sorsra szánnák őket".

A tankötelezettség korhatárát a közoktatási törvény szabályozza majd, annak elfogadásáig és a partnerek meggyőzéség pedig még van idő - mondta Hoffmann Rózsa, aki úgy látja, hogy a vezető politikusok is inkább a 16 éves korhatár felé hajlanak.

Ha fogadni kéne, akkor arra tennék, hogy a 16 év fog szerepelni a közoktatási törvényben - fogalmazott, majd hozzátette: látni kell, hogy nem kevés az olyan gyerek, akik nem boldogulnak és nem is akarnak boldogulni a tanulással, és visszavetik a többieket."

inforadio.hu/hir/belfold/hir-420612

hm."fogadni kéne" jó szöveg!:)
hölgyeim és uraim, esetleg majd megtehetik tétjeiket, önök is.:)))))))
hm. "nincs nálunk a bölcsek köve, után "nem kőbe vésett"!
jó.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.03.17. 22:44:43

index.hu/belfold/2011/03/17/muveszi_koncepcio_volt_a_hianyos_petofi_vers/
"Idén több tízezer ember a kordonokkal, gyűlöletkeltéssel teli megosztott ünnepek után végre valódi, közös, nemzeti ünnepként ünnepelhette március 15-ét. Értetlenül és megdöbbenve állunk minden olyan próbálkozás előtt, amely ezt az ünnepet utólag el kívánja venni az emberektől" - hangsúlyozza a közlemény."

Hátugye, az úgy volt, hogy előre nem tudhattuk, hogy megvágják Petőfi Urat a művészi szabaccság jegyibe'!
Nem az ünnepet vették el, csak egy újabb illúziót, akinek még maradt, attól...
"E szempontoknak megfelelően bizonyos műsorszámok nem teljes terjedelemben hangzottak el (például az idézett Petőfi-vers és a katonadal montázs) vagy nem egy előadói blokkon belül (például Nemzeti dal), és "mint ismert, még a Himnuszt sem szoktuk teljes terjedelemben énekelni" - írják."

Kérem, a Himnuszt vagy teljes első versszakkal, vagy sehogy!
Nehogy már kiragaggyuk, ami megfelel e kétharmad ízlésinek, no! Azt a kirilejzumát nekije! Basta!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.03.17. 22:46:21

@porfelhő: Legyen 15 és fél! Vagy inkább 3/4? Az mégis majd' 16, de nem kell megszorítanyi érte!:-(

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.03.17. 22:49:14

Különben meg ki akar csalni a táppénzzel, mikor örülnek, ha munkájuk van?
Nincsenek tömeges táppénzcsalások, nyilatkozzák! Akkor minek, embörök?
Csak, hogy megmutassuk, csinyájjuk a dógunk, ha szarul is?:-(

porfelhő 2011.03.17. 22:54:05

Elhagyták a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület (SZJPE) tagjai a Heves megyei Gyöngyöspatát csütörtök este - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. Sajtóhírek szerint Hajdúhadházon folytatnák a járőrözést, a Hajdú-Bihar megyei város polgármestere máris közölte, nem hívták az egyesületet a településre."

www.stop.hu/articles/article.php?id=843899http://www.stop.hu/articles/article.php?id=843899

hm. Nem kell hivni őket, úgy látszik mennek meguktól is. Fő, hogy legyen balhé?

parlamentarista 2011.03.17. 22:55:19

@aszekelyek:
nem látom be, hogy miért ne lehente ebben az országban bármikor fasisztázni. a horthy korszak sem volt egységes, de horthy nagyjából annyira volt fasiszta, ahogy kádár kommunista. a politikában a baloldalnak el kellene határolódnia a kommunizmustól, és a jobb oldalnak a fasizmustól. civilizált világban antikommunista baloldal van, és antikommunista jobboldal.

és akkor nem kellene félni, a török gábor által annyira hangoztatott szavazatmaximalizálás jegyében a szocik azért, hogy szavazatokat nyerjenek jobbról rájönnének, hogy a gyereküdültetést horthyné vezette be, vagy végtére is kádár-rendszer tette a fiatalok körében annyira népszerűvé március 15-ét, mert mégis csak meghagyták igaz a három tavasz ünnepének (márc. 21, ápr. 4.) volt a része, de a forradalmi ifjúsági napok a fiatalok körében egyet jelentett a 1848-as szabadságharc méltó megünneplésével. és ezt meg a nemzeti jobboldal mondhatná el, annak érdekében balról szerezzen szavazót.

tehát a civilizált politikai kultúra játékszabályai nincsenek betartva. a kormánypárt egyszerűen nem jött rá arra, hogy a jobboldalt nem horthy-val kell reklámozni, hanem petőfivel, vagy kossuth-tal. tehát a magyar jobboldal gyökereit a nemzeti liberalizmusban kellene keresni, és nem a nemzeti populizmusban. és egyébként megfordítva is igaz, a baloldalnak a humanista hagyományokat kellene keresni, és így mellőzni lehetne a szociális demagógiát. helyette az megy mint a dedóban. egy állami ünnepen "művészi koncepció" egy versből a közepét kihúzni, ha az nem tetszik. miért nem lehet másik költeményt választani.

már lassan megszoktam, hogy ilyenkor lehet török gáborba belerúgni, hogy vegyed már észre, sajnos mióta írta ezt a posztot már nem lehet, de talán jobb is így, végtére is köpjék le azok, akiknek semmi mondanivalójuk nincsen.

parlamentarista 2011.03.17. 22:58:27

@namitirok:
ehhez képest az óvodában a "petőfi sándor gatyába táncol, felesége bugyiban, úgy mennek a moziba" művészet, de egy versből az országgyűlés tehetetlenségéről, és a sajtószabadságról írt középső strófák kihagyása inkább tűnik koncepciózusnak semmint artisztikusnak.

ubul2000 2011.03.17. 23:00:22

@porfelhő: Mennek meguktól is. Hogy NE legyen balhé, hanem rend.
Nem kellene úszítanod, mint az a hülye eszenincs lmp-s.

ökörpöröly 2011.03.17. 23:02:18

@porfelhő: Annyi mindent kőbe véstek már I. Cigány Kadhafiék.....:) Jövőre ki kellene vezetni a szuperbruttót is, ami megint pár száz milliárdba kerülne.
Nem tudom mikor esik le a sok fideszhülyének, hogy I. Cigány Kadhafi ravasz, gátlástalan politikus, hatalmat szerezni, hazudozni, mesét mondani a tömegnek tud, de államférfiként cselekedni nem. Erre se a szellemi, se a jellemi képességei nincsenek meg. Hazardíroz, mások bőrére. Persze megteheti, a Kolompár-Orsós-háznak van pár tízmilliárdnyi megtakarítása.
Neki bármit megérne, ha valami nagyot alkothatna, csak ez mozgatja. 2002-től kezdve megtett mindent, hogy az ország tönkre menjen, a minél rosszabb az országnak, annál rosszabb a szoclibeknek alapon. 2010 gyűlt benne a harag, most meg alkotni akar. Józan ész nélkül. Egy ideggyenge, caesaromán, kisebbségi komplexusos kancigány, akit csak az érdekel, hogy nyomot hagyjon. Caligula és Néró keveréke jellemre, csak nehogy éppen a belső köreiből vágja el valaki a torkát!:)

parlamentarista 2011.03.17. 23:02:32

@porfelhő:
a 15 év azért is durva 9 osztállyal egybekötve, mert aki késik, és 7 éves korban kezdi meg az iskolát, annak elvben a 9 osztályt sem lenne kötelező kijárni. rózsika néni javasolta a 15 évet, zoli bácsi a 9 osztályt, de nagy hoffmann-pokorni vitában arra se jutott idő, hogy rájöjjenek: mi van a szeptember után születettekkel, ők a 9. oszályt normál menetben a tankötelezettség után fejeznék be. ennyit a nagy tanügyi reformról. nem egy klebersberg egyik se.

porfelhő 2011.03.17. 23:03:18

@namitirok:
Jól számolsz! valóban, az már majdnem 16! nagyon ügyes vagy.:)))

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.03.17. 23:03:57

Mai végszóként, Fülig Jimmyvel:
"Lehet, hogy hozok még egy törvényt, ami szerint pálinkát is lehet inni (a koronatanács) közben, de meghányom magammal, mert uralkodni bölcsen kell.”
proszektura.blog.hu/2011/03/11/meg_mindig_az_alkotmany_1

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.03.17. 23:10:30

@porfelhő: Naugye! Mennyi a sikerdíjam? És ebből mennyit kell visszapörgetni?:-(

ökörpöröly 2011.03.17. 23:15:18

@Hepci: Veled még Lux Elvira se tudott volna mit kezdeni!:P

porfelhő 2011.03.17. 23:15:22

@ubul2000:
Nem mondod? "uszitani"? Azt igérték Neked, hogy két hét alatt rend lesz. Nem?! Kinek a feladata a rendteremtés szerinted?
Na. ugye? nem a gárdáé!

ssi 2011.03.17. 23:17:08

@lüke:
nekünk jobban bejön a kicsit gátlásos realista, s nemcsak azért mert a környezetünkben vannak isten/nőnek nevelt kissé gátlástalanok

ME-párbajos múltidézésemmel több volt a célom, ki kellett próbálnom egy másfajta hangolást, mert főleg ebben kakukk tojás, a tartalomban meg lehet, hogy azért a kicsit kisebbhez tartozó, mert jelenünk meghatározója mögött egyébként se volt soha a tényleges többség

ökörpöröly 2011.03.17. 23:20:14

@porfelhő: Pintér "Nemismeremklodót" István, a szabolcsi tirpák , aki sofőrként kezdte a rendőrségnél, eddig csak azzal volt elfoglalva, hogy a strómanjain keresztül birtokolt cége minél több állami megrendelést kapjon.
Egyébként tény és való, hogy a cigányok ellen valamit kell tenni. Ha a bohóc Gárda teszi, az is sokkal jobb, mintha semmi nem történne.

ökörpöröly 2011.03.17. 23:21:18

@Hepci: Veled Lux Elvira se tudott volna mit kezdeni!:P Talán hívj fel egy delejes embert valamelyik csatornán, éjfél körül már rendelnek!:)

porfelhő 2011.03.17. 23:21:50

@ökörpöröly:
hm. A sorok között olvasva, végül is igaz amit írsz. De nem tudnál egy kicsit finomabban fogalmazni. ? Már kértelek sokszor, ha jól emlékszem.
:))

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.03.17. 23:21:56

@Hepci: Megint ismétel a szoftver, pedig alig van itt forgalom..
Buena notte für every bodry!

ökörpöröly 2011.03.17. 23:24:41

@porfelhő: Bunkókkal szépen viselkedni olyan, mint kutyát nevelni Dosztojevszkij idézetekkel!:P Kinek-kinek érdeme szerint!:)

porfelhő 2011.03.17. 23:25:13

@parlamentarista:
Nem vagyok szakmabeli. De amennyit olvasok és tudok a tanügyi reformról. röviden és finoman fogalmazva, az a nullával egyenlő.úgy gondolom.

ökörpöröly 2011.03.17. 23:27:44

@porfelhő: Még semmi sincs a tanügyi reformról, csak kósza hírek, amik néha hol kőbe vannak vésve, hol nem. A Káosz-elmélet valamelyik neves kutatója Nobel-díjat kapna, ha megfejtené a FIDESZ-KDNP eddigi tevékenységének az értelmét!:)

porfelhő 2011.03.17. 23:28:19

@ökörpöröly:
Nem úgy. van.:) Nincs joga a gárdának sem önbiráskodni.
szerintem.

ubul2000 2011.03.17. 23:28:43

@porfelhő: Magad Uram, ha szolgád nincsen!

inreallife 2011.03.17. 23:29:54

@aszekelyek: olvass utána, mert nem vagy jól tájékozott. a földrengést simán kibírta az erőmű. a tsunami lakapta a generátorokat, amik a hűtővizet forgatták, na most azért fortyognak a reaktorok...

ökörpöröly 2011.03.17. 23:32:22

@porfelhő: Van amikor a szükség felülírja a jogot. Több százezer ember él főleg kistelepüléseken rettegésben, több százezer ember hagyja abba kertje művelését, több százezer lopnak meg tehetetlenül. Valakinek, valamit tennie kellett. Ahogy néztem a gyöngyöspatai lakossági fórumot, a fehéreknek tetszett, hogy végre biztonságban érezhették magukat.
Ha pintér "Nemismeremklodót" István főmaffiózó tojik a munkájára, akkor elvégzi azt más.

porfelhő 2011.03.17. 23:32:39

@ökörpöröly:
Nem írtam, hogy van. Eddig amit olvastam, tudok.....
Duma az viszont van. Micsoda szakmaiság, "arra tennék, fogadnék" hm.
:)

ubul2000 2011.03.17. 23:32:43

@porfelhő: Legmélyebb tisztelettel kérdezem, ha nem veszed sértésnek:

1. Mit nevezel önbíráskodásnak?

2. Mondj egy példát amikor a Gárda esetében ez történt.

ökörpöröly 2011.03.17. 23:33:17

@Hapcedli: Nézegess inkább gombakalapokat, de tilos asszociálnod!:P

ökörpöröly 2011.03.17. 23:34:41

@porfelhő: Mondjuk azt már tudni, hogy a balneológiát elsöpri "Ügynökfia" Pokorni Zolika forradalmi hevülete!:)

ubul2000 2011.03.17. 23:38:15

@ökörpöröly: Úgy hallottam jövő hétre az összes mo-i balneológus hallgató nagy tüntetést szervez...

porfelhő 2011.03.17. 23:39:48

@ökörpöröly:
Én nem azt olvastam, hogy tetszett nekik. Lehet, hogy nem jó helyen olvastam talán?
Lopnak, lop a "fehér" is. A "földekre" meg a gárda sem megy ki, hogy kivédjék a lopást.
Már írtam, senki nem vitatja el, hogy vannak a romák között /is/ bűnözők. Akkor sem engedheti meg magának senki, még a gárda sem, hogy rettegésben tartsa Őket.
Milyen felnőtt váljék azokból a gyerekekből, igy is elnyomottak, szegénységben élnek, a szegénységi küszöb alatt. Félnek és rettegnek?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.17. 23:40:46

@porfelhő: az még nem önbíráskodás, hogy sétálnak az utcán a feketébe öltözött csávók.
Nyilván meg lehetne oldani a problémát úgy is, hogy Bauer Tamás, Haraszti Miklós, TGM, Vásárhelyi Mária és Babarczy Eszter leköltöznek Gyöngyöspatára és a cigányok lelkére beszélnek. Valamint Schiff András zongorázik nekik esténként, Kertész Imre pedig felolvas.
Reménykedjünk, megpróbálják, hiszen tudják, merik, teszik (esetleg tosszák).

inreallife 2011.03.17. 23:41:19

@aszekelyek: csak szólok, hogy az átlagbért keresők is buknak a táppénzen, márpedig ott sem a táppénzcsalásra szakosodnak. innentől kezdve elég lenne azt mondani, hogy állami terület azt kész. 18 év felett mindenki éljen meg, ahogy tud. ezt az emberek elfogadnák, ha cserében kevesebb adót fizetnének, majd kötnek baleset és életbiztosítást azt kész. de elveszik a pénzt, utána meg semmi szolgáltatás, az nem a jól működő állam modellje.

@Hepci: remek meglátás, így egybevág minden. :)

porfelhő 2011.03.17. 23:45:25

@ubul2000:
Hm. Véleményem szerint már az is elég, ha rettegésben tartják Őket. Már irtam, a rend teremtése a rendőrség feladata.
Én is nagy-nagy tisztelettel válaszoltam.
:)

ökörpöröly 2011.03.17. 23:48:45

@porfelhő: A cigányoknak volt pár száz évük, hogy beilleszkedjenek. Beilleszkedett ide ezernyi nemzet leszármazottja, németek, szlovákok, horvátok, szerbek, vendek, besenyők, kunok, jászok, örmények, lehetne még sorolni. 2-nek nem igazán sikerült, a zsidóknak és a cigányoknak, talán bennük is lehet valami hiba.

porfelhő 2011.03.17. 23:52:01

@Hepci:
Na már Te is. Mindegy, úgy sem fogjuk megérteni egymást. Mindenki írja, én is írom, az álláspontok pedig nem közelednek, ha egy hétig írnánk akkor sem.
:)

ökörpöröly 2011.03.17. 23:53:20

@inreallife: Teljesen igazad van. Az orvosi vizsgálatokat kellene megszigorítani, nem a fürdővízzel a gyereket kiönteni.

ökörpöröly 2011.03.17. 23:54:45

@porfelhő: Mert Te elméleti síkon közelíted a dolgot, mi pedig gyakorlatiasan. :)

porfelhő 2011.03.17. 23:57:32

@ökörpöröly:
Nem írtam, hogy nincs hiba bennük. Közöttük is vannak, akik beilleszkedtek.
Ne haragudj! én nem tudok "nagyon" gyűlölni. én nem tudom Őket sem, "egylapra feltenni" .
Nagyon sok kell nekem ahhoz, de akkor az végleges.

porfelhő 2011.03.18. 00:03:28

@ökörpöröly:
A cigánykérdést? Persze, hogy elméleti síkon, hogy közeliteném másként? Írd már meg!
:)

ubul2000 2011.03.18. 00:03:59

@porfelhő: Abban egyetértünk, hogy a bűnüldözés a rendőrség feladata. De a megelőzés, az önvédelem joga adassék meg az egyszerű halandóknak is, ha már erre a rendőrségnek nem jut energiája.

A "rettegésben tartja őket" kifejezést nem értem. Szerinted fenyegetett valakit a Gárda? én nem tudok ilyenről. Persze, ha a rettegés alatt azt érted, hogy ez borzalommal tölti el a lopni vágyó delikvenseket, mert nem merik megtenni, akkor igazad van, de ez a rettegésben tartás nem káros.
Aki nem követ el semmit, annak semmi rettegni valója szerintem nincsen és nem is volt....

porfelhő 2011.03.18. 00:07:35

@ökörpöröly:
Egy válasz kihagytam. Bunkókkal szépen viselkedni." Na igen, ha "kiverik nálam a biztositékot" nekem sem kell a "szomszédba menni", hogy lekezeljem őket. Ez biztos, ha más nem is.
:)))

porfelhő 2011.03.18. 00:09:42

Na. jo.

Uraim! /ha egyáltalán "fiúk" vagytok/!
:)))

Jóccakát!

ökörpöröly 2011.03.18. 00:13:37

@porfelhő: Én se gyűlölöm mindet, de általánosságban olyanok amilyenek. :)

ubul2000 2011.03.18. 00:14:16

@porfelhő: ökörpöröly a 23:48-as hozzászólásában velősen, lényegretörően elemezte a probléma lényegét. Hozzá kell tennem, hogy e két nációval nemcsak Mo-n vannak gondok. Sok más helyen is. Igaz, nem mindenütt, csak ott, ahol megjelennek.

ökörpöröly 2011.03.18. 00:14:40

Kocogok én is aludni!:)

ubul2000 2011.03.18. 00:26:30

Jó éjt mindenkinek!

lüke 2011.03.18. 07:31:44

@Hepci:
SA Firenzéböl videokonferencián! zongorázik
a többiek meg hegedülnek, Cohn Bendit is megmutatta az EP-ben

hoplita 2011.03.18. 07:43:19

@aszekelyek:
Mosolyogva kérkedsz a tájékozatlanságoddal.
Igazi fityiszes tempó....

@Hepci:
Igazad van..:)
Akkor ez séring gyerek amolyan alsóközép-bács-kiskuni durbincs sógor, földalatti acéltartályban barikolva.:)

lüke 2011.03.18. 07:48:11

@manyike:
ebben nem értünk egyet, letörik a gyereket már az óvódában, nem beszélve az iskoláról(s a magyar munkahelyen is jól megreguláznak)
s mint mindig írom a virtualitás sürü sötét erdejében:mindenféle
ismeretek nélkül - kiféle , miféle- okítják a másikat a marketingröl, lehet, hogy éppen olyanok akik padlóra küldték a cégüket

hoplita 2011.03.18. 07:57:33

@aszekelyek:
Engem meg az, ha önálló gondolkodást produkálnál.
Cö-cö....
Nem veszed észre, hogy még az érvkészleted is azonos a bolsilibsikéval...?
Nem is szégyelled magad egy kicsikét....?
Nem éred fel ésszel, mi...?

lüke 2011.03.18. 07:59:35

@manyike:
s a bejegyzés, akinek szó,l pontosan érti( nem félre) a viccet, amit a komment tartalmaz

hoplita 2011.03.18. 08:12:35

@Hepci:
Először valami fogósabbat akartam válaszolni porfelhőnek, mongyuk idióta...vagy valami ilyesmi.
De szerencsére tovább olvastam......
És jót röhögtem...:))

hoplita 2011.03.18. 08:16:44

@porfelhő:
Tudod hogy halt éhen az elméleti fizikus a csupasz szobában, konzervekkel körülvéve...?

Na, az vagy te...a zelméleti fizikus.:)

nyünyüge 2011.03.19. 20:22:31

Vonatkozó link:

torokgaborelemez.blog.hu/2011/02/11/325_horgasz_a_pacban

Tényleg, a Századvégnek sikerült már az idei párt-támogatási adatokat publikálni?
süti beállítások módosítása