Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:36

Két - ezen a blogon már korábban részletesen tárgyalt - ügyben is érdekes mondatok hangzottak el a mai napon. Mindkettő slágertémát érintett: valóban visszalép-e az MSZP a Fidesz javára, illetve tényleg olyan rosszak-e az MDF kilátásai a jelöltállítási folyamatban?

Mesterházy Attila egy lakossági fórumon fontosnak tartotta, hogy az eddigi lebegtetés után egyértelműen fogalmazzon a visszalépések ügyében (meglepő, hogy a hírügynökségi tudósítást csak egy-két honlapon találtam meg). A szocialista miniszterelnök-jelölt a tudósítás szerint kijelentette: „biztosan nem lépnek vissza az MSZP jelöltjei a választás második fordulójában a Fidesz javára”. Ha valóban ez hangzott el, akkor lehet, hogy ezzel a téma le is zárható – s rögtön ki is jelenthető, hogy tévedtem, amikor azt hittem, a témát felkapó szocialisták vagy nem számolnak a következményekkel, vagy ellenkezőleg: nagyon is tudják, hogy mit idézne elő, kit segítene bejelentésük. Még az is lehet, hogy talán az MSZP felismerte, leginkább csak a választók összezavarására lenne alkalmas a kiötlői szerint nem a mandátumokról, hanem az imázsról és a politikai mozgástérről szóló lépés.

Ennél is érdekesebb események történtek az MDF-fel kapcsolatban. Az ajánlószelvények gyűjtése kapcsán már eddig is számos kellemetlen hír jelent meg a pártról, ezeket azonban a Fórum politikusai azonnal politikai támadásnak minősítették és rendre magabiztosan cáfolták. A szóvivő folyamatosan az „időarányosan jól állunk” mondatot ismételgette, a kampányfőnök a múlt hétre, a miniszterelnök-jelölt pedig erre a hétre várta az áttörést, ám a hivatalos adatokban ma este még mindig csak 21+5 MDF-est találunk.

Ma délután az MDF-ellenességgel nehezen vádolható ATV honlapján jelent meg egy írás, amely a következőt állította: „A fővárosban egyenesen csodára van szüksége az MDF-nek ahhoz, hogy területi listához jusson, és ha az országos lista össze is jön, de Budapesten nem lehet az MDF-re szavazni, a parlamenti küszöb átlépése lehetetlenné válik.” Ha a hír igaz, azaz Dávid Ibolya pártjának nem lesz legalább nyolc egyéni indulója a fővárosban – és ezáltal itt nem állíthat területi listát -, az MDF esélyei valóban már április előtt nullázódnak. Többször beszéltem arról – legutóbb éppen az LMP kapcsán -, hogy 20 területi lista nélkül az 1990-es KDNP kivételével még senkinek sem sikerült parlamentbe kerülnie; ráadásul, ha Budapest esik ki, a közel másfél millió (2006-ban: 1.358.504) potenciális szavazójával, az végképp lehetetlenné teszi egy kis pártnak országos összesítésben az öt százalék elérését (minél több helyen nem lehet a pártra szavazni, értelemszerűen annyival magasabb a küszöb ott, ahol a szavazólapon szerepelnek).

Kíváncsian vártam tehát, hogy miképp reagál az MDF, lesz-e egyáltalán megszólalás, s ha igen, abban visszaköszönnek-e a korábbi panelek. Lett, méghozzá elég hamar – bár mostanáig nem került fel a párt honlapjára. Érdemes szó szerint idézni: „A Magyar Demokrata Fórum ezúton tájékoztatja az ATV.hu–t, valamint az oldalnak név nélkül nyilatkozó, magát „fórumos politikusnak” nevező forrást, hogy az MDF minden megyében és Budapesten hamarosan területi listát fog állítani. A megjelent információ egyetlen igazságtartalma, hogy a fővárosban valóban a vártnál nehezebben halad az ajánlószelvények gyűjtése. Miután azonban egyes pártok szinte sáskahadként tarolták le Budapestet, ezen józan ésszel nincs mit csodálkozni. Ugyanakkor a cédula-gyűjtési időszak félidejében járunk, így bő két héttel a leadási határidő előtt felesleges bárkinek is kongatnia a vészharangot. Bokros Lajos és az MDF természetesen március 19-ig továbbra is várja mindazok ajánlószelvényét, akik támogatják az egyenes beszédre és a reformokra épülő politikát.” A Kerék-Bárczy Szabolcs által jegyzett közlemény első nekifutásra a szokásos magabiztossággal íródott. Tapasztalt kremlinológusok azonban nálam ügyesebben egyből látnák a lényeget, igen, a második és harmadik mondatban. Ha valóban nagy bajban van az MDF – márpedig ezzel leginkább a párt döntéshozói lehetnek tisztában -, akkor érdemes már most gondolni a kudarc magyarázatára. Számomra ez a közlemény, minél többször olvasom, annál jobban erről szól: bár még ott van benne az elmúlt hetek magabiztossága, nem is a sorok között, hanem egyenesen a mondatokban jelenik meg a tény elismerése („valóban a vártnál nehezebben halad”) és egyben a bűnös, a kudarc okozójának megnevezése („egyes pártok szinte sáskahadként”).

Most már tényleg nem kell sokat várni, hogy kiderüljön: jogos győzelmi jelentést vagy a felelősséget előre áthárító közleményt akart-e írni ma az MDF.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr181807232

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajuszakasztó 2010.03.04. 06:42:32

Bokrossal kell mindig konzultálni, csak nem szabad egyedül odaengedni a műtőasztalhoz. Bokros Lajos politikai könnyűsúlyú dilettáns, aki a politikai térben és időben képtelen elhelyezni magát. Teljes jó szándékkal működik együtt

Trackback: Az MDF nagyon csúnyán eltaktikázta magát 2010.03.04. 00:50:02

Dávid Ibolyáék elfelejtették, hogy nem lehet olyan gyorsan pártot építeni, mint amilyen gyorsan a politikai irányvonalat és a vezetést le lehet cserélni. (Fotó: Playboy) Az ATV értesülései szerint az MDF nem tud budapesti listát állítani. A párt szóvi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

theofil 2010.03.04. 14:25:29

@[nev]:

A rendszerváltás után mdf-es oktatási miniszterek voltak, 94-től kezdődőden pedig Magyar Bálint és újra Magyar Bálint.

Most a Hiller van (de minek).
Magyar Bálintnél erőszakosabb, ostobább, doktrínerebb alak ritkán akad még az eszdéeszesek között is.

De miért a szocik verték szét a liberális koncepciót?

gossage 2010.03.04. 14:27:23

@barli: horngabor idosebb 38 ev korulinell,szerintem o nem horngabor csak o egy horngabor fan :)

theofil 2010.03.04. 14:27:51

@gossage:

Andrásfalvy Bertalan, Mádl Ferenc, Magyar Bálint és újra Magyar Bálint nyilván szocialisták.

theofil 2010.03.04. 14:28:53

@barli:

Pardon.
Torgyánra már rátette a kezét Fásy Ádám miniszterelnökjelölt.

zamorano 2010.03.04. 14:29:08

Gabor!
Hianyolom a szavazasi lehetoseget a honlaprol..regebben meg ugye volt partlista es miniszterelnok.
Miert vetted le?
Meg ha nem is reprezentativ-meg az olvasok kozott sem-valamit azert mutat. Foleg ha egyre tobben leszunk ugye:)

gossage 2010.03.04. 14:31:06

@theofil: persze ..de akkor is tetszik,ha valaki ilyen okosan gondolkodik :) ...meg persze biztosan nacik

gossage 2010.03.04. 14:32:03

@theofil: nem rossz otlet..lenne itt Fasy mulato
lehet,hogy nem is lefutott otlet

Diocles 2010.03.04. 14:32:55

@hoplita:

reméljük, hogy a Fidesznek lesz annyi esze, hogy lehetővé teszi a Debreczeni-Bokros-Herényi álomcsapat elindulását.
valahogy a Munkáspárt is mindig elindulhatatott, és aligha azért, mert sok talpasa van cédulagyűjtésre...

(persze itt az érzelmek is jáccanak, ha nem lenne elég kopogtatója az MDF-nek, akkor egészen elképesztő széthullás venné kezdetét:
1. Bokros látványosan visszalépne
2. Herényi és Dávid hajbakapna
3. a maradék tagság Dávid felelősségrevonását sürgetné, Somogyit kirúgnák.
4. Dávid megtorlásként kizárná a maradék tagságot
5. Herényi kizárná Dávidot.
6. és az utolsó fejezetben kopogatna az ajtón az ügyészség a vádírattal a hóna alatt.)

radala 2010.03.04. 14:33:08

@hoplita: Jó gondolat. De hoplita ne járj már többet gyűlésre. Még téged is meghülyítenek az ilyen Pörzse félék. hidd el, hogy a Fideszesek nem komálják a kommancsokat, nincs semmi féle nagykoala veszély. Köcsög ez a Bayer / Pörzse banda. Nehogy már te is én is nekik higgyek. Legalább annyiban maradjunk, hogy van egy Ellenség utána lehet vitázni, de ez a ki utálja jobban a kommancsokat ez nevetséges.

zamorano 2010.03.04. 14:36:10

@adamka83: oke megavn es meg mindig a jobbik megy...:)

tölgyes 2010.03.04. 14:36:42

Azt gondolom, hogy az MDF-SZDSZ-nek ennyi jutott. Rossz döntések sora juttatta ide.

Ha mégis sikerülne valahogy országos listát állítania, akkor is végük. Miért? Mert az MSZP felismerte, hogy az ő bőrükre megy a játék...Az MSZP nem engedhet meg elkallódó baloldali-liberális szavazatot.. Ezért az LMP-nek is MDF-nek is vége. A fidesz ellen nem használhatóak, nekik meg nincs rájuk szükségük.

tölgyes 2010.03.04. 14:39:35

@[nev]: Rosszak aiu információi! A magyar nemzeti vagyon 85%-át az MSZP, 8-10%-át az MDF, 2-3%át a fidesz privatizálta. (Forrás: Sárközy Tamás)
A privatizációs felelősség is így oszlik meg.

radala 2010.03.04. 14:41:03

@[nev]: Mit mondjak erre? Egyetértünk, csak abban nem hogy ki a ludasabb...
Ez a népfront dolog nekem kicsit leegyszerűsítek tűnik. Rémlik, mintha Járai pl soha nem lett volna párttag, mintha Matolcsy vagy martonyi 88-ban lépett volna be. De ezek részletkérdések. Nagyjából egyetértünk. Azt mondom, most már nézzük meg mi lesz. Szerintem a legnagyobb baj, hogy semmiféle irányba nem mentünk soha (Fidesz éra kivétel:-) ) Szerintem a Jobbik által kijelölt úton menni is jobb, mint sehova. Nem hiszem, hogy csak a liberális (nekem is tetsző) oktatás az egyedül üdvözítő. A káosznál minden sokkal jobb.

snq 2010.03.04. 14:42:49

@theofil: méltatlanul kihagytad fodor gábort ;)

hoplita 2010.03.04. 14:43:31

@Diocles:
Valami okból a 6. pont piszkosul teccik.
Biztos ilyen kárörvendő fajta vagyok.:DD

De vicc nélkül, amit ezek az utóbbi években elkövettek, azért bűnhődni kell.
Mert bár ritkán találkozunk vele, de lenni kell igazságnak ezen földön is.....

radala 2010.03.04. 14:44:37

@theofil: Fodor volt pl Bokros alatt.
Mondjuk Kétségtelenül jobban cseng Andrásfalvy; Mádl, Pálinkás mit Magyar, Fodor; Hiller

theofil 2010.03.04. 14:45:09

@snq:

Valóban....mea culpa, mea maxima culpa!

theofil 2010.03.04. 14:50:00

@gossage:

Nem engedem megfúrni az én Cicciolinámat!

Le a Fásyval!

Abcúg!

theofil 2010.03.04. 14:51:37

@radala:

Nem mondhatod komolyan, hogy Járai vagy Matolcsy 1988-ban lépett be az MSZMP-be!

Akkor már mindenki Grószon röhögött.

Nem lehettek ilyen marhák.

török gábor 2010.03.04. 14:54:00

@adamka83: ott van az, csak átment linkbe.

hoplita 2010.03.04. 14:56:14

@radala:
Én rengeteg gyűlésre járok..:)
Képzeld, én néhány estétől eltekintve minden nap kimentem anno a Kossuth térre is...pedig ott aztán igazi demokrácia volt és hallhattál volna néhány hajmeresztő szónoklatot....főleg már éjfél után.:D
És ott voltam a kisebb rendezvényeken is, akár csak néhány tucat ember által látogatottakon is.....az időmből kitelt és végülis nem voltak elvesztegetett órák azok.
...MÖM-ös, HVIM, Hunniás rendezvényeken....
De hogy mit tettem a magamévá és mit nem ezekből, nos az már más kérdés.:)

hoplita 2010.03.04. 15:00:43

@tölgyes:
Sárközy Tamás akkor is hazudik, amikor kérdez.
Az én szememben egyike azoknak, akik fel vannak terjesztve a lmpvs kötéltagozata nevű kitüntetésre.....

radala 2010.03.04. 15:02:41

@theofil: Nem esküszöm, vannak itt nálam okosabbak. szerintem Járai soha, Martonyi vagy Matolcsy meg már a Grószon röhögős időben.

hoplita 2010.03.04. 15:05:05

@theofil:
De, ilyenek voltak....Martonyi is.

Én azzal szoktam példálózni és összehasonlítani, hogy volt-e olyan ember Németországban, aki mondjuk 1945 április 28.-án belépett az NSDAP-be...?

Szerinted, szerintetek?

snq 2010.03.04. 15:07:33

@radala: járai kormánytag (pénzügyminiszter-helyettes) volt

héjakútmácsonya 2010.03.04. 15:10:13

"Miután azonban egyes pártok szinte sáskahadként tarolták le Budapestet, ezen józan ésszel nincs mit csodálkozni."

Na mármost, aki az MDF-nek akarja adni az ajánlószelvényét, az az MDF-nek adja, nem a Fidesznek, nem az MSZP-nek, nem is a Jobbiknak, s nem az LMP-nek. Az MDF-nek. Tehát járhatja sáskahad Budapest utcáit, lépcsőházait, de ami az MDF-é, azt nem zabálhatja fel más. Az ajánlószelvény birtokosa dönti el, kinek, melyik jelöltnek adja oda.
Vagyis, ha az MDF nem tud legalább 8 egyéni jelöltet állítani Budapesten, azt ne egyes pártokra fogja, hanem gondolkozzék el a pártvezetés, hogy nem a saját "készülékükben" van-e a bibi! Nem az e az oka ennek, hogy gyakorlatilag nincs tagsága, aktivista csapata a párnak?

Debreczeni József egy másik értelmezéssel, magyarázattal is előállt a siralmas helyzetet magyarázandó: az emberek félnek. Félnek az MDF-nek adni az ajánlószelvényüket. (nol.hu/belfold/debreczeni_vesztesre_all_a__megfelemlitett__valasztoknal)
Meg sem fordul a fejében, hogy egyszerűen csak nem akarják. Csak annyian akarják nekik adni, amennyien. Neki, Debreczeninek, eddig 600 választó. Nem több. S nem félelemből.
Mondjuk ez sokat elárul Debreczeni gondolkodásmódjáról is. Arról például, hogy nem képes elfogadni, hogy ennyi embernek tetszik az, amit csinálnak. Pedig ez a demokrácia.

radala 2010.03.04. 15:11:24

@radala: "1989-ben miniszterhelyettes, majd privatizálási kormánybiztos lett a Németh-kormányban. (Ebben az évben lépett be az MSZMP-be is.)"

Szép kis ember no.
hu.wikipedia.org/wiki/Martonyi_J%C3%A1nos_%28politikus%29

Szerintem Matolcsy Járai nem volt mszmp tag. Rémlik, hogy ezt Járai maga mondta:-)
Matolcsy meg tagja volt az Antall kormánynak, ahol nem voltak mszmp tagok (bár csak államtitkár volt, lehet, hogy oda ez már nem volt érvényes. Mindenesetre nincs a wikipédián sem Járainál sem Martonyinál, hogy az lett volna).
De persze, ha guglizol, akkor más sincs róluk, mint hogy azok voltak, pedig állítólag még Stumpf sem volt mszmp tag.

radala 2010.03.04. 15:16:03

@snq: Ja ezt látom, de nem volt mszmp tag. Azért itt vannak olyanok, akik a rendszerváltást sem 90-töl, hanem 89-töl eredeztetik. Ne kommunistázzunk már le olyan nagyon (kicsit lehet) valakit, aki 39 éves koráig nem lép be a pártba és utána valami miniszterhelyettes lesz egy "átmeneti" kormányban.

theofil 2010.03.04. 15:19:28

@hoplita: Olvastam - jó régen - hogy nálunk ki van kiáltva a királyság, egyelőre kormányzó vezetésével, a főváros emlékezetem szerint Debrecen.

Sajna nem tudom mely csoportosulás kiáltotta ki a királyságot, nem tudom ki a király, és ki gyakorolja helyette a kormányzói jogköröket.

Ez nem vicc! Annak tűnik, de tudtommal nem az.

Jártasabb vagy nálam a Kossuth-téri csoportosulások lélektanában,
segíts, kikhez köthető a királyság Magyarországon?

Mediacapa 2010.03.04. 15:23:40

Az NSDAP-s példa annyiban sántít, hogy 1989 nyarán, amikor Martonyi belépett - még messze nem volt tudható, hogy a komcsik nem nyerik meg a következő választásokat. Ősszel, Pozsgay államfősége is egy hajszállal vérzett el (négyigenes népszavazás, amin az első kérdés, közvetlen legyen-e az elnökválasztás, később kiderült, hamis a végeredmény, de már késő volt...). No, a lényeg, recsegett-ropogott a rendszer, de az ellenzék gyenge volt. És az MSZMP még állt a lábán.

Tudom, másról szól ez a cikk, de nem állom megjegyezni, az MSZP kampánya maga a tragédia. Most, amikor egységet kellene mutatni, kiállni Mesterházy mögé, akkor Szili beszól Öszöd miatt Gyurcsánynak, Gyurcsány lakossági fórumot tart és ki sem ejti Mesterházy nevét, aki az Új jelölt, új programmal kampányol, mire Gyurcsány az utóbbi 8 év sikereiről beszél. Szekeresre rádőlt a honvédelmi tárca, de nem hajlandó levonni a konzekvenciákat.
Mesterházy programja számomra abszolút nem illik szervesen a Bajnai által elkezdett útba, pedig erre építhetnének a szocik.
Ezt okozza, ha senki sem hisz a helytállásban? Szerintem nagyjából jól tükröz egy mentalitást, mit tesz egy közösség válsághelyzetben és mennyire nem látják egészben ténykedésüket. Mindig csak a pillanatnyi sikerek irányították őket, hosszú távú stratégia soha.

theofil 2010.03.04. 15:24:20

Járai Békesi helyettese volt a Németh-kormányban,
gőzöm sincs róla, hogy belépett-e az MSZMP-be.

zamorano 2010.03.04. 15:25:38

@radala: sajnos martonyi pedig listan van:

hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:MSZMP-tagok

nem artana am ezeket az ugyeket tisztaba tenni azert...pl ugynoklistak...felek csak akkor lesznek nyilvanosak,ha mar kb senki sem el az erintettek kozul. nemtom,h 2/3-dal lehetne-e ezen valtoztatni..

radala 2010.03.04. 15:28:35

@adamka83: Tudjuk Martonyiról, ö az aki 45 márciusában belépett NSDAP-be.
Elszállt talan egy hozzászólásom, amiben még azt is kiderítettem, hogy Mikola sem kommancs...

theofil 2010.03.04. 15:29:16

@Mediacapa:

Nem mélyedtem bele Mesterházy programjába (a fenét sem érdekli már) de érdeklődéssel hallom, hogy a kitűnő jelölt hátat fordít Bajnainak....brávó!

Csak így tovább...!

héjakútmácsonya 2010.03.04. 15:30:21

@Ordnassac: Akkor már csak az kell, hogy véletlenül nála legyen az ajánlószelvény!

radala 2010.03.04. 15:31:07

Akkor újra Mikola sem volt MSZMP tag, hanem a megújult HF alelnöke volt.
Ez a megújult HF:
"1989 októberében kíséreletet tettek az első szabad választásokon pártoktól függetlenül való indulásra. Október 15-én a HNF kongresszusán Kulcsár Kálmán igazságügy-minisztert választották a mozgalom elnökévé és köztársaságielnök-jelöltté. A HNF alelnöke Mikola István, főtitkára Kukorelli István egyetemi tanár lett. Mint független mozgalom, Hazafias Választási Koalició néven választási együttműködésre lépett 12 egyéb társadalmi szervzettel. Az 1990. évi országgyűlési választásokon sikerült országos listát állítania, azonban nem jutott mandátumhoz. 1990. júniusban megszűnt. Jogutódjaként 1990. augusztus 4-én alakult meg a Demokrata Koalíció."

Szóval ilyen szempontból le kell szállni Mikoláról. Járai 39 éves koráig nem lépett be az mszmp-be. Egy "átmeneti kormányban" volt miniszter helyettes 89-ben, amit sokan már a rendszerváltásnak tekintenek.

hoplita 2010.03.04. 15:33:04

@theofil:
Na most jót kérdeztél...:D
Mivel nem vagyok legitimista - érdekes, hogy a radikális oldalon akad belőlük, nem egy-kettő - ezért fogalmam sincs.
Valami olyasmi a lényeg, hogy jogilag a 1949 XX.-ast illegitimnek tartják, akkor pedig a most életben lévő alkotmány is az, ezért pedig elméletileg most is királyság van, mint a háború előtt....
Mivel nem vagyok jogász nálam nem sántít az érvelés.....az 1949-es Magyarországot nem lehet független és szabad országnak tekinteni, ergo.........???????

tlac 2010.03.04. 15:36:13

@adambum: de, sztem is elszólás volt BL részéről. Hogy van rengeteg szabad, felvásárolt KC és mondjuk március 8-án jelentősebb pénzért felkinálják Somogyi Zolinak kitöltésre. Már ha arra van legalább emberük..
csak kinek van erre szervezete hogy 10 000-es nagyságrendben gyűjtsön vásárlásra. Jobbik is figyel erre, talán a FIDESZ is. kitudódott volna. Ill. ha BL tudja, akkor feljelentést!

theofil 2010.03.04. 15:40:09

@hoplita:

Azt olvastam, hogy az illetők a királyság kikiáltásáról levelet küldtek a képviselőknek, a minelnek (akkor még Gyurcsány volt azt hiszem), a köztársasági elnöknek - a miheztartás végett.

Engem nagyon érdekelne: ki a kormányzó?
Kiváncsi alkat vagyok.
A király személyéről már nem is beszélve.
Nem tudsz erről valamit?

panelburzsuj 2010.03.04. 15:40:52

@Mediacapa:

Én két pártot ismerek az utóbbi húsz évből, amely felismerhető "hosszabb távú stratégia" mentén szerveződött: a szadesz és a (miép)-jobbik. A többinek is van/volt persze valamiféle fügefalevél-önképe, de döntően a "minél több hatalmat megragadni bármilyen eszközzel" taktikázásban foglalható össze az ideológiájuk.

A leghatékonyabban a Fidesz és az MSZP használja az emlékezetlyukat. Aligha véletlen, hogy pont ez a két párt vitte a legtöbbre abban a magyar közéleti közegben, ami a múlttal és jövővel szembenézéstől egyaránt irtózik.

radala 2010.03.04. 15:41:14

@hoplita: Támogatom, ha kell király szívesen leszek. MI úgyis kijelölte már OV-t kormányzónak szerintem ez maradhat így. Egy baj van csak nincs fiam...:-)

theofil 2010.03.04. 15:46:44

@radala:

Leány is örökölheti a trónt.

[nev] (törölt) 2010.03.04. 15:51:24

@theofil:
és magyar mitől liberális. olyan konzerv, mint annak a rendje. az egész liberális oktatási koncepció úgy bukott el, hogy jött egy szőlőssyné nevű fazon, pedagóg szakszervezet, hogy itt olyan, hogy a középiskolás gyerekek majd választhatnak a tanárok között nem lesz. hová is lenne a világ.

mert hogy az általános iskolás ne választhasson, hanem válasszon a szülő, az oké. de a középiskolásnak miért ne adjunk erre lehetőséget. oké, ne választhasson mindent, legyenek kötelező tárgyak, de legyenek szabadon választható fakultások nagy számban, már középiskolában, és főiskolán. ugye ez volt a liberális koncepció, hogy közelítsen egymáshoz a középiskola és a főiskola. ezért volt az, hogy le kell vinni az érettségi szintjét. meg azért, hogy a szakmunkás is leérettségizzen. nem azért, hogy mindenki egyetemre menjen, és magyarországon legyen 70 egyetem.

hanem mindenkinek legyen alap érettségije, ami alig több, mint az általános iskolás szint, és ez legyen belépő a szakmához. és utána a középsuli már legyen olyan, mint az amerikai collage, és az egyetemre az menjen aki tudós akar lenni. ez a valódi elitképzés legyen.

és ugye egyrészt voltak a szocik, szőlőssynével az élen, és ugye jöttek pokorniék, hogy kell 4, 6, 8 osztályos gimnázium, mert az a nemzeti hagyomány. és akkor ezért nem működik az oktatás. mert túl korai a szelekció. és nincs generációs összetartás. a liberális koncepció pont az volt, hogy mindenkit elvinni az érettségiig, és utána mindenki keresse meg, amivel szeret foglalkozni, és tanuljon szakmát. és nagyjából 21 éves korig tartson ez az időszak. ami most a bolognai rendszerben is látszik. ugye 18+3 év. és akkor utána lehessen mester. de lehessen a szobafestő is mester, és ne csak a szobatudós. és nem árt ha egy országban van az előbbi is, és nem csak az utóbbi.

és ez a koncepció a rendszerváltás idején is létezett, és körvonalazódott egy új oktatási rendszer. csak ugye mindenki látta, hogy itt középiskolák helyett szuper kampuszok kellenek, csak éppen akkor azokra nem volt pénz.

de én éppen azért szidom magyar bálintot, meg horn gábort, mert ők ezt elfejtették. vagy már akkor sem értették ezt az egészet. szóval szerintem volt egy liberális oktatási koncepció, és az szerintem elég jó volt, és az nem mond ellent a nyugat-európai konzervatív elképzeléseknek. ami azt mondja, hogy maradjon meg az elitképzés. hanem éppen az alá dolgozik. és ez most el van felejtve. de itt nem ez a téma.

csak arra hoztam fel példának, hogy itt a szoci-náci ellentét a meghatározó. és ez még a pártállamból jön. a központi bizottság és a hazafias népfont közötti ellentét, még korábbra visszanézve pedig az urbánusok és a népiek vitája ez.

[nev] (törölt) 2010.03.04. 15:56:31

ugye, hogy világos legyen, a koncepció lényege az volt, hogy az alapfokú érettségit nem 18 éves korban kell letenni, hanem előbb is lehet, és utána jönnek a szabadon választható fakultások. egyébként amennyire tudom most is van az, hogy 17,5 éves korban le lehet érettségizni. mert az érettségi alapszintje olyan, hogy általános iskola végeztével is le lehetne. tehát az egész rendszer lényege az volt, hogy előre kell hozni az alap érettségit, és utána tanulhass viszonylag szabadon, és az emelt szintű vizsga legyen belépő az egyetemre. már ha akarsz egyetemre menni. kutatni, tudósnak lenni.

Diocles 2010.03.04. 15:58:32

Gyurcsány szerint belső árulók szivárogtatták ki az őszödi beszédet:

"A fórum zárása pedig talán a legizgalmasabb kérdésre adott válasz volt. Ki szivárogtatta ki az őszödi beszédet, hangzott a kérdés annak kapcsán, hogy Gyurcsány fórumain rendre árulást emleget. Ha azt gondolták, hogy választ kaptunk a kérdésre, tévednek. "Ha tudnám, elárulnám" - mondta Gyurcsány, majd terelésbe kezdett. Szerinte az NBH jelentéséből annyit lehet tudni, hogy nem külső lehallgatás volt, ezért beszél árulásról. De "nem végezhetünk belső vizsgálatot, nem tudnék úgy nézni a kollégáim szemébe, hogy azt fürkésszem, ki tette"."

index.hu-tudósítás a tegnapi kecskeméti előadásáról

Amúgy zseniális taktika (bár azt sem zárnám ki, hogy tényleg elárulták) ez Gyurcsány részéről, aki keresztbe akar neki tenni az MSZP-ben, azon máris rajta a gyanú árnyéka, hogy ő volt az áruló, és az ilye káder aztán lesheti, hogy valamilyen pozícióba beszavazza a Gyurcsány-fan tagság :-)))

gossage 2010.03.04. 16:01:14

Engem azert is meglep az MDF,illetve azt hiszem torvenyszeru szereplese mivel van pl egy part aki kulfoldon elokkel is talalkozott,ezekre a rendezvenyekre hihetetlen sokan voltak kivancsiak (200 koruli szam-Londonban-raadasul 4 oran keresztul kerdesek es konkret valaszok-es ezek az emberek szavazni is fognak)..na most egy ilyen osszejoveteleken foleg otthon siman lehet cedulat szerezni...ilyen gyuleseket vagy talalkozokat nem tart az MDF ahol be lehet felelem nelkul gyujteni a cedulakat?
vagy ehhez lelkesedes kell?

theofil 2010.03.04. 16:05:06

@[nev]:

Szöllősyné nevére emlékszem, de hogy mit csinált arra nem, nem is nagyon érdekelt.
Andrásfalvy, Mádl...az első nagyon hülye volt, Mádl nem volt rossz, természetesen egyik sem volt náci.
Honnan veszel ilyeneket...(?!) Szegény Pálinkás sem volt rossz ember, igaz helyette a Várhelyi(?) hemzsegett állítólag, Pálinkás csak a cégéren volt.
No mindegy. Az oktatás el van szúrva, a pedagógusoknak semmi tekintélyük sincsen, eszközeik sincsenek a fegyelmezésre, remélem a Fidesz ebben lépni fog, bár a Magyar Bálint okozta kártételt nagyon nehéz lesz helyrehozni.

Tudja valaki kinek néz ki az oktatási tárca a Fidesznél?
Esetleg megint Pokorni?

panelburzsuj 2010.03.04. 16:05:10

@gossage:

Londonban (egyelőre) nem Orbán fogja vizslatni a tanárok alkalmasságát, meg a médiaegyensúlyt, meg a satöbbit.

diotoro10 (törölt) 2010.03.04. 16:08:06

Ha az MDF az én megyémben listát állít, akkor az VÁLASZTÁSI CSALÁS!
Ugyanis egyetlen szórólapot sem láttunk és egyetlen aktivistával sem találkoztunk! Sőt, olyan embert sem ismerünk aki MDF aktivistát látott volna, vagy ismerne...
Tovább nem ragozom. Benne vagyok a dolgok közepében, és kijelentem, hogy nálunk biztosan nem állhat fel MDF lista, csak ha a Fidesz vagy az Mszp besegít nekik.
Szerintetek melyiknek érdeke, hogy besegítsen???
Én már ezt sem tudom.

gossage 2010.03.04. 16:14:11

@panelburzsuj: de ezek,mi..is szavazunk es nem angoloknak tartottak eloadast :)
meg aztan arra utaltam ,hogy egy ilyen rendezvenyen is lehetetne gyujteni ha nem lennenek lustak..de hat azok hala istennek

theofil 2010.03.04. 16:15:44

Mennem kell.

Kellemes délutánt mindenkinek!

theofil

barli 2010.03.04. 16:23:40

@török gábor: megérne egy posztot ez a barátok közt színvonalú naggyülés helyváltoztatósdi is:

www.fn.hu/belfold/20100304/idoben_sem_talalkozik_mszp/

ha jól értem, az mszp rászervezett a fideszre, a fidesz helyet változtatott, a jobbik meg az mszpre, az mszp idöt változtatott.
Most arra várok, hogy a FIDESZ visszarakja az övét az eredeti helyre eredeti idöben :) Apropó, demszky nem megy sehova tojást kapkodni?

[nev] (törölt) 2010.03.04. 16:23:48

@theofil:
a náci nálam a nacionalista rövidítése. a szoci pedig a szocialistáé.

én nem veszem be azt a maszlagot, hogy olaszországban, és németországban, vagy magyarországon a nép csupa gonosz emberből állt volna. volt egy csomó náci (nacionalist), mint mindenhol. van egy csomó ember, aki a saját nemzetébe van beleszerelmesedve, amilyen morvai krisztina. ő is náci. nacionalista. gyurcsány ferenc meg szoci. szocialista.

azt állítom, hogy ez a szoci-náci ellentét az országos ügyekben folyamatos széthúzást eredményez. és a felzárkózáshoz konzi-lib törésvonal kell. ott is van ellentét, de az csak egy szerepjáték, a konzik a mainstream, a libek az underground. és ezt mint botcsinálta politológus mondom.

de ez egy nyilván egy másik iskola, amit törög gábor képvisel. ő azt mondja, hogy 1 kc + 1 kc = 2 kc. és ebből próbál következtetni. szerintem aritmetikából nem lehet. a történelemből lehet következtetni, és a logikából. és ezek határmezsgyéjén van a politológia. semmi köze az aritmetikához, és az (esemény) algebrárhoz. de mindegy, nem olyan fontos ez.

panelburzsuj 2010.03.04. 16:25:35

@gossage:

Én meg arra utaltam, hogy aki Londonig eljutott, az nincs annyira kiszolgáltatva a politikai alapú nyomakodásnak és fúrásnak, mint a honnrekedtek ...

Megrendelés, állás, előléptetés, kiskapu. Valaki már pedzette ma, hogy mire volt jó párttagság az átkosban. Nos: ugyanarra, mint ma. A tisztán szakmai/gazdasági verseny megkerülésére.

Periksz 2010.03.04. 16:30:52

@[nev]: És most akkor mi a nemzeti szocialista? - ha mán a náci foglalt. Neked is van nemzeted, csak nem vagy bele szerelmes?

gossage 2010.03.04. 16:34:58

@panelburzsuj: ertem,oke....lehet kicsit felreertheto is voltam,ket kiegeszites
1.nem az MDF volt Londonban
2.az MDF-re gondoltam amikor lustasagrol irtam

radala 2010.03.04. 16:37:41

@theofil: remélem Pokorni. Akik ismerik Pálinkást szerintem azok nem tudják bábnak elképzelni.
Andrásfalvy, Mádl, Pálinkásból azért hagytam ki Pokornit, mert ezek valódi "tudósok" voltak akiknek volt valami közük/elképzelésük a közoktatásról. Magyar/Fodor/Hiller valószínüleg együtt nem járt annyit iskolába, mint közülük bármelyik.
Persze ettől még azt hinném Pokorni lenne a legjobb választás, mert neki tán van "hatalma" ereje is nem csak esze meg jószándéka.

radala 2010.03.04. 16:42:15

@diotoro10: Csak a Fidesz segíthet a kicsiknek, de szerintem rizikós, csak akkor fognak KC-t osztani a Fidesznél, ha az egyik kicsi föltűnően jobb lesz a másiknál. Az mszp szerintem nincs az a pénz, amiért KC-t adna. Még az is lehet, hogy ők is meggyűjtik a két milliót inkább:-)

sárkányfő 2010.03.04. 17:00:07

Gábor, gondolom tele a puttonyod a sok igényléssel, amit az itt kommentelők nyújtanak be neked. Most én is így teszek:
Szerintem megérne egy posztot a szemünk előtt kirobbanó szépséges Fidesz-Jobbik bunyó. De ha mégsem ér meg egy posztot, hát annyi baj legyen :)

gossage 2010.03.04. 17:00:28

@radala: jo,tenyleg de ez se semmi

"Ha Gyurcsány lehetett, én miért ne?"
Fásy Ádám miniszterelnök akar lenni

panelburzsuj 2010.03.04. 17:09:49

@radala:

"Magyar/Fodor/Hiller valószínüleg együtt nem járt annyit iskolába, mint közülük bármelyik."

Fumigálunk, fumigálunk, aztán mindig jön a sirám, hogy a hatelemis nyuggerek milyen tuskóknak csápolnak.

A Magyar/Fodor/Hillerben pont a gyalázat, hogy nem csak gyorstalpaló foximaxit láttak belülről - és mégis ...

török gábor 2010.03.04. 17:09:56

@ó jaj: igen, ezen már gondolkodom régóta.

[nev] (törölt) 2010.03.04. 17:22:32

@Periksz:
nemzeti-szocialista az egy fából vaskarika. egy párt ez a jelzőt aggadta magára. de az nem volt se nemzeti, se szocialista. hitler miben volt szocialista. szerintem semmiben sem. és nem lehet azt mondani, hogy a nemzeti érdekeket képviselte, legfeljebb az igaz, hogy a németek egy jelentős része elhitte, hogy érdekükben áll totális háborút indítani.

---

én nem vagyok szerelmes magyarországba. legalább is nem úgy, ahogy morvai krisztina. ő úgy viselkedik, mintha permanensen egy magyar-izrael focimeccsen lenne úgy, hogy a középcsatár egy honosított palesztin. erre én azt mondom: oké. legyen. sőt még azt is mondom, hogy kell ilyen politikus. valamiben biztos van igaza. főleg ha sok ember támogatja. részigazsága biztos van. szerintem a politikában mindenkinek csak részigazsága van.

amikor azt mondom, hogy a fidesz az mszmp népforntos vonala, az mszp pedig a központi bizottsági vonal, akkor az is csak részigazság. nyilván van egy csomó fideszes poltikus, akiknek koránál fogva is kevés köze van a hazaifas népfronthoz. de egyrészt sokaknak van, fidesz elnökségi tagoknak, másrészt nem lehet nem észrevenni, hogy ez pontosan ugyanaz a politika, amivel a hazaifias népfront sikeres volt. amire ma az összes jobbos szimpatizáns azt mondja, hogy annak semmi köze az mszmp-hez. szerintem meg elég sok köze van hozzá.

radala 2010.03.04. 17:23:41

@török gábor: Nagyon támogatom. Pont azon tűnődtem, hogy hogy van ez.
Bayer együtt iszik Pörzsével meg Orbánnal is. Hogy van ez tudnak ezek az Orbán Vona barátok olyat, amit mi nem?
Értem, hogy ez nem politológia, de éppen ezért rohadtul érdekelne, hogy hogyan vannak ezek az "emberi kapcsolatok" a politikában.
Nyilván a Fidesz sikerében nagy szerepe kell, hogy legyen az elkötelezettségnek, barátságnak.
Érthetetlen, hogy felnőtt emberek így tudják anyázni egymást, mint Pörzse. Hallottunk már arról, hogy Kovács L. hogy utálta MP-t, ugyanígy Fodort pár szdszes cimbije. Hogyan van ez? Foglalkozik a "tudomány" az ilyen emberi kapcsolatok hatásával a politikára?
@panelburzsuj: jajj de szép szó ez a fumigál, sose hallottam, de most fölveszem a szótáramba, baromi jó kis polgári stichje van. Szerintem az, hogy említettem, hogy Pokorni a legjobb az mutatja, hogy én nem hiszem, hogy a nagydoktori segít a helyes politikai döntések meghozatalában, csak úgy kikívánkozott belőlem látva a két névsort. Amúgy pl oktatásügyben baromi tanácstalan vagyok. A gyerekeimet pl olyan iskolába járatom, ahol nem buktatnak. Nagyon nem hiszek a konzervatív oktatás sikerében. Rettentően irritál a Mikola féle régi oktatás jobb volt duma. Általában egyet szoktam érteni Horn Gábor meg pláne a tesója pedagógiáról alkotott véleményével. De ez mind nem elég ahhoz, hogy szimpatikusak legyenek.

Kenwyn 2010.03.04. 17:32:24

Technikai kérdés:

Azt honnan lehet megtudni,h egy jelölt mennyi ajánló szelvény kapott?

[nev] (törölt) 2010.03.04. 17:36:38

@radala:
van egy határozott elképzelésem, vagy mondjuk így akaratom. amíg abban támogatsz, addig az elvbarátom vagy. de ha bármiben ellent mondasz, akkor ősellenség leszel. így működik a voluntarista politika. és erre épül itt a nacionalizmus. ez a fidesz-jobbik. mindenki nagyon férfias.

a másik meg az, hogy vannak lehetőségeim. amíg azokban nem gátolsz, addig a barátom vagy. mindegy, hogy egyébként mik az elveid. ez nem számít. a lehetőségeket keresi mindenki. ez az opportunista politika. az mszp-mdf-szdsz. a politikusok úgy viselkednek, mint a kislányok.

és ugye mindkét esetben megesik, hogy a szereplők egymásnak esnek, csak a fiúk rögtön kést ragadnak, a kislányok meg előbb árulkodnak, aztán marakodnak.

radala 2010.03.04. 17:36:53

@[nev]: Szerintem ez a Hazafias Népfront baromi jó duma, de nem igaz. Engem pl tök meggyőztél, de hála a wikipédiának vissza győztem magamat.
Ezért nagy kár, hogy Mo-n nem volt lusztrációs törvény. 3 hónap a foximaxin és akkor out. Így sajnos soha nem fogjuk megtudni, hogy kinek a kommunistái jobb kommunisták.
De összefoglalva arra jutottunk (én), hogy sem Stumpf, Matolcsy, Járai, Mikola nem volt mszmp tag.
Martonyi 89-töl azaz 45 éves koráig tartotta magát és a "rendszerváltáskor" lépett be.
A Hazafias Népfront az Stumpf meg Mikola. Mind a ketten 89-90-ben alelnökök ekkor ez már a választásokon indulni akaró valamilyen szervezet volt.
Messze nem gondolom, hogy az illetők hősök, de valószínűleg ők annak érzik magukat, mert mindannyian olyan helyeken dolgoztak, ahol valószínűleg majd mindenki párttag volt.

Diocles 2010.03.04. 17:38:08

@török gábor:

elég kényes téma most a Fidesz - Jobbik háború, ne égesd meg magad szerintem, mert vagy a Bayertól, vagy a Pörzsétől kapsz nyílt levelet :)

Kenwyn 2010.03.04. 17:40:56

@gossage:

"Jótékony szelek sodorták szerkesztőségünkbe - és még sok más szerkesztőségbe - az alábbi beadványt."

LOL

Wudu Allen 2010.03.04. 17:41:18

@gossage:
"ajjajjajj...egy levelet felkapott a vihar..."

radala 2010.03.04. 17:41:46

@[nev]: Mondjuk pl Orbánt vagy Pokornit még nem hallottam ordenárén viselkedni. Én nem vagyok nagyon kislányos, de kést sem rántok. Ez a voluntarizmus is olyan jelző, amit én nagyon hamar aláírtam neked, de azért GyF óta vannak kétségeim afelől, hogy nem ugyanolyan voluntarista-e mindkét oldal.
Söt, ha azt veszem már kilencvenes évek elején Göncz ajnározása is messze túltett a jobboldali voluntarizmus legnagyobb fokán is.
ennek ellenére a modell, amit kínálsz szerintem működik, csak talán nem pont azért, amit mondasz, hanem valami másért.

[nev] (törölt) 2010.03.04. 17:42:37

@radala:
lehet, hogy hülyeség, de szerintem az a jó az iskolarendszerbe, ha a konzerv és a lib szakaszok váltogatják egymást. legalább is én ezért, zerettem iskolába járni, amíg ez így zajlott. és azért jöttem ki a szüleimmel, mert ők meg valahogy mindig ráéreztek, hogy a szülőnek fordítva kell nevelni, mint az iskola. pont nem azt kell csinálni, amit szülői értekezleten mondanak. ha az iskola megengedő, akkor a szülőnek szigorúnak kell lenni, és megfordítva.

magyarán a középosztálynak szerintem ez a konzervatív-liberális nevelési elvek váltogatása tűnik ideálisnak, de lehet, hogy nincs ebben igazam.

Kenwyn 2010.03.04. 17:46:55

@Diocles:

miért ne lehetne tárgyilagosan elemezni a kialakult helyzetet?
én úgy látom a Jobbik és a Fidesz mértékadó embereinek oldaláról egyaránt van respektje T.G-nek.

panelburzsuj 2010.03.04. 17:48:22

Ez a fumigál föltehetőleg pont ugyanebből a polgári körből került a családi szótárba:

Hiller István, a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetem Központi Könyvtárának igazgatója

És Andrásfalvy (Andráscsik) Bertalan is ebben a miliőben nődögélt, kábé öregebb Hillerrel párhuzamosan.

radala 2010.03.04. 17:50:45

@[nev]: Bonyolult ez, de talán igazad van. Egy dolog biztos, ha a gyerek szeret iskolába járni az jó, ha meg nem az rossz. Gondolom, ha körmöst kap nem szeret, bár ugye ott van Móricz Zsigmond Rektor bácsi...
Tudja fene. No megyek majd kíváncsi leszek a Jobbik/Fidesz bunyós bejegyzésre.

radala 2010.03.04. 17:53:26

@panelburzsuj: Nem tudtam, hogy Hiller favágó:-) Akkor visszavonom, nem mintha egy egyetemi könyvtári igazgatóság valami nagy dolog lenne, de egy könyvtárost elvből nem szidok tovább, őket szeretem:-)

[nev] (törölt) 2010.03.04. 17:59:46

@radala:
szerintem gyurcsány egy pojáca, és ezért nem alkalmas elsőszámú vezetőnek, és nem azért, mert szélhámos. egyébként persze szélhámos.

ugye az őszödi beszédből elég világos, hogy gyurcsány éppen nem akarnok módjára akarja a reformokat. hanem éppen arra biztatja a szocialista pártot, hogy keressék a reformokban a lehetőségeket, így segítsék azokat.

tehát pont nem azt mondja, hogy deklaráljuk, hogy itt most világszintű egészségügy lesz magyarországon. és erre garancia mikola istván. a nemzet orvosa. tapsoljuk meg. megérdemli. és akkor mint romániában ceausescu idején, a nagy semmire jön a standing ovation.

fidesz kongresszus úgy néz ki, hogy elhatározzák, hogy jó lesz, de senki sem tudja a hogyant. de ezen nem aggadnak. hanem csillogó szemekkel jön ki eperjes karcsi bácsi, hogy most már tutira jó lesz, hiszen elhatároztuk. gyurcsány meg pont a fordítottja. ő őszödön azon majrézik, hogy nem látja előre mit fog csinálni. ezzel együtt nekimegy a reformoknak, sőt őszöd után kénytelen nekimenni. refom, vagy bukás. és persze az eredményt tudjuk: bukás. és most majd az jön neki ellenzékbe, hogy magyarázza a mennyekbe levő atyjának a bizonyítványt.

Diocles 2010.03.04. 18:00:25

közben a madöfben megint puccs készül, íme:

Fellázadt az MDF tagsága

Jótékony szelek sodorták szerkesztőségünkbe - és még sok más szerkesztőségbe - az alábbi beadványt. Egy idézet: "Meggyőződésünk szerint ilyen meghökkentő, 180 fokos fordulatokat bemutató választott vezetőbe vetett bizalom igen gyorsan meginog a tagság részéről."

A Magyar Demokrata Fórum
Országos Elnöksége tagjainak, valamint
a Magyar Demokrata Fórum Országos Választmánya
Elnökségének

Székhelyükön

Tisztelt Elnök Asszony!
Tisztelt Elnök Úr!
Tisztelt Elnökségi Tagok!

Az MDF Országos Választmányának 2010. február 19-i ülésén meghozott - Budapesttel kapcsolatos – döntései komoly zavarokat, mondhatni válságos helyzetet teremtettek. Nem vitatva annak okszerűségét, hogy a parlamenti választások kapcsán szükségszerű a párt működésének szigorúbb koordinálása a sikeres választási eredmény elérése érdekében, alul írott budapesti MDF tagok még is úgy gondoljuk, hogy ezen szokatlanul durva, tételesen Alapszabály-ellenes beavatkozás már rövid távon is rendkívül hátrányosan befolyásolja a szervezet hatékony működését. Egy ilyen kritikus helyzetben meggyőződésünk szerint a Párt vezetésének a kohézió erősítésére, a tagságban még meglévő tartalékok mozgósítására, az elkötelezettség kibontakoztatására kellene törekednie. Ezzel szemben a budapesti tagság jelentős része teljesen értetlenül áll a kialakult helyzet előtt.

Igen nehéz helyzetben vannak a helyi szervezetek, hiszen az elmúlt év őszén - ahogyan tették ezt az elmúlt két évtizedben – megkezdték a felkészülést a 2010-es választásokra. Az Országos Elnökség kérésének megfelelően kiválasztották – többségükben soraikból – a képviselőjelölteket, és számba vették az erőforrásaikat. Az MDF budapesti vezetése semmilyen értesítéssel nem élt a kerületi szervezetek irányában, hogy a 2010-es választásokon egy paradigmaváltással egyenértékű, teljesen új konstrukcióval kívánja a választáson megmérettetni a budapesti MDF-et az Országos Elnökség. Komoly ellentmondásként kellett szembesülnünk azzal a ténnyel, hogy mikor a sajtóban először jelent meg, hogy az MDF az SZDSZ-szel szövetségben kíván Budapesten indulni a választáson, Lévai Zoltán budapesti elnök a kerületi elnököknek címzett levelében határozottan a megállapodás ellen foglalt állást. Ebben a levélben arról értesítette a kerületi szervezeteket, hogy az Országos Elnökség által letárgyalt megállapodás nem szolgálja a budapesti MDF érdekeit, kifejezetten hátrányosnak tartja azt, ezért a megállapodást nem javasolja elfogadásra. Ezek után igen meglepő volt, hogy néhány nappal később, a napvilágra került peremfeltételek érdemi változása nélkül, ugyanő a megállapodás mellett tört lándzsát - Elnök Asszony jelenlétében -, érdemi indoklás nélkül a BV ülésén. A döntés ismert: azt 14 jelen lévő BV tag szavazatával elfogadta. De mi is lett elfogadva? Hiszen a megállapodás részletei nem derültek ki az ülésen. A szerződést senki sem látta. Ez különösen irritálja a budapestieket, hiszen városszerte az SZDSZ-es ismerőseik világosítják fel az MDF tagokat, hogy mit is tartalmaz a megállapodás. Természetesen nem a tavaszi kampány finanszírozásának részleteire lettünk volna kíváncsiak, hanem arra, hogy a megállapodás hogyan érinti az őszi önkormányzati választási részvételünket.

Meggyőződésünk szerint ilyen meghökkentő, 180 fokos fordulatokat bemutató választott vezetőbe vetett bizalom igen gyorsan meginog a tagság részéről. Ennek adott hangot a kerületek majd fele, amikor élve az Alapszabály adta felhatalmazással, bizalmatlansági indítvánnyal élt választott vezetőivel szemben. Az MDF Alapszabálya, valamint a BV Rendtarásának szigorú betartása mellett került sor a BV rendkívüli ülésének összehívására 2010. február 11-re. Tekintettel arra, hogy a budapesti elnök a Rendtartásban (Rt. 4§ 3. bekezdés) lefektetett határidőn belül nem intézkedett a BV összehívásáról, ezért a kezdeményezők ugyanezen szakasz alapján jogosultak voltak az ülés összehívására. Az ülésen megjelent 14 fő, a BV több mint 50%-a, azaz a rendtartás szerint határozatképes és jogszerű volt az ülés.

Ezen a ponton szeretnénk rögzíteni, hogy a bizalmatlansági indítványt kezdeményezők nem kívántak foglalkozni, és nem is foglalkoztak az MDF-SZDSZ megállapodással. Nem akarták, és nem is kezdeményezték a durván Alapszabály-ellenes és ezért törvénysértő egyéni képviselőjelölt-állítások felülvizsgálatát, tekintettel arra, hogy az ajánlószelvény gyűjtés már megkezdődött. Nem az MDF-nek való károkozás volt a cél - mint ahogyan azt sokan szerették volna láttatni -, hanem kizárólag a tagságtól teljesen elszakadt, a bizalomra méltatlanná vált, alkalmatlan vezetők visszahívása volt a BV rendkívüli ülése összehívásának az indoka.

Sajnálattal kellett megállapítanunk, hogy az események megértése, érdemi tájékozódás, valódi párbeszéd helyett, az MDF némely vezetője az Alapszabály ismeretének teljes hiányától sújtva, már másnap magabiztosan nyilatkozta, hogy Alapszabály-ellenes döntés született, s ezért azt az Országos Elnökség nem fogadja el. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy az MDF Alapszabályának mely szakasza ad felhatalmazást az Elnökségnek, hogy elfogadja avagy elutasítsa egy helyi vagy területi szervezet személyi döntését? Mikor hozott az Országos Választmány olyan kötelező határozatot, hogy bizonyos megyékben csak X vagy Y lehet az elnök? A mi tudomásunk szerint ilyen döntés nem született, mint ahogyan nem is születhetett. Szomorúan kellett értesülnünk arról a döntésről, miszerint az MDF elnöke, az érintettekkel történt előzetes konzultáció nélkül, felfüggesztett újabb öt kerületi szervezetet.

Nagyon méltánytalannak tartjuk, hogy az Elnökség illetve az Országos Választmány az MDF egészéért óriási áldozatot meghozó budapesti szervezetekkel szemben ilyen diszkriminatív, s egyben Alapszabályt sértő döntést hozott. Nehezen értik meg a budapesti MDF tagok, hogy miközben több megyei elnök önérzetesen jelenti be a nyilvánosság előtt, hogy az ő megyéje bizony nem kér az SZDSZ-ből, Budapesten a szubszidiaritás elvének még azt a kicsiny lehetőségét is el kívánja vonni az OV, hogy a saját vezetőjét megválaszthassa.

Régi axióma, hogy az első törvénysértő döntést követő összes többi döntés szintúgy törvénysértő. Ezt általában a jogvégzett emberek pontosan tudják. Ezért is érthetetlen a számunkra, hogy miért tetézte az OV további jogsértésekkel a korábbi Alapszabály-ellenes döntéseket.

1./ A megyei/budapesti választmány nem vonhatja el a helyi szervezet illetve a VEF azon diszkrecionális jogát, miszerint a képviselő-jelölés ezen testületek kizárólagos hatásköre. (Háromszintű döntés!)
2./ Az OV nem vonhatja el a megyei/budapesti választmányok jogosítványát, miszerint a területi listára kizárólag ezen testületek jogosultak javaslatot tenni. (Kétszintű döntés!)

A polgári jog ismeri és tiltja a kifejezett törvényi (alapszabályi) felhatalmazás nélküli hatáskörelvonást, hiszen ez a működő jogállam egyik tartópillére. A jogban járatosak ezt pontosan tudják. Álláspontunk szerint egyező akarattal a különböző testületek lemondhatnak a jogosultságaikról egy másik testület javára, de azt egyoldalúan - felhatalmazás hiányában – jogszerűen nem lehet megtenni. Megítélésünk szerint a súlyos jogbizonytalanság feloldása érdekében – mely komolyan veszélyeztetheti a választásokon való indulást is – az Országos Elnökségnek valamint az OV Elnökségének haladéktalanul kezdeményeznie kell az OV február 19-i törvénysértő döntéseinek a felülvizsgálatát, és az MDF Alapszabályának megfelelő működési és döntési feltételek megteremtését.

Tisztelt Elnök Asszony!
Tisztelt Elnökségi Tagok!

Fenti indokaink alapján határozottan kezdeményezzük, hogy korábbi - a jogszerűségét tekintve – téves döntéseiket vonják vissza. Vegyék nyilvántartásba a BV február 11-i személyi döntéseit, és az Alapszabálynak megfelelően, kezdeményezzék az OV törvénysértő, hatáskör elvonására vonatkozó döntéseinek haladéktalan visszavonását. Megítélésünk szerint egy elhamarkodott, hibás döntés beismerése sokkal kisebb kárral jár, mint annak mások általi beismertetése.

Ezen beadványt az OV nyilvánossággal kapcsolatos döntésének megfelelően bizalmasan kezeljük.

Budapest, 2010. március 1.

a Magyar Demokrata Fórum tagjai
a mellékelt aláírások szerint

Kenwyn 2010.03.04. 18:13:00

Dávid Ibolyát úgy tűnik nem zavarja a saját háza táján lévő zűrzavar, vagy nagyon unatkozik,mert újfent nekiment Orbánnak:

MDF Sajtó

Orbán Viktor nem csupán politikustársai elől bujkál, de nemzetközi kamarák vitarendezvényei elől is megfutamodik.

Orbán Viktor ma úgy fogalmazott, senki nem szereti, ha a "hazugság és saját nemzetének neve szinonimává válik". Mint mondta, „a választások után el kell mondani a magyar gazdaság állapotáról az igazságot”. Az MDF egyetért Orbán Viktorral, azzal s kiegészítéssel, hogy a választások előtt és után is ki kell mondani az igazságot. A választások előtt ez a programok igazsága. Ezért arra kérjük a Fidesz miniszterelnök-jelöltjét, hogy ne várjon a választásokig az igazság kimondásával. Orbán Viktor ezt megtehette volna a március 11-re tervezett nemzetközi vitafórumon. Ez, az amerikai, német és nemzetközi szervezetek által szervezett esemény azonban a Fidesz megfutamodása okán elmarad.

Azt már megszokhattuk, hogy Orbán Viktor kitér politikustársai elől, hogy bujkál a nyílt, egyenes megmérettetések elől. De azt, hogy komoly nemzetközi kamarák, szakmai szövetségek által rendezett nyílt fórumok elől is megfutamodik, s a Fidesznek egy szakpolitikusa sem vállalja a vitát, túlmegy minden határon.

A Fidesz távolmaradásával ugyanis elérte, hogy az AmCham, a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Joint Venture Szövetség által közösen szervezett vitafórum nem kerül megrendezésre. Ezen a vitafórumon olyan fontos témakörök kerültek volna megtárgyalásra, mint a közszféra reformja, az adózás, a munkaerőpiac és szakképzés, valamint az antikorrupciós harc.

Orbán Viktornak a vitához nem, de ahhoz volt elég bátorsága, hogy semmibe vegyen egy fontos fórumot, amelyet Magyarország olyan fontos partnerországai szerveztek, mint az Egyesült Államok és Németország. Orbán Viktor bátor és felelős államférfiként cinikus módon átlépett az ország elsőszámú kereskedelmi partnerének számító Németország kereskedelmi kamaráján, az Egyesült Államok magyarországi kereskedelmi kamaráján, valamint a külföldi és hazai befektetőket képviselő Joint Venture Szövetségen.

Mit is számít Orbán Viktornak saját imázsának védelméhez képest, hogy Németországból 2008-ban 312 millió euró tőke érkezett Magyarországra befektetésként.

Mit is számít Orbán Viktornak az a tény, hogy az Egyesült Államok mára a negyedik legnagyobb befektető országgá vált Magyarországon, s az, hogy az elmúlt 20 évben amerikai vállalatok több mint 9 milliárd dollárt fektettek be hazánkban.

Arra kérjük Orbán Viktort, hagyjon fel a versenytársak és a gazdasági élet szereplői előli bujkálással. Mutasson fel programot, mondja el nyíltan, mik a Fidesz tervei Magyarországgal. Vegye végre a bátorságot a nyílt, programvita lefolytatására, s ne bujkáljon Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje elől.

Nem kell ahhoz választást nyerni, hogy valaki lássa: a magyar gazdaság óriási bajban van, amelyet nem lehet osztogatással és üres ígéretekkel gyógyítani, ahogy azt a Fidesz teszi. Gazdaságunk állapota nyitott könyv: a reformok kritikus tömegére szorul az ország. Mindenható állam helyett okos, tisztakezű államra van szükség, egy olyan államra, amelyhez mindenki hozzáad valamit.

Dávid Ibolya
az MDF elnöke

hoplita 2010.03.04. 18:17:51

@török gábor:
Nagyon ne kapkodd el, mert ha a megérzésem nem csal a java még csak ezután következik.:D

Kenwyn 2010.03.04. 18:20:15

Továbbra is MDF közlemény:

"A Magyar Hírlap mai számában hasraütésszerű adatok, tényként beállított találgatások olvashatók több fórumos képviselőjelölt ajánlószelvény-gyűjtéséről. Gondolhatnánk, hogy ez csupán a nem kellően alapos újságírói munka, vagy egyszerűen a tájékozatlanság eredménye – ha az elmúlt hetek MDF - ellenes kampányában ne e lap járt volna az élen.

Miközben a Fidesz elnöke - gladiátorai és nem egy esetben szocialista riválisa mögé rejtőzve - kerüli a demokratikus párbeszéd minden lehetőségét, párthű sajtóját politikai ellenfeleire uszítja. Bár a Magyar Hírlap egyik rovatmottója: „A tény szent, a vélemény szabad” - jól látható, nem tényekkel foglalkoznak, csupán kitartóik megbízását teljesítik – legtöbbször a valósággal szemben.
Annál nagyobb bűnt sajtóorgánum nem követhet el, minthogy a valóságról való hiteles tudósítás helyett a valóság elferdített látszatát tárják olvasóik elé - tényként tálalva. E gyakorlat jól mutatja a Fidesz elképzelését az ideális választóról: nem gondolkozik, csak hisz - feltétel nélkül. Megértjük, hogy aki ilyen polgárokat akar látni, nem tartja szükségesnek az érvek, elképzelések ütköztetését. Ahogy a Fidesz pártlapjai, úgy maga a párt sem néz szembe a valósággal, és mindent elkövet, hogy a magyar választók se láthassanak tisztán.
A Magyar Demokrata Fórum vallja: a tudatos, önállóan gondolkodó polgárság képes kivezetni az országot a jelenlegi válsághelyzetből, ehhez pedig elengedhetetlen feltétel a politikai osztály őszintesége.

MDF Sajtó"

theofil 2010.03.04. 19:06:40

@[nev]:

Marhára nem hiszem, hogy a Morvai hazaszerető(?) a szocialista pártiak meg nem....aki szereti a hazáját az nem mocskolja idegenben úgy mint Morvai, aki egyébként olyan hülye, hogy az elmekórtant tanulók több évfolyamának nyújthatna disszertációs témát.

Idegesít, ha a hazát felosztják pártok között...ezek hazaszeretőek azok nem....a haza nem lehet ellenzékben...meg efféle.

A náci szó minimum félreérthető, én nem használnám. Ennek van egy olyan jelentése amit soha nem lehet lemosni róla, mint ahogy a Turulról meg az árpádsávos zászlóról sem a nácizmust.

theofil 2010.03.04. 19:11:18

@radala:

A borzasztó az, hogy Hillert az egyetemen a hallgatók az év oktatójának választották....azután elképesztően rossz, puhány, se hús, se hal pártelnök lett belőle (az ő ideje alatt szökkent szárba Zuschlag aki akkor párttaggyarapításban volt érdekelt....)és rendkívül bágyadt, ázalagszerű miniszter lett belőle.

Csalódás minden vonalon.

theofil 2010.03.04. 19:15:53

@gossage:

És tényleg bizalmasan van kezelve.

theofil 2010.03.04. 19:25:08

@Kenwyn:

Dávid Ibolyának ebben a kérdésben igaza van teljes mértékben.

A szövegen Bokros keze nyoma érződik, helyesen.

Viktor egy aljas fráter amikor azt állítja, hogy "a hazugság és saját nemzetének neve szinonímává válik".

Viktor arra nem méltó, hogy Bajnai cipőjét megkösse.
Úgy látszik itt senki sem érzékeny arra, hogy a szeretett vezető éppen a saját hazáját mocskolja.

Don_Pipita 2010.03.04. 19:33:49

nol.hu/belfold/debreczeni_vesztesre_all_a__megfelemlitett__valasztoknal

Nagyon érdekes...szerencsésként én belsősként látom a "gigászok harcát" és meglepően vettem észre, hogy Debreczeni hazudik, jóval kevesebb kc-ja van. Nekem egy hete olyan 300 körülit mondtak. Persze megértem ,hogy nem mondja el a valódi számot, mert az már behozhatatlannak tünne + elég érdekes lenne, ha valmiylen úton módon mégis összegyűlne. Viszont a cikk Török Gábort igazolja: már most megy a mutogatás, hogy ki(k), mik miatt nem tudtunk elindulni eséllyel a választásokon, ki(k),mik miatt nem tudott elindulni a választáson egyik legfőbb "sztárunk" Debreczeni...

Don_Pipita 2010.03.04. 19:34:29

@Kenwyn: Véletlenül nem lelhető fent a neten ez a magyar hírlapos cikk, szívesen elolvasnám

Don_Pipita 2010.03.04. 19:36:55

@Kenwyn: Szerintem csak féltékeny, hogy nem őt hívták...

Diocles 2010.03.04. 19:46:32

@Don_Pipita:

Bennfenntes vagy?
Arra tudnál válaszolni, hogy felmerült-e az MDF köreiben, hogy a Fideszhez forduljatok kopogtatókért?
(Mert már csupán ez az egyetlen esélyetek van, és nagyon úgy néz ki, hogy a Fidesznek mindenképpen érdeke volna, hogy elinduljatok, lévén, a szociktól vinnétek voksot.)

Kenwyn 2010.03.04. 20:25:13

@Don_Pipita:

én nem találom sehol,lehet,h holnap lesz fenn,mert ma jelent meg nyomtatásban.

Don_Pipita 2010.03.05. 01:31:00

@Diocles: Ha van is erről szól max. a legbelsőbb körökben...
Személyes vélemény: Szerintem itt az esetleges pártérdekek megelőzik a jelölt személye. Utálják Debreczenit, mint a ***-t. Másrészt olyan kuszán mennek itt a dolgok, hogy azt sírva lehet csak nézni, lehet egy fidesz se segítene... Kivel? a pártaktivistáival? Maximum pénzbeli juttatásokat adhat(na)

Bobellino 2010.03.05. 07:16:14

Érdemes nézni a Vidám Vasárnapot az ATV-n ugyanis a múltkor Németh Sándor majdnem kimondta, hogy az MSZP-t kell támogatni, mert ugye ne legyen akkora a KO....

tölgyes 2010.03.05. 16:19:20

@hoplita: Sárközy lehet, hogy hazudik, de soha nem úgy, hogy az a fideszt tüntesse fel jobb színben.:) Sárközy a Németh-kormány miniszterhelyettes volt és a gazdasági törvények atyja...a kötődése pedig közismert.. Különösen szép volt az a jelenet, amikor Gyurcsány miniszterelnökké választásakor ott csápolt a "törzscsapatban"
süti beállítások módosítása