Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
12:20

Már csak szűk két hét van hátra az ajánlószelvények összegyűjtésére rendelkezésre álló időből. A hivatalos adatok ma a következő állapotot mutatják (zárójelben – ahol ennek van jelentősége - a múlt és a két héttel ezelőtti szombati adatok). 

 
elfogadott
döntésre vár
összesen
Jobbik
173 (158) (88)
0 (6) (25)
173 (164) (113)
MSZP
171 (98) (24)
2 (27) (24)
173 (125) (48)
Fidesz
73 (15) (0)
4 (5) (1)
77 (20) (1)
MDF
29 (15) (2)
3 (5) (2)
32 (20) (4)
LMP
9 (0)
1 (0)
10 (0)
Somogyért
3
0
3
CM
2
0
2
MESZ
2
0
2
MSZDP
2
1
3
Munkáspárt
2
1
3
Torgyán-Kisgazda
2
0
2
Zöld Baloldal
1
0
1
ÖP
1
0
1
független
10
0
10
 

A Jobbik és az MSZP a hivatalos adatok szerint már csak három-három helyen nem adta le a szelvényeit, előbbi Budapest7 és 10, illetve Szabolcs9-ben, utóbbi három Veszprém megyei kerületben (1, 6, 7). A fideszes jelöltek száma, ahogy várható volt, egyre növekszik, ugyanez azonban már nem mondható el sem az MDF-ről, sem az LMP-ről. Bár mindketten folyamatosan ígérik az áttörést, a 32 és 10 jelölt nem sok jót ígér számukra. Az MDF – amely különösen Budapesten van gondban - ennek ellenére már ennyivel is az országos lista határán mozog, s erre az LMP is képes lehet. Ahogy azonban többször jeleztem: a valódi esélyhez ennyi biztosan nem lesz elég, annak alapfeltétele ugyanis mind (vagy szinte mind) a 20 területi lista megléte.

A listán megjelentek új szereplők is: a Somogyért három jelöltje, köztük a nagyatádi körzetben induló Gyenesei István; a Magyarok Egymásért Szövetsége két jelöltje, köztük a paksi körzetben az ajánlószelvényeket összegyűjtő Földesi-Szabó László, továbbá a Civil Mozgalom két és a Zöld Baloldal egy indulóval. Említésre méltóak még a független jelöltek, ahol több ismert arc is található: a jogvédő Horváth Aladár Edelényben (Borsod8), a volt SZDSZ-es Czuczi Mihály Kunszentmártonban (Jász5), és a volt fideszes Nógrádi László Lentiben (Zala4) állhat rajthoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr461813565

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogy ne legyünk IDE'tlenek... 2010.03.06. 16:01:28

IDE: elutasítva: 8 helyen 2 jelölt - "döntésre vár" 3 helyen - (előkészületben: lásd a 2. térképen!)A cél: legalább 88 elutasítás elérése... Ehhez várunk 1-1 cédulát mindenhonnan!Március 19-én 16 óráig lehet leadni az ajánlószelvényeinke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2010.03.06. 19:38:10

@hoplita:

lakhelynek nézte ki öcsibogyó, csak nem készült el az uralkodása alatt

azt én is tudom hogy elég izgága ahhoz hogy nagypapát játtszon már most

mrs. white 2010.03.06. 19:44:10

@[nev]: Nem hirdetek semmit csak ötletelek.

Az tisztán látszik hogy liberális gazdaságpolitika megbukott, hogy mi lenne jó helyette senki nem tudja.

Ássuk bele magunkat hogyan jutottunk idáig. Nem közgaszdász hanem csak amúgy józan paraszti ésszel.

Nézzük a vadkapitalizmusnak emlegetett hőskort. Teszem azt Henry Ford megcsinálja az autóját itt fellelhető az innováció eddig ok. El kezd termelni. Szlogenje az (a vadkapitalizmus idejéről beszélünk), hogy én megfizetem a munkásomat és te is fizesd meg a tiédet, hogy meg tudja venni a termékemet. Galambos segítségével futószalagon megvalósitja a mai kapitalizmus alapját a tömegteremelést.
De a fenti szlogen még ugye ott van.
A köztes folyamatokat kihagynám csak a jelenlegi állapotra ugornák engedelmeddel.

A válság előtt a következő volt helyzet. Van egy nevezzük a világ "fejlett" részének aki szinte már nem is termel.
Miért? Mert ahogy te is említetted (csak az önkormányzatnál) kerestek egy olcsóbb helyet. Ez szuper, olcsóbb a beszerzésem. Hopp de mindent olcsobban lehet csinálni máshol akkor itt ki fog dolgozni és főleg mit. Hál istennek azért még egy páran dolgoznak de hogy a forgalmat a profitot fenntartsuk olcsobban kell adni a terméket.
Mit csináljunk? Hát persze szerezzük be olcsóbban. ennek következménye a maradék cuccot is ki kell szervezni más olcsobb előállítású helyre.
De még ez sem elég már senki nem dolgozik még olcsobban kell termelni de ez már csak elöször úgy megy, hogy rosszabbat csinálok később botrányosan rosszat, később felteszem a koronát arra hogy hamisítom.

Igy szép lassan eljutottunk oda, hogy régen az adidas cipőt kinőni tudtad de elhasználni nem, nem ugy mint most az utóbbi kettőm két hónapot nem bírt ki, a legmegbízhatóbb autó legenda a toyota orba szájba hívja vissza az autóit.
Ez kb a 90 évek közepén változott meg véglegesen. Nem személyes tulajdonosok vannak mindent a pénzpiacok bankok részvényesek uralnak ha van részvényed te is és én is. Nem vagyok érdekelt abban hogy jól menjenek a dolgok csak abban hogy a papír értéke emelkedjen és az osztalék minél magasabb legyen.

Na itt jön be az erkölcs.
Nagyon messze jutottunk attól amikor az ifju Széchenyi apja mondja a fiának, hogy csokolja meg a jobbágy kezét mert az adja nekik a kenyeret. Valamint gazdag létére az ország felemelkedésén dolgozzon valaki.
Sajnos ennélkül nem fog menni hosszú távon, mondom én aki nem vagyok vallásos. Már ha az erkölcsöt és a vallást összetartozó dolognak veszem. Szeretném hinni hogy önmagában vallás nélkül is müködhet az erkölcs, de eddig nem ez bizonyosodott be.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 19:48:29

@jjulie: Inog a fehér ember világa... az biztos.
Ezen kéne változtatni.

mrs. white 2010.03.06. 19:49:56

@mirrmurrkandúr: Biztos hogy nem Gábor mert nekem két hete azt mondta, hogy hat rá Fleto karizmája mint nő Orbáné meg nem (és akkor enyhén interpretáltam az utóbbit). Inkább Gabriella.

[nev] (törölt) 2010.03.06. 19:53:14

@mirrmurrkandúr:
a jobbik nevű formáció, és a fidesz is azt mondják, hogy a liberalizmussal, mint ideológiával van a baj.

a liberálisok például azt mondják, hogy európai uniónak kell leülni például az oroszokkal tárgyalni. mert az országokat külön-külön csak be fogják szopatni, illetve csak annyi történik, hogy nem kapolyi lesz milliárdos, hanem egy másik fazon.

a libek azt mondják, hogy keretmegállapodások kellenek, és akkor majd ezeket a kvótákat töltse ki a szabad piac. az oroszok megint működjenek a maguk logikája szerint.

az európai liberálisok nem akarják megmondani, hogy mi legyen oroszországban, azt mondja meg az orosz nép, és a duma.

és ez következik a liberalizmusból. abból, hogy van egy nemzetközösség, ami az unió, megmondjuk, hogy itt mik a szabályok, és a többi kontinens is megmondja, és folyik a kereskedelem. és ugye itt gazdasági kérdésekről esik szó, és az államoknak nincs szerepük. az uniónak van szerepe, és a szabad piacnak.

jjulie 2010.03.06. 19:55:55

@[nev]:

neki megmondta már a szijjártó hogy mi a jó

hoplita 2010.03.06. 19:56:06

@mirrmurrkandúr:
Most tudtam meg, amikor te...
Nem mondom, volt bennem valami halvány kétely, de a másság ugye, nem az én világom.:DD

mrs. white 2010.03.06. 19:56:57

@[nev]: Én a helyedben nem abból indulnék ki hogy a fidesz milyen térfélen focizik jelenleg.
Sokkal inkábbb liberálisok mint bármely más párt, feltéva ha szadeszt a liberalizmus parodiájának nevezem és nem azt tekintem kiindulási pontnak.

2010.03.06. 20:00:21

upsz, jól átaludtam az új posztot!:/ Hogy mindig csak agyaltok!:)

jjulie 2010.03.06. 20:02:49

@hoplita:

milyen halvány vagy ma, nem tudsz valami játékgépes, vagy ingatlanos infót?

[nev] (törölt) 2010.03.06. 20:04:25

@mrs. white:
szerintem nem a liberális gazdaságpolitika bukott meg, hanem az antiliberális.

az usában úgy adtak mindenkinek lakást, mint a szocializmusban, az ingatlanárak az egekbe emelkedtek, egyre több, és több támogatást kellett volna kiosztani, és erre nem volt fedezet. ráadásul ugye egy gazdasági visszaeséssel kiderült, hogy egy csomó ember nem tudja fizetni a támogatás mellett felvett hiteleket. de ennek semmi köze a lib. gazdpolhoz, és a bankmentő csomagoknak sincs köze. ez az egyik fele. amerika.

a másik meg ázsia. a kínai cipő. ott meg azt hagyod ki a sztoriból, hogy a kínai állam ultra brutál dotálja a cipőgyártást. pontosabban nem a gyártást, hanem a szállítást. annak a pár cipőnek az ideszállítása, raktározása nem kevés pénz. és azt a kínai állam a kereskedőnek kifizetni, így versenyképes kína. de ez megint nem a liberális gazdpol.

a liberálisok azt mondják, hogy oké, a kínai állam ha ezt akarja, akkor támogassa az iparát, ebbe nem szólunk bele, de a kereskedelmi mérleget egyensúlyba kell tartani. és el van borulva az árumérleg, és ugye az energiamérleg. ázsiából vásárolunk szinte mindent, és ehhez képest kevés dolgot vesznek tőlünk. tehát itt megint nem a liberális gazdpol csődje ez, hanem a liberális közgáz elvek figyelmen kívül hagyása történt.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 20:10:40

@mrs. white: Nem. Ha ő azt mondja, Gábor, nincs okom, hogy ne higgyek neki.:-)))

Egyébként is, téged nem fogott meg Gyurcsány karizmája?

Szégyelld magad! :-)))

mrs. white 2010.03.06. 20:12:53

@[nev]: Szocializmusban a lakást inygyen adták. Amerikában pénzért, kőkemény hitelért csak a magyarhoz képest viccesen olcsó kamattal. a bili akkor borult amit már fent fejtegettem hogy nincs melo termelés. nincs kereslet esik a lakásár nincs fedezet bukik a bank és mindenki.

Detroitban az amerikai munkások szakszervezete beintett a gyártónak amikor leakarta venni a fizetését.

kKiszámoltam kg tízszeresét kerete egy magyar suzuki és dupláját egy toyotás japán dolgozónak.

Így mondjuk kurva nehéz versenyképes terméket előállítani, ha ennyi a bérköltség. Fent ezt fejtegettem. Amerikában semmit nem éri megy gyártani. De ennyi embert nem lehet csak a pénzügyi meg szolgáltató szektorból eltartani. Mindíg azt hittem amerika a liberalizmus hazája és amit ott csinálnak az pedig az. Ezek szerint mégsem?

jjulie 2010.03.06. 20:17:26

@mrs. white:

miért nem írod be egyszer a liberalizmus szót a googleba és kezdesz el kattintgatni?

mrs. white 2010.03.06. 20:18:40

@mirrmurrkandúr: Engem csak a karizma tudott volna de még fogási távolságba nem kerültem hogy autogramot kérjek tőle.
Mielőtt gabcsi vagy juli megjegyzi orbántól sem kértem. Nem vagyok rajongó típus.
Szégyellem is egy kicsit de nekem mindegyik egyforma. Egy orr két fül két szem jó esetben kettő kéz és láb.

mrs. white 2010.03.06. 20:21:03

@jjulie:Iiszom szavaidat. Mi a liberalizmus?
Ja és melyik országban mit értenek alatta?

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 20:22:17

@mrs. white: hát még egy IGEN feliratú táblád sincs?

Mélyen csalódtam benned.:)

[nev] (törölt) 2010.03.06. 20:23:44

ezzel együtt a tőkepiaci szabályokat szigorítani kell. nyilván nem lehet azt szerintem megengedni, hogy az értékpapírok árfolyama mondjuk 20-30%-ot emelkedik minimálisan, miközben a reálgazdaság 2-3%-ot növekedik.

mert akkor ki lesz olyan ostoba, hogy dolgozik, tanul, invesztál, ha a tőzsdén 10x annyi pént keres azzal, hogy ütögeti az entert.

de ez ugye megint csak nem megy szembe a liberális gazdpollal, a libek azt mondják, hogy az ilyen kérdéseket nem az államnak, hanem az uniónak kell szabályoznia.

hiszen egyetlen államnak sem érdeke a saját tőzsdéjét korlátozni, nekünk az nem jó, hogy mondjuk a mol árfolyama nem emelkedhet túlzottan, ha mondjuk a bécsi tőzsdén meg mégis csak, egy ilyen állami szabályozás azt eredményezné, hogy megszűnik a budepst börze, az uniónak kell a tőkepiacot szabályozni. és ugyanígy van a hitelekkel. hiába szigorítja az állam, igazából azzal csak drágulnak a hitelek, az uniónak kellene ezt is szabályoznia.

na de nem akarok liberális kiskátét nyitni ezen a blogon belül. csak azt mondom, hogy a jövőben szükség lesz egy új liberális pártra, amelyik ezeket a zászlajára tűzi, és egy új konzervatív pártra, amelyikkel ezeket a programpontokat a liberálisok megvitatják.

és ez válhatja le a fidesz-jobbik formációt. egy ilyen konzervatív-liberális pártalakulat. ami lehet az mdf, és az lmp. vagy új pártok. ez még a jövő zenéje.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 20:25:29

@hoplita: Azt hiszem jobb, ha te is el kezded tanulmányozni LIBERALIZMUS szó jelentését, mert szagértő hölgyek/urak(?) nagyon megharagszanak...:DDDDDDDDDDd

mrs. white 2010.03.06. 20:25:45

@mirrmurrkandúr: nincs de már csináltam egy olyat, hogy jjulie for president.
Azon gyakorolok.

hoplita 2010.03.06. 20:27:33

@jjulie:
Olyat nem, de ismerek kamerádot, akinek van felfüggesztettje némi rendőr amortizálásból kifolyólag....
Az megteszi?:DD

mrs. white 2010.03.06. 20:28:05

@jjulie: Akkor maradjunk annyiban hogy én tudom jól. Ok köszi ma már 4:0 ide.

A 20 év mulva (nem Dumas) fehér ember világáért respect viszont, abban nincs vita.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 20:28:05

@[nev]: és akkor -azok alapján, amit ma elmondtál- szerinted mi a különbség a liberális és a konzervatív gazd.pol. között?

jjulie 2010.03.06. 20:29:53

@mirrmurrkandúr:

a liberális elmélkedés nagyon hasznos: elűzte ma délutánra a jobbikos rohamosztagot

vagy történt valami a jobbikkal és azért ez a csend?

hoplita 2010.03.06. 20:29:57

@mirrmurrkandúr:
Ó, én már húsz éve tanulmányozom és az undoromat már szavakba sem tudom önteni.
Legalábbis szalonképes szavakba..:D

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 20:33:20

@jjulie: ezt kérdezd meg egy jobbikostól!

de nem hiszem, h eltűnt volna... nem érdekelt a témában..

[nev] (törölt) 2010.03.06. 20:35:20

@mrs. white:
az utóbbi években amerikában dotálták a lakásvásárlást pont úgy, mint nálunk. volt két alap, a freddy mac, és a fanny mae amelyik ezeket a támogatásokat utalta. és ezek dőltek be.

az autóipar külön téma. az amerikai autógyáraknak az utóbbi időben nem volt nyerségük, csak árfolyamnyereségük. a saját papírjaikat vásárolgatták, aminek az árfolyama emelkedett. és csak ebből származott a nyereség. maga a gyártás veszteséges volt.

és amikor a tőzsdei árfolyamok irreálisan magasak voltak, akkor valakik az esésre kezdek játszani, és akkor a szuper nyereségesnek gondolt autóipar veszteségessé vált.

jjulie 2010.03.06. 20:36:21

@mirrmurrkandúr:

csak a játékgép és ingatlanbizniszben

bár ezeknek speciális liberalizált válfajában érdekeltek

[nev] (törölt) 2010.03.06. 20:45:20

@mirrmurrkandúr:
nincs konzerv gazdpol. a nyugati közgazdaságtant liberális filozófusok raktak össze. konzervatívok ezt a gazdpolt egy az egyben átvették. a konzervatívoknak kultúrpolitikájuk van. (a liberálisoknak olyan nincs. a liberális oktatáspolitika valójában brutál konzervatív. iskolába kell járni. már ez egy konzervatív dolog. nézd meg az angol liberális polgárok milyen ultra brutál konzervatív iskolába iratják a gyerekeiket.

www.etoncollege.com/

---

az alternatív gazdpol a szocialista gazdpol. a politikai gazdaságtan. konzerv gazdaságpolitika nincsen.

Lucilius 2010.03.06. 20:45:53

Karácsony Gábor elég pesszimista a mostani választásokat illetően. Kampányfőnökként nem ezt kéne nyilatkoznia; gyakorlatilag kimondja h az KMP nem jut be a parlamentbe:

"Szerintem az LMP missziója a 2010-es parlamenti választással kezdődik, és a párt 2014-re lesz olyan erős, hogy parlamenti szereplőként el tudja mondani, mit akar. Most még a pénz és a tapasztalatok hiánya akadályoz bennünket."
www.168ora.hu/itthon/lehet-mas-a-politika-kampany-valasztasok-finanszirozas-51865.html

2010.03.06. 20:46:04

@mirrmurrkandúr: Bona sera! Épp alkotok...:)

Lucilius 2010.03.06. 20:46:41

@Lucilius:
Izé, elnézést, természetesen Karácsony Gergely :-S

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 20:47:34

@Lucilius: csak realista... szerintem ez jó.

mrs. white 2010.03.06. 20:48:55

@[nev]: Ok értem, hogy a segélyen lévőknek is adták a hitelt de nem ez borította be dolgot ez csak a jéghegy csúcsa volt.
Az autóipari példa pedig pont rávilágit a arra amit én mondok és te is alátámasztasz.
Nem volt nyereséges a termelés nem is lehetett ilyen bérköltségnél. (Az amerikai autók minősgéről pedig tényleg ne ejtsünk szót) Tehát a pénzpiacon. (Ha feletó lennék azt mondanám trükkök százaival) probálják behozni a nyereséget. A tőzsde pedig nem más mint egy nagy rakás lótúró. Ahoz amire kitalálták már nem sok köze van.
Normális ésszel egy cég értéke emelkedhet csökkenhet. Ez Ok de ami itt van az vicc. Mivel az árfolyam nyereséggel lehet keresni ezért borítékolhatóan időnként pánikba esnek a befektetők aztán megnyugodnak és az árfolyam változáson pedig egyesek jól keresnek. Valós gazdasági történésekhez pedig nem sok köze van. Elemzők mindenfajta hullámokat fekete gyertyákat, kereskedési sávokat néznek. Amióta figyelem alig volt, hogy eltalálták volna mi fog következni.
Ahogy mondod ha nagyobb tőkém lenne kb annyit megkeresek mint a melóval és netezés közben kell csak bökdösnöm a cursort. Meg nem kell bepánikolni amikor bukóra álok.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 20:49:46

@[nev]: mondjuk ez, h végiggondolja az ember, logikus... tényleg...

hoplita 2010.03.06. 20:53:14

@Lucilius:
Azért...
Mert Gábor ts-sel írja a nevét....meg utoljára még a Kossuth téri események alatt beszélgettünk egy teljes estén át a Nádor utcai krimóban és nagyon nem elempés volt akkor....sem.:DDD

jjulie 2010.03.06. 20:55:10

@hoplita:

na mi a szar van ezze a játékgépes ingatlanbusiness of tisztakezű jobbik ügyekkel?

[nev] (törölt) 2010.03.06. 20:56:51

@mirrmurrkandúr:
még van a korporatív gazdpol. csak ezen meg fogsz sértődni. mert itt fasisztázni kell. ami azt mondja, hogy van két cukrászda. az egyik állami támogatást kap. a havernak vesz az állam egy cukrászdát. a másik meg nem kap, ő értelemszerűen mindennek duplán fizeti az árát, mert akkora az elvonás. nincs tisztességes verseny. hanem állami korporációk (hivatásrendek) döntik el, hogy egy ágazatban ki kap támogatást, és ki nem. ezt a korporatív gazdaságpolitika. egy mussolini alkalmazta olaszországban. erre épül az olasz fasizmus.

nem mellékesen ez pont az, amit a fidesz úgy hív: a széchenyi terv. az állam vásárol mondjuk egy panziót. cserébe természetesen támogatnod kell a pártot. mert ugye mindenki nem kaphat támogatást. és ugye ezt kezdte el a fidesz. az mszp pedig ezt folytatta.

Lucilius 2010.03.06. 20:59:55

@hoplita:
"Mert Gábor ts-sel írja a nevét."

Tudom, mert Karátson Gábor fia, Dávid, tanított az egyetemen.

2010.03.06. 21:00:16

@mirrmurrkandúr: jelzem, nagyon igyekezem...nem megy csak úgy ripsz-ropsz!:)

Lucilius 2010.03.06. 21:02:15

@mirrmurrkandúr:
De mégiscsak a kampányfőnök. Ha már ő is 2014re készül, akkor nem rózsás a KC helyzet az LMPnél, hiába magyarázzák Schiffiék az összes fórumon h jól haladnak a gyűjtéssel.

mrs. white 2010.03.06. 21:05:43

@[nev]: A széchenyi terv gondolatmenet tökéletesen érthető. Az a kérdés hogy vállalható-e az az érv melette hogy helyzetbe hozza a magyar munkavállalókat akik tőke híján vannak más országbéli vállalkozókkal szemben.

Ergo jó- e kinevelni mesterségesen egy réteget aki itthon adózik jó esetben meghódítja a környező országokat lásd Otp Mol, vagy nem támogatom aztán jöhet ami a kereskedelemben végigment.

Szinte minden élelmiszer lánc külföldi kézben kivéva cba-t. Mondjuk az osztrákoknál pont fordítva ott mindenki maradt otthon julis meinl stb. Tudva hogy a kereskedelem nem ész, pusztán pénz kérdése a mai formájában.
Nos van benne ráció vagy sem? Külföldet ne vegyük példának ott nem volt negyven év szocializmus egészséges volt a magántulajdon fejlődése.

jjulie 2010.03.06. 21:07:56

@hoplita:

na ne már, hogy egy kis nemzetiségiekkel dolgozó jobbikos ingatlanzseni miatt elnémulj!

ki dobta fel az egykutyák közül?

vagy nincs meg még hogy mit kell mondani?

könnyebb lenne most a fideszben, a szijjártó már megtanította volna a papagájoknak

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 21:09:29

@Lucilius: szerintem ez nem baj.
Nem biztos, hogy jót tenne az LMP-nek, ha rögtön a parlamentbe jutna... (nézz rá a többiekre, nekik sem tett jót...:)
Négy év alatt viszont sokat érhetnek.

De majd meglátjuk.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 21:10:27

@Letícia: ne siess vele, sokáig fent leszek. Megvárom:-)

Az alkotáshoz egyébként is idő kell...

jjulie 2010.03.06. 21:15:15

@mrs. white:

az osztrákoknál maradt minden otthon?????

az első héten felvásároltak már mindent a németek

a juliusból az embléma maradt otthon

elárulum neked, itt nálunk mindig is minden projekt nemzetközi projekt volt, és a tőkének már régóta nincs nemzetisége

tipikus nemzetközi projekt a lánchíd: angol tervezés, angol építésvezetés, sina (vodiáner rotschild) finanszírozás

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 21:17:11

@Letícia: ááá, Margit, hát te is szereted a Laár pour Laár-t?

Hát menten én leszek a Bókember:-)))))

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 21:19:47

@Letícia: Lazíts egy kicsit, ez az egyik kedvencem (figyeld a szöveget!)...

www.youtube.com/watch?v=ari_Boq_wVE&feature=related

[nev] (törölt) 2010.03.06. 21:20:44

@mrs. white:
itt a helyhatóságok a ludasak. a hipermarket lenyomja a kiskereskedelmet. ez azért nem feltétlen igaz. hipermarketeket nyugaton jelentős részben a kiskereskedők hozták létre. részben a termelők. és részben a finánctőke.

magyarországon azt kellett volna mondani, hogy úgy épülhet mondjuk tesco, hogy a környéken még lesz egy tucat tesco mini. lesznek kisboltok. és a kiskereskedők ha akarnak belépnek az ellátási láncba. megegyeznek a tesco-val. egyébként ez nem idegen a nyugattól. így működik a mc donalds kisüzlet. az kovács-mc donalds kft családi vállalkozás.

persze nem az államnak kellett volna ezt mondani, hanem a helyhatóságnak. csak úgy adja ki az építési engedélyt, ha mondjuk a hipermarket a kiskereskődket bevonja, és garantálja, hogy bizonyos arányban helyi termékeket árul. és ezt helyi rendeletek részletesen szabályozzák. és ezt a helyhatóság ellenőrzi.

de ezt az állam nem tudja szabályozni, mert nyilván ez mindenhol más és más. ahol tejipar van, ott nyilván azt kell a szabályozással segíteni, ahol meg textilipar, ott meg azt. ez nyilván településenként eltérő. de ezt semmi sem tiltja. ez hogy én is gyurcsányt idézzem: böszmeség.

[nev] (törölt) 2010.03.06. 21:26:11

a széchenyi terv azt mondja, hogy nem szabályozással kell a helyieket segíteni, hanem az államnak készpénz támogatást kell nyújtani. de ez nem normatív támogatás, hanem egyedi elbírálás alapján, lesz aki majd kap támogatást, és lesz aki nem. az elbírálás önkényes. magyarán az egyik kisvállalkozás adójából támogatják a másikat. és ezért magasak az adók. a multiknak meg emiatt kell adni a kedvezményt. mert ők nem akarnak támogatni senkit sem. azt mondják, hogy akkor inkább őket támogassák. de ennek megint kevés köze van a liberális gazdaságpolitikához.

2010.03.06. 21:27:18

@mirrmurrkandúr: Hogy ne szeretném!:) Nagyon nagyon!:)

Kivirágzott a száraz fűzfadísz, amit a tavaszi csokorba egy igazi virágdizajner bele kötött. Nos, ez most mit jelent politikailag? Ez vajon összefüggésben van a tavaszi választásokkal?;) Abszolút rózsaszínen a jácintok, szóval nem tudom, kire szavazzak!:D

Elég abszurd ez a helyzet, azt hiszem...:)

Edrik 2010.03.06. 21:35:28

@[nev]: a támogatásokra van egy érdekes amerikai autóipari példa, ami miatt a japánok és a németek morognak. Ha a GM Kanadában szerel össze valamit, az amerikai autónak számít, és preferált. Amit a Honda gyárt Amerikában, az japán autó, és üldözendő (lásd pl. autóipari mentőcsomag kitételek).
Az egész "Made in ..." címke áttekinthetetlen lett a mai világban:
people.ischool.berkeley.edu/~hal/people/hal/NYTimes/2007-06-28.html

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 21:57:03

@Letícia: :-)

Ha elég intuitív vagy, akkor tudni fogod kire kell szavaznod:-)

Szerintem mindenki csak a maga kis szubjektív origójából tudja szemlélni a Világot, így én is.
Ebből fakadóan, amit most mondok, azt is egy kicsit az én szemüvegemen keresztül teszem.

Az én tanácsom, ismervén (talán egy picit) a -politikai- vonzalmaidat:

Egyéniben szavazz a fideszes orvos ipsére, listán az MSZP-re.

Miért jó ez neked?

1, Mert nem kell egyértelmű döntést hoznod, ezzel kifejezheted, hogy egyikkel sem szimpatizálsz (jelenleg) igazán, de azért elmész választani teljesítvén állampolgári kötelezettségedet.

2, Ha egyéniben a fideszesre szavazol, ezzel hangot adsz elégedettségednek, hogy elküldték a Kosztolányi Dénit, és hogy a Szanyit sem veszed emberszámba, valamint bünteted a szocpártot a nyolc éves nyomorékságáért.

3, Ha listán a szocikra szavazol, nem árulod el őket (ha már ők téged...), és azzal az önváddal sem kell szembesülnöd, hogy átálltál azt "ellenséghez", tehát tulajdonképpen hű maradsz önmagadhoz.

4, Betehetsz a Viktornak is, hiszen azt mondta, nehogy bárki megossza a szavazatát.:-)

Nos?

3,

panelburzsuj 2010.03.06. 21:58:31

Ostblock belső piachoz: soha sehol nem láttam leírva, hogy lehet-e (szabad-e) hosszútávú tanulságokat levonni egy évtizedekig egyenlősítő rendszer hirtelen felbomlásakor megnyilvánuló keresletből?

(Egy szempont a keleterópai kkv-nyomorúság kérdéséhez: mire föl befektettünk 15-20 éve?)

panelburzsuj 2010.03.06. 22:01:58

@panelburzsuj:

Ha már a Széchenyi-terv, az EU-s gazdaságfejlesztési pénzek, meg általában a reálgazdaság tervezhetősége a téma.

[nev] (törölt) 2010.03.06. 22:11:13

@Edrik:
itt az a gond, hogy valaki elkezd valamit önkényesen támogatni, és akkor az van, hogy a többi ország is támogatásokat kényszerül adni, mert különben tönkre megy az ipara, és akkor ennek semmi sem szab gátat. a gazdagabb országok megtehetik, hogy támogatnak, a szegények nem tehetik meg. ez a másik probléma. a nagyobbak esetleg több támogatást adhatnak egy iparágnak, a kicsik kevesebbet. ez megint probléma. nincs tisztességes verseny.

és akkor erre a liberális válasz az, hogy a nemzetközösségen belül nincs támogatás, vagy normatív támogatás van. tehát nincs állami önkény. nincs állami beavatkozás. ez van ugye a mezőgazdaságban, csak ugye nem érvényesülnek a liberális jogelvek, mert ugye a magyar paraszt fele annyi támogatást kap, mint az osztrák egész pontosan 55%-át, ha jól tudom. de ezt is úgy, hogy kovács lászló bulizta ki. hogy legyen több, mint 50%, hogy ne lehessen mondani, hogy a felét se kapja. és így lett 55%. én így tudom, de lehet, hogy ez csak legenda.

szerintem alacsony kamatozású világbanki hitelek kellenének, tőkepiaci garanciavállalás mellett kellene nyújtani. szerintem a vissza nem térítendő támogatás a soha meg nem térülő beruházás szinonimája.

tegyük fel, hogy az unió mondjuk megállapodik abban, hogy a hagyományos (low tech) iparágakat támogatja valamelyest, illetve nem támogatást ad, hanem alacsonyabb adókat vet ki feltéve, hogy mondjuk biotermelést folytatnak, vagy bioenergiát használnak, stb. különben meg környezetterhelési díjat vet ki. tehát igazából nem támogatás ez, tehát nem a többi iparágtól vonja el a pénzt. oké.

de mi van, ha a többi ország erre fittyet hány, és ő mégis csak támogat valamit. akkor egyrészt erre lehet vámot kivetni, másrészt lehet kvótákat szabni, de a lényeg, hogy kontintentális árumérleget egyensúlyban kell tartani. ezt kellene mondani kínának, hogy akkor lehet behozni szabadon árut, ha innen vásárol ugyanannyiért, különben vámot kell fizetni. de ezt megint az unió tudná megoldani, és nem az állam. az állam is leülhet tárgyalni, de ezekből többnyire titkos államközi szerződések lesznek, az oligarchák lefölözik a hasznot, a kisárutermelőket meg átverik. főleg ugye, hogy nincsenek értékesítési szövetkeztetbe tömörülve. ez mindenképpen kellene ahhoz, hogy ők maguk tudjanak kereskedni.

[nev] (törölt) 2010.03.06. 22:25:57

@jjulie:
itt hiányzik kossuth a liberális párt éléről, széchenyi a konzervatív párt éléről. és ha nagyon durva akarok lenni, akkor egy kádár a szélbalos szocialista párt éléről. helyette van vona, orbán, és mesterházy.

de ha mondjuk vona legaláb rákóczinak öltözne be, és a gárdisták mondjuk kuruc brigadérosnak, azzal is előrébb tartanánk.

én ezt javasolnám az lmp-nek például. legyenek kurucok. mondjuk már vége van a farsangnak. de ha ez kell a népnek, és a médiának, akkor egyes képviselőik öltözzenek jelmezbe. és akkor játszák ezt az irodalmi, és történelmi színpadot.

2010.03.06. 22:32:17

@[nev]: ja, és kiderülne, hogy a régiek is csak egy hepciás, okoskodó bagázs volt?? Nem kéne poén csinálni a mai keservünkből!

jjulie 2010.03.06. 22:34:04

@[nev]:

sajnos pesszimista vagyok, kemény világ jön, európa be fog zárkózni

ahhoz, hogy menjen a játék, kell kis érdekérvényesítő képességű, nagy mennyiségű olcsó, kapszkodni akaró munkaerő, és ezt most európában, házon belül le kell gyártani

ez fájdalmas lesz

és ne legyen igazam

jjulie 2010.03.06. 22:41:50

@Letícia:

tudod hogy a kossuthot kajálták amerikában és angliában is, olyan volt mint egy popsztár, tök régies angolt beszélt, és ezzel is kiváló szónok volt?

miért ne poénkodjunk, üljünk olyan arccal mint az áder?

a széchenyi sem csak okoskodott, szervezett is rendesen

2010.03.06. 22:50:32

@jjulie: tudom, de deáknak is volt kossuthról markáns véleménye...:)

Széchenyi meg egy zseni volt, asszem...:)

A áderfapofa, jaj álmomba se jöjjön elő.:)

2010.03.06. 22:51:35

@Letícia: Bácsánat Deák Ferenc és Kossuth Lajos.. most ég a képem!:S

jjulie 2010.03.06. 23:16:32

@Letícia:

miért szégyenkezel a deák és a szakállas miatt?

[nev] (törölt) 2010.03.06. 23:38:01

@jjulie:
szerintem nincs akkora versenyhátrány ázsiával szemben, bár ugye az ember megnézi ezeket a képeket, akkor azt mondja, hogy mégis csak van.

images.google.hu/images?q=singapore

de azért ez messze nem egész ázsia, hanem ázsia egyes vidékei.

európa nem tud bezárkózni, mert európában nincs komoly hardvergyártás, csak összeszerelés van, és télen a fűtéshez sincs elegendő energia. nincs közös pénz. én biztos nem engedtem volna az uniós csatlakozást közös pénz feltételeinek teljesítése nélkül. és nincs egyéges közigazgatás. hanem mi magyarok például 3000 faluval csatlakoztunk a unióhoz. óriási szükség van a mezőgazdaságra természetesen, és a vidékre, de nem ebben a széttöredezett formában. szerintem a közigazgatási reform a legfontosabb.

szerintem alkotmányozni fog orbán, vagy akit a miniszterelnöki székbe ültet, aztán államelnökként le fogja váltani a kormányfőt, és ki fog nevezni egy újat, szerintem lesz neki ilyen jogköre. a román, vagy ukrán politikához fog hasonlítani a magyar. és amikor ebből elege lesz a népnek, mert világos, hogy ez a nemzeti hip-hop recesszióban nem működik.

a másik forgatókönyv meg az, hogy világgazdasági konjunktura jön, és akkor kénytelen lesz a liberális értelmiség hallgatni, hogy itt mekkora nagy spílerek vannak kormányon.

most is el szokták mondani, hogy micsoda növekedést produkált magyarország köszönhetően ez orbánnak. ez a működő tőkebeáramlásnak volt köszönhető, amiért orbánnak a kisujját se kellett megmozdítani. persze ez a tőke szabályozatlanul jött be, mert ugye orbán éppen zászlókat osztogatott a falvakba. ami teljesen jó lett volna, ha helyi szintem a hagyományokból kiindulva pártoktól függetlenül szerveződik meg, ad egy identitást annak a tájegységnek, csak ugye pont nem ez van, hanem a gyökértelen nemzeti hip-hop.

DjKaller 2010.03.06. 23:58:33

@ddance:

"Nem lehet bejutni a Parlamentben fél év után, a Jobbik is 8 évet küzdött"

Nem gondolom, hogy a parlamenti bejutás valami olyan lenne, mint egy tábla csoki a rossz gyereknek ha megcsinálta a leckét. Lehet, hogy egyik pártnak több, másiknak kevesebb idő szükséges a parlamenti bejutáshoz, de ezt az éppen aktuális politikai, társadalmi helyzet és a párt törekvései, jelszavai, céljai határozzák meg. Tudom mint a kereslet - kínálat. Az a párt jut be, amelyik olyasmit tud nyújtani, amire van igény. Az LMP-re van igény. Van akinek azért mert zöld, van akinek azért mert belefáradt az elmúlt évek folyamatos lenyúlásaiba, átveréseibe, a mutyikba. Mástól is hallottam már hasonlót, hogy majd négy év múlva bekerül az LMP. Miért lesz attól jobb, hogy várunk még négy évet. Attól szerintem inkább csak rosszabb lesz. Az LMP-ben pont az a jó, hogy még makulátlan, ilyen emberekre van szükség, még nem rontotta meg őket a nagypolitika és én hiszem, legalábbis bízom benne, hogy nem is fogja.

Sajnálom, hogy elborultnak és túlzottan zöldeknek ítéled meg őket. Holott igen is szükség van zöld fordulatra és ezt eddig egy párt sem vállalta fel. Ennek egyik oka, hogy a nagypártok mögött nyilvánvalóan húzódnak bizonyos gazdasági érdekek, ez az LMP-ről nem mondható el. Egyik legnagyobb ötletük épp az, hogy a zöld beruházások létrehozásával szeretnének munkahelyeket teremteni és ezzel valóban két legyet üthetnek egy csapásra.

DjKaller 2010.03.07. 00:36:07

@jjulie:

Akkoriban vita volt, hogy ki számolt jobban, a kukások, vagy a rendőrség. Mindenesetre arra jól emlékszem, hogy 1 m2-re nem 2 embert számoltak, hanem 4-5-öt, ami egybe hangzik azzal amit mondtál. Fél m2 = 1 ember. Egy m2 azonban a fél m2 4Xese. A Kossuth téren ha nem is 2 millió, de egy milka biztos kint volt. A téren elfér ugyanis 500 000 ember, a többi a körülvevő utcákban állt.

Ami a Fideszes túlzást illeti, ez nem túlzás, valóban összegyűjtötték a már majdnem két millió szelvényt. A fennmaradó körzetek nem azt jelentik, hogy ott a Fidesznek nem sikerült összegyűjteni a szükséges számú cetlit, ilyet senki ne gondoljon, csak szimplán többre utaznak, és ráérnek leadni.

Surko 2010.03.07. 02:52:30

@[nev]: " itt hiányzik kossuth a liberális párt éléről, széchenyi a konzervatív párt éléről. és ha nagyon durva akarok lenni, akkor egy kádár a szélbalos szocialista párt éléről. helyette van vona, orbán, és mesterházy. "

Kossuth minden volt, csak éppen liberális nem. A liberalizmusa kimerült abban, hogy ki akarta űzni az osztrák megszállókat. De egyébként sokkal inkább illett rá a nacionalista jelző.

Kossuth egy türelmetlen nacionalista kalandor volt, akinek a nevéhez eredmény semmi, ám annál több kár kapcsolható. Nagymagyar nacionalizmusa belevitte Magyarországot egy eleve esélytelen, pusztító háborúba.

Ezzel szemben Széchenyi türelmesen, a Habsburgokkal együttműködve épített. Az ő nevéhez valóban kapcsolható eredmény: Lánchíd, gőzhajózás.

De mit köszönhetünk Kossuthnak a háborún kívül?

Kb. a Jobbikosok Kossuth meg Petőfi szellemi örökösei a külföldellenességükkel, meg türelmetlenségükkel, együttműködésre képtelenségükkel.

Petőfi sorai: "kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete" ma is elmennének egy Jobbikos rendezvényen...

Nálam pont ezek miatt csak Széchenyi az építő, meg Deák, a kiegyező, a magyar aranykor lehetővé tevője az igazi államférfiak.

A politikában nem a hangaztos szavak, meg az érzelemittas hevület vezet eredményre, hanem a kitartó, konszenzusra képes magatartás.

Kossuth ezekből hiányt szenvedett.

fromdtod 2010.03.07. 05:41:32

Én azt nem értem, hgoy munka és dolgozás alatt itt "egyesek" folyamatosan azt értik, hogyha valaki kapál, meg ha valaki vasat hajlít. Mintha az 50-es években lennénk. Azért ebből már jó lenne felnőni. Széchenyi apja mai fejjel valószínüleg saját fia kezét simogatná, és nem a parasztét, mert a fia sokkal több értéket termelt egyedül, mint az összes jobbágy akkoriban. És itt most nem a nagybetüs értékről, hanem a pénzről beszélek.
Ha azt gondolja valaki, hogy a bank és szolgáltató szektor nem termel értéket, akkor ott elég komol alapproblémákkal kell szembenéznie. Ez olyan mint akik szerint az a gyár amelynek nincs kéménye már nem is gyár...

BF79 2010.03.07. 08:32:26

A bejegyzéshez: az LMP végleg elszállni látszik. Bokros váltig állítja, hogy meglesz az összes területi lista és minden körzetben indítanak jelölted, de mivel szinte már csak napok vannak hátra, még ha az utolsó pillanatokban sikerülne is beadni több mint száz jelölt céduláit, akkor is az a véd érné őket, hogy manipuláltak, mint a ferencvárosi időközin. Az, hogy akkor és most tényleg így volt-e a politikában már majdnem teljesen mindegy. Az LMP esetén 2%, az MDF esetén 20% alatti az esély, hogy lesz országos lista ÉS megkapják az 5%+-t.

jjulie 2010.03.07. 09:14:03

@Surko:

tök jó hogy ehhez hozzászóltál, jó téma kurvára kibeszéletlen, ezt a verziót még fideszes korodban tanulhattad

48 környékén volt 3 féle fő vonulat:

1. az egyik pólus a petőfi féle "akasszuk fel a kirélyokat" projekt, a kutyát sem érdekelt, kb 150 fős tömegtámogatást lehetett egy ilyen mögé állítani azt is csak pár napra

2. a másik pólus a széchenyi, aki joggal írtózott a petőfi féléktől, az ő projektje arról szól, hogy a feudalizmusnak és a főuraknak, mint amilyen ő, előbb utóbb itt is kampó, menjünk elébe, van két minta, egyik a francia, ahol a királyokkal együtt a nagybirtokosok holmiját is széthordták, a másik az angol, ahol a nagybirtokos hazament a birtokára, elkerkette a jobbágyait és elkezdte kapitalista módon működtetni amilye volt, na ehhez még annyi követője sem volt, mint a petőfinek a sajátjához és hasonló sikert ért el

3. a kossuth féle, az egy nemesi liberalizmus volt, ami jó kis fából vaskarika, (akár a másik kedvenceim a világi zsidó gimnázium, vagy a keresztényszocializmus) de annak idején erre volt piac, és erről van a legkevesebb szó manapság a magyarkodók között

szóval annak idején a kontinensen francia találmány volt ez a felvilágosodás és a napóleon kaszárnyát csinált az országból de ez a kaszárnya tele volt fénnyel és levegővel...és születé a grande nemzet, amin aztán sokan elgondolkoztak, a német irástudók is, és az ő irásaik elöbb eljutottak ide (mint a farncia vagy angol papírok), úgy hogy a magát nemzetnek tekinteni akaró birtokos nemesség irástudó része meg is rettent, rájöttek hogy a francia út járhatatlan legelőször is meg kéne csinálni a magyar nyelvet, ez a projekt elég jól sikerült, de közben a fényes elek megszámolta és az jött ki amit sejtettek, hogy a magyar szupremácia az kurva jó lenne, de az csak a ködös vágyak egyike, valamit gyorsan tenni kell, mert a többi nem magyarul beszélő is elkezdett gondolkodni arról hogy mi fán is terem az hogy nemzet, vagy ha még nem, előbb utóbb fog és az kurva nagy baj lesz, mert sokkal többen vannak

a gondolkodás eredmény pedig az lett, hogy vannak itt habsburg fegyveresek akik összetartanak egy birodalmat, amiben szinte mindenki egyformán csicskáztatva van, tekintet nélkül arra hogyan mondta először azt hogy "anya", és mi lenne ha kikényszerítenénk az uralkodótól, hogy a fegyvereseivel úgy csicskáztassanak tovább, hogy a magyar birtokos nemest ne, csak mindenki mást igen

ez volt a magyar nemesi liberalizmus, és az a röhely, hogy akkoriban még ez a sekélyes projekt is progresszív volt úgy ahogy

az akkori kukaborogatók megágyaztak a nemesi liberálisoknak, és talán 16-án bécsbe ért a kossuth ahol istenként fogadták a kukaborogatók, saját maguk húzták a szekerét a lovak helyett a császárhoz, és ha azt mondta volna nekik a ház előtt, hogy gyujtsátok fel és csináljatok egy pörköltet a veséjükből, megtették volna, de nem mondta, mert baromira nem ezért jött, hanem kikényszeríteni a magyar birtokos nemesség kiemelt szerepét a habsburg birodalmon belül, és mivel az uralkodó szarban volt, és kicsit gyengeelméjű is, belegyezett, és még az első magyar kormány miniszterelnökét is kinevezte

aztán őszre lett új császár, meg összeszedték egy kicsit magukat fegyveresileg, és megüzenték, hogy nem adjuk a seregeinket ahhoz hogy ti csicskáztatssatok itt másokat, inkább továbbra is ugyan olyan csicskák lesztek ti is mint amilyen a többi, és visszavontak mindent amit tavasszal megigértek

ebből lett a habsburg ház trónfosztása ősszel és a háború

mégegyszer ismétlem tavasszal a petőfiék akartak forradalmat és királyakasztást nulla szavazóbázissal, a fő vonulatnak esze ágában sem volt ilyesmi tavasszal, sőt az ellenkezője, magyar királyt akartak csinálni a habsburg uralkodóból

namost ez az egész zsákutca volt, birtokos nemesség mint progresszív erő a 18. század közepén?

aztán ebből az egészből készült egy romantikus legenda, a haynau meg befejeztatte ősszel a lánchidat, felavatta, a bach pedig megtette azokat az alpvető intézkedéseket amik az első lépést jelenthettek a modernizáció felé, amit a birtokos nemesség baszott megtenni, és a hős birtokos nemes mivel nem lehetett a legfőbb csicskáztató, nagyon duzzogni kezdett, aztán a külvilág megrogyasztotta délen és északon is a habsburgokat, 67-ben létre jött politikailag az ami 48-ban elmaradt, viszont a magyar nemesi ábránd újabb virágzásnak idult, immár más formában de a biztos elszegényedéssel együtt, és ez az a nyomoronc csapat amelynek díszpédánya volt a prónay és az osztenburg és a héjjas, és a többiek, akik a horthyt beszavaztatták, és a világ röheje rendszert létrehozták itt 1945-ig

mostanában meg aztán ennek a gyatra történetnek egy egy mozaikját leporolják manapság és mint szellemi táplálékoz kimérik a menzán az éhezőknek

hát ennyi a magyarkodási progresszió rövid 200 évnyi története

igen, szebb jövőt !!

[nev] (törölt) 2010.03.07. 09:25:40

@Surko:
kossuth dehogy volt nacionalista. azt akarta, hogy a monarchia országai, és a környező népek államszövetséget alkossanak. dunai konföderációnak hívta ezt. tehát azon túl, hogy el akarta zavarni az abszolutista uralkodót nemzetközösségi létformát akart, csak ennek errefelé nem volt divatja. éppen ez volt a probléma, hogy a magyar urak is, és a szomszédok is nemzetállamokat akartak, és nem egy nemzetközösséget tagállamokkal.

kossuth azt akarta, hogy a nemzetiségek önálló belpollal, és kult pollal, az "unió" pedig közös külüggyel, hadüggyel, és pénzügyekkel. közös pénzzel, az unión belül szabad keresdekelemmel, vámunióval. a nemzetiségek szabad nyelvhasználatot, és szabad vallásgyakorlást kapnak. úgy képzelte el, hogy a közös ügyekben szakbizottságok állnak fel, és rotációs rendszerben ezek mindig máshol üléseznek.

kossuth "hibája" az volt, hogy a mindvégig ragaszkodott ahhoz, hogy az automómia nem jelentheti az ország feudális széttagolását kell, nem lehet éles államhatárokat húzni. szerintem előremutatóbb volt mindenkinél. egyébként wesselényi is.

volt egy csoport teleki lászló körül, akik területi autonómiát akartak, de az azért volt irreális, mert a népesség a mainál is sokkal vegyesebben lakott, és az vélhetően erőszakos asszimilációhoz, és kitelepítésekhez vezetett volna.

úgy képzelte el, hogy szükség van föderatív igazgatásra, de ez nem nemzetállam, hanem kell egy konföderáció. viszont ez nem egy olyan szoros államszövetség, mint az egyesült államok. nagyjából azt akarta, amit az európai unió, csak ő ezt konföderációnak hívta.

Uhu20 2010.03.07. 10:11:53

@[nev]: Megzavar az, hogy bizonyos fogalmaknak más a jelentése most, ill 150 éve.

Kossuth igenis nacionalista volt, a szó akkori értelmében. A szó csak később vett fel negatív attitűdöt.

A dunai konföderáció tervét senki sem vette komolyan, egyik érintett sem. És, sajnos, minden érdeme ellenére el kell ismerni, hogy a nemzetiségi jogok terén a reformkori elit szűkmarkúnak bizonyult, a megtörtént események fényében! (Sokkal megengedőbb volt, mint pl. a francia, de, akkor is, kevésnek bizonyult.)

jobbra 2010.03.07. 10:12:56

jjulie 2010.03.06. 14:37:01
@mirrmurrkandúr:

nem másfél millióan voltak a kossuth téren, hanem 2 millióan, én számoltam meg, és súgtam meg a philipnek

Persze, komplett Bp.lakossága és akkor a vidékieket nem számoltam.

Legalább gondolkoznál,van fogalmad egyáltalán ?láttál már akár 100000 embert egy helyen?? Kizárt,mert akkor tudnád hogy max annyian voltak.
LOL a 2 milla ember.Ez olyan fideszes felmérés volt ..látszik.

jobbra 2010.03.07. 10:26:37

Tíz Kossuth tér
Hány Kossuth tér fér el a Kossuth téren

* don B

2002. április 13., szombat 18:03 | Frissítve: 2002. július 15.

A nemzet kétmillió tagja gyűlt össze a budapesti Kossuth téren - jelentette a magyar közszolgálati rádió rendőrségi becslésekre hivatkozva. Kérdés mármost, kivel lehet ezt a marhaságot megetetni.

Drága barátaim, honfiak, emberek, polgárok! Helyezzük magunkat kényelembe, készítsünk ki egy pohár italt, dohányosok rágyújthatnak, aztán vegyünk elő egy Budapest-térképet meg egy léptékvonalzót! (Online tartozkodó barátainknak ajánlhatjuk a bpterkep.index.hu [1]-t, azon remekül lehet mérni.) Keressük ki a Kossuth teret, és méricskéljünk egy kicsit!

Ennél sűrűbb tömeg már tényleg gruppenszex vagy árleszállítás.
Helyettesítsük a parlament előtti részt egy téglalappal. A tér keleti oldala 330 m hosszú (egészen az épületek tövénél mérve). A déli oldal 170 m. A téglalap tehát 56 100 négyzetméter. A parlament középső kiszögellése valamivel nagyobb mint 50x60 m, azaz 3000 négyzetméter. Vegyünk a téren levő fák, szobrok, köztéri bútorok, egyebek számára - az egyszerűség kedvéért - ennél kicsit többet, 3100 négyzetmétert. Vagyis a Kossuth tér parlament előtti területe jóindulatú, konzervatív becsléssel 50 ezer négyzetméter.

Szakértők szerint normális tömegelésnél egy ember 0,25 négyzetmétert foglal el. Gondoljunk bele: 50x50 centi per kopf. Ennél sűrűbb tömeg már tényleg gruppenszex vagy árleszállítás. Vagyis a parlament előtt, törik-szakad, 200 ezer honfi fér el. Minusz rendezők, rendőrők, újságírók, transzparensek, kutyák, bokrok, szemeteskukák...

De legyünk nagyvonalúak. Az országház északi és déli végén van egy-egy, kb. 130x110 méteres tér, vegyük a kettőt lazán 30 ezer négyzetméternek. Akkor az még 120 ezer lelkes résztvevő. Sőt. Vegyük a betorkolló nyolc utcát átlag 10 méter szélességben, 500 méter hosszan (ennyi az Alkotmány utca hossza a Bajcsyig). Az még 40 ezer négyzetméter, még 160 ezer résztvevő. 200 meg 120 meg 160 az 480 ezer hazafi. Legyünk nagyvonalúak: félmillió.

Vagyis mondjuk már magyarul: közszolgálati jelentések szerint a budapesti Kossuth téren négy uszkve tíz Kossuth tér gyűlt össze. Őszinte szívvel javaslom mindenkinek, aki ezt elhiszi, szavazzon... (akire akar)

jjulie 2010.03.07. 10:39:02

@jobbra:

ez a számitás kicsit feljebb már el lett végezve, én a google föld-ön mértem 320-nak ami szerinted 330

szerintem nem fér el 1 m2-en 4 ember az én fél nm/fős becslésem közelebb áll a valósághoz mint a te negyed nm/ fős becslésed

[nev] (törölt) 2010.03.07. 11:15:16

@Uhu20:
senki sem vette komolyan. mert a többiek vagy nemzetállamot akartak, vagy nagy-magyarországot. kossuth pedig a mai fogalmainkkal tagállamokat nemzetközösséggel. és nemzetiségi parlamenteket, és uniós szakbizottságokat.

egyébként amikor 90-ben ii. erzsébet angol királynő beszédet mondott a parlementben, és folyamatosan méltatta kossuthot, akkor először nem értettem, hogy kossuthnak a brit uralkozóházban miért volt akkora respektje. aztán rájöttem, hogy azért, mert mai szóhasználattal élve nemzetközösséget akart. mint a britek. ugye erzsébet megtehette volna azt is, hogy széchenyit méltatja, mert kapitalizmust akart, és kossuth-tal meg nem törődik. de valami olyasmit mondott - bár lehet, hogy az én emlékezetem csal - hogy önöknek kossuth nyomdokain kell majd most járni.

persze oké, abban igazad van, hogy az ideális az lett volna, ha már eleve a "nemzetközösség" ötletével hívja hadba az összes nemzetiséget, szemben a császárral. és a császár meghátrál, és szimbolikus hatalma marad csak. és ugyenez történik nyugat erurópában is. az angolok felhagynak a brit világbirodalom ötletével, és akkor egy évszázaddal korábban korábban jött volna létre az európai unió. de akkoriban a többség nacionalista volt. kossuth szerintem nemzeti liberális.

2010.03.07. 11:55:33

@jjulie: mert kisbetűvel írtam, azért..megérdemlik nagybötűt, mert azért valamit letettek az asztalra, nemde?

jobbra 2010.03.07. 11:56:37

@jjulie:
Akkor is jóindulattal ..200e fő lehetett,közöttük a sünök meg a tv-s .,rádiós és tsa.Na meg nem kizárt hogy "más" politikai nézetű lény is kiment oda nem,í???

Surko 2010.03.07. 12:34:54

Furcsamódon ha idegen elynomás van egy nemzet nyakán, akkor a liberalizmus és a nacionalizmus erősen átfed...

Nem véletlen, hogy '89-ben a liberális SZDSZ is olyan nagy támogatottságot élvezett, hiszen akkoriban a szadi liberalizmusa kimerült abban, hogy ruszkik haza, komcsik takarodjatok, meg legyen szabad véleménynyilvánítás.

Ez kb. minden ember számára vállalható - sőt erősen hajaz a nacionalizmusra is - hiszen amolyan liberális minimálprogram. De hol van ez a szabad és versengő piacgazdaságtól?

Így Kossuthnak is leginkább ezt a császárellenes, elnyomásellenes liberalizmusát fényezzük nap nap után, holott ez sokkal inkább volt nacionalizmus, mintsem liberalizmus.

A Dunai Konföderáció ötlete meg már akkor szökkent szárba, amikor látható volt, hogy a hegemón magyar nemzetállam illúziója elbukik. De eredetileg szó sem volt nemzetközösségről.

Olyannyira nem, hogy '67-ben is az volt a kiegyezés legnagyobb hibája, hogy kihagyták belőle a szláv cseheket, akik így nem a monarchiáért, hanem a saját függetlenségükért (akna)munkálkodtak.

jjulie 2010.03.07. 13:04:02

a kiegyezést olyan erők rakták össze amelyek felett már áthaladt a világ, de nálunk még elég erősek voltak ahhoz, hogy a megakadályozzák a világ után való eredményes sprintelést, pedig akkor még látótávolságban volt, és voltak itt jó sprinterek

igy aztán most mi itt jól elvagyunk a futottak még csoportban és elvitatgozgatunk a választásokról

[nev] (törölt) 2010.03.07. 17:00:11

@Surko:
itt a probléma mégis csak az volt, hogy mindenki nemzetállamokat akart létrehozni, és egyébként a magyar jobboldal még ma is a nemzetállam illuziójába ringatja magát. kossuth meg, igaz, hogy 1862-ben, de mégis csak látta, hogy a nemzetállam illuzórikus. helyette egy nemzetközösség kell tagállamokkal. kossuth ezt úgy fogalmazta meg, hogy föderatív igazgatás, egy konföderációval.

és ugye ennak a koncepciónak a megvalósítása még ma is várat magára. hogy az állam csak a kulturális ügyeket intézi, kulturális autonomia van, és egy nemzetiségi parlament.

de például a nemeztközösségen belül közös pénzügyek vannak, közös védelmi politika, közös külpolitika. és ezek már a nemzetközösség szintjén egységesen vannak szabályozva, és helyi (városi) szinten finomítva. azaz például a gazdasági szabályozásból kimarad az állam. ugye ez a liberális alapkoncepció, amit szerintem egyébként magukat liberálisnak vallók zöme sem ért, hanem a feudális hieaerhiából indul ki, kossuth meg azt mondta, hogy akkor mi a fenéért volt a szabadságharc. éppen ezt a hiearchiát akarta lerombolni, és nem egyszerűen az uralkodót felakasztani. és ugye ettől liberális kossuth, és nem nacionalista.

tehát kossuth konföderációs felfogása a a brit nemzetközösségi modellel is összhangban van. ezért tetszett kossuth az angol királynőnek. tehát kossuth teljes életművét látva egy nemzeti liberális polititkus képe rajzolódik ki, és nem egy nacionalista forradalmáré, aki ki akarta végezni az uralkodót. hanem egy politikus, aki az abszolutista monarchiából nemzetközösséget akart létrehozni.

persze ehhez a teljes életművét kell látni. nyilván kossuth is az élete végére jutott el ideáig. de én nem látom azt, hogy azóta 150 év tapasztalatával ma hány parlamenti politikus látja ugyanezt. és akkor ehhez képes kossuth még is csak nagy spíler volt szerintem.

pannonfunk 2010.03.07. 21:19:04

Az megvolt, hogy Mesike Veszprémbe járt gimnáziumba? Ugye Veszprém 6-os 7-es körzet az maga Veszprém város. Az 1-es körzet meg Ajka, nagy bányászváros. Hogy ott nem gyűlik össze az mszp-nek a kopogtató, azért az magáért beszél...

Aner 2010.03.07. 23:09:42

@BF79: Az MDF-nek nagy valószínűséggel meglesz az országos listája jelenleg 6 területi listájuk van és és 6 megyében állnak úgy, hogy hogy már csak 1 induló kell, hogy meglegyen a területi lista. Az országos listához 7 területi kell. Nem hiszem, hogy reális a becslésed.

Másrészt az országos listával nem lehet bejutni, a bejutáshoz területi listák kellenek.

Az MDF-nél kommunikációs zavar van már megint. Bokros, magabiztossága szemben áll Dávid Ibolya közleménye, amelyben "minél több egyéni választókerületben" legyen jelölt szerepel. mdf.hu/aktualis/mind/1/orszagos_listat_allit_az_mdf

Érdekesség, hogy az országos lista már tényként szerepel, tehát a hétvége hozott valamit a konyhára.

Gyakorlatilag a bejegyzés felvetése aktuálisabb lett.

Tudjuk a korábbi LMP bejelentésből hogy, jó esetben 100 helyen tudnak jelöltett indítani.

Most már tudjuk, hogy az MDF-nek is nagyon erősen meg kell küzdenie a bejutásért.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.03.08. 01:56:35

IDE:
- elutasítva: 8 helyen 2 jelölt
- "döntésre vár" 3 helyen (ha nincs is jelezve, mert egyesek már csak a döntéssel együtt teszik ki)
- postázva további 3 helyre...

Én/Me 2010.03.08. 09:45:57

A hét végén jártak nálam ketten (Bp) az LMPtől, megkapták nejem és az én cédulámat, még akkor is, ha nem eldöntött kérdés, kire is adjuk a szavazatainkat. Segítsük a kicsiket :)

De...
meglepett, hogy a két fiatalember bevallotta, jövedelmet kapnak a gyűjtésért. Ebben számomra semmi elítélendő, de valamiért eddig azt gondoltam, az aktivisták meggyőződésből és lelkesedésből dolgoznak.
Azt is mondták, hogy ebben a körzetben akkor mindjárt össze is gyűlik a kellő mennyiség. Tehát elképzelhető, hogy bár az aktuális statisztikák szerint most gyengén állnak, de jópár jelölt még könnyen felkerülhet a listára.
Ami viszont nem megy a fejembe: az összes többi párt már vagy két hete kopogtatott, egymás sarkát taposták, és minden fronton hirdették, hogy *letarolják* amit lehet. Ennek fényében két hét múlva kezdeni szerintem luxus...

LuiKang 2010.03.08. 10:18:27

index.hu/velemeny/eheti/2010/03/08/engedjetek_hozzam/

Nem lehet kommentezni, így itt teszem meg. :)

Véleményem szerint újabb fizetett hirdetés...

Ha egy párt nem képes megfelelő szervezeti hátteret felépíteni, hogy akar kormányozni?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.03.09. 15:12:43

@1.szolo - ajánlom magamat::
IDE:
- elutasítva: 8 helyen 2 jelölt
- "döntésre vár" 4 helyen
- postázva további 3 helyre...
- postázásra vár újabb 3 helyre.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.03.10. 17:30:15

IDE:
- elutasítva: 10 helyen 2 jelölt
- "döntésre vár" 3 helyen 1 jelölt
- postázva újabb 5 helyre 3 jelölt
- postázásra vár 4 helyre 2 jelölt
(össz.: 22 helyen 3 jelölt)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.03.11. 22:22:21

@1.szolo - ajánlom magamat::
IDE: elutasítva: 13 helyen 2 jelölt
- "döntésre vár": 1 helyen 2 jelölt
- postázva újabb 7 helyre 2 jelölt
- postázásra vár: 1 helyre 1 jelölt
(összesen: 22 helyen 3 jelöltünk)

TALÁLKOZÓ:
Bp. Városliget, a Vajdahunyad Vára főbejáratánál - (geocachereknek: 47.515809, 19.082136;)
Márc. 15-én 11-17 óráig minden EGÉSZ órakor:
- ismerkedés, cédula IDEadás...
(akár saját névre szólóé is)

pannonfunk 2010.03.11. 22:29:22

@1.szolo - ajánlom magamat:: Azt egyébként elárulnád, hogy ez miért jó neked/nektek?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.03.12. 00:47:28

@pannonfunk: Egyszerű... demonstráljuk, hogy:
- mi elvégezzük a munka ránk eső részét
(aki meg nem adta ehhez hozzá a magáét, az magára vessen;)
- a 42 "jelölő szervezet" közül több mint a FELE még ennyit sem teljesít
(neve - ha van - csak áruvédjegy...)
- mellesleg nem mi vagyunk nevetségesek, hanem a RENDSZER, amely ezt elfogadja.
(érdekes látni, ahogy az irodák 4-5 féleképp is értelmezik ugyanazt a jogot;)
süti beállítások módosítása