Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
júl 12
00:13

Sokan megégették már magukat a politikában a „soha”, a „végleg”, a „biztosan” és népszerű társaik használatától. Most mégis valami olyasmiről szeretnék beszélni, ami ebbe a körbe tartozik: valamiről, ami szerintem mára eldőlt. Bajnai Gordonból sok minden lehet még politikai karrierje alatt. Lehet egyszer akár még ismét miniszterelnök, akár köztársasági elnök, akár uniós biztos, vagy bármilyen más fontos beosztás birtokosa. Egy valamire, úgy látom, már biztosan nincs esélye: a 2014-es választási kampányban nem lesz a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje.

495bajnai.jpg

Ma kiderült, hogy hosszú huzavona után bejegyezték Bajnai pártját. Nem ma derült ki, hónapok óta érezhető, de ma talán már határozottan kimondható: Bajnai Gordon tavaly ősszel elkezdett kísérlete, amely arra irányult, hogy a volt miniszterelnök legyen a baloldali ellenzék közös kormányfő-jelöltje, elbukott.

Fontos felidézni: a tavaly október 23-án nyilvánosság elé álló politikus terve kezdetben az volt, hogy egy látványos offenzívával rábírja a szocialistákat arra, hogy ernyőszervezete – és persze saját maga - mögé álljanak. A kísérlet nem volt eleve irreális: ha a formáció az MSZP-t megközelítő tartós támogatottságot tudott volna felmutatni és/vagy a szocialista párt vezetői úgy ítélték volna meg, hogy a kimaradásuk irtózatos kockázatokat jelent, Bajnai egy gyors vágtával megszerezhette volna a miniszterelnök-jelöltséget. Amikor a Medián első felmérésben a teljes népességen belül 14 százalékra mérte az akkor még csak politikai nyilatkozatokban élő formációt, Bajnai esélyei kifejezetten jónak látszottak.

A momentum azonban szép lassan elszállt: Mesterházy Attila jó taktikai érzékkel kivárt, az adatok pedig gyorsan romlottak. Bajnai a célján ugyan nem, de az eszközein változtatni kényszerült: a gyors roham helyett jött a pártépítés és a szövetségesek keresése (ezt neveztem itt korábban béverziónak). Abban a reményben, hogy ami nem sikerült az ernyővel, az talán majd sikerül halmazokkal: ha az MSZP nem állt be Bajnaiék mögé, előbb-utóbb talán majd hajlandó lesz a közös metszetbe emelni Bajnait. Innentől indult az oly’ sokszor megénekelt előválasztás, amelynek sem a végpontját, sem a döntő kérdését nem ismerte, nem ismeri senki.

Egy valamit azonban világosan tudni lehetett, valójában már az elejétől: Bajnai csak akkor lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, ha nem csupán népszerűséget szerez és tábort teremt, de (akár ezek hatására) a szocialista párton belül is képes lesz változásokat elindítani. A volt kormányfőnek arra volt, arra lett volna szüksége, hogy legyenek olyanok, akik az MSZP-ben felvetik miniszterelnök-jelöltségét, akik meggyőzik a szocialista küldötteket és tulajdonképpen legyőzik Mesterházy Attilát a belső harcban. Akik katalizátorai tudnak lenni egy olyan változásnak, amelynek végén a szocialista pártelnök belátja: nincs hátországa ahhoz, hogy tovább vívja ezt a csatát.

Bajnai ezen a téren teljes kudarcot vallott. Mindaddig, amíg nem kényszerült az önálló pártépítésre, még volt esélye arra, hogy a szocialistákhoz is szóljon. Onnantól kezdve, hogy – jobb eszköz híján - kénytelen volt riválissá válni, valójában már a politikai érdekek is az MSZP-vel való konfrontációra ösztönözték – miközben ezzel eredeti céljától távolodott. Mára pedig a napnál is világosabb: a szocialista pártban nem lesznek olyanok, akik – Mesterházyval szemben - nyilvánosan Bajnai, azaz valójában egy rivális párt vezetője mellett érveljenek. A szocialista pártelnök megvédte a hátországát, uralja a pártját, s ha ő nem akarja, Bajnaiból nem lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Márpedig, ez azért mára elég nyilvánvaló, nem akarja.

Ez a történet persze más irányokból is elmesélhető lenne. Mesterházy Attila sem jutott közelebb ahhoz, hogy az egyesített baloldal kormányfő-jelöltje legyen, ahogy baloldal is csak alig-alig jutott közelebb ahhoz, hogy egységesülve legyőzze a Fideszt. Mégis, ma úgy látszik, hogy csak két életképes forgatókönyv maradt: vagy Bajnaiék elfogadják a náluk lényegesen nagyobb táborral és szervezeti erővel rendelkező MSZP miniszterelnök-jelöltjét, vagy a két párt – valamilyen koordinált indulás mellett - külön állít jelöltet. Amit 2012 őszén nagyon sokan készpénznek, lefutott meccsnek vettek, hogy 2014-ben balról egyedül Bajnai Gordon áll majd Orbán Viktorral szemben, az ma szerintem már nincs a reális forgatókönyvek között.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr405401288

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajnai vs. Mesterházy: Sörmeccs 2013.07.18. 08:49:11

Dübörög az ellenzéki előválasztási kampány. Megkérdeztük az utca emberét, hogy kivel sörözne a jelöltek közül. Ön kivel? Szavazás lentebb, a mozgóképet pedig nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.       A névt...

Trackback: Esélytelen ellenzék? 2013.07.15. 15:35:08

Megpróbálok egy kicsit egy bizonytalan, biztos pártpreferenciával nem rendelkező szavazó fejével gondolkodni. Nehéz, szinte reménytelen vállalkozásról van szó, hiszen a bizonytalanok csoportja vélhetően egyáltalán nem homogén: nem tudjuk teljes bizonyo...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.12. 11:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Vajon milyen szerepe lesz az Együtt 2014-nek a baloldali összefogásban? 2013.07.12. 10:57:34

Mostanában sok elemző latolgatja, hogyan is fog alakulni 2014-ben az ellenzéki pártok összefogása, kinek milyen szerepe lesz a kényszerű választási szövetségben. Az vitathatatlan, hogy a legnagyobb ellenzéki párt jelenleg az MSZP és egyelőre esélye sin...

Trackback: Hogyan állhatna össze egy nyerőesélyes baloldali választási koalíció? 2013.07.12. 10:56:49

A választók jelentős része és a Fidesz kampánygépezete is várja, vajon hogyan alakul az ellenzéki összefogás? Képesek vajon a baloldali szereplők félretenni régi sérelmeiket, hatékonyan összefogni, egységesen fellépni és leváltani a mai kétharmadot? Ki...

Trackback: Gyurcsány: Kutyaszorítóban 2013.07.12. 10:42:39

A Demokratikus Koalíció elnökének mozija közéletünk régi és új sztárjaival. A kapcsolódó anyagok itt láthatóak. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.         

Trackback: A látszatot fenntartó legalizmus 2013.07.12. 01:00:44

Nehéz belátni, ha a Képviselő Úr/Úrhölgy puszta léte értelmetlen. Ha az újságíró merő mikrofonálványként közelít a legjobban eredeti céljához. Ha a tőkés szinte csak kapcsolati tőkésként tudja növelni a kapitálisságát. Nehéz elfogadni, hogy mindenki, ...

Trackback: Mesterházy vagy Bajnai? - lassan eldőlni látszik 2013.07.12. 00:44:33

Bár rohamosan fogy az idő, továbbra sincs megegyezés ellenzéki oldalon. Az ugyan tény, hogy hosszú idő után legalább abban sikerült megállapodni, hogy 2014-ben minden választókerületben egy közös jelöltet indítanak majd, de fontos részletek még mindig ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszekelyek 2013.07.29. 09:20:23

@graycivil: persze, hogy a felét adod le , nyomoronc! Azt mondta még ezen kívül az elnökasszony, hogy természetesen minden adatot először is egyeztetnek. Ha valami nem stimmel, akkor az érvénytelen. És ott lesznek a téglák tőletek... Gondolom, hogy már megy nagyban ahamisítás nálatok , azért kajabáltok...
Eddig is mindent átkentetek, mindent, amit elkövetett a baloldalnak titulált elkövetők koalíciója. plusz ebola.

pedig olyan nincs, hogy kizárólag csak jókat csináltatok és ekkorát buktatok... , attól.

aszekelyek 2013.07.29. 09:26:39

@inreallife: ja értem , hát a szentséges székházbamászó tolakodóóknak nem kell védeni a testi épségét. Képesek lettek volna még kárt tenni magukban is.., h hogy legyenmit mutogatni... Ahogy azok ott felléptek, arra nagy összegben fogadnék...
Láttam egy kis rüfkét erről az atv-ben makogni valamit. Hűhaaa, az volt aztán a meggyőző. Pont semmi olyat nem bírt kinyögni, amit kérdeztek tőle. VAgy amit érdemleges lett volna. nyegle, székkelforgó, koömolytalan... nanemááár, jó?
Majd ő elbírálja a jegyzőkönyvet... , hogyne. Egy értelmes mondatot nem tudott elmondani.

Agresszolga csak játszotta ahülyét de az a megszokott volt.

Ha ez volt a legjobb drab, amit tudtak küldeni , nagy kormányzópárt nem lesznek...

aszekelyek 2013.07.29. 09:36:33

@timea knausz: néha beugrik de most a metszőollói és a tenisz nagyobb sláger. Sztem épp nyaral. Örömmel láttunk , gyere gyakrabban!

@inreallife: ez is atv sztori, csak szólok. Tőled leginkább ez jön.

aszekelyek 2013.07.29. 09:41:56

@jjulie: nem,,, ez csak egy helyreigazítás. VAlójában tudjuk, hogy és mint volt az, amikor a nagy szakértő mindent megtett , őszerinte azokért a tenyésztőkért, akiknek egy fillér se jutott. A pénz pedig megjárta ciprust is. A bankot is kifizették. Azt is tudjuk, hogy a szerződésben eleve úgy volt a szöveg megírva, hogy később , ha akrják elkövetni azt agazemberséget, amit elkövettek, -nem adtak takarmányt de elvitték a kész árut... akkor is a hunyó a libatenyésztő.. Ez pedig megvalósítja az előkészletét annak, hogy szándékosan követték el azt a gaztettet. Véleménye ez mindenkinek lehet. A jóhiszeműségükkel visszaéltek. Ez is teljesen világos. Ezzel meg törölje ki, mert arra jó. ép eszű, tájékozott erre köp. nem stimmeltek a dátumok. ZAch schon! HA csak az nem stimmelt volna,,, nem köpnénk ki, ha meghalljuk a neveét bajnainak...

aszekelyek 2013.07.29. 09:48:12

@jjulie: schmutzig...., megvan? na szóval schmutziggordon azt bírta kinyögni kínjában, hogy ő még azt is megpróbálta és ez gazdasági minisztert!!! volt- lehetettt!, hogy verestől kérje, hogy engedje el az áfát, legalább azt ne bukják a tenyésztők. Azt gyanis nem tudta ciprusra utaztatni. EZ AKKORA HOZZÁNEMÉRTÉSRŐL tanúskodik, vagy szándékos ganéjságról, választhatsz.., mint a Himalája. Szakértő ilyet nem mond és nem kér. De miért is lett volna jó, ha nem megy a költségvetésbe pénz? HA már a másikat elvitte a cica....

Miért nem fizették ki a takarmányt és miért nem adtak, a szerződés szerint? HA mondjuk tiszta szándékaik voltak, Csak tegyük fel. nem bírod ezt kimagyarázni. Ezek rászedték a gazdákat. Nagyon csónyán. JA és befizették ezek az emberek az ÁFÁt. ERgo nem olyat kapnak, amibe ők egy fillért nem tettek. Aki ebbe a z üzletbe nem tett csak kivett, láthatóan az, akivel a szerződést kötötték. Aki se takarmány, se pénz módra bánt el velük.

hoplita 2013.07.29. 09:49:19

@aszekelyek:
Bazmeg libafos....te már ezer éve elszigetelted magad a határtalan ostobaságoddal.

aszekelyek 2013.07.29. 09:51:37

@jjulie: ahányszor bajnai zorbánozik annyi idő alatt. Más nem is jön ki a száján. A zorbántönkretetteja... de ez vég nélkül... elromlott lemezjátszó. megakart a tű, vágja valaki hátba már végre...

jjulie 2013.07.29. 11:04:39

@aszekelyek:

attól hogy beszélsz, még nem biztos hogy mondasz is valamit

a világ nem kizárólag felcsutidembinszkik bugris posványosi hazug ostoba gyülekezete

nézd dembinszkinak az anyádat aki nem vert szájon, és hagyta kifejlődni a felcsutiseggszád

bőven itt lenne az ideje a te hasonló megnyilvánulásodnak, felcsutibűnpártoló

"Helyreigazítás
MN

2007. november 29., csütörtök 00:00

Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával. "

inreallife 2013.07.29. 14:40:30

muhahaha:

"Na, vajon miért kerültek bajba a devizahitelesek? Esetleg nem jól mérték fel az anyagi lehetőségeiket? Nem. Nem számoltak az árfolyamváltozás kockázataival? Dehogy. El se olvasták a szerződések apróbetűs, a figyelmet a devizahitel kockázataira felhívó szövegeket? Francokat. A pénzügyi kormányzatok nem kényszerítették rá szigorú szabályozással a bankokat a felelős hitelezésre, és hogy ne éljenek vissza az erőfölényükkel? Lófaszt.

A választ a Fidesz szóvivője, Selmeczi Gabriella adta meg hétfőI sajtótájékoztatóján. A BALOLDALI KORMÁNYOK KÉNYSZERÍTETTÉK a magyar családokat, hogy devizahiteleket vegyenek fel. "Gyakorlatilag belecsalták őket ebbe a konstrukcióba" – jelentette ki Selmeczi Gabriella. A sajtótájékoztató egyébként Balatonfüreden volt. (MTI)"

jjulie 2013.07.29. 15:08:00

@inreallife:

és az összes felcsutidembinszki vigyorogva tapsol, és

viktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktor

és a fideszkormányt ki a kurvaannya kényszerítette a deviza alapu hitelezés engedélyezésére?

viktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktor

aszekelyek 2013.07.29. 17:15:46

@jjulie: kényszeríteni ? Kit? Mi van? lehetőség volt 2001-ben is a devizahitel, ahogyan ma. Mindenütt van ilyesmi , csak szoros keretek között.

A baj , a keretek lebontásával volt , amit bizony feriék alatt csináltak.
Most már újabban itthon is, újra. Csak nem akárhogy. Mivel mi egy nagy export-forgalmat bonyolítunk, importunk is van szép, miért is ne lehetne devizahitel is? Az lehetőség, nem kényszer. Képzeld el, nem tudom, kinek a ..anyja de még azért is bemószeroltak minket, minap, mert egy ideig szüneteltették azt a rendkívül nagy kockázatot magában hordozó deviza hitelezést, ami Orbán kormánya előtt folyt. Előtte hiába figyelmezették a kormányokat még svájcból is. érdekes, hogy együttműködött simor és gyurcsány abban, hogy arra fittyet hánytak... Még Róna bácsi is elmondta, hogy rá sem hederítettek... , pedig ő is szólt , komolyan.., hogy ácsi, már 2006-ban.
@hoplita:
na, itt van még egy rajongóm !

Ha ez igaz lenne , nem írnál most sem:)

Ne legyen ellenvélemény..., az tetszene. , gondolom.

Abban nöttem fel , nekem ugyan pampoghatsz te is , ... Közben meg m mindenkit komcsizni , az derék , hát hogyne.. jobbikosoknál lehet , hogy az a derék dolog.

inreallife 2013.07.29. 17:18:24

muhahaha:

"Újabb vezető adott el OTP-részvényeket. Ezúttal az igazgatóság egyik tagja, Braun Péter értékesített 200 ezer részvényt 4 555 forintos átlagáron a pénteki kereskedésben. Ez már nem az első eset volt, hogy OTP bennfentes adott el OTP-papírokat, legutóbb Csányi Sándor értékesítette részesedése jelentős részét. A papírok meredek eséssel reagáltak a bejelentésre. "

mégegy beteg igazgatósági tag... vajon a kisrészvényesek mekkorákat buknak, amikor benyögik az újabb banksarcot?

aszekelyek 2013.07.29. 17:23:44

@jjulie: ez az a hírtv. amelyik sittre tette egy pár tolvaj honfitársunkat. VAn, hogy tévednek valamiben. Szépen közlik, hogy ja, nem abban az évben , hanem akövetkező időpontban kezdett ott a libatolvaj...

Nálunk Lúdas Matyi a törvény és az igazság , nem döbrögi...

Meg lehet feszülni, akkor is.

@gipsz.jakab: ami azt illeti ez nem interjú és a hír24 , khmmmm. hááát... nem venném készpénznek. nem is úgy van megírva...

aszekelyek 2013.07.29. 17:25:57

@inreallife: Ez a Braun volt olyan jól fizetett a Simor tanácsadójaként, ugye? Öt mindig is nagyon érdekelte az olyasmi ,.. most hogy mondod ,...

aszekelyek 2013.07.29. 17:28:08

Turpi fekszik a hosszú ő-n.. de már letoltam... Szóval ez fia, lánya, unokatestvére annak abraun Róbertkének? :) VAgy ő mitől ilyen zsír...karaj.., hogy nem kisrészvényes, miben utazik, ezen kívül.. Jó, az első milliót nem kérdezem...

jjulie 2013.07.29. 17:29:18

@aszekelyek:

a devizaalapú hitelezés engedélyezése, bevezetése, magyarországi meghonosítása és tejszertésének kezdése orbán hazuggeci seggszájú tolvaj sántakutya első regnálásának eredménye

hazudj ha tudsz, seggszájú

nem csak a dembinszkieké a világ, banyavaranyg

aszekelyek 2013.07.29. 17:44:52

@inreallife: Braun Róbertke unkatestvére -e? VAgy csak névanozosság? Mint amivel sraztad Lévai Anikót

Senki, soha nem tagadta azt, hogy volt lehetőség rá nálunk is, pontosan úgy van ma is, ahogyan pl a sógoréknál. Akinek kellő jövedelme is van devizában, az kaphat.. Más nem. A lényeget miért nem sikerül felfogni? Abból nem lett baja ferikédnek, hogy van svájci frak kölcsöne. mert neki van jövedelme is abban. persze, hogy nem fizette vissza. Minden ilyen hézagosan van előadva nálad és nála is. Nyilván, akinek euróban van, annak meg azért nem éri meg forintosítani. Na milyet vezetett be Járai és orbán? Boldog, boldogtalan, komoly hitelképesség vizsgálata nélkül, különösen egy nagyobb árfolyamemelkedésre, nélkül?? NA mesélj! A lényeget! .@jjulie:- kém.

Figyelek.

jjulie 2013.07.29. 17:51:02

@aszekelyek:

na kijalófasznak köszönhető a deviza alapú hitelezés engedélyezése, bevezetése, magyarországi meghonosítása és tejszertésének kezdése?

csak nem az raleszertfaszu kispöcsü ravaszdiparaszt orbán hazuggeci seggszájú tolvaj sántakutya viktor első regnálásának?

kér linket róla seggszájúfelcsutitakony?

jjulie 2013.07.29. 17:55:06

@jjulie:

jav.

hogy ne értsd félre, helyesen: leszartfaszu kispöcsű ravaszdiparaszt orbán hazuggeci seggszájú tolvaj sántakutya viktor

aszekelyek 2013.07.29. 17:58:28

@jjulie: ez esetben nem figyelek.

ez nem érdemes figyelemre.

aszekelyek 2013.07.29. 18:06:26

@inreallife: kaptak talán forintkölcsönt a csórók? de még a kicsit jobban keresök sem!

jjulie 2013.07.29. 18:09:28

@aszekelyek:

pedig figyelned kéne, minden jelzőm aranyat ér

aszekelyek 2013.07.29. 18:11:24

@inreallife: benned annyi a szolidaritás, meg a részvét, mint a jéghegyben, aminek a Titanik nekiütközött... Mondja a kedvencem, Kóroslajos.., a marhaságot... Aszongya, jövedelmet is köll adni azoknak, akiknek lakást adnak... Ez a kihízott, barnára sült rosszabbul élő, ez mer szólni valamit? Ők egyáltalán nem csináltak de a viláégon semmit sem azoknak, akiket kirakattak a lákásaikból. Moratóriumot akkor oldották felm, bajnai, bizony, amikor ő már nem volt hivatalban és a FIDESz még nem volt és így nem volt legitim beavatkozási lehetősége. Fujj de undorítóak ezek! Minden nap bebizonyítják... Azt látom a tévében éppen, hogy a rezsicsökkentés három országban is trend már... Elunták a volt szoci országok a piócaságát a piócáknak...
nem kérnek ők sem a gyarmat státuszból.

aszekelyek 2013.07.29. 18:15:05

@jjulie: van ahol megfizetik, nincs kétségem. A devizahitel akkor mposat jó, vagy rossz? :)) nem unorthodox, sok helyen van, sőt... Trendyk voltak Járaival... De ferinkkel sokat civakodtak , Járai másképpen gondolta. No de jött simor... és akkor nagy egyetértésben ment a szakadékba az egymillió adós .., meg az ország is vele.

aszekelyek 2013.07.29. 21:01:37

@inreallife: ajánlom az mno-t. Ott a válasz. leírják, százalékpontot is, mennyit fog csökkeni, ha kifizetik előtörlesztik az IMF hitelt. Amit amúgy is kb fél év múlva legkésőbb kéne fizetniük. Szted akkor , enneél a konstrukciónál is elengedik a hátralévő kamatot ? No mindegy.
nem, hogy pontosan de előbb fizetik vissza, így nem vihetnek el annak fejében semmit. a kölcsönt nyújtók. Mást nem követelhetnek. Szépen jöhet utána devizahitelek ügyének rendezése.

Ronda ellenpropaganda ellenére, amit a hazai és külhoni ismerőseim is megosztottak. Azzal etetik a népet, ganéj bandák a facebookon is, hogy be is az zorbánördög vezette és ő nem tett értük semmit. Kásler árpádoznak. merő, merőaztán. Igen, ő az egyedi ügyében netes hős is van odatolva nekik, merazorbán, az semmit... nem jó ám, hogy a végtörlesztést, amit horn is csinált, lehetővé tette, Semmisejó és nem tett semmit. Mondják a főbűnös-kollaboráns ellenzékben. Meg a tökfejek...

jjulie 2013.07.29. 21:13:11

@aszekelyek:

az az felcsutibünpártoló ez a felcsutibűnpártoló?

"Helyreigazítás
MN

2007. november 29., csütörtök 00:00

Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával. "

jjulie 2013.07.29. 21:17:14

@aszekelyek:

az orbán csak egy sima tehetséges ceciláda kádárvakarék

lesz még sokkal kisebb a pofája

jjulie 2013.07.29. 21:22:36

@jjulie:

jaj banya elírtam, helyesen :

az orbán csak egy sima tehetséges geciláda kádárvakarék

inreallife 2013.07.29. 21:40:54

muhahaha:

"A labdarúgást a TAO bevezetése óta 21 milliárd Ft-tal segítették. A csapatok közül kiemelkedik A Felcsúti Alapítvány, amely 2,8 milliárd Ft-ot kapott. A felcsúti támogatásokhoz képest elenyésző a többi csapathoz beérkezett pénzek nagysága. A szintén stadionépítésbe fogó Debrecen 526 millió Ft támogatást hívott le. Az UTE 334 millió Ft-hoz, az FTC 237 millió Ft-hoz jutott. (2012.09.08)"

inreallife 2013.07.29. 21:49:32

@aszekelyek: ha visszafizetik, akkor kevesebb kamatot is kell fizetni. "elengedik", ahogy te hívod. a kormány 5 milliárd forint megtakarításról beszél. cserében viszont azok a pénzek, amiket felvettek, azoknak a kamatát onnantól kell fizetni, amióta bent vannak a kasszában. ergó bármennyire is próbálják kihegyezni arra a dolgot, hogy 5 milliárdot spórolnak, gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy az 5 milliárdot nem az imf-nek, hanem egy másik hitelezőnek fizetik ki, mert 1 évvel korábban bevonták a forrás. (gyakorlatilag kb a dupláját fizetik ki.)

ilyen a fideszes spórolás...

igazából kát ok miatt lett sürgúős a kifizetés. az egyik, hogy az alkotmányba rögzítve lett, hogy csökkennie kell az államadósságnak, ergó ha az eredeti ütemtervben fizetnek, akkor megszegik saját lakotmányukat, a másik meg az, hogy az imf negyedévente ellenőrzi az államháztartási folyamatokat, amíg vissza nincs fizetve a hitel, így az összes hazugságuk 1-2 hét alatt kiderülne a fidesznek, amit majd a kampányban hintenek el. tényleg de jó lesz, hogy senki nem látja majd a számokat, előre tovább, ettől lesz igazán hiteles a kormány...

jjulie 2013.07.29. 21:51:41

@inreallife:

a duplán fizetik a kamatot, az siker

bármelyik felcsutidembinszki nyeli mint kacsa a nokedlit

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.30. 10:56:22

@jjulie:
No mi van, nyomi, akarsz-e már pénzbe teniszezni?
Ha még nem érzed magadban hozzá az erőt, megtanítlak, hogyan kell úgy keresztbe lépni a fonákhoz betojva, hogy a sűreje a bugyidban maradjon s ne is gáncsold el magad (10 óra, á 5000 Ft). Utána megtanulod az ütés helyes kivezetését (10 óra, á 5000 Ft).
Ez összesen 100 rugó plusz pályadíj, hülyének is megéri, tehát neked biztosan.
Aki kimarad, lemarad.
Aki lemarad, kimarad.
Aki lemarad és kimarad, az szopik.
Ne tétovázz, nyomi!

inreallife 2013.07.30. 14:19:24

muhahaha:

" Férjhez megy Orbán Viktor lánya
Tanyasi lagzi lesz csűrdöngöléssel, cigányzenével. "

már csak az a kérdés, hogy a fele királyságból melyiket választja a vő, a kapitalista nyugatit, vagy erősen jobbikosodó keletit?

It’s the economy, stupid 2013.07.30. 14:52:34

@inreallife:
"ilyen a fideszes spórolás..."

Hehe. Most már asse baj, ha devizában adósítják el az országot, a tavaly előtti után újabb dollárkötvényt adtak ki:

"Egy 5 és egy 10 éves kötvényt dobott piacra az állam összesen 3,25 milliárd dollár értékben, A felár az irányadó amerikai államkötvények felett rendre 335 bázispont, illetve 345 bázispont.
A végleges felárak magasabbak, mint a 2 évvel ezelõtti dolláralapú kibocsátások felárai"

Egyszóval tényleg jobban teljesítünk, csak nem magunk felé; egyre jobban keresnek rajtunk a mocskos háttérhatalmak.
Annak a folyamatnak, hogy az adósság összetétele forint irányban tolódna el, régen vége.
Fideszes birkák meg örülnek.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/itt_vannak_a_vegleges_adatok_a_dollarkotvenyrol.179627.html

It’s the economy, stupid 2013.07.30. 15:09:58

@aszekelyek:
"Szted akkor , enneél a konstrukciónál is elengedik a hátralévő kamatot ? "

:DDDD Ekkora hülyét, ezen problémázik. Persze nem kell csodálkozni, ha valaki az mno-t tekinti pénzügyi szaklapnak.

Nézzed inkább az államadósságkezelő honlapját, öreganyám.
19 e milliárddal vették át, és most már meg 22 ezer milliárd a sarunk, közben ehhez add hozzá a 3 ezer milliárd manyupot, ez 7 ezer milliárd felcsökkentés 3 év alatt, a szociknak a 8 ezerhez két komplett ciklusra volt szükségük.

Tök mindegy, hogy az imf elenged-e 3 kabátgomb értéket, mert amiből visszafizetik, az is hitel, méghozzá 2-3-szoros kamatú, mint az imf-é. Szóval nem tudnak annyit elengedni belőle, hogy ne bukjunk rajta 100 milliárdokat.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.30. 15:59:14

@It’s the economy, stupid:
Szegény Fidesz folyamatos harcban áll a számtannal és még nem győzött. :D

graycivil 2013.07.30. 19:02:32

"Orbán lánya férjhez megy

Szeptemberben áll oltár elé Orbán Viktor legidősebb lánya. A férjjelölt EGY MÓDOS FELCSÚTI GAZDA FIA, A KÖZGÉP EGYIK LEÁNYVÁLLALATÁNAK IGAZGATÓSÁGI TAGJA, családja révén fideszes kötődése is van."

hvg.hu/itthon/20130730_Orban_Rahel_ferjhez_megy

El Curo a "két kezével és munkás verejtékével" gyarapítja a családi vagyont. A Közgép is az övé lesz? Ő lesz a főoligarcha?

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

graycivil 2013.07.30. 19:08:56

"Meghökkentő tények a BKV-ügy nyomozásáról"

www.stop.hu/belfold/meghokkento-tenyek-a-bkv-ugy-nyomozasarol/1168087/

El kell olvasni! Döbbenet! Nem fydeszesnek még tanúként is "életveszélyes" a Polt féle ügyészség és alárendelt nyomozati szervek kezébe kerülni! F.Y!DESZ

graycivil 2013.07.30. 20:15:44

"A nagy IMF-félreértés

Minden tételt összevetve, egyetlen magyarázat marad: a jövő évi választás előtt nem a pénzpiacnak üzent a kormány, hanem az övéinek. Vagyis határozottan kijelenthető, Magyarország az olcsóbb forrását szisztematikusan drágábbra cseréli. Ezt racionálisan aligha indokolja bármi, az viszont bámulatos, hogy ezt látszólag jelentős virtusként élik meg, és sikerpropagandát kerítenek köré. Fogalmazhatunk úgy, hogy van egy újabb kommunikációs blöff, aminek az ára nem egy konkrét X milliós összeg a holdudvar médiás cégeinek, hanem 2-3 százalékos kamatfelár."

penzkerdes.blog.hu/2013/07/30/a_nagy_imf-felreertes?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_07_30&utm_campaign=index

"Jelen esetben nem feltétlenül légből kapott vád azt mondani, hogy megvalósul a hűtlen kezelés."

F.Y!DESZ

graycivil 2013.07.30. 20:27:33

"Orbán megfordította saját használatra

Azt állítja Orbán Viktor (a magyar nagykövetek szokásos évi értekezletén a rossz tendenciák megfordításáról), hogy 2010-ig folyamatosan csökkent a GDP, és most, a 2013-as első negyedévtől már láthatóan gazdasági növekedés van."

www.168ora.hu/velemeny/hogy-mi-van-orban-viktor-116844.html

"Ezzel szemben a tény az,
hogy 2010-ig nem csökkent folyamatosan a GDP, hanem csupán egyetlen évben, 2009-ben esett vissza (igaz, akkor jelentősen). Aztán 2010-ben, majd 2011-ben mérsékelt növekedés indult be, 2012-ben viszont ismét jött a jelentős visszaesés."

Rohadt csaló, hazug, kretén kormány...Hazugságszámláló: +1000 F.Y!DESZ

graycivil 2013.07.30. 20:54:01

"Ez Esztergomban nem vicc.

A közvilágítási cég felszámolójának ügyvédi irodája megint a kikapcsolással, illetve a lámpák kicsavarásával fenyeget. A Fideszes képviselők 13 milliós havi díjban "egyeztek meg", míg a becsült önköltségi ár 5,7 millió plusz ÁFA egy hónapra. Csakhogy a TIVI Kft. f.a. nem hajlandó tételes elszámolást benyújtani és nem ad semmiféle biztosítékot arra, hogy az önkormányzatnak ne kelljen kétszeresen megfizetni a FÉNYT."

www.facebook.com/tetenyieva?ref=stream&hc_location=stream

Nagyszerű példája annak, hogyan keni saját szarát másra a FYDESZ!

aszekelyek 2013.07.30. 21:14:22

@graycivil: na és? Akkor mi van ? Ferike is olyan kötődésű arát talált, amire oda felküzdötte magát a fél panelból, harmadikra..., akinek van éppen kötődése az átmentett állami vagyonhoz. Saját zsebeikbe. meg még sokan mások , hogy bajnairól ne is szóljak. miből is volt nekik akkor annyi pénzük, hogy a gordonka Bécsben legyen pallérozva? Amikor a többinek 3 évenkén 50 dollárja lehetett, NA nehülyülj gréczykém... Még ezt meg sem tárgyaltuk.. Jut eszembe. Orbánéknak egy fele sincs házuk van, mint a z ormótlan, fallal körülvett mi fizettük azt is, áfacsalt uszodás apró villa. Nem furcsa ez? Hát az hunnan van?

És még a sok egyéb? VAgy az jár nekik ?? Fogalma nincs a beeeeeuszított ballik-jobbiknak róla, micsoda vagyonokat harácsoltak össze az állítólag baloldaiak... te meg itt vered a nyálad, a többi meg a népszagán,... igen büdös is akomment szekciójuk.. A véririgység és rosszindulat bűze lengi be...

etwas kultur muss sein 2013.07.30. 23:09:02

@aszekelyek: "na és? Akkor mi van ? Ferike is olyan kötődésű arát talált, amire oda felküzdötte magát a fél panelból, harmadikra..., akinek van éppen kötődése az átmentett állami vagyonhoz."

Telibe beleszarok, hogy ki kit vesz el. Magánügy, nem érdekel, az ő dolguk. De hadd kérdezzek már tőled valamit, mielőtt röhögőgörcsöt kapok az írásaidtól:

Ha valamit gyurcsány csinált, akkor azt a fidesz is megteheti? Nem azért választottátok meg 53%-os arányban, hogy végre ne úgy legyen, mint azelőtt? Nem unod még a ferivel való takarózást? Egyáltalán képes vagy felfogni, hogy mit kérdezek?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.31. 00:12:16

@MadamSzopole:
Ferivel biztos nem takarózott, mer' 1részt annyira undorodik tőle, másrészt meg a Dobrev Klárát valószínűleg alulmúlja testi felépítésben Hoplita szaktárs bizalmas információi szerint...

aszekelyek 2013.07.31. 07:04:42

@jjulie: ez jó,, tejszertése

, ez már majdnem olyan, mint a " leszarta a vaskirály lövőjét"..

csak nem valami kis idegii bántalom:))

Ps. Aki nem tudná, ez a fuszeklik fejedelmében van... Mel brooks, naná... De zseniális a magyar fordítás is.

aszekelyek 2013.07.31. 07:15:58

@MadamSzopole:

lassan mondom, hogy odaát is értsék . : Erkölcsi alapja nincs de egy milligramm sem a teljes ellenzéknek, hogy bármiféle vagyoni dolgot a nem közülük valón számon kérjenek. természetesen gusztustalankodnak ezzel a házassággal is az ócska, színvonaltalan sajtójukban. Hogyne. Szó nincs róla, hogy valaki elkövette volna csak a hangyányi töredékét is annak, amit a mai ellenzék. megpróbálhatod persze ezt a látszatot a kérdésben fenntartani de erről szó sem volt. Itt a szó mindig arról van, ha épp Ráhel megy férjhez, Hogy csak és kizárólag az van rendben, ha a mai ellenzékben tömörült , magukat rettenetesen összelopott bandán kívül valakinek még talál lenni egy tanyája. VAgy bármije. Ne legyen. nekik a koldusbot jár. Ez a mai ellenzék és ezt tölcséren keresztül öntik a tökfej rájuk figyelők fejébe. Akik azért is tökfejek, mert azt sem látják, hogy a rablók kiabálnak tolvajt. Azt sem látják, hogy nekik nem lesz több, ha vissza is adnák a rablóknak ahatalmat. Minden uszításra viszont vevők. kondícionált gyűlölködőgépek lévén. Azért is tökfejek, mert nem képesek maguknak jobbat teremteni, küzdeni érte. Mindig kell valaki, akire vicsorítsanak, hogy ő az oka...

Ezt minden ganéj felhasználta, hogy kinevez egy bűnbakot. Nálunk vban az acsavar is beépítve, hogy úgy zsidóztatják a marhákat, hogy először is orbán a hibás azért is, hogy merapénzemberek és a bla, bla és miért lehetnek itt és bla, bla... de először is a zorbántehetróla , hogy a zsidók és cigányok és a frászkarika és a bili füle is azé tört le... Akarsz még valamit??

@timea knausz:olvasom, persze. Időnként kommentálom is... .9
VAn ott is zsüliféleség. ,eg infernális, ahogyan tölgyes úr becézi.... nem ez a nick ott.

aszekelyek 2013.07.31. 07:23:42

@Hepci: Ami azt illeti, a hátam közepére sem. Annyi idős koromban, mint a mi dobrevánk, hoplita is tudja, hogy nem úgy volt de a ferit, naazt tényleg nem vettem volna magamra.... :) inkább csonttá fagyok, kihülök, vagy szüzességi fogadalom. elképzelni nem tudom, mi vonzót láthattak benne, akik láttak De persze a tanulmányaim is megerősítették, hogy ez a vonzalom dolog annyira irreális, hogy a legviccesebb dolgok is ki tudnak belőle sülni. mer hogy tudattalan. Az is biztos, hogy a szgát se állnám. Bár olyan közel sosem mentem hozzá. brrr. :) Viszont olfaktorikus inger kéne ahhoz , hogy eldöntsük ezt a kérdést , de ezt kihagyom.

Dobrevát láttam mostanában... meg van asszonyosodva rendesen.... -ő is már. ferin meg kis pocak.. a képeken póló rövidnaci... , pecázás imitáli kösztüm. Közzé van téve. Hát nem egy megyó 60 évesen fürdőnaciban...

HA emlékszel, mi is volt a címlapon, abban a kampányban.... 2002-ben... asszem hvg-én.

aszekelyek 2013.07.31. 07:32:08

@It’s the economy, stupid: természetesen meg van takarítva 5 milliárd ezen, amit nem kell kifizetni, mert előbb fizetik vissza. Minden bank, az aki engem kínálgat folyvást, ilyen konstrukciókkal dolgozik. Devizában már nagyon el van adósodva az ország, ha esetleg nem tudnád, piszok régen. Bizony. Mert nem csupán forintkölcsönöket vettek fel okosferncék és bajnai szagértőék. Nem nem dollár, nem euro, svájci frank volt... a lehető legrosszabb. (89 ben is 22 milliárd dollár volt az adósság. Nem forint. mert minket szipolyozott az az únió is. Bizony. Azt az első IMF kölcsönt ugyanis nem MAgyarországnak vetették fel velünk. Azt sem mi ettúk meg, amiket felszedtek a két ciklus alatt, pluszban a sz festettszürke állománnyal a szocik...

Sokkal jobban kormányozni kellett volna. Nem svájci frank hitelt sózni az adófizetők nyakára, a többi mellé. Azt nem tudnak persze, csak zorbánozni a kedves ellenzékiek.

aszekelyek 2013.07.31. 07:36:48

@MadamSzopole: BOcsánat, elvette valaki dobrevát a FIDESz -ből és én lemaradtam? Megkapta a rettenetesen értékes Motimot is, titánt, mindent? nemmondod...

le kéne írni, hogy mit is kapott nászajándékba Orbán.... és kitől. mert Lévai Anikó mamájától nem kapott egy téglát sem, egyik lebontott, bezárt, állami vaállalatból sem. nem, hogy nem a legjövedelmezőbbek egyikét , semmi pénzért.

Mi az, amit csinált ferink és orbán ugyanazt? nemááá. komolytalan ez . Lovastanya is avan több száz már az országban és az se állami vagyon volt azelőtt. Nem a bábolnai ménest kapták.. Azt sem.

jjulie 2013.07.31. 07:44:02

@aszekelyek:

a feri lopott, hát a viktor miért ne lopjon

nagy felhatlmazás, nagy változás

a viktor miért ne éljen vissza a hatalommal

nagy felhatlmazás, nagy változás

a viktor miért ne hazudjon

nagy felhatlmazás, nagy változás

hahahaha

nagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozás

hahahaha

jjulie 2013.07.31. 07:50:53

@Hepci:

vegyél inkább teniszleckét, vagy vegyél fel egy zakót a gyüjteményedből

elfelejtettem, hol os játszottál, az OB III-ban?

ja persze, honnan is fejlődhettél fel a szájjalteniszező bajnoksába, jeti a hegyről aki mindig kikap azoktól akiknek csak jó kezük meg lábuk van

vegyél teniszleckét, van eladó

aszekelyek 2013.07.31. 07:55:41

@It’s the economy, stupid: ezt is elmondták, leírták, lényegében nem fog változni, 2.2 csökkenés lesz. Addig még nyifoghatsz

Igen, azért van több most, mert még nincs augusztus közepe. Két heted van ezen kárálni... Komolytalanul. Nincs szükség rá, hogyúúj IMF hitelt vegyünk fel. Ez a lényeg. Gondolod, hogy ha ez tényleg olyan nagy üzlet lenne és tüzijáték, népünnepély, nem minden ország IMF fel finanszíroztatná magát ? Butaság ezt gondolni.

jjulie 2013.07.31. 07:55:43

@aszekelyek:

a ferié lett a motim, tehát jogos hogy a viktor többet lopjon

nagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozás

anyád a hibás, aki nem verszájon kiskorodban, és hagyta hogy segg nőjön a fejedre oda ahova másnak a szája szokott

anány a hibás, persze a putriban volt egyéb gondja is,

putriszökevényként meg kádárvakarékként jó leszel a jobbanlopós narancsbűnszervezetpártolónak

nagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozásnagyfelhatlmazásnagyváltozás

gipsz.jakab 2013.07.31. 07:56:38

-a közgépes srác pájázaton nyerte el orbán kirájságát és felelányát ?

-akkor biztos áll neki mint a 2/3...
csak nehogy lankaggyon neki amikor majd lankad a 2/3 os cövek is...

-a politika (orbány lány) összeszövődik/fonódik a gazdasággal (közgép fiju)
-ezt híjják mafiának...

-a kiráj 3 lánya közül a legidősebet...
nyilván a pájázatokon ("próbák") a srác átment...

-a feudalizmusban így egyesítik a földbirtokokat...

-akkor az orbán-simlicska statégiai szövecség híre mégis igaz...
ennek megpecsétlése a családi eskü(vő)...

aszekelyek 2013.07.31. 07:59:21

@jjulie: A SZADESZ ÉS A SZOCIK , ŐK LOPTAK. FERI A GYŰJTÓNEVÜK. EZT ÉN NEM MONDTAM EGYÉBKÉNT, HOGY LOPHAT BÁRKI IS.
hA A NÉPEK MAGUKTÓL AZT GONDOLNÁK, NEM AZ EGYETLEN LEJÁRT LEMEZED LENNE ÉS AZ ELLENZÉKNEK, HOGY A ZORBÁN ÍGY LOP, MEG ÚGY. ÉS MÉG HATÁSTALAN IS.... sZÁNALMAS, AHOGYAN A VŐLEGÉNY CSALÁDJÁNAK TANYÁJÁT AKARJÁTOK BIZONYÍTÉKUL FELMUTATNI. MONDJUK ODA VALÓ AZ EGÉSZ SELLENZÉK, A SZÁNALMAS KATEGÓRIÁBA.

aszekelyek 2013.07.31. 08:03:37

@inreallife: NEM, EZT MÁR CSDAK TE OKOSKODOD KI. sTABIL ÁLLAMHÁZTARTÁS VAN ÉS MIELŐTT VALAHOVÁ BEHÍVJÁK AZ imf-ET, MINDENHOL PIACRÓL FINANSZÍROZNAK. aKIT NEM FINANSZÍROZ A PIAC, AZ VAN RÁSZORULVA ARRA A NAGYON NEM OLCSÓ , BÁR MÁS ÁRAT KÖVETELŐ imf FINANSZÍROZÁSRA. iGEN NAGY ÁR AZ. nÖVEKEDÉSNEK INDULT A GAZDASÁG, KONSZOLIDÁLT A KÖLTSÉGVETÉS ÉS EZEN NEM IS FOGNAK VÁLTOZTATNI. hA AKÁRHOGY IS KÁNTÁLNAK A PEDAGÓGUS ÉLETPÁLYA MODELLRŐL , MEG MÁS , a PRIORITÁS NEM A SZOCIÁLIS KIADÁSOK CSÖKKENTÉSE, MERT NEM VAGYUNK FIZETÉSKÉPTTLENEK, MINT A REMEK SZOCI-SZADISTA KORMÁNYZÁS IDEJÉN. KÖLTSÉGES KÖVETELŐKRŐL.

aszekelyek 2013.07.31. 08:12:03

@jjulie: a szentek, mind a szocik, és persze bauerúrék is, hogyne bajnai is, mind mennybemennek... Oh, when the saints , go marching in.... Remélem , és nem kormányra kerülnek... Hozsannázzad még őket , sokáig.. ellenzékben.

Jól alszik gyurcsány, bajnai, Nem hiszem... A pofátlanja, minap Ferenc pápával igazolta volna magát..., " Ki vagyok én, hogy megítéljem,.." persze kiforgatta szavait és zorbánozott. Vn pofája , miután a vért hányta és a rágalmakat a keresztény egyházra...
Szertné, ha a cuki fiúkból is sokan rá szavaznának... biztosan. De ők ferenc pápa szerint istent keresik, nem egy paprikajancsit.
Itt téved egy marha nagyot gyurcsány.

@graycivil: TEÉNYLEG , AMIT TE KANYARÍTOTTÁL EBBŐL, AZ RITKA GUSZTUSTALAN MEGNYILATKOZÁS.

EZEKRE SZÁMÍTOTTAM ÉS MÁSOK IS. MERT MÁST NEM TUDSZ. +akiket idecitálsz , ők sem.

It’s the economy, stupid 2013.07.31. 10:04:43

@aszekelyek:
"természetesen meg van takarítva 5 milliárd ezen"
Cicám, semmit nem fejlődtél szellemileg, inreallife is elég érthetően elmagyarázta, én is, de még mindig nem érted.

Felveszünk egy 8%os hitelt, amiből a 3%-ost kifizetjük ez az új hitel 20 milliárdba kerül. Az IMF-től visszakapott 5 milliárdot ezért rögtön odaadjuk az új hitelezőnek, meg még adunk mellé 15 milliárdot.
Összesen tehát 15 milliárddal vagyunk benne a pácban. Ennek a ténynek a felfogása és kiszámítása egy ötödikes gyerek búráját nem terheli le. Hogy ezt ne értsd, ahhoz imbecillisnek kell lenni.

"a rablók kiabálnak tolvajt"
Igen ez tökéletesen igaz: az első jogerősen elítélt tolvaj politikus egy Várhegyi nevű fideszes volt, van olyan bűntársa, aki a mai napig szökésben van.

"Az évtized egyik legnagyobb áfacsalását követte el Varga Tamás, a Fidesz volt gazdasági tanácsadója irányításával egy cégcsoport: 1996 és 1999 között mintegy 2 milliárd forint áfát igényeltek vissza hamis számlázással.
A munkát részben Brunner István szervezte, aki tagja volt olyan Fidesz közeli cégeknek, amelyek Kaya Ibrahimhoz kerültek. Az APEH 1998-ban vizsgálatot indított, de még 1999-ben is fizettek ki pénzt a cégeknek"

(www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/az-evtized-egyik-legnagyobb-ket-milliardos-afacsalasa-83630)

És akkor a székház ügyét még fel se hoztuk.
Szóval ebben igazad van, a legnagyobb tolvajok próbálnak leginkább moralizálni manapság.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.31. 11:22:55

@jjulie:
Mindig csak a szájtenisz, nyomi.
No, nem akarsz teniszezni IRL is?
Játszunk pénzbe, vagy megtanítlak (5000 per óra), miként fordítsd át az ütőt a seggszádban tenyeresről fonákra (ez a szopófogás, biztos tudod).
Mikor hívsz, nyomi?
20-9880587 (hogy a telószámomat is közöljem, ezen a zanonimitásra kitalált felületen).
Nyomi.

graycivil 2013.07.31. 11:26:06

"Tóta W.: A Tiborcz fiú esete Orbán Rasival

Orbán Viktor csinált hírt a lánya esküvőjéből, úgyhogy abban sincs kivetnivaló, ha kivesézzük a vőlegényt. Rendes srácnak tűnik, bizonyára kiérdemelte a közgépes igazgatósági tagságot is teljesítményével és képességeivel. Reméljük, szeretni fogja ezt a lyányt, már csak a család földbérlete miatt is erősen ajánlott."

hvg.hu/w/20130731_A_Tiborcz_fiu_esete_Orban_Rasival

"Mert nem lehet nem észrevenni, hogy az új arisztokrácia párosodik a szemünk láttára, az országot elfoglaló család a vazallusékkal, akiket az örömapa saját kezével tömött ki földmutyival, közgépmutyival, meg ami még a kezébe került. „Jól működő gazdaságuk van”, mondja Orbán a leendő vejéről – hát vicces is lenne, ha rosszul működne, amikor egy telefonba kerül, hogy jól működjön." F.Y!DESZ

Balt 2013.07.31. 14:33:32

Hehe, kezdik pedzegetni:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/reuters_orban_menetel_a_gyozelem_fele.560763.html

Eredetiben:
www.reuters.com/article/2013/07/30/us-hungary-orban-conflict-analysis-idUSBRE96T0NN20130730

Igaz, a szerző minden valószínűség szerint magyar, így meg elméletileg könnyű volna... :)

jjulie 2013.07.31. 17:18:34

@Hepci:

teniszleckét vegyél ne zakót

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.31. 19:24:07

@jjulie:
A zakó nem finom ebben a melegben.
Ezért nem akarsz velem játszani, nyomi?
Be vagy tojva.
E zannyira emberi.
Nyomi.

6.Lenin 2013.07.31. 19:53:43

izé...

1 kopaszodó vén fószer (48-as cipőben) remegő hangon mesélte, hogy hangokat hall 1 elhagyatott sírból a város szélén (Bp).
Valami rejtés hang azt sóhajtozza a sírból:vegyél teniszleckét ne zakót.
A kopasz fószer hatalmas üvöltéssel-nyomi- rávetette magát a sírra és még az ott bámészkodó ...... ballibék sem tudták onnan elrángatni. görcsösen kapaszkodott a sírra dobott rozsdás ötágú csillagba (szeretlek Jani felirat még halványan látszott a csillagon)

Arra, hogy az a néhány agg ballib mi a toszt keresett ott, és honnan szalajtották őket, senki nem tudta a választ. Igaz, nem is kérdezte senki.

Később azért mindenki megunta, és elmentek, a ballibék is- igaz tévúton-a sírból pedig halk nyöszörgés hallatszott még néhány mp-ig:sátánkutya, vagy valami ilyesmi.

Ezután már csak 1 veszett kutya halk horkolása törte meg a környék csendjét 2045 nyarán.

márta)) 2013.07.31. 21:33:23

www.gyartastrend.hu/cikk/itt_a_szazezredik_mercedes_kecskemetrol

A kecskeméti gyárat kevesebb mint 4 évvel a 2008 nyarán történt helyszínválasztást követően, 2012 márciusában adták át"

..........

www.delmagyar.hu/kecskemet/alapkoletetel_a_mercedes-gyarban_a_jovo_elkezdodott/2120507/

A magyar miniszterlnök és a német autógyár ügyvezetőjének köszöntő beszéde után következett az ünnepélyes alapkőletétel. Okiratok másolatait, köztük az építési engedélyt zárták egy fémhengerbe, Bajnai egy szerencsét hozó pénzérmét is beledobott. Ezt a hengert helyezték el a betonalapban, az alapkőben. A jövő elkezdődött. "

Igen. jó ilyen híreket olvasni, mármint azt, amikor biztos megélhetést nyújtó munkahely teremtődik......
S ez jó.

graycivil 2013.07.31. 21:46:00

"A köznyelv csak „mutyikosok”-nak hívja a Nemzeti Dohányboltokban dolgozókat - mondta Sáling József"

www.atv.hu/videok/video-20130731-saling-jozsef

Az interjú egyetlen "pozitív" kicsengése. hogy az ilyen eszméletlen ellenőrzések 5000 új munkahelyet teremthetnek: A "fiatalkorúakat kidobó ember" státuszát. A jelenlegi kormány "barom-méterének" skálázása végtelen. F.Y!DESZ

graycivil 2013.07.31. 22:23:41

"A holnap megjelenő Heti Válaszban Orbán Viktor legendás politikai érzékéről és - a felcsúti ügyek kapcsán - meglepő politikai vakságáról írok."

www.facebook.com/torokgaborelemez?ref=stream&hc_location=stream

Érdeklődéssel fogom olvasni. Remélem ide is kiposztolod. legalább jelzés szinten.

Azért megkérdeném: Miért kell a "politikasi gátlástalanságot" következetesen "poltikai érzéknek" csúfolni?

livengood 2013.07.31. 22:54:39

@inreallife: Az akkori jegybank elnök, a korábban fideszes pénzügyminiszter Járai Zsigmond segedelmével? Mert úgy látszik tudta mit kell tennie. Ahogy a fideszes polgármesterek is tudták. Annyira adósították a településeiket amennyi munkaidejükből tellett.

timea knausz 2013.07.31. 23:03:41

@graycivil:

"Érdeklődéssel fogom olvasni. Remélem ide is kiposztolod. legalább jelzés szinten. "

Szép estét Neked! Ki fogja posztolni Török Gábor, mint eddig, naná! :)

timea knausz 2013.07.31. 23:06:51

@márta)):

"Igen. jó ilyen híreket olvasni, mármint azt, amikor biztos megélhetést nyújtó munkahely teremtődik......
S ez jó."

Bizony jó.:) Rengeteg ilyen eseményről tudok még beszámolni, melynek során új és újabb munkahelyek teremtődtek és teremtődnek majd, mert éppen folyamatban van a tárgyalásuk.

Oda a Menő Bt.- nek is szép estét kívánok és Éjt! :)

timea knausz 2013.07.31. 23:10:38

@aszekelyek:

"A SZADESZ ÉS A SZOCIK , ŐK LOPTAK. FERI A GYŰJTÓNEVÜK"

Már megint beragadt caps lock? :) Hátvakarás és masszírozás megvolt-e, ha nem úgy kívánok hozzá hasonló lelkesedést!

Szeretettel üdvözöllek.

menőmano 2013.07.31. 23:58:19

Zseniálisan jó kommenteket lehet itt olvasgatni.

"újabb munkahelyek teremtődtek"

Tényleg? Hát! akkor némely népeknek el kell mondani , az arra megfelelő helyen- és időben.
Biztosan totális lesz a siker. szerintem.

menőmano 2013.08.01. 00:01:51

Bocsika! lefelejtettem)

Hát! hogy ez a kánikulai meleg miket nem tud "művelni" némelyekkel??? Elképesztő. Komolyan.

szoja122 2013.08.01. 05:28:16

@graycivil: Mert szerinte a jó politológiai elemzés csakis kizárólag költség haszon elvet értékel.
Hisz egy politikai alakulatnál nincs is más fontosabb. :(((

EZ A POLITOLÓGIA TUDOMÁNYÁNAK LEALACSONYÍTÁSA!

livengood 2013.08.01. 14:01:42

www.dunatv.hu/musor/musorok/torzsasztal.html

Duna tv, Törzsasztal, Vizi E. Szilveszter elnök úr vezeti a műsort melynek szlogenje: "A Törzsasztal körül olyan emberek ülnek, akik szellemi teljesítményük jogán minden egyes nyilvános szereplésük alkalmával bizton számíthatnak figyelmünkre." Épp Jankovics Marcell beszél, amikor odakapcsolok - aki az egyik vendég:

"A Medgyessy kormány alatt a Jegybank indította el a felelőtlen deviza adósság folyamatot. Akkor amikor nem a Fidesz vezette az országot - snitt: lelkesen bólogat Vizi E. Szilveszter - akkor amikor a szocialisták kormányoztak. Tehát nem a Fidesz tehet róla, hanem a szocialisták ..."

Várok egy kicsit: - a Vizi E. Szilvesztert vevő kamera képét időről időre bevágják, de semmi más reakció mint a nagy és "intelligens" figyelem és lelkes fejbólintások. Járai nevét senki nem említi. Ekkor kapcsoltam el és arra gondoltam, hogy te jó Isten! Ezek az emberek "szellemi teljesítményük jogán" butíthatják a jó népet és tudatlanságuk okán nem is jöhetnek zavarba.

(emlékezetből idéztem, az idézet nem szó szerinti, a Duna archívumában még nem megtekinthető az utolsó műsor)

livengood 2013.08.01. 14:31:19

www.origo.hu/itthon/20130801-elvettek-a-taxi-5-000-000-telefonszamat.html

Hír: - a Taxi 5000000 számát ellopta a konkurencia.

Van olyan, hogy lopnak, meg olyan is van, hogy másokat hazug mód vádolnak. Viszont tény, hogy a Taxi 5000000 együtt működik a Klubrádióval. Az is tény, hogy ebben az országban senkinek nincs biztonságban a magántulajdona, ha nem Orbán közeli, pláne nem, ha ellenzék közeli.

Remélem lesz még erről hír, hogy kiderüljön az igazság. Egyenlőre abban reménykedem, hogy rémeket látok, bár az elmúlt három évben mindig reménykedtem és mindig csalódtam.

Balt 2013.08.01. 14:36:31

Lol b+, ezek tényleg teljes erőből fúrják a Nagy Összefosást: :)))

nol.hu/belfold/gyurcsannyal_indit_imazskampanyt_a_dk

Balt 2013.08.01. 14:42:53

Ne, valamiz avar volt a zerőben (nem gyütt be a zindex), itt van illusztrációval:

index.hu/belfold/2013/08/01/gyurcsanyek_imazskampanyt_inditanak

Muhahaha! Rotfl. Aztán pont vidéken?! Tényleg azt akarják, hogy Bajnaék elindulni se tudjanak... :)))

jjulie 2013.08.01. 18:45:02

@Hepci:

veszel teniszleckét, faláb-botkéz, veszel botláb-fakéz?

aszekelyek 2013.08.01. 19:46:32

@jjulie: azt a kellert bízták meg, mint kiderült, most, hogyx így ránézek erre még egyszer, akitől nem régen olyan rútul bbbúcsúzott az mszp..... Tényleg nem bajnait.. de persze nem tudni, kinek a kérésére.... A gazdák sem nagyon tudják... egyszer csak odapottyantották nekik, mint előre nem látható eseményt, egy vismajort. Amikor épp a hitelezők gyűlése kezdődött volna, és hopp, bejelentett valamit a WAllis.., mint többségi tulajdonos... amiben szerepelt négy és fél milliárd is.... A kedves Wallis vagy bajnai, vagy aki éépen a nagy kavarásban azt tehette, véletlenül, a bíróság?... így mondják, pont azt a kellert nevezte ki felszámolóbiztosnak...., aki semmit nem bírt a 2002-es zaklatóhadjáratuk után felmutatni. A vérszomjas szocik, ugye ne feledjük, mindenkit megrángattak, aki csak nem tetszett pofára nekik... Csak ne feledjük el.. Akkor is abolhából csináltak elefántot. Ez a keller akkor piszkos munka nélkül maradt, 2004-ig vacakoltak ugyan... de akkor ugye már a az volt a helyzet, hogy el kellett kezdeni hazudozni, ... másfél, két éveket, hogy ki ne derüljenek a rejtegetett, tagadott nagy bajk, idő előtt. értsd a 2006-os választás. Nagyon messze azért, nem volt akkoriban sem bajnai kellertől...

aszekelyek 2013.08.01. 19:52:12

@MadamSzopole: szövegértelmezési módod is érdekes. HA azt mondom, na és, akkor azt hozod ki belőle, hogy akkor lehet a fidesz-nek? és aszondod nem érdekel.. Csak szólok, ezek egyszerre nem lehetségesek:)

Sebaj, megszoktam már itt ezt a fajta össze-vissza beszélést. @Balt: pesten nagy esélye lenne, nem? .9 De láttam ma a facebookon, a jó tanulós tablőképét is, meg a LAssan kezdődik.. vagy mit... Az a reklám jutott eszembe , amiben a gyerek folyton azt mondta, anyan kezdődik,!, mintha egy műsor.... .9 Nem ezzel az ábrázattal szokott hörögni a színpadon, minden esetre, ami akampányképe. De aza z imázs, hát, tudod, leporolták, én nem mondom, hogy nem... de avas, meg penészes id kicsit. Idős, vidéki támogatói lehetnek. Nincs internet, kevéssé tájékozottak.. Öregecskedő feleségek lehetnek, javarészt. Fiatalt én még nem láttam, feriért csápolni, az biztos.

aszekelyek 2013.08.01. 19:55:22

@sanity: csak facebookon láttam, ide nem tolták a bajnai gárdások... . vajon miért ?
@timea knausz: az is előfordul, meg az is, hogy kicsit nyomatékosítom a közlendőmet.
:) VIszont kívánom és hasonlóképp üdvözöllek !

aszekelyek 2013.08.01. 20:05:54

@inreallife: ,@livengood: ordas hazugság... és csúsztatás. De talán tényleg meg kellett volna tagadniuk a betegellátás finanszírozását, meg a közétkeztetetést és követelni a pénzt, amit a kormány az odatolt többletfeledatok mellé nem tolt oda.... Ahelyet , hogy hitelt vettek volna fel. Kicsit nagy lett volna a felháborodás de hamarabb kiborult bili, kevesebb IMF-et hozhatott volna erre az országra. " LAMPERTH, zárt ülésen: nem fog itt a FIDESz pénzt osztani, bízzatok bennem, tudom a dolgom,,, benyújtok egyéni módosítót és ..." és tudta a dolgát és nem osztott pénzt a szoci-szadesz kormány, mert az ország a lig kivétellel, FIDESz -re szavazott, önkormányzati választáson. Min vannak úgy meglepve, hogy meglett a kétharmad azok után? Ja, hogy betolták a jobbikot, és azt remélték, hogy az elviszi a szavazatot. Hát, még ebben is pancserok. ez ennyi. Féligazságok és letagadott pénznem adások ma már likas kétfillérest érnek.

aszekelyek 2013.08.01. 20:11:28

@It’s the economy, stupid: ez eldöntendő kérdés. Amire nem a hülyézés a válsz. Az nem mindegy, mikor áll rendelkezésre a pénz és mikor fizeted vissza. A zuschlágokat sem. MA volt egy ismétlés, míg vártam a mestert, néztem. Kifejezetten szimpatikus , vidéki , hatvanas ember, gréczykémnek mondt el, mi is van a lakáspiacon vidéken, feléjük és megkérdezte, hogy mégis milyen munka az, hogy idős néninek , aki felvett 500 ezret, házat reparálni, mondjuk, egymillió visszafizetése után, az utolsó hónapban kiküldi abank, hogy még tartozik 560 ezerrel... Nem is tudott se köpni, se nyelni gréczykém. VAlahogy nehezen kijött belőle, semmitmondással, naná. Állást nem foglalt. Hátogott inkább.
" HÁtazéraz, hát , azé az izé... " Ennyi volt amaximum reakciója. Cukorfalat ember volt aki kérdezte. E legnyugodtabb hangon, tisztességes kifejezésekkel, és értelmes volt. Ami ott ritka kivétel. legtöbben nem olyanok, mint ez a kis édes volt.

aszekelyek 2013.08.01. 20:17:41

@graycivil: ezt a primitív vackot is láttam, kommenteket olvasol fel gréczykém,,, Ostoba némber írta, emlékszem. nem bírja felfogni, hogy kiiskorú gyermekemmel minket , szülőkkel sem ! engedtek be pl egy londoni játékterembe, amikor a 32 éves fiam, olyan 12 volt. No way. Ott 21-ig nem mehetett be a kölök az apjával se. Azt írta a z ostoba , amit mutogattál gréczykém, hogy honnan tudkja, hogy kiskorú e a 17 éves, vagy már van 18? nem mondtad meg neki gréczykém, hadd maradjon sötét a lelkem, hogy elkérik a személyit, nem viccelnek, egy pohár sörért is. Cigiért is Londonban. De az egész királyságban. :)

Annyira egyszerűek írnak oda , hegy ennyit se ismernek a világból és ennyi saját eszük sincs.

@It’s the economy, stupid: cicád lehet, hogy van de az nem én vagyok. fejlődni? Hová? Az elvárásaidhoz? lehet, nem is volt célom.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.08.01. 20:18:01

@jjulie:
1 kérdés van itt, nyomi.
Be vagy tojva?
Erre van 1 válasz.
Igen.
Ha kitisztul a shegged, hívj bátran: 20-9880587.
[a teniszoktatód]

aszekelyek 2013.08.01. 20:27:03

@It’s the economy, stupid: Azt 4 év alatt kellett plusz kinyögni, kamatostól, amit IMf-ke adott. és EU. Csöppet rövid a futamidő. recesszióban ráadásul. nem, nem , oda nem fejlődöm, hogy megegyem ezt az olcsóbb az IMF hitel dumát. lehetséges valamikor egy egyezőség, esetleg de nem ebben a 4 évben. Annyit azért tudok, hogy a futamidő egyáltalán nem mindegy,, a kamatok tekintetében sem. :9 nagyon jó adós vagyok, és értem is, amit mondanak A bankom szerint. kínálgatnak is mindenfélével, rendszeresen. erre varrjál gombot. tehát, milyen futamidejűűű az, amire ez ki van cserélve? Sokkal hosszabb. Aztán még ott van az a kitétel, hogy ha valami nem történik esetleg, a határidőig... és erre nem vennék mérget, a , mert ha nincs pontosan fizetve, pont akkorig, akkor bizony bianco van aláírva a hitel fejében, bárminket vihetnék.. No ez az a néhány kis részlet, apró betű, ami miatt én nagyon örülök, hogy ezt a szerződést hamarosan magunk mögött tudhatjuk. Amilyen gyanakvó vagyok, és jogi dolgokról is hallottam már , ezt, azt, ez bizony tulajdonszerzésre is alkalmas szerződés volt, amilyen nagyon ócsónak vót eladva. HA nem FIDESz kormány van most, erősen esélyes, hogy az is lett volna a vége.

aszekelyek 2013.08.01. 20:34:48

@Balt: a végére majd összeállnak.. ne féjen senki, hogy nem... feri majd felmutat nekik vidékról 4 %-ot, mint bajnai...

aszekelyek 2013.08.01. 20:37:23

@inreallife: ezt nem én hívom így, egyébként.,, Múlt héten kiajánlott hitelkonstrukcióban adta elő nekem egy nagyon neves, kissé kompromittált bank.) alkamazottja. :) vegyek má föl sok kölcsönt, mert mingyá kifizetem a másikat... és akkor azt elengednék.. Szigorúan félidő után, amikor már nem éri meg....

aszekelyek 2013.08.01. 20:46:30

@livengood: ezt szoktam nézni és nem világos, mi a problémád. Így volt de a felelőtlent, azt a szocik alatt indították el valóban. Járai bevezette azt, ami ma is elérhető. A miferink, akinek így van svájci frank kölcsöne, milliárdos lévén és abban a valutában jövedeleme lévén , felelős hitelezéssel vehette fel a kölcsönét. Ő arról nem beszélt persze, hogy neki az árfolyam elszaladás semmi kárt nem okozott. Olyat, mint a forint jövedelemmel, abból is szerénnyel rendelkezőknek okozott az a felelőtlen hitelezés , ami az ő kormányzása idején és simor elnöksége alatt is ment, , - hiába ordítottak nekik külföldről is , olyan plusz költséget nem és ellehetetlenülést sem. Erre verte a mellét.
Elhallgatta a lényeget. És tojik azokra, sőt, még hülyíti is őket, akik bajba őmiatta jutottak. nem én mondom, Róna úr jobban szakértő, ő is elmondta. Hiába az erőlködés. Bizony, felelős devizahotelezés van és meg is van tőlünk követelve. MA is. felelőtlen az nincs,. Mióta megint orbán van , és szocik -szadisták előtt sem volt.

aszekelyek 2013.08.01. 20:55:02

@inreallife: miután a magyarok többségének halvány fogalm,a nincs, főleg a hitelt felvevőknek az egészről, azt hazudnak nekik, ellenzékiek és te, amit csak akarnak. nem fogja zavarni egyik felet sem, hogy ekkora xarban is azért van, mert ők nagyon jó tanácsokat adtak és lehetőségeket nekik.. és tájékoztatást. Őszintén sajnálom, hogy ezt kell mondjam de igen naívan állnak hozzá olyan ismerőseim, akik belemásztak a csapdába, még ma is.. VAn avalami neteshős, nekikkreálva.. és azt űllítja magáról, hogy minden ami eddig történt, az ő érdeme és akormány az semmit se tett... megosztják nekem a facebookon. Hidegrázást és lábrángást kapok tőle. VAn egy kifejezetten népbutító portál, betüremkedett hozzám és akkora ökörségeket tolnak, mint a himalája és mérik, hogy mit vesznek be a felhasználók. megcsinálták, hogy egy képet, ami altt angolul egy tornádó szélkerékre gyakorolt hatása volt látható, beírtak valami UFO-dumát... Angol lapból szedték a képet és hírt hamisítottak.. a kép alá. No ezen a z oldalon reklámozzák ezt a fazont,, mint a devizahitelesek megmentőjét.. És sok ész nélküli kajolja... pedig a forrás már árulkodó kéne legyen.. és nem. orwell nagyon jól tudta, ha azt látja a képernyőn, hogy jönnek az UFOk, akkor se lát, se hall, bekajálja..

aszekelyek 2013.08.01. 21:00:43

@inreallife: amikor elköszönt az IMF-től első kormányában Orbán és MAtolcsy akkor remekül mentek a dolgok a következő választásig. 2002 től aztán elkezdtek durván alakulni a dolgok... Az IMF supervisory egyébként mindig fennáll... csak, hogy a többiek is tudják, azért közlöm. Amikor nem tartanak itt fenn irodát, akkor is. rosszindulatú feltételezéseid semmit nem jelentenek. A tények viszont igen. Stabil államháztartás, még ekkora államadósság mellett is, FIDESz kormány alatt van. ÉS londoniak szerint is jók a kilátások. értem én, hogy ezt nehéz megemészteni.

aszekelyek 2013.08.01. 21:05:19

@timea knausz: ma olvastam , odaát MH-n, tahó úr odavan , mert szerinte nem való örülni , hogy megszűnt az szdsz.

Mártiriuszozni meg való...

De az a lejnagyobb baromság , hogy aszongya puccskísérlet vót 2006-ban... ez még tőle is sok.

HÁTRAHAGYTAK FÉL MILLIÁRD FORINT ADÓSSÁGOT IS!!? AMIT AZ ADÓFIZETŐKNEK KELL ÁLLNIUK MÉG MOST IS .

nem tévedés. 500 milliót. nem tudnak elszámolni....

Erre kéne inkább építeni a DK imázskampányát.

It’s the economy, stupid 2013.08.01. 21:54:29

@aszekelyek:
"Azt 4 év alatt kellett plusz kinyögni, kamatostól, amit IMf-ke adott."
Idióta tyúk, amit az imfke adott, annak a legnagyobb része az mnb tartalékába került. Ma is megvan, és annak a nagy tartaléknak köszönhető, hogy nem dőlt be még jobban a forint. Gyurikátok most kezdett hozzá szórni. Mi a büdös francból hitelezgetné a haveri vállalkozásokat ma, ha Gyurcsányék nem rakták volna el azt a hitelt tartalékba.

Amit nem raktak be Gyurcsányék az MNB tartalékba, azt a vezéred el is b@szta: a MOL részvények 120 milliárdos minuszban vannak, a benzin ára meg az egekben.

Ami a futamidőket illeti, te setét liba: Orbánék 2011-ben 6 HÓNAPOS és 1 ÉVES futamidejű, 11,5%-os kamatú hiteleket vettek fel nyakra főre. Az rövid lejáratú, te agyatlan, nem a 4 éves.

Ha megnéznéd az adósságkezelő honlapját, nem itt rizsáznád a fületlen-farkatlan hülyeségeket, láthatnád hogy több kötvénykibocsátást vissza kellett vonni, mert az 1 évesnél hosszabb futamidejű kötvényünket a "szabadpiac" még a kiemelkedően magas 11,5%-os kamattal se vette meg.

bariga 2013.08.01. 22:41:29

@aszekelyek: hát ha se nászajándék nem volt se nem örököltek, akkor csak lophatták a vagyont, mert most ugye azért rendesen el vannak eresztve. Neked már csak tudni kéne honnan van a gyarapodás

It’s the economy, stupid 2013.08.01. 22:48:18

@bariga
Biztos volt egy szochazás nagypapa a családban, és annak a milliós nyugdíjából spórolták össze. Kecsketartással és kiskerti dugványozással megtámogatva a takarékos életet.

graycivil 2013.08.01. 23:16:56

"Állítsunk szobrot a baltás gyilkosnak

Márpedig - eddig legalábbis - az látszik, hogy a baltás gyilkos kiadás, a diktátor éltetés az ingyenszopás kategóriába tartozik. Legalábbis én lemaradtam róla, hogy Aliyev kománk és felebarátunk legalább annyit tett volna, hogy ha már kurvának álltunk és másképp nem, legalább anyagilag megérje nekünk is a biznisz. "

varanus.blog.hu/2013/08/01/allitsunk_szobrot_a_baltas_gyilkosnak

F.Y!DESZ

jjulie 2013.08.02. 07:41:56

@Hepci:

mi a számod jeti? zakó?

jjulie 2013.08.02. 07:55:23

@aszekelyek:

hahaha

felcsuti seggszáj mondja: tények

hahaha

és r ez meg mijalófasz varangy?

"Helyreigazítás
MN

2007. november 29., csütörtök 00:00

Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával. "

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.08.02. 10:27:16

@jjulie:
Nem, nyomi, hanem: 20-9880587.
Be vagy tojva?
['igen']
süti beállítások módosítása